Nr. Vraag inzake: Vraag Antwoord Leidt tot rectificatie: ja/nee

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nr. Vraag inzake: Vraag Antwoord Leidt tot rectificatie: ja/nee"

Transcriptie

1 Ministerie van Defensie Commando DienstenCentra, DF&L, VAM, V&C EA Pestmanagement en middelen Nota van Inlichtingen nr. 1, 27 januari Nr. Vraag inzake: Vraag Antwoord Leidt tot rectificatie: ja/nee 1. Bijlage 5: Pestmanagement perceel 1 t/m 7. De prijs te noemen voor punt 2, 'bestrijding/beheersing van (correctie)' in kolom D is dat de prijs per bezoek of een totaal prijs voor de in kolom B genoemde maximaal aantal behandelingen op afroep? Dit is een totaalprijs voor de in kolom B genoemde maximaal aantal behandelingen per afroep.. 2. Bijlage 5: Pestmanagement perceel 1 t/m 7. Op het prijzenblad pestmanagement staat " maximaal aantal behandelingen per afroep ". Vraag: wat is een behandeling? Kan hiervoor "bestrijding of controle " voor worden gelezen? En moet dan bij bijvoorbeeld muizen een bedrag worden gegeven voor 6 behandelingen? En wat als er bijvoorbeeld 7 behandelingen nodig zijn? Wordt dan na die 6 weer een nieuwe opdracht gegeven? Voor alleen een controle aanvraag dient monitoring (preventie) box 1, cel D4 ingevuld te worden. Indien er een plaag is geconstateerd wordt hiervoor een afroep gedaan en dient er bestreden / beheerst te worden. De standaard prijs voor afroep van bestrijding / beheersing van muizen dient te zijn voor 1 tot maximaal 6 maal dat opdrachtnemer langskomt voor de plaag (in te vullen in box 2, cel D7).. Indien er na het maximaal aantal behandelingen per afroep nog steeds niet voldoende is beheerst / bestreden is een nieuwe afroep mogelijk of zal het BIP zelf behandelen. 3. Bijlage 5: perceel 8. Op het prijzenblad bijlage 5 voor de bestrijdingsmiddelen staan middelen genoemd die niet meer toegelaten zijn. Vraag : moeten we, indien mogelijk, hier ook een alternatief voor geven? En als die er niet is, wat dan? Deze vraag is in behandeling en zal bij de volgende NvI worden beantwoord. N.t.b. 1 Dit is de eerste Nota van Inlichtingen (NvI) die beschikbaar wordt gesteld. Er kunnen nog meerdere NvI en volgen. De laatste NvI zal uiterlijk op 13 februari 2014 beschikbaar worden gesteld op Deze NvI maakt integraal deel uit van de Aanbestedingsleidraad. Ingeval er meerdere NvI en worden verstrekt waarin tegenstrijdigheden wordt geconstateerd, geldt het bepaalde in de NvI van meest recente datum.

2 Nota van Inlichtingen nr. 2, 31 januari Nr. Vraag inzake: Vraag Antwoord Leidt tot rectificatie: ja/nee 3. Bijlage 5: perceel 8. Op het prijzenblad bijlage 5 voor de bestrijdingsmiddelen staan middelen genoemd die niet meer toegelaten zijn. Vraag : moeten we, indien mogelijk, hier ook een alternatief voor geven? En als die er niet is, wat dan? Voor artikelen waarvan de toelating is vervallen door het CTGB dient u een alternatief aan te bieden. Artikelen dienen aangeboden conform de omschrijving. De referentielijst is uitsluitend bedoeld om de omschrijving te verduidelijken met een voorbeeld. De referentielijst is uitdrukkelijk niet bedoeld om merken, typen of fabrikaten voor te schrijven. Indien u geen alternatief aan kunt bieden vult u in bij aangeboden product: Geen alternatief. Prijs 0 (nul). Indien er door een inschrijver(s) wel een alternatief is aangeboden voor een artikel dan wordt voor de inschrijver(s) die geen alternatief voor dit artikel aanbiedt de hoogste prijs van dit artikel van alle inschrijvers gehanteerd. Indien alle inschrijvers voor een artikel geen alternatief aanbieden blijft de prijs van dit artikel 0 (nul) voor alle inschrijvers en wordt het artikel niet meegewogen. 2 Dit is de tweede Nota van Inlichtingen (NvI) die beschikbaar wordt gesteld. Er kunnen nog meerdere NvI en volgen. De laatste NvI zal uiterlijk op 13 februari 2014 beschikbaar worden gesteld op Deze NvI maakt integraal deel uit van de Aanbestedingsleidraad. Ingeval er meerdere NvI en worden verstrekt waarin tegenstrijdigheden wordt geconstateerd, geldt het bepaalde in de NvI van meest recente datum.

3 Nota van Inlichtingen nr. 3, 5 februari Nr. Vraag inzake: Vraag Antwoord Leidt tot rectificatie: ja/nee 4. Bijlage 5: perceel 8. Wellicht hebben we de vraag iets te snel gesteld betreffende niet toelaatbare producten, maar uiteindelijk zijn er naar onze mening 2 producten die wel nog wel zijn toegelaten, maar niet meer leverbaar zijn t.w.; Ratak en Klerat. Zie antwoord bij vraag Bijlage 5: In bijlage 5 onder 2.d vraagt u een tarief voor de beheersing/bestrijding van katten. Wat verstaat u onder het beheersen/bestrijden van katten? Wilde en verwilderde katten vallen onder art. 67 van de Flora en Fauna wet en mogen uitsluitend bestreden worden door de provincie aangewezen vergunninghoudende personen en instanties. Vanwege de grote verschillen in de provincies, omtrent overlast, is het haast onmogelijk om hier een tarief voor neer te leggen. De gewenste manier van beheersen/bestrijden katten is de katten wegvangen en naar asiel of dierenarts brengen. Het is aan de inschrijver te bepalen welke personen of instanties hiervoor worden ingeschakeld. Tevens is het aan inschrijver te bepalen welk vast tarief hiervoor wordt berekend. Een inschrijver kan er ook voor kiezen om niet in te schrijven op alle percelen, maar op een of meerdere percelen. 6. Bijlage 5: In bijlage 5 vraagt u een tarief voor de beheersing/bestrijding van een 7-tal plaagdieren. Wij nemen aan dat het tarief geldt per behandeling en niet voor het maximale aantal behandelingen die u aangeeft. De aanname is niet correct. Zie antwoord bij vraag 1. Dit is een totaalprijs voor de in kolom B genoemde maximaal aantal behandelingen per afroep. Het is dus niet het tarief per behandeling. 7. Bijlage 5: Bijlage 5, onder punt 2. Ons is niet geheel duidelijk wat verstaan wordt onder "vast tarief". Wij nemen aan dat een bedrag per afroep opgegeven moet worden, dus bijvoorbeeld een totaalbedrag voor maximaal 6 behandelingen muizenbestrijding op één bepaalde locatie. Is dit juist? Dit is juist. Zie antwoord bij vraag 1. Dit is een totaalprijs voor de in kolom B genoemde maximaal aantal behandelingen per afroep. Het is dus niet het tarief per behandeling. 3 Dit is de derde Nota van Inlichtingen (NvI) die beschikbaar wordt gesteld. Er kunnen nog meerdere NvI en volgen. De laatste NvI zal uiterlijk op 13 februari 2014 beschikbaar worden gesteld op Deze NvI maakt integraal deel uit van de Aanbestedingsleidraad. Ingeval er meerdere NvI en worden verstrekt waarin tegenstrijdigheden wordt geconstateerd, geldt het bepaalde in de NvI van meest recente datum.

4 8. Bijlage 5: Bijlage 5 onder punt 3. Wij nemen aan dat een uurtarief voor arbeid opgegeven dient te worden, aangezien eventueel te gebruiken machines en middelen sterk afhankelijk zijn van o.a. het soort bestrijding, de hoogte van en aantallen bomen waarin eikenprocessierups zit etc. Is dit juist? Dit is juist. 9. Aanbestedingsleidraad Kunt u ons voorzien van een lijst met plaatsnamen (liefst met oppervlakte) van de in 3.2 genoemde locaties? Deze wordt niet beschikbaar gesteld. Het aantal locaties en de geschatte financiële omvang zijn wel gegeven. 10. Bijlage 5: Dienen de tarieven betrekking te hebben op een objectbrede algehele uitbraak of op een plaatselijke behandeling? De tarieven voor bestrijding/beheersing van plagen zijn van toepassing op alle behandelingen van plagen. Meestal zijn deze plaatselijk en incidenteel mogelijk groter. Een algehele uitbraak is zeer uitzonderlijk. 11. Bijlage 5: Wat is de procedure als het maximaal aantal behandelingen niet afdoende blijkt, al dan niet door bijvoorbeeld een reeds goed ontwikkelde plaag? Zie antwoord bij vraag Bijlage 5: Dienen de in te vullen prijzen gebaseerd te zijn op een prijs voor het maximaal aantal behandelingen per afroep (dus 6x... = de in te vullen prijs) of een prijs per behandeling (1 behandeling c.q. bezoek kost... dit wordt ingevuld) Zie antwoord bij vraag 1. Dit is een totaalprijs voor de in kolom B genoemde maximaal aantal behandelingen per afroep. Het is dus niet het tarief per behandeling. 13. Bijlage 5: Kunt u aangeven hoe het maximaal aantal behandeling per afroep per soort is vastgesteld? Dit is op basis van eigen ervaring van het Bureau Integraal Pestmanagement, BIP. 14. Bijlage 5: Kunt u per perceel aangeven welke objecten er gebruik maken van surveys? Dit kunnen enkele of alle objecten zijn. Dit verschilt van jaar tot jaar. Dit is indicatief en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

5 15. Bijlage 5: Het maximaal aantal behandeling bij de soort "vogels" insinueert dat er sprake is van het wegvangen van vogels. Klopt dit? Indien ja: wordt de installatie van een wering derhalve geschaard onder overige bestrijdingen? Het kan gaan om beide. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld duiven weggevangen moeten worden. Indien vogelwering is gewenst dan valt dit ook onder deze box 2g. 16. Bijlage 5: Kunt u aangeven wat binnen de geraamde omzet per perceel (ongeveer) de verhouding is tussen survey en bestrijding? De verhouding is totaal ongeveer 1/3 monitoring (box 1) 1/3 bestrijding/beheersing (gemiddelde box 2 t/m 8) 1/3 overige bestrijdingen (box 9). Deze verdeling is indicatief en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. 17. Bijlage 5: Is het vast tarief voor de verschillende boxen A t/m G per afroep gebaseerd op de volledige bestrijding, dus inclusief het aantal (maximale) behandelingen of is het vasttarief gebaseerd per afroep per behandeling? En hoe te handelen indien de opdrachtnemer meer of minder behandelingen per afroep nodig heeft? Zie antwoord vraag 1, 2 en Bijlage 5: Uit welke elementen bestaat het vastuurtarief Box 1 uit? Er wordt gesproken over all-in prijzen (par ), echter het is heel moeilijk om, indien je de locaties niet kent een inschatting te maken van het aantal lokaasdepots en electrische vliegenvangers, dat nodig zijn op een locatie en de controletijd. Kunnen we volstaan met een uurprijs voor monitoring en advisering inclusief voorrijkosten, maar exclusief apparatuur en benodigde middelen? De elementen zijn arbeid, voorrijkosten, materialen en middelen benodigd om de monitoring uit te voeren. Wat niet volstaat is aanbieden exclusief apparatuur en benodigde middelen. Het betreft een vast uurtarief. Per locatie kan het aantal uur verschillen dat benodigd is voor een controleronde. 19. Bijlage 6: Raamovereenkomst Pestmanagement Wat is de definitie van een standaard opdracht en van een spoed opdracht? Standaard afroep binnen 5 werkdagen aanwezig zijn op locatie. Spoed opdracht binnen 48 uur aanwezig zijn op de locatie. Of iets een standaard opdracht is of een spoed opdracht is ter beoordeling van het Bureau Integraal Pestmanagement, BIP, en het BIP zal dit aangeven bij de afroep (bestelopdracht).

6 Nota van Inlichtingen nr. 4, 10 februari Nr. Vraag inzake: Vraag Antwoord Leidt tot rectificatie: ja/nee 20. Aanbestedingsleidraad beoordeling gunningscriterium. De eis is dat de opdrachtnemer in het bezit is van een certificaat Pestmanagement, tevens dient de opdrachtnemer te werken volgens Integrated Pest Management (IPM) of gelijkwaardig. Voor dit laatste dient de opdrachtnemer ook een bewijs van een behaalde IPMopleiding te verstrekken. Op dit moment zijn wij bezig mensen hun certificaat IPM te laten behalen, we hebben dit echter nog niet. Bestaat dan toch de mogelijkheid om mee te doen met deze aanbesteding? U dient in het bezit te zijn van een certificaat IPM op het moment van definitieve gunning. Zie Aanbestedingsleidraad paragraaf 5.3, sub iii en iv. 21. Aanbestedingsleidraad Omschrijving van de opdracht. Opdrachtgever geeft aan dat het BIP in principe de dienstverlening van preventie en, indien nodig, van bestrijding verzorgt. Daarnaast zal aanvullende gebruik gemaakt worden van civiele partners. Kan Opdrachtgever aangeven wanneer Opdrachtnemer wordt ingeschakeld? Welke criteria worden hiervoor gehanteerd? Een Opdrachtnemer wordt ingeschakeld wanneer dit volgens het BIP nodig is voor monitoring of bestrijding/ beheersing. 22. Aanbestedingsleidraad Omschrijving van de opdracht. Opdrachtgever geeft aan dat het BIP zorg draagt voor de afroep van diensten bij externe bedrijven. Betekent dit dat ook de preventieve dienstverlening (monitoren van locaties) op afroep plaatsvindt? Correct. 23. Aanbestedingsleidraad Omschrijving van de opdracht. Indien het antwoord op voorgaande vraag (vraag 22) Ja luidt: in de bijlage Integrated Pest Management wordt duidelijk het belang van continue en frequente monitoring door een bestrijdingstechnicus aangegeven. Opdrachtnemer gaat er vanuit dat de preventieve dienstverlening die door Opdrachtgever wordt afgeroepen bestaat uit een aantal vaste bezoeken per jaar. Is dit juist? Er wordt gewerkt conform IPM. Bezoeken kunnen gedaan worden door het BIP zelf of een Opdrachtnemer. Het BIP bepaalt of het bezoek gedaan wordt door het BIP of een Opdrachtnemer. Er worden geen garanties gegeven voor afname aantallen aan Opdrachtnemers. 4 Dit is de vierde Nota van Inlichtingen (NvI) die beschikbaar wordt gesteld. Dit is de laatste NvI die beschikbaar wordt gesteld op Deze NvI maakt integraal deel uit van de Aanbestedingsleidraad. Ingeval er meerdere NvI en worden verstrekt waarin tegenstrijdigheden wordt geconstateerd, geldt het bepaalde in de NvI van meest recente datum.

7 24. Aanbestedingsleidraad Omschrijving van de opdracht. Kan Opdrachtgever een nadere omschrijving geven van de gewenste invulling van de preventieve dienstverlening (monitoring van de locaties). Betreft dit uitsluitend het uitvoeren van visuele controles en het geven van relevante adviezen of dient een preventieplan met behulp van detectiemiddelen te worden ingezet? Bij een eerste bezoek dient Opdrachtnemer een preventieplan(logboek) op te stellen met behulp van detectiemiddelen. De bezoeken hierna betreft het uitsluitend het uitvoeren van visuele controles en geven van adviezen. 25. Aanbestedingsleidraad Omschrijving van de opdracht. Opdrachtnemer gaat er vanuit dat binnen de preventieve dienstverlening niet valt de inzet van bestrijdingsmiddelen en de inzet van elektrische insectenvangers. Is dit een juiste aanname? Dit is juist. Bij het uitvoeren van controlerondes dient u een tarief op te geven inclusief detectiemiddelen (middelen die nodig zijn om te bepalen of er sprake is van een plaag). 26. Aanbestedingsleidraad Perceelverdeling. In paragraaf 3.2 van het beschrijvend document Perceelverdeling geeft u aan dat afroep van diensten geheel afhankelijk is van de behoefte. Door wie en op welke wijze vindt de bepaling van de behoefte plaats? Bestrijdingsmiddelen die nodig zijn om een plaag te bestrijden behoren tot bestrijding. Elektrische insectenvangers behoren niet tot preventieve dienstverlening. Dit wordt bepaald door Defensie. 27. Aanbestedingsleidraad Perceelverdeling. In paragraaf 3.2 van het beschrijvend document Perceelverdeling geeft u aan dat het BIP toeziet op de afwikkeling van de uitbestede diensten. Kunt u aangeven op welke wijze het BIP zal toezien op de uitvoering van de werkzaamheden door Opdrachtnemer? Steeksproefsgewijs wordt dit achteraf gecontroleerd. 28. Bijlage 3 van Eisen Eis 3 Opdrachtnemer gaat er vanuit dat punt 1 (alle benodigde bestrijdingsmiddelen) alleen van toepassing is voor bestrijding op afroep (correctieve dienstverlening). Is dit juist? Niet juist. De te leveren dienstverlening is inclusief bestrijdingsartikelen bij monitoring (preventie, box 1) en bestrijding (correctie, box 2 t/m 8). Bij overige bestrijdingen (box 9) kunnen bestrijdingsartikelen en gebruik van eigen middelen apart worden berekend. Vooraf dient er derhalve een offerte gecalculeerd te worden die marktconform dient te zijn.

8 29. Bijlage 3 van Eisen Eis 3 Zijn vaste materialen ten behoeve van het detecteren danwel bestrijden van ongedierte aanwezig op locatie en geschikt voor gebruik door Opdrachtnemer? (Gedacht kan worden aan voerkisten voor ratten, muizenlokazen etc.) deze zijn niet beschikbaar voor Opdrachtnemer op locaties. 30. Bijlage 3 van Eisen, eis 4. Kan Opdrachtgever een toelichting geven op de van toepassing zijnde bezoekregeling / aanmeldprocedure? Bij opdrachten zal de locatie en contactpersoon op de locatie worden gegeven. Opdrachtnemer dient zich te melden bij de bewaking/ receptie van de locatie en moet zich daar legitimeren en aangeven wie de contactpersoon is. 31. Bijlage 3 van Eisen Eis 16 Opdrachtnemer voorziet Opdrachtgever in een online rapportagetool. De rapportagetool voorziet in rapportage van de diensten over een bepaalde periode (bv. iedere maand). Is de aanname juist dat dit in plaats komt van de maandelijkse rapportage per e- mail (door middel van een overzicht in Excel). Dit is juist. Het is aan de Opdrachtnemer of deze voorziet in een online rapportagetool of dat Excel overzichten worden verstrekt. 32. Bijlage 5 pestmanage ment, perceel 1 t/m 7. Betreffen de tarieven in box 2 t/m box 8 de tarieven per bestrijdingsbeurt op per afroep (totaal aantal behandelingen)? Zie antwoord vraag 1 en Bijlage 5 pestmanage ment, perceel 1 t/m 7, 2.g. Opdrachtnemer gaat er vanuit dat het tarief voor vogels het vangen van vogels betreft. Is dit juist? Zie antwoord vraag Bijlage 5 pestmanage ment, perceel 1 t/m 7, 3. Opdrachtnemer merkt op dat mogelijke werkzaamheden die onder overige bestrijding vallen zeer divers zijn en stelt voor dit tarief achterwege te laten. Kan Opdrachtgever hiermee akkoord gaan? Opdrachtgever gaat niet akkoord. 35. Betreft Bijlage 6: Raamovereenkomst, paragraaf 2.5. Gezien het feit dat de duur van de overeenkomst wordt bepaald in paragraaf 2.1 van Bijlage 6: Raamovereenkomst pestmanagement stelt Opdrachtnemer voor paragraaf 2.5 van de raamovereenkomst Pest Management te laten vervallen. Kan Opdrachtgever hiermee akkoord gaan? Opdrachtgever gaat niet akkoord.

9 36. Contractvoorwaarden Indien het antwoord op voorgaande vraag (vraag 35) luidt: kunt u aangeven welke criteria een aanleiding zouden zijn om de raamovereenkomst tussentijds op te zeggen? Opdrachtnemer stelt voor om deze criteria te beperken tot de uitsluitingsgronden die zijn beschreven in paragraaf 3.1 van Bijlage 2 Eigen verklaring. Kan Opdrachtgever hiermee akkoord gaan? Opdrachtgever gaat niet akkoord. Op artikel 2.5 van de raamovereenkomst zal slechts bij hoge uitzondering een beroep worden gedaan door Opdrachtgever. 37. Digitale inschrijving tenderned.nl. Opdrachtnemer dient bij de beantwoording van het gunningscriterium Laagste prijs de betreffende percelen van inschrijving te selecteren en een bedrag (in cijfers en letters) en een BTW bedrag (in cijfers en letters) in te dienen. Dient Opdrachtnemer hier de totaalsom van de percelen waarop wordt ingeschreven te vermelden? In Tenderned hoeft het kopje Gunningscriteria niet te worden ingevuld. Bij het tabblad Documenten dient u onze Bijlage 5, Prijsinvulformulier, te uploaden. In het Prijsinvulformulier kunt u voor de percelen waarop u wilt inschrijven per perceel een tabblad met prijzen invullen. 38. Bijlage 5 pest managemen t, perceel 1 t/m 7 Dienen bij de bezoek- en behandelingstarieven wachttijden aan de poort worden inbegrepen of kunnen deze op basis van uurloon worden nagecalculeerd? Kan hierbij eventueel worden gedacht aan een maximale wachttijd, waarna calculatie mogelijk wordt? U kunt het door u opgegeven uurtarief in rekening brengen vanaf het moment dat de afspraak geldt. 39. Bijlage 3 van Eisen, eis 4. Worden servicemedewerkers op locaties begeleid, aangezien defensielocaties grote, beveiligde objecten betreffen. Dit is afhankelijk van de locatie. Vooraf zal worden aangegeven of er begeleiding aanwezig is of niet. 40. Bijlage 3 van Eisen, eis 4. Moeten behandelingsbezoeken en vervolgbehandelingen in overleg met de locaties of BIP worden gepland en afgesproken of zijn deze vrij toegankelijk? Dit is afhankelijk van de locatie. Bij opdrachten zal dit vooraf worden aangegeven.

10 41. Bijlage 5 pestmanage ment, perceel 1 t/m 7 Mogen voor werkzaamheden op de waddeneilanden (Texel?) toeslagen worden berekend ivm extra reistijd en pontkosten? Kosten voor extra reistijd en pontkosten dienen te worden berekend in de vaste tarieven voor perceel 3, Regio Den Helder. 42. Bijlagen 3 van Eisen en Bijlage 5 Prijsinvulformulier Paragraaf 2.14 / Inschrijfformulieren / Indien u inschrijft voor een of meer percelen (perceel 1 t/m 8) Dienen Bijlagen 3 en 5 apart voor ieder perceel te worden aangeleverd, ook wanneer deze niet inhoudelijk van elkaar verschillen? M.a.w. 7 gelijke documenten versturen, met ieder zijn eigen perceelnummer? Bijlage 3 van Eisen dient een maal ingevuld te worden voor alle percelen tesamen. Bijlage 5 Prijsinvulformulier dient per tabblad en dus per perceel ingevuld te worden. Het is aan de Inschrijver of deze inschrijft op één of meerdere percelen. 43. Bijlage 5 Pestmanage ment, 2d M.b.t. uw antwoord in de NvI nr3, vraag 5 het volgende; U geeft aan dat de gewenste manier van bestrijden het wegvangen, naturaliseren en terugplaatsen van katten een taak van opdrachtnemer is. Ook geeft u aan dat je niet op alle percelen in hoeft te schrijven. Dit laatste wordt lastig omdat u bij alle 7 percelen het bestrijden/beheersen van katten heeft vermeld. Ook is het niet te doen om bij de juiste instantie na te gaan wat zij voor tarieven hanteren (dierenbescherming etc.) zij werken namelijk regio en plaatsgebonden en zijn lang niet in alle delen van het land actief vanwege het gebrek aan overlast van katten. Dierenartsen hanteren verschillende tarieven. Ook is bij de wet geregeld wanneer er sprake is van overlast en wegvangen gewenst is. Wie bepaalt het wanneer er sprake is van overlast? Wie draagt uiteindelijk de verantwoording van de opdracht indien er onjuist opdracht gegeven is? Overlast op Defensie locaties wordt bepaald door Defensie. Indien er overlast is, zal er door Opdrachtgever een afroep worden gedaan om de plaag te bestrijden / beheersen. Het is aan Opdrachtnemer om dit af te handelen binnen het opgegeven vaste tarief.

11 44. Bijlage 5 Pestmanage ment, 1 Uit welke elementen bestaat het vastuurtarief Box 1? In de praktijk maakt de opdrachtnemer een plaagdierbeheersingplan bestaande uit materialen en middelen (vaste prijzen hiervoor) op basis hiervan een controletijd en met een uurprijs voor arbeid en voorrijkosten het totale kostenplaatje voor monitoring. Echter het is een wilde gok om een vastuurtarief Box 1 inclusief materiaal en middelne af te geven indien er totaal niets van een locatie bekent is mbt de inzet van de benodigde materialen en middelen. Mag de opdrachtnemer bepalen het aantal benodigde uren voor een controleronde? Zo niet dat is mijn verzoek om het vastuurtarief Box 1 te laten bestaan uit de elenten arbeid en voorrijkosten om appels met appels te kunnen vergelijken. Accoord? Zie antwoord op vraag 24. De Defensie locaties zijn verschillend en het benodigd aantal uren kan dus ook verschillen. De Opdrachtnemer mag het benodigd aantal uren dat nodig is om de controleronde goed uit te voeren bepalen. Opdrachtgever zal op basis van ervaring met de locaties controleren of dit realistisch is. Indien het aantal uur overeenkomt met het aantal uur dat volgens de Opdrachtgever nodig is, zal dit akkoord worden gegeven. Indien het aantal uur volgens Opdrachtgever afwijkt zal er navraag worden gedaan bij Opdrachtnemer waaraan dit ligt en zal er worden afgestemd.

Aanbestedingsleidraad voor de Europese aanbesteding inzake. Vlaggen ( ) ten behoeve van het. Ministerie van Defensie

Aanbestedingsleidraad voor de Europese aanbesteding inzake. Vlaggen ( ) ten behoeve van het. Ministerie van Defensie Nota van Inlichtingen nr. 2 1 van 16 september 2013 Aanbestedingsleidraad voor de Europese aanbesteding inzake Vlaggen (010-110) ten behoeve van het Ministerie van Defensie Nota van Inlichtingen nr.1 van

Nadere informatie

Toelichting: Een aantal bijlagen zijn gewijzigd, deze zijn toegevoegd aan documenten in Tenderned.

Toelichting: Een aantal bijlagen zijn gewijzigd, deze zijn toegevoegd aan documenten in Tenderned. Nota van Inlichtingen SSBU Schoonmaak Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: SSBU Schoonmaak Gemeente Utrecht 13.SSBU.055 Omschrijving: De Stadsschouwburg Utrecht is voornemens een raamovereenkomst

Nadere informatie

Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/ Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012

Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/ Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012 Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/2012.0041 Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012 Vraag 1. Offerteaanvraag, pagina 4 Het viel ons op dat u al een eerste

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen nr. 1 van 18 juli en Nota van Inlichtingen nr. 2 van 11 augustus 2016 en Nota van Inlichtingen nr. 3 van 18 augustus 2016

Nota van Inlichtingen nr. 1 van 18 juli en Nota van Inlichtingen nr. 2 van 11 augustus 2016 en Nota van Inlichtingen nr. 3 van 18 augustus 2016 Nota van Inlichtingen nr. 1 van 18 juli en Nota van Inlichtingen nr. 2 van 11 augustus 2016 en Nota van Inlichtingen nr. 3 van 18 augustus 2016 Aanbestedingsleidraad voor de Europese aanbesteding inzake

Nadere informatie

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch.

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch. Nota van Inlichtingen Netwerkapparatuur Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Netwerkapparatuur gemeente 's-hertogenbosch 49394N Omschrijving: De gemeente gaat haar netwerkinfrastructuur grotendeels

Nadere informatie

2. Op maandag 16 december 2013 heeft DPC de Nota van Inlichtingen 1 gepubliceerd.

2. Op maandag 16 december 2013 heeft DPC de Nota van Inlichtingen 1 gepubliceerd. Nota van Inlichtingen 2 Van Dienst Publiek en Communicatie Datum 8 januari 2014 Opdrachtnaam Aanbestedingsnummer Europese aanbesteding Inhuur webredactiecapaciteit TED nummer: 2013/S 223-388432 Ea0029

Nadere informatie

nota van inlichtingen EA medische hulpmiddelen en investeringsgoederen.xlsx

nota van inlichtingen EA medische hulpmiddelen en investeringsgoederen.xlsx nota van inlichtingen EA medische.xlsx NB: Vanaf 27 juni 2015 kunnen gebruikers van Nederlandse ondernemingen op TenderNed alleen nog inloggen via eherkenning, de digitale standaard voor zakendoen met

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT RESULTATEN VAN DE AANBESTEDINGSPROCEDURE

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT RESULTATEN VAN DE AANBESTEDINGSPROCEDURE Richtlijn 2014/24/EU AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT RESULTATEN VAN DE AANBESTEDINGSPROCEDURE Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM EN ADRESSEN Officiële benaming: Ministerie van Sociale

Nadere informatie

Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel. Omschrijving: Het verzorgen van de restauratieve voorzieningen voor 8 locaties

Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel. Omschrijving: Het verzorgen van de restauratieve voorzieningen voor 8 locaties Nota van Inlichtingen Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel Rijn IJssel RIJVRV2017 Omschrijving:

Nadere informatie

Van Gemeente Haren Ref. P NVI-1

Van Gemeente Haren Ref. P NVI-1 Nota van Inlichtingen I Betreft Nota van Inlichtingen Datum 18 juli 2014 Van Gemeente Haren Ref. P141027-NVI-1 Project Inhuur van flexibele arbeidskrachten Tekstwijziging 1: Deel A - Beschrijvend Document

Nadere informatie

Het kan zijn dat gedurende de looptijd van het contract het aantal locaties van de gemeente wijzigt door het afstoten of uitbreiden van locaties.

Het kan zijn dat gedurende de looptijd van het contract het aantal locaties van de gemeente wijzigt door het afstoten of uitbreiden van locaties. Nota van Inlichtingen Blusmiddelen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Blusmiddelen Gemeente Utrecht 14.GU.098 Omschrijving: Het doel van deze aanbesteding is om de brandveiligheid van alle

Nadere informatie

Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer Nota van Inlichtingen Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei 2015 Ref. 4476979 Project Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Nadere informatie

Raamovereenkomst ARBIT inzake IV Expertisediensten 2017

Raamovereenkomst ARBIT inzake IV Expertisediensten 2017 Raamovereenkomst ARBIT inzake IV Expertisediensten 2017 De ondergetekenden: 1. De Staat der Nederlanden, gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd door de Minister van het ministerie van Infrastructuur

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie Nota van Inlichtingen_1 Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart 2014 Van Veiligheidsregio Haaglanden Perceel 2 Project Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie Deze Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

Levering en onderhoud van werkplekapparatuur en aanvullende dienstverlening

Levering en onderhoud van werkplekapparatuur en aanvullende dienstverlening A gemeente Eindhoven 5 e Nota van Inlichtingen d.d. 9 juli 2014 Behorende bij offerteaanvraag Levering en onderhoud van werkplekapparatuur en aanvullende dienstverlening Referentienummer : 140602-2300

Nadere informatie

Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien. Nota van inlichtingen

Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien. Nota van inlichtingen Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien Nota van inlichtingen Document: Nota 01 van Inlichtingen/wijzigingen Aanbesteder: Gemeente Haarlemmermeer Procedure: Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien

Nadere informatie

Teamleider P&O. Bedrijfsleider Unit Groen Werkleider Groen. Nota van Inlichtingen. Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei Ref.

Teamleider P&O. Bedrijfsleider Unit Groen Werkleider Groen. Nota van Inlichtingen. Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei Ref. Nota van Inlichtingen Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei 2015 Ref. 4476979 Project Opleidingen en trainingen Perceel 3: MBO BBL niveau 1 en 2 Groen opleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Nadere informatie

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 1 Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 tussen 1.De Staat der Nederlanden, Ministerie van Defensie gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd

Nadere informatie

Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen

Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen en Stichting Christelijke Hogeschool Windesheim Publicatienummer [nummer] Dossier D1424 Ingangsdatum [ingangsdatum] Partijen: 1. Stichting Christelijke

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. en de bijbehorende dienstverlening. Europese aanbesteding: Levering van zakelijke boeken (gedrukt en digitaal)

Nota van Inlichtingen. en de bijbehorende dienstverlening. Europese aanbesteding: Levering van zakelijke boeken (gedrukt en digitaal) Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding: Levering van zakelijke boeken (gedrukt en digitaal) en de bijbehorende dienstverlening Publicatienummer: 2015/S 198-358953 Procedure: Openbare aanbestedingsprocedure

Nadere informatie

Aankondiging van een opdracht. Leveringen. Richtlijn 2014/24/EU. Afdeling I: Aanbestedende dienst. I.1) Naam en adressen

Aankondiging van een opdracht. Leveringen. Richtlijn 2014/24/EU. Afdeling I: Aanbestedende dienst. I.1) Naam en adressen Aankondiging van een opdracht Leveringen Richtlijn 2014/24/EU Afdeling I: Aanbestedende dienst I.1) Naam en adressen Ministerie van Defensie, Commando Dienstencentra (CDC) Nationale identificatie: 271880387

Nadere informatie

EU-aanbesteding Basismobiliteit Noord-Veluwe - perceel 2: vervoer Aanbestedende Dienst: Gemeente Ermelo Referentie: 1326

EU-aanbesteding Basismobiliteit Noord-Veluwe - perceel 2: vervoer Aanbestedende Dienst: Gemeente Ermelo Referentie: 1326 Nota van Inlichtingen EU-aanbesteding Basismobiliteit Noord-Veluwe - perceel 2: vervoer Aanbesteding EU-aanbesteding Basismobiliteit Noord-Veluwe - perceel 2: vervoer Aanbestedende Dienst: Gemeente Ermelo

Nadere informatie

(buiten)schilderwerken. Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de

(buiten)schilderwerken. Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de Nota van Inlichtingen Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de (buiten)schilderwerken Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese niet openbare aanbesteding

Nadere informatie

Model Raamovereenkomst. <naam aanbesteding>inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons<kenmerk> De ondergetekenden:

Model Raamovereenkomst. <naam aanbesteding>inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons<kenmerk> De ondergetekenden: Model inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons De ondergetekenden: 1. SBB, gevestigd te Zoetermeer, vertegenwoordigd door , de heer/mevrouw

Nadere informatie

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST CONCEPT RAAMOVEREENKOMST ICT Hardware Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs Heerhugowaard De ondergetekenden: Datum: 26 januari 2016 Dossier: 0320-412 26 januari 2016-1 - 1., gevestigd te Heerhugowaard,

Nadere informatie

Aanbestedingsleidraad

Aanbestedingsleidraad Aanbestedingsleidraad ProRail heeft een nieuwe aanbestedingsleidraad in gebruik genomen. Wij verzoeken u de nieuwe aanbestedingsleidraad goed door te nemen. De belangrijkste wijzigingen / uitgangspunten

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel RAV

Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel RAV Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel 160168RAV Nr. Pagina Onderwerp Vraag Antwoord 1. 8 Paragraaf 1.6 U stelt: Bij nadere uitvragen is het mogelijk dat er aanvullende eisen worden gesteld of

Nadere informatie

Betreft Eerste Nota van Inlichtingen Datum 21 oktober Van KPO Roosendaal Ref. KQPN/ 2016/110

Betreft Eerste Nota van Inlichtingen Datum 21 oktober Van KPO Roosendaal Ref. KQPN/ 2016/110 Nota van inlichtingen Betreft Eerste Nota van Inlichtingen Datum 21 oktober 2016 Van KPO Roosendaal Ref. KQPN/ 2016/110 Project Europese aanbesteding Onderwijs Leer Pakket Deze nota van inlichtingen wordt

Nadere informatie

Nr: Categorie Bestek/beschrijvend document Betreft 17. Bijlage 12 4 Vraag Bij welk perceel (1;2;3) behoren de locaties van Amstellant en Heemlant?

Nr: Categorie Bestek/beschrijvend document Betreft 17. Bijlage 12 4 Vraag Bij welk perceel (1;2;3) behoren de locaties van Amstellant en Heemlant? Nota van Inlichtingen EA onderhoud groenvoorziening Stichting Wellant Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: EA onderhoud groenvoorziening Stichting Wellant Stichting Wellant Omschrijving: maximaal

Nadere informatie

Vooraankondiging Opvang, verzorging en transport van gezelschapsdieren, knaagdieren (exclusief konijnen)

Vooraankondiging Opvang, verzorging en transport van gezelschapsdieren, knaagdieren (exclusief konijnen) NL Standaardformulier 21 Sociale en andere specifieke diensten overheidsopdrachten Sociale en andere specifieke diensten overheidsopdrachten Richtlijn 2014/24/EU Vooraankondiging Opvang, verzorging en

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen I. Europese aanbesteding Internationale zakenreizen en gerelateerde dienstverlening ten behoeve van het Kadaster

Nota van Inlichtingen I. Europese aanbesteding Internationale zakenreizen en gerelateerde dienstverlening ten behoeve van het Kadaster 1 van 6 Nota van Inlichtingen I Europese aanbesteding Internationale zakenreizen en gerelateerde dienstverlening ten behoeve van het Kadaster Directie Control en Financiën, Inkoop Services Kenmerk 13.037579

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN

NOTA VAN INLICHTINGEN NOTA VAN INLICHTINGEN Deze maakt integraal onderdeel uit van het Aanbestedingsdocument behorend bij de Europese aanbesteding medische adviezen gemeente Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem

Nadere informatie

5.1 Bijlage N: Word Format ten behoeve van de Nota van Inlichtingen

5.1 Bijlage N: Word Format ten behoeve van de Nota van Inlichtingen 5.1 Bijlage N: Word Format ten behoeve van de Nota van Inlichtingen Nr. Referentie Vraag Antwoord 1. NVI vr 6 (P2) Wat is de frequentie per week/maand van de afleveringen bij Canon in Amstelveen? Huidige

Nadere informatie

Aanbestedende Dienst: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Referentie:

Aanbestedende Dienst: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Referentie: Nota van Inlichtingen EA Kantoorautomatisering Aanbesteding EA Kantoorautomatisering Aanbestedende Dienst: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Referentie: 2017.102 Omschrijving: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg,

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 2 Jeugdhulp 2016 Achterhoekse Gemeenten

Nota van Inlichtingen 2 Jeugdhulp 2016 Achterhoekse Gemeenten Nota van Inlichtingen 2 Jeugdhulp 2016 Achterhoekse Gemeenten Status: Definitief Datum: 14-10-2015 Nota van Inlichtingen 2 Jeugdhulp 2016 Achterhoekse Gemeenten Erratum Naam # document Bladzijde Paragraaf

Nadere informatie

Selectieleidraad nummer pagina paragraaf vraag antwoord 1 Bijlage II 5.2.a t/m 5.2.c

Selectieleidraad nummer pagina paragraaf vraag antwoord 1 Bijlage II 5.2.a t/m 5.2.c Behoort bij de selectieleidraad met referentienummer LW281-2/14-023.857 d.d. 16 december 2014. De hierna volgende wijzigingen c.q. aanvullingen zijn van kracht als waren zij letterlijk opgenomen in de

Nadere informatie

middelen ten behoeve van MBO Amersfoort Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor de levering van ICT

middelen ten behoeve van MBO Amersfoort Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor de levering van ICT Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor de levering van ICT middelen ten behoeve van MBO Amersfoort Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese aanbesteding

Nadere informatie

Willy's Wereld. Algemene voorwaarden

Willy's Wereld. Algemene voorwaarden Willy's Wereld Algemene voorwaarden Artikel 1 Algemeen 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke opdracht, vervolgopdracht, offerte en overeenkomst, alsmede op elke rechtsbetrekking als

Nadere informatie

2 e NOTA VAN INLICHTINGEN

2 e NOTA VAN INLICHTINGEN 2 e NOTA VAN INLICHTINGEN PROVINCIE FRYSLAN LEVERING & PLAATSING d.d. 9 december 2015 Algemeen: Deze Nota van Inlichtingen maakt een integraal onderdeel uit van de aanbesteding en wordt als aanhangsel

Nadere informatie

Nota van inlichtingen

Nota van inlichtingen Aanbesteding postdiensten Nota van inlichtingen Kenmerk: 2016-150 Status: Definitief Aantal pagina s: 8 Datum: 11-11-2016 1 Deze nota van inlichtingen behoort bij en maakt integraal onderdeel uit van de

Nadere informatie

EUROPESE AANBESTEDING OPENBARE PROCEDURE LEVERING FOOD & NON-FOOD. Nota van Inlichtingen

EUROPESE AANBESTEDING OPENBARE PROCEDURE LEVERING FOOD & NON-FOOD. Nota van Inlichtingen EUROPESE AANBESTEDING OPENBARE PROCEDURE LEVERING FOOD & NON-FOOD Nota van Inlichtingen TED-nr. 2013/S 033-052134 Vraag 1 Prijzenblad Y Disposables Blz. regel 11, 12, 13 Wat is de inhoud van de glazen?

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen betreffende de openbare Europese aanbesteding Dodehoeklessen basisscholen

Nota van Inlichtingen betreffende de openbare Europese aanbesteding Dodehoeklessen basisscholen Nota van Inlichtingen betreffende de openbare Europese aanbesteding Dodehoeklessen basisscholen 2016-2019 8454 d.d. 1-3-2016 Onderstaand treft u de ontvangen vragen aan m.b.t. bovengenoemde aanbesteding

Nadere informatie

Bijlage 5B RAAMOVEREENKOMST. inzake. Begeleiding Militair Uitzonderlijk Transport in Europa. ten behoeve van het ministerie van Defensie

Bijlage 5B RAAMOVEREENKOMST. inzake. Begeleiding Militair Uitzonderlijk Transport in Europa. ten behoeve van het ministerie van Defensie Bijlage 5B RAAMOVEREENKOMST inzake Begeleiding Militair Uitzonderlijk Transport in Europa ten behoeve van het ministerie van Defensie Referentienummer 089.25.42.8042 1 Inhoudsopgave Artikel 1 Artikel 2

Nadere informatie

Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten e Nota van Inlichtingen d.d Publicatienummer: 75553

Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten e Nota van Inlichtingen d.d Publicatienummer: 75553 Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten 2016-2019 d.d. 29-10-2015 Publicatienummer: 75553 # Document Paragraaf Citaat Vraag Antwoord 1 NvI Vraag 1 + 2 CAR-UWO + Wij achten het op basis

Nadere informatie

Openbare aanbesteding Ambulante ondersteuning Wmo Walcheren

Openbare aanbesteding Ambulante ondersteuning Wmo Walcheren Nota van Inlichtingen Openbare aanbesteding Ambulante ondersteuning Wmo Walcheren Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Openbare aanbesteding Ambulante ondersteuning Wmo Walcheren Gemeente Middelburg

Nadere informatie

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE inzake het project Zelfbediening Justitiabelen Dienst Justitiële Inrichtingen IUC DJI Aan Belangstellenden Europese aanbesteding Zelfbediening Justitiabelen Datum

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen nr. 1 1 van 30/8-2016

Nota van Inlichtingen nr. 1 1 van 30/8-2016 Nota van Inlichtingen nr. 1 1 van 30/8-2016 Aanbestedingsleidraad voor de Europese aanbesteding inzake Zeevervoer containers 2016 ten behoeve van het Ministerie van Defensie Mededeling vooraf: In verband

Nadere informatie

Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200

Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200 Nota van Inlichtingen Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbesteding Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200

Nadere informatie

inclusief of exclusief BTW?

inclusief of exclusief BTW? Nota van inlichtingen Betreft Nota van Inlichtingen 1 Datum 21-12-2015 Van Waterschap Scheldestromen Ref. Project Europese Aanbesteding Schilderwerken 2015036973 Deze nota van inlichtingen wordt hiermee

Nadere informatie

Bij vraag vermelden op welk perceel de vraag betrekking heeft. Indien van toepassing.

Bij vraag vermelden op welk perceel de vraag betrekking heeft. Indien van toepassing. Inkoop 2016 Jeugdhulp Midden-Limburg-oost en Midden-Limburg-west Nota van inlichtingen (NvI) 9 juni 2015 Nota van inlichtingen behorend bij de Procedure Inkoop en aanbesteding, (publicatiedatum 27 mei

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. Schadetaxaties Faunafonds

Nota van Inlichtingen. Schadetaxaties Faunafonds Nota van Inlichtingen Behorend bij de Europese aanbesteding Schade Faunafonds (Referentie: BIJ12.2015.0006.FF) Datum en versie: 17 februari 2015, definitief Inleiding In deze Nota van Inlichtingen worden

Nadere informatie

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord Project: Nieuwbouw en renovatie Naturalis Biodiversity Center te Leiden Kenmerk: NNL1502E007 Onderwerp: nota van inlichtingen 1 Betreffende: selectiefase Datum: 23-3-2015 Nr. Document (selectieleidraad,

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 3

Nota van Inlichtingen 3 Nota van Inlichtingen 3 In het onderstaande overzicht zijn een aantal antwoorden gewijzigd ten opzichte van de Nota van Inlichtingen Inschrijver heeft tot 8 februari 2017 15.00u de tijd om via de berichtenmodule

Nadere informatie

Vraagnr. Hoofdstuk Pagina nr. Vraag Antwoord

Vraagnr. Hoofdstuk Pagina nr. Vraag Antwoord Nota van inlichtingen 3 Leerlingenvervoer Venlo Beesel Vraagnr. Hoofdstuk Pagina nr. Vraag Antwoord 1 MvI 2, bijlage leerlingen- en nvt Ook in de aangepaste en treffen wij nog op verschillende plaatsen

Nadere informatie

Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer

Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer

Nadere informatie

Offerteaanvraag. Voor het plaatsen van de gemeentepagina s in een plaatselijke huis-aan-huiskrant

Offerteaanvraag. Voor het plaatsen van de gemeentepagina s in een plaatselijke huis-aan-huiskrant Offerteaanvraag Voor het plaatsen van de gemeentepagina s in een plaatselijke huis-aan-huiskrant 1. Algemene informatie Door middel van deze offerteaanvraag wordt u uitgenodigd om een offerte in te dienen

Nadere informatie

14-1.pdf pdf. 2.8 Hoe vindt de beoordeling plaats (aantal beoordeelaars/proces)?

14-1.pdf pdf. 2.8 Hoe vindt de beoordeling plaats (aantal beoordeelaars/proces)? Datum publicatie Nota v Inl: 14-12-2012 Nota van Inlichtingen programmamanager "Castricum volop in beweging" 1.3 Inschrijver vermoedt dat er sprake is van een verschrijving. Is de aanname correct dat gedoeld

Nadere informatie

Europese aanbesteding Beeldkwaliteit

Europese aanbesteding Beeldkwaliteit Europese aanbesteding Beeldkwaliteit 2018-2021 Versie 1.0 Datum 14-11-2017 Referentie 170183 Copyright Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer Afdeling Inkoop Postbus 12651 2500 DP Den Haag Tel.nr. 06 13

Nadere informatie

Van MOVARE/MosaLira Ref. KQPN2016/1.12

Van MOVARE/MosaLira Ref. KQPN2016/1.12 Nota van inlichtingen Betreft 2 e Nota van Inlichtingen Datum 20 januari 2017 Van MOVARE/MosaLira Ref. KQPN2016/1.12 Project Europese aanbesteding ICT hardware Deze nota van inlichtingen wordt hiermee

Nadere informatie

Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen

Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen Nota van Inlichtingen Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen

Nadere informatie

Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord

Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord Nota van Inlichtingen Milieucontroles 2017 e.v. Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Milieucontroles 2017 e.v. Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord RUDNHN-MC2017 Omschrijving: De Regionale

Nadere informatie

Raamovereenkomst op basis van AWVODI-2012 betreffende Competentiegericht Ontwikkelen

Raamovereenkomst op basis van AWVODI-2012 betreffende Competentiegericht Ontwikkelen Raamovereenkomst op basis van AWVODI-2012 betreffende Competentiegericht Ontwikkelen tussen Waterschapsbedrijf Limburg en [Naam Opdrachtnemer] Overeenkomst nummer: [corsa.nr] Datum: [datum] De ondergetekenden:

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1. Nationale openbare aanbesteding levering laptops GGD regio Utrecht (GGDrU)

Nota van Inlichtingen 1. Nationale openbare aanbesteding levering laptops GGD regio Utrecht (GGDrU) Nota van Inlichtingen 1 Nationale openbare aanbesteding levering laptops GGD regio Utrecht (GGDrU) Opgesteld door: Projectgroep Versie: 1.0 Datum: 21 maart 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding...

Nadere informatie

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden Inschrijvingsleidraad bestek 10-16 Onderhoud asfaltverhardingen 2010 2011 gemeente Leiden voor de aanbesteding van het raamcontract voor het uitvoeren van onderhoud aan asfaltverhardingen binnen de gemeente

Nadere informatie

Concept Raamovereenkomst gemeente Eindhoven opdrachtnemer

Concept Raamovereenkomst gemeente Eindhoven opdrachtnemer A gemeente Eindhoven Concept Raamovereenkomst gemeente Eindhoven opdrachtnemer Contractnummer: PLN xxx Periode: 1 maart 2012 tot 1 januari 2015 Versie: 20 november 2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2

Nadere informatie

: Elektronisch via TenderNed

: Elektronisch via TenderNed NOTA VAN INLICHTINGEN Nummer 1 Datum: 10 oktober 2016 Behorende bij: Beheer Parkeergarage Turfmarkt Kenmerk: 16.146 DSO Deze Nota van Inlichtingen dient te worden beschouwd als een integraal onderdeel

Nadere informatie

2 e Nota van Inlichtingen Sociaal Domein 5

2 e Nota van Inlichtingen Sociaal Domein 5 2 e Nota van Inlichtingen Sociaal Domein 5 Domein waarop de vraag betrekking heeft* referentienummer van de vraag in de Nota van Inlichtingen* Tekst van de vraag in de Nota van Inlichtingen* Antwoord op

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT RESULTATEN VAN DE AANBESTEDINGSPROCEDURE

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT RESULTATEN VAN DE AANBESTEDINGSPROCEDURE Richtlijn 2014/24/EU AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT RESULTATEN VAN DE AANBESTEDINGSPROCEDURE Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM EN ADRESSEN Officiële benaming: IUC Belastingdienst

Nadere informatie

vervanging platform MVKK den Helder Aanbestedende Dienst: Ministerie van Defensie, Commando Dienstencentra (CDC) Referentie:

vervanging platform MVKK den Helder Aanbestedende Dienst: Ministerie van Defensie, Commando Dienstencentra (CDC) Referentie: Nota van Inlichtingen vervanging platform MVKK den Helder Aanbesteding vervanging platform MVKK den Helder Aanbestedende Dienst: Ministerie van Defensie, Commando Dienstencentra (CDC) Referentie: 207.12.0607.20

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs

Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs Opgesteld door: Projectgroep Versie: Definitief Datum: 16 oktober 2014 Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Concept Raamovereenkomst Contractnummer:

Concept Raamovereenkomst Contractnummer: Concept Raamovereenkomst Contractnummer: 201600265.015.001 De ondergetekenden: 1. De Staat der Nederlanden, waarvan de zetel is gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd door het ministerie van

Nadere informatie

Europese aanbesteding: EA LAN/WLAN, netwerk security en tokens en aanvullende dienstverlening. Aanbestedingsnummer:

Europese aanbesteding: EA LAN/WLAN, netwerk security en tokens en aanvullende dienstverlening. Aanbestedingsnummer: Opmerking C Opmerking b Opmerking a Europese aanbesteding: EA LAN/WLAN, netwerk security en tokens en aanvullende dienstverlening. Deze Nota van Inlichtingen 3 bevat 3 opmerkingen van de SVB (a en b),

Nadere informatie

Service Level Agreement. Van

Service Level Agreement. Van Service Level Agreement Van Voor. Paraaf Pagina 1 van 8 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2 Modulaire opbouw dienstverlening 3 3. Module communicatie 3 4. Module beheer 4 5. Voorwaarden voor opdrachtgever 5

Nadere informatie

Europese aanbesteding Leveren Bloembollen

Europese aanbesteding Leveren Bloembollen Gemeente Den Haag Versie 1.0 Datum 25 november 2015 Referentie 150150 Copyright Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer Afdeling Inkoop Postbus 12651 2500 DP Den Haag Tel.nr. 06 13 71 63 54 E-mail: aanbesteden@denhaag.nl

Nadere informatie

Nota van inlichtingen, behorend bij de. Europees openbare aanbesteding. Levering van ICT-Hardware

Nota van inlichtingen, behorend bij de. Europees openbare aanbesteding. Levering van ICT-Hardware Nota van inlichtingen, behorend bij de Europees openbare aanbesteding Levering van ICT-Hardware Datum: 2 juni 2016 1 Deze 1 e Nota van inlichtingen, behorend bij de aanbesteding Levering ICT-Hardware t.b.v.

Nadere informatie

Referentie: Datum genereren Nota van Inlichtingen: Pagina 1 of 5

Referentie: Datum genereren Nota van Inlichtingen: Pagina 1 of 5 Nota van Inlichtingen Desktops & laptops ROC MN Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Desktops & laptops ROC MN Stichting ROC Midden Nederland Omschrijving: Gedurende de looptijd van de raamovereenkomst

Nadere informatie

Kenmerk : Derde nota van inlichtingen aanbesteding digitale werkplek 2013 NHL

Kenmerk : Derde nota van inlichtingen aanbesteding digitale werkplek 2013 NHL MEMO v0 1 an Van : Inschrijvers aanbesteding digitale werkplek 2013 NHL : Chris Boessenkool, inkoper NHL Kenmerk : Derde nota van inlichtingen aanbesteding digitale werkplek 2013 NHL Datum : 15 mei 2013

Nadere informatie

2e Nota van Inlichtingen Europese Aanbesteding CHARM ATMS Roll-out zaaknummer d.d. 30 november 2015

2e Nota van Inlichtingen Europese Aanbesteding CHARM ATMS Roll-out zaaknummer d.d. 30 november 2015 2e Nota van Inlichtingen Europese Aanbesteding CHARM ATMS Roll-out zaaknummer 31107984 d.d. 30 november 2015 Deze 2e nota van inlichtingen (hierna te noemen 2e NvI) bevat de vragen en antwoorden, welke

Nadere informatie

1e Nota van inlichtingen

1e Nota van inlichtingen Onderstaand staan de ontvangen vragen met betrekking tot bovengenoemde aanbesteding en de daarbij door de opdrachtgever geformuleerde antwoorden. De vragen zijn geanonimiseerd en direct overgenomen van

Nadere informatie

Bijlage Q1 Format brief Uitnodiging tot inschrijving

Bijlage Q1 Format brief Uitnodiging tot inschrijving Bijlage Q1 Format brief Uitnodiging tot inschrijving (t.b.v. meervoudig onderhandse procedure) Datum Onderwerp Uitnodiging tot inschrijving Nadere Overeenkomst ten behoeve van

Nadere informatie

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Nota van Inlichtingen IT-dienstverlening Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: IT-dienstverlening Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Omschrijving: De Zeeuwse VO scholen

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud

Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud 2016-2019 Aanbesteding Bestek riooladvies & -Onderhoud 2016-2019 Aanbestedende Dienst: Gemeente Hellevoetsluis Referentie: 15-029 Omschrijving: Data:

Nadere informatie

Europese Aanbesteding Herinrichting Restaurant t.b.v. de Gemeente Den Haag Nr. 2014/S

Europese Aanbesteding Herinrichting Restaurant t.b.v. de Gemeente Den Haag Nr. 2014/S Europese Aanbesteding Herinrichting Restaurant t.b.v. de Gemeente Den Haag Nr. 2014/S 057-095292 Nota van Inlichtingen nr. 1, v2 Kenmerk 14.052-IDC Verzenddatum : 7 april 2014 Uiterste inleverdatum inschrijving

Nadere informatie

Aanbesteding. Automatencatering. voor de. Technische Universiteit Eindhoven

Aanbesteding. Automatencatering. voor de. Technische Universiteit Eindhoven 2 e Nota van Inlichtingen Aanbesteding Automatencatering voor de Technische Universiteit Eindhoven Referentie: DIZ 2015/1565241-2 Datum: 13 november 2015 Gehele of gedeeltelijke overneming of reproductie

Nadere informatie

Handleiding Inschrijvers op tenders Uitgifte dijkpercelen. Hoe kan ik deelnemen in Tender en Tender 73588?

Handleiding Inschrijvers op tenders Uitgifte dijkpercelen. Hoe kan ik deelnemen in Tender en Tender 73588? Handleiding Inschrijvers op tenders Uitgifte dijkpercelen Hoe registreer ik mij als aanbieder? Als aanbieder maakt u gratis gebruik van Negometrix. Registreren kan via deze pagina (of kopieer https://platform.negometrix.com/registration.aspx

Nadere informatie

Standaardvoorwaarden van de opdrachtgever gelden uitsluitend wanneer hun

Standaardvoorwaarden van de opdrachtgever gelden uitsluitend wanneer hun Algemene "opdrachtgever" Voorwaarden DVE voor Bedrijfscoaching, overeenkomsten hierna tussen te noemen opdrachtgevers "opdrachtnemer". en coachees, hierna te noemen bij 1. Artikel Met "opdrachtnemer" 1.

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Pagina 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Ons kantoor en onze diensten... 3 3. Waarom dit dienstverleningsdocument?... 4 4. Onze gegevens... 4 5. Wat mag u van ons verwachten... 5 6.

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 2 en Personeelsaddendum Arnhem Europese Aanbesteding Catering. Stichting Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Datum:

Nota van Inlichtingen 2 en Personeelsaddendum Arnhem Europese Aanbesteding Catering. Stichting Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Datum: Betreft: Nota van Inlichtingen 2 en Personeelsaddendum Arnhem Project: Europese Aanbesteding Catering Referentie: 16/8094/Faz-ICT Van: Stichting Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Datum: 14-10-2016 Mededelingen

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 30 oktober 2013

Nota van Inlichtingen 30 oktober 2013 Nota van Inlichtingen 30 oktober 2013 Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding leveren van ICT Hardware, dossiernummer 1348. Vragen en antwoorden Ten aanzien van de offerteaanvraag zijn in totaal 20

Nadere informatie

Derde Nota van Inlichtingen nr. Verwijzing (pag./par./art.) 1 Prijzenblad / 1 e NvI vraag 32

Derde Nota van Inlichtingen nr. Verwijzing (pag./par./art.) 1 Prijzenblad / 1 e NvI vraag 32 1 Prijzenblad / 1 e NvI vraag 32 In het antwoord op vraag 32 geeft u aan dat er een minimaal opslagpercentage gehanteerd dient te worden van 1%. Geldt dit voor zowel Prijswens 1 en 2? In het prijzenblad

Nadere informatie

EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600

EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600 Nota van Inlichtingen EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbesteding EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ;

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ; Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: 18830000-6; Juni 2016 De ondergetekenden: De Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Derde Nota van Inlichtingen. leerlingenvervoer gemeenten Lopik, Montfoort, Nieuwegein en IJsselstein

Derde Nota van Inlichtingen. leerlingenvervoer gemeenten Lopik, Montfoort, Nieuwegein en IJsselstein Derde Nota van Inlichtingen leerlingenvervoer gemeenten Lopik, Montfoort, Nieuwegein en IJsselstein Projectnummer: DP20141104 Status: Definitief Colofon: Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden het Perspectief, financieel & strategisch management

Algemene Voorwaarden het Perspectief, financieel & strategisch management Algemene Voorwaarden het Perspectief, financieel & strategisch management Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij

Nadere informatie

Betreft Het stellen van vragen Datum

Betreft Het stellen van vragen Datum Nota van inlichtingen 3 Aanbesteding WAN Kamer van Koophandel Betreft Het stellen van vragen Datum 15-06-2017 Van Project Gestelde vragen na aanleiding van de 2 e Ref. P.162036_WAN nota van inlichtingen.

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Raamovereenkomst Onderhoud beplanting

Nota van Inlichtingen Raamovereenkomst Onderhoud beplanting Nota van Inlichtingen Raamovereenkomst Onderhoud beplanting 2016-2019 Aanbesteding Raamovereenkomst Onderhoud beplanting 2016-2019 Aanbestedende Dienst: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Referentie:

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst. Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar

Concept raamovereenkomst. Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar Concept raamovereenkomst Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar Contractnummer CONH2015 Raamovereenkomst voor de postbezorging

Nadere informatie

Schilderwerkzaamheden

Schilderwerkzaamheden Nota van Inlichtingen Schilderwerkzaamheden Referentienummer: 2016/02895 Aanbestedende dienst: Waterschap Noorderzijlvest Stedumermaar 1 Postbus 18 9700 AA Groningen Datum: 3 maart 2016 Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

Annex A) Administratieve Bijlage. Moderniseren van de koelinstallatie in de stockage ruimte van het JRC-IRMM

Annex A) Administratieve Bijlage. Moderniseren van de koelinstallatie in de stockage ruimte van het JRC-IRMM EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT GENERAAL GEMEENSCHAPPELIJK CENTRUM VOOR ONDERZOEK Instituut voor Referentie Materialen en -Metingen (Geel) Annex A) Administratieve Bijlage Moderniseren van de koelinstallatie

Nadere informatie

(concept)raamovereenkomst. inzake. de dienstverlening met betrekking tot het opleiden, trainen en oefenen van BHV en EHBO c.a.

(concept)raamovereenkomst. inzake. de dienstverlening met betrekking tot het opleiden, trainen en oefenen van BHV en EHBO c.a. Pagina 1 van 6 Bijlage 3. (concept)raamovereenkomst inzake de dienstverlening met betrekking tot het opleiden, trainen en oefenen van BHV en EHBO c.a. met kenmerk BHV.ca.ICZ/2015/HS ten behoeve van Inkoopcentrum

Nadere informatie