Klanttevredenheidsonderzoek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Klanttevredenheidsonderzoek"

Transcriptie

1 Menea

2 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Menea vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie van de onderzoeker) INHOUDSOPGAVE CEDEO-ERKENNING ACHTERGROND CRITERIA METHODE PROCEDURE... 2 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK... 3 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK CEDEO MAATWERK OPLEIDINGEN... 3 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK CEDEO OUTPLACEMENT... 6 BEZOEKVERSLAG... 9 CONCLUSIE VAN DE STICHTING CEDEO BEDRIJFSOPLEIDINGEN... 11

3 1 Cedeo-erkenning 1. Achtergrond Er zijn in Nederland naar schatting ruim commerciële opleidingsinstituten die een veelvoud aan maatwerk- en open opleidingen aanbieden. Voor veel opleidingsfunctionarissen vormt dit enorme aanbod een onoverzichtelijk en, in kwalitatieve zin, ondoorgrondelijk geheel. Daarnaast zijn er enkele duizenden organisaties die zich richten op het brede terrein van organisatieadvies, juridisch advies en intensieve begeleiding door middel van coaching. Om zicht te bieden op instituten die aantoonbaar naar tevredenheid van bedrijven en organisaties cursussen, trainingen, opleidingen, organisatieadvies of coaching hebben verzorgd, voert Cedeo te Rotterdam klanttevredenheidsonderzoeken uit onder inkopers van deze diensten. Op dit moment zijn op deze wijze zo n 800 instituten op basis van marktwaardering geselecteerd en in het Cedeo-bestand opgenomen. 2. Criteria Om in aanmerking te komen voor erkenning stelt Cedeo duidelijke eisen in de vorm van kwantitatieve en kwalitatieve criteria. Kwantitatieve criteria ter borging van de continuïteit: De organisatie heeft meer dan vijf opdrachtgevers. De organisatie is minimaal drie jaar actief. De organisatie heeft een minimum jaaromzet van ,-. Kwalitatieve criteria: De organisatie moet kunnen aangeven op welke wijze het haar aanbod ontwikkelt. De organisatie heeft op een bedrijfsgerichte wijze, bij meerdere organisaties, positieve resultaten geboekt. Of dit zo is, wordt gemeten aan de hand van een Klanttevredenheidsonderzoek. De organisatie moet in haar handelen aantoonbaar bedrijfsgericht zijn. 3. Methode Cedeo verleent zowel een erkenning voor Maatwerk en Open Bedrijfsopleidingen, voor Coaching, Bedrijfsadvies, Outplacement, Loopbaanbegeleiding, Juridisch - en Organisatie Advies. De onderzoeksmethoden, die aan de erkenningen ten grondslag liggen, worden hieronder nader toegelicht. Tijdens het Klanttevredenheidsonderzoek benadert Cedeo (opleidings)functionarissen en opdrachtgevers met een aantal gerichte vragen over hun ervaringen met uw organisatie. Hoe waarderen zij de samenwerkingsrelatie, de dienstverlening en de prestaties van uw organisatie? Centraal staat daarbij telkens de vraag in hoeverre het instituut erin is geslaagd gewekte verwachtingen en gedane beloften daadwerkelijk waar te maken. Pas bij een hoge mate van tevredenheid onder de ondervraagde functionarissen over de verschillende stappen in het voor-, uitvoerings-, en natraject én indien het instituut voldoet aan de vereiste basiscriteria rondom kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid (zie punt 2), komt het in aanmerking voor Cedeo-erkenning. Cedeo stelt zich op het standpunt dat voor de aangevraagde erkenning tenminste 80% van de benaderde opdrachtgevers zich dient uit te spreken in termen van tevreden tot zeer tevreden.

4 2 Afhankelijk van het uitgevoerde onderzoek verleent Cedeo de volgende erkenningen: Cedeo-erkend Maatwerk Bedrijfsopleidingen Cedeo-erkend Open Bedrijfsopleidingen Cedeo-erkend Coaching Cedeo-erkend Coach Cedeo-erkend Accountancy Opleidingen Cedeo-erkend Advocatuur Opleidingen Cedeo-erkend Assessment Cedeo-erkend Juridisch Advies Cedeo-erkend Organisatieadvies Cedeo-erkend Bedrijfsadvies Cedeo-erkend Interim management Cedeo-erkend Onderwijsadvies of Onderwijsbegeleiding Cedeo-erkend Outplacement, Loopbaanbegeleiding en coaching Cedeo-erkend Werving & Selectie Cliëntenaudit Blik op Werk Erkenningen hebben een geldigheid van 2 jaar na afgifte. 4. Procedure Nadat het instituut zich heeft aangemeld voor Cedeo-erkenning, wordt de volgende procedure gehanteerd: Het instituut krijgt een vragenlijst toegezonden waaruit moet blijken dat het instituut voldoet aan de kwalitatieve en kwantitatieve criteria. Cedeo bestudeert de vragenlijst en voert het onderzoek uit. Cedeo bezoekt het instituut. Gedurende dat bezoek worden met de directie de uitkomsten van het onderzoek besproken, en saillante informatiepunten, door het instituut verstrekt in de vragenlijst, nader tegen het licht gehouden. Cedeo stelt daarnaast aanvullende vragen met betrekking tot zorg rondom kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid. Op basis van de vragenlijst, de geregistreerde ervaringen van opdrachtgevers en het bezoek, worden conclusies getrokken die resulteren in een advies. Dit advies wordt uitgebracht aan het Bestuur van de Stichting Cedeo. Dit advies kan zijn: toekennen van de Cedeo-erkenning en daarmee: (continuering van) publicatie en opname in de Nederlandse Opleidingen Databank; (continuering van) positieve advisering door de Opleidingenhelpdesk; geen toekenning of continuering van de erkenning. Het Stichtingsbestuur verleent al dan niet de Cedeo-erkenning. Bij een positieve uitspraak zijn de onderzoeksresultaten openbaar en bij Cedeo te verkrijgen. Daar waar in de rapportage van het klanttevredenheidonderzoek wordt gesproken over hij kan ook zij worden gelezen.

5 3 Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Cedeo Maatwerk opleidingen Aantal referenten ondervraagd: 9 Score tevredenheid Voortraject 44% 56% Opleidingsprogramma 44% 56% Uitvoering 33% 67% Opleiders 44% 56% Trainingsmateriaal 44% Accommodatie Natraject 67% 33% Organisatie en Administratie 67% 33% Relatiebeheer 56% 44% Prijs-kwaliteitverhouding 67% 22% Tevredenheid opleiding / samenwerking totaal 56% 44% 1 = zeer ontevreden 2 = ontevreden 3 = noch ontevreden/noch tevreden 4 = tevreden 5 = zeer tevreden Vijf referenten onthouden zich van een oordeel over het trainingsmateriaal. De referenten onthouden zich van een oordeel over de accommodatie. Eén referent onthoudt zich van een oordeel over de prijs-kwaliteitverhouding. Toelichting op de gegeven antwoorden: Voortraject Op verschillende manieren zijn de respondenten terecht gekomen bij Menea. Bij de meerderheid stamt de relatie al uit een ver verleden. Anderen zijn hierin geadviseerd door een collega, een relatie of de arbeidsdeskundige. Als redenen om voor Menea te kiezen worden onder andere genoemd: de grote ervaring, de positieve referenties, de professionaliteit en de aanbeveling door de vakbond. Ter illustratie enkele citaten: Er waren hele goede referenties en de workshops sluiten heel goed aan bij onze vraag, Het is een professionele organisatie en we hebben een prettige relatie met onze contactpersoon. We kiezen voor kwaliteit en Er was bij de kennismaking een klik, een goed gevoel, Ze waren thuis in de branche en konden snel leveren. Ze waren ook heel flexibel in het samenstellen van het pakket en het beantwoorden van onze vraag en We kiezen al voor hen op het gebied van assessments en coaching. Van tevoren vinden gesprekken plaats met de klant om de trainingsvraag duidelijk te krijgen en zo een passend voorstel te doen voor de training. Men laat zich positief uit over de werkwijze van Menea in het voortraject.

6 4 Opleidingsprogramma Over het programma van de training, dat aan de hand van het overleg in het voortraject wordt opgesteld, zijn allen goed te spreken. In het voortraject wordt ruim de tijd genomen om de vraag van de klant duidelijk te krijgen en zo een programma aan te bieden, dat daarbij past. Ter illustratie: Er waren problemen op de afdeling en daarom hebben we een training op het gebied van teambuilding gekozen. Er zijn daarbij duidelijke doelstellingen geformuleerd, Ze hebben wel heel goed gekeken naar de doelgroep met zijn specifieke wensen en Het programma wordt echt op maat voor ons gemaakt en tijdens de training is er ook nog ruimte om het programma bij te stellen. De kosten van de training zijn van tevoren helder en de offerte is duidelijk. Uitvoering In de interviews worden positieve tot zeer positieve beoordelingen gegeven over de uitvoering van de trainingen. Kenmerkend voor de trainingen vind men het leveren van echt maatwerk, de flexibiliteit, ook tijdens de uitvoering, en de toepasbaarheid van wat in de trainingen is geleerd. Enkele citaten: Ik vond de PIT-training heel leuk. Het was redelijk persoonlijk met vooral vanuit je gevoel werken, Het is een positief gebeuren en het heeft je aan het denken gezet. Het sprak aan door de vlotte en prettige aanpak en de korte workshops, Het bestond uit twee dagen met ongeveer anderhalve maand ertussen. Op dag één hebben we gekeken naar waar we staan en wat we doen. Op de tweede dag is naar de praktijk gekeken, hebben we de dingen aangepakt, is een actieplan gemaakt en hebben we bepaald waar we voor staan, Kenmerkend is voor mij het enthousiasme en de professionaliteit en ze kunnen snel inspelen op aanvullende en afwijkende wensen. Ze zorgen ook voor een goede sfeer en De eerste avond was het vooral kennismaken en de sfeer proeven. Het ging om een teamtraining en men moet zich daarbij open durven te stellen. Ze wisten een zodanig klimaat te scheppen, dat het voor hen mogelijk was om diep te gaan. Opleiders Allen zijn goed te spreken over de kwaliteit van de opleiders van Menea. Uit de interviews komen onder andere als sterke punten naar voren: de professionaliteit, deskundigheid, de klantgerichtheid en de grote flexibiliteit. Illustratief zijn de volgende uitspraken: Ze kunnen goed spiegelen, zijn kundig, maken snelle analyses en zijn soms ook confronterend, Het was een hele prettige coach. We voelden elkaar goed aan, Ik ken er twee en die zijn bovengemiddeld van kwaliteit. Daarom blijven we bij Menea, Hij speelde heel goed in op de vragen en problemen, Het is hem gelukt om mij op mijn kracht te zetten en hij gaf me een veilig gevoel en Ik ken twee trainers en beiden weten heel goed, waar ze het over hebben. Trainingsmateriaal Vijf referenten geven geen score voor dit onderdeel, ofwel omdat er niet of nauwelijks sprake was van lesmateriaal, ofwel omdat de referent te weinig zicht heeft op het gebruikte materiaal om een oordeel te geven. De anderen zijn allen positief over de kwaliteit van het trainingsmateriaal. Over het algemeen wordt er niet veel gebruik gemaakt van lesmateriaal. Soms spreekt men van een reader of een hand-out. Enkele citaten: Er was alleen een PowerPoint, maar dat was ook voldoende, Ze hebben materiaal ingebracht in de training en dat waren vooral handvatten om te gebruiken in de training en Ik vond de kwaliteit van de readers prima. Accommodatie Men heeft geen gebruik gemaakt van de accommodatie van het bureau. Natraject Over het natraject bij Menea worden in de interviews alleen maar positieve geluiden gehoord. In sommige gevallen wordt na afloop een bewijs van deelname verstrekt. Afhankelijk van de afspraken vindt er een schriftelijke of mondelinge eindevaluatie plaats met de deelnemers. Ook met de opdrachtgever wordt naderhand de training doorgesproken. Enkele citaten: Er werd voldoende ruimte geboden voor evaluatie en dat was niet via een formulier maar mondeling, We hebben de evaluatie na afloop bewust iets naar achteren geschoven en ervoor gekozen om het twee maanden uit te stellen en zo een reëler beeld te krijgen en Om de twee maanden zitten we bij elkaar en spreken we de dingen door. Allen zijn tevreden over de resultaten, die zijn geboekt met de trainingen. De training was bedoeld om de mensen de weg te wijzen en dat is goed gelukt, vertelt een zeer tevreden respondent.

7 5 Organisatie en Administratie Men is goed te spreken over de organisatie en administratie. De referenten hebben geen verbeterpunten op dit gebied voor Menea. De flexibiliteit is ook op het onderdeel organisatie en administratie een sterk punt, samen met het altijd nakomen van de afspraken. Ze zijn absoluut heel flexibel. Het was een tijdlang de vraag of er voldoende deelnemers zouden zijn en zij hebben zich daarin heel flexibel opgesteld, geeft een van hen aan. Het contact verloopt in de meeste gevallen via vaste contactpersonen en die zijn zowel per telefoon als per goed bereikbaar. Een enkele referent heeft in het verleden een klacht geuit of opmerkingen geplaatst naar het bureau en zij zijn heel tevreden over de reactie van Menea, zoals blijkt uit de volgende citaten: We waren een keer niet helemaal tevreden over een workshop en dat hebben ze direct bespreekbaar gemaakt, Ik heb geen klachten gehad, maar mijn vragen en opmerkingen zijn altijd serieus genomen en Feedback wordt zeker door hen gewaardeerd. Relatiebeheer Bij allen heerst tevredenheid over het relatiebeheer van Menea. Bij een aantal van hen is er sinds de training weinig tot geen contact met Menea, maar zij missen het contact niet en hebben geen behoefte aan meer relatiebeheer. Anderen spreken over een proactief onderhouden van de relatie door het zoeken van contact en het sturen van informatie. Enkele uitspraken: Naar mij toe wordt de relatie niet echt meer onderhouden, maar dat vind ik ook niet nodig, Ze zoeken contact en wat ik heel goed vind is, dat het niet degene is die de training heeft gegeven maar zijn leidinggevende of de accountmanager. Alles is goed bespreekbaar en het gebeurt op hun initiatief en Ze benaderen mij niet actief en dat vind ik prima. Ik weet Menea te vinden als het nodig is. Prijs-kwaliteitverhouding Een van de referenten geeft geen score voor dit onderdeel, omdat hij zich niet heeft verdiept in de tarieven bij andere bureaus voor vergelijkbare trainingen. De rest laat zich positief uit over de prijskwaliteitverhouding bij Menea. Men spreekt over een reële prijs en een prima kwaliteit, zoals onder andere verwoord wordt door twee referenten: Zij zijn op dit gebied niet anders dan anderen. De prijs klopt en de kwaliteit is goed en De prijs is in orde. Hij is redelijk en marktconform, maar het zou voor mij wel wat goedkoper mogen. Tevredenheid opleiding / samenwerking totaal Alles bij elkaar zijn allen tevreden tot zeer tevreden over de uitvoering van de trainingen en de samenwerking met Menea. Als positieve punten worden onder andere genoemd: de benaderbaarheid, het snelle schakelen, het meedenken, de flexibiliteit, de klantgerichtheid en de professionele organisatie. Ter illustratie de volgende citaten: Sterk vind ik het enthousiasme, waarmee de docent de training heeft gegeven, Ze kunnen heel goed bij de kern komen en slagen erin issues, die spelen in het team, te bespreken. Je komt door hen meer in de actiestand, Het is de wijze van lesgeven door hun trainers. Ik zou ze zo weer inschakelen, Ze hebben het vertrouwen van alle partijen, als het gaat om kwaliteit. Iedereen kan open zijn bij hen en ze blijven ook kritisch en durven dingen te zeggen, Ze kunnen tijdens het traject, ook op een teamdag, heel soepel dingen veranderen en aanpassen, Ze spelen snel in op de vraagstukken, die we aanbieden, Het is het relatiebeheer. Ik werk graag met hen samen. Ze staan op mijn shortlist en Ze verdiepen zich echt in de organisatie van de klant en kunnen zo voor maatwerk en verdieping zorgen. Verbeterpunten worden niet aangedragen door de respondenten. Een van hen geeft Menea nog wel mee om aandacht te blijven besteden aan de prijzen van de trainingen. Allen zijn bereid om Menea aan te bevelen aan anderen.

8 6 Klanttevredenheidsonderzoek Cedeo Outplacement Aantal referenten ondervraagd: 10 Score tevredenheid Voortraject 70% 30% Plan van aanpak 60% 40% Uitvoering 70% 30% Adviseurs 10% 50% 40% Afronding 70% 20% Organisatie en Administratie 10% 50% 40% Relatiebeheer 70% 30% Prijs-kwaliteitverhouding 50% 20% Tevredenheid projectuitvoering / samenwerking totaal 70% 30% 1 = zeer ontevreden 2 = ontevreden 3 = noch ontevreden/noch tevreden 4 = tevreden 5 = zeer tevreden Eén referent onthoudt zich van een oordeel over de afronding. Drie referenten onthouden zich van een oordeel over de prijs-kwaliteitverhouding. Toelichting op de gegeven antwoorden: Voortraject Men is op verschillende manieren terecht gekomen bij Menea. Vaak is het bureau al langer bekend binnen de organisatie en in sommige gevallen is men door een collega of relatie op Menea gewezen. Ter illustratie: Op advies van de vakvereniging zijn we bij hen terecht gekomen en Een collega heeft in het verleden een traject bij een coach van Menea gelopen en was heel tevreden daarover. Verschillende redenen komen naar voren om voor dit bureau te kiezen, zoals: de positieve referenties, de professionele organisatie, de landelijke dekking en de goede naam. Enkele uitspraken: Ze hadden een goed aanbod en hadden een professionele uitstraling, Vanuit het verleden hadden we goede ervaringen in de richting van verzuimbegeleiding en In ons sociaal plan hebben we een voorkeur uitgesproken voor Menea. Vooraf vinden gesprekken plaats met de opdrachtgever en de kandidaat om de loopbaanvraag helder te krijgen en eventuele wensen in kaart te brengen. Ook wordt in deze gesprekken uitleg gegeven over de werkwijze en mogelijkheden bij Menea. Het voortraject wordt door de respondenten positief beoordeeld.

9 7 Plan van aanpak Over het plan van aanpak van het traject zijn allen goed te spreken. Bij het opstellen van het programma wordt heel goed gekeken naar de behoefte van zowel de opdrachtgever als de kandidaat. Enkele citaten ter illustratie: Er is soms met de opdrachtgever al een pakket afgesproken, maar daarin is wel ruimte voor een individuele aanpak, De vraag was duidelijk en daar hebben ze goed naar geluisterd, Ze hebben heel goed geluisterd naar de wensen en het verhaal van de werkgever en de medewerker, We hebben vaste afspraken voor wat betreft het traject en het budget en binnen dat kader weten ze altijd een goed programma neer te zetten en Het plan van aanpak kan per individu heel verschillend zijn, maar past altijd binnen onze vraag. De kosten van het traject zijn vooraf bekend en worden vastgelegd in een offerte. Uitvoering Men is tevreden of zeer tevreden over de uitvoering van de trajecten. De referenten worden op de hoogte gehouden van de vorderingen, maar omdat het in de meeste gevallen om outplacement gaat hebben ze niet de behoefte om in detail de inhoud van het traject te weten. Over het algemeen komen in de trajecten een aantal vaste onderdelen terug, zoals coachingsgesprekken, workshops over diverse onderwerpen en ondersteuning bij het solliciteren, maar dit is wel sterk afhankelijk van de behoefte van de kandidaat. Een en ander wordt geïllustreerd door de volgende uitspraken: Het ging om loopbaanbegeleiding. De medewerker heeft een aantal gesprekken gehad over wat hij kon, wat hij wilde en hoe hij dat het beste aan anderen kon overbrengen. Hij heeft ook nog meegedaan aan een aantal workshops, waaronder één over LinkedIn, Het heeft bestaan uit coachingsgesprekken, kijken naar het C.V., het zoeken naar vacatures, solliciteren en een workshop over Social Media, Het was een kort traject, want de kandidaat had al snel een nieuwe baan, maar hij vond het wel heel goed dat hij in het traject heeft kunnen stil staan bij wat hij wil en wat hij kan en Ik krijg in ieder geval maandelijks een terugkoppeling over de stand van zaken en dat is voldoende. Bij outplacement hoef ik geen details te weten van de uitvoering van het traject. Adviseurs De kwaliteit van de adviseurs wordt door de meeste respondenten positief beoordeeld. Er wordt gesproken over prettige personen, die een klik en vertrouwensrelatie weten te bewerkstelligen met de kandidaat. Ook de flexibiliteit tijdens het traject en de aandacht voor de klant worden als positief punt genoemd. Ter illustratie: Er was een duidelijke klik en hij heeft de medewerker enorm geholpen, Ze kunnen de mensen goed lezen en kunnen daardoor maatwerk leveren, Ze hebben gezorgd voor een prima slagingspercentage, Ze luisteren heel goed en koppelen regelmatig op een goede manier naar mij terug, waar de kandidaat staat en Hij heeft een band weten op te bouwen met de medewerker en heeft ervoor gezorgd, dat de medewerker het vertrouwen terug heeft gekregen. Een van hen is niet helemaal tevreden op dit onderdeel en beargumenteert dit als volgt: Men was niet eenduidig in de kwaliteit en frequentie van de terugkoppeling naar mij tijdens de trajecten. Misschien waren de afspraken op dit punt niet helemaal duidelijk, maar ik vind dit wel een verbeterpunt. Afronding Bij een van de referenten is het traject nog niet afgesloten, omdat het door omstandigheden tijdelijk is stopgezet om op een later tijdstip, indien gewenst, weer vervolgd te worden. Hij geeft dan ook nog geen score voor dit onderdeel. De anderen laten zich positief uit over de afronding. De trajecten worden over het algemeen afgesloten met een eindrapportage en een evaluatie. Allen zijn tevreden over de resultaten, die zijn geboekt met de trajecten, zoals naar voren komt uit de volgende citaten: De medewerker is geholpen om een vervolgstap te zetten in zijn carrière. Hij had daarvoor genoeg aan een minimum aantal gesprekken en is toen met het traject gestopt, De kandidaat heeft als afsluiting zelf een verslag gemaakt van het traject en Nadat de kandidaat snel een andere werkkring had gevonden, is het traject in onderling overleg voortijdig gestopt. Meerdere respondenten geven aan, dat het bureau nog nazorg geeft na het stoppen van het traject als de kandidaat dat wil. De coach is altijd nog bereikbaar voor vragen of een stukje ondersteuning, als daar behoefte aan is, geeft een van hen aan. Men is goed te spreken over de resultaten van de trajecten.

10 8 Organisatie en Administratie De meerderheid is tevreden tot zeer tevreden over de organisatie en administratie van het bureau. Volgens hen worden de afspraken nagekomen en kloppen de rekeningen met de afspraken in de offerte. Meestal maakt men gebruik van vaste contactpersonen en die zijn zowel per telefoon als per goed te bereiken. Informatie wordt op tijd opgestuurd en flexibiliteit naar de klant toe staat bij Menea hoog in het vaandel. Op het moment dat er een klacht wordt geuit naar het bureau, wordt deze direct opgepakt en naar tevredenheid opgelost. Een van de geïnterviewden is niet tevreden over de organisatie en administratie. Dit heeft te maken met de al dan niet onduidelijke afspraken over de terugkoppeling tijdens het traject en fouten in de facturatie. Hij merkt hierbij wel op, dat zijn contactpersoon bij Menea direct actie heeft ondernomen na het signaleren van de problemen en voor oplossingen heeft gezorgd. Relatiebeheer Over de wijze, waarop Menea de relatie onderhoudt met de klanten, worden in de interviews alleen maar positieve geluiden gehoord. In de meeste gevallen wordt regelmatig contact gezocht met de klant en wordt informatie verstuurd in de vorm van mailings en s. Enkele uitspraken: Ze zoeken regelmatig contact en sturen informatie, maar gelukkig niet te veel, Het contact verloopt niet via mij, maar ik weet hen te vinden als het nodig is en dat vind ik prima en Als er iets is, wordt dat heel laagdrempelig opgepakt door de accountmanager. Prijs-kwaliteitverhouding Twee referenten onthouden zich van een oordeel op dit onderdeel, omdat ze geen zicht hebben op de prijs van het traject. Een van de geïnterviewden geeft geen score, omdat hij geen vergelijking heeft gemaakt met andere bureaus die soortgelijke trajecten aanbieden. De rest is positief tot zeer positief over de prijs-kwaliteitverhouding. Ter illustratie: Het is prima, als ik het vergelijk met anderen, Hun prijzen zijn marktconform en de geleverde kwaliteit is goed en De prijs is oké en het belangrijkste vind ik, dat de medewerker verder is geholpen. Tevredenheid projectuitvoering / samenwerking totaal Over het geheel gezien zijn allen tevreden tot zeer tevreden over de uitvoering van de trajecten en de samenwerking met het bureau. Als sterke punten komen onder andere in de interviews naar voren: de landelijke dekking, de deskundigheid, de toegankelijkheid, de kennis van de organisatie van de klant, het relatiebeheer door de accountmanager en de laagdrempeligheid. Enkele uitspraken: De professionaliteit en de goede naam van het bureau geven de kandidaat vertrouwen, Ze weten een positieve sfeer te creëren en weten een perspectief te bieden voor de medewerker, Ze zijn heel professioneel in hun werkwijze en weten wat er speelt in de zakelijke wereld, Ze begeleiden op een goede manier de kandidaat in het sollicitatieproces en denken met hem mee, bijvoorbeeld bij het opzetten van LinkedIn en Ze kijken echt naar wat de medewerker nodig heeft, naar het individu, en kunnen goed luisteren. Naast de verbeterpunten, die al eerder zijn genoemd, heeft een van de respondenten nog een tip voor het bureau. Ze kunnen misschien iets meer aan sales doen door mee te denken en hun dienstverlening te koppelen aan actuele ontwikkelingen, zoals subsidies en brancheflow, aldus deze referent. Allen zijn bereid om Menea aan te bevelen aan anderen als loopbaanbegeleidingsbureau.

11 9 Bezoekverslag Dit bezoekverslag is opgesteld door Cedeo. Het vormt een samenvatting van het gesprek dat adviseur mevrouw T.M. Meijer - van Staveren voerde met Menea op Algemeen Menea (Mens en Arbeid) biedt als samenwerkende partner van de opdrachtgever al 25 jaar een totaalpakket aan diensten en producten op het vakgebied van Personeel & Organisatie. Menea is één van de grotere bureaus voor geïntegreerde P&O toepassingen in Nederland, onafhankelijk en gespecialiseerd in personeel- en organisatie vraagstukken met name op de gebieden loopbaanadvies en -scans, outplacement en reïntegratie 2 e spoor. De trainingen zijn met name geschikt voor veranderingen voor en door groepen op management en medewerkers niveau. De dienstverlening van Menea kent vier labels: PéZet (werving en selectie en detachering) Menea Mobiliteit (outplacement, re-integratie en mobiliteit) Psychologisch adviesbureau Hof (testen en assessments, loopbaancoaching) Menea Development (training, coaching, loopbaanbegeleiding) De Cedeo-onderzoeken betreffen de kernactiviteiten van de labels, Mobiliteit en Development, die vaak ingezet worden in relatie tot de activiteiten van de andere labels (bijvoorbeeld testen en assessments). Menea ontwikkelt trajecten waarin resultaatgerichtheid en integriteit hand in hand gaan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nieuwegein. Menea heeft een landelijke dekking. Kwaliteit Het bureau is een resultaatgerichte en betrokken partner. Om de gewenste kwaliteit te kunnen leveren, analyseert Menea uitvoerig de situatie. Vanuit de jarenlange ervaring en hun expertise is het bureau in staat kwalitatieve en pragmatische maatwerkoplossingen aan te bieden met een duurzaam resultaat. Het ontwerp van alle programma s (training, coaching, loopbaanbegeleiding, outplacement) geschiedt in samenwerking en nauw overleg met de opdrachtgever. Vervolgens wordt er gekeken welke adviseur/trainer de beste papieren heeft om het traject te begeleiden. Daarbij gaat het - naast inhoudelijke expertise - ook om de klik met de opdrachtgever en de beoogde doelgroep of kandidaat. De trainers/adviseurs van Menea denken en begeleiden vanuit de visie dat ieder mens beschikt over een zelfsturend vermogen. Zij helpen, coachen en stimuleren het zelfsturend vermogen van de medewerker en trachten de medewerker bewust te maken van zijn of haar drijfveren in combinatie met hun aanwezige capaciteiten, kennis en vaardigheden. De professionaliteit van de in te zetten medewerkers (zowel vast als freelance) wordt geborgd door bijscholing en intervisie. Daarnaast besteedt men structureel aandacht aan de kwaliteit door de evaluaties zorgvuldig te analyseren en daar waar nodig, actie op te ondernemen. Verder is er binnen Menea een avondschool opgericht, die door veel trainers/adviseurs bezocht wordt. Continuïteit Het gaat goed met Menea. In de loop der jaren is het bureau steeds meer gesprekspartner van de klanten geworden. Het bureau heeft veel samenwerkingspartners zoals werkgevers- en werknemersorganisaties, arbodiensten en verzekeraars. Momenteel heeft Menea vooral opdrachtgevers uit de profit sector uit zeer uiteenlopende branches: van de industrie( waaronder grote industriële werkgevers), tot ondermeer de bouw, de zorg, retail, woningcorporaties, kinderdagverblijven en banken en verzekeraars. Mede op basis van het goede resultaat van het klanttevredenheidsonderzoek en de informatie die tijdens het bezoek is verstrekt, acht Cedeo de continuïteit van Menea voor de komende periode gewaarborgd.

12 10 Bedrijfsgerichtheid Menea levert écht maatwerk en ziet advies als het begin hiervan. Het gaat om ondersteunen en meedenken. Als er een opleidingsvraag komt, wordt daar uitgebreid over gepraat. Dit gesprek kan uitmonden in een opleidingsactiviteit c.q. trainingstraject, maar soms ook ligt een andere oplossing meer voor de hand. De toekomstige trainer wordt in een vroeg stadium bij de voorbereidende gesprekken betrokken en hij stelt ook zelf het trainingsmateriaal samen. Zowel het voortraject als de implementatiefase zijn volgens Menea cruciaal voor het bereiken van een blijvend resultaat. In de tussenliggende periode is het belangrijk dat zoveel mogelijk on the job wordt geëxperimenteerd met de stof die tijdens kortdurende trainingsmomenten wordt aangeboden. Tussentijdse coaching en begeleiding bij intervisie behoort hierbij tot de mogelijkheden. Bij loopbaanbegeleidingstrajecten en outplacement hecht Menea sterk aan samenwerking met de opdrachtgever. Met de opdrachtgever zal dan ook na het intakegesprek met de medewerker afstemming plaatsvinden over het doel en het resultaat van het begeleidingstraject. Ook over de evaluatiemomenten gedurende het begeleidingstraject worden met de opdrachtgever heldere afspraken gemaakt. Bij loopbaanbegeleiding en outplacement wordt gewerkt aan een helder loopbaanperspectief binnen en buiten de eigen organisatie en het in beweging zetten van de medewerker in de richting van dit perspectief. Niet onvermeld mag blijven dat kandidaten, gedurende hun begeleiding, toegang hebben tot Menea JobXS, een instrument dat toegang geeft tot alle vacatures op internet.

13 11 Conclusie van de Stichting Cedeo Bedrijfsopleidingen Op basis van de positieve uitslag van het uitgevoerde Klanttevredenheidsonderzoek is het instituut toegestaan voor de periode van twee jaar het predikaat Cedeo-erkend te voeren. Daarnaast heeft het instituut recht op: De mogelijkheid om gebruik te maken van de vermelding Cedeo-erkend voor PR-activiteiten Opname in de Nederlandse Opleidingen Databank waaruit de volgende publicaties verschijnen: - Opleidingenmonitor Compact - Opleidingenmonitor Professioneel - Opleidingenmonitor Corporate Deze uitgaven vormen voor opleidingsverantwoordelijken de bron om te zoeken naar voor de organisatie geschikte opleidingen; Positieve advisering via de opleidingenhelpdesk Opname op de website van Cedeo:

Klanttevredenheidsonderzoek. Compagnon

Klanttevredenheidsonderzoek. Compagnon Klanttevredenheidsonderzoek Compagnon 1-4-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Compagnon 2 A. Cedeo-erkenning 1. Achtergrond Er zijn

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Right Management Nederland B.V.

Klanttevredenheidsonderzoek. Right Management Nederland B.V. Klanttevredenheidsonderzoek Right Management Nederland B.V. 1-4-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Right Management Nederland B.V.

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Matchcare HR Services BV

Klanttevredenheidsonderzoek. Matchcare HR Services BV Klanttevredenheidsonderzoek Matchcare HR Services BV 1-1-2017 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Matchcare HR Services BV 2 A. Cedeo-erkenning

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Lee Hecht Harrison

Klanttevredenheidsonderzoek. Lee Hecht Harrison Klanttevredenheidsonderzoek Lee Hecht Harrison 1-4-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Lee Hecht Harrison 2 A. Cedeo-erkenning 1.

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Olympia Uitzendbureau

Klanttevredenheidsonderzoek. Olympia Uitzendbureau Klanttevredenheidsonderzoek Olympia Uitzendbureau KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Olympia Uitzendbureau vanuit de invalshoek van de cliënt. INHOUDSOPGAVE CLIËNTENAUDIT

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek AVOP 04-04-2019 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van AVOP vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie van de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek VWSC BV

Klanttevredenheidsonderzoek VWSC BV Klanttevredenheidsonderzoek VWSC BV 1-10-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 VWSC BV 2 A. Cedeo-erkenning 1. Achtergrond Er zijn

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Ten Duis personeelsmanagement 18-08-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Ten Duis personeelsmanagement vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Arbo Concern

Klanttevredenheidsonderzoek. Arbo Concern Arbo Concern KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Arbo Concern vanuit de invalshoek van de cliënt. INHOUDSOPGAVE CLIËNTENAUDIT BLIK OP WERK... 1 1. ACHTERGROND...

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Sales Improvement Group B.V. 13-12-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Sales Improvement Group B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek LoopbaanNaPolitiek 25-02-2019 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van LoopbaanNaPolitiek vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek ISA Training & Coaching B.V. 08-08-2011 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ISA Training & Coaching B.V. vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek TrajectConsult bv 11-03-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van TrajectConsult bv vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Stichting Ons Bedrijf

Klanttevredenheidsonderzoek. Stichting Ons Bedrijf Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Ons Bedrijf KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting Ons Bedrijf vanuit de invalshoek van de cliënt. INHOUDSOPGAVE CLIËNTENAUDIT

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Menea 13-03-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Menea vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie van de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Senze 20-06-2013 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Senze vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Carrière Switch b.v. 11-08-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Carrière Switch b.v. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Op Eigen Kracht 20-09-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Bureau Op Eigen Kracht vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek OAB Dekkers BV 01-02-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van OAB Dekkers BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Margolin

Klanttevredenheidsonderzoek. Margolin Klanttevredenheidsonderzoek Margolin KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Margolin vanuit de invalshoek van de cliënt. INHOUDSOPGAVE CLIËNTENAUDIT BLIK OP WERK...

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Focus Conferences 27-10-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Focus Conferences vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Thaeles BV 08-05-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Thaeles BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Randstad HR solutions 27-06-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Randstad HR solutions vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Langenberg advies in verandering 23-02-2010 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Langenberg advies in verandering vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Carrera C 20-11-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Carrera C vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ISA Training & Coaching B.V. 18-04-2019 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ISA Training & Coaching B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant ()

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Zuidema bv 10-11-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Bureau Zuidema bv vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Learnit Training 30-08-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Learnit Training vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek KG Online Marketing Academy 24-08-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van KG Online Marketing Academy vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Jeugdzorg Groningen 09-09-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Bureau Jeugdzorg Groningen vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting MOC t Kabouterhuis 24-06-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting MOC t Kabouterhuis vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek B&T 26-09-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van B&T vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Tempo-Team Employability 12-09-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Tempo-Team Employability vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek AVOP 31-01-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van AVOP vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Matchcare HR Services BV 06-01-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Matchcare HR Services BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek BOBA Opleidingen B.V. 25-01-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van BOBA Opleidingen B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek NextJob Outplacement 29-11-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van NextJob Outplacement vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Sales Improvement Training B.V. 13-12-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Sales Improvement Training B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek LTP 30-08-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van LTP vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek SWA HR Diensten B.V. 21-10-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van SWA HR Diensten B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek LTP 04-10-2018 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van LTP vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ProPerformance B.V. 23-06-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ProPerformance B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Focus Advisering Training Coaching 22-02-2012 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Focus Advisering Training Coaching vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek TACC Talen-Communicatie-Centrum Sauer 19-05-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van TACC Talen-Communicatie-Centrum Sauer vanuit verschillende invalshoeken: vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Compaen Groep 17-06-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Compaen Groep vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Durven & Doen 15-09-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Durven & Doen vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Metalektro Personeelsdiensten 21-07-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Metalektro Personeelsdiensten vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Matchcare HR Services BV 06-12-2010 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Matchcare HR Services BV vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Censor Bestuur 07-04-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Censor Bestuur vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek PCI Languages 17-03-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van PCI Languages vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Carrera C 20-10-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Carrera C vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Focus Nederland 12-09-2018 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Focus Nederland vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Horizon Jeugdzorg en Onderwijs Horizon Academie 17-07-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek IPOL, Instituut Politieonderwijs & Trainingen BV 30-11-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van IPOL, Instituut Politieonderwijs & Trainingen BV vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek You Improve BV 10-06-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van You Improve BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Spiff B.V. 08-07-2013 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Spiff B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Spirit Jeugd en Opvoedhulp Spirit Academie 08-07-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Spirit Jeugd en Opvoedhulp vanuit verschillende invalshoeken: vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Elycio Talen 15-06-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Elycio Talen vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek itsme Industrial Automation Opleidingen 24-01-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van itsme Industrial Automation vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Outing Holland 20-11-2012 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Outing Holland vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek The Square Mile 01-06-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van The Square Mile vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Taalcentrum-VU 27-11-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Taalcentrum-VU vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek LTC Language Training Centre B.V. 26-01-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van LTC Language Training Centre B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Quiris Adviesgroep bv 06-09-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Quiris Adviesgroep bv vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek De Keerzijde BV 09-06-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van De Keerzijde BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek TACC Talen-Communicatie-Centrum 09-03-2018 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van TACC Talen-Communicatie-Centrum vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Concept Klanttevredenheidsonderzoek Viwin coaching, training en advies 27-11-2008 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Viwin vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Jeugdbescherming Akademie 18-10-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Jeugdbescherming Akademie vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Loo van Eck 27-08-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Loo van Eck vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Loo van Eck 28-08-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Loo van Eck vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Kookstudio Thorn 10-08-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Kookstudio Thorn vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek STE Languages 28-09-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van STE Languages vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Focus Nederland 30-09-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Focus Nederland vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Tinguely-Academy 14-04-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Tinguely-Academy vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Eurolangues 15-09-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Eurolangues vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Taalcentrum-VU 01-12-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Taalcentrum-VU vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Alex van Groningen Corporate & Finance Training 20-10-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Alex van Groningen Corporate & Finance Training vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek IMK Opleidingen B.V. 19-01-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van IMK Opleidingen B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek BVS-schooladvies 17-11-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van BVS-schooladvies vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Geef me de 5 academie 20-07-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Geef me de 5 academie vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Vitree 10-12-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Vitree vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek MEEK2 B.V. 24-11-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van MEEK2 B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Juvent 08-12-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Juvent vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek VMR Partners BV Commerciële Groei / Training en Coaching 20-04-2012 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van VMR Partners BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Yulius Academie 26-08-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting Yulius vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ROC Midden Nederland Bedrijfsopleidingen 21-02-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ROC Midden Nederland Bedrijfsopleidingen vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Focus Advisering Training Coaching 22-04-2010 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Focus Advisering Training Coaching vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ArjoHuntleigh 27-02-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ArjoHuntleigh vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg Academie 29-06-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek DenkProducties 27-10-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van DenkProducties vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg Academy 29-04-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek DIOR Academy 18-05-2018 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van DIOR Academy vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Censor Voor de verandering 07-04-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Censor Voor de verandering vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Plieger Training bv 22-07-2009 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Plieger Training bv vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Conducto BV 07-09-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Conducto BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek STOC, Scholings-, Trainings- en Opleidingscentrum 07-06-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van STOC, Scholings-, Trainings- en Opleidingscentrum vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Philipse Business School 03-03-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Philipse Business School vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Geoplan 11-09-2018 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Geoplan vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie van

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek 5d coaching-training-advies 12-05-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van 5d coaching-training-advies vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Publiek Domein 26-05-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Publiek Domein vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie