Raadsbijlage Voorstel inzake Aanpassingsverordening euro Eindhoven

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raadsbijlage Voorstel inzake Aanpassingsverordening euro Eindhoven"

Transcriptie

1 gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Inboeknummer oxloxsos4 Beslisdatum Bikw 4 december 2oox Dossiernummer x Raadsbijlage Voorstel inzake Aanpassingsverordening euro Eindhoven 1 Inleiding Op 1 januari 2002 is de euro het officiele betaalmiddel in Nederland en elf andere Europese landen. Dit voorstel dient om gemeentelijke regelgeving (verordeningen) aan te passen aan de invoering van de euro. 2 Probleemstelling Vanaf 1 januari 2002 dienen bedragen in guldens te worden gelezen als het equivalent ervan in euro s Guldens worden dus automatisch technisch tot euro s omgerekend. Dit vloeit voort uit de desbetreffende Europese regelgeving inzake de invoering van de euro (Verordening (EG) 1103/97 van 17 juni 1997, PB.EG L 162/1, de zogenaamde 235 verordening). Het is om twee redenen toch van belang de huidige gemeentelijke regelgeving uitdrukkelijk aan te passen door hierin opgenomen guldenbedragen te vervangen door eurobedragen. Ten eerste is de regelgeving door aanpassing gebruiksvriendelijker doordat zij zonder de noodzaak tot omrekenen gelezen kan worden. Ten tweede kan een rond eurobedrag worden opgenomen, daar waar bij technisch omrekenen van gulden naar euro gebroken eurobedragen ontstaan, terwijl dat onwenselijk is. 3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes In dit voorstel is uitgegaan van de richtlijnen voor afronding die wij in augustus 2000 hebben geformuleerd (bijlage 1 ligt voor u ter inzage). Deze stemmen overeen met het bepaalde in de Aanpassingswet euro (Kamerstukken ) en de landelijk aanvaarde vuistregels voor de omzetting van guldens in euro s. Dat wil zeggen dat het eurobedrag zoveel mogelijk is vastgesteld op het equivalent-in-euro s van het guldenbedrag ("technisch omrekenen") en dat, waar verdere afronding nodig is, nadelige financiele gevolgen voor de burger zoveel mogelijk zijn voorkomen. 4 Wijze van aanpak/ oplossingsrichting Voor een gedeelte van de gemeentelijke regelgeving is het gebruikelijk deze elk jaar te wijzigen, namelijk de regelgeving inzake belastingen en tarieven. De aanpassing van deze regelgeving aan de invoering van de euro is niet in dit voorstel opgenomen. Zoals elk jaar zal de wijziging van deze belasting- en tarievenregelgeving in een spe-

2 v P 9 Advisering raadscommissie(s) De commissie middelen hebben wij over dit voorstel gehoord. Haar positief advies ligt voor u ter inzage. Een ontwerpbesluit bieden wij u hierbij ter vaststelling aan. Burgemeester en wethouders van Eindhoven, R. Welschen, burgemeester. C. Tetteroo, secretaris.

3 4p Raadsbij lage nummer 247 cifiek dossier aan u worden voorgelegd. Uiteraard zal in dit dossier tevens de omzetting van guldens in euro s per 1 januari 2002 worden verwerkt. Ook de aanpassing van subsidieregelgeving aan de invoering van de euro is grotendeels niet in dit voorstel opgenomen. Ten aanzien van de gemeentelijke subsidieregelgeving wordt namelijk een voorstel voorbereid in verband met de aanpassing aan de subsidietitel in de Algemene wet bestuursrecht. Dit voorstel heeft betrekking op een groot aantal subsidieverordeningen. Dat dossier zal u begin 2002 worden voorgelegd. In dat dossier zal tevens de invoering van de euro worden verwerkt. De Verordening startsubsidies kinderopvang wordt wel in dit voorstel betrokken, omdat deze niet wordt meegenomen in het bedoelde separate voorstel met betrekking tot de subsidieregelgeving. De Verordening fractiekosten 2000 is niet in dit voorstel verwerkt, omdat deze verordening in 2002 zal worden bezien in verband met het nieuwe vergoedingensysteem voor raadsleden. De Verordening rechtspositie raadsen commissieleden blijft hier eveneens buiten beschouwing. Deze verordening bevat guldenbedragen in de bepaling inzake de vergoeding voor leden van de welstandscommissie en van de monumentencommissie. Momenteel wordt om inhoudelijke redenen, los van de invoering van de euro, bezien of deze bepaling herijking behoeft. Hierover zal zo nodig nog een voorstel aan u worden voorgelegd. Dit voorstel betreft een verzamelbesluit ten aanzien van overige gemeentelijke regelgeving, voorzover deze guldenbedragen bevat en voorzover hierover besluitvorming van uw raad nodig is. 5 Financiele gevolgen en risico s In beginsel is technisch omgerekend van gulden naar euro, zodat geen sprake is van financiele gevolgen. De te verwachten financiele gevolgen van de toegepaste afrondingen zijn verwaarloosbaar. 6 Overige gevolgen van de aanpak De aanpassing van de regelgeving voorkomt verwarring over de in die regelgeving genoemde bedragen, doordat deze vanaf 2002 eenduidig de toepasselijke bedragen in euro s bevat. Praktische toepassingsproblemen als gevolg van het ongewenst moeten hanteren van gebroken eurobedragen worden voorkomen. 7 Resultaten van overleg / inspraak Over dit voorstel heeft geen inspraak plaatsgevonden. 8 Communicatie Het besluit tot wijziging van regelgeving in verband met de invoering van de euro zal worden bekendgemaakt in het Gemeenteblad.

4 ,ÃćâĆňâĂİ. < ,ÃćâĆňâĂİ. r p Besluit De raad van de gemeente Eindhoven; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 december 2001, nr. 247; inzake de aanpassing van gemeentelijke regelgeving aan de invoering van de euro; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; mede gelet op artikel 3A van de Aanpassingwet euro, op de Wet op het consumentenkrediet, de Wet basisvoorziening kinderopvang, de Wet op het primair onderwijs, de Wet op het voortgezet onderwijs, op artikel 7 c, derde lid van de Wet op de kansspelen, de Wegenverkeerswet 1994 en het Besluit wegslepen van voertuigen; en mede gelet op het advies van de commissie middelen; besluit: 1 vast te stellen de navolgende Verordening tot wijziging van de navolgende verordeningen, reglementen etc. Artikel I. Het Bankreglement 1992, zoals vastgesteld op 27 oktober 1992 en laatstelijk gewijzigd op 1 februari 1999, wordt als volgt gewijzigd: A. In artikel 7, eerste lid, wordt de zinsnede "f 500,ÃćâĆňâĂİ" vervangen door E 225,ÃćâĆňâĂİ. B. In artikel 9, derde lid onder c, wordt de zinsnede "f ,-" vervangen door C. In artikel 18, tweede lid, onder g wordt de zinsnede "f ,00" vervangen door Artikel II. De Verordening startsubsidie kinderopvang, zoals vastgesteld op 18 december 2000, wordt als volgt gewijzigd: A. In artikel 2, eerste lid, wordt de zinsnede "f 8.800,-" vervangen door < 3.993,27. B. In artikel 9, tweede lid, wordt de zinsnede "f ,-" vervangen door E ,92. C. In artikel 9, tweede lid, wordt de zinsnede "f 8.800,-" vervangen door < 3.993,27. Artikel III. De Verordening Leerlingenvervoer 1999, zoals vastgesteld op 2 juli 1999 en laatstelijk gewijzigd op 18 april 2000, wordt als volgt gewijzigd: A. In artikel 23, eerste lid, wordt de zinsnede "f ,-" vervangen door ,ÃćâĆňâĂİ. B. In artikel 23, tweede lid, wordt de zinsnede "f ,-" vervangen door E 7.700,ÃćâĆňâĂİ. C. In artikel 23, vierde lid, wordt: de zinsnede "f ,-" vervangen door E ,ÃćâĆňâĂİ ; de zinsnede "f 1.000,-" vervangen door 6 450,ÃćâĆňâĂİ.

5 D. In artikel 24, derde lid wordt de tabel: "Inkomen in guldens Eigen bijdrage nihil ,ÃćâĆňâĂİ f 750,ÃćâĆňâĂİ f 1.450,ÃćâĆňâĂİ f 2.050,ÃćâĆňâĂİ f 2.700,ÃćâĆňâĂİ en verder voor elke extra f ,ÃćâĆňâĂİ f 650,ÃćâĆňâĂİ erbij." vervangen door: "Inkomen in euro Eigen bijdrage in euro nihil en verder per euro 4.500,ÃćâĆňâĂİ extra inkomen eigen bijdrage steeds opgehoogd met E 300." E. In artikel 24, vierde lid, wordt de zinsnede "f 1.000,-" vervangen door E 450,ÃćâĆňâĂİ. In artikel 24, vijfde lid, wordt de zinsnede "f 10,-" vervangen door E 5,ÃćâĆňâĂİ. Artikel I V. De Kienvoorschriften 1999, zoals vastgesteld op 1 juni 1999, worden als volgt gewijzigd: A. In artikel 11, onder a, wordt de zinsnede "f400,-" vervangen door E 200,ÃćâĆňâĂİ. Artikel V. Het Raadsbesluit inzake de bijdrage vervanging duurzame gebruiksgoederen in het kader van minimabeleid, zoals vastgesteld op 6 september 1999, wordt als volgt gewijzigd: A. De maximale vergoeding eenmaal per drie jaar van "f 1.000,-" (bedrag in guldens) vervangen door E 454,ÃćâĆňâĂİ.

6 door 6 114,ÃćâĆňâĂİ. E 135,ÃćâĆňâĂİ. E 70,ÃćâĆňâĂİ ,ÃćâĆňâĂİ. r p Artikel Vl. Het Raadsbesluit inzake de collectieve aanvullende ziektekostenverzekering voor uitkeringsgerechtigden en overige minima, zoals vastgesteld op 15 november 1999, wordt als volgt gewijzigd: A. Het deel van de premie dat voor rekening van de deelnemers komt, waarbij is uitgegaan van het door de verzekeraars voor 1999 gehanteerde prijspeil, van "f1 2,50" (bedrag in guldens) vervangen door E 5,67. Artikel V/I. Het Raadsbesluit inzake de bijdrage indirecte schoolkosten voortgezet onderwijs, zoals vastgesteld op 12 maart 2001, wordt als volgt gewijzigd: A. De jaarlijkse ondersteuningsbijdrage van "f 250,-" (bedrag in guldens) vervangen Artikel Vil/. De Wegsleepregeling Eindhoven 2000, zoals vastgesteld op 23 november 1999, wordt als volgt gewijzigd: A. In artikel 4, eerste lid, wordt de zinsnede "f 300,-" (e 136,13) vervangen door B. In artikel 4, tweede lid, wordt de zinsnede "f 30,00" (e 13,61) vervangen door E 15,ÃćâĆňâĂİ C. In artikel 4, derde lid eerste volzin, wordt de zinsnede "f 30,00" (e 13,61) vervangen door < 15,ÃćâĆňâĂİ. D. In artikel 4, derde lid tweede volzin, wordt de zinsnede "f 3,-" (c 1,36) vervangen door 6 1,40. E. In artikel 4, vierde lid, wordt de zinsnede "f 30,-" (e 13,61) vervangen door < 15,ÃćâĆňâĂİ. F. In artikel 4, vijfde lid, wordt de zinsnede "f 155,00" (e 70,34) vervangen door G. In artikel 4, zevende lid, wordt de zinsnede "f 6,-" (e 2,72) vervangen door E 2,70. H. In artikel 4, achtste lid, wordt de zinsnede "f 300,ÃćâĆňâĂİ" (e 136,13) vervangen door Artikel IX. Ci teerti tel. Deze verordening kan worden aangehaald als "Aanpassingsverordening euro Eindhoven".

7 ge+ Artikel X. Inwerkingtreding. Deze verordening treedt in werking op 1 januari het college van burgemeester en wethouders te machtigen de integrale tekst te publiceren. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 17 december R. Welschen, voorzitter. C. Tetteroo, secretaris. EN

basisadministratie persoonsgegevens Eindhoven 2ooz

basisadministratie persoonsgegevens Eindhoven 2ooz gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer 49 Inboeknummer osmoooo6o Beslisdatum BTW ss februari 2002 Dossiernummer 209.105 Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de

Nadere informatie

raads- en commissieleden.

raads- en commissieleden. gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer xs Inboeknummer oxkooxsbb Beslisdatum B&W 22 januari soos Dossiernummer 204.xoz Raadsbijlage Voorstel tot het wijzigen van

Nadere informatie

Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies

Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekssaken Raadsbijlage nummer 02.284.oor Inboeknummer- Beslisdatum BhW Dossiernummer- Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies 1 Inleiding

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het wijzigen van de Verordening kinderopvang

Raadsbijlage Voorstel tot het wijzigen van de Verordening kinderopvang gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 239 lnboeknummer oruoosyg8 Beslisdatum BikW 4 december 2OOI Dossiernummer x4g.so4 Raadsbijlage Voorstel tot het wijzigen van

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de Verordening brandveiligheid

Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de Verordening brandveiligheid gemeente Eindhoven Dienst Brandweer en Rampenbestrijding Raadsbijlage nummer xa Inboeknummer oxroox64r Beslisdatum Blkw 22 januari 2002 Dossiernummer 204.104 Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake het huisvestin9splan Peuterspeelzalen Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel inzake het huisvestin9splan Peuterspeelzalen Eindhoven v 9emeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke en Culturele Zaken Raadsbijlage nummer t4 Inboeknummer gyuooggg4 Beslisdatum B8rw ao januari tggb Dossiernummer So4.6ot Raadsbijlage Voorstel inzake het huisvestin9splan

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake garantiestelling Buurtwerk Eindhoven en

Raadsbijlage Voorstel inzake garantiestelling Buurtwerk Eindhoven en gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer 4a Inboeknummer oa Toooogo Beslisdatum BikW rg februari 2002 Dossiernummer ao8.6os Raadsbijlage Voorstel inzake garantiestelling Buurtwerk

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel inzake test- en conversiefaciliteiten voor de invoering

Raadsbij lage Voorstel inzake test- en conversiefaciliteiten voor de invoering gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbijlage nummer 40 Inboeknummer 01J001225 Beslisdatum BfkW 28 februari 2001 Dossiernummer 109.302 Raadsbij lage Voorstel inzake test- en conversiefaciliteiten voor de

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot tijdelijke uitbreiding van middelen ten behoeve van de integrale schuldhulpverlening in Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel tot tijdelijke uitbreiding van middelen ten behoeve van de integrale schuldhulpverlening in Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer 247 Inboeknummer 99U003249 Beslisdatum BSW 2 november 1999 Dossiernummer 944.505 Raadsbijlage Voorstel tot tijdelijke uitbreiding

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen Aanbiedingsformulier Onderwerp Vaststelling raadsvoorstel tot wijziging van diverse regelingen en verordeningen die gelden voor de Dienst Bouwen en Wonen in verband met de invoering van de EURO In te vullen

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen Aanbiedingsformulier Onderwerp Wijziging van diverse regelingen en verordeningen die gelden voor de dienst Cultuur en Educatie in verband met de invoering van de euro In te vullen door Bestuurssecretariaat

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting Peuterspeelzalen Eindhoven naar aanleiding van de Rapportage Ernst 5

Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting Peuterspeelzalen Eindhoven naar aanleiding van de Rapportage Ernst 5 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 145 Inboeknummer OOU001696 Beslisdatum BRW 9 juni 2000 Dossiernummer 024.202 Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het kennisnemen van het bestuurlijk standpunt

Raadsbijlage Voorstel tot het kennisnemen van het bestuurlijk standpunt gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer zes Inboeknummer Beslisdatum B8rW z november zoor Dossiernummer AS.6oz Raadsbijlage Voorstel tot het kennisnemen van het bestuurlijk

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake hei beschikbaar stellen van een aanvullend

Raadsbijlage Voorstel inzake hei beschikbaar stellen van een aanvullend gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer 54 lnboeknummer 01J002111 Beslisdatum BTW 9 maart 2001 Dossiernummer 111.407 Raadsbijlage Voorstel inzake hei beschikbaar stellen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel tot het verhogen van de bijzondere bijstand voor zelfstandig wonende alleenstaande moeders in de leeftijd

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel tot het verhogen van de bijzondere bijstand voor zelfstandig wonende alleenstaande moeders in de leeftijd gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer 72 lnboeknummer OOU000499 Beslisdatum B8cw 4 april 2000 Dossiernummer 014.504 Raadsbij lage Voorstel tot het verhogen van

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de Verordening leerlingenvervoer

Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de Verordening leerlingenvervoer gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke en Culturele Zaken Raadsbij lage nummer 22 I Inboeknummer gsvoogya S Beslisdatum B&W S november tgga Dossiernummer SeS.eo x Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven betreffende de positie en taakuitvoering van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst.

gemeente Eindhoven betreffende de positie en taakuitvoering van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst. gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbijlage nummer r3o Inboeknummer 99N000332 Beslisdatum Bg W y juni r 999 Dossiernummer 923 2or Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes

gemeente Eindhoven 3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer S6 Inboeknummer 99NOOOO22 Beslisdatum B&W a3 februari tggg Dossiernummer go8.203 Raadsbijlage Voorstel tot het uitwerken van het gezondheidsbeleid

Nadere informatie

Gemeente Delft 17 MEI 20?] Raadsvoorstel. Gescand archief. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Programma: Registratie nr.

Gemeente Delft 17 MEI 20?] Raadsvoorstel. Gescand archief. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Programma: Registratie nr. Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma: Registratie nr. Stuk college van B&W 22 maart 2011 L. Vokurka A. Hellemons 2602148 ahellemons@delft.nl Jeugd en Onderwijs

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel betreffende leningsovereenkomsten afkoop

Raadsbijlage Voorstel betreffende leningsovereenkomsten afkoop gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbij lage nummer 25 5 Inboeknummer 99T002295 Beslisdatum Btkw 2 november 1999 Dossiernummer 944.303 Raadsbijlage Voorstel betreffende leningsovereenkomsten

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het aanpassen van de Subsidieverordening gemeente

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het aanpassen van de Subsidieverordening gemeente r j ++ gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsnummer oz.z68.oox lnboeknummer oziox6yax Beslisdatum BikW S november 2002 Dossiernummer 2/s.xsx Raadsvoorstel tot het aanpassen van de Subsidieverordening

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel tot het aanwijzen van Villapark Den Elzent tot beschermd stadsgezicht

Raadsbij lage Voorstel tot het aanwijzen van Villapark Den Elzent tot beschermd stadsgezicht gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbij lage nummer 205 lnboeknummer orvoo48ox Beslisdatum B&W a3 oktober soox Dossiernummer t43.404 Raadsbij lage Voorstel tot het aanwijzen

Nadere informatie

Onderwerp Wet Stimulering arbeidsparticipatie (Wet Stap) - Wijziging Reïntegratieverordening WWB

Onderwerp Wet Stimulering arbeidsparticipatie (Wet Stap) - Wijziging Reïntegratieverordening WWB Raadsvoorstel Agendapunt: 13 Onderwerp Wet Stimulering arbeidsparticipatie (Wet Stap) - Wijziging Reïntegratieverordening Datum voorstel 24 augustus 2010 Datum raadsvergadering 5 oktober 2010 Bijlagen

Nadere informatie

b Wettelijke taak Wet elektronische bekendmakingen b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college Digitale dienstverlening

b Wettelijke taak Wet elektronische bekendmakingen b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college Digitale dienstverlening gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5146 Inboeknummer 12bst02006 Beslisdatum B&W 27 november 2012 Dossiernummer 12.48.651 RaadsvoorstelVerordening bekendmakingen gemeente Eindhoven Inleiding Op 1 januari

Nadere informatie

volwassenen onderwij s

volwassenen onderwij s gemeente Eindhoven Dienst Maatsthappelijte en Culturele Zaten Raadsbij lage nummer t 22 inboeknummer 98VOO3094 Beslisdatum BLW s3 juni t 998 Dossiernummer Ss6.mor Raadsbijlage Voorstel inzake Tij delij

Nadere informatie

en invoering van die mogelijkheid in het Diaconessenhuis

en invoering van die mogelijkheid in het Diaconessenhuis gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer S lnboeknummer oxkoo436y Beslisdatum BTW ss januari zooz Dossiernummer 204.3o3 Raadsbijlage Voorstel tot het uitbreiden van de formatie

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst

Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer 4r Inboeknummer oa Tooooga Beslisdatum BikW ss februari 2002 Dossiernummer sog.6o4 Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot verlening van bijzondere bijstand aan zelfstandig wonende alleenstaande moeders jonger dan 21

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot verlening van bijzondere bijstand aan zelfstandig wonende alleenstaande moeders jonger dan 21 ufo gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenbeid Raadsbijlage nummer 213 Inboeknummer 99U003489 Beslisdatum B8cW 7 december 1999 Dossiernummer 949.501 Raadsbijlage Voorstel tot verlening

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 26 november 2001, nr. 2001/3715/SSC/BEL;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 26 november 2001, nr. 2001/3715/SSC/BEL; De Raad van de gemeente Dordrecht; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 26 november 2001, nr. 2001/3715/SSC/BEL; overwegende dat het wenselijk is een nieuwe integrale Verordening op

Nadere informatie

schuldhulpverlening in Eindhoven

schuldhulpverlening in Eindhoven rm gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer 261 Inboeknummer OOU003263 Beslisdatum B&W 12 december 2000 D oss iernumm er 05 0. 5 02 Raadsbij lage Voorstel tot het vaststellen

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel verband houdend met de arbeidsvoorwaarden van het gemeentepersoneel

Raadsbijlage Voorstel verband houdend met de arbeidsvoorwaarden van het gemeentepersoneel gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer r64 Inboeknummer 98KoozzS4 Beslisdatum B&W zr juli 1998 D os siernu mmer 830. 3 I I Raadsbijlage Voorstel verband houdend met de arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake duurzame ontwikkeling in Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel inzake duurzame ontwikkeling in Eindhoven Milieudienst Regio Eindhoven Milieudienst Regio Eindhoven Raadsbijlage nummer 60 Inboeknummer 01X007818 Beslisdatum BTW 3 april 2001 Dossiernummer 114.308 Raadsbijlage Voorstel inzake duurzame ontwikkeling

Nadere informatie

Reglement inzake de behandeling van bezwaarschriften

Reglement inzake de behandeling van bezwaarschriften Reglement inzake de behandeling van bezwaarschriften Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel over de besteding van de opbrengst van de verkoop aandelen Bouwfonds

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel over de besteding van de opbrengst van de verkoop aandelen Bouwfonds r p gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbijlage nummer 135 Inboeknummer OOQ001816 Beslisdatum BBrW 30 mei 2000 Dossiernummer 022.305 Raadsbijlage Voorstel over de besteding van de opbrengst van de verkoop

Nadere informatie

A.J. Gerritsen 25 september 2014

A.J. Gerritsen 25 september 2014 Portefeuillehouder Datum raadsvergadering A.J. Gerritsen 25 september 2014 Datum voorstel 15 juli 2014 Agendapunt Onderwerp Publicatie van gemeentelijke kennisgevingen De raad wordt voorgesteld te besluiten:

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel om in beginsel in te stemmen met de verkoop van de aandelen van de N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel om in beginsel in te stemmen met de verkoop van de aandelen van de N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven r++ gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer 34 Inboeirnummer OOT000506 Beslisdatum BfkW 15 februari 2000 Dossiemummer 007.503 Raadsbijlage Voorstel om in beginsel in te stemmen

Nadere informatie

Onderwerp Voorstel tot aanpassing voorwaarden kwijtschelding gemeentelijke heffingen

Onderwerp Voorstel tot aanpassing voorwaarden kwijtschelding gemeentelijke heffingen Ag nr.: 9 Onderwerp Voorstel tot aanpassing voorwaarden kwijtschelding gemeentelijke heffingen Status besluitvormend Voorstel De Kwijtscheldingsregeling 2012 vast te stellen. Inleiding Als een belastingplichtige

Nadere informatie

RaadsbijlageVoorstel inzake de analyse en Plan van Aanpak van de

RaadsbijlageVoorstel inzake de analyse en Plan van Aanpak van de gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 191 lnboeknummer OOU002531 Beslisdatum 26 september 2000 Dossiernummer 039.202 RaadsbijlageVoorstel inzake de analyse en Plan

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het aangaan van een gelimiteerde achteruangovereenkomst

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het aangaan van een gelimiteerde achteruangovereenkomst gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbijlage nummer 39 Inboeknummer 00+004048 Beslisdatum B&W 28 februari 2001 Dossiernummer 109.303 Raadsbijlage Voorstel tot het aangaan van een gelimiteerde achteruangovereenkomst

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking van het gezondheidsbeleid

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking van het gezondheidsbeleid gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbij lage nummer 218 Inboeknummer 99U002762 Beslisdatum B%W 18 september 1999 Dossiernummer 938.201 Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Voorstel De Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010 in overeenstemming met het ontwerpbesluit wijzigen.

gemeente Eindhoven Voorstel De Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010 in overeenstemming met het ontwerpbesluit wijzigen. gemeente Eindhoven Openbare Orde & Veiligheid Raadsnummer 10R4049 Inboeknummer 10BST01104 Beslisdatum B&W 26 oktober 2010 Dossiernummer 043.252 Raadsvoorsteltot het wijzigen van de Algemene Plaatselijke

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake vennootschapsbelasting N.V. Gasbedrijf Regio Eindhoven/N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake vennootschapsbelasting N.V. Gasbedrijf Regio Eindhoven/N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven %gr gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer S inboeknummer 9y TooSo9t Beslisdatum B&W so januari r 998 Dossiernummer Sop.s t 8 Raadsbijlage Voorstel inzake vennootschapsbelasting

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2001 664 Wet van 12 december 2001, houdende aanpassing van de wetten in verband met de vervanging van de gulden door de euro (Veegwet euro) Wij Beatrix,

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het afstoten van de afdelingen Verhuur en Evenementen van de Stichting Dienstverlening Welzij nswerk

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het afstoten van de afdelingen Verhuur en Evenementen van de Stichting Dienstverlening Welzij nswerk 4cfi gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 35 Inboeknummer OOU003721 Beslisdatum BBrW 28 februari 2001 Dossiernummer 109.205 Raadsbijlage Voorstel tot het afstoten

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake eenmalige bijdrage aan particulieren in

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake eenmalige bijdrage aan particulieren in &r++ gemeente Eindhoven Milieudienst Regio Eindhoven Raadsbijlage nummer 6 lnboeknummer 97Xoo r Ba 6 Beslisdatum Bhw r6 december r997 Dossiernummer 75 I.304 Raadsbijlage Voorstel inzake eenmalige bijdrage

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de Telecommunicatieverordening

Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de Telecommunicatieverordening gemeente Eindhoven Dienst Bouwtoezieht, Beheer en Vergunningen Raadsbijlage nummer x4z Inboeknummer ggjoozs6o Beslisdatum B&W Z juni xggg Dossiernummer 923.402 Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen

Nadere informatie

Datum Agendapunt Nummer. 22 mei R06S003. Wijziging van de Verordening leerlingenvervoer gemeente Zeewolde 2009

Datum Agendapunt Nummer. 22 mei R06S003. Wijziging van de Verordening leerlingenvervoer gemeente Zeewolde 2009 Datum Agendapunt Nummer 8 R06S003 Onderwerp Wijziging van de Verordening Raadsvoorstel Beoogd effect Een actuele en duidelijke verordening leerlingenvervoer. De huidige verordening is in 2009 vastgesteld

Nadere informatie

Onderwerp: Besluit kosten overbrengen en bewaren voertuigen

Onderwerp: Besluit kosten overbrengen en bewaren voertuigen Onderwerp: Besluit kosten overbrengen en bewaren voertuigen Het college van burgemeester en wethouders van Druten heeft op 25 november 2014 het vastgesteld. Het besluit treedt met ingang van 1 januari

Nadere informatie

Tweede wijziging van de Nadere regels subsidie demontage personen- en bestelauto s 2014

Tweede wijziging van de Nadere regels subsidie demontage personen- en bestelauto s 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Rotterdam. Nr. 86107 18 september 2015 Tweede wijziging van de Nadere regels subsidie demontage personen- en bestelauto s 2014 Het college van burgemeester en

Nadere informatie

RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele gevolgen van: invoering van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoersysteem

RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele gevolgen van: invoering van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoersysteem gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer 73 Inboeknummer OOU000440 Beslisdatum B8cW 4 april 2000 Dossiernummer 014.505 RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele

Nadere informatie

Verordening langdurigheidstoeslag. gemeente Veendam

Verordening langdurigheidstoeslag. gemeente Veendam Verordening langdurigheidstoeslag gemeente Veendam 2012 Doel: deze verordening heeft als doel regels te stellen met betrekking tot het vaststellen van de voorwaarden om in aanmerking te kunnen komen voor

Nadere informatie

Datum uitwerkingtreding Betreft nieuwe regeling

Datum uitwerkingtreding Betreft nieuwe regeling Gemeente Tiel Verordening op de ambtelijke bijstand 2003 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld door Onderwerp Eigen onderwerp

Nadere informatie

18 december 2014 Jeroen Heuvelink

18 december 2014 Jeroen Heuvelink Raadsvoorstel *BR1400240* *BR1400240* Datum Raad Portefeuillehouder 18 december 2014 Jeroen Heuvelink Registratienummer BR1400240 Preventief toezicht van toepassing Nee Onderwerp Verordening leerlingenvervoer

Nadere informatie

Beleidsregels U-pas Kindpakket gemeente Utrecht

Beleidsregels U-pas Kindpakket gemeente Utrecht GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Utrecht. Nr. 168325 1 december 2016 Beleidsregels U-pas Kindpakket gemeente Utrecht Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrecht; Gelet

Nadere informatie

gemeente Eindhoven hebben hierover nog geen beslissing genomen. 18 Raadsleden willen een ISDN-aansluiting via de gemeente; ook hier zijn er

gemeente Eindhoven hebben hierover nog geen beslissing genomen. 18 Raadsleden willen een ISDN-aansluiting via de gemeente; ook hier zijn er gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer x Z4 Inboeknummer 99Jo x x ZZ x Beslisdatum BBxW 3 x augustus x999 Dossiernummer 935.304 Raadsbijlage Voorstel tot het beschikbaar stellen

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Rotterdam. Nr. 16328 1 februari 2017 Wijziging Ambtenarenreglement, Regeling mandaat en volmacht P&O 2012, Sociaal Statuut Rotterdam 2013, Besluit salaris, vergoedingen,

Nadere informatie

Verordening Adviesraad leerlingenvervoer gemeente Rotterdam Verordening Adviesraad leerlingenvervoer gemeente Rotterdam 2013

Verordening Adviesraad leerlingenvervoer gemeente Rotterdam Verordening Adviesraad leerlingenvervoer gemeente Rotterdam 2013 CVDR Officiële uitgave van Rotterdam. Nr. CVDR256723_2 3 juli 2018 Verordening Adviesraad leerlingenvervoer gemeente Rotterdam 2013 Gemeenteblad 2013 Verordening Adviesraad leerlingenvervoer gemeente Rotterdam

Nadere informatie

Beoogd effect Actuele en toepasbare gemeentelijke regelgeving op het vlak van de voorzieningen voor onderwijshuisvesting.

Beoogd effect Actuele en toepasbare gemeentelijke regelgeving op het vlak van de voorzieningen voor onderwijshuisvesting. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering M.C.T. Bakker-Smit 18 december 2014 Datum voorstel 04 november 2014 Agendapunt Onderwerp Regelgeving voorzieningen onderwijshuisvesting De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake uitstroompremie en loonkostensubsidies

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake uitstroompremie en loonkostensubsidies ria gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer 119 Inboeknummer OOT001093 Beslisdatum BikW 16 mei 2000 Dossiernummer 020.502 Raadsbijlage Voorstel inzake uitstroompremie en loonkostensubsidies

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening gemeente

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening gemeente gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 03.R499.OOI Inboeknummer osbooo4s4 Beslisdatum BikW xo juni soos Dossiernummer a24.75i Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel terzake subsidiering van de Sociaal-Pedagogische Dienst voor het Gespecialiseerde Jeugd- en Volwassenen

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel terzake subsidiering van de Sociaal-Pedagogische Dienst voor het Gespecialiseerde Jeugd- en Volwassenen & ++ gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 190 Inboeknummer OOU002358 Beslisdatum B%W 19 september 2000 Dossiernummer 038.205 Raadsbij lage Voorstel terzake subsidiering

Nadere informatie

Samenvatting: Voorgesteld wordt de Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Renswoude 2017 vast te stellen.

Samenvatting: Voorgesteld wordt de Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Renswoude 2017 vast te stellen. Raadsvoorstel Nummer: 163700 Behandeld door: A. Boeve Agendapunt: 10 Onderwerp: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2017 Geachte raad, Samenvatting: Voorgesteld wordt de Verordening

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 1 Inleiding Bij Wet van 5 maart 1998 ligt met ingang van 1 augustus 1998 de primaire verantwoordelijkheid

gemeente Eindhoven 1 Inleiding Bij Wet van 5 maart 1998 ligt met ingang van 1 augustus 1998 de primaire verantwoordelijkheid gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke en Culturele Zaken Raadsbijlage nummer 220 Inboeknummer 99Voo4y48 Beslisdatum B&W a8 september 1999 Dossiernummer 939.2 ro Raadsbijlage Voorstel inzake de besteding

Nadere informatie

-Strekt ter vervanging- Q "j, - "J /f 7. gelet op artikel 147 eerste lid van de Gemeentewet en op de Algemene wet bestuursrecht;

-Strekt ter vervanging- Q j, - J /f 7. gelet op artikel 147 eerste lid van de Gemeentewet en op de Algemene wet bestuursrecht; -Strekt ter vervanging- Q "j, - "J /f 7 Nieuwegein De raad van de gemeente Nieuwegein; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 2 april 2013; gelet op artikel 147 eerste lid van de Gemeentewet

Nadere informatie

Vormgeversoverleg Eindhoven

Vormgeversoverleg Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Aaad sbijl eg e nummer rap inboeknummer oruoosz97 aeslisdatum 88 W n september soor Dossiernummer rsz.sop Raadsbij lage Voorstel inzake de ondersteuning

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het invoeren van toeristenbelasting

Raadsbijlage Voorstel tot het invoeren van toeristenbelasting gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer SZ Inboeknummer 99loooo63 Beslisdatum B&W r9 januari 1999 Dossiernummer 903.313 Raadsbijlage Voorstel tot het invoeren van toeristenbelasting

Nadere informatie

Gemeenteblad van Woudenberg

Gemeenteblad van Woudenberg Gemeenteblad van Woudenberg Nummer IX Verkeer en Vervoer IX.1 Wegsleepverordening DATUM VASTSTELLING 26 mei 2005 DATUM BEKENDMAKING 26 juli 2005 Pagina geprint op: 28 dec 2005, 14:11 uur Raadsbesluit:

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit collectieve zorgverzekering minima Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geertruidenberg;

Uitvoeringsbesluit collectieve zorgverzekering minima Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geertruidenberg; CVDR Officiële uitgave van Geertruidenberg. Nr. CVDR429941_1 8 mei 2018 Uitvoeringsbesluit collectieve zorgverzekering minima 2017 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geertruidenberg;

Nadere informatie

Rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 3 februari

Rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 3 februari Onderwerp: RAADSBESLUIT Zaaknummer AST/2014/014886 Dagtekening: Agendanummer: Rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 3 februari 2015 15.02. De raad van de gemeente Asten; gelezen het voorstel

Nadere informatie

Verordening Eindhoven inzake bestuurlijke ophouding

Verordening Eindhoven inzake bestuurlijke ophouding gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Sector Advisering en Ondersteuning Raadsbijlage nummer 96 lnboeknummer OOM002455 Beslisdatum BTW 9 mei 2000 Dossiernummer 020.107 Raadsbij lage Voorstel

Nadere informatie

en Tramstraat en verstrekken van een aanvullend krediet voor de herinrichting van de Tramstraat

en Tramstraat en verstrekken van een aanvullend krediet voor de herinrichting van de Tramstraat gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 32 Inboeknummer ospoooso4 Beslisdatum BikW xg februari 2002 Dossiernummer 208.404 Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken

Nadere informatie

Wijziging Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rotterdam 2012

Wijziging Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rotterdam 2012 Wijziging Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rotterdam 2012 Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van de gemeente Rotterdam, elk voor zover het hun bevoegdheden betreft; gelezen

Nadere informatie

3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes

3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes gemeente Eindhoven Dienst Bouwtoeaicht, Beheer en Vergunningen Ra adsbij lagenummer 249 inboeknummer 997017 I 03 Beslisdatum B&W 8 november 1 999 Dossiernummer 945. 504 Raadsbijlage Voorstel tot verkoop

Nadere informatie

Betreft cie MO: Voorstel tot wijziging van de Verordening Kinderopvang 2000.

Betreft cie MO: Voorstel tot wijziging van de Verordening Kinderopvang 2000. gemeente Eindhoven w++ Concernstaf Bestuurssecretariaat Retouradres Postbus goxso, s6oo RB Eindhoven Voorzitter en leden van de commissie voor maatschappelijke ontwikkeling (MO) Behandeld door M. Honing

Nadere informatie

GEMEENTE WORMERLAND. 1. Artikel 147 van de Gemeentewet 2. Artikel 8 Wet werk en bijstand 3. Artikel 35, vijfde lid Wet werk en bijstand

GEMEENTE WORMERLAND. 1. Artikel 147 van de Gemeentewet 2. Artikel 8 Wet werk en bijstand 3. Artikel 35, vijfde lid Wet werk en bijstand GEMEENTE WORMERLAND Verordening maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen WWB Wormerland 2012 Gegevens van de regeling Overheidsorganis atie Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld door

Nadere informatie

gelezen het voorstel d.d. 29 oktober 2015 van het college van burgemeester en wethouders; Regeling tarieven openbaarheid van bestuur gemeente Woerden

gelezen het voorstel d.d. 29 oktober 2015 van het college van burgemeester en wethouders; Regeling tarieven openbaarheid van bestuur gemeente Woerden RAADSVOORSTEL 15R.00559 gemeente WOERDEN Indiener: college van burgemeester en wethouders Datum: 10 november 2015 Portefeuillehouder(s): Burgemeester Molkenboer Portefeuille(s): Bestuurlijke en juridische

Nadere informatie

besluit vast te stellen de Verordening loonkostensubsidie Participatiewet gemeente Venray 2017 ev.

besluit vast te stellen de Verordening loonkostensubsidie Participatiewet gemeente Venray 2017 ev. Verordening loonkostensubsidie Participatiewet Venray 2017 ev De raad van de gemeente Venray; gelet op artikel 8, eerste lid, aanhef en onderdeel a en d, van de Participatiewet, artikel 35 van de Wet inkomensvoorziening

Nadere informatie

HAMERSTUK Raadsvoorstel Verordening bestuursrechtelijke geldschulden

HAMERSTUK Raadsvoorstel Verordening bestuursrechtelijke geldschulden Toelichting over de behandeling van: HAMERSTUK Raadsvoorstel Verordening bestuursrechtelijke geldschulden Van: Het college van B&W van 6 november 2012 Doel: Toelichting: Besluiten Voorliggende besluitvorming

Nadere informatie

Nr.: 06-61 Diemen, 29 augustus 2006 Onderwerp: Vaststelling van de 1 e wijziging van de Legesverordening en tarieventabel 2006. Aan de gemeenteraad.

Nr.: 06-61 Diemen, 29 augustus 2006 Onderwerp: Vaststelling van de 1 e wijziging van de Legesverordening en tarieventabel 2006. Aan de gemeenteraad. RAADSVOORSTEL EN -BESLUIT Nr.: 06-61 Diemen, 29 augustus 2006 Onderwerp: Vaststelling van de 1 e wijziging van de Legesverordening en tarieventabel 2006 Aan de gemeenteraad. Gevraagd raadsbesluit De 1

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Vanaf 1996 hebben gemeenten gewerkt aan het tot stand brengen van onafhankelijke,

gemeente Eindhoven Vanaf 1996 hebben gemeenten gewerkt aan het tot stand brengen van onafhankelijke, r p gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbij lage nummer xs Inboeknummer oxuooaao6 Beslisdatum B8cW 22 januari 2002 Dossiernummer 204.2xs Raadsbijlage Voorstel inzake robuuste indicatiestelling

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Boxmeer van 26 juni 2007;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Boxmeer van 26 juni 2007; Gemeente Boxmeer Onderwerp: Vaststelling van de 2 e wijziging van de Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2006. Nummer: 5d. De Raad van de gemeente Boxmeer; gelezen het voorstel

Nadere informatie

VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS, RAADS- EN COMMISSIELEDEN GEMEENTE DALFSEN 2014

VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS, RAADS- EN COMMISSIELEDEN GEMEENTE DALFSEN 2014 VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS, RAADS- EN COMMISSIELEDEN GEMEENTE DALFSEN 2014 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van de regeling Citeertitel Deze

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het bekrachtigen van het besluit inzake het instellen van beroep in cassatie (bestemmingsplan PIROC Strij psche Kampen)

Raadsbijlage Voorstel tot het bekrachtigen van het besluit inzake het instellen van beroep in cassatie (bestemmingsplan PIROC Strij psche Kampen) gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbijlage nummer r r S Inboeknummer g g Jo o 6 Sa S Beslisdatum Bikw ao april tggg Dossiernummer gr6.4i2 Raadsbijlage Voorstel tot het bekrachtigen van het

Nadere informatie

De gemeenschappelijke regeling Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta wordt als volgt gewijzigd:

De gemeenschappelijke regeling Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta wordt als volgt gewijzigd: Wijzigingsbesluit 2 e wijziging Gemeenschappelijke regeling Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta Provinciale Staten en gedeputeerde staten van de provincies Zuid-Holland en Zeeland, de raden,

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële uitgave van gemeente Staphorst. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 november 2014;

GEMEENTEBLAD. Officiële uitgave van gemeente Staphorst. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 november 2014; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Staphorst 2014 nr. 21 11 december 2014 De raad van de gemeente Staphorst; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 november 2014; gelet op artikel

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders; gelet op de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht en de Gemeentewet;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders; gelet op de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht en de Gemeentewet; 1 De raad van de gemeente Haarlem; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders; gelet op de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht en de Gemeentewet; BESLUIT: vast te stellen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de rechtspositie griffiepersoneel en de

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de rechtspositie griffiepersoneel en de gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer 03.R375.OOI Inboeknummer oskoooyxa Beslisdatum Baxw x8 februari sooa Dossiernummer BoS.SSx Raadsvoorstel tot het vaststellen van de rechtspositie griffiepersoneel

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake Raam- en Samenwerkingsovereenkomst

Raadsbijlage Voorstel inzake Raam- en Samenwerkingsovereenkomst gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwutkeling Raadsbijlage nummer tso lnboeitnummer 88loo88y x Beslisdatum Bhw aa juni r888 Dossiernummer 8s6.4oa Raadsbijlage Voorstel inzake Raam- en Samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Belastingtarieven 2015: afvalstoffenheffing en reinigingsrechten

Raadsvoorstel. Onderwerp Belastingtarieven 2015: afvalstoffenheffing en reinigingsrechten Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Belastingtarieven 2015: afvalstoffenheffing en reinigingsrechten Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 3 september 2014 4 november 2014 Berekening

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorste1 tot het aangaan van een Samenwerkingsovereenkomst Medische Opvang Asielzoekers

Raadsbijlage Voorste1 tot het aangaan van een Samenwerkingsovereenkomst Medische Opvang Asielzoekers gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbijlage nummer r32 Inboeknumrner gguoor Sy6 Beslisdatum B&W t juni tggg Dossiernummer gzz.zor Raadsbijlage Voorste1 tot het aangaan van een Samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van de vigerende Bestuursovereenkomst in een Bestuursovereenkomst voor onbepaalde tijd

Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van de vigerende Bestuursovereenkomst in een Bestuursovereenkomst voor onbepaalde tijd gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 218 Inboeknummer OOU002717 Beslisdatum B&W 24 oktober 2000 Dossiernummer.043.205 Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van

Nadere informatie

Voorgesteld besluit de Verordening Verordening ruimte- en inrichtingseisen peuterspeelzalen gemeente Wijk bij Duurstede 2012 wordt vastgesteld.

Voorgesteld besluit de Verordening Verordening ruimte- en inrichtingseisen peuterspeelzalen gemeente Wijk bij Duurstede 2012 wordt vastgesteld. Raadsvergadering, 19 juni 2012 Voorstel aan de Raad Onderwerp: Vaststelling Verordening Peuterspeelzalen. Nr.: 505 Agendapunt: 9 Datum: 29 mei 2012 Onderdeel raadsprogramma: Samenleven Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Agendapunt: 4 Sliedrecht, 26 augustus 2010. Onderwerp: Eerste wijziging Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2009

Agendapunt: 4 Sliedrecht, 26 augustus 2010. Onderwerp: Eerste wijziging Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2009 Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: 4 Sliedrecht, 26 augustus 2010 Onderwerp: Eerste wijziging Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2009 Voorgesteld

Nadere informatie

Voorstel om te besluiten Artikel 13 van de verordening Ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2017 als volgt te wijzigen:

Voorstel om te besluiten Artikel 13 van de verordening Ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2017 als volgt te wijzigen: Raadsvoorstel Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 december 2017 / 136/2017 Onderwerp Vaststelling "Verordening Ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2017" Programma Bestuur & Middelen

Nadere informatie

Besluit. Wegsleepverordening Skarsterlân. Vergadering 19 december 2012 Nummer 117. Wegsleepverordening Skarsterlân

Besluit. Wegsleepverordening Skarsterlân. Vergadering 19 december 2012 Nummer 117. Wegsleepverordening Skarsterlân Besluit Vergadering 19 december 2012 Nummer 117 Wegsleepverordening Skarsterlân De raad van de gemeente Skarsterlân; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 13 november 2012, nummer 117/2012;

Nadere informatie

Verordening Rekenkamer Utrecht (2013)

Verordening Rekenkamer Utrecht (2013) Verordening Rekenkamer Utrecht (2013) De raad van de gemeente Utrecht; gelet op de artikelen 81a en 182 t/m 185 Gemeentewet; BESLUIT vast te stellen de volgende VERORDENING Rekenkamer Utrecht 2013 Artikel

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot het sluiten van een convenant in het kader van Interregio Brabant-Limburg

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot het sluiten van een convenant in het kader van Interregio Brabant-Limburg gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbijlage nummer 131 Inboeknummer OOJ006658 Beslisdatum B%w 30 mei 2000 Dossiernummer 022.503 Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot het sluiten van een convenant in

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Bestuurlijk kader X Wettelijke taak X Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college X Onvermijdelijk

gemeente Eindhoven Bestuurlijk kader X Wettelijke taak X Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college X Onvermijdelijk gemeente Eindhoven Raadsnummer 14R5737 Beslisdatum B&W 4 februari 2014 Dossiernummer 14.06.651 Inboeknummer 14bst00244 Raadsvoorstel vaststellen van de Verordening tot tweede wijziging van de Legesverordening

Nadere informatie

Verordening tegenprestatie Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Heerenveen 2015

Verordening tegenprestatie Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Heerenveen 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerenveen. Nr. 82635 29 december 2014 Verordening tegenprestatie Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Heerenveen 2015 De raad van de gemeente Heerenveen;

Nadere informatie

Beslispunt: 1. Verordening cliëntenraad sociale zekerheid gemeente Woudrichem 2010 vast te stellen.

Beslispunt: 1. Verordening cliëntenraad sociale zekerheid gemeente Woudrichem 2010 vast te stellen. VOORSTEL AAN DE RAAD Onderwerp Samenvatting, doel en beslispunten Toelichting Verordening Cliëntenraad sociale zekerheid Op 1 oktober 2009 is de Wet investering in jongeren (WIJ) ingegaan. De WIJ schrijft

Nadere informatie