NvI nr.2 EUA Uithuizing Datacenter LCM ( )

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NvI nr.2 EUA Uithuizing Datacenter LCM ( )"

Transcriptie

1 Europese Aanbesteding Uithuizing Datacenter GVB NvI 2 EUA Uithuizing Datacenter LCM ( ) Vragen over Nota van Inlichtingen (NvI EA Uithuizing Datacenter GVB (locatie LCM) v ) Algemeen Op 15 december j.l. heeft u in antwoord op de vragen van potentiele inschrijvers de Nota van Inlichtingen (NvI) gepubliceerd. De antwoorden roepen nieuwe vragen op. Alvorens deze vragen uit te werken lichten wij hieronder graag toe waarom beantwoording van de vragen o.i. van groot belang is voor een correcte voortgang van deze aanbestedingsprocedure. Het onderwerp van de aanbesteding is de levering van een computerruimte inclusief de daartoe benodigde voorzieningen. Uiteraard heeft GVB eisen gespecificeerd aan welke de aanbiedingen moeten voldoen. Gezien het aantal daarover gestelde vragen is de eis met betrekking tot de fysieke afstand voor tenminste twee vragenstellers een merkwaardige. Want, niet de locatie, maar de functionaliteit van de computerruimte moet in combinatie met de geboden prijs bij het selecteren van de oplossing doorslaggevend zijn. Immers, als inschrijver kan aantonen dat de gewenste functionaliteit van haar aanbod voldoet aan de eisen, voor het GVB geen additionele kosten en/of inspanningen vraagt en de door haar aangeboden oplossing qua prijs concurrerend is, is er geen reden zo n aanbieding niet te beoordelen. Uitsluiting kan in dit geval worden uitgelegd als een poging om het aantal inschrijving op oneigenlijke gronden te beperken c.q. naar een bepaalde aanbieder toe te schrijven. Vragenstellers hebben daarom om informatie gevraagd die het hen mogelijk maakt vast te stellen of zij een aanbieding kunnen doen die de gevraagde functionaliteit biedt. Uit uw antwoorden maken we op dat het u inderdaad om functionaliteit gaat. Helaas zijn de gegeven antwoorden inhoudelijk niet volledig of (minder) ter zake doende. Wij verzoeken u daarom onderstaande vragen zo spoedig mogelijk allemaal en volledig te beantwoorden. Antwoord [] Zie onderstaande antwoorden NvI 2 EUA Uithuizing Datacenter GVB (locatie LCM)

2 Vragen over Hoofddocument / selectieleidraad Vraag 1 3 GVB geeft in de NvI aan dat de gestelde eis geen doel opzich vormt maar dat dit wordt ingegeven door de geldende technische voorschriften en eisen vanuit de fabrikanten (INCTIS-T11 (international Commitee for information technology standards) en IEEE802.3ae. Opdrachtgever geeft aan dat hierdoor de maximale latency van de fiber channel verbindingen binnen de vereiste specificaties en garanties blijft (Weergegeven in de tabel afbeeldingen met waardes vanuit IBM). Vanuit onze ervaring zijn wij bekend met de bijgevoegde tabel maar is echter niet alle context duidelijk. Met name de echte waarom van de 1000m afstand als eis kunnen wij hierdoor niet beantwoorden. Een aanname die inschrijver kan doen is dat ieder koppelpunt waar Fibre Channel bekabeling op binnenkomt, naar verwachting ingericht zou moeten zijn om lange afstanden te overbruggen. In de tabel zie je long wave staan, dit is een andere wijze van bekabeling afmonteren, er wordt dan een andere zg. transceiver gebruikt en de lichtintensiteit is veel hoger. Als zo n koppelpunt hier niet op is ingericht dan zou dat alsnog door inschrijver kunnen worden gedaan (als onderdeel van haar aanbod). Op basis van long wave kunnen afstanden van enkele tientallen km s moeiteloos worden overbrugd zonder merkbare snelheidsimpact. Dit is de defacto standaard die bijv. veel banken gebruiken (tussen 20-40km) met hun twin-datacenters. Inschrijver heeft ervaring met meerdere (performance)omgevingen waarbij synchrone replicatie plaatsvindt op >10km afstand. Gebruikelijk voor fibre channels is dat de koppelpunten de functionaliteit hebben om long wave optical transceiver te gebruiken. A. Kan GVB bevestigen dat er gebruik kan worden gemaakt van long wave optical transceivers waardoor de opgegeven technische specificaties m.b.t. de werking van de hardware ook op 10km kabbelengte gegarandeerd wordt? B. Kan GVB bevestigen dat zodra gebruik wordt gemaakt van een long wave optical transceiver de eis omtrent de 1000m hemelsbrede afstand laat vallen? C. Kan GVB aangeven van welke type kabel er gebruikt wordt gemaakt en op welke manier deze kabel is afgemonteerd? D. Kan GVB bevestigen dat zodra het koppelpunt niet over de functionaliteit beschikt om lange afstands fiber channel te koppelen en inschrijver wel in staat is dit koppelpunt zonder bijkomende kosten geschikt te maken voor langere afstand fiber channel waardoor de gewenste technische parameters ook behaald worden de aanbieding niet wordt uitgesloten? E. Kan GVB inschrijver voorzien van de requirements van de onderstaande technische parameters: - Maximale roundtrip tijd (vertraging in ms als data heenweer terug is) NvI 2 EUA Uithuizing Datacenter GVB (locatie LCM)

3 - Demping - Jitter De IEEE802.3ae standaard die GVB benoemd is een Ethernet standaard, we zien op basis van de huidige informatie niet wat die hiermee te maken heeft. F. Kan GVB nader uitleg geven wat deze standaard voor invloed heeft op deze eis? Antwoord [] A. Nee, dit kan niet. Optics voor langere afstanden dan 10 KM zijn niet beschikbaar (zie tabel onder) in de FC toepassing die GVB in operatie heeft en die minimaal 4 Gbps is. Een lagere datatransmissie snelheid voldoet niet in het replicatiesnelheidseisen van de GVB SAN infra. B. Niet van toepassing, zie antwoord A C. Single mode fiber D. Alleen de afstandseis - point to point - is als relevant opgegeven in de specs van de leverancier. Andere onderliggende specs zijn GVB niet bekend. E. De afstandseis is de enige gespecificeerde vereiste van de leverancier. Onderliggende specs zijn GVB niet bekend, zie ook antwoord D F. Deze is meer bedoeld ter toelichting in de uitleg. NvI 2 EUA Uithuizing Datacenter GVB (locatie LCM)

4 Vragen over Nota van Inlichtingen (NvI EA Uithuizing Datacenter GVB (locatie LCM) v ) Vraag [2] 39 Als antwoord op vraag 39 geeft GVB aan dat men geen rekening gaat houden met de daadwerkelijke lengte van de fysieke kabel. De methode zoals omschreven in de leidraad geeft aan dat u kennelijk werkt met een correctienorm om een inschatting te maken van de daadwerkelijke tracé lengte. Uit ervaring weten we dat een hemelsbrede afstand niets zegt over de uiteindelijke fysieke kabellengte, demping en latency omdat de fysieke afstand wordt bepaald door afstand over publieke gronden (straten, stoepen, bermen, etc.) en de af te leggen glasvezelroute wordt bepaald door de lokale situatie zoals de aanwezigheid van water, spoor, kruisingen, vervuilde grond, buizen, etc en de verkrijgen vergunningen. Uit ervaring weet inschrijver dat een kabel in de praktijk vaak vele malen langer is dan de daadwerkelijke afstand tussen objecten. Dit kan soms vele malen langer zijn dan de daadwerkelijke hemelsbrede afstand. A. Welke correctie norm zal worden gehanteerd? B. Kan aanbieder rekening houden met een correctienorm van X 10? Antwoord [] A. Op basis van het (ons zeer goed bekende) wegennet en de kabel trace s rond de LCM locatie, heeft GVB hier 1,5 als factor. B. Nee, zie A. NvI 2 EUA Uithuizing Datacenter GVB (locatie LCM)

5 Vragen over Nota van Inlichtingen (NvI EA Uithuizing Datacenter GVB (locatie LCM) v ) Vraag [3] 41 In antwoord op de vraag geeft u aan de relevante van de voorgestelde clausule niet te zien. Hieronder lichten wij e.e.a. graag nader toe. De aan GVB voor te leggen aanbieding bevat zowel producten en diensten met gereguleerde Wholesale bouwstenen (de Connectivity tussen de diverse locaties) als producten en diensten zonder gereguleerde Wholesale bouwstenen (co-location). De ACM hanteert een breed bundelbegrip, hetgeen betekent dat bij de beoordeling of een dienst gereguleerde Wholesale bouwstenen bevat ook gekeken wordt naar onderliggende, voor de werking van de dienst noodzakelijke, diensten. Co-location diensten zijn afhankelijk van dataverbindingen. In dit geval moeten ook de op zichzelf ongereguleerde diensten toch worden meegenomen in de ND5 toets voor de gecombineerde dienstverlening. Doordat in deze aanbieding ook verbindingen worden uitgevraagd, is de toevoeging van een civielrechtelijke regeling voor zowel GVB als inschrijver, onder de aanname dat GVB een leverancier die naast datacenter dienstverlening ook telecom diensten aanbied niet op voorhand wil uitsluiten van inschrijven, wel degelijk relevant. A. Bent u bereid om de voorgestelde toevoeging alsnog te aanvaarden? Antwoord [] Er wordt alleen DC housing gevraagd en er worden geen dataverbindingen gevraagd er naar toe; Het GVB is verantwoordelijk voor het leveren en aanbrengen van de verbinding vanaf haar eigen glasinfra naar het DC van Inschrijver, Het koppel/demarkatiepunt is de eerste beschikbare manhole of patchvoorziening op het DC terrein van Inschrijver. Vragen over Hoofddocument / selectieleidraad Vraag [5] 40 GVB heeft in de vorige nota van inlichtingen deze vraag niet beantwoord: Aan welke reguleringsperspectieven moet GVB voldoen in het kader van de selecteren leverancier? Antwoord [] A. Kan GVB deze vraag alsnog beantwoorden? De geldende Aanbestedingswet met als scope datacenter housing. NvI 2 EUA Uithuizing Datacenter GVB (locatie LCM)

6 Vragen over Hoofddocument / selectieleidraad Vraag [4] algegemeen GVB hanteert de volgende planning: Voor het uitwerken van het best denkbaar bod is het kunnen beschikken over de antwoorden op de hierboven gestelde vragen voorwaardelijk. In het kader van proportionaliteit is het van groot belang dat inschrijvers voor het uitwerken van hun bod voldoende tijd krijgen (zie ook de Gids Proportionaliteit). Om die reden vragen wij u de datum voor indienen van de inschrijving zodanig op te schuiven dat er voldoende tijd is voor inschrijvers en wel zo dat in redelijkheid rekening wordt gehouden met de komende feestdagen. Hierbij merken wij graag nog op dat het verschuiven van de datum van inleveren gezien de ruimte die in de planning is opgenomen voor afronding contractvorming tot aanvang exploitatie geen invloed heeft op de datum van aanvang contract per 1 maart Antwoord [] A. Bent u bereid om de dag van indienen van de inschrijving te verleggen naar 18 januari a.s.? Nee, de nieuwe inleverdatum na deze aanvullende toelichting is als volgt: EA publicatie 9 november 2015 Sluiting vragen 7 december 2015 Versturen NvI 14 december 2015 Indienen inschrijving 24 december 2015 voor uur Beoordeling inschrijvingen 24 december 2015 Voorlopige gunning en afwijzingen overige inschrijvers 24 december 2015 Einde verplichte bezwaarperiode (20 dagen) 15 januari 2016 Definitieve gunning 15 januari 2016 Afronding contractvorming januari 2016 Beoogde oplevering van Dienst(en) - of Dienstverlening 1 maart 2016 NvI 2 EUA Uithuizing Datacenter GVB (locatie LCM)

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Nota van Inlichtingen IT-dienstverlening Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: IT-dienstverlening Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Omschrijving: De Zeeuwse VO scholen

Nadere informatie

Betreft Het stellen van vragen Datum

Betreft Het stellen van vragen Datum Nota van inlichtingen 3 Aanbesteding WAN Kamer van Koophandel Betreft Het stellen van vragen Datum 15-06-2017 Van Project Gestelde vragen na aanleiding van de 2 e Ref. P.162036_WAN nota van inlichtingen.

Nadere informatie

Twin-DC implementatie

Twin-DC implementatie Twin-DC implementatie Powered by SURFnet SURFnet Netwerkdag 3-11-2016 Jos London Policy Advisor IT Marko Vaags Projectmanager Datacenter-migratie Situatie Huidig secundaire datacenter moet verhuizen i.v.m.

Nadere informatie

Europese aanbesteding: EA LAN/WLAN, netwerk security en tokens en aanvullende dienstverlening. Aanbestedingsnummer:

Europese aanbesteding: EA LAN/WLAN, netwerk security en tokens en aanvullende dienstverlening. Aanbestedingsnummer: Opmerking C Opmerking b Opmerking a Europese aanbesteding: EA LAN/WLAN, netwerk security en tokens en aanvullende dienstverlening. Deze Nota van Inlichtingen 3 bevat 3 opmerkingen van de SVB (a en b),

Nadere informatie

1e Nota van inlichtingen

1e Nota van inlichtingen Onderstaand staan de ontvangen vragen met betrekking tot bovengenoemde aanbesteding en de daarbij door de opdrachtgever geformuleerde antwoorden. De vragen zijn geanonimiseerd en direct overgenomen van

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen Inkoopnummer: 2015-194 d.d. 27 augustus 2015 Aanbesteding verbouwing kantoor en plaza/vergadercentrum Stadhuis sisovereenkomst - Werktuigbouwkundige Installaties Renovatie en optimalisatie

Nadere informatie

Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus Rachelsmolen

Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus Rachelsmolen Nota van Inlichtingen Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus Rachelsmolen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus

Nadere informatie

Derde Nota van Inlichtingen nr. Verwijzing (pag./par./art.) 1 Prijzenblad / 1 e NvI vraag 32

Derde Nota van Inlichtingen nr. Verwijzing (pag./par./art.) 1 Prijzenblad / 1 e NvI vraag 32 1 Prijzenblad / 1 e NvI vraag 32 In het antwoord op vraag 32 geeft u aan dat er een minimaal opslagpercentage gehanteerd dient te worden van 1%. Geldt dit voor zowel Prijswens 1 en 2? In het prijzenblad

Nadere informatie

1 e Nota van Inlichtingen Servers, core- en SAN switches Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden 2015

1 e Nota van Inlichtingen Servers, core- en SAN switches Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden 2015 1 e Nota van Inlichtingen Servers, core- en SAN switches Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden 2015 Betreft 1. WA.5 De leverancier dient voor de aangeboden onderdelen in deze aanbesteding

Nadere informatie

Advies 308. De te verstrekken gegevens worden getoetst aan de volgende criteria:

Advies 308. De te verstrekken gegevens worden getoetst aan de volgende criteria: Advies 308 1. Feiten 1.1. Beklaagde heeft op 8 oktober 2015 een aankondiging geplaatst voor een nationale openbare aanbesteding voor de infrastructurele reconstructie van een weg. 1.2. In onderdeel 0 (

Nadere informatie

Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding. Renovatie Aladnahal Aalten. Bouwkundig perceel (A)

Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding. Renovatie Aladnahal Aalten. Bouwkundig perceel (A) Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding Renovatie Aladnahal Aalten Bouwkundig perceel (A) Opdrachtgever : Gemeente Aalten Opgesteld door : MPC bv, Mark Penninkhof Datum : 8 november 2012 Publicatienummer

Nadere informatie

Vraagnr. Hoofdstuk Pagina nr. Vraag Antwoord

Vraagnr. Hoofdstuk Pagina nr. Vraag Antwoord Nota van inlichtingen 3 Leerlingenvervoer Venlo Beesel Vraagnr. Hoofdstuk Pagina nr. Vraag Antwoord 1 MvI 2, bijlage leerlingen- en nvt Ook in de aangepaste en treffen wij nog op verschillende plaatsen

Nadere informatie

Beoordelingsformulier Gedeeltelijk openbaar 10 lid 2 sub b en 10 lid 2 sub g Wob

Beoordelingsformulier Gedeeltelijk openbaar 10 lid 2 sub b en 10 lid 2 sub g Wob Document? Uitzonderinsgrond/beperking Wob Aanbesteding meldkamer Aankondiging gegunde opdracht 12 juli 2012 Beoordelingsformulier Gedeeltelijk openbaar 10 lid 2 sub b en 10 lid Bestek - algemeen deel Bestek

Nadere informatie

Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee

Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee Naar aanleiding van de op 30 juli jl. gepubliceerde Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

Inzake de Europese aanbesteding (number of document 2013/S ) ICT Beheer van Stichting Orion, kunnen wij u het volgende mededelen.

Inzake de Europese aanbesteding (number of document 2013/S ) ICT Beheer van Stichting Orion, kunnen wij u het volgende mededelen. NOTA VAN INLICHTINGEN_1 Waalwijk, 25 september 2013 Ref. 13.029/MvR/bs Betreft: Nota van Inlichtingen Stichting Orion te Amsterdam Geachte heer/mevrouw, Inzake de Europese aanbesteding (number of document

Nadere informatie

Europese Aanbesteding Uithuizing Datacenter GVB. Vragen over Programma van Eisen. nr. PvE Pag1 ; 5de eis. Vraag 1. Bestek/beschrij

Europese Aanbesteding Uithuizing Datacenter GVB. Vragen over Programma van Eisen. nr. PvE Pag1 ; 5de eis. Vraag 1. Bestek/beschrij Europese Aanbesteding Uithuizing Datacenter GVB Vragen over Programma van Eisen Nr. Vraag 1 Antwoord 1 Bestek/b eschrij vend docucument Pag. PvE Pag1 ; 5de eis Het GVB glasnetwerk ligt over een traject

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN. behorende bij aanbesteding AI Maaiveldinrichting KWT

NOTA VAN INLICHTINGEN. behorende bij aanbesteding AI Maaiveldinrichting KWT NOTA VAN INLICHTINGEN behorende bij aanbesteding AI 2016-267 Maaiveldinrichting KWT Deze nota van inlichtingen bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Mededelingen van de Opdrachtgever 2. Wijzigingen van

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 2

Nota van Inlichtingen 2 Nota van Inlichtingen 2 n.a.v. Offerteaanvraag inzake de Europese aanbesteding IBT/LBB LAARZEN t.b.v.leden Interne Bijstand Teams en Landelijke Bijzondere Bijstand van de Dienst Justitiële inrichtingen

Nadere informatie

Aanbestedende Dienst: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Referentie:

Aanbestedende Dienst: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Referentie: Nota van Inlichtingen Cassettes Aanbesteding Cassettes Aanbestedende Dienst: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Referentie: 201500114.088.002 Omschrijving: De Kanselarij der Nederlandse

Nadere informatie

Gemeente Apeldoorn Aanbesteding Inhuur Ruimtelijke Leefomgeving en Veiligheid en Recht

Gemeente Apeldoorn Aanbesteding Inhuur Ruimtelijke Leefomgeving en Veiligheid en Recht Gemeente Apeldoorn Aanbesteding Inhuur Ruimtelijke Leefomgeving en Veiligheid en Recht Aanbestedende dienst: Gemeente Apeldoorn Opgesteld door: Gert Jan Logtenberg, Jean-Paul Roegies Datum: 27-10-2016

Nadere informatie

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer Bijlage 1. Algemeen 1.1 Amstelveenhuurtin.nl 1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer 1.3 Dynamisch Aankoopsysteem Met ingang van 18 april 2016 is door de

Nadere informatie

Vraagspecificatie: Opdrachtomschrijving

Vraagspecificatie: Opdrachtomschrijving AKI (Aanbestedingszaken, Kostenmanagement en inkoop) Vraagspecificatie: Opdrachtomschrijving Van Modelverantwoordelijke instantie Aanbestedingszaken, kostenmanagement en

Nadere informatie

3e NOTA VAN INLICHTINGEN

3e NOTA VAN INLICHTINGEN 3e NOTA VAN INLICHTINGEN Nota van inlichtingen: Aanbestedende dienst: behorende bij de offerteaanvraag Beheer en exploitatie Sport- en ontmoetingscentrum 't Cromwiel" met kenmerk SIW-STE-CNN-2014-2990

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 2 en Personeelsaddendum Arnhem Europese Aanbesteding Catering. Stichting Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Datum:

Nota van Inlichtingen 2 en Personeelsaddendum Arnhem Europese Aanbesteding Catering. Stichting Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Datum: Betreft: Nota van Inlichtingen 2 en Personeelsaddendum Arnhem Project: Europese Aanbesteding Catering Referentie: 16/8094/Faz-ICT Van: Stichting Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Datum: 14-10-2016 Mededelingen

Nadere informatie

Regeling behandeling aanbestedingsklachten Alfa-college

Regeling behandeling aanbestedingsklachten Alfa-college Regeling behandeling aanbestedingsklachten Alfa-college Artikel 1 Een klacht is een schriftelijke melding van een onderneming die belang heeft bij de aanbesteding waarin de ondernemer gemotiveerd aangeeft

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN

NOTA VAN INLICHTINGEN Postbus 15 2700 AA Zoetermeer NOTA VAN INLICHTINGEN Hieronder zijn de vragen inclusief antwoorden weergegeven die betrekking hebben op de selectiefase van de nationale aanbesteding Engineer & Build IKC

Nadere informatie

Advies 247. 1.1. Beklaagde heeft een Europese openbare aanbesteding voor de levering van een paraatheid- en beschikbaarheidssysteem gehouden.

Advies 247. 1.1. Beklaagde heeft een Europese openbare aanbesteding voor de levering van een paraatheid- en beschikbaarheidssysteem gehouden. Advies 247 1. Feiten 1.1. Beklaagde heeft een Europese openbare aanbesteding voor de levering van een paraatheid- en beschikbaarheidssysteem gehouden. 1.2. In het Programma van Eisen is in eis 6.2 in hoofdstuk

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie Nota van Inlichtingen_1 Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart 2014 Van Veiligheidsregio Haaglanden Perceel 2 Project Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie Deze Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

2e Nota van Inlichtingen voor Europese aanbesteding. Laag 3 WAN, TenderNed kenmerk Stichting Wellant

2e Nota van Inlichtingen voor Europese aanbesteding. Laag 3 WAN, TenderNed kenmerk Stichting Wellant 2e Nota van Inlichtingen voor Europese aanbesteding Laag 3 WAN, TenderNed kenmerk 12496 Stichting Wellant Colofon In opdracht van : stichting Wellant Contactpersoon : mevrouw Marleen Lenssen, inkoopcoördinator

Nadere informatie

Derde Nota van Inlichtingen. leerlingenvervoer gemeenten Lopik, Montfoort, Nieuwegein en IJsselstein

Derde Nota van Inlichtingen. leerlingenvervoer gemeenten Lopik, Montfoort, Nieuwegein en IJsselstein Derde Nota van Inlichtingen leerlingenvervoer gemeenten Lopik, Montfoort, Nieuwegein en IJsselstein Projectnummer: DP20141104 Status: Definitief Colofon: Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

N Ref Gesteld door / Context / Vraag Uitvoerende / Antwoord Gepubliceerd op

N Ref Gesteld door / Context / Vraag Uitvoerende / Antwoord Gepubliceerd op Filters: Status: Beantwoord 6 Sluitingstermijn inschrijving : Beste Frank, kun je me aangeven wanneer de offerte dient te worden ingediend nu er een 2e NVI mogelijk is? Vandaag gehele dag vragen stellen?

Nadere informatie

Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten e Nota van Inlichtingen d.d Publicatienummer: 75553

Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten e Nota van Inlichtingen d.d Publicatienummer: 75553 Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten 2016-2019 d.d. 29-10-2015 Publicatienummer: 75553 # Document Paragraaf Citaat Vraag Antwoord 1 NvI Vraag 1 + 2 CAR-UWO + Wij achten het op basis

Nadere informatie

Kenmerk : Derde nota van inlichtingen aanbesteding digitale werkplek 2013 NHL

Kenmerk : Derde nota van inlichtingen aanbesteding digitale werkplek 2013 NHL MEMO v0 1 an Van : Inschrijvers aanbesteding digitale werkplek 2013 NHL : Chris Boessenkool, inkoper NHL Kenmerk : Derde nota van inlichtingen aanbesteding digitale werkplek 2013 NHL Datum : 15 mei 2013

Nadere informatie

ROAD2016 Bijlage 1 Begripsbepalingen

ROAD2016 Bijlage 1 Begripsbepalingen ROAD2016 Bijlage 1 Begripsbepalingen Pagina 0 van 5 IUC-Noord Categorie Datacenters Bijlage 1: Begripsbepalingen Aanbestedende dienst Het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap, namens de Deelnemende

Nadere informatie

Inschrijven op aanbestedingen

Inschrijven op aanbestedingen : Wat u moet weten, doen en niet-doen. Wie? 1 Stappen (i.h.a.): aankondiging aanbesteding vragen stellen + beantwoorden (NvI, 2.53 Aw) inleveren beoordeling inschrijving bekendmaking voornemen tot gunning

Nadere informatie

Kiezen voor een eigen Dark Fiber. 10 Redenen waarom eigen Dark Fiber verstandig is

Kiezen voor een eigen Dark Fiber. 10 Redenen waarom eigen Dark Fiber verstandig is Kiezen voor een eigen Dark Fiber 10 Redenen waarom eigen Dark Fiber verstandig is Waarom eigen Dark Fiber verstandig is 1. Goedkoper 2. Meerdere parallelle en onafhankelijke verbindingen naast elkaar 3.

Nadere informatie

Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Ministerie van Infrastructuur en Milieu Aanpassingen Ministerie van Infrastructuur en Milieu nota van inlichtingen Contractnummer 31092456 Rijkswaterstaat Programmas, Projecten en Onderhoud 5 Nota van Inlichtingen behorend bij contractnummer

Nadere informatie

Heutink ICT Dag Aanbesteden in het onderwijs

Heutink ICT Dag Aanbesteden in het onderwijs Heutink ICT Dag 2016 Aanbesteden in het onderwijs Welkom, bij de saaiste sessie v.d. dag! Voorstellen Sophie Obdeijn Medewerker Tenderdesk Robert Terhalle Teamleider New Business Agenda Voorstellen Wat

Nadere informatie

Het kan zijn dat gedurende de looptijd van het contract het aantal locaties van de gemeente wijzigt door het afstoten of uitbreiden van locaties.

Het kan zijn dat gedurende de looptijd van het contract het aantal locaties van de gemeente wijzigt door het afstoten of uitbreiden van locaties. Nota van Inlichtingen Blusmiddelen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Blusmiddelen Gemeente Utrecht 14.GU.098 Omschrijving: Het doel van deze aanbesteding is om de brandveiligheid van alle

Nadere informatie

Europese aanbesteding Financieel pakket. 2 e Nota van Inlichtingen

Europese aanbesteding Financieel pakket. 2 e Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding Financieel pakket 2 e Nota van Inlichtingen # Document Paragraaf Citaat Vraag Antwoord 1 1e Nota van inlichtingen Antwoord op 2 1e Nota van inlichtingen Antwoord op vraag 6 3 1e Nota

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van 23 februari 2016. Onderwerp: Gunning aanbesteding Straatreiniging - Besluitvormend

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van 23 februari 2016. Onderwerp: Gunning aanbesteding Straatreiniging - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 23 februari 2016 Besluit nummer: 2016_BW_00157 Onderwerp: Gunning aanbesteding Straatreiniging - Besluitvormend Beknopte samenvatting: De huidige contracten voor de veegwerkzaamheden

Nadere informatie

1.5 (Indien van toepassing) Overige deelnemer(s) in het samenwerkingsverband 2 :

1.5 (Indien van toepassing) Overige deelnemer(s) in het samenwerkingsverband 2 : Eigen verklaring onder de Europese aanbestedingsdrempels behorende bij aanbesteding: naam aanbestedende dienst: naam aanbesteding: met referentienummer: 1. Algemene gegevens 1.1 Naam onderneming: 1.2 Gegevens

Nadere informatie

Verslag Marktinformatiebijeenkomst Europese Aanbesteding Havengelden Maandag 7 augustus uur WPC Rotterdam

Verslag Marktinformatiebijeenkomst Europese Aanbesteding Havengelden Maandag 7 augustus uur WPC Rotterdam Verslag Marktinformatiebijeenkomst Europese Aanbesteding Havengelden Maandag 7 augustus 2017 10.00 12.00 uur WPC Rotterdam Vragen met betrekking tot het havengeldenproces Havenbedrijf Rotterdam richt zich

Nadere informatie

Aanbestedingsleidraad

Aanbestedingsleidraad Aanbestedingsleidraad ProRail heeft een nieuwe aanbestedingsleidraad in gebruik genomen. Wij verzoeken u de nieuwe aanbestedingsleidraad goed door te nemen. De belangrijkste wijzigingen / uitgangspunten

Nadere informatie

Van MOVARE/MosaLira Ref. KQPN2016/1.12

Van MOVARE/MosaLira Ref. KQPN2016/1.12 Nota van inlichtingen Betreft 2 e Nota van Inlichtingen Datum 20 januari 2017 Van MOVARE/MosaLira Ref. KQPN2016/1.12 Project Europese aanbesteding ICT hardware Deze nota van inlichtingen wordt hiermee

Nadere informatie

(buiten)schilderwerken. Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de

(buiten)schilderwerken. Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de Nota van Inlichtingen Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de (buiten)schilderwerken Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese niet openbare aanbesteding

Nadere informatie

Inzamelen en transporteren van oud papier en karton Gemeente Beuningen

Inzamelen en transporteren van oud papier en karton Gemeente Beuningen Inzamelen en transporteren van oud papier en karton Gemeente Beuningen Nota van Inlichtingen Datum : donderdag 9 juli 2015 Kenmerk : Beuningen OPK- 2015 Copyright Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN EISEN PROGRAMMA VAN EISEN LAS/LVS (V)SO

PROGRAMMA VAN EISEN PROGRAMMA VAN EISEN LAS/LVS (V)SO PROGRAMMA VAN EISEN LAS/LVS (V)SO HANDREIKING UITVRAAG INKOOP LAS/LVS (V)SO PROGRAMMA VAN EISEN LAS/LVS (V)SO PROGRAMMA VAN EISEN LAS/LVS (V)SO > HANDREIKING UITVRAAG INKOOP LAS/LVS (V)SO (bijlage 1) INVULFORMULIER

Nadere informatie

EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600

EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600 Nota van Inlichtingen EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbesteding EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600

Nadere informatie

3e Nota van inlichtingen Europese aanbesteding voor de levering van WLAN en LAN componenten en aanverwante diensten voor locaties van Zadkine

3e Nota van inlichtingen Europese aanbesteding voor de levering van WLAN en LAN componenten en aanverwante diensten voor locaties van Zadkine 1 Vraag gesteld tijdens 2 Vraag gesteld tijdens 3 Vraag gesteld tijdens 4 Vraag gesteld tijdens 5 Vraag gesteld tijdens Is de access laag ook bedoeld is voor printers, camera s ed. Is er een lijst van

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Inschrijving Beukemaplein. Opdrachtgever: Gemeente Hoogeveen

Nota van Inlichtingen Inschrijving Beukemaplein. Opdrachtgever: Gemeente Hoogeveen Nota van Inlichtingen Inschrijving Beukemaplein Opdrachtgever: Gemeente Hoogeveen Datum: 21-12-2017 1. Wat zijn dan de gegevens t.b.v. het bepalen van de grondbalans? (peilhoogtes terrein en toekomstige

Nadere informatie

Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel. Omschrijving: Het verzorgen van de restauratieve voorzieningen voor 8 locaties

Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel. Omschrijving: Het verzorgen van de restauratieve voorzieningen voor 8 locaties Nota van Inlichtingen Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Verzorging Restauratieve Voorzieningen Rijn IJssel Rijn IJssel RIJVRV2017 Omschrijving:

Nadere informatie

Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien. Nota van inlichtingen

Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien. Nota van inlichtingen Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien Nota van inlichtingen Document: Nota 01 van Inlichtingen/wijzigingen Aanbesteder: Gemeente Haarlemmermeer Procedure: Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien

Nadere informatie

Informatie bijeenkomst

Informatie bijeenkomst Informatie bijeenkomst Zware Bergingen 15 maart 2019 RWS INFORMATIE 1 Agenda Introductie Doel van de bijeenkomst Kader van de opdracht Aanbestedingsproces Tenderned Aanbestedingsproces inschrijving en

Nadere informatie

Tabel 1. Mededelingen. Tabel 2. Vragen en antwoorden. Versie 1 29 juli 2016 Pagina 1 van 7. Gemeente Amsterdam

Tabel 1. Mededelingen. Tabel 2. Vragen en antwoorden. Versie 1 29 juli 2016 Pagina 1 van 7. Gemeente Amsterdam Pagina 1 van 7 Deze nota van inlichtingen behoort bij de selectieleidraad voor het project Energieneutraal Centrumeiland d.d. 5 juli 2016. In het kader van de selectiefase zijn door geïnteresseerde ondernemingen

Nadere informatie

Wijzigingen nieuwe Aanbestedingswet De belangrijkste wijzigingen in de nieuwe Aanbestedingswet zijn als volgt:

Wijzigingen nieuwe Aanbestedingswet De belangrijkste wijzigingen in de nieuwe Aanbestedingswet zijn als volgt: facilitair bedrijf directie Aan College van Bestuur Van Directie Facilitair Bedrijf Datum Memonummer 22 mei 2013 Onderwerp Nationale aanbestedingswet Inleiding Op 1 april 2013 is er in Nederland een nieuwe

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1 2 e Nota van inlichtingen Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart 2017 Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1 Project Europese aanbesteding ICT Deze nota van inlichtingen wordt hiermee integraal onderdeel

Nadere informatie

Bij vraag vermelden op welk perceel de vraag betrekking heeft. Indien van toepassing.

Bij vraag vermelden op welk perceel de vraag betrekking heeft. Indien van toepassing. Inkoop 2016 Jeugdhulp Midden-Limburg-oost en Midden-Limburg-west Nota van inlichtingen (NvI) 9 juni 2015 Nota van inlichtingen behorend bij de Procedure Inkoop en aanbesteding, (publicatiedatum 27 mei

Nadere informatie

Bijlage 2 Indicatieve doorlooptijden (open) aanbesteding(svarianten)

Bijlage 2 Indicatieve doorlooptijden (open) aanbesteding(svarianten) Bijlage 2 Indicatieve doorlooptijden (open) aanbesteding(svarianten) Wanneer duidelijkheid burger* Aanbestedings dossier gereed Opties 0 en 1 Optie 2 Optie 3 Optie 4 DT Noord (verlegd en verdiept**) met

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 5. inzake. de levering van hardware inclusief aanverwante dienstverlening. ten behoeve van. de IGEA-GROEP. EU-aanbesteding 2016

Nota van Inlichtingen 5. inzake. de levering van hardware inclusief aanverwante dienstverlening. ten behoeve van. de IGEA-GROEP. EU-aanbesteding 2016 Nota van Inlichtingen 5 inzake de levering van hardware inclusief aanverwante dienstverlening ten behoeve van de IGEA-GROEP EU-aanbesteding 2016 Leden IGEA: Drenthe College ROC Nova College ROC de Leijgraaf

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs

Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs Opgesteld door: Projectgroep Versie: Definitief Datum: 16 oktober 2014 Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Advies wat het restbedrag (negatief / positief) is, om Opdrachtgever eventueel eigenaar te laten worden van de lockers.

Advies wat het restbedrag (negatief / positief) is, om Opdrachtgever eventueel eigenaar te laten worden van de lockers. Advies 134 1. Feiten 1.1 Beklaagde (een scholengemeenschap) heeft een Europese openbare aanbestedingsprocedure gehouden voor de levering en het onderhoud van ongeveer 2300 zogenoemde lockers op basis van

Nadere informatie

Ondernemersbijeenkomst Aanbesteden 050. Aanbesteden 050

Ondernemersbijeenkomst Aanbesteden 050. Aanbesteden 050 Ondernemersbijeenkomst Agenda Basisprincipes (EU) Aanbesten Art. 2.82 SW Kansen voor (lokale) ondernemers Interactie-Discussie Wat is een aanbesteding een aanbesteding is een bijzondere wijze van totstandkoming

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst

Informatiebijeenkomst Informatiebijeenkomst Aanbesteding Telplan 2016 e.v. 15 april 2015 Agenda 1. Achtergrond bij deze aanbesteding 2. Opdracht aanbesteding 3. Korte toelichting Best Value Procurement 4. Gelegenheid tot het

Nadere informatie

FOBO Digitaal Ritformulier (DRF) en Back-office Ambulancezorg

FOBO Digitaal Ritformulier (DRF) en Back-office Ambulancezorg Nota van Inlichtingen FOBO Digitaal Ritformulier (DRF) en Back-office Ambulancezorg Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: FOBO Digitaal Ritformulier (DRF) en Back-office Ambulancezorg Veiligheidsregio

Nadere informatie

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE inzake het project Zelfbediening Justitiabelen Dienst Justitiële Inrichtingen IUC DJI Aan Belangstellenden Europese aanbesteding Zelfbediening Justitiabelen Datum

Nadere informatie

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden Inschrijvingsleidraad bestek 10-16 Onderhoud asfaltverhardingen 2010 2011 gemeente Leiden voor de aanbesteding van het raamcontract voor het uitvoeren van onderhoud aan asfaltverhardingen binnen de gemeente

Nadere informatie

Aanbestedende Dienst: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Referentie:

Aanbestedende Dienst: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Referentie: Nota van Inlichtingen EA Kantoorautomatisering Aanbesteding EA Kantoorautomatisering Aanbestedende Dienst: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Referentie: 2017.102 Omschrijving: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg,

Nadere informatie

Europese aanbesteding Brandverzekering Nota van Inlichtingen 2, 8 september 2016 Aanbestedingsnummer: Opmerking c. Hoofdstuk / paragraaf

Europese aanbesteding Brandverzekering Nota van Inlichtingen 2, 8 september 2016 Aanbestedingsnummer: Opmerking c. Hoofdstuk / paragraaf Deze Nota van Inlichtingen bevat 3 opmerkingen van de SVB (a tot en met c), en tien vragen van Geïnteresseerden. Opmerking a Opmerking b Opmerking c Status van dit De uiterste termijn voor het stellen

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 30 oktober 2013

Nota van Inlichtingen 30 oktober 2013 Nota van Inlichtingen 30 oktober 2013 Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding leveren van ICT Hardware, dossiernummer 1348. Vragen en antwoorden Ten aanzien van de offerteaanvraag zijn in totaal 20

Nadere informatie

D&C light. Eenvoudig aanbesteden van Design & Construct

D&C light. Eenvoudig aanbesteden van Design & Construct D&C light Eenvoudig aanbesteden van Design & Construct Versie 1.1 d.d. 9 maart 2015 2 ProRail D&C light D&C light ProRail 3 D&C light Eenvoudig aanbesteden van Design & Construct ProRail wil een professionele

Nadere informatie

Eindtermen certificaat B5

Eindtermen certificaat B5 Eindtermen certificaat B5 Installatiewerkzaamheden Technische Locaties Versiebeheer Versie Auteur Datum Aard wijziging 0.1 Philip hendriks 12-07-2018 Eerste concept 0.2 Philip Hendriks 25-07-2018 Review

Nadere informatie

Midoffice omgeving ter ondersteuning van digitaal en zaakgericht werken

Midoffice omgeving ter ondersteuning van digitaal en zaakgericht werken Nota van Inlichtingen Midoffice omgeving ter ondersteuning van digitaal en zaakgericht werken Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Midoffice omgeving ter ondersteuning van digitaal en zaakgericht

Nadere informatie

Wagenpark koop SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst: Cedris Referentie: , review 7

Wagenpark koop SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst: Cedris Referentie: , review 7 Nota van Inlichtingen Wagenpark koop SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbesteding Wagenpark koop SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst: Cedris Referentie: 2016-025, review 7

Nadere informatie

INKOOPBELEID. Datum: 1 december /5

INKOOPBELEID. Datum: 1 december /5 INKOOPBELEID Datum: 1 december 2017 1/5 1. INLEIDING Jaarlijks koopt Laurentius voor enkele miljoenen euro s aan diensten, werken en leveringen in. Laurentius is zich hierbij van bewust dat deze uitgaven

Nadere informatie

Derde Nota van Inlichtingen Selectiefase. aanbesteding voor de ontwikkeling van locatie Het Burgje in Odijk

Derde Nota van Inlichtingen Selectiefase. aanbesteding voor de ontwikkeling van locatie Het Burgje in Odijk Derde Nota van Inlichtingen Selectiefase aanbesteding voor de ontwikkeling van locatie Het Burgje in Odijk 9 juli 2015 i b l a d 1 v a n 7 1 Inleiding Op 18 juni 2015 is de aankondiging voor de niet- openbare

Nadere informatie

In zes stappen volledig digitaal aanbesteden via TenderNed

In zes stappen volledig digitaal aanbesteden via TenderNed In zes stappen volledig digitaal aanbesteden via TenderNed 1 2 3 4 5 6 TenderNed is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken Publiceren Stap 1 Stap 2 Publiceren van de aankondiging over

Nadere informatie

VOORSTEL AB AGENDAPUNT :

VOORSTEL AB AGENDAPUNT : VOORSTEL AB AGENDAPUNT : PORTEFEUILLEHOUDER : Auditcommissie AB CATEGORIE : A-STUK (Afdoeningsstuk) VERGADERING D.D. : 30 september 2014 NUMMER : SEC//AKS/PvL/8375 OPSTELLER : P. van der Loo, 0522-276709

Nadere informatie

Samenvatting van de Invitation to Tender

Samenvatting van de Invitation to Tender C L E A N I N L A N D S H I P P I N G CLINSH, de Vlootselectie II Samenvatting van de Invitation to Tender Voor u ligt de samenvatting van de aanbesteding Vlootselectie II voor het project Clean Inland

Nadere informatie

Advies 105. 1.2 In paragraaf 2.4 van de Offerteaanvraag staat de volgende planning:

Advies 105. 1.2 In paragraaf 2.4 van de Offerteaanvraag staat de volgende planning: Advies 105 1. Feiten 1.1 Beklaagde, een stichting die het bevoegd gezag vormt van een aantal scholen voor basisonderwijs, heeft op 27 maart 2014 een Europese openbare aanbesteding aangekondigd op TenderNed.

Nadere informatie

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 1 Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 tussen 1.De Staat der Nederlanden, Ministerie van Defensie gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd

Nadere informatie

Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbestedende Dienst: Gemeente Hilversum Referentie:

Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbestedende Dienst: Gemeente Hilversum Referentie: Nota van Inlichtingen Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbesteding Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbestedende Dienst: Gemeente Hilversum Referentie: 394938 Omschrijving:

Nadere informatie

Europese aanbesteding "Mediadiensten, waaronder mediastrategie en mediainkoop"

Europese aanbesteding Mediadiensten, waaronder mediastrategie en mediainkoop Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding "Mediadiensten, waaronder mediastrategie en mediainkoop" Aanbesteding Europese aanbesteding "Mediadiensten, waaronder mediastrategie en mediainkoop" Aanbestedende

Nadere informatie

Concessieopdracht beheer en exploitatie zwembad de Dôbe

Concessieopdracht beheer en exploitatie zwembad de Dôbe Nota van Inlichtingen Concessieopdracht beheer en exploitatie zwembad de Dôbe Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Concessieopdracht beheer en exploitatie zwembad de Dôbe Gemeente Terschelling

Nadere informatie

«JAAN» Commissie van Aanbestedingsexperts. Commissie van Aanbestedingsexperts

«JAAN» Commissie van Aanbestedingsexperts. Commissie van Aanbestedingsexperts 24 februari 2017, Advies 401 (mr. Janssen, mr. Jansen, mr. Chen) Noot mr. M.M. Fimerius en mr. M. Turk Proportionaliteit geschiktheidseisen. Proportionaliteit selectiecriteria. Referentie-eisen. Stapeling

Nadere informatie

Aanbestedingsdoc ument 2.11 en Eisen en criteria. PVE 001 paragraaf 3.3 panelen subparagraaf E. Bestek/beschrijvend document

Aanbestedingsdoc ument 2.11 en Eisen en criteria. PVE 001 paragraaf 3.3 panelen subparagraaf E. Bestek/beschrijvend document Nota van Inlichtingen: Aanbesteding Het leveren, aanbrengen en bedrijfsklaar opleveren van pv-panelen op gemeentelijke gebouwen Gepubliceerd onder refnr: 9707 Datum: 11 november 2015 Inleiding: Hartelijk

Nadere informatie

Traditioneel vs. Best Value. Gemeente Groningen en Gouw IT 2 oktober 2014, Best Value Event Noord-Nederland

Traditioneel vs. Best Value. Gemeente Groningen en Gouw IT 2 oktober 2014, Best Value Event Noord-Nederland Traditioneel vs. Best Value Gemeente Groningen en Gouw IT 2 oktober 2014, Best Value Event Noord-Nederland Een traditionele aanbesteding van een nieuw informatiesysteem voor de uitvoering van de wet WOZ

Nadere informatie

Evaluatie Opdracht: Contractnummer:

Evaluatie Opdracht: Contractnummer: Evaluatie Opdracht: Contractnummer: A. Algemene informatie 1 Dienst / Bedrijf 2 3 Sector en afdeling Contactpersoon Opdrachtgever 4 Contactpersoon: Gegevens Opdrachtnemer Naam Bedrijf: KVK-nummer: Adres:

Nadere informatie

Conceptnota. ERP-MIS afdeling Documentbeheer stad Gent CDG000925

Conceptnota. ERP-MIS afdeling Documentbeheer stad Gent CDG000925 Conceptnota ERP-MIS afdeling Documentbeheer stad Gent CDG000925 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1 Doelstelling conceptnota... 3 1.1 De opdracht... 3 1.2 Digipolis... 3 2 Opdrachtgevend bestuur, wijze van

Nadere informatie

Indicatief Stappenplan

Indicatief Stappenplan Indicatief Stappenplan In het stappenplan zijn globaal de per fase te verrichten werkzaamheden en producten voor de totstandkoming van een (interieur)project beschreven. Hoewel elke opdracht anders is

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 2. Nationale openbare aanbesteding levering laptops GGD regio Utrecht (GGDrU)

Nota van Inlichtingen 2. Nationale openbare aanbesteding levering laptops GGD regio Utrecht (GGDrU) Nota van Inlichtingen 2 Nationale openbare aanbesteding levering laptops GGD regio Utrecht (GGDrU) Opgesteld door: Projectgroep Versie: 1.0 Datum: 30 maart 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 1. Inleiding...3

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 3

Nota van Inlichtingen 3 Nota van Inlichtingen 3 In het onderstaande overzicht zijn een aantal antwoorden gewijzigd ten opzichte van de Nota van Inlichtingen Inschrijver heeft tot 8 februari 2017 15.00u de tijd om via de berichtenmodule

Nadere informatie

Gerneente Delft. Ter informatie zenden wij u notitie Gunningsbesluit aanbesteding Wmo hulpmiddelen toe.

Gerneente Delft. Ter informatie zenden wij u notitie Gunningsbesluit aanbesteding Wmo hulpmiddelen toe. Gerneente Delft Retouradres. Wijk- en Stadszaken, Postbus 340, 2600 AH Delfl Gemeenteraad van Delft Afd.!^iT? Gemefente Delft Kopie 2 9 MEI 2009 Datum Ons kenmerk 975440 Uw brief van Onderwerp Toezending

Nadere informatie

Procedure van gunning via onderhandeling. Bart Swiers Senior Adviseur Contractzaken AKI Aanbestedingszaken, Kostenmanagement en Inkoop

Procedure van gunning via onderhandeling. Bart Swiers Senior Adviseur Contractzaken AKI Aanbestedingszaken, Kostenmanagement en Inkoop Procedure van gunning via onderhandeling Bart Swiers Senior Adviseur Contractzaken AKI Aanbestedingszaken, Kostenmanagement en Inkoop Agenda AKI binnen ProRail Wat is de onderhandelingsprocedure? De voorbereiding

Nadere informatie

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch.

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch. Nota van Inlichtingen Netwerkapparatuur Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Netwerkapparatuur gemeente 's-hertogenbosch 49394N Omschrijving: De gemeente gaat haar netwerkinfrastructuur grotendeels

Nadere informatie

UAV-GC 2005 en Aanbestedingswet Daan Versteeg

UAV-GC 2005 en Aanbestedingswet Daan Versteeg UAV-GC 2005 en Aanbestedingswet 2016 Daan Versteeg 1 Huidige praktijk Niet openbare aanbestedingsprocedure (H3 ARW) Hofleverancier aanbesteding UAV-GC 2 Huidige praktijk Invloed contractvoorwaarden beperkt

Nadere informatie

Besluit Aanbestedingsstrategie

Besluit Aanbestedingsstrategie DGBK/Openbaar Bestuur en Democratie programma modernisering GBA Besluit Aanbestedingsstrategie Raamovereenkomst met meerdere leveranciers De aanbesteding van de werkzaamheden van het programma Modernisering

Nadere informatie

Europese Aanbesteding Vaste en mobiele telecommunicatiediensten. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311

Europese Aanbesteding Vaste en mobiele telecommunicatiediensten. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311 Elke nota is een accumulatie van vorige nota s. Aan deze nota is toegevoegd: vraag 4 en verder. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311 Vragen Verwijzing in offerte aanvraag Vraag 1. Inlichtingen Afgelopen

Nadere informatie

ALGEMENE VRAGEN TEN AANZIEN VAN BELEIDSWIJZIGINGEN. Is het beleid vastgesteld door de Raad of het College?

ALGEMENE VRAGEN TEN AANZIEN VAN BELEIDSWIJZIGINGEN. Is het beleid vastgesteld door de Raad of het College? Dit document bevat een checklist die u helpt om op de juiste wijze invulling te geven aan de nieuwe aanbestedingswet. Aan de hand van verschillende vragen krijgt u een beeld van de belangrijkste wijzigingen

Nadere informatie

Algemene Informatiebijeenkomst. Levering en Onderhoud Multibeam Echolood Systemen (MBES) 7 mei 2015

Algemene Informatiebijeenkomst. Levering en Onderhoud Multibeam Echolood Systemen (MBES) 7 mei 2015 Algemene Informatiebijeenkomst Levering en Onderhoud Multibeam Echolood Systemen (MBES) Agenda 14:45-15:00 Inloop 15:00-15:05 Welkom en voorstelronde Ina Lenssen-Wairata 15:05-15:25 Toelichting aanbestedingsprocedure

Nadere informatie