gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het aanpassen van de Subsidieverordening gemeente

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het aanpassen van de Subsidieverordening gemeente"

Transcriptie

1 r j ++ gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsnummer oz.z68.oox lnboeknummer oziox6yax Beslisdatum BikW S november 2002 Dossiernummer 2/s.xsx Raadsvoorstel tot het aanpassen van de Subsidieverordening gemeente Eindhoven Inleiding In februari 2002 heeft de raad de Subsidieverordening gemeente Eindhoven vastgesteld (raadsbijlage 2002, nr. 14). Het betrof het Awb-conform maken van alle gemeentelijke subsidieregelingen die geãŕntegreerd zijn in een gemeentelijke verordening, bestaande uit een algemeen deel en specifieke regelingen voor de verschillende beleidsterreinen. Bij de vaststelling van de verordening is bepaald dat de verordening jaarlijks geactualiseerd zal worden. 2 Probleemstelling Om de Subsidieverordening gemeente Eindhoven te actualiseren is het wenselijk de verordening te wijzigen. Het wijzigen van de subsidieverordening is een bevoegdheid van de raad, gelet op het bepaalde in artikel 149 van de Gemeentewet. Het betreft overigens vooral Awb-technische wijzigingen en wijzigingen van tekstuele aard. 3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes Het maatschappelijke effect bestaat hierin dat er een geactualiseerde subsidieverordening bestaat die beoogt te voldoen aan de eisen van titel 4.2, van de Awb. Het meetpunt voor succes is voor wat betreft de wijziging van de subsidieverordening dat de subsidiepraktijk zal uitwijzen of met toepassing van de gewijzigde subsidieverordening ook adequate, bestuurlijk en juridisch houdbare besluiten worden genomen. 3a Milieutoets Er zijn geen milieuaspecten aan dit voorstel verbonden. 4 Wijze van aanpak/oplossingsrichting Voorgesteld wordt de subsidieverordening te actualiseren conform ontwerpbesluit, inhoudende een wijzigingsverordening. Het college wordt verder opgedragen op basis van de wijzigingverordening een nieuwe integrale tekst van de verordening te publiceren, alsmede de wijzigingen op te nemen in de losbladige editie van de subsidieverordening en daarin reeds eerdere besluiten tot wijziging van de subsidieverordening te verwerken.

2 Raadannmmer oox 5 Financiele gevolgen en risico s Een aantal wijzigingen van de subsidieverordening heeft betrekking op afronding van de daarin vermelde (maximaal) te verstrekken subsidies (afronding naar boven op < 1,ÃćâĆňâĂİ ). Voor het overige is de technische omrekening gehandhaafd om daarmee te voorkomen dat subsidieontvangers worden benadeeld en bereikt wordt dat zo budgettair neutraal mogelijk wordt gehandeld. Sa Bestuurlijke kaders Dit voorstel past binnen de grondgedachte "kwaliteit leveren", neergelegd in de bestuurlijke visie "Samen Stad", 6 Overige gevolgen van de aanpak Na inwerkingtreding van de gewijzigde verordening zal het komende jaar in de praktijk blijken of de verordening voldoet en of er nog aanvullingen/aanpassingen nodig zijn. In vervolg op dit dossier zullen middels aparte raadsdossiers nog diverse inhoudelijke wijzigingen van de verordening aan de raad worden voorgelegd op diverse beleidsterreinen. 7 Resultaten van overleg / inspraak Over dit voorstel heeft geen overleg, noch inspraak plaatsgevonden Daarbij heeft een rol gespeeld dat de wijzigingen van de verordening geen beleidsinhoudelijke zaken betreft. 8 Communicatie De besluiten worden gepubliceerd in het Gemeenteblad. Daarnaast zal een publicatie van de zakelijke inhoud van het besluit plaatsvinden in het huis-aan-huis blad "Groot-Eindhoven". 9 Ter inzage gelegde stukken Bijlage 1 (als bedoeld in artikel 1, lid 4 van paragraaf subsidieverordening). 10 Referendabiliteit Het voorstel is referendabel in het kader van de Tijdelijke Referendumwet. Een ontwerpraadsbesluit bieden wij u hierbij ter vaststelling aan. Burgemeester en wethouders van Eindhoven, R. Welschen, burgemeester. C. Tetteroo, secretaris.

3 Raadsnummer oa.a68.oor Raadsbesluit De raad van de gemeente Eindhoven; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 5 november 2002; gelet op het bepaalde in artikel 147 en 149 van de Gemeentewet; mede gelet op het bepaalde in afdeling 4.2. van de Algemene wet bestuursrecht; besluit: vast te stellen de volgende Verordening tot wijziging van de Subsidieverordening gemeente Eindhoven Verordening tot wijziging van de Subsidieverordening gemeente Eindhoven Artikel I. De Subsidieverordening gemeente Eindhoven 2002 als volgt te wijzigen. A. In de gehele verordening de subsidiebedragen vermeld in guldens schrappen. B. De inhoudsopgave en de titels van de navolgende regelingen te wijzigen als volgt: a. " Economische ontwikkeling (reserve)", vervangen door: Reserve economische ontwikkeling; b. " Technologie (reserve)", vervangen door: Reserve technologie; c. " Amateurkunst (reserve)", vervangen door: Reserve Amateurkunst; d. "3.1.5 Kunstenaars (reserve)", vervangen door: Reserve Kunstenaars; e. "3.1.6 Cultuurspreiding (reserve)", vervangen door: Reserve Cultuurspreiding; f. "3.1.7, Cultuur (reserve)", vervangen door: Reserve Cultuur; g. " Stadsverfraaiing (reserve)", vervangen door: Reserve stadsverfraaiing; h. " (top)sportevenementen (reserve)", vervangen door: Prijzen/herinneringen sportevenementen; i. " Versterking vrijwilligerswerk (reserve)", vervangen door: Reserve versterking vrijwilligerswerk; j. " Onderwijsontwikkeling (reserve)", vervangen door: Reserve onderwijsontwikkeling; k. " Onderwijsachterstand (reserve), vervangen door: Reserve onderwijsachterstand. C. Artikel 4 van hoofdstuk 1, wijzigen als volgt: 1. de raad kan jaarlijks bij afzonderlijk besluit subsidieplafonds vaststellen; 2. in gevallen zoals opgenomen in de hoofdstukken 2, 3 en 4.1 van deze verordening, stelt de raad bij het vaststellen van de concernbegroting of stelt

4 Raadanummer oa.a6s.oor het college van burgemeester en wethouders bij het vaststellen van de vakdienstbegroting, subsidieplafonds vast. 3. Het college van burgemeester en wethouders maakt de subsidieplafonds voor aanvang van het tijdvak waarvoor ze zijn vastgesteld, bekend. D. 1. In artikel 10, lid 3 van hoofdstuk 1 van de verordening als volgt te wijzigen: in onderdeel e, "en" vervangen door: of; 2. artikel 10, lid 4 van hoofdstuk 1 te wijzigen in: Naast het bepaalde in de leden 1 t/m 3 van dit artikel, kan subsidie worden geweigerd, respectievelijk wordt subsidie geweigerd in de gevallen genoemd in een van de paragrafen van de hoofdstukken 2 t/m 4 van de verordening en in de gevallen waarin niet aan de criteria voor subsidieverlening, zoals opgenomen in de paragrafen van de hoofdstukken 2 t/m 4 van deze verordening wordt voldaan. E. In artikel 14 van hoofdstuk 1, lid1, onderdeel a te wijzigen in: 1. Bij de subsidieverlening worden de volgende verplichtingen opgelegd: a. het college van burgemeester en wethouders terstond te berichten omtrent: besluiten of procedures die zijn gericht op beeindiging van activiteiten van de subsidieontvanger dan wel ontbinding van de rechtspersoon; wijzigingen in de algemene en financiele situatie dan wel in de financiele of organisatorische verhoudingen met derden; ontwikkelingen die ertoe kunnen leiden dat gemaakte afspraken voortvloeiende uit een tussen gemeente en subsidieontvanger gesloten uitvoeringsovereenkomst als bedoeld in artikel 4:36 van de Awb niet kunnen worden verwezenlijkt. F. In artikel 14, lid f, na "subsidies" tussen te voegen: of bijdragen. Lid f komt dan te luiden: f. mededeling te doen van na de subsidieverlening en voor de subsidievaststelling verworven subsidies of bijdragen van andere overheden dan wel van derden. G. 1 In artikel 16, lid 2 de volgende wijziging aanbrengen: na "meer" en voor "omvat" toe te voegen: is verleend. 2 In artikel 16, lid 4 de zinsnede "voorzover deze niet reeds zijn vermeld in dit artikel, schrappen. H. In artikel 17, in het tweede lid na "subsidies", toe te voegen: of bijdragen. Het tweede lid komt dan te luiden: 2. Bij de vaststelling van de subsidie kan het college van burgemeester en wethouders na de subsidieverlening verworven subsidies of bijdragen van

5 Raadsnummer os.s68.oor andere overheden of van derden voor dezelfde activiteiten in mindering brengen op de subsidie. I. In paragraaf Gemeentelijke monumenten, de navolgende wijzigingen aan te brengen: In artikel 8, in het tweede lid, toe te voegen: repareren gevels, cementplinten, kraaldelen: subsidiabel vervangen voegwerk alleen als daar bijzondere eisen aan worden gesteld, bijvoorbeeld een knipvoeg: subsidiabel natuurstenen onderdelen vervangen 100 9o subsidiabel J. In paragraaf Stimulering onderhoud Eindhovense particuliere woningvoorraad, de volgende wijzingen aanbrengen: a. in artikel 3, in het tweede lid, onder c, het subsidiebedrag "< ,88", vervangen door: ,00; b. in artikel 6, in het eerste lid, onder a het bedrag E 272,27" vervangen door: 6 273,00; c. in artikel 6, in het eerste lid, onder b en c, het bedrag "6 453,78", vervangen door: 6 454,00; d in artikel 6, in het tweede lid, onder a, het bedrag "< 4.537,80", vervangen door: ,00; e in artikel 6, in het tweede lid, onder b, het bedrag "6 680,67", vervangen door: 6 681,00; K. In paragraaf Buurtbeheer niet-impulsgebieden, de volgende wijzigingen aanbrengen: a. in artikel 5, het bedrag "6 4,54" zoals vermeld in onderdeel a en b, vervangen door: 6 5,00; b. in artikel 5, het bedrag "E 2,72" zoals vermeld in onderdeel c, vervangen door: < 3,00. L. In paragraaf Woonconsumenten, de volgende wijziging aanbrengen. a. in artikel 7, in het tweede lid, onder a, het bedrag %453,78", vervangen door: 6 454,00; b. in artikel 7, in het tweede lid, onder c, het bedrag " ,79", vervangen door: < 2.496,00; c. in artikel 7, in het tweede lid, onder d, het bedrag " ,70", vervangen door: ,00. M. In paragraaf , Lokale agenda, in artikel 5, tweede lid, het bedrag "< ,01", vervangen door: ,00.

6 Raadsuummer oa.a68.oox N. In paragraaf Stimulering amateurkunst de volgende wijzigingen aan te brengen: in artikel 2, lid 2, de derde opsomming vervangen door: een organisatie behorend tot de secties theaterg roepen of muziektheatergroepen dient per jaar tenminste een openbare uitvoering in de gemeente Eindhoven te geven van tenminste een nieuwe geensceneerde productie; artikel 6, vervangen door: Alvorens te beslissen op een aanvraag wordt, indien sprake is van een vergelijkbaar diploma of ervaringsniveau, zoals bedoeld in artikel 7, lid 3 van deze paragraaf, advies gevraagd aan de Adviescommissie culturele fondsen, gehoord de eventueel voor de desbetreffende sectie actieve plaatselijke koepelvereniging; in artikel 7, in het derde lid, onderdeel A.2.3 "niveau YIN score 4", vervangen door: niveau III, score 4, en onderdeel A.2.4. "niveau IVF score 6", vervangen door: niveau IV score 6. O. In paragraaf Cultuurspreiding (reserve), de volgende wijziging aan te brengen: In artikel 5, E "680,67", vervangen door: 6 680,ÃćâĆňâĂİ. P. In paragraaf Cultuur (reserve), de volgende wijziging aan te brengen: In artikel 3, lid 1 de woorden "gevestigd in Eindhoven" te schrappen. Q. Paragraaf Stadsverfraaiing in te trekken. R. In paragraaf Actieplan Cultuurbereik de volgende wijziging aan te brengen: in artikel 1, lid 1 en in artikel 2 "cultuurbereik" vervangen door: Cultuurbereik; in artikel 8, het eerste lid vervangen door: het subsidieplafond is gelijk aan het bedrag dat voor het subsidieren van de in artikel 2 van deze paragraaf genoemde activiteiten in de gemeentelijke concernbegroting of de vakdienstbegroting voor het dienstjaar waarin de activiteiten plaatsvinden is opgenomen; vast te stellen en bij te voegen de bijlage met instellingen zoals bedoeld in artikel 1, lid 4 van paragraaf (bijlage 1 bij dit besluit). S. In paragraaf Sportverenigingen, de volgende wijzigingen aan te brengen: in artikel 2, tweede lid, onder c, het bedrag "E 27,23", vervangen door: < 32,68 (prijspeil 1 januari 2000). in artikel 6, het bedrag "< 113,45 "vervangen door: E 136,13. T. In paragraaf (Top)sportevenementen (reserve), de volgende wijziging aanbrengen:

7 Raadsnummer oa.a68.oor artikel 2, sub b, artikel 5, sub b, artikel 6, sub d en artikel 8, sub b, schrappen. U. In paragraaf Bedrijvensteun, de volgende wijziging aanbrengen: in artikel 5, lid 2, onder a, het bedrag " ,01", vervangen door: < ,00; in artikel 11, lid 1, het bedrag " ,01", vervangen door: < ,00; in artikel 11, lid 3, het bedrag Y. 453,78", vervangen door: 6 454,00; in artikel 11, lid 4 het bedrag " "vervangen door: ; in artikel 11, lid 5, onder a, het bedrag " ,01", vervangen door: < ,00; in artikel 11, lid 5, onderdeel e, het bedrag "453,78", vervangen door: 6 454,00; V. In de paragrafen t/m en in het artikel over "subsidieaanvragers", het kopje te laten vervallen en in de tekst steeds tussen te voegen (voorzover dat nu niet het gevalis) dat voor subsidie "slechts" in aanmerking komt/komen. Daartoe de volgende wijzigingen vast te stellen: in paragraaf , in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen en de tekst wijzigen in: Voor subsidie komt slechts in aanmerking de eigenaarbewoner als bedoeld in artikel 1 van deze paragraaf. in paragraaf , in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen en de tekst wijzigen in: Voor subsidie komt slechts in aanmerking de eigenaarverhuurder als bedoeld in artikel 1 van deze paragraaf. Dit kan zijn een natuurlijke of een rechtspersoon; in paragraaf , in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen en de tekst wijzigen in: voor subsidie komt slechts in aanmerking de eigenaar van een bedrijfspand zoals bedoeld in artikel 1 van deze paragraaf; in paragraaf , het kopje "subsidieaanvragers" in artikel 3 schrappen en de tekst wijzigen in: voor subsidie komt slechts in aanmerking de eigenaar van een monument zoals bedoeld in artikel 1 van deze paragraaf; in paragraaf , het kopje "subsidieaanvragers" in artikel 3 schrappen en de tekst van lid 1 te wijzigen in: voor subsidie komen slechts in aanmerking natuurlijke of rechtspersonen die kunnen worden aangemerkt als: a. eigenaar-bewoners zoals bedoeld in artikel 1, eerste lid van deze paragraaf; of b. eigenaar-verhuurders zoals bedoeld in artikel 1, tweede lid van deze paragraaf, indien en voor zover de woningen van de eigenaar-verhuurder deel uitmaken van een cluster waarvan meer dan 509o in eigendom toebehoort aan eigenaar-bewoners; in paragraaf , in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen en de tekst wijzigen in: voor subsidie komen slechts in aanmerking een of meer natuurlijke personen of rechtspersonen;

8 Raadsnummer os.a68.oor in paragraaf in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen en de tekst wijzigen in: voor subsidie komen slechts in aanmerking een of meer natuurlijke of rechtspersonen; in paragraaf 2.1.8, in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen en de tekst wijzigen in: voor subsidie komt slechts in aanmerking een bewonersorganisatie zoals bedoeld in artikel 1 van deze paragraaf, of een rechtspersoon met beperkte rechtsbevoegdheid die als zodanig door het college van burgemeester en wethouders is aangemerkt om een of meerdere onderdelen van het totale programma van projecten of activiteiten van een buurtorganisatie uit te voeren; in paragraaf 2.1.9, in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen en lid 1 te wijzigen als volgt: voor subsidie komen slechts in aanmerking de in artikel 1 van deze paragraaf omschreven buurtorganisaties; in paragraaf , in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen en de tekst wijzigen in: voor subsidie komen slechts in aanmerking woonconsumentenorganisaties zoals bedoeld in artikel 1 van deze paragraaf gevestigd in Eindhoven; in paragraaf , in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen en de tekst wijzigen in: voor subsidie komt slechts in aanmerking een rechtsbevoegde natuurlijke persoon dan wel een rechtspersoon die het project uitvoert tezamen met een of meer andere natuurlijke personen; in paragraaf , in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen en de tekst van lid 1 wijzigen in: voor subsidie komen slechts in aanmerking organisaties die: a. tenminste twee jaar gerekend vanaf de datum van statutaire oprichting activiteiten, zoals genoemd in artikel, sub 1, juncto artikel 2 ontplooien; en b. de organisatie die aangesloten is bij een voor de desbetreffende organisatie relevante landelijke koepelorganisatie; in paragraaf , in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen en het eerste lid wijzigen in: voor subsidie kan slechts in aanmerking komen de van oudsher in de gemeente Eindhoven gevestigde en actief bestaande gilden welke zijn aangesloten bij de Bond van Schuttersgilden Kring Kempenland en waarvan het schutterslokaal, de gildenkamer en het schietterrein zijn gelegen in de gemeente Eindhoven; in paragraaf , in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen en de tekst wijzigen in: voor subsidie komen slechts in aanmerking kunstenaars woonachtig en werkzaam in Nederland die hun werk exposeren in de gemeente Eindhoven onder verantwoordelijkheid van de gemeente dan wel van de Stichting Krabbedans; in paragraaf , in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen en de tekst te wijzigen in: voor subsidie komen slechts in aanmerking rechtspersonen gevestigd in Eindhoven of organisaties, zoals bedoeld in artikel 1 van deze paragraaf;

9 ++ Raadsnummer os.s68.oox in paragraaf , in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen en lid 1 wijzigen in: voor subsidie komen slechts in aanmerking natuurlijke personen of rechtspersonen gevestigd in Eindhoven; in paragraaf , in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen en lid 1 wijzigen in: voor subsidie komen slechts in aanmerking natuurlijke of rechtspersonen; in paragraaf , in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen en lid 1 wijzigen in: voor subsidie komen slechts in aanmerking natuurlijke of rechtspersonen; in paragraaf , in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen; in paragraaf , in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen; in paragraaf , in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen; in paragraaf , in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen; in paragraaf , in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen en het artikel wijziging in: voor subsidie komen slechts in aanmerking: a. rechtspersonen met volledige rechtsbevoegdheid gevestigd in Eindhoven; of b. personen, groeperingen of particuliere organisatie die zich de behartiging van individuele of collectieve belangen van ideele of materiele aard ten doel stellen welke in overwegende mate ten goede komen aan de Eindhovense ingezetenen; in paragraaf , in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen en lid 1 wijzigen in: voor subsidie komen slechts in aanmerking vrijwilligersinstellingen zoals bedoeld in artikel 1, tweede lid van deze paragraaf. Lid 2 wijzigen in; In afwijking van het bepaalde in lid 1 van dit artikel komen ook natuurlijke personen voor subsidie in aanmerking, voor zover het betreft de organisatie van jeugdvakantie-activiteiten; in paragraaf , in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen en de tekst wijzigen in: voor subsidie komen slechts in aanmerking rechtspersonen met volledige rechtsbevoegdheid gevestigd in Eindhoven alsmede (groepen van) personen die voornemens zijn een rechtspersoon op te richten en die zich versterking van vrijwilligerswerk, zoals bedoeld in deze paragraaf, ten doel stellen; in paragraaf , in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen en de tekst wijzigen in: voor subsidie komen slechts in aanmerking rechtspersonen die meerjarig worden gesubsidieerd en rechtspersonen die op grond van bestaande gemeentelijke regelingen voor een deel van hun activiteiten subsidie ontvangen; in paragraaf , in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen; in paragraaf , in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen en lid 1 wijzigen in: voor subsidie komen slechts in aanmerking rechtspersonen dan wel groepen van rechtspersonen;

10 Raadsnummer oa.a68.oox in paragraaf , in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen en de tekst wijzigen in: voor subsidie komen slechts in aanmerking schoolbesturen en andere rechtspersonen gevestigd in Eindhoven en werkzaam op het terrein van onderwijsemancipatie; In paragraaf , in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers schrappen en de tekst wijzigen in: voor subsidie komen slechts in aanmerking: a. besturen van basisscholen en speciale scholen voor basisonderwijs; b. besturen van scholen als bedoeld in de Wet op de expertisecentra en deel II van de Wet op het voortgezet onderwijs en de Stichting Eindhovense Chinese school. in paragraaf , in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen; in paragraaf , in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen en de tekst wijzigen in: voor subsidie komen slechts in aanmerking onderwijsinstellingen, cultuur-, zorg- en welzijnsinstellingen en onderwijsondersteunende instellingen die rechtspersoonlijkheid bezitten en gevestigd zijn in Eindhoven; in paragraaf , in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen en de tekst wijzigen in: voor subsidie komt slechts in aanmerking een rechtspersoon die in een contactstad samen met een counterpart een project organiseert; In paragraaf , in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen en de tekst wijzigen in: voor subsidie komt slechts in aanmerking een stedenbandorganisatie als bedoeld in artikel 1, vierde lid van deze paragraaf. In paragraaf , in artikel 3 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen en de tekst wijzigen in: voor subsidie komen slechts in aanmerking rechtspersonen die zich ten doel stellen het bevorderen van mondiale bewustwording, zoals bedoeld in artikel 1, eerste lid van deze paragraaf alsmede stedenbandorganisaties als bedoeld in artikel 1, zesde lid van deze paragraaf; in paragraaf , in artikel 4 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen en de tekst wijzigen in: voor subsidie komt slechts in aanmerking een ondernemer, zoals bedoeld in artikel 1 van deze paragraaf; in paragraaf , in artikel 8 het kopje "subsidieaanvragers" schrappen en de tekst wijzigen in: voor subsidie komt slechts in aanmerking een instantie of organisatie die rechtspersoonlijkheid bezit, of een of meer natuurlijke personen met volledige rechtsbevoegdheid; in paragraaf , het kopje "subsidieaanvragers" schrappen. W. In de paragrafen tot en met in de artikelen die betrekking hebben op verplichtingen voor de subsidieontvanger in de tekst tussen te voegen dat de verplichtingen opgelegd worden in de beschikking tot subsidieverlening en daartoe de volgende wijzigen vast te stellen: in paragraaf in artikel 4 in de aanhef toe te voegen: welke bij de subsidieverlening worden opgelegd;

11 A r t ike I I I. Raadsnummer oa.a68.oor in paragraaf in artikel 6 in de aanhef toe te voegen: welke bij de subsidieverlening worden opgelegd; in paragraaf , in artikel 7 in de aanhef toe te voegen: welke bij de subsidieverlening worden opgelegd; in paragraaf , in artikel 10 in de aanhef toe te voegen: welke bij de subsidieverlening worden opgelegd; in paragraaf , in artikel 8 toe te voegen: Deze verplichting wordt bij de subsidieverlening opgelegd; in paragraaf , in artikel 8 toe te voegen: Deze verplichting wordt bij de subsidieverlening opgelegd; in paragraaf , in artikel 13 in de aanhef toe te voegen: welke worden opgelegd in de beschikking tot subsidieverlening; in paragraaf , in artikel 7, lid 1 te wijzigen in: bij de subsidieverlening wordt de verplichting opgelegd om wijzigingen in de situatie anders dan periodieke huur- en inkomensveranderingen zo spoedig mogelijk door te geven aan het Bureau Woontussenvoorzieningen; in paragraaf in artikel 13 in de aanhef toe te voegen: welke bij de subsidieverlening worden opgelegd; in paragraaf aan artikel 7 toe te voegen: Deze verplichting wordt bij de subsidieverlening opgelegd; in paragraaf in artikel 9 de aanhef vervangen door: Onverminderd het bepaalde in hoofdstuk 1 van deze verordening omtrent verplichtingen voor de subsidieontvanger, legt het college van burgemeester en wethouders de volgende verplichtingen op bij de subsidieverlening; In paragraaf in artikel 8, toe te voegen: welke bij de subsidieverlening wordt opgelegd; in paragraaf , in artikel 5, het eerste lid te wijzigen in: Bij de subsidieverlening legt het college van burgemeester en wethouders de verplichting op dat de uitkeringsgerechtigde verplicht is het college van burgemeester en wethouders onmiddellijk mededeling te doen van feiten of omstandigheden die van belang kunnen zijn voor de beoordeling van de subsidie dan wel de inkomensvrijlating, onder overlegging van bewijsstukken. X. In de paragrafen t/m , 3.1,1. t/m , t/m , en t/m , in het artikel over subsidieplafond overal na "concernbegroting" de woorden "en/of" vervangen door: of. De verordening te hernummeren voorzover nodig ten gevolge van de wijzigingen zoals vermeld in artikel l. Artikel lil.

12 Raadsnummer oox +4+ Dit besluit treedt in werking zes weken na de dag van de publicatie van dit besluit in het Gemeenteblad en heeft terugwerkende kracht tot 1 januari Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de 16 december R. Welschen,voorzitter J. Verheugt, loco-secretaris EN

13 gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Retouradres Postbus goxso, 36oo RB Eindhoven Aan de leden van de raad van de gemeente Eindhoven. Raadsnummer Behandeld door M. Honing Telefoon (oqo) Ons kenmerk griffie Versenddatum x6 november 2002 Commis sic advies Betreft cie Bp: Voorstel tot het aanpassen van de Subsidieverordening gemeente Eindhoven De commissie Bestuurlijke pijler heeft in haar vergadering van 25 november 2002 beraadslaagd over het bovengenoemde onderwerp. De commissie heeft als volgt geadviseerd: leefbaar eindhoven : Akkoord; CDA: Akkoord; PVDA: Akkoord; VVD: Akkoord; SP: Akkoord; GroenLinks: Akkoord; D66: Akkoord; OuderenAppel: Akkoord; De Stadspartij: niet meer aanwezig. De secretaris van de commissie, ijlage(n): Bezoekadres Stadhuisplein zo Eindhoven Openingstijden ma t/m vr B.oo-z6.oo uur Postadres Postbus gozso 36oo RB Emdhoven Telefonisch bereikbaar

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid zoog t/m zoog ten behoeve

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid zoog t/m zoog ten behoeve ufo gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsnummer oz.z6a.oox Inboeknummer oauoozyxx Beslisdatum BTW S november 2002 Dossiernummer z4s.ssz Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van

Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer og.rgg5.00i Inboeknummer osjox4384 Beslisdatum B&W x4 januari 2003 Dossiernummer 303.x52 Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van

Nadere informatie

accountancywerkzaamheden

accountancywerkzaamheden gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer og.r S.ooz Inboeknummer o3)oosoos Beslisdatum BRD 22 april 2003 Dossiernummer 317.25I Raadsvoorstel tot het vastste11en van het Programma van Eisen aanbesteding

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel met betrekking tot een aanvullend krediet voor de renovatie van de kadernuur Eindhovens Kanaal en de herinrichting

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel met betrekking tot een aanvullend krediet voor de renovatie van de kadernuur Eindhovens Kanaal en de herinrichting 6 509.862,ÃćâĆňâĂİ. r p gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer lnboeknummer osgooosos Beslisdatum Bgrw sb januari 2003 Dossiernummer 305.451 Raadsvoorstel met betrekking tot een aanvullend

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het basisonderwijs voor de schooljaren zoo/zoop ÃćâĆňâĂİ zoo6/zoo7

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het basisonderwijs voor de schooljaren zoo/zoop ÃćâĆňâĂİ zoo6/zoo7 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer og.r47g.ooz Inboeknummer oavooayog Beslisdatum Bikw ay mei 2003 Dossiernummer 322.252 Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening gemeente

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening gemeente gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 03.R499.OOI Inboeknummer osbooo4s4 Beslisdatum BikW xo juni soos Dossiernummer a24.75i Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het verlenen van garantie aan Stichting Oriolus ten

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het verlenen van garantie aan Stichting Oriolus ten r+p 4+ gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Sportbedrijf De Karpen Raadsnummer 03.R504.OOI Inboeknummer Beslisdatum BlkW x juli 2003 Dossiernummer 327. Raadsvoorstel tot het verlenen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven voor Sociaal-Economische Zaken, Recreatie, Toerisme en Financien van het SRE.

gemeente Eindhoven voor Sociaal-Economische Zaken, Recreatie, Toerisme en Financien van het SRE. gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer 02.267.oor Inboeknummer oajorsa4a Beslisdatum BikW rs oktober 2002 Dossiernummer a4s.sss Raadsvoorstel tot het wijzigen van de begroting zoon van Ruimte, Economie,

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de uitgaven en inkomsten van het openbaar voortgezet onderwijs (OVO) in het kader van de

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de uitgaven en inkomsten van het openbaar voortgezet onderwijs (OVO) in het kader van de %ai gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 05.RIIOO.OOI Inboeknummer o4bstooso3 Beslisdatum BsxW xx januari 2005 Dossiernummer 502.253 Raadsvoorstel tot het vaststellen van

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep Eindhoven

Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer oy.r8go.ooz Inboeknummer o4soosoxs Beslisdatum Bikw x juni 2004 Dossiernummer 423.752 Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het onttrekken van een gedeelte van de Tramstraat alsmede de weg met parkeersirook langs de Stationsweg

Raadsvoorstel tot het onttrekken van een gedeelte van de Tramstraat alsmede de weg met parkeersirook langs de Stationsweg gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 03.R56O.OOI Inboeknummer ossooagx8 Beslisdatum BgxW xs augustus 2003 Dossiernummer 388.752 Raadsvoorstel tot het onttrekken van een

Nadere informatie

gemeente Eindhoven zijn verwerkt in de Reintegratieverordening gemeente Eindhoven

gemeente Eindhoven zijn verwerkt in de Reintegratieverordening gemeente Eindhoven x p gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 04.R949.00I Inboeknummer o4tooxoo6 Beslisdatum Baxw xx september 2004 Dossiernummer 439.6Sx Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Subsidieverordening

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsnummer 07.R2$$4.OOI Inboeknummer o7bstoao34 Beslisdatum BSP a oktober 2007 Dossiernummer 740 354

gemeente Eindhoven Raadsnummer 07.R2$$4.OOI Inboeknummer o7bstoao34 Beslisdatum BSP a oktober 2007 Dossiernummer 740 354 gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2$$4.OOI Inboeknummer o7bstoao34 Beslisdatum BSP a oktober 2007 Dossiernummer 740 354 OplegvelRaadsvoorstel inzake particuliere

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake Aanpassingsverordening euro Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel inzake Aanpassingsverordening euro Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Inboeknummer oxloxsos4 Beslisdatum Bikw 4 december 2oox Dossiernummer x49.306 Raadsbijlage Voorstel inzake Aanpassingsverordening euro Eindhoven 1 Inleiding

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R7$9.OOI lnboeknummer oevoora6y Beslisdatum B%W s maart 2004 Dossiernummer ero.sss Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen overwegende dat het gewenst is voor subsidiering algemene regels vast te stellen;

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen overwegende dat het gewenst is voor subsidiering algemene regels vast te stellen; CVDR Officiële uitgave van Harlingen. Nr. CVDR27949_1 16 augustus 2016 Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen 2006 Raad : 6 december 2006.... DE RAAD VAN DE GEMEENTE HARLINGEN; overwegende dat

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan)

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan) gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van criteria bij het aanwijzen van locaties ten behoeve van huwelijkssluiting

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van criteria bij het aanwijzen van locaties ten behoeve van huwelijkssluiting v f++ gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekssaken itaadsnummer 02.QZI.OOI lnboeknummer osmoo4sby Beslisdatum B&W s6 november soos Dossiernummer s48.xsx Raadsvoorstel tot het vaststellen van criteria

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het aanpassen van de Subsidieverordening gemeente

Raadsvoorstel tot het aanpassen van de Subsidieverordening gemeente gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer OQ.R62O.OOI Inboeknummer o3poop383s Beslisdatum BikW sg oktober 2003 Dossiernummer 344.55a Raadsvoorstel tot het aanpassen van de

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake besteding resterende incidentele middelen kinderopvang

Raadsvoorstel inzake besteding resterende incidentele middelen kinderopvang gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R992. OOI Inboeknummer o4uooaq4o Beslisdatum Bikw 46 oktober 2004 Dossiernummer 444.a Sa Raadsvoorstel inzake besteding resterende

Nadere informatie

Qplegvel Raadsvoorstel inzake opheffing van de IZA Nederland-regeling

Qplegvel Raadsvoorstel inzake opheffing van de IZA Nederland-regeling Concernstaf Raadsnummer Og.RXga8. OOZ Inboeknummer osbstox6y3 Beslisdatum BaW x augustus 2005 Dossiernummer S3x.35x Qplegvel Raadsvoorstel inzake opheffing van de IZA Nederland-regeling 1 Samenvatting

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake de beleidsnotitie gebruiksvergunningen: Een schakel

Raadsvoorstel inzake de beleidsnotitie gebruiksvergunningen: Een schakel gemeente Eindhoven Dienst Brandweer en Crisisbeheersing Raadsnummer 04. R87$. OOI Inboeknummer o4rooo46g Beslisdatum B&W ag juni 2004 Dossiernummer 4ap.rSr Raadsvoorstel inzake de beleidsnotitie gebruiksvergunningen:

Nadere informatie

Besruursstrvsteriesr. Betreft cie MO: Voorstel tot het vaststellen van de Verordening aanpassing

Besruursstrvsteriesr. Betreft cie MO: Voorstel tot het vaststellen van de Verordening aanpassing gemeente Eindhoven WC+ Concert)staf Besruursstrvsteriesr Retoursdres postbus gorso, 36oo EB Eindhoven Voorzitter en leden van de commissie voor maatschappelijke ontwikkeling (MO) Behandeid door he noaing

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel inzake terugwerkende kracht functiewaardering

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel inzake terugwerkende kracht functiewaardering wfâż gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer Og.RgS.OOr Inboeknummer o3)orsog8 Beslisdatum B8cw x6 september soo3 Dossiernummer 338.35I Raadsvoorstel inzake terugwerkende kracht functiewaardering 1

Nadere informatie

gemeente Eindhoven een drempelbedrag is verschuldigd van 6300,ÃćâĆňâĂİ. Krachtens het derde lid

gemeente Eindhoven een drempelbedrag is verschuldigd van 6300,ÃćâĆňâĂİ. Krachtens het derde lid Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 05.RI33I.OOI Inboeknummer osbstoxs48 Beslisdatum BTW s6 juli 2005 Dossiernummer 530.45I Oplegvel Raadsvoorstel tot wijziging van het recht (drempelbedrag)

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake de renovatie van het gebouw van speeltuinvereniging Philipsdorp

Raadsvoorstelinzake de renovatie van het gebouw van speeltuinvereniging Philipsdorp gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R945.OOI Inboeknummer o4uooxss8 Beslisdatum BSxW x4 september 2004 Dossiernummer 4sS.sSS Raadsvoorstelinzake de renovatie van het

Nadere informatie

Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies

Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekssaken Raadsbijlage nummer 02.284.oor Inboeknummer- Beslisdatum BhW Dossiernummer- Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies 1 Inleiding

Nadere informatie

Besluit van de gemeenteraad d.d. 12 december 2011, nr. 14B/B, tot vaststelling van de Algemene subsidieverordening Tubbergen

Besluit van de gemeenteraad d.d. 12 december 2011, nr. 14B/B, tot vaststelling van de Algemene subsidieverordening Tubbergen Gemeenteblad Elektronisch uitgegeven van de gemeente Tubbergen Jaargang: 2011 Nummer: 35 Uitgifte: 23 december 2011 Besluit van de gemeenteraad d.d. 12 december 2011, nr. 14B/B, tot vaststelling van de

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 05.RI225.OOI Inboeknummer osbstoogoo Beslisdatum BSW S mei 2005 Dossiernummer Sx8.25I Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van nieuwe

Nadere informatie

nr Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017

nr Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017 Gemeenteblad nr. 906092 Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017 Beleidsregels waarderingssubsidies stimulering sportbeoefening en beweging in de gemeente Midden-Drenthe Collegebesluit

Nadere informatie

Subsidieregeling Onderwijs en Kinderopvang Weert 2017

Subsidieregeling Onderwijs en Kinderopvang Weert 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Weert. Nr. 21810 10 februari 2017 Subsidieregeling Onderwijs en Kinderopvang Weert 2017 Burgemeester en wethouders van Weert; gelet op artikel 3 van de Algemene

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring van het college van burgemeester en wethouders inzake de

Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring van het college van burgemeester en wethouders inzake de Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 05.RI429.00I Inboeknummer osbstosxgg Beslisdatum B&W ss oktober 2005 Dossiernummer Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring van het college

Nadere informatie

basisadministratie persoonsgegevens Eindhoven 2ooz

basisadministratie persoonsgegevens Eindhoven 2ooz gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer 49 Inboeknummer osmoooo6o Beslisdatum BTW ss februari 2002 Dossiernummer 209.105 Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake garantstelling verbouwing loods roeivereniging

Raadsvoorstel inzake garantstelling verbouwing loods roeivereniging gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R74Z.OOI Inboeknummer oyvooxxox Beslisdatum B8cW s maart soos Dossiernummer exo.ssx Raadsvoorstel inzake garantstelling verbouwing

Nadere informatie

Gelet op het bepaalde in de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het bepaalde in de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING ALMERE 2011 De raad van de gemeente Almere; Gezien het voorstel van het college; Gelet op het bepaalde in de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Oplegvel Raadsvoorstel inzake afbouw ID-banen door gemeente als werkgever ÃćâĆňâĂİ financiele verwerking

gemeente Eindhoven Oplegvel Raadsvoorstel inzake afbouw ID-banen door gemeente als werkgever ÃćâĆňâĂİ financiele verwerking gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer 05.RI347.OOI lnboeknummer osbstorsys Dossiernummer Sz8.8Sr rz juli zoog Oplegvel Raadsvoorstel inzake afbouw ID-banen door gemeente als werkgever ÃćâĆňâĂİ financiele

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Subsidieverordening gemeente

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Subsidieverordening gemeente I g+ gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer og. R8y6.oox Inboeknummer o4uoor4so Beslisdatum B&W S juli 2004 Dossiernummer 4s8.6S3 Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Subsidieverordening

Nadere informatie

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK De raad van de gemeente Moerdijk; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van >, , inzake de Algemene

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet ten

OplegvelRaadsvoorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet ten gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer 07.R2$76.OOI Inboeknummer orbstoaz88 eslisdatum %W t8 december 2007 Dossiernummer ysr.asr OplegvelRaadsvoorstel tot het beschikbaar stellen

Nadere informatie

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Rubriek: Maatschappelijke Zorg en Welzijn Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente

Nadere informatie

Raadsvoorstel aanpassing brandbeveiligingsverordening

Raadsvoorstel aanpassing brandbeveiligingsverordening gemeente Eindhoven Vergunningen, Toezicht 5 Handhaving, Vergunningen Raadsnummer Io. Rg88y. ooz Inboeknummer robstor64r Beslisdatum BSP ty augustus aoro Dossiernummer obb asr Raadsvoorstel aanpassing brandbeveiligingsverordening

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING IMPULS BUURTHUIS VAN DE TOEKOMST DEN HAAG 2015

SUBSIDIEREGELING IMPULS BUURTHUIS VAN DE TOEKOMST DEN HAAG 2015 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2015.1 RIS 280860 SUBSIDIEREGELING IMPULS BUURTHUIS VAN DE TOEKOMST DEN HAAG 2015 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - het concept Buurthuis

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Texel

Algemene subsidieverordening Texel Algemene subsidieverordening Texel Gemeenteblad Texel 2016 nr 36 datum 24-03-2016 INTREKKING Algemene subsidieverordening Texel 2011 De raad van de gemeente Texel gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi gemeente Eindhouen Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2024.00I Inboeknummer oybstoosy4 Beslisdatum B%W 6 maart 2007 Dossiernummer zro.ssr OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Oldenzaal 2005 met de daarbij behorende toelichting

Algemene subsidieverordening Oldenzaal 2005 met de daarbij behorende toelichting CVDR Officiële uitgave van Oldenzaal. Nr. CVDR400704_2 5 december 2017 Algemene subsidieverordening Oldenzaal 2005 met de daarbij behorende toelichting De raad van de gemeente Oldenzaal; gelezen het voorstel

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen van de tarieventabel behorende

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen van de tarieventabel behorende gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsnummer o6.rzyg6.oox Inboeknummer o6bstorg6y Beslisdatum BSP as juli 2006 Dossiernummer 6so qsr OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen van de tarieventabel

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN

GEMEENTEBLAD. Nr HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Wierden Nr. 163204 20 september 2017 Algemene subsidieverordening gemeente Wierden 2015 Burgemeester en wethouders van Wierden maken (ter uitvoering van het

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststelling Algemene subsidieverordening Purmerend 2014

Onderwerp: Vaststelling Algemene subsidieverordening Purmerend 2014 De raad van de gemeente Purmerend; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 18 maart 1014, nr. 1104516; gelet op titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; overwegende dat: - de sinds

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het verlenen van gemeentegarantie ten behoeve van Stichting De Combinatie Jeugdzorg Zuidoost Brabant

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het verlenen van gemeentegarantie ten behoeve van Stichting De Combinatie Jeugdzorg Zuidoost Brabant gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer Ozj..R875.OOI Inboeknummer o4foo886s Beslisdatum B&W S juli 2004 Dossiernummer 4s8.sS6 Raadsvoorstel tot het verlenen van gemeentegarantie ten behoeve van Stichting

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Haaksbergen (9.16b)

Algemene subsidieverordening Haaksbergen (9.16b) Algemene subsidieverordening Haaksbergen (9.16b) Samenvatting Deze verordening geeft aan welke begrippen bij subsidies worden gebruikt, welke soorten subsidies er zijn, welke regels er gelden voor aanvragen,

Nadere informatie

gemeente Eindhoven De uitvoering van de Wet werk en bijstand (WWB) 2004 door de dienst Werk, Zorg en

gemeente Eindhoven De uitvoering van de Wet werk en bijstand (WWB) 2004 door de dienst Werk, Zorg en gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 05.RI292.OOI Inboeknummer osbstoxs3x BeSIISdatum BgrW 6 juni 2005 Dossiernummer 523.653 Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 De raad van de gemeente Werkendam, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 13 november 2012, gelet op - artikel 149

Nadere informatie

A. ALGEMENE BEPALINGEN

A. ALGEMENE BEPALINGEN No. 070505 St. Annaparochie, 31 mei 2007. De raad der gemeente het Bildt; overwegende; dat de raad bij besluit dd. 11 november 2002 de Algemene Subsidie Verordening heeft vastgesteld; dat het in aanvulling

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen 2015

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen 2015 Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen 2015 Artikel 1. Begripsomschrijvingen a. Activiteit: het resultaat van samenhangend handelen van een organisatie, meetbaar in tijd, kwantiteit, kwaliteit

Nadere informatie

gelet op artikel 3 van de Algemene Subsidieverordening Weert 2017, de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht;

gelet op artikel 3 van de Algemene Subsidieverordening Weert 2017, de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Weert. Nr. 21832 10 februari 2017 Subsidieregeling Professionele Instellingen Weert 2017 Burgemeester en wethouders van Weert; gelet op artikel 3 van de Algemene

Nadere informatie

VERORDENING (re)integratie arbeidsgehandicapten

VERORDENING (re)integratie arbeidsgehandicapten VERORDENING (re)integratie arbeidsgehandicapten Op subsidieverlening op grond van deze verordening zijn tevens de bepalingen van de Algemene Subsidieverordening 1998 van toepassing indien en voorzover

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING HEERENVEEN 2014

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING HEERENVEEN 2014 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING HEERENVEEN 2014 De raad van de gemeente Heerenveen; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 17 september 2013, inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING MAATSCHAPPELIJKE COÖPERATIE DEN HAAG 2016. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag,

SUBSIDIEREGELING MAATSCHAPPELIJKE COÖPERATIE DEN HAAG 2016. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, Gemeente Den Haag PBS/2015.295 RIS 290049 SUBSIDIEREGELING MAATSCHAPPELIJKE COÖPERATIE DEN HAAG 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, overwegende dat: - het doen van

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012 De raad van de gemeente Leiderdorp; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van , , inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Algemene Subsidieregeling 2008

Algemene Subsidieregeling 2008 Algemene Subsidieregeling 2008 Paragraaf 1 Inleidende bepalingen Artikel 1.1 In deze regeling wordt verstaan onder: a. gemeentebestuur: het bestuursorgaan dat bevoegd is tot het nemen van besluiten betreffende

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Texel 2016

Algemene subsidieverordening Texel 2016 Algemene subsidieverordening Texel 2016 ASV Texel 2016 Vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 23 maart 2016 onder nummer 019 Gemeenteblad Texel 2016 nr 35 datum 24-03-2016 Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes

gemeente Eindhoven 3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes r p gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsnummer Og.R574.OOI Inboeknummer Dossiernummer Raadsvoorstel tot vaststelling van een nieuwe fractiekostenverordening en enkele wijzigingen van

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING CONCIËRGES OP BASISSCHOLEN DEN HAAG Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag,

SUBSIDIEREGELING CONCIËRGES OP BASISSCHOLEN DEN HAAG Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2015.380 RIS 285874 SUBSIDIEREGELING CONCIËRGES OP BASISSCHOLEN DEN HAAG 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, overwegende dat: - in

Nadere informatie

Beleidsregels Projectsubsidies Cultuur Midden-Drenthe

Beleidsregels Projectsubsidies Cultuur Midden-Drenthe Beleidsregels Projectsubsidies Cultuur MD Zaaknummer: 583313 Beleidsregels Projectsubsidies Cultuur Midden-Drenthe Burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe, overwegende: dat de gemeenteraad in de

Nadere informatie

Raadsvoorstel Voortzetting van de uitzending van de raadsvergaderingen

Raadsvoorstel Voortzetting van de uitzending van de raadsvergaderingen gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Raadsnummer O4.R879.OOI Raadsvoorstel Voortzetting van de uitzending van de raadsvergaderingen op televisie en internet 1 Inleiding Vanaf september 2003 worden opnamen

Nadere informatie

Onderwerp : Algemene Subsidieverordening Bergeijk 2016

Onderwerp : Algemene Subsidieverordening Bergeijk 2016 Raadsvergadering : 25 februari 2016 Agendanr. : 6d Onderwerp : Algemene Subsidieverordening Bergeijk 2016 De raad der gemeente Bergeijk; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 12 januari

Nadere informatie

Voorstel besluit Samenvatting toelichting Toelichting

Voorstel besluit Samenvatting toelichting Toelichting Raadsvoorstel nr. : 2002/175 Aan de gemeenteraad. Raadsvergadering : 17 december 2002 Agendapunt : 6 Steenwijk, 3 december 2002. Onderwerp: Subsidieverordening Peuterspeelzaalwerk Voorstel besluit Instemmen

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake beleidswijziging kinderopvang in het kader van de Wet basisvoorziening kinderopvang

Raadsvoorstel inzake beleidswijziging kinderopvang in het kader van de Wet basisvoorziening kinderopvang gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R7OI.OOI Inboeknummer oauoosgbg Beslisdatum BikW tg januari 2004 Dossiernummer 4og.2SI Raadsvoorstel inzake beleidswijziging kinderopvang

Nadere informatie

eurne DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56;

eurne DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56; Nr. S6a DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56; gehoord de commissie Economie en Wonen d.d. 4 september 2018; gelet op het bepaalde

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond; Nadere regels subsidie Sociaal Innovatief Fonds Helmond 2017 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond; gelet op de bepalingen in titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en

Nadere informatie

Subsidieverordening duurzaam bouwen op bedrijventerreinen gemeente Borsele 2014

Subsidieverordening duurzaam bouwen op bedrijventerreinen gemeente Borsele 2014 CVDR Officiële uitgave van Borsele. Nr. CVDR333677_1 17 april 2018 Subsidieverordening duurzaam bouwen op bedrijventerreinen gemeente Borsele 2014 Besluit tot het vaststellen van de Subsidieverordening

Nadere informatie

vast te stellen de navolgende ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING 2015.

vast te stellen de navolgende ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING 2015. Vergadering d.d. : 30 september 2014 Agendapunt : 7.2 Registratienummer : 512102 Onderwerp : Algemene subsidieverordening 2015 De raad van de gemeente Hof van Twente; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

b e s l u i t: vast te stellen de Subsidieverordening restauratie gemeentelijke monumentale panden Leidschendam-Voorburg 2008.

b e s l u i t: vast te stellen de Subsidieverordening restauratie gemeentelijke monumentale panden Leidschendam-Voorburg 2008. R AAD S B E S L U I T 2 00 8/45 74 De raad van de gemeente Leidschendam-Voorburg; gelezen het desbetreffende voorstel van het college; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; b e s l u i t: vast te stellen

Nadere informatie

Overwegende dat het bestaande subsidiebeleid dateert uit de periode van 2009/2010;

Overwegende dat het bestaande subsidiebeleid dateert uit de periode van 2009/2010; De raad van de gemeente Nederweert; Overwegende dat het bestaande subsidiebeleid dateert uit de periode van 2009/2010; dat maatschappelijke ontwikkelingen aanleiding zijn geweest om het bestaande beleid

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo,

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo, ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO De raad van de gemeente Tynaarlo, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 21 september 2010, inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Vast te stellen de Subsidieverordening opvang en begeleiding van kwetsbare burgers

Vast te stellen de Subsidieverordening opvang en begeleiding van kwetsbare burgers De raad van de gemeente Enschede; Gelezen het voorstel van het college van (datum; DMO, nummer); Gelet op artikel 149 van de Gemeentewet, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

gemeente Eindhouen Inleiding De Stichting Openbare Bibliotheek Eindhoven en de Stichting de Krabbedans hebben

gemeente Eindhouen Inleiding De Stichting Openbare Bibliotheek Eindhoven en de Stichting de Krabbedans hebben gemeente Eindhouen Raadsnummer ZO.Rg747.OOI Inboeknummer robstoro44 Beslisdatum B5MT ts juni 2OIO Dossiernummer oa4 6Sr Raadsvoorstel tot het uerstrekken uan een lening aan de Bibliotheek Eindhouen ten

Nadere informatie

c. Meerjarige subsidie: subsidie die voor twee kalenderjaren 5. Europees steunkader: een mededeling, richt-

c. Meerjarige subsidie: subsidie die voor twee kalenderjaren 5. Europees steunkader: een mededeling, richt- Bijlage 2 bij raadsvoorstel inzake actualisering gemeentelijk subsidiebeleid. Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd: Artikel 1. Begripsomschrijvingen Artikel 1. Begripsomschrijvingen 1. Awb: de Algemene

Nadere informatie

Sector: I. Nr. : 90.8

Sector: I. Nr. : 90.8 Sector: I Nr. : 90.8 De raad van de gemeente Ferwerderadiel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 2 oktober 2001, nummer 7/90.01; gelet op de artikelen 148 en 149 van de Gemeentewet

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening gemeente Landsmeer 2016

Algemene subsidieverordening gemeente Landsmeer 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Landsmeer. Nr. 115833 22 augustus 2016 Algemene subsidieverordening gemeente Landsmeer 2016 gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Door deze wetswijziging is het nodig om in de ASV WOPT-norm te wijzigen in WNT-norm of een andere norm.

gemeente Eindhoven Door deze wetswijziging is het nodig om in de ASV WOPT-norm te wijzigen in WNT-norm of een andere norm. gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer Raadsvoorstel1e Wijziging Algemene subsidieverordening gemeente Eindhoven - topinkomens Inleiding Vanuit een doelmatige en maatschappelijk

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening GOES 2011

Algemene subsidieverordening GOES 2011 Algemene subsidieverordening GOES 2011 De raad van de gemeente Goes; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 juni 2011; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; b e s

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015 Algemene subsidieverordening gemeente Maastricht 2015 1 INHOUD Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 3 Artikel 1 Definities... 3 Artikel 2 Wettelijke

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Verordening Winkeltijdenwet

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Verordening Winkeltijdenwet gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsnummer Og.R474.OOI Inboeknummer oatooo6qa Beslisdatum Bikw sy mei soos Dossiernummer Bas.6Sr Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Verordening Winkeltijdenwet

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de Controleverordening Eindhoven

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de Controleverordening Eindhoven fa gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer Og. R597.OOI Inboeknummer cygoxss44 Besbsdatum BBA sa september 2ooa Dossiernummer Sgg.sss Raadsvoorstel tot het vaststellen van de Controleverordening Eindhoven

Nadere informatie

Subsidieverordening Hollands Kroon

Subsidieverordening Hollands Kroon Subsidieverordening Hollands Kroon De gemeenteraad van Hollands Kroon, Besluit: vast te stellen de navolgende 1. ALGEMENE BEPALINGEN 1.1 Begripsomschrijvingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen Bij de toepassing

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 23 februari 2012, nr. 9A;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 23 februari 2012, nr. 9A; Gemeenteblad Elektronisch uitgegeven van de gemeente Tubbergen Jaargang: 2012 Nummer: 16 Uitgifte: 10 maart 2012 Bekendmaking van het besluit van de gemeenteraad d.d. 5 maart 2012, nr. 9B, tot vaststelling

Nadere informatie

Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015

Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015 Onderwerp: Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015 Ons kenmerk:15uit01574 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; Gelet op de beschikking

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE HOUTEN

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE HOUTEN De raad van de gemeente Houten; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders 16 juni 2014, nummer 2014-046; (gewijzigd n.a.v. de raadsvergadering van 7 oktober 2014) overwegende dat - het juridisch

Nadere informatie

Nummer.. Onderwerp Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen de Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2013

Nummer.. Onderwerp Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen de Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2013 Raadsbesluit Nummer.. Onderwerp Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2013 De raad van de gemeente Hoogeveen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 149

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten De raad van de gemeente Houten; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders 16 juni, nummer -046; overwegende dat - het juridisch toetsingskader voor de subsidieverstrekking verbetering behoeft

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING KOLLUMERLAND C.A.

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING KOLLUMERLAND C.A. De gemeenteraad van de gemeente Kollumerland c.a., gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 14 december 2010; Inzake de Algemene Subsdieverordening Kollumerland c.a. (2011); gelet op art.

Nadere informatie

vast te stellen de Subsidieregeling stimulering projecten sociale huur Fryslân:

vast te stellen de Subsidieregeling stimulering projecten sociale huur Fryslân: Subsidieregeling van 13 december 2016, nr. 1372808, betreffende de subsidiëring van projecten inzake de realisatie van sociale huurwoningen in de provincie Fryslân Gedeputeerde Staten van Fryslân, gelet

Nadere informatie

gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr ;

gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr ; Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort, gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr. 5365999; gelet op de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3, artikel

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de Fietsnota

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de Fietsnota gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer O6.RI5I7.OOI Inboeknummer osbstos68s Beslisdatum B8cw s4 januari 2006 Dossiernummer 6o4.SSs Oplegvel Raadsvoorstel inzake de Fietsnota

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake toekomstige rechtsvorm(en) Stichting Stedelijk College

Raadsvoorstelinzake toekomstige rechtsvorm(en) Stichting Stedelijk College gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer O8. RZ 6gO. OOX Inboeknummer o8bstoroab Beslisdatum BSP tz juni 2008 Dossiernummer 8as.sst Raadsvoorstelinzake toekomstige rechtsvorm(en)

Nadere informatie

Het college van burgemeester en Wethouders van de gemeente Waterland,

Het college van burgemeester en Wethouders van de gemeente Waterland, 2014.39.10 Uitvoeringsregeling subsidies Zorg en Welzijn 2014 Het college van burgemeester en Wethouders van de gemeente Waterland, overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen

Nadere informatie

Specifieke subsidieregeling energiesbesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2013-2014

Specifieke subsidieregeling energiesbesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2013-2014 Onderwerp: Specifieke subsidieregeling energiesbesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2013-2014 Ons kenmerk: 13BWB00034 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; gelet op de beschikking

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze debiteuren Ambulancehulpverlening

OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze debiteuren Ambulancehulpverlening Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsnummer O6.RZ84Ci.OOZ Inboeknummer o6bstorbsb Beslisdatum BSP B oktober 2006 Dossiernummer 6qo SSr OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake langdurigheidstoeslag minima met kinderen

Raadsvoorstel inzake langdurigheidstoeslag minima met kinderen gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer og.ryz6.oox Inboeknummer oauooopxz Beslisdatum BlkW x april xooa Dossiernummer ax4.6ss Raadsvoorstel inzake langdurigheidstoeslag minima met

Nadere informatie