Raadsbijlage Voorstel tot het verlenen van een bijdrage in de fusiekosten van de Nieuwe Welzijnsorganisatie Eindhoven

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raadsbijlage Voorstel tot het verlenen van een bijdrage in de fusiekosten van de Nieuwe Welzijnsorganisatie Eindhoven"

Transcriptie

1 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 266 Inboeknummer OOU Beslisdatum Bliw 5 december 2000 Dossiernummer Raadsbijlage Voorstel tot het verlenen van een bijdrage in de fusiekosten van de Nieuwe Welzijnsorganisatie Eindhoven 1 Inleiding Op 9 oktober 2000 besloot u akkoord te gaan met de definitieve beeindiging van subsidierelaties ten gunste van de nieuw op te richten instelling voor stedelijk en gebiedsgericht welzijn. In dit dossier werd u er op gewezen dat een nota over de reorganisatiekosten separaat zou worden voorgelegd. Het gaat daarbij om noodzakelijk te maken kosten die een efficiente bedrijfsvoering en synergie in de uitvoering mogelijk maken. Inmiddels heeft de Raad van Toezicht de extra kosten, rechtstreeks als gevolg van de fusie, in beeld gebracht. Ook heeft zij dekkingsvoorstellen gedaan. Hierover is ambtelijk en bestuurlijk onderhandeld. 2 Probleemstelling De juridische fusie van de welzijnsinstellingen tot een grote instelling voor stedelijk en gebiedsgericht welzijn zal naar verwachting per 1 januari 2001 een feit zijn. Volgens de planning van de Raad van Toezicht moet vervolgens per 1 juli 2001 het ondernemingsplan afgerond zijn en zal in de tweede helft van 2001 gewerkt worden aan de implementatie van de nieuwe organisatie. De inzet is dat de nieuwe organisatie per 1 januari 2002 operationeel is. Wij hechten er groot belang aan dat dit fusieproces goed verloopt. Sij het van start gaan van de reorganisatie van het welzijnsveld was duidelijk dat ook hierin "de kosten voor de baat" gaan. Eerdere fasen van dit proces zijn door u gefaciliteerd. Ook met de uitvoering van de laatste fase, fase 4, zijn kosten gemoeid. 3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes De reorganisatie van het welzijnsveld moet, zoals al eerder aangegeven, uiteindelijk resulteren in de volgende maatschappelijke effecten: welzijnsproducten en -diensten die dicht bij de burger staan; een betere positionering van het welzijnsveld, zodat zij een belangrijke bijdrage kan leveren aan de sociale kwaliteit van de samenleving; een samenhangend en herkenbaar welzijnsaanbod voor het gehele welzijnsveld waarin productvernieuwing verankerd is; versterking van het relatienetwerk tussen het welzijnsveld en aanpalende maatschappelijke sectoren (politie, onderwijs, gezondheidszorg, sport, cultuur, enz.).

2 %? w++ Raadsbijlage nummer 266 De instelling geeft daarnaast in het concept fusiedocument aan wat ze met de fusie wil bereiken en welke missie daaraan ten grondslag ligt. Uit dit concept fusiedocument blijkt dat de instelling ambities heeft die zowel in lijn liggen met de eigen missie als met de door de gemeente Eindhoven beoogde effecten van de fusie. De realisering hiervan vergt een investering. Deze investering kan niet uitsluitend door de deelnemende instellingen worden opgebracht. De tot nu toe versterkte middelen zijn nodig gebleken voor de kosten welke in 2000 zijn gemaakt. Met name de keuze voor een kwalitatief hoogwaardig bureau als "bouwarchitect" en als begeleider van de implementatie heeft hogere kosten met zich meegebracht dan voorzien. 4 Wijze van aanpak / oplossingsrichting De Raad van Toezicht heeft een begroting gemaakt van de fusiekosten (zie paragraaf 5). Daarbij is uitgegaan van de opbouw van een organisatie die niet alleen qua structuur, maar ook qua werkwijze aansluit op de eisen die aan een toekomstgerichte en adequaat opererende organisatie gesteld worden. Ook wordt aansluiting gezocht bij de veranderende omgeving van de instelling, waaronder de gemeente Eindhoven, die qua structuur en werkwijze eveneens drastische wijzigingen ondergaat (Stadsdeelkantoren, reorganisatie sector Welzijn). Eigen vermogen. Allereerst is bezien of de nieuwe instelling de fusiekosten kan dekken uit het eigen vermogen, opgebouwd uit de eigen vermogens van de fuserende instellingen. Conform raadsbesluit wordt de instelling in 2001 in staat gesteld een eigen vermogen op te bouwen van maximaal 10s/a. Dit percentage, gekoppeld aan een inzichtelijke en volledige begroting, biedt voldoende ruimte om tegenslagen op te vangen, in te spelen op maatschappelijke ontwikkelingen en niet voorziene activiteiten uit te voeren. Zij omvat niet de voorzieningen waar onmiddellijke en/of duidbare verplichtingen tegenover staan. Gerelateerd aan het subsidiebedrag van f ,ÃćâĆňâĂİ betekent dit een noodzakelijk geacht eigen vermogen van f ,ÃćâĆňâĂİ. Het onderzoek van Ernst 5 Young laat zien dat per ultimo 1999 de gezamenlijke instellingen over een eigen vermogen beschikten van f 2.382,039,ÃćâĆňâĂİ. Deze bedragen komen nagenoeg overeen. Inmiddels is echter gebleken dat deze vermogenspositie onder neerwaartse druk is komen te staan, waardoor het eigen vermogen van de nieuwe instelling onder de kritische grens raakt. In het lopende jaar, het jaar 2000, moeten met name MWE en SVE interen op het eigen vermogen (met respectievelijk f ,ÃćâĆňâĂİ en f ,ÃćâĆňâĂİ ) als gevolg van een teruglopende inkoop van trajecten vanuit de dienst Werk, Zorg en Inkomen. Daarnaast loopt nog de afwikkeling van garantiestelling bij BWE.

3 Raadsbijlage nummer 266 Algemeen. Tijdens bestuurlijke en ambtelijke besprekingen met de bouwarchitect is gekeken naar de noodzaak, de hoogte en de onderbouwing van de begrotingsposten. Ook is gesproken over de eigen dekkingsmogelijkheden van de fusiekosten: a de "normaal geachte" eigen inzet en mogelijkheden van instellingen in het eigen fusieproces; b de financiele mogelijkheden binnen de huidige begroting waarin prioritering en inzet van bestaande middelen mogelijk zijn; c de vertaling van financiele meevallers die (naast extra kosten) in een fusieproces voorkomen (bijvoorbeeld tijdelijk onvervulde vacatures e.a.). Ad a In de begroting is onder de punten 1 t/m 4 de inzet van personeel becijferd. Deze inzet wordt door de instelling geleverd. Verder worden vergaderkosten, kantoorkosten en bestuurskosten (punt 5 en 7) door de instelling uit eigen middelen gedekt. Het eigen vermogen van de gezamenlijke instellingen wordt, uitgaande van het eigen vermogen ultimo 1999, ter dekking van de fusiekosten belast met 10s/o. Ad b In 2001 zullen werkzaamheden uitgevoerd worden op basis van ongewijzigd beleid. Dat betekent dat de middelen voor het overgrote deel vastliggen. Wel is prioritering mogelijk in de budgetten voor opleidingen en voor communicatie/pr. Van beide budgetten wordt 50e/a ingezet voor "nieuw beleid". Ad c In 2001 zullen de dan nog te onderscheiden onderdelen van de nieuwe instelling (gelijk aan de huidige 11 instellingen) op basis van bestaand beleid het werk uit moeten voeren. Tegelijkertijd worden de 11 instellingsonderdelen omgevormd tot een nieuwe organisatie met nieuwe structuur en opnieuw benoemd personeel in Continuiteit van management in 2001 is noodzakelijk. Bij een beperkt aantal instellingen is de directeurfunctie vanwege de ontwikkelingen na vertrek van de zittende directeuren niet structureel ingevuld (BWE, SDW, MWE). Wel dient ook bij deze instellingsonderdelen het management in 2001 goed geregeld te zijn. Dit kost, vanwege het tijdelijke karakter, vaak meer dan bij een regulier ingevulde functie het geval zou zijn. De instelling geeft aan het management van de in 2001 nog bestaande 11 instellingsonderdelen budgettair neutraal te kunnen regelen. Financiele meevallers zijn echter niet te verwachten. Conclusie. Als gevolg van voorspelbaar verlies in 2000 raakt het eigen vermogen van de gezamenlijke instellingen onder de grens van 10e/o van het subsidiebedrag. De door de voorlopige Raad van Toezicht aangegeven dekking vanuit het eigen vermogen van f ,ÃćâĆňâĂİ kan, zoals zij aangeven, niet verder worden opgevoerd. Ook geven zij aan dat ten aanzien van overige dekkingsmogelijkheden vanuit de instellingen het

4 /CT. Raadsbijlage nummer 266 (0,5 formatieplaats) f ,ÃćâĆňâĂİ f ,ÃćâĆňâĂİ maximaal haalbare bereikt. Dit betekent dat de Raad van Toezicht voor het overige deel een beroep doet op de gemeente Eindhoven. In de eerste conceptbegroting van de fusiekosten werd f ,ÃćâĆňâĂİ opgenomen voor noodzakelijke ICT-voorzieningen. Door de gemeente is toen de vraag gesteld of er niet naar gestreefd moet worden om, in het verlengde van de keuze voor "Eindhoven voorop in technologie" en de wens om qua ICT-voorzieningen "state of the art" neer te zetten en aan te sluiten op de ontwikkelingen binnen de Kenniswijk, kwaliteit als uitgangspunt te nemen. Hiermee krijgt, in de lijn van het beleid "Kenniswijk", de innovatieve dienstverlening aan burgers met behulp van ICT vanuit de Nieuwe Welzijnsorganisatie de aandacht die het verdient. Ook is het welzijnsveld een belangrijke omgevingsfactor voor de gemeentelijke sector Welzijn, die er in haar eigen reorganisatievoorstel vanuit gaat dat het veld qua ICT-voorzieningen congruent is met de gemeente Eindhoven. Alleen dan is het mogelijk een forse stap voorwaarts te zetten bij het efficienter en effectiever inrichten van de bedrijfsvoering van de nieuwe organisatie en van de sector Welzijn van de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling. Daarnaast zal in het onderzoek het doorzicht naar en de samenwerking met aanpalende sectoren als woningbouwcooperaties, politie, jeugdzorg en maatschappelijke opvang ook in ICT termen gemaakt moeten worden. De kosten die gepaard gaan met deze, door de gemeente geentameerde vraag zijn op dit moment niet, zelfs niet bij benadering, aan te geven. Wel moeten we ons realiseren dat het bedrag ten behoeve van ICT fors hoger uit zal komen dan oorspronkelijk begroot. Het is te verwachten dat de nieuwe organisatie die kosten niet alleen zal kunnen dragen. De ambitie om qua ICT de "state of the art" neer te zetten vergt vooronderzoek. In de begroting (zie paragraaf 5) is dan ook een bedrag uitgetrokken om een goed beeld te krijgen van de noodzakelijke ICT-inrichting en ICT-aanpassingen en de kosten daarvan. De Raad van Toezicht wordt verzocht dit onderzoek uit te doen voeren en uiterlijk medio 2001 het resultaat daarvan kenbaar te maken. Deze rapportage zal modulair worden opgebouwd, zodanig dat het mogelijk is hierin keuzes te maken. 5 Financiele gevolgen en risico s De begroting van de fusiekosten is als volgt opgebouwd: Post 1 Administratieve ondersteuning werkgroepen, Raad van Toezicht, bouwarchitect en het verzorgen van mailingen 2 Inzet directie en management voor inhoudelijke ondersteuning Raad van Toezicht en bouwarchitect tot afronding ondernemingsplan (1,0 formatieplaats/halfjaar)

5 f ,ÃćâĆňâĂİ ) Raadsbijlage nummer 266 f ,ÃćâĆňâĂİ ,ÃćâĆňâĂİ f ÃćâĆňâĂİ f ,ÃćâĆňâĂİ f ,ÃćâĆňâĂİ f ,ÃćâĆňâĂİ f ,ÃćâĆňâĂİ f ,ÃćâĆňâĂİ f ,ÃćâĆňâĂİ f ,ÃćâĆňâĂİ f ,ÃćâĆňâĂİ f ,ÃćâĆňâĂİ Deelname medewerkers aan werkgroepen en pilots (vijf werkgroepen, vijf personen, elk 10 dagen = uur x gemiddeld f 93,-) f , Overige extra tijdsinvestering medewerkers (200 dagen x 8 uur x gemiddeld f 93,-) Vergaderkosten, kantoorkosten Communicatiekosten (fusiebulletin 5x f 5.000,-) en het inrichten van een interactieve fusie-web site (f ,-) Bestuurskosten (kosten Raad van Toezicht, extra ondersteuning Platform/OR, afscheid oude besturen en representatie) f , Investering in stadsdeelgericht werken (huisvesting, opleiding/coaching etc.) Extra begeleiding, opleiding, coaching nieuwe werkwijze (600 personen, f 1.000,ÃćâĆňâĂİ per persoon). Daarvoor kan ca. twee dagen een op maat van de nieuwe welzijnsorganisatie gemaakte opleiding worden gevolgd 10 Ontwikkeling managementcapaciteiten voor de nieuwe managementfuncties (clustermanagement, management R&D en facilitair bedrijf en coordinatiefuncties in de clusters (ca. 60 personen, f 5.000,ÃćâĆňâĂİ per persoon) Werving en selectie management (drie a vier functies) 12 Salariskosten algemeen directeur Outplacement (maximaal acht personen, gemiddeld f , Aanpassing werkplekken ten behoeve van stadsdeelgericht werken, exclusief BTW Bouwarchitect, begeleiding implementatie in afnemende frequentie Overig extern advies (notaris, accountant en ander met name financieel en juridisch advies) Onderzoek naar opzet ICT-infrastructuur en de kosten daarvan Totaal f , Zoals in paragraaf 4 is aangegeven wordt de dekking van deze kosten voor een deel gevonden in middelen van de fusiepartners zelf, voor een ander deel wordt een beroep gedaan op de gemeente. Wij zijn van mening dat het voor de gemeente van groot belang is dat het fusieproces van de instelling kwalitatief hoogwaardig verloopt. Een bijdrage in de fusiekosten is daarbij van belang.

6 Raadsbijlage nummer 266 f ,ÃćâĆňâĂİ f ,ÃćâĆňâĂİ f ,ÃćâĆňâĂİ f ,ÃćâĆňâĂİ f ,ÃćâĆňâĂİ f ,ÃćâĆňâĂİ f ,ÃćâĆňâĂİ f ,ÃćâĆňâĂİ Aangezien de begroting is samengesteld uit indicatieve bedragen zijn wij van mening dat de instelling gebaat is met een budgettoekenning, zodat er ruimte ontstaat om tussen de verschillende posten te schuiven. Post 17, te weten de kosten van onderzoek naar de opzet van de noodzakelijke ICT infrastructuur, willen wij vanwege de belangen, zoals verwoord onder paragraaf 4 ICT, wel expliciet benoemen en hiervoor separaat f ,ÃćâĆňâĂİ toekennen. Wij zijn van mening dat deze budgettoekenning de vorm moet krijgen van een lumpsum. Dit betekent dat wij niet in zijn gegaan op een gedetailleerde bespreking van de verschillende kostenposten. Bij het bepalen van de hoogte van de lump-sum is uitgegaan van een eenmalige betaling per januari Aangezien de uitgaven verspreid over 2001 en mogelijk 2002 zullen plaatsvinden kan de instelling additioneel beschikken over rente-inkomsten, Daarnaast blijven eventuele meevallers binnen de onderscheiden posten voor de instelling beschikbaar. Dit overwegende, gekoppeld aan het feit dat de begroting als indicatief moet worden beschouwd, zijn wij bereid als lump-sum f ,ÃćâĆňâĂİ ter beschikking te stellen. Dekking van deze gemeentelijke bijdrage in de fusiekosten is gezocht in: a begroting van de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling, waarbij gekeken is naar de reguliere begroting en naar incidentele meevallers die voor de dekking van deze kosten kunnen worden ingezet. In de begroting blijken geen middelen gevonden te kunnen worden; b het budget Kenniswijk ten behoeve van de onderzoekskosten ICT. Gezien de relatie van het onderzoek met de expliciete aandacht die de dienstverlening aan de burgers met behulp van ICT vanuit de instelling daarin krijgt kunnen deze onderzoekskosten uit de hiervoor beschikbare middelen betaald worden. Dekki ngsvoorste/ Gezamenlijke Inzet van eigen personeel instellingen Inzet vanuit eigen begroting Uit eigen vermogen Prioritering binnen budgetten opleidingsbeleid en communicatie/pr Subtotaal gezamenlijkeinstellingen Gemeente Uit budget Kenniswijk Eindhoven Uit algemene middelen/saldireserve gemeente Eindhoven f , Subtotaal gemeente Eindhoven Totaal De bijdrage van de gemeente Eindhoven dient beschouwd te worden als eenmalig en maximaal. De fusiekosten dienen binnen de jaarrekening van de Nieuwe Welzijnsinstelling separaat verantwoord te worden.

7 Raadsbijlage nummer 266 De totale investering van de gemeente Eindhoven in het fusie/reorganisatieproces van het welzijnsveld (naast intensieve bestuurlijke en ambtelijke inzet) bedraagt bij toekenning: Fase 1 f ,ÃćâĆňâĂİ (raadsbesluit 10 september 1998) Fase 2 en 3 f ,ÃćâĆňâĂİ (raadsbesluit 15 november 1999) Fase 4 f. l 00Q ÃćâĆňâĂİ (nu voorliggend raadsbesluit) Totaa f ,ÃćâĆňâĂİ Ten aanzien van ICT is een aanvullend verzoek te verwachten. Voor wat betreft een eventuele reparatie van de kritische eigen-vermogensgrens moet bezien worden of dit aan de orde is zodra een actueel en definitief overzicht voorhanden is. 6 Overige gevolgen van de aanpak De verwachting is dat het welzijnsveld door middel van deze financiele impuls in staat zal zijn een inhaalslag te maken. Deze inhaalslag is noodzakelijk om, met een gezonde bedrijfsvoering als basis, de kwaliteit en omvang van welzijnsproducten aan te laten sluiten op de eisen die de omgeving daaraan stelt. En daarnaast om het mogelijk te maken dat welzijn een eigen en prominente rol speelt in planvorming, programmering en aanbod in de stad en stadsdelen van Eindhoven. Wij stellen u voor aan de toekenning een ontbindende voorwaarde te verbinden: toekenning vindt plaats niet eerder dan wanneer de fusie tussen de 11 betrokken instellingen een juridisch onomkeerbaar feit is. 7 Resultaten van overleg / inspraak Met de bouwarchitect en met de Raad van Toezicht is zowel bestuurlijk als ambtelijk overleg gepleegd. Tijdens deze overleggen zijn realiteit en noodzaak van opgevoerde fusiekosten getoetst en is vanuit de gemeente nadruk gelegd op de noodzaak van een goede ICT-voorziening. Over de uitkomsten van een onderzoek daarnaar wordt u geinformeerd. Na behandeling in de raadscommissie is het bestuurlijk overleg van de gezamenlijke instellingen uitgenodigd voor een overleg met de wethouder. Het bestuurlijk overleg heeft haar zorgen nogmaals uiteengezet. Hen is opnieuw toegelicht dat de ICTvoorziening en het eigen vermogen van de nieuwe instelling een eigen besluitvormingsproces zullen kennen. De instellingen hebben laten weten dat, omdat er nog geen plaatsingsplan van de nieuwe instelling beschikbaar is, de effecten van het sociaal plan niet te overzien zijn en de kosten nu niet in beeld kunnen worden gebracht. De wethouder heeft laten weten dat op enig moment een punt achter de reorganisatie moet worden gezet en dat problemen die daarna ontstaan op hun eigen merites moeten worden beoordeeld. De instellingen konden zich in de toelichting van de wethouder vinden.

8 Raadsbx lage nummer Communicatie Het besluit zal aan de voorlopige Raad van Toezicht van de Nieuwe Welzijnsorganisatie schriftelijk worden medegedeeld. 9 Advisering raadscommissie(s) De commissie voor maatschappelijke ontwikkeling hebben wij over dit voorstel gehoord. Haar advies ligt voor u ter inzage. De meerderheid in de commissie stemt in met het voorstel. Een minderheid behoudt haar stem voor tot de raadsbehandeling. Een andere minderheid gaat niet akkoord met het voorstel. Een ontwerpbesluit bieden wij u hierbij ter vaststelling aan. Burgemeester en wethouders van Eindhoven, N. van der Spek, loco-burgemeester. C. Tetteroo, secretaris.

9 Raadsbij lage nummer 266 Besluit De raad van de gemeente Eindhoven; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 5 december 2000, nr. 266; gelet op het advies van de commissie voor maatschappelijke opvang; besluit: 1 in te stemmen met een gemeentelijke bijdrage in de fusiekosten fase 4 van de Nieuwe Welzijnsorganisatie Eindhoven; 2 a in te stemmen met de facilitering van deze fusiekosten voor additioneel en eenmalig bedrag van f ,ÃćâĆňâĂİ ; b hieraan de voorwaarde te verbinden dat de fusie tussen de 11 betrokken instellingen een juridisch onomkeerbaar feit is; 3 de dekking van de additioneel benodigde middelen ad 2 te realiseren uit: a de stelpost Kenniswijk/Stedelijk Ontwikkelingsprogramma voor de post ICTonderzoek voor een bedrag van f ,ÃćâĆňâĂİ ; b de saldireserve voor een bedrag van f ,ÃćâĆňâĂİ ; c begrotingswijziging dienovereenkomstig vast te stellen; 4 de Raad van Toezicht van de Nieuwe Welzijnsorganisatie Eindhoven op te dragen een onderzoek uit te doen voeren naar de noodzakelijke ICT voorziening van de nieuwe instelling en een daaruit voortvloeiend modulair opgebouwd subsidieverzoek uiterlijk medio 2001 in te dienen; 5 de Raad van Toezicht van de Nieuwe Welzijnsorganisatie Eindhoven daarnaast op te dragen de fusiekosten binnen de jaarrekening apart te verantwoorden. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 18 december R.W. Welschen, voorzitter. C. Tetteroo, secretaris. wz

Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting Peuterspeelzalen Eindhoven naar aanleiding van de Rapportage Ernst 5

Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting Peuterspeelzalen Eindhoven naar aanleiding van de Rapportage Ernst 5 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 145 Inboeknummer OOU001696 Beslisdatum BRW 9 juni 2000 Dossiernummer 024.202 Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel inzake het afsluiten van de reorganisatie Buurtwerk

Raadsbij lage Voorstel inzake het afsluiten van de reorganisatie Buurtwerk gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 36 Inboeknummer OOU002454 Beslisdatum B&W 28 februari 2001 Dossiernummer 109.204 Raadsbij lage Voorstel inzake het afsluiten

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake garantiestelling Buurtwerk Eindhoven en

Raadsbijlage Voorstel inzake garantiestelling Buurtwerk Eindhoven en gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer 4a Inboeknummer oa Toooogo Beslisdatum BikW rg februari 2002 Dossiernummer ao8.6os Raadsbijlage Voorstel inzake garantiestelling Buurtwerk

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake hei beschikbaar stellen van een aanvullend

Raadsbijlage Voorstel inzake hei beschikbaar stellen van een aanvullend gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer 54 lnboeknummer 01J002111 Beslisdatum BTW 9 maart 2001 Dossiernummer 111.407 Raadsbijlage Voorstel inzake hei beschikbaar stellen

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake financiering Sociaal Raadslieden Werk

Raadsbijlage Voorstel inzake financiering Sociaal Raadslieden Werk gemeente Eindhoven Dienst Maatsehappelij ke en Culturele Zaken Raadsbij lage nummer 82 Inboeknummer OOU000666 Beslisdatum BaW4 april 2000 Dossiernummer 014.201 Raadsbijlage Voorstel inzake financiering

Nadere informatie

RaadsbijlageVoorstel inzake de analyse en Plan van Aanpak van de

RaadsbijlageVoorstel inzake de analyse en Plan van Aanpak van de gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 191 lnboeknummer OOU002531 Beslisdatum 26 september 2000 Dossiernummer 039.202 RaadsbijlageVoorstel inzake de analyse en Plan

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van de vigerende Bestuursovereenkomst in een Bestuursovereenkomst voor onbepaalde tijd

Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van de vigerende Bestuursovereenkomst in een Bestuursovereenkomst voor onbepaalde tijd gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 218 Inboeknummer OOU002717 Beslisdatum B&W 24 oktober 2000 Dossiernummer.043.205 Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het afstoten van de afdelingen Verhuur en Evenementen van de Stichting Dienstverlening Welzij nswerk

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het afstoten van de afdelingen Verhuur en Evenementen van de Stichting Dienstverlening Welzij nswerk 4cfi gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 35 Inboeknummer OOU003721 Beslisdatum BBrW 28 februari 2001 Dossiernummer 109.205 Raadsbijlage Voorstel tot het afstoten

Nadere informatie

gemeente Eindhoven betreffende de positie en taakuitvoering van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst.

gemeente Eindhoven betreffende de positie en taakuitvoering van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst. gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbijlage nummer r3o Inboeknummer 99N000332 Beslisdatum Bg W y juni r 999 Dossiernummer 923 2or Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot tijdelijke uitbreiding van middelen ten behoeve van de integrale schuldhulpverlening in Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel tot tijdelijke uitbreiding van middelen ten behoeve van de integrale schuldhulpverlening in Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer 247 Inboeknummer 99U003249 Beslisdatum BSW 2 november 1999 Dossiernummer 944.505 Raadsbijlage Voorstel tot tijdelijke uitbreiding

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het aanpassen van de bekabeling voor data en spraak in het gebouw Don Boscostraat y

Raadsbijlage Voorstel tot het aanpassen van de bekabeling voor data en spraak in het gebouw Don Boscostraat y gemeente Eindhoven Bouwtoezirht, Beheer en Vergunningen Raadsbijlage nummer t&9 Inboetnummer 9&joe& Sog Beshsdatum B%W s& Junx 1998 Dossxernummer &a6 4t4 Raadsbijlage Voorstel tot het aanpassen van de

Nadere informatie

schuldhulpverlening in Eindhoven

schuldhulpverlening in Eindhoven rm gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer 261 Inboeknummer OOU003263 Beslisdatum B&W 12 december 2000 D oss iernumm er 05 0. 5 02 Raadsbij lage Voorstel tot het vaststellen

Nadere informatie

RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele gevolgen van: invoering van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoersysteem

RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele gevolgen van: invoering van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoersysteem gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer 73 Inboeknummer OOU000440 Beslisdatum B8cW 4 april 2000 Dossiernummer 014.505 RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake vennootschapsbelasting N.V. Gasbedrijf Regio Eindhoven/N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake vennootschapsbelasting N.V. Gasbedrijf Regio Eindhoven/N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven %gr gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer S inboeknummer 9y TooSo9t Beslisdatum B&W so januari r 998 Dossiernummer Sop.s t 8 Raadsbijlage Voorstel inzake vennootschapsbelasting

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking van het gezondheidsbeleid

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking van het gezondheidsbeleid gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbij lage nummer 218 Inboeknummer 99U002762 Beslisdatum B%W 18 september 1999 Dossiernummer 938.201 Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel over de besteding van de opbrengst van de verkoop aandelen Bouwfonds

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel over de besteding van de opbrengst van de verkoop aandelen Bouwfonds r p gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbijlage nummer 135 Inboeknummer OOQ001816 Beslisdatum BBrW 30 mei 2000 Dossiernummer 022.305 Raadsbijlage Voorstel over de besteding van de opbrengst van de verkoop

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel tot het verhogen van de bijzondere bijstand voor zelfstandig wonende alleenstaande moeders in de leeftijd

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel tot het verhogen van de bijzondere bijstand voor zelfstandig wonende alleenstaande moeders in de leeftijd gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer 72 lnboeknummer OOU000499 Beslisdatum B8cw 4 april 2000 Dossiernummer 014.504 Raadsbij lage Voorstel tot het verhogen van

Nadere informatie

en invoering van die mogelijkheid in het Diaconessenhuis

en invoering van die mogelijkheid in het Diaconessenhuis gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer S lnboeknummer oxkoo436y Beslisdatum BTW ss januari zooz Dossiernummer 204.3o3 Raadsbijlage Voorstel tot het uitbreiden van de formatie

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken van een investeringssubsidie

Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken van een investeringssubsidie gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbijlage nummer r73 Inboeknummer 99Toox y4a Beslisdatum B&w 3r augustus r999 Dossiernummer 99Too r Z4a Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken van een

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het beschikbaar stellen van financiele middelen voor de inrichting van de ICT-functie van Loket W

Raadsbijlage Voorstel tot het beschikbaar stellen van financiele middelen voor de inrichting van de ICT-functie van Loket W gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer SS Inboeknummer osuoooxp6 Beslisdatum Blkw S maart soos Dossiernummer 210.217 Raadsbijlage Voorstel tot het beschikbaar stellen

Nadere informatie

koepelorganisatie voor vrouwenhulpverlening en

koepelorganisatie voor vrouwenhulpverlening en gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbijlage nummer 265 Inboeknummer OOU002750 Beslisdatum B&W 5 december 2000 Dossiernummer 049.212 Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van het

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 2. (conform planning) voorstellen te doen tot definitieve beeindiging van de subsidies

gemeente Eindhoven 2. (conform planning) voorstellen te doen tot definitieve beeindiging van de subsidies gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 189 inboeknummer OOU002445 Beslisdatum B%W 19 september 2000 Dossiernummer 038.204 Raadsbij lage Voorstel tot definitieve beeindiging

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst

Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer 4r Inboeknummer oa Tooooga Beslisdatum BikW ss februari 2002 Dossiernummer sog.6o4 Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake duurzame ontwikkeling in Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel inzake duurzame ontwikkeling in Eindhoven Milieudienst Regio Eindhoven Milieudienst Regio Eindhoven Raadsbijlage nummer 60 Inboeknummer 01X007818 Beslisdatum BTW 3 april 2001 Dossiernummer 114.308 Raadsbijlage Voorstel inzake duurzame ontwikkeling

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorste1 tot het aangaan van een Samenwerkingsovereenkomst Medische Opvang Asielzoekers

Raadsbijlage Voorste1 tot het aangaan van een Samenwerkingsovereenkomst Medische Opvang Asielzoekers gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbijlage nummer r32 Inboeknumrner gguoor Sy6 Beslisdatum B&W t juni tggg Dossiernummer gzz.zor Raadsbijlage Voorste1 tot het aangaan van een Samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzajte overgang van Octobanjt DOS-versie naar

Raadsbijlage Voorstel inzajte overgang van Octobanjt DOS-versie naar gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekssaken Raadsbijlage nummer tss inboeknummer otlooln66 Beslisdatum Bskw tr juli soos Dossiernummer ts9.305 Raadsbijlage Voorstel inzajte overgang van Octobanjt

Nadere informatie

raads- en commissieleden.

raads- en commissieleden. gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer xs Inboeknummer oxkooxsbb Beslisdatum B&W 22 januari soos Dossiernummer 204.xoz Raadsbijlage Voorstel tot het wijzigen van

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel om in te stemmen met het continueren van het Founding Member Lidmaatschap van het Wor1d Trade Center Eindhoven

Raadsbij lage Voorstel om in te stemmen met het continueren van het Founding Member Lidmaatschap van het Wor1d Trade Center Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbijlage nummer 79 Inboeknummer OOT000369 Beslisdatum Bhw 4 april 2000 Dossiernummer 014.502 Raadsbij lage Voorstel om in te stemmen met het continueren

Nadere informatie

Vormgeversoverleg Eindhoven

Vormgeversoverleg Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Aaad sbijl eg e nummer rap inboeknummer oruoosz97 aeslisdatum 88 W n september soor Dossiernummer rsz.sop Raadsbij lage Voorstel inzake de ondersteuning

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het kennisnemen van het bestuurlijk standpunt

Raadsbijlage Voorstel tot het kennisnemen van het bestuurlijk standpunt gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer zes Inboeknummer Beslisdatum B8rW z november zoor Dossiernummer AS.6oz Raadsbijlage Voorstel tot het kennisnemen van het bestuurlijk

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot het sluiten van een convenant in het kader van Interregio Brabant-Limburg

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot het sluiten van een convenant in het kader van Interregio Brabant-Limburg gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbijlage nummer 131 Inboeknummer OOJ006658 Beslisdatum B%w 30 mei 2000 Dossiernummer 022.503 Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot het sluiten van een convenant in

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel inzake het vaststellen van deel A van het Mobiliteitsplan

Raadsbij lage Voorstel inzake het vaststellen van deel A van het Mobiliteitsplan gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 243 Inboeknummer OOSOOS782 Beslisdatum B&W 5 december 2000 Dossiernummer 049.602 Raadsbij lage Voorstel inzake het vaststellen

Nadere informatie

RaadsbijlageVoorstel tot het aangaan van een huurovereenhomst voor

RaadsbijlageVoorstel tot het aangaan van een huurovereenhomst voor gemeente Eindhoven Dienst Bousrtoezicht, Beheer en Vergunningen Raadsbijlage nummer 88 Inboeknummer OOJ004106 Beslisdatum B&W 11 april 2000 Dossiernunxmer 015.401 RaadsbijlageVoorstel tot het aangaan van

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes

gemeente Eindhoven 3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer S6 Inboeknummer 99NOOOO22 Beslisdatum B&W a3 februari tggg Dossiernummer go8.203 Raadsbijlage Voorstel tot het uitwerken van het gezondheidsbeleid

Nadere informatie

3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes

3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes gemeente Eindhoven Dienst Bouwtoeaicht, Beheer en Vergunningen Ra adsbij lagenummer 249 inboeknummer 997017 I 03 Beslisdatum B&W 8 november 1 999 Dossiernummer 945. 504 Raadsbijlage Voorstel tot verkoop

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de huidige en de toekomstige uitvoering van de Wet Voorzieningen Gehandicapten

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de huidige en de toekomstige uitvoering van de Wet Voorzieningen Gehandicapten gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer r Sr Inboeknummer gguoor SZg Beslisdatum BikW 9 juni 1999 Dossiernummer 923.503 Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel terzake subsidiering van de Sociaal-Pedagogische Dienst voor het Gespecialiseerde Jeugd- en Volwassenen

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel terzake subsidiering van de Sociaal-Pedagogische Dienst voor het Gespecialiseerde Jeugd- en Volwassenen & ++ gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 190 Inboeknummer OOU002358 Beslisdatum B%W 19 september 2000 Dossiernummer 038.205 Raadsbij lage Voorstel terzake subsidiering

Nadere informatie

gemeente Eindhoven voor Sociaal-Economische Zaken, Recreatie, Toerisme en Financien van het SRE.

gemeente Eindhoven voor Sociaal-Economische Zaken, Recreatie, Toerisme en Financien van het SRE. gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer 02.267.oor Inboeknummer oajorsa4a Beslisdatum BikW rs oktober 2002 Dossiernummer a4s.sss Raadsvoorstel tot het wijzigen van de begroting zoon van Ruimte, Economie,

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake Raam- en Samenwerkingsovereenkomst

Raadsbijlage Voorstel inzake Raam- en Samenwerkingsovereenkomst gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwutkeling Raadsbijlage nummer tso lnboeitnummer 88loo88y x Beslisdatum Bhw aa juni r888 Dossiernummer 8s6.4oa Raadsbijlage Voorstel inzake Raam- en Samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

RaadsbijlageVoorstel tot hei vaststellen van het basispakket Dynamo

RaadsbijlageVoorstel tot hei vaststellen van het basispakket Dynamo gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 253 Inboeknummer 00U002453 Beslisdatum B!kw 5 december 2000 Dossiernummer 049.211 RaadsbijlageVoorstel tot hei vaststellen van

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel om in beginsel in te stemmen met de verkoop van de aandelen van de N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel om in beginsel in te stemmen met de verkoop van de aandelen van de N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven r++ gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer 34 Inboeirnummer OOT000506 Beslisdatum BfkW 15 februari 2000 Dossiemummer 007.503 Raadsbijlage Voorstel om in beginsel in te stemmen

Nadere informatie

Betreft cie MO: Voorstel inzake eenkredietverstrekking ten behoeve van de. verbouwing van het pand Zoutstraat 2 van de Stichting Pop Ei

Betreft cie MO: Voorstel inzake eenkredietverstrekking ten behoeve van de. verbouwing van het pand Zoutstraat 2 van de Stichting Pop Ei gemeente Eindhoven Concerngtaf Bestuermecretariaat Retouradres Postbus gorso, 9600 RB Eindhoven Voorzitter en leden van de commissie voor maatschappelijke ontwikkeling (MO) Behandeld door M. Honing Telefoon

Nadere informatie

en Tramstraat en verstrekken van een aanvullend krediet voor de herinrichting van de Tramstraat

en Tramstraat en verstrekken van een aanvullend krediet voor de herinrichting van de Tramstraat gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 32 Inboeknummer ospoooso4 Beslisdatum BikW xg februari 2002 Dossiernummer 208.404 Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele verwerking van de Wet maatschappelijke ondersteuning

OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele verwerking van de Wet maatschappelijke ondersteuning gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer 07. R205$. OOI Inboeknummer opbstoosbb Beslisdatum BSP B april 2007 Dossiernummer yrq.qs6 OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel tot voortzetting van de gemeenschappelijke regeling Financieringsschap Strategische Projecten Stadsregio

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel tot voortzetting van de gemeenschappelijke regeling Financieringsschap Strategische Projecten Stadsregio gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer 256 Inboeknummer 99J016373 Beslisdatum BTW 2 november 1999 Dossiernummer 944.309 Raadsbij lage Voorstel tot voortzetting van de gemeenschappelijke

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel inzake terugwerkende kracht functiewaardering

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel inzake terugwerkende kracht functiewaardering wfâż gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer Og.RgS.OOr Inboeknummer o3)orsog8 Beslisdatum B8cw x6 september soo3 Dossiernummer 338.35I Raadsvoorstel inzake terugwerkende kracht functiewaardering 1

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een spoedeisend karakter voor

Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een spoedeisend karakter voor gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer o4.rxog.oog Inboeknummer oevooaagr Beslisdatum B8cw xg april 2004 Dossiernummer er6.sgs Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel betreffende leningsovereenkomsten afkoop

Raadsbijlage Voorstel betreffende leningsovereenkomsten afkoop gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbij lage nummer 25 5 Inboeknummer 99T002295 Beslisdatum Btkw 2 november 1999 Dossiernummer 944.303 Raadsbijlage Voorstel betreffende leningsovereenkomsten

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de Jaarrekening Ergonbedrijven aooo

Raadsbijlage Voorstel inzake de Jaarrekening Ergonbedrijven aooo gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbij lage nummer xsa lnboeknummer oxuooxsg6 Beslisdatum BgxW xs juni soox Dossiernummer xss.6ox Raadsbijlage Voorstel inzake de Jaarrekening Ergonbedrijven aooo 1 Inleiding

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het aangaan van een gelimiteerde achteruangovereenkomst

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het aangaan van een gelimiteerde achteruangovereenkomst gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbijlage nummer 39 Inboeknummer 00+004048 Beslisdatum B&W 28 februari 2001 Dossiernummer 109.303 Raadsbijlage Voorstel tot het aangaan van een gelimiteerde achteruangovereenkomst

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake kredietaanvraag en verzoek om subsidie

Raadsbijlage Voorstel inzake kredietaanvraag en verzoek om subsidie gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 249 Inboeknummer OOU003217 Beslisdatum B&W 5 december 2000 Dossiernummer 049.203 Raadsbijlage Voorstel inzake kredietaanvraag

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Vanaf 1996 hebben gemeenten gewerkt aan het tot stand brengen van onafhankelijke,

gemeente Eindhoven Vanaf 1996 hebben gemeenten gewerkt aan het tot stand brengen van onafhankelijke, r p gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbij lage nummer xs Inboeknummer oxuooaao6 Beslisdatum B8cW 22 januari 2002 Dossiernummer 204.2xs Raadsbijlage Voorstel inzake robuuste indicatiestelling

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake het huisvestin9splan Peuterspeelzalen Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel inzake het huisvestin9splan Peuterspeelzalen Eindhoven v 9emeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke en Culturele Zaken Raadsbijlage nummer t4 Inboeknummer gyuooggg4 Beslisdatum B8rw ao januari tggb Dossiernummer So4.6ot Raadsbijlage Voorstel inzake het huisvestin9splan

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van een contract voor de jaren

Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van een contract voor de jaren gemeente Eindhoven Dienst Maatsthappelijke en Culturele Zaken Raadsbij lage nummer 90 Inboelrnummer 98uoooozz Beslisdatum Bhw s6 mei r 998 Dossiemummer Sas.aog Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven hebben hierover nog geen beslissing genomen. 18 Raadsleden willen een ISDN-aansluiting via de gemeente; ook hier zijn er

gemeente Eindhoven hebben hierover nog geen beslissing genomen. 18 Raadsleden willen een ISDN-aansluiting via de gemeente; ook hier zijn er gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer x Z4 Inboeknummer 99Jo x x ZZ x Beslisdatum BBxW 3 x augustus x999 Dossiernummer 935.304 Raadsbijlage Voorstel tot het beschikbaar stellen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de formatie van het

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de formatie van het i. j+)j " gemeente Eindhoven Dienst Openbare Werken Raadsbijlage nummer 215 Inboeknummer 99J014343 Beslisdatum Baw Dossiernummer Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de formatie van het parkeerbedrijf

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot verlening van bijzondere bijstand aan zelfstandig wonende alleenstaande moeders jonger dan 21

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot verlening van bijzondere bijstand aan zelfstandig wonende alleenstaande moeders jonger dan 21 ufo gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenbeid Raadsbijlage nummer 213 Inboeknummer 99U003489 Beslisdatum B8cW 7 december 1999 Dossiernummer 949.501 Raadsbijlage Voorstel tot verlening

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot invoering van de Nieuwe Generatie Reisdocumenten

Raadsbijlage Voorstel tot invoering van de Nieuwe Generatie Reisdocumenten gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Inboeknummer oxmoo3z3z Beslisdatum Bikw zz november zoor Dossiernummer r48.307 Raadsbijlage Voorstel tot invoering van de Nieuwe Generatie Reisdocumenten

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de Toekomstvisie De Lakerlopen

Raadsbijlage Voorstel inzake de Toekomstvisie De Lakerlopen gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbulage nummer 35 Inboeknummer 98Qoo4785 Beslisdatum B&W t9 januari x999 Dossiernummer 903.42 Raadsbijlage Voorstel inzake de Toekomstvisie De Lakerlopen

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee. (raadsmotie oprichting Wmo-huis; februari oo8)

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee. (raadsmotie oprichting Wmo-huis; februari oo8) gemeente Eindhoven Raadsnummer O8. RZ 8 Zg. OOZ Inboeknummer o8bstoaob6 Beslisdatum B&W 4 november 2008 Dossiernummer 84S.4Sa Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake Landelijk Memorandum GSB/Gzz en ontwerp-programma

Raadsbijlage Voorstel inzake Landelijk Memorandum GSB/Gzz en ontwerp-programma gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer r 86 Inboebnummer 98ioo9s68 Beslisdatum BBrW sa juni 1998 Dossiernummer Ss6.6oS Raadsbijlage Voorstel inzake Landelijk Memorandum GSB/Gzz

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 1 Inleiding In Eindhoven is de vrouwenhulpverlening in het begin van de jaren tachtig van de

gemeente Eindhoven 1 Inleiding In Eindhoven is de vrouwenhulpverlening in het begin van de jaren tachtig van de gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbij lage nummer 263 Inboeknummer 99U002757 Beslisdatum Bikw 2 november 1999 Dossiernummer 944.206 Raadsbijlage Voorstel tot herorientatie van de

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake de gewenste vormgeving van de balans van het

Raadsvoorstelinzake de gewenste vormgeving van de balans van het gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer os.r8o.oor lnboeknummer osvoo6678 Beslisdatum BikW sz augustus soos Dossiernummer aas.ss4 Raadsvoorstelinzake de gewenste vormgeving

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp Decemberrapportage 2018 Nummer 2018/ Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen

Raadsstuk. Onderwerp Decemberrapportage 2018 Nummer 2018/ Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen Raadsstuk Onderwerp Decemberrapportage 2018 Nummer 2018/802709 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen Afdeling Concerncontrol Auteur Geffen, M. van Telefoonnummer

Nadere informatie

Raadsvoorstel met betrekking tot een Digitaal Informatie Systeem dienst. Werk, Zorg en Inkomen

Raadsvoorstel met betrekking tot een Digitaal Informatie Systeem dienst. Werk, Zorg en Inkomen gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer ox.xax.oox Inboeknummer oajoxabrz Beslisdatum B&W az augustus 2002 Dossiernummer 235.352 Raadsvoorstel met betrekking tot een Digitaal Informatie

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel inzake test- en conversiefaciliteiten voor de invoering

Raadsbij lage Voorstel inzake test- en conversiefaciliteiten voor de invoering gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbijlage nummer 40 Inboeknummer 01J001225 Beslisdatum BfkW 28 februari 2001 Dossiernummer 109.302 Raadsbij lage Voorstel inzake test- en conversiefaciliteiten voor de

Nadere informatie

Regeling Cliëntenraad Werk en Inkomen Rotterdam Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Regeling Cliëntenraad Werk en Inkomen Rotterdam Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Rotterdam Nr. 108620 27 juni 2017 Regeling Cliëntenraad Werk en Inkomen Rotterdam 2017 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Nadere informatie

Aan de Raad. Made, 20 mei 2008. Ontwerp begroting GROGZ 2009

Aan de Raad. Made, 20 mei 2008. Ontwerp begroting GROGZ 2009 Aan de Raad Made, 20 mei 2008 Raadsvergadering: 26 juni 2008 Nummer raadsnota: 19 Onderwerp: Ontwerp begroting GROGZ 2009 Portefeuillehouder: Bijlagen: Ter inzage: Drs. J. Krook Ambtelijke coördinatie:

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het verkopen van landbouwgrond gelegen aan

Raadsbijlage Voorstel tot het verkopen van landbouwgrond gelegen aan gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbijlage nummer x 68 Inboeknummer g Slo x s 6gg Beslisdatum BSxW x x augustus xgg8 Dossiernummer S33.406 Raadsbijlage Voorstel tot het verkopen van landbouwgrond

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het verlenen van een voorbereidingskrediet Smalle Haven

Raadsbijlage Voorstel tot het verlenen van een voorbereidingskrediet Smalle Haven gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 107 lnboeknummer OOP001872 Beslisdatum BTW 16 mei 2000 Dossiernummer 020.405 Raadsbijlage Voorstel tot het verlenen van een

Nadere informatie

Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies

Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekssaken Raadsbijlage nummer 02.284.oor Inboeknummer- Beslisdatum BhW Dossiernummer- Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies 1 Inleiding

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit Programma

Voorstel raad en raadsbesluit Programma Voorstel raad en raadsbesluit Programma Gemeente Landgraaf Documentnummer: B.17.1763 lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Landgraaf, 9 oktober 201 7 ONDERWERP: le en 2e begrotingswijziging 2018

Nadere informatie

RaadsbijlageVoorstel inzake de verplaatsing van de accommodatie

RaadsbijlageVoorstel inzake de verplaatsing van de accommodatie gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 118 Inboeknummer OOV002807 Beslisdatum BTW 16 mei 2000 Dossiernummer 020.302 RaadsbijlageVoorstel inzake de verplaatsing van

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het wijzigen van het bestuur en de directie van de Stichting Kinderopvang Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel tot het wijzigen van het bestuur en de directie van de Stichting Kinderopvang Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke en Culturele zaken Raadsbij lage nummer xxx8 Inboeknummer 98uooa6x S Beslisdatuxn Bgxw so juni x998 Dossiernummer 8ay.xo8 Raadsbijlage Voorstel tot het wijzigen

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de Strategienota Dommelzone binnen de

Raadsbijlage Voorstel inzake de Strategienota Dommelzone binnen de gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer asa Inboeknummer oxpooasbb Beslisdatum BlkW sy november 2oox Dossiernummer x48.4os Raadsbijlage Voorstel inzake de Strategienota

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot realisatie van de eyecatcher Oldenburg/Van Bruggen

Raadsbijlage Voorstel tot realisatie van de eyecatcher Oldenburg/Van Bruggen g erneente Eind ho v en Dienst Maatschappelijke en Culturele Zaken Raadsbxl lage nummer xo4 Inboeknummer ggvooxago Beslisdatum B8xw 4 mei x999 Dossiernummer gx8.ao6 Raadsbijlage Voorstel tot realisatie

Nadere informatie

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Eindrapportage risicovoller ramen ('Keuzes maken')

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Eindrapportage risicovoller ramen ('Keuzes maken') Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2012/14240 Datum : 29 mei 2012 Programma : Diverse programma s Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: dhr.

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake vervangende huisvesting Stichting Scouting

Raadsbijlage Voorstel inzake vervangende huisvesting Stichting Scouting r gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke en Culturele Zaken Raadsbijlage nummer 4r Inboeknummer Byuooas64 Beslisdatum Baw a4 maart r 888 Dossiernumxner 8t8.6or Raadsbijlage Voorstel inzake vervangende

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het instemmen met de voorwaarden voor kapitaalstorting en fusie NRE/ObN-NetH

Raadsvoorstel tot het instemmen met de voorwaarden voor kapitaalstorting en fusie NRE/ObN-NetH gemeente Eindhoven Control Raadsnummer 09. R/275. OOI Inboeknummer o9bstor8o8 Beslisdatum B%W ts september 2009 Dossiernummer 938 453 Raadsvoorstel tot het instemmen met de voorwaarden voor kapitaalstorting

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelbetreft Een sterke stad verdient een sterke lokale publieke

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelbetreft Een sterke stad verdient een sterke lokale publieke gemeente Eindhoven Sector Communicatie Raadsnummer 09. R3034. OOI Inboeknummer o9bstoo53a Beslisdatum B&W a4 maart 2009 Dossiernummer 9I3.I53 Raadsvoorstelbetreft Een sterke stad verdient een sterke lokale

Nadere informatie

Locatiekeuze ambtelijke huisvesting lange termijn, vanaf 2020

Locatiekeuze ambtelijke huisvesting lange termijn, vanaf 2020 gemeente Eindhoven 16R6760 Raadsnummer Inboeknummer 16bst00558 Beslisdatum B&W 26 april 2016 Dossiernummer 15.17.351 Raadsvoorstel Locatiekeuze ambtelijke huisvesting lange termijn, vanaf 2020 Inleiding

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 8. Onderwerp: Verbeterpunten Planning en Control Datum: 26 november 2012.

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 8. Onderwerp: Verbeterpunten Planning en Control Datum: 26 november 2012. Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Verbeterpunten Planning en Control 2012 Datum: 26 november 2012 Portefeuillehouder: dhr. E. Goldsteen Decosnummer: 124 Informant: Jan van der

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Extra bijdrage Regionale ICT Dienst Utrecht (RID) 2016 inclusief eigen frictiekosten

Raadsvergadering. Onderwerp Extra bijdrage Regionale ICT Dienst Utrecht (RID) 2016 inclusief eigen frictiekosten RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 23 juni 16-036 Onderwerp Extra bijdrage Regionale ICT Dienst Utrecht (RID) inclusief eigen frictiekosten Aan de raad, Onderwerp Extra bijdrage Regionale ICT Dienst

Nadere informatie

Gemeente Breda ~Q~ ~,,~ Registratienr: [ 40523] Raadsvoorstel

Gemeente Breda ~Q~ ~,,~ Registratienr: [ 40523] Raadsvoorstel ~,,~ Raadsvoorstel Agendapuntnummer: Registratienr: [ 40523] Onderwerp Instemmen met het doonoeren van een stelselwijziging voor de verantwoording- en dekkingswijze van investeringen met maatschappelijk

Nadere informatie

Richtlijn begrotingswijzigingen

Richtlijn begrotingswijzigingen Richtlijn begrotingswijzigingen Richtlijn begrotingswijzigingen... 1 Inleiding... 1 Wanneer vindt een aanpassing van de programmabegroting plaats... 1 Procesgang begrotingswijziging... 1 Procesbeschrijving

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel tot het aanwijzen van Villapark Den Elzent tot beschermd stadsgezicht

Raadsbij lage Voorstel tot het aanwijzen van Villapark Den Elzent tot beschermd stadsgezicht gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbij lage nummer 205 lnboeknummer orvoo48ox Beslisdatum B&W a3 oktober soox Dossiernummer t43.404 Raadsbij lage Voorstel tot het aanwijzen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven - Wet Goed onderwijs goed onderwijsbestuur

gemeente Eindhoven - Wet Goed onderwijs goed onderwijsbestuur gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 12R5010 12BST01076 Beslisdatum B&W 18 september 2012 Dossiernummer 12.38.551 RaadsvoorstelPartiële statutenwijziging Stichting algemeen toegankelijk onderwijs

Nadere informatie

Raadsvergadering. Inleiding In 2012 is door het cluster Facilitaire Zaken onderzoek gedaan naar de huisvestingskosten in Bunnik;

Raadsvergadering. Inleiding In 2012 is door het cluster Facilitaire Zaken onderzoek gedaan naar de huisvestingskosten in Bunnik; RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-07-2014 14-068 Onderwerp krediet t.b.v. realisatie bezuinigingen door Het Nieuwe Werken Aan de raad, Onderwerp Krediet voor de realisatie bezuinigingen door Het

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel tot het beschikbaar stellen van een financiele bijdrage voor het Twinning Center

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel tot het beschikbaar stellen van een financiele bijdrage voor het Twinning Center gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwiitixeling Raadsbijlage nummer x xo Inboeixnummer 98Too x s 98 Beslisdatum 88>W x9 mei x998 Dossiernummer 823.5ox Raadsbij lage Voorstel tot het beschikbaar stellen van

Nadere informatie

Onderwerp : Dekking afwikkeling Meerplein

Onderwerp : Dekking afwikkeling Meerplein Raadsvoorstel *Z02CFE5B97C* Aan de raad Documentnummer : INT-16-27003 Afdeling : Bedrijfsvoering Onderwerp : Dekking afwikkeling Meerplein Inleiding Op 17 april 2009 heeft de gemeente met de VoF Meerplein,

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het instemmen met camerabewaking in de openbare

Raadsvoorstel tot het instemmen met camerabewaking in de openbare gemeente Eindhouen Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling R a a dsnummer O8. R 8 O q.. O O Z Inboeknummer o8bstoao88 Beslisdatum B%W a8 oktober 2008 Dossiernummer 8qq asa Raadsvoorstel tot het instemmen

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake enkele aanvragen voor voorzieningen in de onderwij

Raadsvoorstelinzake enkele aanvragen voor voorzieningen in de onderwij gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer os.xoa.oos Inboeknummer 02VOO74ao Beslisdatum BikW x oktober soos Dossiernummer s4o.sss Raadsvoorstelinzake enkele aanvragen voor voorzieningen

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake BTW-compensatiefonds, budgettaire uitgangspunten

Raadsvoorstel inzake BTW-compensatiefonds, budgettaire uitgangspunten gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer 02.064.oox Inboeknummer oslooo6sy Beslisdatum BaxW x mei soos Dossiernummer axs.bsx Raadsvoorstel inzake BTW-compensatiefonds, budgettaire uitgangspunten 1 Inleiding

Nadere informatie

B&W Vergadering. 2. Het college heeft besloten de begroting te wijzigen conform de toelichting op de middelen na goedkeuring gemeenteraad;

B&W Vergadering. 2. Het college heeft besloten de begroting te wijzigen conform de toelichting op de middelen na goedkeuring gemeenteraad; 2.1.8 Uitvoeringskrediet Verbeteren entree binnenstad stationstunnel 1 Dossier 539 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 539 Vertrouwelijk Ja Vergaderdatum 19 juli 2016 Agendapunt 2.1.8 Omschrijving

Nadere informatie

Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie

Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie Raadsvergadering : 27 oktober 2008 Agendapunt : 6 Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie Samenvatting

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.0754 B.18.0754 Landgraaf, 24 april 2018 ONDERWERP: ontwerpbegroting 2019 en meerjarenraming 2019-2023 BsGW Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het verkrijgen van een bewindvoerderschap

Raadsbijlage Voorstel tot het verkrijgen van een bewindvoerderschap gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer xo8 Inboeknummer oxtooogso Beslisdatum Blkw S juni aoox Dossiernummer xas.6os Raadsbijlage Voorstel tot het verkrijgen van een bewindvoerderschap

Nadere informatie

Raads informatiebrief (Sociaal-Economische pijler)

Raads informatiebrief (Sociaal-Economische pijler) gemeente Eindhoven Raadsnummer og.rg88.oor Inboeknummer o4uoox9zs Classificatienummer x.a44.sx Dossiernummer 44o.6ox x9 oktober 2004 Raads informatiebrief (Sociaal-Economische pijler) Betreft kxivijtschelding

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake Aanpassingsverordening euro Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel inzake Aanpassingsverordening euro Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Inboeknummer oxloxsos4 Beslisdatum Bikw 4 december 2oox Dossiernummer x49.306 Raadsbijlage Voorstel inzake Aanpassingsverordening euro Eindhoven 1 Inleiding

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot bekostiging voorzieningen onderwijshuisvesting op basis van aanvragen met spoedeisend karakter

Raadsvoorstel tot bekostiging voorzieningen onderwijshuisvesting op basis van aanvragen met spoedeisend karakter gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04..RIO/.OI2 Inboeknummer o4voobssq Beslisdatum BTW So november 2004 Dossiernummer 44g.25I Raadsvoorstel tot bekostiging voorzieningen

Nadere informatie