Reglement met betrekking tot het gebruik van zalen van het Intercultureel Centrum De Centrale. (v )

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reglement met betrekking tot het gebruik van zalen van het Intercultureel Centrum De Centrale. (v )"

Transcriptie

1 Reglement met betrekking tt het gebruik van zalen van het Intercultureel Centrum De Centrale. (v ) Algemene bepalingen De zalen van het Intercultureel Centrum De Centrale, beheerd dr vzw De Centrale, kunnen ter beschikking gesteld wrden aan derden vlgens de bepalingen van dit reglement. Derden kunnen in De Centrale terecht vr de rganisatie van hun activiteit vr zver de aard van de activiteit geen inbreuk betekent p de missie van De Centrale. Onze missie De Centrale is een intercultureel muziekcentrum. Het beschuwt de super diversiteit in Gent en in Vlaanderen als haar inspirerend referentiekader en als een uitdagende werk cntext. De Centrale zet in p de artistieke expressies die vrtspruiten uit die culturele diversiteit. Daarte presenteert De Centrale een breed spectrum van levende muziek met wrtels in de stad en in de wereld vr een cultureel divers publiek. Het stimuleert de rganische verlevering en de transfrmatie van levende muziektradities. De Centrale is een bredplaats, een pen huis waar kunstenaars, publiek en partners met elkaar in dialg gaan, zich met elkaar cnnecteren, evenwaardig participeren en ervaringen delen. De Centrale kiest vr een werking waarbij kwaliteit, interactie, gedeeld burgerschap en respect vrp staan. Vzw De Centrale kan in geen enkel geval aansprakelijk gesteld wrden vr gebeurlijke ngevallen. Vzw De Centrale kan niet verantwrdelijk wrden gesteld vr schade, verlies f diefstal van materiaal van de rganisatren. De rganisatren zrgen ervr dat, tenzij anders afgesprken, nmiddellijk na het einde van de activiteiten alle eigen materiaal uit het gebuw verwijderd is. Het is de rganisatren niet tegestaan de lkalen aan derden af te staan. Er is een algemeen rkverbd in alle gebuwen van vzw De Centrale. Op vraag kunnen de publieke activiteiten van derden (die plaatsvinden in de Centrale) pgenmen wrden in de tweemaandelijkse prgrammaflder en p de website van de Centrale.

2 1. CONCERTZALEN: TURBINEZAAL/KELDERZAAL De zalen zijn ten vregste vanaf 8:00 ter beschikking van derden. Activiteiten eindigen ten laatste m 3: ALGEMENE BEPALINGEN CONCERTZALEN Er is een algemeen rkverbd in alle gebuwen van vzw De Centrale. De gebruiker is verantwrdelijk m dit rkverbd te handhaven in de tegewezen cncertzaal, de bijhrende trappenhal en sanitair. Indien de gebruiker nvldende maatregelen neemt m het rkverbd te handhaven kan, p basis van een verslag van de zaalverantwrdelijke van de centrale, verhuur aan deze gebruiker in de tekmst geweigerd wrden Prcedure Elke aanvraag tt een ingebruikneming van een zaal dient schriftelijk gericht te wrden aan vzw De Centrale. De aanvrager gebruikt hiervr het vrziene aanvraagfrmulier zaalhuur. ( De aanvraag wrdt behandeld dr de medewerkers centrumbeheer, p basis waarvan een cntract wrdt afgeslten tussen de aanvrager en de vzw, vr wie ptreedt de algemene cördinatr. Bij ndertekening van het aanvraagfrmulier verklaart de aanvrager zich akkrd met de bepalingen van dit reglement Vrscht Een vrscht, gelijk aan de waarbrg en de huur, desgevallend verhgd met de huurprijs vr technieken wrdt vraf gevrderd. Pas na het strten van het verschuldigde bedrag wrdt de beschikbaarstelling van de zaal definitief van kracht. Na de activiteit wrdt het eindbedrag bepaald. In dit eindbedrag wrden alle bijkmende ksten verrekend: extra tezicht; extra technisch persneel; schnmaak; drank; catering; desgevallend: schade aan het gebuw. Indien de eindfactuur resulteert in een bedrag dat kleiner is dan het vrscht, dan wrdt het verschil terugbetaald. Indien de eindfactuur resulteert in een bedrag dat grter is dan het vrscht, dan wrdt het verschil gevrderd Annulatie De gebruiker kan de zaal kstels annuleren tt aan de uiterste annulatiedatum, zals aangegeven p het cntract. Na het verstrijken van de uiterste annulatiedatum wrdt bij annulatie de kstprijs van de zaalhuur 100% aangerekend. Dit bedrag wrdt verhgd met 242 indien er technische ndersteuning aangevraagd was, aangevuld met het eventueel, p vraag van de gebruiker, extra ingehuurd technisch materiaal dat niet kstels kan geannuleerd wrden.

3 Inhuding waarbrg Feiten die aanleiding kunnen geven tt (gedeeltelijke) inhuding van de waarbrg: Schade aan het gebuw f aan de rerende gederen; Ontvreemding van gederen; Niet naleving van de afspraken inzake schnmaak; Ksten aan het adres van De Centrale als gevlg van niet naleving van geldende wettelijke bepalingen en reglementeringen Uitznderingen Het dagelijks bestuur van vzw De Centrale is gemachtigd m in uitznderingsgevallen accmmdaties gratis f tegen verminderde prijs ter beschikking te stellen en/f de waarbrg te verminderen f te laten vallen. Een uitzndering kan vrzien wrden vr activiteiten/rganisatren die vlden aan vlgende bepalingen: Prfessinele, Semiprfessinele en amateurkunstenaars in pdiumkunsten en audivisuele kunsten; Met wnplaats in Gent; Met een ensemble dat etnisch cultureel divers is samengesteld en/f waarvan het werk refereert aan etnisch culturele diversiteit. Deze uitznderingsgevallen wrden elk jaar ter bekrachtiging aan de Raad van Bestuur vrgelegd Stadsdagen Het stadsbestuur beschikt ver 30 gratis stadsdagen per jaar in de turbinezaal f in de kelderzaal. Deze stadsdagen wrden dr het stadsbestuur tegewezen aan ptentiële gebruikers, steeds na raadpleging en in nderling verleg met het dagelijks bestuur van vzw De Centrale. Deze gratis stadsdagen zijn exclusief diensten (technische begeleiding, tezicht, ) 1.2. BASISPRIJZEN CONCERTZALEN Tarieven zaalhuur zie Bijlage 1 bij het reglement met betrekking tt het gebruik van zalen van het Intercultureel Centrum De Centrale Reductietarieven Er is een reductietarief vr erkende f betelaagde verenigingen en vr verenigingen met administratieve zetel in Gent die aangeslten zijn bij een erkende landelijke vereniging. erkende verenigingen: Verenigingen die in het kader van een gemeentelijk reglement van de Stad Gent het bewijs van erkenning kunnen vrleggen. Onderwijsinstellingen met zetel p het grndgebied Gent wrden hiermee gelijk gesteld. betelaagde verenigingen: verenigingen die structureel betelaagd wrden dr de Stad Gent ntvangen het statuut van betelaagde vereniging vr de peride van betelaging. In het geval een vereniging een prjectsubsidie ntvangt verkrijgt de vereniging het statuut van betelaagde vereniging vr beschikbaarstellingen van zalen verbnden aan het betelaagde prject. De bewijslast ligt bij de aanvragende vereniging. Minimaal met een belfte van telage vanwege het stadsbestuur wrden vrgelegd.

4 1.3. TECHNISCHE ONDERSTEUNING Het staat de gebruikers van de cncertzalen vrij m gebruik te maken van een eigen installatie vr licht en geluid en de bediening ervan. De gebruikers zijn wel verplicht m de audi ver de geluidsbegrenzer aan te sluiten. Er kan k gebruik gemaakt wrden van de diensten van De Centrale m te vrzien in de ndige pdiumtechnische ndersteuning. Bijlage 2 bij het reglement met betrekking tt het gebruik van zalen van het Intercultureel Centrum De Centrale. Tarieven technische ndersteuning 1.4. UITBATING BAR De gebruiker dient zelf de bar (Kelder- en Turbinezaal) uit te baten; de gebruiker is vrij in het bepalen van de verkpprijs; de dranken wrden steeds afgenmen van De Centrale; de drankenlijst met stckprijzen is verkrijgbaar p aanvraag; enkel de p de drankenlijst vermelde artikelen zijn vrradig; de gebruiker mag slechts na uitdrukkelijke gedkeuring van De Centrale en vermelding in het cntract andere drankmerken verkpen; p de verkp van deze dranken zal een kurkrecht wrden aangerekend, vereenkmstig de winstmarges van de nrmale stckverkp; het verkpen van sterke dranken is uitdrukkelijk verbden CATERING/KEUKEN Algemeen uitgangspunt: De rganisatie van catering vr evenementen in alle lkalen van vzw De Centrale zwel evenementen van De Centrale zelf als van derden - wrdt uitsluitend uitgeverd dr gebeurt dr de hreca afdeling van De Centrale. Uitznderingen (1) Mits het betalen van een uitkpsm van 3,00 per persn met een externe cateraar te werken (exclusief het gebruik van de keuken); (2) met externe cateraar te werken (exclusief het gebruik van de keuken), indien de hreca afdeling van De Centrale de gevraagde catering niet kan vrzien; (3) In geval van (1) f (2) ptineel de keuken van De Centrale bij te huren aan het vastgestelde tarief PLAATSBESCHRIJVING Indien een waarbrg wrdt gevraagd is een plaatsbeschrijving ndzakelijk. Vóór het gebruik van het betreffende lkaal, wrdt een tegensprekelijke plaatsbeschrijving pgemaakt. Indien de gebruiker bij de plaatsbeschrijving niet aanwezig kan zijn, dan met hij deze later cntrleren p haar juistheid. Vóór het gebruik wrdt de plaatsbeschrijving ndertekend met de vermelding gelezen en gedgekeurd. De lkalen wrden teruggegeven aan vzw De Centrale in de staat zals beschreven in de plaatsbeschrijving. Elke schade zal wrden hersteld p ksten van de gebruiker.

5 1.7. VERZEKERINGEN De gebruiker is verplicht een brandverzekering en een verzekering burgerlijke en cntractuele aansprakelijkheid af te sluiten vr de gehele duur van het gebruik van de lkalen en/f het gebuw. Hij maakt daarte gebruik van de verzekeringsplissen die vzw De centrale hiervr bij ETHIAS heeft afgeslten. De gebruiker levert het bewijs van betaling van de verzekering af vóór de start van de acticiteit. Slechts mits het uitdrukkelijk akkrd van het dagelijks bestuur van de vzw kunnen de gebruikers ntslagen wrden van het afsluiten van een brandverzekering en een verzekering burgerlijke en cntractuele aansprakelijkheid MAXIMUM CAPACITEIT De veiligheidsnrmen van de Brandweerdienst en de Plitiedienst meten dr de rganisatren strikt nageleefd wrden. Vzw De Centrale nch haar aangestelden kunnen enige aansprakelijkheid dragen vr de schadelijke gevlgen die rechtstreeks f nrechtstreeks in enig verband staan met het telaten van persnen bven het tegestane aantal. Maximum aantal tegelaten persnen turbinezaal: Staand: 362 persnen Zittend: 276 persnen Zittend aan tafels: 200 persnen Maximum aantal tegelaten persnen kelderzaal Staand: 200 persnen Zittend: 150 persnen Zittend aan tafels: 100 persnen 1.9. GELUIDSBEGRENZING In de turbinezaal wrdt bij cncerten, fuiven en live-events steeds met een vaste geluidsbegrenzer gewerkt. Er is een geluidsbegrenzer aanwezig p de vaste installatieaansluiting van De Centrale Bij gebruik van de cncertzalen (turbinezaal/kelderzaal) is de gebruiker verplicht zich te huden aan vlgende geluidsbeperkingen: Turbinezaal: 96dbA (vanaf 00u: 90dbA) Kelderzaal: 100dbA (vanaf 00u: 96dbA) GRATIS TICKETS De rganisatr van een publieksevenement waarvr tegangsgeld gevraagd wrdt, stelt 5 gratis tickets ter beschikking van De Centrale.

6 2. KLEINE LOKALEN (VERGADER-, LES- EN DANSLOKALEN) De zalen zijn ten vregste vanaf 8:30 ter beschikking van derden. Activiteiten eindigen ten laatste m 23u30. Om zveel mgelijk gebruikers de kans te geven gebruik te maken van de kleine lkalen kan de terbeschikkingstelling beperkt wrden tt maximum 2 dagen/week en maximum 2 uur/dag. Bij gratis terbeschikkingstellingen kan het altijd gebeuren dat er lkaalverschuivingen f annulaties zijn Onmiddellijk na de activiteit wrdt de gebruikte zaal dr de huurder pgeruimd en wrdt het meubilair teruggeplaatst in de standaardpstelling. Vlgende zaken zijn verbden bij het gebruik van de kleine lkalen: de lkalen zijn bestemd vr repetitie, lessen f vergadering, geen feestjes (daarvr kan de beschikbaarheid van de cncertzalen geraadpleegd wrden); er mgen geen etenswaren genuttigd wrden in de kleine lkalen (daarvr kan u eventueel terecht in het leescafé); net zals in de rest van het gebuw is er een strikt rkverbd in de lkalen, bij vertreding wrdt de huurder uitgeslten van verhuur vr de rest van het seizen (september/juni). Dranken wrden bij vrkeur genuttigd in het leescafé. Indien er dranken meegenmen wrden naar de lkalen wrden deze bij einde van de activiteit teruggebracht Uitznderingen Het dagelijks bestuur van vzw De Centrale is gemachtigd m in uitznderingsgevallen accmmdaties gratis f tegen verminderde prijs ter beschikking te stellen en/f de waarbrg te verminderen f te laten vallen. Een uitzndering kan vrzien wrden vr activiteiten/rganisatren die vlden aan vlgende bepalingen: Prfessinele, Semiprfessinele en amateurkunstenaars in pdiumkunsten en audivisuele kunsten; Met wnplaats in Gent; Met een ensemble dat etnisch cultureel divers is samengesteld en/f waarvan het werk refereert aan etnisch culturele diversiteit. Deze uitznderingsgevallen wrden elk jaar ter bekrachtiging aan de Raad van Bestuur vrgelegd Prcedure Elke aanvraag tt een ingebruikneming van een zaal dient schriftelijk gericht te wrden aan vzw De Centrale. De aanvrager gebruikt hiervr het vrziene aanvraagfrmulier zaalhuur. ( Bij ndertekening van het aanvraagfrmulier verklaart de aanvrager zich akkrd met de bepalingen van dit reglement De aanvraag wrdt behandeld dr de medewerkers centrumbeheer, p basis waarvan een vereenkmst wrdt afgeslten tussen de aanvrager en de vzw, vr wie ptreedt de algemene cördinatr Annulatie Bij het gebruik van de kleine lkalen mag tt de dag vóór de ingebruikname geannuleerd wrden. Indien een gebruiker twee peenvlgende keren znder verwittigen de aangevraagde lkalen niet in gebruik neemt, kan vzw De Centrale de terbeschikkingstelling vr de aangevraagde peride annuleren.

7 2.4. Basisprijs De huurprijs vr de kleine vergader- les- f repetitielkalen wrdt vastgesteld per lkaal en per dagdeel (vrmiddag, namiddag f avnd) zie: Bijlage 1 bij het reglement met betrekking tt het gebruik van zalen van het Intercultureel Centrum De Centrale - Tarieven zaalhuur Reductietarief Er is een reductietarief vr erkende f betelaagde verenigingen en vr verenigingen met administratieve zetel in Gent die aangeslten zijn bij een erkende landelijke vereniging. erkende verenigingen: Verenigingen die in het kader van een gemeentelijk reglement van de Stad Gent het bewijs van erkenning kunnen vrleggen. Onderwijsinstellingen met zetel p het grndgebied Gent wrden hiermee gelijk gesteld. betelaagde verenigingen: verenigingen die structureel betelaagd wrden dr de Stad Gent ntvangen het statuut van betelaagde vereniging vr de peride van betelaging. In het geval een vereniging een prjectsubsidie ntvangt verkrijgt de vereniging het statuut van betelaagde vereniging vr beschikbaarstellingen van zalen verbnden aan het betelaagde prject. De bewijslast ligt bij de aanvragende vereniging. Minimaal met een belfte van telage vanwege het stadsbestuur wrden vrgelegd.

Organisatorsreglement beurs- en evenementenhal t Bau-huis

Organisatorsreglement beurs- en evenementenhal t Bau-huis Organisatrsreglement beurs- en evenementenhal t Bau-huis Artikel 1: Infrastructuur Het Autnm Gemeentebedrijf t Bau-huis staat in vr de ter beschikking stelling van de infrastructuur van de beurs- en evenementenhal

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Muziekcentrum Trix

Huishoudelijk reglement Muziekcentrum Trix Huishudelijk reglement Muziekcentrum Trix Aard van de activiteiten De lkalen van Trix wrden niet ter beschikking gesteld vr de vlgende activiteiten f deleinden: Activiteiten die verlast verrzaken aan de

Nadere informatie

Experience Center. Praktische Informatie Ruimteverhuur. EXPERIENCE CENTER VANROEY.BE Antwerpseweg 116h, Geel

Experience Center. Praktische Informatie Ruimteverhuur. EXPERIENCE CENTER VANROEY.BE Antwerpseweg 116h, Geel Experience Center Praktische Infrmatie Ruimteverhuur EXPERIENCE CENTER VANROEY.BE business@vanrey.be 014 470 605 Antwerpseweg 116h, Geel Experience Center Ruimteverhuur Alle praktische infrmatie Organiseer

Nadere informatie

ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden

ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden INTERN REGLEMENT EN ALGEMENE VOORWAARDEN ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden 1.1 - Tenzij er een vrafgaand geschreven akkrd is van PARKING, heeft het luter feit van in de inrichting binnen te

Nadere informatie

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie.

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie. Reglement betreffende een Prvinciale herkenbaarheid bij elke vrm van prvinciale subsidie. DE PROVINCIERAAD VAN WEST - VLAANDEREN, Overwegende dat het belang van de prvinciale herkenbaarheid, naar aanleiding

Nadere informatie

Verhuurcontract lokalen KSA Droeshout

Verhuurcontract lokalen KSA Droeshout Verhuurcntract lkalen KSA Dreshut Belangrijk: Hiernder vlgen de reglementen en het cntract in verband met de verhuur van nze lkalen. Als u ns terrein wil huren, met u zich huden aan dit huishudelijk regelement.

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 1.0-28/10/2009 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument.

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 3.0-1/7/2011 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument. De

Nadere informatie

dat u gemakkelijker het huurcontract kunt opzeggen als u een koper voor de woning heeft gevonden.

dat u gemakkelijker het huurcontract kunt opzeggen als u een koper voor de woning heeft gevonden. Telichting huurcntract Tijdelijke verhuur p basis Leegstandwet behrende bij het huurcntract p de website van Vereniging Eigen Huis datum van pstellen telichting: 14 december 2012 Inleiding Het verhuren

Nadere informatie

GEBRUIKSREGLEMENT Zomertent 2014 1. Algemene informatie Twee opties: Kleine hal Kleine & grote hal

GEBRUIKSREGLEMENT Zomertent 2014 1. Algemene informatie Twee opties: Kleine hal Kleine & grote hal Besluit: Artikel 1 Gedkeuring te hechten aan het aangepaste gebruiksreglement van de zmertent 2014 waarbij de rganisatren bijkmend 12 uur krijgen vr de pbuw en 12 uur vr de afbuw van de activiteit. Deze

Nadere informatie

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers Oprep erkenning en subsidiëring van grepsgericht aanbd pvedingsndersteuning dr vrijwilligers In het kader van het versterken van aanbd pvedingsndersteuning in de Huizen van het Kind lanceert Kind en Gezin

Nadere informatie

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Dit aanvraagfrmulier is bedeld vr een eenmalige subsidie. Een eenmalige subsidie wrdt verleend vr een eenmalige activiteit f ander incidenteel

Nadere informatie

Gebruikersreglement Openbare Bibliotheek Genk. Artikel 1 Dit reglement is van toepassing in de Openbare Bibliotheek Genk.

Gebruikersreglement Openbare Bibliotheek Genk. Artikel 1 Dit reglement is van toepassing in de Openbare Bibliotheek Genk. Gebruikersreglement Openbare Biblitheek Genk Artikel 1 Dit reglement is van tepassing in de Openbare Biblitheek Genk. Artikel 2 Iedereen is welkm in de biblitheek en mag gratis alle aanwezige dcumenten

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/1 Invulling van het begrip dagelijks bestuur in de zin

Nadere informatie

KINDEREN EN JONGEREN.

KINDEREN EN JONGEREN. SubsidiereglementJEUGDWERK VOOR MAATSCHAPPELIJK KWETSBARE KINDEREN EN JONGEREN. Art. 1 : Delstelling Dit reglement begt de financiële ndersteuning van rganisaties die jeugdwerk aanbieden aan maatschappelijk

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Prvincie Ost-Vlaanderen Gemeentebestuur WICHELEN DE GEMEENTERAAD VAN WICHELEN UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van wensdag 26 augustus 2015 Aanwezig: Afwezig: Verntschuldigd:

Nadere informatie

REGIONALE SAMENWERKINGS- OVEREENKOMST UITPAS MEETJESLAND. 1. UiTPAS 2. PARTNERS 3. RELEVANTE DOCUMENTEN

REGIONALE SAMENWERKINGS- OVEREENKOMST UITPAS MEETJESLAND. 1. UiTPAS 2. PARTNERS 3. RELEVANTE DOCUMENTEN REGIONALE SAMENWERKINGS- OVEREENKOMST UITPAS MEETJESLAND 1. UiTPAS Deelname aan vrijetijdsactiviteiten is een recht vr iedereen. In dat kader ntwikkelde publiq de UiTPAS. Een participatiebevrderend prject

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementen

Aanvraagformulier evenementen Aanvraagfrmulier evenementen Aan de hand van dit dcument kan u al de ndige gegevens en aanvragen bezrgen aan het feestlket van de gemeente Lepldsburg. LET OP: dit frmulier is enkel vr de vergunningen die

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementen

Aanvraagformulier evenementen Aanvraagfrmulier evenementen Aan de hand van dit dcument kan u al de ndige gegevens en aanvragen bezrgen aan het feestlket van de gemeente Lepldsburg. LET OP: dit frmulier is enkel vr de vergunningen die

Nadere informatie

REGLEMENT VANAF 1 JANUARI 2017 VOOR HUUR POLYVALENTE ZAAL DE HOEVE OCMW-ZEMST- HOOGSTRAAT ZEMST

REGLEMENT VANAF 1 JANUARI 2017 VOOR HUUR POLYVALENTE ZAAL DE HOEVE OCMW-ZEMST- HOOGSTRAAT ZEMST REGLEMENT VANAF 1 JANUARI 2017 VOOR HUUR POLYVALENTE ZAAL DE HOEVE OCMW-ZEMST- HOOGSTRAAT 69 1980 ZEMST I. ALGEMENE HUURVOORWAARDEN ---------------------------------------------------- 1. GEBRUIKERSCATEGORIEN

Nadere informatie

REGLEMENT AFDELING TENNIS

REGLEMENT AFDELING TENNIS REGLEMENT AFDELING TENNIS HOOFDSTUK 1 : ALGEMENE REGELS 1. Zijn aangeslten bij de tennis afdeling, ieder R.L.T.C. lid, die zijn lidgeld betaald heeft vr het beefenen van tennis vr het lpende seizen. 2.

Nadere informatie

ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS

ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS 1. Gegevens rganisatie - Naam rganisatie : - Juridisch statuut : - Maatschappelijke zetel : - Telefnnummer en eventueel emailadres : - Omschrijving sciale delstelling : 2.

Nadere informatie

Het bewind. Inleiding

Het bewind. Inleiding Het bewind Inleiding Wanneer iemand meerderjarig is, wrdt hij juridisch zelfstandig. De persn kan bijvrbeeld cntracten afsluiten, een bankrekening penen, Smmigen zijn hierte echter niet in staat. Deze

Nadere informatie

Het herroepingsrecht voor buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten. Boek VI van het Wetboek van economisch recht (art. VI.67 en volgende WER)

Het herroepingsrecht voor buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten. Boek VI van het Wetboek van economisch recht (art. VI.67 en volgende WER) Het herrepingsrecht vr buiten verkpruimten geslten vereenkmsten Bek VI van het Wetbek van ecnmisch recht (art. VI.67 en vlgende WER) Binnen welke termijn mag de cnsument zijn herrepingsrecht den gelden?

Nadere informatie

Reglement goedkope energielening FRGE

Reglement goedkope energielening FRGE Reglement gedkpe energielening FRGE Particuliere bewners niet-delgrep & particuliere verhuurders 1 Definities 1.1 Lkale Entiteit is een instantie die, p het niveau van één f meerdere gemeenten, instaat

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR DE VERKORTE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN

OVEREENKOMST VOOR DE VERKORTE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN OVEREENKOMST VOOR DE VERKORTE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN - Gegevens rganisatie/ bedrijf Naam:..... Adres maatschappelijke zetel: Ondernemingsnummer: Hierbij vertegenwrdigd dr:... Functie vertegenwrdiger:.....

Nadere informatie

Toelichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB)

Toelichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB) Telichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB) Uitgangspunten Het Criterium Vlaams-Brabant (CVB)is de pvlger van het B-Circuit. De hfdredenen vr deze wijziging zijn: Het Prvinciaal Bestuur stelt vast

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERHUUR CAFETARIA/POLYVALENTE RUIMTEN HUIS DRIANE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERHUUR CAFETARIA/POLYVALENTE RUIMTEN HUIS DRIANE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERHUUR CAFETARIA/POLYVALENTE RUIMTEN HUIS DRIANE De beschikbare ruimten zijn gelegen in de grep van assistentiewningen en lkaal dienstencentrum Huis Driane, Mlenstraat 56 2270

Nadere informatie

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid Reglement Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland Zuid DEFINITIES Artikel 1: Dit reglement verstaat nder: crpratie: de bij de Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland zuid aangeslten rganisatie p wiens handelen

Nadere informatie

Aansluitingstarieven 2012-2015

Aansluitingstarieven 2012-2015 Aansluitingstarieven 2012-2015 DE TARIFAIRE VOORWAARDEN VOOR DE KLANTEN DIRECT AANGESLOTEN OP HET ELIA- NET De tarifaire vrwaarden vr elke aansluiting p het Elia-net, zals bepaald dr de beslissing van

Nadere informatie

INLICHTINGENFORMULIER SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST (1 per kind)

INLICHTINGENFORMULIER SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST (1 per kind) INLICHTINGENFORMULIER SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST (1 per kind) 1 INFO KINDEROPVANG Naam: 3Wplus Kinderpvang Adres: Brusselsesteenweg 617, 1731 Zellik Mallebt Huizingen A. Vaucampslaan 80, 1654 Huizingen

Nadere informatie

Controleprotocol Sociaal Domein

Controleprotocol Sociaal Domein Cntrleprtcl Sciaal Dmein Cntrleprtcl vr de accuntantscntrle bij: dr de gemeenten in de regi Amersfrt* gesubsidieerde rganisaties vr Jeugdzrg en WMO dr de gemeenten in de regi Amersfrt f dr de gemeente

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 april 2013 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 1/1 Prvinciaal Biblitheekcentrum. Aanpassing van het

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementen

Aanvraagformulier evenementen Aanvraagfrmulier evenementen Aanvraagfrmulier Evenementen fuiven bijzndere activiteiten wijkfeesten Aan de hand van dit dcument kan u al de ndige gegevens en aanvragen bezrgen aan het feestlket van de

Nadere informatie

WAARBORG TAX SHELTER Algemene Voorwaarden

WAARBORG TAX SHELTER Algemene Voorwaarden WAARBORG TAX SHELTER Algemene Vrwaarden Avenue des Nerviens, 85, b 2, Nerviërslaan Bruxelles 1040 Brussel Tel (02) 526 00 10 Fax (02) 526 00 11 BCE 0427 765 248 FSMA 45471 inf@vdhc.be www.vdhc.be UW CONTRACT

Nadere informatie

INFOBUNDEL ZAAL DE KESEL

INFOBUNDEL ZAAL DE KESEL INFOBUNDEL ZAAL DE KESEL Deze infbundel is een aanvulling p het retributiereglement en het huishudelijk reglement p het gebruik van de zalen van het gemeenschapscentrum. Er wrdt meer duiding gebden bij

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSVELD JEUGD M.B.T.MEERJARENPLAN

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSVELD JEUGD M.B.T.MEERJARENPLAN SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSVELD JEUGD M.B.T.MEERJARENPLAN 2014-2019 Gemeentebestuur Zulte - jeugddienst Centrumstraat 10 9870 Zulte T 09 280 96 05 F 09 280 96 09 jeugd@zulte.be www.zulte.be/jeugd 1. Telagen

Nadere informatie

Veenendaalse Atletiek Vereniging. Reglement Kantine-Commissie. ( doel / taken / bevoegdheden )

Veenendaalse Atletiek Vereniging. Reglement Kantine-Commissie. ( doel / taken / bevoegdheden ) Veenendaalse Atletiek Vereniging Reglement Kantine-Cmmissie ( del / taken / bevegdheden ) Mei 2015 Reglement Kantine-Cmmissie VAV ( del / taken / bevegdheden ) Inleiding. In de Statuten van de Veenendaalse

Nadere informatie

Voorwaarden waaraan een arts moet voldoen om geaccrediteerd te worden en te blijven

Voorwaarden waaraan een arts moet voldoen om geaccrediteerd te worden en te blijven BIJLAGE 2: VOORWAARDEN VOOR ACCREDITERING Brn: http://www.riziv.be/care/nl/dctrs/accreditatin/individual accreditatin/cnditins accreditatin.htm Vrwaarden waaraan een arts met vlden m geaccrediteerd te

Nadere informatie

REGLEMENT RENTELOZE LENINGEN CULTUUR-, JEUGD- EN SPORTSECTOR

REGLEMENT RENTELOZE LENINGEN CULTUUR-, JEUGD- EN SPORTSECTOR dienst sprt R E G L E M E N T Gemeenteraad van 30-06-2016 REGLEMENT RENTELOZE LENINGEN CULTUUR-, JEUGD- EN SPORTSECTOR Artikel 1: Algemeen Binnen de grenzen van het gedgekeurde budget verleent de stad

Nadere informatie

AFSPRAKENNOTA ORGANISATIE EN DE VRIJWILLIGER

AFSPRAKENNOTA ORGANISATIE EN DE VRIJWILLIGER AFSPRAKENNOTA ORGANISATIE EN DE VRIJWILLIGER 1. Organisatie Naam Adres ADO Icarus vzw Kempische Steenweg 293 3500 Hasselt Tel.nr e-mail Sciale delstelling Werking van de rganisatie 011 85 84 66 (tussen

Nadere informatie

Veiligheidsreglement van toepassing voor derden die werken uitvoeren in de Koninklijke Bibliotheek van België (KBR)

Veiligheidsreglement van toepassing voor derden die werken uitvoeren in de Koninklijke Bibliotheek van België (KBR) 1 Veiligheidsreglement van tepassing vr derden die werken uitveren in de Kninklijke Biblitheek van België (KBR) Dit reglement sluit aan bij de tepassing van de wet van 4 augustus 1996 betreffende het welzijn

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID 1. Inleiding & definities RES is een netwerk van lkale bedrijven, km's, handelaars en persnen, die vrije berepen uitefenen. Particulieren wrden gemtiveerd m aan te kpen

Nadere informatie

OVERZICHT VORMINGSINITIATIEVEN PRAXISP

OVERZICHT VORMINGSINITIATIEVEN PRAXISP Praktijkcentrum Psychlgie en Pedaggische Wetenschappen OVERZICHT VORMINGSINITIATIEVEN PRAXISP Er zijn in PraxisP verschillende mgelijkheden m een vrmingsinitiatief te rganiseren, nl.: 1. Lezingenreeks

Nadere informatie

Modellencontract. TFP(Time for Prints)/TFCD (Time for CD) Contract tussen Model en amateurfotograaf. Naam :... Adres :... Postcode/Woonplaats :...

Modellencontract. TFP(Time for Prints)/TFCD (Time for CD) Contract tussen Model en amateurfotograaf. Naam :... Adres :... Postcode/Woonplaats :... Mdellencntract TFP(Time fr Prints)/TFCD (Time fr CD) Cntract tussen Mdel en amateurftgraaf Ondergetekenden: Naam :... Adres :... Pstcde/Wnplaats:... Telefn :... Email/Website :... Hierna genemd Ftgraaf,

Nadere informatie

WOONOVEREENKOMST ASSISTENTIEWONINGEN (1-40)

WOONOVEREENKOMST ASSISTENTIEWONINGEN (1-40) wn- en zrgcentrum WOONOVEREENKOMST ASSISTENTIEWONINGEN (1-40) DOCUMENT: 11/2014 28/01/2015 Tussen enerzijds de VZW Wnzrgcentrum De Vrzienigheid die de assistentiewningen beheert, gelegen Kerkhfstraat 31,

Nadere informatie

toezichtsplan zwembad de Kloet versie 1 augustus 2008 Protocol toezichthouden voor huurders 1 van 5

toezichtsplan zwembad de Kloet versie 1 augustus 2008 Protocol toezichthouden voor huurders 1 van 5 tezichtsplan zwembad de Klet Prtcl tezichthuden vr huurders 1 van 5 tezichtsplan zwembad de Klet Bij alle activiteiten van de huurders waarbij zich persnen in de zwemzaal bevinden, dienen er vldende en

Nadere informatie

Subsidiereglement ondersteuning wijkinitiatief - WIJK IN ACTIE -

Subsidiereglement ondersteuning wijkinitiatief - WIJK IN ACTIE - Subsidiereglement ndersteuning wijkinitiatief - WIJK IN ACTIE - Artikel 1 - Del Dr de tekenning van subsidie ndersteuning wijkinitiatief wil de stad Reselare die initiatieven die bijdragen tt de leefbaarheid

Nadere informatie

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012 Veel gestelde vragen huurbeleid 18 ktber 2012 Algemeen: 1. Waarm kmt er een nieuw huurbeleid? Een aantal ntwikkelingen heeft ervr gezrgd dat wij ns huurbeleid hebben aangepast. Deze ntwikkelingen zijn:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden www.grandesvillasdefrance.{be nl}

Algemene voorwaarden www.grandesvillasdefrance.{be nl} Algemene vrwaarden Grandes Villas de France stelt haar webplatfrm www.grandesvillasdefrance.{be nl} ter beschikking van de verhuurder/eigenaar/aanbieder vr de prmtie en de publiciteit van diens vakantievilla.

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidieregeling woonboten

Aanvraagformulier subsidieregeling woonboten Klant, Markt & Relaties Planadvies & Vergunningen v.201102 Aanvraagfrmulier subsidieregeling wnbten De aanvraag wrdt ingediend p grnd van de Subsidieregeling rilering wnbten AGV, 22 mei 2008, nr. AB 08/018;

Nadere informatie

Gastouderbureau Noorderlicht

Gastouderbureau Noorderlicht Algemene richtlijnen: Vraag- en gastuders wrden geacht kennis te hebben genmen van de werkwijze van ; Gastuders wrden geacht bij aanvang van de pvang te handelen cnfrm het pedaggisch plan; hanteert de

Nadere informatie

Academiejaar 2013-2014

Academiejaar 2013-2014 Arteveldehgeschl Dienst studieadvies Hgprt 15 9000 Gent Tel. 09/234 90 30 studieadvies@arteveldehs.be Gids vr studenten: studie en werk/ndernemerschap/kunst/plitiek/ studentenvertegenwrdiging/sciale f

Nadere informatie

Algemene informatie voor studenten: 1 ste examenperiode mei/juni academiejaar

Algemene informatie voor studenten: 1 ste examenperiode mei/juni academiejaar Algemene infrmatie vr studenten: 1 ste examenperide mei/juni academiejaar 2018-2019 Inhud Algemene kalender... 1 Laatste lesdag... 1 Zmervakantie... 1 Examenperide... 1 Examenrster... 2 Examenlijsten en

Nadere informatie

Interne Clubreglement BBC Wytewa vzw

Interne Clubreglement BBC Wytewa vzw Datum 01.04.2015 Interne Clubreglement BBC Wytewa vzw ARTIKEL 1 Dit reglement is van tepassing p alle leden van de Basketbalclub Wytewa vzw en de leden van de VZW. Wie als lid verbnden is, f tetreedt,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement beoordelingscomité Starterscontract

Huishoudelijk reglement beoordelingscomité Starterscontract Huishudelijk reglement berdelingscmité Starterscntract Gedgekeurd in de gemeenteraad van 22 maart 2010 Gewijzigd in de gemeenteraad van 14 december 2015 Bekendgemaakt p 25 maart 2010 en 15 december 2015

Nadere informatie

Huisregelement opvang Kiddyzz

Huisregelement opvang Kiddyzz Huisregelement pvang Kiddyzz Deze huisregels gelden in cmbinatie met de vereenkmst van pdracht tussen uders/verzrgers en gastuder, welke dr beide partijen ndertekend zijn. Alle vraaguders dienen van deze

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden

Algemene Leveringsvoorwaarden Algemene Leveringsvrwaarden 1. Tepasselijkheid 1.1 Deze algemene vrwaarden zijn van tepassing p alle ffertes en alle vereenkmsten, en de uitvering daarvan, welke dr WaterWerk Training, Caching & Cnsultancy

Nadere informatie

Klik hier als u tekst wilt invoeren. Klik hier als u tekst wilt invoeren. Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Klik hier als u tekst wilt invoeren. Klik hier als u tekst wilt invoeren. Klik hier als u tekst wilt invoeren. wn- en zrgcentrum WOONOVEREENKOMST ASSISTENTIEWONINGEN DOCUMENT/ 09/2010 Tussen enerzijds de VZW Wnzrgcentrum De Vrzienigheid die de assistentiewningen beheert, gelegen Kerkhfstraat 31, te 3950 Bchlt,

Nadere informatie

Aanmeldformulier cursus

Aanmeldformulier cursus Aanmeldfrmulier cursus Cursus Prijs Gegevens Deelnemer Geslacht Achternaam* Vrletter(s)* Repnaam* Man / Vruw Gebrtedatum* Gebrtegemeente* Gebrteland* Burgerservicenummer* Berep / Functie Adresgegevens

Nadere informatie

HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER

HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER 1 JUNI 2015 HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER SEYS VEERLE PROVINCIEBESTUUR WEST-VLAANDEREN Hug Verriesstraat 22 8800 ROESELARE Vrwrd Sinds 1971 ndersteunt de prvincie

Nadere informatie

Aanmeldformulier voor Partnerschap Vernieuwing Bouw

Aanmeldformulier voor Partnerschap Vernieuwing Bouw Aanmeldfrmulier vr Partnerschap Vernieuwing Buw ALGEMENE GEGEVENS OVER DE ORGANISATIE 1. Naam van de rganisatie 2. Ingangsdatum partnerschap 3. Cntactgegevens algemeen Pstbusnummer Pstcde + plaats Straatnaam

Nadere informatie

Subsidieregelment ondersteuning wijkinitiatief - WIJK IN ACTIE -

Subsidieregelment ondersteuning wijkinitiatief - WIJK IN ACTIE - Subsidieregelment ndersteuning wijkinitiatief - WIJK IN ACTIE - Artikel 1 - Del Dr de tekenning van subsidie ndersteuning wijkinitiatief wil de stad Reselare die initiatieven die bijdragen tt de leefbaarheid

Nadere informatie

De toezichtstaken van de Partijen Het doel van dit convenant

De toezichtstaken van de Partijen Het doel van dit convenant Cnvenant inzake de samenwerking bij het tegengaan van ntelaatbaar gedrag van externe accuntants, accuntantsrganisaties en (mede)beleidsbepalers tussen de Belastingdienst en de Stichting Autriteit Financiële

Nadere informatie

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderpvang KOM Kinderpvang verzrgt kinderpvang vr kinderen in de leeftijdsgrep 0 tt en met 12 jaar. Alle medewerkers van de stichting zetten zich vlledig in m kwalitatief

Nadere informatie

Reglement renteloze energielening FRGE

Reglement renteloze energielening FRGE Reglement rentelze energielening FRGE Particuliere bewners delgrep 1 Definities 1.1 Lkale Entiteit is een instantie die, p het niveau van één f meerdere gemeenten, instaat vr de lkale realisering van de

Nadere informatie

GOVERNANCE MVO PLATFORM

GOVERNANCE MVO PLATFORM Gvernancedcument MVO Platfrm, 22 nvember 2012 GOVERNANCE MVO PLATFORM Inleiding Het MVO Platfrm is een in 2002 pgericht infrmeel samenwerkingsverband van maatschappelijke rganisaties 1 en vakbndsrganisaties

Nadere informatie

Informatie voor scholen

Informatie voor scholen Infrmatie vr schlen Niet alleen studenten, maar k schlen kunnen rekenen p een gede samenwerking met Travel2Cnnect als partner. Dr nze jarenlange persnlijke ervaring met stagiaires, vrijwilligers en lkale

Nadere informatie

AANVRAAGDOSSIER SUBSIDIEREGLEMENT voor erkende Kortenbergse cultuurverenigingen ACTIVITEITEN

AANVRAAGDOSSIER SUBSIDIEREGLEMENT voor erkende Kortenbergse cultuurverenigingen ACTIVITEITEN AANVRAAGDOSSIER SUBSIDIEREGLEMENT vr erkende Krtenbergse cultuurverenigingen ACTIVITEITEN 2016-2017 Belangrijk: - Lees grndig het subsidiereglement (zie bijlage) na. Dit is de algemene basis waarp het

Nadere informatie

Wat moet u inleveren bij een woningruil

Wat moet u inleveren bij een woningruil Wat met u inleveren bij een wningruil Dit frmulier met u samen met nderstaande gegevens inleveren. Dit geldt k vr uw medebewners (behalve kinderen). Uittreksel wnhistrie (niet van tepassing als u nu huurt

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Algemene Voorwaarden Thuiswinkel

Algemene voorwaarden. Algemene Voorwaarden Thuiswinkel Algemene vrwaarden Algemene Vrwaarden Thuiswinkel Deze Algemene Vrwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie zijn tt stand gekmen in verleg met de Cnsumentenbnd in het kader van de Cördinatiegrep

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG 2009. Aanvraagformulier subsidieverlening jeugd, jongeren en gehandicaptenwerk

SUBSIDIEAANVRAAG 2009. Aanvraagformulier subsidieverlening jeugd, jongeren en gehandicaptenwerk SUBSIDIEAANVRAAG 2009 Aanvraagfrmulier subsidieverlening jeugd, jngeren en gehandicaptenwerk Ten beheve van de aanvraag tt subsidieverlening met gebruik wrden gemaakt van dit Aanvraagfrmulier tt subsidieverlening

Nadere informatie

gemeenteraadscommissie financiën, mobiliteit, toerisme, binnengemeentelijke decentralisatie en middenstand

gemeenteraadscommissie financiën, mobiliteit, toerisme, binnengemeentelijke decentralisatie en middenstand gemeenteraadscmmissie financiën, mbiliteit, terisme, binnengemeentelijke decentralisatie en middenstand Ontwerpbesluit Zitting van 23 mei 2017 A-punt Ondernemen en Stadsmarketing 31 2017_GR_00315 Initiatieven

Nadere informatie

Toegangscontrole en (voor)aanmelding

Toegangscontrole en (voor)aanmelding Tegangscntrle en (vr)aanmelding Telichting ISPS Sinds 1 juli 2004 zijn passagiersschepen en vrachtschepen (BT 500 en meer) die internatinale reizen maken en havenfaciliteiten die deze vr internatinale

Nadere informatie

Cubro BVBA Algemene voorwaarden

Cubro BVBA Algemene voorwaarden Cubr BVBA Algemene vrwaarden Hiernder vindt u de algemene vrwaarden van Cubr BVBA. Deze vrwaarden zijn van tepassing p alle geleverde diensten en gemaakte vereenkmsten dr Cubr BVBA, tenzij expliciet anders

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT LOVENDEGEM GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID

SUBSIDIEREGLEMENT LOVENDEGEM GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID GR 30.08.2012 SUBSIDIEREGLEMENT LOVENDEGEM GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID TITEL I: ALGEMENE BEPALINGEN HOOFDSTUK 1: De verenigingen en persnen die subsidies kunnen verkrijgen Artikel 1. De erkende

Nadere informatie

Reglement betoelaging lotgenotengroepen. Kom op tegen Kanker

Reglement betoelaging lotgenotengroepen. Kom op tegen Kanker Reglement betelaging ltgentengrepen Km p tegen Kanker 1. Del Km p tegen Kanker wil ltgentengrepen stimuleren, begeleiden en ndersteunen een kwaliteitsvlle werking uit te buwen. Dit det ze nder meer dr

Nadere informatie

Subsidiereglement Klimaatneutrale initiatieven en buurten

Subsidiereglement Klimaatneutrale initiatieven en buurten Subsidiereglement Klimaatneutrale initiatieven en buurten INHOUDSTAFEL Artikel 1 DOELSTELLING VAN DIT SUBSIDIEREGLEMENT... 2 Artikel 2 ACHTERGROND VAN DIT SUBSIDIEREGLEMENT... 2 Artikel 3 DEFINITIES...

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN RP WELLNESS

ALGEMENE VOORWAARDEN RP WELLNESS ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN RP WELLNESS Artikel 1 - Definities RP Wellness: Het nderdeel van Rmpt Vakanties dat zich bezig hud met de Wellness en Beauty centra p de Rmpt parken (de Parel

Nadere informatie

Functiebeschrijving Toezicht en onderhoudsmedewerker vrijetijdsgebouw & conciërge gemeenschapscentrum en vrijetijdsgebouw

Functiebeschrijving Toezicht en onderhoudsmedewerker vrijetijdsgebouw & conciërge gemeenschapscentrum en vrijetijdsgebouw Functiebeschrijving Tezicht en nderhudsmedewerker vrijetijdsgebuw & cnciërge gemeenschapscentrum en vrijetijdsgebuw 1. Plaats in de rganisatie De medewerker rapprteert rechtstreeks aan het afdelingshfd

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV

ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV 1 ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV I. ALGEMENE GEDEELTE Artikel 1 Definities In deze Algemene Verkp-, Leverings-, en Aannemingsvrwaarden wrdt verstaan nder: 123dubbelglas : 123dubbelglas bv, Niclaas

Nadere informatie

Retributiereglement voor de tijdelijke inname van parkeerplaatsen door middel van verkeerssignalisatie

Retributiereglement voor de tijdelijke inname van parkeerplaatsen door middel van verkeerssignalisatie Retributiereglement vr de tijdelijke inname van parkeerplaatsen dr middel van verkeerssignalisatie Artikel 1 Tepassingsgebied Vr de peride 1 mei 2017 tt en met 31 december 2019 wrdt een retributie geheven

Nadere informatie

CONCESSIEOVEREENKOMST Concessieverlening met vaststelling van de voorwaarden voor de uitbating van de gemeenteeigendom

CONCESSIEOVEREENKOMST Concessieverlening met vaststelling van de voorwaarden voor de uitbating van de gemeenteeigendom CONCESSIEOVEREENKOMST Cncessieverlening met vaststelling van de vrwaarden vr de uitbating van de gemeenteeigendm gelegen Kasteeldreef 61-2900 Schten (Fyer Cafetaria De Kelder) deel uitmakend van het privaat

Nadere informatie

VADEMECUM GESELECTEERDE PROJECTEN

VADEMECUM GESELECTEERDE PROJECTEN Diensten van de Vrzitter Cördinatie Wetenschappelijk Onderzek Cel Cntractueel Onderzek Zelfbestuursstraat 4 1070 Brussel VADEMECUM GESELECTEERDE PROJECTEN 1. Cntract - Ondertekening : z snel mgelijk :

Nadere informatie

Het SportAG beslist over alle zaken die niet vermeld staan in dit huishoudelijk reglement.

Het SportAG beslist over alle zaken die niet vermeld staan in dit huishoudelijk reglement. Aalst Sprt- SprtAG Autnm Gemeentebedrijf Sprt Crrespndentieadres: Kapellekensbaan 8, 9320 Erembdegem 053 77 93 00 inf@aalstsprt.be www.aalstsprt.be Huishudelijk reglement van het stedelijk zwembad 1. Algemene

Nadere informatie

Asbestbeleidsplan. Beleid en beheer asbest

Asbestbeleidsplan. Beleid en beheer asbest Asbestbeleidsplan Beleid en beheer asbest Dcumenttitel. Asbestbeleidsplan Status. Cncept Definitief Versie. 1.1 Datum. 22-03-2014 Organisatie. Wningcrpratie Rentree Opstellers. Wningcrpratie Rentree i.s.m.

Nadere informatie

VEILIGHEIDSENGAGEMENT CONTRACTANTEN

VEILIGHEIDSENGAGEMENT CONTRACTANTEN Bladzijde : 1/8 VEILIGHEIDSENGAGEMENT CONTRACTANTEN Het bedrijf: Adres: Registratienummer:. BTW-nr. :.... Fax : Telefn: E-mail: Vertegenwrdigd dr: Naam: Functie: Verklaart: kennis genmen te hebben van

Nadere informatie

Gebruiksvoorwaarden - trustbox v.2-21/06/2013

Gebruiksvoorwaarden - trustbox v.2-21/06/2013 TERMS OF USE DATA AFNEMERS Gebruiksvrwaarden - trustbx v.2-21/06/2013 1. Bereik 1.1. Trustbx B2C is een gedepneerd handelsmerk van GS1 Belgium & Luxemburg en is een database ('Database') die de exclusieve

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR JEUGD(WERK)INITIATIEVEN. 1) Omschrijving subsidie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR JEUGD(WERK)INITIATIEVEN. 1) Omschrijving subsidie GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR JEUGD(WERK)INITIATIEVEN 1) Omschrijving subsidie Deze subsidie bestaat uit een basistelage, een werkingstelage, een engagementstelage en een extra telage vr rde, netheid

Nadere informatie

Werken met uitzendkrachten

Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten-Werken met uitzendkrachten-telichting 1/8 Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten zijn werknemers die vallen nder twee srten werkgevers. Enerzijds heeft men de werkgever van de uitzendkracht

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Webshop Uil VR Solutions BV

Algemene Voorwaarden Webshop Uil VR Solutions BV Algemene Vrwaarden Webshp Uil VR Slutins BV Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst kinderdagverblijf Klein Begijnhof

Schriftelijke overeenkomst kinderdagverblijf Klein Begijnhof Schriftelijke vereenkmst kinderdagverblijf Klein Begijnhf Naam rganisatr: Adres rganisatr: Zrgbedrijf Rivierenland Wilsnstraat 28, 2860 Sint- Katelijne-Waver Naam initiatief: Kinderdagverblijf Klein Begijnhf

Nadere informatie

ERFGOEDDAG Goede afspraken om samen een succesverhaal te schrijven

ERFGOEDDAG Goede afspraken om samen een succesverhaal te schrijven ERFGOEDDAG Gede afspraken m samen een succesverhaal te schrijven Inleiding In 2016 is Erfgeddag te aan zijn zestiende editie. Het is dr zijn aanpak, publieksbereik en innvatieve rl en vral dankzij de inzet

Nadere informatie

Kracht door balans Biofeedback opleiding

Kracht door balans Biofeedback opleiding Algemene vrwaarden De algemene vrwaarden zijn van tepassing p iedere aanbieding en fferte van, alsmede elke vereenkmst tussen Kracht dr balans, vertegenwrdigd dr Mevr. drs. D.M. Matt, hierna te nemen:

Nadere informatie

Huisarts: recente wijzigingen

Huisarts: recente wijzigingen Huisarts: recente wijzigingen Deze brchure is een bijlage van de Infbx huisarts en geeft infrmatie ver de recentste (d.i. tt september 2015) infrmatie f wijzigingen die niet in de Infbx zijn vermeld. Het

Nadere informatie

Subsidiereglement Energiezorg op School 2014. Hoofdstuk I: Algemene bepalingen

Subsidiereglement Energiezorg op School 2014. Hoofdstuk I: Algemene bepalingen Subsidiereglement Energiezrg p Schl 2014 Hfdstuk I: Algemene bepalingen Artikel 1.- Stedenfnds De subsidie Energiezrg p Schl past in de Beleidsvereenkmst Stedenfnds tussen de Vlaamse Gemeenschap en de

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Personenalarmering Zorgalarm Nederland (versie januari 2014)

Algemene Voorwaarden Personenalarmering Zorgalarm Nederland (versie januari 2014) ZrgAlarm Nederland Klantenservice Antwrdnummer 68 7940 VB Meppel Telefn: 088-126 85 55 inf@zrgalarmnederland.nl www.zrgalarmnederland.nl Algemene Vrwaarden Persnenalarmering Zrgalarm Nederland (versie

Nadere informatie

CLUBREGLEMENT VVW AALST

CLUBREGLEMENT VVW AALST CLUBREGLEMENT VVW AALST ART.1 Onder de jachthaven waarp dit reglement van tepassing is wrdt verstaan: het bij het VVW Aalst in explitatie zijnde waterppervlak, de daaraan grenzende terreinen, steigers

Nadere informatie

Deel 1. Procedure voor het indienen van een schakelprogramma

Deel 1. Procedure voor het indienen van een schakelprogramma Deel 1. Prcedure vr het indienen van een schakelprgramma Waarm een schakelprgramma? Vr telating tt de pstinitiële master pleiding Kwaliteit en veiligheid in de patiëntenzrg is een geaccrediteerd master

Nadere informatie