Aanbestedingsdoc ument 2.11 en Eisen en criteria. PVE 001 paragraaf 3.3 panelen subparagraaf E. Bestek/beschrijvend document

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanbestedingsdoc ument 2.11 en Eisen en criteria. PVE 001 paragraaf 3.3 panelen subparagraaf E. Bestek/beschrijvend document"

Transcriptie

1 Nota van Inlichtingen: Aanbesteding Het leveren, aanbrengen en bedrijfsklaar opleveren van pv-panelen op gemeentelijke gebouwen Gepubliceerd onder refnr: 9707 Datum: 11 november 2015 Inleiding: Hartelijk dank voor uw vragen en opmerkingen. De vragen zijn met de meeste zorgvuldigheid behandeld en beantwoord. U treft de antwoorden hieronder aan. Nr Categorie Betreft Vraag Antwoord 1 Eisen en criteria 2 Aanbestedingsdoc ument 2.11 en PVE 001 paragraaf 3.3 panelen subparagraaf E Inschrijver X wenst als hoofdaannemer in te schrijven. Inschrijver X is een 50%-50% onderneming van Inschrijver Y en Inschrijver Z. Inschrijver Y is lid van branchevereniging Holland Solar, heeft SEI erkenning en gecer ficeerd met Zonnekeur Label. Beide eigenaren hebben VCA cer ficering. Voldoen we hiermee aan de eisen beroepsbekwaamheid? De inschrijver garandeert dat het aanbrengen van de gehele PVinstallatie geschiedt conform de eisen die aan de inschrijver door de provincie worden gesteld op het punt van bekwaamheden en procesborging (zie art. *). Voor de paneelkeuze wordt aangegeven een minimaal paneelvermogen van 260 Wa piek. Vervolgens wordt een minimale module efficiency gevraagd van 16,5%. Bij het formaat van 1650x995m komt dit neer op minimaal 270 Wattpiek paneelvermogen. Wat is nu het vereiste minimum aan paneelvermogen? Het vereiste minimum is 260 Wattpiek. 3 Contractvoorwaarde n Invulblad Dient onder prijs A de prijs voor alleen de panelen te worden ingevuld of dient hier de prijs voor alle materialen te worden ingevuld? Prijs dient voor alle materialen te worden ingevuld.

2 Contractvoorwaarde 4 n Inschrijfbiljet 5 Contractvoorwaarde n Overeenkomst artikel 4 Dient hier de totale prijs inclusief of exclusief de optionele panden te worden ingevuld? Exclusief optionele panden, zie ook hoofdstuk % van de opdrachtwaarde voor Social Return is erg veel aangezien het grootste deel van de opdracht uit de levering van materialen bestaat. Waarom wordt niet 5% van de werkzaamheden aangehouden (prijs B op het Invulblad)? Omdat de gemeenteraad besloten heeft tot 5% van de opdrachtsom. Op welke panden is dakbeveiliging (valbeveiliging) aanwezig? In welke 1) Geen vorm? Indien niet aanwezig: wordt dakbeveiliging voor plaatsing van de 2) N.v.t. 6 PvE 33.2.A. zonnepanelen aangebracht? 3) Ja 7 PvE 3.15.A. Is het digitaal informatiepaneel in het stadhuis reeds aanwezig of maakt dit onderdeel uit van de inschrijving? Informatiepaneel is aanwezig, dit is geen onderdeel van de inschrijving. 8 PvE 3.15.A. Is monitoring op paneelbasis een vereiste? 9 PvE 3.5 en 3.10 Is op alle locaties een internetverbinding aanwezig? Ja, voor plaatsing van de zonnepanelen PvE 3.5 Eisen 3.2.A. Kan worden aangegeven waar plaatsing aan de wand mogelijk is en waar plaatsing op een frame noodzakelijk is? Hier wordt gesproken over minimaal Wp, uitgelegd als panelen van minimaal 260 Wp per stuk Wp betekent echter panelen van 280 Wp per stuk. In de rest van het PvE wordt steeds gesproken over panelen van minimaal 260 Wp. Waar moet vanuit worden gegaan: het minimale totaalvermogen van Wp of het minimale vermogen per paneel (260 Wp per stuk)? Uitgaande van wandmontage. Per paneel. 12 Bijlage D2 Prijs A en Prijs B Bedoeld u bij Prijs A echt uitsluitend de kosten van zonnepanelen of bedoeld u onder Prijs A de kosten van alle materialen? Kunt u een exacte definitie geven van de posten die aangeboden dienen te worden onder Prijs A en Prijs B? Zie antwoord bij vraag 3. Bedankt voor uw vraag. 13 bijlage D2 Prijs C Wordt hier de prijs voor onderhoud voor jaar 1 bedoeld (welke ieder jaar geïndexeerd wordt) of bedoeld u hier de totale prijs over 10 jaar onderhoud? U dient hier de prijs voor één (1) jaar op te geven, welke geïndexeerd mag worden conform het artikel in de meegestuurde (concept) overeenkomst.

3 Overige A: 1) plaatsing van zonnepanelen op daken is omgevingsvergunning vrij tenzij op monumenten. U maakt een voorbehoud welke lijkt te leiden tot de conclusie dat één of meerdere gebouwen een monument zijn, zo ja, welke gebouwen zijn monumenten? zo nee, waarom maakt u een omgevingsvergunning voorbehoud? 1) Uw aanname is niet juist. Indien omgevingsvergunning van 2) u maakt ook een financieringsvoorbehoud, mogen wij ook eventueel toepassing is, regelt Opdrachtgever dat. separaat financiering aanbieden? 2) overeenkomst Zijn de kosten van vervanging van onderdelen en de bijbehorende werkzaamheden onderdeel van het onderhoudscontract of kunnen deze separaat in rekening worden gebracht? 2.10 Consortium Kunt u aangeven welke rechtsvormen u accepeerd voor een consortium? Wat buiten de garantie valt, mag separaat in rekening worden gebracht. Er zijn geen specifieke eisen ten aanzien van de rechtsvormen. Voor combinaties zie hoofdstuk 2.10 in het Aanbestedings Zonnepanelen. 17 Social Return Mogen wij de Social Return ook invullen met werkzaamheden en/of personeel van buiten de regio IJmond werkt? Dat mag. Hangt wel af van de reden waarom hiervoor wordt gekozen. Een en ander wordt kort na gunning besproken Social return, Planetenweg BP te Ijmuiden" Torricellistraat RT te Ijmuiden" Begrijpen wij het goed dat afspraken over de invulling van de Social Return pas gemaakt hoeven te worden na gunning? Is de dakbedekking (bitumen) volvlaks geplakt op de ondergrond? Hoe is de ondergrond van het dak onder het bitumen opgebouwd? Het zuidelijke dakvlak lijkt veel schaduw te ondervinden van omliggende bomen. Ons advies is om dat dakvlak slechts deels te gebruiken en de overige panelen elders op het dak te plaatsen. Is dit toegestaan? Dat begrijpt u goed. De dakbedekking van dit gebouw wordt vervangen voorafgaande aan het leggen van het systeem, tijdens de uitvoering zullen montagepunten worden opgenomen voor de montage van de zonnepanelen. Uitvoering geschiedt in overleg met leverancier. Nee, niet toegestaan.

4 21 Eisen en criteria 22 Eisen en criteria De opgegeven 16,5 % komt niet overeen met het gewenste vermogen "Bijlage C1 van 260wp. Kunnen we op basis van 260wp uitgaan van een module PvE.001 efficiency van 15,8%? En/of kan voor dunnefilm panelen worden (21- uitgegaan een lager percentage, zolang het equivalent aan wp/gebouw paragraaf 3.3,E,d " wordt bereikt? Akkoord. U kunt uitgaan van 15,8%. "Bijlage C1 PvE.001 (21- paragraaf 3.6 " Is het toepassen van optimizers vereist? Of mag een normale stringindeling worden gehanteerd of andere optimalisatie worden voorgesteld, waarbij monitoring op paneelniveau wellicht vervalt. 1) Ja 2) Nee Bijlage C2 Is er reeds een plek voor de omvormer geselecteerd in de gebouwen en zo ja waar? Zo niet, kan in de aanbieding uitgegaan worden van een stelpost, indien het af te leggen traject voor ac en dc bekabeling meer dan 10 meter is tussen zonnepanelen-omvormer-meterkast? Zie PvE hoofdstuk 3.5 B punt m en n. Bijlage C2 Kan worden aangegeven waar de hoofdverdelers cq. de meterkast zich bevinden in de verschillende gebouwen? Nee, zie PvE 3.5 B punt m en n. 25 Eisen en criteria Bijlage C1 PvE.001 ( ) paragraaf, 3.15 Is er in elk gebouw internet aanwezig, en zo ja, op welke afstand van de omvormer, voor het tot stand brengen van communicatie met de omvormer? Zo niet, kan opdrachtgever dit organiseren of dient opdrachtnemer dit op te nemen in het aanbod. Zie antwoord bij vraag Eisen en criteria, gebouw 8, Wustelaan 75A 2082 AB te Santpoort-Noord" Op basis van luchtfoto's lijkt het ontwerp ernstig hinder te gaan ondervinden van schaduw (>10%) van omliggende bomen. Hoe hier mee om te gaan. "Bijlage C1 PvE.001 (21- paragraaf 3.4 a Kunnen wij hier de opgegeven ontwerpen aanhouden? Ja. U dient het ontwerp aan te houden.

5 28 29 Eisen en criteria 30, Zadelmakerstraat JE te Velserbroek" Prorgramma van eisen, 70.1 Elektrische installaties Is de dakbedekking (bitumen) volvlaks geplakt op de ondergrond? Hoe is de ondergrond van het dak onder het bitumen opgebouwd? Wat is voor de diverse gebouwen de aansluitwaarde van de hoofdaansluiting? De genoemde 3x25a is in veel gevallen niet toereikend voor het gewenste vermogen. Dit is werken derden., locatie 3, 's Gravenlust AE te Velsen- In het ontwerp is het schaduwrisico van bijgebouwen niet meegenomen. Zuid" Is het toegestaan de panelen elders te plaatsen? 1) Ja. 2) Ondergrind van dak is opgebouwd op basis van harde persing isolatie welke mechanisch bevestigd is aan de stalen dakplaten. 31 eisen Inschrijver kan veronderstellen dat de ter beschikking gestelde daken geschikt zijn voor het plaatsen/bevestigen van zonnepanelen? Ja Eisen en criteria Bijlage C2 Het ontwerp lijkt niet te kloppen met de maximale breedte van de rijen., locatie 3 Mag van het ontwerp worden afgeweken? Bijlage C2 Op de ontwerpen met pannendaken zijn de panelen landscape ingetekend. In portrait positie kunnen wij de zonnepanelen tegen een lagere systeemprijs installeren. Is plaatsing in portrait positie toegestaan? 34 Eisen en criteria Bijlage C2 Mag van de ontwerpen worden afgeweken qua aantallen panelen indien dit meer geïnstalleerd vermogen tegen een lagere wp en kwh-prijs oplevert? 35 eisen Is er een voorkeur of een eis ten aanzien van het gebruik van stringomvormers, micro-omvormers of power optimizers? Zie 3.6 in PvE.

Levering p.v.-systeem Sportzaal / school Portland te Rhoon BAR-Organisatie (Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk)

Levering p.v.-systeem Sportzaal / school Portland te Rhoon BAR-Organisatie (Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk) Nota van Inlichtingen Levering p.v.-systeem Sportzaal / school Portland te Rhoon Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Levering p.v.-systeem Sportzaal / school Portland te Rhoon BAR-Organisatie

Nadere informatie

Zon-pv levering en plaatsing zonnepanelen gemeenten Sint Oedenrode en

Zon-pv levering en plaatsing zonnepanelen gemeenten Sint Oedenrode en Nota van Inlichtingen Zon-pv levering en plaatsing zonnepanelen gemeenten Sint Oedenrode en Veghel Aanbesteding Zon-pv levering en plaatsing zonnepanelen gemeenten Sint Oedenrode en Veghel Aanbestedende

Nadere informatie

Alles over Zonnepanelen. Niek Tramper

Alles over Zonnepanelen. Niek Tramper Alles over Zonnepanelen Niek Tramper Inhoud: 1. Zonnestroominstallatie 2. Terugleveren/ Direct/Verbruik 3. Paneel/bevestiging/Omvormer 4. Elektriciteitsmeter 5. Productie 6. Salderen 7. Besparing 8. Vergunning

Nadere informatie

Alles over Zonnepanelen. Niek Tramper

Alles over Zonnepanelen. Niek Tramper Alles over Zonnepanelen Niek Tramper Inhoud: 1. Zonnestroominstallatie 2. Terugleveren/ Direct/Verbruik 3. Paneel/bevestiging/Omvormer 4. Elektriciteitsmeter 5. Productie 6. Salderen 7. Besparing 8. Vergunning

Nadere informatie

Informatiepakket Wijkaankoop Zonnepanelen Buurtteam Duurzaam RemCom

Informatiepakket Wijkaankoop Zonnepanelen Buurtteam Duurzaam RemCom Informatiepakket Wijkaankoop Zonnepanelen Buurtteam Duurzaam RemCom GreenHome U leest het informatiepakket voor de wijkaankoop zonnepanelen van Buurtteam Duurzaam RemCom. GreenHome is een onafhankelijke

Nadere informatie

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Bewonerscollectief RemCom

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Bewonerscollectief RemCom Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Bewonerscollectief RemCom GreenHome U leest het informatiepakket voor de groepsaankoop zonnepanelen van bewonerscollectief RemCom. GreenHome is een onafhankelijke

Nadere informatie

Buurkracht en Solar Concept

Buurkracht en Solar Concept Onderwerpen: Buurkracht en Solar Concept Wie is Solar Concept? Werking zonnepanelen Verschillende type zonnepanelen Verschillende type omvormers Het traject De prijzen Veelgestelde vragen Buurkracht en

Nadere informatie

5-3-2015 WERKGROEP TECHNIEK EN AANBESTEDING 03-03-2015. Zie de leidraad op www.zondeventer.nl

5-3-2015 WERKGROEP TECHNIEK EN AANBESTEDING 03-03-2015. Zie de leidraad op www.zondeventer.nl WERKGROEP TECHNIEK EN AANBESTEDING 03-03-2015 Zie de leidraad op www.zondeventer.nl Waarom zonne-energie Wat is zonne-energie Kengetallen Opbrengst zonne-energie Stappenplan Componenten Plaatsing Turnkey

Nadere informatie

Wij onderscheiden ons ook in de montage.

Wij onderscheiden ons ook in de montage. Wij onderscheiden ons ook in de montage. Hoe wij ons onderscheiden in de markt. Netheid De manier van werken. Stofvrij boren. Op onze boormachines zit een interne stofzuiger op. Wij hebben speciale stofzuigers

Nadere informatie

Alles over Zonnepanelen. Niek Tramper

Alles over Zonnepanelen. Niek Tramper Alles over Zonnepanelen. Niek Tramper Inhoud: 1. Zonnestroominstallatie 2. Terugleveren/ Verbruik 3. Paneel/bevestiging/Omvormer 4. Elektriciteitmeter 5. Productie 6. Salderen 7. Besparing / terugverdientijd

Nadere informatie

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Lochem

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Lochem Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Lochem Regionaal Energieloket U leest het informatiepakket voor de groepsaankoop zonnepanelen in de gemeente Lochem. Het Regionaal Energieloket is een onafhankelijke

Nadere informatie

Onze referentie :IS15000307/133123/E15132 Betreft :Zon van Tryntsje 6, 12 en 18x 250Wp schuin Datum: 08-04-2015

Onze referentie :IS15000307/133123/E15132 Betreft :Zon van Tryntsje 6, 12 en 18x 250Wp schuin Datum: 08-04-2015 Werkgroep Zon van Tryntsje p/a It Medsje 14 9062 HV OENTSJERK The Sun Factory is de handelsnaam van Hoekstra Suwald Installatie en Solar BV Bezoekadres Noorderend 9a, 9265 LM Suwâld Postadres Postbus 8,

Nadere informatie

Technische mogelijkheden zon-pv

Technische mogelijkheden zon-pv Technische mogelijkheden zon-pv Zwembad De Neul Sporthal De Streepen Cultureel Educatief Centrum Mariëndael Stadhuis Gemeente Veghel GREENSPREAD 1 Inhoudsopgave 1 Stadhuis Gemeente Veghel 3 2 Cultureel

Nadere informatie

Zonnepanelen Het Zon Effect

Zonnepanelen Het Zon Effect Haal er samen meer energie uit Zonnepanelen Het Zon Effect Programma 20.00 uur Opening door de Wethouder Melse 20.10 uur De initiatiefnemers: ZMF & Zeeuwind 20.220 uur Alles over de Zonnepanelen Niek Tramper,

Nadere informatie

MyAutarco Handleiding Registratie PV Systemen

MyAutarco Handleiding Registratie PV Systemen MyAutarco Handleiding Registratie PV Systemen 2016-12-15 Introductie Na het installeren van een Autarco zonne-energiesysteem dient dit systeem te worden geregistreerd in MyAutarco. Daarmee krijgen zowel

Nadere informatie

Toelichting BenW-adviesnota

Toelichting BenW-adviesnota Onderwerp: Toelichting BenW-adviesnota Afdeling/team : Bouwen Gunningsadvies voor zonnepanelen op gemeentehuis en gemeenteloods Afdelingshoofd Auteur : Lommerse, H.C.J. : Ransz, E.W.M.G. Datum vergadering

Nadere informatie

Dhr. X. Stolwijk Volmolengracht PH LEIDEN

Dhr. X. Stolwijk Volmolengracht PH LEIDEN Dhr. X. Stolwijk Volmolengracht 22 2312 PH LEIDEN Rotterdam, 09-05-2016 Betreft: Offerte Zonnepanelen Klantnummer: 1178495 Geachte heer Stolwijk, Hartelijk dank voor uw interesse in zonnepanelen van Greenchoice.

Nadere informatie

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch.

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch. Nota van Inlichtingen Netwerkapparatuur Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Netwerkapparatuur gemeente 's-hertogenbosch 49394N Omschrijving: De gemeente gaat haar netwerkinfrastructuur grotendeels

Nadere informatie

2 e Nota van Inlichtingen Openbare Europese aanbesteding. Levering en installatie van zonnestroomsystemen 2016.OMO-PV

2 e Nota van Inlichtingen Openbare Europese aanbesteding. Levering en installatie van zonnestroomsystemen 2016.OMO-PV 2 e Nota van Inlichtingen Openbare Europese aanbesteding Levering en installatie van zonnestroomsystemen 2016.OMO-PV Tilburg December 2016 Aanbesteding Aanbestedende dienst Referentie : Levering en installatie

Nadere informatie

Zonneakker Leur. Lokaal investeren, duurzaam renderen 22 september 2015

Zonneakker Leur. Lokaal investeren, duurzaam renderen 22 september 2015 Zonneakker Leur Lokaal investeren, duurzaam renderen 22 september 2015 Inhoud Stand van zaken Uitvoeringsvorm Financiële aspecten Deelname en planning Holland Gaat Duurzaam Vragen 2 22 september 2015 Zonneakker

Nadere informatie

1. Mobiele telefoons uit 2. Over Arcus Zonnepanelen Advies Begeleiding 3. Waarom Zonnepanelen in Meerhoven 4. Vragen 5. Wat kunt u verwachten en wat

1. Mobiele telefoons uit 2. Over Arcus Zonnepanelen Advies Begeleiding 3. Waarom Zonnepanelen in Meerhoven 4. Vragen 5. Wat kunt u verwachten en wat 1. Mobiele telefoons uit 2. Over Arcus Zonnepanelen Advies Begeleiding 3. Waarom Zonnepanelen in Meerhoven 4. Vragen 5. Wat kunt u verwachten en wat niet Missie, visie en kernwaarden Droom Benadering Waarom

Nadere informatie

ZONNEPANELEN US ZON VAN TRYNTSJE. Geachte heer/mevrouw,

ZONNEPANELEN US ZON VAN TRYNTSJE. Geachte heer/mevrouw, Postbus 76, 9100 AB Dokkum ZONNEPANELEN US ZON VAN TRYNTSJE Datum: oktober 2017 Betreft: Zon van Tryntje 2017 Uw klantnummer: 113898 Behandeld door: Jelle van der Galiën Doorkiesnummer: 0519-820005 E-mail:

Nadere informatie

123zonnepanelen vergelijken.nl

123zonnepanelen vergelijken.nl 123zonnepanelen vergelijken.nl Zonnepanelen kopen Waar moet ik op letten bij het kopen van zonnepanelen? Checklist voor het bellen naar leveranciers en beoordelen van offertes. Dit E-book geeft u informatie

Nadere informatie

ZONNEPANELEN US ZON VAN TRYNTSJE. Geachte heer/mevrouw,

ZONNEPANELEN US ZON VAN TRYNTSJE. Geachte heer/mevrouw, Postbus 76, 9100 AB Dokkum ZONNEPANELEN US ZON VAN TRYNTSJE Datum: 25 augustus 2015 Betreft: Zon van Tryntje 2015 Uw klantnummer: 113898 Behandeld door: Jelle van der Galiën Doorkiesnummer: 0519-820005

Nadere informatie

Hattem Afdeling 23 mei 2018 Duurzame installaties

Hattem Afdeling  23 mei 2018 Duurzame installaties Collectief Elburg in de Zon Hattem Afdeling E-mail 23 mei 2018 Duurzame installaties elburgindezon@el-tec.nl Onderwerp: Projectnummer: Pakketten VDH8000AA Geachte heer/ mevrouw, Naar aanleiding van het

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING PROFIELPLATEN DAK

INSTALLATIEHANDLEIDING PROFIELPLATEN DAK INSTALLATIEHANDLEIDING PROFIELPLATEN DAK INHOUDSOPGAVE 1. Onderdelen van het pakket 3 2. Veiligheid 4 3. Plaatsbepaling van het panelenveld 5 4. Maken van een dak doorvoer 7 5. Solar bekabeling en aarding

Nadere informatie

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T Bijlagen horende bij het Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum Bijlage 1: Checklist; Bijlage 2: Inschrijfbiljet; Bijlage 3: Eigen Verklaring (aparte bijlage) ; Bijlage

Nadere informatie

QuickScan Zon-PV. Technische analyse Deze quickscan betreft de locatie X. Afbeelding 1: aangezicht X.

QuickScan Zon-PV. Technische analyse Deze quickscan betreft de locatie X. Afbeelding 1: aangezicht X. QuickScan Zon-PV Technische analyse Deze quickscan betreft de locatie X. Afbeelding 1: aangezicht X. Afbeelding 2: De voorziene locaties van de zonnepanelen De zonnepanelen worden aangesloten op omvormers.

Nadere informatie

www.ikwordgroen.nl 045-5690525 info@ikwordgroen.nl Alleen de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs 1

www.ikwordgroen.nl 045-5690525 info@ikwordgroen.nl Alleen de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs 1 045-5690525 info@ikwordgroen.nl Alleen de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs 1 Energie opwekken met kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen voor een duurzamere toekomst Inhoudsopgave Wie zijn wij? 3

Nadere informatie

Europese openbare aanbesteding Cameratoezicht centra Sittard en Geleen

Europese openbare aanbesteding Cameratoezicht centra Sittard en Geleen Europese openbare aanbesteding Cameratoezicht centra Sittard en Geleen Aanbesteding SER.13009 2 de Nota van Inlichtingen d.d. 12 augustus 2013 SER.13009 Pagina 1 van 5 Geachte dames en heren, Hierbij treft

Nadere informatie

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonne Inhoudsopgave Algemene informatie 3 Leverancier 4 Uw voordelen 5 Proces 6 Het zonnesysteem 7 Garanties 8 Prijzen 9 Inschrijven 12 Contact 13 Algemene informatie

Nadere informatie

Antwoorden op veel gestelde vragen

Antwoorden op veel gestelde vragen Antwoorden op veel gestelde vragen SYSTEEM SAMENSTELLING Hoe belangrijk is de oriëntatie en hellingshoek van de panelen voor de opbrengst van het systeem? Het spreek van zelf dat panelen richting het zuiden

Nadere informatie

UW OPBRENGSTSCAN ZONNEPANELEN. Jan de Groot

UW OPBRENGSTSCAN ZONNEPANELEN. Jan de Groot UW OPBRENGSTSCAN ZONNEPANELEN Jan de Groot OPBRENGSTSCAN ZONNEPANELEN Uitgevoerd voor: Jan de Groot Faradaystraat 17 6718XT Ede Uitgevoerd op 02-07-2014 door: 1. De opbrengst van zonnepanelen voor uw situatie

Nadere informatie

ZONNEPANELEN US ZON VAN TRYNTSJE. Geachte heer/mevrouw,

ZONNEPANELEN US ZON VAN TRYNTSJE. Geachte heer/mevrouw, Postbus 76, 9100 AB Dokkum ZONNEPANELEN US ZON VAN TRYNTSJE Datum: 14 april 2015 Betreft: Zon van Tryntje 2015 Uw klantnummer: 113898 Behandeld door: Jelle van der Galiën Doorkiesnummer: 0519-820005 E-mail:

Nadere informatie

WERKGROEP TECHNIEK EN AANBESTEDING 20-04-2016. Zie de leidraad op

WERKGROEP TECHNIEK EN AANBESTEDING 20-04-2016. Zie de leidraad op WERKGROEP TECHNIEK EN AANBESTEDING 20-04-2016 Zie de leidraad op www.zondeventer.nl Waarom zonne-energie Wat is zonne-energie Kengetallen Opbrengst zonne-energie Stappenplan Componenten Plaatsing Turnkey

Nadere informatie

Rapportage PV Project Gemeentehuis Voerendaal Het installeren van een PV-installatie op de daken van het gemeentehuis te Voerendaal

Rapportage PV Project Gemeentehuis Voerendaal Het installeren van een PV-installatie op de daken van het gemeentehuis te Voerendaal Het installeren van een PV-installatie op de daken van het gemeentehuis te Voerendaal Opdrachtgever: Remko de Jong, Afdeling RO gemeente Voerendaal Mei 2017 1 Inhoudsopgave: 0. Algemeen 1. Ontwerp 1.1

Nadere informatie

ZONNE ENERGIE. Woensdag 4 maart 2015 Oude Leije GERKE DRAAISTRA

ZONNE ENERGIE. Woensdag 4 maart 2015 Oude Leije GERKE DRAAISTRA ZONNE ENERGIE Woensdag 4 maart 2015 Oude Leije GERKE DRAAISTRA Onderwerpen introductie zonne energie in Nederland uitleg werking zonnestroom installaties plaatsing op verschillende daken financiële aspecten

Nadere informatie

Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten e Nota van Inlichtingen d.d Publicatienummer: 75553

Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten e Nota van Inlichtingen d.d Publicatienummer: 75553 Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten 2016-2019 d.d. 29-10-2015 Publicatienummer: 75553 # Document Paragraaf Citaat Vraag Antwoord 1 NvI Vraag 1 + 2 CAR-UWO + Wij achten het op basis

Nadere informatie

Geachte Mister Summer, met deze zonnestroom aanbieding maken wij uw woning voor 97 % EnergieNeutraal

Geachte Mister Summer, met deze zonnestroom aanbieding maken wij uw woning voor 97 % EnergieNeutraal Geachte Mister Summer, met deze zonnestroom aanbieding maken wij uw woning voor 97 % EnergieNeutraal Flinke besparing op uw energierekening Groene energie via uw eigen dak Scherpe prijskwaliteitverhouding

Nadere informatie

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonne Algemene informatie De groepsaankoop zonne wordt georganiseerd door het Regionaal Energieloket in samenwerking met de gemeente Uithoorn. Via deze actie kunt

Nadere informatie

Het ontwerpen van PV-installaties (zonnestroomsystemen) Jacco Putman

Het ontwerpen van PV-installaties (zonnestroomsystemen) Jacco Putman Het ontwerpen van PV-installaties (zonnestroomsystemen) Jacco Putman Topics - Korte intro - Het ontwerpen Artist's rendering of Orange's solar concept tent - Keuze van panelen en omvormers - Wat betekent

Nadere informatie

Solar-Box Zonnepanelen: Weet waar je voor kiest.

Solar-Box Zonnepanelen: Weet waar je voor kiest. Hartelijk dank voor uw aanvraag. Solar-Box Zonnepanelen: Weet waar je voor kiest. Allereerst nog even een korte introductie, zodat u weet wie u voor u heeft. Het team van Solar-Box houdt zich al meer dan

Nadere informatie

Persoonlijke offerte voor Dhr. S. Sent

Persoonlijke offerte voor Dhr. S. Sent Persoonlijke offerte voor Dhr. S. Sent Zonlaan 265 1234 AB Zelfstad 1 augustus 2014, s-hertogenbosch Geachte heer Sent, Hartelijk dank dat we u een aanbod op maat mogen doen voor Zelfstroom Alles-in-1

Nadere informatie

WERKGROEP TECHNIEK EN AANBESTEDING Zie de leidraad op

WERKGROEP TECHNIEK EN AANBESTEDING Zie de leidraad op WERKGROEP TECHNIEK EN AANBESTEDING 29-05-2017 Zie de leidraad op www.zondeventer.nl Waarom zonne-energie Wat is zonne-energie Kengetallen Opbrengst zonne-energie Stappenplan Componenten Plaatsing Turnkey

Nadere informatie

AS-ta PV systemen. As-ta wil zonnestroom voor iedereen bereikbaar maken en biedt daarom de hoogwaardige Sunit systeempakketten van Siemens aan.

AS-ta PV systemen. As-ta wil zonnestroom voor iedereen bereikbaar maken en biedt daarom de hoogwaardige Sunit systeempakketten van Siemens aan. AS-ta PV systemen. As-ta wil zonnestroom voor iedereen bereikbaar maken en biedt daarom de hoogwaardige Sunit systeempakketten van Siemens aan. Deze eenvoudige voor u samengestelde Sunit systemen bestaan

Nadere informatie

ENERGIEPLEIN GROESBEEK HAND-OUT ZONNEPANELEN JUNI 2015

ENERGIEPLEIN GROESBEEK HAND-OUT ZONNEPANELEN JUNI 2015 ENERGIEPLEIN GROESBEEK HAND-OUT ZONNEPANELEN JUNI 2015 TECHNIEK Wat is een zonnepaneel? Een zonnepaneel zet daglicht om in elektriciteit. De opbrengst hiervan is het hoogst op zonnige dagen, maar ook op

Nadere informatie

INFOBOEKJE. WeertEnergie. 3 e Energiecafé 14 oktober 2014

INFOBOEKJE. WeertEnergie. 3 e Energiecafé 14 oktober 2014 INFOBOEKJE WeertEnergie 3 e Energiecafé 14 oktober 2014 Welkom WeertEnergie 3 e Energiecafé 14 oktober 2014 AGENDA 1. Opening 2. Wat is WeertEnergie? Peter Gloudi 3. Inkoopactie zonnepanelen en zonneboilers

Nadere informatie

Zonne-energie gratis en schoon

Zonne-energie gratis en schoon Zonne-energie gratis en schoon Samen gaan we voor duurzaam Genieten van de zon. Buiten in de tuin, in het park of op het strand. De zon geeft ons gratis energie. We kunnen de zon ook op een andere manier

Nadere informatie

Opbrengstscan zonnepanelen

Opbrengstscan zonnepanelen Opbrengstscan zonnepanelen Gratis en onafhankelijk advies voor uw woning Anoniem voorbeeldadvies Aan: Datum Uw naam Adres Postcode, Plaats..-..-. Opbrengst Mogelijkheden van uw dak Met geavanceerde software

Nadere informatie

Wij onderscheiden ons ook in de montage.

Wij onderscheiden ons ook in de montage. Wij onderscheiden ons ook in de montage. Hoe wij ons onderscheiden in de markt. Netheid De manier van werken. Stofvrij boren. Op onze boormachines zit een interne stofzuiger op. Wij hebben speciale stofzuigers

Nadere informatie

Maak de. Juiste keuze. Voor uw SDE+ project

Maak de. Juiste keuze. Voor uw SDE+ project Maak de Juiste keuze Voor uw SDE+ project OVER SDE+ De SDE+ 2014 is een exploitatiesubsidie voor bedrijven, instellingen en non-profit instellingen die willen investeren in duurzame energie, waaronder

Nadere informatie

GREENIT GREEN YOUR STREET KenHem Community zet zich in voor de bloei van de wijk Kernhem en haar inwoners

GREENIT GREEN YOUR STREET KenHem Community zet zich in voor de bloei van de wijk Kernhem en haar inwoners GREENIT GREEN YOUR STREET KenHem Community zet zich in voor de bloei van de wijk Kernhem en haar inwoners G R E E N I T G R E E N Y O U R S T R E E T 1. Pitch KenHem Community 2. Informatieavond 3. Wethouder

Nadere informatie

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Amstelveen

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Amstelveen Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Amstelveen Regionaal Energieloket U leest het informatiepakket voor de Groepsaankoop Zonnepanelen in de gemeente Amstelveen. Het Regionaal Energieloket is een

Nadere informatie

Geen gedoe bij eventuele storing, wij zorgen dat uw systeem weer draait en doen de afhandeling. Volledige all-inclusive installatie.

Geen gedoe bij eventuele storing, wij zorgen dat uw systeem weer draait en doen de afhandeling. Volledige all-inclusive installatie. Solar-Energy-Groep BV kvk nr. 6204892 Kenauweg 233BA Leiden 05 42 440 06 24 936 93 Dhr. J. doll, van der Waalsstraat 6 Leiden Offerte nr. Datum Referentienr. Tel: 06 05949 info@el-mago.nl -0-Z39 6-okt-

Nadere informatie

Inzamelen en transporteren van oud papier en karton Gemeente Beuningen

Inzamelen en transporteren van oud papier en karton Gemeente Beuningen Inzamelen en transporteren van oud papier en karton Gemeente Beuningen Nota van Inlichtingen Datum : donderdag 9 juli 2015 Kenmerk : Beuningen OPK- 2015 Copyright Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 - Bepalingen Subsidieregeling zonnepanelen voor Haagse daken 2014

Hoofdstuk 2 - Bepalingen Subsidieregeling zonnepanelen voor Haagse daken 2014 Subsidieregeling zonnepanelen voor Haagse daken 2014 Zakelijk Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Doel van de regeling Doelstelling van deze subsidieregeling is om het gebruik van zonnepanelen te

Nadere informatie

Solar-Box Zonnepanelen: Weet waar je voor kiest.

Solar-Box Zonnepanelen: Weet waar je voor kiest. Hartelijk dank voor uw aanvraag. Solar-Box Zonnepanelen: Weet waar je voor kiest. Voor wij aanvangen met de offerte eerst nog even een korte introductie, zodat u weet wie u voor u heeft. Het team van Solar-Box

Nadere informatie

Gunningscriteria. PV-Installatie voor 3 gemeentelijke gebouwen. Versie: 19 januari 2016

Gunningscriteria. PV-Installatie voor 3 gemeentelijke gebouwen. Versie: 19 januari 2016 Gunningscriteria PV-Installatie voor 3 gemeentelijke gebouwen Versie: 19 januari 2016 2016 Afdeling Bedrijfsvoering gemeente Simpelveld /Zaaknummer 52132 Europese openbare aanbesteding PV-installatie Gemeente

Nadere informatie

d.d Daniel Kool & Wouter van den Heuvel

d.d Daniel Kool & Wouter van den Heuvel d.d. 31-08-2016 Daniel Kool & Wouter van den Heuvel Onafhankelijke rol als intermediair Wij helpen consumenten onafhankelijk en stapsgewijs met duurzaamheid advies en (totaal)oplossingen op weg naar energieneutraal

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen Inkoopnummer: 2015-194 d.d. 27 augustus 2015 Aanbesteding verbouwing kantoor en plaza/vergadercentrum Stadhuis sisovereenkomst - Werktuigbouwkundige Installaties Renovatie en optimalisatie

Nadere informatie

Bijdrageregeling toepassing zonne-energie particuliere woningen gemeente Urk Bijdrageregeling zonne-energie 1.4

Bijdrageregeling toepassing zonne-energie particuliere woningen gemeente Urk Bijdrageregeling zonne-energie 1.4 BWetstechnische informatie BGegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum is vastgesteld) Onderwerp Gemeente

Nadere informatie

Beleid zonnepanelen Versie 16 december 2013

Beleid zonnepanelen Versie 16 december 2013 Beleid zonnepanelen Versie 16 december 2013 Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 BELEID ZONNEPANELEN... 4 APPARTEMENTENCOMPLEX MET OF ZONDER VVE... 4 EENGEZINSWONINGEN... 4 ONDERHOUD

Nadere informatie

Informatiebrochure. Besparen met zonnepanelen. Quality solar solutions

Informatiebrochure. Besparen met zonnepanelen. Quality solar solutions Informatiebrochure Besparen met zonnepanelen Quality solar solutions Er is steeds meer vraag naar zonnepanelen. Zonnepanelen hebben veel voordelen. Een zonnepaneleninstallatie levert duurzame elektrische

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. kolom

Gebruikershandleiding. kolom NL NL Gebruikershandleiding ValkBox 1 First set - voor het eerste paneel in een rij/ kolom ValkBox Next set - voor elk volgend paneel in een rij/kolom Gefeliciteerd met de aanschaf van het ValkBox montagesysteem.

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT I: AANBESTEDENDE DIENST AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Leveringen I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Officiële benaming: Gemeente Albrandswaard Nationale identificatie: 421705862 Postadres: Hofhoek

Nadere informatie

EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600

EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600 Nota van Inlichtingen EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbesteding EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600

Nadere informatie

Zonnepanelen voor huurders van corporaties

Zonnepanelen voor huurders van corporaties Zonnepanelen voor huurders van corporaties Totaal ontzorgconcept: uniformiteit duurzaamheid veiligheid communicatie kwaliteit, totaalaanpak en complete garantie Woningcorporaties staan voor de opgave hun

Nadere informatie

Brandveiligheid, Zonnepanelen en PV installaties op platte daken

Brandveiligheid, Zonnepanelen en PV installaties op platte daken Brandveiligheid, Zonnepanelen en PV installaties op platte daken Brandveiligheid en aanverwante gevaren Zonnepanelen en PV installaties op platte daken Algemene eisen De zonnepanelen en omvormers dienen

Nadere informatie

ZONNE - PANELEN INFORMATIE. Bouwbedrijf Bruggink BV Molenweg 11 7055AW Heelweg 0315-242929

ZONNE - PANELEN INFORMATIE. Bouwbedrijf Bruggink BV Molenweg 11 7055AW Heelweg 0315-242929 ZONNE - PANELEN INFORMATIE Bouwbedrijf Bruggink BV Molenweg 11 7055AW Heelweg 0315-242929 www.bruggink-bv.nl Oktober 2012 ZONNE - PANELEN 1. Algemene informatie Inhoud 2. Landelijke subsidieregeling, afkomstig

Nadere informatie

... Datum :... 2012 kenmerk : EW/AO/HH/HT/2012.17030 betreft : prijsopgave PV-installatie voor uw woning. Geachte heer mevrouw...,

... Datum :... 2012 kenmerk : EW/AO/HH/HT/2012.17030 betreft : prijsopgave PV-installatie voor uw woning. Geachte heer mevrouw..., ......... Datum :... 2012 kenmerk : EW/AO/HH/HT/2012.17030 betreft : prijsopgave PV-installatie voor uw woning Geachte heer mevrouw........, U neemt deel in een project voor zonnepanelen in Raalte. Namens

Nadere informatie

VOOR EEN BEWUSTER NEDERLAND

VOOR EEN BEWUSTER NEDERLAND Hartelijk dank voor uw aanvraag. VOOR EEN BEWUSTER NEDERLAND Voor wij aanvangen met de offerte eerst nog even een korte introductie, zodat u weet wie u voor u heeft. Het team van SolarBox houdt zich al

Nadere informatie

De presentatie gemeenten West-Brabant

De presentatie gemeenten West-Brabant De presentatie gemeenten West-Brabant Team voorstelling Wilfried de Koning Jan Megens Anita Krus Kevin de Koning Jaap Pannekoek Guyon de Koning Wil Albers Wie zijn wij? Sun & Wind energy solutions B.V.

Nadere informatie

2. Op maandag 16 december 2013 heeft DPC de Nota van Inlichtingen 1 gepubliceerd.

2. Op maandag 16 december 2013 heeft DPC de Nota van Inlichtingen 1 gepubliceerd. Nota van Inlichtingen 2 Van Dienst Publiek en Communicatie Datum 8 januari 2014 Opdrachtnaam Aanbestedingsnummer Europese aanbesteding Inhuur webredactiecapaciteit TED nummer: 2013/S 223-388432 Ea0029

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 2. Wayfinding Bestaand Net

Nota van Inlichtingen 2. Wayfinding Bestaand Net Wayfinding Bestaand Net Documentnummer PWF/OVG/00316 Versie document.01 Status Definitief Datum 18 juni 2015 Inhoudsopgave 1. Mededelingen aanbesteder... 3 2. Verzoeken om inlichtingen... 5 3. Wijzigingen...

Nadere informatie

StratEnergetic Business XL Innovators 01-03-2013

StratEnergetic Business XL Innovators 01-03-2013 Verlaag nu uw energiekosten, verdien morgen aan energie, verkoop overmorgen uw huis met meerwaarde Heden en toekomst: U bent in het bezit van een huis en wilt dat in de toekomst verkopen. Verlaag morgen

Nadere informatie

Digitaal Portfolio software Aanbestedende Dienst:

Digitaal Portfolio software Aanbestedende Dienst: Nota van Inlichtingen Digitaal Portfolio software Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Digitaal Portfolio software Landstede 2016/03/DP/Landstede Omschrijving: Landstede VO zoekt een portfoliosysteem

Nadere informatie

Introductie 040energie

Introductie 040energie 1 Introductie 040energie 040energie is een 100% non profit vereniging Vrijwilligers, door burgers, voor burgers Doel: betaalbare, duurzame energie middels lokale energieopwekking en energiebesparing Bestaat

Nadere informatie

customersupport@3xl-solarsolutions.com

customersupport@3xl-solarsolutions.com 3XL SolarSolutions - Improves your solar business August 2013-003 PRIJSLIJST SOLAR KITS SALES customersupport@3xl-solarsolutions.com ORDER order@3xl-solarsolutions.com CUSTOMER SUPPORT customersupport@3xl-solarsolutions.com

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. kolom

Gebruikershandleiding. kolom NL NL Gebruikershandleiding ValkBox First set - voor het eerste paneel in een rij/ kolom ValkBox Next set - voor elk volgend paneel in een rij/kolom Gefeliciteerd met de aanschaf van het ValkBox montagesysteem.

Nadere informatie

Hartelijk dank voor uw verzoek aan ons om een offerte uit te brengen voor het aanleggen van een sedumdak i.c.m. geïntegreerde zonnepanelen.

Hartelijk dank voor uw verzoek aan ons om een offerte uit te brengen voor het aanleggen van een sedumdak i.c.m. geïntegreerde zonnepanelen. Amsterdam, 24 december 2013 Eddy Boeve Nieuwe Nieuwstraat 87 1012 NG Amsterdam Betreft: aanbieding sedumdak i.c.m. geïntegreerde zonnepanelen Geachte heer Boeve, beste Eddy Hartelijk dank voor uw verzoek

Nadere informatie

Is uw dak geschikt? ing. J.J. (Jacco) van de Sandt. Energie- en bouwkundig adviseur Stichting VvE Belang. Oegstgeest 1 april 2019

Is uw dak geschikt? ing. J.J. (Jacco) van de Sandt. Energie- en bouwkundig adviseur Stichting VvE Belang. Oegstgeest 1 april 2019 Is uw dak geschikt? ing. J.J. (Jacco) van de Sandt Energie- en bouwkundig adviseur Stichting VvE Belang Oegstgeest 1 april 2019 ꓫ Ongeschikt Redenen om het NIET te doen (of uit te stellen) Dak te hoog

Nadere informatie

Zonnestroom Achter de Hoven. 15 oktober, Achter de Hoven Jadranka Cace, aanjager zonnestroom

Zonnestroom Achter de Hoven. 15 oktober, Achter de Hoven Jadranka Cace, aanjager zonnestroom Zonnestroom Achter de Hoven 15 oktober, Achter de Hoven Jadranka Cace, aanjager zonnestroom Zonnestroom systeem: Zonnepanelen Draagconstructie Omvormer Kabels en leidingen Beveiliging Meting J. Cace, 26

Nadere informatie

Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023

Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023 Nota van Inlichtingen Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbesteding Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023 Omschrijving: Herinrichting

Nadere informatie

Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen

Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen Nota van Inlichtingen Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen

Nadere informatie

Nr: Categorie Contractvoorwaarden Betreft n.a. 3 Vraag Blijft de dak garantie intact als wij zonnepanelen op het dak plaatsen?

Nr: Categorie Contractvoorwaarden Betreft n.a. 3 Vraag Blijft de dak garantie intact als wij zonnepanelen op het dak plaatsen? Nota van Inlichtingen Levering en installatie van zonnestroomsystemen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Levering en installatie van zonnestroomsystemen Ons Middelbaar Onderwijs 2016.OMO-PV

Nadere informatie

Begeleiding PV project. Gemeentehuis

Begeleiding PV project. Gemeentehuis Begeleiding PV project Gemeentehuis Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Vraag opdrachtgever en doelstelling... 3 3. Ontwerp... 4 4. Vervolgtraject 6 4.1 Bestek ten behoeve van de aanbesteding 4.2 Technische

Nadere informatie

Zonnestroom voor VVE s

Zonnestroom voor VVE s Zonnestroom voor VVE s Wim Schutten 21 februari 2019 Zonnestroom voor VVE s Volgorde der dingen in duurzaamheid Draagvlak binnen de VVE Techniek Ontwerp Kosten & baten Hoe en hoe te verdelen Hoe een offerte

Nadere informatie

Addendum Social Return op Nota inkoopbeleid 2008 behorende bij raadbesluit van 18 juni 2012

Addendum Social Return op Nota inkoopbeleid 2008 behorende bij raadbesluit van 18 juni 2012 Addendum Social Return op Nota inkoopbeleid 2008 behorende bij raadbesluit van 18 juni 2012 De gemeente Cuijk hecht een grote waarde aan de sociale kant van duurzaam inkopen. Om die reden wordt hierbij

Nadere informatie

ZON PRIVE ZONNIG VOORDEEL. Informatiebrochure over de zonnepanelenactie exclusief voor medewerkers van gemeente Utrecht

ZON PRIVE ZONNIG VOORDEEL. Informatiebrochure over de zonnepanelenactie exclusief voor medewerkers van gemeente Utrecht ZONNIG VOORDEEL ZON PRIVE 2013 Informatiebrochure over de zonnepanelenactie exclusief voor medewerkers van gemeente Utrecht De actie loopt tot en met 30 september 2013 2 Zon-Privé Utrecht Schoon, Slim

Nadere informatie

TenderNed Derde Nota van inlichtingen. Europese Aanbesteding Parkeerapparatuur en Parkeermanagementsysteem Gemeente Oss.

TenderNed Derde Nota van inlichtingen. Europese Aanbesteding Parkeerapparatuur en Parkeermanagementsysteem Gemeente Oss. Derde Nota van inlichtingen Europese Aanbesteding Parkeerapparatuur en Parkeermanagementsysteem Gemeente Oss Publicatienummer: TenderNed 59136 Versie: 1.0 Definitief Auteur: A. Vos Datum: 5 maart 2015

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING PLAT DAK LANDSCAPE

INSTALLATIEHANDLEIDING PLAT DAK LANDSCAPE INSTALLATIEHANDLEIDING PLAT DAK LANDSCAPE INHOUDSOPGAVE 1. Onderdelen van het pakket 3 2. Veiligheid 4 3. Plaatsbepaling van het panelenveld 5 4. Maken van een dak doorvoer 7 5. Elektrische bekabeling

Nadere informatie

Algemeen en Organisatie

Algemeen en Organisatie Welkom! Programma 20:00 Deel 1 Algemeen en Organisatie Techniek 20:45 Pauze 21:00 Deel 2 Plan van Aanpak Voorbeelden en RIC Gemeente Raalte: Duurzaamheidslening Vragen 22:00 Afsluiting Algemeen en Organisatie

Nadere informatie

De panelen: De panelen zijn van het merk Solar Frontier.

De panelen: De panelen zijn van het merk Solar Frontier. De panelen: De panelen zijn van het merk Solar Frontier. Solar Frontier was jarenlang een dochteronderneming van Shell, deze fabrikant bestaat sinds 30 jaren. Solar Frontier groeit met rassen schreden,

Nadere informatie

EnergyCarport. Greenteq Energiebesparende Systemen

EnergyCarport. Greenteq Energiebesparende Systemen EnergyCarport Greenteq Solutionsbv. A. Torenlaan10 3851NR Ermelo T.0341-842709 I. www.greenteqsolutions.com E.info@greenteqsolutions.com EnergyCarport Deze geheel nieuwe carport heeft een dakconstructie

Nadere informatie

Informatie Manual voor de Aanbesteding

Informatie Manual voor de Aanbesteding PV Project gemeente Maastricht Het installeren van zonnecellen op vijf gemeentelijke panden Informatie Manual voor de Aanbesteding Datum 22 april 2016 Status Opdrachtgever Auteur Review Definitief Gemeente

Nadere informatie

Solar-Box Zonnepanelen: Weet waar je voor kiest.

Solar-Box Zonnepanelen: Weet waar je voor kiest. Hartelijk dank voor uw aanvraag. Solar-Box Zonnepanelen: Weet waar je voor kiest. Voor wij aanvangen met de offerte eerst nog even een korte introductie, zodat u weet wie u voor u heeft. Het team van Solar-Box

Nadere informatie

Waar staat Saman voor

Waar staat Saman voor Waar staat Saman voor Eerlijk advies over diverse mogelijkheden Totaalaanbieder Informeren Adviseren Installeren Service en onderhoud Volledige ontzorging Saman Duurzame Energie Zonnepanelen Honderden

Nadere informatie

Onderzoek naar Opbrengst panelen met Nano coating en reiniging

Onderzoek naar Opbrengst panelen met Nano coating en reiniging Auteurs namens Solar Comfort: Rinie Evertse Aart van Driel Plaats: Geldermalsen Datum: 10 07 2016 Onderzoek naar Opbrengst panelen met Nano coating en reiniging In dit onderzoek word gekeken naar de opbrengst

Nadere informatie

Marktconsultatie 'Vormgeving', Kenmerk d.d. 3 maart 2016

Marktconsultatie 'Vormgeving', Kenmerk d.d. 3 maart 2016 Marktconsultatie 'Vormgeving', Kenmerk 1100041811 d.d. 3 maart 2016 Interne bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht Email: concerninkoop@utrecht.nl

Nadere informatie

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Apeldoorn

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Apeldoorn Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Apeldoorn Regionaal Energieloket U leest het informatiepakket voor de Groepsaankoop Zonnepanelen in de gemeente Apeldoorn. Het Regionaal Energieloket is een

Nadere informatie