Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Subsidieverordening gemeente

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Subsidieverordening gemeente"

Transcriptie

1 I g+ gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer og. R8y6.oox Inboeknummer o4uoor4so Beslisdatum B&W S juli 2004 Dossiernummer 4s8.6S3 Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Subsidieverordening gemeente Eindhoven 2002 (bestrij ding j eugd werkloosheid) 1 Inleiding In het kader van het Plan van aanpak jeugdwerkloosheid heeft de Rijksoverheid maatregelen genomen om langdurige werkloosheid onder jongeren te voorkomen. Een van deze maatregelen betreft de wijziging van de belastingkorting". Vanaf 1 januari 2004 kunnen werkgevers ook in aanmerking komen voor deze afdrachtvermindering van circa ,ÃćâĆňâĂİ indien zij jongeren tot 23 jaar in dienst nemen en scholen tot het niveau dat minimaal vereist is voor een plek op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd zijn andere fiscale stimuleringsregelingen afgeschaft waardoor er feitelijk minder financiele prikkels bij werkgevers zijn om werklozen in dienst te nemen. Om op lokaal niveau een adequaat antwoord te geven op de oplopende jeugdwerkloosheid in samenhang met de problematiek van jongeren zonder startkwalificatie, is lokaal een Plan van aanpakjeugdwerkloosheid vastgesteld waarin een aantal meetbare doelstellingen en concrete maatregelen zijn opgenomen. Een van de maatregelen betreft het ontwikkelen van een gemeentelijke regeling voor werkgevers ter compensatie van de lagere productie van jongeren met een scholingsbehoefte. Deze gemeentelijke regeling voorziet als aanvulling op het Rijksbeleid in een extra eenmalige subsidie van ,ÃćâĆňâĂİ indien een werkgever een werkloze jongere in dienst neemt en deze jongere daarnaast een opleiding biedt. In dit voorstel wordt u ter concretisering van deze maatregel een wijziging van de Subsidieverordening gemeente Eindhoven 2002 ter vaststelling voorgelegd. Probleemstelling Voor veel jongeren is tegenwoordig scholing op de werkplek noodzakelijk om de gevraagde arbeidsproductiviteit te bereiken. Voorts is als gevolg van de huidige economische ontwikkelingen het behalen van startkwalificaties noodzakelijk om aan Met ingang van 1 januari 2004 is de afdrachtvermindering onderwijs voor werkgevers, de zogeheten WVA-startkwalificatie (onderdeel van de Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen) ook van toepassing op jongeren tot 23 jaar. Voorheen was deze afdrachtkorting alleen van toepassing op voormalig werkloze werknemers van 23 jaar en ouder.

2 Raadsnummer 04..R876.OOI het arbeidsproces deel te (blijven) nemen. De gemeente Eindhoven wil het behalen van startkwalificaties door jongeren stimuleren door middel van een financiele tegemoetkoming. Op deze wijze wordt de uitstroom naar duurzame reguliere arbeid onder jongeren bevorderd. 2 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes Met de regeling wordt beoogd om binnen een periode van twee jaar 100 werkloze jongeren naar arbeid te bemiddelen en hen tegelijkertijd te scholen naar startkwalificatieniveau. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het terugdringen van de jeugdwerkloosheid. De regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2005 en kent een werkingsduur van twee jaar. Medio 2005 vindt een eerste evaluatie van de regeling plaats op basis waarvan de regeling eventueel bijgesteld kan worden. In oktober 2006 vindt de tweede evaluatie plaats op basis waarvan besloten wordt of de regeling verlengd en/of gewijzigd wordt. 3a Milieutoets Er treden geen milieueffecten op. 3 Wijze van aanpak/oplossingsrichting Om de financiãńle stimuleringsmaatregelen voor werkgevers op peil te houden voorziet de voorgestelde gemeentelijke regeling in een extra subsidie voor werkgevers. Indien zij voor de gemeentelijke regeling in aanmerking komen ontvangen zij, naast de belastingkorting van circa ,ÃćâĆňâĂİ, een extra eenmalige subsidie van 61,500,ÃćâĆňâĂİ. Op deze wijze wordt een bijdrage geleverd aan enerzijds de bestrijding van jeugdwerkloosheid en anderzijds aan de doelstelling van het plan van aanpak om jongeren op te leiden tot minimaal startkwalificatieniveau. In het Plan van aanpak jeugdwerkloosheid is voorgesteld om de subsidie-mogelijkheid open te stellen voor de eerste 100 werkgevers. Er wordt daarom voorgesteld om in de regeling een subsidieplafond op te nemen van ,ÃćâĆňâĂİ. De werkgevers komen in aanmerking voor de subsidie van ,ÃćâĆňâĂİ indien in de jaren 2005 en 2006 wordt voldaan aan de volgende voorwaarden: 1 de werkgever neemt de werkloze jongere tot 23 jaar uit Eindhoven voor minimaal de periode van zes maanden voor minimaal 18 uren per week regulier in dienst; 2 de werkgever biedt de werknemer daarnaast scholing of een opleiding aan die erop gericht is de werknemer op startkwalificatieniveau te brengen. Er wordt voorgesteld om deze regeling voor werkgevers onder te brengen in de Subsidieverordening gemeente Eindhoven Daartoe wordt aan hoofdstuk 4 van de Subsidieverordening gemeente Eindhoven 2002 een nieuwe paragraaf toegevoegd, paragraaf 4.2.4: Tijdelijke regeling bestrijding jeugdwerkloosheid gemeente Eindhoven.

3 Raadsnummer 04.R876.OOI 4 Financiele gevolgen en risico s Het bedrag ten behoeve van deze regeling ad ,ÃćâĆňâĂİ kan voor het grootste gedeelte ten laste gebracht worden van het WWB werkdeel van het betreffende jaar (voor jongeren met een bijstandsuitkering of niet-uitkeringsgerechtigden). Naar verwachting zal ongeveer 209o van de jongeren een andere uitkering hebben (zoals WW/WAO/Wajong). Er zal overleg gevoerd worden met het UWV over de financiering hiervan. Indien blijkt dat het UWV hiervoor geen middelen vrij kan maken, dan zal bekostiging plaatsvinden uit het inkomensdeel WWB van het betreffende jaar. Sa Bestuurlijke kaders Het bestuurlijke kader wordt gevormd door het Plan van aanpak jeugdwerkloosheid gemeente Eindhoven. 5b Fiscale gevolgen De regeling kent geen fiscale gevolgen. 6 Overige gevolgen van de aanpak Er zijn geen andere gevolgen. 7 Resultaten van overleg / inspraak Het voorstel is in samenspraak met de sector Advisering en Ondersteuning, afdeling Juridische zaken en Integrale Veiligheid van de dienst Algemene en Publiekszaken totstandgekomen. 8 Communicatie De regeling zal, naast de gebruikelijke kanalen, gecommuniceerd worden met relevante ketenpartners zoals het CWI, de reintegratiebedrijven, Pluspunt B.V. en werkgeversorganisaties. Daarnaast worden met grote werkgevers in de regio gesprekken gevoerd over het Plan van aanpak jeugdwerkloosheid. Deze regeling zal daarbij onder de aandacht wordt gebracht van werkgevers. Daarnaast wordt de regeling de komende periode onder de aandacht gebracht van jongeren. 9 Ter inzage gelegde stukken Geen. 10 Referendabiliteit Het voorstel is referendabel in het kader van de Tijdelijke Referendumwet. Een ontwerpraadsbesluit bieden wij u hierbij ter vaststelling aan. Burgemeester en wethouders van Eindhoven,, secretaris.

4 Raadsnummer 04. R876. OOI Raadsbesluit De raad van de gemeente Eindhoven; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 5 juli 2004; gelet op de Subsidieverordening gemeente Eindhoven 2002; besluit: I de Subsidieverordening gemeente Eindhoven 2002 als volgt te wijzigen: na paragraaf 4.2.3, paragraaf 4.2.4, in te voegen, welke luidt als volgt: Paragraaf Tijdelijke regeling bestrijding jeugdwerkloosheid gemeente Eindhoven. Artikel 1. Begripsomschrijvingen. In deze paragraaf wordt verstaan onder: a. reguliere dienstbetrekking: een privaatrechtelijke of publiekrechtelijke dienstbetrekking waarvoor de werkgever geen subsidie ontvangt in het kader van vormen van gesubsidieerde arbeid op grond van de WWB, WIW, ID of Wsw; b. werkgever: ieder natuurlijke of rechtspersoon die in enige vorm een onderneming drijft bij wie tenminste een werknemer in dienst is; c. werkloze jongere: inwoner van de gemeente Eindhoven tot 23 jaar die ingeschreven staat in de GBA en bij het CWI als niet-werkend werkzoekend; Artikel 2. Subsidi everstrekking. 1. Het college kan een subsidie verstrekken aan een werkgever die in de jaren 2005 en 2006: a. een werkloze jongere voor minimaal een periode van zes maanden voor minimaal 18 uren per week regulier in dienst neemt en; b. deze jongere daarnaast een scholing aanbiedt die erop gericht is de werknemer op startkwalificatieniveau te brengen. 2. Onder scholing op startkwalificatieniveau als bedoeld in het eerste lid wordt verstaan, scholing die opleidt tot MBO-niveau-2. De opleidingen die hieraan voldoen zijn de opleidingen van niveau 1 (assistenten-opleiding) en niveau 2 (beroepsopleidingen) uit het Crebo-register dat wordt vastgesteld door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Artikel 3. Subsidieaanvrager. Voor subsidie kunnen slechts in aanmerking komen werkgevers.

5 Ra ads nummer O4. R876. OOZ Artikel 4. Subsidieaanvraag. Bij een aanvraag om subsidie dienen behoudens het bepaalde in artikel 4:2 Awb en in afwijking van het bepaalde in hoofdstuk 1van deze verordening bij het college de volgende bescheiden te worden overgelegd: a. een kopie van de voor de reguliere dienstbetrekking gesloten schriftelijke arbeidsovereenkomst waarin in elk geval zijn opgenomen de naam en de geboortedatum van de werknemer, de arbeidsduur per week, de ingangsdatum van de dienstbetrekking, de duur en de naam van de werkgever; b. kopieen van de loonspecificaties over minimaal de aaneengesloten periode van zes maanden van het dienstverband; c. een kopie van de door de onderwijsinstelling afgegeven verklaring die de volgende gegevens bevat: de opleiding, de codekwalificatie en het niveau ervan zoals is vermeld in de door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen verstrekte licentie, het nummer van de licentie en de periode waarin de werknemer de opleiding heeft gevolgd; d. een verklaring van het CWI waaruit blijkt dat de werknemer voor indiensttreding als werkloos werkzoekend stond ingeschreven. Artikel 5. Indieningstermijn aanvraag. Een aanvraag voor subsidie moet worden ingediend binnen twaalf maanden nadat de werknemer in dienst is genomen. Artikel 6. Subsidieweigering. Onverminderd het bepaalde in hoofdstuk 1 van deze verordening wordt geen subsidie verstrekt indien de reguliere dienstbetrekking voor 1 januari 2005 is ingegaan. Artikel 7. Subsidiebedrag. Het subsidiebedrag bedraagt <1.500,ÃćâĆňâĂİ per in dienst genomen werknemer. Artikel 8. Subsidieplafond. 1. Het subsidieplafond voor de uitvoering van deze paragraaf bedraagt voor de duur van twee jaren, te rekenen vanaf 1 januari 2005, < ,ÃćâĆňâĂİ. 2. Indien het bedrag waarvoor op grond van alle ingediende aanvragen subsidie wordt aangevraagd groter is dan het in het eerste lid van dit artikel bedoelde subsidieplafond, beslist het college op de aanvragen in de volgorde van indiendatum. Wanneer de aanvrager krachtens artikel 4:5 van de Algemene wet bestuursrecht de gelegenheid heeft gehad de aanvraag aan te vullen, geldt de datum waarop de aanvraag is aangevuld, voor de verdeling als datum van ontvangst. Artikel 9. Beslistermijn subsidieaanvraag. 1, Het college beslist binnen acht weken na ontvangst van de aanvraag,

6 Raadsnummer 04.R876.OOI 2. De termijn bedoeld in het eerste lid kan door het college in bijzondere omstandigheden ter beoordeling aan het college met een termijn van acht weken worden verlengd. Artikei 10. Betaling. betaling van de subsidie vindt plaats binnen twee weken nadat het college heeft beslist dat de subsidie wordt verstrekt. Artikel 11. Werkingsduur. Deze paragraaf vervalt met ingang van 1 maart II De wijziging van de Subsidieverordening gemeente Eindhoven 2002 treedt in werking met ingang van 1 januari Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 27 september A. Sakkers, voorzitter. J. Verheugt, griffier. EN

7 gen eente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Retouradres Postbus goxso, s6oo RB Eindhoven Aan de leden van de raad van de gemeente Eindhoven. Raadsnummer 04.R Behandeld door F. Biemans Telefoon (o4o) x38 z4 Bg Ons kenmerk griffie Vexzenddatum 3 augustus 2004 Commissieadvies Betreft cie, SEp: Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Subsidieverordening gemeente Eindhoven 2002 (bestrijding jeugdwerkloosheid). De commissie Sociaal-Economische pijler heeft in haar vergadering van 22 juli 2004 beraadslaagd over bovengenoemd onderwerp. De commissie heeft als volgt geadviseerd: leefbaar eindhoven : stemvoorbehoud; neemt een amendement in overweging omdat het budget veel te laag is om daar effectief mee aan de slag te kunnen. CDA: PvdA: VVD: SP: (oroenlinks: D66: Ouderen Appel: De Stadspartij: Liberaal Eindhoven stemvoorbehoud. (adviseert misschien nog in een later stadium) De secretaris van de commissie, F. Biemans. Bijlage(n): 0. FBI. Bezoekadres Stadhuisplein xo Eindhoven Openingstijden ma t/m vr g.oo-x6.oo uur Bereikbaar per openbaar vervoer met bus y Postadres Postbus goxso 96oo RB Eindhoven Telefonisch bereikbaar g.oo-x2.30 en x3.3o-i6.00 uur Pax (o4o) 243 3S 86

gemeente Eindhoven zijn verwerkt in de Reintegratieverordening gemeente Eindhoven

gemeente Eindhoven zijn verwerkt in de Reintegratieverordening gemeente Eindhoven x p gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 04.R949.00I Inboeknummer o4tooxoo6 Beslisdatum Baxw xx september 2004 Dossiernummer 439.6Sx Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Subsidieverordening

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan)

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan) gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding

Nadere informatie

Qplegvel Raadsvoorstel inzake opheffing van de IZA Nederland-regeling

Qplegvel Raadsvoorstel inzake opheffing van de IZA Nederland-regeling Concernstaf Raadsnummer Og.RXga8. OOZ Inboeknummer osbstox6y3 Beslisdatum BaW x augustus 2005 Dossiernummer S3x.35x Qplegvel Raadsvoorstel inzake opheffing van de IZA Nederland-regeling 1 Samenvatting

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R7$9.OOI lnboeknummer oevoora6y Beslisdatum B%W s maart 2004 Dossiernummer ero.sss Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan

Nadere informatie

accountancywerkzaamheden

accountancywerkzaamheden gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer og.r S.ooz Inboeknummer o3)oosoos Beslisdatum BRD 22 april 2003 Dossiernummer 317.25I Raadsvoorstel tot het vastste11en van het Programma van Eisen aanbesteding

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake garantstelling verbouwing loods roeivereniging

Raadsvoorstel inzake garantstelling verbouwing loods roeivereniging gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R74Z.OOI Inboeknummer oyvooxxox Beslisdatum B8cW s maart soos Dossiernummer exo.ssx Raadsvoorstel inzake garantstelling verbouwing

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid zoog t/m zoog ten behoeve

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid zoog t/m zoog ten behoeve ufo gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsnummer oz.z6a.oox Inboeknummer oauoozyxx Beslisdatum BTW S november 2002 Dossiernummer z4s.ssz Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid

Nadere informatie

gemeente Eindhoven De uitvoering van de Wet werk en bijstand (WWB) 2004 door de dienst Werk, Zorg en

gemeente Eindhoven De uitvoering van de Wet werk en bijstand (WWB) 2004 door de dienst Werk, Zorg en gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 05.RI292.OOI Inboeknummer osbstoxs3x BeSIISdatum BgrW 6 juni 2005 Dossiernummer 523.653 Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het basisonderwijs voor de schooljaren zoo/zoop ÃćâĆňâĂİ zoo6/zoo7

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het basisonderwijs voor de schooljaren zoo/zoop ÃćâĆňâĂİ zoo6/zoo7 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer og.r47g.ooz Inboeknummer oavooayog Beslisdatum Bikw ay mei 2003 Dossiernummer 322.252 Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake besteding resterende incidentele middelen kinderopvang

Raadsvoorstel inzake besteding resterende incidentele middelen kinderopvang gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R992. OOI Inboeknummer o4uooaq4o Beslisdatum Bikw 46 oktober 2004 Dossiernummer 444.a Sa Raadsvoorstel inzake besteding resterende

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van

Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer og.rgg5.00i Inboeknummer osjox4384 Beslisdatum B&W x4 januari 2003 Dossiernummer 303.x52 Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake de renovatie van het gebouw van speeltuinvereniging Philipsdorp

Raadsvoorstelinzake de renovatie van het gebouw van speeltuinvereniging Philipsdorp gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R945.OOI Inboeknummer o4uooxss8 Beslisdatum BSxW x4 september 2004 Dossiernummer 4sS.sSS Raadsvoorstelinzake de renovatie van het

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake nadere regelgeving omzetting 2oo IDbanen in reguliere banen

Oplegvel Raadsvoorstel inzake nadere regelgeving omzetting 2oo IDbanen in reguliere banen gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Inboeknummer osbstors6s Besiisdatum BBA 6 juni soos Dossiernummer 523.652 Oplegvel Raadsvoorstel inzake nadere regelgeving omzetting 2oo IDbanen in reguliere

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de uitgaven en inkomsten van het openbaar voortgezet onderwijs (OVO) in het kader van de

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de uitgaven en inkomsten van het openbaar voortgezet onderwijs (OVO) in het kader van de %ai gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 05.RIIOO.OOI Inboeknummer o4bstooso3 Beslisdatum BsxW xx januari 2005 Dossiernummer 502.253 Raadsvoorstel tot het vaststellen van

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring van het college van burgemeester en wethouders inzake de

Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring van het college van burgemeester en wethouders inzake de Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 05.RI429.00I Inboeknummer osbstosxgg Beslisdatum B&W ss oktober 2005 Dossiernummer Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring van het college

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Oplegvel Raadsvoorstel inzake afbouw ID-banen door gemeente als werkgever ÃćâĆňâĂİ financiele verwerking

gemeente Eindhoven Oplegvel Raadsvoorstel inzake afbouw ID-banen door gemeente als werkgever ÃćâĆňâĂİ financiele verwerking gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer 05.RI347.OOI lnboeknummer osbstorsys Dossiernummer Sz8.8Sr rz juli zoog Oplegvel Raadsvoorstel inzake afbouw ID-banen door gemeente als werkgever ÃćâĆňâĂİ financiele

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake de beleidsnotitie gebruiksvergunningen: Een schakel

Raadsvoorstel inzake de beleidsnotitie gebruiksvergunningen: Een schakel gemeente Eindhoven Dienst Brandweer en Crisisbeheersing Raadsnummer 04. R87$. OOI Inboeknummer o4rooo46g Beslisdatum B&W ag juni 2004 Dossiernummer 4ap.rSr Raadsvoorstel inzake de beleidsnotitie gebruiksvergunningen:

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het onttrekken van een gedeelte van de Tramstraat alsmede de weg met parkeersirook langs de Stationsweg

Raadsvoorstel tot het onttrekken van een gedeelte van de Tramstraat alsmede de weg met parkeersirook langs de Stationsweg gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 03.R56O.OOI Inboeknummer ossooagx8 Beslisdatum BgxW xs augustus 2003 Dossiernummer 388.752 Raadsvoorstel tot het onttrekken van een

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het verlenen van garantie aan Stichting Oriolus ten

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het verlenen van garantie aan Stichting Oriolus ten r+p 4+ gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Sportbedrijf De Karpen Raadsnummer 03.R504.OOI Inboeknummer Beslisdatum BlkW x juli 2003 Dossiernummer 327. Raadsvoorstel tot het verlenen

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake beleidswijziging kinderopvang in het kader van de Wet basisvoorziening kinderopvang

Raadsvoorstel inzake beleidswijziging kinderopvang in het kader van de Wet basisvoorziening kinderopvang gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R7OI.OOI Inboeknummer oauoosgbg Beslisdatum BikW tg januari 2004 Dossiernummer 4og.2SI Raadsvoorstel inzake beleidswijziging kinderopvang

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de Fietsnota

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de Fietsnota gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer O6.RI5I7.OOI Inboeknummer osbstos68s Beslisdatum B8cw s4 januari 2006 Dossiernummer 6o4.SSs Oplegvel Raadsvoorstel inzake de Fietsnota

Nadere informatie

Jaar: 2013 Nummer: 86 Besluit: B&W 5 november 2013 Gemeenteblad NADERE REGELS SUBSIDIE WERKCHEQUE HELMOND 2013

Jaar: 2013 Nummer: 86 Besluit: B&W 5 november 2013 Gemeenteblad NADERE REGELS SUBSIDIE WERKCHEQUE HELMOND 2013 Jaar: 2013 Nummer: 86 Besluit: B&W 5 november 2013 Gemeenteblad NADERE REGELS SUBSIDIE WERKCHEQUE HELMOND 2013 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond; gelet op de bepalingen

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het aanpassen van de Subsidieverordening gemeente

Raadsvoorstel tot het aanpassen van de Subsidieverordening gemeente gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer OQ.R62O.OOI Inboeknummer o3poop383s Beslisdatum BikW sg oktober 2003 Dossiernummer 344.55a Raadsvoorstel tot het aanpassen van de

Nadere informatie

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi gemeente Eindhouen Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2024.00I Inboeknummer oybstoosy4 Beslisdatum B%W 6 maart 2007 Dossiernummer zro.ssr OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel met betrekking tot een aanvullend krediet voor de renovatie van de kadernuur Eindhovens Kanaal en de herinrichting

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel met betrekking tot een aanvullend krediet voor de renovatie van de kadernuur Eindhovens Kanaal en de herinrichting 6 509.862,ÃćâĆňâĂİ. r p gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer lnboeknummer osgooosos Beslisdatum Bgrw sb januari 2003 Dossiernummer 305.451 Raadsvoorstel met betrekking tot een aanvullend

Nadere informatie

NADERE REGELS SUBSIDIE WERKCHEQUE DEURNE

NADERE REGELS SUBSIDIE WERKCHEQUE DEURNE Gemeenteblad nr. 88, 21 november 2013 NADERE REGELS SUBSIDIE WERKCHEQUE DEURNE 2013 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Deurne; Gelet op de bepalingen in titel 4.2 van de Algemene

Nadere informatie

gemeente Eindhoven een drempelbedrag is verschuldigd van 6300,ÃćâĆňâĂİ. Krachtens het derde lid

gemeente Eindhoven een drempelbedrag is verschuldigd van 6300,ÃćâĆňâĂİ. Krachtens het derde lid Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 05.RI33I.OOI Inboeknummer osbstoxs48 Beslisdatum BTW s6 juli 2005 Dossiernummer 530.45I Oplegvel Raadsvoorstel tot wijziging van het recht (drempelbedrag)

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake langdurigheidstoeslag minima met kinderen

Raadsvoorstel inzake langdurigheidstoeslag minima met kinderen gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer og.ryz6.oox Inboeknummer oauooopxz Beslisdatum BlkW x april xooa Dossiernummer ax4.6ss Raadsvoorstel inzake langdurigheidstoeslag minima met

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel inzake terugwerkende kracht functiewaardering

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel inzake terugwerkende kracht functiewaardering wfâż gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer Og.RgS.OOr Inboeknummer o3)orsog8 Beslisdatum B8cw x6 september soo3 Dossiernummer 338.35I Raadsvoorstel inzake terugwerkende kracht functiewaardering 1

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 05.RI225.OOI Inboeknummer osbstoogoo Beslisdatum BSW S mei 2005 Dossiernummer Sx8.25I Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van nieuwe

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep Eindhoven

Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer oy.r8go.ooz Inboeknummer o4soosoxs Beslisdatum Bikw x juni 2004 Dossiernummer 423.752 Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsnummer 07.R2$$4.OOI Inboeknummer o7bstoao34 Beslisdatum BSP a oktober 2007 Dossiernummer 740 354

gemeente Eindhoven Raadsnummer 07.R2$$4.OOI Inboeknummer o7bstoao34 Beslisdatum BSP a oktober 2007 Dossiernummer 740 354 gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2$$4.OOI Inboeknummer o7bstoao34 Beslisdatum BSP a oktober 2007 Dossiernummer 740 354 OplegvelRaadsvoorstel inzake particuliere

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake de Evaluatie Wet voorzieningen gehandicapten 2OOI gemeente Eindhoven

Raadsvoorstel inzake de Evaluatie Wet voorzieningen gehandicapten 2OOI gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 03.R58I.OOI Inboeknummer oauooaxaa Beslisdatum B&W x6 september aooa Dossiernummer SB8.6Sx Raadsvoorstel inzake de Evaluatie Wet voorzieningen

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze debiteuren Ambulancehulpverlening

OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze debiteuren Ambulancehulpverlening Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsnummer O6.RZ84Ci.OOZ Inboeknummer o6bstorbsb Beslisdatum BSP B oktober 2006 Dossiernummer 6qo SSr OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake risicobeheersing Vlet Vlerk en Bijstand

Oplegvel Raadsvoorstel inzake risicobeheersing Vlet Vlerk en Bijstand Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 05.RZZ97.OOI Inboeknummer osbstoops4 Beslisdatum B&W S april 2005 Dossiernummer Sr4.6Sx Oplegvel Raadsvoorstel inzake risicobeheersing Vlet Vlerk en Bijstand 1

Nadere informatie

dualisme in Eindhoven

dualisme in Eindhoven gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Raadsnummer 02.$I6.OOI Raadsvoorstel tot het nemen van besluiten over het verder uitwerken van dualisme in Eindhoven 1 Inleiding Met de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van criteria bij het aanwijzen van locaties ten behoeve van huwelijkssluiting

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van criteria bij het aanwijzen van locaties ten behoeve van huwelijkssluiting v f++ gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekssaken itaadsnummer 02.QZI.OOI lnboeknummer osmoo4sby Beslisdatum B&W s6 november soos Dossiernummer s48.xsx Raadsvoorstel tot het vaststellen van criteria

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het verlenen van gemeentegarantie ten behoeve van Stichting De Combinatie Jeugdzorg Zuidoost Brabant

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het verlenen van gemeentegarantie ten behoeve van Stichting De Combinatie Jeugdzorg Zuidoost Brabant gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer Ozj..R875.OOI Inboeknummer o4foo886s Beslisdatum B&W S juli 2004 Dossiernummer 4s8.sS6 Raadsvoorstel tot het verlenen van gemeentegarantie ten behoeve van Stichting

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening gemeente

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening gemeente gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 03.R499.OOI Inboeknummer osbooo4s4 Beslisdatum BikW xo juni soos Dossiernummer a24.75i Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake programma Sp: Faciliteiten voor vrijwilligerswerk

Raadsvoorstel inzake programma Sp: Faciliteiten voor vrijwilligerswerk gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer OQ.R547.OOI lnboeknummer o3tooo8rx Beslisdatum B&W 8 juli soo3 Dossiernummer 328.552 Raadsvoorstel inzake programma Sp: Faciliteiten

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake de tariefstructuur van de toeristenbelasting

Raadsvoorstel inzake de tariefstructuur van de toeristenbelasting gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsnummer 04.R842.OOI Inboeknummer o4looo3gr Beslisdatum Bikw x juni 2004 Dossiernummer 423.652 Raadsvoorstel inzake de tariefstructuur van de toeristenbelasting

Nadere informatie

gemeente Eindhouen Inleiding De Stichting Openbare Bibliotheek Eindhoven en de Stichting de Krabbedans hebben

gemeente Eindhouen Inleiding De Stichting Openbare Bibliotheek Eindhoven en de Stichting de Krabbedans hebben gemeente Eindhouen Raadsnummer ZO.Rg747.OOI Inboeknummer robstoro44 Beslisdatum B5MT ts juni 2OIO Dossiernummer oa4 6Sr Raadsvoorstel tot het uerstrekken uan een lening aan de Bibliotheek Eindhouen ten

Nadere informatie

gemeente Eindhoven voor Sociaal-Economische Zaken, Recreatie, Toerisme en Financien van het SRE.

gemeente Eindhoven voor Sociaal-Economische Zaken, Recreatie, Toerisme en Financien van het SRE. gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer 02.267.oor Inboeknummer oajorsa4a Beslisdatum BikW rs oktober 2002 Dossiernummer a4s.sss Raadsvoorstel tot het wijzigen van de begroting zoon van Ruimte, Economie,

Nadere informatie

e. werkplekaanpassing: instrumenten die personen met structureel functionele beperkingen in staat stellen om te werken in een reguliere werkomgeving.

e. werkplekaanpassing: instrumenten die personen met structureel functionele beperkingen in staat stellen om te werken in een reguliere werkomgeving. Subsidieregeling bevordering arbeidsinschakeling doelgroep Participatiewet Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waalre; Overwegende de, "Verordening Participatiewet gemeente Waalre

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Subsidieregeling aanvulling kinderopvangtoeslag

gemeente Eindhoven Subsidieregeling aanvulling kinderopvangtoeslag gemeente Eindhoven Besluit Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, Gelet op het bepaalde in de Algemene subsidieverordening gemeente Eindhoven, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

Raadsvoorstel Voortzetting van de uitzending van de raadsvergaderingen

Raadsvoorstel Voortzetting van de uitzending van de raadsvergaderingen gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Raadsnummer O4.R879.OOI Raadsvoorstel Voortzetting van de uitzending van de raadsvergaderingen op televisie en internet 1 Inleiding Vanaf september 2003 worden opnamen

Nadere informatie

(Tijdelijke stimuleringsregeling regulier maken ID-banen [Versie geldig vanaf: ])

(Tijdelijke stimuleringsregeling regulier maken ID-banen [Versie geldig vanaf: ]) Staatscourant 14-02-2003, 37. Regeling houdende regels met betrekking tot verstrekking van een eenmalige subsidie aan werkgevers die een dienstbetrekking als bedoeld in het Besluit in- en doorstroombanen

Nadere informatie

Raadsvoorstel aanpassing brandbeveiligingsverordening

Raadsvoorstel aanpassing brandbeveiligingsverordening gemeente Eindhoven Vergunningen, Toezicht 5 Handhaving, Vergunningen Raadsnummer Io. Rg88y. ooz Inboeknummer robstor64r Beslisdatum BSP ty augustus aoro Dossiernummer obb asr Raadsvoorstel aanpassing brandbeveiligingsverordening

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het Masterplan sportconcentratiegebied Eindhoven-Noord

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het Masterplan sportconcentratiegebied Eindhoven-Noord gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer og.rggo.oox Inboeknummer o3pooobb4 Beslisdatum BTW 22 april 2003 Dossiernummer 3I7.45I Raadsvoorstel tot het vaststellen van het

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Nadere regels Werkgeverssubsidie in dienst nemen uitkeringsgerechtigde SRE.

gemeente Eindhoven Nadere regels Werkgeverssubsidie in dienst nemen uitkeringsgerechtigde SRE. gemeente Eindhoven Behandeld door J. Vogel Telefoon (040) 238 5100 Kenmerk Besluit Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, Gelet op het bepaalde in de Algemene Subsidieverordening gemeente

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. -Wijzigen van de verordening "Reïntegratie Anw-ers en niet-uitkeringsgerechtigden" in die zin dat volgende artikelen worden ingevoegd:

RAADSVOORSTEL. -Wijzigen van de verordening Reïntegratie Anw-ers en niet-uitkeringsgerechtigden in die zin dat volgende artikelen worden ingevoegd: Gemeente Bergen op Zoom RVB02-0046 ifcvirgadewng AUG. 2002 RAADSVOORSTEL Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp Penaal \: : Wijzigen van de verordening "Reïntegratie Anw-ers en nietuitkeringsgerechtigden"

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de Controleverordening Eindhoven

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de Controleverordening Eindhoven fa gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer Og. R597.OOI Inboeknummer cygoxss44 Besbsdatum BBA sa september 2ooa Dossiernummer Sgg.sss Raadsvoorstel tot het vaststellen van de Controleverordening Eindhoven

Nadere informatie

Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies

Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekssaken Raadsbijlage nummer 02.284.oor Inboeknummer- Beslisdatum BhW Dossiernummer- Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies 1 Inleiding

Nadere informatie

VERORDENING (re)integratie arbeidsgehandicapten

VERORDENING (re)integratie arbeidsgehandicapten VERORDENING (re)integratie arbeidsgehandicapten Op subsidieverlening op grond van deze verordening zijn tevens de bepalingen van de Algemene Subsidieverordening 1998 van toepassing indien en voorzover

Nadere informatie

inzake de realisatie van Asklepion

inzake de realisatie van Asklepion gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer og.r47o.ooi Inboeknummer o3poor464 Beslisdatum Bikw as april 2003 Dossiernummer 3.6Ss Raadsvoorstel met betrekking tot het vaststellen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de rechtspositie griffiepersoneel en de

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de rechtspositie griffiepersoneel en de gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer 03.R375.OOI Inboeknummer oskoooyxa Beslisdatum Baxw x8 februari sooa Dossiernummer BoS.SSx Raadsvoorstel tot het vaststellen van de rechtspositie griffiepersoneel

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves en voorzieningen (bij het opstellen uan de jaarrekening)

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves en voorzieningen (bij het opstellen uan de jaarrekening) Concernstaf Raadsnummer O6.RZ85O.OOI Inboeknummer o6bstoarbs Beslisdatum B5MT a4 oktober 2006 Dossiernummer 6qB ysr OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelinzake subsidieovereenkomst Marathon Eindhoven 2004-

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelinzake subsidieovereenkomst Marathon Eindhoven 2004- v )Âż gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer og.rts8g.oor Inboeknummer osvoo6as8 Beslisdatum Bikw r6 september soos Dossiernummer 338.253 Raadsvoorstelinzake subsidieovereenkomst

Nadere informatie

RAADSBESLUIT. gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d ;

RAADSBESLUIT. gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d ; RAADSBESLUIT Onderwerp: Dagtekening: nummer: 1e wijziging van de Re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ Asten 2010 1 februari 2011.. De raad van de gemeente Asten; gezien het voorstel van het college

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake kaders voor de belegging van de NREmiddelen

Oplegvel Raadsvoorstel inzake kaders voor de belegging van de NREmiddelen Concernstaf Raadsnummer 06.RI53O.OOI Inboeknummer o6bstoorrs Beslisdatum BTW s4 januari 2006 Dossiernummer 6oe.sSs Oplegvel Raadsvoorstel inzake kaders voor de belegging van de NREmiddelen 1 Samenvatting

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen van de tarieventabel behorende

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen van de tarieventabel behorende gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsnummer o6.rzyg6.oox Inboeknummer o6bstorg6y Beslisdatum BSP as juli 2006 Dossiernummer 6so qsr OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen van de tarieventabel

Nadere informatie

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het toepassen uan het Formatiemodel 2007 bij de dienst Werk, Zorg en inkomen

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het toepassen uan het Formatiemodel 2007 bij de dienst Werk, Zorg en inkomen gemeente Eindhouen Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer o6.rz8q8.ooz Inboeknummer o6bstoargo Beslisdatum B&W aq oktober 2006 Dossiernummer 6qB ysq OplegvelRaadsuoorstel tot het toepassen uan het Formatiemodel

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake toekomstige rechtsvorm(en) Stichting Stedelijk College

Raadsvoorstelinzake toekomstige rechtsvorm(en) Stichting Stedelijk College gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer O8. RZ 6gO. OOX Inboeknummer o8bstoroab Beslisdatum BSP tz juni 2008 Dossiernummer 8as.sst Raadsvoorstelinzake toekomstige rechtsvorm(en)

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake financiering Tweede Kamerverkiezingen 20IQ

Raadsvoorstelinzake financiering Tweede Kamerverkiezingen 20IQ gemeente Eindhoven Raadsnummer XO.R/7/9.OOI Inboeknummer tobstoro8z Beslisdatum B&W 8 juni 2oro Dossiernummer 023 6Sr Raadsvoorstelinzake financiering Tweede Kamerverkiezingen 20IQ Inleiding De organisatie

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van gebiedsgerichte welstandscriteria

OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van gebiedsgerichte welstandscriteria gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.RI9QI.OOI Inboeknummer o6bstoa633 Beslisdatum BSP 3 januari 2007 Dossiernummer 702 35I OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 1 Samenvatting Sinds mei van dit jaar signaleren de zorgkantoren, die verantwoordelijk zijn voor de

gemeente Eindhoven 1 Samenvatting Sinds mei van dit jaar signaleren de zorgkantoren, die verantwoordelijk zijn voor de gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer O6.RZy6Z.OOZ Inboeknummer o6bstotzzr Beslisdatum B%W ab augustus 2006 Dossiernummer 6BS.qSa Oplegvel Raadsvoorstel knel puntenbudget wachtlij

Nadere informatie

Raadsvoorstel Wijziging Verordening Sociaal Domein

Raadsvoorstel Wijziging Verordening Sociaal Domein gemeente Eindhoven 15R6303 Raadsnummer Inboeknummer 15BST00555 Beslisdatum B&W 12 mei 2015 Dossiernummer 15.20.251 12 mei 2015 Raadsvoorstel Wijziging Verordening Sociaal Domein Inleiding In het Raadsvoorstel

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de verantwoording Reserve economische ontwikkeling 2003

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de verantwoording Reserve economische ontwikkeling 2003 gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 04.R784.OOI lnboeknummer oqtoooa6s Beslisdatum BikW 6 april soos Dossiernummer AS.6Sx Raadsvoorstel tot het vaststellen van de verantwoording

Nadere informatie

Beleidsregels subsidieverstrekking voorkomen en bestrijden jeugdwerkloosheid West-Brabant

Beleidsregels subsidieverstrekking voorkomen en bestrijden jeugdwerkloosheid West-Brabant Beleidsregels subsidieverstrekking voorkomen en bestrijden jeugdwerkloosheid West-Brabant Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Breda; gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht;

Nadere informatie

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2004 gemeente Tholen

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2004 gemeente Tholen CVDR Officiële uitgave van Tholen. Nr. CVDR43763_1 20 maart 2018 Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2004 gemeente Tholen De raad der gemeente Tholen; gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel inzake projecten maatschappelijk nut in ontwikkeling

OplegvelRaadsvoorstel inzake projecten maatschappelijk nut in ontwikkeling gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer O6.RZ852.OOI Inboeknummer o6bstoaasb Beslisdatum BSP Sr oktober 2006 Dossiernummer 6qq qsq OplegvelRaadsvoorstel inzake projecten

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen De raad van de gemeente Oldebroek; Re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ 2012 kenmerk 98182 gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 10 april 2012; gelet op de artikelen 7 en 8 en 10

Nadere informatie

Reïntegratieverordening. werk en bijstand

Reïntegratieverordening. werk en bijstand Reïntegratieverordening werk en bijstand Midden-Delfland, augustus 2004 1 De Raad van de gemeente Midden-Delfland, Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 15 oktober 2004,

Nadere informatie

nr Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 17 november 2015

nr Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 17 november 2015 Gemeenteblad nr. 580711 Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 17 november 2015 Collegebesluit van 10 november 2015 Burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Drenthe, gelet op artikel

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake planmatig onderhoud en vervangingsinvesteringen

Raadsvoorstelinzake planmatig onderhoud en vervangingsinvesteringen gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke ontwikkeling Raadsnummer 04.R954.OOI Inboeknummer o4uooo63x Beslisdatum Bikw s4 augustus 2004 Dossiernummer 435.253 Raadsvoorstelinzake planmatig onderhoud en

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Verordening Winkeltijdenwet

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Verordening Winkeltijdenwet gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsnummer Og.R474.OOI Inboeknummer oatooo6qa Beslisdatum Bikw sy mei soos Dossiernummer Bas.6Sr Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Verordening Winkeltijdenwet

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een spoedeisend karakter voor

Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een spoedeisend karakter voor gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer o4.rxog.oog Inboeknummer oevooaagr Beslisdatum B8cw xg april 2004 Dossiernummer er6.sgs Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid Werken Wet Sociale Werkvoorziening

Nota van B&W. Onderwerp Verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid Werken Wet Sociale Werkvoorziening Nota van B&W Onderwerp Verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid Werken Wet Sociale Werkvoorziening Portefeuille H. van der Molen Auteur Dhr. P. Haker Telefoon 5114039 E-mail: phaker@haarlem.nl SZW/BB

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake Economische Visie Eindhoven zoo4-aoo8

Raadsvoorstel inzake Economische Visie Eindhoven zoo4-aoo8 gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer o4.r84i.qqi Inboeknummer o4tooo46r Beslisdatum B&W 4 juni 2004 Dossiernummer 4s4.6sr Raadsvoorstel inzake Economische Visie Eindhoven

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Loonwaarde en loonkostensubsidie

Hoofdstuk 2. Loonwaarde en loonkostensubsidie De raad van de gemeente gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van.; gelet op artikel 6, tweede lid, van de Participatiewet; besluit vast te stellen de gemeente.. Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Nadere informatie

Beleidsregels Re-integratievoorzieningen en eigen bijdrage voorzieningen 2015. Gemeente Wijdemeren. College van burgemeester en wethouders

Beleidsregels Re-integratievoorzieningen en eigen bijdrage voorzieningen 2015. Gemeente Wijdemeren. College van burgemeester en wethouders Beleidsregels Re-integratievoorzieningen en eigen bijdrage voorzieningen 2015 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld door

Nadere informatie

(Tijdelijke stimuleringsregeling leer-/werktrajecten [Versie geldig vanaf: ])

(Tijdelijke stimuleringsregeling leer-/werktrajecten [Versie geldig vanaf: ]) [Versie geldig vanaf: 05-02-2006] Staatscourant 16-12-2005, 251. Regeling van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 16 december 2005, Directie Arbeidsmarkt, nr. AM/SAM/05/102561,

Nadere informatie

Raadsvoorstel Rekenkameronderzoek subsidiebeleid en -beheer

Raadsvoorstel Rekenkameronderzoek subsidiebeleid en -beheer InboeknummerÃćâĆňâĂİ gemeente Eindhoven Rekenkamercommis sic Raadsnummer oq.. Rro g8. oor Beslisdatum B&W Dossiernummer- Raadsvoorstel Rekenkameronderzoek subsidiebeleid en -beheer 1 inleiding Op verzoek

Nadere informatie

Raadsvoorstel met betrekking tot de organisatie Regionale Meld- en Coordinatiefunctie

Raadsvoorstel met betrekking tot de organisatie Regionale Meld- en Coordinatiefunctie gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer Og.Rgy6.OOZ lnboeknummer osvoo646x Beslisdatum BSxW x6 september soos Dossiernummer aag.ssx Raadsvoorstel met betrekking tot de organisatie

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake programma S9: Faciliteiten voor vrijwilligerswerk

Raadsvoorstel inzake programma S9: Faciliteiten voor vrijwilligerswerk gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer OQ.R547.OOI Inboeknummer oauoosass Beslisdatum Bikw s4 november 2003 Dossiernummer 348.5SI Raadsvoorstel inzake programma S9: Faciliteiten

Nadere informatie

Raadsvoorstel met betrekking tot de organisatie Regionale Meld- en Coordinatiefunctie

Raadsvoorstel met betrekking tot de organisatie Regionale Meld- en Coordinatiefunctie gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer og.rgy6.oox Inboeknummer obvoo666z Beslisdatum Bikw z6 september soos Dossiernummer BBS.sSz Raadsvoorstel met betrekking tot de organisatie

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel tot het vaststellen van de nbeleidsnotitie Taxi

Oplegvel Raadsvoorstel tot het vaststellen van de nbeleidsnotitie Taxi gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 05.RI3/I.OOI Inboeknummer osbstoryrz Beslisdatum B&W r6 augustus 2005 Dossiernummer 533.45I Oplegvel Raadsvoorstel tot het vaststellen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Gevraagde Beslissing: Vaststelling Subsidieverordening voor het stimuleren van rioolgerelateerde voorzieningen in de huisaansluitingen

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake het vaststellen van de Verordening Clientenparticipatie

Raadsvoorstelinzake het vaststellen van de Verordening Clientenparticipatie gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen R a adsnummer 04.. R I O I 5. OOI Inboeknummer o4uoos4bs Beslisdatum B&W B november 2004 Dossiernummer 446.6Sx Raadsvoorstelinzake het vaststellen van de

Nadere informatie

Onderwerp Wet Stimulering arbeidsparticipatie (Wet Stap) - Wijziging Reïntegratieverordening WWB

Onderwerp Wet Stimulering arbeidsparticipatie (Wet Stap) - Wijziging Reïntegratieverordening WWB Raadsvoorstel Agendapunt: 13 Onderwerp Wet Stimulering arbeidsparticipatie (Wet Stap) - Wijziging Reïntegratieverordening Datum voorstel 24 augustus 2010 Datum raadsvergadering 5 oktober 2010 Bijlagen

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 november 2014;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 november 2014; Versie: 03-12-2014 De Raad van de gemeente Littenseradiel; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 november 2014; gelet op artikel 6, tweede lid, van de Participatiewet;

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake uitstroompremie en loonkostensubsidies

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake uitstroompremie en loonkostensubsidies ria gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer 119 Inboeknummer OOT001093 Beslisdatum BikW 16 mei 2000 Dossiernummer 020.502 Raadsbijlage Voorstel inzake uitstroompremie en loonkostensubsidies

Nadere informatie

2017, Regeling tot wijziging van de Subsidieregeling STiP-banen Den Haag

2017, Regeling tot wijziging van de Subsidieregeling STiP-banen Den Haag GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente 's-gravenhage. Nr. 37520 8 maart 2017 Subsidieregeling conciërgetaken in primair en voortgezet onderwijs Den Haag 2017, Regeling tot wijziging van de Subsidieregeling

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woudenberg BESLUIT

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woudenberg BESLUIT Uitvoeringsbesluit re-integratie/werkleeraanbod voor de nadere invulling van de artikelen 12, derde lid, 17, tweede lid, 18, derde lid, 20, tweede lid en 24 derde lid van de Verordening werk en bijstand,

Nadere informatie

eurne DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56;

eurne DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56; Nr. S6a DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56; gehoord de commissie Economie en Wonen d.d. 4 september 2018; gelet op het bepaalde

Nadere informatie

Re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ gemeente Lemsterland. gezien het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d.

Re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ gemeente Lemsterland. gezien het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d. Re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ gemeente Lemsterland. De raad van de gemeente Lemsterland; gezien het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d. 6 december 2010; gelet op de artikelen 7, 8,

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR26528_1. Nadere regels Premiebeleid gemeente Almere

CVDR. Nr. CVDR26528_1. Nadere regels Premiebeleid gemeente Almere CVDR Officiële uitgave van Almere. Nr. CVDR26528_1 12 december 2017 Nadere regels Premiebeleid gemeente Almere Burgemeester en wethouders van Almere; Gelet op het bepaalde in artikel 8 van de Re-integratieverordening

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet ten

OplegvelRaadsvoorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet ten gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer 07.R2$76.OOI Inboeknummer orbstoaz88 eslisdatum %W t8 december 2007 Dossiernummer ysr.asr OplegvelRaadsvoorstel tot het beschikbaar stellen

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 28 oktober 2014

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 28 oktober 2014 Besluit van de gemeenteraad van de gemeente Harlingen Onderwerp: Participatiewet De raad van de gemeente Harlingen Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 28 oktober 2014 gelet op gelet

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst

Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer 4r Inboeknummer oa Tooooga Beslisdatum BikW ss februari 2002 Dossiernummer sog.6o4 Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst

Nadere informatie