Categorie: Bijlage 4 Datum: Nota van Nota van Inlichtingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Categorie: Bijlage 4 Datum: Nota van Nota van Inlichtingen"

Transcriptie

1 Datum publicatie Nota v Inl: Nota van Inlichtingen Schoolzwemvervoer en Schooltuinenvervoer 1. Bijlage 4. Kunt u bevestigen dat deze bijlage pas hoeft te worden aangeleverd na een verzoek daartoe van de opdrachtgever en dus niet al in de offerte hoeft te worden opgenomen? Antwoord: Ja dat wordt bevestigd. Categorie: Bijlage 4 Datum: p. 38 Bij 3.0 D wordt verwezen naar eis 9 voor het aanleveren van bewijsstukken door onderaannemers. Waar is deze eis opgenomen? Antwoord: zie antwoord op vraag p. 12 Onduidelijk is hoe u de kwaliteit gaat beoordelen van stap tot stap. Kunt u daarom uitgebreid toelichten welke werkwijze (protocol) u volgt voor de puntentoekenning, zodat transparant is hoe u beoordeelt? 1 Onderdelen hiervan zijn bijvoorbeeld omvang beoordelingsteam, deskundigheidsgebieden beoordelaars, wijze toekennen cijfers, omgang met grote verschillen tussen beoordelaars. Antwoord: Het beoordelingsteam bestaat uit vier deskundigen 1. financieel deskundige 2. inhoudelijk deskundige 3. vervoers deskundige 4. directie adviseur De beoordelaars beoordelen onafhankelijk van elkaar de gunningscriteria op basis van een vooraf opgesteld document met uitwerking van de gunningscriteria. Dit document geven wij niet vrij. Inschrijvers moeten vanuit hun eigen deskundigheid het gevraagde bij de gunningscriteria formuleren p. 15 Kunt u bevestigen dat de inschrijver de jaarrekeningen (balansen, winst- en verliesrekening en accountantsverklaringen) pas na een verzoek daartoe van de opdrachtgever hoeven te worden aangeleverd? Antwoord: Nee, dat is niet zo. Bij punt in het Bestek is opgenomen we de jaarrekeningen wel willen ontvangen op het moment van inschrijven. Dit is in tegenstelling tot wat is opgenomen in de eigen verklaring, het Bestek is hierin bepalend p. 18 Mogen ook lijnbussen worden ingezet die aan de vereisten voldoen?

2 2 Antwoord: De bussen die worden ingezet moeten voldoen aan de vereisten voor touringcarvervoer p. 17 Kunt u bevestigen dat ook het aanleveren van een polisblad (verzekeringsverklaring) voldoet? Antwoord: Ja dat wordt bevestigd p. 16 Kunt u bevestigen dat de referentielijst en uitwerking pas hoeven te worden aangeleverd na de voorlopige gunning en niet hoeven te worden aangeleverd in de offerte? Antwoord: Ja dat wordt bevestigd p. 13 Klopt het dat de uitwerking van de wensen (waaronder ook de beschrijvingen van het PvE ) niet hoeven te worden ondertekend? Antwoord: Inschrijvers zullen moeten zorgen voor ondertekening van in hoofdstuk 3 van het Bestek genoemde beschrijvingen plus de in te leveren documenten en bijlagen. Deze stukken worden na ondertekening gescand en door de inschrijver geupload in TenderNed p.22 Bij perceel B (Tuinen). Verzorgen ook hier de scholen zelf de begeleiding? Antwoord: Ja, tijdens het vervoer van de leerlingen verzorgen de scholen de begeleiding van de leerlingen in de bus zelf. de begeleiders zijn verantwoordelijk voor de handhaving van orde, rust en veiligheid in de bus gedurende de rit. 10. Bijl. 10/11 art 5 p.60/65 Kunt u bevestigen dat de optie tot verlenging tweezijdig is? Perceel: Antwoord: Aangenomen wordt dat hier wordt gedoeld op artikel 2 van de contracten in bijlage 10 en 11 van het Bestek. Een optie is altijd eenzijdig; zo ook hier. Categorie: bijlagen 10 en 11 Datum:

3 11. Bijl 10 Art 4p 59 Bijl. 11 art 8 p.64 Hoe vaak is in het afgelopen jaar een rit binnen 24 uur geannuleerd? Graag per perceel een opgave. Antwoord: Perceel 1. Schoolzwemvervoer: in 2012 is 5 keer een rit binnen 24 uur geannuleerd. Perceel 2. Schooltuinen vervoer: in 2012 is 5 keer een rit binnen 24 uur geannuleerd. Categorie: bijlagen 10 en 11 Datum: Bijlage 7 vanaf p.50 Voor de schooltuin Osdorp wordt vervoer gevraagd voor de El Amien school. In de lijst met schooladressen staan meerdere El Amien scholen vermeld. Om welke school gaat het? Antwoord: Het gaat hier om de El Amien I (nummer 1): Saaftingestraat BW Categorie: bijlage 7 Datum: Bijlage Eigen Verklaring. Bij 3.0 d staat: "Schrijft u zich in met een combinatie en/of schakelt u onderaannemers in? Zo ja, zie eis nr. 9 inzake de door de combinant(en) en/of onderaannemer(s) aan te leveren documenten." 3 Perceel: Wat is eis 9 en waar staat deze eis uitgelicht in de aanbestedingsstukken? Antwoord: Eis nr. 9 is de in Tenderned opgenomen eis met nummer Bijlage Eigen Verklaring. Bij 3.0 b staat: "Kunt u een verklaring overleggen betreffende de financiële eisen conform het gestelde in eis nr. 14." Wat is deze eis en waar staat deze eis uitgelicht in de aanbestedingstukken? Antwoord: Zie antwoord op vraag bestek 2.9 pagina 11. In dit artikel beschrijft u de indeling van de offerte. De offerte moet echter puntsgewijs in tenderned worden geupload. Klopt het dat inschrijvers dus ook een complete offerte (een compleet document in PDF) dienen toe te voegen die aan de vereisten voldoet in artikel 2.9? Antwoord: Inschrijvers moeten puntsgewijs in TenderNed de offerte uploaden, daarnaast moeten de gevraagde bijlagen als documenten worden geupload. Een complete offerte is niet noodzakelijk. Categorie: Bestek/beschrijvend document Datum:

4 4 16. In het bestek pagina 13 artikel 3.4 punt 4 geeft u aan dat inschrijver inzichtelijk moet maken hoe hij de onderaannemer voor de duur van de overeenkomst aan zich weet te binden. Hoe dient inschrijver dit inzichtelijk te maken? Bv. met een beschrijving, met een conceptovereenkomst of in de verklaring die u vraagt. Antwoord: Het gaat hier om par. 3.2 lid 4; in eis nr. 9 op Tenderned, wordt verwezen naar bijlage 2; dit moet zijn bijlage 1. Inschrijver overlegt twee verklaringen, waarvan een in de vorm van bijlage 1; de andere is vormvrij. 17. U geeft in artikel 2.9 van het bestek aan, bij de opbouw van de offerte, dat bij tabblad 4 een holdingverklaring en een verklaring hoofdelijke en gezamenlijke aansprakelijkheid (indien van toepassing) moet worden toegevoegd. Daar zijn geen formats voor toegevoegd. Kunt u die alsnog aanleveren? Antwoord: Hier worden geen formats van geleverd. Inschrijvers zijn vrij in de vorm waarop zij hierover willen informeren. 18. Bij selectie-eis 14 (waarborgen) op Tenderned vraagt u de jaarrekeningen van de afgelopen 3 jaren toe te voegen. Volgens Bijlage 2 Eigen Verklaring hoeven deze pas na voorlopige gunning te worden aangeleverd. Kunt u bevestigen dat de Eigen Verklaring leidend is en dat de jaarrekeningen pas op eerst verzoek van de opdrachtgever, na voorlopige gunning, hoeven te worden opgegeven? Antwoord: Bij punt in het Bestek is opgenomen we de jaarrekeningen wel willen ontvangen op het moment van inschrijven. Dit is in tegenstelling tot wat is opgenomen in de eigen verklaring, het Bestek is hierin bepalend. 19. Bestek pagina 17. Kunt u bevestigen dat het certificaat Stichting Keurmerk Touringcarbedrijven niet hoeft te worden toegevoegd aan de specifieke offerte, zoals aangegeven in artikel 2.9 pagina 11? Voor het certificaat is geen tabblad opgenomen in de indeling van de inschrijving. Dus gaan wij ervan uit dat het certificaat niet hoeft te worden toegevoegd. Categorie: Bestek/beschrijvend document Datum: Categorie: Bewijslast Datum: Antwoord: Ik kunt met een kopie van het certificaat Stichting Keurmerk Touringcarbedrijven volstaan, echter wanneer u dit certificaat niet levert dan verwachten wij van de inschrijver een Calamiteitenplan en Personeelshandboek dan wel een bedrijfsreglement. Dit document kunt u toevoegen als Tabblad 13. Keurmerk of Calamiteitenplan of Personeelshandboek. In het Bestek is dat als volgt opgenomen: " Keurmerk of Calamiteitenplan en personeelshandboek Om het calamiteitenplan en overige kwaliteitsaspecten te toetsen dient minimaal te worden overgelegd een kopie van: a) een omschrijving van een calamiteitenplan, alsmede b) een personeelshandboek dan wel een bedrijfsreglement

5 5 Indien de vervoerder beschikt over een certificering van de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB), hoeven de bij a) en b) genoemde documenten niet te worden overgelegd en kan worden volstaan met een kopie van het certificaat. Aspecten of documenten die bijdragen aan de kwaliteit en die niet zijn genoemd, kunnen hier worden genoemd of bijgesloten." Categorie: Bestek/beschrijvend document Datum: Bijlage 5. U schrijft: "De eerste twee kolommen geven de vraag aan en in welke paragraaf u de vraag kunt nalezen. In de laatste twee kolommen dient u aan te geven of u aan de vraag voldoet." De laatste kolom 'zie' lijkt ons overbodig. Wij verklaren immers akkoord te gaan met alle eisen en de gestanddoeningtermijn. Kunt u bevestigen dat deze kolom vervalt of dat het volstaat hier 'n.v.t.' in te vullen? Antwoord: U kunt de laatste kolom leeg laten p.26 U geeft aan dat tot 68 leerlingen in 1 voertuig moeten worden vervoerd. Deze bussen zijn in markt nauwelijks verkrijgbaar. Gangbaar voor dit vervoer is een touringcar die plaats biedt aan 50 personen. Verder brengt het inzetten van een 68+4-persoons touringcar praktische problemen met zich als het gaat om de bereikbaarheid van locaties in. Daarom vragen wij u de eis aan te passen zodat er bussen ingezet mogen worden die ingericht zijn voor het vervoer van maximaal 50 personen, i.p.v. de verplichting 1 voertuig in te moeten zetten voor het vervoer tot maximaal 68(+4) personen. Kunt u daarmee instemmen? En zo nee waarom niet? Het is aan een inschrijver om te bepalen hoe hij de inzet van voertuigen verrekent in de prijs voor een rit zoals in deze aanbesteding wordt uitgevraagd. Antwoord: Wij stemmen niet in met uw verzoek. Wij vragen u niet om alle ritten met een touringcar voor 72 personen te rijden, alleen voor de ritten waarbij meer dan 50 personen vervoerd moeten worden kunt u daarvoor kiezen. U kunt er ook voor keizen om twee touringcars voor 50 personen in te zetten. U kunt in de bijlage 6. en bijlage 7. nagaan hoe vaak de touringcar met hoge capaciteit noodzakelijk is. 22. Is de nummeringen de titel in bijlage 11, Opdrachtovereenkomst Schooltuinenvervoer correct? Antwoord: Nee, de titel van bijlage 11 moet zijn: Conceptovereenkomst Schooltuinenvervoer. De nummering moet worden aangepast conform de nummering in bijlage 10, Conceptovereenkomst Schoolzwemvervoer. Categorie: bijlagen 10 en 11 Datum:

6 6 23. Bestek artikel pagina 17. U vraagt inschrijver een kopie van het certificaat Stichting Keurmerk Touringcarbedrijven toe te voegen aan de inschrijving. Bij welke eis (onderdeel Selectie) in Tenderned dienen wij deze kopie toe te voegen? Antwoord: Dit onderdeel van het Bestek is abusievelijk niet opgenomen bij de eisen. Zie verder vraag 24. Categorie: Bewijslast Datum: Bij de selectie-eisen op Tenderned staat bij enkele criteria dat bewijsstukken moeten worden aangeleverd, terwijl in de Eigen Verklaring staat (bijlage 2) dat die pas later hoeven te worden aangeleverd. Het gaat om de nonfaillissementsverklaring en de Verklaring Omtrent Gedrag rechtspersonen. Kunt u bevestigen dat de Eigen Verklaring (bijlage 2) leidend is en dat deze bewijsstukken pas na voorlopige gunning hoeven te worden aangeleverd? Antwoord: Ja dat wordt bevestigd. 25. Bijlage Eigen Verklaring. Bij punt 4.0 a staat: "Kunt u een referentielijst inclusief, verklaring opdrachtgever, overleggen voor de projecten waaruit blijkt dat de onderneming gedurende de laatste jaren (tot maximaal 5 jaar terug) projecten van vergelijkbare aard en omvang heeft uitgevoerd en tijdig heeft opgeleverd? Minimum eis voor deze opdracht conform eis nr. 18." Categorie: Bewijslast Datum: Wat is de toelichting van deze eis en waar is de uitwerking te vinden in de aanbestedingsstukken? Antwoord: Deze eis is vermeld onder eis nr. 18 in Tenderned en toegelicht in het Bestek punt Bijlage Eigen Verklaring. In de verklaring staat: "De vragen onder 2.0 en 2.1 dient u alleen met ja of nee te beantwoorden. Indien u een vraag met ja beantwoordt dient u in een bijlage duidelijk en volledig te beschrijven wat de betreffende toestand was. Bij 2.1 staat: "Heeft de onderneming aan zijn verplichtingen voldaan ten aanzien van de betaling van zijn belastingen / sociale premies overeenkomstig de wettelijke bepalingen van het land van de aanbestedende dienst?" Wij hebben inderdaad aan deze verplichting voldaan en ons antwoord is dan ook "ja". Volgens ons hoeft hier echter in de offertefase geen bewijslast te worden aangeleverd. Kunt u dat bevestigen? Antwoord: Ja dit wordt door ons bevestigd

7 p. 16 Wat verstaat u onder ingehuurde beroepskrachten? Kunt u daar voorbeelden van geven. Antwoord: Ingehuurde beroepskrachten zijn de chauffeurs die geen arbeidsovereenkomst hebben bij de onderneming en worden ingezet op het moment dat de eigen chauffeurs (een deel van) het werk niet kunnen leveren. Voorbeeld: Chauffeur die wordt ingezet via een uitzendbureau p. 15 Kunt u bevestigen dat van eventueel in te zetten onderaannemers geen uittreksel van de Kamer van Koophandel in de offerte hoeft te worden opgenomen? Antwoord: Nee dit wordt niet bevestigd. Hierover vind u het volgende in het Bestek: Inschrijving Kamer van Koophandel De Inschrijver dient te zijn ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel of het beroeps- of handelsregister van het land waarin hij is gevestigd, dan wel een aantoonbaar vergelijkbare registratie. Ook de eventueel door de inschrijver in te zetten onderaannemers dienen te voldoen aan dit criterium. Als bewijsstuk dient een kopie van het uittreksel te worden bijgevoegd. Dit uittreksel mag niet ouder zijn dan zes maanden , p. 13 Punt 4. Daarbij maakt hij inzichtelijk hoe hij de onderaannemer voor de uitvoering van de overeenkomst aan zich weet te binden. Voldoen wij aan deze eis als wij bijlage 1 invullen of dienen wij dit op een andere manier aan te tonen? Graag ontvangen wij in dat laatste geval voorbeelden hoe wij dit dienen aan te tonen. Antwoord: Er worden twee verklaringen ingediend; een in de vorm van bijlage 1 en de ander is een verklaring van de onderaannemer; deze laatste verklaring is vormvrij , p. 13 Punt 4. Tevens dient hij een verklaring van de onderaannemer te overleggen dat deze inderdaad als onderaannemer optreedt en welke middelen deze beschikbaar stelt. Klopt het dat de inschrijver hier een eigen verklaring voor mag opstellen? Categorie: Aanbestedingsprocedure Datum: Antwoord: Het door u weergegeven punt is onderdeel van het volgende punt: "De hoofdaannemer die gebruik maakt van (middelen van) onderaannemers om aan de in dit hoofdstuk en de in hoofdstuk 4 gestelde Eisen te voldoen, verklaart schriftelijk ten aanzien van iedere onderaannemer afzonderlijk op welke middelen van die onderaannemer hij zich beroept aan de hand van het format in bijlage 1. (specificatie onderaanneming) van dit bestek. Daarbij maakt hij inzichtelijk hoe hij de onderaannemer voor de uitvoering van de overeenkomst aan zich weet te binden. Tevens dient hij een verklaring van de onderaannemer te overleggen dat deze inderdaad als onderaannemer optreedt en welke bepaalde middelen deze beschikbaar stelt. Uit de verklaringen moet duidelijk blijken dat gezamenlijk aan de gestelde eisen en de gevraagde gegevens in dit bestek wordt voldaan." De inschrijver moet de onderaannemer(s) om een verklaring vragen en deze verklaring(en) uploaden in TenderNed Categorie: Aanbestedingsprocedure Datum:

8 8 31. Wat zijn de namen van de inschrijvers die het bestek hebben opgevraagd? Antwoord: Wij publiceren geen namen van inschrijvers die het bestek hebben opgevraagd. Categorie: algemeen Datum: vraag 15 van de nota van inlichtingen. Na het lezen van de vraag blijft er nog enige onduidelijkheid. U geeft aan dat 4 deskundigen de kwalitatieve gunningcriteria beoordelen. Vraag 1: Welke beoordelingsmethode volgen zij? Kunnen ze bijvoorbeeld een cijfer geven van 1 tot en met 10 of werkt u met een andere puntentoekenningmethode. Zo ja welke? Vraag 2: Stel dat er grote verschillen zijn tussen de beoordelaars onderling. Hoe gaat u daar dan mee om? Vraag 3: Nadat de scores bekend zijn, klopt het dan dat u de scores optelt en deel door 4? Antwoord: 1. De beoordelingsmethode is vastgelegd in een protocol, dit document geven wij niet vrij. 2. Indien zich grote verschillen tussen de scores van de leden voordoen, worden deze besproken tijdens de eerste resultaatbijeenkomst. De algemeen projectleider stelt hiervoor de agenda op in samenwerking met de juridisch medewerker. De motiveringen van de beoordelingscommissie worden uitgewisseld en daarna worden de leden van de beoordelingscommissie gevraagd opnieuw hun beoordeling voor het betreffende criterium te geven. 3. De punten gegeven door de vier beoordelaars worden per criterium opgeteld en vervolgens gedeeld door 4, met afronding tot 1 cijfer achter de komma. De totale maximale score is 100 punten per perceel. 33. In paragraaf geeft u aan dat inschrijvers duidelijk aangeven voor welk perceel zij inschrijven en dat de prijs per perceel beoordeeld wordt. Wij gaan er van uit dat 1 inschrijver op beide percelen mag inschrijven en er twee gescheiden beoordelingen en gunningen plaatsvinden. Klopt dit? Tevens vragen wij u aan te geven waar in de inschrijving vermeldt moet worden op welk(e) perc(e)el(en) er ingeschreven wordt en waar de prijs of prijzen dienen te worden ingevuld. Categorie: nota van inlichtingen Datum: Antwoord: De eisen en gunningscriteria zijn voor beide percelen gelijk met uitzondering van 1: het gunningscriterium Ritprijs 2: Eis nr 19 geldt alleen voor Schooltuinenvervoer (perceel 2) 3: Eis nr 20 geldt alleen voor Schoolzwemvervoer (perceel 1). Inschrijver mag op beide percelen inschrijven. Beide percelen worden gescheiden beoordeeld en gegund. Doordat de Inschrijver voor één of beide percelen het gunningscriterium Ritprijs invult is duidelijk voor de beoordelingscommissie voor welk perceel de beoordeling van de beoordelingscommissie gekoppeld moet worden aan de score op de Ritprijs. Categorie: Bestek/beschrijvend document Datum:

9 9 34. In paragraaf schrijft u in de eerste zin: te verklaren een referentielijst inclusief, verklaring DMO, te kunnen overleggen Wat bedoelt u precies met: inclusief, verklaring DMO? Antwoord: Deze zin is inderdaad niet correct. Bedoelt wordt dat de opdrachtgever die wordt vermeld in de referentie verklaart dat het betreffende project door de Inschrijver is uitgevoerd en tijdig is opgeleverd. Deze tekst komt ook terug in bijlage 2. Eigen verklaring punt In paragraaf is de laatste zin een vraag. Moet deze vraag beantwoord worden? Is het de bedoeling dat in tegenstelling tot wat elders in deze paragraaf gesteld wordt er toch jaarrekeningen bijgevoegd worden? Graag verduidelijking. Categorie: Bestek/beschrijvend document Datum: Antwoord: Bij punt in het Bestek is opgenomen we de jaarrekeningen wel willen ontvangen op het moment van inschrijven. Dit is in tegenstelling tot wat is opgenomen in de eigen verklaring, het Bestek is hierin bepalend. 36. In deze bijlage (2) verwijst u onder punt 4.0 bij a. naar eis nr. 18. Welke eis wordt hier bedoeld en waar vinden we die? De nummering is niet terug te vinden bij de eisen in het PvE. Categorie: Bestek/beschrijvend document Datum: Antwoord: Deze eis is vermeld onder eis nr. 18 in Tenderned en toegelicht in het Bestek punt Categorie: Bestek/beschrijvend document, bijlage 2 Datum: In deze bijlage (2) verwijst u onder punt 3.0 bij d. naar eis nr. 9. Welke eis wordt hier bedoeld en waar vinden we die? De nummering is niet terug te vinden bij de eisen in het PvE Antwoord: Deze eis is vermeld onder eis nr. 9 in Tenderned en wordt toegelicht in punt 3.2. van het Bestek Categorie: Bijlage 2 Datum: De titel van paragraaf is Op- en overstapplaatsen. Aangezien u overstappen per definitie niet toestaat lijkt ons voor deze paragraaf en bijbehorend plan de titel Op- en uitstapplaatsen beter te passen. Antwoord: U heeft gelijk, wij staan geen overstap toe. Daarover geven we in deze paragraaf wel duidelijkheid, vandaar deze naam. Categorie: Bestek/beschrijvend document Datum:

10 In paragraaf Toekomstige ontwikkelingen schrijft u: Opdrachtnemer beschrijft in zijn Inschrijving op welke wijze hij zich op de hoogte houdt van deze wijzigingen. Klopt het dat deze beschrijving niet beoordeeld wordt? Antwoord: De gevraagde beschijving in punt wordt niet beoordeeld. Categorie: Bestek/beschrijvend document Datum: In deze bijlage (2) verwijst u onder punt 3.0 bij b. naar eis nr. 14. Welke eis wordt hier bedoeld en waar vinden we die? De nummering is niet terug te vinden bij de eisen in het PvE. Antwoord: Deze eis is vermeld onder eis nr. 14 in Tenderned en toegelicht in het Bestek punt Categorie: Bijlage 2 Datum:

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord Project: Nieuwbouw en renovatie Naturalis Biodiversity Center te Leiden Kenmerk: NNL1502E007 Onderwerp: nota van inlichtingen 1 Betreffende: selectiefase Datum: 23-3-2015 Nr. Document (selectieleidraad,

Nadere informatie

Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer

Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer

Nadere informatie

14-1.pdf pdf. 2.8 Hoe vindt de beoordeling plaats (aantal beoordeelaars/proces)?

14-1.pdf pdf. 2.8 Hoe vindt de beoordeling plaats (aantal beoordeelaars/proces)? Datum publicatie Nota v Inl: 14-12-2012 Nota van Inlichtingen programmamanager "Castricum volop in beweging" 1.3 Inschrijver vermoedt dat er sprake is van een verschrijving. Is de aanname correct dat gedoeld

Nadere informatie

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal.

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal. B I J L A G E 4 V O O R W A A R D E N A A N O N D E R N E M E R E N I N S C H R I J V I N G E N A L G E M E N E V O O R W A A R D E N B I J H E T I N V U L L E N V A N H E T U E A ( U N I F O R M E U R

Nadere informatie

Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200

Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200 Nota van Inlichtingen Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbesteding Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200

Nadere informatie

Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer Nota van Inlichtingen Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei 2015 Ref. 4476979 Project Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen nr. 1 van 18 juli en Nota van Inlichtingen nr. 2 van 11 augustus 2016 en Nota van Inlichtingen nr. 3 van 18 augustus 2016

Nota van Inlichtingen nr. 1 van 18 juli en Nota van Inlichtingen nr. 2 van 11 augustus 2016 en Nota van Inlichtingen nr. 3 van 18 augustus 2016 Nota van Inlichtingen nr. 1 van 18 juli en Nota van Inlichtingen nr. 2 van 11 augustus 2016 en Nota van Inlichtingen nr. 3 van 18 augustus 2016 Aanbestedingsleidraad voor de Europese aanbesteding inzake

Nadere informatie

Teamleider P&O. Bedrijfsleider Unit Groen Werkleider Groen. Nota van Inlichtingen. Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei Ref.

Teamleider P&O. Bedrijfsleider Unit Groen Werkleider Groen. Nota van Inlichtingen. Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei Ref. Nota van Inlichtingen Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei 2015 Ref. 4476979 Project Opleidingen en trainingen Perceel 3: MBO BBL niveau 1 en 2 Groen opleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Nadere informatie

Toelichting: Een aantal bijlagen zijn gewijzigd, deze zijn toegevoegd aan documenten in Tenderned.

Toelichting: Een aantal bijlagen zijn gewijzigd, deze zijn toegevoegd aan documenten in Tenderned. Nota van Inlichtingen SSBU Schoonmaak Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: SSBU Schoonmaak Gemeente Utrecht 13.SSBU.055 Omschrijving: De Stadsschouwburg Utrecht is voornemens een raamovereenkomst

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud

Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud 2016-2019 Aanbesteding Bestek riooladvies & -Onderhoud 2016-2019 Aanbestedende Dienst: Gemeente Hellevoetsluis Referentie: 15-029 Omschrijving: Data:

Nadere informatie

Tweede Nota van Inlichtingen aanbesteding Regiotaxi Noordoost-Brabant. TenderNed Kenmerk 95023

Tweede Nota van Inlichtingen aanbesteding Regiotaxi Noordoost-Brabant. TenderNed Kenmerk 95023 Naam aanbesteding: Aanbestedende dienst: Contactpersonen: Regiotaxi Noordoost-Brabant GR-KCV Mevr. V. Extra Vraag 1 Pagina 20 uit Bestek Paragraaf: 4.3.3 Het is niet mogelijk om het referentieformulier

Nadere informatie

Bijlagen 1 A. tm H. Bij bestek en verzoek om offertes Uitvoerende werkzaamheden Het Energie Gezelschap

Bijlagen 1 A. tm H. Bij bestek en verzoek om offertes Uitvoerende werkzaamheden Het Energie Gezelschap Bijlagen 1 A. tm H. Bij bestek en verzoek om offertes Uitvoerende werkzaamheden Het Energie Gezelschap Verbetering energielabel van woningen van particuliere eigenaren in Eindhoven in het kader van de

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen Inkoopnummer: 2015-194 d.d. 27 augustus 2015 Aanbesteding verbouwing kantoor en plaza/vergadercentrum Stadhuis sisovereenkomst - Werktuigbouwkundige Installaties Renovatie en optimalisatie

Nadere informatie

EU-aanbesteding Basismobiliteit Noord-Veluwe - perceel 2: vervoer Aanbestedende Dienst: Gemeente Ermelo Referentie: 1326

EU-aanbesteding Basismobiliteit Noord-Veluwe - perceel 2: vervoer Aanbestedende Dienst: Gemeente Ermelo Referentie: 1326 Nota van Inlichtingen EU-aanbesteding Basismobiliteit Noord-Veluwe - perceel 2: vervoer Aanbesteding EU-aanbesteding Basismobiliteit Noord-Veluwe - perceel 2: vervoer Aanbestedende Dienst: Gemeente Ermelo

Nadere informatie

Bijlage 4: Eigen Verklaring Bestek

Bijlage 4: Eigen Verklaring Bestek Bijlage 4: Eigen Verklaring Bestek 2010-22 Gemeente Overbetuwe Centrale inkoop De heer E. Volgers Email: inkoop@overbetuwe.nl Postbus 11 6660 AA Elst Telefoon: 0481-362300 Fax : 0481-372482 (Lege velden

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1. Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Nota van Inlichtingen 1. Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Nota van Inlichtingen 1 Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Opgesteld door: Projectgroep Versie: 1.0 Datum: 31-08-2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3

Nadere informatie

Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/ Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012

Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/ Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012 Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/2012.0041 Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012 Vraag 1. Offerteaanvraag, pagina 4 Het viel ons op dat u al een eerste

Nadere informatie

In zes stappen volledig digitaal aanbesteden via TenderNed

In zes stappen volledig digitaal aanbesteden via TenderNed In zes stappen volledig digitaal aanbesteden via TenderNed 1 2 3 4 5 6 TenderNed is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken Publiceren Stap 1 Stap 2 Publiceren van de aankondiging over

Nadere informatie

Bestek. Schoolzwemvervoer en. schooltuinenvervoer 2013

Bestek. Schoolzwemvervoer en. schooltuinenvervoer 2013 Bestek Schoolzwemvervoer en schooltuinenvervoer 2013 Gemeente Amsterdam. Alle rechten voorbehouden. Inhoudsopgave 1. Algemeen... 4 1.1. Inleiding... 4 1.2. De Aanbestedende Dienst... 5 1.3. Doel van de

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs

Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs Opgesteld door: Projectgroep Versie: Definitief Datum: 16 oktober 2014 Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

- Administratieve bijlage - NL-Petten: de terbeschikkingstelling van uitzendkrachten voor JRC-IET (locatie te Petten)

- Administratieve bijlage - NL-Petten: de terbeschikkingstelling van uitzendkrachten voor JRC-IET (locatie te Petten) Ref. Ares(2014)1829175-04/06/2014 - Administratieve bijlage - NL-Petten: de terbeschikkingstelling van uitzendkrachten voor JRC-IET (locatie te Petten) Aankondiging van een opdracht: 2014/S 105-184206

Nadere informatie

Collegebesluit Collegevergadering: 18 januari 2019

Collegebesluit Collegevergadering: 18 januari 2019 ONDERWERP RegioRijder (doelgroepenvervoer), aanbesteding vervoerscapaciteit SAMENVATTING Voorgesteld wordt het leerlingenvervoer per 1 september 2019 uit te laten voeren door RegioRijder. Daarnaast neemt

Nadere informatie

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T Bijlagen horende bij het Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum Bijlage 1: Checklist; Bijlage 2: Inschrijfbiljet; Bijlage 3: Eigen Verklaring (aparte bijlage) ; Bijlage

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN

NOTA VAN INLICHTINGEN Postbus 15 2700 AA Zoetermeer NOTA VAN INLICHTINGEN Hieronder zijn de vragen inclusief antwoorden weergegeven die betrekking hebben op de selectiefase van de nationale aanbesteding Engineer & Build IKC

Nadere informatie

Bereidverklaring Bankgarantie

Bereidverklaring Bankgarantie Bijlage 2: Bereidverklaring Bankgarantie Ondergetekende verklaart dat, indien Brandweer Amsterdam-Amstelland de opdracht voor de renovatie van Brandweerrkazerne WILLEM aan hem gunt, hij door een gerenommeerde

Nadere informatie

Aanbestedingsleidraad

Aanbestedingsleidraad Aanbestedingsleidraad ProRail heeft een nieuwe aanbestedingsleidraad in gebruik genomen. Wij verzoeken u de nieuwe aanbestedingsleidraad goed door te nemen. De belangrijkste wijzigingen / uitgangspunten

Nadere informatie

Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp. Referentie:

Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp. Referentie: Nota van Inlichtingen Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp Stichting Ons Tweede Thuis Omschrijving: Stichting

Nadere informatie

Derde Nota van Inlichtingen. leerlingenvervoer gemeenten Lopik, Montfoort, Nieuwegein en IJsselstein

Derde Nota van Inlichtingen. leerlingenvervoer gemeenten Lopik, Montfoort, Nieuwegein en IJsselstein Derde Nota van Inlichtingen leerlingenvervoer gemeenten Lopik, Montfoort, Nieuwegein en IJsselstein Projectnummer: DP20141104 Status: Definitief Colofon: Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

4. Gunningcriteria. Pagina 11

4. Gunningcriteria. Pagina 11 4. Gunningcriteria De opdracht wordt gegund aan de inschrijver met de economisch meest voordelige inschrijving. Daarbij kunnen inschrijvers een aanbieding doen per perceel. Bij de beoordeling gelden de

Nadere informatie

Checklist eisen aan certificerende instellingen in NTA 8058

Checklist eisen aan certificerende instellingen in NTA 8058 Checklist eisen aan certificerende instellingen in NTA 8058 Par NTA 8058 Eis NTA 8058 Aard van de zelfverklaring Aard van onderliggende bewijsmateriaal 7.2 De certificerende instelling mag geen commercieel,

Nadere informatie

EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600

EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600 Nota van Inlichtingen EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbesteding EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600

Nadere informatie

Van Gemeente Haren Ref. P NVI-1

Van Gemeente Haren Ref. P NVI-1 Nota van Inlichtingen I Betreft Nota van Inlichtingen Datum 18 juli 2014 Van Gemeente Haren Ref. P141027-NVI-1 Project Inhuur van flexibele arbeidskrachten Tekstwijziging 1: Deel A - Beschrijvend Document

Nadere informatie

bestek nummer: blad nummer 1/5

bestek nummer: blad nummer 1/5 bestek nummer: 2011 021 01 blad nummer 1/5 OPDRACHTGEVER: OPDRACHT: WZC DE LINDE Lindestraat 16, 9790 Wortegem-Petegem UITBREIDEN BESTAAND WOON- EN ZORGCENTRUM Lindestraat 16, 9790 Wortegem-Petegem PERCEEL

Nadere informatie

De offerte wordt ingeleid door de checklist die in Bijlage 1 van deze offerteaanvraag is opgenomen.

De offerte wordt ingeleid door de checklist die in Bijlage 1 van deze offerteaanvraag is opgenomen. BIJLAGE 1 CHECKLIST De offerte wordt ingeleid door de checklist die in Bijlage 1 van deze offerteaanvraag is opgenomen. Omschrijving vraag/gevraagde Aanwezig? Plaats offerte inschrijver Offerte is uiterlijk

Nadere informatie

Pre Bid meeting Dienstvoertuigen. 23 juni 2014

Pre Bid meeting Dienstvoertuigen. 23 juni 2014 Pre Bid meeting Dienstvoertuigen 23 juni 2014 Status presentatie Deze presentatie geeft een toelichting op de werkwijze bij de aanbesteding van dienstvoertuigen. Status hiervan is : ter info. Alle op TenderNed

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Officiële benaming: BIJ12 Nationale identificatie: 191745967 Postadres: Leidseveer 2 Plaats: Utrecht Postcode: 3511 SB Land: Contactpunt(en):

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel RAV

Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel RAV Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel 160168RAV Nr. Pagina Onderwerp Vraag Antwoord 1. 8 Paragraaf 1.6 U stelt: Bij nadere uitvragen is het mogelijk dat er aanvullende eisen worden gesteld of

Nadere informatie

Instructie registratie & digitaal aanbieden

Instructie registratie & digitaal aanbieden Instructie registratie & digitaal aanbieden Registratie Om deel te kunnen nemen aan een tender, dient u uw organisatie éénmalig te registreren op het Negometrix platform. Het platform van Negometrix is

Nadere informatie

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Nota van Inlichtingen IT-dienstverlening Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: IT-dienstverlening Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Omschrijving: De Zeeuwse VO scholen

Nadere informatie

Annex A) Administratieve Bijlage. Moderniseren van de koelinstallatie in de stockage ruimte van het JRC-IRMM

Annex A) Administratieve Bijlage. Moderniseren van de koelinstallatie in de stockage ruimte van het JRC-IRMM EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT GENERAAL GEMEENSCHAPPELIJK CENTRUM VOOR ONDERZOEK Instituut voor Referentie Materialen en -Metingen (Geel) Annex A) Administratieve Bijlage Moderniseren van de koelinstallatie

Nadere informatie

Aanbestedingsleidraad bij de aankondiging, RAW bestek Groenzoom 0.1 Beplanting

Aanbestedingsleidraad bij de aankondiging, RAW bestek Groenzoom 0.1 Beplanting Aanbestedingsleidraad RAW bestek Groenzoom 0.1 Beplanting Versie D1 Datum 9 oktober 2014 Status Definitief Colofon Projectnaam De Groenzoom Projectnummer 2014-6788-01 Projectleiders Contactpersoon Auteurs

Nadere informatie

Betreft Nota van inlichtingen 1 Datum Van Kamer van Koophandel Ref. EG /BB

Betreft Nota van inlichtingen 1 Datum Van Kamer van Koophandel Ref. EG /BB Nota van inlichtingen 1 Betreft Nota van inlichtingen 1 Datum 09-03-2017 Van Kamer van Koophandel Ref. EG.162036/BB Project Europese aanbesteding Werving en Selectie 1. Bijlage 1.B De scope is W&S. Wat

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen (NvI) inzake Europese aanbesteding EA Onderhoud en Beheer voor de E&W Installaties voor de Rekencentra. definitief

Nota van Inlichtingen (NvI) inzake Europese aanbesteding EA Onderhoud en Beheer voor de E&W Installaties voor de Rekencentra. definitief (NvI) inzake Europese aanbesteding EA Onderhoud en Beheer voor de E&W Installaties voor de Rekencentra definitief 02-09-2013 EA Onderhoud + Beheer E&W Installaties Geachte heer / mevrouw, Overeenkomstig

Nadere informatie

Instructie digitaal aanbieden

Instructie digitaal aanbieden Instructie registratie & digitaal aanbieden Instructie digitaal aanbieden Inhoud digitaal aanbieden Dit inkooptraject zal in digitale vorm plaatsvinden middels een online tender. De digitale vorm van aanbieden

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie Nota van Inlichtingen_1 Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart 2014 Van Veiligheidsregio Haaglanden Perceel 2 Project Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie Deze Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

III.1.3 De vereiste rechtsvorm van de combinatie van ondernemers waaraan de opdracht wordt gegund

III.1.3 De vereiste rechtsvorm van de combinatie van ondernemers waaraan de opdracht wordt gegund AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Bevelandseweg 1, 1703 AZ Heerhugowaard ( Nederland ) Ter attentie van: Project Assistentes

Nadere informatie

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden Inschrijvingsleidraad bestek 10-16 Onderhoud asfaltverhardingen 2010 2011 gemeente Leiden voor de aanbesteding van het raamcontract voor het uitvoeren van onderhoud aan asfaltverhardingen binnen de gemeente

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. Referentie:

Nota van Inlichtingen. Referentie: Nota van Inlichtingen E-Hrm Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: E-Hrm Stichting ROC Midden Nederland Omschrijving: Doel van deze openbare aanbesteding is het sluiten van een Overeenkomst met

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. Nr. 4. ten behoeve van het project. Levering gevechtslaarzen en toebehoren

Nota van Inlichtingen. Nr. 4. ten behoeve van het project. Levering gevechtslaarzen en toebehoren Nota van Inlichtingen Nr. 4 ten behoeve van het project Levering gevechtslaarzen en toebehoren Project Levering gevechtslaarzen en toebehoren Referentienummer 872.15.1060.H Aankondiging op www.tenderned.nl

Nadere informatie

De eis voor het indienen van een routeplan en ritplanningsindicatoren wordt geschrapt. De tekst van hoofdstuk 3 zal gewijzigd worden.

De eis voor het indienen van een routeplan en ritplanningsindicatoren wordt geschrapt. De tekst van hoofdstuk 3 zal gewijzigd worden. Hoofdstuk Paginanu mmer Vraag 1. 3.5 9 Bij de digitale versie verlangt u het routeplan en de ritplanningsindicatoren. Kunt u aangeven met welke aantallen leerlingen wij per rit rekening dienen te houden?

Nadere informatie

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer Bijlage 1. Algemeen 1.1 Amstelveenhuurtin.nl 1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer 1.3 Dynamisch Aankoopsysteem Met ingang van 18 april 2016 is door de

Nadere informatie

Instructie digitaal aanbieden

Instructie digitaal aanbieden Instructie digitaal aanbieden Inhoud digitaal aanbieden Dit inkooptraject zal in digitale vorm plaatsvinden middels een online tender. De digitale vorm van aanbieden houdt in dat alle communicatie, de

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Raamovereenkomst Onderhoud beplanting

Nota van Inlichtingen Raamovereenkomst Onderhoud beplanting Nota van Inlichtingen Raamovereenkomst Onderhoud beplanting 2016-2019 Aanbesteding Raamovereenkomst Onderhoud beplanting 2016-2019 Aanbestedende Dienst: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Referentie:

Nadere informatie

Algemeen: Tijdens de schouw zijn de navolgende ruimtes bezocht:

Algemeen: Tijdens de schouw zijn de navolgende ruimtes bezocht: 1e Nota van Inlichtingen aanbesteding Specialistisch reinigen van werkplaatsen, magazijnen, hangaars, en dergelijke mogelijk verontreinigd met gevaarlijke (carcinogene) stoffen Algemeen: Tijdens de schouw

Nadere informatie

2 e NOTA VAN INLICHTINGEN

2 e NOTA VAN INLICHTINGEN 2 e NOTA VAN INLICHTINGEN PROVINCIE FRYSLAN LEVERING & PLAATSING d.d. 9 december 2015 Algemeen: Deze Nota van Inlichtingen maakt een integraal onderdeel uit van de aanbesteding en wordt als aanhangsel

Nadere informatie

Handleiding Inschrijvers op tenders Uitgifte dijkpercelen. Hoe kan ik deelnemen in Tender en Tender 73588?

Handleiding Inschrijvers op tenders Uitgifte dijkpercelen. Hoe kan ik deelnemen in Tender en Tender 73588? Handleiding Inschrijvers op tenders Uitgifte dijkpercelen Hoe registreer ik mij als aanbieder? Als aanbieder maakt u gratis gebruik van Negometrix. Registreren kan via deze pagina (of kopieer https://platform.negometrix.com/registration.aspx

Nadere informatie

Europees Openbare aanbesteding Busplatform Centraal Station Den Haag herinrichting

Europees Openbare aanbesteding Busplatform Centraal Station Den Haag herinrichting Gemeente Den Haag Europees Openbare aanbesteding Busplatform Centraal Station Den Haag herinrichting Versie 1.0 Datum 03-05-2016 Referentie 150194 Copyright Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer Afdeling

Nadere informatie

Beleidsontwikkeling Voorlopige gunning gebiedsondersteuningsnetwerk. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

Beleidsontwikkeling Voorlopige gunning gebiedsondersteuningsnetwerk. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Beleidsontwikkeling Voorlopige gunning gebiedsondersteuningsnetwerk De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050) 367 60 37 25-7-2018 Geachte heer, mevrouw, Tijdens de vergadering van

Nadere informatie

Inzake uitsluitingsgronden en geschiktheideisen genoemd in paragraaf IV.1. Selectie van het bestek CZINK

Inzake uitsluitingsgronden en geschiktheideisen genoemd in paragraaf IV.1. Selectie van het bestek CZINK BIJLAGE B EIGEN VERKLARING Inzake uitsluitingsgronden en geschiktheideisen genoemd in paragraaf IV.1. Selectie van het bestek CZINK 12-06-082. Uitvoering van asfaltonderhoudswerkzaamheden, als omschreven

Nadere informatie

BRANDSTOF VOOR VOERTUIGEN Offerteaanvraag

BRANDSTOF VOOR VOERTUIGEN Offerteaanvraag 1 BRANDSTOF VOOR VOERTUIGEN 2018 2027 Offerteaanvraag Auteurs: Koert Koenraadt (Projectleider) Pieter Swerus (Concern Inkoper) Datum: 30-10-2017 Status: versie 1.0 Intern documentnummer: SD/UOR/2017/25

Nadere informatie

1e Nota van inlichtingen

1e Nota van inlichtingen Onderstaand staan de ontvangen vragen met betrekking tot bovengenoemde aanbesteding en de daarbij door de opdrachtgever geformuleerde antwoorden. De vragen zijn geanonimiseerd en direct overgenomen van

Nadere informatie

Toelichting: Hierbij de nota van inlichtingen dd met daarin opgenomen de tot nu toe beantwoorde vragen.

Toelichting: Hierbij de nota van inlichtingen dd met daarin opgenomen de tot nu toe beantwoorde vragen. Nota van Inlichtingen DTP/Opmaak en Drukwerk Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: DTP/Opmaak en Drukwerk Fontys Hogescholen Omschrijving: Voor zowel DTP/Opmaak als Drukwerk afsluiten van overeenkomsten

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 10/09/2013 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Breda Claudius Prinsenlaan 10, 4811DJ Breda

Nadere informatie

Advies 527 Samenvatting

Advies 527 Samenvatting Advies 527 Samenvatting De klacht ziet op Europese openbare procedure voor een overheidsopdracht voor de levering van vrachtwagens. In de aanbestedingsstukken is bepaald dat een inschrijving ongeldig is

Nadere informatie

Vraagnr. Hoofdstuk Pagina nr. Vraag Antwoord

Vraagnr. Hoofdstuk Pagina nr. Vraag Antwoord Nota van inlichtingen 3 Leerlingenvervoer Venlo Beesel Vraagnr. Hoofdstuk Pagina nr. Vraag Antwoord 1 MvI 2, bijlage leerlingen- en nvt Ook in de aangepaste en treffen wij nog op verschillende plaatsen

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Wetterskip Fryslân, Postbus 36, 8900 AA Leeuwarden (NL). t.a.v.: R. U. Postma. Tel.: +31

Nadere informatie

VRAGENLIJST SELECTIEPROCEDURE ONTWERP EN ADVIESDIENSTEN Parkeergarages, winkels en woningen Centrum Amsterdam Noord. Perceel 3

VRAGENLIJST SELECTIEPROCEDURE ONTWERP EN ADVIESDIENSTEN Parkeergarages, winkels en woningen Centrum Amsterdam Noord. Perceel 3 VRAGENLIJST SELECTIEPROCEDURE ONTWERP EN ADVIESDIENSTEN Parkeergarages, winkels en woningen Centrum Amsterdam Noord Perceel 3 ALGEMEEN Naam van de onderneming... Vestigingsadres Postcode en plaats Land

Nadere informatie

Het kan zijn dat gedurende de looptijd van het contract het aantal locaties van de gemeente wijzigt door het afstoten of uitbreiden van locaties.

Het kan zijn dat gedurende de looptijd van het contract het aantal locaties van de gemeente wijzigt door het afstoten of uitbreiden van locaties. Nota van Inlichtingen Blusmiddelen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Blusmiddelen Gemeente Utrecht 14.GU.098 Omschrijving: Het doel van deze aanbesteding is om de brandveiligheid van alle

Nadere informatie

Handleiding Inschrijvers op Prijsvraag BIG Data Challenge Klimaatadaptief Waterbeheer

Handleiding Inschrijvers op Prijsvraag BIG Data Challenge Klimaatadaptief Waterbeheer Handleiding Inschrijvers op Prijsvraag BIG Data Challenge Klimaatadaptief Waterbeheer Hoe registreer ik mij als aanbieder? Als aanbieder maakt u gratis gebruik van Negometrix. Registreren kan via deze

Nadere informatie

Levering en onderhoud van werkplekapparatuur en aanvullende dienstverlening

Levering en onderhoud van werkplekapparatuur en aanvullende dienstverlening A gemeente Eindhoven 5 e Nota van Inlichtingen d.d. 9 juli 2014 Behorende bij offerteaanvraag Levering en onderhoud van werkplekapparatuur en aanvullende dienstverlening Referentienummer : 140602-2300

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen datum : 11 april 2016 betreft : selectiefase aanbesteding Verbouw en Uitbreiding Atlas College OSG West-Friesland, kenmerk W53230-155.00 Selectieleidraad Kunt u inzage geven in het

Nadere informatie

Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen

Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen Versie mei 2014 1. Accepteren van een uitnodiging 1.1 De uitnodiging beantwoorden U kunt als ondernemer uitgenodigd worden voor een onderhandse aanbesteding.

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Officiële benaming: Stichting Regionaal Inkoopbureau IJmond & Kennemerland Nationale identificatie: 262273306 Postadres: Raadhuisplein 1 Plaats:

Nadere informatie

OFFERTEFORMULIER. AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016. open aanbesteding

OFFERTEFORMULIER. AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016. open aanbesteding AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016 open aanbesteding OFFERTEFORMULIER Belangrijk: dit offerteformulier dient volledig te worden ingevuld.. Het totaalbedrag (excl.

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3)

Nota van Inlichtingen Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3) Nota van Inlichtingen Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3) Aanbesteding Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3)

Nadere informatie

Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien. Nota van inlichtingen

Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien. Nota van inlichtingen Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien Nota van inlichtingen Document: Nota 01 van Inlichtingen/wijzigingen Aanbesteder: Gemeente Haarlemmermeer Procedure: Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien

Nadere informatie

Wij zullen de raamovereenkomst confform 6.1 PvE aanpassen.

Wij zullen de raamovereenkomst confform 6.1 PvE aanpassen. Nota van Inlichtingen Niet-oncologische orthopedische implantaten heup (nooi-heup) Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Niet-oncologische orthopedische implantaten heup (nooi-heup) Leids Universitair

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen nummer I Aanbesteding Pool HR-Manager

Nota van Inlichtingen nummer I Aanbesteding Pool HR-Manager Nota van Inlichtingen nummer I Aanbesteding Pool HR-Manager Kenmerk: EA 2B/Pool HR-Manager/OM/2013 Aanbestedende dienst: Openbaar Ministerie Datum: 16-04-2013 versie 1 Nota van Inlichtingen nummer I Pool

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Provincie Limburg, Postbus 5700, 6202 MA Maastricht (NL). Contactpunt(en): Lenie Janssen-Sollet,

Nadere informatie

Leerlingenvervoer gemeenten Etten-Leur en Zundert

Leerlingenvervoer gemeenten Etten-Leur en Zundert Nota van Inlichtingen Leerlingenvervoer gemeenten Etten-Leur en Zundert Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Leerlingenvervoer gemeenten Etten-Leur en Zundert Gemeente Etten-Leur SIW-003294 Omschrijving:

Nadere informatie

NOTE: Iedere beantwoording moet betrekking hebben op de onderhavige opdracht en op de organisatie van de opdrachtgever.

NOTE: Iedere beantwoording moet betrekking hebben op de onderhavige opdracht en op de organisatie van de opdrachtgever. Bijlage 7 Kwaliteit en open vragen Het interview Kwaliteit en open vragen Naast de gestelde eisen uit de onderhavige aanbesteding is de opdrachtgever op zoek naar een opdrachtnemer die haar gedurende de

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen bij de selectieleidraad 'Tijdelijke Transformatie Ravellaan 96 studentenhuisvesting', kenmerk 13.UVO.108 d.d.

Nota van Inlichtingen bij de selectieleidraad 'Tijdelijke Transformatie Ravellaan 96 studentenhuisvesting', kenmerk 13.UVO.108 d.d. 1. In Tenderned is een mogelijkheid gezamenlijk aan te melden op een uitvraag. Als wij als consortium willen deelnemen, dienen alle ondernemingen zich dan in te schrijven op Tenderned via deze optie? Of

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Aanbesteding leerlingenvervoer gemeente Cranendonck

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Aanbesteding leerlingenvervoer gemeente Cranendonck AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) College van B&W van de gemeente Cranendonck, Postbus 2090, 6020 AB Budel (NL). t.a.v.:

Nadere informatie

Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel. Omschrijving: Het verzorgen van de restauratieve voorzieningen voor 8 locaties

Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel. Omschrijving: Het verzorgen van de restauratieve voorzieningen voor 8 locaties Nota van Inlichtingen Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel Rijn IJssel RIJVRV2017 Omschrijving:

Nadere informatie

Instructie digitaal aanbieden

Instructie digitaal aanbieden Instructie digitaal aanbieden Inhoud digitaal aanbieden Dit inkooptraject zal in digitale vorm plaatsvinden middels een online tender. De digitale vorm van aanbieden houdt in dat alle communicatie, de

Nadere informatie

5. GUNNINGSCRITERIA SCHOONMAAK Dit hoofdstuk bevat het gunningproces schoonmaak.

5. GUNNINGSCRITERIA SCHOONMAAK Dit hoofdstuk bevat het gunningproces schoonmaak. 5. GUNNINGSCRITERIA SCHOONMAAK Dit hoofdstuk bevat het gunningproces schoonmaak. 5.1 GUNNINGSCRITERIA EN WEGING Gunning vindt plaats op basis van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI). Inschrijvingen

Nadere informatie

BIJLAGE 4 BIJ CONSULTATIEDOCUMENT - GESCHIKTHEIDSEISEN

BIJLAGE 4 BIJ CONSULTATIEDOCUMENT - GESCHIKTHEIDSEISEN BIJLAGE 4 BIJ CONSULTATIEDOCUMENT - GESCHIKTHEIDSEISEN Opmerking vooraf: Indien zoals ten tijde van de marktconsultatie het voornemen is - de opdracht wordt aanbesteed als een voorbehouden opdracht (in

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 2. Wayfinding Bestaand Net

Nota van Inlichtingen 2. Wayfinding Bestaand Net Wayfinding Bestaand Net Documentnummer PWF/OVG/00316 Versie document.01 Status Definitief Datum 18 juni 2015 Inhoudsopgave 1. Mededelingen aanbesteder... 3 2. Verzoeken om inlichtingen... 5 3. Wijzigingen...

Nadere informatie

Betreft de verlangde borgsommen en waarborgen conform het gestelde in de UAV Te lezen: -

Betreft de verlangde borgsommen en waarborgen conform het gestelde in de UAV Te lezen: - AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Bevelandseweg 1, 1703 AZ Heerhugowaard ( Nederland ) Ter attentie van: Project Assistentes

Nadere informatie

Agentschap Wegen en Verkeer Afdeling Expertise Verkeer en Telematica. Bestek 1M3D8N/15/06

Agentschap Wegen en Verkeer Afdeling Expertise Verkeer en Telematica. Bestek 1M3D8N/15/06 Bijlage 1: offerteformulier Agentschap Wegen en erkeer Afdeling Expertise erkeer en Telematica Dossiernr : MDN/62 Bestek 1M3D8N/15/06 Omschrijving opdracht: Tellen van het vervoer van gevaarlijke stoffen

Nadere informatie

Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord

Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord Nota van Inlichtingen Milieucontroles 2017 e.v. Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Milieucontroles 2017 e.v. Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord RUDNHN-MC2017 Omschrijving: De Regionale

Nadere informatie

De Vlaamse Waterweg NV

De Vlaamse Waterweg NV De Vlaamse Waterweg NV Vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking voor aanneming van werken Bestek nr. AAO D ALG 17-37 Offerteformulier Raamovereenkomst: Onderhoudswerken en

Nadere informatie

BESCHRIJVEND DOCUMENT

BESCHRIJVEND DOCUMENT Deel B Aanbestedingsvoorwaarden Deze aanbestedingsvoorwaarden zijn, behoudens afwijking hiervan in deel A (beschrijvend document) of de (raam)overeenkomst, van toepassing op deze aanbesteding. Waar in

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Amstelveen, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen (NL). Contactpunt(en): Bedrijfsbureau,

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van 23 juni 2015. Onderwerp: Voornemen tot gunning contract leerlingenvervoer - Besluitvormend

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van 23 juni 2015. Onderwerp: Voornemen tot gunning contract leerlingenvervoer - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 23 juni 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00499 Onderwerp: Voornemen tot gunning contract leerlingenvervoer - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Op 31 juli 2015 loopt het

Nadere informatie

Algemene inkoopvoorwaarden

Algemene inkoopvoorwaarden Bijlage A-1 Algemene inkoopvoorwaarden De inkoopvoorwaarden zijn als apart document bijgevoegd. 1 Bijlage A-2 Conceptovereenkomst De ondergetekenden: Stichting BOOR, hierna te noemen Opdrachtgever, gevestigd

Nadere informatie

BIJLAGE: OFFERTEFORMULIER

BIJLAGE: OFFERTEFORMULIER BIJLAGE: OFFERTEFORMULIER PRIJSOFFERTE VOOR DE OPDRACHT MET ALS VOORWERP PERCEEL 1: ALGEMENE RENOVATIEWERKEN Openbare aanbesteding Belangrijk: dit offerteformulier dient volledig te worden ingevuld en

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Standby-bergers

Nota van Inlichtingen Standby-bergers Nota van Inlichtingen Standby-bergers 2011-2012 6. Nota van Inlichtingen Standby-bergers 2011 2012 110427/IWW/iww s-gravenhage, 27 april 2011 Koninginnegracht 27 2514 AB s Gravenhage Telefoon 070 365 76

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. gemeente Voerendaal, Postbus 23000, 6367 ZGVoerendaal(NL).

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. gemeente Voerendaal, Postbus 23000, 6367 ZGVoerendaal(NL). AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) gemeente Voerendaal, Postbus 23000, 6367 ZGVoerendaal(NL). Internetadres(sen): Adres van

Nadere informatie

Nota van inlichtingen

Nota van inlichtingen Aanbesteding postdiensten Nota van inlichtingen Kenmerk: 2016-150 Status: Definitief Aantal pagina s: 8 Datum: 11-11-2016 1 Deze nota van inlichtingen behoort bij en maakt integraal onderdeel uit van de

Nadere informatie