Nota van Inlichtingen 3

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nota van Inlichtingen 3"

Transcriptie

1 Nota van Inlichtingen 3 In het onderstaande overzicht zijn een aantal antwoorden gewijzigd ten opzichte van de Nota van Inlichtingen Inschrijver heeft tot 8 februari u de tijd om via de berichtenmodule van TenderNed vragen te stellen over Nota van Inlichtingen 3 en het bij deze nota beschikbaar gestelde gewijzigde prijzenblad. Enkel dit gewijzigde prijzenblad dient te worden gebruikt bij het indienen van de prijzenblad dat eerder is gepubliceerd komen niet voor gunning in aanmerking. De Inschrijver dient per productvorm alle componenten in te vullen die benodigd zijn voor correcte uitvoering van de gevraagde dienstverlening. Indien een reservering niet noodzakelijk is voor correcte uitvoering van de dienstverlening, kan Inschrijver dit veld leeglaten in het prijzenblad (zie ook gewijzigd antwoord vraag 110 NvI ).

2 Betreft Vraag Antwoord NvI Antwoord NvI 3. Vraag 104 NvI Over het prijzenblad hebben wij een aantal vragen: a. De bureaumarge telt nu maar één keer mee in de weging, terwijl er over alle producten bureaumarge wordt geheven. Dit lijkt ons niet kloppend, hoe ziet u dit? b. Onze inspanningen en kosten verschillen per productvorm, graag zouden wij daarom per product de bureaumarge kunnen specificeren. Staat u ons dit toe? c. Kunt u opgeven hoe de daadwerkelijke verdeling tussen de verschillende productcategoriëen afgelopen jaar was? Uw huidige partij heeft nu als enige beschikking over deze informatie, wat de eerlijke concurrentie verstoort. a. b. Zie antwoord a. c. De verhouding tussen de verschillende productcategoriëen is op dit moment 33 conctracten met vaste uren en 8 oproepcontracten. Deze verhouding is vergelijkbaar met hoe de verhouding in 2016 was. a. Inschrijver dient 1 bureaumarge op te geven voor alle gevraagde 'productvormen'. Op het eerste tabblad wordt de bureaumarge vermenigvuldigd met het verwachte aantal uren voor een contractperiode van 1 jaar. De bureaumarge telt derhalve voor een realistisch aantal uren mee in de berekening van de totale inschrijfprijs. b. Nee. Inschrijver dient, op basis van de verhouding tussen de verschillende gevraagde productvormen, 1 bureaumarge op te geven waarmee alle gevraagde productvormen geleverd kunnen worden. c. Deze informatie is opgenomen in het prijzenblad. Er is een nieuw prijzenblad (versie 2) beschikbaar gesteld. Enkel dit prijzenblad dient te worden gebruikt bij het indienen van de prijzenblad dat eerder is gepubliceerd komen niet voor gunning in aanmerking.

3 Vraag 51 NvI Vraag 107 NvI U geeft hier aan dat voor ORT, overwerk en andere toeslagen geen reservering mag worden opgenomen voor vakantiedagen. Sinds 1 januari 2017 is de ABU CAO aangevuld met artikel 55 nieuw lid 1 In het kort betekent dit artikel dat een flexkracht tijdens vakantie recht heeft op hetzelfde loon als dat hij gewerkt zou hebben. Daarom dienen partijen een reservering te treffen voor vakantiedagen en vakantiegeld tijdens ORT, overwerk en andere toeslagen. Bent u hiermee akkoord? "Bij toeslagen bijvoorbeeld bij overwerk, ORT en eventueel andere toeslagen die van toepassing zijn op een aantal functies wordt de loonsomfactor zoals u deze heeft opgegeven voor fase A en B met uitzondering van onderstaande componenten berekend: Aanbestedende Dienst zal Eis 26 op dit punt herzien en een aangepast overzicht publiceren, a. Aanbestedende Dienst zal Eis 26 op dit punt herzien en een aangepast overzicht publiceren, Akkoord. Inschrijver dient deze reservering voor vakantiegeld, vakantiedagen en verzekering WIA tijdens ORT, overwerk en eventuele andere toeslagen op te nemen in de aangeboden loonsomfactor. a. Akkoord. Inschrijver dient deze reservering voor vakantiegeld, vakantiedagen en verzekering WIA tijdens ORT, overwerk en eventuele andere toeslagen op te nemen in de aangeboden loonsomfactor. -Feestdagen -Vakantiedagen -Vakantiegeld -Kort verzuim -Ziekteverzuim -Leegloop -Verzekering WIA"

4 Vakantiegeld en verzekering WIA gelden echter wel als component voor deze toeslagen. a. Bent u derhalve bereid de eis hierop aan te passen? b. Indien nee, graag uw toelichting.

5 Vraag 108 NvI In de loonsomopbouw heeft u verschillende componenten opgenomen. De grondslag voor deze componenten is volgens inschrijver echter niet juist. De componenten vakantiedagen, feestdagen, buitengewoon verlof/kort verzuim en ziekteverzuim worden berekend over het brutoloon (+ eventuele wachtdagcompensatie). Er is een nieuw prijzenblad (versie 2) beschikbaar gesteld. Enkel dit prijzenblad dient te worden gebruikt bij het indienen van de prijzenblad dat eerder is gepubliceerd komen niet voor gunning in aanmerking. Het component vakantiegeld wordt berekend over het totaal van brutoloon (+ eventuele wachtdagcompensatie), feestdagen en vakantiedagen. De componenten eindejaarsuitkering en levensloopregeling worden berekend over het brutoloon (+ eventuele wachtdagcompensatie) en alle hierboven genoemde componenten. Het subtotaal van alle hierboven genoemde componenten in totaal vormt de grondslag voor de componenten: WW(-awf), WW sectorfonds, Werkhervattingskas, WIA basispremie, ZVW, Pensioenpremie, opleidingen, Aanvullende ziektewet, Sociaal fonds. Het component leegloop is juist weergegeven. Bent u bereid een aangepast prijzenblad te verstrekken?

6 Vraag 109 NvI Vraag 110 NvI In het totaalblad ontbreken de formules. Wij nemen aan dat de loonsom van elke contractvorm vermenigvuldigd wordt met het gemiddelde uurloon en vervolgens met het aantal uren (58.080) in kolom F en dat de bureaumarge ook met wordt vermenigvuldigd. Omdat het telkens om hetzelfde aantal uren gaat telt met deze berekening de loonsom zes keer zo zwaar mee als de bureaumarge. Ons inziens zou de totaaltelling van F12 tot en met F moeten bedragen. Deelt u deze mening? Indien ja, wilt u dan het prijzenblad aanpassen? Indien nee, dan graag uw toelichting. U heeft tabbladen opgenomen voor contracturen, maar daar staan nog wel de regels in voor het reserveren van vakantiedagen etc. Wij gaan ervan uit dat u bedoelt dat deze ook door te factureren zijn en dat deze dus niet in de reservering opgenomen dienen te worden. Bent u het hiermee eens? Nee, de loonsomfactor telt niet zes keer zo zwaar mee als de bureaumarge. Inschrijver dient per gevraagde productvorm een loonsomfactor op te geven. Op het eerste tabblad is weergegeven wat de verhouding tussen de verschillende productvormen is. De loonsomfactoren worden vervolgens vermeningvuldigd met het percentage van de betreffende productvorm en bij elkaar opgeteld, op deze manier onstaat een gewogen loonsomfactor. De gewogen loonsomfactor wordt vermenigvuldigd met het aantal uren. Er is een nieuw prijzenblad (versie 2) beschikbaar gesteld. Enkel dit prijzenblad dient te worden gebruikt bij het indienen van de prijzenblad dat eerder is gepubliceerd komen niet voor gunning in aanmerking. De Aanbestedende Dienst wil kandidaten in fase A zowel op basis van oproepuren als op basis van contracuren kunnne inzetten. De Inschrijver dient per productvorm alle componenten in te vullen die benodigd zijn voor correcte uitvoering van de gevraagde dienstverlening. Indien een reservering niet noodzakelijk is voor correcte uitvoering van de dienstverlening, kan Inschrijver dit veld leeglaten in het prijzenblad.

7 Vraag 111 NvI In uw prijzenbladen zijn geen formules opgenomen. Hoe wenst u dit door de inschrijver ingevuld te hebben? Middels nominaal gemaakte opslagen die opgeteld worden, dan wel middels eigen formules die hierin doorrekenen? Er is een nieuw prijzenblad (versie 2) beschikbaar gesteld. Enkel dit prijzenblad dient te worden gebruikt bij het indienen van de prijzenblad dat eerder is gepubliceerd komen niet voor gunning in aanmerking. Om een voorbeeld te geven. Vakantiegeld dient gereserveerd te worden over het loon inclusief de reserveringen zoals vakantie- feestdagen etc. De werkgeverslasten die in de optelling als percentage over het loon incl reserveringen en vakantiegeld berekend te worden. Vraag 112 NvI Graag vernemen wij uw antwoord hierop en een eventuele aanpassing van de prijzensheet. Uw prijzensheets tellen in de totaaltelling van het bedrag obv de uren allen even zwaar mee. Geeft u hiermee aan dat de verdeling van de uren ook gelijkelijk verdeeld is? Nee, in het aangepaste prijzenblad is de juiste verdeling tussen de verschillende productvormen opgenomen.

8 Vraag 113 NvI In eis 26 geeft u aan dat bij ORT vakantiedagen niet meegenomen mogen worden in de loonsomfactor. Echter, naar onze mening is dit niet juist. Wij verwijzen u hierbij ook naar de toevoeging vanuit de ABU met onderstaande tekst: Aanbestedende Dienst zal Eis 26 op dit punt herzien en een aangepast overzicht publiceren, Akkoord. Inschrijver dient deze reservering voor vakantiegeld, vakantiedagen en verzekering WIA tijdens ORT, overwerk en eventuele andere toeslagen op te nemen in de aangeboden loonsomfactor. - Per 1 januari 2017 wordt in de CAO voor uitzendkrachten verduidelijkt dat over vakantiedagen verschuldigd is het feitelijk loon aangevuld met die vergoedingen welke de uitzendkracht zou hebben ontvangen als hij wel gewerkt had. Onder vergoeding vallen in ieder geval de toeslagen en ADV, maar niet de kostenvergoedingen. Bent u bereid uw eis aan te passen, rekening houdend met bovenstaande toevoeging en dat tbv de ORT loonsomfactor de opbouw van vakantiedagen wordt meegenomen?

9 Vraag 114 NvI U geeft aan dat uitsluitend de contracturen van een payrollkracht in rekening worden gebracht. Deze term wekt verwarring, omdat dit doorgaans betekent dat wij niet separaat reserveren voor vakantie- feest- en ziektedagen etc, maar dat ook deze uren worden doorgefactureerd. Echter, in de opbouw van de prijzenbladen wordt ook onder de tabs met contracturen wel gevraagd en gerekend met het doortellen van deze percentages. Kunt u aangeven wat u hieronder verstaat? Indien u wenst dat er reserveringen plaatsvinden, wilt u dan eis 24 aanpassen. Indien u daadwerkelijk contracturen bedoelt, bent u dan bereid uw prijzenbladen hierop aan te passen en de regels met betrekking tot reserveringen die niet plaats hoeven te vinden, te verwijderen? Eis 24 zal als volgt worden aangepast: De payroll onderneming brengt enkel contracturen van de payrollkracht in rekening voor kandidaten in fase B en C. Voor fase A wil de aanbestedende dienst zowel kandidaten in kunnen zetten op basis van oproepuren als contracturen. Er is een nieuw prijzenblad (versie 2) beschikbaar gesteld. Enkel dit prijzenblad dient te worden gebruikt bij het indienen van de prijzenblad dat eerder is gepubliceerd komen niet voor gunning in aanmerking.

Bijlage 7 - TarievenTool Uitzenden 2016 Invulblad

Bijlage 7 - TarievenTool Uitzenden 2016 Invulblad Bijlage 7 - TarievenTool Uitzenden 2016 Invulblad 1. Toelichting Ten behoeve van de TarievenTool dienen een aantal variabelen door u te worden aangeleverd. Tevens worden hierbij bijlagen gevraagd. Versie

Nadere informatie

TarievenTool Uitzenden 2016 Invulblad

TarievenTool Uitzenden 2016 Invulblad TarievenTool Uitzenden 2016 Invulblad 1. Toelichting Ten behoeve van de TarievenTool dienen een aantal variabelen door u te worden aangeleverd. Tevens worden hierbij bijlagen gevraagd. Versie - DEMO huidige

Nadere informatie

Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten e Nota van Inlichtingen d.d Publicatienummer: 75553

Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten e Nota van Inlichtingen d.d Publicatienummer: 75553 Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten 2016-2019 d.d. 29-10-2015 Publicatienummer: 75553 # Document Paragraaf Citaat Vraag Antwoord 1 NvI Vraag 1 + 2 CAR-UWO + Wij achten het op basis

Nadere informatie

Op je loonstrook staan veel termen en afkortingen. Hier vind je een overzicht van de meest voorkomende begrippen met daarbij waar nodig een uitleg.

Op je loonstrook staan veel termen en afkortingen. Hier vind je een overzicht van de meest voorkomende begrippen met daarbij waar nodig een uitleg. Uitleg van de loonstrook Op je loonstrook staan veel termen en afkortingen. Hier vind je een overzicht van de meest voorkomende begrippen met daarbij waar nodig een uitleg. Handige links Wil je meer weten,

Nadere informatie

Informatie afkomstig van www.abu.nl

Informatie afkomstig van www.abu.nl Als je gaat werken voor een uitzendonderneming zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden en wat je zou moeten weten, zoals bijvoorbeeld: Wat neem je mee naar de inschrijving? Welke wet-

Nadere informatie

Voor de reserveringen zijn de volgende gegevens van belang (art 38, nieuwe CAO: art.58): 230 dagen

Voor de reserveringen zijn de volgende gegevens van belang (art 38, nieuwe CAO: art.58): 230 dagen Toelichting per kostprijselement voor 2015 Versie 28 november 2014 (Op basis van CAO voor Uitzendkrachten 2012 2017 uitgave november 2012, tevens is aangeven welke artikelen het betreft in de nieuwe CAO

Nadere informatie

Memo advies uitgangspunten kostprijs berekeningen. Voor de WMO & Jeugdzorg Regio Midden Holland

Memo advies uitgangspunten kostprijs berekeningen. Voor de WMO & Jeugdzorg Regio Midden Holland Memo advies uitgangspunten kostprijs berekeningen Voor de WMO & Jeugdzorg Regio Midden Holland Memo advies uitgangspunten opslagen. d.d. 28 augustus 2017 Disclaimer Definitieve beschrijvingen, randvoorwaarden

Nadere informatie

Van Gemeente Haren Ref. P NVI-1

Van Gemeente Haren Ref. P NVI-1 Nota van Inlichtingen I Betreft Nota van Inlichtingen Datum 18 juli 2014 Van Gemeente Haren Ref. P141027-NVI-1 Project Inhuur van flexibele arbeidskrachten Tekstwijziging 1: Deel A - Beschrijvend Document

Nadere informatie

Q&A Algemeen Wat is SFU? Wat is de SFU cao? Hoe word ik aangemeld bij SFU? Wie zijn aangesloten bij SFU?

Q&A Algemeen Wat is SFU? Wat is de SFU cao? Hoe word ik aangemeld bij SFU? Wie zijn aangesloten bij SFU? Q&A Algemeen Wat is SFU? Stichting Fonds Uitzendbranche (SFU): een begrip in de uitzendbranche. De stichting is per 1 januari 2007 in het leven geroepen. Het sociaal fonds voor de uitzendbranche (SFU)

Nadere informatie

Werkgeverslasten per 1 juli 2015

Werkgeverslasten per 1 juli 2015 Werkgeverslasten per 1 juli 2015 Doolhof aan lasten op een rijtje gezet! Door mr. A.J.H. Breitenfellner Inleiding De totale loonkosten bestaan niet alleen uit het loon maar ook uit de daarover verschuldigde

Nadere informatie

Uitleg Salarisstrook!

Uitleg Salarisstrook! Uitleg Salarisstrook! 1. Salaris: dit is het brutoloon over de gewerkte periode waarop de belastingen en premies nog niet zijn ingehouden. 2. Brutoloon: dit is het loon voor de afdracht van loonbelasting

Nadere informatie

Uitleg loonstroken per contractvorm

Uitleg loonstroken per contractvorm Inleiding Op elke loonstrook staan veel begrippen en afkortingen. Deze begrippen en afkortingen zijn niet altijd even duidelijk. De loonstrook is verdeeld in een aantal blokken, in dit document worden

Nadere informatie

Hoogeveen. Hoogeveen Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoogeveen Referentie:

Hoogeveen. Hoogeveen Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoogeveen Referentie: Nota van Inlichtingen Payrolldienstverlening voor de Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen Aanbesteding Payrolldienstverlening voor de Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen Aanbestedende

Nadere informatie

2015 Nederlandse Associatie voor Examinering CAO Inspectie 1 / 5

2015 Nederlandse Associatie voor Examinering CAO Inspectie 1 / 5 CAO Inspectie Correctiemodel voorbeeldexamen 2015 Nederlandse Associatie voor Examinering CAO Inspectie 1 / 5 Vraag 1 Toetsterm D.1 - Beheersingsniveau: T - Aantal punten: 3 Welke conclusie kunt u op basis

Nadere informatie

Lid 3 en 4 schrappen; lid 5 handhaven en vernummeren naar lid 3 en in lijn brengen met nieuwe opzet:

Lid 3 en 4 schrappen; lid 5 handhaven en vernummeren naar lid 3 en in lijn brengen met nieuwe opzet: Betreft : Aanpassingen cao 2018-2019 Wijziging met ingang van 5 november 2017 Toevoeging aan artikel 1: Arbeidsvoorwaardenregeling of AVR: bij de opdrachtgever geldende regeling van beloning en/of andere

Nadere informatie

Reserveringen in Uitzendbedrijven ABU en NBBU I en II

Reserveringen in Uitzendbedrijven ABU en NBBU I en II Reserveringen in Uitzendbedrijven ABU en NBBU I en II Inhoud In het kort...1 Standaard reserveringspercentages (jaar 2014)...1 Reserveringen in de loonberekeningen...2 Reserveringen in de journaalpost...4

Nadere informatie

2. Op maandag 16 december 2013 heeft DPC de Nota van Inlichtingen 1 gepubliceerd.

2. Op maandag 16 december 2013 heeft DPC de Nota van Inlichtingen 1 gepubliceerd. Nota van Inlichtingen 2 Van Dienst Publiek en Communicatie Datum 8 januari 2014 Opdrachtnaam Aanbestedingsnummer Europese aanbesteding Inhuur webredactiecapaciteit TED nummer: 2013/S 223-388432 Ea0029

Nadere informatie

Deel 1. Deel 2. Deel 3

Deel 1. Deel 2. Deel 3 Uitleg Salarisspecificatie Hieronder vindt u informatie over de salarisstrook van ExcellentFlex Onderwijs. De uitleg van de salarisstrook is opgedeeld in vier delen. Bron: Easyflex handboek. Mevrouw A.A.

Nadere informatie

Hoogeveen. Hoogeveen Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoogeveen Referentie:

Hoogeveen. Hoogeveen Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoogeveen Referentie: Nota van Inlichtingen Payrolldienstverlening voor de Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen Aanbesteding Payrolldienstverlening voor de Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen Aanbestedende

Nadere informatie

Reserveringen in Uitzendbedrijven 1 en 2

Reserveringen in Uitzendbedrijven 1 en 2 Reserveringen in Uitzendbedrijven 1 en 2 Inhoud In het kort... 1 Standaard reserveringspercentages (jaar 2012)... 1 Reserveringen in de loonberekeningen... 3 Reserveringen in de journaalpost... 6 Uitbetaling

Nadere informatie

Uitleg Loonstrook. Pagina 1

Uitleg Loonstrook. Pagina 1 Uitleg Loonstrook 2015 Pagina 1 Wat staat er allemaal op uw loonstrook in 2015? Alhoewel voor veel mensen hun maandelijkse nettoloon toeneemt in 2015, is de stijging minder hoog op jaarbasis. Doordat het

Nadere informatie

voor uitzendkrachten Start People zet de 5 belangrijkste wijzigingen voor u op een rij.

voor uitzendkrachten Start People zet de 5 belangrijkste wijzigingen voor u op een rij. Nieuwe cao voor uitzendkrachten Start People zet de 5 belangrijkste wijzigingen voor u op een rij. Met ingang van 5 november 2017 geldt er een nieuwe cao voor uitzendkrachten, die loopt tot en met 31 mei

Nadere informatie

Bijlage E: Toelichting tariefspecificatie Huishoudelijk Hulp versie Augustus 2018 t.b.v. tarieven per

Bijlage E: Toelichting tariefspecificatie Huishoudelijk Hulp versie Augustus 2018 t.b.v. tarieven per Bijlage E: Toelichting tariefspecificatie Huishoudelijk Hulp versie Augustus 2018 t.b.v. tarieven per 01-01-2019 Inleiding Voor de berekening van de tarieven voor huishoudelijk hulp is gebruik gemaakt

Nadere informatie

Postbus AS Amersfoort

Postbus AS Amersfoort Copyright Visma Software B.V. Postbus 747 3800 AS Amersfoort Alle rechten voorbehouden. Verveelvoudiging of openbaarmaking, geheel of gedeeltelijk, is niet toegestaan dan met schriftelijke toestemming

Nadere informatie

Eigen pensioenregeling in Loon

Eigen pensioenregeling in Loon Eigen pensioenregeling in Loon Inhoud Eigen pensioenregeling. In het kort... 1 Geen pensioenregeling in cao? Eigen pensioenpremie in Loon... 1 Drie mogelijke bases eigen pensioenpremie... 1 Basis eigen

Nadere informatie

Meeruren en overuren. Hoe gaat Loon 2017 daarmee om?

Meeruren en overuren. Hoe gaat Loon 2017 daarmee om? Meeruren en overuren. Hoe gaat Loon 2017 daarmee om? Inhoud Advies: verloon overwerk via 'Incidentele beloning', 'Overwerk'... 1 Meeruren en overuren in Loon 2017. In het kort... 2 Waarom vastlegging en

Nadere informatie

Begeleiding individueel basis

Begeleiding individueel basis Invulblad tarieven begeleidingsvorm Begeleiding individueel basis Onderdelen met deze arcering dienen ingevuld te worden door de gebruiker Onderdelen met deze arcering volgen uit de betreffende cao of

Nadere informatie

Tjellens en je opdrachtgever stellen indien van toepassing persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar.

Tjellens en je opdrachtgever stellen indien van toepassing persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar. Inhoudsopgave Salaris... 2 Vakantietoeslag... 2 Beschermingsmiddelen... 2 Ziek... 3 Detachering... 3 Uitzenden... 3 Procedure ziekmelding... 4 Loonaanvulling door uitzendonderneming... 4 Vakantie en feestdagen...

Nadere informatie

EA Leveren Flexibele Arbeid Aanbestedende Dienst: ROC Friese Poort, Centrale Diensten Referentie:

EA Leveren Flexibele Arbeid Aanbestedende Dienst: ROC Friese Poort, Centrale Diensten Referentie: Nota van Inlichtingen EA Leveren Flexibele Arbeid Aanbesteding EA Leveren Flexibele Arbeid Aanbestedende Dienst: ROC Friese Poort, Centrale Diensten Referentie: 2017.101 Omschrijving: Het ROC Friese Poort,

Nadere informatie

Uitleg Loonstrook 2014

Uitleg Loonstrook 2014 Uitleg Loonstrook 2014 240 000 customers in Northern Europe. The group has 4 500 employees and its net revenue amounted toeuro 500 million in 2010. Pagina 1 INLEIDING Wat staat er allemaal op loonstrook

Nadere informatie

Minder personeelskosten? 12 praktische tips

Minder personeelskosten? 12 praktische tips Minder personeelskosten? 12 praktische tips Inleiding Wanneer u met uw bedrijf bezig bent, dan kijkt u vaak naar de toekomst. Welke doelen stellen we? Wat moeten we nog verbeteren? En wat doet de concurrentie?

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten Circulaire 2011

Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten Circulaire 2011 Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten Circulaire 2011 StiPP wenst u prettige feestdagen en een voorspoedig 2011 Deze circulaire verschijnt jaarlijks en is bestemd voor alle werkgevers die aangesloten

Nadere informatie

Berenschot rekenmodel basistarieven Hulp bij Huishouden gemeenteutrecht

Berenschot rekenmodel basistarieven Hulp bij Huishouden gemeenteutrecht Berenschot rekenmodel basistarieven Hulp bij Huishouden gemeenteutrecht Berekening verschillende componenten basistarief Tarieven Versie sept 2014 Schaal 10 Schaal 15 HV1 HV2 Loon FWG schaal Toelichting

Nadere informatie

SALARISSTROOK WGI Iedere maand ontvangen werknemers van Werkgeversinstituut (WGI) een salarisbetaling en een salarisstrook.

SALARISSTROOK WGI Iedere maand ontvangen werknemers van Werkgeversinstituut (WGI) een salarisbetaling en een salarisstrook. SALARISSTROOK WGI Iedere maand ontvangen werknemers van Werkgeversinstituut (WGI) een salarisbetaling en een salarisstrook. Hieronder wordt beschreven wat u op de salarisstrook kunt tegenkomen en wat dit

Nadere informatie

Aanbesteding. Automatencatering. voor de. Technische Universiteit Eindhoven

Aanbesteding. Automatencatering. voor de. Technische Universiteit Eindhoven 2 e Nota van Inlichtingen Aanbesteding Automatencatering voor de Technische Universiteit Eindhoven Referentie: DIZ 2015/1565241-2 Datum: 13 november 2015 Gehele of gedeeltelijke overneming of reproductie

Nadere informatie

Aan de leden Circulaire nr. 25

Aan de leden Circulaire nr. 25 Aan de leden Circulaire nr. 25 Datum : 6 november 2017 Ref. : JH Betreft : Looncirculaire 2017-2 Geachte heer, mevrouw, Onderwerpen: Cao-akkoord Belangrijkste wijzigingen nieuwe cao (Voorlopige) premies

Nadere informatie

ALGEMEEN. 1. De uitzendonderneming werkt conform de bepalingen in de ABU CAO /NBBU

ALGEMEEN. 1. De uitzendonderneming werkt conform de bepalingen in de ABU CAO /NBBU BIJLAGE 4 LIJST VAN EISEN, PERCEEL 2 Eis Stelling ALGEMEEN 1. De uitzendonderneming werkt conform de bepalingen in de ABU CAO 2012 2017/NBBU 2014-2019. 2. De flexibele arbeidskrachten kunnen worden ingezet

Nadere informatie

Tarieven. Afronding in minuten (zodat uurtarief te delen is door 60) Afronding uren. Aantal cliënten per medewerk er. Tarief per dagdeel (groep)

Tarieven. Afronding in minuten (zodat uurtarief te delen is door 60) Afronding uren. Aantal cliënten per medewerk er. Tarief per dagdeel (groep) Tarieven Zorgtype SDMH kostprijs uurtarief Aantal cliënten per medewerk er Dagdeel Tarief per dagdeel (groep) Tarief voor FO Afronding in minuten (zodat uurtarief te delen is door 60) Afronding uren Begeleiding

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel RAV

Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel RAV Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel 160168RAV Nr. Pagina Onderwerp Vraag Antwoord 1. 8 Paragraaf 1.6 U stelt: Bij nadere uitvragen is het mogelijk dat er aanvullende eisen worden gesteld of

Nadere informatie

BIJLAGE 4 PERCEEL 2 GROEN- EN TECHNISCH PERSONEEL (SCHAAL 1 T/M 9) ALGEMEEN

BIJLAGE 4 PERCEEL 2 GROEN- EN TECHNISCH PERSONEEL (SCHAAL 1 T/M 9) ALGEMEEN BIJLAGE 4 PERCEEL 2 GROEN- EN TECHNISCH PERSONEEL (SCHAAL 1 T/M 9) Eis Stelling ALGEMEEN 1. De uitzendonderneming werkt conform de bepalingen in de ABU CAO 2012 2017/NBBU CAO 2014-2019. 2. De flexibele

Nadere informatie

Loon en loonkostenberekening 2015 Werknemer: Voorbeeld Handboek blz. 80 Te betalen door

Loon en loonkostenberekening 2015 Werknemer: Voorbeeld Handboek blz. 80 Te betalen door Loon en loonkostenberekening 2015 Werknemer: Voorbeeld Handboek blz. 80 Te betalen door nettoloon loonkosten grondslag Loon in geld: brutoloon werkgever 2.000,00 + 2.000,00 + 2.000,00 + Loon in natura

Nadere informatie

Bijgaand treft u de werkgeverscirculaire 2011 aan. De circulaire bevat in het kort de belangrijkste informatie over het pensioenfonds (StiPP).

Bijgaand treft u de werkgeverscirculaire 2011 aan. De circulaire bevat in het kort de belangrijkste informatie over het pensioenfonds (StiPP). Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten behandeld door Dedicated team StiPP doorkiesnummer 020-607 27 77 bij beantwoording ons kenmerk vermelden uw kenmerk uw brief van ons kenmerk datum StiPP

Nadere informatie

Berenschot rekenmodel basistarieven Hulp bij Huishouden gemeente Utrecht

Berenschot rekenmodel basistarieven Hulp bij Huishouden gemeente Utrecht Berenschot rekenmodel basistarieven Hulp bij Huishouden gemeente Utrecht Berekening is opgesteld op basis van CAO VVT 2013-2014. Wijzigingen in de CAO voor navolgende jaren zijn niet verwerkt in dit model.

Nadere informatie

Hoe werkt Tentoo FlexSupport? Payrolling. Tentoo FlexSupport. Aan de slag

Hoe werkt Tentoo FlexSupport? Payrolling. Tentoo FlexSupport. Aan de slag Welkom bij Tentoo Om het werken met Tentoo zo eenvoudig mogelijk te maken, vind je in deze brochure een toelichting op onze dienstverlening, de werkwijze en andere relevante informatie. TENTOO Sinds onze

Nadere informatie

Bijlagen CBBS Loonwegwijzer. Berekeningswijze van het uitbetaald loon per 1 januari 2006

Bijlagen CBBS Loonwegwijzer. Berekeningswijze van het uitbetaald loon per 1 januari 2006 Bijlagen CBBS Loonwegwijzer Berekeningswijze van het uitbetaald loon per 1 januari 2006 Een volwassen schilder verdient bij zijn werkgever het geldende bruto-garantieloon plus 5.2% prestatietoeslag, d.w.z.

Nadere informatie

De uitruilregeling van extraterritoriale kosten in UBplus

De uitruilregeling van extraterritoriale kosten in UBplus De uitruilregeling van extraterritoriale kosten in UBplus versie 1.1 Versiedatum: 26-04-2016 Deze handleiding is bedoeld voor het toepassen van de extraterritoriale kosten van arbeidsmigranten in UBplus.

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs

Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs Opgesteld door: Projectgroep Versie: Definitief Datum: 16 oktober 2014 Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Derde Nota van Inlichtingen nr. Verwijzing (pag./par./art.) 1 Prijzenblad / 1 e NvI vraag 32

Derde Nota van Inlichtingen nr. Verwijzing (pag./par./art.) 1 Prijzenblad / 1 e NvI vraag 32 1 Prijzenblad / 1 e NvI vraag 32 In het antwoord op vraag 32 geeft u aan dat er een minimaal opslagpercentage gehanteerd dient te worden van 1%. Geldt dit voor zowel Prijswens 1 en 2? In het prijzenblad

Nadere informatie

Periode t/m

Periode t/m Periode 1-1-18 t/m 31-3-18 Op basis van het signaal vanuit de regiegroep heeft de regio de 90%-regel voor FWG-10 opnieuw bekeken en geoordeeld dat hier een wijziging voor dient te komen. Op advies van

Nadere informatie

Werken in de horeca. 12 meest gestelde vragen door werknemers. L1NDA BV www.l1nda.nl

Werken in de horeca. 12 meest gestelde vragen door werknemers. L1NDA BV www.l1nda.nl Werken in de horeca 12 meest gestelde vragen door werknemers INTRODUCTIE Een (bij)baan in de horeca. Sinds april 2014 is er geen horeca CAO, maar wat betekent dat voor jou als werknemer? Je wilt natuurlijk

Nadere informatie

1.2. In de Aanbestedingsleidraad van 1 juni 2017 is, onder meer, het volgende bepaald:

1.2. In de Aanbestedingsleidraad van 1 juni 2017 is, onder meer, het volgende bepaald: Advies 454 1. Feiten 1.1. Beklaagde heeft op 1 juni 2017 een Europese openbare aanbestedingsprocedure aangekondigd voor een raamovereenkomst met één leverancier voor payrolling. 1.2. In de Aanbestedingsleidraad

Nadere informatie

Wat staat er allemaal op de loonstrook in 2014?

Wat staat er allemaal op de loonstrook in 2014? Wat staat er allemaal op de loonstrook in 2014? Per januari 2014 ziet uw loonstrook er anders uit dan u gewend bent. Omdat er, met ingang van 1 januari 2014 wettelijke wijzingen van kracht zijn geworden

Nadere informatie

7 : Datum: datum waarop door Van Spronsen & Partners de loonverwerking voor die maand heeft plaatsgevonden.

7 : Datum: datum waarop door Van Spronsen & Partners de loonverwerking voor die maand heeft plaatsgevonden. Wij verzorgen de salarisadministratie van uw werkgever, vragen over uw salarisslip dient u aan de verantwoordelijke persoon voor de salarissen van uw eigen bedrijf te vragen. Hieronder een gedetailleerde

Nadere informatie

Uursoorten in UBplus

Uursoorten in UBplus in UBplus Versie: 1.3 Versiedatum: 27-02-2018 Auteur: wk 010014 Elke uursoort in UBplus heeft een bepaalde uurcode, waaraan een berekeningsmethode is gekoppeld die vast ligt in UBplus. Aan deze uurcode

Nadere informatie

Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel. Omschrijving: Het verzorgen van de restauratieve voorzieningen voor 8 locaties

Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel. Omschrijving: Het verzorgen van de restauratieve voorzieningen voor 8 locaties Nota van Inlichtingen Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel Rijn IJssel RIJVRV2017 Omschrijving:

Nadere informatie

4. Partijen bij de ABU-CAO een nieuwe cao zijn overeengekomen tot 1 juni 2019.

4. Partijen bij de ABU-CAO een nieuwe cao zijn overeengekomen tot 1 juni 2019. Onderhandelingsresultaat CAO voor uitzendkrachten 2018-2019 Partijen betrokken bij de ABU-CAO voor Uitzendkrachten, te weten Algemene Bond Uitzendondernemingen ter ene zijde en FNV, CNV Vakmensen.nl, De

Nadere informatie

Grondslag berekening pensioenpremies (Loon 2016)

Grondslag berekening pensioenpremies (Loon 2016) Grondslag berekening pensioenpremies (Loon 2016) Inhoud In het kort...1 Hoe kunt u Loon de juiste jaargrondslag laten berekenen?...2 1) 'Grondslag per periode'...2 2) Variabel deel van het loon vorig jaar...3

Nadere informatie

Franchise en pensioengrondslag Plusregeling

Franchise en pensioengrondslag Plusregeling Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten Circulaire 2014 De circulaire verschijnt jaarlijks en is bestemd voor alle werkgevers die aangesloten zijn bij StiPP. Deze circulaire bevat in het kort de

Nadere informatie

Uitleg Loonstrook 2013

Uitleg Loonstrook 2013 Uitleg Loonstrook 2013 240 000 customers in Northern Europe. The group has 4 500 employees and its net revenue amounted toeuro 500 million in 2010. Pagina 1 Wat staat er allemaal op loonstrook in 2013?

Nadere informatie

De werkgeverslasten dalen licht door een lagere sectorpremie WW. De andere premies zijn wisselend lager (zorgpremie) en hoger AOF-basispremie.

De werkgeverslasten dalen licht door een lagere sectorpremie WW. De andere premies zijn wisselend lager (zorgpremie) en hoger AOF-basispremie. Werkgeverslasten horeca algemeen in 2015 wat lager De werkgeverslasten dalen licht door een lagere sectorpremie WW. De andere premies zijn wisselend lager (zorgpremie) en hoger AOF-basispremie. Gedifferentieerde

Nadere informatie

Toelichting: Een aantal bijlagen zijn gewijzigd, deze zijn toegevoegd aan documenten in Tenderned.

Toelichting: Een aantal bijlagen zijn gewijzigd, deze zijn toegevoegd aan documenten in Tenderned. Nota van Inlichtingen SSBU Schoonmaak Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: SSBU Schoonmaak Gemeente Utrecht 13.SSBU.055 Omschrijving: De Stadsschouwburg Utrecht is voornemens een raamovereenkomst

Nadere informatie

Hieronder volgt een korte beschrijving van de werking van de website van horecalonen en de loonstrookgigant. Hierna genoemd de loonstrookgigant.

Hieronder volgt een korte beschrijving van de werking van de website van horecalonen en de loonstrookgigant. Hierna genoemd de loonstrookgigant. HANDLEIDING Hieronder volgt een korte beschrijving van de werking van de website van horecalonen en de loonstrookgigant. Hierna genoemd de loonstrookgigant. Algemene zaken: Met de TAB toets gaat u een

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. Referentie:

Nota van Inlichtingen. Referentie: Nota van Inlichtingen E-Hrm Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: E-Hrm Stichting ROC Midden Nederland Omschrijving: Doel van deze openbare aanbesteding is het sluiten van een Overeenkomst met

Nadere informatie

, versie 3, info definitieve vaststelling bedragen en percentages) met de sectorpremies 2018, horeca (sector 33), rectificatie pensioen

, versie 3, info definitieve vaststelling bedragen en percentages) met de sectorpremies 2018, horeca (sector 33), rectificatie pensioen 19-01-2018, versie 3, info definitieve vaststelling bedragen en percentages) met de sectorpremies 2018, horeca (sector 33), rectificatie pensioen Werkgeverslasten 2018 voor horeca algemeen wat hoger De

Nadere informatie

Verloningen en fasenbepaling in de sector NBBU Uitzendbedrijven

Verloningen en fasenbepaling in de sector NBBU Uitzendbedrijven Inhoud In het kort... 1 Stappenplan voorbereiding... 1 1) Plaats de werknemer in de juiste risicogroep... 2 2) Pas het tabblad NBBU bij de werknemers aan... 2 3) Leg verzuim en verlof vast via de Agenda...

Nadere informatie

Payrolling. Tentoo Collective Freelance & Flex. Aan de slag. Verschillende soorten prijsafspraken. Hoe werkt Tentoo CF&F?

Payrolling. Tentoo Collective Freelance & Flex. Aan de slag. Verschillende soorten prijsafspraken. Hoe werkt Tentoo CF&F? Welkom bij Tentoo Om het werken met Tentoo zo eenvoudig mogelijk te maken, vind je in deze brochure een toelichting op onze dienstverlening, de werkwijze en andere relevante informatie. TENTOO Sinds onze

Nadere informatie

Releasenotes Visma.net Payroll Release 94

Releasenotes Visma.net Payroll Release 94 Releasenotes Visma.net Payroll Release 94 Copyright Visma Software B.V. Postbus 747 3800 AS Amersfoort Alle rechten voorbehouden. Verveelvoudiging of openbaarmaking, geheel of gedeeltelijk, is niet toegestaan

Nadere informatie

MAANDAGOCHTEND HET BOS VOOR JEZELF

MAANDAGOCHTEND HET BOS VOOR JEZELF MAANDAGOCHTEND HET BOS VOOR JEZELF Pak je kans! Informatie voor werknemers Het Het is een regeling die jou als werknemer in Bij deelname aan het wordt het ingeleverde loon voor de helft gecom penseerd

Nadere informatie

Inleiding Uw vergoeding wordt per categorie berekend aan de hand van de omzet die u met de opgegeven én goedgekeurde publicaties in 2012 gemaakt hebt.

Inleiding Uw vergoeding wordt per categorie berekend aan de hand van de omzet die u met de opgegeven én goedgekeurde publicaties in 2012 gemaakt hebt. Inleiding Uw vergoeding wordt per categorie berekend aan de hand van de omzet die u met de opgegeven én goedgekeurde publicaties in 2012 gemaakt hebt. Onderstaand vindt u per categorie een pagina met een

Nadere informatie

Inrichting PFZW administratie

Inrichting PFZW administratie Inrichting PFZW administratie In dit document leest u de belangrijkste punten waar u op moet letten bij de inrichting van een administratie in de zorgsector. Stamgegevens administratiegegevens De sectorindeling

Nadere informatie

Uitleg salarisstrook NAAM

Uitleg salarisstrook NAAM Uitleg salarisstrook NAAM 12345678 9 NAAM Je salarisstrook bestaat uit twee pagina s. Op de eerste tref je een aantal basisgegevens aan en op de tweede pagina vindt de daadwerkelijke loonberekening plaats.

Nadere informatie

Over de regeling. Nu deelnemen of later? salaris en 100% van uw pensioenopbouw

Over de regeling. Nu deelnemen of later? salaris en 100% van uw pensioenopbouw Over de regeling Wat houdt de regeling precies in? Waarom zou ik deelnemen? Wie betaalt mijn extra salaris en pensioenopbouw? Ik houd minder vrije dagen over, hoe zit dat? Nu deelnemen of later? Mag ik

Nadere informatie

Voor wie geldt de inlenersbeloning. Wettelijke basis voor inlenersbeloning - WAADI - WAS. Welke elementen vallen onder de inlenersbeloning

Voor wie geldt de inlenersbeloning. Wettelijke basis voor inlenersbeloning - WAADI - WAS. Welke elementen vallen onder de inlenersbeloning Inlenersbeloning Inhoudsopgave Voor wie geldt de inlenersbeloning Voor wie niet van toepassing Wettelijke basis voor inlenersbeloning - WAADI - WAS Definitie van inlenersbeloning Welke elementen vallen

Nadere informatie

, versie 2 info bedragen en percentages met de sectorpremies 2019, horeca (sector 33), volgens rekenregels SZW

, versie 2 info bedragen en percentages met de sectorpremies 2019, horeca (sector 33), volgens rekenregels SZW 07-12- 2018, versie 2 info bedragen en percentages met de sectorpremies 2019, horeca (sector 33), volgens rekenregels SZW Werkgeverslasten 2019 voor horeca algemeen eenmalig wat lager De werkgeverslasten

Nadere informatie

Uitleg salarisstrook. HR Services. Challenge the future

Uitleg salarisstrook. HR Services. Challenge the future Uitleg salarisstrook HR Services 1 Uitleg salarisstrook De salarisstrook bestaat uit 6 onderdelen. Elk onderdeel wordt in dit document kort toegelicht. In dit voorbeeld worden alleen de basiselementen

Nadere informatie

Personeelshandboek. el&p Payrolling

Personeelshandboek. el&p Payrolling Personeelshandboek el&p Payrolling Maart 2015 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2. Algemene Beschrijving Organisatie... 3 3. Indiensttreding:... 3 4. Salaris:... 3 1. Salaris:... 3 2. Onkostenvergoeding:... 3 3.

Nadere informatie

Toelichting betalingsspecificatie (januari 2008) pagina 1 van 7

Toelichting betalingsspecificatie (januari 2008) pagina 1 van 7 MEDEDELINGEN ADRESGEGEVENS ALGEMENE GEGEVENS BRUTO-NETTO GEGEVENS NETTO BEDRAG TEGOED UREN VRIJE TIJD GEGEVENS DEZE MAAND TOTALEN T/M DEZE MAAND GEGEVENS JAAROPGAVE Toelichting betalingsspecificatie (januari

Nadere informatie

Gemeente Almere Onderzoek kostprijzen huishoudelijke hulp

Gemeente Almere Onderzoek kostprijzen huishoudelijke hulp Gemeente Almere Onderzoek kostprijzen huishoudelijke hulp Maarten Batterink, Bart Geurts en Wim Hoven 19 oktober 2016 Projectnummer: 16.324 Pagina 1 van 19 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Onderzoeksaanpak 4 3.

Nadere informatie

MAANDAGOCHTEND HET BOS VOOR JEZELF

MAANDAGOCHTEND HET BOS VOOR JEZELF MAANDAGOCHTEND HET BOS VOOR JEZELF Pak je kans! Generatiepact Metaal & Techniek Ruimte voor nieuwe energie. Informatie voor werknemers Het Generatiepact Metaal & Techniek Het Generatiepact is een regeling

Nadere informatie

NBBU AUDITDOCUMENT. CAO voor Uitzendkrachten 2009-2013 CAO voor Vaste medewerkers van Uitzendondernemingen 2009-2011

NBBU AUDITDOCUMENT. CAO voor Uitzendkrachten 2009-2013 CAO voor Vaste medewerkers van Uitzendondernemingen 2009-2011 NU UDITDOCUMENT CO voor Uitzendkrachten 2009-2013 CO voor Vaste medewerkers van Uitzendondernemingen 2009-2011 Certificerings Instelling: Naam auditor: 0 Datum audit: 0 januari 1900 Naam uitzendonderneming:

Nadere informatie

Wijzigingen CAO voor Uitzendkrachten

Wijzigingen CAO voor Uitzendkrachten Wijzigingen CAO voor Uitzendkrachten 2012-2017 Artikel 22 Salaris Normtabel salarissen 1. Voor uitzendkrachten die niet behoren tot de in lid 2 genoemde categorieën is de normtabel van toepassing. Normtabel

Nadere informatie

Releasenotes Visma.net Payroll Release 98

Releasenotes Visma.net Payroll Release 98 Releasenotes Visma.net Payroll Release 98 Copyright Visma Software B.V. Postbus 747 3800 AS Amersfoort Alle rechten voorbehouden. Verveelvoudiging of openbaarmaking, geheel of gedeeltelijk, is niet toegestaan

Nadere informatie

ADDENDUM NBBU-CAO VOOR UITZENDKRACHTEN 1 JUNI MEI (8e druk: juli 2018) Addendum: januari 2019

ADDENDUM NBBU-CAO VOOR UITZENDKRACHTEN 1 JUNI MEI (8e druk: juli 2018) Addendum: januari 2019 ADDENDUM NBBU-CAO VOOR UITZENDKRACHTEN 1 JUNI 2014 31 MEI 2019 >>> (8e druk: juli 2018) Addendum: januari 2019 Wijziging artikel 22 lid 6 sub b 6. a. In afwijking van lid 2 kan de uitzendonderneming met

Nadere informatie

Salaris en uitleg salarisstrook

Salaris en uitleg salarisstrook Salaris en uitleg salarisstrook Je salaris wordt maandelijks uitbetaald en op de 26ste aan je overgemaakt. Valt de 26ste op een zaterdag of zondag? Dan wordt het salaris de vrijdag ervoor overgemaakt.

Nadere informatie

Releasenotes Visma.net Payroll Release 92

Releasenotes Visma.net Payroll Release 92 Releasenotes Visma.net Payroll Release 92 Copyright Visma Software B.V. Postbus 747 3800 AS Amersfoort Alle rechten voorbehouden. Verveelvoudiging of openbaarmaking, geheel of gedeeltelijk, is niet toegestaan

Nadere informatie

Uw werknemer kan vanaf zijn of haar 60 e jaar 80% gaan werken. Hij/zij behoudt 90% van het salaris en 100% van de pensioenopbouw

Uw werknemer kan vanaf zijn of haar 60 e jaar 80% gaan werken. Hij/zij behoudt 90% van het salaris en 100% van de pensioenopbouw Over de regeling Wat houdt de regeling precies in? Waarom deelnemen? Wie betaalt de regeling? Klopt het dat de bovenwettelijke vakantieuren vervallen als mijn medewerker meedoet met de vitaliteitsregeling?

Nadere informatie

Toelichting foutmeldingen gegevens voor de werknemersverzekeringen

Toelichting foutmeldingen gegevens voor de werknemersverzekeringen Belastingdienst Toelichting foutmeldingen gegevens voor de werknemersverzekeringen bij de aangifte loonheffingen LH 516-1T*1PL Inhoud Dit is een interactieve pdf: klik op een paragraaf in de inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding Toepassen uitruilregeling (ET-regeling)

Handleiding Toepassen uitruilregeling (ET-regeling) Handleiding Toepassen uitruilregeling (ET-regeling) Versie: 2.2 Versiedatum: 19-06-2018 Introductie In UBplus is het mogelijk om de extraterritoriale kosten regeling (ET-regeling) toe te passen. De ET-regeling

Nadere informatie

, versie 2, info na Nieuwsbrief Loonheffingen 2017 Belastingdienst met sectorpremies horeca (sector 33)

, versie 2, info na Nieuwsbrief Loonheffingen 2017 Belastingdienst met sectorpremies horeca (sector 33) 20-12-2016, versie 2, info na Nieuwsbrief Loonheffingen 2017 Belastingdienst met sectorpremies horeca (sector 33) Werkgeverslasten 2017 voor horeca algemeen lager De werkgeverslasten voor de sector 33

Nadere informatie

Uitleg CAO's. De volgende CAO's worden ondersteund:

Uitleg CAO's. De volgende CAO's worden ondersteund: In de applicatie is in te stellen welke CAO van toepassing is voor de medewerker. Dit geldt alleen voor de uren en heeft enkel gevolgen voor salaris-exports en verloningsrapportages. Typen CAO's De volgende

Nadere informatie

Levensloopregeling vanaf 2013. Opnemen of doorsparen?

Levensloopregeling vanaf 2013. Opnemen of doorsparen? Levensloopregeling vanaf 2013. Opnemen of doorsparen? Inhoud Algemene uitleg levensloop...1 Levenslooptegoed op 31 december 2011 van minder dan 3.000...1 Levenslooptegoed op 31 december 2011 van 3.000

Nadere informatie

44. Doel 2. Contributie beroepsorganisaties

44. Doel 2. Contributie beroepsorganisaties Contributie beroepsorganisaties 44. Doel 2 4.1 Mogelijkheden 2 4.2 Inzet van bronnen 2 4.3 Arbeidsrechtelijke/CAO voorwaarden 2 4.4 Fiscale regelgeving 3 4.5 Fiscale gevolgen, gevolgen voor de zorgverzekering

Nadere informatie

, versie 6, info op TK EK met novelle, UWV-premies met correctie max-premieloon en premie wao-awf

, versie 6, info op TK EK met novelle, UWV-premies met correctie max-premieloon en premie wao-awf 20-01-2016, versie 6, info op TK EK met novelle, UWV-premies met correctie max-premieloon en premie wao-awf Werkgeverslasten horeca algemeen in 2016 hoger De werkgeverslasten voor de sector 33 (horeca

Nadere informatie

Uitleg loonstrook. Inhoud Voorbeeld loonstrook... 2 Omschrijving nummers loonstrook... 3 Uitleg loonstrook... 6

Uitleg loonstrook. Inhoud Voorbeeld loonstrook... 2 Omschrijving nummers loonstrook... 3 Uitleg loonstrook... 6 Uitleg loonstrook Inhoud Voorbeeld loonstrook... 2 Omschrijving nummers loonstrook... 3 Uitleg loonstrook... 6 1 Voorbeeld loonstrook 2 Omschrijving nummers loonstrook Nr. Item Omschrijving 1 Medew.nr.

Nadere informatie

Rekenregels per 1 januari 2013

Rekenregels per 1 januari 2013 Rekenregels per 1 januari 2013 1. Inleiding In deze rekenregels zijn het bruto wettelijke minimumloon, de sociale premies, belastingtarieven en heffingskortingen per 1 januari 2013 opgenomen. Deze premies

Nadere informatie

Social return bij Gemeente Zaanstad

Social return bij Gemeente Zaanstad Social return bij Gemeente Zaanstad SPG Heerhugowaard - 28 november 2013 Marcel Verra, projectleider social return Agenda Social Return bij Gemeente Zaanstad Doelstelling van social return Social return

Nadere informatie

CONCEPT Principeakkoord tot wijziging van de pensioenregeling van de CAO voor Uitzendkrachten 2004-2009

CONCEPT Principeakkoord tot wijziging van de pensioenregeling van de CAO voor Uitzendkrachten 2004-2009 CONCEPT Principeakkoord tot wijziging van de pensioenregeling van de CAO voor Uitzendkrachten 2004-2009 Partijen betrokken bij de ABU-CAO voor Uitzendkrachten, te weten de Algemene Bond Uitzendondernemingen

Nadere informatie

De werkgeverslasten stijgen door hogere premies. Vooral de premies zijn WW hoger, zowel de sectorpremie als de Awf-premie.

De werkgeverslasten stijgen door hogere premies. Vooral de premies zijn WW hoger, zowel de sectorpremie als de Awf-premie. 21 januari 2014, update verhaal gedifferentieerde premies WGA vast-flex en ZW-flex Eenmalige premieteruggaaf over 2013 Belastingen en premies over 2014 De belastingplannen en premies sociale verzekeringen

Nadere informatie