Huisarts: recente wijzigingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Huisarts: recente wijzigingen"

Transcriptie

1 Huisarts: recente wijzigingen

2 Deze brchure is een bijlage van de Infbx huisarts en geeft infrmatie ver de recentste (d.i. tt september 2015) infrmatie f wijzigingen die niet in de Infbx zijn vermeld. Het is dus ndig m ze te raadplegen m na te gaan f de infrmatie in deze Infbx ng up-t-date is. De aanpassingen zijn aangegeven per bladzijde samen met de datum van inwerking treden van de wijzigingen. Als er geen datum vermeld staat, dan is het die van de publicatie van de Infbx (verbetering van de leesbaarheid). Gewijzigde pagina s: www Omdat p 1 december 2014 het RIZIV haar nieuwe website in gebruik heeft genmen, zijn alle kruimelpaden naar de website m verdere infrmatie p te zeken, niet meer bruikbaar. Met het g p verbeteringen aan de website, kunnen de huidige links in de lp van de kmende weken wijzigen. Gebruik dus bij vrkeur de zekmtr m je infrmatie p te zeken.! Het kninklijk besluit nr. 78 van 10 nvember 1967 betreffende de uitefening van de gezndheidszrgberepen wrdt vervangen dr de Wet betreffende de uitefening van de gezndheidszrgberepen, gecördineerd p 10 mei 2015, bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad van 18 juni De verwijzingen naar de artikelen van het K.B. nr. 78 kunnen gewijzigd zijn en meten gecntrleerd wrden in de nieuwe gecördineerde wet, in afwachting van de vlledige bijwerking.

3 Pagina 12, vervang de vetnt b. Visum 1 1 Wet betreffende de uitefening van de gezndheidszrgberepen, gecördineerd p , art

4 Pagina 13 In de Vrnaamste taken 1 vervang de zin functineren als dentlgische kamer vr de berepsgrepen znder Orde dr erver te waken dat de gezndheidszrgberepen, de diergeneeskunde en de geregistreerde niet-cnventinele praktijken in vereenstemming met de wetten en reglementen wrden uitgeefend Datum van inwerkingtreding: Wet betreffende de uitefening van de gezndheidszrgberepen, gecördineerd p , art. 119.

5 Pagina 16 vervang het punt 2 2. Het stageplan 1 Uiterlijk binnen de eerste drie maanden van de aanvang van je pleiding met je de gedkeuring van je stageplan aanvragen bij de: i FOD Vlksgezndheid Eurstatin II Dienst Erkenning van de gezndheidsberepen Victr Hrtaplein 40, bus Brussel Tel.: Het aanvraagfrmulier vr de gedkeuring, vind je p: > Gezndheidszrg > Gezndheidszrgberepen > Artsen > www Huisartsen > Stage > Stageplan > frmulier stageplan huisarts De aanvraag bevat verplicht : de data, de duur, de stagemeester(s) en de stageplaats(en) een cntactadres in België een attest van inschrijving p de lijst van de Orde der Geneesheren een attest van inschrijving in een faculteit Geneeskunde een schriftelijke vereenkmst geslten tussen de stagiair en de stagemeester f de instelling De FOD Vlksgezndheid brengt je dssier in de gegevensbank van gezndheidszrgbeefenaars en brengt het RIZIV p de hgte. Die kent je z snel mgelijk een bevegdheidscde KHA te. 1 K.B. van , art. 10 tt 20.

6 Pagina 25, vervang het punt 6 6. Aanspring m vlledig te te treden tt het akkrd 1 Artsen die vlledig tt het akkrd zijn tegetreden krijgen een jaarlijkse telage, in zverre zij aan de vrwaarden vlden m de praktijktelage te bekmen. Het bedrag van de jaarlijkse telage is vr 2015 p 500 EUR vastgelegd en wrdt gevegd bij de premie ter ndersteuning van de huisartsenpraktijk. Datum van inwerkingtreding: Natinaal Akkrd Artsen-Ziekenfndsen van , punt 4.4.

7 Pagina 26, vervang het eerste : Vr het jaar 2015 is dit bedrag vastgesteld p: EUR vr de artsen die van rechtswege geacht wrden tt het akkrd te zijn tegetreden vr hun vlledige berepsactiviteit EUR vr de artsen die deeltijds zijn tegetreden tt het akkrd. Datum van inwerkingtreding:

8 PAGINA 36, punt 8 tevegen : 8. Beurtrl van de wachtdienst p Internet De bekendmaking van de beurtrl p een website kan men verwegen indien de artsen die aan de bedelde wachtdienst deelnemen daar unaniem mee akkrd gaan en indien men de dentlgische regels inzake publiciteit in acht neemt. Alle maatregelen meten wrden getrffen zdat de lijst in «real time» wrdt bijgehuden 1. Datum van inwerkingtreding: Het kader schrappen + Naar aanleiding 1 Advies van de Natinale raad van de Orde der artsen van ,

9 Pagina 37, schrap punt c. c. Extra financiering dr het participatiefnds (Impulse I) Het Participatiefnds kan een bijkmende lening tekennen tegen een lage rente aan startende zelfstandige huisartsen. Men vraagt geen waarbrg. Een gratis begeleiding dr het Participatiefnds gedurende de eerste 18 maanden na het pstarten is mgelijk. Vervangen het pict : De aanvraagfrmulieren vind je p de website : www

10 Page 38, vervang Meer infrmatie ver het Impulsfnds vr huisartsgeneeskunde p de website: www Prfessinals > Zrgverleners: Artsen > Impulse Punten e. en f. tevegen e. Tegemetkming in de lnkst vr een arts met individuele praktijk (Impulse III) Het betreft een vergeding vr een deel van de lnkst vr de persn die je helpt in het kader van nthaal en beheer van je praktijk (50% met een maximum per jaar). Vrwaarden : je met minstens één derde vltijdsequivalenten tewerkstellen minstens 150 GMD s beheren. f. Tegemetkming in de ksten vr het telesecretariaat (Impulse III) Er is een tegemetkming vrzien vr hulp dr een medisch telesecretariaat. Die tegemetkming kan zwel dr artsen in een grepspraktijk als in een individuele praktijk wrden aangevraagd. Vrwaarden : je met minstens 150 GMD s beheren per arts. De aanvraag indienen vr 30 juni van het jaar vlgend pdat van de gefactureerde perides Vervang het begin van punt Praktijkndersteuning abc De premie vr praktijkndersteuning huisartsgeneeskunde is een jaarlijkse bedrag m je huisartsenpraktijk te ndersteunen. Vr het jaar 2015, bedraagt de praktijkndersteuning 1.672,94 EUR. Datum van inwerkingtreding:

11 Pagina 45, punt 11 tevegen 11. Mag je een website aanmaken? 1 Je mag een website aanmaken. Het mag wel geen vrm van neerlijke cncurrentie vrmen, nch verwijzen naar een discipline f techniek. De webpagina mag vlgende inlichtingen bevatten: je naam en vrnaam je fficiële, wettelijke titels het specialisme dat je uitefent vlgens de aanbevelingen van de Natinale Raad vermeldingen bestemd m de betrekkingen arts-patiënt te vergemakkelijken je ft met redelijke afmetingen inlichtingen i.v.m. het adres en de tegang tt de praktijk telefn- en faxnummer je adres uurrster van het spreekuur en van de huisbezeken de melding dat je gecnventinneerd bent f niet en je tarieven instructies vr de zrgcntinuïteit een prgramma vr het maken van afspraken is tegelaten indien het de vertruwelijkheid van de namen van de ingeschreven patiënten waarbrgt een ft van de tegang tt de praktijk. Elke infrmatie in verband met reclame is verbden, en met name: iedere vrm van misleidende f vergelijkende reclame vergelijkende hnrariatarieven het aanzetten tt verbdige nderzeken f behandelingen publicaties, cnferenties en andere mededelingen znder wetenschappelijk nut f welke een cmmercieel gmerk hebben publicatie van getuigenissen van patiënten cmmunicatie van gegevens gedekt dr het medisch geheim tenzij ze vldende beveiligd is gebruik van "ckies" f van eender welk instrument met het uitsluitend del de bezekers van een website buiten hun medeweten te identificeren f te prfileren. Je met je vrstel f elke grndige wijziging van je website ter gedkeuring vrleggen aan de prvinciale raad van de Orde. Wanneer je website afhankelijk is van een dienstverlener f van een andere firma, meten de betrekkingen tussen ju en die persnen f nderneming vastgelegd te wrden in een vereenkmst die ter gedkeuring wrdt vrgelegd aan de prvinciale raad van de Orde. Datum van inwerkingtreding: Advies van de Natinale Raad van de Orde van Geneesheren van

12 PAGINA 52, vervang de laatste «Er bestaan» dr: Er bestaan verschillende mdellen, vastgelegd in een verrdening 1 : het getuigschrift vr verstrekte hulp (GVH) vr zrgen verstrekt dr een individuele zrgverlener het verzamelgetuigschrift vr verstrekte hulp (VGVH) wanneer de zrgen werden verstrekt dr verschillende zrgverleners f in een instelling. In bepaalde gevallen met je attesteren via elektrnische weg. 1 Verrdening geneeskundige verzrging, art. 6, bijlage 10.

13 Pagina 53, vervangen enig mdel van GVH Datum van inwerkingtreding:

14 Pagina 54, punt 3 aanvullen met Als je zwel vergedbare als niet-vergedbare verstrekkingen uitvert, met je de patiënt een bewijsstuk geven met daarp: de ttale sm die met betaald wrden (met de vrschtten) vr de vergedbare verstrekkingen : het ttale bedrag (met de supplementen) vr elke niet vergedbare verstrekking : het te betalen bedrag, met een mschrijving. Je met het dcument niet ndertekenen, maar je met wel een kpie bijhuden. Datum van inwerkingtreding:

15 PAGINA 56, vervang punt 7 7. Wanneer met je het GVH uitreiken f ntvangstbewijs? Vlgens de gecördineerde wet (GVU-wet), met je het GVVH aan de patiënt geven zdra mgelijk 1, en ten laatste twee maanden 2 na het einde van de maand waarin je de verstrekkingen hebt uitgeverd. Het Wetbek van belastinginkmsten 3 echter schrijft vr dat je het GVVH met meegeven p het mment van de verstrekking 4, f de patiënt betaalt f niet. Praktisch: a. Wanneer de patiënt betaalt: cntante f via bankkaart: met je het ntvangstbewijs bevestigd aan het GVH terzelfdertijd meegeven 5 znder het ntvangstbewijs te verwijderen en met de vermelding van het bedrag dat je hebt ntvangen vr de verstrekking en de hnraria dr strting f verschrijving: je met het GVH bij de verstrekking verhandigen, maar je met het bedrag niet vermelden f het ntvangstbewijs meegeven 6 met uitstel («uitgestelde betaling»): je met het GVH verhandigen p het mment van de verstrekking en het ntvangstbewijs p dat van de inning van de hnraria 7. Je kan je patiënt, desgewenst, een schuldbekentenis laten tekenen f een ntvangstbewijs vr het niet geregelde GVH. b. Wanneer je de derdebetalersregeling tepast (Zie punt V.), je met het getuigschrift aan de mutualiteit bezrgen van zdra mgelijk 8 en uiterlijk binnen de twee maanden vlgend p het einde van: de maand, waarin de verstrekking werd verricht fwel van het kwartaal wanneer een driemaandelijkse facturatie tegelaten is 9. Een administratieve geldbete kan wrden pgelegd vr elke inbreuk, znder vrafgaandelijke verwittiging 10. De ziekenfndsen mgen geen (gedeeltelijke f gehele) vergeding tekennen, indien ze geen getuigschrift vr verstrekte hulp hebben gekregen GVU-wet, art K.B. van , art.1. 3 Wetbek van belastinginkmsten, art Wetbek van belastinginkmsten, Richtlijnen en administratieve cmmentaren, Cmmentaar p het Wetbek van belastinginkmsten 92, art. 320/25. 5 Wetbek van belastinginkmsten, art e lid.. 6 M.B. van , art Wetbek van belastinginkmsten, Richtlijnen en administratieve cmmentaren, Cmmentaar p het Wetbek van belastinginkmsten 92, artikel 320/25. 8 GVU-wet, art K.B. van , art K.B. van , art GVU-wet, art. 53.

16 Pagina 56, tevegen na punt 9 Wanneer met je de patiënt een bewijsstuk geven vr de uitgeverde verstrekkingen? Sinds 1 juli 2015, met je de patiënt een bewijsstuk geven wanneer je : de patiënt bedragen aanrekent vr verstrekkingen die al dan niet dr de VGVU wrden verged het getuigschrift vr verstrekte hulp, van aflevering f een gelijkaardig dcument vervangt en elektrnisch bezrgt aan het ziekenfnds van je patiënt. Opdat je die verplichting zu kunnen nakmen, stelt het RIZIV alles in het werk m dat bewijsstuk dr alle sftwareprgramma s autmatisch te laten genereren tegen 1 ktber Je met die verplichting dus uiterlijk p 1 ktber 2015 nakmen. Je met het dcument niet ndertekenen, maar je met wel een kpie bijhuden (zie punt 11). www Prfessinals > Inf vr allen: Uitreiking van een bewijsstuk aan de patiënt. Datum van inwerkingtreding:

17 Pagina 57 vervang het begin van punt Wanneer gebruik je de VGVH? Je met de verzamelgetuigschriften (VGVH) 1 gebruiken m verstrekkingen te kunnen aanrekenen uitgeverd: in een ziekenhuis in een instelling dr een grep zrgverleners. Een 1 VGV, art

18 Pagina 58, punt 13, vervang zes jaar dr acht jaar Vervang de zin De bekjes blijven nbeperkt geldig zlang het fficieel mdel hetzelfde blijft. dr De getuigschriftenbekjes gedrukt tt en met 30 juni 2015 kan je gebruiken tt 30 juni Vanaf 1 juli 2016 kan je alleen ng het mdel gebruiken dat sinds 1 juli 2015 gedrukt wrdt. Datum van inwerkingtreding:

19 Pagina 70, schrap! Vanaf 1 januari 2015 zal u verplicht zijn de derdebetalersregeling te te passen vr rechthebbenden p een verhgde tegemetkming en met het statuut «chrnische aandening» vr smmige prestaties (later te bepalen) 1. Tevegen De sciale derdebetalersregeling is het recht dat bepaalde categrieën van patiënten hebben abc m aan de zrgverlener de tepassing van de derdebetalersregeling te vragen. Vul punt 2 aan: de raadpleging (en de eventuele technische verstrekkingen die daarbij wrden uitgeverd) bij de huisarts, al dan niet gecnventineerd, van rechthebbenden p een verhgde tegemetkming. Aanrekenen met gebeuren langs elektrnische weg (MyCarenet). MyCarenet is ng niet beschikbaar vr alle huisartsen en daarm is de verplichting uitgesteld tt 1 ktber Datum van inwerkingtreding: GVU-wet, art e lid.

20 Pagina 71, schrap! De gecnventineerde huisarts heeft zich dr zijn aanvaarding van het natinaal akkrd artsen-ziekenfndsen, erte verbnden de regeling van sciale derdebetaler in het algemeen te te passen vr raadplegingen wanneer de patiënt daarm vraagt. Invegen, na «tijdens een gerganiseerde wachtdienst» 4. He pas je de derdebetalersregeling te? Je kan de derdebetalersregeling tepassen via elektrnische weg f via papier. a. Elektrnische weg Je met: het prgramma MyCarenet gebruiken m de derdebetalersregeling te te passen bij raadplegingen van rechthebbenden p een verhgde tegemetkming (zie punt 2.) vanaf 1 ktber 2015 de patiënt een bewijsstuk geven met daarp [1] : vr de vergedbare verstrekkingen: het eventueel te betalen bedrag (remgeld bijvrbeeld), met de supplementen het bedrag dat rechtstreeks aan het ziekenfnds wrdt gefactureerd vr elke niet-vergedbare verstrekking : het bedrag, met een mschrijving. b. Papier Datum van inwerkingtreding: [1] GVU-wet, art er /2.

21 Pagina 113, vervang de tekst MACHTIGING VAN TERUGBETALING Er zijn drie mdellen van machtiging 1 die het ziekenfnds naar de patiënt kan drsturen: een machtiging tt vergeding van een: farmaceutische specialiteit gedurende een bepaalde peride, znder precisering van het aantal vergedbare verpakkingen. De patiënt krijgt van zijn ziekenfnds een frmulier b f d 2. Frmulier d is nbeperkt geldig. De aptheker zal p elk vrschrift het vlgnummer van de machtiging (in een kader) vermelden farmaceutische specialiteit gedurende een bepaalde peride, met precisering van het aantal vergedbare verpakkingen. In dat geval ntvangt de patiënt van zijn ziekenfnds het frmulier e 3. Wanneer hij de laatste tegestane verpakking aflevert, met de aptheker het frmulier aan het vereenstemmende vrschrift hechten. De aptheker zal p elk vrschrift het vlgnummer van de machtiging (in een kader) vermelden. Als je een specialiteit vrschrijft die niet vermeld is p de machtiging, dan kan die wrden terugbetaald nder de vlgende vrwaarde(n) in geval van een frmulier: "b" f "d": de vrgeschreven specialiteit staat in dezelfde paragraaf van hfdstuk IV, k al betreft het een ander actief bestanddeel "e": De werkzame bestanddel(en) van beide specialiteiten zijn identiek De specialiteiten behren tt dezelfde paragraaf van hfdstuk IV De heveelheid van het belangrijkste actieve bestanddeel in de laatste af te leveren verpakking is maximaal 15 6% hger dan in de gemachtigde verpakking. VERNIEUWING VAN DE MACHTIGING Frmulier «d» is nbeperkt geldig. Vr de frmulieren «b» en «e», indien de vergedingsvrwaarden vr de farmaceutische specialiteiten het telaten, kan de telating verlengd wrden via een aanvraag tt verlenging dr de arts. 1 K.B. van , art. 80ter. 2 K.B. van , bijlage III. 3 K.B. van , bijlage III.

22 Pagina 116, Schrap de 3 e bullet vrgeschreven vr eenzelfde patiënt. In dat geval met je: verwijzen naar het nummer van het vrige vrschrift je naam en die van de patiënt vermelden de vlledige gegevens vermelden van de aptheek die de magistrale bereiding heeft verstrekt. De aptheker vermeld p de keerzijde van het vrschrift de vlledige frmule p basis waarvan hij de magistrale bereiding die met dat nummer vereenstemt heeft uitgeverd. Datum van inwerkingtreding:

23 Pagina 120, vervang de inhud van de kader 1. naam, vrnaam, adres, gebrtedatum van de patiënt 2. je naam, vrnaam, adres en RIZIV-nummer 3. datum van het vrschrift 4. je handtekening 5. de vermelding van de anatmische plaats waar elk staal wrdt afgenmen. Datum van inwerkingtreding:

24 Pagina 153, punt 2. b., schrap de tabel en vervang de tekst dr: De arts, in een ziekenhuis f niet, kan hnrariasupplementen vragen van de patiënt die verblijft in een eenpersnskamer p vrwaarde dat de patiënt vraf werd geïnfrmeerd en behalve: Schrap de hele ** supplementen zijn verbden: Datum van inwerkingtreding:

Werken met uitzendkrachten

Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten-Werken met uitzendkrachten-telichting 1/8 Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten zijn werknemers die vallen nder twee srten werkgevers. Enerzijds heeft men de werkgever van de uitzendkracht

Nadere informatie

De derde betaler en het persoonlijke aandeel van de patiënt

De derde betaler en het persoonlijke aandeel van de patiënt De derde betaler en het persnlijke aandeel van de patiënt 14/10/2010 Cntext huidige situatie Het hnrarium betreffende de geneeskundige verstrekkingen, bepaald dr de wet van 14 juli 1994, bestaat uit 2

Nadere informatie

ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS

ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS 1. Gegevens rganisatie - Naam rganisatie : - Juridisch statuut : - Maatschappelijke zetel : - Telefnnummer en eventueel emailadres : - Omschrijving sciale delstelling : 2.

Nadere informatie

Regeling Financiële Ondersteuning Topsport- Student Stenden Hogeschool Profileringsfonds

Regeling Financiële Ondersteuning Topsport- Student Stenden Hogeschool Profileringsfonds AANVRAAGFORMULIER 1 studiefinancieringsvrm vr chrten vóór 1-9-2015 én studiefinancieringsvrm(en) vr chrten na 1-9-2015 Regeling Financiële Ondersteuning Tpsprt- Student Stenden Hgeschl Prfileringsfnds

Nadere informatie

Omzendbrief betreffende de identificatie en de encodering van de paardachtigen in een centrale gegevensbank

Omzendbrief betreffende de identificatie en de encodering van de paardachtigen in een centrale gegevensbank Federaal Agentschap vr de Veiligheid van de Vedselketen Omzendbrief betreffende de identificatie en de encdering van de paardachtigen in een centrale gegevensbank Referentie PCCB/S2/CRR/1176598 Datum 11/05/2016

Nadere informatie

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis 72095942000 VZW Psych. Centrum Caritas Caritasstraat 76 9090 MELLE Telichting bij het dcument pnameverklaring bij pname in een psychiatrisch ziekenhuis U kan als patiënt een aantal keuzes in verband met

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Federaal Agentschap vr de Veiligheid van de Vedselketen Omzendbrief betreffende de cntrle van de identiteit van paarden en de uitsluiting vr de slacht vr menselijke cnsumptie van buiten de wettelijke termijn

Nadere informatie

De arbeidsongevallen. Inhoud. Wat is een arbeidsongeval?...2. Wat te doen bij een arbeidsongeval?...3. Hoe verloopt de uitbetaling?...

De arbeidsongevallen. Inhoud. Wat is een arbeidsongeval?...2. Wat te doen bij een arbeidsongeval?...3. Hoe verloopt de uitbetaling?... De arbeidsngevallen Inhud Wat is een arbeidsngeval?...2 Wat te den bij een arbeidsngeval?...3 He verlpt de uitbetaling?...4 En vr de leden van SMartBe?...5 Dit dcument werd gedwnlad van de site van SMartBe

Nadere informatie

Voorwaarden waaraan een arts moet voldoen om geaccrediteerd te worden en te blijven

Voorwaarden waaraan een arts moet voldoen om geaccrediteerd te worden en te blijven BIJLAGE 2: VOORWAARDEN VOOR ACCREDITERING Brn: http://www.riziv.be/care/nl/dctrs/accreditatin/individual accreditatin/cnditins accreditatin.htm Vrwaarden waaraan een arts met vlden m geaccrediteerd te

Nadere informatie

BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN BESTUURDER/ VENNOOT/ AANDEELHOUDER

BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN BESTUURDER/ VENNOOT/ AANDEELHOUDER Mdel 4: frmulier vr bestuurder/aandeelhuder/vennt in de rechtspersn n.a.v. nieuwe wet BIBOB ktber 2013 Zaaktype B1460 Frmulier vr: rechtspersn bestuurder, vennt, aandeelhuder BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN

Nadere informatie

Bestemd voor NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: Vennootschap onder firma (v.o.f.) Commanditaire vennootschap (c.v.)

Bestemd voor NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: Vennootschap onder firma (v.o.f.) Commanditaire vennootschap (c.v.) Mdel 2: frmulier vr vennt in een v..f. f c.v. Frmulier vr: vennt in v..f. f c.v. BIBOB VRAGENFORMULIER Bestemd vr NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: Venntschap nder firma (v..f.) Cmmanditaire venntschap

Nadere informatie

Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzondere Omstandigheden Profileringsfonds

Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzondere Omstandigheden Profileringsfonds AANVRAAGFORMULIER 1 studiefinancieringsvrm vr chrten vóór 1-9-2015 én studiefinancieringsvrm(en) vr chrten na 1-9-2015 Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzndere Omstandigheden Prfileringsfnds

Nadere informatie

OPEN SOON PROJECTOPROEPEN Project : FORMULIER. 31/10/2017 om 16.00u OVERHEIDSSTEUN VOOR VERNIEUWENDE HANDELSZAKEN

OPEN SOON PROJECTOPROEPEN Project : FORMULIER. 31/10/2017 om 16.00u OVERHEIDSSTEUN VOOR VERNIEUWENDE HANDELSZAKEN PROJECTOPROEPEN 2017 OPEN SOON OVERHEIDSSTEUN VOOR VERNIEUWENDE HANDELSZAKEN FORMULIER VAK VOORBEHOUDEN VOOR DE ADMINISTRATIE Datum van ntvangst : Datum van ntvangst : Dssier nr. : Dssier nr. : Prject

Nadere informatie

RIZIV: Opleiden van werkzoekenden, die erkend arbeidsongeschikt zijn.

RIZIV: Opleiden van werkzoekenden, die erkend arbeidsongeschikt zijn. RIZIV: Opleiden van werkzekenden, die erkend arbeidsngeschikt zijn. VERSIE 2015 Inhudspgave OOK ERKEND ARBEIDSONGESCHIKTE PERSONEN HEBBEN RECHT OP OPLEIDING...2 Visie...2 Delgrep...2 Partners in het traject...2

Nadere informatie

Wat is de actie met Nationale Postcode Loterij naar Attractiepark Duinrell?

Wat is de actie met Nationale Postcode Loterij naar Attractiepark Duinrell? Wat is de actie met Natinale Pstcde Lterij naar Attractiepark Duinrell? U heeft via de Natinale Pstcde Lterij 4 tegangstickets gewnnen vr Attractiepark Duinrell Op uw winnaarsbrief staat uw winnaarscde

Nadere informatie

OPEN SOON PROJECTOPROEPEN Project : FORMULIER OVERHEIDSSTEUN VOOR VERNIEUWENDE HANDELSZAKEN VAK VOORBEHOUDEN VOOR DE ADMINISTRATIE

OPEN SOON PROJECTOPROEPEN Project : FORMULIER OVERHEIDSSTEUN VOOR VERNIEUWENDE HANDELSZAKEN VAK VOORBEHOUDEN VOOR DE ADMINISTRATIE PROJECTOPROEPEN 2018 OPEN SOON OVERHEIDSSTEUN VOOR VERNIEUWENDE HANDELSZAKEN FORMULIER VAK VOORBEHOUDEN VOOR DE ADMINISTRATIE Datum van ntvangst : Dssier nr. : Prject : Naam f letterwrd van het prject

Nadere informatie

Indien u in de loop van 2011 de leeftijd van 50 jaar bereikt heeft, of ouder bent, kan u op vrijwillige basis deelnemen aan dit initiatief.

Indien u in de loop van 2011 de leeftijd van 50 jaar bereikt heeft, of ouder bent, kan u op vrijwillige basis deelnemen aan dit initiatief. GO! MEMO GO!mem/GPD/GB/2011-7 01-07-2011 Medische check-up Deze mem heeft betrekking p alle persneelsleden van de centrale administratie van het GO! die 50 jaar zijn f uder. Sinds enkele jaren biedt het

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN Brussel Fiscaliteit* Kruidtuinlaan 20 1035 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN ARTIKEL 60BIS/3, 2, 1 VAN

Nadere informatie

Dossier Ecocheques. Bron: Lex4you op www.securex.eu. BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77. helpdesk@bol budiv.be www.bol budiv.

Dossier Ecocheques. Bron: Lex4you op www.securex.eu. BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77. helpdesk@bol budiv.be www.bol budiv. Dssier Eccheques Brn: Lex4yu p www.securex.eu BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77 helpdesk@bl budiv.be www.bl budiv.be Dssier Eccheques Wat is een eccheque? Eccheques zijn een initiatief

Nadere informatie

Richtsnoeren en aanbevelingen Richtsnoeren voor de informatie die ratingbureaus periodiek aan ESMA moeten meedelen

Richtsnoeren en aanbevelingen Richtsnoeren voor de informatie die ratingbureaus periodiek aan ESMA moeten meedelen Richtsneren en aanbevelingen Richtsneren vr de infrmatie die ratingbureaus peridiek aan ESMA meten meedelen 23/06/15 ESMA/2015/609 Inhud 1 Tepassingsgebied... 3 2 Definities... 3 3 Del van de richtsneren...

Nadere informatie

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie.

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie. Reglement betreffende een Prvinciale herkenbaarheid bij elke vrm van prvinciale subsidie. DE PROVINCIERAAD VAN WEST - VLAANDEREN, Overwegende dat het belang van de prvinciale herkenbaarheid, naar aanleiding

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie gevelrenovatie en renovatie handelspanden

Aanvraagformulier subsidie gevelrenovatie en renovatie handelspanden Vak bestemd vr administratie Dssiernummer:................. Aanvraagdatum:................. Aanvraagfrmulier subsidie gevelrenvatie en renvatie handelspanden Met dit frmulier dient u een aanvraag in vr

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGRECHTEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGRECHTEN Brussel Fiscaliteit* Kruidtuinlaan 20 1035 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGRECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA DE DATUM VAN DE AUTHENTIEKE AKTE VAN SCHENKING

Nadere informatie

BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN. Gemachtigd aanvrager namens de rechtspersoon namens een:

BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN. Gemachtigd aanvrager namens de rechtspersoon namens een: Mdel 3: frmulier vr gemachtigd aanvrager namens rechtspersn n.a.v. nieuwe wet BIBOB ktber 2013 BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN Gemachtigd aanvrager namens de rechtspersn namens een: Beslten venntschap

Nadere informatie

WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT?

WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT? WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT? Vicky De Suter, FOD Justitie, DGWL, Directie Strafwetgeving Een krte terugblik - CPS - studiedag 27 maart 2013 - Eurpese

Nadere informatie

Wat is de actie met VriendenLoterij naar Attractiepark Duinrell?

Wat is de actie met VriendenLoterij naar Attractiepark Duinrell? Wat is de actie met VriendenLterij naar Attractiepark Duinrell? U heeft via de VriendenLterij 4 tegang tickets gewnnen vr Attractiepark Duinrell Op uw winnaarsbrief staat uw cadeaucde Deze cadeaucde dient

Nadere informatie

Bestemd voor NATUURLIJKE PERSONEN - AANVRAGER namens: Eenmanszaak Vennootschap onder firma (v.o.f.) Commanditaire vennootschap (c.v.

Bestemd voor NATUURLIJKE PERSONEN - AANVRAGER namens: Eenmanszaak Vennootschap onder firma (v.o.f.) Commanditaire vennootschap (c.v. Mdel 1: frmulier vr aanvrager namens eenmanszaak f namens v..f. f c.v. Frmulier vr: natuurlijke persnen - aanvrager namens eenmanszaak natuurlijke persnen - aanvrager namens v..f. f c.v. BIBOB VRAGENFORMULIER

Nadere informatie

pgb-uitvoeringsplan Zijn er meerdere gezinsleden die gebruik maken van een pgb? Maakt u dan een uitvoeringsplan voor het hele gezin.

pgb-uitvoeringsplan Zijn er meerdere gezinsleden die gebruik maken van een pgb? Maakt u dan een uitvoeringsplan voor het hele gezin. pgb-uitveringsplan U wilt vr uzelf f vr een ander met een persnsgebnden budget (pgb) ndersteuning inkpen. Een van de vrwaarden m vr een pgb in aanmerking te kmen is dat u een uitveringsplan maakt. In het

Nadere informatie

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Dit aanvraagfrmulier is bedeld vr een eenmalige subsidie. Een eenmalige subsidie wrdt verleend vr een eenmalige activiteit f ander incidenteel

Nadere informatie

INLICHTINGENFORMULIER SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST (1 per kind)

INLICHTINGENFORMULIER SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST (1 per kind) INLICHTINGENFORMULIER SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST (1 per kind) 1 INFO KINDEROPVANG Naam: 3Wplus Kinderpvang Adres: Brusselsesteenweg 617, 1731 Zellik Mallebt Huizingen A. Vaucampslaan 80, 1654 Huizingen

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Federaal Agentschap vr de Veiligheid van de Vedselketen Omzendbrief betreffende de cntrle van de identiteit van paarden en de uitsluiting vr de slacht vr menselijke cnsumptie van buiten de wettelijke termijn

Nadere informatie

2. Bepalen soort collegegeld, wettelijk- of instellingscollegegeld

2. Bepalen soort collegegeld, wettelijk- of instellingscollegegeld TOELICHTING COLLEGEGELD 2019 2020 HOGESCHOOL LEIDEN Inhudspgave 1. De verschillende srten cllegegeld 2. Bepalen srt cllegegeld, wettelijk- f instellingscllegegeld 3. Tweede inschrijving en Bewijs Betaald

Nadere informatie

Beleidsregels voorziening jobcoaching Participatiewet 2015

Beleidsregels voorziening jobcoaching Participatiewet 2015 Beleidsregels vrziening jbcaching Participatiewet 2015 1-7-2015 Jbcaching Reginale beleidsregels jbcaching Participatiewet regi Achterhek Inleiding Jbcaching gaat ver het ndersteunen van mensen bij het

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR DE VERKORTE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN

OVEREENKOMST VOOR DE VERKORTE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN OVEREENKOMST VOOR DE VERKORTE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN - Gegevens rganisatie/ bedrijf Naam:..... Adres maatschappelijke zetel: Ondernemingsnummer: Hierbij vertegenwrdigd dr:... Functie vertegenwrdiger:.....

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID 1. Inleiding & definities RES is een netwerk van lkale bedrijven, km's, handelaars en persnen, die vrije berepen uitefenen. Particulieren wrden gemtiveerd m aan te kpen

Nadere informatie

Aanduiding van een vertegenwoordiger (artikel 14 1 van de wet van 22 augustus 2002 betreffende de rechten van de patiënt)

Aanduiding van een vertegenwoordiger (artikel 14 1 van de wet van 22 augustus 2002 betreffende de rechten van de patiënt) Aanduiding van een vertegenwrdiger (artikel 14 1 van de wet van 22 augustus 2002 betreffende de rechten van de patiënt) Ik, (vrnaam en naam van de patiënt), duid hierbij nderstaande persn aan als mijn

Nadere informatie

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers Oprep erkenning en subsidiëring van grepsgericht aanbd pvedingsndersteuning dr vrijwilligers In het kader van het versterken van aanbd pvedingsndersteuning in de Huizen van het Kind lanceert Kind en Gezin

Nadere informatie

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden;

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden; Vrbeeld handvest De burgemeester, het cllege en de raad van de gemeente Muiden; Gelet p artikel 169, tweede en derde lid, en artikel 180, tweede en derde lid, Gemeentewet; Hebben de vlgende uitgangspunten

Nadere informatie

VRIJSTELLINGEN van Verkennend Bodemonderzoek (VBO) *

VRIJSTELLINGEN van Verkennend Bodemonderzoek (VBO) * VRIJSTELLINGEN van Verkennend Bdemnderzek (VBO) * * zals bepaald dr art.13/4 van de Ordnnantie van 5 maart 2009 betreffende het beheer en de sanering van verntreinigde bdems, gewijzigd dr de rdnnantie

Nadere informatie

Bestemd voor NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: o Vennootschap onder firma (v.o.f.) o Commanditaire vennootschap (c.v.)

Bestemd voor NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: o Vennootschap onder firma (v.o.f.) o Commanditaire vennootschap (c.v.) Mdel 2: frmulier vr vennt in v..f. f c.v. versie 2012 Frmulier vr: vennt in v..f. f c.v. BIBOB VRAGENFORMULIER Bestemd vr NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: Venntschap nder firma (v..f.) Cmmanditaire venntschap

Nadere informatie

BUDGETPLAN JEUGDHULP. Hebt u vragen over het invullen van het budgetplan? Neemt u dan contact op met uw contactpersoon van de Toegang.

BUDGETPLAN JEUGDHULP. Hebt u vragen over het invullen van het budgetplan? Neemt u dan contact op met uw contactpersoon van de Toegang. BUDGETPLAN JEUGDHULP Vr u ligt het budgetplan Jeugdhulp. U vult dit budgetplan in als u zelf de ndersteuning vr uw kind/een minderjarige wilt cördineren met een persnsgebnden budget (pgb). In dit budgetplan

Nadere informatie

Handleiding Handleiding Communicatie voor. Promotoren. Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020.

Handleiding Handleiding Communicatie voor. Promotoren. Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020. Handleiding Handleiding Cmmunicatie vr Prmtren Eurpees Fnds vr Reginale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020 1 Eurpese Unie Inhud 1 Inleiding... 1 2 De minimale cmmunicatieverplichtingen... 1 a) Weergave

Nadere informatie

Inkomenstarief: - aanpassing voorschot vanaf tweede kwartaal antwoord op enkele veelgestelde vragen

Inkomenstarief: - aanpassing voorschot vanaf tweede kwartaal antwoord op enkele veelgestelde vragen 1 Inkmenstarief: - aanpassing vrscht vanaf tweede kwartaal 2016 - antwrd p enkele veelgestelde vragen Aan: rganisatren met subsidies inkmenstarief 21 maart 2016 Beste rganisatr, Kind en Gezin berekende

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidieregeling isolatiemaatregelen woningen 2015

Aanvraagformulier subsidieregeling isolatiemaatregelen woningen 2015 Aanvraagfrmulier subsidieregeling islatiemaatregelen wningen 2015 Raadhuisplein 2 Pstbus 500 3850 AM Ermel t 0341 56 73 21 Vul dit frmulier in, zet uw handtekening en stuur het p naar de Gemeente Ermel,

Nadere informatie

Opgelet! Aan de registratie van de leerwegonderdelen verandert er niets. Je blijft dus opleidingen en stages registreren op de gekende manier.

Opgelet! Aan de registratie van de leerwegonderdelen verandert er niets. Je blijft dus opleidingen en stages registreren op de gekende manier. Leerweg Inhud Definitie... 2 Principes... 2 De leerweg... 2 De leerwegnderdelen... 3 Opleiding... 3 Stage... 4 IBO... 4 Knelpunt... 5 Welke acties kan je uitveren in de tab leerweg?... 5 De mschrijving

Nadere informatie

AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING IN PLANSCHADE

AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING IN PLANSCHADE Gegevens gemeente Registratienummer: Datum ntvangst: Indienen bij afdeling: Dienstverlening Verzendadres gemeente Bunnik Pstbus 5, 3980 CA Bunnik Singelpark 1, 3984 NC Odijk AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING

Nadere informatie

AANVRAAG VOOR HET HUREN VAN EEN SOCIALE WONING

AANVRAAG VOOR HET HUREN VAN EEN SOCIALE WONING AANVRAAG VOOR HET HUREN VAN EEN SOCIALE WONING In te vullen dr het OCMW Derden cde Inschrijvingsnummer Ingeschreven p Datum inschrijvingsbewijs 1. Gegevens van de aanvrager 1. GGEVENS VAN DE AANVRAGER

Nadere informatie

Uw aanvraag verbindt noch ING België, noch uzelf, zolang de kredietovereenkomst niet in uw INGkantoor werd ondertekend, na controle door ING.

Uw aanvraag verbindt noch ING België, noch uzelf, zolang de kredietovereenkomst niet in uw INGkantoor werd ondertekend, na controle door ING. Veelgestelde vragen Mijn aanvraag vr een ING-lening werd aanvaard. Waar met ik de cntracten tekenen? Wat is de minimumlptijd van een lening p afbetaling? Wat is de maximumlptijd van een lening p afbetaling?

Nadere informatie

Het bewind. Inleiding

Het bewind. Inleiding Het bewind Inleiding Wanneer iemand meerderjarig is, wrdt hij juridisch zelfstandig. De persn kan bijvrbeeld cntracten afsluiten, een bankrekening penen, Smmigen zijn hierte echter niet in staat. Deze

Nadere informatie

Aanvraagformulier tegemoetkoming kosten kinderopvang

Aanvraagformulier tegemoetkoming kosten kinderopvang Aanvraagfrmulier tegemetkming ksten kinderpvang INWONER van: GEMEENTE HOUTEN GEMEENTE IJSSELSTEIN GEMEENTE LOPIK GEMEENTE NIEUWEGEIN GEMEENTE VIANEN Persnlijke gegevens Uzelf Naam en vrletters Adres: pstcde

Nadere informatie

HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER

HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER 1 JUNI 2015 HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER SEYS VEERLE PROVINCIEBESTUUR WEST-VLAANDEREN Hug Verriesstraat 22 8800 ROESELARE Vrwrd Sinds 1971 ndersteunt de prvincie

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGSRECHTEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGSRECHTEN Brussel Fiscaliteit* Kruidtuinlaan 20 1035 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGSRECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA DE DATUM VAN DE AUTHENTIEKE AKTE VAN SCHENKING

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 3.0-1/7/2011 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument. De

Nadere informatie

Bestemd voor AANVRAGER namens: Eenmanszaak Vennootschap onder firma (v.o.f.) Commanditaire vennootschap (c.v.)

Bestemd voor AANVRAGER namens: Eenmanszaak Vennootschap onder firma (v.o.f.) Commanditaire vennootschap (c.v.) BIBOB Vragenlijsten Mdel 1 t/m 4 versie 2012 Frmulier vr: aanvrager namens eenmanszaak aanvrager namens v..f. f c.v. BIBOB VRAGENFORMULIER Bestemd vr AANVRAGER namens: Eenmanszaak Venntschap nder firma

Nadere informatie

Re-integratie van arbeidsongeschikte werknemers

Re-integratie van arbeidsongeschikte werknemers Re-integratie van arbeidsngeschikte werknemers De verheid wil de vrijwillige werkhervatting van werknemers die tijdelijk f definitief ngeschikt zijn m de vereengekmen arbeid uit te veren faciliteren. Wanneer

Nadere informatie

HOEVEEL BETAAL JE in een opvanglocatie met inkomenstarief?

HOEVEEL BETAAL JE in een opvanglocatie met inkomenstarief? HOEVEEL BETAAL JE in een pvanglcatie met inkmenstarief? VOOR DE OPVANG VAN JE BABY OF PEUTER Als je kind pgevangen wrdt in een pvanglcatie met inkmenstarief dan vind je hier alle inf. Inkmenstarief is

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 1.0-28/10/2009 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument.

Nadere informatie

BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN BESTUURDER/ VENNOOT

BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN BESTUURDER/ VENNOOT Frmulier vr: Bestuurder/vennt in de rechtspersn BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN BESTUURDER/ VENNOOT Beslten Venntschap (B.V.) Naamlze Venntschap (N.V.) Rechtspersn naar buitenlands recht Stichting

Nadere informatie

Reglement goedkope energielening FRGE

Reglement goedkope energielening FRGE Reglement gedkpe energielening FRGE Particuliere bewners niet-delgrep & particuliere verhuurders 1 Definities 1.1 Lkale Entiteit is een instantie die, p het niveau van één f meerdere gemeenten, instaat

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN Brussel Fiscaliteit* Kruidtuinlaan 20 1035 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN ARTIKEL 60BIS/3, 2, 1 VAN

Nadere informatie

in het kader van het EFRO-project KI:SS West (Kernversterking door Innovatie: Samen Sterk in West- Vlaanderen)

in het kader van het EFRO-project KI:SS West (Kernversterking door Innovatie: Samen Sterk in West- Vlaanderen) vr het verkrijgen van een financiële tegemetkming vr initiatieven van startende en bestaande handelaarsverenigingen in de prvincie West-Vlaanderen in het kader van het EFRO-prject KI:SS West (Kernversterking

Nadere informatie

BIJLAGE. Bevindingen en aanbevelingen van de auditors van DG REGIO

BIJLAGE. Bevindingen en aanbevelingen van de auditors van DG REGIO BIJLAGE Bevindingen en aanbevelingen van de auditrs van DG REGIO In september 2011 heeft de auditeenheid van Directraat-generaal Reginaal Beleid (DG REGIO) van de Eurpese Cmmissie een derdelijnscntrle

Nadere informatie

Volmacht voor aandeelhouder

Volmacht voor aandeelhouder Vlmacht vr aandeelhuder Ondergetekende naam: (indien aandeelhuder een venntschap is) Juridische vrm Adres / maatschappelijke zetel: eigenaar van: venntschapsnaam: aande(e)l(en) van de Venntschap: UNITED

Nadere informatie

Reglement Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Onderzoeksbeurs & Uitwisseling 2016

Reglement Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Onderzoeksbeurs & Uitwisseling 2016 Reglement Vlaams-Nederlandse Jurnalistenbeurs Onderzeksbeurs & Uitwisseling 2016 In 2016 kennen de Vlaamse en Nederlandse verheid pnieuw de Vlaams-Nederlandse Jurnalistenbeur(zen) (VNJB) te aan Nederlandse

Nadere informatie

Gedragscode inzake bankverhuisdienst

Gedragscode inzake bankverhuisdienst Belgische Vereniging van Banken en Beursvenntschappen switching - selfregulatin- Nl (versie 2 van 15062009).dcx versin 0.5 Patrick Wynant 20/10/2009 Gedragscde inzake bankverhuisdienst Het Eurpean Banking

Nadere informatie

Eenheidsstatuut arbeiders - bedienden

Eenheidsstatuut arbeiders - bedienden Eenheidsstatuut arbeiders - bedienden Al twee jaar wachten we p een grte stap in het dssier ver het eenheidsstatuut arbeiders en bedienden. Dit sinds het fameuze arrest van het Grndwettelijk Hf van 7 juli

Nadere informatie

Bestemd voor NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: Vennootschap onder firma (VOF) Commanditaire vennootschap (CV)

Bestemd voor NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: Vennootschap onder firma (VOF) Commanditaire vennootschap (CV) Mdel 2: frmulier vr vennt in een VOF f CV. n.a.v. nieuwe wet BIBOB 2013 Frmulier vr: vennt in VOF f CV BIBOB VRAGENFORMULIER Bestemd vr NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: Venntschap nder firma (VOF) Cmmanditaire

Nadere informatie

Gegevens vader/verzorger Voorletters en achternaam:.. Opleiding gevolgd in:...

Gegevens vader/verzorger Voorletters en achternaam:.. Opleiding gevolgd in:... Inschrijffrmulier nieuwe leerling Wij vragen u dit vrlpig inschrijffrmulier vlledig in te vullen en ged te letten p de spelling van de naam van het kind. De naam met precies z geschreven zijn als in het

Nadere informatie

Privacy Reglement Vereniging van eigenaars Brahmslaan (even nummers) te Leiden

Privacy Reglement Vereniging van eigenaars Brahmslaan (even nummers) te Leiden Privacy Reglement Vereniging van eigenaars Brahmslaan 22-62 (even nummers) te Leiden Vereniging van eigenaars Brahmslaan 22-62 te Leiden hecht veel waarde aan de bescherming van juw persnsgegevens. In

Nadere informatie

Wij doen graag zaken!

Wij doen graag zaken! BRIXS Wij den graag zaken! De algemene vrwaarden van BRIXS GROEP zijn gedepneerd bij de kamer van kphandel te Den Haag nder nummer 59425458. Laatste wijziging 1 maart 2014. Algemene Vrwaarden BRIXS GROEP

Nadere informatie

Addendum stappenplan plaatsing

Addendum stappenplan plaatsing Addendum stappenplan plaatsing In het kader van de aangekndigde (vrgenmen) rerganisatie d.d. 4 december 2012 heeft er nader verleg plaatsgevnden tussen de betrkken vakbnden en de werkgever ver de inhud

Nadere informatie

TOELICHTING COLLEGEGELD 2016 2017, HOGESCHOOL LEIDEN

TOELICHTING COLLEGEGELD 2016 2017, HOGESCHOOL LEIDEN TOELICHTING COLLEGEGELD 2016 2017, HOGESCHOOL LEIDEN Vr je inschrijving bij Hgeschl Leiden betaal je jaarlijks cllegegeld, dit is wettelijk verplicht. Hiernder lees je he Hgeschl Leiden het cllegegeld

Nadere informatie

VADEMECUM GESELECTEERDE PROJECTEN

VADEMECUM GESELECTEERDE PROJECTEN Diensten van de Vrzitter Cördinatie Wetenschappelijk Onderzek Cel Cntractueel Onderzek Zelfbestuursstraat 4 1070 Brussel VADEMECUM GESELECTEERDE PROJECTEN 1. Cntract - Ondertekening : z snel mgelijk :

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Federaal Agentschap vr de Veiligheid van de Vedselketen Omzendbrief betreffende de cntrle van de identiteit van paarden en de uitsluiting vr de slacht vr menselijke cnsumptie van buiten de wettelijke termijn

Nadere informatie

Inschrijfformulier nieuwe leerling

Inschrijfformulier nieuwe leerling Inschrijffrmulier nieuwe leerling Wij vragen u dit inschrijffrmulier vlledig in te vullen en ged te letten p de spelling van de naam van het kind. De naam met precies z geschreven zijn als in het bevlkingsregister.

Nadere informatie

ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden

ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden INTERN REGLEMENT EN ALGEMENE VOORWAARDEN ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden 1.1 - Tenzij er een vrafgaand geschreven akkrd is van PARKING, heeft het luter feit van in de inrichting binnen te

Nadere informatie

Veiligheidsreglement van toepassing voor derden die werken uitvoeren in de Koninklijke Bibliotheek van België (KBR)

Veiligheidsreglement van toepassing voor derden die werken uitvoeren in de Koninklijke Bibliotheek van België (KBR) 1 Veiligheidsreglement van tepassing vr derden die werken uitveren in de Kninklijke Biblitheek van België (KBR) Dit reglement sluit aan bij de tepassing van de wet van 4 augustus 1996 betreffende het welzijn

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland) Nadere regels subsidies Aanjaag Onderwijs en Arbeidsmarkt Het cllege van burgemeester en wethuders van de gemeente Almere; gelet p titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3 van de Algemene

Nadere informatie

Gebruikersreglement Openbare Bibliotheek Genk. Artikel 1 Dit reglement is van toepassing in de Openbare Bibliotheek Genk.

Gebruikersreglement Openbare Bibliotheek Genk. Artikel 1 Dit reglement is van toepassing in de Openbare Bibliotheek Genk. Gebruikersreglement Openbare Biblitheek Genk Artikel 1 Dit reglement is van tepassing in de Openbare Biblitheek Genk. Artikel 2 Iedereen is welkm in de biblitheek en mag gratis alle aanwezige dcumenten

Nadere informatie

HET IKG-SYSTEEM. informatiebrochure voor gezinnen

HET IKG-SYSTEEM. informatiebrochure voor gezinnen HET IKG-SYSTEEM infrmatiebrchure vr gezinnen INHOUDSTABEL 1. Inkmensgerelateerde kinderpvang f het ikg-systeem?... 4 1.1. Wat is het IKG-systeem?... 4 1.2. Wel f niet instappen in het IKG-systeem?...

Nadere informatie

De Europese Algemene Verordening van 27 april 2016 over gegevensbescherming (AVG of, in het Engels, GDPR) wordt van toepassing op 25 mei 2018.

De Europese Algemene Verordening van 27 april 2016 over gegevensbescherming (AVG of, in het Engels, GDPR) wordt van toepassing op 25 mei 2018. Privacy Ntice Assuralia neemt de bescherming van uw persnlijke gegevens ter harte. Daarm verbindt Assuralia zich erte deze gegevens met bijzndere aandacht te beschermen en te verwerken, in vlledige transparantie

Nadere informatie

BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN BESTUURDER/ VENNOOT/ AANDEELHOUDER

BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN BESTUURDER/ VENNOOT/ AANDEELHOUDER Frmulier vr: Bestuurder/vennt/aandeelhuder in de rechtspersn BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN BESTUURDER/ VENNOOT/ AANDEELHOUDER Beslten Venntschap (B.V.) Naamlze Venntschap (N.V.) Rechtspersn naar

Nadere informatie

Verklarende nota over de procedure voor de hervestiging van vluchtelingen in België en de modaliteiten tot deelname van de OCMW s.

Verklarende nota over de procedure voor de hervestiging van vluchtelingen in België en de modaliteiten tot deelname van de OCMW s. Dit prgramma wrdt gefinancierd dr het Fnds Asiel, Migratie en Integratie HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN IN BELGIË PROGRAMMA 2015 Verklarende nta ver de prcedure vr de hervestiging van vluchtelingen in

Nadere informatie

Medisch Centrum Oost wordt een forfaitaire praktijk

Medisch Centrum Oost wordt een forfaitaire praktijk Medisch Centrum Ost wrdt een frfaitaire praktijk Verlp van de avnd 1. Wat is een frfaitaire praktijk 2. Waarm kiezen wij vr een frfaitaire praktijk 3. Wat zijn de vrdelen en wat zijn de nadelen 4. Wat

Nadere informatie

PROCEDURES EN LEVERINGSTERMIJNEN VAN PASPOORTEN EN

PROCEDURES EN LEVERINGSTERMIJNEN VAN PASPOORTEN EN HET BELGISCH VOORLOPIG PASPOORT mzendbrief van tepassing vanaf 19.03.2018 S EN LEVERINGSTERMIJNEN VAN PASPOORTEN EN REISDOCUMENTEN IN BELGIË (gewn, dringend en superdringend) INHOUD 1. Vraf... 2 2. De

Nadere informatie

Analytische boekhouding

Analytische boekhouding Analytische Bekhuding Analytische bekhuding 1 Vrbereiding... 2 1.1 Dssier instellingen... 2 1.2 Analytische rekeningen maken... 3 2 Analytisch beken... 4 2.1 Kppeling... 5 2.2 Bekingsvrstellen (mdellen)...

Nadere informatie

Paasvakantie 2013. Basisscholen Drongen

Paasvakantie 2013. Basisscholen Drongen Paasvakantie 2013 Basisschlen Drngen De basisschlen van de deelgemeente Drngen rganiseren een netverschrijdende vakantiepvang. We rganiseren in de 2 e Idee Kids vzw. week van de paasvakantie themaweken

Nadere informatie

Vooraf Om een elektronische aanvraag te kunnen doen is het belangrijk om de volgende gegevens van de persoon bij de hand te hebben:

Vooraf Om een elektronische aanvraag te kunnen doen is het belangrijk om de volgende gegevens van de persoon bij de hand te hebben: Overzicht van vragen myhandicap.belgium.be Parkeerkaart Opgelet: deze vragenlijst is bedeld als hulpmiddel vr sciaal werkers. Het papieren frmulier geldt niet als aanvraag. Een aanvraag kan enkel elektrnisch

Nadere informatie

Subsidiereglement Energiezorg op School 2014. Hoofdstuk I: Algemene bepalingen

Subsidiereglement Energiezorg op School 2014. Hoofdstuk I: Algemene bepalingen Subsidiereglement Energiezrg p Schl 2014 Hfdstuk I: Algemene bepalingen Artikel 1.- Stedenfnds De subsidie Energiezrg p Schl past in de Beleidsvereenkmst Stedenfnds tussen de Vlaamse Gemeenschap en de

Nadere informatie

Top-Hat Plus Plan 1. Type levensverzekering. Waarborgen

Top-Hat Plus Plan 1. Type levensverzekering. Waarborgen Tp-Hat Plus Plan 1 Type levensverzekering Waarbrgen Levensverzekering met gewaarbrgde rentevet (Tak 21). Mgelijkheid m te kiezen vr een frmule waarbij dit met betrekking tt de winstdeelname gecmbineerd

Nadere informatie

Er zijn twee types mandatarissen: Sociale Dienstverrichters Erkende Sociale Secretariaten

Er zijn twee types mandatarissen: Sociale Dienstverrichters Erkende Sociale Secretariaten GUIDELINES : RELATIE WERKGEVER DIENSTVERRICHTERS - RSZ 1. Algemene principes Werkgevers handelen in principe in eigen naam en cmmuniceren met de RSZ vr de nakming van hun administratieve verplichtingen.

Nadere informatie

S&A bvba. 1. Startverklaring definitief goedgekeurd. Ambachtsweg 20-9820 Merelbeke. Inhoudstafel 1. STARTVERKLARING DEFINITIEF GOEDGEKEURD...

S&A bvba. 1. Startverklaring definitief goedgekeurd. Ambachtsweg 20-9820 Merelbeke. Inhoudstafel 1. STARTVERKLARING DEFINITIEF GOEDGEKEURD... S&A bvba Ambachtsweg 20-9820 Merelbeke tel 09/329 87 75 fax 09/329 87 85 URL: www.sabvba.cm e-mail: inf@sabvba.cm Startverklaring definitief gedgekeurd Inhudstafel 1. STARTVERKLARING DEFINITIEF GOEDGEKEURD...

Nadere informatie

Modellencontract. TFP(Time for Prints)/TFCD (Time for CD) Contract tussen Model en amateurfotograaf. Naam :... Adres :... Postcode/Woonplaats :...

Modellencontract. TFP(Time for Prints)/TFCD (Time for CD) Contract tussen Model en amateurfotograaf. Naam :... Adres :... Postcode/Woonplaats :... Mdellencntract TFP(Time fr Prints)/TFCD (Time fr CD) Cntract tussen Mdel en amateurftgraaf Ondergetekenden: Naam :... Adres :... Pstcde/Wnplaats:... Telefn :... Email/Website :... Hierna genemd Ftgraaf,

Nadere informatie

Handleiding. voor het verkrijgen van een. attest van begeleider

Handleiding. voor het verkrijgen van een. attest van begeleider Handleiding vr het verkrijgen van een Januari 2010 1 / 14 Handleiding vr het aanvragen van een 1. INLEIDING...2 2. DEFINITIES...2 3. WETTELIJKE BASIS...3 4. PRINCIPES...3 5. VOORWAARDEN VOOR HET VERKRIJGEN

Nadere informatie

PROJECTOPROEP VOOR VERENIGINGEN EN PROJECTEN AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE VOLKSGEZONDHEID 2017

PROJECTOPROEP VOOR VERENIGINGEN EN PROJECTEN AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE VOLKSGEZONDHEID 2017 Pagina 1 van 5 Gemeente Sint-Gillis Dienst Vlksgezndheid Munthfstraat 70 1060 Sint-Gillis Dienstgegevens (aan te vullen dr de dienst Vlksgezndheid) DOSSIERNUMMER: DATUM: PROJECTNAAM: NAAM PROMOTOR: PROJECTNAAM:

Nadere informatie

Toelichting bij het formulier subsidievaststelling behorend bij artikel 7.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS

Toelichting bij het formulier subsidievaststelling behorend bij artikel 7.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS Telichting bij het frmulier subsidievaststelling behrend bij artikel 7.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS Dit dcument licht stapsgewijs alle nderdelen van het aanvraagfrmulier vr een subsidievaststelling

Nadere informatie

School en studietoelagen. Project DAFintermediair /09/2018 1

School en studietoelagen. Project DAFintermediair /09/2018 1 Schl en studietelagen Prject DAFintermediair 2018-2019 13/09/2018 1 OVERZICHT Algemeen: wat zijn schl- en studietelagen? Een telage aanvragen I. Autmatisch gestarte dssiers II. Digitaal aanvraagfrmulier

Nadere informatie

De GDPR in 10 stappen

De GDPR in 10 stappen De GDPR in 10 stappen Stap 4- Vul uw gegevens aan in het Verwerkingsregister 2018 G.T.L. Het is verbden deze dcumenten te vermenigvuldigen f anderzijds te verwerken znder nze testemming. Elke inbreuk zal

Nadere informatie