Gemeente Tilburg: Nota van Inlichtingen d.d. 22 maart 2017 (Warmedrankenautomaten)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente Tilburg: Nota van Inlichtingen d.d. 22 maart 2017 (Warmedrankenautomaten)"

Transcriptie

1 nr. Verwijzing (paragraaf, artikel, etc.) Pagina Vraag Gemeente Tilburg: Nota van Inlichtingen d.d. 22 maart 2017 (Warmedrankenautomaten) Antwoord U geeft aan een brede invulling te geven aan het begrip eerlijke handel en niet 1 bepaald keurmerk voor te schrijven. Inschrijver biedt u graag een zo breed mogelijk duurzaam assortiment aan. Graag uw bevestiging dat naast Fairtrade/Max Havelaar ook producten met UTZ of RFA keurmerk aangeboden mogen worden? Volgens het tijdschema wordt de NvI op 27 maart gepubliceerd, hierbij is geen tijdstip gedefinieerd. De mogelijkheid voor het stellen van verdiepende vragen is tot 29 maart 11:00. Hierdoor zit er beperkte tijd tussen de NvI en het indienen van de verdiepende vragen. Gaat Opdrachtgever ermee akkoord de deadline voor verdiepend vragen te verschuiven naar 31 maart 11:00? U geeft aan dat tijdens de testdag medewerkers worden uitgenodigd deel te nemen aan de smaak- en gebruikerstest. Om een gedragen resultaat te bereiken adviseren wij u om een minimum aantal medewerkers te laten deelnemen aan de test. Van hoeveel personen gaat Opdrachtgever minimaal uit? U geeft aan dat er tijdens de smaaktest uit 4 theesoorten gekozen wordt, één daarvan is nog niet nader bepaald. Klopt onze aanname dat Inschrijver mag invullen wat de vierde theesoort tijdens de smaaktest is? U geeft aan dat er tijdens de smaaktest gebruikt wordt gemaakt van een beker. Klopt onze aanname dat het hier om kartonnen bekers gaat van 180cc met een maximale Nee, dat is niet akkoord. Voor thee en koffie wordt specifiek fairtrade uitgevraagd. Voor overige producten wordt duurzaam gevraagd waar ook de door u genoemde UTZ en RFA keurmerken onder vallen. Gelet op het feit dat deze NVI eerder is gepubliceerd dan de aangekondigde datum is het gestelde niet meer aan de orde. Tijdstip blijft onveranderd. Wij nodigen alle medewerkers uit om deel te nemen aan de test. Wij streven er naar om de uitnodiging op 8 mei te versturen waarbij het daadwerkelijk aantal deelnemers bekend gemaakt zal worden. Uw aanname is niet correct. Bedoeld is dat de tester een keuze maakt uit 1 van de 3 genoemde smaken thee (groene thee/rooibos thee/engelse melange) en van iedere aanbieder dezelfde theesoort/smaak test. Ja, dat is correct.

2 consumptie-inhoud van 125cc (zoals ook in eis 52 is aangegeven)? U verwijst onder het kopje Weging naar paragraaf 4.5.4, echter deze paragraaf bestaat niet in het document. Mag Inschrijver aannemen dat u verwijst naar paragraaf 4.6.4? U spreekt hier over huur. Het is gebruikelijk in onze branche om de investering van de automaten bij een derde partij (lease) onder te brengen. Voor u heeft dit als voordeel dat inschrijver voordeliger kan aanbieden. Gaat u er mee akkoord dat de investering voor de apparatuur bij een derde partij ondergebracht wordt welke het huurbedrag rechtstreeks aan u factureert? Het onderbrengen van de investering bij een derde heeft verder geen invloed op de opdracht U geeft in eis 4 aan dat cafeïnevrije koffie onderdeel moet zijn van het consumptieaanbod. Gezien het lage volume cafeïnevrije koffie is ons advies om dit aan te bieden in sachets, dus buiten de automaat om. Hierdoor kunnen wij uit een breder assortiment automaten de juiste keuze maken voor de gemeente Tilburg. Gaat Opdrachtgever hiermee akkoord? U geeft in eis 8 aan dat thee en koffie minimaal een Fairtrade certificering dienen te hebben. Graag uw akkoord dat certificeringen UTZ en RFA hieraan voldoen? U geeft in eis 9 aan dat de bekers biologisch afbreekbaar moeten zijn. Wij adviseren u deze eis aan te passen naar een recyclebare beker daar het in de markt gebruikelijk is dat koffiebekers 100% worden gerecycled. Gaat Opdrachtgever ermee akkoord de eis m.b.t. een biologisch afbreekbare beker te laten vervallen en dit vervangen door een 100% hoogwaardige recyclebare beker? Uw aanname is juist. Nee, dat is niet akkoord. Het is aan de inschrijver zelf voorbehouden om een keuze te maken hoe hij de automaten financiert. Opdrachtgever wenst met één (1) partij een overeenkomst aan te gaan voor de volledige dienstverlening. Ja, wij gaan akkoord met dit voorstel. Zie ook de antwoorden op de vragen 23 en 34. Nee, dat is niet akkoord. Zie ook beantwoording vraag 1. Nee, wij zijn niet akkoord met uw voorstel.

3 U geeft in eis 10 aan dat Inschrijver bij tafelmodellen een onderkast dient te leveren. Klopt onze aanname dat dit alleen op zogenoemde A locaties van toepassing is? Zo ja, kunt u in het overzicht in bijlage 6 aangeven voor welke locaties u een onderkast wenst? U geeft in eis 21 aan dat het hete water minimaal 90 graden dient te zijn. Bij een dergelijk hoge temperatuur bereikt u niet de meest optimale koffiekwaliteit Wij adviseren u om voor de temperatuur van het water een bandbreedte van graden aan te houden, gaat u hiermee akkoord? U vraagt in eisen 37 en 38 om automaten die bij een lege ingrediëntenhouder voorkomen dat consumpties met dat ingrediënt worden gemaakt en een zichtbaar signaal geven voor de gebruiker. Door deze twee specifieke eisen beperkt u het aanbod van geschikte automaten aanzienlijk, daar in de markt lang niet alle automaten aan deze eisen voldoen. Gaat Opdrachtgever ermee akkoord eisen 37 en 38 om te zetten naar wensen? Gaat u akkoord met de volgende wijze van indexeren: prijswijzigingen voor koffie, thee en cacao op basis van CPI 2015=100 ( Koffie, thee en cacao), overige producten (roerstaafjes, bekers etc.) op basis van CPI 2015=100 ( alle bestedingen) en arbeidsuren CPI (SBI2008 a-u alle economische activiteiten) en qua periode met een jaarlijkse indexering gerekend vanaf 1 januari 2020 met als meetperiode september t/m september? 15 Bijlage 3 art U geeft in dit artikel aan dat de aansprakelijkheidsverzekering van Inschrijver minimaal ,- per gebeurtenis moet dekken. Onze verzekering gaat uit van een maximumbedrag van ,- per gebeurtenis en maximaal ,- per jaar. Gaat OG hiermee akkoord? Nee, dit is niet juist. Bij uw inschrijving dient u ervan uit te gaan dat alle automaten met een onderkast geleverd dienen te worden, ongeacht de plaatsingslocatie. Naar verwachting zullen 4 van deze automaten ingebouwd moeten worden. Nee, wij gaan niet akkoord. Ja, wij gaan akkoord. Echter zullen wij deze wensen wel in de beoordeling van uw antwoord op vraag 1 van de vragenlijst onder specificaties van de apparatuur meenemen (paragraaf 9.5). Ja, dit is akkoord met dien verstande dat prijswijzigingen voor koffie, thee en cacao op basis van CPI 2015=100 ( Koffie, thee en cacao) worden gedaan en de overige van toepassing zijnde prijswijzigingen op basis van CPI 2015=100 ( alle bestedingen) met als meetperiode september t/m september voorafgaand aan het te indexeren jaar. Ja, dit is akkoord.

4 16 Beschrijvend document; & Aanbestedende dienst vraagt Fairtrade producten uit met als gevolg dat andere keurmerken worden uitgesloten. De overheid verlangt van leveranciers dat ze zich inzetten voor internationale arbeidsvoorwaarden (tegen kinderarbeid en hongerlonen). Een leverancier kan op verschillende manieren aan deze eis voldoen. Onder meer door aansluiting te zoeken bij een zogeheten keteninitiatief. Op dit moment zijn de volgende keteninitiatieven goedgekeurd door de overheid: Fairtrade, Utz Certified, Rainforest Alliance. Wij verzoeken Opdrachtgever om alle voorgaande keurmerken toe te staan, gaat u hiermee akkoord? Zie ook: 18 & 35 U geeft aan dat indien een ondernemer zich conform artikel 2.92 AW voor een overheidsopdracht beroept op de financiële en economische draagkracht van andere natuurlijke personen of rechtspersonen dan dient de derde eveneens een UEA in te vullen. Wij publiceren zelf geen jaarcijfers, deze zijn opgenomen in de geconsolideerde jaarrekeningen van onze moedermaatschappij. Wij gaan ervan uit dat het overleggen van enkel de 2:403 verklaring en de bijbehorende instemmingsverklaring voldoende garantie biedt om financieel economische draagkracht aan te tonen en daarmee te voldoen aan deze eis in de aanbestedingsstukken. En dat onze moedermaatschappij niet afzonderlijk de UEA dient te ondertekenen. Kunt u dit bevestigen, zo nee waarom niet? Ook als de 2:403 verklaring wordt ingetrokken, blijft de aansprakelijkheid bestaan voor rechtshandelingen die zijn aangegaan door Opdrachtnemer vóór intrekking, zo lang de Opdrachtnemer deel blijft uitmaken van de groep van de moedermaatschappij die zich aansprakelijk heeft gesteld voor Opdrachtnemer. Nee, wij zijn niet akkoord. Zie tevens het antwoord op vraag 1. Ja, dit is akkoord.

5 Gebruikerstest: om een goede bonen koffie te maken hebben alle machines een doorloop tijd van minimaal 25 seconden nodig. Met het malen en het transporteren zal een koffie altijd zo n seconden duren. Derhalve is het ter verwachten dat de aanbiederes hier weinig zullen verschillen. Wij adviseren u de snelheid niet mee te nemen in de beoordeling. Uitstraling van de machine is echter wel van grote invloed op de dagelijkse beleving van de medewerkers van de Gemeente Tilburg. Derhalve is het raadzaam om de uitstraling mee te nemen in de gebruikertstest. Gaat u hiermee akkoord? Uitstraling van de machine is echter van grote invloed op de dagelijkse beleving van de medewerkers van de Gemeente Tilburg. Derhalve is het raadzaam om ook de uitstraling mee te nemen in de gebruikertstest Smaaktest: maar 1 consumptie: waarom? Beter is gedurende vier dagen, een open smaaktest met machine, zonder merk, waarbij men op verschillende momenten van de dag zaken kan testen. Zo kan men een goed beeld op bouwen. Immers veel medewerkers, drinken koffie zwart, choco, cappuccino en thee. Kunt u dit toelichten? Uitnodiging voor smaaktest: het is in theorie mogelijk dat 8 partijen inschrijven en doorgaan naar de smaaktest. Het proeven wordt dan een hele opgave. Tegelijkertijd is het denkbaar dat de nummers 7 en 8 op het gebied van kwaliteit en prijs al zover achter liggen dat zij ook middels een ideale smaaktest de aanbesteding niet zullen winnen. Wij adviseren een top 3 van inschrijvers uit te nodigen voor de smaaktest. Zo hoeven leveranciers ook niet onnodig kosten te maken en maakt het organiseren van de smaaktest voor de Gemeente Tilburg een stuk beter te managen. Gaat u hiermee akkoord? Fairtrade hanteert een online tool voor een overzicht van gecertificeerde producten. Volstaat het aanleveren van een onlineovezicht in combinatie met een afbeelding van het De uitstraling wordt meegenomen in de gebruikerstest. Zie paragraaf van het aanbestedingsdocument. Zie het antwoord op vraag 18. Veel medewerkers drinken koffie, cappucino of thee en derhalve bieden wij ze de gelegenheid om het product wat zij het meest drinken te proeven. Een gebruikerstest gedurende vier dagen legt onevenredig veel beslag op onze interne capaciteit en draagt niet bij aan ons sterven om de inschrijfkosten voor Inschrijver zoveel als mogelijk te beperken. Nee, wij blijven bij ons standpunt. In het aanbestedingsdocument staat als randvoorwaarde vermeld dat inschrijvers minimaal een 6 moeten scoren op de kwalitatieve norm om voor de smaaktest te worden uitgenodigd. Ja, wij gaan akkoord.

6 product met een Fair Trade logo? 23 Eis 4 36 Gezien het lage verbruik, mag cafeïnevrije koffie ook worden aangeboden met instant cafeïnevrije koffie naast de automaat? 24 Eis 8 36 Wij begrijpen en waarderen de uitvraag dat koffie, thee, suiker en cacao duurzaam dienen te zijn. Het is alleen gebruikelijk in onze branche dat leveranciers enkel gecertificeerde koffie, thee en cacao aanbieden. Certificaten, met het keurmerk Fair Trade, Rainforest Alliance of UTZ zijn voor bijvoorbeeld in Nederland geproduceerde suiker (suikerbieten) niet beschikbaar. Kunt u bevestigen dat enkel de koffie, thee en cacao een duurzaamheidkeurmerk dienen te dragen? 25 Eis 8 36 Cafeïnevrije koffie is niet of nauwelijks verkrijgbaar in de markt in combinatie met een duurzaamheidskeurmerk. Wij verzoeken u deze eis alleen van toepassing te verklaren op de reguliere koffie. Kunt u dit bevestigen? 26 Eis U eist een minimale temperatuur van de warme dranken van 90 graden Celsius. Gaat dit om de uitgifte temperatuur? Een boilertemperatuur van 94 graden is gebruikelijk; de uitgifte temperatuur zal dan rond de 84 graden liggen. Een hogere temperatuur is af te raden: mensen kunnen hun handen en mond gemakkelijk verbranden en indien de temperatuur maximaal wordt opgevoerd kan zelfs de beker wegsmelten. Kunt u deze eis aanpassen naar 90 graden boilertemperatuur of 84 graden uitgiftetemperatuur? 27 Eis U geeft aan dat het nummer samengesteld moet worden met een KT nummer + 4 cijfers. Onze automaten krijgen bij aflevering in ons magazijn een specifiek nummer. Deze kan niet worden gewijzigd. Is het toegestaan dit nummer op de automaat de communiceren? 28 Eis Aantal klachten/storingen per warmedrankenautomaat. Klachten worden op accountniveau getoond. Storingen op Ja, wij gaan akkoord met dit voorstel. Zie ook de antwoorden op de vragen 8 en 34. Ja, dat is akkoord. Wij laten de eis voor suiker vallen. Nee, wij zijn niet akkoord. Nee, wij zijn niet akkoord. De uitgiftetemperatuur dient minimaal 90 graden te zijn. Nee, dit is niet akkoord. Op de automaten dient een apart KT-nummer te worden toegevoegd ten behoeve van de interne registratie van Opdrachtgever. De wijze waarop zal tijdens de inplementatie worden afgestemd tussen Opdrachtgever en Opdrachtnemer. Ja, dat is akkoord.

7 automaatniveau. Is dit akkoord? 29 Eis Beschikbaarheidspercentage per warmedrankenautomaat. Standaard wordt de beschikbaarheidspercentage gemeten tussen 08:00-17:00 (5 days). Is dit akkoord? 30 Eis Overzicht van het aantal verstrekkingen per type consumptie per warmedrankenautomaat. Op automaatniveau worden alleen totaalstanden getoond. Consumptietype wordt alleen op totaalniveau getoond. Is dit akkoord? 31 Eis Worden de ingredienten per tikprijs gefactueerd of vaste prijs per collo op basis van afgeleverde hoeveelheden? 32 Eis Huurprijzen worden einde maand voor de 1e volgende maand gefactureerd. Is dat akkoord? 33 Eis Betreft indexatie. Kan er specifieker worden aangegeven welke CPI cijfer er gebruikt moet worden. Wij gebruiken standaard de indexatie op Ingredienten CPI Consumentenprijzen Koffie, thee en cacao Is dit akkoord? 34 Hoofdstuk 9.4, eis 4 36 U geeft aan dat cafeinevrije koffie onderdeel dient te zijn van het smaakaanbod van de aangeboden warme drankenautomaten. Uit uw gegevens blijkt dat de afname van cafeinevrije koffie zeer beperkt is. Doordat de doorloop van deze koffie daardoor langzaam is, zorgt dit voor lagere kwaliteit. Daarnaast is dit in veel automaten niet mogelijk. Een kwalitatief betere en meer gangbare oplossing is om losse sachets met cafeinevrije koffie naast de automaat te verstrekken. Is het voor inschrijvers toegestaan om cafeinevrije koffie in losse sachets aan te bieden? Ja, dat is akkoord. Nee, wij zijn niet akkoord. Hetgeen u stelt in uw vraag is ons niet duidelijk. Opdrachtgever wenst inzicht te hebben in het verbruik per consumtietype per automaat afzonderlijk. Op basis van vaste prijs per collo op basis van afgeleverde hoeveelheden. Nee, dat is niet akkoord. Opdrachtgever wenst 1 factuur per maand te ontvangen met daarop het verbruik van de verstreken maand en de huur voor de daaropvolgende maand. Bijvoorbeeld: Opdrachtgever ontvangt op 3 april een factuur voor het verbruik van de maand maart en de huur voor de maand april. Ja, dat is akkoord. Zie het antwoord op vraag 14. Ja, wij gaan akkoord met dit voorstel. Zie ook de antwoorden op de vragen 8 en 23.

8 35 Hoofdstuk 9.4, eis 8 36 Hoofdstuk 9.4, eis 9 37 Hoofdstuk 9.4, eis Hoofdstuk 9.4, eis 63 en Hoofdstuk 9.4, eis De aangeboden koffie, thee, cacao en suiker dienen duurzaam te zijn. Duurzame suiker is echter niet verkrijgbaar in de markt. Bent u bereid deze eis aan te passen en inschrijvers toe te staan om suiker aan te bieden die niet duurzaam is gecertificeerd? 36 U vraagt om 180 cc bekers. Is het voor inschrijvers ook toegestaan, gezien de inhoud van 125 cc, om 150 cc bekers aan te bieden? 37 De warme drankenautomaten dienen te beschikken over een separate uitgang voor koffie en heet water. Bedoelt u hier een fysiek gescheiden uitgang (op een andere positie uit de automaat), zodat er nooit een druppel koffie in het water kan belanden? 42 De huurprijzen gedurende de overeenkomst zijn vast. Het is echter niet gebruikelijk dat de prijzen voor TSO (Technische Service & Onderhoud) ook vaststaan gedurende de overeenkomst. Is het voor inschrijvers toegestaan om deze kosten los te koppelen en jaarlijks te indexeren? 42 In de branche van opdrachtnemer is het gebruikelijk om de investering van nieuwe apparatuur te financieren via een (externe) leasemaatschappij, zonder dat dit invloed heeft op de serviceverlening, onderhouds-verplichting, of andere verplichtingen van Opdrachtnemer. Opdrachtnemer verricht onverkort alle afgesproken service voor u. In de praktijk betekent deze leaseconstructie een extra overeenkomst (leasemaatschappij Opdrachtgever) en draagt de leasemaatschappij zorg voor facturatie van de huur van de automaten (dit is een vast bedrag per maand gedurende de contractperiode). Kunt u er mee instemmen dat wij een dergelijke leaseconstructie toepassen en de eigendom van de apparatuur over wordt gedragen aan een derde, zonder wijziging van de huidige condities? Ja, dit is akkoord. Zie ook de beantwoording op vraag 24. Nee, wij vragen specifiek om 180 cc bekers. Ja, dit is correct. Nee, dit is niet toegestaan. Zie het antwoord op vraag 7.

9 40 Artikel 24.1 Opzegging 84 De Gemeente is gerechtigd de Overeenkomst op te zeggen met inachtneming van een (redelijke) opzegtermijn. Gezien het feit dat opdrachtnemer bij aanvang van de contractperiode een forse investering doet voor de hardware en rekent met een vaste afschrijvingsperiode, verzoeken wij u dit artikel te schrappen. Bent u hiermee akkoord? Nee, dit artikel wordt niet geschrapt. U mag er van uitgaan dat de gehele contractperiode zal worden gerespecteerd tenzij u als opdrachtnemer in gebreke blijft bij de naleving van de overeenkomst.

Eis 29: op basis van de CBS- jaarindexcijfers voor consumenten. Antwoord Vrijgegeven: Zie Nota van Inlichtingen gepubliceerd op 13/6/2016

Eis 29: op basis van de CBS- jaarindexcijfers voor consumenten. Antwoord Vrijgegeven: Zie Nota van Inlichtingen gepubliceerd op 13/6/2016 Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding Warme Dranken t.b.v. de gemeente Wageningen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese aanbesteding Warme Dranken t.b.v. de gemeente Wageningen

Nadere informatie

Aanbesteding. Automatencatering. voor de. Technische Universiteit Eindhoven

Aanbesteding. Automatencatering. voor de. Technische Universiteit Eindhoven 2 e Nota van Inlichtingen Aanbesteding Automatencatering voor de Technische Universiteit Eindhoven Referentie: DIZ 2015/1565241-2 Datum: 13 november 2015 Gehele of gedeeltelijke overneming of reproductie

Nadere informatie

Vragenlijst marktconsultatie ROC de Leijgraaf: Betreft: aanbesteding Automatencatering

Vragenlijst marktconsultatie ROC de Leijgraaf: Betreft: aanbesteding Automatencatering Vragenlijst marktconsultatie ROC de Leijgraaf: Betreft: aanbesteding Automatencatering Bedrijfsnaam: Ingevuld door: Functie: Telefoonnummer: E-mail adres: Datum: Algemeen: ROC de Leijgraaf is voornemens

Nadere informatie

Nota van inlichtingen

Nota van inlichtingen Nota van inlichtingen 21-1-2014 Betreft De gestelde vragen en geformuleerde antwoorden m.b.t. Europese Aanbesteding met publicatie nummer 424282-2013 Project Warme en koude drankenautomaten Ref. DMS Deze

Nadere informatie

Europese aanbesteding Leveren Bloembollen

Europese aanbesteding Leveren Bloembollen Gemeente Den Haag Versie 1.0 Datum 25 november 2015 Referentie 150150 Copyright Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer Afdeling Inkoop Postbus 12651 2500 DP Den Haag Tel.nr. 06 13 71 63 54 E-mail: aanbesteden@denhaag.nl

Nadere informatie

Bedrijfsrestauratieve voorzieningen SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst: Cedris Referentie: , review 7

Bedrijfsrestauratieve voorzieningen SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst: Cedris Referentie: , review 7 Nota van Inlichtingen Bedrijfsrestauratieve voorzieningen SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbesteding Bedrijfsrestauratieve voorzieningen SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst:

Nadere informatie

Procedure beoordeling Proefopstelling

Procedure beoordeling Proefopstelling Bijlage 11 Procedure beoordeling Proefopstelling behorende bij de Openbare Europese Aanbesteding Personeelsvoorziening Warme dranken en gekoeld water 2016 Aanbestedende dienst: Albeda College Opgesteld

Nadere informatie

Douwe Egberts Fresh Brew Gallery 210

Douwe Egberts Fresh Brew Gallery 210 Douwe Egberts Fresh Brew Gallery 210 Elk kopje vers én variatie Ieder kopje koffie vers gezet Koffie en espresso met een mooie crèmelaag Sterkte van koffie en de dosering van suiker en melk individueel

Nadere informatie

De Koffie Consultant

De Koffie Consultant De Koffie Consultant Onafhankelijk adviesbureau voor efficiënte en verantwoorde oplossingen binnen organisaties op het gebied van de warme drankenvoorziening. Koffie maak de juiste keus. Bedrijven, instellingen,

Nadere informatie

Aanbestedende Dienst: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Referentie:

Aanbestedende Dienst: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Referentie: Nota van Inlichtingen EA Kantoorautomatisering Aanbesteding EA Kantoorautomatisering Aanbestedende Dienst: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Referentie: 2017.102 Omschrijving: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg,

Nadere informatie

Nota van inlichtingen

Nota van inlichtingen Aanbesteding postdiensten Nota van inlichtingen Kenmerk: 2016-150 Status: Definitief Aantal pagina s: 8 Datum: 11-11-2016 1 Deze nota van inlichtingen behoort bij en maakt integraal onderdeel uit van de

Nadere informatie

Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten e Nota van Inlichtingen d.d Publicatienummer: 75553

Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten e Nota van Inlichtingen d.d Publicatienummer: 75553 Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten 2016-2019 d.d. 29-10-2015 Publicatienummer: 75553 # Document Paragraaf Citaat Vraag Antwoord 1 NvI Vraag 1 + 2 CAR-UWO + Wij achten het op basis

Nadere informatie

VASCOBELO STAND-SERVICE

VASCOBELO STAND-SERVICE VASCOBELO STAND-SERVICE - 1 - WIE WE ZIJN Vascobelo is 17 jaar geleden gestart met het verhandelen van s werelds meest edele koffiebonen. Met enkel deze fijnste bonen heeft Vascobelo in samenwerking met

Nadere informatie

Koffie. en nog veel meer... Wanroyseweg 34a Mill Tel. 0485 453828 www.nici-koffie-en-automaten.nl info@nici-koffie-en-automaten.nl

Koffie. en nog veel meer... Wanroyseweg 34a Mill Tel. 0485 453828 www.nici-koffie-en-automaten.nl info@nici-koffie-en-automaten.nl Nici folder beurs 12 pag 25-03-2008 17:41 Pagina 1 Koffie en nog veel meer... Wanroyseweg 34a Mill Tel. 0485 453828 www.nici-koffie-en-automaten.nl info@nici-koffie-en-automaten.nl Nici folder beurs 12

Nadere informatie

Procedure beoordeling Proefopstelling

Procedure beoordeling Proefopstelling Bijlage 11 Procedure beoordeling Proefopstelling behorende bij de Openbare Europese Aanbesteding Personeelsvoorziening Warme dranken en gekoeld water 2016 Aanbestedende dienst: Albeda College Opgesteld

Nadere informatie

Van Gemeente Haren Ref. P NVI-1

Van Gemeente Haren Ref. P NVI-1 Nota van Inlichtingen I Betreft Nota van Inlichtingen Datum 18 juli 2014 Van Gemeente Haren Ref. P141027-NVI-1 Project Inhuur van flexibele arbeidskrachten Tekstwijziging 1: Deel A - Beschrijvend Document

Nadere informatie

Levering ICT Hardware. Provincie Zeeland en Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland

Levering ICT Hardware. Provincie Zeeland en Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland 3 e Nota van Inlichtingen Levering ICT Hardware Provincie Zeeland en Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland Datum: 27 januari 2015 Documentnummer: 15001296 Vragen n.a.v. eerdere Nota van Inlichtingen ICT

Nadere informatie

Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/ Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012

Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/ Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012 Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/2012.0041 Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012 Vraag 1. Offerteaanvraag, pagina 4 Het viel ons op dat u al een eerste

Nadere informatie

FCO / FP&C Afdeling Inkoopmanagement. Nota van Inlichtingen Afdrukapparaten

FCO / FP&C Afdeling Inkoopmanagement. Nota van Inlichtingen Afdrukapparaten FCO / FP&C Afdeling Inkoopmanagement Nota van Inlichtingen Afdrukapparaten Opdrachtgever Vrije Universiteit Facilitaire Campus Organisatie Kenmerk FCO 0050 Versie v1.0 Datum 23 mei 2012 Status Definitief

Nadere informatie

Betreft Nota van inlichtingen 1 Datum Van Kamer van Koophandel Ref. EG /BB

Betreft Nota van inlichtingen 1 Datum Van Kamer van Koophandel Ref. EG /BB Nota van inlichtingen 1 Betreft Nota van inlichtingen 1 Datum 09-03-2017 Van Kamer van Koophandel Ref. EG.162036/BB Project Europese aanbesteding Werving en Selectie 1. Bijlage 1.B De scope is W&S. Wat

Nadere informatie

Betreft Het stellen van vragen Datum

Betreft Het stellen van vragen Datum Nota van inlichtingen 3 Aanbesteding WAN Kamer van Koophandel Betreft Het stellen van vragen Datum 15-06-2017 Van Project Gestelde vragen na aanleiding van de 2 e Ref. P.162036_WAN nota van inlichtingen.

Nadere informatie

Van MOVARE/MosaLira Ref. KQPN2016/1.12

Van MOVARE/MosaLira Ref. KQPN2016/1.12 Nota van inlichtingen Betreft 2 e Nota van Inlichtingen Datum 20 januari 2017 Van MOVARE/MosaLira Ref. KQPN2016/1.12 Project Europese aanbesteding ICT hardware Deze nota van inlichtingen wordt hiermee

Nadere informatie

1 e Nota van inlichtingen Europese aanbesteding

1 e Nota van inlichtingen Europese aanbesteding 1 e Nota van inlichtingen Europese aanbesteding HUREN EN ONDERHOUDEN VAN MFP S EN HET LEVEREN VAN SOFTWARE EN SUPPLIES MBO Amersfoort 1 Aanvullende informatie Deze nota van inlichtingen is aan alle bekende

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen juli 2016

Nota van Inlichtingen juli 2016 Nota van Inlichtingen 2 13 juli 2016 1 1. Inleiding Voor u ligt de Nota van Inlichtingen 2 behorende bij de aanbesteding Aanschaf ICT Hardware inclusief aanverwante dienstverlening (kenmerk: 16.0907.RR

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie Nota van Inlichtingen_1 Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart 2014 Van Veiligheidsregio Haaglanden Perceel 2 Project Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie Deze Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding voor levering brandstoffen via een passysteem voor de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg d.d.

Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding voor levering brandstoffen via een passysteem voor de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg d.d. Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding voor levering brandstoffen via een passysteem voor de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg d.d. 2 juli 2015 Hfst/ Blz. Vraag par. 1 3.14 9 We begrijpen dat u de bepalingen

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Accountantsdienst voor gemeente Heerhugowaard, boekjaren , europese aanbesteding

Nota van Inlichtingen Accountantsdienst voor gemeente Heerhugowaard, boekjaren , europese aanbesteding Nota van Inlichtingen Accountantsdienst voor gemeente Heerhugowaard, boekjaren 2017-2019, europese aanbesteding Aanbesteding Accountantsdienst voor gemeente Heerhugowaard, boekjaren 2017-2019, europese

Nadere informatie

EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600

EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600 Nota van Inlichtingen EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbesteding EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600

Nadere informatie

Datum: 23 oktober 2014 Versie: 1.0 Definitief. Publicatiedatum Bestek: 10 september 2014 Referentie: van 9

Datum: 23 oktober 2014 Versie: 1.0 Definitief. Publicatiedatum Bestek: 10 september 2014 Referentie: van 9 2 de Nota van Inlichtingen van de Europese Aanbesteding volgens de openbare procedure voor het Klantenpanel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Publicatiedatum Bestek: 10 september 2014 Referentie:

Nadere informatie

Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee

Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee Naar aanleiding van de op 30 juli jl. gepubliceerde Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

Over welk document heeft u vragen?

Over welk document heeft u vragen? Betreft Nota van Inlichtingen 2 en vragen Personeelsaddendum Nijmegen Project Europese Aanbesteding Catering Refere 16/8094/Faz-ICT Van: Stichting Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Datum 14-10-2016 Meded

Nadere informatie

Concept Raamovereenkomst. inzake. Arbodienstverlening t.b.v. de GGD Brabant-Zuidoost. tussen GGD BRABANT-ZUIDOOST <NAAM LEVERANCIER>

Concept Raamovereenkomst. inzake. Arbodienstverlening t.b.v. de GGD Brabant-Zuidoost. tussen GGD BRABANT-ZUIDOOST <NAAM LEVERANCIER> Concept Raamovereenkomst inzake Arbodienstverlening t.b.v. de GGD Brabant-Zuidoost tussen GGD BRABANT-ZUIDOOST en Kenmerk: EG.I2014_20 : Inhoudsopgave ARTIKEL 1: AARD VAN DE RAAMOVEREENKOMST...

Nadere informatie

2e Nota van Inlichtingen Europese Aanbesteding CHARM ATMS Roll-out zaaknummer d.d. 30 november 2015

2e Nota van Inlichtingen Europese Aanbesteding CHARM ATMS Roll-out zaaknummer d.d. 30 november 2015 2e Nota van Inlichtingen Europese Aanbesteding CHARM ATMS Roll-out zaaknummer 31107984 d.d. 30 november 2015 Deze 2e nota van inlichtingen (hierna te noemen 2e NvI) bevat de vragen en antwoorden, welke

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs

Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs Opgesteld door: Projectgroep Versie: Definitief Datum: 16 oktober 2014 Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 2 en Personeelsaddendum Arnhem Europese Aanbesteding Catering. Stichting Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Datum:

Nota van Inlichtingen 2 en Personeelsaddendum Arnhem Europese Aanbesteding Catering. Stichting Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Datum: Betreft: Nota van Inlichtingen 2 en Personeelsaddendum Arnhem Project: Europese Aanbesteding Catering Referentie: 16/8094/Faz-ICT Van: Stichting Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Datum: 14-10-2016 Mededelingen

Nadere informatie

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE I: AANBESTEDENDE DIENST Diensten I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Officiële benaming: Technische

Nadere informatie

Kofe Geniet van de beste kofe van het merk dat u het lekkerst vindt: u hebt de vrije keuze, zonder aan één merk gebonden te zijn.

Kofe Geniet van de beste kofe van het merk dat u het lekkerst vindt: u hebt de vrije keuze, zonder aan één merk gebonden te zijn. Kofe Geniet van de beste kofe van het merk dat u het lekkerst vindt: u hebt de vrije keuze, zonder aan één merk gebonden te zijn. Peeze Geniet bewust Peeze kofe is in alle opzichten een bijzondere kofe.

Nadere informatie

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch.

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch. Nota van Inlichtingen Netwerkapparatuur Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Netwerkapparatuur gemeente 's-hertogenbosch 49394N Omschrijving: De gemeente gaat haar netwerkinfrastructuur grotendeels

Nadere informatie

KOFFIE THEE APPARATUUR

KOFFIE THEE APPARATUUR KOFFIE THEE APPARATUUR Al vier generaties lang voorzien we bij Brandsma horeca, bedrijven en particulieren van koffie, thee en allerhande bijproducten. Met jarenlange passie en kennis bieden we u met onze

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen, 6 oktober 2016

Nota van Inlichtingen, 6 oktober 2016 Nota van Inlichtingen, 6 oktober 2016 Europese Aanbesteding Raamovereenkomst MS configuraties + Nadere uitvraag LCMS systeem, afdeling Health Evidence, d.d. 8 september 2016. In onderliggende Nota van

Nadere informatie

Europese Aanbesteding Vaste en mobiele telecommunicatiediensten. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311

Europese Aanbesteding Vaste en mobiele telecommunicatiediensten. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311 Elke nota is een accumulatie van vorige nota s. Aan deze nota is toegevoegd: vraag 4 en verder. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311 Vragen Verwijzing in offerte aanvraag Vraag 1. Inlichtingen Afgelopen

Nadere informatie

Conceptovereenkomst Arbeidsmatige Activering kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx> Contractnummer:<xxx>

Conceptovereenkomst Arbeidsmatige Activering kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx> Contractnummer:<xxx> Conceptovereenkomst Arbeidsmatige Activering kenmerk 1100152515 Gemeente Utrecht en Contractnummer: Gemeente Utrecht Interne Bedrijven Inkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres

Nadere informatie

Kenmerk : Derde nota van inlichtingen aanbesteding digitale werkplek 2013 NHL

Kenmerk : Derde nota van inlichtingen aanbesteding digitale werkplek 2013 NHL MEMO v0 1 an Van : Inschrijvers aanbesteding digitale werkplek 2013 NHL : Chris Boessenkool, inkoper NHL Kenmerk : Derde nota van inlichtingen aanbesteding digitale werkplek 2013 NHL Datum : 15 mei 2013

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. Nr. 4. ten behoeve van het project. Levering gevechtslaarzen en toebehoren

Nota van Inlichtingen. Nr. 4. ten behoeve van het project. Levering gevechtslaarzen en toebehoren Nota van Inlichtingen Nr. 4 ten behoeve van het project Levering gevechtslaarzen en toebehoren Project Levering gevechtslaarzen en toebehoren Referentienummer 872.15.1060.H Aankondiging op www.tenderned.nl

Nadere informatie

Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van Automaten Versie 26 januari 2016

Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van Automaten Versie 26 januari 2016 Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van Automaten 1. Scope/afbakening De productgroep Automaten omvat automaten voor: warme dranken; gekoelde dranken / bronwater; snacks / snoep.

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1. Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Nota van Inlichtingen 1. Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Nota van Inlichtingen 1 Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Opgesteld door: Projectgroep Versie: 1.0 Datum: 31-08-2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3

Nadere informatie

1 e Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding Materialen in de Nederlandse Economie Datum: 24 oktober 2014

1 e Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding Materialen in de Nederlandse Economie Datum: 24 oktober 2014 1 e Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding Materialen in de Nederlandse Economie Datum: 24 oktober 2014 In deze nota van inlichtingen geeft de aanbestedende dienst antwoord op de in het kader van

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 3 Europese aanbesteding bedrijfskleding en daarmee samenhangende diensten ten behoeve van het Kadaster

Nota van Inlichtingen 3 Europese aanbesteding bedrijfskleding en daarmee samenhangende diensten ten behoeve van het Kadaster 1 van 6 Nota van Inlichtingen 3 Europese aanbesteding bedrijfskleding en ten behoeve van het Kadaster Directie Control en Financiën, Inkoop Services Kenmerk 13.028114 EU-nummer 2013/S 214-372036 Opdrachtgever

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1 2 e Nota van inlichtingen Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart 2017 Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1 Project Europese aanbesteding ICT Deze nota van inlichtingen wordt hiermee integraal onderdeel

Nadere informatie

Voeding, dranken en aanverwante producten

Voeding, dranken en aanverwante producten 2 e Nota van Inlichtingen Openbare Europese aanbesteding Voeding, dranken en aanverwante producten Ten behoeve van Drenthe College Aanbestedingsnummer: 2013/S 102-174076 juni 2013, Ingenion Alle rechten

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen (NvI) Europese openbare aanbesteding Abonnementsdiensten, AFM/ Ten behoeve van

Nota van Inlichtingen (NvI) Europese openbare aanbesteding Abonnementsdiensten, AFM/ Ten behoeve van Nota van Inlichtingen (NvI) Europese openbare aanbesteding Abonnementsdiensten, AFM/2015-174-02 Ten behoeve van Autoriteit Financiële Markten (AFM) te Amsterdam Versie 1 Datum 22-07-2015 Referentie AFM/2015-174-02

Nadere informatie

Referentie: Datum genereren Nota van Inlichtingen: Pagina 1 of 5

Referentie: Datum genereren Nota van Inlichtingen: Pagina 1 of 5 Nota van Inlichtingen Desktops & laptops ROC MN Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Desktops & laptops ROC MN Stichting ROC Midden Nederland Omschrijving: Gedurende de looptijd van de raamovereenkomst

Nadere informatie

Nota van inlichtingen, behorend bij de. Europees openbare aanbesteding. Levering van ICT-Hardware

Nota van inlichtingen, behorend bij de. Europees openbare aanbesteding. Levering van ICT-Hardware Nota van inlichtingen, behorend bij de Europees openbare aanbesteding Levering van ICT-Hardware Datum: 2 juni 2016 1 Deze 1 e Nota van inlichtingen, behorend bij de aanbesteding Levering ICT-Hardware t.b.v.

Nadere informatie

Levering en onderhoud van werkplekapparatuur en aanvullende dienstverlening

Levering en onderhoud van werkplekapparatuur en aanvullende dienstverlening A gemeente Eindhoven 5 e Nota van Inlichtingen d.d. 9 juli 2014 Behorende bij offerteaanvraag Levering en onderhoud van werkplekapparatuur en aanvullende dienstverlening Referentienummer : 140602-2300

Nadere informatie

Betreft Nota van inlichtingen 1 Datum 24 november Van Rijkswaterstaat Corporate Dienst Referentie

Betreft Nota van inlichtingen 1 Datum 24 november Van Rijkswaterstaat Corporate Dienst Referentie Nota van Inlichtingen 1 Betreft Nota van inlichtingen 1 Datum 24 november 2014 Van Rijkswaterstaat Corporate Dienst Referentie 31092941 Project Warme Drankenautomaten De Resident te Den Haag Deze Nota

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Groepsvervoer met chauffeur

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Groepsvervoer met chauffeur AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Wageningen Universiteit & Researchcentrum, Akkermaalsbos 12, gebouw 116, 6708 WB Wageningen

Nadere informatie

Marktconsultatie 'Vormgeving', Kenmerk d.d. 3 maart 2016

Marktconsultatie 'Vormgeving', Kenmerk d.d. 3 maart 2016 Marktconsultatie 'Vormgeving', Kenmerk 1100041811 d.d. 3 maart 2016 Interne bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht Email: concerninkoop@utrecht.nl

Nadere informatie

Bijlage C Concept-(raam)overeenkomst Bulkscanners Nummer 2009/G voor de gemeente Groningen.

Bijlage C Concept-(raam)overeenkomst Bulkscanners Nummer 2009/G voor de gemeente Groningen. Bijlage C Concept-(raam)overeenkomst Bulkscanners Nummer 2009/G-03-01 voor de gemeente Groningen. Concept Raamovereenkomst voor de levering van Bulkscanners 1 Concept-RaamOvereenkomst voor de levering

Nadere informatie

De koffiemarkt kent een traditionele handelswijze waarbij een aantal leveranciers voor u bepaalt hoe u apparatuur en koffie aanschaft.

De koffiemarkt kent een traditionele handelswijze waarbij een aantal leveranciers voor u bepaalt hoe u apparatuur en koffie aanschaft. De koffiemarkt kent een traditionele handelswijze waarbij een aantal leveranciers voor u bepaalt hoe u apparatuur en koffie aanschaft. Ons inziens met weinig oog voor de koffiekwaliteit en uw daadwerkelijke

Nadere informatie

EUROPESE AANBESTEDING OPENBARE PROCEDURE LEVERING FOOD & NON-FOOD. Nota van Inlichtingen

EUROPESE AANBESTEDING OPENBARE PROCEDURE LEVERING FOOD & NON-FOOD. Nota van Inlichtingen EUROPESE AANBESTEDING OPENBARE PROCEDURE LEVERING FOOD & NON-FOOD Nota van Inlichtingen TED-nr. 2013/S 033-052134 Vraag 1 Prijzenblad Y Disposables Blz. regel 11, 12, 13 Wat is de inhoud van de glazen?

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 5. inzake. de levering van hardware inclusief aanverwante dienstverlening. ten behoeve van. de IGEA-GROEP. EU-aanbesteding 2016

Nota van Inlichtingen 5. inzake. de levering van hardware inclusief aanverwante dienstverlening. ten behoeve van. de IGEA-GROEP. EU-aanbesteding 2016 Nota van Inlichtingen 5 inzake de levering van hardware inclusief aanverwante dienstverlening ten behoeve van de IGEA-GROEP EU-aanbesteding 2016 Leden IGEA: Drenthe College ROC Nova College ROC de Leijgraaf

Nadere informatie

CAFITESSE QUANTUM KWALITEIT IN ELKE GEWENSTE KWANTITEIT

CAFITESSE QUANTUM KWALITEIT IN ELKE GEWENSTE KWANTITEIT CAFITESSE QUANTUM KWALITEIT IN ELKE GEWENSTE KWANTITEIT Met de nieuwe Cafitesse Quantum serie biedt Douwe Egberts u een opvolger van de uiterst succesvolle NG serie die er net zo smaakvol uitziet als de

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Gemeenteraad 30 mei 2013 10

Raadsvoorstel. Gemeenteraad 30 mei 2013 10 Af r MAASDRIEL Raadsvoorstel Gemeenteraad 30 mei 2013 10 Kerkdriel, 11 april 2013 Onderwerp Benoeming accountant Beslispunten 1. Instemmen met de uitkomst van de regionale Europese aanbesteding accountantscontrole;

Nadere informatie

Inkoop Nota van Inlichtingen

Inkoop Nota van Inlichtingen Inkoop Nota van Inlichtingen UBR HIS Bezoekadres Rijkskantoor Beatrixpark Wilhelmina van Pruisenweg 52 2595 AN Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag GEGEVENS AANBESTEDING Kenmerk 201500114.002.061 Datum:

Nadere informatie

Begeleidend document marktconsultatie

Begeleidend document marktconsultatie Begeleidend document marktconsultatie Inventarisatie van mogelijkheden inzake aanbesteding van warme drankenautomaten Datum: 7 oktober 2016 Auteur: Pro 10 B.V. Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Aanleiding marktconsultatie...

Nadere informatie

GR BAR-Organisatie - full service leveren warme drankenautomaten BAR-Organisatie (Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk)

GR BAR-Organisatie - full service leveren warme drankenautomaten BAR-Organisatie (Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk) Nota van Inlichtingen GR BAR-Organisatie - full service leveren warme drankenautomaten Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: GR BAR-Organisatie - full service leveren warme drankenautomaten BAR-Organisatie

Nadere informatie

(buiten)schilderwerken. Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de

(buiten)schilderwerken. Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de Nota van Inlichtingen Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de (buiten)schilderwerken Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese niet openbare aanbesteding

Nadere informatie

Afvalverwijdering PWN, HHNK en KDC. Referentie:

Afvalverwijdering PWN, HHNK en KDC. Referentie: Nota van Inlichtingen Afvalverwijdering PWN, HHNK en KDC Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Afvalverwijdering PWN, HHNK en KDC Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Omschrijving: Aanbesteding

Nadere informatie

Inzake de Europese aanbesteding (number of document 2013/S ) ICT Beheer van Stichting Orion, kunnen wij u het volgende mededelen.

Inzake de Europese aanbesteding (number of document 2013/S ) ICT Beheer van Stichting Orion, kunnen wij u het volgende mededelen. NOTA VAN INLICHTINGEN_1 Waalwijk, 25 september 2013 Ref. 13.029/MvR/bs Betreft: Nota van Inlichtingen Stichting Orion te Amsterdam Geachte heer/mevrouw, Inzake de Europese aanbesteding (number of document

Nadere informatie

Categorie: Bijlage 4 Datum: Nota van Nota van Inlichtingen

Categorie: Bijlage 4 Datum: Nota van Nota van Inlichtingen Datum publicatie Nota v Inl: 18-04-2013 Nota van Inlichtingen Schoolzwemvervoer en Schooltuinenvervoer 1. Bijlage 4. Kunt u bevestigen dat deze bijlage pas hoeft te worden aangeleverd na een verzoek daartoe

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Kunt u aangeven wat wordt bedoeld met organische groei? Kunt u aangeven welke de huidge providers zijn voor vaste en mobiele abonnementen? Onde organische groei wordt verstaan aanschaf van mobiele toestellen

Nadere informatie

Aanbestedende dienst: BAR-Organisatie Facilitair. Protocol Belevingstest warme en koude drankenautomaten

Aanbestedende dienst: BAR-Organisatie Facilitair. Protocol Belevingstest warme en koude drankenautomaten Protocol Belevingstest warme en koude drankenautomaten 0 1 Inleiding Het contract van met de huidige leverancier van warme en koude drankenautomaten loopt af. heeft daarom een openbare Europese offerte

Nadere informatie

Hoogeveen. Hoogeveen Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoogeveen Referentie:

Hoogeveen. Hoogeveen Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoogeveen Referentie: Nota van Inlichtingen Payrolldienstverlening voor de Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen Aanbesteding Payrolldienstverlening voor de Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen Aanbestedende

Nadere informatie

Toelichting: Een aantal bijlagen zijn gewijzigd, deze zijn toegevoegd aan documenten in Tenderned.

Toelichting: Een aantal bijlagen zijn gewijzigd, deze zijn toegevoegd aan documenten in Tenderned. Nota van Inlichtingen SSBU Schoonmaak Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: SSBU Schoonmaak Gemeente Utrecht 13.SSBU.055 Omschrijving: De Stadsschouwburg Utrecht is voornemens een raamovereenkomst

Nadere informatie

(CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST. Perceel 3 Smalspoorgraafmachine. Kenmerk: 2016/2972

(CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST. Perceel 3 Smalspoorgraafmachine. Kenmerk: 2016/2972 (CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST Perceel 3 Smalspoorgraafmachine Kenmerk: 2016/2972 Groningen, d.d. 23 februari 2016 DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest,

Nadere informatie

food en non food ten behoeve van kantines en horeca opleiding

food en non food ten behoeve van kantines en horeca opleiding Nota van Inlichtingen food en non food ten behoeve van kantines en horeca opleiding Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: food en non food ten behoeve van kantines en horeca opleiding Graafschap

Nadere informatie

Advies 527 Samenvatting

Advies 527 Samenvatting Advies 527 Samenvatting De klacht ziet op Europese openbare procedure voor een overheidsopdracht voor de levering van vrachtwagens. In de aanbestedingsstukken is bepaald dat een inschrijving ongeldig is

Nadere informatie

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer Bijlage 1. Algemeen 1.1 Amstelveenhuurtin.nl 1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer 1.3 Dynamisch Aankoopsysteem Met ingang van 18 april 2016 is door de

Nadere informatie

Advies 247. 1.1. Beklaagde heeft een Europese openbare aanbesteding voor de levering van een paraatheid- en beschikbaarheidssysteem gehouden.

Advies 247. 1.1. Beklaagde heeft een Europese openbare aanbesteding voor de levering van een paraatheid- en beschikbaarheidssysteem gehouden. Advies 247 1. Feiten 1.1. Beklaagde heeft een Europese openbare aanbesteding voor de levering van een paraatheid- en beschikbaarheidssysteem gehouden. 1.2. In het Programma van Eisen is in eis 6.2 in hoofdstuk

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen nummer I Aanbesteding Pool HR-Manager

Nota van Inlichtingen nummer I Aanbesteding Pool HR-Manager Nota van Inlichtingen nummer I Aanbesteding Pool HR-Manager Kenmerk: EA 2B/Pool HR-Manager/OM/2013 Aanbestedende dienst: Openbaar Ministerie Datum: 16-04-2013 versie 1 Nota van Inlichtingen nummer I Pool

Nadere informatie

Derde Nota van Inlichtingen nr. Verwijzing (pag./par./art.) 1 Prijzenblad / 1 e NvI vraag 32

Derde Nota van Inlichtingen nr. Verwijzing (pag./par./art.) 1 Prijzenblad / 1 e NvI vraag 32 1 Prijzenblad / 1 e NvI vraag 32 In het antwoord op vraag 32 geeft u aan dat er een minimaal opslagpercentage gehanteerd dient te worden van 1%. Geldt dit voor zowel Prijswens 1 en 2? In het prijzenblad

Nadere informatie

Europese aanbesteding warme dranken automaten. Zaaknummer:

Europese aanbesteding warme dranken automaten. Zaaknummer: Europese aanbesteding warme dranken automaten Zaaknummer: 2014-29018 Inhoudsopgave pagina 1. Inleiding... 3 1.1 Algemene informatie gemeente Assen... 3 1.1.1 Innovatiegericht inkopen... 3 1.1.2 Samenwerking

Nadere informatie

Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen

Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen en Stichting Christelijke Hogeschool Windesheim Publicatienummer [nummer] Dossier D1424 Ingangsdatum [ingangsdatum] Partijen: 1. Stichting Christelijke

Nadere informatie

(CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST. Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal. Kenmerk: 2015/2752

(CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST. Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal. Kenmerk: 2015/2752 (CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal Kenmerk: 2015/2752 Groningen, d.d. 19 oktober 2015 DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest,

Nadere informatie

Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer Nota van Inlichtingen Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei 2015 Ref. 4476979 Project Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Nadere informatie

Marktonderzoek ICT Strategische Adviesdiensten met resultaatverplichting', Kenmerk d.d. 18 mei 2017

Marktonderzoek ICT Strategische Adviesdiensten met resultaatverplichting', Kenmerk d.d. 18 mei 2017 Marktonderzoek ICT Strategische Adviesdiensten met resultaatverplichting', Kenmerk 17.017200 d.d. 18 mei 2017 Bezoekadres Hofstraat 110, 7311 KZ Apeldoorn Inhoudsopgave 1 Marktonderzoek ICT Strategische

Nadere informatie

Europese aanbesteding Beeldkwaliteit

Europese aanbesteding Beeldkwaliteit Europese aanbesteding Beeldkwaliteit 2018-2021 Versie 1.0 Datum 14-11-2017 Referentie 170183 Copyright Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer Afdeling Inkoop Postbus 12651 2500 DP Den Haag Tel.nr. 06 13

Nadere informatie

1e Nota van inlichtingen

1e Nota van inlichtingen Onderstaand staan de ontvangen vragen met betrekking tot bovengenoemde aanbesteding en de daarbij door de opdrachtgever geformuleerde antwoorden. De vragen zijn geanonimiseerd en direct overgenomen van

Nadere informatie

Overeenkomst. Accountantscontrole boekjaar 2017 ev. Gemeente o De Samenwerking Kempengemeenten. Bizob-2016-GEZ-JGR-00888

Overeenkomst. Accountantscontrole boekjaar 2017 ev. Gemeente o De Samenwerking Kempengemeenten. Bizob-2016-GEZ-JGR-00888 Overeenkomst Accountantscontrole boekjaar 2017 ev. Gemeente o De Samenwerking Kempengemeenten Bizob-2016-GEZ-JGR-00888 Overeenkomst inzake accountantscontrole boekjaar 2017 en verder De ondergetekenden:

Nadere informatie

nota van inlichtingen EA medische hulpmiddelen en investeringsgoederen.xlsx

nota van inlichtingen EA medische hulpmiddelen en investeringsgoederen.xlsx nota van inlichtingen EA medische.xlsx NB: Vanaf 27 juni 2015 kunnen gebruikers van Nederlandse ondernemingen op TenderNed alleen nog inloggen via eherkenning, de digitale standaard voor zakendoen met

Nadere informatie

Europese aanbesteding ICT - Inhuur Open Universiteit

Europese aanbesteding ICT - Inhuur Open Universiteit Europese aanbesteding ICT - Inhuur Open Universiteit Openbare procedure Opdrachtgever Open Universiteit Datum 15 februari 2016 Kenmerk U2015/7006 Status Definitief blad: 2/7 Bestek Inhoudsopgave Inleiding...

Nadere informatie

Raamovereenkomst Print- en kopieerpapier. [Naam leverancier]

Raamovereenkomst Print- en kopieerpapier. [Naam leverancier] Raamovereenkomst Print- en kopieerpapier [Naam leverancier] Pagina 2 / 12 Colofon Datum [datum] Referentie 2016001977 Versie 0.1 Afdeling Servicecentrum Voorzieningen Auteur T. Brummel Saxion. Alle rechten

Nadere informatie

Marktconsultatie Multifunctionals Stichting Lucas Onderwijs. Publicatiedatum: Kenmerk TenderNed:

Marktconsultatie Multifunctionals Stichting Lucas Onderwijs. Publicatiedatum: Kenmerk TenderNed: Marktconsultatie Multifunctionals 2016 Stichting Lucas Onderwijs Publicatiedatum: 07-07-2016 Kenmerk TenderNed: 108324 Graag uiterlijk 8 augustus 2016 12:00 uur reageren met beantwoording van vragen Inhoud

Nadere informatie

Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbestedende Dienst: Gemeente Hilversum Referentie:

Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbestedende Dienst: Gemeente Hilversum Referentie: Nota van Inlichtingen Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbesteding Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbestedende Dienst: Gemeente Hilversum Referentie: 394938 Omschrijving:

Nadere informatie

onderneemt maatschappelijk verantwoord

onderneemt maatschappelijk verantwoord onderneemt maatschappelijk verantwoord www.coffeefresh.nl Coffee Fresh investeert in MVO Koffie is tegenwoordig meer dan zomaar een kopje koffie. Het is een beleving waarbij wij u nét dat beetje meer bieden.

Nadere informatie

Inzamelen en transporteren van oud papier en karton Gemeente Beuningen

Inzamelen en transporteren van oud papier en karton Gemeente Beuningen Inzamelen en transporteren van oud papier en karton Gemeente Beuningen Nota van Inlichtingen Datum : donderdag 9 juli 2015 Kenmerk : Beuningen OPK- 2015 Copyright Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Bijlage 5B RAAMOVEREENKOMST. inzake. Begeleiding Militair Uitzonderlijk Transport in Europa. ten behoeve van het ministerie van Defensie

Bijlage 5B RAAMOVEREENKOMST. inzake. Begeleiding Militair Uitzonderlijk Transport in Europa. ten behoeve van het ministerie van Defensie Bijlage 5B RAAMOVEREENKOMST inzake Begeleiding Militair Uitzonderlijk Transport in Europa ten behoeve van het ministerie van Defensie Referentienummer 089.25.42.8042 1 Inhoudsopgave Artikel 1 Artikel 2

Nadere informatie

Wij zullen de raamovereenkomst confform 6.1 PvE aanpassen.

Wij zullen de raamovereenkomst confform 6.1 PvE aanpassen. Nota van Inlichtingen Niet-oncologische orthopedische implantaten heup (nooi-heup) Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Niet-oncologische orthopedische implantaten heup (nooi-heup) Leids Universitair

Nadere informatie

Dienstverleningsovereenkomst inzake Cateringvoorzieningen gemeente Venlo

Dienstverleningsovereenkomst inzake Cateringvoorzieningen gemeente Venlo Bijlage 3 Dienstverleningsovereenkomst inzake Cateringvoorzieningen gemeente Venlo Contractnummer: 0745051 Inhoudsopgave Artikel 1 Voorwerp van de Overeenkomst... 4 Artikel 2 Totstandkoming en duur van

Nadere informatie

instant koffieautomaten

instant koffieautomaten Het koffiemoment een rustpunt in de dag. Je even weer opladen onder het genot van een kopje koffie. Natuurlijk moet ook aan gasten koffie geserveerd worden die uitstekend van smaak en kwaliteit is. Én,

Nadere informatie