TenderNed Tweede Nota van inlichtingen. Europese Aanbesteding Parkeerapparatuur en Parkeermanagementsysteem Gemeente Oss.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TenderNed Tweede Nota van inlichtingen. Europese Aanbesteding Parkeerapparatuur en Parkeermanagementsysteem Gemeente Oss."

Transcriptie

1 Tweede Nota van inlichtingen Europese Aanbesteding Parkeerapparatuur en Parkeermanagementsysteem Gemeente Oss Publicatienummer: TenderNed Versie: 1.0 Defintief Auteur: A. Vos Datum: 26 februari 2015

2 Nota van inlichtingen Behorende bij en integraal onderdeel uitmakend van de aanbestedingsstukken van de aanbesteding Parkeerapparatuur en Parkeermanagementsysteem is deze geanonimiseerde Nota van Inlichtingen opgesteld. De binnengekomen vragen en tekstsuggesties zijn letterlijk overgenomen. Hieronder treft u een overzicht van de gestelde vragen, tekstsuggesties en antwoorden.

3 Nr Verwijzing naar hoofdstuk, paragraaf of bijlage in het Beschrijvend Document Vraag Algemeen 1 Bij de uitvraag zijn enkele bouwtekeningen gevoegd. Kan opdrachtgever overzichtstekeningen van alle parkeerlocaties ook in AutoCAD verstrekken? Antwoord Nee. Vragen gerelateerd aan het Aanbestedingsdocument 2 H.2 blz. 3 & 4 In de markt van betaalsystemen voor parkeergarages hebben verschillende leveranciers voor een bepaald type parkeerkaart/ticket gekozen in het eigen technische ontwerp. Deze typen zijn te onderscheiden in magneetstripkaarten en barcodekaarten. Door slechts één van deze twee typen te eisen sluit u een deel van de potentiële gegadigden op voorhand uit. De markt voor parkeertickets wordt gedomineerd door barcodes wegens de nadelen van magneetstrips. Met name het feit dat magneetstrips onleesbaar kunnen worden in de nabijheid van magneethoudende voorwerpen (zoals mobiele telefoons en speakers van auto s) maakt dat de Opdrachtgever van mening is dat magneetstrips tot onvoldoende kwaliteit leiden. Wij vragen u om in het kader van de grondbeginselen van het Aanbestedingsrecht (Artikel 2.76), de uitvraag functioneel te houden en de uitvraag te beperken tot het eisen van een betaal/ parkeerbewijs blz. 6 In uw planning staat dat de overeenkomst op 14 mei wordt getekend en de installatie op 1 juli opgeleverd dient te worden. Dit houdt in dat een zeer korte levertijd ontstaat die in de praktijk nauwelijks haalbaar zal zijn. Wij willen u dan ook vragen de oplevertermijn van 1 juli bespreekbaar te maken. Gaat u hiermee akkoord? De opdrachtgever is daarnaast van mening dat er voldoende marktpartijen zijn die de barcodekaarten kunnen leveren. De oplevertermijn van 1 juli is een richtdatum. Opdrachtgever wil de apparatuur tijdens de meest rustige week van de zomervakantie laten plaatsen en installeren. Dit gaat in overleg met de leverancier. De apparatuur dient uiterlijk woensdag 26 augustus te zijn opgeleverd blz. 8 Antwoorden in de nota van inlichtingen leiden vaak tot nieuwe vragen en/of onduidelijkheden. Wij vragen u dan ook om (indien deze situatie zich voordoet) een 2 e, aanvullende inlichtingenronde te zullen houden. Akkoord. Deze is in de planning zoals vermeld in de 1 e NvI opgenomen. De 1 e NvI is reeds op TenderNed geplaatst. Vragen moeten uiterlijk 3 maart 2015, 17:00 uur, via de e- mail (a.vos@oss.nl) zijn ingeleverd.

4 5 4.3 blz. 9 U stelt:.. de prijs enkel en alleen in een afzonderlijke en gesloten envelop Mogen we hieruit vaststellen, dat de prijs niet digitaal ingediend hoeft te worden blz. 9 U geeft aan dat de inschrijving ook een USB-stick dient te bevatten met alle documenten. Dient op deze stick ook het prijzenblad toegevoegd te worden? blz. 9 U wenst een ongebonden versie van de inschrijving. Is een ringband wel toegestaan? blz. 9 Alle documenten moeten worden voorzien van een (pagina) nummering. Moet deze nummering doorlopend zijn? blz blz blz blz. 19 Mogen we aannemen, dat er na verstrekking van de Nota van Inlichtingen nog de mogelijkheid is voor een tweede ronde voor vragen voor een 2 e NvI. Op bladzijde 10 is aangegeven: indienen 4 maart Op bladzijde 19 is aangegeven: indienen 11 maart Wat is juist Dit geldt ook voor de verstrekking van NvI, resp. 19 maart en 26 maart, wat is hierin juist blz. 10 In de tekst wordt gesproken over indiendatum 4 maart Dit wijkt af van de planning gegeven in paragraaf 4.25 (pagina 19), waar 11 maart 2015 als indiendatum staat aangegeven. Mogen wij aannemen dat de indiendatum van 11 maart juist is? blz. 10 & PvE Eis 8 Mogen we de index en tabbladen hiervan uitbreiden met aanvullende, gevraagde documenten en beantwoording van vragen, zoals o.a. in eis 8 en/of eis 108 van het PvE wordt gevraagd blz. 11 Mogen we aannemen, dat een eventuele POC bij leverancier mag plaatsvinden, gezien de planning van één week na eerste verzoek blz. 11 Mogen wij aannemen dat gewenste/optionele functionaliteiten niet in de POC getoond dienen te worden? Dat is juist. De prijs enkel in een gesloten enveloppe aanbieden. Nee. Zie 5. Ja, dit is toegestaan. Nee. Wij verzoeken u per tabblad te nummeren. Zie 4. Beantwoord in de eerste Nota van Inlichtingen. Beantwoord in de eerste Nota van Inlichtingen. Dat is toegestaan, met inachtneming van de antwoorden bij vraag 35, 36 en 66. De eventuele PoC moet op een locatie in Nederland plaatsvinden, dus indien de leverancier een vestiging in Nederland heeft kan de PoC bij de leverancier plaatsvinden. De onderdelen die in het Aanbestedingsdocument onder Toekomstbestendigheid worden genoemd én de optionele zaken die in de paragrafen t/m van het PvE zijn

5 blz. 11 Kunt u aangeven welke personen in het beoordelingsteam vertegenwoordigd zijn? blz. 14 Volstaat hier een de standaard 403-Holdingsverklaring daar waar ons concern door het grote aantal aanbestedingen niet voor iedere individuele uitvraag uitgeeft. De 403-holdingsverklaring voldoet aan alle eisen en is gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel blz. 14 Mag ook volstaan worden met een standaard 403 verklaring van onze moedermaatschappij? blz. 19 De definitieve gunning is 6 mei, oplevering van het project staat op 1 juli. Dit is een zeer korte periode voor een dergelijk project. Een betere uitvoeringsperiode is ons inziens juist de vakantieperiode aangezien het dan minder druk is in de parkeergarages. Kunt u deze oplevertermijn oprekken naar het einde van de schoolvakantie (bijvoorbeeld start kermis Oss 10 augustus 2015) blz. 19 Gezien het aantal vragen tijdens deze Nota van Inlichtingen, verwachten wij dat een tweede Nota van Inlichtingen noodzakelijk is. Wij verzoeken u de planning zodanig aan te passen dat de tweede Nota van Inlichtingen toegevoegd wordt blz. 19 Mogen wij aannemen dat de data genoemd in de planning op pagina 19 leidend zijn en dat eventuele andere genoemde en niet corresponderende data zoals in 4.2. (publicatie Nota van Inlichtingen op 19 februari) en 4.3. (Indienen inschrijving op 4 maart) niet van toepassing zijn? blz. 26 Kunt u nader beschrijven wat u met on demand bankgarantie bedoeld en wanneer en hoe u dit toe zou passen. opgenomen hoeven niet in de PoC getoond te worden. Het beoordelingsteam bestaat uit interne en externe deskundigen, begeleid door een aanbestedingsspecialist en een jurist. Nee, een 403-verklaring geeft niet voor 100% dezelfde garantie als de Holdingverklaring. De moedermaatschappij heeft bij een 403-verklaring de mogelijkheid om deze in te trekken, wat tot gevolg heeft dat de gemeente van tijd tot tijd zou moeten controleren of de 403-verklaring nog steeds geldt. Zie 16. Zie 3. Zie blz. 28 Er wordt aangegeven dat het is toegestaan dat een Dat is juist. Beantwoord in de eerste Nota van Inlichtingen. Bij een 'on demand' bankgarantie dient de bank op eerste verzoek van de opdrachtgever (ten hoogste) het gegarandeerde bedrag uit te keren. De bank heeft op grond van de bankgarantie een eigen verplichting tot betaling.

6 gegeven referentieopdracht voldoet aan meerdere kerncompetenties. Geeft u daarmee aan dat wij niet minimaal 4 referenties hoeven in te dienen wanneer er gecombineerde kerncompetenties worden toegepast? blz. 28 Kunt u definiëren wat voor u gelijkwaardig is aan een ISO9001 certificaat en hoe gaat u hier op toetsen? 24 H.7 blz. 29 e.v. Gesteld wordt, dat een beschrijving niet meer mag bevatten, dan bv 250 woorden. Soms is in 250 woorden niet de volledige beschrijving weer te geven. Hoe wordt hiermee omgegaan als dit bv worden zijn. En worden titel teksten en indexverwijzingen meegeteld in het aantal woorden worden zijn. En worden titel teksten en indexverwijzingen meegeteld in het aantal woorden blz. 30 Er is een maximum gesteld aan het aantal woorden dat gebruikt mag worden voor de beschrijving van de kwaliteitsaspecten. Vanuit het perspectief van de opdrachtgever begrijpelijk, maar ons inziens is deze beperking te zwaar. De opgegeven 250 woorden zijn te weinig om de gevraagde kwaliteiten uit te leggen èn meerwaarde te tonen. Wij verzoeken u deze beperking te verruimen naar minimaal 500 woorden blz. 33 Er wordt bij de beoordeling van de kwaliteitsaspecten een cijfer toegekend om het verschil in de inschrijving tot uiting te laten komen. Hoe worden de cijfers omgerekend naar de maximaal te behalen scores per kwaliteitsaspect? Wij verzoeken u dit inzichtelijk te maken. Het is aan de inschrijver om aan te tonen dat zijn/haar kwaliteitssysteem voldoet aan de eisen gesteld in ISO9001. Dit kan d.m.v. het overleggen van kwaliteitshandboek(en) en andere relevante documenten. In eerste instantie voldoet het ondertekenen van de eigen verklaring. Bij gunning zullen deze documenten, bij ontbreken van een certificaat, getoetst worden door een onafhankelijk deskundige. Akkoord, voor de onderdelen waarvoor in het Aanbestedingsdocument is gesteld dat de beschrijving maximaal 250 woorden mag bedragen worden maximaal 500 woorden toegestaan. Dit is inclusief titels, indexverwijzgingen en bijschriften bij afbeeldingen. Zie 24. Voor de subgunningcriteria worden per criterium één of meerdere aspecten beoordeeld. De hiervoor behaalde scores worden met een wegingsfactor vermenigvuldigd. Een inschrijver die op alle onderdelen de hoogst mogelijk score behaalt kan op basis daarvan de maximale scores behalen die zijn weergegeven in Tabel 1: Gunningscriteria met maximaal te behalen scores per Aspect

7 Vragen gerelateerd aan het Functioneel Programma van Eisen blz. 5 U geeft aan dat de parkeervoorzieningen met de bedienpost via het glasvezelnetwerk van de gemeente Oss. Kunt u aangeven hoe de locaties zijn gekoppeld? Kunt u een tekening van de verbindingen overleggen? blz. 6 Eis 1 en 2 Eis blz. 6 Eis blz. 6 Eis blz. 6 Eis blz. 6 Eis 2 Kunt u aangeven hoe de glasvezel/netwerk structuur er nu uitziet. Is er een dark-fiber of huurlijnen, en zoja, wat is de beschikbare bandbreedte. Hoe is dit afgewerkt. Is het huidige netwerk gekoppeld aan netwerk van gemeente of volledig stand-alone. In eis 106 is dit ook aangegeven: aanwezige verbindingen. Toch blijft de vraag hoe het koppelvlak is wat beschikbaar is. Wat dient wel geleverd te worden en wat is voorzien. En evenzo belangrijk. Wie is eindverantwoordelijk voor het netwerk. In geval van gemeentelijk netwerk, mogen we aannemen dat de gemeente (afdeling ICT) verantwoordelijk is. Is het een afzonderlijk netwerk, dan kan de leverancier hier mogelijk in voorzien. Hier wordt gevraagd om gebruik te maken van de bestaande bekabeling. Mogen we er dan van uitgaan dat alle parkeerapparatuur binnen de 90 meter van de netwerkkasten staat opgesteld (uitgaande van kabellengte)? Dient er een meetrapport opgesteld te worden van de netwerkbekabeling? Welk type glasvezel ligt er tussen de parkeerlocaties? Zie 27 en 28. U geeft aan dat er een aantal onderdelen van het huidige parkeersysteem overgenomen dienen te worden en dat hierop o.a. ook een garantie gegeven dient te worden. Om een inschatting te kunnen maken van de (financiële) Zie 28. Er is geen tekening beschikbaar. Het glasvezelnetwerk waarop aangesloten dient te worden is in eigendom van de Gemeente Oss. De gemeente is voor dit netwerk verantwoordelijk en het beheer en onderhoud hieraan wordt door de Opdrachtgever zelf geregeld. Het betreft een single-mode glasvezel. U dient aan te sluiten via SC-connectors. U mag er vanuit gaan de bandbreedte ruim voldoende is voor het aan te sluiten PMS. U mag er ook vanuit gaan dat de infrastructuur vanaf de glasvezel t/m de Switches bij de Parkervoorzieningen aanwezig zijn. Ja. De opdrachtgever laat een meetrapport opstellen. Zodra dit beschikbaar is wordt dit op TenderNed geplaatst. Het betreft de vol/vrij signalering in de parkeergarage en de rijstrookaanduiding (pijl/kruis). Deze zijn met de bouw van de parkeergarage Bergoss in 2009 geïnstalleerd. Handleidingen zijn niet beschikbaar. Aansluitschema s staan in het

8 blz. 6 Eis blz. 6 Eis 4 gevolgen daarvan vragen wij u een overzicht aan te leveren van het type onderdeel, fabricaat, model/uitvoering en leeftijd (datum van levering) van de her te gebruiken onderdelen. Daarnaast is het van belang om na opdrachtverlening de technische handleidingen en/of aansluitschema s van de her te gebruiken apparatuur aangeleverd te krijgen. Wij zien graag invulling aan dit verzoek. Kwaliteit en duurzaamheid zijn een belangrijk onderdeel van de Total Cost of Ownership binnen opdrachten van deze aard en omvang. Wij missen in de beoordelingsmethodiek de borging van dit onderdeel. Om voor de gemeente Oss een optimale borging op dit onderdeel te realiseren wil inschrijver een inruilwaarde voorstellen die wij bereid zijn te bieden na afloop van de overeenkomst (8 jaar). Bent u bereid de inruilwaarde van alle inschrijvers te eisen en deze te verrekenen met het gunningscriterium prijs? U kunt zich voorstellen dat een product met een aantoonbare hogere kwaliteit dan een ander, invloed heeft op de totale exploitatiekosten van de gemeente over de duur van de overeenkomst. Op dit moment vraagt u een relatief korte technische levensduur (looptijd onderhoudscontract) waardoor leveranciers met een lager kwaliteitsproduct en derhalve een lagere prijs, in het voordeel zijn. Dit heeft als resultaat dat de gemeente Oss op de langere termijn met hogere kosten te maken krijgt. aanbestedingsdossier op TenderNed. Het onderhoud van de Speedgates, Schuifhek Brandmeldsysteem, CO2/LPG-detectie, Alarmsysteem wordt door de Opdrachtgever met de betreffende leveranciers geregeld. Niet akkoord. Niet akkoord. Wij vragen u de aantoonbare langere levensduur als gunningscomponent mee te nemen in de beoordeling. Om de langere levensduur van het aangeboden parkeersysteem vast te kunnen stellen vragen wij u de levensduur te koppelen aan het aantal jaren onderhoud en door de inschrijvers zelf te laten bepalen hoeveel jaar zij

9 blz. 7 Eis blz. 7 Eis blz. 7 Eis blz. 7 Eis blz. 7 Eis blz. 7 Eis blz. 7 Eis 9 hiervoor willen invullen (met een minimum van 8 jaar). Door vervolgens de kosten voor de door de leverancier opgegeven technische levensduur/jaar onderhoud als rekencomponent (dus opgegeven technische levensduur x het jaarbedrag) te hanteren kunt u tot een gelijkwaardig vergelijk komen. Wij vragen u hiermee in te stemmen. Onder welke tab dient Bijlage 9 ingediend te worden? Een gedetailleerde technische en functionele productbeschrijving moet bij de inschrijving worden opgenomen. In de opbouw van de tabbladen (Aanbestedingsdocument, pagina 10) is hiervoor geen ruimte opgenomen. Waar dient deze productbeschrijving in te worden opgenomen? Kunt u aangeven hoe u de inhoud van deze productbeschrijving/specificatie zou willen zien? U geeft aan dat er bij de aanbieding een gedetailleerde technische en functionele productbeschrijving/specificatie opgenomen dient te worden. Kunt u aangeven waar deze documenten in de aanbieding toegevoegd moeten worden? Kunt u aangeven of er voorschriften gelden voor de lengte (aantal pagina s) van de aan te leveren gedetailleerde technische en functionele productbeschrijving/specificatie? Kunt u aangeven of er voor de gedetailleerde technische en functionele productbeschrijving/specificatie ook punten behaald kunnen worden? Het opgeven van een prijs nihil ( 0,-) op één of meer aspecten is niet toegestaan. Echter, er zijn onderdelen die hergebruikt (mogen) worden en tevens op het prijsformulier zijn opgenomen. Hoe gaat aanbestedende dienst hiermee om? blz. 7-8 Het door u geformuleerde 5e betalingstermijn is niet conform Europese wetgeving. Wij willen u graag op de hoogte stellen van de gewijzigde wetgeving welke reeds Deze graag opnemen achter tabblad 10: Conformiteitenlijst. Deze graag opnemen achter tabblad 11: Productbeschrijving Dit is aan de leverancier. Zie 36. Nee, er gelden geen voorschriften. Nee, u kunt hier geen punten op behalen. Wij wijzen u op de voetnoot bij deze eis: Een uitzondering hierop vormen de zaken die onder de kopjes aansturing zijn opgenomen. Hiervoor is de mogelijkheid beschikbaar om een prijs op te geven, maar is het wel toegestaan om een prijs van 0,- op te geven. De termijnen worden als volgt aangepast: 1 e termijn opdrachtverstrekking: 10% 2 e termijn start installatie na goedkeuring PvA: 20%

10 vanaf 16 maart 2013 van kracht is. Deze wijziging heeft zowel betrekking op de betalingstermijn alsmede het verificatietermijn welke beide zijn gemaximaliseerd op 30 dagen. Het verificatietermijn was voorheen ter vrije bepaling van opdrachtgever maar dat is nu dus niet meer het geval. Juist om te voorkomen dat partijen de maximum betalingstermijnen ondergraven door een langere verificatieperiode overeen te komen bepaalt de wet dat de maximumduur van een verificatieperiode maximaal 30 dagen mag bedragen gerekend vanaf de datum van ontvangst van de goederen en/of diensten. Wij stellen voor het laatste termijn te laten vervallen waarbij de 2e termijn wordt opgehoogd met 5%, kunt u daar akkoord mee gaan? blz. 7-8 Het door u geformuleerde 5 e betaaltermijn voldoet niet aan de Europese wetgeving. Sinds 16 maart 2013 is een gewijzigde wet van kracht die stelt dat de betalingstermijn en de verificatietermijn maximaal 30 dagen bedragen, gerekend vanaf datum van ontvangst van goederen en-of diensten. Wij verzoeken u de 5 e betaaltermijn te laten vervallen en de 4 e betaaltermijn te verhogen met 5% van de totaalprijs blz. 7-8 De gestelde betalingstermijnen sluiten niet aan bij de gebruikelijke termijnen uit onze branche. Wij willen dan ook verzoeken de volgende betalingstermijnen te hanteren: 20% na opdrachtverstrekking 30% bij start installatie na goedkeuring van Plan van Aanpak 30% na Acceptatie 15% na Restpunten zijn verholpen 5% na Einde garantietermijn Gaat u hiermee akkoord? 45 H.2 - blz. 11 (werkstation) De omschrijving geeft aan:.. exclusief intercom en Camera's.. 3 e termijn acceptatie: 50% 4 e termijn restpunten zijn verholpen: 20% Zie 42. Zie 42. De definitie wordt niet gewijzigd. Het is wel toegestaan apparatuur te leveren waarmee ook de camera s via het

11 Camera's kunnen ook via het internet of een intern netwerk bedient worden. Mogen we het volgende voorstellen: Apparatuur waarmee een geautoriseerde Beheerder van het PMS/DVMS aangesloten apparatuur exclusief intercom via het internet of intern netwerk bedient. internet kunnen worden bediend blz Heeft u de contactgegevens van de persoon bij Desyde die we kunnen benaderen? blz. 15 Eis 19 In het gehele Programma van Eisen komt de wens van ontzorging van de gemeente Oss als een rode lijn terug. Inschrijver adviseert in het kader hiervan een gehoste oplossing van het managementsysteem. Op deze manier wordt de initiële investering van de gemeente Oss sterk gereduceerd, kan de leverancier een nog scherpere wijze van opvolging van storingen garanderen, is het systeem te allen tijde up to date, profiteert de gemeente Oss van generiek toegepaste upgrades, vinden er geen vertragingen plaats doordat de leverancier 24/7 toegang tot het systeem heeft, en hoeft er geen server vervangen te worden na 4-5 jaren i.v.m. het verlopen van de technische levensduur. Dit is Dhr. Ton van Puffelen. Niet akkoord. Voor zover ons bekend kunnen alle in Nederland opererende marktpartijen deze oplossing aanbieden, bestaat er derhalve geen voordeel voor een specifieke marktpartij en is de mededinging geborgd. Indien u akkoord gaat met deze veel efficiëntere wijze van managen kunnen Inschrijvers de jaarlijkse kosten voor deze dienst opnemen in de kolom waar de onderhoudskosten moeten worden ingevuld. Graag willen wij u erop wijzen dat ook wanneer de parkeerapparatuur binnen de hosting omgeving functioneert alle data/gegevens eigendom zijn en blijven

12 blz. 16 Eis blz. 17 Eis blz. 17 Eis blz. 18 Eis 37.e blz. 19 Eis 42.h & 42.j van de gemeente Oss. Bedoelt u met deze eis dat er niet meer dan twee keer nabetaald mag worden of bedoelt u dat er maar twee kaarten (bv kort-parkeerticket plus waardenkaart) per betaling ingegeven mogen worden? Kunt u aangeven welke functies er naast de genoemde systemen nog meer (mogelijk) zijn. Hiervoor dient dan mogelijk een aanvullende voorziening en/of functionaliteit te worden opgenomen. Mogen wij ervan uitgaan dat het aanleveren van een aansluitmogelijkheid middels een potentiaal vrij contract (t.b.v. de liftdeuren) voor de lift leverancier afdoende is? Mogen we aannemen, dat u met 'filestand' de omschrijving bedoeld zoals in de voetnoot omschreven. Deze omschrijving is namelijk niet filestand. Filestand betekent letterlijk 'lange rij'- stand en verlengt de uitrijtijd na betaling van bv 20 naar 40 minuten, verder is de controle op betaling etc. gelijk. Bij de omschreven functionaliteit wordt niet gekeken naar wel/geen betaling. Wat bedoelt u met type parkeerkaart kenteken gezien er in J gesproken wordt over reservering op basis van kenteken? Zou u de parkeerproducten nader willen verklaren? blz Leverancier heeft ervoor gekozen de paslezer en interface voor mobiel parkeren toe te passen welke geschikt is voor Yellowbrick. Deze functionaliteit is volledig operationeel. De interface met overige mobiel parkeerproviders op basis van Mifare passen wordt verwacht in Q4 beschikbaar te zijn. Is het toegestaan de functionaliteit op een later tijdstip te realiseren waarbij alle kosten voor het realiseren van de Met deze eis wordt bedoeld dat maximaal twee kaarten per betaling ingegeven mogen worden. Daarmee wordt ook bedoeld dat iedere type kaart maar één keer mag worden ingevoerd. Het is dus niet toegestaan dat een parkeerder bijvoorbeeld eerst een waardekaart, dan een kortparkeerticket en vervolgens nog een keer de waardekaart moet ingeven, of eerst een kortparkeerticket, dan een waardekaart en dan nogmaals een kortparkeerticket. Zie ook eis 37. Aansturen Speedgate, vol/vrij-signalering, rijstrookaanduiding (pijl/kruis), toegangsdeur in Bergoss. Schuifhek en rolluiken in Oostwal-Oost, de rolluiken dient u als toegevoegd te beschouwen bij eis 37.a (zie ook 113). Nee. U dient de liftdeuren uit eis 37.b niet op het PMS aan te sluiten. Dit komt te vervallen. De toegangsdeuren dient u wel aan te kunnen sturen. Dat mag u aannemen. Gebruik van het kenteken is bedoeld als identificatiemiddel. Het is toegestaan zowel de functionaliteit voor Yellowbrick als voor de overige providers (op basis van Mifare passen) uiterlijk op op te leveren. Uitgangspunt daarbij is dat alle hiermee samenhangende kosten op het prijsformulier moeten zijn opgenomen en dat er geen sprake kan zijn van aanvullende kosten.

13 blz. 19 Eis 46 Eis blz. 20 Eis blz. 20 Eis 48.a blz. 20 Eis 48.b interface en de benodigde hardware inbegrepen zijn in de inschrijfprijs? Mogen we aannemen, dat u ook het kenteken bedoeld, dus:. Externe garagekaarten/tokens/kentekens. Als geldig toegangsbewijs. Waarbij dan de kaart/token als één ID met kenteken wordt gezien, t.b.v. eis 47. Kunt u aangeven of de transacties van het mobiel parkeren online of offline verwerkt dienen te worden? Wij vragen u dit per type kaart/aanbieder specificeren. Kunt u meer gegevens aanreiken omtrent welke gegevens er gelezen dienen te worden van de Mifare kaarten? Dit graag per aanbieder specificeren. Kunt u meer gegevens aanreiken omtrent welke gegevens er gelezen dienen te worden van de Yellowbrick kaart? Nee, die aanname is niet juist. Bij het inrijden moeten de parkeerders zelf de keuze hebben hoe ze betalen, en die keuze kunnen ze maken door bij de inrit een parkeerticket uit te nemen of hun externe garagekaart/token aan te bieden. Bij het uitrijden moet het wel mogelijk zijn op kenteken uit te rijden en automatisch te betalen. De externe garagekaart/token functioneert dan als back-up voor het geval de KTH het kenteken niet herkent. De transacties moeten voor alle kaarttypes/aanbieders online worden verwerkt. Dit behoort in de optiek van de Opdrachtgever tot de expertise van de Leverancier. Dit behoort in de optiek van de Opdrachtgever tot de expertise van de Leverancier blz. 21 Eis blz. 21 Eis 62 Mogen we aannemen, dat de CSV of Excel file in het geschikte format van leverancier aangeleverd wordt. Hoe ziet u deze eis in relatie met de eis 4.1 (26) (dit zou namelijk elkaar kunnen overlappen)? blz Dient de reserveringswebsite door de leverancier geleverd te worden of wordt de reserveringsmogelijkheid in de website van het hotel geïntegreerd en wordt van de leverancier verwacht alleen de reserveringsfunctionaliteit, inclusief alle kosten, aan te bieden? blz. 22 Eis 66 Mogen we aannemen, dat eis 63 t/m 65 bedoeld is voor de gebruiker (beheerder, evt. bedrijven / afdelingen (dus bekend, met een toegewezen autorisatie)) en dat eis 66 bedoeld is voor de parkeerder (onbekend), die middels een webshop (of soortgelijke applicatie), via het internet een parkeerplaats reserveert EN deze tevens vooraf afrekent middels online betaling. Ja. Eis 62 vervalt. Deze reserveringswebsite wordt door de leverancier geleverd. Eis 63 t/m 65 is bedoeld voor de beheerder/gebruiker van het reserveringssysteem (bijvoorbeeld het hotel), eis 66 is bestemd voor individuele en betaling door de bezoeker.

14 blz. 22 U vraagt hier optioneel de functionaliteit van pooling. Deze functionaliteit is momenteel bij slechts enkele leveranciers operationeel. Is het toegestaan dat deze functionaliteit op een later tijdstip beschikbaar komt, zeker gezien het feit dat dit ook een functionaliteit betreft die optioneel gevraagd wordt? Wij vertrouwen erop dat u hierin mee wilt gaan, zeker gezien de verwachting dat meerdere partijen dan niet kunnen inschrijven blz. 22 Eis blz. 23 Eis 76 Kunt u een nadere verklaring geven van de definitie Pool? Mogen we aannemen, dat een on-line (via ADSL of GPRS) gekoppelde, intelligente kortinggever een meerwaarde biedt t.o.v. een niet on-line kortinggever blz. 25 Dient de locatie waar de back-up naar toe opgeslagen wordt ook door inschrijver aangeleverd te worden? blz. 28 Eis 108 Onder welke tab dient het configuratieplan IT infrastructuur ingediend te worden? Akkoord. Daarbij geldt de volgende eis: Indien de Opdrachtgever aangeeft dat deze functionaliteit moet worden gerealiseerd krijgt de Leverancier vanaf dat moment 90 dagen de tijd om deze te realiseren. Daarbij geldt dat het niet mogelijk is om aanvullende kosten in rekening te brengen ten opzichte van de kosten die nu in het prijsformulier worden opgenomen. In de context van de eisen in paragraaf wordt onder een pool verstaan: een door de Opdrachtgever vrij in te stellen hoeveelheid parkeerplaatsen die conform de eisen uit paragraaf moet kunnen worden gebruikt. Dat is zeker een meerwaarde. De wijze van beoordeling wordt echter niet aangepast. Ja. Deze graag opnemen achter tabblad 12: Configuratieplan IT blz. 28 Eis en blz. 40 Eis 212 e.v blz. 29 Eis 112 Mogen we aannemen, dat er voor, met name, de camera beelden voor beheer op afstand voor voldoende bandbreedte, of aparte verbindingen door opdrachtgever wordt verzorgt. Dienen de initiële kosten voor de VPN opgenomen te worden in de installatiekosten blz De betalingen dienen zowel chartaal als giraal verricht te kunnen worden. Kan opdrachtgever bevestigen dat hiermee ook een combinatie van chartaal en giraal mogelijk moet zijn. Voorbeeld: bij een betaling van 12 euro, 10 euro met munten en 2 euro middels een pinbetaling. Ja. Als er sprake is van initiële kosten voor de VPN mogen deze in de installatiekosten worden opgenomen. Dit heeft de voorkeur van de Opdrachtgever, maar is geen eis blz. 30 Is een zelfvullend wisselgeld systeem, met alle 5 de Akkoord. De eis wordt dan als volgt: De totale capaciteit van

15 Eis blz. 30 Eis blz. 30 Eis blz. 31 Eis blz. 31 Eis 141 gewenste munten als zelfvullend, (waardoor minder munten als wisselgeld nodig zijn) met een totaal capaciteit van ca. 370 stuks ook toereikend. Is het bijplaatsen van WEL zelfvullende hoppers (eis is voorbereid zijn op) een meerwaarde t.o.v. niet zelfvullende hoppers. Mogen wij er van uitgaan dat de mogelijkheid tot het bijplaatsen van 2 zelf-vullende hoppers als meerwaarde gezien wordt? Mogen we aannemen, dat het op basis van kenteken, zelf voorzien in een vervangende kaart m.b.t. verloren kaart een beter optie is, welke als volgt voorzien is: Betaling kan plaatsvinden op basis van het invoeren van het kenteken, welke bij het inrijden is geregistreerd i.c.m. de barcode kortparkeerkaart. Hierdoor is geen actie van de beheerder noodzakelijk. een beter optie is, welke als volgt voorzien is. Heeft een groot Touch Screen een meerwaarde t.o.v. het geëiste 120 karakter display blz De minimale voorwaarde voor een toekomstbestendig, of zelfs voor vandaag de dag, is de toepassing van een touchscreen in de betaalautomaat. Kunt u bevestigen dat de betaalautomaten uitgerust moeten zijn met een touchscreen en niet met fysieke drukknoppen zoals generaties geleden werd toegepast? blz Het programma van eisen vraagt hier om een melding middels SMS wordt hier melding middels als alternatief geaccepteerd? blz. 33 Eis blz. 35 Eis 169 Eis 155 is gelijk aan eis 153. Vanwaar deze dubbeling? Is het gezien de beperkte kaartvoorraad een eis dat de 2 e kaartvoorraad automatisch worden aangesproken als de 1 e het zelfvullende wisselgeldsysteem dient minimaal 370 munten te zijn. Varianten op het vulsysteem zijn, zolang aan de geëiste functionaliteiten wordt voldaan, toegestaan; Dat is zeker een meerwaarde. De wijze van beoordeling wordt echter niet aangepast. Nee. De vervangende kaart-functie is van toepassing indien het systeem het kenteken niet (correct) gelezen heeft, waardoor niet op basis van kenteken een vervangende kaart verkrijgbaar is. Daarnaast is het toegestaan (en gewenst) om een functionaliteit aan te bieden waarbij de betaling bij een verloren kaart plaatsvindt op basis van het invoeren van het kenteken. Dat is zeker een meerwaarde. De wijze van beoordeling wordt echter niet aangepast. Niet akkoord. Ja. Dit geldt voor de eisen 36, 125 en 170. U dient hier te lezen dat alle meldingen genoemd onder deze eisen, door middel van een worden doorgezonden in plaats van doorsturen via een sms. Eis 155 moet zijn: Indien de sluitlus van de inrit niet geactiveerd wordt dient bij het kortparkeren het kaartje ongeldig te zijn. Bij een abonnement geldt in dit geval dat de aanwezigheidsstatus ongewijzigd blijft, op afwezig. Nee, dit is geen eis.

16 blz. 35 Eis blz Eis 172 t/m blz. 35 Eis blz. 36 Eis blz. 36 Eis 177 Eis blz. 36 Eis blz. 37 Eis 188 en Eis 167 kaartvoorraad op is? Is een kaartrol van minimaal kaarten ook toegestaan? Mogen we er vanuit gaan, dat het KTH systeem volledig geïntegreerd dient te zijn in het PMS en geen afzonderlijk systeem, teneinde eis 188 en daarmee samenhangende eis 167 te kunnen garanderen. Indien er momenteel geen storingen bekend zijn aan de detectie, mogen we er dan van uit gaan, dat de huidige detectielussen hergebruikt kunnen worden en voldoen aan de gestelde wensen op alle locaties. Indien het huidige eiland toereikend is voor de toepassing van kentekenherkenning, waarbij gelijke of hogere betrouwbaarheid en doorrijsnelheid wordt gegarandeerd, en dus niet verlengd hoeft te worden, mogen we dan aannemen, dat dit een meerwaarde is t.o.v. het als basis geëiste en niet alleen in de prijsbeoordeling, maar ook in de gunningscriteria van het kentekenherkenningssysteem als meerwaarde geldt. Waarom worden voor Jurgensplein en Oostwal-Oost een andere eis gesteld m.b.t. het foutpercentage dan bij BergOss Het KTH dient een hitrate te hebben van 99,9%. Echter, in de kwaliteitsaspecten (Aanbestedingsdocument, pagina 30/31) is het mogelijk om een lagere hitrate op te geven. De eis is dus niet in overeenstemming met de kwaliteitsaspecten. Hoe gaat aanbestedende dienst hiermee om? Mogen wij aannemen dat u met deze eis een wens bedoelt? Hoe controleert u in de beoordeling of aan deze eis voldaan wordt. Niet akkoord. Er moet aan de eisen worden voldaan. Integratie van het KTH systeem in het PMS is geen eis. Ja, daar mag u vanuit gaan. Dat is zeker een meerwaarde. De wijze van beoordeling wordt echter niet aangepast. Dit heeft te maken met de in/uitritcontstructie i.c.m. de bouwconstructie van Bergoss. Deze kan mogelijk tot een nietideale opstelling van de KTH leiden waardoor in Bergoss een hoger foutpercentage mogelijk kan zijn. Met het hitrate die in het Aanbestedingsdocument is genoemd wordt bedoeld het betrouwbaarheidspercentage, ofwel het percentage van de aangeboden kentekens, welke voldoen aan de eisen van RDW en Justitie, dat de KTH niet herkent. Eis 188 moet als volgt worden geïnterpreteerd: De Leverancier zorgt ervoor dat de raadpleging door de KTH van externe (online) databases niet tot vertraging leidt bij het inen uitrijden van de Parkeervoorzieningen, voor zover dit binnen zijn invloedsgebied ligt;

17 blz. 37 Eis 192 De deurlezers moeten op een dusdanige hoogte worden aangebracht dat ze voor mindervaliden ook goed bereikbaar zijn. Kunt u aangeven waarom deze eis enkel voor de deurlezers geldt en niet voor de overige apparatuur (bijvoorbeeld de betaalautomaten)? blz. 40 U geeft aan, dat de apparatuur aan vervanging toe is. In art geeft u aan, dat de 3 stuks monitoren hergebruikt dienen te worden. Mogen we aannemen, dat deze monitoren, incl. PC, onlangs nog vervangen zijn en dus te hergebruiken zijn, aangezien de levensduur van een PC met monitoren veelal korter is dan de levensduur van PA blz. 40 In deze paragraaf worden camera s gevraagd, zie ook prijzenformulier, terwijl in paragraaf 1.2 Hoofdlijnen punt 2 dat we gebruik moeten maken van de bestaande camera s. Wat dienen we aan te houden? blz. 40 Indien de camera s geïntegreerd dienen te worden zoals aangegeven in paragraaf 4.12 dan kunnen eisen, zoals gesteld in paragraaf punt 227, punt 228 en punt 236 wat betrekking heeft op de camera s niet van toepassing zijn. Is dit correct? blz In deze paragraaf geeft u aan dat u grote waarde hecht aan bereikbaarheid en behoud van functionaliteiten en minimale duur van de sluiting van de garages tijdens de ombouw. Kunt u aangeven waarom dit onderdeel, gezien de waarde die u hier aan hecht, niet is meegenomen in de kwaliteitsaspecten welke beoordeeld worden? blz. 45 Eis 244 In deze eis geeft u aan dat ook de signaal-, voeding- en databekabeling (inclusief bekabeling van intercom en camerasysteem) door leverancier verwijderd dient te worden. Echter, in eis 264 geeft u aan dat alle aanwezige voeding-, stuur-, en signaalkabels zoveel mogelijk hergebruikt moeten worden. De twee eisen spreken elkaar In de praktijk maken minder validen nauwelijks gebruik van parkeervoorzieningen waarvoor moet worden betaald, omdat ze met een invalidenparkeerkaart kosteloos op straat kunnen parkeren. Het is echter eenvoudig om de deurlezers toch op een hoogte aan te brengen die geschikt is voor zowel validen als minder validen. Voor de betaalautomaten geldt dat in mindere mate, daarom is dit daarvoor geen eis. De drie monitoren zijn van 2013, deze dient u te hergebruiken. De Leverancier dient wel bedienstation (PC) te leveren, deze is aan het Prijsformulier toegevoegd. Er moet gebruikt worden gemaakt van de bestaande camera s, behalve voor de kentekenherkenning. In het prijzenformulier zijn de aan te sturen camera s daarom opgenomen onder het kopje Camera s aansturing. De onderdelen die de Leverancier levert moeten deze eisen kunnen faciliteren indien er (bestaande of in een later stadium nieuw aan te brengen) camera s aanwezig zijn die het mogelijk maken er aan te voldoen. Nee. Bij eis 244 is uitdrukkelijk aangegeven dat dit alleen onderdelen betreft welke niet worden hergebruikt.

18 blz. 45 Eis blz. 45 Eis blz. 45 Eis blz. 46 Eis 249 tegen. Kunt u aangeven welke eis juist is en daarop het PvE aanpassen? Ook in deze eis geeft u aan dat bekabeling zonder beschadigingen verwijderd dient te worden, omdat ze door een derde partij worden overgenomen. Echter, in eis 264 geeft u aan dat alle aanwezige voeding-, stuur-, en signaalkabels zoveel mogelijk hergebruikt moeten worden. De twee eisen spreken elkaar tegen. Kunt u aangeven welke eis juist is en daarop het PvE aanpassen? Transport en afvoer kost geld, dit dienen we op te nemen. Het is daarom van belang voor de prijsvorming om hier een duidelijke scheiding in te hebben. Mogen we aannemen, dat alle PA, op locatie terzijde gezet kan worden en dat overige, niet hergebruikte materialen, afgevoerd dient te worden. Kunt u al aangeven welke onderdelen niet worden overgenomen en door de inschrijver moeten worden afgevoerd? Waarom vind de SAT pas twee weken na ingebruikname van de installatie plaats? Ons inziens kan de SAT eerder plaatsvinden blz. 48 Mogen we aannemen, dat de huidige voorzieningen aan deze eisen voldoen. En indien niet het geval is, deze voorzieningen toch hergebruikt kunnen worden, als leverancier hier geen beperkingen oplegt m.b.t. de garantie op de functionele werking van de PA/PMS. Kortweg: Mogen we er van uit gaan dat de bestaande CAT5E hergebruikt mag worden en tevens, dat deze conform de NEN normering voldoen aan de gestelde eisen blz. 48 Mogen we er van uitgaan dat er gebruik gemaakt kan en mag worden van bestaande kabelwegen, goten of mantelbuizen, al dan niet na verwijderen van niet hergebruikte kabels? Mogen wij tevens aannemen, dat alle kabelwegen bereikbaar en toegankelijk zijn? Zie 91. U mag aannemen dat alle PA die wordt overgenomen (zie ook 94) terzijde gezet kan worden en dat overige, niet hergebruikte materialen, afgevoerd dienen te worden. Deze vraag wordt in de 3 e NvI beantwoord. Niet akkoord. Ja. Ja.

19 blz. 48 Eis 262 In deze paragraaf wordt aangeven dat alles in CAT 6 dient te worden uitgevoerd. De huidige bekabeling is, volgens bijgeleverde tekeningen CAT5, impliceert dit dat alle bekabeling vervangen dient te worden, inclusief camerabekabeling? blz. 49 Indien een kaartgever inrit en kaartgever betaalautomaat volledig identiek zijn mogen we dan aannemen, dat 1 stuks levering toereikend is blz. 49 Indien een kaartlezer uitrit en kaartlezer betaalautomaat volledig identiek en tevens volledig geïntegreerd zijn in de kaartgever betaalautomaat, mogen we dan aannemen, dat 1 stuks levering toereikend is blz. 55 Eis 290 U geeft hier aan dat kosten als gevolg van schades/vandalisme buiten het Contract vallen, apart in rekening gebracht kunnen worden. Wij gaan ervan uit dat de kosten voor materialen/systeemonderdelen waarvan de technische levensduur is verstreken, ook apart in rekening gebracht mogen worden (hierbij valt o.a. te denken aan server hardware dat een technische levensduur heeft van 4-5 jaren). Wij zien dit graag door u bevestigd. Op plaatsen waar CAT5-bekabeling aanwezig is moet dit worden gehandhaafd, maar nieuw aan te legen bekabeling moet CAT6 worden uitgevoerd. Nee. Nee. Niet akkoord. Opdrachtgever gaat ervan uit dat u dergelijke kosten verdisconteert in de onderhoudskosten die u in het prijsformulier invult. 102 Prijzenformulier Verwijderen en Afvoeren 103 Prijzenformulier Parkeertickets 104 Prijzenformulier Camera s Vragen gerelateerd aan het Prijsformulier Verwijderen en deels afvoeren apparatuur is, volgens prijsformulier, alleen van toepassing bij locatie BergOss. Is dat correct. De formule van de parkeertickets geeft nu de prijs per ticket, bij tickets. Is dit zo bedoeld. Of wenst u de prijs per Kunt u s.v.p. ook de afname hoeveelheid nader specificeren, lijkt dan wat weinig, per order. In het prijsoverzicht wordt in de titelkop van de alinea m.b.t. de camera s aangegeven: Camera aansturing. Mogen we hieruit opmaken, aangevuld met de tekst in art. 4.12, dat de huidige camera s hergebruikt kunnen worden en dan in deze alinea alleen de extra voorzieningen / Nee, het prijsformulier is op dit onderdeel aangepast. Dit is zo bedoeld. De afnamehoeveelheid wordt niet aangepast. Ja. De huidige camera s moeten worden hergebruikt, maar er is een mogelijkheid om een prijs op te nemen voor extra voorzieningen voor of aansturing van deze camera s.

20 105 Prijzenformulier Camera s aansturing voor de totaal van 17 stuks camera s ingevuld hoeft te worden. In de bijgevoegde bekabelingstekeningen zijn er overigens 18 stuks opgenomen. Mogen we aannemen, dat het aantal van 17 stuks camera s gelijk is aan het aantal van het huidig in gebruik zijnde aantal en dat de posities ook gelijk zijn en gelijk kunnen blijven. Ja, met de nuance dat dit 21 stuks betreft (zie 116 en het aangepaste Prijsformulier). De posities blijven voor alle 21 camera s gelijk. Volledighedshalve geeft Opdrachtgever aan dat het om de volgende camera s gaat: Bergoss totaal 11 1 inrit (dubbele lens) 1 uitrit (dubbele lens) 1 kassa (dome) 1 hal (dome) 1 loge (dome) 2 hellingbanen binnen (dome) 2 hellingbaan buiten (vast) 2 achterdeur (1 fisheye, 1 vast) Oostwal-Oost totaal 8 1 inrit (vast) 1 uitrit (vast) 1 kassa (vast) 1 gevel BCC (dome dubbele lens) 4 parkeerdek onder BCC (fisheye) Jurgensplein totaal 2 1 inrit/uitrit (vast) 1 kassa (vast) 106 Prijzenformulier Interface Yellowbrick 107 Prijzenformulier Hergebruik Dient bij deze post zowel hardware, als software voor deze functionaliteit als één post voor alle drie locaties (4in/4uit) ingevuld te worden. Mogen componenten, zoals fundatie, detectielussen en signalering hergebruikt worden als deze door leverancier akkoord bevonden worden voor een goede functionele Ja. Ja.

21 werking, zoals gesteld in eis 172 mbt de voertuigdetectie. 108 Prijzenformulier In het prijzenformulier is geen apparatuur voor de bedienpost opgenomen. Wij gaan ervan uit dat opdrachtgever deze apparatuur zelf verzorgt. Kun u aangeven of deze aanname juist is? 109 Prijzenformulier In het prijzenformulier zijn twee posten voor rijstrooksignalering voor PG Bergoss opgenomen. Echter, in het Functioneel Programma van Eisen (paragraaf 4.13) geeft u aan dat de bestaande rijstrooksignalering dient te worden hergebruikt en aangesloten op het nieuwe PMS. De twee posten zijn daarom niet nodig en wij verzoeken u deze posten uit het prijsformulier te verwijderen. 110 Prijzenformulier In het prijzenformulier is een post voor vol/vrij signalering opgenomen. Echter, in het Functioneel Programma van Eisen (paragraaf 4.14) geeft u aan dat de bestaande vol/vrij signalering dient te worden hergebruikt en aangesloten op het nieuwe PMS. Wij verzoeken u deze post uit het prijsformulier te verwijderen. 111 Prijzenformulier In het prijzenformulier zijn twee posten voor detectielussen opgenomen. Echter, in het Functioneel Programma van Eisen (paragraaf 1.2) geeft u aan dat de bestaande detectielussen dienen te worden hergebruikt en aangesloten op het nieuwe PMS. De twee posten zijn daarom niet nodig en wij verzoeken u deze posten uit het prijsformulier te verwijderen. 112 Prijzenformulier Kunt u aangeven wat het verschil is tussen de post Verlengen parkeereilanden tbv camera s KTH en de post Kosten bouwkundige aanpassingen tbv camera s KTH? Ons inziens zijn deze twee posten aan elkaar gelijk. 113 Prijzenformulier Is voor de camera s van de KTH ook een aanrijdbeveiliging nodig? Nee, dit is niet juist. Zie 87 en het aangepaste Prijsformulier. Niet akkoord. Omdat een aantal bestaande zaken wordt hergebruikt zijn posten van het prijsformulier gesplitst in levering en aansturing. Opdrachtgever biedt de inschrijvers de mogelijkheid om een prijs op te geven voor het aansturen van de bestaande onderdelen. Zoals op pagina 7 van het PvE is beschreven is het voor de onderdelen die onder aansturing vallen toegestaan een prijs van 0,00 op te geven. Zie 109. Zie 109. Bij de parkeervoorzieningen Jurgensplein en Oostwal-Oost achten wij de kans aanwezig dat u voor het garanderen van een goede hitrate de eilanden wilt verlengen om de camera s van de KTH aan te brengen. Voor Bergoss geldt dat het niet toegestaan is de eilanden te verlengen (zie eis 172 uit het PvE) en moeten mogelijk andere bouwkundige aanpassingen worden gedaan. Daarom is deze post apart benoemd. Ja, indien dit vrijstaande camera s betreft die niet zijn geïntegreerd in bijvoorbeeld de slagboomkast moeten ook aanrijdbeveiligingen worden geleverd en geplaatst. Daartoe

22 zijn in het prijsformulier de volgende twee posten aangepast: 1. verlengen parkeereilanden tbv camera's KTH inclusief plaatsen aanrijdbeveiliging voor camera's; 2. kosten bouwkundige aanpassingen tbv camera's KTH inclusief plaatsen aanrijdbeveiliging voor camera's. Vragen gerelateerd aan de Schouw 114 Schouw Dienen de roldeuren van parkeergarage Oostwal Oost aan de zijde van BCC ook vanuit het PMS gestuurd te worden? 115 Schouw Kunt u aangeven wie de leverancier is van het huidige (glasvezel)netwerk tussen de Bergoss garage en de overige 2 locaties? Zodoende kunnen wij hier meer informatie opvragen en een offerte voor eventuele aanpassingen/uitbreidingen aan het netwerk. 116 Schouw In het prijsformulier staan op de locatie Jurgensplein 3 camera s opgenomen. Tijdens de schouw hebben wij maar 2 camera s aangetroffen: 1 camera op de inuitritinstallatie en 1 camera gericht op de betaalautomaat. Mogen wij aannemen dat er maar 2 camera s benodigd zijn op de locatie Jurgensplein? Ja. De rolluiken dient u als toegevoegd te beschouwen bij eis 37.a (zie ook 49). Zie 27 en 28. Dat mag u aannemen. De aantallen zijn op het prijsformulier aangepast. Nr Aanvulling op Tekstvoorstel Raamovereenkomst 117 Art. 6.2 Wijziging voorstel voor gehele artikel Ten aanzien van iedere Parkeervoorziening gaat het risico van beschadiging of verlies van de Apparatuur over op het moment van in gebruik stelling van de apparatuur en de eigendom van de apparatuur over het moment van Acceptatie van de Apparatuur. 118 Art aanvulling aan laatste zin van dit artikel (aanvulling vet gedrukt).,mits Opdrachtgever de Systeemprogrammatuur uitsluitend aanwendt ten behoeve van zijn eigen organisatie en gekoppeld is het centrale systeem bedoeld in deze overeenkomst. Toelichting op deze wijziging. Een nieuw systeem, niet gekoppeld is een ander systeem, dus ook Antwoord Dit tekstvoorstel is akkoord. Opdrachtgever is van mening dat de huidige omschrijving van het artikel voldoet.

23 met eigen rechten, licenties etc. Verbondenheid van gebruikersrechten is dan niet toe te passen op 2 systemen. 119 Art aanvulling op 2 e zin (aanvulling vet gedrukt) Het in dit artikellid gestelde lijdt uitzondering voor het buiten werking zijn ten gevolge van oorzaken waarvan Opdrachtnemer aantoont dat deze niet aan hem zijn toe te rekenen en indien aantoonbaar is, dat het foutpercentage afwijkt door het aanbieden van voertuigen met een niet leesbaar kenteken volgens de eisen van RDW en Justitie (2) Het is niet uit te sluiten dat tussen plaatsing in de openbare ruimte en Acceptatie (conform uw begrippenlijst volledig goedgekeurde oplevering ) tijd zal verstrijken waarbij het geleerde onderhevig zou kunnen zijn aan invloeden van buitenaf. Wij vragen u conform lid 1 BW 7:10, het risico over te laten gaan bij aflevering, zelfs al is de eigendom nog niet overgedragen Punt 1: kunt u aangeven op welke manier de beschikbaarheid berekend wordt en welke voorwaarden hiervoor gelden? Akkoord. Echter Leverancier dient dit aan te tonen. Zie 117. De Apparatuur moet gedurende minimaal 99,5% van de Beheertijden conform de eisen uit het PvE kan gebruiken. Daarbij wordt per parkeervoorziening gemeten. Indien één of meer ParkeerID s niet en/of één of meer betaalmiddelen niet gebruikt kunnen worden betekent dit dat de Apparatuur niet beschikbaar is. Het percentage wordt na afloop van ieder kwartaal berekend over de direct voorafgaande periode van 3 aaneengesloten maanden Punt 7: wat is de hoogte van de eerste hier benoemde boete? De eerste boete wordt opgelegd indien de storing naar het oordeel van Opdrachtgever niet binnen 48 uur is opgelost, dan wordt voor elke 24 uur dat de storing daarna nog niet is opgelost een boete opgelegd van 1.000,-- excl. BTW Wilt u aan dit artikel toevoegen dat weersomstandigheden zoals kentekens die met sneeuw/ijs bedekt zijn niet meetellen bij het bepalen van de hitrate? Akkoord. Bij weersomstandigheden waarbij de kentekens met sneeuw/ijs bedekt zijn hoeft niet aan de eis voor de hitrate te worden

24 Wij verzoeken u de aansprakelijkheid te bepreken tot uitsluitend directe (geleden) schade. voldaan. Nee. De termen directe- en indirecte schade bestaan niet in het Nederlands recht. Wij sluiten aan bij wat er in het Burgerlijk Wetboek is geregeld omrent schade. Nr Aanvulling op Algemene Inkoopvoorwaarden Tekstvoorstel Antwoord

TenderNed Derde Nota van inlichtingen. Europese Aanbesteding Parkeerapparatuur en Parkeermanagementsysteem Gemeente Oss.

TenderNed Derde Nota van inlichtingen. Europese Aanbesteding Parkeerapparatuur en Parkeermanagementsysteem Gemeente Oss. Derde Nota van inlichtingen Europese Aanbesteding Parkeerapparatuur en Parkeermanagementsysteem Gemeente Oss Publicatienummer: TenderNed 59136 Versie: 1.0 Definitief Auteur: A. Vos Datum: 5 maart 2015

Nadere informatie

Europese openbare aanbesteding Cameratoezicht centra Sittard en Geleen

Europese openbare aanbesteding Cameratoezicht centra Sittard en Geleen Europese openbare aanbesteding Cameratoezicht centra Sittard en Geleen Aanbesteding SER.13009 2 de Nota van Inlichtingen d.d. 12 augustus 2013 SER.13009 Pagina 1 van 5 Geachte dames en heren, Hierbij treft

Nadere informatie

Van MOVARE/MosaLira Ref. KQPN2016/1.12

Van MOVARE/MosaLira Ref. KQPN2016/1.12 Nota van inlichtingen Betreft 2 e Nota van Inlichtingen Datum 20 januari 2017 Van MOVARE/MosaLira Ref. KQPN2016/1.12 Project Europese aanbesteding ICT hardware Deze nota van inlichtingen wordt hiermee

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1. Nationale openbare aanbesteding levering laptops GGD regio Utrecht (GGDrU)

Nota van Inlichtingen 1. Nationale openbare aanbesteding levering laptops GGD regio Utrecht (GGDrU) Nota van Inlichtingen 1 Nationale openbare aanbesteding levering laptops GGD regio Utrecht (GGDrU) Opgesteld door: Projectgroep Versie: 1.0 Datum: 21 maart 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding...

Nadere informatie

2. Op maandag 16 december 2013 heeft DPC de Nota van Inlichtingen 1 gepubliceerd.

2. Op maandag 16 december 2013 heeft DPC de Nota van Inlichtingen 1 gepubliceerd. Nota van Inlichtingen 2 Van Dienst Publiek en Communicatie Datum 8 januari 2014 Opdrachtnaam Aanbestedingsnummer Europese aanbesteding Inhuur webredactiecapaciteit TED nummer: 2013/S 223-388432 Ea0029

Nadere informatie

1e Nota van inlichtingen

1e Nota van inlichtingen Onderstaand staan de ontvangen vragen met betrekking tot bovengenoemde aanbesteding en de daarbij door de opdrachtgever geformuleerde antwoorden. De vragen zijn geanonimiseerd en direct overgenomen van

Nadere informatie

: Elektronisch via TenderNed

: Elektronisch via TenderNed NOTA VAN INLICHTINGEN Nummer 1 Datum: 10 oktober 2016 Behorende bij: Beheer Parkeergarage Turfmarkt Kenmerk: 16.146 DSO Deze Nota van Inlichtingen dient te worden beschouwd als een integraal onderdeel

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie Nota van Inlichtingen_1 Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart 2014 Van Veiligheidsregio Haaglanden Perceel 2 Project Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie Deze Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1 2 e Nota van inlichtingen Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart 2017 Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1 Project Europese aanbesteding ICT Deze nota van inlichtingen wordt hiermee integraal onderdeel

Nadere informatie

Betreft Het stellen van vragen Datum

Betreft Het stellen van vragen Datum Nota van inlichtingen 3 Aanbesteding WAN Kamer van Koophandel Betreft Het stellen van vragen Datum 15-06-2017 Van Project Gestelde vragen na aanleiding van de 2 e Ref. P.162036_WAN nota van inlichtingen.

Nadere informatie

Betreft Eerste Nota van Inlichtingen Datum 21 oktober Van KPO Roosendaal Ref. KQPN/ 2016/110

Betreft Eerste Nota van Inlichtingen Datum 21 oktober Van KPO Roosendaal Ref. KQPN/ 2016/110 Nota van inlichtingen Betreft Eerste Nota van Inlichtingen Datum 21 oktober 2016 Van KPO Roosendaal Ref. KQPN/ 2016/110 Project Europese aanbesteding Onderwijs Leer Pakket Deze nota van inlichtingen wordt

Nadere informatie

Toelichting: Een aantal bijlagen zijn gewijzigd, deze zijn toegevoegd aan documenten in Tenderned.

Toelichting: Een aantal bijlagen zijn gewijzigd, deze zijn toegevoegd aan documenten in Tenderned. Nota van Inlichtingen SSBU Schoonmaak Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: SSBU Schoonmaak Gemeente Utrecht 13.SSBU.055 Omschrijving: De Stadsschouwburg Utrecht is voornemens een raamovereenkomst

Nadere informatie

Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel. Omschrijving: Het verzorgen van de restauratieve voorzieningen voor 8 locaties

Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel. Omschrijving: Het verzorgen van de restauratieve voorzieningen voor 8 locaties Nota van Inlichtingen Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel Rijn IJssel RIJVRV2017 Omschrijving:

Nadere informatie

Europese Aanbesteding Vaste en mobiele telecommunicatiediensten. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311

Europese Aanbesteding Vaste en mobiele telecommunicatiediensten. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311 Elke nota is een accumulatie van vorige nota s. Aan deze nota is toegevoegd: vraag 4 en verder. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311 Vragen Verwijzing in offerte aanvraag Vraag 1. Inlichtingen Afgelopen

Nadere informatie

Voeding, dranken en aanverwante producten

Voeding, dranken en aanverwante producten 2 e Nota van Inlichtingen Openbare Europese aanbesteding Voeding, dranken en aanverwante producten Ten behoeve van Drenthe College Aanbestedingsnummer: 2013/S 102-174076 juni 2013, Ingenion Alle rechten

Nadere informatie

Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/ Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012

Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/ Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012 Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/2012.0041 Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012 Vraag 1. Offerteaanvraag, pagina 4 Het viel ons op dat u al een eerste

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. en de bijbehorende dienstverlening. Europese aanbesteding: Levering van zakelijke boeken (gedrukt en digitaal)

Nota van Inlichtingen. en de bijbehorende dienstverlening. Europese aanbesteding: Levering van zakelijke boeken (gedrukt en digitaal) Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding: Levering van zakelijke boeken (gedrukt en digitaal) en de bijbehorende dienstverlening Publicatienummer: 2015/S 198-358953 Procedure: Openbare aanbestedingsprocedure

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen nummer I Aanbesteding Pool HR-Manager

Nota van Inlichtingen nummer I Aanbesteding Pool HR-Manager Nota van Inlichtingen nummer I Aanbesteding Pool HR-Manager Kenmerk: EA 2B/Pool HR-Manager/OM/2013 Aanbestedende dienst: Openbaar Ministerie Datum: 16-04-2013 versie 1 Nota van Inlichtingen nummer I Pool

Nadere informatie

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch.

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch. Nota van Inlichtingen Netwerkapparatuur Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Netwerkapparatuur gemeente 's-hertogenbosch 49394N Omschrijving: De gemeente gaat haar netwerkinfrastructuur grotendeels

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud

Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud 2016-2019 Aanbesteding Bestek riooladvies & -Onderhoud 2016-2019 Aanbestedende Dienst: Gemeente Hellevoetsluis Referentie: 15-029 Omschrijving: Data:

Nadere informatie

Aanbestedende Dienst: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Referentie:

Aanbestedende Dienst: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Referentie: Nota van Inlichtingen EA Kantoorautomatisering Aanbesteding EA Kantoorautomatisering Aanbestedende Dienst: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Referentie: 2017.102 Omschrijving: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg,

Nadere informatie

Het kan zijn dat gedurende de looptijd van het contract het aantal locaties van de gemeente wijzigt door het afstoten of uitbreiden van locaties.

Het kan zijn dat gedurende de looptijd van het contract het aantal locaties van de gemeente wijzigt door het afstoten of uitbreiden van locaties. Nota van Inlichtingen Blusmiddelen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Blusmiddelen Gemeente Utrecht 14.GU.098 Omschrijving: Het doel van deze aanbesteding is om de brandveiligheid van alle

Nadere informatie

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Nota van Inlichtingen IT-dienstverlening Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: IT-dienstverlening Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Omschrijving: De Zeeuwse VO scholen

Nadere informatie

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T Bijlagen horende bij het Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum Bijlage 1: Checklist; Bijlage 2: Inschrijfbiljet; Bijlage 3: Eigen Verklaring (aparte bijlage) ; Bijlage

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN. behorende bij aanbesteding AI Maaiveldinrichting KWT

NOTA VAN INLICHTINGEN. behorende bij aanbesteding AI Maaiveldinrichting KWT NOTA VAN INLICHTINGEN behorende bij aanbesteding AI 2016-267 Maaiveldinrichting KWT Deze nota van inlichtingen bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Mededelingen van de Opdrachtgever 2. Wijzigingen van

Nadere informatie

Europese aanbesteding levering van brandstof (diesel) in bulk

Europese aanbesteding levering van brandstof (diesel) in bulk (diesel) in bulk Versie 1.0 Datum 21 november 2013 Referentie 00567 Copyright psi 2013 Vestiging Raalte Boeierstraat 10K Postbus 235 8100 AE RAALTE Tel.nr. (0572) 362 324 Vestiging Rotterdam Mathenesserdijk

Nadere informatie

Europese Aanbesteding Reseller Servers, Storage en Backup t.b.v. de Gemeente Den Haag Nr. 2014/S

Europese Aanbesteding Reseller Servers, Storage en Backup t.b.v. de Gemeente Den Haag Nr. 2014/S Europese Aanbesteding Reseller Servers, Storage en Backup t.b.v. de Gemeente Den Haag Nr. 2014/S034-055160 Nota van Inlichtingen nr. 3 Kenmerk 13.022-IDC Verzenddatum : 18 maart 2014 Uiterste inleverdatum

Nadere informatie

Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer Nota van Inlichtingen Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei 2015 Ref. 4476979 Project Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Nadere informatie

Instructie digitaal aanbieden

Instructie digitaal aanbieden Instructie digitaal aanbieden Inhoud digitaal aanbieden Dit contracteringstraject zal in digitale vorm plaatsvinden middels een online tender. Mocht u nog geen account hebben op Negometrix dan kunt u zich

Nadere informatie

Referentie: Datum genereren Nota van Inlichtingen: Pagina 1 of 5

Referentie: Datum genereren Nota van Inlichtingen: Pagina 1 of 5 Nota van Inlichtingen Desktops & laptops ROC MN Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Desktops & laptops ROC MN Stichting ROC Midden Nederland Omschrijving: Gedurende de looptijd van de raamovereenkomst

Nadere informatie

Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer

Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer

Nadere informatie

(buiten)schilderwerken. Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de

(buiten)schilderwerken. Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de Nota van Inlichtingen Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de (buiten)schilderwerken Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese niet openbare aanbesteding

Nadere informatie

Europese Aanbesteding Herinrichting Restaurant t.b.v. de Gemeente Den Haag Nr. 2014/S

Europese Aanbesteding Herinrichting Restaurant t.b.v. de Gemeente Den Haag Nr. 2014/S Europese Aanbesteding Herinrichting Restaurant t.b.v. de Gemeente Den Haag Nr. 2014/S 057-095292 Nota van Inlichtingen nr. 1, v2 Kenmerk 14.052-IDC Verzenddatum : 7 april 2014 Uiterste inleverdatum inschrijving

Nadere informatie

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord Project: Nieuwbouw en renovatie Naturalis Biodiversity Center te Leiden Kenmerk: NNL1502E007 Onderwerp: nota van inlichtingen 1 Betreffende: selectiefase Datum: 23-3-2015 Nr. Document (selectieleidraad,

Nadere informatie

middelen ten behoeve van MBO Amersfoort Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor de levering van ICT

middelen ten behoeve van MBO Amersfoort Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor de levering van ICT Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor de levering van ICT middelen ten behoeve van MBO Amersfoort Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese aanbesteding

Nadere informatie

Nota van inlichtingen

Nota van inlichtingen Aanbesteding postdiensten Nota van inlichtingen Kenmerk: 2016-150 Status: Definitief Aantal pagina s: 8 Datum: 11-11-2016 1 Deze nota van inlichtingen behoort bij en maakt integraal onderdeel uit van de

Nadere informatie

5. GUNNINGSCRITERIA SCHOONMAAK Dit hoofdstuk bevat het gunningproces schoonmaak.

5. GUNNINGSCRITERIA SCHOONMAAK Dit hoofdstuk bevat het gunningproces schoonmaak. 5. GUNNINGSCRITERIA SCHOONMAAK Dit hoofdstuk bevat het gunningproces schoonmaak. 5.1 GUNNINGSCRITERIA EN WEGING Gunning vindt plaats op basis van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI). Inschrijvingen

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen aanbesteding Elektronische handtekeningen systeem gemeente Venlo 10 december 2012

Nota van Inlichtingen aanbesteding Elektronische handtekeningen systeem gemeente Venlo 10 december 2012 Nota van Inlichtingen aanbesteding Elektronische handtekeningen systeem gemeente Venlo 10 december 2012 Vraag 1 Hoofdstuk Overeenkomst Artikel 7 paginanummer Inschrijver kan, gezien de reikwijdte van dit

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen, 6 oktober 2016

Nota van Inlichtingen, 6 oktober 2016 Nota van Inlichtingen, 6 oktober 2016 Europese Aanbesteding Raamovereenkomst MS configuraties + Nadere uitvraag LCMS systeem, afdeling Health Evidence, d.d. 8 september 2016. In onderliggende Nota van

Nadere informatie

Trapliften gemeente Barneveld, Ede, Scherpenzeel en Wageningen Aanbestedende Dienst: Gemeente Ede Referentie: 35504

Trapliften gemeente Barneveld, Ede, Scherpenzeel en Wageningen Aanbestedende Dienst: Gemeente Ede Referentie: 35504 Nota van Inlichtingen Trapliften gemeente Barneveld, Ede, Scherpenzeel en Wageningen Aanbesteding Trapliften gemeente Barneveld, Ede, Scherpenzeel en Wageningen Aanbestedende Dienst: Gemeente Ede Referentie:

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen Behorende bij de offerteaanvraag " Systeem verkeersregelinstallaties" gemeente Eindhoven November 2015 Nota van inlichtingen Systeem Verkeersregelinstallaties Referentienummer: 82784

Nadere informatie

Handleiding Inschrijvers op Prijsvraag BIG Data Challenge Klimaatadaptief Waterbeheer

Handleiding Inschrijvers op Prijsvraag BIG Data Challenge Klimaatadaptief Waterbeheer Handleiding Inschrijvers op Prijsvraag BIG Data Challenge Klimaatadaptief Waterbeheer Hoe registreer ik mij als aanbieder? Als aanbieder maakt u gratis gebruik van Negometrix. Registreren kan via deze

Nadere informatie

Handleiding Inschrijvers op tenders Uitgifte dijkpercelen. Hoe kan ik deelnemen in Tender en Tender 73588?

Handleiding Inschrijvers op tenders Uitgifte dijkpercelen. Hoe kan ik deelnemen in Tender en Tender 73588? Handleiding Inschrijvers op tenders Uitgifte dijkpercelen Hoe registreer ik mij als aanbieder? Als aanbieder maakt u gratis gebruik van Negometrix. Registreren kan via deze pagina (of kopieer https://platform.negometrix.com/registration.aspx

Nadere informatie

Derde Nota van Inlichtingen. leerlingenvervoer gemeenten Lopik, Montfoort, Nieuwegein en IJsselstein

Derde Nota van Inlichtingen. leerlingenvervoer gemeenten Lopik, Montfoort, Nieuwegein en IJsselstein Derde Nota van Inlichtingen leerlingenvervoer gemeenten Lopik, Montfoort, Nieuwegein en IJsselstein Projectnummer: DP20141104 Status: Definitief Colofon: Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE inzake het project Zelfbediening Justitiabelen Dienst Justitiële Inrichtingen IUC DJI Aan Belangstellenden Europese aanbesteding Zelfbediening Justitiabelen Datum

Nadere informatie

Levering en onderhoud van werkplekapparatuur en aanvullende dienstverlening

Levering en onderhoud van werkplekapparatuur en aanvullende dienstverlening A gemeente Eindhoven 5 e Nota van Inlichtingen d.d. 9 juli 2014 Behorende bij offerteaanvraag Levering en onderhoud van werkplekapparatuur en aanvullende dienstverlening Referentienummer : 140602-2300

Nadere informatie

EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600

EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600 Nota van Inlichtingen EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbesteding EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen juli 2016

Nota van Inlichtingen juli 2016 Nota van Inlichtingen 2 13 juli 2016 1 1. Inleiding Voor u ligt de Nota van Inlichtingen 2 behorende bij de aanbesteding Aanschaf ICT Hardware inclusief aanverwante dienstverlening (kenmerk: 16.0907.RR

Nadere informatie

EERSTE NOTA VAN INLICHTINGEN EUROPESE AANBESTEDING MEDIAPLANNING EN -INKOOP, COMMUNICATIESTRATEGIE EN VORMGEVING TEN BEHOEVE VAN ONDERWIJSGROEP NOORD

EERSTE NOTA VAN INLICHTINGEN EUROPESE AANBESTEDING MEDIAPLANNING EN -INKOOP, COMMUNICATIESTRATEGIE EN VORMGEVING TEN BEHOEVE VAN ONDERWIJSGROEP NOORD EERSTE NOTA VAN INLICHTINGEN EUROPESE AANBESTEDING MEDIAPLANNING EN -INKOOP, COMMUNICATIESTRATEGIE EN VORMGEVING TEN BEHOEVE VAN ONDERWIJSGROEP NOORD AANBESTEDINGSNUMMER: 2012/S 205-337609 Aanbestedende

Nadere informatie

Instructie digitaal aanbieden

Instructie digitaal aanbieden Instructie digitaal aanbieden Inhoud digitaal aanbieden Dit inkooptraject zal in digitale vorm plaatsvinden middels een online tender. De digitale vorm van aanbieden houdt in dat alle communicatie, de

Nadere informatie

14-1.pdf pdf. 2.8 Hoe vindt de beoordeling plaats (aantal beoordeelaars/proces)?

14-1.pdf pdf. 2.8 Hoe vindt de beoordeling plaats (aantal beoordeelaars/proces)? Datum publicatie Nota v Inl: 14-12-2012 Nota van Inlichtingen programmamanager "Castricum volop in beweging" 1.3 Inschrijver vermoedt dat er sprake is van een verschrijving. Is de aanname correct dat gedoeld

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen betreffende de openbare Europese aanbesteding Dodehoeklessen basisscholen

Nota van Inlichtingen betreffende de openbare Europese aanbesteding Dodehoeklessen basisscholen Nota van Inlichtingen betreffende de openbare Europese aanbesteding Dodehoeklessen basisscholen 2016-2019 8454 d.d. 1-3-2016 Onderstaand treft u de ontvangen vragen aan m.b.t. bovengenoemde aanbesteding

Nadere informatie

Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbestedende Dienst: Gemeente Hilversum Referentie:

Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbestedende Dienst: Gemeente Hilversum Referentie: Nota van Inlichtingen Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbesteding Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbestedende Dienst: Gemeente Hilversum Referentie: 394938 Omschrijving:

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen Inkoopnummer: 2015-194 d.d. 27 augustus 2015 Aanbesteding verbouwing kantoor en plaza/vergadercentrum Stadhuis sisovereenkomst - Werktuigbouwkundige Installaties Renovatie en optimalisatie

Nadere informatie

Derde Nota van Inlichtingen nr. Verwijzing (pag./par./art.) 1 Prijzenblad / 1 e NvI vraag 32

Derde Nota van Inlichtingen nr. Verwijzing (pag./par./art.) 1 Prijzenblad / 1 e NvI vraag 32 1 Prijzenblad / 1 e NvI vraag 32 In het antwoord op vraag 32 geeft u aan dat er een minimaal opslagpercentage gehanteerd dient te worden van 1%. Geldt dit voor zowel Prijswens 1 en 2? In het prijzenblad

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen EUA Kennisgevingen. Herkomst in document. Vraag. Antwoord

Nota van Inlichtingen EUA Kennisgevingen. Herkomst in document. Vraag. Antwoord Vraag Herkomst in document Antwoord Vraag 1 Bewijsnummers worden volgens de Raamovereenkomst geleverd door GroupM. Op pagina 7 staat dat opdrachtnemer moet garanderen dat bewijsvoering van kennisgevingen

Nadere informatie

Europese aanbesteding Leveren Bloembollen

Europese aanbesteding Leveren Bloembollen Gemeente Den Haag Versie 1.0 Datum 25 november 2015 Referentie 150150 Copyright Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer Afdeling Inkoop Postbus 12651 2500 DP Den Haag Tel.nr. 06 13 71 63 54 E-mail: aanbesteden@denhaag.nl

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden Twin-tel

Leveringsvoorwaarden Twin-tel Leveringsvoorwaarden Twin-tel Versie: 1.0 Datum: 25-03-2013 Pagina 2 van 5 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Scoop... 4 2.1. Binnen scoop van de opdracht.... 4 2.2. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Deze zijn in de inventarisatielijst opgenomen (bijlage 8).

Deze zijn in de inventarisatielijst opgenomen (bijlage 8). Nota van Inlichtingen Omvormen Openbare Verlichting Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Omvormen Openbare Verlichting Gemeente Woensdrecht SIW-WOE-RMS-2016-004665 Omschrijving: De gemeente Woensdrecht

Nadere informatie

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 1 Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 tussen 1.De Staat der Nederlanden, Ministerie van Defensie gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE TELECOMMUNICATIE MOBIELE COMMUNICATIE. Nota van Inlichtingen Nr.5

GEMEENTELIJKE TELECOMMUNICATIE MOBIELE COMMUNICATIE. Nota van Inlichtingen Nr.5 GEMEENTELIJKE TELECOMMUNICATIE MOBIELE COMMUNICATIE Nota van Inlichtingen Nr.5 GT publiceert vragen die zij krijgt over het bestek Gemeentelijke Telecommunicatie Mobiele Communicatie in Nota s van Inlichtingen

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen: Raamcontract voertuigen inclusief onderhoud - 4 september 2015

Nota van Inlichtingen: Raamcontract voertuigen inclusief onderhoud - 4 september 2015 Nota van Inlichtingen: Raamcontract voertuigen inclusief onderhoud - 4 september 2015 Vraag 1: Pagina 2. De praktijk leert dat bij inschrijving via aanbesteding er door aanbieders met hoge kortingen en

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 3

Nota van Inlichtingen 3 Nota van Inlichtingen 3 In het onderstaande overzicht zijn een aantal antwoorden gewijzigd ten opzichte van de Nota van Inlichtingen Inschrijver heeft tot 8 februari 2017 15.00u de tijd om via de berichtenmodule

Nadere informatie

Teamleider P&O. Bedrijfsleider Unit Groen Werkleider Groen. Nota van Inlichtingen. Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei Ref.

Teamleider P&O. Bedrijfsleider Unit Groen Werkleider Groen. Nota van Inlichtingen. Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei Ref. Nota van Inlichtingen Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei 2015 Ref. 4476979 Project Opleidingen en trainingen Perceel 3: MBO BBL niveau 1 en 2 Groen opleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Nadere informatie

middelen ten behoeve van MBO Amersfoort Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor de levering van ICT

middelen ten behoeve van MBO Amersfoort Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor de levering van ICT Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor de levering van ICT middelen ten behoeve van MBO Amersfoort Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese aanbesteding

Nadere informatie

PROJECT PLAN VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN EEN STANDAARD SITE VOOR DE VERENIGING O3D

PROJECT PLAN VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN EEN STANDAARD SITE VOOR DE VERENIGING O3D PROJECT PLAN VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN EEN STANDAARD SITE VOOR DE VERENIGING O3D Auteur : P. van der Meer, Ritense B.V. Datum : 17 juli 2008 Versie : 1.3 2008 Ritense B.V. INHOUD 1 VERSIEBEHEER...1 2 PROJECT

Nadere informatie

Aanbesteding. Automatencatering. voor de. Technische Universiteit Eindhoven

Aanbesteding. Automatencatering. voor de. Technische Universiteit Eindhoven 2 e Nota van Inlichtingen Aanbesteding Automatencatering voor de Technische Universiteit Eindhoven Referentie: DIZ 2015/1565241-2 Datum: 13 november 2015 Gehele of gedeeltelijke overneming of reproductie

Nadere informatie

Bijlage 9a Programma van Eisen behorend bij het aanbestedingsdocument. voor de Europese aanbesteding ICT Netwerk Infrastructuur perceel 2

Bijlage 9a Programma van Eisen behorend bij het aanbestedingsdocument. voor de Europese aanbesteding ICT Netwerk Infrastructuur perceel 2 Bijlage 9a Programma van Eisen behorend bij het aanbestedingsdocument voor de Europese aanbesteding ICT Netwerk Infrastructuur perceel 2 2017/S - Friesland College Leeuwarden, 24 februari 2017 Eisen voor

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 2 - Openbare Europese aanbesteding "Inkoop van digiborden, touchscreens en beamers" - Scholengemeenschap Rijk van Nijmegen

Nota van Inlichtingen 2 - Openbare Europese aanbesteding Inkoop van digiborden, touchscreens en beamers - Scholengemeenschap Rijk van Nijmegen Nota van Inlichtingen 2 - Openbare Europese aanbesteding "Inkoop van digiborden, touchscreens en beamers" - Scholengemeenschap Rijk van Nijmegen 24 juni 2015 # Docume Paragraaf, Paginanr Vraag Awoord artikel,

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. Referentie:

Nota van Inlichtingen. Referentie: Nota van Inlichtingen E-Hrm Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: E-Hrm Stichting ROC Midden Nederland Omschrijving: Doel van deze openbare aanbesteding is het sluiten van een Overeenkomst met

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN

NOTA VAN INLICHTINGEN Postbus 15 2700 AA Zoetermeer NOTA VAN INLICHTINGEN Hieronder zijn de vragen inclusief antwoorden weergegeven die betrekking hebben op de selectiefase van de nationale aanbesteding Engineer & Build IKC

Nadere informatie

Inzake de Europese aanbesteding (number of document 2013/S ) ICT Beheer van Stichting Orion, kunnen wij u het volgende mededelen.

Inzake de Europese aanbesteding (number of document 2013/S ) ICT Beheer van Stichting Orion, kunnen wij u het volgende mededelen. NOTA VAN INLICHTINGEN_1 Waalwijk, 25 september 2013 Ref. 13.029/MvR/bs Betreft: Nota van Inlichtingen Stichting Orion te Amsterdam Geachte heer/mevrouw, Inzake de Europese aanbesteding (number of document

Nadere informatie

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden Inschrijvingsleidraad bestek 10-16 Onderhoud asfaltverhardingen 2010 2011 gemeente Leiden voor de aanbesteding van het raamcontract voor het uitvoeren van onderhoud aan asfaltverhardingen binnen de gemeente

Nadere informatie

2 e NOTA VAN INLICHTINGEN

2 e NOTA VAN INLICHTINGEN 2 e NOTA VAN INLICHTINGEN PROVINCIE FRYSLAN LEVERING & PLAATSING d.d. 9 december 2015 Algemeen: Deze Nota van Inlichtingen maakt een integraal onderdeel uit van de aanbesteding en wordt als aanhangsel

Nadere informatie

Model Raamovereenkomst. <naam aanbesteding>inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons<kenmerk> De ondergetekenden:

Model Raamovereenkomst. <naam aanbesteding>inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons<kenmerk> De ondergetekenden: Model inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons De ondergetekenden: 1. SBB, gevestigd te Zoetermeer, vertegenwoordigd door , de heer/mevrouw

Nadere informatie

Categorie: Bijlage 4 Datum: Nota van Nota van Inlichtingen

Categorie: Bijlage 4 Datum: Nota van Nota van Inlichtingen Datum publicatie Nota v Inl: 18-04-2013 Nota van Inlichtingen Schoolzwemvervoer en Schooltuinenvervoer 1. Bijlage 4. Kunt u bevestigen dat deze bijlage pas hoeft te worden aangeleverd na een verzoek daartoe

Nadere informatie

BIJLAGENBOEK BIJ: OPENBARE AANBESTEDING MEUBILAIR

BIJLAGENBOEK BIJ: OPENBARE AANBESTEDING MEUBILAIR BIJLAGENBOEK BIJ: OPENBARE AANBESTEDING MEUBILAIR EUROPESE OPENBARE AANBESTEDING MEUBILIAR Datum 26 september 2014 Kenmerk Bijlagenboek Betreft Versie Deltion-meubilair-2014 Definitief Pagina 1 van 11

Nadere informatie

Bijlage C Concept-(raam)overeenkomst Bulkscanners Nummer 2009/G voor de gemeente Groningen.

Bijlage C Concept-(raam)overeenkomst Bulkscanners Nummer 2009/G voor de gemeente Groningen. Bijlage C Concept-(raam)overeenkomst Bulkscanners Nummer 2009/G-03-01 voor de gemeente Groningen. Concept Raamovereenkomst voor de levering van Bulkscanners 1 Concept-RaamOvereenkomst voor de levering

Nadere informatie

Opdrachtgever: gemeente Borger-Odoorn Besteknr.: GG e NOTA VAN INLICHTINGEN d.d

Opdrachtgever: gemeente Borger-Odoorn Besteknr.: GG e NOTA VAN INLICHTINGEN d.d Bladnr. 1 2e Nota van inlichtingen behorende bij bestek en voorwaarden: "": Besteknummer: GG2015-003 Projectnummer MUG: 81197313 Datum: 4 januari 2016 Opgesteld door: Gecontroleerd door: RWi SMe Vrijgegeven

Nadere informatie

Werkinstructie Inschrijving Negometrix3 Inkoopprocedure 2020

Werkinstructie Inschrijving Negometrix3 Inkoopprocedure 2020 Werkinstructie Inschrijving Negometrix3 Inkoopprocedure 2020 Inhoudsopgave Inschrijving 3 1. Aanleveren van gegevens 3 2. De werkwijze 4 3. Stap 1: Aanmaken digitale inschrijving 5 4. Stap 2: Vragenlijsten

Nadere informatie

In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt,tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.

In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt,tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. Algemene Voorwaarden Artikel 1: Definities In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt,tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. 1.1. Opdrachtgever:

Nadere informatie

Instructie digitaal aanbieden

Instructie digitaal aanbieden Instructie digitaal aanbieden Inhoud digitaal aanbieden Dit inkooptraject zal in digitale vorm plaatsvinden middels een online tender. De digitale vorm van aanbieden houdt in dat alle communicatie, de

Nadere informatie

Bijlage 8. Plan van Aanpak

Bijlage 8. Plan van Aanpak Bijlage 8 Plan van Aanpak 2 / 9 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Outline voor Plan van Aanpak... 4 2.1 Visie op projectaanpak... 4 2.3 Planning... 4 2.4 Constructie... 5 2.5 Logistiek... 6 2.6 Certificering...

Nadere informatie

inclusief of exclusief BTW?

inclusief of exclusief BTW? Nota van inlichtingen Betreft Nota van Inlichtingen 1 Datum 21-12-2015 Van Waterschap Scheldestromen Ref. Project Europese Aanbesteding Schilderwerken 2015036973 Deze nota van inlichtingen wordt hiermee

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Kunt u aangeven wat wordt bedoeld met organische groei? Kunt u aangeven welke de huidge providers zijn voor vaste en mobiele abonnementen? Onde organische groei wordt verstaan aanschaf van mobiele toestellen

Nadere informatie

Versie 4.0 April 2017

Versie 4.0 April 2017 Versie 4.0 April 2017 Gebruikershandleiding Parkeergarage De Kaap Hoogeveen De parkeergarage op De Kaap kent verschillende vaste gebruikers: U bent huurder of koper van een appartement met parkeerplaats

Nadere informatie

Europese aanbesteding Beeldkwaliteit

Europese aanbesteding Beeldkwaliteit Europese aanbesteding Beeldkwaliteit 2018-2021 Versie 1.0 Datum 14-11-2017 Referentie 170183 Copyright Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer Afdeling Inkoop Postbus 12651 2500 DP Den Haag Tel.nr. 06 13

Nadere informatie

Instructie registratie & digitaal aanbieden

Instructie registratie & digitaal aanbieden Instructie registratie & digitaal aanbieden Registratie Om deel te kunnen nemen aan een tender, dient u uw organisatie éénmalig te registreren op het Negometrix platform. Het platform van Negometrix is

Nadere informatie

Instructie digitaal aanbieden

Instructie digitaal aanbieden Instructie registratie & digitaal aanbieden Instructie digitaal aanbieden Inhoud digitaal aanbieden Dit inkooptraject zal in digitale vorm plaatsvinden middels een online tender. De digitale vorm van aanbieden

Nadere informatie

Bij de Inschrijving worden de volgende documenten door alle Inschrijvers ingediend. In te vullen. format. conform: Bijlage 2.

Bij de Inschrijving worden de volgende documenten door alle Inschrijvers ingediend. In te vullen. format. conform: Bijlage 2. Bijlage 1 Checklist Onderdelen Inschrijving NB: Door de Aanbestedende dienst wordt geëist, om ter informatie en als voorbereiding op de proefopstelling, een toelichting (maximaal 1 A4) te geven op of een

Nadere informatie

Indicatieprijs: Q-Pro Standaard / Plus, vanaf Euro 5.000,00/ Euro 6.000,00 excl. BTW en installatie

Indicatieprijs: Q-Pro Standaard / Plus, vanaf Euro 5.000,00/ Euro 6.000,00 excl. BTW en installatie Omschrijving aanbieding Volgnummersysteem Q-Pro Indicatieprijs: Q-Pro Standaard / Plus, vanaf Euro 5.000,00/ Euro 6.000,00 excl. BTW en installatie Het klantverwijssysteem Q-Pro is leverbaar als Standaard

Nadere informatie

pagina vraag antwoord

pagina vraag antwoord Nota van Inlichtingen 2 - Openbare Europese aanbesteding "Inkoop van Hardware" - CVO Zuid West Fryslan 7 november 2013 # document paragraaf, artikel, bijlagenummer 1 Algemeen 1e NvI vraag 10 / 12 / 13

Nadere informatie

Levering p.v.-systeem Sportzaal / school Portland te Rhoon BAR-Organisatie (Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk)

Levering p.v.-systeem Sportzaal / school Portland te Rhoon BAR-Organisatie (Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk) Nota van Inlichtingen Levering p.v.-systeem Sportzaal / school Portland te Rhoon Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Levering p.v.-systeem Sportzaal / school Portland te Rhoon BAR-Organisatie

Nadere informatie

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal.

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal. B I J L A G E 4 V O O R W A A R D E N A A N O N D E R N E M E R E N I N S C H R I J V I N G E N A L G E M E N E V O O R W A A R D E N B I J H E T I N V U L L E N V A N H E T U E A ( U N I F O R M E U R

Nadere informatie

MODEL HUUROVEREENKOMST KANTOORRUIMTE en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7: 230a BW

MODEL HUUROVEREENKOMST KANTOORRUIMTE en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7: 230a BW MODEL HUUROVEREENKOMST KANTOORRUIMTE en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7: 230a BW door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) op 30-1-2015 vastgesteld en tevens gepubliceerd op de website www.roz.nl.

Nadere informatie

Digitaal Portfolio software Aanbestedende Dienst:

Digitaal Portfolio software Aanbestedende Dienst: Nota van Inlichtingen Digitaal Portfolio software Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Digitaal Portfolio software Landstede 2016/03/DP/Landstede Omschrijving: Landstede VO zoekt een portfoliosysteem

Nadere informatie

FOBO Digitaal Ritformulier (DRF) en Back-office Ambulancezorg

FOBO Digitaal Ritformulier (DRF) en Back-office Ambulancezorg Nota van Inlichtingen FOBO Digitaal Ritformulier (DRF) en Back-office Ambulancezorg Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: FOBO Digitaal Ritformulier (DRF) en Back-office Ambulancezorg Veiligheidsregio

Nadere informatie

Programma van Eisen. Bijlagen Bijlage E1 dataset 2016 gebruik Piet Heingarage Bijlage E2 tekeningen / plattegrond Piet Heingarage

Programma van Eisen. Bijlagen Bijlage E1 dataset 2016 gebruik Piet Heingarage Bijlage E2 tekeningen / plattegrond Piet Heingarage Programma van Eisen Project Verlichting Piet Heingarage Kenmerk AI 2017-0236 Datum 4 december 2017 Versie 1.0 Bijlagen Bijlage E1 dataset 2016 gebruik Piet Heingarage Bijlage E2 tekeningen / plattegrond

Nadere informatie

Instructie Negometrix t.b.v. Dagbesteding

Instructie Negometrix t.b.v. Dagbesteding Contact Shared Service Centrum SSC Provinciehuis Luttenbergstraat 2 Postbus 538 8000 AM Zwolle Telefoon (038) 498 5189 www.zwolle.nl Instructie Negometrix t.b.v. Dagbesteding Digitaal contracteren in Negometrix

Nadere informatie

Bestaande ontruimingsalarminstallaties

Bestaande ontruimingsalarminstallaties Rijnstraat 8 Postbus 20952 2500 EZ Den Haag Bestaande ontruimingsalarminstallaties Instructie Versie 1.0 Status Definitief Contactpersoon T 0800-899 1103 info.infofoon @rgd.minbzk.nl Betreft Bestaande

Nadere informatie