1) Voorstel tot afschaffing belasting op drankslijterijen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1) Voorstel tot afschaffing belasting op drankslijterijen"

Transcriptie

1 1) Vrstel tt afschaffing belasting p drankslijterijen Een tijd geleden werd er dr de regering een hrecaplan vrgesteld. Hierin stnden een aantal maatregelen die dr de betrkken sectr tegejuicht werden, in het bijznder de vrgestelde grtere flexibiliteit in gelegenheidsarbeid, alsk de vrgestelde lastenverlagingen van 500 per kwartaal vr de eerste 5 werknemers, en tt 800 vr persneel jnger dan 26 jaar. Het vrstel dat vr smmige hrecazaken de elektrnische kassa met black bx verplicht zal dienen ingeverd te wrden (vanaf einde 2015), en dat de aangekndigde lastenverlagingen enkel van tepassing zijn bij een vrijwillige installatie van deze elektrnische kassa vanaf 1 januari 2014, kn echter p minder bijval rekenen. Hiermtrent waren er bijgevlg al veel reacties van werkgeversfederaties, restaurantketens en berepsvereniging Hreca Vlaanderen. Gezien deze nieuwe regelgeving, leek het vr N-VA Meeuwen-Gruitrde een geschikt mment m de gemeentelijke belastingen p drankslijterijen te nderzeken, en hiermtrent een vrstel uit te werken. Uit de histrische cijfers van de gemeente Meeuwen-Gruitrde blijkt dat de inkmsten via belastingen p drankslijterijen als vlgt zijn geëvlueerd: , , ,45 Bvendien blijkt uit de details van 2012 het vlgende: - In 2012 werd de belasting p drankslijterijen in nze gemeente tegepast p 44 ndernemingen / verenigingen van die 44 betalen het minimum van 37,18. Het merendeel hiervan zijn verenigingen uit Meeuwen-Gruitrde (i.e. samen dragen deze 22 belastingplichtigen bij vr 817,96 f 8,6% van de ttale belasting p drankslijterijen, een relatief klein aandeel) - 7 van de 44, allen hrecazaken uit Meeuwen-Gruitrde, waarnder k niet meer actief wegens faillissement, hebben de belasting vr 2012 ng niet betaald. Het uitstaand sald p 14/05/2013 bedreg 3.154,14 (i.e. 33% van ttale in te vrderen belasting). Omwille van de vlgende argumenten stelt N-VA Meeuwen-Gruitrde vr deze belasting af te schaffen: - De hrecasectr wrdt in de nabije tekmst gecnfrnteerd met de nieuwe regelgeving aangaande elektrnische kassa s. Deze wijziging in de regelgeving brengt nieuwe administratieve taken met zich mee, alsk in de meeste gevallen investeringen van de betrkken hrecazaken m hun kassa s aan te passen.

2 - Aangezien nze gemeente zich wil prfileren als grene gemeente, met de ambitie k het terisme beter p de kaart te zetten, denken wij dat een afschaffing van de belasting p drankslijterijen een belangrijke tegemetkming en stimulans kan zijn vr de hreca sectr in Meeuwen-Gruitrde (ged vr +/- 68 vltijdse arbeidsplaatsen en een 30-tal tijdelijke in de zmermaanden brn Uniz Limburg). - De belasting resulteert in een relatieve beperkte inkmst vr de gemeente Meeuwen- Gruitrde, nl in Vlgens N-VA met de mgelijkheid bestaan m deze middelen relatief eenvudig te cmpenseren dr spaarzaam m te gaan met de beschikbare middelen in smmige andere dmeinen. - Dr het afschaffen van de belasting p drankslijterijen zal bvendien de administratieve rmpslmp hiermtrent verdwijnen, zwel vr nze hreca-ndernemers als vr de betrkken verenigingen. Deze reductie van de administratieve last, is bvendien een vrdeel vr de gemeentelijke financiële dienst die zich aldus kan bezighuden met andere, mgelijk meer relevante prjecten, en zich niet zal meten bezig huden met het vrbereiden van aanmaningen, aangetekende brieven, f in het slechtste geval zelfs initiatieven dr deurwaarders. Gezien het in de meeste gevallen m beperkte bedragen gaat, lijkt het ns nuttiger m die tijd te steken in mgelijke andere, nuttigere prjecten. N-VA wil daarm aan de raadsleden de gedkeuring vragen vr de afschaffing van dit belastingsreglement p drankslijterijen. Stemming met stemmen vr, stemmen tegen, nthudingen. 2) Vrstel tt aanpassing van belasting p drijfkracht Uit de histrische cijfers van de gemeente Meeuwen-Gruitrde blijkt dat de inkmsten via belastingen p drijfkracht als vlgt zijn geëvlueerd: , , ,69 Bvendien blijkt uit de details van 2012 het vlgende: - Het belastingsreglement is tepasselijk vr 62 bedrijven in Meeuwen-Gruitrde. - Van deze 62 bedrijven zijn er 2 bedrijven die elkeen jaarlijks bedrag belast wrden, en in 2012 ged waren vr ,71 (i.e. ~58% van het ttaal)

3 - Indien men dit verder pentrekt naar bedrijven met een drijfkrachtbelasting > /jaar, dan blijkt dat het handelt m 6 bedrijven (ttale sm: ,17 f ~73% van het ttaal) - 13 van de 62 bedrijven wrden > 500 belast, vr de ttale sm van ,55 f ~85% van het ttaal) van de 62 bedrijven wrden jaarlijks belast vr een bedrag < 100 (ttale sm 1034,44 f ~2,7% van ttale belasting p drijfkracht in 2012). Vr smmige bedrijven is de belasting vlgens ns z laag dat de financiële pbrengsten niet pwegen tegen de administratieve rmpslmp. (Bijvrbeeld 12 bedrijven dienen < 30 te betalen, met als laagste bedrag bv. 6,94 ). - Het huidig belastingsreglement vrziet een vrijstelling vr de eerste 10 PK per bedrijf. - Indien we een belastingsimulatie (cfr. nderstaand) uitveren, merken we p dat het aantal PK s die men aan drijfkracht met bezitten, aanzienlijk met zijn, m te leiden tt een betekenisvlle belasting. Belastingsimulatie: Vernderstel verschillende drijfkrachtscenari s: <10 PK, 15 PK, 25 PK, 50 PK, 75 PK, 250 PK f 1500 PK 1 PK = 0,736 kw Belasting: 9,92 /kw Vrijstelling vr eerste 10 PK per bedrijf Drijfkracht Omvrming kw kw x 9,92 /kw Vrijstelling 1 ste 10 PK Belasting < 10 PK 7,36 kw 73,01 73, PK 11,04 kw 109,52 73,01 36,51 25 PK 18,40 kw 182,53 73,01 109,52 50 PK 36,8 kw 365,06 73,01 292,05 75 PK 55,2 kw 547,58 73,01 474, PK 184 kw 1.825,28 73, , PK 1104 kw ,68 73, ,67 - Gezien de feitelijke gegevens uit de vrderingen 2012, alsk bvenstaande simulatie, blijkt dat er slechts 2 bedrijven zijn in nze gemeente met een drijfkracht van ~ 1500 PK van de 62 bedrijven, ged vr 85% van de ttale belasting p drijfkracht,hebben een drijfkracht > 75 PK van de bedrijven hebben maximaal 25 PK en dregen gezamenlijk in 2012, slechts bij vr 2,7% van de ttale belasting p drijfkracht in Meeuwen-Gruitrde.

4 Op lange termijn blijft het de ambitie van N-VA Meeuwen-Gruitrde m de belasting p drijfkracht vlledig af te schaffen. Aangezien in het verleden p deze vraag negatief geantwrd werd dr de meerderheid, stel N-VA stelt vr m in eerste instantie, een aanpassing dr te veren, die vral de kleinere KMO s en bedrijven uit nze gemeente een vrdeel bieden, maar k een kleine financiële tegemetkming bieden aan de grtere bedrijven. Dr de N-VA vrgestelde aanpassing van dit belastingsreglement zal de administratieve last, zwel vr de gemeente, maar in het bijznder k vr de kleinere bedrijven vereenvudigd wrden. Van de mmenteel 62 bedrijven betrffen dr de belasting p drijfkracht, zullen er dan ng slechts een 20-tal verblijven. Het N-VA vrstel is niet enkel in het vrdeel van de kleinere bedrijven, maar k de grtere bedrijven, die de financiële last in het algemeen beter kunnen dragen, zullen tch een financiëel vrdeel uit deze belastingaanpassing halen. Gemiddeld zullen de 20 bedrijven die in de tekmst betrkken blijven een reductie genieten van 146. Dit brengt ns tt slt tt het argument dat de financiële impact vr de gemeente beperkt blijft tt +/ , en deze aanpassing dus een psitief teken en stimulans kan betekenen vr de bedrijven in nze gemeente, in het bijznder de kleinere bedrijven waarvr deze belasting zu wegvallen. - Verhgde vrijstelling drijfkracht tt 30 PK [~(~20 x 146 )] = ~ Wegvallen belasting bedrijven < 30 PK (uit 2012 cijfers ~ 4,5 k ) = ~ De N-VA fractie vraagt daarm aan de cllega raadsleden, vlgende vrstellen ged te keuren, met invering vanaf 2014: 1) Tepassing van belastingsreglement, enkel vr bedrijven met drijfkracht > 30 PK Stemming met stemmen vr, stemmen tegen, nthudingen. 2) Vr de bedrijven waarvr het belastingreglement p drijfkracht van tepassing is, een vrijstelling tt 30 PK Stemming met stemmen vr, stemmen tegen, nthudingen.

5 3) Vrstel initiatieven vr Regenbgbeleid in Meeuwen-Gruitrde TOELICHTING Op 17 Mei jl. werd weer massaal deelgenmen aan de Internatinale Dag tegen Hm- en Transfbie. Vr de N-VA is het al lang duidelijk dat hlebi s en transgenders dezelfde maatschappelijke rechten hebben als heter s. Helaas blijkt uit de dagelijkse praktijk en uit nderzek dat deze mening niet dr iedereen wrdt gedeeld. Ngal wat hlebi s en transgenders krijgen te maken met uitsluiting f discriminatie. Daarnaast is het vr elke nieuwe generatie hlebi s en transgenders k steeds weer zeken naar het aanvaarden van zichzelf en het vinden van een plaats in de maatschappij. Het is de taak van een verheid die gelft in diversiteit m een klimaat te creëren waarbinnen hlebi s en transgenders zich veilig en aanvaard weten en p die manier znder aarzeling kunnen deelnemen aan het publieke leven. Ok Meeuwen-Gruitrde werd reeds gecnfrnteerd met hmhaat en gay-bashing. Op 21 September 2011 bv., werden enkele hm s via datingsites gelkt naar een afgelegen plaats, en daar gewelddadig vervallen. Daarm gelft de N-VA dat k Meeuwen-Gruitrde zijn steentje kan en met bijdragen dr in het beleid gepaste aandacht te besteden aan hlebi s. Het lkale beleidsniveau kan p heel wat terreinen in het dagelijkse leven van hlebi s een verschil maken. De N-VA-fractie stelt daarm vr m k in nze gemeente werk te maken van een lkaal regenbgbeleid in. Om dit lkale regenbgbeleid vrm te geven, stelt de N-VA zes eenvudige maatregelen vr m hier in Meeuwen-Gruitrde werk van te maken. VOORSTEL VAN BESLISSING 1. het gratis telefnnummer van de Hlebifn p te nemen in de gemeentelijke infrmatiekanalen zals de gemeentelijke website en het infrmatieblad. 2. in de gemeentelijke biblitheek vldende materiaal te vrzien dat hlebi s kan aanspreken en de ndige infrmatieve publicaties ver hlebiseksualiteit en het hlebi- en transgendermagazine ZiZ p te nemen in het aanbd. 3. jaarlijks, p 17 mei, de Internatinale Dag tegen de Hm- en Transfbie, de regenbgvlag te hangen aan de penbare gebuwen in de gemeente. 4. via de gemeentelijke infrmatiekanalen de cntactgegevens van het discriminatiemeldpunt van Het Regenbghuis in Hasselt kenbaar te maken waar hlebi s die het slachtffer wrden van

6 discriminatie terecht kunnen met hun verhaal, alsk de link naar de website 5. binnen het bestaande aanbd aan infrmatie aan burgers p de gemeentelijke website k aandacht te besteden aan het hlebihuwelijk, adptierechten vr hlebi s, 6. in geval van lkale initiatieven gericht p hlebi s de ndige ndersteuning te bieden en lkale hlebiverenigingen, mchten deze pgericht wrden, de mgelijkheid te geven zichzelf en hun activiteiten kenbaar te maken via de gemeentelijke infrmatiekanalen. Stemming met stemmen vr, stemmen tegen, nthudingen. 4) Bijkmende vragen aan de burgemeester en schepencllege: 1) Impulsprgamma Terisme Vlaanderen - Oprep 2013 tt het indienen van subsidieaanvragen vr waardevlle teristische prjecten (van 18/02/13 tt 15/05/13). Uit het rapprt van het schepencllege mchten we verstaan dat een subsidieaanvraag ingediend werd. Welk prject? Op welke subsidies kan Meeuwen-Gruitrde rekenen? 2) Tekmstige evlutie pensienlast statutair benemde persneelsleden Meeuwen- Gruitrde? De N-VA fractie vraagt zich af welke impact de pensienlast van de statutair benemde persneelsleden in de tekmst heeft p de gemeentefinanciën? 3) Pastrij Wijshagen Meerdere malen heeft de meerderheid aangehaald m de pastrij van Wijshagen een nieuwe bestemming te geven. De N-VA fractie ziet na jaren leegstaand pastrij, dat hierin

7 ng geen vruitgang gebekt is. He zit het nu met de nieuwe bestemming van deze pastrij? Wat kst deze jarenlange leegstaand de gemeente? 4) Bestuurskrachtmeting vr plattelandsgemeenten Dertig landelijke gemeenten kunnen gratis deelnemen aan een nieuwe bestuurskrachtmeting vr plattelandsgemeenten, in samenwerking met VVSG (Vlaamse vereniging van steden en gemeenten) en in samenwerking met een nderzeksteam van de universiteit Leuven en Antwerpen. Er wrdt een evaluatie gemaakt van de eigen rganisatie, en wrden best practices van de nderlinge gemeenten besprken en uitgewisseld. Dit prject werd vr de eerste keer uitgeverd in 2011, als één van de initiatieven van het Interbestuurlijk Pattelandsverleg (IPO). 14 gemeenten namen deel aan die testeditie. Uit een analyse van de resultaten bleek dat de gemeenten zeer tevreden waren ver dit initiatief. Inschrijving vr dit prject kn tt 15 Mei. Uit de ntulen van het schepencllege (29/04/2013) blijkt dat er k een schrijven gericht werd aan nze gemeente. De delgrep werd afgebakend dr minister-president Peeters en bevat 90 gemeenten met veel pen ruimte (p basis van % bebuwde ppervlakte en bevlkingsdichtheid), waarnder nze gemeente Meeuwen-Gruitrde. Uit een antwrd van vvsg p nze vraag (dd. 21/05/2013) blijkt dat Meeuwen-Gruitrde niet zu ingegaan zijn p dit initiatief. Vlgens N-VA Meeuwen-Gruitrde is dit een gemiste kans, en zu daarm van de bevegde schepen willen begrijpen waarm men niet ingaat p dit initiatief van VVSG? 5) Aanleg fietspaden N73 (Grte Baan) en N771 (Weg naar Opeteren) Status en planning uitveringswerken?

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers Oprep erkenning en subsidiëring van grepsgericht aanbd pvedingsndersteuning dr vrijwilligers In het kader van het versterken van aanbd pvedingsndersteuning in de Huizen van het Kind lanceert Kind en Gezin

Nadere informatie

Handleiding Handleiding Communicatie voor. Promotoren. Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020.

Handleiding Handleiding Communicatie voor. Promotoren. Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020. Handleiding Handleiding Cmmunicatie vr Prmtren Eurpees Fnds vr Reginale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020 1 Eurpese Unie Inhud 1 Inleiding... 1 2 De minimale cmmunicatieverplichtingen... 1 a) Weergave

Nadere informatie

IKZ DEEL II : De informatieronde

IKZ DEEL II : De informatieronde Vanuit het standpunt van de zn is de schaduw nzichtbaar (Gethe) IKZ DEEL II : De infrmatiernde Het is méér dan een cliché f butade: m aan een breed kwaliteitsbeleid te werken, heb je écht steun, inbreng

Nadere informatie

HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER

HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER 1 JUNI 2015 HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER SEYS VEERLE PROVINCIEBESTUUR WEST-VLAANDEREN Hug Verriesstraat 22 8800 ROESELARE Vrwrd Sinds 1971 ndersteunt de prvincie

Nadere informatie

Huiswerk Informatie voor alle ouders

Huiswerk Informatie voor alle ouders Nummer 6 mei 2010 Huiswerk Infrmatie vr alle uders Huiswerk en efening Ged leren lezen en rekenen is belangrijk, want je hebt deze vaardigheden in het dagelijks leven veral ndig. Kinderen ged leren lezen

Nadere informatie

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012 Veel gestelde vragen huurbeleid 18 ktber 2012 Algemeen: 1. Waarm kmt er een nieuw huurbeleid? Een aantal ntwikkelingen heeft ervr gezrgd dat wij ns huurbeleid hebben aangepast. Deze ntwikkelingen zijn:

Nadere informatie

*** Enquête *** afstudeerscriptie over de huidige elektronische verbindingen*

*** Enquête *** afstudeerscriptie over de huidige elektronische verbindingen* *** Enquête *** Inleidend Als student van de Universiteit Twente de ik in het kader van mijn masterstudie Public Safety een (klik hier vr definitie) afstudeerscriptie ver de huidige elektrnische verbindingen*

Nadere informatie

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Tweede Kwartaal 2014

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Tweede Kwartaal 2014 Kwartaalrapprtage Stichting Nieuwe Generatie Brasil Tweede Kwartaal 2014 Want ik had hnger en jullie gaven mij te eten, ik had drst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen

Nadere informatie

KINDEREN EN JONGEREN.

KINDEREN EN JONGEREN. SubsidiereglementJEUGDWERK VOOR MAATSCHAPPELIJK KWETSBARE KINDEREN EN JONGEREN. Art. 1 : Delstelling Dit reglement begt de financiële ndersteuning van rganisaties die jeugdwerk aanbieden aan maatschappelijk

Nadere informatie

VZW Think out-of-the-box Maatschappelijke zetel Alfons Van den Sandelaan 2A, 2970 Schilde

VZW Think out-of-the-box Maatschappelijke zetel Alfons Van den Sandelaan 2A, 2970 Schilde Think ut-f-the-bx Je kind een mi tekmstperspectief bieden. Welke uder drmt daar niet van? Alleen is deze drm iets meilijker te realiseren wanneer je kind een mentale beperking heeft. Gelukkig leven we

Nadere informatie

Info-avond Kids &Co Herent, 28 november 2013

Info-avond Kids &Co Herent, 28 november 2013 Inf-avnd Kids &C Herent, 28 nvember 2013 Stand van zaken Vrgeschiedenis: Zijn zelf uders van Alice, pgevangen in Ukkie 3 Cntact gezcht met: Curatr Kind & Gezin Agentschap Ondernemen Vregere persneelsleden

Nadere informatie

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone Schade prtcl Zuiderpark Stadswalzne Gemeente s-hertgenbsch december 2012 Schadeprtcl Zuiderpark - Stadswalzne In dit dcument staat he de gemeente s-hertgenbsch mgaat met schadeclaims. Het is er p gericht

Nadere informatie

Openbare raadpleging over de evaluatie van de Europese strategie inzake handicaps 2010/2020

Openbare raadpleging over de evaluatie van de Europese strategie inzake handicaps 2010/2020 Openbare raadpleging ver de evaluatie van de Eurpese strategie inzake handicaps 2010/2020 Er zijn in de EU ngeveer 80 miljen mensen met een handicap. Vr deze mensen is het, dr allerlei belemmeringen, vaak

Nadere informatie

Risicomanagement in zorgbouwprojecten. Centrum Zorg en Bouw

Risicomanagement in zorgbouwprojecten. Centrum Zorg en Bouw Risicmanagement in zrgbuwprjecten Centrum Zrg en Buw Inhud Zelfscan; Rl CZB bij risicmanagement; Wat kunt u verwachten? Vraag Past uw initiatief in het strategisch huisvestingsplan van de rganisatie? Het

Nadere informatie

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie.

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie. Reglement betreffende een Prvinciale herkenbaarheid bij elke vrm van prvinciale subsidie. DE PROVINCIERAAD VAN WEST - VLAANDEREN, Overwegende dat het belang van de prvinciale herkenbaarheid, naar aanleiding

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT vr burgemeester en wethuders Nummer: Datum vergadering: 22-09-2009 Onderwerp: Herijking museumbeleid Steenwijkerland Cnceptbesluit: Opdracht geven vr de ntwikkeling van een nieuwe inhudelijke

Nadere informatie

Reglement Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Onderzoeksbeurs & Uitwisseling 2016

Reglement Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Onderzoeksbeurs & Uitwisseling 2016 Reglement Vlaams-Nederlandse Jurnalistenbeurs Onderzeksbeurs & Uitwisseling 2016 In 2016 kennen de Vlaamse en Nederlandse verheid pnieuw de Vlaams-Nederlandse Jurnalistenbeur(zen) (VNJB) te aan Nederlandse

Nadere informatie

Sinds 1 juli 2014 zijn de justitiehuizen officieel bevoegdheid van de regio s. Personeel en middelen werden overgedragen op 1 januari 2015.

Sinds 1 juli 2014 zijn de justitiehuizen officieel bevoegdheid van de regio s. Personeel en middelen werden overgedragen op 1 januari 2015. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 148 van KATRIEN SCHRYVERS datum: 26 nvember 2015 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Justitiehuizen - Huisvesting Elk gerechtelijk arrndissement

Nadere informatie

Kwaliteit van de arbeid van kamermeisjes

Kwaliteit van de arbeid van kamermeisjes HIER FOTO INVOEGEN BREEDTE 210mm x HOOGTE 99mm Kwaliteit van de arbeid van kamermeisjes Samengevat 2011 Guidea - Kenniscentrum vr Terisme en Hreca vzw Deze infrmatie werd met de grtste zrg samengesteld.

Nadere informatie

Rapport. Bekend maakt bemind Onderzoek naar de bekendheid van en waardering voor het Expertisecentrum Veilige Publieke Taak

Rapport. Bekend maakt bemind Onderzoek naar de bekendheid van en waardering voor het Expertisecentrum Veilige Publieke Taak Rapprt Bekend maakt bemind Onderzek naar de bekendheid van en waardering vr het Expertisecentrum Veilige Publieke Taak Over het CAOP Het CAOP is hét kennis- en dienstencentrum p het gebied van arbeidszaken

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 april 2013 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 1/1 Prvinciaal Biblitheekcentrum. Aanpassing van het

Nadere informatie

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden;

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden; Vrbeeld handvest De burgemeester, het cllege en de raad van de gemeente Muiden; Gelet p artikel 169, tweede en derde lid, en artikel 180, tweede en derde lid, Gemeentewet; Hebben de vlgende uitgangspunten

Nadere informatie

ANDERS WERKEN UGent STRATEGISCH PROJECT BELEID TIJD- EN PLAATSONAFHANKELIJK WERKEN. Mieke Van de Putte Projectleider Anders Werken - UGent

ANDERS WERKEN UGent STRATEGISCH PROJECT BELEID TIJD- EN PLAATSONAFHANKELIJK WERKEN. Mieke Van de Putte Projectleider Anders Werken - UGent ANDERS WERKEN UGent STRATEGISCH PROJECT BELEID TIJD- EN PLAATSONAFHANKELIJK WERKEN Mieke Van de Putte Prjectleider Anders Werken - UGent Retracta De UGent is met meer dan 41.000 studenten en 9.000 persneelsleden

Nadere informatie

Effectenbeoordeling inzake parkeerplaatsen

Effectenbeoordeling inzake parkeerplaatsen Effectenberdeling inzake parkeerplaatsen Basisstructuur van het dcument vr de parkings die 3 tt 10 'vertllige' parkeerplaatsen bevatten ten pzichte van de vrschriften van art. 2.3.54, 1 en 2 van het BWLKE

Nadere informatie

Stappenplan BTW-verhoging van 19 naar 21% per 1 oktober 2012

Stappenplan BTW-verhoging van 19 naar 21% per 1 oktober 2012 Stappenplan BTW-verhging van 19 naar 21% per 1 ktber 2012 Supprt ID: 57354 Versies: AccuntView Windws Dit stappenplan hebt u ndig m uw administraties in AccuntView gereed te maken vr het nieuwe BTW-percentage.

Nadere informatie

Samenvatting Deelprojecten Ouderen Samen

Samenvatting Deelprojecten Ouderen Samen Samenvatting Deelprjecten Ouderen Samen Vughtse Ouderen aan het Wrd In januari 2007 zijn dr het Prject Ouderen Samen vier bijeenkmsten gerganiseerd waarvr alle Vughtse inwners van 55 jaar en uder waren

Nadere informatie

Beleidsregels voorziening jobcoaching Participatiewet 2015

Beleidsregels voorziening jobcoaching Participatiewet 2015 Beleidsregels vrziening jbcaching Participatiewet 2015 1-7-2015 Jbcaching Reginale beleidsregels jbcaching Participatiewet regi Achterhek Inleiding Jbcaching gaat ver het ndersteunen van mensen bij het

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 september 2017 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Prvinciale verheidspdrachten. Het bestek vr de

Nadere informatie

Participatie van het Publiek

Participatie van het Publiek Participatie van het Publiek KU Leuven Prf. Dr. Frankie Schram Frankie.schram@sc.kuleuven.be Ideeën Cmmissie Versnelling Maatschappelijk Belangrijke Investeringsprjecten (Cmmissie Sauwens) Te ruime inspraak-

Nadere informatie

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Dit aanvraagfrmulier is bedeld vr een eenmalige subsidie. Een eenmalige subsidie wrdt verleend vr een eenmalige activiteit f ander incidenteel

Nadere informatie

O.a. in deze nieuwsbrief: Hoe is het om te leven met Hiv of Aids in Tanzania?

O.a. in deze nieuwsbrief: Hoe is het om te leven met Hiv of Aids in Tanzania? Nummer 3 april 2006 He is het m te leven met Hiv f Aids in Tanzania? Aids is een ziekte die helaas ng niet te genezen is. Ok is Aids een ziekte met veel sciale cnsequenties met name in Afrika. Vaak raken

Nadere informatie

Aanvraagformulier cofinanciering LEF

Aanvraagformulier cofinanciering LEF Aanvraagfrmulier cfinanciering LEF 1. Aanvraag vr delstelling: Welke delstellingen uit het Ecnmisch Actieprgramma 2016 2019 zijn delstellingen die u met uw prject gaat realiseren f aan bij gaat dragen?

Nadere informatie

! t. s o e. www.rumst.org. t w u

! t. s o e. www.rumst.org. t w u W www.rumst.rg n tekmst! zrge Wijijzrg en vr uw st! m k e t w u r v Wij zrgen! t s m k e t w u r v W Uitndiging De verbuwingen aan het gemeentehuis en mgeving hebben de gemeenschap 2.722.000 eur (110 miljen

Nadere informatie

Voorontwerp Decreet Gereglementeerde boekenprijs

Voorontwerp Decreet Gereglementeerde boekenprijs Vrijdag 30 ktber 2015 Vrntwerp Decreet Gereglementeerde bekenprijs Ecnmische cntext - De gereglementeerde bekenprijs kmt er p vraag van de sectr m de bekenmarkt, die het al vele jaren niet makkelijk heeft,

Nadere informatie

Informatie voor scholen

Informatie voor scholen Infrmatie vr schlen Niet alleen studenten, maar k schlen kunnen rekenen p een gede samenwerking met Travel2Cnnect als partner. Dr nze jarenlange persnlijke ervaring met stagiaires, vrijwilligers en lkale

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie Provincie Zeeland

Aanvraagformulier subsidie Provincie Zeeland Aanvraagfrmulier subsidie Prvincie Zeeland NAAM ACTIVITEIT / PROJECT Naam GEGEVENS AANVRAGER Naam instelling Adres Instelling Pstcde en wnplaats IBAN-nummer BIC-cde Cntactpersn Functie cntactpersn Telefnnummer

Nadere informatie

Samenvatting - Reacties oko-leden n.a.v. de testronde format (Kiosk)

Samenvatting - Reacties oko-leden n.a.v. de testronde format (Kiosk) Samenvatting - Reacties K-leden n.a.v. de testrnde frmat (Kisk) VOORAF K dankt CJSM, Afdeling Kunsten, vr de mgelijkheid m de frmats te testen. In een eerste fase hebben 20 K-leden de frmulieren getest

Nadere informatie

Resultaten Enquête Bedrijven 2008

Resultaten Enquête Bedrijven 2008 Resultaten Enquête Bedrijven 2008 Gedrag & ervaringen van bedrijven p de vrijgemaakte Vlaamse energiemarkt resultaten met betrekking tt slimme meters Rapprt vr de Vlaamse Reguleringsinstantie vr de Elektriciteits-

Nadere informatie

Actieplan leeftijdsbewust personeelsbeleid 2013-2023

Actieplan leeftijdsbewust personeelsbeleid 2013-2023 Nvember 2013 Actieplan leeftijdsbewust persneelsbeleid 2013-2023 Actie 1: Ontwikkelen van een stagebeleid. Stagiaires zijn ptentiële nieuwe cllega s. Een stageperide kunnen we aanzien als een inwerkperide.

Nadere informatie

Communicatie voor beleid Interactie (raadplegen, dialoog, participatie) en procescommunicatie; betrokkenheid, betere besluiten en beleid

Communicatie voor beleid Interactie (raadplegen, dialoog, participatie) en procescommunicatie; betrokkenheid, betere besluiten en beleid Samenvatting BEELDEN OVER COMMUNICATIE TEYLINGEN Bevindingen gesprekken ver Cmmunicatie, raad- en cllegeleden, rganisatie en samenleving In deze ntitie zijn de resultaten van zwel de gesprekken van 9 ktber

Nadere informatie

Verslag Platformbijeenkomst Wonen Welzijn Zorg 20 Maart 2013 Regio Brabant Noordoost-oost

Verslag Platformbijeenkomst Wonen Welzijn Zorg 20 Maart 2013 Regio Brabant Noordoost-oost Verslag Platfrmbijeenkmst Wnen Welzijn Zrg 20 Maart 2013 Regi Brabant Nrdst-st Op 20 maart vnd de platfrmbijeenkmst Wnen Welzijn Zrg plaats. Ok deze platfrmbijeenkmst stnd geheel in het teken van de Transitie

Nadere informatie

Hoe kan uw overheidsorganisatie professionalisering en verduurzaming van het inkoopproces bewerkstelligen

Hoe kan uw overheidsorganisatie professionalisering en verduurzaming van het inkoopproces bewerkstelligen He kan uw verheidsrganisatie prfessinalisering en verduurzaming van het inkpprces bewerkstelligen He kan uw verheidsrganisatie prfessinalisering en verduurzaming van het inkpprces bewerkstelligen UITWERKING

Nadere informatie

Subsidieverordening isolatiemaatregelen bestaande eigen woningen

Subsidieverordening isolatiemaatregelen bestaande eigen woningen Raadsvrstel AGENDAPUNT: 6 VERGADERDATUM: 16 FEBRUARI 2012 Onderwerp Datum cllegebesluit Subsidieverrdening islatiemaatregelen bestaande eigen wningen Cmmissie Vlkshuisvesting, Datum vergadering 08-02-2012

Nadere informatie

Onderwerp Wijziging van de Verordening tot het kunnen verlenen van een alleenrecht voor Concern voor Werk. Aan de raad. Status: ter besluitvorming

Onderwerp Wijziging van de Verordening tot het kunnen verlenen van een alleenrecht voor Concern voor Werk. Aan de raad. Status: ter besluitvorming N. 218419-1 Emmelrd, 14 januari 2014. Onderwerp Wijziging van de Verrdening tt het kunnen verlenen van een alleenrecht vr Cncern vr Werk. Advies raadscmmissie [ ] Aan de raad. Status: ter besluitvrming

Nadere informatie

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling Prtcl bij het verlijden van een gezinslid van een leerling Algemeen: Er wrden geen mededelingen aan de pers gedaan. Het lcatie aanspreekpunt f de directeur meldt alleen dat nze 1 ste zrg de nabestaanden

Nadere informatie

MedewerkerMonitor Benchmark in de Zorg

MedewerkerMonitor Benchmark in de Zorg MedewerkerMnitr Benchmark in de Zrg Telichting pzet vragenlijst en invulinstructies U heeft een inlgcde ntvangen per brief f per e-mail. Mcht u geen inlgcde ntvangen hebben, dan kunt u terecht bij de benchmarkcördinatr

Nadere informatie

Actieplan van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren betreffende de toepassing van ISQC 1 11.08.2014

Actieplan van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren betreffende de toepassing van ISQC 1 11.08.2014 Actieplan van het Instituut van de Bedrijfsrevisren betreffende de tepassing van ISQC 1 11.08.2014 Algemene beschuwingen 1. De Raad van het IBR is zich bewust van de meilijkheden die de cnfraters ndervinden

Nadere informatie

IWI. De Gemeenteraad Postbus 11563

IWI. De Gemeenteraad Postbus 11563 Inspectie Werk en Inkmen Tezicht Gemeentelijk Dmein De Gemeenteraad Pstbus 11563 2502 AN Den Haag Prinses Beatrixlaan 82 2595 AL Den Haag Telefn (070) 304 44 44 Fax (070) 304 44 45 www.lwiweb.nl Cntactpersn

Nadere informatie

Mijn egov-rollenbeheer Handleiding voor Roltoekenningsgebruikers

Mijn egov-rollenbeheer Handleiding voor Roltoekenningsgebruikers Mijn egv-rllenbeheer Handleiding vr Rltekenningsgebruikers Versie 1 11 december 2013 Inhud 1 Over deze handleiding... 3 1.1 Vr wie... 3 1.2 Gebruik icnen... 3 2 Veelgebruikte termen en definities... 4

Nadere informatie

Programma Welzijn en Zorg. Nieuwe Zorg en Domotica

Programma Welzijn en Zorg. Nieuwe Zorg en Domotica Prgramma Welzijn en Zrg Nieuwe Zrg en Dmtica Aanleiding De mgelijkheden vr het langer zelfstandig thuis blijven wnen, meten wrden verbreed. Technlgische ntwikkelingen die zrg p afstand en het participeren

Nadere informatie

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Winterswijk 2013-2018

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Winterswijk 2013-2018 Vr- en Vregschlse Educatie (VVE) Winterswijk 2013-2018 1. Inleiding Vr- en Vregschlse Educatie, als nderdeel van het bredere beleidsterrein nderwijsachterstandbeleid, wrdt sinds 2002 in Winterswijk vrmgegeven.

Nadere informatie

Projectaanvraag Versterking sociale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân

Projectaanvraag Versterking sociale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân 1 Prjectaanvraag Versterking sciale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân 1. Aanleiding Eind 2012 heeft Prvinciale Staten van de prvincie Fryslân keuzes gemaakt mtrent de 'kerntakendiscussie'.

Nadere informatie

INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Infotoelagen voor sensibiliserende en educatieve activiteiten

INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Infotoelagen voor sensibiliserende en educatieve activiteiten INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Inftelagen vr sensibiliserende en educatieve activiteiten Stad Aalst wenst niet enkel prjecten in andere landen te steunen, maar wil k de Aalstenaars warm

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN ADVIES nr. 19 de dato 13 februari 2007

COMMISSIE VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN ADVIES nr. 19 de dato 13 februari 2007 COMMISSIE VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN ADVIES nr. 19 de dat 13 februari 2007 Gelet dat de Cmmissie vr aanvullende pensienen, samengesteld krachtens art. 53 van de Wet van 28 april 2003 betreffende de aanvullende

Nadere informatie

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Eerste Kwartaal 2015

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Eerste Kwartaal 2015 Kwartaalrapprtage Stichting Nieuwe Generatie Brasil Eerste Kwartaal 2015 Want ik had hnger en jullie gaven mij te eten, ik had drst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen

Nadere informatie

: Subsidieaanvraag Transformatie en innovatieplannen SW bedrijf (Motie Kerstens cs.)

: Subsidieaanvraag Transformatie en innovatieplannen SW bedrijf (Motie Kerstens cs.) Betreft: Van : Subsidieaanvraag Transfrmatie en innvatieplannen SW bedrijf (Mtie Kerstens cs.) : DZB Leiden, SWA Alphen aan den Rijn en Maregrep NV te Vrhut Arbeidsmarktregi Hlland Rijnland Aanvrager :

Nadere informatie

M200403. Het MKB en de BV. Achtergronden van de keuze van ondernemers. Ro Braaksma. Klaas Bangma

M200403. Het MKB en de BV. Achtergronden van de keuze van ondernemers. Ro Braaksma. Klaas Bangma M200403 Het MKB en de BV Achtergrnden van de keuze van ndernemers R Braaksma Klaas Bangma Zetermeer, 24 maart 2004 Het MKB en de BV Waarm kiezen ndernemers vr een bepaalde rechtsvrm? En in het bijznder:

Nadere informatie

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar Maak van 2015 juw persnlijk prfessinaliseringsjaar en wrd Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Deze status wrdt bereikt na certificering dr het nafhankelijke

Nadere informatie

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen.

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen. Checklist berdeling adviesaanvraag 1. De adviesaanvraag Heeft de r een adviesaanvraag gehad? Let p: een rapprt is in principe geen adviesaanvraag. Met een adviesaanvraag wrdt bedeld: het dr de ndernemer

Nadere informatie

Subsidietoetsingskader VVE gemeente Raalte 2015. Doelstelling subsidie:

Subsidietoetsingskader VVE gemeente Raalte 2015. Doelstelling subsidie: Subsidietetsingskader VVE gemeente Raalte 2015 Delstelling subsidie: Op grnd van de Wet OKE (Ontwikkelingskansen dr kwaliteit en educatie zijn gemeenten verantwrdelijk vr de Vrschlse educatie. Gemeenten

Nadere informatie

Beslissingsondersteunende instrumenten. Criteria 2016. September 2015 Stichting Kwaliteit in Basis GGZ

Beslissingsondersteunende instrumenten. Criteria 2016. September 2015 Stichting Kwaliteit in Basis GGZ Beslissingsndersteunende instrumenten September 2015 Stichting Kwaliteit in Basis GGZ Beslissingsndersteunende instrumenten Inleiding Stichting Kwaliteit in Basis GGZ gelft dat de mentale zrg in Nederland

Nadere informatie

CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014

CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014 CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014 Inhud Respns... 1 Samenvatting van de resultaten... 1 Vragen ver de pleiding... 2 Vragen ver de stagiair... 3 Wat ziet u als sterke punten van de pleiding CMD?... 4 Wat

Nadere informatie

Bestaat er een economische en/of organisatorische eenheid met andere bedrijven? Zo ja, graag nadere informatie waaronder een organogram.

Bestaat er een economische en/of organisatorische eenheid met andere bedrijven? Zo ja, graag nadere informatie waaronder een organogram. Aanvraagfrmulier Berepsaansprakelijkheidsverzekering algemeen 1. Verzekeringnemer Naam bedrijf:.... Crrespndentieadres:... Pstcde en plaats:... Cntactpersn:... man vruw E-mail cntactpersn:.. Rechtsvrm:.

Nadere informatie

EVALUATIE TER STATE. Marion Matthijssen, Marn van Rhee. Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) juli 2005. In opdracht van Raad van State

EVALUATIE TER STATE. Marion Matthijssen, Marn van Rhee. Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) juli 2005. In opdracht van Raad van State EVALUATIE TER STATE Marin Matthijssen, Marn van Rhee Centrum vr Onderzek en Statistiek (COS) juli 2005 In pdracht van Raad van State Centrum vr Onderzek en Statistiek (COS) Auteur: Marin Matthijssen en

Nadere informatie

FAQ Innovatieve bedrijfsnetwerken versie 18 november 2015

FAQ Innovatieve bedrijfsnetwerken versie 18 november 2015 FAQ Innvatieve bedrijfsnetwerken versie 18 nvember 2015 Wanneer kan het IBN effectief van start gaan? De steun aan een innvatiecluster kan p zijn vregst starten p de eerste werkdag van de maand die vlgt

Nadere informatie

Eenheidsstatuut arbeiders - bedienden

Eenheidsstatuut arbeiders - bedienden Eenheidsstatuut arbeiders - bedienden Al twee jaar wachten we p een grte stap in het dssier ver het eenheidsstatuut arbeiders en bedienden. Dit sinds het fameuze arrest van het Grndwettelijk Hf van 7 juli

Nadere informatie

BIJLAGE. Bevindingen en aanbevelingen van de auditors van DG REGIO

BIJLAGE. Bevindingen en aanbevelingen van de auditors van DG REGIO BIJLAGE Bevindingen en aanbevelingen van de auditrs van DG REGIO In september 2011 heeft de auditeenheid van Directraat-generaal Reginaal Beleid (DG REGIO) van de Eurpese Cmmissie een derdelijnscntrle

Nadere informatie

NOTITIE REGIONAAL REPRESSIEF DEKKINGSPLAN FASE 2 BESTUURLIJKE UITGANGSPUNTEN. 1. Inleiding

NOTITIE REGIONAAL REPRESSIEF DEKKINGSPLAN FASE 2 BESTUURLIJKE UITGANGSPUNTEN. 1. Inleiding NOTITIE REGIONAAL REPRESSIEF DEKKINGSPLAN FASE 2 BESTUURLIJKE UITGANGSPUNTEN 1. Inleiding De pdracht van het AB VrZW bij de vaststelling van het dekkingsplan fase 1 p 18 ktber 2013 luidde: nderzek de mgelijkheden

Nadere informatie

Intervisiemethodes. In andermans schoenen methode. Incidentenmethode. Kernmodel intervisiemethode. Roddelmethode. Leren van elkaars succes methode

Intervisiemethodes. In andermans schoenen methode. Incidentenmethode. Kernmodel intervisiemethode. Roddelmethode. Leren van elkaars succes methode Intervisiemethdes In andermans schenen methde Incidentenmethde Kernmdel intervisiemethde Rddelmethde Leren van elkaars succes methde Vijf stappen methde In andermans schenen methde Vrwaarden: Vrdelen:

Nadere informatie

GEZOCHT: AVONTUURLIJKE ONDERNEMERS MET HART VOOR MAKELAARDIJ

GEZOCHT: AVONTUURLIJKE ONDERNEMERS MET HART VOOR MAKELAARDIJ GEZOCHT: AVONTUURLIJKE ONDERNEMERS MET HART VOOR MAKELAARDIJ Bent u ndernemer en heeft u hart vr de makelaardij? Dan is HOUSEHUNTING p zek naar u! Vr uitbreiding van nze greiende franchiseketen zeken wij

Nadere informatie

Bijlage 4. Toetsingskader ontwerp levensloopbestendig Zeist-Oost

Bijlage 4. Toetsingskader ontwerp levensloopbestendig Zeist-Oost Bijlage 4 Tetsingskader ntwerp levenslpbestendig Zeist-Ost 1. Opzet Het tetsingskader Levenslpbestendig Zeist-Ost bestaat uit een aantel nderdelen. Een algemeen deel gaat ver de levenslpbestendige wijk:

Nadere informatie

Het Grote Geldonderzoek: hoe ga je met je geld om?

Het Grote Geldonderzoek: hoe ga je met je geld om? Het Grte Geldnderzek: he ga je met je geld m? Natinaal Instituut vr Budgetvrlichting (Nibud) Tijdsduur: één les Werkvrm: individueel met een discussie in de klas Niveau: bedeld vr alle leerlingen van klas

Nadere informatie

Ter vergelijking met de MJA3-doelstelling worden de indices voor productieproces, keten en duurzame energie gesommeerd.

Ter vergelijking met de MJA3-doelstelling worden de indices voor productieproces, keten en duurzame energie gesommeerd. MJA3 cnvenant Methdiek energieefficiency Alle inspanningen van bedrijven gericht p energiebesparing in het prductieprces en in de keten en met het g p de inzet van duurzame energie, wrden gehnreerd: zij

Nadere informatie

Evaluatie zorgleefplan met cliënt thuis en in het verzorgingshuis

Evaluatie zorgleefplan met cliënt thuis en in het verzorgingshuis Evaluatie zrgleefplan met cliënt thuis en in het verzrgingshuis Artikel: 2010-003 Datum: 30-11-2010 Auteur: Merel van Uden Prtcl vr halfjaarlijkse evaluatiegesprek ver zrgleefplan van een cliënt met een

Nadere informatie

Voorstel aan de Gemeenteraad

Voorstel aan de Gemeenteraad Vrstel aan de Gemeenteraad 13-04-2012 DSO/2012/2302451svdz Onderwerp Regiplan Windenergie en Beleidsvisie tijdelijke windenergie Almere Beleidsveld Duurzame Ruimtelijke Ontwikkeling Prtefeuillehuder H.

Nadere informatie

VOORSTEL VOOR DREMPELWAARDEN VOOR DE MAXIMUMCAPACITEIT VAN ELEKTRICITEITSPRODUCTIE- EENHEDEN VAN HET TYPE B, C EN D

VOORSTEL VOOR DREMPELWAARDEN VOOR DE MAXIMUMCAPACITEIT VAN ELEKTRICITEITSPRODUCTIE- EENHEDEN VAN HET TYPE B, C EN D VOORSTEL VOOR DREMPELWAARDEN VOOR DE MAXIMUMCAPACITEIT VAN ELEKTRICITEITSPRODUCTIE- EENHEDEN VAN HET TYPE B, C EN D Elia TNB vrstel vlgens de NC RfG Art. 5(3) 17/05/2018 INHOUDSTABEL 1. Frmeel vrstel van

Nadere informatie

t Rapport van Rotselaar volgens kinderen en jongeren

t Rapport van Rotselaar volgens kinderen en jongeren t Rapprt van Rtselaar vlgens kinderen en jngeren Waarm krijgt de gemeente een rapprt? Het is ndertussen zes jaar geleden dat het huidige gemeentebestuur aan de slag ging. Tijdens die zes jaren hebben zij

Nadere informatie

1 november 2005 Nr. 2005-19.670, FZ Nummer 31/2005

1 november 2005 Nr. 2005-19.670, FZ Nummer 31/2005 1 nvember 2005 Nr. 2005-19.670, FZ Nummer 31/2005 Vrdracht van Gedeputeerde Staten aan Prvinciale Staten van Grningen inzake een vrstel m het dak van het St. Jansstraat cmplex van znnepanelen te vrzien

Nadere informatie

6. Opleidingskader voor de procesopleiding Informatiemanagement

6. Opleidingskader voor de procesopleiding Informatiemanagement 6. Opleidingskader vr de prcespleiding Infrmatiemanagement In het prject GROOTER wrden nder andere een aantal pleidingskaders ntwikkeld vr prcessen nder Bevlkingszrg. Hiernder wrdt het pleidingskader vr

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING BELCHIM CROP PROTECTION NV

PRIVACYVERKLARING BELCHIM CROP PROTECTION NV PRIVACYVERKLARING BELCHIM CROP PROTECTION NV (Van tepassing vanaf 25 mei 2018) Deze Privacyverklaring wrdt verstrekt dr Belchim Crp Prtectin NV/SA, Technlgielaan 7, 1840 Lnderzeel, België, ingeschreven

Nadere informatie

Les Hernieuwbare energie

Les Hernieuwbare energie LESSENSERIE ENERGIETRANSITIE Les Hernieuwbare energie Werkblad Les Hernieuwbare energie Werkblad "100% duurzaam", "Hllandse wind", "Kies bigas!": wie de reclames van energiebedrijven bekijkt zu bijna denken

Nadere informatie

Subsidies waar weidegang als voorwaarde kan worden gesteld

Subsidies waar weidegang als voorwaarde kan worden gesteld Bijlage 1 Weidegang stimuleren dr middel van subsidies Het is ged mgelijk m weidegang in de melkveehuderij te stimuleren met behulp van bestaande subsidies. Dit is een verzicht van de agr- en landbuwsubsidies

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Groen Licht www.nieuwkortenoord.nl

Nieuwsbrief 1 Groen Licht www.nieuwkortenoord.nl Nieuwsbrief 1 Gren Licht www.nieuwkrtenrd.nl Nieuwsbrief 1 Gren Licht Dit is een nieuwsbrief, speciaal gericht p de actie Gren Licht in Nieuw Krtenrd. Subsidie beschikbaar gesteld dr Prvincie vr Gren Licht

Nadere informatie

Groundbreaking Innovative Financing of Training in a European Dimension. D2.1 GIFTED MODEL November 2012

Groundbreaking Innovative Financing of Training in a European Dimension. D2.1 GIFTED MODEL November 2012 Grundbreaking Innvative Financing f Training in a Eurpean Dimensin D2.1 GIFTED MODEL Nvember 2012 Prject Reference n. 517624-LLP-1-2011-1-AT-GRUNDTVIG-GMP Wrkpackage n. WP 2 Mdelling Deliverable n. D 2.1

Nadere informatie

Recente projecten van de Interculturele Bemiddelaars (ICB s)

Recente projecten van de Interculturele Bemiddelaars (ICB s) Recente prjecten van de Interculturele Bemiddelaars (ICB s) Nieuwe prjecten update 2014 1. Psychlgische prblemen bij klanten Er werd een nderzek uitgeverd naar de psychlgische prblemen bij klanten, het

Nadere informatie

Duurzaam inzetbaar in een vitale organisatie

Duurzaam inzetbaar in een vitale organisatie Duurzaam inzetbaar in een vitale rganisatie Vitaliteit en bevlgenheid vrmen sleutelbegrippen vr het ptimaal en duurzaam inzetten van medewerkers. Vitale medewerkers bruisen van energie, velen zich fit

Nadere informatie

Voorstel aan de raad. Nummer: A15-03705. Steller: M. Stel Afdeling: Griffie Telefoon: 0320-278450 E-mail: m.stel@lelystad.nl

Voorstel aan de raad. Nummer: A15-03705. Steller: M. Stel Afdeling: Griffie Telefoon: 0320-278450 E-mail: m.stel@lelystad.nl Vrstel aan de raad Nummer: A15-03705 Steller: M. Stel Afdeling: Griffie Telefn: 0320-278450 E-mail: m.stel@lelystad.nl Punt 8 van de agenda vr de vergadering van 10 februari 2015. Onderwerp: Gedragscde

Nadere informatie

Wat betekent de taxshift voor u als zelfstandige of KMO?

Wat betekent de taxshift voor u als zelfstandige of KMO? Wat betekent de taxshift vr u als zelfstandige f KMO? Brn : UNIZO en VBO De regering slt een akkrd ver de zgenaamde taxshift. Wat heeft die vr u als zelfstandige f KMO allemaal in pett en wat betekent

Nadere informatie

UPGRADEN NAAR EEN NIEUWE VERSIE VAN DYNAMICS CRM

UPGRADEN NAAR EEN NIEUWE VERSIE VAN DYNAMICS CRM UPGRADEN NAAR EEN NIEUWE VERSIE VAN DYNAMICS CRM DE AANPAK VAN CRM RESULTANTS Ongeveer eens per twee jaar brengt Micrsft een nieuwe versie uit van Micrsft Dynamics CRM. In deze zgenaamde majr releases

Nadere informatie

Financiering van de ouderenzorg: Wat moet de volgende Vlaamse regering minimaal voorzien?

Financiering van de ouderenzorg: Wat moet de volgende Vlaamse regering minimaal voorzien? Financiering van de uderenzrg: Wat met de vlgende Vlaamse regering minimaal vrzien? 1. Vraf De uderenzrg in Vlaanderen staat vr enrme uitdagingen. Het aantal 80-plussers in Vlaanderen greit de kmende 10

Nadere informatie

Wij raden u aan deze privacy policy zorgvuldig door te nemen.

Wij raden u aan deze privacy policy zorgvuldig door te nemen. PRIVACY POLICY BZB-FEDAFIN 1. Algemeen waarvr dient deze privacy plicy? 1.1 BZB-Fedafin is ervan vertuigd dat de bescherming van uw persnlijke gegevens van essentieel belang is. Deze privacy plicy begt

Nadere informatie

De kans is groot dat uw testament niet voldoet aan uw wensen, geen gebruik maakt van

De kans is groot dat uw testament niet voldoet aan uw wensen, geen gebruik maakt van Testamenten check Streep dr wat niet van tepassing is VRAAG 1 Is uw testament van vóór 2003? De kans is grt dat uw testament niet vldet aan uw wensen, geen gebruik maakt van de mgelijkheden sinds de invering

Nadere informatie

c. Relatiebeheer algemene en éénmalige groepen d. Relatiebeheer maatschappelijke organisaties e. Contacten en samenwerking met bedrijven

c. Relatiebeheer algemene en éénmalige groepen d. Relatiebeheer maatschappelijke organisaties e. Contacten en samenwerking met bedrijven Inhudspgave Inleiding 1. Huidige situatie 2. Delstellingen 2014 2.1 Algemeen Del 2.2 Jaarvisie 3. Actieplan 3.1 Algemeen Del 3.2 Jaarvisie a. Cördinatie b. Relatiebeheer kerken c. Relatiebeheer algemene

Nadere informatie

Transportbedrijf J. Wessels & Z.N. B.V. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Transportbedrijf J. Wessels & Z.N. B.V. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Transprtbedrijf J. Wessels & Z.N. B.V. Maatschappelijk Verantwrd Ondernemen 2014 2015 1 MVO Maatschappelijk Verantwrd Ondernemen is de laatste jaren meer een vanzelfsprekendheid dan uitzndering gewrden.

Nadere informatie

/k*je/i v. Voorstel: 1. De werkingsduur van de 'Verordening Starterslening' met (terugwerkende kracht) 1 jaarte verlengen tot 01-01-2010.

/k*je/i v. Voorstel: 1. De werkingsduur van de 'Verordening Starterslening' met (terugwerkende kracht) 1 jaarte verlengen tot 01-01-2010. 1 M c» r* K 5,- * > l.- ^ V r>!lus gemeente QSterllOUt /k*je/i v loatum: 20 februari 2009 Nummer raadsnta: Qnderwerp: Verlengen werkingsduur 'Verrdening Starterslening'. NOTA VOOR DE RAAD Prtefeuillehuder:

Nadere informatie

De nieuwe omgevingsvergunning : enkele bedenkingen. Jan Bouckaert

De nieuwe omgevingsvergunning : enkele bedenkingen. Jan Bouckaert De nieuwe mgevingsvergunning : enkele bedenkingen 12.09.2013 Jan Buckaert Stand van zaken Eerste principiële gedkeuring van het vrntwerp dr de Vlaamse Regering dd. 19 april 2013 Adviezen van de strategische

Nadere informatie

Algemene Presentatie, Maart 2014 met energie aan de slag! loenen.energie@gmail.com,

Algemene Presentatie, Maart 2014 met energie aan de slag! loenen.energie@gmail.com, Algemene Presentatie, Maart 2014 met energie aan de slag! lenen.energie@gmail.cm, Waarm energie neutraal? Uitleg Apeldrnse wedstrijd Wat zijn de plannen in Lenen? Wat betekent dit vr U? We hebben deze

Nadere informatie

De huidige wijze waarop de subsidiegelden worden uitgegeven is een verdeling van de subsidie ten behoeve van:

De huidige wijze waarop de subsidiegelden worden uitgegeven is een verdeling van de subsidie ten behoeve van: Stichting Ontwikkelingssamenwerking Lingewaard Inhudelijk en financieel jaarverslag ver 2012 Was het jaar 2011 een jaar van nzekerheid en verleg met de gemeente he in de tekmst met ntwikkelingssamenwerking

Nadere informatie

Energie besparen door een correcte regeling van de verwarmingsinstallatie: praktijkvoorbeeld in een basisschool

Energie besparen door een correcte regeling van de verwarmingsinstallatie: praktijkvoorbeeld in een basisschool Energie besparen dr een crrecte regeling van de verwarmingsinstallatie: praktijkvrbeeld in een basisschl 1. INLEIDING Veel verwarmingsinstallaties in schlgebuwen draaien p vlle teren, k wanneer er geen

Nadere informatie