inclusief of exclusief BTW?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "inclusief of exclusief BTW?"

Transcriptie

1 Nota van inlichtingen Betreft Nota van Inlichtingen 1 Datum Van Waterschap Scheldestromen Ref. Project Europese Aanbesteding Schilderwerken Deze nota van inlichtingen wordt hiermee integraal onderdeel van het beschri documen. De vragen van een voorgaande nota van inlichtingen worden steeds herhaald. Nr. Categorie Betreft Vraag Antwoord 1 Bestek/beschri Bijlage 3 Vraag; is de gevraagde totaalprijs De prijs is inclusief BTW. prijzenblad "tab inclusief of exclusief BTW? 2 Bestek/beschri totaalprijs" Bijlage 3 prijzenblad "tab 4 objecten" Het prijzenblad heeft werkomschrijvingen welke afwijken van Basisverf- en glasbestek 2006 voor nieuwbouw en onderhoudswerkzaamheden (beschri & 4e) Vraag: wilt u de gewenste verftechnische codes uit het basisverf- en glasbestek in het Ja, die omschrijvingen wijken inderdaad af van het glasbestek. In het PvE eis nummer 20 staat het volgende beschreven: Voor zover niet anders vermeld, gelden voor het uitvoeren van schilderwerk de bepalingen, opgenomen in het Basisverf- en Glasbestek 2006, gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Gouda onder nummer datum 24 mei 2006.

2 3 Bestek/beschri Bijlage 3 prijzenblad prijzenblad plaatsen? Zo nee, Hoe wordt dan de rangorde van belangrijkheid zoals genoemd in paragraaf 2.4 beschri? Het prijzenblad is niet voorzien van formules Vraag: 1) Kunnen de reken formules worden toegevoegd? 2) Zo nee, bij eventuele tegenstrijdigheden: welke rangode hebben de Excel cellen onderling? De rangorde van paragraaf 2.4 van het BD geeft aan dat alle andere voorwaarden boven die van het Basisverf- en Glasbestek 2006 staan. Dit geldt ook voor de voorwaarden vermeld in de werkomschrijvingen. In de praktijk hebben de voorwaarden van de werkomschrijving voorrang op die van Basisverf- en Glasbestek ) De formules bevinden zich in cellen H229, I229, L229, M229, T229 en U229. Voor de overige cellen dient u zelf een opgave te doen. 2) Uw vraag m.b.t. rangorde van de cellen is niet duidelijk en kan derhalve niet worden beantwoord. 3. Nee, de BTW dient u op te geven. 3) kan de BTW berekening van de sub-prijzen vervallen?

3 4 Bestek/beschri 5 Bestek/beschri K. 1 plan van aanpak;... en de twee (2) hoofdkantoren een Plan van Aanpak schrijft Paragraaf referenties met betrekking tot 3 competenties Zonder een schouw ter plaatse is een betrouwbaar en accuraat plan van aanpak vrijwel niet te schrijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan specifieke arbo voorzieningen en voorzieningen ter bescherming van medewerkers van het waterschap. Vraag: wanneer zijn beide hoofdkantoren te inspecteren? Ten behoeve van de correcte referentie keuze door de aanbieder. Vraag: welke vak- kennis van de aanbieder verwacht de opdrachtgever te kunnen herleiden aan de omzeteis referenties? Vraag; wordt de keuze van de referentie (soort /moeilijkheid behandeling van de ondergrond)meegenomen in de beoordeling? Er is geen mogelijkheid tot het schouwen van beide hoofdkantoren. De verstrekte informatie in Bijlage 6.B Objectgegevens schilderwerk hoofdkantoren Middelburg en Terneuzen zijn alle gegevens die aan u voor de aanbestedingsfase verstrekt zijn. Voor gunningscriterium K1 hoeft u niets te vermelden over de twee hoofdkantoren. De opdrachtsom c.q. omzeteis bepaald voor een groot deel de ingezette capaciteit, de soort gebouwen/objecten/onderdelen die geschilderd zijn en hiermee het soort schilderwerk. Nee, betreft de soort behandeling of complexiteit van de behandeling zijn geen eisen verbonden. Er wordt niets gewogen, er dient voldaan te worden aan de eisen.

4 6 Bestek/beschri 7 Aanbestedings procedure 8 Aanbestedings procedure Paragraaf referenties met betrekking tot 3 competenties Algemeen Algemeen Vraag: Moet hier worden gelezen: Een opdracht waarin ten minste 5.000,00 aan houten, stalen en betonnen ondergronden buitenschilderwerk? Vraag: mogen wij de en welke moeten worden ingevuld in ms-office bestanden ontvangen? Vraag: Indien antwoorden op vragen nieuwe vragen oproepen, mogen wij deze dan stellen? De opdrachtsom van iedere referentie dient tussen de 5.000,- en ,- te bedragen. Als voorbeeld van de gevraagde referentie 1 "buitenschilderwerk opdracht die bestaat uit minimaal 80% houten onderdelen;" dient de opdracht waarvan u een referentie aanlevert in totaal minimaal 5.000,- en maximaal ,- te bedragen en met deze opdracht minimaal 80% houten onderdelen zijn behandeld c.q. geschilderd. Hetzelfde principe geldt uiteraard ook voor de gevraagde referenties "2" en "3". Ja, deze bestanden zullen beschikbaar worden gesteld als bijlage bij deze Nota Van Inlichtingen. Nee, dit is niet mogelijk.

5 9 Bestek/beschri 10 Bestek/beschri n.a. n.a. Opname Zierikzee;De slagboom bij de inrit heeft naast verfschade ook mechanische schade en daardoor is verduurzaming vanuit de "inspectie resultaten" niet mogelijk.dienen wij de mechanische schade te herstellen en apart te prijzen in het prijzen blad? Worden de opnamehoeveelheden in het prijzenblad vergeleken met de prijs, zodat er eenheidstarieven ontstaan, of wordt er alleen naar de totaalprijs per object gekeken, tijdens de beoordeling. Plaatselijke manco's repareren leidt uiteindelijk tot een lagere prijs maar niet tot een betere kwaliteit! Deze schade zal hersteld zijn om het moment van schilderen. De bedoeling is dat er eenheidsprijzen ontstaan, zodat de opdrachgever in de toekomst zicht heeft op de te maken kosten.

6 11 Contractvoorw aarden n.a. Worden de opdrachten < 5000 onder de drie contractanten naar evenredigheid verdeeld vanuit de totale besteding van de opdrachtgever. De aanbestedende dienst tracht gedurende de contractsduur de opdrachten evenredig te rouleren aan de drie contractanten. 12 Eisen en criteria 13 Eisen en criteria n.a. n.a. Dienen we alleen de gevraagde "inspectie resultaten" te prijzen per object of de hoeveelheden en manco's vanuit onze opname / schouwing per object. Mogen er andere producten dan nu in het advies per object zijn voorgeschreven, toegepast worden, uiteraard minimaal gelijkwaardig. volgens Plan van Aanpak zou dit wel mogen, echter in advies beschrijving per object en op het prijzenblad is dit al beschreven en Alleen de inspectieresultaten zoals opgenomen in bijlage 6A, 6B, 6C, 6D, 6E, 6F en G de door de door u opgemeten hoeveelheden dienen opgegeven te worden in het prijzenblad. De opgegeven hoeveelheden worden getoetst door de aanbestedende dienst op overeenkomst met de daadwerkelijke hoeveelheid. U dient voor subcriterium P1 Prijs alleen voor de opgegeven voorschriften/adviezen prijsopgave te doen. Wanneer u naast deze voorschriften en adviezen andere werkzaamheden en producten wil gebruiken, dan kunt u deze niet opgeven voor subcriterium P1 Prijs. U dient voor subcriterium K1 en

7 14 Bestek/beschri n.a. vastgelegd Op pagina 24/37 van beschri deel A, staat omschreven dat vermelde prijzen en tarieven incl. BTW dienen te zijn. K2 in ieder geval uit te gaan van de voorschriften en adviezen zoals beschreven in de werkomschrijvingen (bijlage 6C t/m 6F), daarnaast kunt u alternatieven opgeven. Zie antwoord vraag Aanbestedings procedure n.a. Op pagina 5 van het Programma van Eisen staat onder punt 50 dat alle op te geven prijzen all-in dienen te zijn en excl. BTW, wat aanhouden? Dient er een plan van aanpak geschreven te worden per object ( 6 stuks ) of één algemeen plan van aanpak voor de 6 objecten Er dient één algemeen plan van aanpak voor de vier (4) opjecten geschreven te worden. Voor de twee (2) hoofdkantoren hoeft niets opgenomen te worden in het plan van aanpak.

8 16 Planning Gezien de oplevering van de inschrijving direct na feestdagen en vakantie is de kans groot dat niet alle Inschrijvers in staat zijn om een optimale aanbieding te doen. Inschrijver verzoekt Aanbestedende partij in het licht van voorschrift 3.6 van de Gids Proportionaliteit de inschrijvingstermijn met 5 werkdagen te verlengen Aanbestedende dienst gaat akkoord met het verzoek om de planning van de inschijvingstermijn aan te passen. De nieuwe planning is dan als volgt: :00 Uiterste datum en tijdstip van ontvangst van inschrijvingen Verzending gunningsbeslissing Einde bezwaartermijn Ingangsdatum overeenkomst 17 pp & p. 26 In het Beschri staat vastgesteld dat bij Opdrachtverstrekking onder de 5000 euro een offerteaanvraag wordt gestuurd naar één contractant. Op basis waarvan selecteert de Opdrachtgever deze contractant? Graag ontvangen wij criteria of richtlijnen. Zie antwoord vraag 11.

9 18 p. 10 Bij het beoordelen van de ingediende offertes voor de Nadere opdracht is van toepassing het gunningcriterium: Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI) óf; laagste prijs 1. Wanneer beoordeelt de Opdrachtgever welk gunningscriterium van toepassing is? 2. Aan de hand van welke criteria wordt dit bepaald?3. Hoe zal de procedure aan de hand van EMVI eruit komen te zien? 19 p. 10 De Aanbestedende dienst behoudt zich het recht voor om, ongeacht de opdrachtwaarde binnen de Raamovereenkomst in uitzonderlijke gevallen, bij opdrachten die een bepaalde specifieke kennis vraagt die niet bij de drie contractanten aanwezig is, opdrachten buiten deze Raamovereenkomst aan te besteden Op wat voor manier zal de Opdrachtgever informatie over 1. Bij het aangaan van iedere nieuwe opdracht wordt nader bepaald welk gunningcriterium gebruikt zal worden. 2. Dit is afhankelijk van de aard van de nadere opdrachten. 3. Dit is op dit stadium van de aanbesteding niet aan te geven. Er wordt in ieder geval bij EMVI zowel de kwaliteit als de prijs beoordeeld/gewogen worden. In een uitzonderlijk geval, wanneer bij de drie contractpartijen niet de specifieke kennis en vaardigheden aanwezig zijn, houdt de aanbestedende dienst zich het recht voor een derde partij voor deze specifieke kennis en vaardigheden met betrekking tot schilderwerkzaamheden te betrekken. Wanneer een dergelijke situatie zich voor zal doen, zal de aanbestedende dienst telefonisch contact opnemen met alle

10 deze specifieke kennis bij de contractant aanvragen, zodat er kan worden uitgesloten dat deze kennis niet (indirect) bij de contractanten aanwezig is. gecontracteerde partijen. 20 p. 10 & p.21 De beoordeling wordt uitgevoerd door een team waarin deskundigen van de Aanbestedende dienst zitting hebben De beoordelingscommissie bestaat uit minimaal drie medewerkers van Waterschap Scheldestromen. Kunt u aangeven wat de samenstelling is van de beoordelingscommissie.

11 21 p. 10 Door het schilderwerk van houten, stalen en betonnen onderdelen op basis minicompetitie te verstrekken wordt met de te selecteren drie (3) partijen een relatie opgebouwd 1. Wordt er door middel van de minicompetitie van te voren bepaald welke partij welke opdracht krijgt of wordt het bij iedere opdracht opnieuw bepaald? 2. Kan de Opdrachtgever specificeren wat hij bedoelt met een relatie opbouwen? 22 p. 10 Deze relatie heeft als doel het hebben van centraal aanspreekpunt, voor zowel de levering als de support, over een langere termijn en op deze wijze te kunnen komen tot een standaardisatie van de in te zetten producten en het bereiken van efficiency in het operationele inkoopproces 1. Door middel van een minicompetitie per object zullen alle opdrachten met een opdrachtwaarde vanaf 5.000,- worden toegewezen aan een winnende inschrijver. 2. Een relatie opbouwen houdt in dat er tussen de inschrie partijen en de opdrachtgever synergie ontstaat waardoor opdrachten efficienter uitgevoerd kunnen worden. Van de opdrachtnemer wordt een meewerkende en meedenkende houding verwacht om de processen efficienter (op het gebied van tijd, geld en middelelen) te laten verlopen.

12 Kan de Opdrachtgever specificeren wat hij verwacht van de Opdrachtnemer in deze context? 23 p. 14 Als bijlage 6 moet bij de inschrijving commercieel en foldermateriaal worden aangeleverd. Graag ontvangen wij een nadere toelichting op de invulling hiervan en de criteria aan de hand waarvan de bijlage wordt beoordeeld. 24 p Bij gebrek aan informatie en objectieve boordelingscriteria verzoekt Inschrijver deze bijlage te laten vervallen. Worden de gunningscriteria kwaliteit op een kwalitatieve manier ten opzichte van elkaar vergeleken en beoordeeld of worden de inschrijvingen afzonderlijk van elkaar beoordeeld? Dit is informatie die u aanvullend op de overige in te dienen en beschikbaar wil stellen voor de aanbestedende dienst. Dit materiaal wordt niet beoordeeld om de kwaliteit van uw inschrijving te beoordelen. Deze informatie dient slechts als een illustratie van uw bedrijf c.q. uw werkzaamheden. De inschrijvingen worden in principe afzonderlijk van elkaar beoordeeld, er wordt getoetst in hoeverre inschrijvingen voldoen aan hetgeen gevraagd. Uiteraard zullen er verschillen in kwaliteit en beantwoording op de vragen

13 duidelijk worden, waardoor er een verschil in waardering zal ontstaan tussen de inschrijvers. 25 p. 22 K1 Bij K1 wordt er gevraagd om een plan van aanpak van 4 objecten en 2 hoofdkantoren. Inschrijver heeft weinig tot geen informatie kunnen vinden over de hoofdkantoren en er is ook geen schouw georganiseerd voor deze panden. Om een volledig antwoord te kunnen geven verzoeken wij u om meer informatie te verstrekken over te verwachten werkzaamheden van de hoofdkantoren. Zie antwoord vraag 4.

14 26 p. 25Beoordelings criteria Het verschil tussen een 8 en een 10 zal cruciaal zijn voor de inschrijvers. Bij bestudering van de toelichting op deze waardes blijkt dat er weinig tot geen onderscheidend vermogen valt te ontdekken.in de toelichting wordt geschreven dat er een 10 wordt gegeven bij een antwoord van uitmuntende kwaliteit en een 8 bij een antwoord van goede kwaliteit, er wordt t.o.v. hetgeen gevraagd een aanzienlijke meerwaarde geleverd Uit deze beschrijving wordt niet duidelijk wat de criteria zijn om een 8 of een 10 toe te kennen. Het verschil tussen het toekennen van deze cijfers is daardoor subjectief van aard. Vriendelijk verzoeken wij u het onderscheidend vermogen te objectiveren. Hierbij een toevoeging voor de waardering van een "8"en een "10". Een waardering van een 10, uitstekend, is van uitstekende kwaliteit, er wordt t.o.v. hetgeen gevraagd een aanzienlijke meerwaarde geleverd die boven alle andere selectieen van de gegadigden uitsteekt. Een waardering van een 8, goed, is van goede kwaliteit, er wordt t.o.v. hetgeen gevraagd een aanzienlijke meerwaarde geleverd.

15 27 Bijlage 4A & 4B 1. Bij de lijst van Eisen (4A) is geen ruimte voor een paraaf vrijgemaakt. Moeten beide lijsten worden ondertekend of alleen bijlage 4B? Kan Opdrachtgever het verschil tussen bijlage 4A en 4B specificeren? 28 Bijlage 6C-F Om meerwaarde te creëren kan het zijn dat Inschrijver moet afwijken van het door u geleverde schilderadvies. In hoeverre mag de Inschrijver in het plan van aanpak afwijken van het beschreven schilderadvies? 29 Bijlage 6F Hoe dient Inschrijver om te gaan met schilderadvies dat volgens Inschrijver niet het juiste 30 bijlage 3 Prijzenblad resultaat bereikt? per genummerde activiteit zijn per object 3 blauwe invul cellen dienen we uitsluitend de in de 4 werkomschrijvingen beschreven activiteiten in te vullen? Door het ondertekenen van de Eigen Verklaring geeft u aan akkoord te zijn met de en. Er hoeft dan ook niet afzonderlijk getekend te worden. Zie antwoord vraag 13. Zie antwoord vraag 28. U dient in de blauwe cellen aan te geven welke activiteiten u bij welk pand zou uitvoeren en tegen welke prijs u deze diensten offreert.

16 31 bijlage 3 Prijzenblad 32 bijlage 3 Prijzenblad 33 Beschri blz 22 dienen we bij de blauwe in te vullen "totaal (incl BTW)" cel, de totaal prijs per activiteit in te vullen en de daarbij horende hoeveelheden in de eerste "hoeveelheid" kolom? Wat dienen we in dit Prijzenblad bij nr 1.1 "Reinigen" in te bieden? En wat bij 5.1, 5.2 en 5.3? K1 plan van aanpak: er wordt om een PvA van 2 hoofdkantoren gevraagd. Welke 2 gebouwen zijn dat? Bijlage 6C, 6D, 6E, 6F zijn maar vier werkomschrijvingen Correct. U geeft de prijzen weer die deze activiteiten zullen kosten. Wanneer dit niet van toepassing is of de prijs is 0,-, kunt u volstaan met: -. Zie antwoord vraag 4.

Schilderwerkzaamheden

Schilderwerkzaamheden Nota van Inlichtingen Schilderwerkzaamheden Referentienummer: 2016/02895 Aanbestedende dienst: Waterschap Noorderzijlvest Stedumermaar 1 Postbus 18 9700 AA Groningen Datum: 3 maart 2016 Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen Inkoopnummer: 2015-194 d.d. 27 augustus 2015 Aanbesteding verbouwing kantoor en plaza/vergadercentrum Stadhuis sisovereenkomst - Werktuigbouwkundige Installaties Renovatie en optimalisatie

Nadere informatie

2. Op maandag 16 december 2013 heeft DPC de Nota van Inlichtingen 1 gepubliceerd.

2. Op maandag 16 december 2013 heeft DPC de Nota van Inlichtingen 1 gepubliceerd. Nota van Inlichtingen 2 Van Dienst Publiek en Communicatie Datum 8 januari 2014 Opdrachtnaam Aanbestedingsnummer Europese aanbesteding Inhuur webredactiecapaciteit TED nummer: 2013/S 223-388432 Ea0029

Nadere informatie

(buiten)schilderwerken. Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de

(buiten)schilderwerken. Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de Nota van Inlichtingen Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de (buiten)schilderwerken Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese niet openbare aanbesteding

Nadere informatie

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord Project: Nieuwbouw en renovatie Naturalis Biodiversity Center te Leiden Kenmerk: NNL1502E007 Onderwerp: nota van inlichtingen 1 Betreffende: selectiefase Datum: 23-3-2015 Nr. Document (selectieleidraad,

Nadere informatie

Toelichting: Een aantal bijlagen zijn gewijzigd, deze zijn toegevoegd aan documenten in Tenderned.

Toelichting: Een aantal bijlagen zijn gewijzigd, deze zijn toegevoegd aan documenten in Tenderned. Nota van Inlichtingen SSBU Schoonmaak Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: SSBU Schoonmaak Gemeente Utrecht 13.SSBU.055 Omschrijving: De Stadsschouwburg Utrecht is voornemens een raamovereenkomst

Nadere informatie

Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer Nota van Inlichtingen Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei 2015 Ref. 4476979 Project Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Nadere informatie

Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200

Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200 Nota van Inlichtingen Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbesteding Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200

Nadere informatie

Pre Bid meeting Dienstvoertuigen. 23 juni 2014

Pre Bid meeting Dienstvoertuigen. 23 juni 2014 Pre Bid meeting Dienstvoertuigen 23 juni 2014 Status presentatie Deze presentatie geeft een toelichting op de werkwijze bij de aanbesteding van dienstvoertuigen. Status hiervan is : ter info. Alle op TenderNed

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Raamovereenkomst Onderhoud beplanting

Nota van Inlichtingen Raamovereenkomst Onderhoud beplanting Nota van Inlichtingen Raamovereenkomst Onderhoud beplanting 2016-2019 Aanbesteding Raamovereenkomst Onderhoud beplanting 2016-2019 Aanbestedende Dienst: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Referentie:

Nadere informatie

Advies 308. De te verstrekken gegevens worden getoetst aan de volgende criteria:

Advies 308. De te verstrekken gegevens worden getoetst aan de volgende criteria: Advies 308 1. Feiten 1.1. Beklaagde heeft op 8 oktober 2015 een aankondiging geplaatst voor een nationale openbare aanbesteding voor de infrastructurele reconstructie van een weg. 1.2. In onderdeel 0 (

Nadere informatie

Teamleider P&O. Bedrijfsleider Unit Groen Werkleider Groen. Nota van Inlichtingen. Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei Ref.

Teamleider P&O. Bedrijfsleider Unit Groen Werkleider Groen. Nota van Inlichtingen. Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei Ref. Nota van Inlichtingen Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei 2015 Ref. 4476979 Project Opleidingen en trainingen Perceel 3: MBO BBL niveau 1 en 2 Groen opleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Nadere informatie

Annex A) Administratieve Bijlage. Moderniseren van de koelinstallatie in de stockage ruimte van het JRC-IRMM

Annex A) Administratieve Bijlage. Moderniseren van de koelinstallatie in de stockage ruimte van het JRC-IRMM EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT GENERAAL GEMEENSCHAPPELIJK CENTRUM VOOR ONDERZOEK Instituut voor Referentie Materialen en -Metingen (Geel) Annex A) Administratieve Bijlage Moderniseren van de koelinstallatie

Nadere informatie

Ter informatie: in totaal benaderen wij voor deze meervoudig onderhandse aanbesteding vijf leveranciers.

Ter informatie: in totaal benaderen wij voor deze meervoudig onderhandse aanbesteding vijf leveranciers. Aan de geselecteerde gegadigden Begeleidend schrijven Natuurlijke begrazing door schapen in de gemeente Leeuwarden 2016-Z8801 Stadsontwikkeling en -beheer Wijkzaken, team Buitendienst Hans Sterkenburg

Nadere informatie

Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/ Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012

Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/ Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012 Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/2012.0041 Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012 Vraag 1. Offerteaanvraag, pagina 4 Het viel ons op dat u al een eerste

Nadere informatie

Bijlage Q1 Format brief Uitnodiging tot inschrijving

Bijlage Q1 Format brief Uitnodiging tot inschrijving Bijlage Q1 Format brief Uitnodiging tot inschrijving (t.b.v. meervoudig onderhandse procedure) Datum Onderwerp Uitnodiging tot inschrijving Nadere Overeenkomst ten behoeve van

Nadere informatie

Aanbestedingsprotocol gemeente Steenwijkerland

Aanbestedingsprotocol gemeente Steenwijkerland Inhoudsopgave 1. Drempelbedragen werken 2. Drempelbedragen leveringen 3. Drempelbedragen diensten 4. Inkoop-/ aanbestedingsformulier enkelvoudige uitnodiging 5. Inkoop-/ aanbestedingsformulier meervoudig

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Officiële benaming: BIJ12 Nationale identificatie: 191745967 Postadres: Leidseveer 2 Plaats: Utrecht Postcode: 3511 SB Land: Contactpunt(en):

Nadere informatie

- Administratieve bijlage - NL-Petten: de terbeschikkingstelling van uitzendkrachten voor JRC-IET (locatie te Petten)

- Administratieve bijlage - NL-Petten: de terbeschikkingstelling van uitzendkrachten voor JRC-IET (locatie te Petten) Ref. Ares(2014)1829175-04/06/2014 - Administratieve bijlage - NL-Petten: de terbeschikkingstelling van uitzendkrachten voor JRC-IET (locatie te Petten) Aankondiging van een opdracht: 2014/S 105-184206

Nadere informatie

Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien. Nota van inlichtingen

Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien. Nota van inlichtingen Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien Nota van inlichtingen Document: Nota 01 van Inlichtingen/wijzigingen Aanbesteder: Gemeente Haarlemmermeer Procedure: Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien

Nadere informatie

AANBESTEDINGSBELEID. Vastgesteld 28 juni ID Pagina 1 van 7

AANBESTEDINGSBELEID. Vastgesteld 28 juni ID Pagina 1 van 7 AANBESTEDINGSBELEID Vastgesteld 28 juni 2018 ID-26045 Pagina 1 van 7 Inhoud 1. INLEIDING...3 2. REIKWIJDTE...3 2.1. REIKWIJDTE...3 3. UITGANGSPUNTEN...4 3.1. UITGANGSPUNTEN...4 3.2. ONDERNEMERSLIJST(EN)...4

Nadere informatie

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Nota van Inlichtingen IT-dienstverlening Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: IT-dienstverlening Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Omschrijving: De Zeeuwse VO scholen

Nadere informatie

2 e NOTA VAN INLICHTINGEN

2 e NOTA VAN INLICHTINGEN 2 e NOTA VAN INLICHTINGEN PROVINCIE FRYSLAN LEVERING & PLAATSING d.d. 9 december 2015 Algemeen: Deze Nota van Inlichtingen maakt een integraal onderdeel uit van de aanbesteding en wordt als aanhangsel

Nadere informatie

Evaluatie Opdracht: Contractnummer:

Evaluatie Opdracht: Contractnummer: Evaluatie Opdracht: Contractnummer: A. Algemene informatie 1 Dienst / Bedrijf 2 3 Sector en afdeling Contactpersoon Opdrachtgever 4 Contactpersoon: Gegevens Opdrachtnemer Naam Bedrijf: KVK-nummer: Adres:

Nadere informatie

Aan alle uitgenodigden

Aan alle uitgenodigden 1 Bijlage 3 Format Uitnodiging tot inschrijving Behorende bij Raamovereenkomst Projectbeheersing Perceel 1 Zaaknr. 31108832 Perceel 2 Zaaknr. 31108833 Perceel 3 Zaaknr. 31108834 Perceel 4 Zaaknr. 31108835

Nadere informatie

Administratieve Bijlage. Raamovereenkomst voor kleine bouwwerken op het domein van de Europese Commissie JRC-IRMM, Geel, België

Administratieve Bijlage. Raamovereenkomst voor kleine bouwwerken op het domein van de Europese Commissie JRC-IRMM, Geel, België EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL GEMEENSCHAPPELIJK CENTRUM VOOR ONDERZOEK Directoraat D Institute for Reference Materials and Measurements D.1 Site Management Administratieve Bijlage Raamovereenkomst

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN

NOTA VAN INLICHTINGEN Postbus 15 2700 AA Zoetermeer NOTA VAN INLICHTINGEN Hieronder zijn de vragen inclusief antwoorden weergegeven die betrekking hebben op de selectiefase van de nationale aanbesteding Engineer & Build IKC

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Inkoop Cranendonck, 26 februari 2015. I.D. (Inge) de Vos BEd, Inkoopmanager

Informatiebijeenkomst Inkoop Cranendonck, 26 februari 2015. I.D. (Inge) de Vos BEd, Inkoopmanager Informatiebijeenkomst Inkoop Cranendonck, 26 februari 2015 I.D. (Inge) de Vos BEd, Inkoopmanager Bizob Stichting opgericht door de deelnemende gemeenten 2003; Bizob is van en voor de 18 gemeenten; Combinatie

Nadere informatie

Inkoopstrategie. Algemene gegevens Aanvrager Functie Afdeling. Projectgegevens Korte omschrijving van het in te kopen product, dienst of werk

Inkoopstrategie. Algemene gegevens Aanvrager Functie Afdeling. Projectgegevens Korte omschrijving van het in te kopen product, dienst of werk (Startformulier Inkoop en aanbestedingen) Omschrijving Naam van het project Het betreft een Algemene gegevens Aanvrager Functie Afdeling Budgethouder Functie Afdeling Geraamde waarde excl. btw Begrotingspost

Nadere informatie

Aanbestedingsleidraad

Aanbestedingsleidraad Aanbestedingsleidraad ProRail heeft een nieuwe aanbestedingsleidraad in gebruik genomen. Wij verzoeken u de nieuwe aanbestedingsleidraad goed door te nemen. De belangrijkste wijzigingen / uitgangspunten

Nadere informatie

14-1.pdf pdf. 2.8 Hoe vindt de beoordeling plaats (aantal beoordeelaars/proces)?

14-1.pdf pdf. 2.8 Hoe vindt de beoordeling plaats (aantal beoordeelaars/proces)? Datum publicatie Nota v Inl: 14-12-2012 Nota van Inlichtingen programmamanager "Castricum volop in beweging" 1.3 Inschrijver vermoedt dat er sprake is van een verschrijving. Is de aanname correct dat gedoeld

Nadere informatie

Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel. Omschrijving: Het verzorgen van de restauratieve voorzieningen voor 8 locaties

Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel. Omschrijving: Het verzorgen van de restauratieve voorzieningen voor 8 locaties Nota van Inlichtingen Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel Rijn IJssel RIJVRV2017 Omschrijving:

Nadere informatie

BIJLAGENBOEK BIJ: OPENBARE AANBESTEDING MEUBILAIR

BIJLAGENBOEK BIJ: OPENBARE AANBESTEDING MEUBILAIR BIJLAGENBOEK BIJ: OPENBARE AANBESTEDING MEUBILAIR EUROPESE OPENBARE AANBESTEDING MEUBILIAR Datum 26 september 2014 Kenmerk Bijlagenboek Betreft Versie Deltion-meubilair-2014 Definitief Pagina 1 van 11

Nadere informatie

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden Inschrijvingsleidraad bestek 10-16 Onderhoud asfaltverhardingen 2010 2011 gemeente Leiden voor de aanbesteding van het raamcontract voor het uitvoeren van onderhoud aan asfaltverhardingen binnen de gemeente

Nadere informatie

Raamovereenkomst ARBIT inzake IV Expertisediensten 2017

Raamovereenkomst ARBIT inzake IV Expertisediensten 2017 Raamovereenkomst ARBIT inzake IV Expertisediensten 2017 De ondergetekenden: 1. De Staat der Nederlanden, gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd door de Minister van het ministerie van Infrastructuur

Nadere informatie

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T Bijlagen horende bij het Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum Bijlage 1: Checklist; Bijlage 2: Inschrijfbiljet; Bijlage 3: Eigen Verklaring (aparte bijlage) ; Bijlage

Nadere informatie

Trapliften gemeente Barneveld, Ede, Scherpenzeel en Wageningen Aanbestedende Dienst: Gemeente Ede Referentie: 35504

Trapliften gemeente Barneveld, Ede, Scherpenzeel en Wageningen Aanbestedende Dienst: Gemeente Ede Referentie: 35504 Nota van Inlichtingen Trapliften gemeente Barneveld, Ede, Scherpenzeel en Wageningen Aanbesteding Trapliften gemeente Barneveld, Ede, Scherpenzeel en Wageningen Aanbestedende Dienst: Gemeente Ede Referentie:

Nadere informatie

(Europese) aanbestedingsquiz. in samenwerking met

(Europese) aanbestedingsquiz. in samenwerking met (Europese) aanbestedingsquiz in samenwerking met NEVI PIANOo congres Apeldoorn, 5 juni 2014 Vraag 1 Tot welk bedrag mag je in 2014 en 2015 een aanbesteding (meervoudig onderhands of nationaal) onder de

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud

Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud 2016-2019 Aanbesteding Bestek riooladvies & -Onderhoud 2016-2019 Aanbestedende Dienst: Gemeente Hellevoetsluis Referentie: 15-029 Omschrijving: Data:

Nadere informatie

Offerteaanvraag. Voor het plaatsen van de gemeentepagina s in een plaatselijke huis-aan-huiskrant

Offerteaanvraag. Voor het plaatsen van de gemeentepagina s in een plaatselijke huis-aan-huiskrant Offerteaanvraag Voor het plaatsen van de gemeentepagina s in een plaatselijke huis-aan-huiskrant 1. Algemene informatie Door middel van deze offerteaanvraag wordt u uitgenodigd om een offerte in te dienen

Nadere informatie

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer Bijlage 1. Algemeen 1.1 Amstelveenhuurtin.nl 1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer 1.3 Dynamisch Aankoopsysteem Met ingang van 18 april 2016 is door de

Nadere informatie

Betreft Eerste Nota van Inlichtingen Datum 21 oktober Van KPO Roosendaal Ref. KQPN/ 2016/110

Betreft Eerste Nota van Inlichtingen Datum 21 oktober Van KPO Roosendaal Ref. KQPN/ 2016/110 Nota van inlichtingen Betreft Eerste Nota van Inlichtingen Datum 21 oktober 2016 Van KPO Roosendaal Ref. KQPN/ 2016/110 Project Europese aanbesteding Onderwijs Leer Pakket Deze nota van inlichtingen wordt

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Gemeente Assen 341893957 Noordersingel 33 Assen 9401 JW Ralph Gesink +31 592366911 Email: inkoop@assen.nl Internetadres(sen): Adres van de

Nadere informatie

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch.

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch. Nota van Inlichtingen Netwerkapparatuur Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Netwerkapparatuur gemeente 's-hertogenbosch 49394N Omschrijving: De gemeente gaat haar netwerkinfrastructuur grotendeels

Nadere informatie

Toelichting: Geachte, Middels deze Nota van Inlichtingen ontvangt u van de opdrachtgever, de beantwoording van de ontvangen vragen.

Toelichting: Geachte, Middels deze Nota van Inlichtingen ontvangt u van de opdrachtgever, de beantwoording van de ontvangen vragen. Nota van Inlichtingen VMBO Het Rijks Nijmegen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: VMBO Het Rijks Nijmegen Stichting Scholengroep Rijk van Nijmegen RIJKS201611 Omschrijving: Opdracht betreft

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 2. Wayfinding Bestaand Net

Nota van Inlichtingen 2. Wayfinding Bestaand Net Wayfinding Bestaand Net Documentnummer PWF/OVG/00316 Versie document.01 Status Definitief Datum 18 juni 2015 Inhoudsopgave 1. Mededelingen aanbesteder... 3 2. Verzoeken om inlichtingen... 5 3. Wijzigingen...

Nadere informatie

Toelichting: Hierbij de nota van inlichtingen dd met daarin opgenomen de tot nu toe beantwoorde vragen.

Toelichting: Hierbij de nota van inlichtingen dd met daarin opgenomen de tot nu toe beantwoorde vragen. Nota van Inlichtingen DTP/Opmaak en Drukwerk Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: DTP/Opmaak en Drukwerk Fontys Hogescholen Omschrijving: Voor zowel DTP/Opmaak als Drukwerk afsluiten van overeenkomsten

Nadere informatie

middelen ten behoeve van MBO Amersfoort Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor de levering van ICT

middelen ten behoeve van MBO Amersfoort Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor de levering van ICT Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor de levering van ICT middelen ten behoeve van MBO Amersfoort Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese aanbesteding

Nadere informatie

Ondernemersbijeenkomst Aanbesteden 050. Aanbesteden 050

Ondernemersbijeenkomst Aanbesteden 050. Aanbesteden 050 Ondernemersbijeenkomst Agenda Basisprincipes (EU) Aanbesten Art. 2.82 SW Kansen voor (lokale) ondernemers Interactie-Discussie Wat is een aanbesteding een aanbesteding is een bijzondere wijze van totstandkoming

Nadere informatie

ICT hardware en aanvullende dienstverlening gemeente Den Helder

ICT hardware en aanvullende dienstverlening gemeente Den Helder Nota van Inlichtingen ICT hardware en aanvullende dienstverlening gemeente Den Helder Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: ICT hardware en aanvullende dienstverlening gemeente Den Helder Gemeente

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 2 Jeugdhulp 2016 Achterhoekse Gemeenten

Nota van Inlichtingen 2 Jeugdhulp 2016 Achterhoekse Gemeenten Nota van Inlichtingen 2 Jeugdhulp 2016 Achterhoekse Gemeenten Status: Definitief Datum: 14-10-2015 Nota van Inlichtingen 2 Jeugdhulp 2016 Achterhoekse Gemeenten Erratum Naam # document Bladzijde Paragraaf

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen juli 2016

Nota van Inlichtingen juli 2016 Nota van Inlichtingen 2 13 juli 2016 1 1. Inleiding Voor u ligt de Nota van Inlichtingen 2 behorende bij de aanbesteding Aanschaf ICT Hardware inclusief aanverwante dienstverlening (kenmerk: 16.0907.RR

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen datum : 11 april 2016 betreft : selectiefase aanbesteding Verbouw en Uitbreiding Atlas College OSG West-Friesland, kenmerk W53230-155.00 Selectieleidraad Kunt u inzage geven in het

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel RAV

Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel RAV Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel 160168RAV Nr. Pagina Onderwerp Vraag Antwoord 1. 8 Paragraaf 1.6 U stelt: Bij nadere uitvragen is het mogelijk dat er aanvullende eisen worden gesteld of

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3)

Nota van Inlichtingen Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3) Nota van Inlichtingen Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3) Aanbesteding Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3)

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. en de bijbehorende dienstverlening. Europese aanbesteding: Levering van zakelijke boeken (gedrukt en digitaal)

Nota van Inlichtingen. en de bijbehorende dienstverlening. Europese aanbesteding: Levering van zakelijke boeken (gedrukt en digitaal) Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding: Levering van zakelijke boeken (gedrukt en digitaal) en de bijbehorende dienstverlening Publicatienummer: 2015/S 198-358953 Procedure: Openbare aanbestedingsprocedure

Nadere informatie

nota van inlichtingen EA medische hulpmiddelen en investeringsgoederen.xlsx

nota van inlichtingen EA medische hulpmiddelen en investeringsgoederen.xlsx nota van inlichtingen EA medische.xlsx NB: Vanaf 27 juni 2015 kunnen gebruikers van Nederlandse ondernemingen op TenderNed alleen nog inloggen via eherkenning, de digitale standaard voor zakendoen met

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1 2 e Nota van inlichtingen Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart 2017 Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1 Project Europese aanbesteding ICT Deze nota van inlichtingen wordt hiermee integraal onderdeel

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen bij de selectieleidraad 'Tijdelijke Transformatie Ravellaan 96 studentenhuisvesting', kenmerk 13.UVO.108 d.d.

Nota van Inlichtingen bij de selectieleidraad 'Tijdelijke Transformatie Ravellaan 96 studentenhuisvesting', kenmerk 13.UVO.108 d.d. 1. In Tenderned is een mogelijkheid gezamenlijk aan te melden op een uitvraag. Als wij als consortium willen deelnemen, dienen alle ondernemingen zich dan in te schrijven op Tenderned via deze optie? Of

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie Nota van Inlichtingen_1 Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart 2014 Van Veiligheidsregio Haaglanden Perceel 2 Project Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie Deze Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp. Referentie:

Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp. Referentie: Nota van Inlichtingen Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp Stichting Ons Tweede Thuis Omschrijving: Stichting

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Selectieleidraad Europese niet-openbare aanbesteding Adviesdiensten Huisvesting

Nota van Inlichtingen Selectieleidraad Europese niet-openbare aanbesteding Adviesdiensten Huisvesting Nota van Inlichtingen Selectieleidraad Europese niet-openbare aanbesteding Adviesdiensten Huisvesting 2 juni 2017 Dit document is de Nota van Inlichtingen Selectieleidraad betreffende de Europese niet-openbare

Nadere informatie

Betreft Nota van inlichtingen 1 Datum Van Kamer van Koophandel Ref. EG /BB

Betreft Nota van inlichtingen 1 Datum Van Kamer van Koophandel Ref. EG /BB Nota van inlichtingen 1 Betreft Nota van inlichtingen 1 Datum 09-03-2017 Van Kamer van Koophandel Ref. EG.162036/BB Project Europese aanbesteding Werving en Selectie 1. Bijlage 1.B De scope is W&S. Wat

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Amstelveen, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen (NL). Contactpunt(en): Bedrijfsbureau,

Nadere informatie

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal.

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal. B I J L A G E 4 V O O R W A A R D E N A A N O N D E R N E M E R E N I N S C H R I J V I N G E N A L G E M E N E V O O R W A A R D E N B I J H E T I N V U L L E N V A N H E T U E A ( U N I F O R M E U R

Nadere informatie

Het kan zijn dat gedurende de looptijd van het contract het aantal locaties van de gemeente wijzigt door het afstoten of uitbreiden van locaties.

Het kan zijn dat gedurende de looptijd van het contract het aantal locaties van de gemeente wijzigt door het afstoten of uitbreiden van locaties. Nota van Inlichtingen Blusmiddelen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Blusmiddelen Gemeente Utrecht 14.GU.098 Omschrijving: Het doel van deze aanbesteding is om de brandveiligheid van alle

Nadere informatie

1e Nota van inlichtingen

1e Nota van inlichtingen Onderstaand staan de ontvangen vragen met betrekking tot bovengenoemde aanbesteding en de daarbij door de opdrachtgever geformuleerde antwoorden. De vragen zijn geanonimiseerd en direct overgenomen van

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. Schadetaxaties Faunafonds

Nota van Inlichtingen. Schadetaxaties Faunafonds Nota van Inlichtingen Behorend bij de Europese aanbesteding Schade Faunafonds (Referentie: BIJ12.2015.0006.FF) Datum en versie: 17 februari 2015, definitief Inleiding In deze Nota van Inlichtingen worden

Nadere informatie

5. GUNNINGSCRITERIA SCHOONMAAK Dit hoofdstuk bevat het gunningproces schoonmaak.

5. GUNNINGSCRITERIA SCHOONMAAK Dit hoofdstuk bevat het gunningproces schoonmaak. 5. GUNNINGSCRITERIA SCHOONMAAK Dit hoofdstuk bevat het gunningproces schoonmaak. 5.1 GUNNINGSCRITERIA EN WEGING Gunning vindt plaats op basis van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI). Inschrijvingen

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1. Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Nota van Inlichtingen 1. Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Nota van Inlichtingen 1 Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Opgesteld door: Projectgroep Versie: 1.0 Datum: 31-08-2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3

Nadere informatie

Van Gemeente Haren Ref. P NVI-1

Van Gemeente Haren Ref. P NVI-1 Nota van Inlichtingen I Betreft Nota van Inlichtingen Datum 18 juli 2014 Van Gemeente Haren Ref. P141027-NVI-1 Project Inhuur van flexibele arbeidskrachten Tekstwijziging 1: Deel A - Beschrijvend Document

Nadere informatie

Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer

Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer

Nadere informatie

Wagenpark lease SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst: Cedris Referentie: , review 9

Wagenpark lease SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst: Cedris Referentie: , review 9 Nota van Inlichtingen Wagenpark lease SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbesteding Wagenpark lease SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst: Cedris Referentie: 2016-030, review

Nadere informatie

Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen

Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen Nota van Inlichtingen Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen

Nadere informatie

III.1.3 De vereiste rechtsvorm van de combinatie van ondernemers waaraan de opdracht wordt gegund

III.1.3 De vereiste rechtsvorm van de combinatie van ondernemers waaraan de opdracht wordt gegund AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Bevelandseweg 1, 1703 AZ Heerhugowaard ( Nederland ) Ter attentie van: Project Assistentes

Nadere informatie

Hybride contract 1606 Integraal onderhoud buitenruimte Gemeente Zuidplas" Aanbestedende Dienst: Gemeentehuis Zuidplas Referentie: 1606

Hybride contract 1606 Integraal onderhoud buitenruimte Gemeente Zuidplas Aanbestedende Dienst: Gemeentehuis Zuidplas Referentie: 1606 Nota van Inlichtingen Hybride contract 1606 Integraal onderhoud buitenruimte Gemeente Zuidplas" Aanbesteding Hybride contract 1606 Integraal onderhoud buitenruimte Gemeente Zuidplas" Aanbestedende Dienst:

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. Referentie:

Nota van Inlichtingen. Referentie: Nota van Inlichtingen E-Hrm Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: E-Hrm Stichting ROC Midden Nederland Omschrijving: Doel van deze openbare aanbesteding is het sluiten van een Overeenkomst met

Nadere informatie

1. OFFERTEAANVRAAG 2. CONTACT EN STELLEN VAN VRAGEN BIJLAGE 6A ALGEMENE AANBESTEDINGSVOORWAARDEN DEEL B EN C DEEL B. Aanbestedingsvoorwaarden

1. OFFERTEAANVRAAG 2. CONTACT EN STELLEN VAN VRAGEN BIJLAGE 6A ALGEMENE AANBESTEDINGSVOORWAARDEN DEEL B EN C DEEL B. Aanbestedingsvoorwaarden BIJLAGE 6A ALGEMENE AANBESTEDINGSVOORWAARDEN DEEL B EN C DEEL B Aanbestedingsvoorwaarden Deze aanbestedingsvoorwaarden zijn van toepassing op deze aanbesteding. 1. Offerteaanvraag 2. Contact en stellen

Nadere informatie

(CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST. Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal. Kenmerk: 2015/2752

(CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST. Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal. Kenmerk: 2015/2752 (CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal Kenmerk: 2015/2752 Groningen, d.d. 19 oktober 2015 DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest,

Nadere informatie

Aanbesteding. Automatencatering. voor de. Technische Universiteit Eindhoven

Aanbesteding. Automatencatering. voor de. Technische Universiteit Eindhoven 2 e Nota van Inlichtingen Aanbesteding Automatencatering voor de Technische Universiteit Eindhoven Referentie: DIZ 2015/1565241-2 Datum: 13 november 2015 Gehele of gedeeltelijke overneming of reproductie

Nadere informatie

Derde Nota van Inlichtingen. leerlingenvervoer gemeenten Lopik, Montfoort, Nieuwegein en IJsselstein

Derde Nota van Inlichtingen. leerlingenvervoer gemeenten Lopik, Montfoort, Nieuwegein en IJsselstein Derde Nota van Inlichtingen leerlingenvervoer gemeenten Lopik, Montfoort, Nieuwegein en IJsselstein Projectnummer: DP20141104 Status: Definitief Colofon: Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Concept Raamovereenkomst Contractnummer:

Concept Raamovereenkomst Contractnummer: Concept Raamovereenkomst Contractnummer: 201600265.015.001 De ondergetekenden: 1. De Staat der Nederlanden, waarvan de zetel is gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd door het ministerie van

Nadere informatie

Referentie: Toelichting:

Referentie: Toelichting: Nota van Inlichtingen Projectleider Foodsquad Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Projectleider Foodsquad gemeente 's-hertogenbosch Omschrijving: Het vinden van een ervaren projectleider met

Nadere informatie

Procedure toewijzing concessie café OC Kasterlee en dienstverlening aan OC Kasterlee

Procedure toewijzing concessie café OC Kasterlee en dienstverlening aan OC Kasterlee Procedure toewijzing concessie café OC Kasterlee en dienstverlening aan OC Kasterlee 1. Voorwerp Dit document regelt de procedure voor de toewijzing van de concessie van het café met zomerterras en de

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van 23 februari 2016. Onderwerp: Gunning aanbesteding Straatreiniging - Besluitvormend

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van 23 februari 2016. Onderwerp: Gunning aanbesteding Straatreiniging - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 23 februari 2016 Besluit nummer: 2016_BW_00157 Onderwerp: Gunning aanbesteding Straatreiniging - Besluitvormend Beknopte samenvatting: De huidige contracten voor de veegwerkzaamheden

Nadere informatie

Offerte Transitie en bijhouding BGT. Bronhouder

Offerte Transitie en bijhouding BGT. Bronhouder Offerte Transitie en bijhouding BGT Bronhouder Amersfoort, 6 januari 2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Aanbestedingsleidraad voor de Europese aanbesteding inzake. Vlaggen ( ) ten behoeve van het. Ministerie van Defensie

Aanbestedingsleidraad voor de Europese aanbesteding inzake. Vlaggen ( ) ten behoeve van het. Ministerie van Defensie Nota van Inlichtingen nr. 2 1 van 16 september 2013 Aanbestedingsleidraad voor de Europese aanbesteding inzake Vlaggen (010-110) ten behoeve van het Ministerie van Defensie Nota van Inlichtingen nr.1 van

Nadere informatie

Nota van inlichtingen selectiefase niet-openbare procedure aanbesteding total engineering. Nieuwbouw STC Waalhaven Z.z. 16

Nota van inlichtingen selectiefase niet-openbare procedure aanbesteding total engineering. Nieuwbouw STC Waalhaven Z.z. 16 Nota van inlichtingen selectiefase niet-openbare procedure aanbesteding total engineering Nieuwbouw STC Waalhaven Z.z. 16 Status : definitief Datum : 9 april 2014 ALGEMEEN Voorliggend document maakt integraal

Nadere informatie

GUNNINGLEIDRAAD NIET-OPENBARE AANBESTEDING T.B.V. LEVERING INTERIEUR VOOR BISSCHOPPELIJK COLLEGE WEERTCRANENDONCK

GUNNINGLEIDRAAD NIET-OPENBARE AANBESTEDING T.B.V. LEVERING INTERIEUR VOOR BISSCHOPPELIJK COLLEGE WEERTCRANENDONCK GUNNINGLEIDRAAD NIET-OPENBARE AANBESTEDING T.B.V. LEVERING INTERIEUR VOOR BISSCHOPPELIJK COLLEGE WEERTCRANENDONCK COLOFON Opdrachtgever : Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs Project : Levering interieur

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst. Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar

Concept raamovereenkomst. Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar Concept raamovereenkomst Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar Contractnummer CONH2015 Raamovereenkomst voor de postbezorging

Nadere informatie

Gemeente Assen. (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering. 1 oktober 2016

Gemeente Assen. (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering. 1 oktober 2016 Gemeente Assen (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering 1 oktober 2016 Pagina : 1 van 5 Versie : 0.1 concept OVEREENKOMST Dwanginvordering gemeente Assen De ondergetekenden: De gemeente Assen, gevestigd

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT 10/02/2015 S076. I. II. IV. V. VI. AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Schiedam 3764939 Stadserf 1, 3112 DZ Schiedam

Nadere informatie

Europese aanbesteding Beeldkwaliteit

Europese aanbesteding Beeldkwaliteit Europese aanbesteding Beeldkwaliteit 2018-2021 Versie 1.0 Datum 14-11-2017 Referentie 170183 Copyright Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer Afdeling Inkoop Postbus 12651 2500 DP Den Haag Tel.nr. 06 13

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT I: AANBESTEDENDE DIENST AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Leveringen I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Officiële benaming: Gemeente Albrandswaard Nationale identificatie: 421705862 Postadres: Hofhoek

Nadere informatie

Algemeen: Tijdens de schouw zijn de navolgende ruimtes bezocht:

Algemeen: Tijdens de schouw zijn de navolgende ruimtes bezocht: 1e Nota van Inlichtingen aanbesteding Specialistisch reinigen van werkplaatsen, magazijnen, hangaars, en dergelijke mogelijk verontreinigd met gevaarlijke (carcinogene) stoffen Algemeen: Tijdens de schouw

Nadere informatie

België-Brussel: Back-up- of recoverysoftware 2015/S 154-283963. Aankondiging van een opdracht. Leveringen

België-Brussel: Back-up- of recoverysoftware 2015/S 154-283963. Aankondiging van een opdracht. Leveringen 1/5 Deze aankondiging op de TED-website: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:283963-2015:text:nl:html België-Brussel: Back-up- of recoverysoftware 2015/S 154-283963 Aankondiging van een opdracht Leveringen

Nadere informatie

Visualisatie van effectieve prijs- /kwaliteitsverhouding!

Visualisatie van effectieve prijs- /kwaliteitsverhouding! PIANOo-congres 2017 Visualisatie van effectieve prijs- /kwaliteitsverhouding! Yolanda Kraus / Pieter van Dorth Visualisatie van effectieve prijs-/ kwaliteitsverhouding! PIANOo-congres 2017 Orpheus, Apeldoorn

Nadere informatie

Toelichting: Beste, hierbij de antwoorden op de (nog) openstaande vragen

Toelichting: Beste, hierbij de antwoorden op de (nog) openstaande vragen Nota van Inlichtingen Verhuisdiensten Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Verhuisdiensten Vrije Universiteit Amsterdam FCO201503 Omschrijving: De opdracht betreft het leveren, verzorgen en coördineren

Nadere informatie

NADERE OVEREENKOMST met kenmerk. inzake [perceel]

NADERE OVEREENKOMST met kenmerk. inzake [perceel] 1 Instructie: - Teksten/bepalingen waar voor staat, zijn optioneel. - Bij teksten waar OF tussen de bepalingen in staat, dient een keuze tussen de verschillende opties gemaakt te worden. De

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Hoogheemraadschap van Rijnland Nationale identificatie: 14696697 Archimedesweg 1 Leiden 2333CM Land: Contactpunt(en): Ter attentie van: Rosa

Nadere informatie