BESLUITENLIJST OPENBARE ZITTING. 1. Mogelijkheid voor de bevolking om vragen over de agenda van de OCMW-raad te stellen aan de raadsleden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITENLIJST OPENBARE ZITTING. 1. Mogelijkheid voor de bevolking om vragen over de agenda van de OCMW-raad te stellen aan de raadsleden."

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST De vrzitter van de Raad vr Maatschappelijk Welzijn van de stad Maaseik maakt bij deze de lijst met de besluiten en de beknpte mschrijving van de besluiten van de Raad vr Maatschappelijk Welzijn van 28 januari 2019 bekend. OPENBARE ZITTING 1. Mgelijkheid vr de bevlking m vragen ver de agenda van de OCMW-raad te stellen aan de raadsleden. Er wrden geen vragen gesteld. 2. Gedkeuring van de ntulen van de OCMW-raad van 7 janauri De ntulen wrden gedgekeurd. 3. Visum financieel directeur. Vaststellen van de vrwaarden waarnder de financieel directeur de cntrle (visum), bedeld in artikel 266 van het decreet lkaal bestuur, uitefent. De vrgenmen financiële verbintenissen bij het OCMW Maaseik zijn nderwrpen aan een vrafgaand visum, vrdat enige verbintenis kan wrden aangegaan. De financieel directeur staat in vlle nafhankelijkheid in vr de vrafgaande kredieten wetmatigheidscntrle van de beslissingen van de gemeente en van het penbaar centrum vr maatschappelijk welzijn met budgettaire en financiële impact. De OCMW-raad bepaalt, na advies van de financieel directeur, de nadere vrwaarden, waarnder de financieel directeur de cntrle uitefent. De OCMWraad kan binnen de perken die vastgelegd zijn dr de Vlaamse Regering, en na advies van de financieel directeur, bepaalde categrieën van verrichtingen uitsluiten van de visumverplichting. Vlgende categrieën van verrichtingen kunnen niet uitgeslten wrden van visumverplichting. 1. de aanstelling van statutaire persneelsleden. 2. de aanstelling van cntractuele persneelsleden vr nbepaalde duur; 3. de aanstelling van cntractuele persneelsleden vr een peride van één jaar f meer; 4. de verbintenissen waarvan het bedrag hger is dan vijftigduizend eur;5. de verbintenissen die een cntractuele lptijd hebben van meer dan één jaar en waarvan het jaarlijkse bedrag hger is dan vijfentwintigduizend eur; 6 de investeringssubsidies;

2 7 Bij peenvlgende cntracten vr de aanstelling van cntractuele persneelsleden vr dezelfde functie wrdt de ttale duur aangenmen vr de tepassing van het eerste lid. Vr deze categrieën geldt dus steeds een visumverplichting. Aan de hand van vrliggende beslissing wrden de categrieën 4 en 5 verstrengd, in die zin dat de verbintenissen waarvan het gunningsbedrag ver de gehele lptijd eur excl. BTW f meer bedraagt (en lager is dan f gelijk is aan eur excl. BTW) k aan visumplicht wrden nderwrpen. Dit grensbedrag dat in beschuwing wrdt genmen is het grensbedrag vr een verheidspdracht van beperkte waarde f aanvaarde factuur zals bepaald in art.92 van de wet inzake verheidspdrachten van 17 juni Dr de bedragen van dagelijks bestuur samen te laten vallen met de grensbedragen van de wet van 17 juni 2016 inzake verheidspdrachten wrdt het aantal mgelijke prcedures beperkt en wrdt het risic p futen in de prcedures kleiner. De OCMW-raad stelt de vrwaarden waarnder de financieel directeur de cntrle (visum) uitefent als vlgt vast: De vrgenmen financiële verbintenissen die resulteren in een nett-kasstrm zijn nderwrpen aan een vrafgaand visum, vrdat enige verbintenis kan wrden aangegaan, met uitzndering van: - Verbintenissen waarvan het gunningsbedrag ver de gehele lptijd lager is dan het bedrag zals bepaald in art.92 van de wet inzake verheidspdrachten van 17 juni 2016 (vandaag eur excl. BTW) wrden uitgeslten van de vrafgaande visumverplichting. - De aanstelling van cntractuele persneelsleden vr een peride van minder dan één jaar wrdt uitgeslten van de vrafgaande visumverplichting. Bij peenvlgende cntracten vr de aanstelling van cntractuele persneelsleden vr dezelfde functie met de ttale duur wrden aangenmen. Indien deze ttale duur één jaar f langer is, is de visumverplichting van tepassing. 4. Opdrachten van dagelijks bestuur. Delegatie van bevegdheden dr OCMW-raad aan het vast bureau. In het decreet lkaal bestuur is de bevegdheidsverdeling tussen OCMW-raad en vast bureau pgenmen. De raad kan dr middel van een reglement k bepaalde bevegdheden tevertruwen aan het vast bureau. Z is het vast bureau nder andere bevegd vr - de daden van beheer ver de OCMW inrichtingen en eigendmmen binnen de dr de OCMW-raad vastgestelde algemene regels - de vaststelling van de plaatsingsprcedure en de vrwaarden van verheidspdrachten als het gaat m een pdracht die past binnen het begrip dagelijks bestuur. Enkel de OCMW-raad kan vaststellen wat nder het begrip dagelijks bestuur met wrden verstaan. Vrliggend reglement wil enerzijds de algemene regels inzake de daden van beheer ver OCMW inrichtingen en eigendmmen vaststellen en anderzijds vaststellen wat nder het begrip dagelijks bestuur met wrden verstaan.

3 Een ged afgewgen definitie van het begrip dagelijks bestuur p maat van de rganisatie is van belang mdat het de administratieve prcedure en drlptijd van een verheidspdracht bepaalt. Vr een pdracht die buiten het begrip dagelijks bestuur valt, is de OCMW-raad bevegd inzake de vaststelling van de plaatsingsprcedure en de vrwaarden van verheidspdrachten. De OCMW-raad kmt slechts maandelijks bij elkaar, terwijl het vast bureau wekelijks vergadert. In vrliggend besluit wrdt een nderscheid gemaakt tussen investeringen en explitatie. Vr investeringen wrdt het begrip dagelijks bestuur gedefinieerd aan de hand van een grensbedrag. Het grensbedrag dat in beschuwing wrdt genmen, is de drempel vr de nderhandelingsprcedure znder vrafgaande bekendmaking, zals bepaald in art a) van de wet inzake verheidspdrachten van 17 juni Dit grensbedrag bedraagt vandaag excl. BTW. Overheidspdrachten waarvan de ged te keuren uitgave lager is dan dit bedrag kunnen tt stand kmen via nderhandelingsprcedure znder vrafgaande bekendmaking. De pdrachten waarvan de geraamde waarde lager is dan dit bedrag vallen nder het begrip dagelijks bestuur. Dr de bedragen van dagelijks bestuur samen te laten vallen met de grensbedragen van de wet van 17 juli 2016 inzake verheidspdrachten wrdt het aantal mgelijke prcedures beperkt en wrdt het risic p futen in de prcedures kleiner Alle pdrachten inzake explitatie ngeacht het bedrag vallen nder het begrip dagelijks bestuur. Het kan vrkmen dat een pdracht gewijzigd wrdt. Vr wijzigingen aan de pdracht wrdt verwezen naar de bepalingen in het Kninklijk besluit van 14 januari 2013 tt bepaling van de algemene uitveringsregels van de verheidspdrachten. De invulling van het begrip dagelijks bestuur is niet ndzakelijk een definitieve keuze, aangezien de OCMW-raad steeds de mgelijkheid heeft m haar beslissing desgevallend bij te sturen, in functie van tussentijdse evaluatie van de efficiëntie van de genmen pties. De OCMW-raad keurt ged: Als pdrachten van dagelijks bestuur wrden vrtaan beschuwd: 1. Investeringen: Alle pdrachten en verbintenissen waarvan de kredieten vrzien zijn in de meerjarenplanning en vr zver de geraamde uitgave excl. BTW ver de gehele lptijd lager ligt dan het bedrag zals bepaald in art a) van de wet inzake verheidspdrachten van 17 juni 2016 (vandaag eur excl. BTW). 2. Explitatie: Alle pdrachten en verbintenissen waarvan de kredieten vrzien zijn in de meerjarenplanning. 3. Vr wijzigingen aan een pdracht wrdt verwezen naar de bepalingen in het Kninklijk besluit van 14 januari 2013 tt bepaling van de algemene uitveringsregels van de verheidspdrachten. Als daden van beheer van de gemeentelijke inrichtingen en eigendmmen wrden beschuwd: het algemeen nderhud van de gemeentelijke gebuwen en eigendmmen de tewijzing van de diverse lkalen aan de gemeentelijke gebuwen het ccasineel ter beschikking stellen van lkalen en terreinen aan derden vr een peride van maximum 1 jaar en dit tegen een billijke vergeding.

4 Dit besluit treedt in werking vanaf de datum van deze zitting. 5. Overheidspdracht bij wijze van nderhandelingsprcedure znder vrafgaande bekendmaking vr uitbating kapsaln wnzrgcentrum De Maasprte (peride 48 maanden). Gedkeuring lastvrwaarden, raming en leverancierslijst. De huidige vereenkmst met het saln Bertine eindigt p 28 februari 2019 na een peride van 48 maanden. Mmenteel wrdt een zelfstandige kapper/kapster gezcht vr de uitbating van het kapsaln van het wnzrgcentrum De Maasprte. Hiervr werd een bestek pgesteld. De uitgave vr deze pdracht wrdt geraamd p (incl. 21% BTW), vrzien in het budget vr De uitgave wrdt aangerekend p de factuur van de residenten. De pdracht zal wrden afgeslten vr een duur van 12 maanden, en kan 3 maal verlengd wrden De OCMW-raad keurt het bestek en de raming vr deze pdracht ged. De pdracht kan dan dr het vast bureau gegund wrden via nderhandelingsprcedure znder vrafgaande bekendmaking. Vlgende ndernemers wrden uitgendigd m een fferte in te dienen: - Saln Bertine Beek - Meurs Drthea Dilsen-Stkkem - Thaens Femke Kinri. 6. Ziekenhuis Maas en Kempen. Aanduiden afgevaardigden. OCMW-Maaseik is lid van Ziekenhuis Maas en Kempen. De OCMW-raad duidt André Willen, raadslid, Oude Kerkweg 8 te 3680 Maaseik ( andre.willen@maaseik.be - GSM 0495/ ) aan als afgevaardigde van de stad Maaseik in de raad van bestuur van het Ziekenhuis Maas en Kempen. De OCMW-raad duidt vlgende raadsleden aan als afgevaardigde van de stad Maaseik in de algemene vergadering van het Ziekenhuis Maas en Kempen: André Willen, gemeenteraadslid, Oude Kerkweg 8 te 3680 Maaseik ( andre.willen@maaseik.be - GSM 0495/ ) Guid Hellings, gemeenteraadslid, Kabienstraat 52 te 3680 Maaseik ( guid.hellings@maaseik.be - GSM 0494/ ). 7. Ons Dak cvba. Aanduiden afgevaardigden. OCMW-Maaseik is lid van sciale huisvestingsmaatschappij Ons Dak. Op advies van het vast bureau beslist de raad m de bespreking van dit agendapunt te verdagen naar de vlgende vergadering. 8. Cipal DV. Aanduiden afgevaardigde in de algemene vergadering.

5 OCMW-Maaseik is lid van Cipal DV. De OCMW-raad duidt Jhan Tllenaere, vrzitter van de raad, aan als afgevaardigde van OCMW-Maaseik in de algemene vergaderingen van CIPAL dv vr de duur van de legislatuur Medisch Centrum Nrd Ost Limburg (MCNOL). Aanduiden afgevaardigden. OCMW-Maaseik is lid van MCNOL. De OCMW-raad duidt als afgevaardigden in de algemene vergadering van MCNOL aan: Jhan Tllenaere, burgemeester, André Willen, gemeenteraadslid, Guid Hellings, gemeenteraadslid. 10. LSB² (Limburgs Steunpunt Lkaal Sciaal beleid). Aanduiden afgevaardigden. OCMW-Maaseik is lid van LSB². De OCMW-raad duidt Buchera Ait Aadi, schepen, aan als haar vertegenwrdiger in LSB². De OCMW-raad duidt Dirk Vranken, diensthfd sciale dienst, aan als haar vertegenwrdiger in LSB². 11. Lkale Adviescmmissie van het OCMW. Aanduiden afvaardiging. OCMW-Maaseik wrdt lid van de Lkale Adviescmmissie van het OCMW. De OCMW-raad duidt Hubert Paspnt, lid van het BCSD, wnende Diestersteenweg 358 te 3680 Maaseik, aan als lid van de LAC. 12. Vragen van de raadsleden. Er wrden geen vragen gesteld. Maaseik, 11 februari Jhan Tllenaere vrzitter

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/1 Invulling van het begrip dagelijks bestuur in de zin

Nadere informatie

Openbare zitting Algemene diensten 14. Beslissing delegatie van de handtekeningbevoegdheid van de ontvanger/financieel beheerder

Openbare zitting Algemene diensten 14. Beslissing delegatie van de handtekeningbevoegdheid van de ontvanger/financieel beheerder OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN MAASMECHELEN Vergadering van de Raad vr Maatschappelijk Welzijn van 26 maart 2012 m 20.00 uur. AANWEZIG: Chr. De Cuyper, vrzitter N. Claesen, P. Debis, M.

Nadere informatie

De gemeente Ichtegem wordt uitgenodigd tot deelname aan de buitengewone algemene vergadering van de WVI op donderdag 24 mei 2018.

De gemeente Ichtegem wordt uitgenodigd tot deelname aan de buitengewone algemene vergadering van de WVI op donderdag 24 mei 2018. AGENDA MET TOELICHTING De vrzitter van de gemeenteraad van Ichtegem verzekt vr de eerste maal de gemeenteraad in zitting te vergaderen in de raadzaal van het gemeentehuis in Ichtegem p dnderdag 29 maart

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD

NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD zitting van: maandag 26 januari 2015 aanwezig: verntschuldigd: afwezig: Willy Hsten: OCMW-vrzitter; Geert Pascal, Agnes Deman, Ken Vandaele, Ilse Dereepere, Katrien Fnteyne, Daniël

Nadere informatie

6 verschillende systemen derdebetaler

6 verschillende systemen derdebetaler 6 verschillende systemen derdebetaler Systeem 1: prcentuele tussenkmsten p abnnementen Systeem 2: tussenkmst p kaarten Systeem 3: tussenkmst p biljetten Systeem 4: gratis netabnnement vr bepaalde leeftijdscategrieën

Nadere informatie

Gemeenteraad 23 maart 2016

Gemeenteraad 23 maart 2016 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 23 maart 2016 Aanwezig: Kris Degrte, vrzitter van de gemeenteraad Kris Pelaert, burgemeester, Lieven Vandenneucker, Carina Ricur, Marie-Luise

Nadere informatie

ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS

ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS 1. Gegevens rganisatie - Naam rganisatie : - Juridisch statuut : - Maatschappelijke zetel : - Telefnnummer en eventueel emailadres : - Omschrijving sciale delstelling : 2.

Nadere informatie

Sinds 1 juli 2014 zijn de justitiehuizen officieel bevoegdheid van de regio s. Personeel en middelen werden overgedragen op 1 januari 2015.

Sinds 1 juli 2014 zijn de justitiehuizen officieel bevoegdheid van de regio s. Personeel en middelen werden overgedragen op 1 januari 2015. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 148 van KATRIEN SCHRYVERS datum: 26 nvember 2015 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Justitiehuizen - Huisvesting Elk gerechtelijk arrndissement

Nadere informatie

Vlaamse overheid - Raamcontracten voor lokale besturen - Instapmogelijkheid brandweerzones

Vlaamse overheid - Raamcontracten voor lokale besturen - Instapmogelijkheid brandweerzones SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 695 van MARTINE FOURNIER datum: 29 april 2015 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn d.d. 03.11.2015

Raad voor maatschappelijk welzijn d.d. 03.11.2015 Telichtende nta Raad vr maatschappelijk welzijn d.d. 03.11.2015 OPENBARE VERGADERING 1. Ter gedkeuring: Beleid en rganisatie Aanstelling vertegenwrdiger algemene vergadering Interleuven wensdag 23.12.2015

Nadere informatie

Verordening Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Sociale Zaken

Verordening Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Sociale Zaken Verrdening Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Sciale Zaken 1 Tekst van de regeling Artikel 1 Definities A. Maatschappelijke ndersteuning: ndersteuning zals bedeld in de Wet Maatschappelijke

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad vr Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 27 juni 2013 Erik Vanderheiden, vrzitter Luc Pnsaerts, Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc Haine,

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019

Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019 Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN NOTULEN EN ZITTINGSVERSLAG VORIGE OCMW-RAAD 1. Goedkeuren notulen en zittingsverslag

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN VisumPr B.V., Raamweg 1, 2596 HL, Den Haag Artikel 1. Definities In deze algemene vrwaarden wrden de vlgende definities tegepast: Opdrachtgever: de wederpartij van VisumPr B.V. VisumPr:

Nadere informatie

Beroepsinlevingsovereenkomst voor het kleding- en confectiebedrijf (PC 109.00)

Beroepsinlevingsovereenkomst voor het kleding- en confectiebedrijf (PC 109.00) Berepsinlevingsvereenkmst vr het kleding- en cnfectiebedrijf (PC 109.00) Beschrijving van de sectr Mgelijke pleidingen en duur Bijzndere erkenningsregels vr patrns en pleidingsverantwrdelijken Instapleeftijd

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dssiernummer: 1400051 Prvincieraadsbesluit betreft VENECO- algemene vergadering 30/01/2014 algemene vergadering 30.01.2014-

Nadere informatie

Addendum stappenplan plaatsing

Addendum stappenplan plaatsing Addendum stappenplan plaatsing In het kader van de aangekndigde (vrgenmen) rerganisatie d.d. 4 december 2012 heeft er nader verleg plaatsgevnden tussen de betrkken vakbnden en de werkgever ver de inhud

Nadere informatie

Nieuwe wet op de mede-eigendom - 2010

Nieuwe wet op de mede-eigendom - 2010 Belgiëlei 182 Tel: 03/239 34 30 inf@03beheer.be Beste mede-eigenaar, Nieuwe wet p de mede-eigendm - 2010 Zals u wellicht reeds vernmen heeft is sinds krt een nieuwe wet p de mede-eigendm van kracht. Ze

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 september 2017 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Prvinciale verheidspdrachten. Het bestek vr de

Nadere informatie

Tijdelijke regeling diensten van algemeen economisch belang toegelaten instellingen volkshuisvesting. Q and A s: update d.d.

Tijdelijke regeling diensten van algemeen economisch belang toegelaten instellingen volkshuisvesting. Q and A s: update d.d. Tijdelijke regeling diensten van algemeen ecnmisch belang tegelaten instellingen vlkshuisvesting Q and A s: update d.d. februari 2013 Aanbesteding Hebben wningcrpraties de plicht m maatschappelijk vastged

Nadere informatie

Hebben woningcorporaties de plicht om maatschappelijk vastgoed boven een bepaalde drempel Europees aan te besteden?

Hebben woningcorporaties de plicht om maatschappelijk vastgoed boven een bepaalde drempel Europees aan te besteden? Tijdelijke regeling diensten van algemeen ecnmisch belang tegelaten instellingen vlkshuisvesting Q and A s: update d.d. December 2011 Aanbesteding Hebben wningcrpraties de plicht m maatschappelijk vastged

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement beoordelingscomité Starterscontract

Huishoudelijk reglement beoordelingscomité Starterscontract Huishudelijk reglement berdelingscmité Starterscntract Gedgekeurd in de gemeenteraad van 22 maart 2010 Gewijzigd in de gemeenteraad van 14 december 2015 Bekendgemaakt p 25 maart 2010 en 15 december 2015

Nadere informatie

Meerjarenbegroting 2013 2016 Stichting Spaarnesant

Meerjarenbegroting 2013 2016 Stichting Spaarnesant Meerjarenbegrting 2013 2016 Stichting Spaarnesant Auteur: Bedrijfsbureau: Jan Aalberts & Jeren van Schagen Vr: Raad van Tezicht Bestuurder Stichting Spaarnesant Lcatie: Haarlem Datum: 31 mei 13 Inhudspgave

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3: Special De Wet werk en zekerheid en het inrichten van regionale vervangingscentra.

Nieuwsbrief 3: Special De Wet werk en zekerheid en het inrichten van regionale vervangingscentra. Nieuwsbrief 3: Special De Wet werk en zekerheid en het inrichten van reginale vervangingscentra. Frans Thmassen, directeur Onderwijs & Jeugd en EduStaf www.bmcimplementatie.nl De Wet werk en zekerheid

Nadere informatie

ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden

ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden INTERN REGLEMENT EN ALGEMENE VOORWAARDEN ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden 1.1 - Tenzij er een vrafgaand geschreven akkrd is van PARKING, heeft het luter feit van in de inrichting binnen te

Nadere informatie

Onderwerp Wijziging van de Verordening tot het kunnen verlenen van een alleenrecht voor Concern voor Werk. Aan de raad. Status: ter besluitvorming

Onderwerp Wijziging van de Verordening tot het kunnen verlenen van een alleenrecht voor Concern voor Werk. Aan de raad. Status: ter besluitvorming N. 218419-1 Emmelrd, 14 januari 2014. Onderwerp Wijziging van de Verrdening tt het kunnen verlenen van een alleenrecht vr Cncern vr Werk. Advies raadscmmissie [ ] Aan de raad. Status: ter besluitvrming

Nadere informatie

Modellencontract. TFP(Time for Prints)/TFCD (Time for CD) Contract tussen Model en amateurfotograaf. Naam :... Adres :... Postcode/Woonplaats :...

Modellencontract. TFP(Time for Prints)/TFCD (Time for CD) Contract tussen Model en amateurfotograaf. Naam :... Adres :... Postcode/Woonplaats :... Mdellencntract TFP(Time fr Prints)/TFCD (Time fr CD) Cntract tussen Mdel en amateurftgraaf Ondergetekenden: Naam :... Adres :... Pstcde/Wnplaats:... Telefn :... Email/Website :... Hierna genemd Ftgraaf,

Nadere informatie

3. De werking van de geledingen wordt omschreven in procedures. De procedures kunnen ten alle tijde gewijzigd worden door de Raad van Bestuur.

3. De werking van de geledingen wordt omschreven in procedures. De procedures kunnen ten alle tijde gewijzigd worden door de Raad van Bestuur. Organiek Reglement. Wijziging. Raad van Bestuur 25/11/2017 A. Ref. Art. 6, 7 en 9 statuten. Geledingen & prcedures. 1. Onder geledingen wrdt verstaan de prvinciale afdelingen Antwerpen Limburg Ost-Vlaanderen

Nadere informatie

Reglement goedkope energielening FRGE

Reglement goedkope energielening FRGE Reglement gedkpe energielening FRGE Particuliere bewners niet-delgrep & particuliere verhuurders 1 Definities 1.1 Lkale Entiteit is een instantie die, p het niveau van één f meerdere gemeenten, instaat

Nadere informatie

Klachtenreglement Zorgkantoor DWO/NWN

Klachtenreglement Zorgkantoor DWO/NWN Klachtenreglement Zrgkantr DWO/NWN Januari 2015 1. Algemene bepalingen De Wet langdurige zrg (Wlz) is vanaf 1 januari 2015 van kracht. Deze wet wrdt uitgeverd dr de zrgkantren. Deze kantren zijn vr smmige

Nadere informatie

TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN

TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN De nderstaande tarieven vr Openbare Dienstverplichtingen en Taksen en Teslagen zijn van tepassing vanaf 1 januari 2016 en kunnen het vrwerp

Nadere informatie

BESLUITENLIJST OPENBARE ZITTING. 1. Mogelijkheid voor de bevolking om vragen te stellen oevr de agenda van de gemeenteraad

BESLUITENLIJST OPENBARE ZITTING. 1. Mogelijkheid voor de bevolking om vragen te stellen oevr de agenda van de gemeenteraad BESLUITENLIJST De burgemeester van de stad Maaseik maakt bij deze de lijst met de besluiten en de beknopte omschrijving van de gemeenteraadszitting van 28 januari 2019 bekend. OPENBARE ZITTING 1. Mogelijkheid

Nadere informatie

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie.

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie. Reglement betreffende een Prvinciale herkenbaarheid bij elke vrm van prvinciale subsidie. DE PROVINCIERAAD VAN WEST - VLAANDEREN, Overwegende dat het belang van de prvinciale herkenbaarheid, naar aanleiding

Nadere informatie

Pleegkinderen en de Belastingaangifte. Thema-avon d Pleegouder support Zeeland

Pleegkinderen en de Belastingaangifte. Thema-avon d Pleegouder support Zeeland Pleegkinderen en de Belastingaangifte Thema-avn d Pleeguder supprt Zeeland Onderwerpen Op welke punten kmen kinderen vr in uw aangifte? Is er verschil tussen verschillende kind-begrippen? Veranderingen

Nadere informatie

Subsidieverordening isolatiemaatregelen bestaande eigen woningen

Subsidieverordening isolatiemaatregelen bestaande eigen woningen Raadsvrstel AGENDAPUNT: 6 VERGADERDATUM: 16 FEBRUARI 2012 Onderwerp Datum cllegebesluit Subsidieverrdening islatiemaatregelen bestaande eigen wningen Cmmissie Vlkshuisvesting, Datum vergadering 08-02-2012

Nadere informatie

1.1 Verantwoording 2 1.2 Indeling Treasurystatuut 2

1.1 Verantwoording 2 1.2 Indeling Treasurystatuut 2 TREASURYSTATUUT INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 1.1 Verantwrding 2 1.2 Indeling Treasurystatuut 2 2 DOELSTELLING TREASURYFUNCTIE 2.1 Liquiditeitenbeheer 3 2.2 Financieren 4 2.3 Beleggen 5 2.4 Betalingsverkeer

Nadere informatie

Algemene v((rwaarden ten beh(eve van het schildersbedrijf

Algemene v((rwaarden ten beh(eve van het schildersbedrijf Algemene v((rwaarden ten beh(eve van het schildersbedrijf 1. Definities In deze algemene v++rwaarden w+rdt verstaan +nder: Opdrachtnemer: het schildersbedrijf Opdrachtgever: Degene met wie +pdrachtnemer

Nadere informatie

/k*je/i v. Voorstel: 1. De werkingsduur van de 'Verordening Starterslening' met (terugwerkende kracht) 1 jaarte verlengen tot 01-01-2010.

/k*je/i v. Voorstel: 1. De werkingsduur van de 'Verordening Starterslening' met (terugwerkende kracht) 1 jaarte verlengen tot 01-01-2010. 1 M c» r* K 5,- * > l.- ^ V r>!lus gemeente QSterllOUt /k*je/i v loatum: 20 februari 2009 Nummer raadsnta: Qnderwerp: Verlengen werkingsduur 'Verrdening Starterslening'. NOTA VOOR DE RAAD Prtefeuillehuder:

Nadere informatie

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden;

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden; Vrbeeld handvest De burgemeester, het cllege en de raad van de gemeente Muiden; Gelet p artikel 169, tweede en derde lid, en artikel 180, tweede en derde lid, Gemeentewet; Hebben de vlgende uitgangspunten

Nadere informatie

OVEREENKOMST INSCHAREN

OVEREENKOMST INSCHAREN Pagina 1 van 5 OVEREENKOMST INSCHAREN Deze vereenkmst wrdt aangegaan dr: Naam:... Adres:... Wnplaats:... Telefnnummer:... E-mail:... en Vefgrund V.O.F., Grsveldweg 32a 7497 NN Bentel mariekeweber@hetnet.nl

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 22 juni 2017

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 22 juni 2017 OCMW Lnderzeel Lnderzeel, 29 juni 2017 Aan de heer Guverneur van Vlaams-Brabant Agentschap vr Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Prvincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Guverneur, Betreft: Zitting

Nadere informatie

Dossier Ecocheques. Bron: Lex4you op www.securex.eu. BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77. helpdesk@bol budiv.be www.bol budiv.

Dossier Ecocheques. Bron: Lex4you op www.securex.eu. BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77. helpdesk@bol budiv.be www.bol budiv. Dssier Eccheques Brn: Lex4yu p www.securex.eu BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77 helpdesk@bl budiv.be www.bl budiv.be Dssier Eccheques Wat is een eccheque? Eccheques zijn een initiatief

Nadere informatie

Opdrachtgever en opdrachtnemer samen te noemen: partijen, verklaren te zijn overeengekomen als volgt:

Opdrachtgever en opdrachtnemer samen te noemen: partijen, verklaren te zijn overeengekomen als volgt: RAAMOVEREENKOMST INCL. BIJLAGEN: JURIDISCHE DIENSTVERLENING VOOR DE GEMEENTE EDE DE ONDERGETEKENDEN: 1. De gemeente Ede, gevestigd aan Bergstraat 4 te 6711 DD Ede, rechtsgeldig vertegenwrdigd dr haar burgemeester,

Nadere informatie

Federatiestatuut. Walburggroep. -concept -

Federatiestatuut. Walburggroep. -concept - Federatiestatuut Walburggrep -cncept - Federatiestatuut pagina 1/12 Inhud 1 Overwegingen 3 2 Naam en delstelling van de federatie 4 2.1 Naam 4 2.2 Delstelling 4 3 Bestuur 5 3.1 Federatiebestuur, beneming

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden Eyecatcher Webdesign

Leveringsvoorwaarden Eyecatcher Webdesign Leveringsvrwaarden Eyecatcher Webdesign 1 Definities Opdrachtnemer : Opdrachtgever : Overeenkmst : Dienst : Prduct : Eyecatcher Webdesign De natuurlijke f rechtspersn met wie Eyecatcher Webdesign een vereenkmst

Nadere informatie

Zwembadplan Wijk Zwemt! - UITGANGSPUNTEN

Zwembadplan Wijk Zwemt! - UITGANGSPUNTEN Zwembadplan Wijk Zwemt! - UITGANGSPUNTEN Vr u ligt het uitgewerkte plan van WijkZwemt. Dit plan is pgesteld dr de KNZB, 2521, gewn zwemmen en enthusiaste burgers/vrijwilligers vanuit belangengreperingen

Nadere informatie

Het OCMW-decreet en de gemeente

Het OCMW-decreet en de gemeente Het OCMW-decreet en de gemeente Hiernder kan u een lijst vinden van de bepalingen uit het OCMW-decreet die relevant zijn vr de gemeente. Opmerkingen en aanvullingen mag u mailen naar pieter.vanderstappen@vvsg.be.

Nadere informatie

Reglement renteloze energielening FRGE

Reglement renteloze energielening FRGE Reglement rentelze energielening FRGE Particuliere bewners delgrep 1 Definities 1.1 Lkale Entiteit is een instantie die, p het niveau van één f meerdere gemeenten, instaat vr de lkale realisering van de

Nadere informatie

REGIONALE SAMENWERKINGS- OVEREENKOMST UITPAS MEETJESLAND. 1. UiTPAS 2. PARTNERS 3. RELEVANTE DOCUMENTEN

REGIONALE SAMENWERKINGS- OVEREENKOMST UITPAS MEETJESLAND. 1. UiTPAS 2. PARTNERS 3. RELEVANTE DOCUMENTEN REGIONALE SAMENWERKINGS- OVEREENKOMST UITPAS MEETJESLAND 1. UiTPAS Deelname aan vrijetijdsactiviteiten is een recht vr iedereen. In dat kader ntwikkelde publiq de UiTPAS. Een participatiebevrderend prject

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement ombudsdienst A.V. Ziekenhuis Oost-Limburg

Huishoudelijk reglement ombudsdienst A.V. Ziekenhuis Oost-Limburg Huishudelijk reglement mbudsdienst A.V. Ziekenhuis Ost-Limburg 1 Inhud 1. Inleiding en verwijzing naar wettelijke bepalingen... 3 2. Tepassingsgebied... 3 3. Gedkeuring en inzage huishudelijk reglement...

Nadere informatie

Cubro BVBA Algemene voorwaarden

Cubro BVBA Algemene voorwaarden Cubr BVBA Algemene vrwaarden Hiernder vindt u de algemene vrwaarden van Cubr BVBA. Deze vrwaarden zijn van tepassing p alle geleverde diensten en gemaakte vereenkmsten dr Cubr BVBA, tenzij expliciet anders

Nadere informatie

UITGEBREIDE STANDAARDVOORWAARDEN M.B.T. ERELOON, KOSTEN EN UITGAVEN (MR. LUC DECEUNINCK ADVOCAAT 1 februari 2016)

UITGEBREIDE STANDAARDVOORWAARDEN M.B.T. ERELOON, KOSTEN EN UITGAVEN (MR. LUC DECEUNINCK ADVOCAAT 1 februari 2016) 1 UITGEBREIDE STANDAARDVOORWAARDEN M.B.T. ERELOON, KOSTEN EN UITGAVEN (MR. LUC DECEUNINCK ADVOCAAT 1 februari 2016) I. HET ERELOON: Ereln dient begrepen als de dr de cliënt(e) aan de advcaat verschuldigde

Nadere informatie

Leerreglement voor de opleiding van jongeren met een b eroepsinlevingsovereenkomst bij werkgevers die vallen onder PC 200

Leerreglement voor de opleiding van jongeren met een b eroepsinlevingsovereenkomst bij werkgevers die vallen onder PC 200 Leerreglement vr de pleiding van jngeren met een b erepsinlevingsvereenkmst bij werkgevers die vallen nder PC 200 Beschrijving van de sectr APCB 200 Bedienden Mgelijke pleidingen en duur Bijzndere erkenningsregels

Nadere informatie

Conceptnota. Collectieve Verzekering Gezondheidszorgen. (Hospitalisatie)

Conceptnota. Collectieve Verzekering Gezondheidszorgen. (Hospitalisatie) Selectieprcedure- Cnceptnta AP Hgeschl Antwerpen Cllectieve Verzekering Gezndheidszrgen (Hspitalisatie) Cnceptnta Cllectieve Verzekering Gezndheidszrgen (Hspitalisatie) Versie 9 september 2015 Cnceptnta

Nadere informatie

Biedingsformulier. Koetshuizen park Sorghvliedt

Biedingsformulier. Koetshuizen park Sorghvliedt Biedingsfrmulier Ketshuizen park Srghvliedt 1. Vrwerp Stad Antwerpen biedt penbaar aan, nder de vrm van biedingen nder geslten mslag, de twee ketshuizen gelegen in het park Srghvliedt te Hbken. Geïnteresseerden

Nadere informatie

Schadeverzekeringen Zakelijk Zorgverzekeringen. o o

Schadeverzekeringen Zakelijk Zorgverzekeringen. o o Dienstenwijzer Z zijn wij u graag van dienst Op de dienstverlening van ns kantr is de Wet p het financieel tezicht van tepassing. Eén van de eisen die uit deze wet vlgt is dat wij u tijdig infrmeren ver

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Stichting Buurthuis de Poort. Inhoud:

Huishoudelijk reglement van Stichting Buurthuis de Poort. Inhoud: Huishudelijk reglement van Stichting Buurthuis de Prt Vastgesteld in de bestuursvergadering van 12 maart 2014. Bijgesteld tijdens de jaarvergadering van 22 maart 2017. Inhud: 1. Algemeen 2. Begripsbepaling

Nadere informatie

Volmacht voor aandeelhouder

Volmacht voor aandeelhouder Vlmacht vr aandeelhuder Ondergetekende naam: (indien aandeelhuder een venntschap is) Juridische vrm Adres / maatschappelijke zetel: eigenaar van: venntschapsnaam: aande(e)l(en) van de Venntschap: UNITED

Nadere informatie

BIJLAGE. Bevindingen en aanbevelingen van de auditors van DG REGIO

BIJLAGE. Bevindingen en aanbevelingen van de auditors van DG REGIO BIJLAGE Bevindingen en aanbevelingen van de auditrs van DG REGIO In september 2011 heeft de auditeenheid van Directraat-generaal Reginaal Beleid (DG REGIO) van de Eurpese Cmmissie een derdelijnscntrle

Nadere informatie

Biedingsformulier. Koetshuizen en belvedère park Sorghvliedt

Biedingsformulier. Koetshuizen en belvedère park Sorghvliedt Biedingsfrmulier Ketshuizen en belvedère park Srghvliedt 1. Vrwerp Stad Antwerpen biedt penbaar aan, nder de vrm van biedingen nder geslten mslag, de twee ketshuizen en de belvedère gelegen in het park

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 april 2013 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 1/1 Prvinciaal Biblitheekcentrum. Aanpassing van het

Nadere informatie

C O N T A S S U R SOCIÉTÉ

C O N T A S S U R SOCIÉTÉ C O N T A S S U R SOCIÉTÉ NAAMLOZE ANONYME VENNOOTSCHAP Bulevard Simón Blívar, 34 (4ème étage) - 1000 Bruxelles Tel. : + 32 2 510 75 45 Fax : + 32 2 510 75 44 ATTEST VAN ACTIVITEIT TOT DE WETTELIJKE PENSIOENLEEFTIJD

Nadere informatie

Leerreglement voor de opleiding van jongeren met een b eroepsinlevingsovereenkomst bij werkgevers die vallen onder PC 200

Leerreglement voor de opleiding van jongeren met een b eroepsinlevingsovereenkomst bij werkgevers die vallen onder PC 200 Leerreglement vr de pleiding van jngeren met een b erepsinlevingsvereenkmst bij werkgevers die vallen nder PC 200 Beschrijving van de sectr APCB 200 Bedienden Mgelijke pleidingen en duur Bijzndere erkenningsregels

Nadere informatie

NOTITIE Bij zaaknummer: AST/2016/002953

NOTITIE Bij zaaknummer: AST/2016/002953 NOTITIE Bij zaaknummer: AST/2016/002953 AAN VAN : Cllege / Cmmissie / Raad : J.C.A. (Jsé) Peerlings, team Financiën / Belastingen DATUM : 12 februari 2016 ONDERWERP : Vergelijk mdelverrdening art 213 Gemeentewet

Nadere informatie

Wij doen graag zaken!

Wij doen graag zaken! BRIXS Wij den graag zaken! De algemene vrwaarden van BRIXS GROEP zijn gedepneerd bij de kamer van kphandel te Den Haag nder nummer 59425458. Laatste wijziging 1 maart 2014. Algemene Vrwaarden BRIXS GROEP

Nadere informatie

Protocol time-out, schorsing en verwijdering van leerlingen

Protocol time-out, schorsing en verwijdering van leerlingen Prtcl time-ut, schrsing en verwijdering van leerlingen Status beleidscyclus Instemming GMR : 21 september 2016 Definitief vastgesteld dr CvB : 22 september 2016 Bevegdheid GMR: Advies van de GMR.b.v. artikel

Nadere informatie

KINDEREN EN JONGEREN.

KINDEREN EN JONGEREN. SubsidiereglementJEUGDWERK VOOR MAATSCHAPPELIJK KWETSBARE KINDEREN EN JONGEREN. Art. 1 : Delstelling Dit reglement begt de financiële ndersteuning van rganisaties die jeugdwerk aanbieden aan maatschappelijk

Nadere informatie

De naburige rechten van de vertolkende en uitvoerende kunstenaars

De naburige rechten van de vertolkende en uitvoerende kunstenaars De naburige rechten van de vertlkende en uitverende kunstenaars Inhud Principe... 2 Begunstigden van de bescherming... 3 De mvang van de bescherming dr de naburige rechten... 4 Duur...4 Vermgensrechten...4

Nadere informatie

Verzekeringsvoorwaarden, voorzover relevant en declaratieafspraken inzake de zorg verleend door een huidtherapeut 2011

Verzekeringsvoorwaarden, voorzover relevant en declaratieafspraken inzake de zorg verleend door een huidtherapeut 2011 Bijlage 1 Verzekeringsvrwaarden, vrzver relevant en declaratieafspraken inzake de zrg verleend dr een huidtherapeut 2011 Plisvrmen: Basisverzekering: -Basisverzekering Nrd-Nederland Dit is een cmbinatieplis

Nadere informatie

LAC. Inspiratie LAC water. Maak een draaiboek voor je interne werking. Maak afspraken met de watermaatschappijen. Organiseer je LAC-zitting

LAC. Inspiratie LAC water. Maak een draaiboek voor je interne werking. Maak afspraken met de watermaatschappijen. Organiseer je LAC-zitting Maak afspraken met de watermaatschappijen Organiseer je LAC-zitting Ken de WATER-rechten en plichten van je klant Vermijd afsluitingen Maak een draaibek vr je interne werking LAC Bied nazrg Betrek je cliënt

Nadere informatie

Controleprotocol Sociaal Domein

Controleprotocol Sociaal Domein Cntrleprtcl Sciaal Dmein Cntrleprtcl vr de accuntantscntrle bij: dr de gemeenten in de regi Amersfrt* gesubsidieerde rganisaties vr Jeugdzrg en WMO dr de gemeenten in de regi Amersfrt f dr de gemeente

Nadere informatie

Bijlage IVa Sjabloon voor de verdeling van werkzaamheden voor onderwijzend personeel in de kunsteducatie

Bijlage IVa Sjabloon voor de verdeling van werkzaamheden voor onderwijzend personeel in de kunsteducatie Bijlage IVa Sjabln vr de verdeling van werkzaamheden vr nderwijzend persneel in de kunsteducatie Sjabln vr de verdeling van werkzaamheden vr nderwijzend persneel in de kunsteducatie LOGA-partijen vinden

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 7 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 7 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 7 JANUARI 2019 Aanwezig Afwezig Verntschuldigd Thijs D'Alleine: Vrzitter raad vr maatschappelijk welzijn; Dirk Sien, Ingrid Vandepitte, Jan Vandlaeghe,

Nadere informatie

Stichting JopieFonds. 1. Inleiding. Introductie van de Stichting

Stichting JopieFonds. 1. Inleiding. Introductie van de Stichting Stichting JpieFnds 1. Inleiding Intrductie van de Stichting De geestelijke gebrte van de Stichting kmt vrt uit een ged hart en is financieel mgelijk gemaakt dr een persn uit de Van der Weegen familie,

Nadere informatie

Vraag en antwoorden over de volmacht

Vraag en antwoorden over de volmacht Vraag en antwrden ver de vlmacht Hiernder treft u een verzicht aan van de vragen en antwrden die zijn gesteld ver de vlmacht. Heeft de vlmacht een lptijd? Heeft de deelnemersraad psitief advies gegeven

Nadere informatie

Tijdelijke regeling diensten van algemeen economisch belang toegelaten instellingen volkshuisvesting. Q and A s: update d.d.

Tijdelijke regeling diensten van algemeen economisch belang toegelaten instellingen volkshuisvesting. Q and A s: update d.d. Tijdelijke regeling diensten van algemeen ecnmisch belang tegelaten instellingen vlkshuisvesting Q and A s: update d.d. december 2013 Aanbesteding Hebben wningcrpraties de plicht m maatschappelijk vastged

Nadere informatie

Bridgeclub MAANDAGMIDDAG BRIDGECLUB (verder aangeduid als vereniging)

Bridgeclub MAANDAGMIDDAG BRIDGECLUB (verder aangeduid als vereniging) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Algemeen Bridgeclub MAANDAGMIDDAG BRIDGECLUB (verder aangeduid als vereniging) Speellcatie: Drpshuis, Lede 13, 3209 AT Hekelingen Speelmiddag p maandagmiddag Ingeschreven

Nadere informatie

Modellencontract. Contract tussen Model en amateurfotograaf. Naam :... Adres :... Postcode/Woonplaats :... Telefoon :... /Website :...

Modellencontract. Contract tussen Model en amateurfotograaf. Naam :... Adres :... Postcode/Woonplaats :... Telefoon :...  /Website :... Mdellencntract Cntract tussen Mdel en amateurftgraaf Ondergetekenden: Naam :... Adres :... Pstcde/Wnplaats:... Telefn :... Email/Website :... Hierna genemd Ftgraaf, waarnder steeds begrepen wrdt: amateurftgraaf

Nadere informatie

Facturatie in 2015 Definitieve regeling. Gonda Schelfhaut - Accountant/Belastingconsulent IAB Director VAT RSM Belgium InterTax

Facturatie in 2015 Definitieve regeling. Gonda Schelfhaut - Accountant/Belastingconsulent IAB Director VAT RSM Belgium InterTax Facturatie in 2015 Definitieve regeling Gnda Schelfhaut - Accuntant/Belastingcnsulent IAB Directr VAT RSM Belgium InterTax Inleiding Omzetting van Richtlijn 2010/45/EU in de Belgische wetgeving Unifrmiseren

Nadere informatie

Voorstel aan de Gemeenteraad

Voorstel aan de Gemeenteraad Vrstel aan de Gemeenteraad 13-04-2012 DSO/2012/2302451svdz Onderwerp Regiplan Windenergie en Beleidsvisie tijdelijke windenergie Almere Beleidsveld Duurzame Ruimtelijke Ontwikkeling Prtefeuillehuder H.

Nadere informatie

Confidentieel. 16 januari 2013 2013/11989. Sectorbrief Themaonderzoek Uitbesteding Vermogensbeheer. Geacht bestuur,

Confidentieel. 16 januari 2013 2013/11989. Sectorbrief Themaonderzoek Uitbesteding Vermogensbeheer. Geacht bestuur, Tezicht pensienfndsen en beleggingsndernemingen Middelgrte en kleine pensienfndsen Pstbus 98 1000 AB Amsterdam Cnfidentieel Datum Bijlage(n) 1 Onderwerp Sectrbrief Themanderzek Uitbesteding Vermgensbeheer

Nadere informatie

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Gouda van 29 november 2011;

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Gouda van 29 november 2011; I 00007777 besluit van de gemeenteraad vrstelnummer 723668 nderwerp Teslagenverrdening Wet werk en bijstand Guda 2012 de raad van de gemeente guda 29 nvember 2011 Gezien het vrstel van burgemeester en

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Ballast Personeelsdiensten v.o.f.

Algemene voorwaarden van Ballast Personeelsdiensten v.o.f. Algemene vrwaarden van Ballast Persneelsdiensten v..f. 1. Definities Algemene Vrwaarden Cliënt Dienstverlening Opdrachtgever Opdracht Opdrachttarief Opdrachtbevestiging Transitietraject De algemene vrwaarden

Nadere informatie

EU GDPR Roadmap Belgium ACTIEPUNT 1 : screening en aanpassing regelgeving in het algemeen

EU GDPR Roadmap Belgium ACTIEPUNT 1 : screening en aanpassing regelgeving in het algemeen EU GDPR Radmap Belgium ACTIEPUNT 1 : screening en aanpassing regelgeving in het algemeen - de wet van 8 december 1992 tt bescherming van de persnlijke levenssfeer ten pzichte van de verwerking van persnsgegevens

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Artikel 1- Identiteit van de ondernemer Artikel 2 - Toepasselijkheid Artikel 3 - Het aanbod

Algemene Voorwaarden Artikel 1- Identiteit van de ondernemer Artikel 2 - Toepasselijkheid Artikel 3 - Het aanbod Algemene Vrwaarden Artikel 1- Identiteit van de ndernemer Trend mda Oudemansstraat 82 1504 KP Zaandam Telefnnummer: (0031) 0623281926 Tussen 09;00 / 17;00 E-mailadres: inf@trendmda.nl KvK-nummer: 54290228

Nadere informatie

Decreet lokaal bestuur: wat moet allemaal op de gemeentelijke webstek?

Decreet lokaal bestuur: wat moet allemaal op de gemeentelijke webstek? Decreet lkaal bestuur: wat met allemaal p de gemeentelijke webstek? Verplichte vermeldingen vanaf 1 januari 2019 p basis van: - het Decreet Lkaal Bestuur 22.12.2017 - het Besluit Vlaamse regering 20.4.2018

Nadere informatie

Inkoop- en aanbestedingsbeleid Energiefonds Overijssel

Inkoop- en aanbestedingsbeleid Energiefonds Overijssel Inkp- en aanbestedingsbeleid Energiefnds Overijssel 2013 Inhudspgave 1 Inleiding 3 2 Het beleid 4 2.1 Rechtmatigheidsthema's 4 Prcedures 4 Meerwerk en herhalingspdrachten 4 2B-diensten 5 Integriteit 5

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR JEUGD(WERK)INITIATIEVEN. 1) Omschrijving subsidie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR JEUGD(WERK)INITIATIEVEN. 1) Omschrijving subsidie GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR JEUGD(WERK)INITIATIEVEN 1) Omschrijving subsidie Deze subsidie bestaat uit een basistelage, een werkingstelage, een engagementstelage en een extra telage vr rde, netheid

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dssiernummer: 1402148 Prvincieraadsbesluit betreft VERKO- algemene vergadering 17 juni 2014 jaarrekening 2013-statutenwijzigingmandatering

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 1.0-28/10/2009 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument.

Nadere informatie

behorend bij de Subsidieregeling stageplaatsen zorg II

behorend bij de Subsidieregeling stageplaatsen zorg II Cpr 18047A Accuntantsprtcl behrend bij de Subsidieregeling stageplaatsen zrg II Dit Accuntantsprtcl is p maat gemaakt vr de Subsidieregeling stageplaatsen zrg II. Het betreft het vlgende prduct, genemd

Nadere informatie

Beleidsregels verrekenen inkomsten uit commerciële (onder) verhuur en commerciële kostgeverschap 2015

Beleidsregels verrekenen inkomsten uit commerciële (onder) verhuur en commerciële kostgeverschap 2015 Beleidsregels verrekenen inkmsten uit cmmerciële (nder) verhuur en cmmerciële kstgeverschap 2015 Inhud Beleidsregels verrekenen inkmsten uit cmmerciële (nder) verhuur en cmmerciële kstgeverschap 2015...

Nadere informatie

Info-avond Kids &Co Herent, 28 november 2013

Info-avond Kids &Co Herent, 28 november 2013 Inf-avnd Kids &C Herent, 28 nvember 2013 Stand van zaken Vrgeschiedenis: Zijn zelf uders van Alice, pgevangen in Ukkie 3 Cntact gezcht met: Curatr Kind & Gezin Agentschap Ondernemen Vregere persneelsleden

Nadere informatie

AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING IN PLANSCHADE

AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING IN PLANSCHADE Gegevens gemeente Registratienummer: Datum ntvangst: Indienen bij afdeling: Dienstverlening Verzendadres gemeente Bunnik Pstbus 5, 3980 CA Bunnik Singelpark 1, 3984 NC Odijk AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING

Nadere informatie

Algemene voorwaarden trainingen Edunova

Algemene voorwaarden trainingen Edunova Algemene vrwaarden trainingen Edunva Edunva Meddsestraat 47 Winterswijk Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persn f rechtspersn, met wie een vereenkmst met betrekking tt deelname aan een

Nadere informatie

Toelichting Checklist Optimale informatie beleggingsverzekering

Toelichting Checklist Optimale informatie beleggingsverzekering Telichting Checklist Optimale infrmatie beleggingsverzekering Algemeen Infrmatie ver beleggingsverzekeringen Beleggingsverzekeringen zijn cmplexe prducten. Om de klant beter inzicht te geven in de werking

Nadere informatie

De Europese Algemene Verordening van 27 april 2016 over gegevensbescherming (AVG of, in het Engels, GDPR) wordt van toepassing op 25 mei 2018.

De Europese Algemene Verordening van 27 april 2016 over gegevensbescherming (AVG of, in het Engels, GDPR) wordt van toepassing op 25 mei 2018. Privacy Ntice Assuralia neemt de bescherming van uw persnlijke gegevens ter harte. Daarm verbindt Assuralia zich erte deze gegevens met bijzndere aandacht te beschermen en te verwerken, in vlledige transparantie

Nadere informatie

NOTULEN VERGADERING VAN DE OCMW-RAAD

NOTULEN VERGADERING VAN DE OCMW-RAAD NOTULEN VERGADERING VAN DE OCMW-RAAD Maandag 4 februari 2019 aansluitend p de gemeenteraad AANWEZIG Jeff Ceyssens, Lien Ceyssens, Jël Clijsters, Rudi Cber, Stefan Daniels, Js Drijkningen, Geert Ercken,

Nadere informatie

HTW. Algemene Voorwaarden voor de webshop van HTW Catering 2018

HTW. Algemene Voorwaarden voor de webshop van HTW Catering 2018 HTW C A T E R I N G. N L Algemene Vrwaarden vr de webshp van HTW Catering 2018 Artikel 1 - Definities In deze vrwaarden wrdt verstaan nder: 1. Bedenktijd: de termijn waarbinnen de cnsument gebruik kan

Nadere informatie