Raadsbijlage Voorstel tot invoering van de Nieuwe Generatie Reisdocumenten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raadsbijlage Voorstel tot invoering van de Nieuwe Generatie Reisdocumenten"

Transcriptie

1 gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Inboeknummer oxmoo3z3z Beslisdatum Bikw zz november zoor Dossiernummer r Raadsbijlage Voorstel tot invoering van de Nieuwe Generatie Reisdocumenten 1 Inleiding Dertien jaar na het aanvankelijk geplande tijdstip, is gestart met de centrale aanmaak van reisdocumenten. Per 1 oktober 2001 is de Nieuwe Generatie Reisdocumenten (NGR) definitief ingevoerd. De aanvraag en uitgifte van reisdocumenten blijft bij de gemeenten. De invoering van de straks zo fraudebestendig mogelijke reisdocumenten betekent evenwel ingrijpende gevolgen voor de betreffende procedures. Hierbij wordt u daaromtrent geinformeerd. 2 Probleemstelling Onder de verantwoordelijkheid van de ministers voor Grote Steden- en lntegratiebeleid en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, is indertijd het project NGR in het leven geroepen om te komen tot de invoering en afgifte van degelijke en zo fraudebestendig mogelijke reisdocumenten. Uiteindelijk is, gezien de specifieke technische eisen, gekozen voor de op 1 oktober 2001 ingevoerde documenten. Hieraan zijn evenwel vergaande logistieke, personele, procedurele en technische consequenties verbonden. Zo maakt het huidige, zeer publieksvriendelijke maar mede daardoor niet echt fraudebestendig genoeg geachte, klaar-terwijl-u-wacht systeem plaats voor een met allerlei beveiligingsmaatregelen omgeven aanvraag- en uitgifte systeem. Op 24 september 2001 heeft uw raad ingestemd met de noodzakelijke aanpassing van de legestarieven. De overige budgettaire consequenties worden u nu voorgelegd. 3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes Natuurlijk is er het grote nadeel dat de klant sedert 1 oktober 2001 twee keer naar het Stadskantoor moet komen. Daartegenover staat dat hij de beschikking krijgt over een uniek en "vooralsnog" bijzonder goed tegen fraude beveiligd reisdocument, dat zijn weerga niet kent. Hierbij zij opgemerkt dat het publiek zelf, in een vorig jaar gehouden enquete te kennen heeft gegeven dat een dubbel bezoek aan het gemeentehuis niet opweegt tegen een "betrouwbaar" reisdocument.

2 +4+ De invoering is sedert begin september landelijk begeleid worden door een uitgebreide presentatie via de media en Postbus Wijze van aanpak/oplossingsrichting In het kort is de procedure per 1 oktober 2001 als volgt. Al dan niet na afspraak moet men eerst een aanvraag voor een reisdocument indienen. In tegenstelling tot voorheen, dienen hierbij sedert 1 oktober 2001 ook de in het reisdocument bij te schrijven kinderen in persoon aanwezig te zijn. Tevens moet ook van deze kinderen een recente pasfoto worden overgelegd. Hierna vindt de eerste administratieve verwerking plaats. De persoonsgegevens van de burger en eventuele kinderen worden, tezamen met een gescande pasfoto( s), digitaal verzonden naar Enschede/Sdu in Haarlem, waar vervolgens het reisdocument wordt gepersonaliseerd. Na vier a vijf dagen is het gepersonaliseerde reisdocument weer terug bij de gemeente. Wederom dienen enkele administratieve werkzaamheden verricht te worden, waarna het document aan de burger kan worden uitgereikt. De burger, die daarover bij de indiening van de aanvraag wordt geinformeerd, moet wel twee keer aan de balie verschijnen (aanvragen en afhalen). Dit betekent vanzelfsprekend dat, ten aanzien van de reisdocumenten, ook het aantal baliecontacten bij de afdeling Dienstverlening meer dan verdubbeld wordt (naar schatting 130%o). Zoals hiervoor reeds gesteld, is de aanvraag en afgifte procedure met tal van technische/beveiligingsmaatregelen omringd. Alleen speciaal daartoe geautoriseerde mogen bepaalde aangewezen handelingen verrichten. Dit geldt niet alleen de handelingen die betrekking hebben op het aanvragen en afhalen van de reisdocumenten. (De werkzaamheden in de frontoffice), maar ook het verzenden, het in ontvangst nemen, de opslag en het beheer daarvan (de activiteiten die in de backoffice plaats gaan vinden). 5 Financiele gevolgen en risico s Het agentschap Basisadministratie Persoonsgegevens en Reisdocumenten (BPR) van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) alsmede de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) hebben Bureau Cebeon een onderzoek laten instellen naar de gemiddelde behandeltijd van een reisdocument. Op basis van de onderzoeksresultaten heeft nader overleg plaatsgevonden tussen voornoemde partijen. Een en ander heeft geleid tot vaststelling van maximumtarieven voor het gemeentelijk deel van de leges voor de nieuwe generatie reisdocumenten. Eveneens zijn de tarieven voor de rijkskosten vastgesteld en bekendgemaakt door BPR van het Ministerie van BZK. Naar aanleiding hiervan is u separaat een dossier voorgelegd met de aanpassing van de Legesverordening met daarin opgenomen de nieuwe tarieven voor de burger voor de diverse reispapieren met ingang van 1 oktober Zoals hiervoor reeds aangegeven heeft uw raad op 24 september de betreffende nieuwe tarieven vastgesteld.

3 r p In totaliteit leiden deze nieuwe tarieven op jaarbasis tot de volgende meeropbrengst: Soort product Opbrengst- Aantal Totale meerverschil per producten opbrengst product Paspoort Nederlandse Identiteitskaart (NIK) Bijschrijving kind in nieuw paspoort Bijschrijving kind in bestaand paspoort Totale meeropbrengst (afgerond) f 4, f ,ÃćâĆňâĂİ (< ,20) f 19, f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,23) f 15,ÃćâĆňâĂİ f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,81) f 18, f ÃćâĆňâĂİ < f ,ÃćâĆňâĂİ C ,13) Deze meeropbrengst wordt, zoals al vermeld, veroorzaakt door maximalisering van het gemeentelijke deel c.q. verlaging van het rijksdeel. Hiermee wordt het mogelijk gemaakt om de extra kosten als gevolg van de invoering van de NGR te kunnen opvangen. De extra kosten als gevolg van de NGR vallen grofweg uiteen in eenmalige kosten voor opleiding, uitbreiding balies en aanpassing en uitbreiding hardware en software alsmede in structurele kosten voor toename automatiserings- en communicatiekosten en noodzakelijke capaciteitsuitbreiding. Uitgaande van intern aanwezige normering op basis van de huidige werkwijze (+ 8 minuten per reisdocument) in relatie tot de onderzoeksresultaten van Cebeon, waarbij sprake is van een gemiddelde behandeltijd van 17 minuten voor nieuwe documenten, zou naar objectieve maatstaven sprake moeten zijn van een formatie-uitbreiding van 4,9 formatieplaatsen, voor de afdeling Dienstverlening (DVL). Dit exclusief een in dit kader noodzakelijk geachte uitbreiding voor procesbeheer en mogelijke uitbreiding voor de receptiebalie ( bezoekers meer). Vooralsnog wordt er in afwijking van deze normering bij de voorgestelde oplossingsbenadering vanuit gegaan dat de verwachte meeropbrengst als taakstellend maximum moet worden aangemerkt. Als zodanig is het gewenst dat ter wille van de waarborging van de kwaliteit van de dienstverlening de beschikbare ruimte structureel op de volgende wijze wordt ingezet: 3,4 formatieplaatsen allround medewerkers. Dl afdeling DVL (niveau 6) f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,43) 0,5 formatieplaats adv. medewerker Dl afdeling DVL (niveau 8) f ,ÃćâĆňâĂİ (< ,43) 0,5 formatieplaats procesbeheerder afdeling (niveau 9) f ,-( ,33) Kosten overhead f ÃćâĆňâĂİ Totale structurele kosten f ,ÃćâĆňâĂİ (C ,13)

4 Raadsbijlage nummer 24$ Voor het lopende jaar 2001 betekent dit een toename van zowel kosten als opbrengsten van afgerond f ,ÃćâĆňâĂİ (( ,92). Hierbij is ervan uitgegaan dat alle noodzakelijk te maken eenmalige kosten ten laste van bestaande budgetten worden gebracht, waarbij eventuele overschrijdingen worden verantwoord in kwartaalbericht c.q. jaarrekening. Tevens wordt er vooralsnog vanuit gegaan dat de meer dan verdubbelen "klantcontacten" voor reisdocumenten niet hoeft te leiden tot een capaciteitsuitbreiding bij de receptiebalie. Indien de ervaring leert dat dit toch onontkoombaar is, zal hierop separaat worden terug gekomen. Dit zal eveneens het geval zijn als uit evaluatie blijkt dat de doorgevoerde formatieuitbreiding bij de afdeling Dienstverlening, waarbij om budgettaire redenen is afgeweken van de normberekening, te gering is. 6 Overige gevolgen van de aanpak Zoals hiervoor reeds aangegeven betekent invoering NGR een ruime verdubbeling van het aantal bezoekers aan de afdeling Dienstverlening in het Stadskantoor. Meer nog dan tot nu toe zal hiermee met (het onderhoud van) de inrichting van de publieksruimte rekening dienen te worden gehouden. De diversiteit van de klanten wordt veel groter, van zeer jong tot zeer oud, waardoor ook het meubilair geregeld aangepast en vernieuwd zal moeten worden. 7 Resultaten van overleg / inspraak Vanaf de start van het NGR-project invoeringstraject is er in allerlei gremia en op alle niveaus voortdurend overleg (geweest) tussen de bij het project betrokken partijen. 8 Communicatie Het ministerie zorgt voor een uitvoerige campagne via de landelijke media. Dit ontslaat ons niet van eenzelfde verplichting. Het is zaak om naast de info door de Rijksoverheid ook via de afdeling Communicatie en Stadspromotie ruime aandacht te besteden aan de invoering van de NGR. 9 Advisering raadscommissie(s) De commissie middelen hebben wij over dit voorstel gehoord. Haar positief advies ligt voor u ter inzage. Een ontwerpbesluit bieden wij u hierbij ter vaststelling aan. Burgemeester en wethouders van Eindhoven, R. Welschen, burgemeester. C. Tetteroo, secretaris.

5 4$Âż Besluit De raad van de gemeente Eindhoven; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 27 november 2001, nr. 243; gelet op het advies van de commissie middelen; besluit: 1 kennis te nemen van de invoering van de Nieuwe Generatie Reispapieren met ingang van 1 oktober 2001; 2 de eenmalige kosten voor opleiding, aanpassing en uitbreiding van hardware, software en balies op te vangen binnen bestaande budgetten en eventuele overschrijdingen te verantwoorden in kwartaalbericht c.q. jaarrekening; 3 in te stemmen met een formatie-uitbreiding van per 1 oktober 2001 van 3,9 formatieplaatsen voor de afdeling Dienstverlening en 0,5 formatieplaats voor de afdeling Beleid en Ondersteuning; 4 de kosten van de formatie-uitbreiding te weten f ,ÃćâĆňâĂİ (< ,13) op jaarbasis, derhalve f ,ÃćâĆňâĂİ (E ,92) voor de resterende periode 2001, volledig te dekken uit de meeropbrengst leges reispapieren; 5 de begroting dienovereenkomstig te wijzigen. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 17 december R. Welschen, voorzitter. C. Tetteroo, secretaris. ED

Raadsvoorstel. Bijlage(n) Samenvatting. Voorstel

Raadsvoorstel. Bijlage(n) Samenvatting. Voorstel Raadsvoorstel Nummer 298 Dienst Facilitaire Dienst Datum 28 augustus 2001 Betreft Aanpassing tarieventabel Legesverordening 1990 Tarieven reisdocumenten Bijlage(n) Samenvatting Voorstel Op 1 oktober a.s.

Nadere informatie

en invoering van die mogelijkheid in het Diaconessenhuis

en invoering van die mogelijkheid in het Diaconessenhuis gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer S lnboeknummer oxkoo436y Beslisdatum BTW ss januari zooz Dossiernummer 204.3o3 Raadsbijlage Voorstel tot het uitbreiden van de formatie

Nadere informatie

RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele gevolgen van: invoering van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoersysteem

RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele gevolgen van: invoering van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoersysteem gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer 73 Inboeknummer OOU000440 Beslisdatum B8cW 4 april 2000 Dossiernummer 014.505 RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot tijdelijke uitbreiding van middelen ten behoeve van de integrale schuldhulpverlening in Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel tot tijdelijke uitbreiding van middelen ten behoeve van de integrale schuldhulpverlening in Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer 247 Inboeknummer 99U003249 Beslisdatum BSW 2 november 1999 Dossiernummer 944.505 Raadsbijlage Voorstel tot tijdelijke uitbreiding

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking van het gezondheidsbeleid

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking van het gezondheidsbeleid gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbij lage nummer 218 Inboeknummer 99U002762 Beslisdatum B%W 18 september 1999 Dossiernummer 938.201 Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking

Nadere informatie

gemeente Eindhoven betreffende de positie en taakuitvoering van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst.

gemeente Eindhoven betreffende de positie en taakuitvoering van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst. gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbijlage nummer r3o Inboeknummer 99N000332 Beslisdatum Bg W y juni r 999 Dossiernummer 923 2or Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 september 2006 / 158/2006. Fatale termijn: besluitvorming vóór: 1 oktober 2006

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 september 2006 / 158/2006. Fatale termijn: besluitvorming vóór: 1 oktober 2006 Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 september 2006 / 158/2006 Fatale termijn: besluitvorming vóór: 1 oktober 2006 Onderwerp rijbewijzen Programma / Programmanummer Burger & Bestuur / 9110

Nadere informatie

Nr.: 06-61 Diemen, 29 augustus 2006 Onderwerp: Vaststelling van de 1 e wijziging van de Legesverordening en tarieventabel 2006. Aan de gemeenteraad.

Nr.: 06-61 Diemen, 29 augustus 2006 Onderwerp: Vaststelling van de 1 e wijziging van de Legesverordening en tarieventabel 2006. Aan de gemeenteraad. RAADSVOORSTEL EN -BESLUIT Nr.: 06-61 Diemen, 29 augustus 2006 Onderwerp: Vaststelling van de 1 e wijziging van de Legesverordening en tarieventabel 2006 Aan de gemeenteraad. Gevraagd raadsbesluit De 1

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting Peuterspeelzalen Eindhoven naar aanleiding van de Rapportage Ernst 5

Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting Peuterspeelzalen Eindhoven naar aanleiding van de Rapportage Ernst 5 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 145 Inboeknummer OOU001696 Beslisdatum BRW 9 juni 2000 Dossiernummer 024.202 Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst

Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer 4r Inboeknummer oa Tooooga Beslisdatum BikW ss februari 2002 Dossiernummer sog.6o4 Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : 0610495 Ag nr. : 5 Datum : 28-09-06

Raadsvoorstel Reg. nr : 0610495 Ag nr. : 5 Datum : 28-09-06 Raadsvoorstel Reg. nr : 0610495 Ag nr. : 5 Datum : 28-09-06 Onderwerp Verhoging van de legestarieven reisdocumenten en aanvulling op de legestarieven rijbewijzen per 1 oktober 2006 en als gevolg hiervan

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel tot het verhogen van de bijzondere bijstand voor zelfstandig wonende alleenstaande moeders in de leeftijd

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel tot het verhogen van de bijzondere bijstand voor zelfstandig wonende alleenstaande moeders in de leeftijd gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer 72 lnboeknummer OOU000499 Beslisdatum B8cw 4 april 2000 Dossiernummer 014.504 Raadsbij lage Voorstel tot het verhogen van

Nadere informatie

categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2006 RA06.0123 A 13 06/665

categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2006 RA06.0123 A 13 06/665 o~~çëîççêëíéä låçéêïéêéw Wijziging legestarieven paspoort en rijbewijs Portefeuillehouder: C. Bijl Dienst Publiek Belastingen en burgerzaken René Groenendijk, telefoon ((0591)68 57 19) ^~å=çé=öéãééåíéê~~ç

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen van de tarieventabel behorende

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen van de tarieventabel behorende gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsnummer o6.rzyg6.oox Inboeknummer o6bstorg6y Beslisdatum BSP as juli 2006 Dossiernummer 6so qsr OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen van de tarieventabel

Nadere informatie

RaadsbijlageVoorstel inzake de analyse en Plan van Aanpak van de

RaadsbijlageVoorstel inzake de analyse en Plan van Aanpak van de gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 191 lnboeknummer OOU002531 Beslisdatum 26 september 2000 Dossiernummer 039.202 RaadsbijlageVoorstel inzake de analyse en Plan

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake financiering Sociaal Raadslieden Werk

Raadsbijlage Voorstel inzake financiering Sociaal Raadslieden Werk gemeente Eindhoven Dienst Maatsehappelij ke en Culturele Zaken Raadsbij lage nummer 82 Inboeknummer OOU000666 Beslisdatum BaW4 april 2000 Dossiernummer 014.201 Raadsbijlage Voorstel inzake financiering

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het afstoten van de afdelingen Verhuur en Evenementen van de Stichting Dienstverlening Welzij nswerk

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het afstoten van de afdelingen Verhuur en Evenementen van de Stichting Dienstverlening Welzij nswerk 4cfi gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 35 Inboeknummer OOU003721 Beslisdatum BBrW 28 februari 2001 Dossiernummer 109.205 Raadsbijlage Voorstel tot het afstoten

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake vennootschapsbelasting N.V. Gasbedrijf Regio Eindhoven/N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake vennootschapsbelasting N.V. Gasbedrijf Regio Eindhoven/N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven %gr gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer S inboeknummer 9y TooSo9t Beslisdatum B&W so januari r 998 Dossiernummer Sop.s t 8 Raadsbijlage Voorstel inzake vennootschapsbelasting

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot verlening van bijzondere bijstand aan zelfstandig wonende alleenstaande moeders jonger dan 21

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot verlening van bijzondere bijstand aan zelfstandig wonende alleenstaande moeders jonger dan 21 ufo gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenbeid Raadsbijlage nummer 213 Inboeknummer 99U003489 Beslisdatum B8cW 7 december 1999 Dossiernummer 949.501 Raadsbijlage Voorstel tot verlening

Nadere informatie

raads- en commissieleden.

raads- en commissieleden. gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer xs Inboeknummer oxkooxsbb Beslisdatum B&W 22 januari soos Dossiernummer 204.xoz Raadsbijlage Voorstel tot het wijzigen van

Nadere informatie

basisadministratie persoonsgegevens Eindhoven 2ooz

basisadministratie persoonsgegevens Eindhoven 2ooz gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer 49 Inboeknummer osmoooo6o Beslisdatum BTW ss februari 2002 Dossiernummer 209.105 Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake garantiestelling Buurtwerk Eindhoven en

Raadsbijlage Voorstel inzake garantiestelling Buurtwerk Eindhoven en gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer 4a Inboeknummer oa Toooogo Beslisdatum BikW rg februari 2002 Dossiernummer ao8.6os Raadsbijlage Voorstel inzake garantiestelling Buurtwerk

Nadere informatie

schuldhulpverlening in Eindhoven

schuldhulpverlening in Eindhoven rm gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer 261 Inboeknummer OOU003263 Beslisdatum B&W 12 december 2000 D oss iernumm er 05 0. 5 02 Raadsbij lage Voorstel tot het vaststellen

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake Aanpassingsverordening euro Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel inzake Aanpassingsverordening euro Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Inboeknummer oxloxsos4 Beslisdatum Bikw 4 december 2oox Dossiernummer x49.306 Raadsbijlage Voorstel inzake Aanpassingsverordening euro Eindhoven 1 Inleiding

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Bestuurlijk kader X Wettelijke taak X Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college X Onvermijdelijk

gemeente Eindhoven Bestuurlijk kader X Wettelijke taak X Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college X Onvermijdelijk gemeente Eindhoven Raadsnummer 14R5737 Beslisdatum B&W 4 februari 2014 Dossiernummer 14.06.651 Inboeknummer 14bst00244 Raadsvoorstel vaststellen van de Verordening tot tweede wijziging van de Legesverordening

Nadere informatie

Zodat meer kostendekkende tarieven voor reisdocumenten en rijbewijzen worden geheven.

Zodat meer kostendekkende tarieven voor reisdocumenten en rijbewijzen worden geheven. BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 23 december 2014 Besluit nummer: 2014_BW_00927 Onderwerp Eerste wijziging van de Legesverordening 2015 - Besluitvormend Beknopte samenvatting Het ministerie van Binnenlandse

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Onderwerp: Wijziging tarieven reisdocumenten, rijbewijs 2015 en enkele redactionele wijzigingen

RAADSVOORSTEL. Onderwerp: Wijziging tarieven reisdocumenten, rijbewijs 2015 en enkele redactionele wijzigingen RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1161178 Datum: Behandeld door: 23 december 2014 G.H. Strijbos Afdeling / Team: INW/BEL Onderwerp: Wijziging tarieven reisdocumenten, rijbewijs 2015

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzajte overgang van Octobanjt DOS-versie naar

Raadsbijlage Voorstel inzajte overgang van Octobanjt DOS-versie naar gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekssaken Raadsbijlage nummer tss inboeknummer otlooln66 Beslisdatum Bskw tr juli soos Dossiernummer ts9.305 Raadsbijlage Voorstel inzajte overgang van Octobanjt

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het invoeren van toeristenbelasting

Raadsbijlage Voorstel tot het invoeren van toeristenbelasting gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer SZ Inboeknummer 99loooo63 Beslisdatum B&W r9 januari 1999 Dossiernummer 903.313 Raadsbijlage Voorstel tot het invoeren van toeristenbelasting

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele verwerking van de Wet maatschappelijke ondersteuning

OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele verwerking van de Wet maatschappelijke ondersteuning gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer 07. R205$. OOI Inboeknummer opbstoosbb Beslisdatum BSP B april 2007 Dossiernummer yrq.qs6 OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele

Nadere informatie

Onderwerp Reisdocumenten voor Nederlanders die in het buitenland wonen

Onderwerp Reisdocumenten voor Nederlanders die in het buitenland wonen Openbaar Onderwerp Reisdocumenten voor Nederlanders die in het buitenland wonen Programma / Programmanummer Dienstverlening & Burgerzaken / 1011 BW-nummer Portefeuillehouder Th. de Graaf Samenvatting Sinds

Nadere informatie

2 raadsinformatiebrief inzake tarieven reisdocumenten 2012

2 raadsinformatiebrief inzake tarieven reisdocumenten 2012 gemeente Roermond uw nummer uw datum ons nummer onze datum verzonden inlichtingen bij sector/afdeling doorkiesnr. 2011/UIT/33280 14 november 2011 1 8 M 2011 L. Smeets BS / Publiekszaken 0475-359 534 AAN

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel inzake test- en conversiefaciliteiten voor de invoering

Raadsbij lage Voorstel inzake test- en conversiefaciliteiten voor de invoering gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbijlage nummer 40 Inboeknummer 01J001225 Beslisdatum BfkW 28 februari 2001 Dossiernummer 109.302 Raadsbij lage Voorstel inzake test- en conversiefaciliteiten voor de

Nadere informatie

RaadsbijlageVoorstel tot het aangaan van een huurovereenhomst voor

RaadsbijlageVoorstel tot het aangaan van een huurovereenhomst voor gemeente Eindhoven Dienst Bousrtoezicht, Beheer en Vergunningen Raadsbijlage nummer 88 Inboeknummer OOJ004106 Beslisdatum B&W 11 april 2000 Dossiernunxmer 015.401 RaadsbijlageVoorstel tot het aangaan van

Nadere informatie

Raadsvoorstel Agendanr. :

Raadsvoorstel Agendanr. : Raadsvoorstel Agendanr. : Onderwerp: Wijziging van de legesverordening gemeente 's-hertogenbosch 2014 Reg.nr. : 3698129 B&W verg. : 4 februari 2014 Commissie : FES Cie_verg. : 10 februari 2014 Raadsverg.

Nadere informatie

Onderwerp : Tweede verordening tot wijziging van de Legesverordening 2014

Onderwerp : Tweede verordening tot wijziging van de Legesverordening 2014 Raadsvoorstel *Z00CCC06427* Aan de raad Documentnummer : INT-14-08798 Afdeling : Bedrijfsvoering Onderwerp : Tweede verordening tot wijziging van de Legesverordening 2014 Inleiding Begin januari 2014 is

Nadere informatie

C. Hoofdstuk 2 van titel 1 van de bij de Legesverordening 2014 behorende tarieventabel wordt vervangen door:

C. Hoofdstuk 2 van titel 1 van de bij de Legesverordening 2014 behorende tarieventabel wordt vervangen door: Raadsvoorstel Vergadering van : Februari 2014 Agendanummer : 5 Onderwerp : Wijziging Legesverordening 2014 inzake reisdocumenten Programma : - Voorstel In de wijziging van de Paspoortwet (Kamerstukken

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel tot het aanwijzen van Villapark Den Elzent tot beschermd stadsgezicht

Raadsbij lage Voorstel tot het aanwijzen van Villapark Den Elzent tot beschermd stadsgezicht gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbij lage nummer 205 lnboeknummer orvoo48ox Beslisdatum B&W a3 oktober soox Dossiernummer t43.404 Raadsbij lage Voorstel tot het aanwijzen

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de huidige en de toekomstige uitvoering van de Wet Voorzieningen Gehandicapten

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de huidige en de toekomstige uitvoering van de Wet Voorzieningen Gehandicapten gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer r Sr Inboeknummer gguoor SZg Beslisdatum BikW 9 juni 1999 Dossiernummer 923.503 Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van de vigerende Bestuursovereenkomst in een Bestuursovereenkomst voor onbepaalde tijd

Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van de vigerende Bestuursovereenkomst in een Bestuursovereenkomst voor onbepaalde tijd gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 218 Inboeknummer OOU002717 Beslisdatum B&W 24 oktober 2000 Dossiernummer.043.205 Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : 0910655 Ag nr. : Datum : 15-12-09

Raadsvoorstel Reg. nr : 0910655 Ag nr. : Datum : 15-12-09 Ag nr. : Onderwerp Tariefaanpassingen en overige wijzigingen van de verordeningen/besluiten betreffende de belastingen en rechten voor het jaar 2010 (aanvulling). Voorstel Door vaststelling van de verordeningen/besluiten,

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de formatie van het

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de formatie van het i. j+)j " gemeente Eindhoven Dienst Openbare Werken Raadsbijlage nummer 215 Inboeknummer 99J014343 Beslisdatum Baw Dossiernummer Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de formatie van het parkeerbedrijf

Nadere informatie

Advies: NEE VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van: A. van der Lit Tel nr: Nummer: 17A Datum: 6 juni 2017

Advies: NEE VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van: A. van der Lit Tel nr: Nummer: 17A Datum: 6 juni 2017 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: A. van der Lit Tel nr: 0348-428758 Nummer: 17A.00643 Datum: 6 juni 2017 Team: KCC Tekenstukken: Nee Bijlagen: 1 Afschrift aan: Financien F vd Berg N.a.v. (evt.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT PURHÉRÉS RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1110145 Datum: 6 februari 2014 Behandeld door: G.H. Strijbos Afdeling / Team: INW/BEL Onderwerp: Wijziging tarieven reisdocumenten 2014 Samenvatting:

Nadere informatie

ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Datum B&W-vergadering : Openbaar Onderwerp : gevolgen stopzetten leges Nederlandse Identiteitskaart

ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Datum B&W-vergadering : Openbaar Onderwerp : gevolgen stopzetten leges Nederlandse Identiteitskaart ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Datum B&W-vergadering : 20-9-2011 Openbaar Onderwerp : gevolgen stopzetten leges Nederlandse Identiteitskaart Portefeuillehouder(s) : P. C. Tange Afdelingshoofd/hoofd

Nadere informatie

Vormgeversoverleg Eindhoven

Vormgeversoverleg Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Aaad sbijl eg e nummer rap inboeknummer oruoosz97 aeslisdatum 88 W n september soor Dossiernummer rsz.sop Raadsbij lage Voorstel inzake de ondersteuning

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het aangaan van een gelimiteerde achteruangovereenkomst

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het aangaan van een gelimiteerde achteruangovereenkomst gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbijlage nummer 39 Inboeknummer 00+004048 Beslisdatum B&W 28 februari 2001 Dossiernummer 109.303 Raadsbijlage Voorstel tot het aangaan van een gelimiteerde achteruangovereenkomst

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het kennisnemen van het bestuurlijk standpunt

Raadsbijlage Voorstel tot het kennisnemen van het bestuurlijk standpunt gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer zes Inboeknummer Beslisdatum B8rW z november zoor Dossiernummer AS.6oz Raadsbijlage Voorstel tot het kennisnemen van het bestuurlijk

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake hei beschikbaar stellen van een aanvullend

Raadsbijlage Voorstel inzake hei beschikbaar stellen van een aanvullend gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer 54 lnboeknummer 01J002111 Beslisdatum BTW 9 maart 2001 Dossiernummer 111.407 Raadsbijlage Voorstel inzake hei beschikbaar stellen

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum :

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum : Ag nr. : Datum :26-02-08 Onderwerp Tarieven reisdocumenten 2008. Status besluitvormend. Voorstel Met ingang van 1 april 2008 voor reisdocumenten de volgende tarieven te hanteren: Nationaal paspoort, vluchtelingen,

Nadere informatie

Raadsvergadering van 14 december 2010 Agendapunt 11

Raadsvergadering van 14 december 2010 Agendapunt 11 Raadsvergadering van 14 december 2010 Agendapunt 11 Onderwerp: Legesverordening en vaststelling, c.q. bijstelling tarieven onroerende zaakbelastingen en forensenbelasting 2011 Schiermonnikoog 2 december

Nadere informatie

Betreft cie MO: Voorstel inzake structurele ondersteuning van het. Vormgeversoverleg Eindhoven

Betreft cie MO: Voorstel inzake structurele ondersteuning van het. Vormgeversoverleg Eindhoven gemeente Eindhoven Concernstaf Bestvurssecretariaat Retouradres Postbus 9oxSo, S6oo RB Eindhoven Voorzitter en leden van de commissie voor maatschappelijke ontwikkeling (MO) Behandeld door M. Honing Telefoon

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel terzake subsidiering van de Sociaal-Pedagogische Dienst voor het Gespecialiseerde Jeugd- en Volwassenen

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel terzake subsidiering van de Sociaal-Pedagogische Dienst voor het Gespecialiseerde Jeugd- en Volwassenen & ++ gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 190 Inboeknummer OOU002358 Beslisdatum B%W 19 september 2000 Dossiernummer 038.205 Raadsbij lage Voorstel terzake subsidiering

Nadere informatie

Openbaar advies voor beslissing B en W

Openbaar advies voor beslissing B en W Openbaar advies voor beslissing B en W Sector Algemene zaken Afdeling Burgerzaken registratienummer: 2001003728 Naam: P.J. Ravensbergen, toestelnummer: 882 paraaf chef/hoofd sector paraaf sectorcontroller

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake duurzame ontwikkeling in Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel inzake duurzame ontwikkeling in Eindhoven Milieudienst Regio Eindhoven Milieudienst Regio Eindhoven Raadsbijlage nummer 60 Inboeknummer 01X007818 Beslisdatum BTW 3 april 2001 Dossiernummer 114.308 Raadsbijlage Voorstel inzake duurzame ontwikkeling

Nadere informatie

en Tramstraat en verstrekken van een aanvullend krediet voor de herinrichting van de Tramstraat

en Tramstraat en verstrekken van een aanvullend krediet voor de herinrichting van de Tramstraat gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 32 Inboeknummer ospoooso4 Beslisdatum BikW xg februari 2002 Dossiernummer 208.404 Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken

Nadere informatie

Gemeente 1} Bergen op Zoom

Gemeente 1} Bergen op Zoom RVB06-0102 Gemeente 1} Bergen op Zoom Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer Vaststelling van een verordening tot wijziging van Legesverordening 2006. SMD/06/24 Sector : Maatschappelijke

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel over de besteding van de opbrengst van de verkoop aandelen Bouwfonds

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel over de besteding van de opbrengst van de verkoop aandelen Bouwfonds r p gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbijlage nummer 135 Inboeknummer OOQ001816 Beslisdatum BBrW 30 mei 2000 Dossiernummer 022.305 Raadsbijlage Voorstel over de besteding van de opbrengst van de verkoop

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel om in te stemmen met het continueren van het Founding Member Lidmaatschap van het Wor1d Trade Center Eindhoven

Raadsbij lage Voorstel om in te stemmen met het continueren van het Founding Member Lidmaatschap van het Wor1d Trade Center Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbijlage nummer 79 Inboeknummer OOT000369 Beslisdatum Bhw 4 april 2000 Dossiernummer 014.502 Raadsbij lage Voorstel om in te stemmen met het continueren

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel om in beginsel in te stemmen met de verkoop van de aandelen van de N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel om in beginsel in te stemmen met de verkoop van de aandelen van de N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven r++ gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer 34 Inboeirnummer OOT000506 Beslisdatum BfkW 15 februari 2000 Dossiemummer 007.503 Raadsbijlage Voorstel om in beginsel in te stemmen

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het verkopen van landbouwgrond gelegen aan

Raadsbijlage Voorstel tot het verkopen van landbouwgrond gelegen aan gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbijlage nummer x 68 Inboeknummer g Slo x s 6gg Beslisdatum BSxW x x augustus xgg8 Dossiernummer S33.406 Raadsbijlage Voorstel tot het verkopen van landbouwgrond

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken van een investeringssubsidie

Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken van een investeringssubsidie gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbijlage nummer r73 Inboeknummer 99Toox y4a Beslisdatum B&w 3r augustus r999 Dossiernummer 99Too r Z4a Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken van een

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot het sluiten van een convenant in het kader van Interregio Brabant-Limburg

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot het sluiten van een convenant in het kader van Interregio Brabant-Limburg gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbijlage nummer 131 Inboeknummer OOJ006658 Beslisdatum B%w 30 mei 2000 Dossiernummer 022.503 Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot het sluiten van een convenant in

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake eenmalige bijdrage aan particulieren in

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake eenmalige bijdrage aan particulieren in &r++ gemeente Eindhoven Milieudienst Regio Eindhoven Raadsbijlage nummer 6 lnboeknummer 97Xoo r Ba 6 Beslisdatum Bhw r6 december r997 Dossiernummer 75 I.304 Raadsbijlage Voorstel inzake eenmalige bijdrage

Nadere informatie

Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies

Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekssaken Raadsbijlage nummer 02.284.oor Inboeknummer- Beslisdatum BhW Dossiernummer- Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies 1 Inleiding

Nadere informatie

Collegevoorstel - 1 - Gemeente Amersfoort

Collegevoorstel - 1 - Gemeente Amersfoort Collegevoorstel Sector : MO Reg.nr. : 4417391 Opsteller : M.J.M. Huurdeman Telefoon : (033) 469 45 97 Datum : 14 juni 2013 User-id : HUUJ Onderwerp Pilot thuisbezorging reisdocumenten Voorstel: 1. Deel

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergadering van : Februari Agendanummer : Onderwerp : Wijziging Legesverordening 2014 inzake reisdocumenten.

Raadsvoorstel. Vergadering van : Februari Agendanummer : Onderwerp : Wijziging Legesverordening 2014 inzake reisdocumenten. Raadsvoorstel Vergadering van : Februari 2014 Agendanummer : Onderwerp : Wijziging Legesverordening 2014 inzake reisdocumenten Programma : Voorstel In de wijziging van de Paspoortwet (Kamerstukken 30440

Nadere informatie

Raadsvoorstel met betrekking tot een Digitaal Informatie Systeem dienst. Werk, Zorg en Inkomen

Raadsvoorstel met betrekking tot een Digitaal Informatie Systeem dienst. Werk, Zorg en Inkomen gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer ox.xax.oox Inboeknummer oajoxabrz Beslisdatum B&W az augustus 2002 Dossiernummer 235.352 Raadsvoorstel met betrekking tot een Digitaal Informatie

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de Jaarrekening Ergonbedrijven aooo

Raadsbijlage Voorstel inzake de Jaarrekening Ergonbedrijven aooo gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbij lage nummer xsa lnboeknummer oxuooxsg6 Beslisdatum BgxW xs juni soox Dossiernummer xss.6ox Raadsbijlage Voorstel inzake de Jaarrekening Ergonbedrijven aooo 1 Inleiding

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Rapenland 1996, Centraal Woensel, Acht Noord C, I Acht Noord C, Stratum buiten de ringweg en Gestelse Ontginning

gemeente Eindhoven Rapenland 1996, Centraal Woensel, Acht Noord C, I Acht Noord C, Stratum buiten de ringweg en Gestelse Ontginning gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 222 Inboeknummer OOP004020 Beslisdatum B8cW 3 oktober 2000 Dossiernummer 040.404 Raadsbijlage Voorstel tot het gewijzigd

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes

gemeente Eindhoven 3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer S6 Inboeknummer 99NOOOO22 Beslisdatum B&W a3 februari tggg Dossiernummer go8.203 Raadsbijlage Voorstel tot het uitwerken van het gezondheidsbeleid

Nadere informatie

ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR SEPTEMBER 2009

ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR SEPTEMBER 2009 1 ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR SEPTEMBER 2009 OPSTELLER VOORSTEL: K. Akkerman AFDELING: Publiekszaken PORTEFEUILLEHOUDER: Burgemeester Agendapunt: No. /'05 Dokkum, ONDERWERP: Aanpassing

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel inzake het vaststellen van deel A van het Mobiliteitsplan

Raadsbij lage Voorstel inzake het vaststellen van deel A van het Mobiliteitsplan gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 243 Inboeknummer OOSOOS782 Beslisdatum B&W 5 december 2000 Dossiernummer 049.602 Raadsbij lage Voorstel inzake het vaststellen

Nadere informatie

ii min ii ii ii min Aan de Raad Made, 28 januari 2014 Agendapuntnummer: Registratienummer: 14int00479 Casenr:

ii min ii ii ii min Aan de Raad Made, 28 januari 2014 Agendapuntnummer: Registratienummer: 14int00479 Casenr: Aan de Raad Made, 28 januari 2014 Agendapuntnummer: Raadsvergadering 27 februari 2014 Onderwerp: 1e wijziging legesverordening 2014 Registratienummer: 14int00479 Casenr: 14.00166 Portefeuillehouder: Bijlagen:

Nadere informatie

gemeente Eindhoven hebben hierover nog geen beslissing genomen. 18 Raadsleden willen een ISDN-aansluiting via de gemeente; ook hier zijn er

gemeente Eindhoven hebben hierover nog geen beslissing genomen. 18 Raadsleden willen een ISDN-aansluiting via de gemeente; ook hier zijn er gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer x Z4 Inboeknummer 99Jo x x ZZ x Beslisdatum BBxW 3 x augustus x999 Dossiernummer 935.304 Raadsbijlage Voorstel tot het beschikbaar stellen

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel betreffende leningsovereenkomsten afkoop

Raadsbijlage Voorstel betreffende leningsovereenkomsten afkoop gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbij lage nummer 25 5 Inboeknummer 99T002295 Beslisdatum Btkw 2 november 1999 Dossiernummer 944.303 Raadsbijlage Voorstel betreffende leningsovereenkomsten

Nadere informatie

Raadsvoorstel *BR *

Raadsvoorstel *BR * Raadsvoorstel Datum Raad Portefeuillehouder 18 december 2014 Albert Abee Datum Commissie Commissie Algemeen Bestuur 3-12-2014 Registratienummer BR1400350 Preventief toezicht van toepassing Nee N.a.v. B&W-voorstel

Nadere informatie

20 oktober 2016 raadsvragen D66, 12 oktober 2016 Bezorging reisdocumenten aan huis en vermissing paspoort

20 oktober 2016 raadsvragen D66, 12 oktober 2016 Bezorging reisdocumenten aan huis en vermissing paspoort Van Kenmerk Het college 41789 Aan de gemeenteraad Kopie aan mr. H.L.M. Bloemen, waarnemend burgemeester Datum 20 oktober 2016 raadsvragen D66, 12 oktober 2016 Bezorging reisdocumenten aan huis en vermissing

Nadere informatie

AAN: de raad van de gemeente Ferwerderadiel

AAN: de raad van de gemeente Ferwerderadiel AAN: de raad van de gemeente Ferwerderadiel Sector : I Nr. : 09/05.14 Onderwerp : Eerste wijziging Legesverordening 2014 (tarieven reisdocumenten en Nederlandse identiteitskaart). Ferwert, 21 januari 2014.

Nadere informatie

volwassenen onderwij s

volwassenen onderwij s gemeente Eindhoven Dienst Maatsthappelijte en Culturele Zaten Raadsbij lage nummer t 22 inboeknummer 98VOO3094 Beslisdatum BLW s3 juni t 998 Dossiernummer Ss6.mor Raadsbijlage Voorstel inzake Tij delij

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het bekrachtigen van het besluit inzake het instellen van beroep in cassatie (bestemmingsplan PIROC Strij psche Kampen)

Raadsbijlage Voorstel tot het bekrachtigen van het besluit inzake het instellen van beroep in cassatie (bestemmingsplan PIROC Strij psche Kampen) gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbijlage nummer r r S Inboeknummer g g Jo o 6 Sa S Beslisdatum Bikw ao april tggg Dossiernummer gr6.4i2 Raadsbijlage Voorstel tot het bekrachtigen van het

Nadere informatie

GEMEENTE ONDERBANKEN

GEMEENTE ONDERBANKEN RAADSVOORSTEL GEMEENTE ONDERBANKEN Onderwerp: Eerste wijziging van de legesverordening gemeente Onderbanken 2014 en bijbehorende tarieven. Gemeentebladnummer : 2014/4 Behandelend ambtenaar : JOOSTEN JACQUELINE,

Nadere informatie

CONCEPT Raadsvoorstel Zaak : Onderwerp Legesverordening 2016 en tarieven rioolaansluitkosten Portefeuillehouder. Mevrouw J.

CONCEPT Raadsvoorstel Zaak : Onderwerp Legesverordening 2016 en tarieven rioolaansluitkosten Portefeuillehouder. Mevrouw J. Onderwerp Legesverordening 2016 en tarieven rioolaansluitkosten 2016 Portefeuillehouder Mevrouw J. van Aart Datum raadsvergadering 22 december 2015 Samenvatting Dit voorstel over de Legesverordening 2016

Nadere informatie

Aan de heer J. van Rens Lid van de SP-fractie Stadhuis, kamer 17. Geachte heer van Rens,

Aan de heer J. van Rens Lid van de SP-fractie Stadhuis, kamer 17. Geachte heer van Rens, Openingstijden: ma, di, wo en vr 09.00-16.00 uur do van 13.00-17.00 uur Aan de heer J. van Rens Lid van de SP-fractie Stadhuis, kamer 17 Mariënburg 75 6511 PS Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het aanpassen van de bekabeling voor data en spraak in het gebouw Don Boscostraat y

Raadsbijlage Voorstel tot het aanpassen van de bekabeling voor data en spraak in het gebouw Don Boscostraat y gemeente Eindhoven Bouwtoezirht, Beheer en Vergunningen Raadsbijlage nummer t&9 Inboetnummer 9&joe& Sog Beshsdatum B%W s& Junx 1998 Dossxernummer &a6 4t4 Raadsbijlage Voorstel tot het aanpassen van de

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het verlenen van een voorbereidingskrediet Smalle Haven

Raadsbijlage Voorstel tot het verlenen van een voorbereidingskrediet Smalle Haven gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 107 lnboeknummer OOP001872 Beslisdatum BTW 16 mei 2000 Dossiernummer 020.405 Raadsbijlage Voorstel tot het verlenen van een

Nadere informatie

Aan de Raad. Made, 20 mei 2008. Ontwerp begroting GROGZ 2009

Aan de Raad. Made, 20 mei 2008. Ontwerp begroting GROGZ 2009 Aan de Raad Made, 20 mei 2008 Raadsvergadering: 26 juni 2008 Nummer raadsnota: 19 Onderwerp: Ontwerp begroting GROGZ 2009 Portefeuillehouder: Bijlagen: Ter inzage: Drs. J. Krook Ambtelijke coördinatie:

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het wijzigen van de Verordening kinderopvang

Raadsbijlage Voorstel tot het wijzigen van de Verordening kinderopvang gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 239 lnboeknummer oruoosyg8 Beslisdatum BikW 4 december 2OOI Dossiernummer x4g.so4 Raadsbijlage Voorstel tot het wijzigen van

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van een contract voor de jaren

Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van een contract voor de jaren gemeente Eindhoven Dienst Maatsthappelijke en Culturele Zaken Raadsbij lage nummer 90 Inboelrnummer 98uoooozz Beslisdatum Bhw s6 mei r 998 Dossiemummer Sas.aog Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het aanwijzen van Villapark Tongelre tot beschermd

Raadsbijlage Voorstel tot het aanwijzen van Villapark Tongelre tot beschermd gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 207 Inboeknummer oxvoo4633 Beslisdatum B&W s3 oktober 2oor Dossiernummer 143.403 Raadsbijlage Voorstel tot het aanwijzen

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake BTW-compensatiefonds, budgettaire uitgangspunten

Raadsvoorstel inzake BTW-compensatiefonds, budgettaire uitgangspunten gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer 02.064.oox Inboeknummer oslooo6sy Beslisdatum BaxW x mei soos Dossiernummer axs.bsx Raadsvoorstel inzake BTW-compensatiefonds, budgettaire uitgangspunten 1 Inleiding

Nadere informatie

Besluit van P.M., houdende wijziging van het Besluit paspoortgelden in verband met de aanpassing van de tarieven per 1 januari 2019

Besluit van P.M., houdende wijziging van het Besluit paspoortgelden in verband met de aanpassing van de tarieven per 1 januari 2019 Besluit van P.M., houdende wijziging van het Besluit paspoortgelden in verband met de aanpassing van de tarieven per 1 januari Op de voordracht van Onze Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Nadere informatie

Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus EA Den Haag

Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus EA Den Haag > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Directie

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelRegistratie Niet-Ingezetenen (RNI)

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelRegistratie Niet-Ingezetenen (RNI) gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R4809 Inboeknummer 12BST00306 Beslisdatum B&W 12 maart 2012 Dossiernummer 12.11.651 RaadsvoorstelRegistratie Niet-Ingezetenen (RNI) Inleiding Het ministerie van BZK werkt

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de Toekomstvisie De Lakerlopen

Raadsbijlage Voorstel inzake de Toekomstvisie De Lakerlopen gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbulage nummer 35 Inboeknummer 98Qoo4785 Beslisdatum B&W t9 januari x999 Dossiernummer 903.42 Raadsbijlage Voorstel inzake de Toekomstvisie De Lakerlopen

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een spoedeisend karakter voor

Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een spoedeisend karakter voor gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer o4.rxog.oog Inboeknummer oevooaagr Beslisdatum B8cw xg april 2004 Dossiernummer er6.sgs Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorste1 tot het aangaan van een Samenwerkingsovereenkomst Medische Opvang Asielzoekers

Raadsbijlage Voorste1 tot het aangaan van een Samenwerkingsovereenkomst Medische Opvang Asielzoekers gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbijlage nummer r32 Inboeknumrner gguoor Sy6 Beslisdatum B&W t juni tggg Dossiernummer gzz.zor Raadsbijlage Voorste1 tot het aangaan van een Samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Behandelend ambtenaar C.F.M. Veltman, 0595-447729 gemeente@winsum.nl (t.a.v. C.F.M. Veltman)

Behandelend ambtenaar C.F.M. Veltman, 0595-447729 gemeente@winsum.nl (t.a.v. C.F.M. Veltman) Vergadering: 19 september 2006 Agendanummer: 9 Status: hamerstuk Behandelend ambtenaar C.F.M. Veltman, 0595-447729 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. C.F.M. Veltman) Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Vaststelling

Nadere informatie

Onderwerp Eerste wijziging van de Legesverordening Besluitvormend

Onderwerp Eerste wijziging van de Legesverordening Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 28 januari 2014 bestemd voor de gemeenteraad nummer: 2014_BW_00051 Onderwerp Eerste wijziging van de Legesverordening 2014 - vormend Beknopte samenvatting In de wijziging

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot realisatie van de eyecatcher Oldenburg/Van Bruggen

Raadsbijlage Voorstel tot realisatie van de eyecatcher Oldenburg/Van Bruggen g erneente Eind ho v en Dienst Maatschappelijke en Culturele Zaken Raadsbxl lage nummer xo4 Inboeknummer ggvooxago Beslisdatum B8xw 4 mei x999 Dossiernummer gx8.ao6 Raadsbijlage Voorstel tot realisatie

Nadere informatie