De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken met de daarbij behorende bijlagen:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken met de daarbij behorende bijlagen:"

Transcriptie

1 Uitspraak Geschillencmmissie Financiële Dienstverlening nr (prf. mr. M.L. Hendrikse, vrzitter, mr. E.L.A. van Emden, mr. R.J. Paris, leden en mr. D.W.Y. Sie, secretaris) Klacht ntvangen p : 24 augustus 2018 Ingediend dr : Cnsument Tegen : ABN AMRO Bank N.V., gevestigd te Amsterdam, verder te nemen de Bank Datum uitspraak : 18 maart 2019 Aard uitspraak : Bindend advies Samenvatting Cnsument stelt dat de Bank een te hge rente in rekening brengt vr het Flexibel Hyptheek Krediet. Bij aanvang van het Flexibel Hyptheek Krediet heeft de Cnsument een rentevrdeel verkregen van 2 % ten pzichte van het prduct Flexibel Krediet vanwege de extra (hypthecaire) zekerheidsdekking. De Bank is p enig mment pgehuden met het aanbieden van nieuwe Flexibel Hyptheek Kredieten. Cnsument meent dat de Bank de rente van het Flexibel Hyptheek Krediet, nadat zij pgehuden met het aanbieden van het prduct, ten nrechte gelijk is gaan stellen met het prduct Flexibel Krediet. De Cmmissie is van rdeel dat de Bank nvldende heeft gemtiveerd dat de rente, die Cnsument vr het Flexibel Hyptheek Krediet betaalt, redelijk is. De vrdering van Cnsument wrdt zdende tegewezen. 1. Prcesverlp De Cmmissie beslist met inachtneming van haar Reglement en p basis van de vlgende stukken met de daarbij behrende bijlagen: het dr Cnsument digitaal ingediende klachtfrmulier; het verweerschrift van de Bank; de repliek van Cnsument; de dupliek van de Bank. De Cmmissie stelt vast dat partijen hebben gekzen vr bindend advies. De Cmmissie stelt vast dat het niet ndig is de zaak mndeling te behandelen. De zaak kan daarm p grnd van de stukken wrden beslist. 2. Feiten De Cmmissie gaat uit van de vlgende feiten.

2 2.1 Op 3 januari 2011 zijn Cnsument en zijn partner, dr ndertekening van de desbetreffende kredietvereenkmst, een zgeheten Flexibel Hyptheek Krediet (FHK) met de Bank aangegaan. 2.2 De kredietvereenkmst luidt, vr zver relevant, als vlgt: 2.3 Op 8 mei 2018 heeft Cnsument de Bank per brief verzcht de rente te crrigeren, mdat hij de hgte van de rente van 4,7 % vr het FHK te hg vindt. 2.4 Op 12 juni 2018 heeft de Bank per brief gereageerd p de klacht van Cnsument. 2.5 Op 17 juli 2018 heeft Cnsument fficieel per brief zijn klacht ingediend bij de Bank. 2.6 Op 19 juli 2018 heeft de Bank Cnsument per brief, vr zver relevant, bericht: De bank verstrekt geen nieuwe Flexibele Hyptheek Kredieten meer. Uw rente is m die reden gebaseerd p de tarieven van een flexibel krediet. U bent het hier niet mee eens. Vlgens u hudt de bank zich hierdr niet aan de met u geslten vereenkmst. Allereerst merkt de bank p dat van haar niet kan wrden verlangd dat zij al haar prducten neindig aanhudt. De bank kan en mag m haar mverende redenen haar prductaanbd wijzigen. Dat wij het FHK niet langer aanbieden, betekent niet dat wij ns niet aan de met u gemaakte afspraken huden. Nergens blijkt uit dat u, indien de bank het FHK ng steeds zu aanbieden, een lager rentetarief zu betalen. Uw pmerking dat wij de vereenkmst met u niet in acht nemen en niet nakmen, kunnen wij dan k niet plaatsen.

3 3. Vrdering, klacht en verweer Vrdering van Cnsument 3.1 Cnsument vrdert dat de rente van het FHK met terugwerkende kracht verlaagd wrdt naar 2,7%. In dit kader vrdert Cnsument een bedrag van 1.000,-. Grndslagen en argumenten daarvr 3.2 Deze vrdering steunt, krt en zakelijk weergegeven, p de vlgende grndslagen. De Bank hanteert vr het FHK van Cnsument een te hge rente: Het FHK wrdt niet meer dr de Bank geverd. Drdat de Bank het prduct heeft afgeschaft, wrdt ten nrechte aansluiting gezcht bij de rentes vr Flexibele Kredieten. Hierdr wrdt een te hge rente bij Cnsument in rekening gebracht. Cnsument mcht erp vertruwen dat de Bank de hgte van de rente p het FHK p basis van redelijkheid en billijkheid bepaalt. Een recht van hyptheek is de grtste zekerheid vr de Bank. Bvendien is er sprake van een verwaarde van de wning. Het maximale krediet is slechts 20% van de waarde van de wning van Cnsument, terwijl deze waarde ng steeds stijgt. De Bank gaat bij het berekenen van de rente vrbij aan de hyptheek die aan het krediet is verbnden. De Bank dient zich te huden aan de (uitgangspunten) van de geslten vereenkmst. Uit de vergelijking van de kredietvereenkmst met Obvin Cmpact Hyptheek met NHG met een flexibele rentevast peride, blijkt dat hgte van de rente vr vergelijkbare kredieten aanzienlijk is gedaald. De rente p de kredietvereenkmst van Cnsument is echter niet p vergelijkbare wijze gedaald. De Bank heeft niet kunnen verklaren waarm een gede vriend van Cnsument, die ver eenzelfde srt krediet beschikt bij de Bank, slechts een rente betaalt van 1,9%. Bij de rsprnkelijke geldlening van deze vriend was een rente vereengekmen van 4,5%. De Bank heeft cnfrm de rententwikkeling de hgte van de rente van dit krediet wel naar beneden bijgesteld. De Bank dient zich te huden aan de algemene rechtsbeginselen: het zrgvuldigheidsbeginsel, het mtiveringsbeginsel, het vertruwensbeginsel, het gelijkheidsbeginsel en het beginsel van deturnement de puvir. Verweer van de Bank 3.3 De Bank heeft de stellingen van Cnsument gemtiveerd weersprken. Vr zver ndig zal de Cmmissie bij de berdeling daarp ingaan.

4 4. Berdeling 4.1 De Cmmissie ziet zich gesteld vr de vraag f de Bank in strijd heeft gehandeld met de kredietvereenkmst en f zij, in dat kader, een te hge rente bij Cnsument in rekening heeft gebracht vr het FHK. 4.2 Cnsument meent dat de Bank ten nrechte de rente vr het FHK heeft gelijkgetrkken met de rente vr een ngedekt Flexibel Krediet. De kredietvrm die Cnsument heeft gekzen is echter anders, nu aan het krediet k een hyptheekrecht verbnden is. Deze zekerheid zu vlgens Cnsument meegenmen meten wrden bij de bepaling van de rente vr het FHK, met als gevlg dat de hgte van de rente vr het FHK tussen de huidige rente vr wninghyptheken en die van de rente vr een ngedekt Flexibel Krediet kmt te liggen. 4.3 Om het algemeen renteverlp van de afgelpen jaren te recnstrueren heeft Cnsument van het prduct Obvin Cmpact Hyptheek de rentes van 2011 en 2018 vergelegd. Daaruit vlgt dat de rente vr de Obvin Cmpact Hyptheek gedurende die peride met circa 47% is gedaald. Gelet p de hgte van de rente vr het FHK in 2011 van 5,1%, zu dit betekenen dat de huidige rente neerkmt p circa 2,7%. Aangezien de huidige rente vr het FHK is vastgesteld p 4,7%, is Cnsument van mening dat de rente in strijd met de maatstaven van redelijkheid en billijkheid dr de Bank is vastgesteld. 4.4 In de schriftelijke prcedure heeft de Bank benadrukt dat het FHK, p basis van haar specifieke kenmerken, een heel ander prduct is dan een wninghyptheek (zie verweging 2.2). Dit leidt erte dat de rente vr het FHK niet meebeweegt met de rentestand vr wninghyptheken. De Bank bestrijdt hiermee de stelling van Cnsument dat de gehanteerde rente vr het FHK te hg is. De Bank heeft verder gesteld dat zij geen nieuwe FHK meer verstrekt. Dit heeft erte geleid dat hierdr de rente van het FHK van Cnsument is gebaseerd p de tarieven van een ngedekt Flexibel Krediet. 4.5 Eveneens heeft de Bank in de schriftelijke prcedure tegelicht dat klanten in het verleden een krting p het rentepercentage van een ngedekt Flexibel Krediet verkregen p het FHK als belning vr de extra zekerheidsdekking - in de vrm van hypthecaire dekking - vr de Bank. Z bedreg in het jaar van aanvang van het FHK van Cnsument de minimale rente vr een ngedekt Flexibel Krediet 7,1%. In de kredietvereenkmst van het FHK was een rente pgenmen van 5,1%. Zdende heeft Cnsument een rentevrdeel verkregen van 2%.

5 4.6 De Cmmissie stelt p grnd van het vrgaande vast dat bij aanvang van het FHK - zals gesteld dr de Bank - nderscheid werd gemaakt in rentes vr het ngedekte Flexibel Krediet en rentes vr het FHK. De stelling van Cnsument, inhudende dat de Bank geen rekening meer hudt met de gegeven krting vanwege extra zekerheidsdekking, heeft de Bank desgevraagd nvldende gemtiveerd betwist. Niet is vldende dr de Bank aangetnd dat zij, nadat zij pgehuden is met het aanbieden van het FHK, (ng) een niet te hge rente hanteert vr het FHK. Bvendien mag Cnsument verwachten dat de rente vr het FHK niet nredelijk in zijn nadeel afwijkt van (het verlp van) de gebruikelijk in de markt gehanteerde rente vr vergelijkbare kredieten. Zie verweging 5.5 Tussenuitspraak Cmmissie van Berep, Het FHK valt naar het rdeel van de Cmmissie, gelet p de extra zekerheidsdekking, niet aan te merken als een met een ngedekt Flexibel Krediet vergelijkbaar krediet. 4.7 De Cmmissie verweegt dat Cnsument verder heeft gesteld dat een vriend van hem met een vergelijkbaar krediet een veel lagere rente betaalt dan hij. De Bank heeft naar het rdeel van de Cmmissie terecht aangeverd dat zij, nu de vergelegde kpie van de kredietvereenkmst geannimiseerd is, niet de gemaakte afspraken aangaande dat krediet kn nagaan. Daarmee kan niet vldende wrden vastgesteld dat sprake is van een gelijk geval. 4.8 De Cmmissie is van rdeel dat het vrgaande erte leidt dat bespreking van het klachtnderdeel aangaande de algemene rechtsbeginselen niet zal bijdragen aan de beslissing. Dit leidt erte dat de Cmmissie vrbij gaat aan deze stelling van Cnsument. 4.9 Gelet p het vrgaande is de Cmmissie van rdeel dat de Bank nvldende heeft gemtiveerd dat de in rekening gebrachte rente niet te hg is. De Bank heeft de gevrderde schade van 1.000,- niet betwist. Vr wat betreft de reeds betaalde rente vr het FHK, is de Cmmissie van rdeel dat de Bank dit bedrag aan Cnsument dient te vergeden. Vr wat betreft de tekmstig te betalen rente vr het FHK is de Cmmissie van rdeel dat als uitgangspunt dient te gelden dat deze rente vergeleken dient te wrden met de rente van een ngedekt Flexibel Krediet. Dit hudt in dat de rente vr het FHK in redelijkheid lager dient te zijn dan de rente van een ngedekt Flexibel Krediet vanwege de extra zekerheid. De Cmmissie is zdende van rdeel dat de klacht van Cnsument gegrnd is.

6 5. Beslissing De Cmmissie beslist dat de Bank, binnen vier weken na de dag waarp een afschrift van deze beslissing aan partijen is verstuurd, Cnsument een bedrag vergedt van 1.000,- en de rente van het FHK vanaf de datum van deze uitspraak in redelijkheid lager dan de rente van een ngedekt Flexibel Krediet zal vaststellen. De Bank dient na uitvering van het vrgaande een schriftelijke bevestiging aan Cnsument te sturen. In artikel 5 van het Reglement van de Cmmissie van Berep Financiële Dienstverlening is bepaald in welke gevallen berep penstaat van bindende beslissingen van de Geschillencmmissie Financiële Dienstverlening bij de Cmmissie van Berep Financiële Dienstverlening. Daarbij geldt een termijn van zes weken na verzending van deze uitspraak. Op de website van Kifid vindt u praktische infrmatie ver het instellen van berep. Zie hiervr U kunt, binnen twee weken na de verzenddatum van deze uitspraak, bij de Vrzitter van de Geschillencmmissie Financiële Dienstverlening schriftelijk een verzek indienen tt herstel van kennelijke vergissingen in de uitspraak. U met daarbij met name denken aan crrectie van reken- f schrijffuten en verbetering van namen en data. De vlledige prcedure met de termijnen die daarbij in acht meten wrden genmen staat beschreven in artikel 40 van het Reglement.

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken met de daarbij behorende bijlagen:

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken met de daarbij behorende bijlagen: Uitspraak Geschillencmmissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-313 (mr. J.S.W. Hltrp, vrzitter, mr. A.M.T. Wigger en mr. J. van der Gren, leden en mr. D.W.Y. Sie, secretaris) Klacht ntvangen p : 13 december

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. D.W.Y.

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. D.W.Y. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-309 (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. D.W.Y. Sie, secretaris) Klacht ontvangen op : 17 mei 2017 Ingediend door : Consument Tegen :

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. M. Veldhuis, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. M. Veldhuis, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr.2018-788 (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. M. Veldhuis, secretaris) Klacht ontvangen op : 18 september 2017 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. R.E. van Lambalgen, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. R.E. van Lambalgen, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-758 (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. R.E. van Lambalgen, secretaris) Klacht ontvangen op : 3 januari 2018 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. S. van Rijn, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. S. van Rijn, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-532 (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. S. van Rijn, secretaris) Klacht ontvangen op : 19 juli 2018 Ingediend door : Consument Tegen : ING

Nadere informatie

1. Procesverloop De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken:

1. Procesverloop De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken: Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2017-558 (prof. mr. drs. M.L. Hendrikse, voorzitter, mr. E.L.A. van Emden en mr. W.H.G.A. Filott mpf, leden en mr. A.C. de Bie, secretaris)

Nadere informatie

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderpvang KOM Kinderpvang verzrgt kinderpvang vr kinderen in de leeftijdsgrep 0 tt en met 12 jaar. Alle medewerkers van de stichting zetten zich vlledig in m kwalitatief

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. R.G. de Kruif, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. R.G. de Kruif, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-264 (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. R.G. de Kruif, secretaris) Klacht ontvangen op : 27 juli 2017 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

: ABN AMRO Hypotheken Groep B.V., handelend onder de naam Direktbank, gevestigd te Amsterdam, verder te noemen de Bank

: ABN AMRO Hypotheken Groep B.V., handelend onder de naam Direktbank, gevestigd te Amsterdam, verder te noemen de Bank Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2017-110 (mr. R.J. Paris, voorzitter, mr. C.E. Polak, mr. W.H.G.A. Filott mpf en mr. P.G. Salvadori, secretaris) Klacht ontvangen op : 19 juli

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. L.T.A. van Eck, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. L.T.A. van Eck, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-384 (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. L.T.A. van Eck, secretaris) Klacht ontvangen op : 16 oktober 2018 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

De Commissie stelt vast dat partijen hebben gekozen voor bindend advies.

De Commissie stelt vast dat partijen hebben gekozen voor bindend advies. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-154 (mr. B.F. Keulen, voorzitter en mr. D.W.Y. Sie, secretaris) Klacht ontvangen op : 16 juli 2018 Ingediend door : Consument Tegen : ING

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. R.G. de Kruif, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. R.G. de Kruif, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-269 (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. R.G. de Kruif, secretaris) Klacht ontvangen op : 5 juli 2017 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen.

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen. Checklist berdeling adviesaanvraag 1. De adviesaanvraag Heeft de r een adviesaanvraag gehad? Let p: een rapprt is in principe geen adviesaanvraag. Met een adviesaanvraag wrdt bedeld: het dr de ndernemer

Nadere informatie

De Commissie stelt vast dat partijen hebben gekozen voor bindend advies.

De Commissie stelt vast dat partijen hebben gekozen voor bindend advies. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-333 (mr. R.J. Paris, voorzitter, mr. E.L.A. van Emden, prof. mr. M.L. Hendrikse, leden en mr. S. Brugts, secretaris) Klacht ontvangen op

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr (mr. S.O.H. Bakkerus, voorzitter en mr. F.

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr (mr. S.O.H. Bakkerus, voorzitter en mr. F. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr. 2017-286 (mr. S.O.H. Bakkerus, voorzitter en mr. F. Faes, secretaris) Klacht ontvangen op : 12 augustus 2016 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. A.C.

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. A.C. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-630 (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. A.C. Bek, secretaris) Klacht ontvangen op : 20 maart 2019 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. M. Veldhuis, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. M. Veldhuis, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2017-751 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. M. Veldhuis, secretaris) Klacht ontvangen op : 9 november 2016 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. dr. S.O.H. Bakkerus, voorzitter en mr. S. van Rijn, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. dr. S.O.H. Bakkerus, voorzitter en mr. S. van Rijn, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-478 (mr. dr. S.O.H. Bakkerus, voorzitter en mr. S. van Rijn, secretaris) Klacht ontvangen op : 14 september 2018 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

Samenvatting. 2. Feiten. De Commissie gaat uit van de volgende feiten.

Samenvatting. 2. Feiten. De Commissie gaat uit van de volgende feiten. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr. 2016-404 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter, mr. J.S.W. Holtrop, mr. E.L.A. van Emden, leden en mr. A.C. Bek, secretaris) Klacht ontvangen

Nadere informatie

Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzondere Omstandigheden Profileringsfonds

Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzondere Omstandigheden Profileringsfonds AANVRAAGFORMULIER 1 studiefinancieringsvrm vr chrten vóór 1-9-2015 én studiefinancieringsvrm(en) vr chrten na 1-9-2015 Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzndere Omstandigheden Prfileringsfnds

Nadere informatie

Tevredenheidsenquete bezwarencommissie (CONCEPT)

Tevredenheidsenquete bezwarencommissie (CONCEPT) Lid Gedeputeerde Staten M. van Engelshven-Huls prvincie ZUID HLLAND NGEKUMLN Q g nv, 2010 Leden van de Statencmmissie Bestuur & Middelen Cntact T070-441 64 19 F 070-441 78 19 m.van.engelshvenhuls@pzh.nl

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. F.

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. F. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr. 2017-684 (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. F. Faes, secretaris) Klacht ontvangen op : 13 november 2016 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid Reglement Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland Zuid DEFINITIES Artikel 1: Dit reglement verstaat nder: crpratie: de bij de Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland zuid aangeslten rganisatie p wiens handelen

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. F.

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. F. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2017-852 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. F. Faes, secretaris) Klacht ontvangen op : 21 maart 2017 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. J. Hadziosmanovic, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. J. Hadziosmanovic, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-058 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. J. Hadziosmanovic, secretaris) Klacht ontvangen op : 15 oktober 2017 Ingediend door :

Nadere informatie

het door Consument ingediende klachtformulier met bijlagen; het verweerschrift van de Bank met bijlagen; de repliek van Consument.

het door Consument ingediende klachtformulier met bijlagen; het verweerschrift van de Bank met bijlagen; de repliek van Consument. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-320 (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter, mrs. A.P. Luitingh en E.C. Ruinaard, leden en mr. L.T.A. van Eck, secretaris) Klacht ontvangen op

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. D.W.Y. Sie, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. D.W.Y. Sie, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-139 (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. D.W.Y. Sie, secretaris) Klacht ontvangen op : 27 juni 2018 Ingediend door : Consument Tegen : ING

Nadere informatie

Vraag en antwoorden over de volmacht

Vraag en antwoorden over de volmacht Vraag en antwrden ver de vlmacht Hiernder treft u een verzicht aan van de vragen en antwrden die zijn gesteld ver de vlmacht. Heeft de vlmacht een lptijd? Heeft de deelnemersraad psitief advies gegeven

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. T. Boerman, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. T. Boerman, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2017-723 (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. T. Boerman, secretaris) Klacht ontvangen op : 28 januari 2017 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. M.B. Beunders, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. M.B. Beunders, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr. 2017-258 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. M.B. Beunders, secretaris) Klacht ontvangen op : 11 februari 2016 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

De Commissie stelt vast dat partijen hebben gekozen voor bindend advies.

De Commissie stelt vast dat partijen hebben gekozen voor bindend advies. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-726 (mr. R. J. Paris, voorzitter, mr. R. Knopper, mr. W.H.G.A Filott mpf, leden en mr. M.A. Kleijer, secretaris) Klacht ontvangen op :

Nadere informatie

de naamloze vennootschap ABN AMRO Bank N.V., gevestigd te Amsterdam, hierna te noemen Aangeslotene.

de naamloze vennootschap ABN AMRO Bank N.V., gevestigd te Amsterdam, hierna te noemen Aangeslotene. Uitpraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2015-311 d.d. 29 oktober 2015 (mr. R.J. Paris, voorzitter, mr. J.W.M. Lenting en mr. C.E. Polak, leden en mr. E.C. Aarts, secretaris) Samenvatting

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. M.A. Kleijer, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. M.A. Kleijer, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2017-797 (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. M.A. Kleijer, secretaris) Klacht ontvangen op : 16 augustus 2016 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

De Commissie stelt vast dat partijen hebben gekozen voor bindend advies.

De Commissie stelt vast dat partijen hebben gekozen voor bindend advies. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-572 (mr. R.J. Paris, voorzitter, prof. mr. M.L. Hendrikse, mr. W.H.G.A. Filott mpf, drs. L.B. Lauwaars en drs. J.W. Janse, leden en mr.

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.LA. van Emden, voorzitter en mr. F. Faes, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.LA. van Emden, voorzitter en mr. F. Faes, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-723 (mr. E.LA. van Emden, voorzitter en mr. F. Faes, secretaris) Klacht ontvangen op : 27 juni 2017 Ingediend door : Consument Tegen :

Nadere informatie

De Commissie stelt vast dat partijen hebben gekozen voor bindend advies.

De Commissie stelt vast dat partijen hebben gekozen voor bindend advies. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-561 (mr. R.J. Paris, voorzitter, mr. A.M.T. Wigger, prof. mr. M.L. Hendrikse, leden en mr. C.I.S. Dankelman, secretaris) Klacht ontvangen

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. S. van Rijn, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. S. van Rijn, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-590 (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. S. van Rijn, secretaris) Klacht ontvangen op : 7 juni 2018 Ingediend door : Consument Tegen : ING

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. F.

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. F. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-413 (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. F. Faes, secretaris) Klacht ontvangen op : 7 december 2017 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. B.F. Keulen, voorzitter en mr. M.J.M. Fennis, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. B.F. Keulen, voorzitter en mr. M.J.M. Fennis, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-624 (mr. B.F. Keulen, voorzitter en mr. M.J.M. Fennis, secretaris) Klacht ontvangen op : 13 september 2017 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 1.0-28/10/2009 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument.

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. J. Hadziosmanovic, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. J. Hadziosmanovic, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-138 (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. J. Hadziosmanovic, secretaris) Klacht ontvangen op : 16 augustus 2017 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. R.P.W. van de Meerakker, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. R.P.W. van de Meerakker, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-212 (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. R.P.W. van de Meerakker, secretaris) Klacht ontvangen op : 30 april 2018 Ingediend door :

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. R.P.W. van de Meerakker, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. R.P.W. van de Meerakker, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-410 (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. R.P.W. van de Meerakker, secretaris) Klacht ontvangen op : 12 oktober 2018 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

Cubro BVBA Algemene voorwaarden

Cubro BVBA Algemene voorwaarden Cubr BVBA Algemene vrwaarden Hiernder vindt u de algemene vrwaarden van Cubr BVBA. Deze vrwaarden zijn van tepassing p alle geleverde diensten en gemaakte vereenkmsten dr Cubr BVBA, tenzij expliciet anders

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. M.A. Kleijer, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. M.A. Kleijer, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-717 (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. M.A. Kleijer, secretaris) Klacht ontvangen op : 12 maart 2018 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. T. Boerman, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. T. Boerman, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2017-591 (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. T. Boerman, secretaris) Klacht ontvangen op : 13 juli 2016 Ingediend door : Consument Tegen Datum

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. R.E. van Lambalgen, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. R.E. van Lambalgen, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-677 (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. R.E. van Lambalgen, secretaris) Klacht ontvangen op : 28 december 2017 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. C.I.S. Dankelman, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. C.I.S. Dankelman, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-094 (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. C.I.S. Dankelman, secretaris) Klacht ontvangen op : 25 april 2018 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. R.P.W. van de Meerakker, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. R.P.W. van de Meerakker, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-190 (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. R.P.W. van de Meerakker, secretaris) Klacht ontvangen op : 15 mei 2017 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. A.C. de Bie, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. A.C. de Bie, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr. 2017-721 (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. A.C. de Bie, secretaris) Klacht ontvangen op : 5 januari 2017 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter en mr. R.E. van Lambalgen, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter en mr. R.E. van Lambalgen, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-408 (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter en mr. R.E. van Lambalgen, secretaris) Klacht ontvangen op : 24 juli 2017 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

Naam Klachtenprocedure SZZ versie 1.0 vastgesteld 25-6-2014 Door RvB evaluatie 25-6-2015 Door RvB

Naam Klachtenprocedure SZZ versie 1.0 vastgesteld 25-6-2014 Door RvB evaluatie 25-6-2015 Door RvB Alle zrgberderijen van SZZ zijn aangeslten bij de Federatie Landbuw en Zrg (www.zrgberen.nl). De Federatie heeft vr de cliënten van haar leden een nafhankelijke klachtencmmissie ingericht. SZZ vindt het

Nadere informatie

Reglement voor Klachtenbehandeling

Reglement voor Klachtenbehandeling Reglement vr Klachtenbehandeling 1. Algemeen 1.1. Dit Reglement vr Klachtenbehandeling, verder te nemen het Reglement, is in vereenstemming met art. 1.7 sub d en artikel 7.2 van de Statuten als vastgesteld

Nadere informatie

De Commissie stelt vast dat partijen hebben gekozen voor bindend advies.

De Commissie stelt vast dat partijen hebben gekozen voor bindend advies. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-177 (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter, mr. A.M.T. Wigger, mr. J. van der Groen, leden en mr. D.W.Y. Sie, secretaris) Klacht ontvangen op

Nadere informatie

Addendum stappenplan plaatsing

Addendum stappenplan plaatsing Addendum stappenplan plaatsing In het kader van de aangekndigde (vrgenmen) rerganisatie d.d. 4 december 2012 heeft er nader verleg plaatsgevnden tussen de betrkken vakbnden en de werkgever ver de inhud

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. R.P.W. van de Meerakker, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. R.P.W. van de Meerakker, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-433 (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. R.P.W. van de Meerakker, secretaris) Klacht ontvangen op : 9 oktober 2017 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

Algemene voorwaarden trainingen Edunova

Algemene voorwaarden trainingen Edunova Algemene vrwaarden trainingen Edunva Edunva Meddsestraat 47 Winterswijk Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persn f rechtspersn, met wie een vereenkmst met betrekking tt deelname aan een

Nadere informatie

Frans Halslaan 4, 1921EP Akersloot

Frans Halslaan 4, 1921EP Akersloot Privacy Verklaring Per 25 mei 2018 gelden er verscherpte regels vr alle rganisaties binnen de EU die persnsgegevens verwerken. Om deze reden is de privacy verklaring aangepast en vragen we u deze dr te

Nadere informatie

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone Schade prtcl Zuiderpark Stadswalzne Gemeente s-hertgenbsch december 2012 Schadeprtcl Zuiderpark - Stadswalzne In dit dcument staat he de gemeente s-hertgenbsch mgaat met schadeclaims. Het is er p gericht

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter en mr. R.G. de Kruif, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter en mr. R.G. de Kruif, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr. 2017-671 (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter en mr. R.G. de Kruif, secretaris) Klacht ontvangen op : 1 mei 2017 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 3.0-1/7/2011 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument. De

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. R.E. van Lambalgen, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. R.E. van Lambalgen, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-056 (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. R.E. van Lambalgen, secretaris) Klacht ontvangen op : 4 september 2017 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

Samenvatting. 1. Procesverloop. De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken:

Samenvatting. 1. Procesverloop. De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken: Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-668 (mr. R.J. Paris, voorzitter, mr. W. Baars, mr. T. Luitingh, leden en mr. D.W.Y. Sie, secretaris) Klacht ontvangen op : 12 juni 2017

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter, terwijl mr. M. Veldhuis als secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter, terwijl mr. M. Veldhuis als secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2017-114 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter, terwijl mr. M. Veldhuis als secretaris) Klacht ontvangen op : 8 december 2015 Ingediend door

Nadere informatie

VERKLARING. Inzake gegevensverwerking klanten. Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

VERKLARING. Inzake gegevensverwerking klanten. Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) VERKLARING Inzake gegevensverwerking klanten Vlgens de Algemene Verrdening Gegevensbescherming (AVG) Deze verklaring inzake gegevensverwerking is van Schnmaakbedrijf L.J. de Vries B.V., gevestigd te Aalsmeer

Nadere informatie

Aanvraagformulier vergoeding individueel gedupeerden

Aanvraagformulier vergoeding individueel gedupeerden Aanvraagfrmulier vergeding individueel gedupeerden Aanvraag vergeding in natura Met dit aanvraagfrmulier verzekt u de Stichting Bevrdering Kwaliteit Leefmgeving Schiphlregi (afgekrt: Stichting Leefmgeving

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr (A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. Z. Bonoo, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr (A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. Z. Bonoo, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr. 2017-536 (A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. Z. Bonoo, secretaris) Klacht ontvangen op : 10 februari 2017 Ingediend door : Consument Tegen :

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. S. van Rijn, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. S. van Rijn, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-569 (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. S. van Rijn, secretaris) Klacht ontvangen op : 25 september 2017 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

Samenvatting. 1. Procesverloop

Samenvatting. 1. Procesverloop Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-667 (mr. R.J. Paris, voorzitter, mr. dr. drs. R. Knopper, mr. C.E. Polak, leden en mr. D.W.Y. Sie, secretaris) Klacht ontvangen op : 11

Nadere informatie

Aanmeldformulier voor Partnerschap Vernieuwing Bouw

Aanmeldformulier voor Partnerschap Vernieuwing Bouw Aanmeldfrmulier vr Partnerschap Vernieuwing Buw ALGEMENE GEGEVENS OVER DE ORGANISATIE 1. Naam van de rganisatie 2. Ingangsdatum partnerschap 3. Cntactgegevens algemeen Pstbusnummer Pstcde + plaats Straatnaam

Nadere informatie

Samenvatting. 1. Procesverloop

Samenvatting. 1. Procesverloop Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-502 (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter, mr. B.F. Keulen en mr. W.H.G.A. Filott mpf, leden en mr. A. Kanhai, secretaris) Klacht ontvangen

Nadere informatie

afspraken gemaakt zijn.

afspraken gemaakt zijn. Matrix van verplichtingen en bijhrende sancties Fase 1: Re-integratiefase Algemene beschrijving categrie Niet nagekmen verplichting zals: Sanctie Categrie 1: Onder deze categrie vallen verplichtingen die

Nadere informatie

De Bank heeft geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te reageren op de repliek van Consument.

De Bank heeft geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te reageren op de repliek van Consument. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-043 (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter, mr. P.M. Arnoldus Smit, mr. W.F.C. Baars leden en mr. C.I.S. Dankelman - de Vogel, secretaris) Klacht

Nadere informatie

De Commissie stelt vast dat Consument heeft gekozen voor een niet-bindend advies. De uitspraak is daardoor niet-bindend.

De Commissie stelt vast dat Consument heeft gekozen voor een niet-bindend advies. De uitspraak is daardoor niet-bindend. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-088 (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter, mr. A.M.T. Wigger en mr. dr. drs. R. Knopper, leden en mr. L.T.A. van Eck, secretaris) Klacht ontvangen

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. T. Boerman, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. T. Boerman, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr. 2017-232 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. T. Boerman, secretaris) Klacht ontvangen op : 30 juni 2016 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

BELANGENVERENIGING PENSIOENGERECHTIGDEN PFZW KEUZEMOGELIJKHEID TUSSEN LAAG-PENSIOEN

BELANGENVERENIGING PENSIOENGERECHTIGDEN PFZW KEUZEMOGELIJKHEID TUSSEN LAAG-PENSIOEN BELANGENVERENIGING PENSIOENGERECHTIGDEN PFZW KEUZEMOGELIJKHEID TUSSEN HOOG-LAAG LAAG-PENSIOEN f f LAAG -HOOG HOOG-PENSIOEN Vr pensiengerechtigden die de 65-jarige leeftijd ng niet bereikt hebben U kunt

Nadere informatie

10 DEC 2008. Postbus 90055, 5600 PH Eindhoven. Ecologisch Kennis Centrum B.V. De heer Ing. A.M.L. van Rooij 't Achterom 9 A 5491 XD SINT-OEDENRODE

10 DEC 2008. Postbus 90055, 5600 PH Eindhoven. Ecologisch Kennis Centrum B.V. De heer Ing. A.M.L. van Rooij 't Achterom 9 A 5491 XD SINT-OEDENRODE Pstbus 90055, 5600 PH Eindhven Eclgisch Kennis Centrum B.V. De heer Ing. A.M.L. van Rij 't Achterm 9 A 5491 XD SINT-OEDENRODE Van 10 DEC 2008 H.F.M.J. Verbeeten T (0900) 92 94, F (040) 265 1519 Ons kenmerk

Nadere informatie

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t D i e n s t v e r l e n i n g s d c u m e n t Ons kantr hudt zich bezig met financiële dienstverlening en heeft zich gespecialiseerd in schade- en levensverzekeringen en is daarbij actief p de zakelijkeen

Nadere informatie

het door Consument digitaal ingediende klachtformulier; het verweerschrift van de Bank; de repliek van Consument; de dupliek van de Bank.

het door Consument digitaal ingediende klachtformulier; het verweerschrift van de Bank; de repliek van Consument; de dupliek van de Bank. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-534 (mr. R.J. Paris, voorzitter, mr. A.M.T. Wigger, prof. mr. M.L. Hendrikse, leden en mr. D.W.Y. Sie, secretaris) Klacht ontvangen op

Nadere informatie

: Aegon Financiële Diensten B.V., gevestigd te Leeuwarden, verder te noemen de Bank

: Aegon Financiële Diensten B.V., gevestigd te Leeuwarden, verder te noemen de Bank Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2017-226 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter, mr. E.L.A. van Emden, J.C. Buiter, leden en mr. A.C. de Bie, secretaris) Klacht ontvangen op

Nadere informatie

Reglement voor aanvraag van accreditatie van bij- en nascholing van de Landelijke Beroepsvereniging Specialisten Begaafdheid

Reglement voor aanvraag van accreditatie van bij- en nascholing van de Landelijke Beroepsvereniging Specialisten Begaafdheid Reglement vr aanvraag van accreditatie van bij- en naschling van de Landelijke Berepsvereniging Specialisten Begaafdheid HOOFDSTUK I: ALGEMEEN Artikel 1: Del van het reglement. Dit accreditatiereglement

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. R.P.W. van de Meerakker, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. R.P.W. van de Meerakker, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2017-112 (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. R.P.W. van de Meerakker, secretaris) Klacht ontvangen op : 21 augustus 2016 Ingediend door

Nadere informatie

Kracht door balans Biofeedback opleiding

Kracht door balans Biofeedback opleiding Algemene vrwaarden De algemene vrwaarden zijn van tepassing p iedere aanbieding en fferte van, alsmede elke vereenkmst tussen Kracht dr balans, vertegenwrdigd dr Mevr. drs. D.M. Matt, hierna te nemen:

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (R.J. Paris, voorzitter en mr. T.W. Schrijver, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (R.J. Paris, voorzitter en mr. T.W. Schrijver, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-096 (R.J. Paris, voorzitter en mr. T.W. Schrijver, secretaris) Klacht ontvangen op : 15 januari 2018 Ingediend door : Consument Tegen :

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mw. mr. D.W.Y.

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mw. mr. D.W.Y. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2017-131 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mw. mr. D.W.Y. Sie, secretaris) Klacht ontvangen op : 8 april 2015 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

De Commissie stelt vast dat partijen hebben gekozen voor bindend advies.

De Commissie stelt vast dat partijen hebben gekozen voor bindend advies. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-082 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter, mr. J.S.W. Holtrop en mr. S.W.A. Kelterman, leden en mr. M.J. Vlasveld, secretaris). Klacht

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. T. Boerman, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. T. Boerman, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2017-428 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. T. Boerman, secretaris) Klacht ontvangen op : 23 september 2016 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzondere Omstandigheden Profileringsfonds

Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzondere Omstandigheden Profileringsfonds AANVRAAGFORMULIER 1 studiefinancieringsvrm vr chrten vóór 1-9-2015 én studiefinancieringsvrm(en) vr chrten na 1-9-2015 Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzndere Omstandigheden Prfileringsfnds

Nadere informatie

: Hypocompleet B.V., gevestigd te Amstelveen, verder te noemen de Adviseur

: Hypocompleet B.V., gevestigd te Amstelveen, verder te noemen de Adviseur Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening 2016-341 (Mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. N. Bouwman, secretaris) Klacht ontvangen op : 8 september 2015 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

: ABN AMRO Bank N.V., gevestigd te Amsterdam, verder te noemen de Bank

: ABN AMRO Bank N.V., gevestigd te Amsterdam, verder te noemen de Bank Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr. 2016-289 (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter, drs. W. Dullemond, mr. R.J. Paris, leden en mr. P. van Haastrecht-van Kuilenburg, secretaris) Klacht

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. B.F. Keulen, voorzitter en mr. F. Faes, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. B.F. Keulen, voorzitter en mr. F. Faes, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-131 (mr. B.F. Keulen, voorzitter en mr. F. Faes, secretaris) Klacht ontvangen op : 3 april 2018 Ingediend door : Consument Tegen : ABN

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. M. Veldhuis secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. M. Veldhuis secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-157 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. M. Veldhuis secretaris) Klacht ontvangen op : 2 april 2017 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. D.W.Y. Sie, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. D.W.Y. Sie, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-238 (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. D.W.Y. Sie, secretaris) Klacht ontvangen op : 5 mei 2017 Ingediend door : Consument Tegen Datum

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. C.I.S. Dankelman de Vogel, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. C.I.S. Dankelman de Vogel, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2016-387 (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. C.I.S. Dankelman de Vogel, secretaris) Klacht ontvangen op : 14 maart 2016 Ingediend door

Nadere informatie

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen.

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen. Wij verzeken u de telichting vr het invullen van het frmulier ged te lezen. Op basis van de dr u aangegeven reismgelijkheden van de leerling en p basis van het verversadvies van schl en eventuele andere

Nadere informatie

U heeft ons verzocht, om gezamenlijk, een gedegen voorstel ten aanzien van uw hypotheek uit te brengen.

U heeft ons verzocht, om gezamenlijk, een gedegen voorstel ten aanzien van uw hypotheek uit te brengen. Vragenfrmulier Klant Beeld U heeft ns verzcht, m gezamenlijk, een gedegen vrstel ten aanzien van uw hyptheek uit te brengen. Onze bedrijfsfilsfie is, m samen met nze relaties, een inventarisatie te maken

Nadere informatie

De Hypotheker Schiedam B.V., gevestigd te Schiedam, verder te noemen de Tussenpersoon,

De Hypotheker Schiedam B.V., gevestigd te Schiedam, verder te noemen de Tussenpersoon, Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening 2015-258 (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. M.J.M. Fennis, secretaris) Klacht ontvangen op: 31 maart 2015 Ingesteld door: Consument Tegen:

Nadere informatie

Fase 1: Re-integratiefase

Fase 1: Re-integratiefase Bijlage Matrix van verplichtingen en bijhrende sancties Fase 1: Re-integratiefase Algemene beschrijving categrie Niet nagekmen verplichting zals: Sanctie Categrie 1: Onder deze categrie vallen verplichtingen

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter en mr. F. Faes, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter en mr. F. Faes, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2017-569 (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter en mr. F. Faes, secretaris) Klacht ontvangen op : 17 augustus 2016 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. D.W.Y. Sie, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. D.W.Y. Sie, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-489 (mr. R.J. Paris, voorzitter en mr. D.W.Y. Sie, secretaris) Klacht ontvangen op : 13 juni 2017 Ingediend door : Consument Tegen : F.

Nadere informatie