CONCESSIEOVEREENKOMST Concessieverlening met vaststelling van de voorwaarden voor de uitbating van de gemeenteeigendom

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CONCESSIEOVEREENKOMST Concessieverlening met vaststelling van de voorwaarden voor de uitbating van de gemeenteeigendom"

Transcriptie

1 CONCESSIEOVEREENKOMST Cncessieverlening met vaststelling van de vrwaarden vr de uitbating van de gemeenteeigendm gelegen Kasteeldreef Schten (Fyer Cafetaria De Kelder) deel uitmakend van het privaat dmein van de gemeente Schten. Tussen: enerzijds, de gemeente Schten, vertegenwrdigd dr de heer Maarten De Veuster, burgemeester en mevruw Nicle Verheven, gemeentesecretaris, hierna de cncessieverlener genemd, en anderzijds.. hierna de cncessiehuder genemd, is vereengekmen wat vlgt: Onderwerp Art De gemeente Schten verleent via prep tt mededinging met geslten biedingen en znder dat enige tepassing van de handelshuurwetgeving (wet 30 april 1951 en navlgende wijzigingen) mgelijk is, het recht tt het in cncessie bekmen van het eigendm Kasteeldreef 61 (uitbating Fyer Cafetaria De Kelder) te Schten. Het in cncessie gegeven gebuw met aanhrigheden wrdt ter beschikking gesteld in de staat waarin het zich bevindt. De cncessie mvat de vlgende ruimtes : - ruimte A: Fyer - Cafetaria De Kelder - ruimte B: wngedeelte cncessiehuder. De in cncessie gegeven ruimtes zijn terug te vinden p het grndplan (bijlage), dat aan de cncessievereenkmst zal wrden gehecht m er integrerend deel van uit te maken. 2. De cncessiehuder verricht deze cncessie p zelfstandige wijze. De cncessiehuder verricht deze cncessie in functie van het Gemeentelijk Cultuurcentrum Schten en ter realisatie van haar delstelling. De cncessiehuder neemt met het g hierp kennis van het rganiek reglement (bijlage 2) en van het gebruiksreglement Kasteel van Schten (bijlage 3), gevegd als bijlagen aan deze vereenkmst. Wnstverplichting Art. 2. De cncessieverlener legt aan de cncessiehuder f minstens één van hen de plicht p tt bewning van de private delen en wning in het Kasteel van Schten, in die zin dat zij/hij aldaar zwel fficieel als feitelijk zijn hfdverblijfplaats dient te nemen. Deze plicht tt bewning is secundair aan de uitbating van de cncessie. Deze plicht vlgt huidige vereenkmst en is beperkt tt de duur ervan.

2 De cncessiehuder kan p geen enkel genblik de tepassing inrepen van de wninghuurwet en later wijzigingen. De cncessiehuder verbindt zich erte, bij de beëindiging van deze vereenkmst, de hem tevertruwde uitbatingsruimten en wngelegenheid nmiddellijk te verlaten in de staat waarin hij deze ntvangen heeft (zie plaatsbeschrijving in bijlage..). Duurtijd cncessie Beëindiging cncessie Art De duurtijd van de cncessie bedraagt 3 jaar met mgelijkheid tt verlengingen met termijnen van telkens 3 jaar. De maximum duurtijd is bepaald p 9 jaar. De cncessie neemt een aanvang p De cncessie kan niet stilzwijgend verlengd wrden. De cncessiehuder dient het vrnemen tt verlenging minstens zes maanden vóór de vervaldag bij middel van een aangetekende brief aan de cncessieverlener kenbaar te maken, bij gebreke waarvan van rechtswege een einde kmt aan de cncessie. Een eventuele verlenging zal geschieden aan de vrwaarden die dan zullen wrden vastgesteld. 2. Zwel de cncessieverlener als de cncessiehuder kunnen de vereenkmst te allen tijde per aangetekend schrijven beëindigen mits een vrpzeg van zes maanden. 3. De cncessiehuder met drie maanden vóór het einde van deze vereenkmst telaten dat ter zake berichten pgehangen wrden in de vergunde ruimten en dat deze bezichtigd wrden dr kandidaat-cncessiehuders p dagen en uren dr het cllege van burgemeester en schepenen vast te stellen, rekening hudend met de nrmale peningsuren van de inrichting. 4. Bij het einde van deze vereenkmst, m welke redenen dan k, verbindt de cncessiehuder zich erte m alle terbeschikkinggestelde ruimten vrij te maken van alle hem tebehrende vrwerpen. Dit hudt in dat hij de ruimte met achterlaten in eenzelfde testand zals mschreven in de tegensprekelijke plaatsbeschrijving die werd pgemaakt bij de inwerkingtreding van de cncessie. Mits een vrafgaande instemming van de cncessieverlener kan hiervan wrden afgeweken. Uitgeverde aanpassingswerken blijven in eigendm van de cncessieverlener. Bij het einde van deze vereenkmst, m welke redenen dan k, kan de cncessiehuder geen enkel recht laten gelden p enige vergeding en dit nch van de cncessieverlener, nch van een nieuwe cncessiehuder. De cncessieverlener behudt zich uitdrukkelijk het recht vr steeds gelijkaardige f andere inrichtingen in de mgeving f elders tt stand te brengen f in cncessie te geven, znder dat de cncessiehuder enig bezwaar kan den gelden f aanspraak kan maken p enige vergeding, vermindering van de cncessievergeding f verbreking van de cncessie. Cncessievergeding Art. 4. De maandelijkse cncessievergeding wrdt vastgesteld p eur. De betaling zal gebeuren dr strting p rekening IBAN BE van het gemeentebestuur van Schten bij Belfius en een eerste maal p de dag dat de desbetreffende cncessieperide een aanvang neemt.

3 Bij het verschrijden van deze datum is van rechtswege en znder dat een ingebrekestelling ndzakelijk is, aan de cncessieverlener een intrest verschuldigd, gelijk aan de vr laattijdige betalingen p dat genblik vrziene wettelijke intrest. De cncessiehuder verbindt zich erte deze betaling te verrichten via een permanente bankpdracht telkens de eerste werkdag van de maand. De vergeding wrdt éénmaal per jaar aangepast, p de verjaardag van de inwerkingtreding van de cncessievereenkmst, vlgens de wettelijke frmule: basisvergeding x nieuw indexcijfer = nieuwe vergeding. aanvangsindexcijfer Het aanvangsindexcijfer is het indexcijfer van de gezndheidsindex van de maand vóór de aanvang van de cncessie. Het nieuwe indexcijfer is het indexcijfer van de gezndheidsindex van de maand vóór de maand van de aanpassing van de vergeding. De nieuwe vergeding kan nit lager zijn dan de basisvergeding. Waarbrg Art. 5. Tt waarbrg van de naleving van zijn verplichtingen zal de cncessiehuder, nmiddellijk na het ndertekenen van deze cncessievereenkmst, een waarbrg stellen, die bestaat in een sm geld, gelijk aan drie maanden cncessievergeding (vergeding bij aanvang van de cncessie). De waarbrg met bij een financiële instelling p een geïndividualiseerde rekening p naam van de cncessiehuder wrden geplaatst; de interest wrdt gekapitaliseerd en de cncessieverlener verkrijgt een vrrecht p het actief van de rekening vr elke schuldvrdering vrtvleiend uit de gehele f gedeeltelijke niet-nakming dr de cncessiehuder van zijn verplichtingen. De waarbrg zal wrden vrijgegeven bij het einde van de cncessie, vr zver de cncessiehuder aan al zijn verplichtingen zal hebben vldaan. Over de waarbrgrekening, zwel wat de hfdsm als de interesten betreft, mag niet wrden beschikt ten bate van de ene f de andere partij, dan p vrlegging van een schriftelijk akkrd pgemaakt ten vregste na beëindiging van de cncessievereenkmst, f van een afschrift van een gerechtelijke beslissing. Ingeval tijdens de duur van de cncessievereenkmst de dr de cncessiehuder verstrekte waarbrg dr de cncessieverlener dient aangesprken te wrden en geheel f gedeeltelijk wrdt gebruikt, zal de cncessiehuder uiterlijk binnen de maand, tt het in de eerste alinea van dit artikel vastgestelde bedrag van de brg, de waarbrg meten hernieuwen f aanvullen. De cncessieverlener is in geen enkel geval intresten p deze waarbrg aan de cncessiehuder verschuldigd. Belastingen en taksen, explitatievereisten, milieureglementering, bdemattest Art. 6. Alle en gelijk welke, huidige en tekmstige belastingen en taksen (met uitzndering van de nrerende vrheffing), die dr de staat, het gewest, de prvincie, de gemeente f

4 Art. 7. eventueel andere autriteiten en instellingen geheven wrden f zullen wrden met betrekking tt de in cncessie gegeven ruimten, hun bezetting f de activiteiten die er dr de cncessiehuder wrden uitgeefend, zijn ten laste van de cncessiehuder. De cncessiehuder wrdt verndersteld, vóór de cncessieverlening alle nuttige inlichtingen te hebben ingewnnen, ver het bedrag van de belastingen en taksen. De cncessiehuder zal aan de bevegde verheid de vereiste bestuurlijke explitatietelatingen aanvragen en het bewijs hiervan vrleggen, ten laatste p de dag vrafgaand aan de definitieve penstelling van de cncessie. Hiernder wrden ndermeer bedeld de verplichte starterfrmaliteiten vr een zelfstandige en de bewijsstukken waaruit blijkt dat men vldaan heeft aan de vestigingsvrwaarden. De cncessiehuder verbindt zich erte bij elke cntrle dr hgere instanties (bv. het Federaal Agentschap vr de Veiligheid van de Vedselketen) hiervan nmiddellijk ten titel van inlichting en pvlging kpie van de cntrlerapprten ver te maken aan de cncessieverlener. Hij zal uit dien hfde niet het minste bezwaar kunnen den gelden tegenver de cncessieverlener, nch daarin aanleiding vinden m vermindering van de vergeding f andere vrwaarden aan te vragen. De cncessiehuder is erte gehuden zijn inrichting/activiteiten/pslag vlledig binnen de krijtlijnen van de geldende VLAREM-milieuvergunning uit te baten, en alle milieuvergunningsvrwaarden (algemene, sectrale als bijzndere vrwaarden) integraal na te leven. De cncessiehuder ziet er k p te dat nderaannemers die vr hem activiteiten rganiseren zich aan de vrwaarden huden. In elk geval zal het uitbreiden van de vergunde en gemelde activiteiten cfr. VLAREM (zie indelingsrubrieken) meten gepaard gaan met vrafgaande kennisgeving aan het gemeentebestuur van Schten, dat desgevallend de ndige prcedures zal pstarten. De cncessiehuder dient k elke mgelijke vrm van bdemverntreiniging te vermijden, en zich derhalve te richten tt de terzake relevante bepalingen van VLAREM en VLAREBO. De cncessiehuder installeert k een degelijke vetafscheider die regelmatig wrdt gereinigd m verstpping van het intern rileringsstelsel te vrkmen. Een vetafscheider mag desgevallend wrden vervangen dr een kleine vetafscheider nder elk aanrecht waarin vethudend afwaswater f kkvcht terecht kmt. De cncessiehuder zrgt vr een eigen gescheiden afvalinzameling en afver via een erkende firma. De cncessiehuder kan zijn activiteiten uitefenen in een gemeentelijk gebuw. Cnfrm het dr de Gemeenteraad unaniem gedgekeurd Milieubeleidsplan , dient de CO 2 -uitstt en derhalve de energievraag drastisch verminderd te wrden. Vandaar dat er een energiebekhuding werd pgezet, dat de gebuwen een energieprestatiecertificaat dragen, en dat er bijznder veel aandacht dient besteed aan de basisprincipes van ratineel energieverbruik en preventie van energieverspilling. De cncessiehuder zal zich in deze energie- en milieuplitiek actief inschrijven, net zals alle andere uitbaters en gebruikers dienen te den. De cncessiehuder kan zich laten bijstaan dr de energiecördinatr en/f de technicus elektrische installaties. De cncessiehuder zal de meterstanden maandelijks in de vrziene webapplicatie ingeven. De cncessiehuder zal er mee zrg vr dragen dat het energie- en waterverbruik z laag mgelijk wrdt gehuden, eventueel dr aangepaste elektrische testellen met

5 A-label f energiezuinige armaturen en lampen. Vermits de inrichting gelegen is binnen een gemeentelijk gebuw en gemeente Schten een Kyt-gemeente is, zal hij mee trachten deze beleidslijn m te zetten in daadwerkelijke acties. De cncessiehuder kpt in de mate van het mgelijke eclgisch verantwrde schnmaakprducten aan, net zals de gemeente Schten elders in het gebuw gebruikt. Het gebruik van javel is niet tegelaten. Art. 8. De cncessiehuder zal preventief een brandplan pstellen in samenwerking met de brandweer van Schten (artikel 8 VLAREM 2). De cncessieverlener bevestigt dat hij de cncessiehuder in kennis heeft gesteld van de inhud van het bdemattest inzake het perceel kadastraal gekend als afdeling SCHOTEN 3 AFD - sectie C - nummer 0344/00_000. Een kpie van het bdemattest wrdt als bijlage aan deze cncessievereenkmst gehecht en zal er integraal deel van uitmaken. Nutsvrzieningen Art. 9. De ksten vr verbruik van water, gas, elektriciteit en verwarming wrden frfaitair bepaald p 250 eur per maand en zijn ten laste van de cncessiehuder. Leveringsvrwaarden dranken en versnaperingen Art De cncessiehuder verbindt zich erte m een aantal fair-trade prducten p te nemen in zijn aanbd. 2. De tarieven van dranken en versnaperingen en elke verhging nadien wrden ter gedkeuring vrgelegd aan de cncessieverlener. De prijzen meten p ged zichtbare plaatsen uitgehangen wrden. De prijzen meten dienst en btw inbegrepen vermeld zijn. De prijslijsten dienen deze vermelding te dragen. 3. De cncessiehuder kan p eigen risic alle dr de wet tegestane versnaperingen verkpen, in zverre dit wettelijk tegestaan is znder uitgeruste keuken f gediplmeerde kk. 4. Het is de cncessiehuder niet tegelaten m cnsumpties aan te bieden buiten de cncessie, tenzij na expliciete vrafgaande gedkeuring dr de cncessieverlener en nder de dr cncessieverlener te stellen vrwaarden. 5. De cncessiehuder verkrijgt het exclusief recht tt het verzrgen van alle leveringen van dranken vr de recepties f andere feestelijkheden die in het Kasteel van Schten plaatsvinden, met uitzndering van de feestelijkheden gerganiseerd dr de gemeente Schten, Hell! Schten en het Cultuurcentrum Schten vzw. Dit exclusief recht geldt k vr alle drankleveringen aan verenigingen die in het Kasteel van Schten vergaderen f activiteiten huden. Bestemming, peningsdagen en -uren, inrichting, bijzndere vrwaarden Art De ruimten wrden in cncessie verleend m er de aangegeven inrichting in te expliteren. Deze ruimten blijven uitsluitend bestemd vr uitbating in functie van het Gemeentelijk Cultuurcentrum Schten.

6 De cncessiehuder kan in de in cncessie gegeven ruimte culturele f aanverwante activiteiten rganiseren na verleg met de directie van het Gemeentelijk Cultuurcentrum en na gedkeuring dr het pdrachtgevende bestuur. Op straffe van verbreking van de cncessie mag de cncessiehuder deze bestemming niet veranderen. 2. De cncessiehuder is erte gehuden bij alle activiteiten in het Kasteel van Schten de Fyer Cafetaria De Kelder, tenminste één uur vr de aanvang van de activiteit tt één uur na de aflp van de activiteit pen te huden. De peningsuren wrden in nderling verleg als bijlage. van deze cncessievereenkmst tegevegd. De wekelijkse sluitingsdag wrdt vastgesteld p wensdag. Elke wijziging van peningsuren dient ruim vraf verlegd te wrden met de cncessieverlener en dient dr de cncessiehuder p duidelijke wijze gecmmuniceerd te wrden aan het publiek. Overige sluitingsdagen en vakantieperides dienen vraf ter gedkeuring vrgelegd te wrden aan de cncessieverlener, die p gemtiveerde basis kan weigeren. De jaarlijkse vakantiesluiting van het Gemeentelijk Cultuurcentrum Schten (lcatie Kasteel van Schten) heeft k de sluiting van de Fyer Cafetaria De Kelder tt gevlg. In beginsel betreft dit de maand augustus. De sluiting van de cafetaria kan niet verplichtend wrden pgelegd. 3. De cncessiehuder staat vlledig en p eigen ksten in vr de plaatsing en inwerkingstelling van de tginrichting (tapinstallatie, spelbakken, kelkasten, keukentestellen en aanhrigheden). 4. Het is de cncessiehuder verbden in en aan het in cncessie gegeven gebuw en lkalen uithangbrden, pschriften f reclame aan te brengen f te laten aanbrengen f er enig vrwerp, verlichtingstestel f tent te hangen f te plaatsen, znder schriftelijke en vrafgaande telating van de cncessieverlener, die zich het recht vrbehudt het karakter, de stijl en de grtte, die deze vrwerpen mgen hebben, aan te duiden, alsk de plaats waar ze mgen wrden aangebracht. De cncessiehuder ziet er p te geen plitiek gerichte aanplakbrieven aan te brengen in de in cncessie gegeven publieke lkalen. 5. De cncessiehuder zal er ver waken dat de muziek, uitgeznden in het in cncessie gegeven ged, niet strend werkt en hudt in de mate van het mgelijke rekening met het verzek van de cncessieverlener f zijn afgevaardigde m deze muziek aan te passen aan de prgrammatie van het Gemeentelijke Cultuurcentrum van Schten. De cncessiehuder staat in vr de strikte tepassing van de wetgeving inzake SABAM, billijke vergeding e.a. 6. De cncessiehuder ziet te p de strikte naleving van de vigerende wetgeving inzake het rkverbd in de Fyer Cafetaria De Kelder. 7. De cncessiehuder met de wettelijke vrschriften p het taalgebruik naleven. Cnciërgetaken

7 Art. 12. De cncessiehuder is erte gehuden de hiernavlgende cnciërgetaken in het Kasteel van Schten uit te veren in functie van de daar geplande activiteiten: vlledig sleutelbeheer (buitendeuren en alle binnendeuren) met penen en sluiten van alle lkalen in functie van de activiteiten dagelijks tezicht p het ratineel gebruik van verwarming, verlichting en p het sluiten van buitendeuren en vensters degelijk nderhud van de hal en trap tijdens het weekend meldingsplicht aan de lkale plitie f brandweer indien er een tussenkmst is vereist permanent en degelijk nderhud van de tiletten van de cafetaria het in gereedheid brengen van de zalen tijdens de weekends in functie van de activiteiten in het Kasteel van Schten, als aanvulling p de taak van het technisch persneel van de gemeente. Partijen erkennen uitdrukkelijk dat de in dit artikel beschreven cnciërgetaken niet aanzien wrden als een nafhankelijke en aparte verplichting van de cncessiehuder, dch dat deze luter beschuwd wrden als een verplichting die secundair is aan de uitbating, znder dat er enige vrm van arbeidsvereenkmst tussen de partijen ntstaat. Onderhud - Herstellingen Art De cncessiehuder wrdt beschuwd als bewaarder van de ruimten specifiek in gebruik vr deze cncessie (cnfrm artikel 1) en van alle gederen die zich daarin bevinden: hij dient deze als een gede huisvader te beheren. De cncessiehuder verbindt zich erte de in cncessie gegeven ruimtes en installaties die hem ter beschikking wrden gesteld, gedurende de duur van de cncessie in gede staat te nderhuden. Hiernder wrdt ndermeer verstaan het te allen tijde rein huden van de Fyer Cafetaria De Kelder, het nderhud van de elektrische installaties en schakelaars (hygiëne en netheid) en het gebruiksklaar huden ervan. De sanitaire installaties, deel uitmakend van de cncessie, wrden permanent nderhuden dr de cncessiehuder. De ksten vr aankp van nderhudsmateriaal vr de sanitaire installaties in de Fyer Cafetaria De Kelder zijn ten laste van de cncessiehuder. 2. De cncessiehuder zal die herstellingen uitveren, die nrmaal ten laste zijn van de cncessieverlener, maar werden verrzaakt dr zijn fut f dr een persn vr wie hij aansprakelijk / verantwrdelijk is. Gedurende de duur van de cncessie zal de cncessiehuder alle herstellingen en alle nderhudswerkzaamheden m.b.t. de in cncessie gegeven ruimten uitveren p eigen ksten, ngeacht f deze grt f klein zijn en na vrafgaande telating dr het gemeentebestuur, uitgeznderd: 1) alle cnstructieve gebreken van het gebuw (dak, muren, ) 2) alle gebreken tengevlge van nrmale slijtage en de uderdm van het in cncessie gegeven ged.

8 De cncessiehuder is verplicht de cncessieverlener p de hgte te brengen van elke schade aan de gecncedeerde ruimtes en van elke ndige herstelling, en dit binnen de 24 uur na vaststelling. De cncessieverlener verbindt er zich eveneens te het uitzicht en de inrichting van de in cncessie gegeven ruimtes niet te veranderen znder de cncessiehuder vraf te hren. De cncessieverlener verbindt er zich te het gent van de gecncedeerde ruimtes te leveren en alle ndzakelijke herstellingen uit te veren aan dak, afverbuizen buiten het gebuw, die beschuwd wrden als behrende tt de uitbating, hfdleidingen buiten het gebuw f tt aan de teller, sanitaire installaties, elektrische installaties, verwarmingsinstallaties, luchtgrepen, enz Aansprakelijkheid Verzekeringen Art. 14. De cncessiehuder is verantwrdelijk vr alle schade, dr hem zelf f zijn persneel bij hun pdracht, aangebracht aan het gebuw f haar inbedel. De cncessieverlener draagt geen verantwrdelijkheid in verband met de drankvrraad aanwezig in de in cncessie gegeven ruimtes (verlies, diefstal, beschadiging, ). De cncessiehuder is vlledig verantwrdelijk ten pzichte van derden vr alle ngevallen en schade verrzaakt dr het bezit f het gebruik van de dr de cncessieverlener tevertruwde gederen. De cncessiehuder is eveneens burgerlijk aansprakelijk i.v.m. de arbeidsngevallen van zijn persneel en inzake de schade en het verhaal van derden, wat betreft de verleende cncessie. De cncessiehuder verklaart af te zien van alle verhaal dat hij krachtens de artikelen 1386 en 1721 van het burgerlijk wetbek zu kunnen uitefenen tegenver de cncessieverlener (hij zal deze afstand van verhaal tevens den pnemen in zijn verzekeringsplis). Art. 15. De cncessiehuder dient zich tegen alle risic s (.m. inzake burgerlijke aansprakelijkheid, bjectieve aansprakelijkheid, brand en ntplffingsgevaar) p vldende wijze te verzekeren. Het gaat hierbij m die zaken die rechtstreeks met de verleende cncessie te maken hebben. De cncessiehuder is verplicht aan de cncessieverlener een afschrift van de plissen ver te maken en p vraag een bewijs van de betaling van de premies vr te leggen. De plissen meten vlgende bepaling bevatten: «De verzekeringsmaatschappij verbindt zich erte de gemeente Schten te verwittigen indien de premie niet zu betaald wrden» en «de plis kan slechts vernietigd wrden één maand na kennisgeving ervan, bij aangetekend schrijven, dr de verzekeringsmaatschappij te richten aan de gemeente Schten». De cncessiehuder zal de gemeente verwittigen bij elke wijziging van de plisvrwaarden. Wijze uitbating en persneel Art. 16. De cncessiehuder blijft verantwrdelijk tegenver de cncessieverlener vr vertredingen die dr het persneel begaan wrden. Hij kan zich aan deze verantwrdelijkheid niet nttrekken nder het vrwendsel dat de vertreding buiten zijn vrkennis f tegen zijn wil werd gepleegd.

9 Verbd van verdracht en nderhuur van de cncessie Art. 17. Behudens vrafgaande en schriftelijke testemming van de cncessieverlener blijft elke verdracht van de cncessie, zelfs ten dele, verbden. Bij tegestane verdracht wrdt uitdrukkelijk bedngen dat alle bepalingen van de huidige vereenkmst van kracht blijven. Het is de cncessiehuder verbden de cncessie geheel f gedeeltelijk nder te verhuren. Plaatsbeschrijving Art. 18. Bij de inwerkingtreding van deze cncessievereenkmst zal een tegensprekelijke plaatsbeschrijving wrden pgesteld inzake de staat van de verschillende in cncessie gegeven ruimten. Er wrdt k een inventaris pgemaakt van al het materiaal en de uitrusting die dr de cncessieverlener aan de cncessiehuder ter beschikking wrden gesteld teneinde de cncessie te kunnen waarnemen. De plaatsbeschrijving en de inventaris wrden nadien als bijlage en aan deze vereenkmst gevegd en maken er deel van uit. Tezicht cncessieverlener Art. 19. De cncessieverlener kan p elk genblik gedurende de lpende vereenkmst cntrle uitefenen p de staat van nderhud van alle in de plaatsbeschrijving en de inventaris pgenmen ruimten en gederen. De cncessiehuder dient hierte - na afspraak - vrije tegang te waarbrgen. Vregtijdige beëindiging in nderling verleg Art. 20. De cncessievereenkmst kan te allen tijde in nderling verleg beëindigd wrden. Indien beide partijen in nderling verleg de vereenkmst pzeggen vr het verstrijken van de vereengekmen termijn, zullen geen van beide partijen een schadevergeding verschuldigd zijn. Verbreking van de vereenkmst Art De cncessieverlener heeft steeds het recht eenzijdig en znder dat enige pzeg f schadelsstelling vereist is, deze cncessie te verbreken indien het penbaar belang dit zu eisen, f indien de cncessiehuder in gebreke zu blijven de vrwaarden van deze cncessie na te leven. Wrden in het bijznder beschuwd als redenen tt verbreking van de vereenkmst : 1. niet-betaling van verschuldigde bedragen binnen de in de vereenkmst vrzien termijnen 2. slecht nderhud van de in cncessie gegeven gederen, in geval van grve nalatigheid in de uitbating f ingeval van nbekwaamheid m het berep uit te efenen 3. niet-naleving van het dr de cncessiehuder, bij aanvang van de cncessie, vrgestelde uitbatingscncept 4. niet-naleving van de in de huidige vereenkmst gestipuleerde vrwaarden

10 5. faillissement van de cncessiehuder f nmiskenbare inslvabiliteit van de cncessiehuder, met alle middelen te bewijzen 6. verrdeling van de cncessiehuder tt een criminele f crrectinele straf die de gede naam van de uitbating schaadt 7. indien het algemeen belang wrdt geschaad 8. vaststelling ten laste van de cncessiehuder, zijn afgevaardigden f zijn persneel, van feiten die in strijd zijn met de gede zeden f die de penbare rde verstren 9. verlijden van de cncessiehuder. Deze psmming is niet limitatief. 2. De vereenkmst zal dr de cncessieverlener vrtijdig en van rechtswege kunnen beëindigd wrden mits betekening per aangetekende brief, gemtiveerd, in geval van ernstige tekrtkmingen aan de cntractuele verplichtingen dr de cncessiehuder. Als bewijs van de feiten die aanleiding geven tt het verbreken van de vereenkmst, vlstaat de vaststelling dr de cncessieverlener. De cncessiehuder zal geen enkele vergeding kunnen eisen vr het beëindigen van de vereenkmst dr de cncessieverlener vereenkmstig de bepalingen van de vereenkmst. Alle ksten vrtvleiend uit feiten die de cncessiehuder ten laste wrden gelegd en die een vrtijdig einde van de cncessie tt gevlg hebben, zullen dr de cncessiehuder meten gedragen wrden. Dr het feit zelf van het aanvaarden van de cncessie machtigt de cncessiehuder de cncessieverlener m in zijn plaats, p zijn ksten en risic te handelen, indien hij nalaat één f meer bepalingen van de vereenkmst stipt na te leven. Geschillen Art. 22. Vr elk geschil met betrekking tt deze vereenkmst zijn uitsluitend de rechtbanken van het gerechtelijk arrndissement Antwerpen bevegd. Registratieverplichting Art. 23. De ksten en rechten van zegel- en registratie zijn uitsluitend ten laste van de cncessiehuder. De cncessiehuder verbindt zich erte een kpie van de geregistreerde vereenkmst ver te maken aan de cncessieverlener. Bijlagen lastenkhier: - bijlage 1 : grndplan - bijlage 2 : rganiek reglement cultuurcentrum Schten - bijlage 3 : gebruiksregelement Kasteel van Schten - bijlage 4 : bdemattest

belastingen en taksen, exploitatievereisten, milieureglementering, bodemattest

belastingen en taksen, exploitatievereisten, milieureglementering, bodemattest Inhudstafel cncessie Fyer Cafetaria De Kelder Lastenkhier Art. 1. Art. 2. Art. 3. Art. 7 Art. 8. Art. 9. Art. 10. Art. 13. Art. 14. Art. 15. Art. 16. Art. 17. Art. 18. Art. 20. Art. 21. Art. 22. Art. 23.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden trainingen Edunova

Algemene voorwaarden trainingen Edunova Algemene vrwaarden trainingen Edunva Edunva Meddsestraat 47 Winterswijk Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persn f rechtspersn, met wie een vereenkmst met betrekking tt deelname aan een

Nadere informatie

Cubro BVBA Algemene voorwaarden

Cubro BVBA Algemene voorwaarden Cubr BVBA Algemene vrwaarden Hiernder vindt u de algemene vrwaarden van Cubr BVBA. Deze vrwaarden zijn van tepassing p alle geleverde diensten en gemaakte vereenkmsten dr Cubr BVBA, tenzij expliciet anders

Nadere informatie

GEBRUIKSREGLEMENT Zomertent 2014 1. Algemene informatie Twee opties: Kleine hal Kleine & grote hal

GEBRUIKSREGLEMENT Zomertent 2014 1. Algemene informatie Twee opties: Kleine hal Kleine & grote hal Besluit: Artikel 1 Gedkeuring te hechten aan het aangepaste gebruiksreglement van de zmertent 2014 waarbij de rganisatren bijkmend 12 uur krijgen vr de pbuw en 12 uur vr de afbuw van de activiteit. Deze

Nadere informatie

ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden

ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden INTERN REGLEMENT EN ALGEMENE VOORWAARDEN ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden 1.1 - Tenzij er een vrafgaand geschreven akkrd is van PARKING, heeft het luter feit van in de inrichting binnen te

Nadere informatie

Organisatorsreglement beurs- en evenementenhal t Bau-huis

Organisatorsreglement beurs- en evenementenhal t Bau-huis Organisatrsreglement beurs- en evenementenhal t Bau-huis Artikel 1: Infrastructuur Het Autnm Gemeentebedrijf t Bau-huis staat in vr de ter beschikking stelling van de infrastructuur van de beurs- en evenementenhal

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN VisumPr B.V., Raamweg 1, 2596 HL, Den Haag Artikel 1. Definities In deze algemene vrwaarden wrden de vlgende definities tegepast: Opdrachtgever: de wederpartij van VisumPr B.V. VisumPr:

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN BEN KORTMAN COMMUNICATIE/FOTOGRAFIE

ALGEMENE VOORWAARDEN BEN KORTMAN COMMUNICATIE/FOTOGRAFIE ALGEMENE VOORWAARDEN BEN KORTMAN COMMUNICATIE/FOTOGRAFIE 1. Algemeen De ft s p www.benkrtman.nl zijn alleen bestemd vr de eigenaar van Ben Krtman Cmmunicatie. Bezekers kunnen deze ft s bekijken, maar zijn

Nadere informatie

Addendum stappenplan plaatsing

Addendum stappenplan plaatsing Addendum stappenplan plaatsing In het kader van de aangekndigde (vrgenmen) rerganisatie d.d. 4 december 2012 heeft er nader verleg plaatsgevnden tussen de betrkken vakbnden en de werkgever ver de inhud

Nadere informatie

Algemene voorwaarden trainingen Edunova

Algemene voorwaarden trainingen Edunova Algemene vrwaarden trainingen Edunva Edunva Meddsestraat 47 Winterswijk Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persn f rechtspersn, met wie een vereenkmst met betrekking tt deelname aan een

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Prvincie Ost-Vlaanderen Gemeentebestuur WICHELEN DE GEMEENTERAAD VAN WICHELEN UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van wensdag 26 augustus 2015 Aanwezig: Afwezig: Verntschuldigd:

Nadere informatie

1. Lid: onder een lid wordt verstaan een bij Pennyplace ingeschreven particulier of ZZP-er / bedrijf die / dat als doel heeft:

1. Lid: onder een lid wordt verstaan een bij Pennyplace ingeschreven particulier of ZZP-er / bedrijf die / dat als doel heeft: ALGEMENE VOORWAARDEN VAN PENNYPLACE VOOR LEDEN Inhudspgave: Artikel 1: Definities... 1 Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer... 1 Artikel 3 -Tepasselijkheid en wijziging Algemene Vrwaarden... 2 Artikel

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Lidaholm Garens

Algemene Voorwaarden Lidaholm Garens Algemene Vrwaarden Lidahlm Garens Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/1 Invulling van het begrip dagelijks bestuur in de zin

Nadere informatie

VRIJSTELLINGEN van Verkennend Bodemonderzoek (VBO) *

VRIJSTELLINGEN van Verkennend Bodemonderzoek (VBO) * VRIJSTELLINGEN van Verkennend Bdemnderzek (VBO) * * zals bepaald dr art.13/4 van de Ordnnantie van 5 maart 2009 betreffende het beheer en de sanering van verntreinigde bdems, gewijzigd dr de rdnnantie

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden - Equrion Services B.V. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities. Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer

Algemene Voorwaarden - Equrion Services B.V. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities. Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer Algemene Vrwaarden - Equrin Services B.V. Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Webshop Uil VR Solutions BV

Algemene Voorwaarden Webshop Uil VR Solutions BV Algemene Vrwaarden Webshp Uil VR Slutins BV Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

Algemene voorwaarden www.grandesvillasdefrance.{be nl}

Algemene voorwaarden www.grandesvillasdefrance.{be nl} Algemene vrwaarden Grandes Villas de France stelt haar webplatfrm www.grandesvillasdefrance.{be nl} ter beschikking van de verhuurder/eigenaar/aanbieder vr de prmtie en de publiciteit van diens vakantievilla.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN KOPEN OP AFSTAND (CONSUMENTEN)

ALGEMENE VOORWAARDEN KOPEN OP AFSTAND (CONSUMENTEN) GROEP pstadres Pstbus 176 1270 AD Huizen vestigingsadres Arendstraat 16 1223 RE Hilversum 088-8648400 inf@unividuals.nl www.unividuals.nl Handelsregister 32138630 BTW nummer NL819770292B01 Bank (Rabbank)

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID 1. Inleiding & definities RES is een netwerk van lkale bedrijven, km's, handelaars en persnen, die vrije berepen uitefenen. Particulieren wrden gemtiveerd m aan te kpen

Nadere informatie

VERWERKERSOVEREENKOMST

VERWERKERSOVEREENKOMST 1. Algemeen In deze verwerkersvereenkmst wrdt verstaan nder: 1.1 Algemene vrwaarden: de Algemene vrwaarden van Verwerker, die nverkrt van tepassing zijn p iedere afspraak tussen Verwerker en Verantwrdelijke

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Artikel 1- Identiteit van de ondernemer Artikel 2 - Toepasselijkheid Artikel 3 - Het aanbod

Algemene Voorwaarden Artikel 1- Identiteit van de ondernemer Artikel 2 - Toepasselijkheid Artikel 3 - Het aanbod Algemene Vrwaarden Artikel 1- Identiteit van de ndernemer Trend mda Oudemansstraat 82 1504 KP Zaandam Telefnnummer: (0031) 0623281926 Tussen 09;00 / 17;00 E-mailadres: inf@trendmda.nl KvK-nummer: 54290228

Nadere informatie

Wij doen graag zaken!

Wij doen graag zaken! BRIXS Wij den graag zaken! De algemene vrwaarden van BRIXS GROEP zijn gedepneerd bij de kamer van kphandel te Den Haag nder nummer 59425458. Laatste wijziging 1 maart 2014. Algemene Vrwaarden BRIXS GROEP

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR DE VERKORTE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN

OVEREENKOMST VOOR DE VERKORTE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN OVEREENKOMST VOOR DE VERKORTE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN - Gegevens rganisatie/ bedrijf Naam:..... Adres maatschappelijke zetel: Ondernemingsnummer: Hierbij vertegenwrdigd dr:... Functie vertegenwrdiger:.....

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Muziekcentrum Trix

Huishoudelijk reglement Muziekcentrum Trix Huishudelijk reglement Muziekcentrum Trix Aard van de activiteiten De lkalen van Trix wrden niet ter beschikking gesteld vr de vlgende activiteiten f deleinden: Activiteiten die verlast verrzaken aan de

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Ballast Personeelsdiensten v.o.f.

Algemene voorwaarden van Ballast Personeelsdiensten v.o.f. Algemene vrwaarden van Ballast Persneelsdiensten v..f. 1. Definities Algemene Vrwaarden Cliënt Dienstverlening Opdrachtgever Opdracht Opdrachttarief Opdrachtbevestiging Transitietraject De algemene vrwaarden

Nadere informatie

Klik hier als u tekst wilt invoeren. Klik hier als u tekst wilt invoeren. Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Klik hier als u tekst wilt invoeren. Klik hier als u tekst wilt invoeren. Klik hier als u tekst wilt invoeren. wn- en zrgcentrum WOONOVEREENKOMST ASSISTENTIEWONINGEN DOCUMENT/ 09/2010 Tussen enerzijds de VZW Wnzrgcentrum De Vrzienigheid die de assistentiewningen beheert, gelegen Kerkhfstraat 31, te 3950 Bchlt,

Nadere informatie

Algemene v((rwaarden ten beh(eve van het schildersbedrijf

Algemene v((rwaarden ten beh(eve van het schildersbedrijf Algemene v((rwaarden ten beh(eve van het schildersbedrijf 1. Definities In deze algemene v++rwaarden w+rdt verstaan +nder: Opdrachtnemer: het schildersbedrijf Opdrachtgever: Degene met wie +pdrachtnemer

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Webshop Ginger.

Algemene voorwaarden Webshop Ginger. Algemene vrwaarden Webshp Ginger. Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Prestum.nl

Algemene Voorwaarden Prestum.nl Algemene Vrwaarden Prestum.nl Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Tepasselijkheid Artikel 3 - Het aanbd Artikel 4 - De vereenkmst Artikel 5 - Herrepingsrecht Artikel 6 - Ksten in geval van

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities Algemene Vrwaarden Dit zijn de Algemene Vrwaarden van Fiets Clinics Nederland, gevestigd: Waalbandijk 20, 6541AJ Nijmegen. Op alle prducten van Fiets Clinics Nederland zijn deze Algemene Vrwaarden van

Nadere informatie

Algemene consumentenvoorwaarden verkoop en levering bouw- en afbouwmaterialen en uitvoering van werkzaamheden

Algemene consumentenvoorwaarden verkoop en levering bouw- en afbouwmaterialen en uitvoering van werkzaamheden Algemene cnsumentenvrwaarden verkp en levering buw- en afbuwmaterialen en uitvering van werkzaamheden Deze algemene Vrwaarden van de Verenging van Handelaren in Buwmaterialen in Nederland (HIBIN) zijn

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden

Algemene Leveringsvoorwaarden Algemene Leveringsvrwaarden 1. Tepasselijkheid 1.1 Deze algemene vrwaarden zijn van tepassing p alle ffertes en alle vereenkmsten, en de uitvering daarvan, welke dr WaterWerk Training, Caching & Cnsultancy

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden webshop (h)eerlijk vlees

Algemene Voorwaarden webshop (h)eerlijk vlees Algemene Vrwaarden webshp (h)eerlijk vlees Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

Algemene voorwaarden picturefix. Download & print de algemene voorwaarden. Inhoudsopgave:

Algemene voorwaarden picturefix. Download & print de algemene voorwaarden. Inhoudsopgave: Algemene vrwaarden picturefix Dwnlad & print de algemene vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel

Nadere informatie

BEDRIJFSPOLIS AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERINGEN

BEDRIJFSPOLIS AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERINGEN BEDRIJFSPOLIS AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERINGEN De bedrijfsplis aansprakelijkheidsverzekeringen zijn berepsleven. beschermt de verzekerde(n) tegen allerlei risic's in Delgrep Al wie een nderneming f een

Nadere informatie

Opdrachtgever en opdrachtnemer samen te noemen: partijen, verklaren te zijn overeengekomen als volgt:

Opdrachtgever en opdrachtnemer samen te noemen: partijen, verklaren te zijn overeengekomen als volgt: RAAMOVEREENKOMST INCL. BIJLAGEN: JURIDISCHE DIENSTVERLENING VOOR DE GEMEENTE EDE DE ONDERGETEKENDEN: 1. De gemeente Ede, gevestigd aan Bergstraat 4 te 6711 DD Ede, rechtsgeldig vertegenwrdigd dr haar burgemeester,

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 1.0-28/10/2009 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV

ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV 1 ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV I. ALGEMENE GEDEELTE Artikel 1 Definities In deze Algemene Verkp-, Leverings-, en Aannemingsvrwaarden wrdt verstaan nder: 123dubbelglas : 123dubbelglas bv, Niclaas

Nadere informatie

Werken met uitzendkrachten

Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten-Werken met uitzendkrachten-telichting 1/8 Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten zijn werknemers die vallen nder twee srten werkgevers. Enerzijds heeft men de werkgever van de uitzendkracht

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden i m Storm

Algemene Voorwaarden i m Storm Artikel 1. Definities 1.1 In deze algemene vrwaarden wrdt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven, nder de hiernavlgende termen de vlgende betekenis verstaan: pdrachtgever: de wederpartij van i m Strm;

Nadere informatie

ERFGOEDDAG Goede afspraken om samen een succesverhaal te schrijven

ERFGOEDDAG Goede afspraken om samen een succesverhaal te schrijven ERFGOEDDAG Gede afspraken m samen een succesverhaal te schrijven Inleiding In 2016 is Erfgeddag te aan zijn zestiende editie. Het is dr zijn aanpak, publieksbereik en innvatieve rl en vral dankzij de inzet

Nadere informatie

Verkoopsvoorwaarden Boekenbeurs dd. 1 september 2015

Verkoopsvoorwaarden Boekenbeurs dd. 1 september 2015 A. Ticketfrmules Bekenbeurs Verkpsvrwaarden Bekenbeurs dd. 1 september 2015 Wij bieden de vlgende ticketmgelijkheden aan: Dagticket nrmaal tarief; dit is het ticket dat je tegang geeft tt de bekenbeurs

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VERMEERSCH-DECONINCK NV

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VERMEERSCH-DECONINCK NV ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VERMEERSCH-DECONINCK NV Deze website is eigendm van Vermeersch-Decninck nv. Maatschappelijke zetel: Vermeersch-Decninck nv Edewallestraat 96 8610 Krtemark België Telefn: +32 (0)

Nadere informatie

dat u gemakkelijker het huurcontract kunt opzeggen als u een koper voor de woning heeft gevonden.

dat u gemakkelijker het huurcontract kunt opzeggen als u een koper voor de woning heeft gevonden. Telichting huurcntract Tijdelijke verhuur p basis Leegstandwet behrende bij het huurcntract p de website van Vereniging Eigen Huis datum van pstellen telichting: 14 december 2012 Inleiding Het verhuren

Nadere informatie

WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT?

WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT? WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT? Vicky De Suter, FOD Justitie, DGWL, Directie Strafwetgeving Een krte terugblik - CPS - studiedag 27 maart 2013 - Eurpese

Nadere informatie

WOONOVEREENKOMST ASSISTENTIEWONINGEN (1-40)

WOONOVEREENKOMST ASSISTENTIEWONINGEN (1-40) wn- en zrgcentrum WOONOVEREENKOMST ASSISTENTIEWONINGEN (1-40) DOCUMENT: 11/2014 28/01/2015 Tussen enerzijds de VZW Wnzrgcentrum De Vrzienigheid die de assistentiewningen beheert, gelegen Kerkhfstraat 31,

Nadere informatie

Veenendaalse Atletiek Vereniging. Reglement Kantine-Commissie. ( doel / taken / bevoegdheden )

Veenendaalse Atletiek Vereniging. Reglement Kantine-Commissie. ( doel / taken / bevoegdheden ) Veenendaalse Atletiek Vereniging Reglement Kantine-Cmmissie ( del / taken / bevegdheden ) Mei 2015 Reglement Kantine-Cmmissie VAV ( del / taken / bevegdheden ) Inleiding. In de Statuten van de Veenendaalse

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Belsimpel.nl:

Algemene voorwaarden Belsimpel.nl: Algemene vrwaarden Belsimpel.nl: Artikel 1 Definities In deze vrwaarden wrdt verstaan nder: Ondernemer: de natuurlijke f rechtspersn die prducten en/f diensten p afstand aan cnsumenten aanbiedt; Cnsument:

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Inhoudsopgave:

Algemene Voorwaarden Inhoudsopgave: Algemene Vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht Artikel

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 3 - Toepasselijkheid

Algemene Voorwaarden. Artikel 3 - Toepasselijkheid Algemene Vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht Artikel

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN OP AFSTAND. Inhoudsopgave:

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN OP AFSTAND. Inhoudsopgave: ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN OP AFSTAND Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de nderneming Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel Algemene Vrwaarden Thuiswinkel Deze Algemene Vrwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie zijn tt stand gekmen in verleg met de Cnsumentenbnd in het kader van de Cördinatiegrep Zelfreguleringsverleg

Nadere informatie

Artikel 5 - De overeenkomst Artikel 6 - Herroepingsrecht Artikel 7 - Kosten in geval van herroeping

Artikel 5 - De overeenkomst Artikel 6 - Herroepingsrecht Artikel 7 - Kosten in geval van herroeping Algemene Vrwaarden het Anbi register Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van het ANBI register Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

Inhoud Leveringsvoorwaarden... 2

Inhoud Leveringsvoorwaarden... 2 Inhud Leveringsvrwaarden... 2 DEFINITIES... 2 TOEPASSELIJKHEID... 2 AANBIEDING EN ACCEPTATIE... 3 UITVOERING VAN DE OVEREENKOMST... 3 DUUR EN BEËINDIGING... 4 LEVERING EN LEVERTIJD... 4 OVERMACHT... 5

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie gevelrenovatie en renovatie handelspanden

Aanvraagformulier subsidie gevelrenovatie en renovatie handelspanden Vak bestemd vr administratie Dssiernummer:................. Aanvraagdatum:................. Aanvraagfrmulier subsidie gevelrenvatie en renvatie handelspanden Met dit frmulier dient u een aanvraag in vr

Nadere informatie

WOONOVEREENKOMST SERVICEFLATS RESIDENTIE LUKAS

WOONOVEREENKOMST SERVICEFLATS RESIDENTIE LUKAS Vzw. Rvt Christine wn- en zrgcentrum WOONOVEREENKOMST SERVICEFLATS RESIDENTIE LUKAS Tussen enerzijds de VZW Rvt Christine die de serviceflats Residentie Lukas beheert, gelegen Hf van Delftlaan 46 te Ekeren,

Nadere informatie

Functiebeschrijving Toezicht en onderhoudsmedewerker vrijetijdsgebouw & conciërge gemeenschapscentrum en vrijetijdsgebouw

Functiebeschrijving Toezicht en onderhoudsmedewerker vrijetijdsgebouw & conciërge gemeenschapscentrum en vrijetijdsgebouw Functiebeschrijving Tezicht en nderhudsmedewerker vrijetijdsgebuw & cnciërge gemeenschapscentrum en vrijetijdsgebuw 1. Plaats in de rganisatie De medewerker rapprteert rechtstreeks aan het afdelingshfd

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Taximetkorting.nl

Algemene Voorwaarden Taximetkorting.nl Algemene Vrwaarden Taximetkrting.nl Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Algemene Vrwaarden Thuiswinkel Deze Algemene Vrwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie zijn tt stand gekmen in verleg met de Cnsumentenbnd in het kader van de Cördinatiegrep Zelfreguleringsverleg

Nadere informatie

Modellencontract. TFP(Time for Prints)/TFCD (Time for CD) Contract tussen Model en amateurfotograaf. Naam :... Adres :... Postcode/Woonplaats :...

Modellencontract. TFP(Time for Prints)/TFCD (Time for CD) Contract tussen Model en amateurfotograaf. Naam :... Adres :... Postcode/Woonplaats :... Mdellencntract TFP(Time fr Prints)/TFCD (Time fr CD) Cntract tussen Mdel en amateurftgraaf Ondergetekenden: Naam :... Adres :... Pstcde/Wnplaats:... Telefn :... Email/Website :... Hierna genemd Ftgraaf,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Bedenktijd Consument Dag Duurtransactie Duurzame gegevensdrager Herroepingsrecht

Algemene Voorwaarden Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Bedenktijd Consument Dag Duurtransactie Duurzame gegevensdrager Herroepingsrecht Algemene Vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht Artikel

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Veilige Kluizen.com. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities

Algemene Voorwaarden Veilige Kluizen.com. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Algemene Vrwaarden Veilige Kluizen.cm Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 -

Nadere informatie

Aansluitingstarieven 2012-2015

Aansluitingstarieven 2012-2015 Aansluitingstarieven 2012-2015 DE TARIFAIRE VOORWAARDEN VOOR DE KLANTEN DIRECT AANGESLOTEN OP HET ELIA- NET De tarifaire vrwaarden vr elke aansluiting p het Elia-net, zals bepaald dr de beslissing van

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 3.0-1/7/2011 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument. De

Nadere informatie

Bemiddeling en administratieve sancties

Bemiddeling en administratieve sancties Bemiddeling en administratieve sancties Prf. Dr. Frankie Schram KU Leuven Instituut vr de Overheid Inhud Waarm bemiddeling in het kader van gemeentelijke administratieve sancties? Plaats van bemiddeling

Nadere informatie

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid Reglement Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland Zuid DEFINITIES Artikel 1: Dit reglement verstaat nder: crpratie: de bij de Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland zuid aangeslten rganisatie p wiens handelen

Nadere informatie

Gebruikersreglement Openbare Bibliotheek Genk. Artikel 1 Dit reglement is van toepassing in de Openbare Bibliotheek Genk.

Gebruikersreglement Openbare Bibliotheek Genk. Artikel 1 Dit reglement is van toepassing in de Openbare Bibliotheek Genk. Gebruikersreglement Openbare Biblitheek Genk Artikel 1 Dit reglement is van tepassing in de Openbare Biblitheek Genk. Artikel 2 Iedereen is welkm in de biblitheek en mag gratis alle aanwezige dcumenten

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Prvincie Ost-Vlaanderen Gemeentebestuur WICHELEN DE GEMEENTERAAD VAN WICHELEN UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van wensdag 26 augustus 2015 Aanwezig: Afwezig: Verntschuldigd:

Nadere informatie

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie.

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie. Reglement betreffende een Prvinciale herkenbaarheid bij elke vrm van prvinciale subsidie. DE PROVINCIERAAD VAN WEST - VLAANDEREN, Overwegende dat het belang van de prvinciale herkenbaarheid, naar aanleiding

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Algemene Voorwaarden Thuiswinkel

Algemene voorwaarden. Algemene Voorwaarden Thuiswinkel Algemene vrwaarden Algemene Vrwaarden Thuiswinkel Deze Algemene Vrwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie zijn tt stand gekmen in verleg met de Cnsumentenbnd in het kader van de Cördinatiegrep

Nadere informatie

Vallen niet echt onder de rubriek Omnium, maar kunnen ook in het kader van een autoverzekering worden afgesloten :

Vallen niet echt onder de rubriek Omnium, maar kunnen ook in het kader van een autoverzekering worden afgesloten : De Omnium verzekering : wat zit daar allemaal in? Naast de verplichte verzekering 1, waarbij de burgerrechtelijke aansprakelijkheid (BA) met wrden gedekt bij het gebruik van een mtrvertuig p de penbare

Nadere informatie

Veiligheidsreglement van toepassing voor derden die werken uitvoeren in de Koninklijke Bibliotheek van België (KBR)

Veiligheidsreglement van toepassing voor derden die werken uitvoeren in de Koninklijke Bibliotheek van België (KBR) 1 Veiligheidsreglement van tepassing vr derden die werken uitveren in de Kninklijke Biblitheek van België (KBR) Dit reglement sluit aan bij de tepassing van de wet van 4 augustus 1996 betreffende het welzijn

Nadere informatie

Scope: Deze norm heeft betrekking op alle vormen van leegstandbeheer 1.

Scope: Deze norm heeft betrekking op alle vormen van leegstandbeheer 1. Inspectielijst Ingangsdatum: 1 januari 2015 (deze inspectielijst is van tepassing p leegstandbeheer waarvan de cntracten tussen eigenaar/pdrachtgever en leegstandbeheerder geslten zijn p f na 1 januari

Nadere informatie

TARIFERING EDPB. Nota over de wetgeving

TARIFERING EDPB. Nota over de wetgeving FD/NB Brussel, 23 mei 2014 TARIFERING EDPB Nta ver de wetgeving Op 23 mei 2014 is een reeds lang aangekndigd KB verschenen: Het kninklijk besluit van 24 april 2014 tt wijziging van het kninklijk besluit

Nadere informatie

CLUBREGLEMENT VVW AALST

CLUBREGLEMENT VVW AALST CLUBREGLEMENT VVW AALST ART.1 Onder de jachthaven waarp dit reglement van tepassing is wrdt verstaan: het bij het VVW Aalst in explitatie zijnde waterppervlak, de daaraan grenzende terreinen, steigers

Nadere informatie

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden;

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden; Vrbeeld handvest De burgemeester, het cllege en de raad van de gemeente Muiden; Gelet p artikel 169, tweede en derde lid, en artikel 180, tweede en derde lid, Gemeentewet; Hebben de vlgende uitgangspunten

Nadere informatie

ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS

ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS 1. Gegevens rganisatie - Naam rganisatie : - Juridisch statuut : - Maatschappelijke zetel : - Telefnnummer en eventueel emailadres : - Omschrijving sciale delstelling : 2.

Nadere informatie

Vrijblijvende object informatie TE KOOP Schiedamsedijk 70a - 71a 3011 EK Rotterdam

Vrijblijvende object informatie TE KOOP Schiedamsedijk 70a - 71a 3011 EK Rotterdam Email: rijnmnd@hwmakelaars.nl Vrijblijvende bject infrmatie TE KOOP Schiedamsedijk 70a - 71a 3011 EK Rtterdam Email: rijnmnd@hwmakelaars.nl Vrijblijvende bject infrmatie TE KOOP Schiedamsedijk 70a - 71a

Nadere informatie

Vrijblijvende object informatie TE KOOP Van der Hoopstraat 8 B 2921 LR Krimpen aan den IJssel

Vrijblijvende object informatie TE KOOP Van der Hoopstraat 8 B 2921 LR Krimpen aan den IJssel Vrijblijvende bject infrmatie TE KOOP Van der Hpstraat 8 B 2921 LR Krimpen aan den IJssel Vrijblijvende bject infrmatie TE KOOP Van der Hpstraat 8 B 2921 LR Krimpen aan den IJssel Te kp : Bedrijfsruimte

Nadere informatie

AZIJNMAKERIJ Maurikstraat 20 te Zeist

AZIJNMAKERIJ Maurikstraat 20 te Zeist HUURAANBIEDING AZIJNMAKERIJ Maurikstraat 20 te Zeist Prject Deze huuraanbieding betreft de huur/verhuur van (bedrijfs)ruimte ten beheve van naam rechtspersn f persn met vrletters en geb. datum deel uitmakend

Nadere informatie

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE I. Tepasselijkheid 1. Het reglement van inwendige rde (hierna het Reglement ) is van tepassing in deze biscp, met name Kineplis Antwerpen, Grenendaallaan 394, 2030 Antwerpen, deel van de biscpgrep Kineplis

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor leden Stichting WebwinkelKeur i4dessertwijn

Algemene Voorwaarden voor leden Stichting WebwinkelKeur i4dessertwijn Algemene Vrwaarden vr leden Stichting WebwinkelKeur i4dessertwijn Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor leden Stichting WebwinkelKeur

Algemene Voorwaarden voor leden Stichting WebwinkelKeur Algemene Vrwaarden vr leden Stichting WebwinkelKeur Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst

Nadere informatie

Ids Veiligheidscoördinatie

Ids Veiligheidscoördinatie Ids Veiligheidscördinatie 1 / 5 IDS-1119 - AG Vespa - Viletstraat 39-2060 Antwerpen - Ontwerpanalyse 01 COÖRDINATIEDAGBOEK Datum: 19-7-2005 Aanwezige partijen: COO: Jhan De Kninck Inf vr: BH AR Karlien.Vanmerhaeghe@vespa.antwerpen.

Nadere informatie

AANSCHAF EN ACTIVERING

AANSCHAF EN ACTIVERING 1. AANVAARDING Dr de aanschaf, het gebruik f een pging tt gebruik van een Cadeaubn: (a) aanvaardt u en stemt u ermee in dat u aan deze Vrwaarden bent gebnden; en Geeft u een ander testemming uw Cadeaubn

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Home Security Twente (homesecuritytwente.nl & homesecurity-twente.nl)

Algemene Voorwaarden Home Security Twente (homesecuritytwente.nl & homesecurity-twente.nl) Hme Security Twente [ klantenservice@hmesecuritytwente.nl ] Pagina 1 van 7 Algemene Vrwaarden Hme Security Twente (hmesecuritytwente.nl & hmesecurity-twente.nl) Hebt u vragen m.b.t. deze algemene vrwaarden?

Nadere informatie

Aanmeldformulier cursus

Aanmeldformulier cursus Aanmeldfrmulier cursus Cursus Prijs Gegevens Deelnemer Geslacht Achternaam* Vrletter(s)* Repnaam* Man / Vruw Gebrtedatum* Gebrtegemeente* Gebrteland* Burgerservicenummer* Berep / Functie Adresgegevens

Nadere informatie

De toezichtstaken van de Partijen Het doel van dit convenant

De toezichtstaken van de Partijen Het doel van dit convenant Cnvenant inzake de samenwerking bij het tegengaan van ntelaatbaar gedrag van externe accuntants, accuntantsrganisaties en (mede)beleidsbepalers tussen de Belastingdienst en de Stichting Autriteit Financiële

Nadere informatie

Het herroepingsrecht voor buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten. Boek VI van het Wetboek van economisch recht (art. VI.67 en volgende WER)

Het herroepingsrecht voor buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten. Boek VI van het Wetboek van economisch recht (art. VI.67 en volgende WER) Het herrepingsrecht vr buiten verkpruimten geslten vereenkmsten Bek VI van het Wetbek van ecnmisch recht (art. VI.67 en vlgende WER) Binnen welke termijn mag de cnsument zijn herrepingsrecht den gelden?

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR DIDACTIEK MATERIAALUITLENING

OVEREENKOMST VOOR DIDACTIEK MATERIAALUITLENING OVEREENKOMST VOOR DIDACTIEK MATERIAALUITLENING TUSSEN DE ONDERGETEKENDEN Leefmilieu Brussel BIM met hfdzetel aan de Havenlaan 86c/3000, B-1000 Brussel geldig vertegenwrdigd dr zijn Directeur-generaal,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor leden Stichting WebwinkelKeur. Inhoudsopgave:

Algemene Voorwaarden voor leden Stichting WebwinkelKeur. Inhoudsopgave: Algemene Vrwaarden vr leden Stichting WebwinkelKeur Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst

Nadere informatie

Wijzigingen in het woninghuurrecht ingevolge het nieuw Vlaams Huurdecreet

Wijzigingen in het woninghuurrecht ingevolge het nieuw Vlaams Huurdecreet Wijzigingen in het wninghuurrecht ingevlge het nieuw Vlaams Huurdecreet FORUM ADVOCATEN BVBA Nassaustraat 37-41 2000 Antwerpen T 03 369 95 65 F 03 369 95 66 E inf@frumadvcaten.be W www.frumadvcaten.be

Nadere informatie

Vereniging van mede-eigenaars Residentieel Complex WATERFRONT Robert Orlentpromenade 13 (8620) Nieuwpoort

Vereniging van mede-eigenaars Residentieel Complex WATERFRONT Robert Orlentpromenade 13 (8620) Nieuwpoort Vereniging van mede-eigenaars Residentieel Cmplex WATERFRONT Rbert Orlentprmenade 13 (8620) Nieuwprt Bepalingen uit het reglement van mede-eigendm betreffende het gebruik van de privatieve en de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden Eyecatcher Webdesign

Leveringsvoorwaarden Eyecatcher Webdesign Leveringsvrwaarden Eyecatcher Webdesign 1 Definities Opdrachtnemer : Opdrachtgever : Overeenkmst : Dienst : Prduct : Eyecatcher Webdesign De natuurlijke f rechtspersn met wie Eyecatcher Webdesign een vereenkmst

Nadere informatie

Verhuurcontract lokalen KSA Droeshout

Verhuurcontract lokalen KSA Droeshout Verhuurcntract lkalen KSA Dreshut Belangrijk: Hiernder vlgen de reglementen en het cntract in verband met de verhuur van nze lkalen. Als u ns terrein wil huren, met u zich huden aan dit huishudelijk regelement.

Nadere informatie

Per artikel is aangegeven of het van toepassing is op het bovengrondse of ondergrondse deel van een bodemenergiesysteem is.

Per artikel is aangegeven of het van toepassing is op het bovengrondse of ondergrondse deel van een bodemenergiesysteem is. Regels vr Bdemenergiesystemen: Regels vr Bdemenergiesystemen zijn pgenmen in het Wijzigingsbesluit Bdemenergiesystemen (Wbbe). In nderstaande mem een verzicht van de meest relevante artikelen vr het ntwerpen,

Nadere informatie

Artikel 2 - Identiteit van Bij Jelle. Inhoudsopgave: Algemene Voorwaarden Bij Jelle per 1 juni 2014.

Artikel 2 - Identiteit van Bij Jelle. Inhoudsopgave: Algemene Voorwaarden Bij Jelle per 1 juni 2014. Algemene Vrwaarden Bij Jelle per 1 juni 2014. Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van Bij Jelle Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden

Algemene Leveringsvoorwaarden Algemene Leveringsvrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 Herrepingsrecht

Nadere informatie

Indien de activiteit van de ondernemer is onderworpen aan een relevant vergunningstelsel: de gegevens over de toezichthoudende autoriteit:

Indien de activiteit van de ondernemer is onderworpen aan een relevant vergunningstelsel: de gegevens over de toezichthoudende autoriteit: https://www.webwinkelkeur.nl/webwinkel/ vr meer infrmatie. Algemene Vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd

Nadere informatie