Verslag aan de Provincieraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag aan de Provincieraad"

Transcriptie

1 departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dssiernummer: Verslag aan de Prvincieraad betreft verslaggever Venec principes uittreding- uittredevereenkmst Alexander Vercamer Mevruwen en mijne Heren, Het decreet van 13 mei 2016 tt wijziging van diverse bepalingen van het decreet van 6 juli 2001 hudende de intergemeentelijke samenwerking en het Prvinciedecreet van 9 december 2005, bepaalt dat de prvincies uiterlijk p 31 december 2018 uit de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden dienen te treden. Met de diverse intergemeentelijke samenwerkingsverbanden wrden verkennende gesprekken geverd met het g p het vinden van een akkrd ver de waardering van het prvinciaal aandeelhuderschap en ver de mdaliteiten van de uittreding. Bij deze gesprekken wrdt vertrkken van het principe dat de prvincie een crrecte prijs wenst te ntvangen vr de aandelen die zij aanhudt znder dat de uittreding de werking van de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden in het gedrang brengt. Dit betekent dat er naast een aantal generieke uitgangspunten ruimte is vr regelingen p maat van de diverse intercmmunales. Vr het IGS Venec is de situatie bijznder wegens de verlenging die eind 2016 aan de rde is. Uitgangspunt is dat de prvincie naar aanleiding van de verlenging zu uittreden en niet zu wachten tt Een principiële beslissing p krte termijn dringt zich daarm p. Daarbij mag wel niet uit het g wrden verlren dat de krijtlijnen van een akkrd met Venec de bakens uitzet vr de prvinciale psitinering ten aanzien van andere intergemeentelijke samenwerkingsverbanden. Het directiecmité van Venec frmuleerde rsprnkelijk een vrstel waarbij de prvincie zu uittreden aan een bedrag van 366,98 eur per aandeel. Dit bedrag was de resultante van een methdlgie waarbij het gemiddelde wrdt genmen van drie waarderingsmethden. 1. De substantiële waarde van het aandeel (gebaseerd p de waarde van het eigen vermgen) : 577,25 per aandeel.

2 2. De discunted cash flw (DCF methde) met neindige kasstrmen : 274,62 per aandeel. 3. De discunted cash flw met eindige kasstrmen : 249,07 per aandeel. Het gemiddelde daarvan geeft een prijs per aandeel van 366,98 eur. De DCF methde wrdt wel meer gehanteerd maar het resultaat wrdt sterk bepaald dr de recente resultaten (laatste 3 jaar). Tijdens een verleg p 22 april dat aan het frmuleren van het vrstel van het directiecmité vrafging werd evenwel ng uitgegaan van een bedrag van 399,94 eur. Het leek de deputatie aangewezen Venec aan dit bedrag te huden. Dit bedrag slt immers k beter aan bij de waarde van het aandeel na de peratie in 2015 waarbij een superdividend werd uitbetaald en de stad Gent en de prvincie werden verged vr de terugname van aandelen. De waarde van het aandeel bedreg ten 410,21 EUR. Uitgaande van een bedrag van 399,94 EUR per aandeel zu de uittredingsprijs dan vastgesteld wrden p EUR (2800 x 399,94). Het vrstel van Venec vrzag naast de waardering k in een regeling waarbij de nminale waarde (fractiewaarde) van de prvinciale aandelen ( eur) in cash zu uitbetaald wrden en het verschil tussen de fractiewaarde en het bedrag dat p basis van de hgergeschetste methdlgie zu verschuldigd zijn in een streekfnds zu wrden gestrt. Dat streekfnds f prjectenfnds zu gemeenschappelijk beheerd wrden en ingezet wrden vr prjecten in het werkingsgebied van Venec die uitvering geven aan het prvinciaal beleid. Na verder verleg besliste de Raad van Bestuur van Venec in vergadering van 24 juni 2016 akkrd te gaan met een waardering van 399,94 eur per aandeel f eur in ttaal p basis van de DCF-methde. Wat de betalingsmdaliteiten betreft kn de Raad van Bestuur akkrd gaan met vlgende regeling: ¼, zijnde eur wrdt cnfrm artikel 7 4 binnen de 6 maanden na de Buitengewne Algemene Vergadering die tt de verlenging heeft beslten nmiddellijk in cash uitbetaald aan de Prvincie. ¼, zijnde eur wrdt tegevegd aan de vrig jaar afgeslten vereenkmst van achtergestelde lening. De mdaliteiten zijn als vlgt: Betalingstermijn: het restbedrag van de prvincie wrdt vanaf 30 juni 2020 jaarlijks vr één vijftiende uitbetaald binnen de 5 werkdagen vlgend p 30 juni van het betreffende jaar. Intrestvet: 1 % brut p jaarbasis (nveranderlijk) tt de finale vervaldag van de lening.

3 Betalingsmdaliteiten intrest: jaarlijks binnen de 5 werkdagen vlgend p 30 juni van het betreffende jaar. De schuldvrdering is achtergesteld ten aanzien van alle huidige f tekmstige vrderingen van banken f andere financiële instellingen ten aanzien van Venec, maar heeft wel vrrang p de achtergestelde schuldvrdering vr het restbedrag van de verige aandeelhuders. De schuldvrdering is niet verdraagbaar. ½, zijnde eur wrdt geplaatst in een bvenlkaal prjectenfnds. Vr de realisatie van prjecten in het Venecwerkgebied en beheerd dr Venec en de prvincie samen. Venec heeft vervlgens een ntwerp van uittrede-vereenkmst pgesteld waarin de hgervermelde principes wrden vastgesteld en tevens de beheersmdaliteiten van het prjectenfnds wrden geregeld. De belangrijkste principes wrden hiernder samengevat. 1. Wat het scheidingsaandeel dat zal betaald wrden betreft kmen de partijen krachtens artikel 2.2 van de vereenkmst vereen dat Venec aan de Prvincie Ost-Vlaanderen een scheidingsaandeel zal betalen gelijk aan 399,94 eur/aandeel f eur vr aandelen (het Bedrag ). Dit Bedrag wrdt uitbetaald dr Venec aan de Prvincie Ost- Vlaanderen als vlgt: 1.1. Eén vierde van het Bedrag, zijnde eur, wrdt cnfrm artikel 7 4 van de statuten van Venec binnen de 6 maanden na de Buitengewne Algemene Vergadering die tt de verlenging heeft beslten in cash uitbetaald aan de Prvincie en gestrt p het vlgende rekeningnummer van de Prvincie Ost-Vlaanderen: Eén vierde van het Bedrag, zijnde eur, wrdt tegevegd aan de per afgeslten vereenkmst van achtergestelde lening. De mdaliteiten zijn als vlgt: Betalingstermijn: dit restbedrag wrdt vanaf 30 juni 2020 jaarlijks vr één vijftiende uitbetaald binnen de 5 werkdagen vlgend p 30 juni van het betreffende jaar. Intrestvet: 1 % brut p jaarbasis (nveranderlijk) vanaf tt de finale vervaldag van de lening. Betalingsmdaliteiten intrest: jaarlijks binnen de 5 werkdagen vlgend p 30 juni van het betreffende jaar. De schuldvrdering is achtergesteld ten aanzien van alle huidige f tekmstige vrderingen van banken f andere financiële instellingen ten aanzien van Venec, maar heeft wel vrrang p de achtergestelde schuldvrdering vr het restbedrag van de verige aandeelhuders. De schuldvrdering is niet verdraagbaar 1.3. De helft van het Bedrag, zijnde eur, wrdt p de eerste datum waarp de uitkering van het Bedrag tegelaten is

4 vereenkmstig artikel 426, 1, laatste lid van het Wetbek van venntschappen, geplaatst p de in het derde lid van het artikel vermelde rekening. De in het derde lid van dit artikel vermelde rekening dient uitsluitend vr de realisatie van prjecten in Meetjesland, Leie- Schelde en de Ostrand van Gent die passen binnen het maatschappelijk del van Venec. Partijen kmen de vlgende besteding van het in het eerste lid van dit artikel vermelde bedrag van eur vereen: [Het bedrag van eur] wrdt gestrt p een gezamenlijk dr Venec en de Prvincie Ost-Vlaanderen beheerde rekening:.] De strting van deze bedragen p vrnemde rekening geldt vr de Prvincie Ost-Vlaanderen als betaling. 2. In verband met het prjectenfnds wrden in punt vlgende mdaliteiten bepaald. Partijen zullen vr het aanduiden van de middelen die p deze rekening geplaatst zijn het begrip prjectenfnds hanteren. Die benaming impliceert echter geenszins dat de samenwerking tussen Partijen de vrm zu aannemen van een venntschap, vereniging f enig ander gerganiseerd samenwerkingsverband. Zij heeft een luter cntractueel karakter. De middelen van het prjectenfnds zullen gebruikt wrden vr het realiseren van bvenlkale prjecten binnen de drie regi s binnen Venec, zijnde het Meetjesland, Leie-Schelde en de Ostrand van Gent die streekntwikkeling ten gede kmen. De Partijen zullen te geder truw alle ndige en nuttige inspanningen leveren m de financiering van deze prjecten te realiseren. Het prjectenfnds is uitsluitend bestemd vr prjecten van bvenlkaal gemeenschappelijk belang zals een bvenlkale aanpak rnd energie en klimaat, een bvenlkale aanpak rnd mbiliteit, prjecten inzake versterkt streekbeleid e.d. Bij de besteding van de middelen zullen partijen er dan k ver waken dat deze passen binnen het statutair del van Venec en verband huden met het prvinciale beleid. Partijen zullen er eveneens vr zrgen dat de middelen vr zveel als mgelijk evenredig verdeeld wrden tussen de drie regi s binnen Venec, zijnde het Meetjesland, Leie-Schelde en de Ostrand van Gent. De cfinanciering via het prjectenfnds bedraagt minimaal 35 % van de ksten van de vrgestelde prjecten. Vr prjecten met een hge pririteit p basis van het prvinciaal beleid kan het percentage van de bijdrage uit het prjectenfnds pgetrkken wrden tt minimaal 50 %.

5 Deze middelen wrden ten laatste vr aangewend. Partijen zullen ter geder truw rekening huden met gewijzigde mstandigheden. Partijen zullen desgevallend, na het verstrijken van de vrmelde maximumtermijn van 6 jaar, vrstellen den inzake de wijze waarp het eventuele restbedrag kan wrden aangewend. Bij gebrek aan cnsensus beslist de deputatie ver de besteding van de restmiddelen uit het prjectenfnds. Beide partijen kunnen vrstellen den ver de besteding van de middelen. Daarbij zal ndermeer rekening gehuden wrden met het ttale budget, de maximumtermijn van 6 jaar vr het aanwenden van de middelen en de territriale spreiding tussen de drie regi s. In hun vrstellen zullen partijen telkens cncrete keuzes maken ver de te financieren prjecten en de mvang en de duurtijd van de financiering. Na vrbereidend verleg gerganiseerd p paritaire basis tussen de prvincie en Venec, waarbij het vinden van een cnsensus het uitgangspunt is, wrden de vrstellen vrgelegd aan de raad van bestuur van Venec en vervlgens aan de deputatie. Partijen zullen peridiek verleggen ver de vrstellen tt besteding van de middelen. De Partijen zullen steeds een vergadering terzake rganiseren van zdra minstens één van de Partijen hierm verzekt. Met ingang van 2018 zal Venec jaarlijks in de lp van het 1e semester verslag uitbrengen aan de raad van bestuur van Venec en de deputatie van de Prvincie Ost-Vlaanderen ver de tijdens het vrige kalenderjaar vastgelegde en bestede middelen, alsk ver de p het einde van het vrige kalenderjaar ng beschikbare middelen. In geval van een geschil tussen Partijen, zullen zij te geder truw trachten dat geschil minnelijk regelen en dit binnen een termijn van 15 kalenderdagen nadat één der Partijen aan de andere Partij(en) schriftelijk heeft gesteld dat er sprake is van een geschil. Een tussen Partijen vereengekmen minnelijke regeling bindt hen slechts indien en vr zver deze schriftelijk tussen hen is vereengekmen. Partijen kmen uitdrukkelijk vereen dat de samenwerking tussen hen vereenkmstig de artikelen 1.3 en van deze Overeenkmst niet de vrm aanneemt van een venntschap, vereniging f enig ander gerganiseerd samenwerkingsverband, en een luter cntractueel karakter heeft. De vereenkmst bevat verder een aantal bepalingen die verwijzen naar het tepasselijke venntschapsrecht en principes die eigen zijn aan dit type van juridische vereenkmst. Belangrijk daarbij is wel dat als gevlg van de beslissing tt uittreding de bestuurders die p vrdracht van de prvincieraad werden benemd,

6 ntslag zullen nemen uit de Raad van Bestuur van Venec met ingang van 31 december Belangrijk is k dat de prvincieraad zijn vertegenwrdiger(s) in de Algemene Vergadering mandateert m p het genblik dat ver de verlenging wrdt gestemd daarmee akkrd te gaan m ver het vereiste qurum vr de verlenging te beschikken. Immers dat qurum is bepaald p 75 % van de stemmen en de prvincie beschikt ver 30 % m.a.w. znder instemming van de prvincie wrdt dat qurum in beginsel niet gehaald. Kan u akkrd gaan met dit verslag en in vrkmend geval bijgaand ntwerp van besluit ndertekenen? Gent,. namens de Deputatie: de prvinciegriffier, Albert De Smet de bevegde gedeputeerde, Alexander Vercamer

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dssiernummer: 1400051 Prvincieraadsbesluit betreft VENECO- algemene vergadering 30/01/2014 algemene vergadering 30.01.2014-

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dssiernummer: 1402148 Prvincieraadsbesluit betreft VERKO- algemene vergadering 17 juni 2014 jaarrekening 2013-statutenwijzigingmandatering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dssiernummer:. 1402148 Verslag aan de Prvincieraad betreft VERKO- algemene vergadering 17 juni 2014 jaarrekening 2013-statutenwijzigingmandatering

Nadere informatie

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie.

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie. Reglement betreffende een Prvinciale herkenbaarheid bij elke vrm van prvinciale subsidie. DE PROVINCIERAAD VAN WEST - VLAANDEREN, Overwegende dat het belang van de prvinciale herkenbaarheid, naar aanleiding

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/1 Invulling van het begrip dagelijks bestuur in de zin

Nadere informatie

OVEREENKOMST BETREFFENDE DE PUBLIEK - PUBLIEKE SAMENWERKING VOOR HET PROJECTGEBIED RECHTEROEVER NIEUWPOORT

OVEREENKOMST BETREFFENDE DE PUBLIEK - PUBLIEKE SAMENWERKING VOOR HET PROJECTGEBIED RECHTEROEVER NIEUWPOORT OVEREENKOMST BETREFFENDE DE PUBLIEK - PUBLIEKE SAMENWERKING VOOR HET PROJECTGEBIED RECHTEROEVER NIEUWPOORT TUSSEN: 1. Het Vlaamse Gewest, hier vertegenwrdigd dr de administrateur-generaal van het Agentschap

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 1.0-28/10/2009 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument.

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 3.0-1/7/2011 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument. De

Nadere informatie

Hervorming van het vennootschapsrecht Algemene bepalingen & Overzicht vennootschapsvormen

Hervorming van het vennootschapsrecht Algemene bepalingen & Overzicht vennootschapsvormen Hervrming van het venntschapsrecht Algemene bepalingen & Overzicht venntschapsvrmen FORUM ADVOCATEN BVBA Nassaustraat 37-41 2000 Antwerpen T 03 369 95 65 F 03 369 95 66 E inf@frumadvcaten.be W www.frumadvcaten.be

Nadere informatie

Volmacht voor aandeelhouder

Volmacht voor aandeelhouder Vlmacht vr aandeelhuder Ondergetekende naam: (indien aandeelhuder een venntschap is) Juridische vrm Adres / maatschappelijke zetel: eigenaar van: venntschapsnaam: aande(e)l(en) van de Venntschap: UNITED

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Stepwise b.v.

Algemene Voorwaarden Stepwise b.v. Algemene Vrwaarden Stepwise b.v. Artikel 1. Begripsbepalingen In deze algemene vrwaarden wrdt verstaan nder: Opdrachtnemer: Stepwise bv te Bemmel Opdrachtgever De natuurlijke persn f rechtspersn die met

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden i m Storm

Algemene Voorwaarden i m Storm Artikel 1. Definities 1.1 In deze algemene vrwaarden wrdt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven, nder de hiernavlgende termen de vlgende betekenis verstaan: pdrachtgever: de wederpartij van i m Strm;

Nadere informatie

Cubro BVBA Algemene voorwaarden

Cubro BVBA Algemene voorwaarden Cubr BVBA Algemene vrwaarden Hiernder vindt u de algemene vrwaarden van Cubr BVBA. Deze vrwaarden zijn van tepassing p alle geleverde diensten en gemaakte vereenkmsten dr Cubr BVBA, tenzij expliciet anders

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING. Betreft: Uitvoerende samenwerkingsovereenkomsten spoorinvesteringen

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING. Betreft: Uitvoerende samenwerkingsovereenkomsten spoorinvesteringen DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Uitverende samenwerkingsvereenkmsten sprinvesteringen 1. INHOUDELIJK Tijdens

Nadere informatie

BELEGGINGSSTATUUT VOOR HET COLLEGE VAN DIAKENEN VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE HOORN-ZWAAG-BLOKKER (PG HZB)

BELEGGINGSSTATUUT VOOR HET COLLEGE VAN DIAKENEN VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE HOORN-ZWAAG-BLOKKER (PG HZB) BELEGGINGSSTATUUT VOOR HET COLLEGE VAN DIAKENEN VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE HOORN-ZWAAG-BLOKKER (PG HZB) De zrg vr de financiële zaken van diacnale aard zijn krachtens de kerkrde tevertruwd aan het Cllege

Nadere informatie

Lokale participatieregeling

Lokale participatieregeling Lkale participatieregeling 1. Algemene principes p het vlak van participatief bestuur p schl Schlbesturen en alle nderwijsparticipanten (persneel, uders, leerlingen) hebben een zrgplicht m verschillende

Nadere informatie

Algemene voorwaarden www.grandesvillasdefrance.{be nl}

Algemene voorwaarden www.grandesvillasdefrance.{be nl} Algemene vrwaarden Grandes Villas de France stelt haar webplatfrm www.grandesvillasdefrance.{be nl} ter beschikking van de verhuurder/eigenaar/aanbieder vr de prmtie en de publiciteit van diens vakantievilla.

Nadere informatie

Aanmeldformulier voor Partnerschap Vernieuwing Bouw

Aanmeldformulier voor Partnerschap Vernieuwing Bouw Aanmeldfrmulier vr Partnerschap Vernieuwing Buw ALGEMENE GEGEVENS OVER DE ORGANISATIE 1. Naam van de rganisatie 2. Ingangsdatum partnerschap 3. Cntactgegevens algemeen Pstbusnummer Pstcde + plaats Straatnaam

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden BouwZorgKampen

Algemene Voorwaarden BouwZorgKampen Algemene Vrwaarden BuwZrgKampen Artikel 1: Definities In deze Algemene Vrwaarden wrdt verstaan nder: Klusbedrijf: BuwZrgKampen, de pdrachtnemer, die bedrijfsmatig kluswerkzaamheden verricht vr bedrijven

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1804702 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever UITTREDING PROVINCIE UIT WESTLEDE uittredingsovereenkomst:

Nadere informatie

Memo coördinatie gemeentelijke taken ten aanzien van Proo

Memo coördinatie gemeentelijke taken ten aanzien van Proo Mem cördinatie gemeentelijke taken ten aanzien van Pr Waar gaat het m? De vergang van het huidige externe tezicht p Stichting Pr naar de inrichting van intern tezicht leidt tt verschuiving van een aantal

Nadere informatie

Addendum stappenplan plaatsing

Addendum stappenplan plaatsing Addendum stappenplan plaatsing In het kader van de aangekndigde (vrgenmen) rerganisatie d.d. 4 december 2012 heeft er nader verleg plaatsgevnden tussen de betrkken vakbnden en de werkgever ver de inhud

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 nvember 2015 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/13 Prvinciale initiatieven. Opdrachthudende vereniging

Nadere informatie

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST Bergpwaarts / VASTSTELLIGSOVEREEKOMST PARTIJE: I. WOIGBOUWVEREIGIG BERGOPWAARTS, een vereniging met vlledige rechtsbevegdheid, statutair gevestigd te Deurne, te deze ingevlge de statuten rechtsgeldig vertegenwrdigd

Nadere informatie

WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT?

WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT? WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT? Vicky De Suter, FOD Justitie, DGWL, Directie Strafwetgeving Een krte terugblik - CPS - studiedag 27 maart 2013 - Eurpese

Nadere informatie

Voorstel aan de Gemeenteraad

Voorstel aan de Gemeenteraad Vrstel aan de Gemeenteraad 13-04-2012 DSO/2012/2302451svdz Onderwerp Regiplan Windenergie en Beleidsvisie tijdelijke windenergie Almere Beleidsveld Duurzame Ruimtelijke Ontwikkeling Prtefeuillehuder H.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Eerste Bossche Scootmobiel Club

Huishoudelijk reglement van de Eerste Bossche Scootmobiel Club Huishudelijk reglement van de Eerste Bssche Sctmbiel Club Vastgesteld in de bestuursvergadering 12 april 2014 Begripsbepaling In dit reglement wrdt verstaan nder: de Eerste Bssche Sctmbiel Club gevestigd

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7 e Directie Dienst 71 Persneelsbeheer, Wedden en Pensienen Verslag aan de Prvincieraad registratienr. 0507889 betreft verslaggever PROVINCIAAL ONDERWIJS - SECUNDAIRE SCHOLEN Schlengemeenschappen secundair

Nadere informatie

Handleiding Handleiding Communicatie voor. Promotoren. Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020.

Handleiding Handleiding Communicatie voor. Promotoren. Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020. Handleiding Handleiding Cmmunicatie vr Prmtren Eurpees Fnds vr Reginale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020 1 Eurpese Unie Inhud 1 Inleiding... 1 2 De minimale cmmunicatieverplichtingen... 1 a) Weergave

Nadere informatie

Nieuwe wet op de mede-eigendom - 2010

Nieuwe wet op de mede-eigendom - 2010 Belgiëlei 182 Tel: 03/239 34 30 inf@03beheer.be Beste mede-eigenaar, Nieuwe wet p de mede-eigendm - 2010 Zals u wellicht reeds vernmen heeft is sinds krt een nieuwe wet p de mede-eigendm van kracht. Ze

Nadere informatie

Directiecomité. Huishoudelijk. Reglement ELIA SYSTEM OPERATOR NV

Directiecomité. Huishoudelijk. Reglement ELIA SYSTEM OPERATOR NV Directiecmité Huishudelijk Reglement ELIA SYSTEM OPERATOR NV 1 Inhud 1. Samenstelling en vrwerp 1.1. Leden 1.2. Onafhankelijkheid en belangencnflicten 1.3. Beneming, ntslag en afzetting 1.4. Vrwerp 2.

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dssiernummer: 1203670 Prvincieraadsbesluit betreft verslaggever Prvinciaal RUP 'Afbakening kleinstedelijk gebied Ninve' Definitieve vaststelling Marc De Buck

Nadere informatie

Eenheidsstatuut arbeiders - bedienden

Eenheidsstatuut arbeiders - bedienden Eenheidsstatuut arbeiders - bedienden Al twee jaar wachten we p een grte stap in het dssier ver het eenheidsstatuut arbeiders en bedienden. Dit sinds het fameuze arrest van het Grndwettelijk Hf van 7 juli

Nadere informatie

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid Reglement Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland Zuid DEFINITIES Artikel 1: Dit reglement verstaat nder: crpratie: de bij de Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland zuid aangeslten rganisatie p wiens handelen

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 april 2013 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 1/1 Prvinciaal Biblitheekcentrum. Aanpassing van het

Nadere informatie

Toekenningsvoorwaarden Coöperantenbonussen 2018

Toekenningsvoorwaarden Coöperantenbonussen 2018 Tekenningsvrwaarden Cöperantenbnussen 2018 1. Definities 1.1 Crelan: De bank Crelan is een federatie van kredietinstellingen bestaande uit de NV Crelan en de CVBA CrelanC. Haar zetel is gevestigd te Sylvain

Nadere informatie

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen.

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen. Checklist berdeling adviesaanvraag 1. De adviesaanvraag Heeft de r een adviesaanvraag gehad? Let p: een rapprt is in principe geen adviesaanvraag. Met een adviesaanvraag wrdt bedeld: het dr de ndernemer

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST STICHTING INKOOPBUREAU WEST-BRABANT

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST STICHTING INKOOPBUREAU WEST-BRABANT SAMENWERKINGSOVEREENKOMST STICHTING INKOOPBUREAU WEST-BRABANT 1. De Stichting Inkpbureau West-Brabant (S.I.W.) bij deze rechtsgeldig vertegenwrdigd dr de vrzitter van het bestuur, de heer J.P.M. Klijs,

Nadere informatie

Beleidsplan Versie 30 december 2013

Beleidsplan Versie 30 december 2013 Beleidsplan Versie 30 december 2013 Stichting Cmité Ost-Eurpa Ureterp Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting Cmité Ost-Eurpa Ureterp. Het plan mvat een verzicht van de delstellingen, activiteiten,

Nadere informatie

1.1 Verantwoording 2 1.2 Indeling Treasurystatuut 2

1.1 Verantwoording 2 1.2 Indeling Treasurystatuut 2 TREASURYSTATUUT INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 1.1 Verantwrding 2 1.2 Indeling Treasurystatuut 2 2 DOELSTELLING TREASURYFUNCTIE 2.1 Liquiditeitenbeheer 3 2.2 Financieren 4 2.3 Beleggen 5 2.4 Betalingsverkeer

Nadere informatie

3. De werking van de geledingen wordt omschreven in procedures. De procedures kunnen ten alle tijde gewijzigd worden door de Raad van Bestuur.

3. De werking van de geledingen wordt omschreven in procedures. De procedures kunnen ten alle tijde gewijzigd worden door de Raad van Bestuur. Organiek Reglement. Wijziging. Raad van Bestuur 25/11/2017 A. Ref. Art. 6, 7 en 9 statuten. Geledingen & prcedures. 1. Onder geledingen wrdt verstaan de prvinciale afdelingen Antwerpen Limburg Ost-Vlaanderen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Stichting Joods Jongeren Fonds vastgesteld op 5 november 2013

Huishoudelijk reglement Stichting Joods Jongeren Fonds vastgesteld op 5 november 2013 Huishudelijk reglement Stichting Jds Jngeren Fnds vastgesteld p 5 nvember 2013 Begripsbepaling In dit reglement wrdt verstaan nder: de stichting: de Stichting Jds Jngeren Fnds, gevestigd te Amsterdam,

Nadere informatie

Projectaanvraag Versterking sociale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân

Projectaanvraag Versterking sociale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân 1 Prjectaanvraag Versterking sciale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân 1. Aanleiding Eind 2012 heeft Prvinciale Staten van de prvincie Fryslân keuzes gemaakt mtrent de 'kerntakendiscussie'.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN VisumPr B.V., Raamweg 1, 2596 HL, Den Haag Artikel 1. Definities In deze algemene vrwaarden wrden de vlgende definities tegepast: Opdrachtgever: de wederpartij van VisumPr B.V. VisumPr:

Nadere informatie

REGLEMENT RENTELOZE LENINGEN CULTUUR-, JEUGD- EN SPORTSECTOR

REGLEMENT RENTELOZE LENINGEN CULTUUR-, JEUGD- EN SPORTSECTOR dienst sprt R E G L E M E N T Gemeenteraad van 30-06-2016 REGLEMENT RENTELOZE LENINGEN CULTUUR-, JEUGD- EN SPORTSECTOR Artikel 1: Algemeen Binnen de grenzen van het gedgekeurde budget verleent de stad

Nadere informatie

FAQ Innovatieve bedrijfsnetwerken versie 18 november 2015

FAQ Innovatieve bedrijfsnetwerken versie 18 november 2015 FAQ Innvatieve bedrijfsnetwerken versie 18 nvember 2015 Wanneer kan het IBN effectief van start gaan? De steun aan een innvatiecluster kan p zijn vregst starten p de eerste werkdag van de maand die vlgt

Nadere informatie

1. In deze Algemene Voorwaarden wordt onder de volgende begrippen verstaan, waarbij het enkelvoud tevens het meervoud wordt geacht te omvatten:

1. In deze Algemene Voorwaarden wordt onder de volgende begrippen verstaan, waarbij het enkelvoud tevens het meervoud wordt geacht te omvatten: Algemene vrwaarden Definities 1. In deze Algemene Vrwaarden wrdt nder de vlgende begrippen verstaan, waarbij het enkelvud tevens het meervud wrdt geacht te mvatten: PrtaPay Dr Atane Sftware ntwikkelde

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Ballast Personeelsdiensten v.o.f.

Algemene voorwaarden van Ballast Personeelsdiensten v.o.f. Algemene vrwaarden van Ballast Persneelsdiensten v..f. 1. Definities Algemene Vrwaarden Cliënt Dienstverlening Opdrachtgever Opdracht Opdrachttarief Opdrachtbevestiging Transitietraject De algemene vrwaarden

Nadere informatie

Verordening Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Sociale Zaken

Verordening Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Sociale Zaken Verrdening Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Sciale Zaken 1 Tekst van de regeling Artikel 1 Definities A. Maatschappelijke ndersteuning: ndersteuning zals bedeld in de Wet Maatschappelijke

Nadere informatie

Middelen Financiële middelen o De organisatie heeft een actueel beleid met betrekking tot het verkrijgen van de benodigde financiële middelen.

Middelen Financiële middelen o De organisatie heeft een actueel beleid met betrekking tot het verkrijgen van de benodigde financiële middelen. Categrie C Per aspect van het framewrk zijn nrmen pgesteld. Vetgedrukt zijn de verplichte nrmen. Organisaties die nder categrie C vallen, zullen verder zijn met het implementeren van kwaliteitssystemen

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; 1/7 Advies nr 32/2011 van 30 nvember 2011 Betreft: Klacht met betrekking tt de drgifte van persnsgegevens dr een werkgever aan een prvider van mbiele telefnie in het kader van een systeem van gesplitste

Nadere informatie

Actieplan van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren betreffende de toepassing van ISQC 1 11.08.2014

Actieplan van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren betreffende de toepassing van ISQC 1 11.08.2014 Actieplan van het Instituut van de Bedrijfsrevisren betreffende de tepassing van ISQC 1 11.08.2014 Algemene beschuwingen 1. De Raad van het IBR is zich bewust van de meilijkheden die de cnfraters ndervinden

Nadere informatie

Wat betekent de taxshift voor u als zelfstandige of KMO?

Wat betekent de taxshift voor u als zelfstandige of KMO? Wat betekent de taxshift vr u als zelfstandige f KMO? Brn : UNIZO en VBO De regering slt een akkrd ver de zgenaamde taxshift. Wat heeft die vr u als zelfstandige f KMO allemaal in pett en wat betekent

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV

ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV 1 ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV I. ALGEMENE GEDEELTE Artikel 1 Definities In deze Algemene Verkp-, Leverings-, en Aannemingsvrwaarden wrdt verstaan nder: 123dubbelglas : 123dubbelglas bv, Niclaas

Nadere informatie

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken met de daarbij behorende bijlagen:

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken met de daarbij behorende bijlagen: Uitspraak Geschillencmmissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-192 (prf. mr. M.L. Hendrikse, vrzitter, mr. E.L.A. van Emden, mr. R.J. Paris, leden en mr. D.W.Y. Sie, secretaris) Klacht ntvangen p : 24

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van het Vrij CLB Netwerk - vzw

Huishoudelijk reglement van het Vrij CLB Netwerk - vzw Huishudelijk reglement van het Vrij CLB Netwerk - vzw Artikel 1 Algemene bepaling I. INLEIDING Dit huishudelijk reglement vervangt alle vrgaande versies. Dit reglement is een aanvulling p de statuten van

Nadere informatie

Bemiddeling en administratieve sancties

Bemiddeling en administratieve sancties Bemiddeling en administratieve sancties Prf. Dr. Frankie Schram KU Leuven Instituut vr de Overheid Inhud Waarm bemiddeling in het kader van gemeentelijke administratieve sancties? Plaats van bemiddeling

Nadere informatie

Openbare zitting Algemene diensten 14. Beslissing delegatie van de handtekeningbevoegdheid van de ontvanger/financieel beheerder

Openbare zitting Algemene diensten 14. Beslissing delegatie van de handtekeningbevoegdheid van de ontvanger/financieel beheerder OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN MAASMECHELEN Vergadering van de Raad vr Maatschappelijk Welzijn van 26 maart 2012 m 20.00 uur. AANWEZIG: Chr. De Cuyper, vrzitter N. Claesen, P. Debis, M.

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van de gemeente Oost Gelre van 2 november 2009;

gezien het voorstel van het college van de gemeente Oost Gelre van 2 november 2009; Raadsbesluit Agendapunt : 20 Titel : Verrdening p de Gebiedscmmissie De raad van de gemeente Ost Gelre; gezien het vrstel van het cllege van de gemeente Ost Gelre van 2 nvember 2009; gelet p artikel 84

Nadere informatie

Gedragscode inzake reclame en informatieverstrekking over individuele levensverzekeringen: Toelichting bij de toepassing van de gedragscode

Gedragscode inzake reclame en informatieverstrekking over individuele levensverzekeringen: Toelichting bij de toepassing van de gedragscode VS10052 09.03.2012 Gedragscde inzake reclame en infrmatieverstrekking ver individuele levensverzekeringen: Telichting bij de tepassing van de gedragscde In deze nta wrdt nadere telichting gegeven bij de

Nadere informatie

2. Algemene toekenningsvoorwaarden

2. Algemene toekenningsvoorwaarden Tekenningsvrwaarden Cöperantenbnussen 2017 1. Definities 1.1 Crelan: De bank Crelan is een federatie van kredietinstellingen bestaande uit de NV Crelan en de CVBA CrelanC. Haar zetel is gevestigd te Sylvain

Nadere informatie

Werken met uitzendkrachten

Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten-Werken met uitzendkrachten-telichting 1/8 Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten zijn werknemers die vallen nder twee srten werkgevers. Enerzijds heeft men de werkgever van de uitzendkracht

Nadere informatie

Herinnering Opvolging Tewerkstellingsfonds (VAP dagen)

Herinnering Opvolging Tewerkstellingsfonds (VAP dagen) DIENST BELEIDSCOÖRDINATIE Brussel, 23 april 2013 VSKO/DB/13.07 Cntact: Hans De Becker, hans.debecker@vsk.be, 02 507 08 39 Rudi Warsn, rudi.warsn@vsk.be, 02 529 04 00 Meesters-, vak- en dienstpersneel (PC

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID 1. Inleiding & definities RES is een netwerk van lkale bedrijven, km's, handelaars en persnen, die vrije berepen uitefenen. Particulieren wrden gemtiveerd m aan te kpen

Nadere informatie

Checklist sociaal plan

Checklist sociaal plan Checklist sciaal plan Inleiding Deze checklist kan wrden gebruikt m te tetsen een sciaal plan f sciaal beleidskader vlledig is, past bij de mstandigheden in een rganisatie en f er alle zaken in geregeld

Nadere informatie

3. De in opdracht van Verantwoordelijke te Verwerken persoonsgegevens blijven eigendom van Verantwoordelijke en/of de betreffende betrokkenen.

3. De in opdracht van Verantwoordelijke te Verwerken persoonsgegevens blijven eigendom van Verantwoordelijke en/of de betreffende betrokkenen. Bijlage: Bewerkersvereenkmst FTM Fld Management Versie: 1.0 Datum: 01-01-2019 Deze bewerkersvereenkmst is een bijlage bij FTM Fld Management Algemene vrwaarden (hierna: de Hfdvereenkmst) tussen klant (hierna:

Nadere informatie

Projectomschrijvingen van het Uitvoeringsprogramma 2012-2015 Visie Openbaar Vervoer 2020

Projectomschrijvingen van het Uitvoeringsprogramma 2012-2015 Visie Openbaar Vervoer 2020 Vrdracht Prvinciale Staten van Nrd-Hlland Vrdracht Haarlem, juli 2012 Onderwerp: Uitveringsprgramma 2012-2015 Visie Openbaar Verver 2020 Bijlage: Prjectmschrijvingen van het Uitveringsprgramma 2012-2015

Nadere informatie

Toelichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB)

Toelichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB) Telichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB) Uitgangspunten Het Criterium Vlaams-Brabant (CVB)is de pvlger van het B-Circuit. De hfdredenen vr deze wijziging zijn: Het Prvinciaal Bestuur stelt vast

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dssiernummer: 1502953 Prvincieraadsbesluit betreft verslaggever Prvinciale Instelling vr Mrele Dienstverlening Ost- Vlaanderen

Nadere informatie

1. Lid: onder een lid wordt verstaan een bij Pennyplace ingeschreven particulier of ZZP-er / bedrijf die / dat als doel heeft:

1. Lid: onder een lid wordt verstaan een bij Pennyplace ingeschreven particulier of ZZP-er / bedrijf die / dat als doel heeft: ALGEMENE VOORWAARDEN VAN PENNYPLACE VOOR LEDEN Inhudspgave: Artikel 1: Definities... 1 Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer... 1 Artikel 3 -Tepasselijkheid en wijziging Algemene Vrwaarden... 2 Artikel

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR DIDACTIEK MATERIAALUITLENING

OVEREENKOMST VOOR DIDACTIEK MATERIAALUITLENING OVEREENKOMST VOOR DIDACTIEK MATERIAALUITLENING TUSSEN DE ONDERGETEKENDEN Leefmilieu Brussel BIM met hfdzetel aan de Havenlaan 86c/3000, B-1000 Brussel geldig vertegenwrdigd dr zijn Directeur-generaal,

Nadere informatie

Art. 4. De ouderraad bestaat uit ouders van de regelmatige leerlingen in de school.

Art. 4. De ouderraad bestaat uit ouders van de regelmatige leerlingen in de school. Ouderraad: huishudelijk reglement Hfdstuk 1 Oprichting Art. 1. In uitvering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie p schl en de Vlaamse Onderwijsraad, B.S. 6 augustus 2004, wrdt in de

Nadere informatie

Voorstel aan burgemeester en wethouders Zaaknummer Onderwerp: Functies en Taken Bureau Jeugdzorg Gelderland en Utrecht.

Voorstel aan burgemeester en wethouders Zaaknummer Onderwerp: Functies en Taken Bureau Jeugdzorg Gelderland en Utrecht. Vrstel aan burgemeester en wethuders Zaaknummer 11181 Onderwerp: Functies en Taken Bureau Jeugdzrg Gelderland en Utrecht. Samenvatting/krte telichting: Gemeenten bereiden zich vr p de invering van de nieuwe

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Vergadering: 10 januari 2011

Aan de gemeenteraad Vergadering: 10 januari 2011 Aan de gemeenteraad Vergadering: 10 januari 2011 Nummer: 8A Tubbergen, 22 december 2011 Onderwerp: Afwijzen verzek bestemmingsplanherziening Autbedrijf Krezen, Reutummerweg 35 Tubbergen. Samenvatting raadsvrstel:

Nadere informatie

1) Voorstel tot afschaffing belasting op drankslijterijen

1) Voorstel tot afschaffing belasting op drankslijterijen 1) Vrstel tt afschaffing belasting p drankslijterijen Een tijd geleden werd er dr de regering een hrecaplan vrgesteld. Hierin stnden een aantal maatregelen die dr de betrkken sectr tegejuicht werden, in

Nadere informatie

Leidraad voor het aantonen van de modules als landelijk georganiseerde jeugdvereniging

Leidraad voor het aantonen van de modules als landelijk georganiseerde jeugdvereniging Departement Cultuur, Jeugd, Sprt en Media Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 Brussel subsidiedssierjeugd@cjsm.vlaanderen.be Leidraad vr het aantnen van de mdules als landelijk gerganiseerde jeugdvereniging

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN ADVIES nr. 19 de dato 13 februari 2007

COMMISSIE VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN ADVIES nr. 19 de dato 13 februari 2007 COMMISSIE VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN ADVIES nr. 19 de dat 13 februari 2007 Gelet dat de Cmmissie vr aanvullende pensienen, samengesteld krachtens art. 53 van de Wet van 28 april 2003 betreffende de aanvullende

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dssiernummer: 1501890 Prvincieraadsbesluit betreft PRUP ' Recnversie verblijfsrecreatie Berlare fase 2 Definitieve vaststelling verslaggever Geert Versnick 1.

Nadere informatie

Wij doen graag zaken!

Wij doen graag zaken! BRIXS Wij den graag zaken! De algemene vrwaarden van BRIXS GROEP zijn gedepneerd bij de kamer van kphandel te Den Haag nder nummer 59425458. Laatste wijziging 1 maart 2014. Algemene Vrwaarden BRIXS GROEP

Nadere informatie

Subsidieverordening isolatiemaatregelen bestaande eigen woningen

Subsidieverordening isolatiemaatregelen bestaande eigen woningen Raadsvrstel AGENDAPUNT: 6 VERGADERDATUM: 16 FEBRUARI 2012 Onderwerp Datum cllegebesluit Subsidieverrdening islatiemaatregelen bestaande eigen wningen Cmmissie Vlkshuisvesting, Datum vergadering 08-02-2012

Nadere informatie

De arbeidsongevallen. Inhoud. Wat is een arbeidsongeval?...2. Wat te doen bij een arbeidsongeval?...3. Hoe verloopt de uitbetaling?...

De arbeidsongevallen. Inhoud. Wat is een arbeidsongeval?...2. Wat te doen bij een arbeidsongeval?...3. Hoe verloopt de uitbetaling?... De arbeidsngevallen Inhud Wat is een arbeidsngeval?...2 Wat te den bij een arbeidsngeval?...3 He verlpt de uitbetaling?...4 En vr de leden van SMartBe?...5 Dit dcument werd gedwnlad van de site van SMartBe

Nadere informatie

L. UITTREDING 2. BEPALINGSCHEIDINGSAANDEEL. A. ingevolge artikel 80, 51 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke

L. UITTREDING 2. BEPALINGSCHEIDINGSAANDEEL. A. ingevolge artikel 80, 51 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke s6 U TTREDINGSOVEREENKOMST TUSSEN: (1) IGS WESTLEDE, intergemeentelijke samenwerking Westlede, opdrachthoudende vereniging met zetel te Smalle Heerweg 60 te 9080 Lochristi, ingeschreven bij de Kruispuntbank

Nadere informatie

Conform artikel 37 van de GR Patijnenburg zullen de besluiten tot opheffing ter informatie aan Gedeputeerde Staten worden toegezonden.

Conform artikel 37 van de GR Patijnenburg zullen de besluiten tot opheffing ter informatie aan Gedeputeerde Staten worden toegezonden. Liquidatieregeling en persneelsplan 1. AANLEIDING De gemeenten Westland en Midden-Delfland slten in 2005 een cnvenant waarbij werd vereengekmen dat de gemeente Midden-Delfland uittreedt uit de Gemeenschappelijke

Nadere informatie

De kans is groot dat uw testament niet voldoet aan uw wensen, geen gebruik maakt van

De kans is groot dat uw testament niet voldoet aan uw wensen, geen gebruik maakt van Testamenten check Streep dr wat niet van tepassing is VRAAG 1 Is uw testament van vóór 2003? De kans is grt dat uw testament niet vldet aan uw wensen, geen gebruik maakt van de mgelijkheden sinds de invering

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN OP AFSTAND. Inhoudsopgave:

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN OP AFSTAND. Inhoudsopgave: ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN OP AFSTAND Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de nderneming Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

Reglement van de Stichting Atlas Massage Groep Vastgesteld in de bestuursvergadering 25-06-2015

Reglement van de Stichting Atlas Massage Groep Vastgesteld in de bestuursvergadering 25-06-2015 1 Reglement van de Stichting Atlas Massage Grep Vastgesteld in de bestuursvergadering 25-06-2015 Inhud 1. Begripsbepaling 2. Beleid 3. Taken en bevegdheden van het bestuur 4. Besluiten 5. Raad van Advies

Nadere informatie

VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Sport Vlaanderen

VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Sport Vlaanderen VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging znder winstgmerk Erkend dr Sprt Vlaanderen 1 ZITTING VAN 13 MAART 2018 NOTULEN Aanwezig:, penningmeester, bestuurder vanuit Vlaams-Brabant,, bestuurder vanuit Antwerpen,,

Nadere informatie

Versie 2: 10.11.2005 SOCIAAL PLAN

Versie 2: 10.11.2005 SOCIAAL PLAN Versie 2: 10.11.2005 SOCIAAL PLAN De ndergetekenden, 1. Stichting Lindenhf te Schiedam, vr deze de heer L. Kppejan, zijnde ude werkgever 2. Stichting Bureau Jeugdzrg Stadsregi Rtterdam, vr deze de heer

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V.

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V. Vrijwilligersbeleid vetbalvereniging N.B.S.V.V. Waarm deze richtlijn? Geen enkele amateur-sprtvereniging kan tegenwrdig ng bestaan znder de inzet en bijdrage van (veel) vrijwilligers. Ok binnen nze vereniging

Nadere informatie

6 verschillende systemen derdebetaler

6 verschillende systemen derdebetaler 6 verschillende systemen derdebetaler Systeem 1: prcentuele tussenkmsten p abnnementen Systeem 2: tussenkmst p kaarten Systeem 3: tussenkmst p biljetten Systeem 4: gratis netabnnement vr bepaalde leeftijdscategrieën

Nadere informatie

Sinds 1 juli 2014 zijn de justitiehuizen officieel bevoegdheid van de regio s. Personeel en middelen werden overgedragen op 1 januari 2015.

Sinds 1 juli 2014 zijn de justitiehuizen officieel bevoegdheid van de regio s. Personeel en middelen werden overgedragen op 1 januari 2015. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 148 van KATRIEN SCHRYVERS datum: 26 nvember 2015 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Justitiehuizen - Huisvesting Elk gerechtelijk arrndissement

Nadere informatie

Aanvraag EXPLOITATIE SPEELAUTOMATENHAL

Aanvraag EXPLOITATIE SPEELAUTOMATENHAL Aanvraag EXPLOITATIE SPEELAUTOMATENHAL Aanvraag vr het verkrijgen van een vergunning vr het expliteren van een speelautmatenhal p grnd van de Speelautmatenhalverrdening Gemeente Tilburg 2014. Aan de burgemeester

Nadere informatie

Per artikel is aangegeven of het van toepassing is op het bovengrondse of ondergrondse deel van een bodemenergiesysteem is.

Per artikel is aangegeven of het van toepassing is op het bovengrondse of ondergrondse deel van een bodemenergiesysteem is. Regels vr Bdemenergiesystemen: Regels vr Bdemenergiesystemen zijn pgenmen in het Wijzigingsbesluit Bdemenergiesystemen (Wbbe). In nderstaande mem een verzicht van de meest relevante artikelen vr het ntwerpen,

Nadere informatie

Het herroepingsrecht voor buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten. Boek VI van het Wetboek van economisch recht (art. VI.67 en volgende WER)

Het herroepingsrecht voor buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten. Boek VI van het Wetboek van economisch recht (art. VI.67 en volgende WER) Het herrepingsrecht vr buiten verkpruimten geslten vereenkmsten Bek VI van het Wetbek van ecnmisch recht (art. VI.67 en vlgende WER) Binnen welke termijn mag de cnsument zijn herrepingsrecht den gelden?

Nadere informatie

Checklist verzekeringen en vrijwilligerswerk

Checklist verzekeringen en vrijwilligerswerk Checklist verzekeringen en vrijwilligerswerk 1. Verzekeringen algemeen Is het belangrijk als vrijwilliger verzekerd te zijn? Ja, bij het den van vrijwilligerswerk kunnen ngelukken gebeuren. Als vrijwilliger

Nadere informatie

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden;

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden; Vrbeeld handvest De burgemeester, het cllege en de raad van de gemeente Muiden; Gelet p artikel 169, tweede en derde lid, en artikel 180, tweede en derde lid, Gemeentewet; Hebben de vlgende uitgangspunten

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING VAN 10 NOVEMBER 2010

VERSLAG VERGADERING VAN 10 NOVEMBER 2010 vzw De TintelTuin De Mérdestraat 14, 3300 Tienen Tintelraad VERSLAG VERGADERING VAN 10 NOVEMBER 2010 aanwezig: Jël, Philippe, Helga, Gedele, Bart I., Katrien R., Eva, Lieven, Ellen, Jst, Lieve, Rita, Yves,

Nadere informatie

WAARBORG TAX SHELTER Algemene Voorwaarden

WAARBORG TAX SHELTER Algemene Voorwaarden WAARBORG TAX SHELTER Algemene Vrwaarden Avenue des Nerviens, 85, b 2, Nerviërslaan Bruxelles 1040 Brussel Tel (02) 526 00 10 Fax (02) 526 00 11 BCE 0427 765 248 FSMA 45471 inf@vdhc.be www.vdhc.be UW CONTRACT

Nadere informatie

VERKIEZINGSREGLEMENT NATIONALE BESTUURSVERKIEZINGEN 2015 TITEL I: ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1: PROCEDURE VERKIEZING NATIONAAL BESTUUR

VERKIEZINGSREGLEMENT NATIONALE BESTUURSVERKIEZINGEN 2015 TITEL I: ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1: PROCEDURE VERKIEZING NATIONAAL BESTUUR NATIONALE BESTUURSVERKIEZINGEN 2015 VERKIEZINGSREGLEMENT TITEL I: ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1: PROCEDURE VERKIEZING NATIONAAL BESTUUR Cnfrm de statuten van Jngscialisten vzw wrden tweejaarlijks natinale

Nadere informatie

Inkoop- en aanbestedingsbeleid Energiefonds Overijssel

Inkoop- en aanbestedingsbeleid Energiefonds Overijssel Inkp- en aanbestedingsbeleid Energiefnds Overijssel 2013 Inhudspgave 1 Inleiding 3 2 Het beleid 4 2.1 Rechtmatigheidsthema's 4 Prcedures 4 Meerwerk en herhalingspdrachten 4 2B-diensten 5 Integriteit 5

Nadere informatie