Provincieraadsbesluit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Provincieraadsbesluit"

Transcriptie

1 departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dssiernummer: Prvincieraadsbesluit betreft VENECO- algemene vergadering 30/01/2014 algemene vergadering aanduiding prvinciale vertegenwrdigers- vraag tt gedkeuring jaarverslag 2011-jaarrekening 2011 verslaggever Alexander Vercamer 1. Feitelijke en juridische grnden Het prvinciedecreet van 9 december Het decreet hudende de intergemeentelijke samenwerking van 6 juli 2001 en latere wijzigingen. De mzendbrief van 11 januari 2002 betreffende de tepassing van het decreet van 6 juli 2001 hudende de intergemeentelijke samenwerking. De mzendbrief van 19 april 2013 ( BB 2013/5) met betrekking tt de wijzigingen aan het decreet intergemeentelijke samenwerking van 18 januari De statuten van de dienstverlenende vereniging vr ruimtelijke rdening en ecnmische ntwikkeling, afgekrt Venec. Het prvincieraadsbesluit van 23 januari 2013 inzake de aanduiding van de prvinciale vertegenwrdigers in de rganen van de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden, verenigingen en v.z.w.'s. Het prvincieraadsbesluit van 13 nvember 2013 tt gedkeuring van de vereenkmst tussen Venec en de prvincie Ost-Vlaanderen tt terugname dr Venec van 292 aandelen van de prvincie Ost-Vlaanderen. De uitndiging vr de algemene vergadering 2011 die plaats vindt p dnderdag 30 januari 2014 m uur in het Huis van de Buw, Tramstraat 59, 9052 Zwijnaarde met vlgende agenda als vlgt: 1. Jaarverslag 2011 Raad van Bestuur. 2. Balans, resultatenrekening, telichting en verwerking van het resultaat. 3. Verslag van de cmmissaris. 4. Gedkeuring van het jaarverslag, de balans, de resultatenrekening, de telichting en verwerking van het resultaat. 5. Verlenen van kwijting aan de bestuurders.

2 p Verlenen van kwijting aan de cmmissaris. 7. Beneming bestuurders. 2. Mtivering Reeds geruimte tijd wenst de stad Gent (mede dr de prichting van het stadsntwikkelingsbedrijf Gent) geen berep meer te den p Venec m prjecten te realiseren. In 2006 reeds heeft de stad Gent deze intentie te kennen gegeven. Een uittreding tijdens de lptijd van een intergemeentelijk samenwerkingsverband is echter p grnd van artikel 34 van het decreet intergemeentelijke samenwerking ( hierna DIS) juridisch niet mgelijk. Een vennt kan enkel uittreden naar aanleiding van de verlenging van de venntschap, in casu in Om alsng aan de wens van de stad Gent tegemet te kmen, werd een gedeeltelijke uittreding gepland nder de vrm van een terugname p het veranderlijk gedeelte van het maatschappelijk kapitaal (vastgelegd in de vereenkmst gedeeltelijke terugneming van de aandelen van de stad Gent), gekppeld aan een statutenwijziging waarbij het bestaan van de vereenkmst werd afhankelijk gemaakt van de gedkeuring van de statutenwijziging dr de tezichthudende verheid dr in de vereenkmst een ntbindende vrwaarde te vrzien. De terugname zu plaatsvinden aan 500 EUR per aandeel (rsprnkelijk). Om de waarde van het aandeel te berekenen werd teruggevallen p het zgn. kliksysteem. Zwel de vereenkmst als de statutenwijziging werden dr de algemene vergadering van VENECO gedgekeurd p 16 december Tt een publicatie in het Belgisch Staatsblad kwam het echter niet mdat de tezichthudende verheid p 16 maart 2012 de statutenwijziging slechts gedeeltelijk gedkeurde. Zij vnd de bepaling in de statuten met betrekking tt het ntslag van een bestuurder in strijd met het DIS, maar belangrijker ng, k de bepaling in de statuten, die vr een statutenwijziging een meerderheid van 90 % vrzag, werd eveneens niet gedgekeurd wegens in strijd met artikel 39 het DIS, dat slechts een meerderheid van 75 % vrziet. De meerderheid van 90 % was specifiek p vraag van de stad Gent ingeschreven en maakte deel uit van het "ttale pakket" met betrekking tt de terugname van aandelen dr de stad Gent. De stad Gent diende dan k een annulatieberep in bij de Raad van State. Drdat de gedkeuring van de statuten dr de tezichthudende verheid slechts gedeeltelijk was, achtte de stad Gent de ntbindende vrwaarde in de vereenkmst met Venec vervult. Dit bracht juridische nzekerheid mee vr de venntschap, vermits niet duidelijk was ver heveel aandelen de stad Gent beschikte. Ok werden m die reden de statuten niet neergelegd en knden de jaarrekeningen 2011 en 2012 niet wrden vastgesteld. Ok kn ng geen kwijting wrden verleend aan de bestuurders. Of de situatie van de stad Gent vldende grnd was m een aantal rechtshandelingen uit te stellen laten we in het midden.

3 p. 3 Eind 2013 De drbraak kwam er dr het akkrd met de stad Gent mtrent de terugname van van de 2000 aandelen aan 1000 EUR per aandeel. Op 23 september 2013 keurde de gemeenteraad van Gent de vereenkmst tt terugname van aandelen ged. De stad Gent blijft met 1 aandeel vennt mdat zij vlgens het DIS niet vlledig kan uittreden vr 31 december Dr de terugname van de aandelen van de stad Gent, steeg het prvinciaal aandeel bven de 30 % (vlgens het DIS mag dit maximaal 30 % zijn in het ttale aandelenpakket) en diende k een gedeelte van de prvinciale aandelen teruggenmen te wrden. Venec kn een akkrd bereiken met de prvincie eind 2013.Op 13 nvember 2013 keurde de prvincieraad de vereenkmst tt terugneming van 292 aandelen van de prvincie Ost- Vlaanderen ged. Hierdr is er ann 2014 duidelijkheid mtrent de vraag met heveel aandelen de stad Gent in de venntschap vertegenwrdigd is. Aldus kunnen de punten van de jaarvergadering van 2011 ann 2014 behandeld wrden. Dit is vrnamelijk k belangrijk vr de kwijting van de bestuurders en de cmmissaris. Laatste evluties Op de algemene vergadering van 12 december 2013 werd de statutenwijziging niet gedgekeurd daar men niet ver de vereiste meerderheid beschikte. Venec laat ns via ( 7 januari 2014) weten dat de stad Gent haar deel van de vereenkmst (punt 9 afstand annulatieberep bij de Raad van State) tt p heden ng niet nagekmen heeft. Nchtans was in de vereenkmst gestipuleerd dat dit ten laatste diende te gebeuren p 9 december Bijgevlg kn Venec pnieuw ng niet vergaan tt het neerleggen van de statuten van (beslissing directiecmité 12 december 2013). Bespreking agendapunten algemene vergadering van 30 januari 2014 Jaarverslag en jaarrekening Het jaarverslag en de jaarrekening laten nuttige cnclusies te met betrekking tt de bijdrage in het verlies/deelname in de winst van de prvincie als vlgt Het bekjaar 2011 sluit af met een winst van ,72 EUR. Vermeerderd met de vergedragen winst van het vrig bekjaar van ,45 EUR bedraagt het te bestemmen winstsald ,17 EUR. De Raad van Bestuur stelt vr het resultaat als vlgt te bestemmen : dividenden uit te keren vr een bedrag van ,03 EUR;

4 p. 4 Met betrekking tt het percentage van het uit te keren dividend bevat de telichting vlgend vrbehud : " Ten gevlge van de gedeeltelijke uittreding van de stad Gent werd bedngen dat i.p.v. het gebruikelijk dividend van 4 % p het vlstrte gedeelte van het kapitaal dit ver de bekjaren 2011 en 2012 p 10 % te brengen. Dit verhgd dividend is evenwel gekppeld aan de gedkeuring van de statutenwijziging dr de Tezichthudende Overheid". het sald van ,14 EUR ver te dragen naar vlgend bekjaar Uit het verslag van de cmmissaris blijkt met betrekking tt de jaarrekening 2011 een verklaring znder vrbehud. Agendapunt 4: gedkeuring van het jaarverslag, de balans, de resultatenrekening, de telichting en verwerking van het resultaat en mandatering van de prvinciale vertegenwrdiger Met betrekking tt het vrbehud dat is gefrmuleerd p de vrlaatste pagina van het jaarverslag laat Venec weten dat ervr gepteerd is de in 2011 pgestelde dcumenten zveel mgelijk naangererd te laten. Het vrbehud dat met betrekking tt de dividendenuitkering gefrmuleerd werd, met aldus in deze peride gesitueerd wrden. Ondertussen zijn de zaken evenwel geëvlueerd en met wrden vastgesteld dat het vrbehud in strijd is met de dr VENECO aangegane cntractuele verbintenissen m een dividend van 10 % uit te keren ver het bekjaar 2011 en Over de bekjaren 2013,2014,2015,2016 zal een dividend van 6 % wrden uitgekeerd. Deze bepalingen in de vereenkmst werden gefrmuleerd ZONDER ENIG VOORBEHOUD. Gelet p dit gegeven wrdt vrgesteld de prvinciale vertegenwrdiger een amendement te laten indienen met betrekking tt agendapunt 4:"gedkeuring van het jaarverslag, de balans, de resultatenrekening, de telichting en verwerking van het resultaat" en dit als vlgt: - schrapping van de vlgende passus p de vrlaatste pagina van het jaarverslag: " Dit verhgd dividend is evenwel gekppeld aan de gedkeuring van de statutenwijziging dr de Tezichthudende Overheid." Bij de verige agendapunten zijn geen pmerkingen. Deze kunnen aldus gedgekeurd wrden.

5 p Besluit Vr artikel 3: met 48 ja-stemmen, tegen 19 nee-stemmen Vr artikel 2: met 38 ja-stemmen, tegen 19 nee-stemmen, bij 12 nthudingen Artikel 1 Er wrdt kennis genmen van het verslag aan de algemene vergadering en van het verslag aan de prvincieraad. Artikel 2 Het besluit van 23 januari 2013, met latere wijzigingen, waarbij, vr de duur van de legislatuur, de prvinciale vertegenwrdiging in diverse intergemeentelijke samenwerkingsverbanden en venntschappen wrdt geregeld, wrdt bevestigd. Mevruw Hilde De Sutter wrdt aangeduid als effectieve vertegenwrdiger in de algemene vergadering. Mevruw Annick Willems als plaatsvervangend vertegenwrdiger in de algemene vergadering. Artikel 3 Het mandaat van de prvinciale vertegenwrdiger wrdt als vlgt bepaald : 1. Bij het agendapunt 4 :"gedkeuring van het jaarverslag, de balans, de resultatenrekening, de telichting en verwerking van het resultaat" vlgend amendement in te dienen: - schrapping van de vlgende passus p de vrlaatste pagina van het jaarverslag " Dit verhgd dividend is evenwel gekppeld aan de gedkeuring van de statutenwijziging dr de Tezichthudende Overheid." 2.. De verige agendapunten ged te keuren.

6 p. 6 Artikel 4 Een afschrift van dit besluit zal wrden vergemaakt aan de betrkken vereniging en aan de prvinciale vertegenwrdiger. Gent, 22 januari 2014 namens de Prvincieraad: de prvinciegriffier, Albert De Smet de vrzitter, Marc De Buck

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1400710 Provincieraadsbesluit betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dssiernummer: 1402148 Prvincieraadsbesluit betreft VERKO- algemene vergadering 17 juni 2014 jaarrekening 2013-statutenwijzigingmandatering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1400051 Verslag aan de Provincieraad betreft VENECO- algemene vergadering 30/01/2014 algemene vergadering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1400710 Verslag aan de Provincieraad betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1401955 Verslag aan de Provincieraad betreft Veneco- jaarvergadering 2013 Jaarvergadering 2013: jaarverslag

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dssiernummer:. 1402148 Verslag aan de Prvincieraad betreft VERKO- algemene vergadering 17 juni 2014 jaarrekening 2013-statutenwijzigingmandatering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dssiernummer:. 1604789 Verslag aan de Prvincieraad betreft verslaggever Venec principes uittreding- uittredevereenkmst

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dssiernummer: 1203564 Prvincieraadsbesluit betreft verslaggever Beveren - PRUP 'Glastuinbuwgebied Melsele' Definitieve vaststelling Marc De Buck De Prvincieraad,

Nadere informatie

Volmacht voor aandeelhouder

Volmacht voor aandeelhouder Vlmacht vr aandeelhuder Ondergetekende naam: (indien aandeelhuder een venntschap is) Juridische vrm Adres / maatschappelijke zetel: eigenaar van: venntschapsnaam: aande(e)l(en) van de Venntschap: UNITED

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1303093 Verslag aan de Provincieraad betreft IMEWO- algemene vergadering op 24 juni 2013 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen.

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen. Checklist berdeling adviesaanvraag 1. De adviesaanvraag Heeft de r een adviesaanvraag gehad? Let p: een rapprt is in principe geen adviesaanvraag. Met een adviesaanvraag wrdt bedeld: het dr de ndernemer

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/1 Invulling van het begrip dagelijks bestuur in de zin

Nadere informatie

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie.

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie. Reglement betreffende een Prvinciale herkenbaarheid bij elke vrm van prvinciale subsidie. DE PROVINCIERAAD VAN WEST - VLAANDEREN, Overwegende dat het belang van de prvinciale herkenbaarheid, naar aanleiding

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dssiernummer: 1203670 Prvincieraadsbesluit betreft verslaggever Prvinciaal RUP 'Afbakening kleinstedelijk gebied Ninve' Definitieve vaststelling Marc De Buck

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1502685 Provincieraadsbesluit betreft Veneco-Algemene Vergadering juni 2015 Vaststellen van het mandaat

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dssiernummer: 1501890 Prvincieraadsbesluit betreft PRUP ' Recnversie verblijfsrecreatie Berlare fase 2 Definitieve vaststelling verslaggever Geert Versnick 1.

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805298 Provincieraadsbesluit betreft Algemene vergadering SOLVA 12 december 2018 aanduiding provinciale

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 april 2013 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 1/1 Prvinciaal Biblitheekcentrum. Aanpassing van het

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1802221 Verslag aan de Provincieraad betreft DDS: algemene vergadering op 12 juni 2018 agendapuntenvoordracht

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1303488 Verslag aan de Provincieraad betreft Fingem-algemene vergadering 27 juni 2013 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1505721 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever IGS Westlede- algemene vergadering op 1 december 2015

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1203613 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Intergemeentelijk samenwerkingsverband SOLVA

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1502298 Provincieraadsbesluit betreft IGS Westlede- algemene vergadering op 2 juni 2015 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805210 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemene vergadering IGS Westlede op 4 december 2018

Nadere informatie

/k*je/i v. Voorstel: 1. De werkingsduur van de 'Verordening Starterslening' met (terugwerkende kracht) 1 jaarte verlengen tot 01-01-2010.

/k*je/i v. Voorstel: 1. De werkingsduur van de 'Verordening Starterslening' met (terugwerkende kracht) 1 jaarte verlengen tot 01-01-2010. 1 M c» r* K 5,- * > l.- ^ V r>!lus gemeente QSterllOUt /k*je/i v loatum: 20 februari 2009 Nummer raadsnta: Qnderwerp: Verlengen werkingsduur 'Verrdening Starterslening'. NOTA VOOR DE RAAD Prtefeuillehuder:

Nadere informatie

Verslag Raad van Bestuur

Verslag Raad van Bestuur Baudelkaai 8 9000 Gent Gent, 10 februari 2011 Verslag Raad van Bestuur Datum: 3 februari 2011 Lcatie: OCMW Nazareth Uur: 12.30 u. tt 14.30 u. Aanwezig : Dr. Patrick Verdnck, Patricia Lebeer, Jan De Clercq,

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7 e Directie Dienst 71 Persneelsbeheer, Wedden en Pensienen Verslag aan de Prvincieraad registratienr. 0507889 betreft verslaggever PROVINCIAAL ONDERWIJS - SECUNDAIRE SCHOLEN Schlengemeenschappen secundair

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1405984 Provincieraadsbesluit betreft INTERWAAS - buitengewone algemene vergadering 3 december 2014 mandatering

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1501287 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever DDS- buitengewone algemene vergadering BAV 26 maart 2015-statutenwijziging

Nadere informatie

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden;

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden; Vrbeeld handvest De burgemeester, het cllege en de raad van de gemeente Muiden; Gelet p artikel 169, tweede en derde lid, en artikel 180, tweede en derde lid, Gemeentewet; Hebben de vlgende uitgangspunten

Nadere informatie

Aanduiding van een vertegenwoordiger (artikel 14 1 van de wet van 22 augustus 2002 betreffende de rechten van de patiënt)

Aanduiding van een vertegenwoordiger (artikel 14 1 van de wet van 22 augustus 2002 betreffende de rechten van de patiënt) Aanduiding van een vertegenwrdiger (artikel 14 1 van de wet van 22 augustus 2002 betreffende de rechten van de patiënt) Ik, (vrnaam en naam van de patiënt), duid hierbij nderstaande persn aan als mijn

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1505884 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever INTERWAAS- algemene vergadering op 2 december 2015 vaststellen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1702314 Provincieraadsbesluit betreft INTERWAAS: algemene vergadering op 31 mei 2017 mandatering provinciale

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 1.0-28/10/2009 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 september 2017 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Prvinciale verheidspdrachten. Het bestek vr de

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dssiernummer: 1502953 Prvincieraadsbesluit betreft verslaggever Prvinciale Instelling vr Mrele Dienstverlening Ost- Vlaanderen

Nadere informatie

Decreet lokaal bestuur: wat moet allemaal op de gemeentelijke webstek?

Decreet lokaal bestuur: wat moet allemaal op de gemeentelijke webstek? Decreet lkaal bestuur: wat met allemaal p de gemeentelijke webstek? Verplichte vermeldingen vanaf 1 januari 2019 p basis van: - het Decreet Lkaal Bestuur 22.12.2017 - het Besluit Vlaamse regering 20.4.2018

Nadere informatie

Artikel 75. Plaatsing openbare school op plan

Artikel 75. Plaatsing openbare school op plan Wet p het primair nderwijs (tekst geldend p 4 mei 2012) Afdeling 2 aanvang van de bekstiging Artikel 74. Plan van nieuwe schlen 1. De bekstiging van een penbare en een bijzndere schl kan slechts een aanvang

Nadere informatie

Openbare zitting Algemene diensten 14. Beslissing delegatie van de handtekeningbevoegdheid van de ontvanger/financieel beheerder

Openbare zitting Algemene diensten 14. Beslissing delegatie van de handtekeningbevoegdheid van de ontvanger/financieel beheerder OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN MAASMECHELEN Vergadering van de Raad vr Maatschappelijk Welzijn van 26 maart 2012 m 20.00 uur. AANWEZIG: Chr. De Cuyper, vrzitter N. Claesen, P. Debis, M.

Nadere informatie

Bestaat er een economische en/of organisatorische eenheid met andere bedrijven? Zo ja, graag nadere informatie waaronder een organogram.

Bestaat er een economische en/of organisatorische eenheid met andere bedrijven? Zo ja, graag nadere informatie waaronder een organogram. Aanvraagfrmulier Berepsaansprakelijkheidsverzekering algemeen 1. Verzekeringnemer Naam bedrijf:.... Crrespndentieadres:... Pstcde en plaats:... Cntactpersn:... man vruw E-mail cntactpersn:.. Rechtsvrm:.

Nadere informatie

Hervorming van het vennootschapsrecht Algemene bepalingen & Overzicht vennootschapsvormen

Hervorming van het vennootschapsrecht Algemene bepalingen & Overzicht vennootschapsvormen Hervrming van het venntschapsrecht Algemene bepalingen & Overzicht venntschapsvrmen FORUM ADVOCATEN BVBA Nassaustraat 37-41 2000 Antwerpen T 03 369 95 65 F 03 369 95 66 E inf@frumadvcaten.be W www.frumadvcaten.be

Nadere informatie

3. De werking van de geledingen wordt omschreven in procedures. De procedures kunnen ten alle tijde gewijzigd worden door de Raad van Bestuur.

3. De werking van de geledingen wordt omschreven in procedures. De procedures kunnen ten alle tijde gewijzigd worden door de Raad van Bestuur. Organiek Reglement. Wijziging. Raad van Bestuur 25/11/2017 A. Ref. Art. 6, 7 en 9 statuten. Geledingen & prcedures. 1. Onder geledingen wrdt verstaan de prvinciale afdelingen Antwerpen Limburg Ost-Vlaanderen

Nadere informatie

Nieuwe wet op de mede-eigendom - 2010

Nieuwe wet op de mede-eigendom - 2010 Belgiëlei 182 Tel: 03/239 34 30 inf@03beheer.be Beste mede-eigenaar, Nieuwe wet p de mede-eigendm - 2010 Zals u wellicht reeds vernmen heeft is sinds krt een nieuwe wet p de mede-eigendm van kracht. Ze

Nadere informatie

BESLUITENLIJST OPENBARE ZITTING. 1. Mogelijkheid voor de bevolking om vragen over de agenda van de OCMW-raad te stellen aan de raadsleden.

BESLUITENLIJST OPENBARE ZITTING. 1. Mogelijkheid voor de bevolking om vragen over de agenda van de OCMW-raad te stellen aan de raadsleden. BESLUITENLIJST De vrzitter van de Raad vr Maatschappelijk Welzijn van de stad Maaseik maakt bij deze de lijst met de besluiten en de beknpte mschrijving van de besluiten van de Raad vr Maatschappelijk

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1702649 Provincieraadsbesluit betreft Ilva: algemene vergadering op 27 juni 2017 mandatering provinciale

Nadere informatie

Persbericht lagere resultaten als gevolg van lagere activiteiten en project kosten

Persbericht lagere resultaten als gevolg van lagere activiteiten en project kosten Onder Embarg tt 18/08/2011-17.45 CET Gereglementeerde infrmatie Persbericht lagere resultaten als gevlg van lagere activiteiten en prject ksten Hgtepunten eerste halfjaar 2011 De pbrengsten vr het eerste

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de vereniging ZZPPS (ZZP-Podium Smallingerland) Vastgesteld in de bestuursvergadering <datum>

Huishoudelijk reglement van de vereniging ZZPPS (ZZP-Podium Smallingerland) Vastgesteld in de bestuursvergadering <datum> Huishudelijk reglement van de vereniging ZZPPS (ZZP-Pdium Smallingerland) Vastgesteld in de bestuursvergadering Begripsbepaling In dit reglement wrdt verstaan nder: de vereniging: de vereniging

Nadere informatie

Klokkenluidersregeling Rivas

Klokkenluidersregeling Rivas Klkkenluidersregeling Rivas 1 Inhudspgave Del Delgrep Definities en mschrijvingen Nrmelement(en) JCI Beschrijving beleid Artikel 1: Definities Artikel 2: Infrmatie, advies en ndersteuning vr de werknemer

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1306672 Provincieraadsbesluit betreft Veneco - Buitengewone Algemene Vergadering op 12 december 2013 principiële

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 17 JUNI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 17 JUNI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 17 JUNI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT FINANCIËN 1 Jaarrapprt 2018. Deel 1 Jaarrekening 2018. Artikel 260 van het decreet lkaal bestuur

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 3.0-1/7/2011 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument. De

Nadere informatie

OPEN SOON PROJECTOPROEPEN Project : FORMULIER. 31/10/2017 om 16.00u OVERHEIDSSTEUN VOOR VERNIEUWENDE HANDELSZAKEN

OPEN SOON PROJECTOPROEPEN Project : FORMULIER. 31/10/2017 om 16.00u OVERHEIDSSTEUN VOOR VERNIEUWENDE HANDELSZAKEN PROJECTOPROEPEN 2017 OPEN SOON OVERHEIDSSTEUN VOOR VERNIEUWENDE HANDELSZAKEN FORMULIER VAK VOORBEHOUDEN VOOR DE ADMINISTRATIE Datum van ntvangst : Datum van ntvangst : Dssier nr. : Dssier nr. : Prject

Nadere informatie

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee Aanvraagfrmulier (Bereps) Aansprakelijkheidsverzekering Accuntants 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de nderneming 1.2 Adres 1.3 Website www. 1.4 Rechtsvrm 1.5 Datum van vestiging 1.6 Heeft de nderneming

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad. Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Jaarverslag Cliëntenraad. Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Jaarverslag 2017 Cliëntenraad Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Vrwrd Gewaardeerde lezer. De cliëntenraad heeft k in 2017 weer mee kunnen werken aan het verbeteren van de dienstverlening aan

Nadere informatie

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST Bergpwaarts / VASTSTELLIGSOVEREEKOMST PARTIJE: I. WOIGBOUWVEREIGIG BERGOPWAARTS, een vereniging met vlledige rechtsbevegdheid, statutair gevestigd te Deurne, te deze ingevlge de statuten rechtsgeldig vertegenwrdigd

Nadere informatie

RICHTLIJNEN BIJ HET OPSTELLEN VAN HET RAPPORTERINGMODEL EX ANTE VOOR DE BEHEERDER VAN HET ELEKTRICITEITSTRANSMISSIENET

RICHTLIJNEN BIJ HET OPSTELLEN VAN HET RAPPORTERINGMODEL EX ANTE VOOR DE BEHEERDER VAN HET ELEKTRICITEITSTRANSMISSIENET RICHTLIJNEN BIJ HET OPSTELLEN VAN HET RAPPORTERINGMODEL EX ANTE VOOR DE BEHEERDER VAN HET ELEKTRICITEITSTRANSMISSIENET 1 OPBOUW EN DOEL VAN HET RAPPORTERINGMODEL EX ANTE 1. Het rapprteringmdel heeft als

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Vergadering: 10 januari 2011

Aan de gemeenteraad Vergadering: 10 januari 2011 Aan de gemeenteraad Vergadering: 10 januari 2011 Nummer: 8A Tubbergen, 22 december 2011 Onderwerp: Afwijzen verzek bestemmingsplanherziening Autbedrijf Krezen, Reutummerweg 35 Tubbergen. Samenvatting raadsvrstel:

Nadere informatie

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee Stuur dit frmulier naar MKBdirect Pst: Kryptnstraat 41, 7463 PB Rijssen E-mail: inf@rab-rijssen.nl Aanvraagfrmulier (Bereps) Aansprakelijkheidsverzekering Algemeen 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de

Nadere informatie

Versie 2: 10.11.2005 SOCIAAL PLAN

Versie 2: 10.11.2005 SOCIAAL PLAN Versie 2: 10.11.2005 SOCIAAL PLAN De ndergetekenden, 1. Stichting Lindenhf te Schiedam, vr deze de heer L. Kppejan, zijnde ude werkgever 2. Stichting Bureau Jeugdzrg Stadsregi Rtterdam, vr deze de heer

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1405963 Provincieraadsbesluit betreft IGS WESTLEDE algemene vergadering 2 december 2014 mandaat provinciaal

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement beoordelingscomité Starterscontract

Huishoudelijk reglement beoordelingscomité Starterscontract Huishudelijk reglement berdelingscmité Starterscntract Gedgekeurd in de gemeenteraad van 22 maart 2010 Gewijzigd in de gemeenteraad van 14 december 2015 Bekendgemaakt p 25 maart 2010 en 15 december 2015

Nadere informatie

VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Sport Vlaanderen

VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Sport Vlaanderen VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging znder winstgmerk Erkend dr Sprt Vlaanderen 1 ZITTING VAN 13 MAART 2018 NOTULEN Aanwezig:, penningmeester, bestuurder vanuit Vlaams-Brabant,, bestuurder vanuit Antwerpen,,

Nadere informatie

Handleiding Handleiding Communicatie voor. Promotoren. Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020.

Handleiding Handleiding Communicatie voor. Promotoren. Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020. Handleiding Handleiding Cmmunicatie vr Prmtren Eurpees Fnds vr Reginale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020 1 Eurpese Unie Inhud 1 Inleiding... 1 2 De minimale cmmunicatieverplichtingen... 1 a) Weergave

Nadere informatie

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee Aanvraagfrmulier (Bereps) Aansprakelijkheidsverzekering Algemeen 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de nderneming 1.2 Adres 1.3 Website www. 1.4 Rechtsvrm 1.5 Datum van vestiging 1.6 Heeft de nderneming

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dssiernummer: 1403158 Prvincieraadsbesluit betreft verslaggever Prvinciale Instelling vr Mrele Dienstverlening Ost- Vlaanderen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1706022 Provincieraadsbesluit betreft TMVW: buitengewone algemene vergadering van 22 december 2017 uittreding

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dssiernummer:. 1502953 Verslag aan de Prvincieraad betreft verslaggever Prvinciale Instelling vr Mrele Dienstverlening

Nadere informatie

dat u gemakkelijker het huurcontract kunt opzeggen als u een koper voor de woning heeft gevonden.

dat u gemakkelijker het huurcontract kunt opzeggen als u een koper voor de woning heeft gevonden. Telichting huurcntract Tijdelijke verhuur p basis Leegstandwet behrende bij het huurcntract p de website van Vereniging Eigen Huis datum van pstellen telichting: 14 december 2012 Inleiding Het verhuren

Nadere informatie

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee Aanvraagfrmulier (Bereps) Aansprakelijkheidsverzekering Administratiekantren/ Belastingadviseurs 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de nderneming 1.2 Adres 1.3 Website www. 1.4 Rechtsvrm 1.5 Datum van vestiging

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1502557 Provincieraadsbesluit betreft Gaselwest- algemene vergadering op 26 juni 2015 vaststellen mandaat

Nadere informatie

ORGANOGRAM INTERSECTORAAL REGIONAAL OVERLEG JEUGDHULP WEST-VLAANDEREN

ORGANOGRAM INTERSECTORAAL REGIONAAL OVERLEG JEUGDHULP WEST-VLAANDEREN ORGANOGRAM INTERSECTORAAL REGIONAAL OVERLEG JEUGDHULP WEST-VLAANDEREN Managementcmité Integrale Jeugdhulp (MC) De uitvering van de delstellingen uit het decreet Integrale Jeugdhulp (art. 8) wrdt aangestuurd

Nadere informatie

Federatiestatuut. Walburggroep. -concept -

Federatiestatuut. Walburggroep. -concept - Federatiestatuut Walburggrep -cncept - Federatiestatuut pagina 1/12 Inhud 1 Overwegingen 3 2 Naam en delstelling van de federatie 4 2.1 Naam 4 2.2 Delstelling 4 3 Bestuur 5 3.1 Federatiebestuur, beneming

Nadere informatie

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee Aanvraagfrmulier (Bereps) Aansprakelijkheidsverzekering technische berepen 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de nderneming 1.2 Adres 1.3 Website www. 1.4 Rechtsvrm 1.5 Datum van vestiging 1.6 Heeft de

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 Versie Zomer 2014

Beleidsplan 2014 Versie Zomer 2014 Beleidsplan 2014 Versie Zmer 2014 Pagina 1 van 6 Beleidsplan 2014 Supprt t Cnnect Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting SUPPORT TO CONNECT. Het plan mvat een verzicht van de delstellingen, activiteiten

Nadere informatie

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen.

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen. Wij verzeken u de telichting vr het invullen van het frmulier ged te lezen. Op basis van de dr u aangegeven reismgelijkheden van de leerling en p basis van het verversadvies van schl en eventuele andere

Nadere informatie

Aanvraagformulier Uitvoeringsverordening EBU - NOMMIF. 1 van 9. 1.1. Gegevens van de hoofdaanvrager

Aanvraagformulier Uitvoeringsverordening EBU - NOMMIF. 1 van 9. 1.1. Gegevens van de hoofdaanvrager Let p: Alleen de aanvragen die vlden aan strategische agenda van de Ecnmic Bard Utrecht (EBU) en het tpsectrenbeleid in de regi kmen in aanmerking vr subsidie. Alleen vlledig ingevulde en ndertekende frmulieren

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1502685 Verslag aan de Provincieraad betreft Veneco-Algemene Vergadering juni 2015 Vaststellen van het

Nadere informatie

Cubro BVBA Algemene voorwaarden

Cubro BVBA Algemene voorwaarden Cubr BVBA Algemene vrwaarden Hiernder vindt u de algemene vrwaarden van Cubr BVBA. Deze vrwaarden zijn van tepassing p alle geleverde diensten en gemaakte vereenkmsten dr Cubr BVBA, tenzij expliciet anders

Nadere informatie

6 verschillende systemen derdebetaler

6 verschillende systemen derdebetaler 6 verschillende systemen derdebetaler Systeem 1: prcentuele tussenkmsten p abnnementen Systeem 2: tussenkmst p kaarten Systeem 3: tussenkmst p biljetten Systeem 4: gratis netabnnement vr bepaalde leeftijdscategrieën

Nadere informatie

VERKIEZINGSREGLEMENT NATIONALE BESTUURSVERKIEZINGEN 2015 TITEL I: ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1: PROCEDURE VERKIEZING NATIONAAL BESTUUR

VERKIEZINGSREGLEMENT NATIONALE BESTUURSVERKIEZINGEN 2015 TITEL I: ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1: PROCEDURE VERKIEZING NATIONAAL BESTUUR NATIONALE BESTUURSVERKIEZINGEN 2015 VERKIEZINGSREGLEMENT TITEL I: ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1: PROCEDURE VERKIEZING NATIONAAL BESTUUR Cnfrm de statuten van Jngscialisten vzw wrden tweejaarlijks natinale

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. G.M.M. Bervoets Penningmeester ZDA-gemeente Breda 16 januari 2014 versie 1.1

Jaarverslag 2013. G.M.M. Bervoets Penningmeester ZDA-gemeente Breda 16 januari 2014 versie 1.1 Jaarverslag 2013 G.M.M. Bervets Penningmeester ZDA-gemeente Breda 16 januari 2014 versie 1.1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2. BELEID 2.1. Visie 2.2. Delstellingen 2.3. Samenvatting 3. FINANCIELE RAPPORTAGE

Nadere informatie

De nieuwe omgevingsvergunning : enkele bedenkingen. Jan Bouckaert

De nieuwe omgevingsvergunning : enkele bedenkingen. Jan Bouckaert De nieuwe mgevingsvergunning : enkele bedenkingen 12.09.2013 Jan Buckaert Stand van zaken Eerste principiële gedkeuring van het vrntwerp dr de Vlaamse Regering dd. 19 april 2013 Adviezen van de strategische

Nadere informatie

Voorstel aan de Gemeenteraad

Voorstel aan de Gemeenteraad Vrstel aan de Gemeenteraad 13-04-2012 DSO/2012/2302451svdz Onderwerp Regiplan Windenergie en Beleidsvisie tijdelijke windenergie Almere Beleidsveld Duurzame Ruimtelijke Ontwikkeling Prtefeuillehuder H.

Nadere informatie

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE AANLOOP SCHOOLJAAR 2014/2015

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE AANLOOP SCHOOLJAAR 2014/2015 JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE AANLOOP SCHOOLJAAR 2014/2015 1 Samenstelling MR Evelien Wubbels: Trea Kamps: Gerda de Ruiter: Geert Kst: Kim van Middendrp: Rik Tiezema: Vrzitter MR* MR-lid* MR-lid*

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dssiernummer:. 1403158 Verslag aan de Prvincieraad betreft verslaggever Prvinciale Instelling vr Mrele Dienstverlening

Nadere informatie

LOGBOEK van: klas: 1

LOGBOEK van: klas: 1 LOGBOEK van: klas: 1 Inhudspgave Inleiding en inhud van het lgbek Wat is de maatschappelijke stage? Delen van de maatschappelijke stage Waar de je maatschappelijke stage? Kaders waarbinnen de maatschappelijke

Nadere informatie

Eenheidsstatuut arbeiders - bedienden

Eenheidsstatuut arbeiders - bedienden Eenheidsstatuut arbeiders - bedienden Al twee jaar wachten we p een grte stap in het dssier ver het eenheidsstatuut arbeiders en bedienden. Dit sinds het fameuze arrest van het Grndwettelijk Hf van 7 juli

Nadere informatie

De zienswijze op deze ontwerp-begroting dient uiterlijk zes weken na versturen bij het dagelijks bestuur van BghU in het bezit te zijn.

De zienswijze op deze ontwerp-begroting dient uiterlijk zes weken na versturen bij het dagelijks bestuur van BghU in het bezit te zijn. Onderwerp: Ingekmen stuk Ontwerpbegrting 2014 BghU - zienswijzeprcedure COLLEGE VAN DIJKGRAAF EN HOOGHEEMRADEN COMMISSIE ALGEMEEN BESTUUR Agendapunt 3D Nummer: 639863 In D&H: 21-05-2014 Steller: M. Oppenhuizen

Nadere informatie

Reglement Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Onderzoeksbeurs & Uitwisseling 2016

Reglement Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Onderzoeksbeurs & Uitwisseling 2016 Reglement Vlaams-Nederlandse Jurnalistenbeurs Onderzeksbeurs & Uitwisseling 2016 In 2016 kennen de Vlaamse en Nederlandse verheid pnieuw de Vlaams-Nederlandse Jurnalistenbeur(zen) (VNJB) te aan Nederlandse

Nadere informatie

Informatiefolder verlof aanvragen

Informatiefolder verlof aanvragen Infrmatieflder verlf aanvragen Met behulp van deze infrmatieflder wrdt u wegwijs gemaakt in de verschillende regels mtrent verlf. Hiernder staan de verschillende categrieën weergegeven mtrent bijznder

Nadere informatie

BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN. Gemachtigd aanvrager namens de rechtspersoon namens een:

BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN. Gemachtigd aanvrager namens de rechtspersoon namens een: Mdel 3: frmulier vr gemachtigd aanvrager namens rechtspersn n.a.v. nieuwe wet BIBOB ktber 2013 BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN Gemachtigd aanvrager namens de rechtspersn namens een: Beslten venntschap

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; 1/7 Advies nr 32/2011 van 30 nvember 2011 Betreft: Klacht met betrekking tt de drgifte van persnsgegevens dr een werkgever aan een prvider van mbiele telefnie in het kader van een systeem van gesplitste

Nadere informatie

D.A.M.N.-beleid. Opgesteld op datum:

D.A.M.N.-beleid. Opgesteld op datum: D.A.M.N.-beleid Opgesteld p datum: 02-10-2017 Laatst gewijzigd p datum: 31-01-2018 Intrductie Dit dcument is pgesteld m de cntinuïteit van D.A.M.N. te waarbrgen. Dr de jaren heen verandert de samenstelling

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGSRECHTEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGSRECHTEN Brussel Fiscaliteit* Kruidtuinlaan 20 1035 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGSRECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA DE DATUM VAN DE AUTHENTIEKE AKTE VAN SCHENKING

Nadere informatie

Subsidiereglement Steenokkerzeel 2016

Subsidiereglement Steenokkerzeel 2016 Subsidiereglement Steenkkerzeel 2016 Hfdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, daarte gedgekeurd p de gemeentebegrting en rekening hudende met de gebden mgelijkheden m

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN Brussel Fiscaliteit* Kruidtuinlaan 20 1035 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN ARTIKEL 60BIS/3, 2, 1 VAN

Nadere informatie

Facturatie in 2015 Definitieve regeling. Gonda Schelfhaut - Accountant/Belastingconsulent IAB Director VAT RSM Belgium InterTax

Facturatie in 2015 Definitieve regeling. Gonda Schelfhaut - Accountant/Belastingconsulent IAB Director VAT RSM Belgium InterTax Facturatie in 2015 Definitieve regeling Gnda Schelfhaut - Accuntant/Belastingcnsulent IAB Directr VAT RSM Belgium InterTax Inleiding Omzetting van Richtlijn 2010/45/EU in de Belgische wetgeving Unifrmiseren

Nadere informatie

Tussenrapportage: plan van aanpak raadsenquête grondexploitatie Duivenvoordecorridor.

Tussenrapportage: plan van aanpak raadsenquête grondexploitatie Duivenvoordecorridor. Tussenrapprtage: plan van aanpak raadsenquête grndexplitatie Duivenvrdecrridr. Enquêtecmmissie grndexplitatie Duivenvrdecrridr 16 februari 2015 Inhudspgave: 1. Inleiding 2. Organisatie 3. Verfijning nderzeksvraag

Nadere informatie

Verklaring de-minimissteun

Verklaring de-minimissteun Verklaring de-minimissteun Verklaring in het kader van het verlenen van de-minimis steunbedragen als bedeld in de de-minimis verrdening (PbEU 2006, L 379). Aanbevlen wrdt m vr het invullen van deze verklaring

Nadere informatie