Klanttevredenheidsonderzoek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Klanttevredenheidsonderzoek"

Transcriptie

1 Quiris Adviesgroep bv

2 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Quiris Adviesgroep bv vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie van de onderzoeker) INHOUDSOPGAVE CEDEO-ERKENNING ACHTERGROND CRITERIA METHODE PROCEDURE... 2 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK... 3 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK CEDEO COACHING... 3 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK CEDEO MAATWERK OPLEIDINGEN... 6 BEZOEKVERSLAG CONCLUSIE VAN DE STICHTING CEDEO BEDRIJFSOPLEIDINGEN... 12

3 1 Cedeo-erkenning 1. Achtergrond Er zijn in Nederland naar schatting ruim commerciële opleidingsinstituten die een veelvoud aan maatwerk- en open opleidingen aanbieden. Voor veel opleidingsfunctionarissen vormt dit enorme aanbod een onoverzichtelijk en, in kwalitatieve zin, ondoorgrondelijk geheel. Daarnaast zijn er enkele duizenden organisaties die zich richten op het brede terrein van organisatieadvies, juridisch advies en intensieve begeleiding door middel van coaching. Om zicht te bieden op instituten die aantoonbaar naar tevredenheid van bedrijven en organisaties cursussen, trainingen, opleidingen, organisatieadvies of coaching hebben verzorgd, voert Cedeo te Rotterdam klanttevredenheidsonderzoeken uit onder inkopers van deze diensten. Op dit moment zijn op deze wijze zo n 800 instituten op basis van marktwaardering geselecteerd en in het Cedeo-bestand opgenomen. 2. Criteria Om in aanmerking te komen voor erkenning stelt Cedeo duidelijke eisen in de vorm van kwantitatieve en kwalitatieve criteria. Kwantitatieve criteria ter borging van de continuïteit: De organisatie heeft meer dan vijf opdrachtgevers. De organisatie is minimaal drie jaar actief. De organisatie heeft een minimum jaaromzet van ,-. Kwalitatieve criteria: De organisatie moet kunnen aangeven op welke wijze het haar aanbod ontwikkelt. De organisatie heeft op een bedrijfsgerichte wijze, bij meerdere organisaties, positieve resultaten geboekt. Of dit zo is, wordt gemeten aan de hand van een Klanttevredenheidsonderzoek. De organisatie moet in haar handelen aantoonbaar bedrijfsgericht zijn. 3. Methode Cedeo verleent zowel een erkenning voor Maatwerk en Open Bedrijfsopleidingen, voor Coaching, Bedrijfsadvies, Outplacement, Loopbaanbegeleiding, Juridisch - en Organisatie Advies. Hieronder volgt een toelichting op de onderzoeksmethoden die aan de erkenningen ten grondslag liggen. Tijdens het Klanttevredenheidsonderzoek benadert Cedeo (opleidings)functionarissen en opdrachtgevers met een aantal gerichte vragen over hun ervaringen met de onderzochte organisatie. Hoe waarderen zij de samenwerkingsrelatie, de dienstverlening en de prestaties van uw organisatie? Centraal staat daarbij telkens de vraag in hoeverre het instituut erin is geslaagd gewekte verwachtingen en gedane beloften daadwerkelijk waar te maken. Pas bij een hoge mate van tevredenheid onder de ondervraagde functionarissen over de verschillende stappen in het voor-, uitvoerings-, en natraject én indien het instituut voldoet aan de vereiste basiscriteria rondom kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid (zie punt 2), komt het in aanmerking voor Cedeo-erkenning. Cedeo stelt zich op het standpunt dat voor de aangevraagde erkenning tenminste 80% van de benaderde opdrachtgevers zich dient uit te spreken in termen van tevreden tot zeer tevreden.

4 2 Afhankelijk van het uitgevoerde onderzoek verleent Cedeo de volgende erkenningen: Cedeo-erkend Maatwerk Bedrijfsopleidingen Cedeo-erkend Open Bedrijfsopleidingen Cedeo-erkend Coaching Cedeo-erkend Coach Cedeo-erkend Accountancy Opleidingen Cedeo-erkend Advocatuur Opleidingen Cedeo-erkend Assessment Cedeo-erkend Juridisch Advies Cedeo-erkend Organisatieadvies Cedeo-erkend Bedrijfsadvies Cedeo-erkend Interim management Cedeo-erkend Onderwijsadvies of Onderwijsbegeleiding Cedeo-erkend Outplacement, Loopbaanbegeleiding en coaching Cedeo-erkend Werving & Selectie Cliëntenaudit Blik op Werk Erkenningen hebben een geldigheid van 2 jaar na afgifte. 4. Procedure Nadat het instituut zich heeft aangemeld voor Cedeo-erkenning, wordt de volgende procedure gehanteerd: Het instituut krijgt een vragenlijst toegezonden waaruit moet blijken dat het instituut voldoet aan de kwalitatieve en kwantitatieve criteria. Cedeo bestudeert de vragenlijst en voert het onderzoek uit. Cedeo bezoekt het instituut. Gedurende dat bezoek worden met de directie de uitkomsten van het onderzoek besproken, en saillante informatiepunten, door het instituut verstrekt in de vragenlijst, nader tegen het licht gehouden. Cedeo stelt daarnaast aanvullende vragen met betrekking tot zorg rondom kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid. Op basis van de vragenlijst, de geregistreerde ervaringen van opdrachtgevers en het bezoek, worden conclusies getrokken die resulteren in een advies. Dit advies wordt uitgebracht aan het Bestuur van de Stichting Cedeo. Dit advies kan zijn: toekennen van de Cedeo-erkenning en daarmee: (continuering van) publicatie en opname in de Nederlandse Opleidingen Databank; (continuering van) positieve advisering door de Opleidingenhelpdesk; geen toekenning of continuering van de erkenning. Het Stichtingsbestuur verleent al dan niet de Cedeo-erkenning. Bij een positieve uitspraak zijn de onderzoeksresultaten openbaar en bij Cedeo te verkrijgen. Daar waar in de rapportage van het klanttevredenheidonderzoek wordt gesproken over hij kan ook zij worden gelezen.

5 3 Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Cedeo Coaching Aantal referenten geïnterviewd: 10 Score tevredenheid Voortraject 50% 50% Offerte 50% 50% Uitvoering 20% 80% Coaches 20% 80% Afronding 40% 50% Organisatie en Administratie 10% 60% 30% Relatiebeheer 10% 50% 40% Prijs-kwaliteitverhouding 80% 10% Tevredenheid coachingtraject en samenwerking totaal 40% 60% 1 = zeer ontevreden 2 = ontevreden 3 = noch ontevreden/noch tevreden 4 = tevreden 5 = zeer tevreden Eén referent onthoudt zich van een oordeel over de afronding. Eén referent onthoudt zich van een oordeel over de prijs-kwaliteitverhouding. Toelichting op de gegeven antwoorden: Voortraject Bij de meeste referenten bestaat een langdurige relatie met Quiris Adviesgroep bv (hierna te noemen Quiris). Anderen zijn door een collega of de afdeling Human Resources gewezen op dit instituut. Ter illustratie: We hebben eerst een training bij hen gedaan en dat is zo goed bevallen, dat we ook naar individuele coaching hebben gekeken en We hebben al een jarenlange samenwerking. Meerdere redenen worden aangevoerd om voor dit instituut te kiezen, zoals: creativiteit in het denken, professionaliteit, vakkundigheid, grote toegankelijkheid en het gewoon goed zijn in wat ze doen. Een en ander wordt ook duidelijk in de volgende citaten: Het is een uitvloeisel van het trainingsprogramma. Elk kwartaal verzorgen ze een module leiderschap en sommigen hadden daarnaast behoefte aan één-op-één coaching via een soort strippenkaart. Van de medewerkers heb ik positieve geluiden gehoord daarover, Het heeft te maken met een stukje vertrouwen, de goede samenwerking en de uitgebreide kennis van onze sector, Het is een team van professionals, hard waar het moet en zacht waar het kan en Ze kennen onze organisatie en dat werkt heel prettig. Dat geeft ook een toegevoegde waarde aan het traject. In het voortraject worden intakegesprekken gehouden om de vraag vanuit de organisatie en vanuit de kandidaat duidelijk te krijgen. Aan de hand daarvan wordt een voorstel gedaan met offerte. Allen zijn goed te spreken over de werkwijze in het voortraject.

6 4 Offerte Bij de geïnterviewden heerst grote tevredenheid over dit onderdeel. Het plan van aanpak met bijbehorende heldere offerte is volgens hen heel goed afgestemd op de coachingvraag en de wensen van zowel de opdrachtgever als de kandidaat. Ter illustratie: Er wordt gekeken naar de klik. Ze luisteren goed naar de klant en voor de start is er een bespreking met de leidinggevende en HR, waarbij duidelijke kaders worden bepaald en de doelstellingen worden vastgelegd. Een en ander staat in een duidelijke offerte, Ze maken het programma echt op maat voor de kandidaat en Het bepalen van het plan van aanpak is een gezamenlijk proces, waarbij alle ruimte wordt geboden om dingen in te brengen. Uitvoering De uitvoering wordt door allen positief tot zeer positief beoordeeld. Er wordt voldaan aan de verwachtingen en de kandidaten zijn enthousiast. Ter illustratie enkele uitspraken: Ze doen alles wat nodig is in de betreffende situatie. Ze kijken individueel wat er nodig is, zoals testen, gesprekken en het aanleren van bepaalde technieken voor het vergroten van het zelfvertrouwen, Er komt een bewustwording bij de medewerker over hoe hij met de verschillende dingen om kan gaan. Ze weten de vingers op de zere plekken te leggen en daar iets mee te doen, Bij de langere trajecten hebben we tussentijdse evaluaties. Ze houden gesprekken en doen wat er verder afgesproken is. De kandidaat kan huiswerk krijgen en bepaalde oefeningen meekrijgen. Alles wordt uit de kast gehaald om hem weer in zijn kracht te zetten en te bepalen waar hij energie van krijgt en wat hem energie kost, onder andere door middel van 360 graden feedback en een enquête onder de mensen in de omgeving, Het bestaat uit gesprekken en het oefenen van rollenspelen met de coach en naar behoefte een stuk theorie. Bij sommigen wordt gebruik gemaakt van een acteur. Het is maatwerk aan de hand van waar de behoefte ligt en Het was heel nuttig en leerzaam en het sloot heel goed aan op de behoefte. Coaches Allen geven hoge tot zeer hoge waarderingen voor de kwaliteit van de coaches. Zij omschrijven de coaches onder andere als: heel enthousiast, heel persoonlijk, zeer deskundig, verhelderend, de behoefte aanvoelend en sturend, waarbij ze de kandidaat zelf laten denken. Enkele citaten ter illustratie: Ik ben heel tevreden. Je wordt op een hele respectvolle manier aangesproken en ze hebben een hele prettige manier van begeleiden, Het zijn allemaal hele kundige en vriendelijke personen, We hebben vooral te maken met twee coaches en de feedback van de medewerkers is zeer positief. Ze weten waar ze het over hebben, kunnen de materie toepassen, zijn servicegericht en zetten de mensen aan het denken, Wij kiezen duidelijk voor twee specifieke coaches en die bevallen uitstekend. We hebben een keer een ander gehad en die was toch wel iets minder krachtig, De klik was goed. Zij was heel belangstellend en creëerde een open sfeer, waarin alles bespreekbaar was en Mede door de kwaliteiten van de coach is het traject een succes geworden. Afronding Bij een van de referenten is het traject nog niet afgerond en hij geeft dan ook nog geen score voor dit onderdeel. Bij de anderen worden alleen maar positieve geluiden gehoord over de afronding. De trajecten worden afgesloten met een rapportage in samenwerking met de kandidaat, die na zijn toestemming naar de opdrachtgever gaat. Ter illustratie: Alles wordt door hen zeer vertrouwelijk behandeld, zoals het hoort. Wel krijg ik een afrondend rapport met daarin welke stappen er zijn gezet en welke doelen er zijn behaald, De rapportage is uitgebreid. De testen op verschillende manieren en gebieden geven voldoende onderbouwing voor de conclusies en Er wordt een verslag gemaakt, zowel met de bevindingen van de kandidaat als van de coach en pas als de kandidaat zijn toestemming heeft gegeven wordt het geheel doorgestuurd naar de werkgever. Regelmatig worden de werkzaamheden van het instituut geëvalueerd met de opdrachtgever en wordt gekeken of en op welke manier Quiris de organisatie nog kan ondersteunen. Allen zijn tevreden met de resultaten, die zijn geboekt in de trajecten.

7 5 Organisatie en Administratie Een van de respondenten heeft de snelheid van de administratieve vastlegging als aandachtspunt voor het instituut en ook de facturen laten volgens hem soms wat langer op zich wachten. Hij geeft een neutrale score. De rest geeft een positieve tot zeer positieve beoordeling van de organisatie en administratie. De gemaakte afspraken worden keurig nagekomen en de rekeningen komen overeen met de uitgebrachte offerte. De administratie functioneert volgens hen naar behoren. Via telefoon en heeft men snel contact, ook met de vaste contactpersonen. Mailen gaat prima en ook de opvolging door het secretariaat verloopt goed. De medewerkers werken al jaren voor Quiris en kennen de klanten, waardoor je vlot kunt schakelen, volgens een tevreden respondent. Als het gaat om flexibiliteit bij het verzetten van afspraken, vindt men dat de klant koning is bij Quiris. Samen met de klant komt het instituut er altijd uit. Een enkeling heeft in het verleden een klacht geuit of feedback gegeven aan het instituut en daar is naar volle tevredenheid op gereageerd. Relatiebeheer De meerderheid is goed te spreken over de wijze waarop de relatie met de klant wordt onderhouden. Door het jaar heen wordt regelmatig contact opgenomen en worden de werkzaamheden van het instituut in de afgelopen periode besproken. Ook eventuele plannen voor de toekomst kunnen daarbij ter sprake komen. Daarnaast worden s en nieuwsbrieven gestuurd en worden seminars georganiseerd. Een van hen geeft aan dat informatie over nieuwe ontwikkelingen naar zijn directeur wordt gestuurd, maar dat hij het prettig zou vinden om zelf deze informatie ook te ontvangen. Dit is voor hem een reden om een score drie te geven. Prijs-kwaliteitverhouding Eén referent vindt het moeilijk om een score te geven omdat hij geen vergelijking heeft gemaakt met andere aanbieders. Hij merkt hierbij op, dat alles zijn prijs heeft en dat de verhouding waarschijnlijk wel oké is. De overige geïnterviewden hebben een goed gevoel bij de prijs-kwaliteitverhouding bij Quiris. Illustratief zijn de volgende uitspraken: Ik heb niet veel vergelijkend warenonderzoek gedaan. Als ik kijk naar de geleverde kwaliteit, de persoonlijke benadering en de bereikbaarheid, heb ik geen reden om naar een ander instituut op zoek te gaan, Ze zijn niet de goedkoopste, maar je krijgt wel kwaliteit en Het zijn altijd dure trajecten bij ieder instituut, maar we zijn tevreden over de prijskwaliteitverhouding mede door de subsidie die we kunnen krijgen. Tevredenheid coachingtraject en samenwerking totaal Alles bij elkaar zijn allen tevreden of zeer tevreden over de kwaliteit van de coachingtrajecten en de samenwerking met Quiris. Als sterke punten komen onder andere naar voren: de vakkundigheid, de kwaliteit van de trajecten, de kennis van de sector, de persoonlijke benadering, de gemoedelijkheid, de communicatie, de bereikbaarheid, de flexibiliteit en de samenwerking. Enkele citaten die dit illustreren: Het zit in een stuk persoonlijke aandacht. Ze gaan echt voor de relatie, zijn zeer geïnteresseerd in de mens en de cultuur van de klant. Ze maken zich de organisatie van de klant eigen, waardoor ze het aanbod kunnen toesnijden op de wensen, Ik heb hen ervaren als een niet zo grote organisatie en dat werkt prettig. Je hebt steeds met dezelfde mensen te maken, Sterk vind ik dat ze in onze branche, waar snel dingen veranderen, flexibel en snel kunnen schakelen en dingen kunnen aanpassen, De coach kan heel snel zien waar de behoefte ligt van de medewerker en daarop inspelen. Het is geen standaardtraject, Ze hebben het voor elkaar gekregen dat de mensen aan het denken zijn gezet en er ook iets mee gaan doen en Zij zijn over het algemeen heel scherp en inspirerend bij de trajecten die wij hebben afgenomen. Een van de referenten heeft nog wel een aandachtspunt voor het instituut, te weten: Toen de vernieuwingen plaatsvonden binnen onze organisatie, zijn ze ingehaald door anderen doordat ze toch een wat minder vernieuwende kijk hadden op de dingen. Men is van harte bereid om Quiris aan te bevelen aan anderen.

8 6 Klanttevredenheidsonderzoek Cedeo Maatwerk opleidingen Aantal referenten geïnterviewd: 10 Score tevredenheid Voortraject 10% 30% 60% Opleidingsprogramma 40% 60% Uitvoering 50% 50% Opleiders 40% 60% Trainingsmateriaal 70% 10% Accommodatie Natraject 50% 30% Organisatie en Administratie 40% 60% Relatiebeheer 10% 50% 40% Prijs-kwaliteitverhouding 70% 20% Tevredenheid opleiding / samenwerking totaal 60% 40% 1 = zeer ontevreden 2 = ontevreden 3 = noch ontevreden/noch tevreden 4 = tevreden 5 = zeer tevreden Twee referenten onthouden zich van een oordeel over het trainingsmateriaal. De referenten onthouden zich van een oordeel over de accommodatie. Twee referenten onthouden zich van een oordeel over het natraject. Eén referent onthoudt zich van een oordeel over de prijs-kwaliteitverhouding. Toelichting op de gegeven antwoorden: Voortraject De meerderheid van de referenten spreekt over een jarenlange relatie met Quiris Adviesgroep bv (hierna te noemen Quiris). Anderen zijn door een collega of relatie gewezen op dit trainingsinstituut. Enkele citaten: Bij mijn vorige werkgever hebben we al samengewerkt en Mijn eerste contact was een assessment, dat ik jaren geleden heb afgenomen. Illustratief voor de reden om voor dit instituut te kiezen zijn de volgende uitspraken van de geïnterviewden: Wij werken al tijden samen. Ze passen bij ons en als we een vraag hebben, kunnen ze snel schakelen, Ze zijn een bekende speler in de markt en je weet wat je krijgt, De bevindingen zijn positief. We zijn wederzijds heel loyaal en dat heeft te maken met kwaliteit en bestendigheid. We kunnen heel goed samenwerken, want zij zijn een goede sparringpartner, Ze zijn ter zake kundig, kunnen snel schakelen en kennen onze organisatie goed, De samenwerking bevalt goed. Als we iets op maat nodig hebben, zijn zij een van de partijen die we meenemen in de keuze en Ik vind het zelf een voordeel dat zij een achtergrond heeft als psycholoog. In de voorbereiding op de training worden gesprekken gevoerd met de opdrachtgever om een goed beeld te krijgen van de opleidingsvraag en wensen. Vervolgens wordt een voorstel gedaan voor een programma met bijbehorende offerte. Een van hen vindt dat in het voortraject iets meer informatie gegeven mag worden aan de deelnemers en hij geeft om die reden een neutrale score. De rest is onverdeeld tevreden tot zeer tevreden over het voortraject.

9 7 Opleidingsprogramma Allen zijn positief tot zeer positief over het opleidingsprogramma dat door het instituut in samenwerking met de klant wordt opgesteld. Uit de interviews komt grote bereidheid van Quiris naar voren om te voldoen aan de wensen van de opdrachtgever, maar ook voldoende inbreng vanuit het instituut op grond van ervaring en deskundigheid. Enkele uitspraken: Er is absoluut een goede afstemming vooraf. We spreken de dingen goed door. Vaak hebben we het samen aan het begin van het jaar al over de plannen en de wensen vanuit het MT op het gebied van training, Er wordt niet alleen naar ons geluisterd, maar ze hebben ook waardevolle input vanuit hun invalshoek en expertise en Afhankelijk van de doelgroep kunnen de modules aangepast worden. Door hun professionaliteit en kennis kunnen ze heel goed inspelen op speciale wensen van onze kant. De kosten zijn vooraf bekend en de offerte wordt als heel duidelijk omschreven. Uitvoering Grote tevredenheid heerst er bij de geïnterviewden over de uitvoering van de trainingen. Sleutelwoorden daarbij zijn: maatwerk, flexibiliteit en grote deskundigheid. De klant en zijn behoefte staan centraal en er wordt voldaan aan de gestelde verwachtingen. Enkele citaten ter illustratie: De deelnemers zijn zeer positief in hun beoordeling van de training. Er is genoeg ruimte voor eigen inbreng en veel interactie. Naast een stukje theorie wordt er vooral gewerkt met veel voorbeelden en oefeningen met acteurs, Wat heel erg naar voren komt, is de flexibiliteit en de aansluiting op de dagelijkse praktijk, Ongeveer zeventig procent van het trainingstraject is afgerond en we merken nu al resultaat. Er gebeurt iets met de mensen en dat zie je terug op de werkvloer, Kenmerkend vind ik het enthousiasmeren en het maatwerk. Ze doen niet moeilijk als iets niet helemaal loopt zoals van tevoren is afgesproken. Door hun expertise kunnen ze daar heel goed op inspelen en De deelnemers hebben heel veel over zichzelf geleerd in de training waardoor ze nu zichtbaar en voelbaar beter om kunnen gaan met werkdruk. Opleiders Met enthousiasme wordt in de interviews gesproken over de kwaliteit van de opleiders van Quiris. Men noemt hen: heel capabel, deskundig, klantgericht, enthousiasmerend en flexibel. Illustratief voor deze positieve beoordeling zijn de volgende uitspraken: Ze verdiepen zich heel erg in de klant. Ze komen zelf ook met voorstellen en ideeën om het geheel te optimaliseren. Ze denken mee bij nieuwe ontwikkelingen, Ik heb drie of vier trainers meegemaakt en er zijn wel verschillen, maar de kwaliteit is bij allen goed, We hebben niet altijd dezelfde persoon maar de trainers die ik heb meegemaakt, vind ik super deskundig. Ze hebben ook hele goede freelancers rondlopen en Ze doen een gedegen intake en verwoorden dat in een prima programma. Vervolgens wordt ook de training door diezelfde persoon gegeven. Trainingsmateriaal Men is goed te spreken over de kwaliteit van het trainingsmateriaal. Bij twee van de respondenten is er niet echt sprake van lesmateriaal en zij geven geen oordeel op dit onderdeel. De anderen spreken over een cursusmap, een hand-out en een PowerPoint presentatie. Enkele uitspraken ter illustratie: De deelnemers krijgen een klapper die met iedere module wordt aangevuld, De opdrachten zijn uitgewerkt op papier en Wij bepalen wat er in de cursus zit en zij maken daarbij de map met opdrachten en oefenstof. Een van hen plaatst nog wel de opmerking dat de map bestond uit vrij veel tekst. Hij zou zelf voor meer illustraties kiezen. De cursusmap is geschikt om na afloop nog als naslagwerk gebruikt te worden. Accommodatie De referenten hebben geen gebruik gemaakt van de accommodatie van het instituut.

10 8 Natraject Bij twee referenten is het trainingstraject nog niet afgerond en zij geven nog geen score voor dit onderdeel. De anderen zijn unaniem goed te spreken over het natraject. In de meerderheid van de trainingen is er voor de medewerker aan het einde een certificaat of bewijs van deelname. Na afloop is daar de mogelijkheid voor de deelnemer om een evaluatieformulier in te vullen. Ook met de opdrachtgever wordt de training doorgenomen en daarbij worden de evaluatieformulieren van de deelnemers betrokken. In het kader van de nazorg geeft de contactpersoon van Quiris na afloop tips voor de organisatie en worden ook de dingen benoemd die hem tijdens de training zijn opgevallen. Ze geven open en transparante adviezen waar we wat mee kunnen. Dit is zeker een stuk meerwaarde voor ons, aldus een zeer tevreden respondent. Er heerst tevredenheid over de behaalde resultaten in de trainingen. Organisatie en Administratie Over de organisatie en administratie worden alleen maar positieve geluiden gehoord in de interviews. Men is zeer tevreden over de bereikbaarheid van het instituut, wat ook naar voren komt in de volgende citaten: Ik heb vaste contactpersonen, ook bij de backoffice, en ze reageren snel met uitvoerige antwoorden en Ze zijn goed bereikbaar en reageren heel snel en correct. Ook de flexibiliteit bij het plannen en verzetten van afspraken wordt als sterk punt genoemd. Ter illustratie: Er kan echt veel bij hen en Het is nooit een probleem maar ik weet dat ze het wel druk hebben. De gemaakte afspraken worden altijd nagekomen en de facturen komen overeen met de offerte. Klachten zijn niet geuit door de respondenten en feedback wordt ter harte genomen door Quiris. Als er bijvoorbeeld uit de evaluaties opmerkingen naar voren komen, staat het instituut daar zeker open voor en wordt het direct bespreekbaar gemaakt. Relatiebeheer De meeste respondenten laten zich positief of zeer positief uit over het relatiebeheer van Quiris. Zij spreken over een regelmatig en goed contact met het instituut, vaak in de persoon van een vast aanspreekpunt. Enkele citaten: De lijnen zijn heel kort en de relatie is goed, Ze komen frequent langs en willen weten, hoe het gaat en of ze misschien nog ergens mee kunnen helpen, Ze sturen regelmatig een nieuwsbrief en zitten ook op facebook en Ze zoeken contact op een belangstellende, open en eerlijke wijze. Ze gebruiken hun expertise in een open communicatie. Een van hen geeft aan dat er wel aan relatiebeheer wordt gedaan, maar dat de deur niet platgelopen wordt. Hij geeft de tip om wat vaker te laten merken dat het instituut er nog is en nog eens te informeren naar hoe het gaat en te kijken of er nog trainingen in het verschiet zijn. Dit zorgt ervoor dat hij een score drie geeft. Prijs-kwaliteitverhouding Een van de referenten zit nog in de training en vindt het te vroeg om een oordeel te geven over dit onderdeel. De anderen zijn unaniem positief over de prijs-kwaliteitverhouding en zij omschrijven de prijs van de trainingen als markconform en redelijk. Ter illustratie: De verhouding is goed, alhoewel het wel een afweging is om dit bedrag ervoor uit te geven, Het mag altijd goedkoper maar ik vind het wel prima. Ze zijn vergelijkbaar met anderen en In zijn algemeenheid zijn trainingen altijd duur en zij zijn niet de goedkoopste. Toch vind ik de prijs-kwaliteitverhouding bij hen goed door de prima kwaliteit.

11 9 Tevredenheid opleiding / samenwerking totaal Over het geheel gezien, heerst bij alle geïnterviewden tevredenheid over de uitvoering van de trainingen en de samenwerking met het instituut. Dit heeft onder andere te maken met de persoonlijke benadering, de professionele organisatie en de kwaliteit van de medewerkers van het instituut. Ter illustratie: Ze kunnen snel schakelen en zijn pragmatisch, net als wij. We hebben uitdagingen waar we samen oplossingen voor zoeken, Ze bieden ruimte voor eigen inbreng en kijken naar de groep en de individuele deelnemers. Ze weten per persoon en karakter de aandacht te houden en proberen vernieuwing te brengen, Er wordt echt op maat gewerkt. Ze leveren, wat afgesproken is en zijn heel correct in het opsturen van informatie, Ze doen het goed. De trainer is zelf ook ervaringsdeskundige, Ze luisteren heel goed naar onze doelstellingen en geven daar een goede praktische invulling aan, Sterke punten vind ik de aansluiting bij de wensen, de betrokkenheid bij de organisatie en het daarop acteren en Ze zijn heel toegankelijk, hebben kennis van zaken en kunnen snel reageren. Je leert elkaar kennen en zij leren ook ons bedrijf kennen tijdens de training. Twee respondenten hebben nog wel een aandachtspunt voor de organisatie en verwoorden dit als volgt: Het relatiebeheer mag wat commerciëler en Ze zijn een vrij kleine organisatie en als zodanig wel kwetsbaar wanneer er iemand uitvalt. Men is zeker bereid om Quiris aan te bevelen aan anderen.

12 10 Bezoekverslag Dit bezoekverslag is opgesteld door Cedeo. Het vormt een samenvatting van het gesprek dat adviseur mevrouw mr. N.J. de Bok voerde met Quiris Adviesgroep bv op Algemeen Quiris Adviesgroep (hierna te noemen Quiris) heeft zich sinds de oprichting in 2002 ontwikkeld tot een full service bureau op het terrein van human resources development. Quiris is partner voor directie, lijn- en HR-managers. Het ontwikkelen van mens en organisatie voor een optimale Fit is het doel. Het bureau biedt een breed scala aan dienstverlening. Naast consultancy en assessments biedt Quiris ook diensten aan op het gebied van coaching en training. Het onderzoek dat door Cedeo is uitgevoerd, richt zich op deze laatste twee diensten. Bij maatwerktrainingen wordt er in samenspraak met de opdrachtgever een diagnose gesteld en wordt er een resultaat geformuleerd waarna Quiris de training de juiste vorm kan geven. Naast maatwerktrainingen biedt Quiris nog development programma s en verschillende open trainingen (waaronder twee leergangen). Coachingstrajecten worden losstaand uitgevoerd, maar ook in combinatie met andere interventies, zoals training of assessment. Bij coachingstrajecten is de organisatie opdrachtgever en daardoor is de aanleiding voor de coaching dan ook bijna altijd werkgerelateerd. Binnen alle interventies ligt een sterke focus op de eigen verantwoordelijkheid van de deelnemers: van hen wordt betrokkenheid en inzet verwacht. Kwaliteit De bewezen kracht van Quiris is goed gerichte energie voor een zichtbaar resultaat. Samen met de opdrachtgevers wordt gewerkt aan een duidelijk doel waarbij een praktische en actieve aanpak wordt gebruikt. Quiris positioneert zich nadrukkelijk in Food en Industry want daarmee zijn ze bekend, ze weten wat er speelt en weten daardoor hoe ze gedrag daar effectiever kunnen maken. Kenmerkend voor de aanpak van Quiris is het zorgvuldige voortraject; zo worden tijdens de intake voor coachingsen maatwerktrajecten kritische vragen gesteld en worden te realiseren resultaten zorgvuldig omschreven. De consultants van Quiris zijn allen gedragswetenschappelijk geschoold. De psychologen van het bureau werken volgens de gedragscode van het NIP: zij hebben integriteit, respect, verantwoordelijkheid en deskundigheid hoog in het vaandel staan. Voor specifieke vragen kan Quiris behalve over de vaste consultants ook beschikken over een vaste flexibele schil van freelancers met uitgebreide expertise op het betreffende onderwerp. Acteurs worden geselecteerd op een optimale aansluiting bij de vraag van de opdrachtgever. Voor alle trainers, coaches en acteurs van het bureau geldt dat zij goed bekend zijn met de organisatie van de opdrachtgevers. Aan professionalisering, een structureel aandachtspunt, wordt invulling gegeven via gezamenlijke professionaliseringsdagen en individuele trajecten. Er vinden regelmatig bijeenkomsten plaats waarin de consultants aan de hand van een bepaald thema lopende en afgeronde trajecten doornemen. Ook komen er onderwerpen aan bod zoals bijvoorbeeld nieuwe instrumenten en werkvormen. In het kader van individuele deskundigheidsbevordering wordt na afloop altijd aan de collega s teruggekoppeld. Alle betrokken consultants nemen deel aan intervisie. Trajecten worden altijd zorgvuldig geëvalueerd; de uitkomsten daarvan worden aan de opdrachtgever teruggekoppeld en bij langere trajecten vindt er ook een tussentijdse evaluatie plaats. Continuïteit Quiris is zoals gezegd landelijk actief in de food and industry-sector. In de loop der jaren is er een vrij grote vaste klantenportefeuille ontstaan en ieder jaar komen er weer een aantal nieuwe klanten bij. Nieuwe opdrachtgevers komen naar het bureau via mond tot mond-reclame, op basis van goede ervaringen bij eerdere werkgevers en via de social media. Kenmerkend voor Quiris is de innovatieve aanpak en de persoonlijke benadering van zowel de opdrachtgever als de deelnemers. Door de langdurige, intensieve samenwerking beschikt Quiris over veel kennis van de organisaties van opdrachtgevers en hierdoor kan er uitstekend op maat worden gewerkt. De toenemende vraag naar trainingstrajecten, en in het verlengde daarvan naar coaching, vormt een waarborg voor de continuïteit van het bureau. Quiris heeft als doel om de komende jaren nog wat te groeien en één van de acties die daartoe al is ondernomen, is het aantrekken van een extra consultant. Op basis van de resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek, de zorg voor kwaliteit en de informatie die tijdens het bezoek is verschaft acht Cedeo de continuïteit van Quiris Adviesgroep voor de komende tijd dan ook voldoende geborgd.

13 11 Bedrijfsgerichtheid Zowel bij coaching als bij maatwerktrajecten vinden er vooraf uitgebreide gesprekken tussen de diverse partijen plaats waarbij onder meer in kaart wordt gebracht wat de doelen en gewenste resultaten zijn. Dit wordt schriftelijk vastgelegd zodat hierover geen onduidelijkheden bestaan. Ook monitoring en evaluaties worden vooraf vastgelegd. Bij maatwerktrajecten wordt er altijd een bezoek gebracht aan de locatie om de sfeer te proeven en praktijkvoorbeelden op te doen; geen traject of interventie is hierdoor hetzelfde. Deze manier van werken is bij uitstek bedrijfsgericht, gestelde doelen hebben door deze wijze van werken de grootste kans om gehaald te worden.

14 12 Conclusie van de Stichting Cedeo Bedrijfsopleidingen Op basis van de positieve uitslag van het uitgevoerde Klanttevredenheidsonderzoek is het instituut toegestaan voor de periode van twee jaar het predikaat Cedeo-erkend te voeren. Daarnaast heeft het instituut recht op: De mogelijkheid om gebruik te maken van de vermelding Cedeo-erkend voor PR-activiteiten Opname in de Nederlandse Opleidingen Databank waaruit de volgende publicaties verschijnen: - Opleidingenmonitor Compact - Opleidingenmonitor Professioneel - Opleidingenmonitor Corporate Deze uitgaven vormen voor opleidingsverantwoordelijken de bron om te zoeken naar voor de organisatie geschikte opleidingen; Positieve advisering via de opleidingenhelpdesk Opname op de website van Cedeo:

Klanttevredenheidsonderzoek. Compagnon

Klanttevredenheidsonderzoek. Compagnon Klanttevredenheidsonderzoek Compagnon 1-4-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Compagnon 2 A. Cedeo-erkenning 1. Achtergrond Er zijn

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Right Management Nederland B.V.

Klanttevredenheidsonderzoek. Right Management Nederland B.V. Klanttevredenheidsonderzoek Right Management Nederland B.V. 1-4-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Right Management Nederland B.V.

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek AVOP 04-04-2019 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van AVOP vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie van de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Matchcare HR Services BV

Klanttevredenheidsonderzoek. Matchcare HR Services BV Klanttevredenheidsonderzoek Matchcare HR Services BV 1-1-2017 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Matchcare HR Services BV 2 A. Cedeo-erkenning

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Lee Hecht Harrison

Klanttevredenheidsonderzoek. Lee Hecht Harrison Klanttevredenheidsonderzoek Lee Hecht Harrison 1-4-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Lee Hecht Harrison 2 A. Cedeo-erkenning 1.

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Carrera C 20-11-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Carrera C vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Op Eigen Kracht 20-09-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Bureau Op Eigen Kracht vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Sales Improvement Group B.V. 13-12-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Sales Improvement Group B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Arbo Concern

Klanttevredenheidsonderzoek. Arbo Concern Arbo Concern KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Arbo Concern vanuit de invalshoek van de cliënt. INHOUDSOPGAVE CLIËNTENAUDIT BLIK OP WERK... 1 1. ACHTERGROND...

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek LoopbaanNaPolitiek 25-02-2019 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van LoopbaanNaPolitiek vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Stichting Ons Bedrijf

Klanttevredenheidsonderzoek. Stichting Ons Bedrijf Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Ons Bedrijf KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting Ons Bedrijf vanuit de invalshoek van de cliënt. INHOUDSOPGAVE CLIËNTENAUDIT

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Olympia Uitzendbureau

Klanttevredenheidsonderzoek. Olympia Uitzendbureau Klanttevredenheidsonderzoek Olympia Uitzendbureau KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Olympia Uitzendbureau vanuit de invalshoek van de cliënt. INHOUDSOPGAVE CLIËNTENAUDIT

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek VWSC BV

Klanttevredenheidsonderzoek VWSC BV Klanttevredenheidsonderzoek VWSC BV 1-10-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 VWSC BV 2 A. Cedeo-erkenning 1. Achtergrond Er zijn

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Senze 20-06-2013 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Senze vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Zuidema bv 10-11-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Bureau Zuidema bv vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Learnit Training 30-08-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Learnit Training vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Focus Conferences 27-10-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Focus Conferences vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek OAB Dekkers BV 01-02-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van OAB Dekkers BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek KG Online Marketing Academy 24-08-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van KG Online Marketing Academy vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Ten Duis personeelsmanagement 18-08-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Ten Duis personeelsmanagement vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek BOBA Opleidingen B.V. 25-01-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van BOBA Opleidingen B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek AVOP 31-01-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van AVOP vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek ISA Training & Coaching B.V. 08-08-2011 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ISA Training & Coaching B.V. vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ISA Training & Coaching B.V. 18-04-2019 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ISA Training & Coaching B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant ()

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Margolin

Klanttevredenheidsonderzoek. Margolin Klanttevredenheidsonderzoek Margolin KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Margolin vanuit de invalshoek van de cliënt. INHOUDSOPGAVE CLIËNTENAUDIT BLIK OP WERK...

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Horizon Jeugdzorg en Onderwijs Horizon Academie 17-07-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Jeugdzorg Groningen 09-09-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Bureau Jeugdzorg Groningen vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek PCI Languages 17-03-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van PCI Languages vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Randstad HR solutions 27-06-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Randstad HR solutions vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Sales Improvement Training B.V. 13-12-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Sales Improvement Training B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek TrajectConsult bv 11-03-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van TrajectConsult bv vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek TACC Talen-Communicatie-Centrum Sauer 19-05-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van TACC Talen-Communicatie-Centrum Sauer vanuit verschillende invalshoeken: vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Focus Advisering Training Coaching 22-02-2012 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Focus Advisering Training Coaching vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Menea 13-03-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Menea vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie van de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek LTP 04-10-2018 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van LTP vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek B&T 26-09-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van B&T vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Spirit Jeugd en Opvoedhulp Spirit Academie 08-07-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Spirit Jeugd en Opvoedhulp vanuit verschillende invalshoeken: vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek LTP 30-08-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van LTP vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Censor Bestuur 07-04-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Censor Bestuur vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Kees Horden B.V. 31-07-2019 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Bureau Kees Horden B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg Academie 29-06-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Thaeles BV 08-05-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Thaeles BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Loo van Eck 27-08-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Loo van Eck vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek LTC Language Training Centre B.V. 26-01-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van LTC Language Training Centre B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Elycio Talen 15-06-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Elycio Talen vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Eurolangues 15-09-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Eurolangues vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Jeugdbescherming Akademie 18-10-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Jeugdbescherming Akademie vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek IMK Opleidingen B.V. 19-01-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van IMK Opleidingen B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek NextJob Outplacement 29-11-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van NextJob Outplacement vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek schellekens & partners training, coaching en advies 29-11-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van schellekens & partners vanuit verschillende invalshoeken: vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Vitree 10-12-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Vitree vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek STE Languages 28-09-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van STE Languages vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ProPerformance B.V. 23-06-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ProPerformance B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Geef me de 5 academie 20-07-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Geef me de 5 academie vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting MOC t Kabouterhuis 24-06-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting MOC t Kabouterhuis vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Tele Train Education B.V. 29-08-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Tele Train Education B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Focus Nederland 12-09-2018 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Focus Nederland vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek You Improve BV 10-06-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van You Improve BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ExplainiT 05-07-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ExplainiT vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek itsme Industrial Automation Opleidingen 24-01-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van itsme Industrial Automation vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Kookstudio Thorn 10-08-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Kookstudio Thorn vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek IPOL, Instituut Politieonderwijs & Trainingen BV 30-11-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van IPOL, Instituut Politieonderwijs & Trainingen BV vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek MEEK2 B.V. 24-11-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van MEEK2 B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Tempo-Team Employability 12-09-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Tempo-Team Employability vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Geoplan 11-09-2018 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Geoplan vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie van

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Yulius Academie 26-08-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting Yulius vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Loo van Eck 28-08-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Loo van Eck vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Langenberg advies in verandering 23-02-2010 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Langenberg advies in verandering vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Kees Horden B.V. 13-07-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Bureau Kees Horden B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek DIOR Academy 18-05-2018 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van DIOR Academy vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Philipse Business School 03-03-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Philipse Business School vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ArjoHuntleigh 27-02-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ArjoHuntleigh vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Taalcentrum-VU 27-11-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Taalcentrum-VU vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek 5d coaching-training-advies 12-05-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van 5d coaching-training-advies vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek TACC Talen-Communicatie-Centrum 09-03-2018 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van TACC Talen-Communicatie-Centrum vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Compaen Groep 17-06-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Compaen Groep vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Alex van Groningen Corporate & Finance Training 20-10-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Alex van Groningen Corporate & Finance Training vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Concept Klanttevredenheidsonderzoek Viwin coaching, training en advies 27-11-2008 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Viwin vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek DenkProducties 27-10-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van DenkProducties vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek De Keerzijde BV 09-06-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van De Keerzijde BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek FlowPeople B.V. 07-10-2013 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van FlowPeople B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Conducto BV 07-09-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Conducto BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Tinguely-Academy 14-04-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Tinguely-Academy vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg Academy 29-04-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek The Square Mile 01-06-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van The Square Mile vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting MOC t Kabouterhuis 14-12-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting MOC t Kabouterhuis vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Outing Holland 20-11-2012 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Outing Holland vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek FLECTO

Klanttevredenheidsonderzoek FLECTO FLECTO 09-01-2008 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van FLECTO vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Ten Kate & Stoker B.V. Opleidingen en Advies 21-06-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Ten Kate & Stoker B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek PIEK International Education Centre (I.E.C.) B.V. 17-11-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van PIEK International Education Centre (I.E.C.) B.V. vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek EBC Taleninstituut 26-06-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van EBC Taleninstituut vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Carrera C 20-10-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Carrera C vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek CAOP 23-03-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van CAOP vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Durven & Doen 15-09-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Durven & Doen vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Spiff B.V. 08-07-2013 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Spiff B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Focus Advisering Training Coaching 22-04-2010 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Focus Advisering Training Coaching vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek CNV Academie 25-09-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van CNV Academie vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ROC Midden Nederland Bedrijfsopleidingen 21-02-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ROC Midden Nederland Bedrijfsopleidingen vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek STOC, Scholings-, Trainings- en Opleidingscentrum 07-06-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van STOC, Scholings-, Trainings- en Opleidingscentrum vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek SWA HR Diensten B.V. 21-10-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van SWA HR Diensten B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie