2 e Nota van Inlichtingen Sociaal Domein 5

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2 e Nota van Inlichtingen Sociaal Domein 5"

Transcriptie

1 2 e Nota van Inlichtingen Sociaal Domein 5 Domein waarop de vraag betrekking heeft* referentienummer van de vraag in de Nota van Inlichtingen* Tekst van de vraag in de Nota van Inlichtingen* Antwoord op de vraag in de Nota van Inlichtingen* Uw vraag naar aanleiding van het antwoord in de Nota van Inlichtingen Antwoord De NZA kent verschillende specialisaties in Individuele begeleiding. Wij bieden b.v. Individuele begeleiding en Individuele begeleiding PSY. Kunnen we dit onderscheid blijven aanbesteden en daar dan ook in prijs differentiëren zodat we onze kwaliteit van zorg kunnen blijven leveren? er wordt gevraagd een uurtarief te berekenen. We gaan daarbij uit van een berekening voor een uur begeleiding. Hoe verreken je reistijden en reiskosten hierin? Tevens is het prijzenblad niet geheel duidelijk. Bij opgave aantal uren staat een tabel. Daar is weer sprake van perceel 1 t/m 4. Het betreft toch alleen perceel 1? Maar dan wel mogelijk voor verschillende gemeentes? Of dien je per gemeente een prijs te geven? Ja. Door deze op te nemen in de post totale arbeidskosten. Er is een aangepast prijzenblad gepubliceerd waar de onduiudelijkheid is aangepast. De prijs geldt voor alle gemeenten. Hoe dient dan in prijs te worden gedifferentieerd? Moet er per vorm van dienstverlening een nieuw prijzenblad worden ingediend? Indien dat niet het geval is, hoe dient de inschrijver hier dan wel mee om te gaan? Vraag over opgave aantal uren. Moeten we het maximaal aantal te leveren uren aangeven dat we voor de gemeenten in totaal ter beschikking hebben? Of moeten we per gemeente het maximaal aantal te leveren uren aangeven? Indien het laatste het geval is, moeten we dan zelf de tabel uitbreiden en één prijzenblad indienen, of moeten we per gemeente een prijzenblad indienen? U kunt op het prijzenblad aangeven voor welke diensten u inschrijft. Er is een aangepast prijzenblad bij de nota van inlichtingen gepubliceerd. Dit is gepubliceerd onder de naam 'addendum'. U kunt deze publicatie op TenderNed vinden.

2 Kunnen we ook inschrijven op perceel 1 als we niet alle deelresultaten kunnen bieden, maar bijvoorbeeld op een een aantal gebieden? Tevens is het prijzenblad niet geheel duidelijk Als tarieven van huidige diensten voor zorgkantoor en verzekeraars worden overgenomen door gemeenten, moeten we dan alleen een kostprijs berekenen voor diensten die we niet eerder in de 'markt' hebben gezet omdat deze tot andere wettelijke terreinen behoorden? Ja, mits voldaan wordt aan alle voor dat perceel geldende eisen Er is een aangepast prijzenblad gepubliceerd Ja 1. Hoe kunnen wij aangeven voor welke deelresultaten wij willen inschrijven? Via Tenderned is het uitsluitend mogelijk een bepaald perceel aan te vinken, een mogelijkheid voor aangeven van specifieke diensten binnen een perceel is er niet. 2. Waarom moet inschrijver aan alle eisen voldoen indien slechts voor een deel van een perceel wordt ingeschreven? Het prijzenblad van perceel 1 geeft geen mogelijkheid om verschillende tarieven aan te geven en te benoemen voor welk deelresultaten deze tarieven gelden. Is het juist dat u slechts één tarief wenst voor Begeleiding Individueel ongeacht welke deelresultaten worden geboden? Wat wordt exact verstaan onder huidige diensten? Beperken deze zich tot diensten geleverd voor zorgkantoor, verzekeraars en gemeenten in de regio van de aanbestedende gemeenten of mogen deze ook elders in het land bij zorgkantoren, verzekeraars en gemeenten gerealiseerd zijn? Geldt uw antwoord op onze vraag alleen voor Domein 5 of voor alle domeinen? 1. u kunt op het prijzenblad aangeven voor welke diensten u inschrijft. Op TenderNed vinkt u het relevante perceel aan. 2. De eisen gelden voor alle diensten. U dient dan ook te voldoen aan alle eisen. Dat is juist. Huidige diensten zijn de diensten die u nu levert. Het antwoord geldt voor alle domeinen en wordt per domein gepubliceerd op TenderNed.

3 Als tarieven van huidige diensten voor zorgkantoor en verzekeraars worden overgenomen door gemeenten, moeten we dan alleen een kostprijs berekenen voor diensten die we niet eerder in de 'markt' hebben gezet omdat deze tot andere wettelijke terreinen behoorden? Kan ik toezicht en begeleiding benoemd in domein 5 perceel 4 ook lezen als 24 uur per dag bereik- en beschikbaar zijn? Dit is met name voor de nachtsituatie van belang om te weten Wonen met begeleiding wordt door aanbieder Wonen met begeleiding wordt door aanbieder Wonen met begeleiding wordt door aanbieder Ja En onder Ad 2. Begelding staat nadrukkelijk vermeld dat toezicht en begeleiding 24 uur per dag aanwezig moeten zijn. Beschermd/ begeleid wonen heeft met een indicatie ZZP GGZ (1 tot en met 4) Beschermd/ begeleid wonen heeft met een indicatie ZZP GGZ (1 tot en met 4) Beschermd/ begeleid wonen heeft met een indicatie ZZP GGZ (1 tot en met 4) Begrijpen wij het goed dat er alleen een kostprijsberekening in Bijlage 4 hoeft te worden gegeven als de inschrijver géén huidige diensten opvoert in Bijlage 4 Prijzenblad? M.a.w. als de inschrijver als bijlage bij het prijzenblad, "een volledig overzicht (in pdf.) van de actuele tarieven die in 2014 aan de toenmalige opdrachtgevers gefactureerd worden" toevoegt, hoeft er géén kostprijsberekening te worden gegeven? Geldt uw antwoord op onze vraag alleen voor Domein 5 of voor alle domeinen? Geldt aanwezigheid als fysieke aanwezigheid? Dat lijkt een te strikte uitleg, die niet aansluit bij de huidige praktijk. Dit zou een beperking opleveren van het maatwerk & nieuw vormen van nabijheid (M Health, Domotoca) ontmoedigen. Vallen niet alle ZZP GGZ (dus 1 t/m 6) onder deze aanbesteding? Vallen niet alle ZZP GGZ (dus 1 t/m 6) onder deze aanbesteding? Vallen niet alle ZZP GGZ (dus 1 t/m 6) onder deze aanbesteding? Ja, echter voor andere dan de huidige diensten die u al aanbiedt, moet een kostprijsberekening worden opgenomen. Het antwoord geldt voor alle domeinen en wordt per domein gepubliceerd op TenderNed. Toezicht dient 7 x 24 uur aanwezig te zijn. Begeleiding mag uitegelegd worden, zeker gedurende de nachtelijke uren, als beschikbaar. Beschermd wonen betreft ZZP GGZ C1 t/m C6 Beschermd wonen betreft ZZP GGZ C1 t/m C6 Beschermd wonen betreft ZZP GGZ C1 t/m C6

4 In de aanbestedingsdocumenten van "Europese aanbesteding Huishoudelijk " stond opgenomen dat door gemeenten te nemen maatregelen: "Het terugdringen van Huishoudelijk Werk in natura en de toeleiding van cliënten richting een Pgb en of Pgb/alphahulp constructie. De gemeenten willen eind 2013 minimaal 10% van het huidig aantal uren HbH1 omgezet zien naar een Pgb/Alpha constructie en minimaal 20% van het huidig aantal uren HbH1 eind 2014 omgezet zien naar een Pgb/Alpha constructie." In de huidige aanbestedingsdocumenten wordt op geen enkele wijze gerept over de mogelijke inzet van alfahulpen. Het wordt niet uitdrukkelijk toegestaan en niet uitdrukkelijk uitgesloten. Wel staat over de inzet van ZZP-ers onder artikel 21.3.a dat burgers bij de inzet van ZZP'ers in geen enkel geval moeten kunnen worden aangemerkt als werkgever. Een alfahulp is echter geen ZZP'er. Een ZZP'er heeft beduidend minder bescherming van wettelijke rechten dan een alfahulp. Het kan in onze ogen niet de De alfaconstructie komt niet voor in de aanbestedingsdocumenten. Deze vorm van dienstverlening zal in de regio Noord Limburg per 1 januari 2015 niet meer worden ingekocht. Aanleiding om de alfaconstructie niet meer in te kopen zijn gerechtelijke uitspraken over deze constructie en het onderzoek van de commissie Kalsbeek. Er is dus inderdaad sprake van gewijzigd beleid. Wij gaan in gesprek met onze klanten om tot een voor de klant en de hulp acceptabel alternatief voor de huidige constructie te komen. Wat verstaat u onder een acceptabel alternatief zowel voor de klant als voor de hulp? Ziet u een rol weggelegd voor de zorgaanbieders in dit alternatief? U geeft aan in gesprek te gaan met de klanten. De gesprekken met de klanten zullen dus ruim voor 1 januari 2015 moeten plaatsvinden. Welk tijdspad heeft de aanbestedende partij hierbij in gedachten? Wanneer kunnen wij in gesprek gaan met onze hulpen? 1. Wat een acceptabel alternatief is is niet iin het algemeen aan te geven. Hoofdzaak is dat de zorg aan de burger geborgd blijft. 2. Nee, hier is geen rol weggelegd voor de zorgaanbieders. 3. De gesprekken zullen niet voor 1 januari 2015 plaats vinden. Waar geen gesprek heeft plaats gevonden, blijft de situatie voortbestaan totdat het gesprek heeft plaatsgevonden en een alternatief is geregeld. 4. Hoe en wanneer u met uw hulpen communiceert, is aan u.

5 bedoeling zijn dat mensen die op basis van nadrukkelijk gemeentelijk beleid de afgelopen jaren hebben gekozen voor een positie als alfahulp plotseling, door een 180 graden wijziging van dat beleid, werkeloos zouden worden. De Wmo 2015 verbiedt niet meer de inzet van alphahulpen binnen een maatwerkvoorziening. Het is dus niet meer nodig om inzet van alfahulpen te organiseren via een PGB. Zijn gemeenten bereid om te kijken naar mogelijkheden om inzet van alfahulpen mogelijk te maken?

6 In de aanbestedingsdocumenten van "Europese aanbesteding Huishoudelijk " stond opgenomen dat door gemeenten te nemen maatregelen: "Het terugdringen van Huishoudelijk Werk in natura en de toeleiding van cliënten richting een Pgb en of Pgb/alphahulp constructie. De gemeenten willen eind 2013 minimaal 10% van het huidig aantal uren HbH1 omgezet zien naar een Pgb/Alpha constructie en minimaal 20% van het huidig aantal uren HbH1 eind 2014 omgezet zien naar een Pgb/Alpha constructie." In de huidige aanbestedingsdocumenten wordt op geen enkele wijze gerept over de mogelijke inzet van alfahulpen. Het wordt niet uitdrukkelijk toegestaan en niet uitdrukkelijk uitgesloten. Wel staat over de inzet van ZZP-ers onder artikel 21.3.a dat burgers bij de inzet van ZZP'ers in geen enkel geval moeten kunnen worden aangemerkt als werkgever. Een alfahulp is echter geen ZZP'er. Een ZZP'er heeft beduidend minder bescherming van wettelijke rechten dan een alfahulp. Het kan in onze ogen niet de De alfaconstructie komt niet voor in de aanbestedingsdocumenten. Deze vorm van dienstverlening zal in de regio Noord Limburg per 1 januari 2015 niet meer worden ingekocht. Aanleiding om de alfaconstructie niet meer in te kopen zijn gerechtelijke uitspraken over deze constructie en het onderzoek van de commissie Kalsbeek. Er is dus inderdaad sprake van gewijzigd beleid. Wij gaan in gesprek met onze klanten om tot een voor de klant en de hulp acceptabel alternatief voor de huidige constructie te komen. Indien het wettelijk beleid wordt aangepast (bijv uitspraak commissie Kalsbeek wordt door de Kamer genegeerd) en er komt meer duidelijkheid over de alfaconstructie en de eventueel hieraan gekoppelde risico's, bestaat er dan de mogelijkheid dat gemeenten hierop nog gaan terugkomen (zowel voor als na ingangsdatum raamovereenkomst)? De regio heeft zich uitgesproken tegen de alfa hulp constructie. Vanzelfsprekend kan dit onderwerp zijn voor de Ontwikkeltafel.

7 bedoeling zijn dat mensen die op basis van nadrukkelijk gemeentelijk beleid de afgelopen jaren hebben gekozen voor een positie als alfahulp plotseling, door een 180 graden wijziging van dat beleid, werkeloos zouden worden. De Wmo 2015 verbiedt niet meer de inzet van alphahulpen binnen een maatwerkvoorziening. Het is dus niet meer nodig om inzet van alfahulpen te organiseren via een PGB. Zijn gemeenten bereid om te kijken naar mogelijkheden om inzet van alfahulpen mogelijk te maken?

8 In de aanbestedingsdocumenten van "Europese aanbesteding Huishoudelijk " stond opgenomen dat door gemeenten te nemen maatregelen: "Het terugdringen van Huishoudelijk Werk in natura en de toeleiding van cliënten richting een Pgb en of Pgb/alphahulp constructie. De gemeenten willen eind 2013 minimaal 10% van het huidig aantal uren HbH1 omgezet zien naar een Pgb/Alpha constructie en minimaal 20% van het huidig aantal uren HbH1 eind 2014 omgezet zien naar een Pgb/Alpha constructie." In de huidige aanbestedingsdocumenten wordt op geen enkele wijze gerept over de mogelijke inzet van alfahulpen. Het wordt niet uitdrukkelijk toegestaan en niet uitdrukkelijk uitgesloten. Wel staat over de inzet van ZZP-ers onder artikel 21.3.a dat burgers bij de inzet van ZZP'ers in geen enkel geval moeten kunnen worden aangemerkt als werkgever. Een alfahulp is echter geen ZZP'er. Een ZZP'er heeft beduidend minder bescherming van wettelijke rechten dan een alfahulp. Het kan in onze ogen niet de De alfaconstructie komt niet voor in de aanbestedingsdocumenten. Deze vorm van dienstverlening zal in de regio Noord Limburg per 1 januari 2015 niet meer worden ingekocht. Aanleiding om de alfaconstructie niet meer in te kopen zijn gerechtelijke uitspraken over deze constructie en het onderzoek van de commissie Kalsbeek. Er is dus inderdaad sprake van gewijzigd beleid. Wij gaan in gesprek met onze klanten om tot een voor de klant en de hulp acceptabel alternatief voor de huidige constructie te komen. Mochten klanten door het verdwijnen van de huidige alfaconstructie door gewijzigde beleidsvoering van de gemeenten over willen stappen naar HV1, dan nemen wij aan dat dit een keuzevrijheid van de klant is en door de gemeenten gehonoreerd wordt. Kunt u dit bevestigen? Ja, dat klopt.

9 bedoeling zijn dat mensen die op basis van nadrukkelijk gemeentelijk beleid de afgelopen jaren hebben gekozen voor een positie als alfahulp plotseling, door een 180 graden wijziging van dat beleid, werkeloos zouden worden. De Wmo 2015 verbiedt niet meer de inzet van alphahulpen binnen een maatwerkvoorziening. Het is dus niet meer nodig om inzet van alfahulpen te organiseren via een PGB. Zijn gemeenten bereid om te kijken naar mogelijkheden om inzet van alfahulpen mogelijk te maken?

10 In het kostprijsmodel is een minimum en maximum tarief opgenomen gebaseerd op FWG 10 uit CAO VVT. Deze CAO loopt echter af op en momenteel zijn de onderhandelingen om te komen tot een nieuwe CAO gaande. In navolging van de CAO schoonmaak en de ambtenaren CAO is de verwachting dat de uurlonen met minimaal 2,5% tot 3% zullen stijgen. Omdat de kostprijsberekening geldt voor 2015 en er voor 2015 geen indexering wordt opgenomen zullen de gehanteerde minimum en maximum tarieven hoger uitvallen. Graag een aanpassing van de vermelde tarieven obv de verwachting voor 2015 of het opnemen van een indexering van de tarieven per In het kostprijsmodel is voor vakantieuren een percentage opgenomen van 13%. Dit komt overeen met de vakantieopbouw voor de leeftijdscategorie in 2015 (CAO VVT). Deze leeftijdscategorie komt niet overeen met de gemiddelde medewerker voor Hulp bij het Huishouden die al snel jaar is. Kunt u dit percentage aanpassen naar deze leeftijdscategorie? De gemeenten staan voor een behoorlijke zware taakstelling op dit budget en verwachten van de marktpartijen deze stijging en indexering in hun bedrijfsvoering op te kunnen vangen. De tarieven gelden voor 2015, tarieven kunnen mogelijk voor 2016 worden aangepast, bijvoorbeeld middels indexatie. Prijs(ontwikkeling) is een onderwerp voor de ontwikkeltafels. Er vindt nu geen aanpassing plaats. In het bijgevoegde model van bureau Bizob kunt u lezen dat hier wel degelijk rekening mee is gehouden. Er vindt geen aanpassing plaats. Realiseert de aanbestedende partij zich dat het voor zorgaanbieders vrijwel onmogelijk is om deze stijging en indexering en de overige onderwerpen die in het model niet worden aangepast in de bedrijfsvoering op te vangen? Is het model van Bizob onafhankelijk getoetst aan de praktijk waarmee Noord- Limburgse zorgaanbieders te maken hebben? Na bestudering van het model komen wij namelijk tot de conclusie dat er onjuistheden in opgenomen zijn. De gemeenten hebben geen middelen om indexeringen toe te passen gezien de opgelegde taakstelling. De onjuistheden heeft u niet opgenomen. Wij kunnen uw vraag niet beantwoorden. De gemeenten houden vast aan de genoemde tarieven.

11 1, 2, 3, 4, 5 en 6 5 In de inkoopdocumenten bij domein 5 maatwerkdiensten WMO was te lezen dat ZZP C 1/tm 4 gedecentraliseerd wordt. Allen Volgens de informatie van het zorgkantoor die de langdurige zorg uitvoert, kunnen alleen ZZP B geoffreerd worden en sectorvreemde ZZP (ZZP C wordt geleverd als alternatieve zorg voor V&V, ZZP B). Als deze 2 info s kloppen is er een leemte voor ZZP 5 en 6. De laatste wordt overigens door de RIBW niet geleverd (RIBW is onderdeel van Met ggz), maar ZZP 5 wel. Kunt u aangeven of dat inderdaad ook in uw ogen het geval is of dat wij de ZZP wellicht gewoon mee zouden moeten nemen in de aanbesteding voor domein 5. Wilt u svp een paginanummering in de nota van Inlichtingen aangeven? Zonder nummering is gezien het grote aantal pagina's lastig zoeken. Het transitiebureau spreekt over de categorie C en de NZA over C1 t/m C6. Ergo onze uitvraag voor beschermd wonen betreft C 1 t/m C6. Het verschil tussen categorie B en categorie C is dat B betrekking heeft op verblijf vanwege behandeling en C niet. Dus ZZP GGZ B1 t/m/ B8 betreft behandeling en kan daarmee geen verantwoordelijkheid van de gemeente zijn. Dus de informatie van het zorgkantoor is correct. Zie ook het antwoord op de vragen naar aanleiding van vraag De vragen zijn uniek genummerd. De nota van inlichtingen wordt niet meer aangepast.

12 Er wordt ons gevraagd om (een) prijzenblad(en) op te sturen bij ieder perceel. In het prijzenblad wordt gevraagd voor een volledig overzicht van de actuele tarieven die wij momenteel hanteren in 2014 aan de huidige opdrachtgevers. Dit is duidelijk. Maar de onduidelijkheid zit hem in het volgende: graag willen we ook inschrijven op percelen waar we momenteel nog geen uitvoerings-opdrachten in hebben, dus waar we ook nog geen tarieven voor hanteren in het jaar Ons is nu onduidelijk wat we hiermee moeten t.a.v. het prijzenblad? Deze kunnen we niet invullen omdat we deze dienst nog niet leveren en daarnaast komt deze ook niet terug in ons huidige tarieven-overzicht. Ook hier geldt : eerst het (bestaande) NZA tarief als maximum voor dit( nieuwe) product of dienst. Indien er geen NZA tarief bestaat en ook geen ( historisch) tarief dient u een kostprijsberekening op basis van een uur uitvoering voor dit nieuwe product of dienst bij te voegen. In het eerste contractjaar kan in overleg (ontwikkeling) hier nog nader invulling aan worden gegeven. Wat wordt exact verstaan onder 'actuele tarieven die wij momenteel hanteren in 2014 aan de huidige opdrachtgevers'? Beperken deze zich tot diensten geleverd voor zorgkantoor, verzekeraars en gemeenten in de regio van de aanbestedende gemeenten of mogen deze ook elders in het land bij zorgkantoren, verzekeraars en gemeenten gerealiseerd zijn? Geldt uw antwoord op onze vraag alleen voor Domein 1 of voor alle domeinen? U geeft het laagst door u gehanteerde tarief op. Het antwoord geldt voor alle domeinen, het antwoord wordt per domein gepubliceerd.

Nota van inlichtingen Overeenkomst Overgangsrecht

Nota van inlichtingen Overeenkomst Overgangsrecht Nota van inlichtingen Overeenkomst Overgangsrecht Vraagnr. Artikel Vraag Antwoord 1 Kostprijs Waarom kort u meer dan de landelijk taakstelling van 11% in uw geval op de tarieven? Dit is niet het geval.

Nadere informatie

Openbare aanbesteding Ambulante ondersteuning Wmo Walcheren

Openbare aanbesteding Ambulante ondersteuning Wmo Walcheren Nota van Inlichtingen Openbare aanbesteding Ambulante ondersteuning Wmo Walcheren Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Openbare aanbesteding Ambulante ondersteuning Wmo Walcheren Gemeente Middelburg

Nadere informatie

Memo. Aan: Raad Van: College (Jan Overweg) Datum: 27 juni 2017 Betreft : Nadere informatie inkoop HH

Memo. Aan: Raad Van: College (Jan Overweg) Datum: 27 juni 2017 Betreft : Nadere informatie inkoop HH Memo Aan: Raad Van: College (Jan Overweg) Datum: 27 juni 2017 Betreft : Nadere informatie inkoop HH Middels deze memo brengt het college u op de hoogte van de manier waarop de verschillende vormen van

Nadere informatie

Onderwerp: Inkoop Wmo huishoudelijke ondersteuning, Wmo-begeleiding en begeleiding / extramurale zorg jeugd.

Onderwerp: Inkoop Wmo huishoudelijke ondersteuning, Wmo-begeleiding en begeleiding / extramurale zorg jeugd. AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS Kenmerk: 191369 Sector: Inwonerszaken Team : Openbare Orde, Welzijn & Onderwijs Onderwerp: Inkoop Wmo huishoudelijke ondersteuning, Wmo-begeleiding en begeleiding / extramurale

Nadere informatie

M E M O. Collegebesluit tot wijziging tariefstelling pgb met ingang van :

M E M O. Collegebesluit tot wijziging tariefstelling pgb met ingang van : M E M O AAN : Commissie Burgers (ter kennisname) VAN : Marleen Rutten, namens wethouder J. Huijsmans DATUM : 30-7-2009 BETREFT : Wijziging vaststelling pgb tarief voor hulp bij het huishouden middels aanpassing

Nadere informatie

Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen III - Aanvulling, Inkoopdocument Wlz oktober 2016

Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen III - Aanvulling, Inkoopdocument Wlz oktober 2016 Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen III - Aanvulling, Inkoopdocument Wlz 2017 10 oktober 2016 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Mededelingen... 3 Hoofdstuk 2 Beleidslijnen Schoonmaak & Logeren in de

Nadere informatie

Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten e Nota van Inlichtingen d.d Publicatienummer: 75553

Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten e Nota van Inlichtingen d.d Publicatienummer: 75553 Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten 2016-2019 d.d. 29-10-2015 Publicatienummer: 75553 # Document Paragraaf Citaat Vraag Antwoord 1 NvI Vraag 1 + 2 CAR-UWO + Wij achten het op basis

Nadere informatie

Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/ Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012

Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/ Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012 Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/2012.0041 Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012 Vraag 1. Offerteaanvraag, pagina 4 Het viel ons op dat u al een eerste

Nadere informatie

De contracten voor de (Wmo) dienstverlening hulp bij het huishouden lopen per 1 januari 2018 af. De

De contracten voor de (Wmo) dienstverlening hulp bij het huishouden lopen per 1 januari 2018 af. De Samenvatting De contracten voor de (Wmo) dienstverlening hulp bij het huishouden lopen per 1 januari 2018 af. De opdracht moet daarom opnieuw worden aanbesteed. Gemeenten in de regio Maastricht Heuvelland

Nadere informatie

Addendum Zorginkoop langdurige zorg 2015

Addendum Zorginkoop langdurige zorg 2015 Addendum Zorginkoop langdurige zorg 2015 V&V en GZ Disclaimer De documenten opgesteld door het zorgkantoor ten behoeve van de inkoop van langdurige zorg 2015 zijn onder voorbehoud van wijzigend beleid

Nadere informatie

Addendum Zorginkoop langdurige zorg 2015

Addendum Zorginkoop langdurige zorg 2015 Addendum Zorginkoop langdurige zorg 2015 V&V en GZ Disclaimer De documenten opgesteld door het zorgkantoor ten behoeve van de inkoop van langdurige zorg 2015 zijn onder voorbehoud van wijzigend beleid

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp gemeente Bunnik 2015

Besluit maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 Besluit maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bunnik, gelet op de artikelen 11, vierde en vijfde lid, 12, tweede, derde

Nadere informatie

FAQ presentatie zorgaanbieders januari / februari 2015

FAQ presentatie zorgaanbieders januari / februari 2015 FAQ presentatie zorgaanbieders januari / februari 2015 Nr. Vraag / categorie Antwoord Algemeen 1 Algemeen; de zorgaanbieder twijfelt of de klant correct is geoormerkt, waar kan hij dit laten controleren?

Nadere informatie

Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen IV, Inkoopdocument Wlz juli 2018

Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen IV, Inkoopdocument Wlz juli 2018 Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen IV, Inkoopdocument Wlz 2019 19 juli 2018 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Mededelingen. 3 Hoofdstuk 2 Wijzigingen Format Productievoorstel. 4 2 Hoofdstuk 1 Mededelingen

Nadere informatie

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Boxtel 2015, versie 2

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Boxtel 2015, versie 2 Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Boxtel 2015, versie 2 HOOFDSTUK 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN artikel 1.1 Begripsomschrijvingen 1. In dit besluit wordt verstaan onder: a. Verordening

Nadere informatie

Wmo 2015. Hulp bij het Huishouden. 26 februari 2014

Wmo 2015. Hulp bij het Huishouden. 26 februari 2014 Wmo 2015 Hulp bij het Huishouden 26 februari 2014 Minder budget per 1 januari 2015 40% Korting? Weert 2,2 miljoen euro (budgettair neutraal opvangen) Algemene voorziening of Maatwerkvoorziening Wettelijke

Nadere informatie

Bijeenkomst met aanbieders Wmo ambulant Haarlem e.o. Onderzoek naar tarieven 2018 Wmo ambulant

Bijeenkomst met aanbieders Wmo ambulant Haarlem e.o. Onderzoek naar tarieven 2018 Wmo ambulant Bijeenkomst met aanbieders Wmo ambulant Haarlem e.o. Onderzoek naar tarieven 2018 Wmo ambulant Haarlem 11 april 2017 1 Agenda/Inhoud 1. Terugblik 2. Toelichting op de voorlopige parameters calculatiemodel

Nadere informatie

Concept raadsbesluit

Concept raadsbesluit Voorstel aan : Gemeenteraad van 24 juni 2013 Door tussenkomst van : Raadscommissie van 11 juni 2013 Nummer : Onderwerp : Vaststelling basistarieven Huishoudelijke hulp/wmo Bijlage(n) : Onderzoek basistarieven

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 16 augustus 2017 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 16 augustus 2017 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Artikel 2.1 Hoogte van persoonsgebonden budget voor ondersteuning bij het huishouden

Artikel 2.1 Hoogte van persoonsgebonden budget voor ondersteuning bij het huishouden Opmerking vooraf Bij het berekenen van de concept- tarieven is de Algemene Maatregel van Bestuur Inkoop maatschappelijke ondersteuning gehanteerd en is rekening gehouden met de CAO-VVT. De in dit Besluit

Nadere informatie

OPLEGGER * * Datum 1 juni 2016 Nummer Datum commissievergadering 14/15 juni 2016 Datum raadvergadering 28 juni 2016

OPLEGGER * * Datum 1 juni 2016 Nummer Datum commissievergadering 14/15 juni 2016 Datum raadvergadering 28 juni 2016 Datum 1 juni 2016 Nummer 2016-06- Datum commissievergadering 14/15 juni 2016 Datum raadvergadering 28 juni 2016 OPLEGGER Registratienummer 2016-17050 / 16Z.003029 Onderwerp Inkoopplannen Wmo en Jeugd 2017

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning Hollands Kroon 2015

Besluit maatschappelijke ondersteuning Hollands Kroon 2015 Besluit maatschappelijke ondersteuning Hollands Kroon 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hollands kroon; gelet op de artikelen 11, vijfde, zesde en zevende lid, 12, eerste

Nadere informatie

Bijlage bij het raadsbesluit van 29 juni 2017: Conceptwijzigingen Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Emmen

Bijlage bij het raadsbesluit van 29 juni 2017: Conceptwijzigingen Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Emmen RIS.8225 (was RIS.8216) Bijlage bij het raadsbesluit van 29 juni 2017: Conceptwijzigingen Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Emmen 2015 Bestaande tekst artikel 1. Begripsbepalingen - Bestaande

Nadere informatie

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII1111

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII1111 IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII1111 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam : Tarief Hulp bij

Nadere informatie

Pagina 1 van 5. Onderwerp Nota van Inlichtingen Tijdelijk beschermd wonen LVB 18+ Datum 23 augustus 2018

Pagina 1 van 5. Onderwerp Nota van Inlichtingen Tijdelijk beschermd wonen LVB 18+ Datum 23 augustus 2018 Onderwerp Nota van Inlichtingen Tijdelijk beschermd wonen LVB 18+ Datum 23 augustus 2018 Vraag en antwoord inkoop Tijdelijk Beschermd Wonen LVB 18+ ISD Bollenstreek-Gemeente Katwijk Vragen Antwoord Algemeen

Nadere informatie

Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen II, Inkoopdocument Wlz juni 2018

Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen II, Inkoopdocument Wlz juni 2018 Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen II, Inkoopdocument Wlz 2019 29 juni 2018 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Mededelingen. 3 Hoofdstuk 2 Wijzigingen Inkoopdocument Wlz 2019. 4 Hoofdstuk 3 Vragen Inkoopdocument

Nadere informatie

PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor Wmo PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET

PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor Wmo PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor Wmo PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET Behorende bij de aanvraag van: Naam :. Burgerservicenummer (BSN) :. Geboortedatum :. Korte

Nadere informatie

De pgb tarieven Huishoudelijke ondersteuning zijn per 1 januari 2019 geïndexeerd met 2 % Huishoudelijke ondersteuning (HO)

De pgb tarieven Huishoudelijke ondersteuning zijn per 1 januari 2019 geïndexeerd met 2 % Huishoudelijke ondersteuning (HO) PGB Tarieven gemeente Helmond 2019 Indexatie De pgb tarieven Huishoudelijke ondersteuning zijn per 1 januari 2019 geïndexeerd met 2 % Huishoudelijke ondersteuning Huishoudelijke ondersteuning (HO) Categorie

Nadere informatie

1. Het persoonsgebonden budget voor ondersteuning bij het huishouden, die beroepsmatig wordt geboden, bedraagt:

1. Het persoonsgebonden budget voor ondersteuning bij het huishouden, die beroepsmatig wordt geboden, bedraagt: Artikel 2.1 Hoogte van persoonsgebonden budget voor ondersteuning bij het huishouden 1. Het persoonsgebonden budget voor ondersteuning bij het huishouden, die beroepsmatig wordt geboden, bedraagt: - per

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Houten

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Houten BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING HOUTEN 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten, gelet op de artikelen 6.2, 11.6, 11.7, 13.2, 13.3, 14.2, 22.4 van de Verordening maatschappelijke

Nadere informatie

Evidente wijzigingen t.o.v. Verordening 2015

Evidente wijzigingen t.o.v. Verordening 2015 Evidente wijzigingen t.o.v. Verordening 2015 - Toegevoegd voor de volledigheid: en artikelen 3.8, tweede lid, en 5.4 van het Uitvoeringsbesluit Wmo 2015 - Wmo-adviesraad gewijzigd in Adviesraad Sociaal

Nadere informatie

Mee kunnen doen in Hengelo

Mee kunnen doen in Hengelo Mee kunnen doen in Hengelo Wet Maatschappelijke Ondersteuning Aanbesteding Uitwerkingsnotitie IV Concept ten behoeve van de inspraak Gemeente Hengelo, april 2006 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Aanbesteding

Nadere informatie

Sommige cliënten voldoende hebben aan een bandbreedte van 0-2 uur per week, maar past niet binnen eerste intensiteit en moet nu via waakvlam

Sommige cliënten voldoende hebben aan een bandbreedte van 0-2 uur per week, maar past niet binnen eerste intensiteit en moet nu via waakvlam onderwerp Opmerking aanbieder(s) Reactie gemeente Wij zouden graag zien dat de start bij Begeleiding Individueel 2,01 uur per 4 weken is en als eerste vorm van hulpverlening geldt en dus niet de waakvlam.

Nadere informatie

Ontwikkeltafel Indexering tarieven maatwerkvoorzieningen sociaal domein Limburg-Noord

Ontwikkeltafel Indexering tarieven maatwerkvoorzieningen sociaal domein Limburg-Noord Ontwikkeltafel Indexering tarieven maatwerkvoorzieningen sociaal domein Limburg-Noord De gemeenten in de regio Limburg-Noord hebben besloten de tarieven van de maatwerkvoorzieningen Jeugd, Wmo, Participatie

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Concept Overeenkomst inzake W-installaties Versie: 1.0 Opgesteld door: Lisanne Hendriks Datum: 16 september 2016 1 van 7 De ondergetekenden:

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : H.J.M. Schrijver : Publiekszaken : M. Borst Voorstel aan de raad Onderwerp : Vaststellen tarieven Hulp bij het

Nadere informatie

Gelet op artikel 5b, tweede en derde lid van de Verordening Jeugdhulp gemeente Berkelland 2015;

Gelet op artikel 5b, tweede en derde lid van de Verordening Jeugdhulp gemeente Berkelland 2015; CVDR Officiële uitgave van Berkelland. Nr. CVDR622698_1 27 maart 2019 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berkelland houdende regels omtrent hulp en ondersteuning Financieel

Nadere informatie

PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB)

PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Infoblad PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Na 1 januari 2015 blijft het pgb mogelijk voor verschillende vormen van zorg en ondersteuning. u Wat is een pgb? Een pgb is een persoonsgebonden budget dat ingezet

Nadere informatie

2. Op maandag 16 december 2013 heeft DPC de Nota van Inlichtingen 1 gepubliceerd.

2. Op maandag 16 december 2013 heeft DPC de Nota van Inlichtingen 1 gepubliceerd. Nota van Inlichtingen 2 Van Dienst Publiek en Communicatie Datum 8 januari 2014 Opdrachtnaam Aanbestedingsnummer Europese aanbesteding Inhuur webredactiecapaciteit TED nummer: 2013/S 223-388432 Ea0029

Nadere informatie

Toelichting bij het Financieel Besluit maatschappelijke ondersteuning 2016

Toelichting bij het Financieel Besluit maatschappelijke ondersteuning 2016 Toelichting bij het Financieel Besluit maatschappelijke ondersteuning 2016 In het bijgevoegde Financieel Besluit zijn de vergoedingen en de percentages van de kosten opgenomen waar in wet- en regelgeving

Nadere informatie

Memo definitieve tariefstelling Wmo 2019 Begeleiding Dagactiviteiten Kortdurend Verblijf Vervoer

Memo definitieve tariefstelling Wmo 2019 Begeleiding Dagactiviteiten Kortdurend Verblijf Vervoer Memo definitieve tariefstelling Wmo 2019 Begeleiding Dagactiviteiten Kortdurend Verblijf Vervoer Datum: 5-6-2018 Opgesteld door: De Dienst Noardwest Fryslân Onderwerp: Tariefstelling Wmo per 1 januari

Nadere informatie

Nota van B&W. l januari Nieuwe aanbesteding of contract verlengen? gemsente Haarlemmermeer

Nota van B&W. l januari Nieuwe aanbesteding of contract verlengen? gemsente Haarlemmermeer gemsente Haarlemmermeer Nota van B&W Ondenverp Verlenging contracten hulp hij het huishouden (HBH) Portefeulllehouder dr. T.C.M. Horn Collegevergadering 28 oktober 2008 Inlichtingen R.J. Kouwenhoven Registratienummer

Nadere informatie

Ontwikkeltafel Indexering tarieven maatwerkvoorzieningen sociaal domein Limburg-Noord

Ontwikkeltafel Indexering tarieven maatwerkvoorzieningen sociaal domein Limburg-Noord Ontwikkeltafel Indexering tarieven maatwerkvoorzieningen sociaal domein Limburg-Noord De gemeenten in de regio Limburg-Noord hebben besloten de tarieven van de maatwerkvoorzieningen Jeugd, Wmo, Participatie

Nadere informatie

PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET

PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET Behorende bij de aanvraag van: Naam :. Burgerservicenummer (BSN) :. Geboortedatum :. Korte

Nadere informatie

In de afgelopen periode is onder andere het volgende gebeurd:

In de afgelopen periode is onder andere het volgende gebeurd: schriftelijke vragen WMO Huishoudelijke Hulp 2013 Zoetermeer, 09 12 2012 Geacht college In de afgelopen periode is onder andere het volgende gebeurd: 19 november 2012 De gemeenteraad heeft in november

Nadere informatie

Behorend bij raadsvoorstel over Kaders en verordening Wmo 2015. Bijlage overzicht voorgestelde beslispunten, opties en onderwerpen

Behorend bij raadsvoorstel over Kaders en verordening Wmo 2015. Bijlage overzicht voorgestelde beslispunten, opties en onderwerpen Behorend bij raadsvoorstel over Kaders en verordening Wmo 2015 Bijlage overzicht voorgestelde beslispunten, opties en onderwerpen Nr Onderwerp Opties Voorgestelde beslissing 1 Persoonsgebonden budget Optie

Nadere informatie

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Sint- Oedenrode 2015, versie 2 30 juni 2015

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Sint- Oedenrode 2015, versie 2 30 juni 2015 Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Sint- Oedenrode 2015, versie 2 30 juni 2015 HOOFDSTUK 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN artikel 1.1 Begripsomschrijvingen 1. In dit besluit wordt verstaan

Nadere informatie

Algemeen advies. Datum : 18 oktober 2017 Kenmerk : ASD Aan : het college van B en W van de Gemeente Oss Betreft : Advies verordening Wmo 2018

Algemeen advies. Datum : 18 oktober 2017 Kenmerk : ASD Aan : het college van B en W van de Gemeente Oss Betreft : Advies verordening Wmo 2018 Datum : 18 oktober 2017 Kenmerk : ASD20170014 Aan : het college van B en W van de Gemeente Oss Betreft : verordening Wmo 2018 Geacht college, Op 15 augustus ontving de ASD de conceptverordening Wmo 2018.

Nadere informatie

Verwerving opvang, wonen en herstel 14 september 2017

Verwerving opvang, wonen en herstel 14 september 2017 Verwerving opvang, wonen en herstel 14 september 2017 Agenda Planning inkoop ronde Vorderingen traject; programma van eisen Parameters en uitgangspunten tarieven Tarieven arrangementenmodel Tarieven opvang

Nadere informatie

Rapportage Impactmonitor begeleiding

Rapportage Impactmonitor begeleiding Rapportage Impactmonitor begeleiding Valkenswaard, Heeze-Leende en Cranendonck Enschede, 31 januari 2012 SS/12/259/ova2 drs. Sylvia Schutte Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Aantal cliënten met begeleiding...

Nadere informatie

gelet op de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Houten;

gelet op de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Houten; Nr. 129 Het college van burgemeester en wethouders van Houten; gelet op de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Houten; 9 februari 2018 besluit

Nadere informatie

Algemeen Opdrachtomschrijving Totale hoeveelheid of omvang

Algemeen Opdrachtomschrijving Totale hoeveelheid of omvang Algemeen Gemeenten zijn op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning verantwoordelijk voor de maatschappelijke ondersteuning van zelfstandig thuiswonende mensen die beperkt kunnen participeren. Hieronder

Nadere informatie

Regeling Huishoudelijke Hulp voor Mantelzorgers 2017

Regeling Huishoudelijke Hulp voor Mantelzorgers 2017 Beleidsregels Regeling Huishoudelijke Hulp voor Mantelzorgers 2017 citeertitel: Regeling Huishoudelijke Hulp voor Mantelzorgers 2017 vastgesteld bij besluit van: 4 april 2017 Beleidsregels Regeling Huishoudelijke

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Geachte raad, Samenvatting: Wijziging Verordening jeugdhulp gemeente Renswoude 2015

Raadsvoorstel. Geachte raad, Samenvatting: Wijziging Verordening jeugdhulp gemeente Renswoude 2015 Raadsvoorstel Nummer: 169728 Behandeld door: Mw. I. Lesschen Afdeling Financiën Datum: 26 oktober 2017 Agendapunt: Onderwerp: Verordening jeugdhulp gemeente Renswoude 2015 Stuk(ken) ter inzage: Collegevoorstel

Nadere informatie

Persoonsgebonden budget (pgb) tarieven 2018

Persoonsgebonden budget (pgb) tarieven 2018 Persoonsgebonden budget (pgb) tarieven 2018 Algemeen De pgb tarieven Wmo zijn per 1 januari 2018 flink gewijzigd als gevolg van aangepast beleid. In dit overzicht worden de wijzigingen toegelicht. Voor

Nadere informatie

Notitie 2 e OT Prijs-Prestatie 11 september 2015

Notitie 2 e OT Prijs-Prestatie 11 september 2015 Notitie 2 e OT Prijs-Prestatie 11 september 2015 Inleiding In de eerste op 11 juni gehouden ontwikkeltafel (OT) Prijs & Prestatie is in het kader van de voorbereiding van de inkoop 2016 gesproken over

Nadere informatie

Inkoop 2017 Wmo Midden-Limburg-oost en Midden-Limburg-west Nota van inlichtingen (NvI) 12 juli 2016

Inkoop 2017 Wmo Midden-Limburg-oost en Midden-Limburg-west Nota van inlichtingen (NvI) 12 juli 2016 Inkoop 2017 Wmo Midden-Limburg-oost en Midden-Limburg-west Nota van inlichtingen (NvI) 12 juli 2016 Nota van inlichtingen behorend bij de Procedure Inkoop en aanbesteding, publicatiedatum 24 juni 2016

Nadere informatie

Basisovereenkomst en tarieven voor begeleiding Wmo 2015

Basisovereenkomst en tarieven voor begeleiding Wmo 2015 Basisovereenkomst en tarieven voor begeleiding Wmo 2015 Overeenkomsten 1. Procesovereenkomst: start bestuurlijke aanbesteding Onderlinge afspraken over relatie en werkwijze 2. Basisovereenkomst: Zakelijk

Nadere informatie

Was wordt overzicht van het Besluit maatschappelijke ondersteuning en Jeugdhulp gemeente Bunnik 2015

Was wordt overzicht van het Besluit maatschappelijke ondersteuning en Jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 Was wordt overzicht van het Besluit maatschappelijke ondersteuning en Jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 Deze tabel maakt inzichtelijk hoe is omgegaan met de artikelen uit het Besluit maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Aanvulling 2019 op Deel 2 Regionaal inkoopkader nieuwe zorgaanbieders Wlz 2018

Aanvulling 2019 op Deel 2 Regionaal inkoopkader nieuwe zorgaanbieders Wlz 2018 Aanvulling 2019 op Deel 2 Regionaal inkoopkader nieuwe zorgaanbieders Wlz 2018 Zorgkantoren Zuid-Holland Noord en Amstelland en de Meerlanden 1 juni 2018 - NW ZA 1 Inhoudsopgave 1. Leeswijzer... 3 2. Inkoopprocedure...

Nadere informatie

Bijlage 3: Memo Tariefstelling Wmo 2019 Begeleiding Dagactiviteiten Kortdurend Verblijf Vervoer

Bijlage 3: Memo Tariefstelling Wmo 2019 Begeleiding Dagactiviteiten Kortdurend Verblijf Vervoer Bijlage 3: Memo Tariefstelling Wmo 2019 Begeleiding Dagactiviteiten Kortdurend Verblijf Vervoer Datum: 24-5-2018 Opgesteld door: De Dienst Noardwest Fryslân Onderwerp: Tariefstelling Wmo per 1 januari

Nadere informatie

Enquête onder de vijftien gemeenten in de Leidse regio.

Enquête onder de vijftien gemeenten in de Leidse regio. Enquête onder de vijftien gemeenten in de Leidse regio. Vragen: 1. Hoeveel inwoners krijgen dit jaar huishoudelijke hulp via de gemeente? De verwachting is dat in 2017 ruim 900 mensen gebruik gaan maken

Nadere informatie

Tariefbepaling maatwerkvoorzieningen Wmo

Tariefbepaling maatwerkvoorzieningen Wmo Tariefbepaling maatwerkvoorzieningen Wmo 1. Rekensystematiek Begeleiding In de adviesgroep van 14 oktober is een bekostigingssystematiek voorgesteld die uitgaat van een bundeling van de productcodes Nza

Nadere informatie

Bijlage 1: Memo lasten Wmo 2018: HH 2019: HH, BG, EB 1

Bijlage 1: Memo lasten Wmo 2018: HH 2019: HH, BG, EB 1 Bijlage 1: Memo lasten Wmo 2018: HH 2019: HH, BG, EB 1 Datum: 27-6-2018 Opgesteld door: De Dienst Noardwest Fryslân Onderwerp: Lasten Wmo, onderdeel HH, BG en EB Versie: 1 Inhoudsopgave 1. Pro forma Herziene

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststellen tarieven Hulp bij het huishouden 2013 t/m 2014. Aan de raad, Beslispunt:

Onderwerp: Vaststellen tarieven Hulp bij het huishouden 2013 t/m 2014. Aan de raad, Beslispunt: Agendapunt : 08. Voorstelnummer : 02-005 Raadsvergadering : 7 februari 2013 Naam opsteller : Mw. L. Hulskamp Informatie op te vragen bij : opsteller Portefeuillehouders : J. Mesu Onderwerp: Vaststellen

Nadere informatie

Partijen: 1. De gemeente als vermeld op het tekenblad gemeente hiervoor, hierna te noemen: Opdrachtgever',

Partijen: 1. De gemeente als vermeld op het tekenblad gemeente hiervoor, hierna te noemen: Opdrachtgever', Bijlage 3, RAAMOVEREENKOMST HULP BIJ HET HUISHOUDEN Partijen: 1. De gemeente als vermeld op het tekenblad gemeente hiervoor, hierna te noemen: Opdrachtgever', en 2. Het bedrijf als vermeld op het tekenblad

Nadere informatie

Financieel Besluit Maatschappelijke Ondersteuning Gemeente Sint Anthonis 2014

Financieel Besluit Maatschappelijke Ondersteuning Gemeente Sint Anthonis 2014 CVDR Officiële uitgave van Sint Anthonis. Nr. CVDR329216_1 3 oktober 2017 Financieel Besluit Maatschappelijke Ondersteuning Gemeente Sint Anthonis 2014 HOOFDSTUK 1. VOORZIENINGEN GERICHT OP HET HUISHOUDEN

Nadere informatie

Tarieventabel bij Verordening maatschappelijke ondersteuning De Wolden 2017: bij artikel 11 en 12 over Pgb en Eigen Bijdragen

Tarieventabel bij Verordening maatschappelijke ondersteuning De Wolden 2017: bij artikel 11 en 12 over Pgb en Eigen Bijdragen Tarieventabel bij Verordening maatschappelijke ondersteuning De Wolden 2017: bij artikel 11 en 12 over Pgb en Eigen Bijdragen Artikel 1. Hoogte PGB 1. De hoogte van een PGB: a. Wordt, als het gaat om begeleiding,

Nadere informatie

GEMEENTE ONDERBANKEN

GEMEENTE ONDERBANKEN RAADSVOORSTEL GEMEENTE ONDERBANKEN Onderwerp: Vaststellen basistarief hulp bij het huishouden Gemeentebladnummer :2012/73 Behandelend ambtenaar : RAEVEN, FRANS Agendapunt : Portefeuille : WELZIJN, ECONOMIE

Nadere informatie

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING MAASSLUIS VLAARDINGEN SCHIEDAM 2015

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING MAASSLUIS VLAARDINGEN SCHIEDAM 2015 BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING MAASSLUIS VLAARDINGEN SCHIEDAM 2015 1 BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING MAASSLUIS VLAARDINGEN SCHIEDAM 2015 - De colleges van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

OPLEGGER. Algemeen. Verspreiden Ja Contactpersoon Saloua Chaara. Kenmerk Datum 28 september Voorstel 2.

OPLEGGER. Algemeen. Verspreiden Ja Contactpersoon Saloua Chaara. Kenmerk Datum 28 september Voorstel 2. OPLEGGER Algemeen Onderwerp Verwerking cao VVT in de tarieven huishoudelijke hulp. Verspreiden Ja Contactpersoon Saloua Chaara Eenheid Sturing E-mail s.chaara@regiogv.nl Kenmerk 18.0007961 Datum 28 september

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Doetinchem 2016

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Doetinchem 2016 CVDR Officiële uitgave van Doetinchem. Nr. CVDR394384_1 17 oktober 2017 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Doetinchem 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Doetinchem;

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Openstelling Regionale Raamovereenkomst voor het onderdeel HH1 1- Notagegevens Notanummer 2016-001641 Datum 28-09-2016 Programma: 08 Meedoen Portefeuillehouder

Nadere informatie

*17int06158* *17int06158*

*17int06158* *17int06158* RAADSBESLUIT Registratienr: Onderwerp: 17int06158 Raadsbesluit De raad van de gemeente Montferland; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouder van 14 november 2017 Gelet op de artikelen:

Nadere informatie

Artikelsgewijze toelichting bij Besluit maatschappelijke ondersteuning Putten 2016

Artikelsgewijze toelichting bij Besluit maatschappelijke ondersteuning Putten 2016 *548423* Bijlage BBV Artikelsgewijze toelichting bij Besluit maatschappelijke ondersteuning Putten 2016 Artikel 1 Begripsbepaling In de benoemde documenten staan alle begrippen reeds uitgewerkt. Voor de

Nadere informatie

Vaststellen hoogte persoonsgebonden budget. Gertie Stokmans Projectleider PGB gemeente Eindhoven

Vaststellen hoogte persoonsgebonden budget. Gertie Stokmans Projectleider PGB gemeente Eindhoven Vaststellen hoogte persoonsgebonden budget Gertie Stokmans Projectleider PGB gemeente Eindhoven Wat komt er vanavond aan de orde? - Aanleiding en huidige werkwijze - Beslispunten - Consequenties voor de

Nadere informatie

Besluit vast te stellen het Besluit maatschappelijke ondersteuning Doetinchem 2015

Besluit vast te stellen het Besluit maatschappelijke ondersteuning Doetinchem 2015 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Doetinchem 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Doetinchem; gelet op de artikelen 2, 11, derde lid, 12, zesde lid, 13, tweede

Nadere informatie

Tarieventabel bij Verordening maatschappelijke ondersteuning 2017: bij artikel 11 en 12 over Pgb en Eigen Bijdragen

Tarieventabel bij Verordening maatschappelijke ondersteuning 2017: bij artikel 11 en 12 over Pgb en Eigen Bijdragen Tarieventabel bij Verordening maatschappelijke ondersteuning 2017: bij artikel 11 en 12 over Pgb en Eigen Bijdragen Artikel 1. Hoogte PGB 1. De hoogte van een PGB: a. wordt, als het gaat om begeleiding,

Nadere informatie

BUDGETPLAN WMO. DIT BUDGETPLAN IS VAN Achternaam Voornaam Adres Telefoon Geboortedatum Burgerservicenummer (BSN)

BUDGETPLAN WMO. DIT BUDGETPLAN IS VAN Achternaam Voornaam Adres Telefoon Geboortedatum Burgerservicenummer (BSN) BUDGETPLAN WMO Voor u ligt het budgetplan nieuwe Wmo. U vult dit budgetplan in als u zelf uw ondersteuning wilt coördineren met een persoonsgebonden budget (pgb). In het budgetplan beschrijft u, samen

Nadere informatie

Verslag Overlegtafel 2 Inkoop Westerwolde op 11 september 2017

Verslag Overlegtafel 2 Inkoop Westerwolde op 11 september 2017 Verslag Overlegtafel 2 Inkoop Westerwolde op 11 september 2017 In dit verslag zijn opmerkingen, vragen, verzoeken en afspraken opgenomen die tijdens de PowerPoint Presentatie zijn ingebracht. Dia Planning

Nadere informatie

Inkoop Wmo 2016. Ambulante ondersteuning & Dagbesteding

Inkoop Wmo 2016. Ambulante ondersteuning & Dagbesteding Inkoop Wmo 2016 Ambulante ondersteuning & Dagbesteding 19 juni 2015 Introductie Hessel van Kordenoordt Projectleider inkoop Wmo Afdeling Zorg Onderwijs, Jeugd & Zorg (OJZ) Gemeente Amsterdam Voorbehoud

Nadere informatie

Overlegtafel HBH gemeente Utrecht 10 september 2014 overlegronde 2

Overlegtafel HBH gemeente Utrecht 10 september 2014 overlegronde 2 Overlegtafel HBH gemeente Utrecht 10 september 2014 overlegronde 2 Hier komt tekst Ingangsdatum 1 januari 2015 Hier komt ook tekst Agenda 9.00 9.15 uur Opening 9.15 9.30 uur Terugkoppeling van de openstaande

Nadere informatie

Prijzen voor te leveren diensten

Prijzen voor te leveren diensten Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Oldebroek 2018 Nr. 1000350 Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek; gelet op het bepaalde in de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015, alsmede

Nadere informatie

Inkoopdocument versie 7.4

Inkoopdocument versie 7.4 Inkoopdocument 2019-2020 versie 7.4 Datum: 28 april 2019 Pag. Paragraaf Onderwerp Toelichting Reden 7 Definitie Definitielijst De definitie van cliënt is uitgebreid: Een inwoner van de Opdrachtgever die

Nadere informatie

Bijeenkomst Inkoop Wlz Wet Langdurige Zorg 1 juni 2017

Bijeenkomst Inkoop Wlz Wet Langdurige Zorg 1 juni 2017 Bijeenkomst Inkoop Wlz 2018 Wet Langdurige Zorg 1 juni 2017 Inhoud presentatie Inleiding Voor wie is de inkoopprocedure bedoeld 7 Uitgangspunten 2018-2020 Belangrijke wijzigingen t.o.v. 2017 Betrokkenheid

Nadere informatie

Portefeuillehouder. Onderwerp Wijziging Besluit en Beleidsregels Wmo 2015 gemeente Hollands Kroon.

Portefeuillehouder. Onderwerp Wijziging Besluit en Beleidsregels Wmo 2015 gemeente Hollands Kroon. *BARCODE* Voorstel college Portefeuillehouder M.M.J. van Gent Fatale datum Ja Van André Ruijter Afdeling Samenleving Datum B&W-vergadering 19 juli 2016 Communicatie Ja Nee Volgnummer 9 B&W-agenda Openbaar

Nadere informatie

Wmo begeleiding WF6 2017

Wmo begeleiding WF6 2017 Wmo begeleiding WF6 2017 Perceelbeschrijving Individuele Begeleiding Drechterland, Enkhuizen, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Stede Broec. Perceelbeschrijving individuele begeleiding 1 van 6 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst. Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar

Concept raamovereenkomst. Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar Concept raamovereenkomst Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar Contractnummer CONH2015 Raamovereenkomst voor de postbezorging

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Staphorst 2016

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Staphorst 2016 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Staphorst 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Staphorst; gelet op: - de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 - de Verordening

Nadere informatie

DECENTRALISATIE BEGELEIDING BIJEENKOMST VOOR FRIESE GEMEENTEN OVER DE DATA SET DE KLANT ALS KOMPAS. Zorgkantoor Friesland 15 december 2011

DECENTRALISATIE BEGELEIDING BIJEENKOMST VOOR FRIESE GEMEENTEN OVER DE DATA SET DE KLANT ALS KOMPAS. Zorgkantoor Friesland 15 december 2011 DECENTRALISATIE BEGELEIDING BIJEENKOMST VOOR FRIESE GEMEENTEN OVER DE DATA SET DE KLANT ALS KOMPAS Zorgkantoor Friesland 15 december 2011 WAT KUNT U VERWACHTEN 1. Aanleiding bijeenkomst 2. Begeleiding

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen overeenkomst Wmo huishoudelijke ondersteuning d.d. 21 februari 2017

Nota van Inlichtingen overeenkomst Wmo huishoudelijke ondersteuning d.d. 21 februari 2017 Nota van Inlichtingen overeenkomst Wmo huishoudelijke ondersteuning d.d. 21 februari 2017 / Artikel 1) 1/ Artikel 1.4 / Lid 3 Bladzijde Opmerking/Vraag Antwoord 6 De aanbieder die de aanpassing niet accepteert

Nadere informatie

Onderbouwing beleidsregels op het gebied van het PGB voor Jeugd en Wmo

Onderbouwing beleidsregels op het gebied van het PGB voor Jeugd en Wmo Onderbouwing beleidsregels op het gebied van het PGB voor Jeugd en Wmo Uitgangspunten vaststellen 100%-PGB-tarief Wmo 2015 Als gevolg van de gekozen inkoopstrategie en -systematiek lopen de ZIN-tarieven

Nadere informatie

Adviesnota Bestuur Datum: 18 september 2017

Adviesnota Bestuur Datum: 18 september 2017 Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur 18 september 2017 Adviesnota voor: Algemeen Bestuur (AB) Onderwerp: Tarieven HH ZIN + eigen bijdrage AVHH Advies: 1. Inhoud

Nadere informatie

Besluit tot wijziging van het Besluit Wmo en jeugdhulp Nieuwegein 2017;

Besluit tot wijziging van het Besluit Wmo en jeugdhulp Nieuwegein 2017; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Nieuwegein Nr. 269868 17 december 2018 Besluit tot wijziging van het Besluit Wmo en jeugdhulp Nieuwegein 2017 Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.16.1733 B.16.1733 Landgraaf, 20 september 2016 ONDERWERP: Evaluatie Huishoudelijke Hulp Toelage 2015-2016 en hoe verder in 2017.

Nadere informatie

Overlegtafel HBH gemeente Utrecht 24 september 2014 overlegronde 3

Overlegtafel HBH gemeente Utrecht 24 september 2014 overlegronde 3 Overlegtafel HBH gemeente Utrecht 24 september 2014 overlegronde 3 Hier komt tekst Ingangsdatum 1 januari 2015 Hier komt ook tekst Agenda 9.00 9.15 uur Opening 9.15 9.30 uur Bespreking verslag vorige overlegtafel

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning Geldermalsen 2015

Besluit maatschappelijke ondersteuning Geldermalsen 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Geldermalsen. Nr. 81712 31 december 2014 Besluit maatschappelijke ondersteuning Geldermalsen 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

G e m e e n t e T i e l

G e m e e n t e T i e l G e m e e n t e T i e l Onderwerp: Wet maatschappelijke ondersteuning Vaststelling persoonsgebonden budget voor hulp bij het huishouden per 2010 routing datum akkoord bespreken Afdeling: Werk Inkomen en

Nadere informatie