Klanttevredenheidsonderzoek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Klanttevredenheidsonderzoek"

Transcriptie

1 Alex van Groningen Corporate & Finance Training

2 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Alex van Groningen Corporate & Finance Training vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie van de onderzoeker) INHOUDSOPGAVE CEDEO-ERKENNING ACHTERGROND CRITERIA METHODE PROCEDURE... 2 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK... 3 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK CEDEO MAATWERK OPLEIDINGEN... 3 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK CEDEO OPEN OPLEIDINGEN... 6 BEZOEKVERSLAG... 9 CONCLUSIE VAN DE STICHTING CEDEO BEDRIJFSOPLEIDINGEN... 11

3 1 Cedeo-erkenning 1. Achtergrond Er zijn in Nederland naar schatting ruim commerciële opleidingsinstituten die een veelvoud aan maatwerk- en open opleidingen aanbieden. Voor veel opleidingsfunctionarissen vormt dit enorme aanbod een onoverzichtelijk en, in kwalitatieve zin, ondoorgrondelijk geheel. Daarnaast zijn er enkele duizenden organisaties die zich richten op het brede terrein van organisatieadvies, juridisch advies en intensieve begeleiding door middel van coaching. Om zicht te bieden op instituten die aantoonbaar naar tevredenheid van bedrijven en organisaties cursussen, trainingen, opleidingen, organisatieadvies of coaching hebben verzorgd, voert Cedeo te Rotterdam klanttevredenheidsonderzoeken uit onder inkopers van deze diensten. Op dit moment zijn op deze wijze zo n 800 instituten op basis van marktwaardering geselecteerd en in het Cedeo-bestand opgenomen. 2. Criteria Om in aanmerking te komen voor erkenning stelt Cedeo duidelijke eisen in de vorm van kwantitatieve en kwalitatieve criteria. Kwantitatieve criteria ter borging van de continuïteit: De organisatie heeft meer dan vijf opdrachtgevers. De organisatie is minimaal drie jaar actief. De organisatie heeft een minimum jaaromzet van ,-. Kwalitatieve criteria: De organisatie moet kunnen aangeven op welke wijze het haar aanbod ontwikkelt. De organisatie heeft op een bedrijfsgerichte wijze, bij meerdere organisaties, positieve resultaten geboekt. Of dit zo is, wordt gemeten aan de hand van een. De organisatie moet in haar handelen aantoonbaar bedrijfsgericht zijn. 3. Methode Cedeo verleent zowel een erkenning voor Maatwerk en Open Bedrijfsopleidingen, voor Coaching, Bedrijfsadvies, Outplacement, Loopbaanbegeleiding, Juridisch - en Organisatie Advies. De onderzoeksmethoden, die aan de erkenningen ten grondslag liggen, worden hieronder nader toegelicht. Tijdens het benadert Cedeo (opleidings)functionarissen en opdrachtgevers met een aantal gerichte vragen over hun ervaringen met uw organisatie. Hoe waarderen zij de samenwerkingsrelatie, de dienstverlening en de prestaties van uw organisatie? Centraal staat daarbij telkens de vraag in hoeverre het instituut erin is geslaagd gewekte verwachtingen en gedane beloften daadwerkelijk waar te maken. Pas bij een hoge mate van tevredenheid onder de ondervraagde functionarissen over de verschillende stappen in het voor-, uitvoerings-, en natraject én indien het instituut voldoet aan de vereiste basiscriteria rondom kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid (zie punt 2), komt het in aanmerking voor Cedeo-erkenning. Cedeo stelt zich op het standpunt dat voor de aangevraagde erkenning tenminste 80% van de benaderde opdrachtgevers zich dient uit te spreken in termen van tevreden tot zeer tevreden.

4 2 Afhankelijk van het uitgevoerde onderzoek verleent Cedeo de volgende erkenningen: Cedeo-erkend Maatwerk Bedrijfsopleidingen Cedeo-erkend Open Bedrijfsopleidingen Cedeo-erkend Coaching Cedeo-erkend Coach Cedeo-erkend Accountancy Opleidingen Cedeo-erkend Advocatuur Opleidingen Cedeo-erkend Assessment Cedeo-erkend Juridisch Advies Cedeo-erkend Organisatieadvies Cedeo-erkend Bedrijfsadvies Cedeo-erkend Interim management Cedeo-erkend Onderwijsadvies of Onderwijsbegeleiding Cedeo-erkend Outplacement, Loopbaanbegeleiding en coaching Cedeo-erkend Werving & Selectie Cliëntenaudit Blik op Werk Erkenningen hebben een geldigheid van 2 jaar na afgifte. 4. Procedure Nadat het instituut zich heeft aangemeld voor Cedeo-erkenning, wordt de volgende procedure gehanteerd: Het instituut krijgt een vragenlijst toegezonden waaruit moet blijken dat het instituut voldoet aan de kwalitatieve en kwantitatieve criteria. Cedeo bestudeert de vragenlijst en voert het onderzoek uit. Cedeo bezoekt het instituut. Gedurende dat bezoek worden met de directie de uitkomsten van het onderzoek besproken, en saillante informatiepunten, door het instituut verstrekt in de vragenlijst, nader tegen het licht gehouden. Cedeo stelt daarnaast aanvullende vragen met betrekking tot zorg rondom kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid. Op basis van de vragenlijst, de geregistreerde ervaringen van opdrachtgevers en het bezoek, worden conclusies getrokken die resulteren in een advies. Dit advies wordt uitgebracht aan het Bestuur van de Stichting Cedeo. Dit advies kan zijn: toekennen van de Cedeo-erkenning en daarmee: (continuering van) publicatie en opname in de Nederlandse Opleidingen Databank; (continuering van) positieve advisering door de Opleidingenhelpdesk; geen toekenning of continuering van de erkenning. Het Stichtingsbestuur verleent al dan niet de Cedeo-erkenning. Bij een positieve uitspraak zijn de onderzoeksresultaten openbaar en bij Cedeo te verkrijgen. Daar waar in de rapportage van het klanttevredenheidonderzoek wordt gesproken over hij kan ook zij worden gelezen.

5 3 Cedeo Maatwerk opleidingen Aantal referenten ondervraagd: 4 Score tevredenheid Voortraject 75% 25% Opleidingsprogramma 75% 25% Uitvoering 75% 25% Opleiders 75% 25% Trainingsmateriaal 75% 25% Accommodatie Natraject 75% 25% Organisatie en Administratie 50% 50% Relatiebeheer 75% 25% Prijs-kwaliteitverhouding 75% Tevredenheid opleiding / samenwerking totaal 75% 25% 1 = zeer ontevreden 2 = ontevreden 3 = noch ontevreden/noch tevreden 4 = tevreden 5 = zeer tevreden De referenten onthouden zich van een oordeel over de accommodatie. Eén referent onthoudt zich van een oordeel over de prijs-kwaliteitverhouding. Toelichting op de gegeven antwoorden: Voortraject Men is op verschillende manieren terecht gekomen bij Alex van Groningen Corporate & Finance Training (hierna te noemen Alex van Groningen). De respondenten hebben het instituut via het internet gevonden, zijn door een collega op Alex van Groningen gewezen of hebben zelf in het verleden al te maken gehad met het instituut. Redenen om voor dit instituut te kiezen waren onder andere: de goede ervaringen van collega s, de prettige kennismaking, de marktkennis en het aanbod dat past bij de behoefte. Een citaat ter illustratie: We hebben een aantal partijen aangeschreven en uitgenodigd. Zij vielen in positieve zin op door het meedenken en het aangaan van een echt partnerschap. In het voortraject wordt uitgebreid overleg gevoerd met de opdrachtgever om helder te krijgen, wat de opleidingsbehoefte is. Vervolgens wordt een voorstel gedaan voor een programma met bijbehorende offerte. Allen laten zich positief uit over de wijze waarop Alex van Groningen te werk gaat in het voortraject.

6 4 Opleidingsprogramma Over het opleidingsprogramma, dat wordt opgesteld aan de hand van het overleg in het voortraject, heerst bij allen tevredenheid. Er wordt goed geluisterd naar de wensen van de klant en in het voorstel voor het trainingsprogramma zit veel ruimte voor de opdrachtgever om aan te passen en bij te stellen. Illustratief zijn de volgende uitspraken: Ze komen met oplossingen, die verder gaan dan de behoefte die we hadden aangegeven en Ze hebben heel professioneel een inventarisatie gemaakt van onze behoefte en dat omgezet in een training. De kosten van de training zijn vooraf bekend en de offerte is helder. Uitvoering Positieve tot zeer positieve geluiden worden gehoord over de wijze waarop het instituut de trainingen uitvoert. Uit de interviews komt als sterk punt vooral de praktijkgerichtheid van de trainingen naar voren met oefeningen en voorbeelden, die passen bij de doelgroep en de organisatie. Ter illustratie: Het is een praktijkgerichte training, die heel goed is afgestemd op de vraag van de opdrachtgever, In onze branche heerst nogal een informele sfeer en daar speelden ze goed op in. Ze gingen heel goed in op de persoonlijke behoefte en de vragen van de individuele deelnemers en kwamen met voorbeelden uit onze dagelijkse praktijk en We hebben een hele goede samenwerking bij het organiseren van diverse dingen. Ze zijn een prima partner. Opleiders Over de kwaliteit van de trainers zijn allen goed te spreken. De docenten zijn didactisch ervaren en deskundig en hebben vooral ook veel praktijkervaring. Verder wordt goed ingespeeld op signalen uit de groep en wordt veel ruimte gegeven voor het stellen van vragen. Enkele citaten: Hij heeft heel veel kennis van de boekhouding en komt ook uit de praktijk. Hij komt bovendien met aansprekende voorbeelden, Het is een hele aardige man en een vakman en Hij bezit de kennis en kan het goed overbrengen. Trainingsmateriaal Uit de interviews spreekt tevredenheid over het cursusmateriaal, dat het instituut aanlevert voor de training. Men spreekt over een uitgebreide cursusmap van goede kwaliteit, die later nog heel goed als naslagwerk te gebruiken is. Accommodatie Men heeft bij de trainingen geen gebruik gemaakt van een accommodatie die verzorgd is door Alex van Groningen. Natraject Over de manier waarop vorm gegeven wordt aan het natraject is men tevreden tot zeer tevreden. Vaak worden de opleidingen afgesloten met een certificaat of een bewijs van deelname. Aan het einde is er voor de deelnemers nog een evaluatie in de vorm van een evaluatieformulier en ook met de opdrachtgever worden na afloop het verloop van de trainingen en de behaalde resultaten besproken. Positief vind ik, dat ze verder gaan dan de gevraagde feedback op de training. Ze gaan er heel diep op in en zijn kritisch en opbouwend naar de organisatie, geeft een van hen aan. Men is tevreden over de doelen, die zijn bereikt met de trainingen. Het blijft een moeilijk onderwerp. Ze hebben zeker meer dan voldoende inspanning geleverd, maar het is ingewikkelde lesstof en Ze hebben de gestelde doelen helemaal behaald. Organisatie en Administratie De organisatie en administratie van het instituut wordt door allen positief beoordeeld. Over het geheel gezien is de bereikbaarheid per telefoon en prima tot heel goed. Ter illustratie: Het is uitstekend. Ze zijn altijd bereikbaar en ik krijg meteen terugkoppeling, Ze bellen altijd terug en Meestal is de bereikbaarheid heel goed en soms heel slecht. Afspraken worden keurig nagekomen en informatie wordt op tijd verstrekt. Naast de flexibiliteit in het bepalen van het trainingsprogramma toont het instituut zich ook heel flexibel bij het verschuiven van data en het aanpassen aan de wensen van de klant. Als er ad hoc veranderingen nodig zijn, is dat voor hen geen probleem, vertelt een tevreden referent. Klachten hebben de geïnterviewden niet ingediend, maar op- en aanmerkingen van de klant worden direct opgepakt en serieus genomen.

7 5 Relatiebeheer Men is tevreden over het relatiebeheer van Alex van Groningen. Het instituut stuurt regelmatig informatie via naar de klanten en nodigt hen uit voor bijeenkomsten. Enkele uitspraken: Af en toe sturen ze een mail en informatie over cursussen. Dat vind ik prima en Ik word actief door Alex van Groningen benaderd met informatie en uitnodigingen voor events, waar we gratis naar toe kunnen. Prijs-kwaliteitverhouding Een van de respondenten heeft geen zicht op de prijzen van de trainingen en geeft geen score voor dit onderdeel. De anderen zijn goed te spreken over de prijs-kwaliteitverhouding. Een en ander wordt geïllustreerd door de volgende uitspraken: Ik vind dat het geheel goed in balans is en De verhouding is in orde. Er wordt kwaliteit geleverd tegen een marktconforme prijs. Tevredenheid opleiding / samenwerking totaal Over het geheel gezien is men tevreden of zeer tevreden over de kwaliteit van de opleidingen en de samenwerking met het instituut. Meerdere positieve punten worden genoemd, zoals: de kwaliteit van de medewerkers, de praktijkgerichtheid, het maatwerk, de marktkennis, de prettige samenwerking, het netwerk en de professionaliteit. Enkele uitspraken ter illustratie: Het sterke punt van hen is de verbinding met de praktijk, Het is het stuk persoonlijk contact en de goede communicatie. We hebben zelf ook inbreng kunnen geven in de training, waardoor het maatwerk is geworden en De trainer kon heel goed inspelen op de behoefte en voelde de groep prima aan. Hij had een en ander heel goed geïnventariseerd. Allen zijn bereid om Alex van Groningen aan te bevelen aan anderen.

8 6 Cedeo Open opleidingen Aantal referenten ondervraagd: 10 Score tevredenheid Voortraject 50% 50% Opleidingsprogramma 50% 50% Uitvoering 10% 90% Opleiders 10% 90% Trainingsmateriaal 10% 30% 60% Accommodatie 20% 80% Natraject 40% 60% Organisatie en Administratie 20% 80% Relatiebeheer 40% 60% Prijs-kwaliteitverhouding 40% 60% Tevredenheid opleiding / samenwerking totaal 20% 80% 1 = zeer ontevreden 2 = ontevreden 3 = noch ontevreden/noch tevreden 4 = tevreden 5 = zeer tevreden Toelichting op de gegeven antwoorden: Voortraject Op verscheidene manieren hebben de referenten Alex van Groningen Corporate & Finance Training (hierna te noemen Alex van Groningen) als opleidingsinstituut gevonden. De meesten hadden al eerder van het instituut gehoord via relaties, collega s, congressen of advertenties of hadden in het verleden zelf al ervaring opgedaan met Alex van Groningen. Anderen hebben op het internet gezocht. Enkele citaten: Ik kende hen al van naam, omdat ze veel adverteren, Ik heb ze meegemaakt op congressen en Ik was op zoek naar een specifieke training en had informatie daarover gezien in een mailing van hen. Als reden om voor dit instituut te kiezen wordt onder andere genoemd: de goede naam, de positieve referenties, het aanbod aan trainingen dat past bij de vraag en de goede ervaringen. Ter illustratie: Het was een helder aanbod met heldere informatie vooraf, Het programma sprak me aan, Ze zijn een serieuze speler in de markt, De folder zag er goed uit, Ze hebben een goede naam in de markt, Het ging om een vrij specifieke training, die zij geven, In vakbladen heb ik veel positieve recensies gelezen en in gesprekken met anderen werden zij als een kwalitatief goed opleidingsinstituut genoemd en Ik had de keuze uit twee instituten en hun programma was wat uitgebreider en meer toegespitst op mijn situatie. In het voortraject wordt duidelijke informatie verstrekt over de inhoud van de opleiding en de kosten en de inschrijving verloopt vlot en zonder problemen. Allen laten zich dan ook positief uit over het voortraject.

9 7 Opleidingsprogramma Over het opleidingsprogramma is men tevreden of zeer tevreden. Men krijgt van tevoren een goed beeld van wat van de training verwacht mag worden. De website is van goede kwaliteit, gebruikersvriendelijk, duidelijk en informatief en ook eventuele schriftelijke informatie is helder. Enkele uitspraken: De informatie vooraf is uitstekend, heel helder en Ik heb telefonisch contact gehad, omdat ik nog aanvullende vragen had, en ik ben daarbij goed te woord gestaan. De kosten van de opleiding zijn vooraf bekend en worden vastgelegd in een prijsopgave/offerte. Uitvoering Allen zijn goed te spreken over de uitvoering van de opleidingen. De trainingen worden beoordeeld als: zeer professioneel, helder, goed toepasbaar in de praktijk, zeer nuttig en heel interactief. Als illustratie enkele citaten: Ik heb meer duidelijkheid en verdieping gekregen van het vak, dat ik nu uitoefen, De snelheid was wel even slikken, maar als je er eenmaal in zit ga je mee met de flow. De uitleg was heel goed en helder en ze hebben extra aandacht aan vragen besteed. Ik heb er heel veel aan gehad, Ze maken je meer bekend met Excel en de toepassingen. Het bestaat uit veel praktijk, ongeveer de helft van de tijd, De trainingen zitten heel goed, heel professioneel, in elkaar, Het is een opleiding, die van belang is voor mensen in mijn vakgebied en de praktische toepasbaarheid is een groot pluspunt, Het is een stuk bewustwording van op welke manier je beïnvloed wordt en anderen kunt beïnvloeden. Je krijgt een stuk inzicht in jezelf en je voorkeuren. Er wordt ook uitgebreid ingegaan op de vertaling naar praktijksituaties en Het was effectief leiderschap voor financials maar het had effectief leiderschap voor iedereen kunnen heten. Het enige verschil was, dat je met financials bij elkaar in een groep zat. Het was drie dagen navelstaren en naar jezelf kijken en erachter komen waarom de buitenwereld naar je kijkt, zoals ze naar je kijkt. Sterk vond ik dat het uiteindelijk een niet-alledaagse standaardtraining is geworden. Opleiders Enthousiasme komt uit de interviews naar voren over de kwaliteit van de opleiders. Men noemt hen: deskundig, ervaren, flexibel, didactisch sterk, heel ad rem, enthousiast en energiek. Ter illustratie: Hij was heel motiverend en had heel veel ervaring en hij kon de stof heel boeiend brengen, Hij was absoluut heel goed. Zijn kennis van Excel was ongelofelijk, Het was een plezierige man met veel praktijkervaring, die heel goed inspeelde op de vragen die gesteld werden, Ze weten de lesstof op een hele goede manier te brengen, Hij had zoveel energie en enthousiasme, fantastisch. Hij was heel duidelijk in zijn uitleg. Mooi vond ik, dat hij eerst met voorbeelden kwam en vervolgens met de praktijk en theorie. Hij kon zich goed verplaatsen in wat voor ons wezenlijk van belang was, Ze maken duidelijke afspraken en komen ze ook na, De trainer is een heel aimabel persoon. Hij weet waar hij het over heeft en weet het op een ontzettend rustige en duidelijke manier te brengen. Er is echt interactie met de groep, Het is iemand die werkzaam is in de branche, die erin thuis is en die de markt over de volle breedte kent en Het waren twee trainers, die ontzettend goed op elkaar ingespeeld waren, en het niveau was van grote klasse. Ze kwamen spontaan met allerlei praktijkvoorbeelden en situaties. Trainingsmateriaal De meerderheid is goed te spreken over de kwaliteit van het trainingsmateriaal. Men spreekt onder andere over sheets, cursusmap en digitaal boek als gebruikt lesmateriaal. Enkele uitspraken: Het bestond uit een cursusmap, een boek en een cd-rom met een groot aantal rekenmodellen, Het materiaal is uitgebreid en zit goed in elkaar en Het lesmateriaal was heel erg duidelijk en er waren oefeningen, die je achteraf kon maken. Een van hen is niet helemaal tevreden over de uitstraling van het lesmateriaal. Het kan er allemaal net iets mooier en strakker uitzien, geeft hij aan. Allen zijn van mening, dat het lesmateriaal na afloop nog uitstekend als naslagwerk te gebruiken is. Accommodatie Over de accommodatie worden in de interviews alleen maar positieve tot zeer positieve geluiden gehoord. De bereikbaarheid en parkeergelegenheid zijn prima en de faciliteiten op de locatie worden goed en zeer goed genoemd. Ter illustratie: De accommodatie was heel erg goed. Niets was teveel, Het was op kantoor bij Alex van Groningen en dat was prima in orde en Ik zou wel een score zes willen geven, als dat kon. Het was prima bereikbaar met de auto en het was een zeer luxe accommodatie. Het was een hotel met een sterren-kok en wat minder luxe was ook goed geweest.

10 8 Natraject Men laat zich positief uit over het natraject bij het instituut. De opleidingen worden over het algemeen afgesloten met een certificaat of bewijs van deelname en voor zover van toepassing met de registratie van de PE-punten. Na afloop vindt een evaluatie plaats met de deelnemers. Dit kan zowel mondeling als schriftelijk in de vorm van een evaluatieformulier gebeuren. Over de nazorg door het instituut is men ook goed te spreken. Enkele citaten: Ik heb het adres van de docent voor als ik nog vragen heb, Niet alleen bij de docent maar ook bij Alex van Groningen zelf kun je laagdrempelig terecht met je vragen en Ik heb na afloop nog informatie opgestuurd gekregen en ik mag altijd nog contact opnemen. Allen zijn tevreden over de resultaten, die zijn behaald met de trainingen, zoals de volgende uitspraken illustreren: Mijn doel is absoluut bereikt. Ik denk er nog steeds met veel plezier aan terug en Het is voor mij heel relevant geweest en ik gebruik de informatie in de dagelijkse praktijk. Organisatie en Administratie Over de organisatie en administratie worden zeer positieve reacties gehoord. Alles loopt op rolletjes, volgens de respondenten. Het instituut en de individuele medewerkers zijn, heel laagdrempelig, goed te bereiken per telefoon en via wordt snel gereageerd. Afspraken worden altijd keurig nagekomen en de rekeningen kloppen met de uitgebrachte offerte. De informatie over de opleidingen is uitgebreid en wordt op tijd opgestuurd naar de klant. Een enkele referent heeft in het verleden een klacht geuit en Alex van Groningen heeft dit snel opgepakt en naar tevredenheid opgelost. Relatiebeheer De wijze waarop het instituut omgaat met de klanten wordt positief beoordeeld. Men spreekt onder andere over het sturen van mailings en nieuwsbrieven. Ter illustratie enkele uitspraken: Ze sturen informatie over trainingen en relevante info door middel van de nieuwsbrief, Ik krijg nog cursusinformatie en mail, Ze sturen informatie en uitnodigingen voor evenementen en netwerkbijeenkomsten en Als je een cursus hebt gevolgd, kun je lid worden van de club, die voor hen ook een platform is om te communiceren met (oud-)studenten. Prijs-kwaliteitverhouding Over de prijs-kwaliteitverhouding laten allen zich positief uit. Men noemt de prijzen marktconform en de prijs-kwaliteitverhouding prima en in orde. Enkele uitspraken: De prijs is misschien iets aan de hoge kant, maar de kwaliteit is in verhouding, Het is altijd veel geld, maar hun prijzen zijn wel marktconform en Het is nooit goedkoop, maar je krijgt bij hen wel waar voor je geld. Het totaalplaatje klopt. Een van hen plaatst nog wel de opmerking, dat de verhouding misschien iets uit balans is, maar dat dit wel te begrijpen is als je kijkt naar de luxe accommodatie en de topkok. Tevredenheid opleiding / samenwerking totaal Alles in ogenschouw genomen is men enthousiast tot zeer enthousiast over de opleidingen van Alex van Groningen en de samenwerking met het instituut. Dit heeft onder andere te maken met de professionaliteit, de flexibiliteit, de praktijkgerichtheid van de trainingen, de klantvriendelijkheid, de toegankelijkheid, de strakke organisatie en de kwalitatief hoogwaardige trainers. Enkele uitspraken over de positieve punten van het instituut: Sterk vond ik de inhoud van de opleiding, Ik vind ze heel helder en ze staan zeker open voor opmerkingen en vragen, Het is de praktijkgerichtheid en je kunt je eigen voorbeelden aandragen, waar ze dan een oplossing voor geven, Het zijn de mensen die het doen en dat zit bij hen wel goed, De docenten zijn deskundig en vakkundig en weten op een hele duidelijke manier de stof over te brengen en Ze hebben echt oog voor de dingen die spelen op mijn vakgebied en staan dicht bij de praktijk. Ik vind het een goede zaak, dat ze in dialoog treden over hun aanbod. Een van de referenten heeft nog een klein aandachtspunt voor wat betreft de trainers: Ik heb alleen een opmerking over de docenten. De ene was heel fijn, heel serieus, maar de ander deed heel populair en dat vind ik persoonlijk niet zo prettig. Een ander heeft nog een tip op het gebied van de inhoud van de opleiding. De training was verdeeld over drie of vier dagen en hij had graag in de tussenliggende periode voor de deelnemers wat meer huiswerk en thuis uitwerken van onderwerpen gezien, zodat daaraan in de les minder tijd besteed hoefde te worden. Allen zijn zeker bereid om Alex van Groningen aan te bevelen aan anderen.

11 9 Bezoekverslag Dit bezoekverslag is opgesteld door Cedeo. Het vormt een samenvatting van het gesprek dat adviseur mevrouw T.M. Meijer - van Staveren voerde met Alex van Groningen Corporate & Finance Training op Algemeen Al sinds 1994 is Alex van Groningen voor de financiële professional dé toonaangevende partner. De doelgroep van Alex van Groningen bestaat uit ondermeer algemeen directeuren, financieel directeuren, controllers, managers, advocaten, fiscalisten, adviseurs, bankiers en accountants. In de loop der jaren zijn met diverse partners een viertal communities gebouwd, te weten FM Community, CFO Community, Public Finance Community en M&A Community. In deze Communities kunnen de finance professionals zowel on-line als op locatie bijeenkomen waardoor zij kennis kunnen opdoen c.q. uitwisselen, en kunnen werken aan hun netwerk en carrière. Alex Van Groningen biedt opleidingen, trainingen en cursussen op het gebied van fusies, overnames en corporate finance, finance cursussen, trainingen en opleidingen en management opleidingen. Het merendeel van de opleidingsactiviteiten is met open inschrijving. Maar er kunnen ook trainingen en opleidingen incompany worden verzorgd. Voor de incompany trainingen geldt dat er samen met de opdrachtgever goed gekeken wordt naar de doelstelling, duur en opbouw van de training. Vervolgens passen de docenten de (bestaande) lesstof aan deze eisen aan en worden er specifieke cases samengesteld. De cursussen van Alex van Groningen zijn altijd praktijkgericht en interactief en sluiten hierdoor goed aan bij het werkveld van de deelnemers. Verder worden er door deelname aan de cursussen waardevolle contacten gelegd met zowel andere deelnemers als met docenten. Alex van Groningen staat voor een hoog niveau van professionaliteit door onder andere de inzet van de beste docenten. Maar ook in de randvoorwaarden (accommodaties en lesmateriaal) streeft Alex van Groningen naar de hoogste kwaliteit. Kwaliteit Zoals hiervoor al vermeld, streeft Alex van Groningen naar de hoogste kwaliteit. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is de inzet van professionele en deskundige docenten die niet alleen over veel theoretische kennis beschikken maar die ook veel praktische ervaring hebben. Deze docenten moeten goed kunnen omgaan met de diversiteit binnen de deelnemersgroep en inspelen op vragen die door de cursisten worden gesteld. De hoofddoelstelling van Alex van Groningen is om deelnemers aan trainingen in relatief korte tijd een waardevolle training te geven met een langdurig resultaat. De docenten die gezamenlijk bij een cursus worden ingezet, hebben ook overleg om goed te kunnen afstemmen wat er door eenieder behandeld gaat worden. Essentiële kenmerken van de dienstverlening van Alex van Groningen zijn klantgerichtheid, een hoog praktijkgehalte, inhoudelijke kwaliteit en aansluiten op nieuwe en actuele ontwikkelingen. Er wordt door het instituut dan ook continu onderzoek gedaan naar de mogelijkheden tot het ontwikkelen van nieuwe cursussen of producten. Hierdoor blijft het aanbod van Alex van Groningen altijd interessant voor de doelgroep. Continuïteit Alex van Groningen is een gevestigde naam in de huidige (opleidingen)markt. De naamsbekendheid is erg groot, zo blijkt ook uit het door Cedeo uitgevoerde klanttevredenheidsonderzoek. Ook onder de minder gunstige economische omstandigheden van de afgelopen jaren heeft het bureau goed weten te presteren. Alex van Groningen is altijd bezig met het vernieuwen van het opleidingsaanbod. Een voorbeeld hiervan is de training Business Intelligence die in december 2014 zal worden gehouden. Daarnaast houdt Alex van Groningen zich ook bezig met andere (commerciële) taken. Zo worden er diverse tijdschriften uitgegeven (bijvoorbeeld Financieel Management, CFO Magazine en het tijdschrift M&A), wordt er een website beheerd (finance.nl) en heeft het de LinkedIn groep Finance Professionals Netherlands opgezet. Daarnaast worden er nog diverse congressen georganiseerd, onder andere de CFO Day en het jaarcongres Controlling. Vermeldenswaard is tenslotte dat eind november de nieuwe website de lucht in zal gaan en dat de mogelijkheden van e-learning momenteel volop worden onderzocht. Mede op basis van het uitstekende resultaat van de door Cedeo uitgevoerde onderzoeken en de informatie die tijdens het bezoek werd verstrekt, wordt de continuïteit van het Alex van Groningen dan ook voldoende gewaarborgd geacht.

12 10 Bedrijfsgerichtheid Alex van Groningen wil met haar uitgebreide en steeds vernieuwende cursusaanbod en met alle andere producten die worden geboden, optimaal aansluiten bij de doelgroep van ambitieuze en dynamische managers die in betrekkelijk korte tijd veel en doelgericht willen leren. Bij inhousecursussen wordt er vooraf uitgebreid overleg gevoerd met zowel de opdrachtgever als met de docent om de cursus zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen van de afnemer. En ook tijdens het traject wordt er door de docent(en) goed op gelet of de cursus nog goed aansluit op de doelstellingen en waar nodig vinden er tussentijdse aanpassingen plaats. De essentie van de trainingen van Alex van Groningen, dit geldt zowel voor de inhouse- als voor de open trainingen, is dat de deelnemers zo veel mogelijk van het geleerde moeten kunnen toepassen in zijn of haar eigen werksituatie.

13 11 Conclusie van de Stichting Cedeo Bedrijfsopleidingen Op basis van de positieve uitslag van het uitgevoerde is het instituut toegestaan voor de periode van twee jaar het predikaat Cedeo-erkend te voeren. Daarnaast heeft het instituut recht op: De mogelijkheid om gebruik te maken van de vermelding Cedeo-erkend voor PR-activiteiten Opname in de Nederlandse Opleidingen Databank waaruit de volgende publicaties verschijnen: - Opleidingenmonitor Compact - Opleidingenmonitor Professioneel - Opleidingenmonitor Corporate Deze uitgaven vormen voor opleidingsverantwoordelijken de bron om te zoeken naar voor de organisatie geschikte opleidingen; Positieve advisering via de opleidingenhelpdesk Opname op de website van Cedeo:

Klanttevredenheidsonderzoek. Compagnon

Klanttevredenheidsonderzoek. Compagnon Klanttevredenheidsonderzoek Compagnon 1-4-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Compagnon 2 A. Cedeo-erkenning 1. Achtergrond Er zijn

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Right Management Nederland B.V.

Klanttevredenheidsonderzoek. Right Management Nederland B.V. Klanttevredenheidsonderzoek Right Management Nederland B.V. 1-4-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Right Management Nederland B.V.

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Matchcare HR Services BV

Klanttevredenheidsonderzoek. Matchcare HR Services BV Klanttevredenheidsonderzoek Matchcare HR Services BV 1-1-2017 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Matchcare HR Services BV 2 A. Cedeo-erkenning

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Carrera C 20-11-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Carrera C vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Lee Hecht Harrison

Klanttevredenheidsonderzoek. Lee Hecht Harrison Klanttevredenheidsonderzoek Lee Hecht Harrison 1-4-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Lee Hecht Harrison 2 A. Cedeo-erkenning 1.

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek AVOP 04-04-2019 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van AVOP vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie van de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Op Eigen Kracht 20-09-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Bureau Op Eigen Kracht vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Senze 20-06-2013 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Senze vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Sales Improvement Group B.V. 13-12-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Sales Improvement Group B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek KG Online Marketing Academy 24-08-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van KG Online Marketing Academy vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Focus Conferences 27-10-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Focus Conferences vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek OAB Dekkers BV 01-02-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van OAB Dekkers BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Stichting Ons Bedrijf

Klanttevredenheidsonderzoek. Stichting Ons Bedrijf Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Ons Bedrijf KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting Ons Bedrijf vanuit de invalshoek van de cliënt. INHOUDSOPGAVE CLIËNTENAUDIT

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek VWSC BV

Klanttevredenheidsonderzoek VWSC BV Klanttevredenheidsonderzoek VWSC BV 1-10-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 VWSC BV 2 A. Cedeo-erkenning 1. Achtergrond Er zijn

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek ISA Training & Coaching B.V. 08-08-2011 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ISA Training & Coaching B.V. vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek LoopbaanNaPolitiek 25-02-2019 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van LoopbaanNaPolitiek vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Arbo Concern

Klanttevredenheidsonderzoek. Arbo Concern Arbo Concern KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Arbo Concern vanuit de invalshoek van de cliënt. INHOUDSOPGAVE CLIËNTENAUDIT BLIK OP WERK... 1 1. ACHTERGROND...

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Sales Improvement Training B.V. 13-12-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Sales Improvement Training B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ISA Training & Coaching B.V. 18-04-2019 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ISA Training & Coaching B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant ()

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Learnit Training 30-08-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Learnit Training vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Olympia Uitzendbureau

Klanttevredenheidsonderzoek. Olympia Uitzendbureau Klanttevredenheidsonderzoek Olympia Uitzendbureau KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Olympia Uitzendbureau vanuit de invalshoek van de cliënt. INHOUDSOPGAVE CLIËNTENAUDIT

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek TACC Talen-Communicatie-Centrum Sauer 19-05-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van TACC Talen-Communicatie-Centrum Sauer vanuit verschillende invalshoeken: vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting MOC t Kabouterhuis 24-06-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting MOC t Kabouterhuis vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek BOBA Opleidingen B.V. 25-01-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van BOBA Opleidingen B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Zuidema bv 10-11-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Bureau Zuidema bv vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Horizon Jeugdzorg en Onderwijs Horizon Academie 17-07-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Jeugdzorg Groningen 09-09-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Bureau Jeugdzorg Groningen vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Censor Bestuur 07-04-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Censor Bestuur vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek AVOP 31-01-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van AVOP vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Alex van Groningen Corporate & Finance Training 27-10-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Alex van Groningen Corporate & Finance Training vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Kookstudio Thorn 10-08-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Kookstudio Thorn vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Spirit Jeugd en Opvoedhulp Spirit Academie 08-07-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Spirit Jeugd en Opvoedhulp vanuit verschillende invalshoeken: vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Eurolangues 15-09-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Eurolangues vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Vitree 10-12-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Vitree vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg Academie 29-06-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Yulius Academie 26-08-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting Yulius vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek IMK Opleidingen B.V. 19-01-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van IMK Opleidingen B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ProPerformance B.V. 23-06-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ProPerformance B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek You Improve BV 10-06-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van You Improve BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Geoplan 11-09-2018 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Geoplan vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie van

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Randstad HR solutions 27-06-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Randstad HR solutions vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Geef me de 5 academie 20-07-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Geef me de 5 academie vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Focus Advisering Training Coaching 22-02-2012 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Focus Advisering Training Coaching vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Margolin

Klanttevredenheidsonderzoek. Margolin Klanttevredenheidsonderzoek Margolin KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Margolin vanuit de invalshoek van de cliënt. INHOUDSOPGAVE CLIËNTENAUDIT BLIK OP WERK...

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Conducto BV 07-09-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Conducto BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek LTC Language Training Centre B.V. 26-01-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van LTC Language Training Centre B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek itsme Industrial Automation Opleidingen 24-01-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van itsme Industrial Automation vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Kees Horden B.V. 13-07-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Bureau Kees Horden B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Elycio Talen 15-06-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Elycio Talen vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek DIOR Academy 18-05-2018 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van DIOR Academy vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek IPOL, Instituut Politieonderwijs & Trainingen BV 30-11-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van IPOL, Instituut Politieonderwijs & Trainingen BV vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek B&T 26-09-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van B&T vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Loo van Eck 27-08-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Loo van Eck vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek LTP 30-08-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van LTP vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Menea 13-03-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Menea vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie van de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek MEEK2 B.V. 24-11-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van MEEK2 B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ExplainiT 05-07-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ExplainiT vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek PCI Languages 17-03-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van PCI Languages vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek TACC Talen-Communicatie-Centrum 09-03-2018 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van TACC Talen-Communicatie-Centrum vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Loo van Eck 28-08-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Loo van Eck vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Carrera C 20-10-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Carrera C vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek TrajectConsult bv 11-03-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van TrajectConsult bv vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Adviesbureau Burgerzaken BV 21-09-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Adviesbureau Burgerzaken BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek EBC Taleninstituut 26-06-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van EBC Taleninstituut vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek CAOP 23-03-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van CAOP vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek schellekens & partners training, coaching en advies 29-11-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van schellekens & partners vanuit verschillende invalshoeken: vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Jeugdbescherming Akademie 18-10-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Jeugdbescherming Akademie vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Ten Duis personeelsmanagement 18-08-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Ten Duis personeelsmanagement vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek LTP 04-10-2018 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van LTP vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg Academy 29-04-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Philipse Business School 03-03-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Philipse Business School vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Tele Train Education B.V. 29-08-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Tele Train Education B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek The Square Mile 01-06-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van The Square Mile vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek STE Languages 28-09-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van STE Languages vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Taalcentrum-VU 27-11-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Taalcentrum-VU vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek NextJob Outplacement 29-11-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van NextJob Outplacement vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Thaeles BV 08-05-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Thaeles BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Taalcentrum-VU 01-12-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Taalcentrum-VU vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Tempo-Team Employability 12-09-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Tempo-Team Employability vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Quiris Adviesgroep bv 06-09-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Quiris Adviesgroep bv vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek DenkProducties 27-10-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van DenkProducties vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek 5d coaching-training-advies 12-05-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van 5d coaching-training-advies vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Publiek Domein 26-05-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Publiek Domein vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Secretary Management Institute 16-01-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Secretary Management Institute vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ROC Midden Nederland Bedrijfsopleidingen 21-02-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ROC Midden Nederland Bedrijfsopleidingen vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ArjoHuntleigh 27-02-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ArjoHuntleigh vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Security Academy 17-12-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Security Academy vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek PIEK International Education Centre (I.E.C.) B.V. 17-11-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van PIEK International Education Centre (I.E.C.) B.V. vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Tinguely-Academy 14-04-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Tinguely-Academy vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Compaen Groep 17-06-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Compaen Groep vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting MOC t Kabouterhuis 14-12-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting MOC t Kabouterhuis vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Ten Kate & Stoker B.V. Opleidingen en Advies 21-06-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Ten Kate & Stoker B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Spiff B.V. 08-07-2013 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Spiff B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek De Keerzijde BV 09-06-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van De Keerzijde BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Focus Advisering Training Coaching 22-04-2010 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Focus Advisering Training Coaching vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Lexima Academie 12-09-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Lexima Academie vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Outing Holland 20-11-2012 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Outing Holland vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ARTRA Arbeidsmarkttrainingen 06-07-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ARTRA Arbeidsmarkttrainingen vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Menea 23-03-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Menea vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Copla Opleiding en Training 04-12-2018 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Copla Opleiding en Training vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie