Klanttevredenheidsonderzoek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Klanttevredenheidsonderzoek"

Transcriptie

1 Klanttevredenheidsonderzoek Internationale School voor Wijsbegeerte

2 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Internationale School voor Wijsbegeerte vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie van de onderzoeker) INHOUDSOPGAVE CEDEO-ERKENNING ACHTERGROND CRITERIA METHODE PROCEDURE... 2 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK... 3 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK CEDEO MAATWERK OPLEIDINGEN... 3 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK CEDEO OPEN OPLEIDINGEN... 6 BEZOEKVERSLAG... 9 CONCLUSIE VAN DE STICHTING CEDEO BEDRIJFSOPLEIDINGEN... 10

3 Klanttevredenheidsonderzoek 1 Cedeo-erkenning 1. Achtergrond Er zijn in Nederland naar schatting ruim commerciële opleidingsinstituten die een veelvoud aan maatwerk- en open opleidingen aanbieden. Voor veel opleidingsfunctionarissen vormt dit enorme aanbod een onoverzichtelijk en, in kwalitatieve zin, ondoorgrondelijk geheel. Daarnaast zijn er enkele duizenden organisaties die zich richten op het brede terrein van organisatieadvies, juridisch advies en intensieve begeleiding door middel van coaching. Om zicht te bieden op instituten die aantoonbaar naar tevredenheid van bedrijven en organisaties cursussen, trainingen, opleidingen, organisatieadvies of coaching hebben verzorgd, voert Cedeo te Rotterdam klanttevredenheidsonderzoeken uit onder inkopers van deze diensten. Op dit moment zijn op deze wijze zo n 800 instituten op basis van marktwaardering geselecteerd en in het Cedeo-bestand opgenomen. 2. Criteria Om in aanmerking te komen voor erkenning stelt Cedeo duidelijke eisen in de vorm van kwantitatieve en kwalitatieve criteria. Kwantitatieve criteria ter borging van de continuïteit: De organisatie heeft meer dan vijf opdrachtgevers. De organisatie is minimaal drie jaar actief. De organisatie heeft een minimum jaaromzet van ,-. Kwalitatieve criteria: De organisatie moet kunnen aangeven op welke wijze het haar aanbod ontwikkelt. De organisatie heeft op een bedrijfsgerichte wijze, bij meerdere organisaties, positieve resultaten geboekt. Of dit zo is, wordt gemeten aan de hand van een Klanttevredenheidsonderzoek. De organisatie moet in haar handelen aantoonbaar bedrijfsgericht zijn. 3. Methode Cedeo verleent zowel een erkenning voor Maatwerk en Open Bedrijfsopleidingen, voor Coaching, Bedrijfsadvies, Outplacement, Loopbaanbegeleiding, Juridisch - en Organisatie Advies. De onderzoeksmethoden, die aan de erkenningen ten grondslag liggen, worden hieronder nader toegelicht. Tijdens het Klanttevredenheidsonderzoek benadert Cedeo (opleidings)functionarissen en opdrachtgevers met een aantal gerichte vragen over hun ervaringen met uw organisatie. Hoe waarderen zij de samenwerkingsrelatie, de dienstverlening en de prestaties van uw organisatie? Centraal staat daarbij telkens de vraag in hoeverre het instituut erin is geslaagd gewekte verwachtingen en gedane beloften daadwerkelijk waar te maken. Pas bij een hoge mate van tevredenheid onder de ondervraagde functionarissen over de verschillende stappen in het voor-, uitvoerings-, en natraject én indien het instituut voldoet aan de vereiste basiscriteria rondom kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid (zie punt 2), komt het in aanmerking voor Cedeo-erkenning. Cedeo stelt zich op het standpunt dat voor de aangevraagde erkenning tenminste 80% van de benaderde opdrachtgevers zich dient uit te spreken in termen van tevreden tot zeer tevreden.

4 Klanttevredenheidsonderzoek 2 Afhankelijk van het uitgevoerde onderzoek verleent Cedeo de volgende erkenningen: Cedeo-erkend Maatwerk Bedrijfsopleidingen Cedeo-erkend Open Bedrijfsopleidingen Cedeo-erkend Coaching Cedeo-erkend Coach Cedeo-erkend Accountancy Opleidingen Cedeo-erkend Advocatuur Opleidingen Cedeo-erkend Assessment Cedeo-erkend Juridisch Advies Cedeo-erkend Organisatieadvies Cedeo-erkend Bedrijfsadvies Cedeo-erkend Interim management Cedeo-erkend Onderwijsadvies of Onderwijsbegeleiding Cedeo-erkend Outplacement, Loopbaanbegeleiding en coaching Cedeo-erkend Werving & Selectie Cliëntenaudit Blik op Werk Erkenningen hebben een geldigheid van 2 jaar na afgifte. 4. Procedure Nadat het instituut zich heeft aangemeld voor Cedeo-erkenning, wordt de volgende procedure gehanteerd: Het instituut krijgt een vragenlijst toegezonden waaruit moet blijken dat het instituut voldoet aan de kwalitatieve en kwantitatieve criteria. Cedeo bestudeert de vragenlijst en voert het onderzoek uit. Cedeo bezoekt het instituut. Gedurende dat bezoek worden met de directie de uitkomsten van het onderzoek besproken, en saillante informatiepunten, door het instituut verstrekt in de vragenlijst, nader tegen het licht gehouden. Cedeo stelt daarnaast aanvullende vragen met betrekking tot zorg rondom kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid. Op basis van de vragenlijst, de geregistreerde ervaringen van opdrachtgevers en het bezoek, worden conclusies getrokken die resulteren in een advies. Dit advies wordt uitgebracht aan het Bestuur van de Stichting Cedeo. Dit advies kan zijn: toekennen van de Cedeo-erkenning en daarmee: (continuering van) publicatie en opname in de Nederlandse Opleidingen Databank; (continuering van) positieve advisering door de Opleidingenhelpdesk; geen toekenning of continuering van de erkenning. Het Stichtingsbestuur verleent al dan niet de Cedeo-erkenning. Bij een positieve uitspraak zijn de onderzoeksresultaten openbaar en bij Cedeo te verkrijgen.

5 Klanttevredenheidsonderzoek 3 Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Cedeo Maatwerk opleidingen Aantal referenten ondervraagd: 4 Score tevredenheid Voortraject 75% Opleidingsprogramma 75% Uitvoering 100% Opleiders 25% 25% Trainingsmateriaal 75% Accommodatie 25% 25% Natraject 100% Organisatie en Administratie 50% 50% Relatiebeheer 50% 50% Prijs-kwaliteitverhouding 100% Tevredenheid opleiding / samenwerking totaal 75% 25% 1 = zeer ontevreden 2 = ontevreden 3 = noch ontevreden/noch tevreden 4 = tevreden 5 = zeer tevreden Eén referent heeft geen zicht meer op dit onderdeel Eén referent kan dit niet meer beoordelen Twee referenten kunnen dit niet beoordelen Eén referent kan het trainingsmateriaal niet beoordelen Bij twee referenten is de opleiding in-company uitgevoerd Toelichting op de gegeven antwoorden: Voortraject De referenten kennen de Internationale School voor Wijsbegeerte (hierna te noemen ISVW) al enkele jaren en werken bij gelegenheid samen. Bij ons heeft het ISVW één onderdeel georganiseerd van een bredere cursus en wij hebben van de locatie van ISVW gebruik gemaakt. De samenwerking is uiterst prettig verlopen. Hierna hebben we nog enkele keren met de docent samengewerkt in andere trajecten, dit doen we natuurlijk niet als we ontevreden zijn. De meeste referenten zijn via derden gewezen op de mogelijkheden die ISVW heeft wat maatwerkopleidingen betreft. Mijn collega bestuurder had hele goede ervaringen opgedaan met de manier waarop ISVW werkt en problemen analyseert, zichtbaar maakt en oplossingen zoekt, aldus een referent. Eén referent geeft aan dat de samenwerking al te lang geleden is om exact aan te geven hoe het voortraject met ISVW verlopen is, deze referent onthoudt zich van een score op dit onderdeel.

6 Klanttevredenheidsonderzoek 4 De anderen geven aan dat er een of meerdere afspraken zijn gemaakt in het voortraject waarin de wensen en ideeën besproken zijn. Eén referent heeft één afspraak gehad vooraf. De training is speciaal voor een bepaalde doelgroep ontwikkeld en kan in-company gegeven worden, het maatwerk blijft beperkt en kan in één afspraak bepaald worden, aldus deze referent. Deze groep referenten is tevreden over het verloop van het voortraject. Opleidingsprogramma Eén referent geeft aan dat het te lang geleden is en kan zich het opleidingsprogramma niet meer herinneren. De overige referenten zijn tevreden over de manier waarop zij het opleidingsprogramma gepresenteerd hebben gekregen. Het was een korte offerte waarin de informatie en de prijzen duidelijk beschreven stonden, de verdere afstemming heeft plaatsgevonden tussen de docent en de vakgroep. Zij hebben zowel mondeling als per overleg gevoerd over de uiteindelijke invulling van de cursus, aldus een referent. Ook de beide andere referenten geven aan dat ISVW een beknopte offerte heeft gestuurd en dat er voor aanvang van de cursus contact is geweest tussen de direct betrokkenen. Uitvoering Op de uitvoering hebben de referenten weinig zicht; zij baseren de uitspraken op dit onderdeel op ervaringen en gegevens die zij vanuit de vakgroep of deelnemers hebben vernomen. De cursus is erg gericht op de praktijk en heeft een verklarend karakter, hiermee hebben we de deelnemers handreikingen gegeven om beter met bepaalde problemen om te kunnen gaan en Het inzicht is vergroot, de deelnemers weten nu beter hoe zij om kunnen gaan met bijvoorbeeld integriteitvraagstukken, aldus twee referenten. Geen van de referenten heeft afspraken gemaakt over tussentijdse evaluatiemomenten. Of dit wel gebeurt is door de betrokken vakgroep weet ik niet meer en Waarschijnlijk heeft deze wel plaatsgevonden tussen de deelnemers en de docent, aldus twee referenten. Eén referent zegt het volgende: Ik weet nog dat wij uitermate tevreden zijn geweest over de docent en dat wij vaker van zijn kennis en ervaringen gebruik hebben gemaakt. Opleiders Eén referent is zeer tevreden over de kwaliteit van de docent; zoals hierboven reeds beschreven hebben zij na de eerste cursus vaker met deze docent samengewerkt. Ook één andere referent sluit hierbij aan: Geweldige man, veel verstand van zaken en een boeiende manier van presenteren. Je krijgt stof tot nadenken aangereikt in zijn manier van antwoorden. De twee anderen onthouden zich van een score op dit onderdeel, zij hebben niet genoeg informatie om dit te beoordelen of het is te lang geleden. Trainingsmateriaal Voor zover de referenten dit kunnen beoordelen zijn zij tevreden over het gebruikte materiaal. Volgens mij heeft iedereen de syllabus goed kunnen gebruiken en ook achteraf hebben ze er nog veel aan gehad, aldus een referent. Eén referent weet niet meer of er materiaal is gebruikt en onthoudt zich van een score op dit onderdeel. Accommodatie Twee referenten hebben gebruik gemaakt van de accommodatie van ISVW voor het uitvoeren van de training en zijn hier zeer tevreden over. Ik ben er zelf niet geweest maar weet dat de deelnemers laaiend enthousiast waren en Prachtige accommodatie, goede service en je wordt er allerhartelijkst ontvangen, aldus deze twee referenten. De overigen hebben hier geen zicht op. Natraject Een cursus wordt in de regel afgesloten met een korte evaluatie tussen ISVW en de opdrachtgever. Enkelen hebben ervaring met een uitgebreide evaluatie. Bij ons heeft de vakgroep uitgebreid geëvalueerd met de deelnemers en aansluitend met de docent en hiervan ben ik schriftelijk in kennis gesteld. Met deze uitkomsten hebben we het traject verder kunnen uitbreiden, aldus een referent. De referenten geven aan tevreden te zijn over het verloop van het natraject.

7 Klanttevredenheidsonderzoek 5 Organisatie en Administratie De organisatie en administratie zijn zeker naar tevredenheid, dat is prima geregeld bij ISVW, Ze zijn goed en gemakkelijk te bereiken en altijd hulpvaardig en Prima geregeld, ze houden zich aan afspraken. Komen snel op iets terug en stellen zich flexibel op, aldus enkele reacties. De facturatie is bij diegenen die hier nog zicht op hebben goed verlopen. De tevredenheid over de organisatie en administratie komt ook terug in de scores die de referenten toekennen op dit onderdeel. Relatiebeheer Het relatiebeheer is beperkt, vanuit ISVW wordt weinig initiatief getoond, Ik ontvang een nieuwsbrief en af en toe een brochure, Ik heb geen persoonlijk contact met ISVW en Ik heb af en toe persoonlijk contact, ontvang een nieuwsbrief die zeer informatief is en soms een gerichte uitnodiging voor een cursus of opleiding, aldus de referenten. Twee referenten geven een neutrale drie op dit onderdeel de anderen zijn tevreden en geven een vier. Prijs-kwaliteitverhouding De prijs-kwaliteitverhouding is naar ieders tevredenheid. Wij werken met dagdeeltarieven en dat bevalt ons prima. Inhoudelijk levert ISVW kwalitatief goed werk en De prijzen zijn redelijk te noemen zeker afgezet tegen de kwaliteit, aldus enkele reacties. Tevredenheid opleiding / samenwerking totaal ISVW is een bijzondere organisatie, zij pakken de zaken op een eigenzinnige maar vooral ook op een praktijkgerichte manier aan. Hierdoor sluit de cursus goed aan op onze visie en Onze deelnemers zijn uitermate positief over de manier waarop ISVW de training uitvoert, veel diepgang en met een open vizier wordt de theorie besproken, aldus twee reacties. Ook de andere referenten vinden de visie, manier van aanpak en de praktijkgerichtheid van ISVW belangrijk en de sterke punten van ISVW. Het benaderen van dilemma s vanuit een filosofische visie moet bij jezelf en bij de organisatie passen, maar ik denk dat iedereen bepaalde bedrijfsbeslissingen, integriteitsvraagstukken en moeilijke gesprekken beter zou kunnen begrijpen of uitvoeren na een cursus van ISVW, aldus een van de referenten.

8 Klanttevredenheidsonderzoek 6 Klanttevredenheidsonderzoek Cedeo Open opleidingen Aantal referenten ondervraagd: 10 Score tevredenheid Voortraject 100% Opleidingsprogramma 100% Uitvoering 60% 40% Opleiders 30% 70% Trainingsmateriaal 100% Accommodatie 20% 80% Natraject 70% 30% Organisatie en Administratie 90% 10% Relatiebeheer 20% 80% Prijs-kwaliteitverhouding 100% Tevredenheid opleiding / samenwerking totaal 70% 30% 1 = zeer ontevreden 2 = ontevreden 3 = noch ontevreden/noch tevreden 4 = tevreden 5 = zeer tevreden Toelichting op de gegeven antwoorden: Voortraject De gesproken referenten zijn allen deelnemer geweest van een meerdaagse cursus georganiseerd door de Internationale School voor Wijsbegeerte (hierna te noemen ISVW). Meerdere referenten geven aan dat zij al langer cursussen, workshops of opleidingen volgen bij ISVW. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd en ben zeer tevreden over de kwaliteit, vooral de betrokken docenten zijn erg goed en de cursussen zijn tenminste betaalbaar bij ISVW, aldus één van deze referenten. Ook voor anderen is de kwaliteit en de prijs een belangrijke reden om zich in te schrijven voor een nieuwe cursus. Deze cursusweek is in samenwerking met de NRC Academie georganiseerd door ISVW. Ik heb de aankondiging voor deze week gelezen in het NRC en daarna op de website meer informatie opgezocht, ook verschillende anderen geven aan dat zij via het NRC op de cursus geattendeerd zijn. De informatie op de website van ISVW is compleet en duidelijk volgens alle geïnterviewden. Inschrijven verloopt vlot en aansluitend ontvangen de deelnemers een inlogcode voor de digitale leeromgeving. Hier kunnen zij zich voorbereiden en/of inlezen op de cursus. Unaniem zijn de referenten tevreden over het voortraject van ISVW.

9 Klanttevredenheidsonderzoek 7 Opleidingsprogramma Het merendeel van de gesproken referenten heeft geen persoonlijk contact gehad met ISVW vooraf. Zij geven aan voldoende informatie gekregen te hebben via de website of hebben via de website een brochure aangevraagd. Het programma staat uitgebreid op de website en Het programma is voldoende duidelijk, het is overzichtelijk opgesteld en alle informatie staat erbij, aldus enkele reacties. Twee referenten hebben naar aanleiding van het programma telefonisch contact opgenomen met ISVW; deze referenten hadden een vraag over de facturering en eventuele annuleringkosten. Beide referenten geven aan goed en vriendelijk geholpen te zijn. Uitvoering De redenen om deel te nemen aan de cursus is voor de referenten divers; verschillende deelnemers geven aan dat zij de cursus als een verdiepingscursus zien voor de persoonlijke ontwikkeling. Waarbij ongeveer de helft van deze groep aangeeft dat ze de cursus volgen om zich binnen het werkgebied te ontwikkelen. Anderen hebben deelgenomen om zich verder te verdiepen in de filosofie en de praktische toepassing ervan. De manier waarop je denkt bepaalt in grote mate de manier van handelen, hoe je bepaalde problemen benadert en oplost. In deze cursus kom je er achter waarom je bepaalde handelingen hebt gedaan en of je de juiste beslissing hebt genomen, De cursus heeft een praktische en doelgerichte aanpak, je leert snel de basiswaarden aan de kernwaarden te spiegelen en gaat met concrete dilemma s aan de slag, De verdieping in de verschillende onderwerpen was groot, ook na afloop van een dag heb je meer dan voldoende stof tot nadenken en De verschillende stappen worden erg goed behandeld en je blijft dicht bij jezelf door de inbreng die je hebt, aldus enkele reacties van referenten. Waar mogelijk worden door ISVW verschillende werkvormen toegepast tijdens de uitvoering zo wordt er gesproken over hoorcolleges, werken in werkgroepen, workshops en groepsgesprekken. Duidelijk komt bij de referenten naar voren dat de verschillende filosofische benaderingen uitgebreid worden behandeld in het theorie gedeelte en er veel ruimte is om hiermee praktijkgericht aan de slag te gaan. Na afloop van de verschillende onderdelen is er ruimte om te evalueren. De dagen waren goed gevuld en zeer afwisselend van opzet en met voldoende ruimte voor individuele begeleiding en De avondsessies na het diner waren erg inspirerend waardoor verschillende avonden nog flink is doorgepraat en het laat werd, aldus twee referenten. Over de uitvoering zijn alle referenten (zeer) goed te spreken. Opleiders De verschillende docenten waren allemaal erg goed, ze hadden veel theoretische bagage en konden helder en duidelijk verwoorden op welke wijze je dit in de praktijk kunt toepassen, Van zweverigheid onder de docenten was geen sprake, allen waren ze duidelijk en praktijkgericht aan het werk, Ook didactisch vond ik ze allemaal goed, De docenten zijn betrokken en staan midden in de maatschappij, tevens ontbreekt het ze niet aan enthousiasme en humor en Mede door de boeiende wijze van doceren heeft de cursus aan al mijn verwachtingen voldaan, aldus enkele reacties van deelnemers over de kwaliteit van de betrokken docenten. Ook de andere referenten zijn (zeer) goed te spreken hierover. Betrokkenheid, kennis, enthousiasme en goede didactische kwaliteiten worden door allen genoemd. De deelnemers hebben unaniem voldoende individuele begeleiding ontvangen en niveauverschillen binnen de groep hebben niet tot problemen geleid. Er waren zeker behoorlijke niveauverschillen maar hier werd door de docenten soepel op ingespeeld, aldus een reactie. Trainingsmateriaal Het gebruikte materiaal is naar ieders tevredenheid, de meesten spreken van leesadvies, een reader en standaard boeken. De reader is gemakkelijk in het gebruik en geeft samen met de aantekeningen achteraf een goede samenvatting van de week, Het materiaal is aanvullend en sluit goed aan op de cursus en Prima, netjes verzorgd en handig materiaal, aldus drie reacties. Accommodatie Over de accommodatie zijn alle referenten erg enthousiast. Het landgoed waar ISVW de cursussen organiseert ligt midden in een prachtig bos waar je tijdens de cursusweek ook heerlijke wandelingen kunt maken, Fris, schoon, luxe hotel maar wel met intimiteit en passend in de omgeving, Werkelijk een prachtige omgeving, heerlijke bedden, goed eten en mooie cursuszalen en Vriendelijke medewerkers, goede service en een prachtige accommodatie waar de cursus gehouden is, aldus de deelnemers. Ook de bereikbaarheid is naar ieders tevredenheid. Twee referenten geven aan dat de shuttle service van en naar het station perfect geregeld is en als service erg gewaardeerd wordt.

10 Klanttevredenheidsonderzoek 8 Natraject Aan het einde van de cursus(dag) evalueren de deelnemers onderling en met de betrokken docent. Ook vullen zij een evaluatieformulier in. Verschillende referenten geven aan dat de evaluatie persoonlijk en op de individuele ontwikkeling gericht is. Je krijgt persoonlijke handreikingen waarmee je eventueel een vervolgtraject kunt beginnen en De groepen zijn klein en er heerst een intieme sfeer waardoor de evaluatie ook gericht is op je persoonlijk bereikte doelstellingen of ontwikkeling, aldus de deelnemers. Meerdere referenten hebben een gezellige (feestelijke) afsluiting gehad waarbij het certificaat is uitgereikt. Enkele referenten geven aan dat na afloop van de opleiding nog de mogelijkheid blijft bestaan om gebruik te maken van het digitale forum. Alle referenten zijn tevreden over de manier waarop de cursus wordt afgerond. Organisatie en Administratie De organisatie en administratie zijn ook naar ieders tevredenheid; de referenten worden snel, vriendelijk en goed geholpen als zij contact met het instituut opnemen. Zowel per telefoon als per e- mail krijg je duidelijk en snel antwoorden, Vriendelijke medewerkers, ook tijdens de cursusdagen is ze niets te veel en Bij ISVW verlopen deze processen allemaal correct is mijn ervaring, aldus enkele reacties. De facturatie is bij iedereen goed verlopen. De scores geven een duidelijk beeld van deze tevredenheid weer. Relatiebeheer Twee referenten hebben geen contact meer met ISVW gehad na afloop van de cursus, zij geven een neutrale drie voor het relatiebeheer. Actief is er vanuit ISVW nooit meer iets ondernomen richting mij, aldus een referent. De overigen hebben een abonnement op de digitale nieuwsbrief en de krant die ISVW uitgeeft, zij blijven op deze manier goed geïnformeerd over het aanbod en de ontwikkelingen binnen ISVW. Ook dit hebben ze prima geregeld, ik ontvang actuele informatie en scherpe aanbiedingen in de nieuwsbrief, Ze geven een leuke nieuwsbrief uit die ik iedere keer weer met belangstelling lees en Je wordt goed op de hoogte gehouden door ISVW met de krant en de nieuwsbrief, ook check ik persoonlijk regelmatig de website, aldus enkele tevreden deelnemers. Prijs-kwaliteitverhouding Unaniem geven de referenten aan dat de prijs-kwaliteitverhouding goed is. Deze verhouding is absoluut goed, je krijgt echt waar voor je geld, zowel wat kwaliteit van de opleiding betreft als alles daarom heen, De dagen zijn van s morgens tot s avonds gevuld met kwalitatief goede cursussen, maar ook het eten en de hotelaccommodatie is meer dan goed en Het is best prijzig maar achteraf zeer zeker de moeite waard geweest, aldus enkele referenten. Meerdere referenten geven aan dat de mooie locatie ook zeker onderdeel uit maakt van de grote tevredenheid over de prijskwaliteitverhouding. Tevredenheid opleiding / samenwerking totaal Dat de tevredenheid over de opleiding en de samenwerking groot is, zal geen verrassing zijn. Alle referenten hebben op een uiterst prettige manier de cursus gevolgd. De diepgang was meer dan voldoende, veel afwisseling en boeiende presentaties. En dit ook nog eens in combinatie met een zeer inspirerende omgeving stemt mij erg tevreden, Voor mij persoonlijk is deze cursus een van de meest waardevolle geweest, ik weet nu waarom ik bepaalde zaken als een dilemma ervaar en kan met de aangeleerde stappen veel beter bepalen hoe ik hiermee om moet gaan, Zowel zakelijk als privé heeft deze cursus mij veel gegeven, ik voelde me echt een ander mens na afloop van deze week en De cursus was erg boeiend, de docenten ontzettend goed, de omgeving en de accommodatie zijn zeker een tien waard. Bovendien had ik ook nog een erg leuke groep. Kortom alles klopte, aldus de referenten. Verander- of verbeterpunten kunnen de referenten niet noemen op dit moment. Unaniem raden zij ISVW aan bij anderen. Wil je er eens een weekje tussenuit, nieuwe ervaringen opdoen en je eigen horizon verbreden? Dan raad ik deze week iedereen aan, je bent behoorlijk intensief aan het werk maar hebt na afloop meer energie dan na een week zonvakantie, aldus een zeer tevreden referent.

11 Klanttevredenheidsonderzoek 9 Bezoekverslag Dit bezoekverslag is opgesteld door Cedeo. Het vormt een samenvatting van het gesprek dat adviseur mevrouw T.M. Meijer - van Staveren voerde met Internationale School voor Wijsbegeerte op Algemeen De Internationale School voor Wijsbegeerte (de ISVW), een non-profit organisatie, is in 1916 opgericht door Frederik van Eeden. De ISVW biedt filosofische maatwerk trainingsprogramma s voor organisaties en bedrijven en een breed aanbod van opleidingen en cursussen voor beginners en gevorderden in de filosofie. Deze laatste activiteiten, waaronder de basisopleidingen Geschiedenis van de filosofie, Filosofie in de Praktijk en Systematiek van de filosofie, worden in de weekenden georganiseerd. Sinds 2011 heeft ISVW een samenwerkingsverband met de NRC Academie, zoals ook in het uitgevoerde klanttevredenheidsonderzoek naar voren komt. Deze weken, die in de schoolvakanties worden georganiseerd, kennen vanaf de start in oktober 2011 een grote belangstelling. In 2011 zijn ook een aantal beroepsopleidingen van start gegaan, zoals Filosofisch consulent, Socrates gespreksleider en Filosoferen met kinderen. Het merendeel van de activiteiten van de ISVW wordt in nauwe samenwerking met universiteiten en vooraanstaande maatschappelijke instellingen ontwikkeld. De ISVW ontleent haar inkomsten uit haar eigen conferentiehotel en conferentiezalen op het prachtige landgoed in Leusden; de inkomsten uit deze horecaonderneming komen geheel ten goede aan de bevordering van de filosofiebeoefening. Kwaliteit De filosofen en trainers die worden ingezet kunnen organisaties ondersteunen bij het maken van tijdsdiagnoses (wat is de rol van het bedrijf in de wereld van nu?), bij veranderingsprocessen (wat moet de rol van het bedrijf worden en hoe kan die zowel in- als extern worden uitgedragen?) en bij ethische kwesties (hoe wordt de integriteit bewaakt?). Zo voert de ISVW voor ondermeer gemeenten, notarissen, maar ook voor het onderwijs en de gezondheidszorg trajecten integriteit en moreel beraad uit. Immers, professionals moeten in hun werk steeds vaker morele afwegingen maken waarbij hij kwetsbaar wordt voor integriteitsdreigingen of -schendingen. De docenten, gastdocenten en sprekers die voor de ISVW optreden hebben een grote deskundigheid op het terrein van de filosofie en ieder hun eigen expertise. Veel hoogleraren, mensen van naam en faam, zijn bereid tijdens de opleidingen die de ISVW organiseert, als gastdocent op te treden. Regelmatig reizen ook buitenlandse filosofen naar ISVW af om een lezing te geven. Continuïteit De ISVW heeft in de lange tijd van haar bestaan een uitstekende naamsbekendheid opgebouwd. Drie keer per jaar wordt de Filosofie krant uitgegeven ( exemplaren). Via de digitale nieuwsbrief worden geïnteresseerden eveneens op de hoogte gehouden van ondermeer nieuwe ontwikkelingen binnen ISVW. Ook heeft de ISVW geïnvesteerd in een goed toegankelijke website. Het samenwerkingsverband met de Hogeschool Utrecht mag niet onvermeld blijven. Voor docenten en studenten worden bildungsweken georganiseerd om persoonlijke groei te bevorderen. Door deze samenwerking is een Bildungsboek voor leraren uitgegeven. Gezien de positie van de ISVW in de filosofische wereld, de gerichte zorg voor kwaliteit, het resultaat van het klanttevredenheidsonderzoek en de informatie die tijdens het bezoek is verstrekt, acht Cedeo de continuïteit van de Internationale School voor Wijsbegeerte voor de komende periode dan ook gewaarborgd. Bedrijfsgerichtheid Om binnen organisaties en bedrijven draagvlak te creëren om op termijn de nieuw aangeleerde manier om naar zaken te kijken levend te houden, streeft de ISVW ernaar om gespreksleiders te trainen vanuit de organisaties/bedrijven zelf. Zo worden organisaties en bedrijven geholpen met het geleerde aan de slag te blijven. Sinds een aantal jaren kent de ISVW een digitale leeromgeving ter ondersteuning van de cursisten. Deze leeromgeving stelt deelnemers ondermeer in staat onderling na te praten en eventuele vragen aan de docenten voor te leggen. Ook de readers en achtergrondliteratuur zijn digitaal beschikbaar.

12 Klanttevredenheidsonderzoek 10 Conclusie van de Stichting Cedeo Bedrijfsopleidingen Op basis van de positieve uitslag van het uitgevoerde Klanttevredenheidsonderzoek is het instituut toegestaan voor de periode van twee jaar het predikaat Cedeo-erkend te voeren. Daarnaast heeft het instituut recht op: De mogelijkheid om gebruik te maken van de vermelding Cedeo-erkend voor PR-activiteiten Opname in de Nederlandse Opleidingen Databank waaruit de volgende publicaties verschijnen: - Opleidingenmonitor Compact - Opleidingenmonitor Professioneel - Opleidingenmonitor Corporate Deze uitgaven vormen voor opleidingsverantwoordelijken de bron om te zoeken naar voor de organisatie geschikte opleidingen; Positieve advisering via de opleidingenhelpdesk Opname op de website van Cedeo:

Klanttevredenheidsonderzoek. Compagnon

Klanttevredenheidsonderzoek. Compagnon Klanttevredenheidsonderzoek Compagnon 1-4-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Compagnon 2 A. Cedeo-erkenning 1. Achtergrond Er zijn

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Right Management Nederland B.V.

Klanttevredenheidsonderzoek. Right Management Nederland B.V. Klanttevredenheidsonderzoek Right Management Nederland B.V. 1-4-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Right Management Nederland B.V.

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Focus Conferences 27-10-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Focus Conferences vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek ISA Training & Coaching B.V. 08-08-2011 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ISA Training & Coaching B.V. vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting MOC t Kabouterhuis 24-06-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting MOC t Kabouterhuis vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Matchcare HR Services BV

Klanttevredenheidsonderzoek. Matchcare HR Services BV Klanttevredenheidsonderzoek Matchcare HR Services BV 1-1-2017 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Matchcare HR Services BV 2 A. Cedeo-erkenning

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Arbo Concern

Klanttevredenheidsonderzoek. Arbo Concern Arbo Concern KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Arbo Concern vanuit de invalshoek van de cliënt. INHOUDSOPGAVE CLIËNTENAUDIT BLIK OP WERK... 1 1. ACHTERGROND...

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Lee Hecht Harrison

Klanttevredenheidsonderzoek. Lee Hecht Harrison Klanttevredenheidsonderzoek Lee Hecht Harrison 1-4-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Lee Hecht Harrison 2 A. Cedeo-erkenning 1.

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek AVOP 04-04-2019 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van AVOP vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie van de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek KG Online Marketing Academy 24-08-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van KG Online Marketing Academy vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Jeugdzorg Groningen 09-09-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Bureau Jeugdzorg Groningen vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Olympia Uitzendbureau

Klanttevredenheidsonderzoek. Olympia Uitzendbureau Klanttevredenheidsonderzoek Olympia Uitzendbureau KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Olympia Uitzendbureau vanuit de invalshoek van de cliënt. INHOUDSOPGAVE CLIËNTENAUDIT

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek DenkProducties 27-10-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van DenkProducties vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Senze 20-06-2013 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Senze vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek VWSC BV

Klanttevredenheidsonderzoek VWSC BV Klanttevredenheidsonderzoek VWSC BV 1-10-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 VWSC BV 2 A. Cedeo-erkenning 1. Achtergrond Er zijn

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Stichting Ons Bedrijf

Klanttevredenheidsonderzoek. Stichting Ons Bedrijf Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Ons Bedrijf KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting Ons Bedrijf vanuit de invalshoek van de cliënt. INHOUDSOPGAVE CLIËNTENAUDIT

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Aedes vereniging van woningcorporaties 15-07-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Aedes vereniging van woningcorporaties vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek BOBA Opleidingen B.V. 25-01-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van BOBA Opleidingen B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Op Eigen Kracht 20-09-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Bureau Op Eigen Kracht vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Learnit Training 30-08-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Learnit Training vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Horizon Jeugdzorg en Onderwijs Horizon Academie 17-07-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Carrera C 20-11-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Carrera C vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek LoopbaanNaPolitiek 25-02-2019 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van LoopbaanNaPolitiek vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Kookstudio Thorn 10-08-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Kookstudio Thorn vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Sales Improvement Group B.V. 13-12-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Sales Improvement Group B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Vitree 10-12-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Vitree vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Lean Six Sigma Groep 14-12-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Lean Six Sigma Groep vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Focus Advisering Training Coaching 22-02-2012 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Focus Advisering Training Coaching vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Ten Duis personeelsmanagement 18-08-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Ten Duis personeelsmanagement vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek OAB Dekkers BV 01-02-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van OAB Dekkers BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Censor Voor de verandering 07-04-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Censor Voor de verandering vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Zuidema bv 10-11-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Bureau Zuidema bv vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Censor Bestuur 07-04-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Censor Bestuur vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Geef me de 5 academie 20-07-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Geef me de 5 academie vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg Academy 29-04-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Margolin

Klanttevredenheidsonderzoek. Margolin Klanttevredenheidsonderzoek Margolin KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Margolin vanuit de invalshoek van de cliënt. INHOUDSOPGAVE CLIËNTENAUDIT BLIK OP WERK...

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Outing Holland 20-11-2012 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Outing Holland vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek PCI Languages 17-03-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van PCI Languages vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek STOC, Scholings-, Trainings- en Opleidingscentrum 07-06-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van STOC, Scholings-, Trainings- en Opleidingscentrum vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek TACC Talen-Communicatie-Centrum Sauer 19-05-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van TACC Talen-Communicatie-Centrum Sauer vanuit verschillende invalshoeken: vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Tinguely-Academy 14-04-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Tinguely-Academy vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ISA Training & Coaching B.V. 18-04-2019 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ISA Training & Coaching B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant ()

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek LTC Language Training Centre B.V. 26-01-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van LTC Language Training Centre B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek itsme Industrial Automation Opleidingen 24-01-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van itsme Industrial Automation vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek IPOL, Instituut Politieonderwijs & Trainingen BV 30-11-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van IPOL, Instituut Politieonderwijs & Trainingen BV vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Concept Klanttevredenheidsonderzoek Viwin coaching, training en advies 27-11-2008 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Viwin vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Stavoor BV 28-04-2011 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stavoor BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Carrera C 20-10-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Carrera C vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ProPerformance B.V. 23-06-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ProPerformance B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Thaeles BV 08-05-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Thaeles BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ELIN Business Language Communications 08-12-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ELIN Business Language Communications vanuit verschillende invalshoeken: vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Langenberg advies in verandering 23-02-2010 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Langenberg advies in verandering vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Geoplan 11-09-2018 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Geoplan vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie van

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Yulius Academie 26-08-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting Yulius vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Kees Horden B.V. 31-07-2019 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Bureau Kees Horden B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Spirit Jeugd en Opvoedhulp Spirit Academie 08-07-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Spirit Jeugd en Opvoedhulp vanuit verschillende invalshoeken: vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Focus Advisering Training Coaching 22-04-2010 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Focus Advisering Training Coaching vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek KG Online Marketing Academy 06-11-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van KG Online Marketing Academy vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek VIJFadvies 22-04-2008 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van VIJFadvies vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Loo van Eck 27-08-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Loo van Eck vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Entréa 21-03-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Entréa vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Sales Improvement Training B.V. 13-12-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Sales Improvement Training B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek TrajectConsult bv 11-03-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van TrajectConsult bv vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Zahia 13-11-2007 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Zahia vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Elycio Talen 15-06-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Elycio Talen vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ExplainiT 05-07-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ExplainiT vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Juvent 08-12-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Juvent vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek FLECTO

Klanttevredenheidsonderzoek FLECTO FLECTO 09-01-2008 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van FLECTO vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg Academie 29-06-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek TACC Talen-Communicatie-Centrum 09-03-2018 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van TACC Talen-Communicatie-Centrum vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek EBC Taleninstituut 26-06-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van EBC Taleninstituut vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Overtaal B.V. Taaltrainingen 16-09-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Overtaal B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek EBC Taleninstituut 23-06-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van EBC Taleninstituut vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Taalcentrum-VU 27-11-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Taalcentrum-VU vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek BHV.NL / Commitment BV 15-02-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van BHV.NL / Commitment BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau voor Kwaliteitszorg 23-07-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Bureau voor Kwaliteitszorg vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Van der Hilst Communicatie 03-04-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Van der Hilst Communicatie vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Security Academy 17-12-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Security Academy vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek OPB Opleidingsinstituut Politie- en Beveiligingspersoneel 22-01-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van OPB Opleidingsinstituut Politie- en Beveiligingspersoneel

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek GO opleidingen 14-04-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van GO opleidingen vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Compaen Groep 17-06-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Compaen Groep vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek AVOP 31-01-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van AVOP vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek IMK Opleidingen B.V. 19-01-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van IMK Opleidingen B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ROC Midden Nederland Bedrijfsopleidingen 21-02-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ROC Midden Nederland Bedrijfsopleidingen vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Alex van Groningen Corporate & Finance Training 20-10-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Alex van Groningen Corporate & Finance Training vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Copla Opleiding en Training 25-11-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Copla Opleiding en Training vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Eurolangues 15-09-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Eurolangues vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Iber Lengua Taal & Cultuur BV 25-09-2019 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Iber Lengua Taal & Cultuur BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant ()

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Loo van Eck 28-08-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Loo van Eck vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Plieger Training bv 22-07-2009 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Plieger Training bv vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek STE Languages 28-09-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van STE Languages vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek VistaNova, School voor loopbaan & leiderschap 26-04-2011 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van VistaNova, School voor loopbaan & leiderschap

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Jeugdbescherming Akademie 18-10-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Jeugdbescherming Akademie vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek PIEK International Education Centre (I.E.C.) B.V. 17-11-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van PIEK International Education Centre (I.E.C.) B.V. vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Menea 13-03-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Menea vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie van de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Metalektro Personeelsdiensten 21-07-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Metalektro Personeelsdiensten vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek VMR Partners BV Commerciële Groei / Training en Coaching 20-04-2012 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van VMR Partners BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Taalcentrum-VU 01-12-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Taalcentrum-VU vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek B&T 26-09-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van B&T vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek D&F Consulting BV 15-09-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van D&F Consulting BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie