1 e Nota van Inlichtingen Servers, core- en SAN switches Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1 e Nota van Inlichtingen Servers, core- en SAN switches Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden 2015"

Transcriptie

1 1 e Nota van Inlichtingen Servers, core- en SAN switches Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden 2015 Betreft 1. WA.5 De leverancier dient voor de aangeboden onderdelen in deze aanbesteding een technisch ontwerp te maken tbv de implementatie. Vraag Het is voor leverancier onduidelijk wat VGGM verstaat onder technisch ontwerp tbv de implementatie, aangezien deze uitvraag uit losse producten bestaat? Heeft u ten behoeve van het technisch ontwerp een functioneel ontwerp beschikbaar? VGGM wil met deze aanbesteding graag een leverancier selecteren die niet alleen de apparatuur verkoopt maar ook kennis heeft van de inrichting ervan. Zodat wij bij geschiktheid een langere relatie met elkaar kunnen aangaan. Als functioneel handvat voor het technische ontwerp, kunt u meenemen dat wij gebruikmaken van twee datacenters waar de apparatuur komt te draaien. Qua servers is de verdeling niet evenredig qua core- en san switches wel. Beide datacenters hebben de beschikking over een verbinding met ons WAN. Voor uitwisseling van gegevens met de WAN leverancier maken wij gebruik van dynamische routering waarin wij de leidende rol hebben. Beide datacenters kunnen elkaar op SAN FC niveau niet benaderen omdat de tussenliggende netwerk laag hiervoor niet geschikt is. Die functionaliteit hoeft dan ook niet terug te komen in het TO. 2. WFS.4 De leverancier dient in max 1 A4tje uitleg te geven over inrichting zoals de leverancier deze voorstelt. Leverancier is geen gewenste inrichting c.q. functioneel ontwerp tegengekomen in de aanvraag. Kan VGGM derhalve toelichten wat er exact met inrichting bedoeld wordt t.b.v. deze wens? De inschrijver dient op basis van de aangeboden apparatuur te beschrijven hoe zij in de ideale situatie alles zou inrichten. Deze wens is bedoeld om de kwaliteit van de inschrijver te toetsen. De uiteindelijke echte inrichting zal worden bepaald na de voorlopige gunning.

2 3. Prijzenblad Kan VGGM de kolommen in het prijzenblad verbreden daar waar de prijs ingevuld moet worden of de beveiliging op de verbreding opheffen? Aangepast prijzenblad is inmiddels gepubliceerd op Tenderned. 4. ES.51 VGGM wil dat alle servers van hetzelfde type zijn. Type servers hebben een bepaalde levensduur. Gaat VGGM ermee akkoord dat gedurende het contract logische opvolgers met minimaal dezelfde performance/specificaties aangeboden mogen worden? Eventueel extra aan te schaffen servers geduurde de levenscyclus van deze aanbesteding mogen logische opvolgers zijn. U hoeft niet nu al een inschatting te maken van de mogelijke uitbreidingen en deze ergens op voorraad te leggen. Deze eis is bedoeld voor de nu aan te schaffen servers. Wij willen niet dat wij nu model a, b, en c krijgen. Maar allemaal model a met de kleine verschillen zoals gesteld in de eisen. 5. ES.40 VGGM wil dat in elke server minimaal twee grafische kaarten geplaatst kunnen worden. Zoals de Nvidia Grid K2. Op basis van deze eis geeft VGGM de Nvidia Grid K2 als voorbeeld. Afhankelijk van de eindgebruikers profielen is het ook mogelijk een andere grafische kaart toe te voegen. Staat VGGM hier open voor? Zo ja kun u dan op onderstaande vragen antwoord geven? 1. Wat is de splitsing tussen grafische gebruikers en standaard VDI gebruikers? 2. Welke grafische applicaties wilt u met de grafische kaarten laten ondersteunen? 3. Welke versie van DirectX wordt er gevraagd vanuit de applicatie? 4. Welke versie van Open GL wordt er gevraagd? 5. Hoeveel monitoren worden er gebruikt per grafische gebruiker? 6. Met welke resolutie worden deze monitoren gebruikt? 1. Gezien het toegenomen gebruik van oa HTML5 (opengl) en de grafisch performance die Office 2013 vraagt heeft elke medewerker baad bij een echte GPU. De vraag uit deze twee voorbeelden om een GPU is waarschijnlijk meer dan bij de gebruikte GIS (ArcGis en Qgis) en CAD (autocad) applicaties. 2. Zie bovenstaande antwoord. 3. Zie het antwoord op de eerste vraag. Wij verwachten een goed advies van de inschrijver. Rekening houdend met toekomstige ontwikkelingen. 4. Zie het antwoord op de eerste vraag. Wij verwachten een goed advies van de inschrijver. Rekening houdend met toekomstige ontwikkelingen. 5. Maximaal twee 6. Beide in 1920x Voorwaarden Inschrijver gaat ermee akkoord om voor het uiteindelijke contract uit te gaan van de Overeenkomst inzake de levering van servers, core- en SAN Switches en alle bijbehorende dienstverlening VGGM 2015 en op de van toepassing zijnde

3 1. Nee 2. Akkoord ARBIT 2014 zoals bijgevoegd bij de offerteaanvraag. Leverancier behoudt zich echter het recht voor om in de overeenkomst een aantal voorwaarden en generieke artikelen uit de ARBIT Voorwaarden, dan wel de reikwijdte daarvan nader te bespreken en overeen te komen, zodat de specifieke scope en het gehanteerde operationele model op een voor beide partijen acceptabele wijze gefaciliteerd wordt. Daarnaast veronderstelt inschrijver dat VGGM onderkent dat eventuele sancties waaronder boetes, welke nog nader overeen dienen te komen, kostprijs verhogend zijn en derhalve van invloed kunnen zijn op de geoffreerde prijzen. Op het moment van de eerste deadline voor het indienen van vragen en tekstsuggesties is een complete analyse van Overeenkomst in combinatie met ARBIT en oplossing van Inschrijver nog niet volledig gedaan. 1. Is VGGM bereid om na gunning de Overeenkomst nader te bespreken en overeen te komen, zodat de specifieke scope en het gehanteerde operationele model op een voor beide partijen acceptabele wijze gefaciliteerd wordt? 2. Zo nee, is VGGM dan bereid om voor de tweede vragenronde de bijbehorende specifieke vragen aangaande deze kwesties in behandeling te nemen? 7. AE.1 t/m AE.3 Beheer Kan VGGM een nadere toelichting geven over wat het in deze scope verstaat onder beheer Voor de gevraagde onderdelen is bij de huidige in gebruik zijnde apparatuur beheersoftware in gebruik. Zo gebruiken wij voor de servers Dell OME en voor de coreswitches HP procurve manager. Vergelijkbare producten verwachten wij ook bij de nieuw aan te schaffen apparatuur. Als het om dezelfde merken gaat als de huidige apparatuur verwachten wij de nieuwste versies (of opvolgers) van de beheer software. Dit geldt ook voor de SAN switches. 8. AE.16 VGGM wil 4 uur time to fix op alle onderdelen uit de aanbesteding. Daar waar de term time to fix voor leverancier onduidelijk is, hierbij de vraag of VGGM bereid is deze eis te wijzigen naar binnen 4 uur on site support? De term time to fix houdt in dat eventuele defecten binnen vier (4) uur gerepareerd moeten zijn. Wij willen dit niet wijzigen naar vier (4) uur onsite support. Dat verteld ons namelijk niets over de reparatie tijd. 9. ES.53 VGGM wil dat de beheersoftware geïnstalleerd Kan VGGM nader toelichten welke beheersoftware hier wordt bedoeld?

4 wordt door de leverancier. Zie antwoord op vraag ES.30 VGGM wil dat elke server beschikt over minimaal twee 10Gb/s ethernetpoorte n (10GBASE-T 802.3an). Niet akkoord. Mag ook worden aangeboden met minimaal twee 10Gb/s ethernetpoorten op basis van 802.3ae met SFP+ met 10 Gigabit Ethernet Direct Attach Cables naar de switches? Deze oplossing heeft een lagere latency, een aanzienlijk lager stroomverbruik en is over het algemeen goedkoper. 11. ECS.10 VGGM wil minimaal 48 x 10/100/1000 Mb poorten. Vraagt VGGM de 48 x 10/100/1000Mb poorten met deze lage bandbreedten hier als Core Switch functionaliteit of een Access Switch functionaliteit? VGGM wil de aangeboden poorten als één (1) logische switch per datacenter kunnen beheren. Wat wij als coreswitch zien ziet een ander als accesswitch en vice versa. Waar het om gaat is dat aan de gestelde eisen worden voldaan. 12. ECS.11 VGGM wil minimaal 48 x 10Gb poorten (10GBASE-T 802.3an). Niet akkoord. Mag ook worden aangeboden met minimaal 48 x 10Gb SFP+ poorten? Deze oplossing heeft een lagere latency, een aanzienlijk lager stroomverbruik en is over het algemeen goedkoper. 13. ECS.13 VGGM wil dat de poorten RJ-45 compatibel zijn. Niet akkoord. Mag ook worden aangeboden met SFP(+) poorten? Deze oplossing heeft een lagere latency, een aanzienlijk lager stroomverbruik en is over het algemeen goedkoper. 14. ECS.31 VGGM wil dat de 2 of meer switches in één datacenter als één logische switch werken. Kunt u aangeven wat hiermee wordt bedoeld? Moeten de switches kunnen worden gestacked of vanuit 1 management schil kunnen worden benaderd?

5 De switches moeten worden gestacked en via één (1) beheer adres kunnen worden beheert. 15. ECS.44 VGGM wil dat de logische switch maximaal 8 Hoogte eenheden groot is. Wordt hier bedoeld dat de gezamenlijke hoogte van de twee core switches maximaal 8 Hoogte eenheden mag bedragen? De hoogte van de logische switch in één (1) datacenter niet meer mag zijn dan acht (8) hoogte eenheden. 16. ES.40 Is het mogelijk om een blade variant voor de servers aan te bieden waarbij de grafische kaarten in de enclosure worden geplaatst i.p.v. direct in de server? Als dit de functionele werking niet negatief beïnvloed dan is dit toegestaan. Wel dient u hierbij een uitleg van max 1 A4tje te geven hoe dit qua werking in elkaar zit. Aangezien deze mogelijkheid voor ons nieuw is. 17. EFS.5 Mag dit een OEM versie zijn van een Brocade SAN switch? Ja, zolang dit geen negatieve invloed heeft op het onderhoud en beheer. 18. EFS.18 Aangezien er in de aanvraag gesproken wordt over 8Gb en 16 Gb SFP s, is het mogelijk om aan te geven of er verschillende SFP s benodigd zijn per SAN switch? Zo ja, kan er aangegeven worden hoeveel van de poorten een 8Gb SFP en hoeveel 16Gb SFP moeten bezitten? Wij verwachten dat geleverde SFP s zowel 16Gb s als 8Gb s aankunnen. Wij willen derhalve geen SFP s wisselen als de aangesloten apparatuur vervangen wordt.

Betreft Het stellen van vragen Datum

Betreft Het stellen van vragen Datum Nota van inlichtingen 3 Aanbesteding WAN Kamer van Koophandel Betreft Het stellen van vragen Datum 15-06-2017 Van Project Gestelde vragen na aanleiding van de 2 e Ref. P.162036_WAN nota van inlichtingen.

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen aanbesteding Elektronische handtekeningen systeem gemeente Venlo 10 december 2012

Nota van Inlichtingen aanbesteding Elektronische handtekeningen systeem gemeente Venlo 10 december 2012 Nota van Inlichtingen aanbesteding Elektronische handtekeningen systeem gemeente Venlo 10 december 2012 Vraag 1 Hoofdstuk Overeenkomst Artikel 7 paginanummer Inschrijver kan, gezien de reikwijdte van dit

Nadere informatie

SD-WAN, de nieuwe IT- Infrastructuur. Een functionele en technische uitleg waarom SD-WAN zo populair is.

SD-WAN, de nieuwe IT- Infrastructuur. Een functionele en technische uitleg waarom SD-WAN zo populair is. SD-WAN, de nieuwe IT- Infrastructuur Een functionele en technische uitleg waarom SD-WAN zo populair is. 01 Waarom SD-WAN Blz. 1 02 Uitleg SD-WAN Blz. 2 03 Functionaliteiten Blz. 3-4 04 Veilige toegang

Nadere informatie

3e Nota van inlichtingen Europese aanbesteding voor de levering van WLAN en LAN componenten en aanverwante diensten voor locaties van Zadkine

3e Nota van inlichtingen Europese aanbesteding voor de levering van WLAN en LAN componenten en aanverwante diensten voor locaties van Zadkine 1 Vraag gesteld tijdens 2 Vraag gesteld tijdens 3 Vraag gesteld tijdens 4 Vraag gesteld tijdens 5 Vraag gesteld tijdens Is de access laag ook bedoeld is voor printers, camera s ed. Is er een lijst van

Nadere informatie

Inleiding. Aan de inhoud van dit document kunnen geen rechten worden verleend.

Inleiding. Aan de inhoud van dit document kunnen geen rechten worden verleend. Inleiding Dit document beschrijft in globale termen de ICT omgeving van OSGS en is bedoeld om inzicht te geven in de huidige situatie, zonder in technische details te treden. Dit document bevat de onderdelen

Nadere informatie

Kenmerk : Derde nota van inlichtingen aanbesteding digitale werkplek 2013 NHL

Kenmerk : Derde nota van inlichtingen aanbesteding digitale werkplek 2013 NHL MEMO v0 1 an Van : Inschrijvers aanbesteding digitale werkplek 2013 NHL : Chris Boessenkool, inkoper NHL Kenmerk : Derde nota van inlichtingen aanbesteding digitale werkplek 2013 NHL Datum : 15 mei 2013

Nadere informatie

Derde Nota van Inlichtingen nr. Verwijzing (pag./par./art.) 1 Prijzenblad / 1 e NvI vraag 32

Derde Nota van Inlichtingen nr. Verwijzing (pag./par./art.) 1 Prijzenblad / 1 e NvI vraag 32 1 Prijzenblad / 1 e NvI vraag 32 In het antwoord op vraag 32 geeft u aan dat er een minimaal opslagpercentage gehanteerd dient te worden van 1%. Geldt dit voor zowel Prijswens 1 en 2? In het prijzenblad

Nadere informatie

ASSISTANCE SOFTWARE INSTALLATIE-EISEN ASSISTANCE SOFTWARE FOR MICROSOFT DYNAMICS. Author : AV. Datum : 30 augustus 2013 Versie : 6 Status : Definitief

ASSISTANCE SOFTWARE INSTALLATIE-EISEN ASSISTANCE SOFTWARE FOR MICROSOFT DYNAMICS. Author : AV. Datum : 30 augustus 2013 Versie : 6 Status : Definitief ASSISTANCE SOFTWARE INSTALLATIE-EISEN ASSISTANCE SOFTWARE FOR MICROSOFT DYNAMICS Author : AV Datum : 30 augustus 2013 Versie : 6 Status : Definitief INHOUD INTRODUCTIE... 1 1. WERKSTATIONS... 2 1.1 GEBRUIKERS

Nadere informatie

N O T A V A N I N L I C H T I N G E N

N O T A V A N I N L I C H T I N G E N Zaakmap: BOAC4875 Datum: 5 augustus 2014 N O T A V A N I N L I C H T I N G E N Van: Betreft aanbesteding: Gemeente Purmerend Aanbesteding Hardware en Software De vragen en de daarop gegeven antwoorden

Nadere informatie

Levering en onderhoud van werkplekapparatuur en aanvullende dienstverlening

Levering en onderhoud van werkplekapparatuur en aanvullende dienstverlening A gemeente Eindhoven 5 e Nota van Inlichtingen d.d. 9 juli 2014 Behorende bij offerteaanvraag Levering en onderhoud van werkplekapparatuur en aanvullende dienstverlening Referentienummer : 140602-2300

Nadere informatie

Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten e Nota van Inlichtingen d.d Publicatienummer: 75553

Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten e Nota van Inlichtingen d.d Publicatienummer: 75553 Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten 2016-2019 d.d. 29-10-2015 Publicatienummer: 75553 # Document Paragraaf Citaat Vraag Antwoord 1 NvI Vraag 1 + 2 CAR-UWO + Wij achten het op basis

Nadere informatie

1 e Nota van inlichtingen Europese aanbesteding

1 e Nota van inlichtingen Europese aanbesteding 1 e Nota van inlichtingen Europese aanbesteding HUREN EN ONDERHOUDEN VAN MFP S EN HET LEVEREN VAN SOFTWARE EN SUPPLIES MBO Amersfoort 1 Aanvullende informatie Deze nota van inlichtingen is aan alle bekende

Nadere informatie

Managed Gasten Internet

Managed Gasten Internet Dienstbeschrijving CLOUD CONNECTED DIENSTVERLENING Managed Gasten Internet Classificatie: Extern Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Managed gasten Internet oplossing... 4 2.1 Functionaliteit... 4 3 Voordelen

Nadere informatie

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Nota van Inlichtingen IT-dienstverlening Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: IT-dienstverlening Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Omschrijving: De Zeeuwse VO scholen

Nadere informatie

CAD supersnel laten draaien

CAD supersnel laten draaien PTC User Event CAD supersnel laten draaien Transformatie van de grafische werkplek IT met impact Agenda Over ITON De grafische werkplek anno 2015 Wat zijn de voordelen Voor wie Onder de motorkap, beschikbare

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. Stichting Bureau Jeugdzorg Stadsregio Rotterdam. Referentie:

Nota van Inlichtingen. Stichting Bureau Jeugdzorg Stadsregio Rotterdam. Referentie: Nota van Inlichtingen Laptops Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Laptops Stichting Bureau Jeugdzorg Stadsregio Rotterdam Omschrijving: De Aanbestedende dienst wil een Overeenkomst sluiten met

Nadere informatie

1 Client/Server. 2 Geschiedenis. 3 Toekomst

1 Client/Server. 2 Geschiedenis. 3 Toekomst Deel 1 Inleiding 1 Client/Server 2 Geschiedenis 3 Toekomst Het client-server model is een model voor de samenwerking tussen twee of meer programma's, die zich op verschillende computers kunnen bevinden.

Nadere informatie

Network Access-varianten en A- en B-netscheiding Versie 14.4 / juli 2014 Aanvulling op de dienstbeschrijving Ethernet VPN

Network Access-varianten en A- en B-netscheiding Versie 14.4 / juli 2014 Aanvulling op de dienstbeschrijving Ethernet VPN Network Access-varianten en A- en B-netscheiding Versie 14.4 / juli 2014 Aanvulling op de dienstbeschrijving Ethernet VPN Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Overzicht van Network Access-varianten... 4 2.1

Nadere informatie

Omschrijving: De aanbestedingsprocedure betreft een opdracht voor aanschaf en onderhoud (licentiemanagement) van Microsoft licenties voor aanbesteder.

Omschrijving: De aanbestedingsprocedure betreft een opdracht voor aanschaf en onderhoud (licentiemanagement) van Microsoft licenties voor aanbesteder. Nota van Inlichtingen Levering en onderhoud Microsoft Licenties Aanbesteding Levering en onderhoud Microsoft Licenties Aanbestedende Dienst: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Referentie: 16.0719494

Nadere informatie

Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer Nota van Inlichtingen Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei 2015 Ref. 4476979 Project Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Nadere informatie

VDI WORKSPACE. 3D CAD virtualisatie & Next Gen. Grafische werkplek. PTC Userdag 2017

VDI WORKSPACE. 3D CAD virtualisatie & Next Gen. Grafische werkplek. PTC Userdag 2017 VDI WORKSPACE 3D CAD virtualisatie & Next Gen. Grafische werkplek PTC Userdag 2017 CSN Groep & Portfolio Cloud Ecosysteem VDI Workspace Business drivers VDI GPU Powered VDI Voordelen Referenties Onze aanpak

Nadere informatie

IP Businessmanager voor gevorderden

IP Businessmanager voor gevorderden IP Businessmanager voor gevorderden mobiel integratie total cost of ownership (tco) management rapportages netwerken en ict vm en hosted oplossingen business manager integratie bedrijfs applicaties voip

Nadere informatie

Managed CPE (Customer Premise Equipment)

Managed CPE (Customer Premise Equipment) Dienstbeschrijving CLOUD CONNECTED DIENSTVERLENING Managed CPE (Customer Premise Equipment) Classificatie: Extern Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Voordelen Managed CPE... 4 3 Managed CPE oplossing...

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN Nummer 3. Datum: 6 november Behorende bij: EG. Aanb. Centrale Software 1. Kenmerk: IDC

NOTA VAN INLICHTINGEN Nummer 3. Datum: 6 november Behorende bij: EG. Aanb. Centrale Software 1. Kenmerk: IDC NOTA VAN INLICHTINGEN Nummer 3 Datum: 6 november 2014 Behorende bij: EG. Aanb. Centrale Software 1 Kenmerk: 14.053-IDC Deze Nota van Inlichtingen dient te worden beschouwd als een integraal onderdeel van

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1 2 e Nota van inlichtingen Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart 2017 Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1 Project Europese aanbesteding ICT Deze nota van inlichtingen wordt hiermee integraal onderdeel

Nadere informatie

Aanbesteding. Automatencatering. voor de. Technische Universiteit Eindhoven

Aanbesteding. Automatencatering. voor de. Technische Universiteit Eindhoven 2 e Nota van Inlichtingen Aanbesteding Automatencatering voor de Technische Universiteit Eindhoven Referentie: DIZ 2015/1565241-2 Datum: 13 november 2015 Gehele of gedeeltelijke overneming of reproductie

Nadere informatie

Aanbestedingsdocument behorend bij EURAAN-HD-14-0393 Negometrix 14920 Levering van Servers, Storage, Netwerkcomponenten en Accessoires.

Aanbestedingsdocument behorend bij EURAAN-HD-14-0393 Negometrix 14920 Levering van Servers, Storage, Netwerkcomponenten en Accessoires. Beschrijvend document 1. INLEIDING 1.1 Algemeen Voor u ligt het Beschrijvend document behorende bij de openbare aanbesteding voor server, storage, netwerkcomponenten en accessoires. Dit betreft o.a. levering,

Nadere informatie

Vicrea Solutions bv Crotec B.V. combinatie: Grontmij/ Dezta B.V. Geachte heer, mevrouw,

Vicrea Solutions bv Crotec B.V. combinatie: Grontmij/ Dezta B.V. Geachte heer, mevrouw, Vicrea Solutions bv Crotec B.V. combinatie: Grontmij/ Dezta B.V. Ons kenmerk: 2008008096 Onderwerp: Offerteaanvraag beheersysteem digitale bestemmingsplannen Contactpersoon: P. Bakker Leek, 11 december

Nadere informatie

Teamleider P&O. Bedrijfsleider Unit Groen Werkleider Groen. Nota van Inlichtingen. Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei Ref.

Teamleider P&O. Bedrijfsleider Unit Groen Werkleider Groen. Nota van Inlichtingen. Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei Ref. Nota van Inlichtingen Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei 2015 Ref. 4476979 Project Opleidingen en trainingen Perceel 3: MBO BBL niveau 1 en 2 Groen opleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen Behorende bij de offerteaanvraag " Systeem verkeersregelinstallaties" gemeente Eindhoven November 2015 Nota van inlichtingen Systeem Verkeersregelinstallaties Referentienummer: 82784

Nadere informatie

Nr: Categorie Planning Betreft Demonstratie 3 Vraag Kunt u aangeven welke rollen en/of functionarissen bij de demonstratie aanwezig zijn?

Nr: Categorie Planning Betreft Demonstratie 3 Vraag Kunt u aangeven welke rollen en/of functionarissen bij de demonstratie aanwezig zijn? Nota van Inlichtingen Facilitair Management Informatie Systeem (FMIS) Aanbesteding Facilitair Management Informatie Systeem (FMIS) Aanbestedende Dienst: Gemeente Utrecht Referentie: 1100027898 Omschrijving:

Nadere informatie

MINIMALE SYSTEEMEISEN. Vakware 6

MINIMALE SYSTEEMEISEN. Vakware 6 MINIMALE SYSTEEMEISEN Vakware 6 INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 1. BESTURINGSSYSTEMEN... 4 2. WEBAPPLICATIES... 5 2.1 Vakware Digitale Werkbon... 5 3. HARDWARE-EISEN... 6 3.1 Database server(s)... 6 3.2 Werkstation(s)/client(s)...

Nadere informatie

Software defined networking. Wout van Bruchem en Roy Dusink 5 februari 2016

Software defined networking. Wout van Bruchem en Roy Dusink 5 februari 2016 Software defined networking Wout van Bruchem en Roy Dusink 5 februari 2016 Agenda Aanleiding ICT beleidsuitgangspunten Traject/Keuze ICT opleidingen Waarom Software defined datacenter Project Wat is Cisco

Nadere informatie

Europese Aanbesteding Vaste en mobiele telecommunicatiediensten. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311

Europese Aanbesteding Vaste en mobiele telecommunicatiediensten. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311 Elke nota is een accumulatie van vorige nota s. Aan deze nota is toegevoegd: vraag 4 en verder. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311 Vragen Verwijzing in offerte aanvraag Vraag 1. Inlichtingen Afgelopen

Nadere informatie

Europese Aanbesteding Reseller Servers, Storage en Backup t.b.v. de Gemeente Den Haag Nr. 2014/S

Europese Aanbesteding Reseller Servers, Storage en Backup t.b.v. de Gemeente Den Haag Nr. 2014/S Europese Aanbesteding Reseller Servers, Storage en Backup t.b.v. de Gemeente Den Haag Nr. 2014/S034-055160 Nota van Inlichtingen nr. 3 Kenmerk 13.022-IDC Verzenddatum : 18 maart 2014 Uiterste inleverdatum

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 3

Nota van Inlichtingen 3 Nota van Inlichtingen 3 In het onderstaande overzicht zijn een aantal antwoorden gewijzigd ten opzichte van de Nota van Inlichtingen Inschrijver heeft tot 8 februari 2017 15.00u de tijd om via de berichtenmodule

Nadere informatie

middelen ten behoeve van MBO Amersfoort Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor de levering van ICT

middelen ten behoeve van MBO Amersfoort Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor de levering van ICT Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor de levering van ICT middelen ten behoeve van MBO Amersfoort Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese aanbesteding

Nadere informatie

SIMPLYSO MAKES USERS LOVE OFFICE 365

SIMPLYSO MAKES USERS LOVE OFFICE 365 SIMPLYSO MAKES USERS LOVE OFFICE 365 SimplySo Makes users love Office 365 Met behulp van SimplySo zorgt u ervoor dat uw klanten optimaal gebruikmaken van de intelligente functionaliteiten van Office 365,

Nadere informatie

Bijlage F: Eerste bestelling als onderdeel van perceel Storage

Bijlage F: Eerste bestelling als onderdeel van perceel Storage Bijlage F: Eerste bestelling als onderdeel van perceel Storage Status : Definitief Datum : Januari 2014 Auteur : IDC/Cluster Automatisering Bijlage F: Eerste bestelling als onderdeel van perceel Storage

Nadere informatie

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE inzake het project Zelfbediening Justitiabelen Dienst Justitiële Inrichtingen IUC DJI Aan Belangstellenden Europese aanbesteding Zelfbediening Justitiabelen Datum

Nadere informatie

Vestiging Nederland +31 (0)

Vestiging Nederland +31 (0) Vestiging België +32 (0)15 286 286 sales@server2rent.be www.server2rent.be Vestiging Nederland +31 (0)318 495 300 sales@server2rent.nl www.server2rent.nl Over ons Server2Rent is de grootste in Europa voor

Nadere informatie

Kosten besparen met Intelligent Infrastructuur Management. Adviseur Unica

Kosten besparen met Intelligent Infrastructuur Management. Adviseur Unica Kosten besparen met Intelligent Infrastructuur Management Spreker: Frank Krommenhoek Adviseur Unica De agenda Evolutie van fysieke infrastructuren Waarom intelligente infrastructuren Systemen Kosten en

Nadere informatie

Marktconsultatie 'Vormgeving', Kenmerk d.d. 3 maart 2016

Marktconsultatie 'Vormgeving', Kenmerk d.d. 3 maart 2016 Marktconsultatie 'Vormgeving', Kenmerk 1100041811 d.d. 3 maart 2016 Interne bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht Email: concerninkoop@utrecht.nl

Nadere informatie

Vestiging Nederland +31 (0)

Vestiging Nederland +31 (0) Vestiging Nederland +31 (0)318 495 300 sales@server2rent.nl www.server2rent.nl Vestiging België +32 (0)15 286 286 sales@server2rent.be www.server2rent.be Over ons Server2Rent is de nummer één van Europa

Nadere informatie

2e Nota van Inlichtingen voor Europese aanbesteding. Laag 3 WAN, TenderNed kenmerk Stichting Wellant

2e Nota van Inlichtingen voor Europese aanbesteding. Laag 3 WAN, TenderNed kenmerk Stichting Wellant 2e Nota van Inlichtingen voor Europese aanbesteding Laag 3 WAN, TenderNed kenmerk 12496 Stichting Wellant Colofon In opdracht van : stichting Wellant Contactpersoon : mevrouw Marleen Lenssen, inkoopcoördinator

Nadere informatie

Breid uw highspeed netwerk uit over langere afstanden

Breid uw highspeed netwerk uit over langere afstanden 10 gigabit Ethernet koper naar fiber media converter - Open SFP+ - beheerd StarTech ID: ET10GSFP Met deze 10 GbE glasvezel mediaconverter kunt u uw netwerk schalen met behulp van de 10 Gb SFP+ transceiver

Nadere informatie

Referentie: Datum genereren Nota van Inlichtingen: Pagina 1 of 5

Referentie: Datum genereren Nota van Inlichtingen: Pagina 1 of 5 Nota van Inlichtingen Desktops & laptops ROC MN Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Desktops & laptops ROC MN Stichting ROC Midden Nederland Omschrijving: Gedurende de looptijd van de raamovereenkomst

Nadere informatie

CAD IN THE CLOUD & AUGMENTED REALITY. Gebruik de (reken)kracht van het Datacenter

CAD IN THE CLOUD & AUGMENTED REALITY. Gebruik de (reken)kracht van het Datacenter CAD IN THE CLOUD & AUGMENTED REALITY Gebruik de (reken)kracht van het Datacenter EVEN VOORSTELLEN Michiel van Bergen van der Grijp Business developer CSN Groep Opgegroeid in Rotterdam 48 jaar Werktuigbouwkunde

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Ga voor meer informatie naar www.caldigit.com Inhoudsopgave 1. Introductie 2. Product Overzicht 3. Voorzorgsmaatregelen 4. Uw Connect 10G gebruiken - De Connect 10G met macos gebruiken

Nadere informatie

Gerust aan het werk MET ALLE INFORMATIE OVER ONZE CLOUD WERKPLEK.

Gerust aan het werk MET ALLE INFORMATIE OVER ONZE CLOUD WERKPLEK. Gerust aan het werk MET ALLE INFORMATIE OVER ONZE CLOUD WERKPLEK. Cloud werkplek Wat is het? De cloudwerkplek van Hupra is een Windows 8.1. desktop die altijd en overal via het internet toegankelijk is.

Nadere informatie

ROAD2016 Bijlage 1 Begripsbepalingen

ROAD2016 Bijlage 1 Begripsbepalingen ROAD2016 Bijlage 1 Begripsbepalingen Pagina 0 van 5 IUC-Noord Categorie Datacenters Bijlage 1: Begripsbepalingen Aanbestedende dienst Het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap, namens de Deelnemende

Nadere informatie

Bring it To The Cloud

Bring it To The Cloud Whitepaper Imtech ICT Communication Solutions, Rivium Boulevard 41 2909 LK Capelle a/d IJssel T +31 88 988 96 00, info.cs@imtech.nl, www.imtech-ict.nl/cs Imtech Voor organisaties is de keuze over hoe

Nadere informatie

TALIS. Systeemeisen Basis. Versie 3.0 Approved CREATED WITH

TALIS. Systeemeisen Basis. Versie 3.0 Approved CREATED WITH Systeemeisen Basis Versie 3.0 Approved Aangemaakt op: 28-7-2015 16:19:16 Auteur TANS CREATED WITH Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. 4 2.1 Stand-alone 4 2.2 server en werkstations 4 2.3 Remote 5 1. Inleiding

Nadere informatie

1 e Nota van Inlichtingen voor Europese aanbesteding. IT-dienstverlening. Quadraam, Gelderse scholengroep

1 e Nota van Inlichtingen voor Europese aanbesteding. IT-dienstverlening. Quadraam, Gelderse scholengroep 1 e Nota van Inlichtingen voor Europese aanbesteding IT-dienstverlening Quadraam, Gelderse scholengroep Colofon In opdracht van : Quadraam, Gelderse Scholengroep Contactpersoon : P. van Buuren, lid College

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1. Nationale openbare aanbesteding levering laptops GGD regio Utrecht (GGDrU)

Nota van Inlichtingen 1. Nationale openbare aanbesteding levering laptops GGD regio Utrecht (GGDrU) Nota van Inlichtingen 1 Nationale openbare aanbesteding levering laptops GGD regio Utrecht (GGDrU) Opgesteld door: Projectgroep Versie: 1.0 Datum: 21 maart 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding...

Nadere informatie

Wij zien uit naar uw aanmelding op uiterlijk de gestelde datum en tijd zoals genoemd in de Selectieleidraad.

Wij zien uit naar uw aanmelding op uiterlijk de gestelde datum en tijd zoals genoemd in de Selectieleidraad. Nota van Inlichtingen Digitale werkomgeving Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Digitale werkomgeving Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Utrecht Omschrijving: De digitale werkomgeving voor

Nadere informatie

1 poorts 10G Ethernet Netwerkkaart - PCI Express - Intel X550-AT Chip

1 poorts 10G Ethernet Netwerkkaart - PCI Express - Intel X550-AT Chip 1 poorts 10G Ethernet Netwerkkaart - PCI Express - Intel X550-AT Chip Product ID: ST10000SPEXI Hier is een krachtige en voordelige oplossing voor het upgraden van uw server of werkstation naar 10 gigabit

Nadere informatie

CAD supersnel laten draaien

CAD supersnel laten draaien CAD supersnel laten draaien Tra sfor atie a de grafis he erkplek IT met impact PTC User Event Agenda Over ITON De grafische werkplek anno 2014 Wat zijn de voordelen Voor wie o der de otorkap, es hik are

Nadere informatie

2 poorts 10G glasvezel netwerkkaart met open SFP+ - PCIe, Intel chipset

2 poorts 10G glasvezel netwerkkaart met open SFP+ - PCIe, Intel chipset 2 poorts 10G glasvezel netwerkkaart met open SFP+ - PCIe, Intel 82599 chipset Product ID: PEX20000SFPI Creëer een snelle verbinding met hoge bandbreedte met deze voordelige glasvezelnetwerkkaart Deze netwerkkaart

Nadere informatie

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch.

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch. Nota van Inlichtingen Netwerkapparatuur Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Netwerkapparatuur gemeente 's-hertogenbosch 49394N Omschrijving: De gemeente gaat haar netwerkinfrastructuur grotendeels

Nadere informatie

ALLES WAT U MOET WETEN OVER. HUPRA s CLOUDWERKPLEK. Werken waar en wanneer u maar wilt!

ALLES WAT U MOET WETEN OVER. HUPRA s CLOUDWERKPLEK. Werken waar en wanneer u maar wilt! ALLES WAT U MOET WETEN OVER HUPRA s CLOUDWERKPLEK Werken waar en wanneer u maar wilt! U WILT... Onbezorgd kunnen werken. Waar en wanneer dan ook; Thuis verder werken waar u op de zaak was gebleven; Bij

Nadere informatie

Intelligente Verkeers Regel Installatie (ivri) Fase 1

Intelligente Verkeers Regel Installatie (ivri) Fase 1 Intelligente Verkeers Regel Installatie (ivri) Fase 1 Deliverable C: Standaard tekst uitvraag Standaardtekst voor uitvraag bij vervanging VRI's voor wegbeheerders (t.b.v. voorbereiding infrastructuur op

Nadere informatie

white paper 2 Selectie ehrm oplossing: Hoe kom ik tot de juiste keuze?

white paper 2 Selectie ehrm oplossing: Hoe kom ik tot de juiste keuze? white paper 2 Selectie ehrm oplossing: Hoe kom ik tot de juiste keuze? 1 Voorwoord 1. ehrm oplossing: impact van de keuze 2. Overzicht oplossingen 3. Project organisatie voor ehrm 4. Van ambitie tot keuze

Nadere informatie

Tweede Nota van Inlichtingen ronde

Tweede Nota van Inlichtingen ronde Tweede Nota van Inlichtingen ronde Vraag 1 NvI1 Vraag: 1, 58, 112, 161 Het ligt in de lijn der verwachting dat met het verschijnen van de aangekondigde 2 e nota inlichtingen essentiële informatie, bepalend

Nadere informatie

AT One Touch Network Assistent. Fluke Versiv

AT One Touch Network Assistent. Fluke Versiv AT One Touch Network Assistent Fluke Versiv Het ideale netwerk Altijd beschikbaar Supersnel Onbeperkte bandbreedte Nooit problemen Groeit mee met onze behoefte... Ellende begint in periferie Meeste probleemmeldingen

Nadere informatie

TALIS. Basis systeemeisen. Versie 3.4 Approved CREATED WITH

TALIS. Basis systeemeisen. Versie 3.4 Approved CREATED WITH Basis systeemeisen Versie 3.4 Approved Aangemaakt op: 28-10-2015 8:11:01 Auteur TANS CREATED WITH Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. 4 2.1 Stand-alone 4 2.2 server en werkstations 4 2.3 Remote 5 1. Inleiding

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden Twin-tel

Leveringsvoorwaarden Twin-tel Leveringsvoorwaarden Twin-tel Versie: 1.0 Datum: 25-03-2013 Pagina 2 van 5 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Scoop... 4 2.1. Binnen scoop van de opdracht.... 4 2.2. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Prijzen RIVOS. RIVOS Prijzen Pagina 1

Prijzen RIVOS. RIVOS Prijzen Pagina 1 Prijzen RIVOS De totale investering voor RIVOS bestaat uit de basis aanschafprijs, optionele modules, bijkomende kosten en jaarlijks terugkerende kosten. De basis aanschafprijs wordt bepaald door het aantal

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 30 oktober 2013

Nota van Inlichtingen 30 oktober 2013 Nota van Inlichtingen 30 oktober 2013 Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding leveren van ICT Hardware, dossiernummer 1348. Vragen en antwoorden Ten aanzien van de offerteaanvraag zijn in totaal 20

Nadere informatie

Dienstbeschrijving CLOUD CONNECTED DIENSTVERLENING. Managed Internet. Classificatie: Extern

Dienstbeschrijving CLOUD CONNECTED DIENSTVERLENING. Managed Internet. Classificatie: Extern Dienstbeschrijving CLOUD CONNECTED DIENSTVERLENING Managed Internet Classificatie: Extern Kwaliteitsmanagementsysteem Document info Algemene gegevens Categorie: Sub-categorie: Titel document / Deelproduct:

Nadere informatie

TenderNed Derde Nota van inlichtingen. Europese Aanbesteding Parkeerapparatuur en Parkeermanagementsysteem Gemeente Oss.

TenderNed Derde Nota van inlichtingen. Europese Aanbesteding Parkeerapparatuur en Parkeermanagementsysteem Gemeente Oss. Derde Nota van inlichtingen Europese Aanbesteding Parkeerapparatuur en Parkeermanagementsysteem Gemeente Oss Publicatienummer: TenderNed 59136 Versie: 1.0 Definitief Auteur: A. Vos Datum: 5 maart 2015

Nadere informatie

emaxx Systeem eisen ManagementPortaal voor de ZakenMagazijn database

emaxx Systeem eisen ManagementPortaal voor de ZakenMagazijn database emaxx Systeem eisen ManagementPortaal voor de ZakenMagazijn database Datum: 25-09-2007 Auteur: ing. E.L. Floothuis Versie: 0.1 Status: Concept Kopersteden 22-4 Postbus 157 7500 AD Enschede Tel: 053 48

Nadere informatie

Verrassende comeback van eenvoudige duplex connectiviteit in nieuwe datacenters. Joost Grillaert Product Manager Fibre Solutions

Verrassende comeback van eenvoudige duplex connectiviteit in nieuwe datacenters. Joost Grillaert Product Manager Fibre Solutions Verrassende comeback van eenvoudige duplex connectiviteit in nieuwe datacenters Joost Grillaert Product Manager Fibre Solutions De veranderende rol van datacenters Vandaag worden steeds meer apparaten

Nadere informatie

Aanbestedende Dienst: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Referentie:

Aanbestedende Dienst: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Referentie: Nota van Inlichtingen EA Kantoorautomatisering Aanbesteding EA Kantoorautomatisering Aanbestedende Dienst: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Referentie: 2017.102 Omschrijving: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg,

Nadere informatie

BIJLAGE A. TECHNISCHE SPECIFICATIES VAN HET BIJZONDERE BESTEK NR.: CSC-IT0802. voor de levering van informaticamateriaal

BIJLAGE A. TECHNISCHE SPECIFICATIES VAN HET BIJZONDERE BESTEK NR.: CSC-IT0802. voor de levering van informaticamateriaal BIJLAGE A. TECHNISCHE SPECIFICATIES VAN HET BIJZONDERE BESTEK NR.: CSC-IT0802 voor de levering van informaticamateriaal De KONINKLIJKE MUNTSCHOUWBURG realiseert een opdracht voor de aankoop van informaticamateriaal.

Nadere informatie

Informatie dienstverleners

Informatie dienstverleners Diensten aanbieden op het BOA breedbandnetwerk 1. Inleiding Het project Breedbandnetwerk Onderwijs Amsterdam (BOA) is een initiatief van het gezamenlijke Amsterdamse scholenveld en de Dienst Maatschappelijke

Nadere informatie

Technische specificaties

Technische specificaties Technische specificaties Compatibiliteit met Active Directory Elke installatie moet compatibel zijn met de huidige versie van het domein Active Directory Windows 2008R2 van de FOD. Consolidering In 2007

Nadere informatie

DE PRIVATE CLOUD. Johan Bos & Erik de Meijer

DE PRIVATE CLOUD. Johan Bos & Erik de Meijer DE PRIVATE CLOUD Johan Bos & Erik de Meijer Agenda Wat is Cloud? Waarom Private Cloud? Wanneer Private Cloud? Een stappenplan Vragen Quiz Ga naar www.kahoot.it of download de app Gefeliciteerd! 2017 EXACT

Nadere informatie

De Peering 'boodschappenlijst' Ing Jan C. Hoogenboom 9 maart 2005 voor UvA/SNB/OS3

De Peering 'boodschappenlijst' Ing Jan C. Hoogenboom 9 maart 2005 voor UvA/SNB/OS3 Ing Jan C. Hoogenboom 9 maart 2005 voor UvA/SNB/OS3 Boodschappenlijst Datacenter Internet Exchange(s) Carrier(s) BGP4 router en kennis AS nummer en IP adressen Peering onderhandelen Nederlandse Transit

Nadere informatie

Dit document beschrijft de hardware eisen voor het gebruik van WBI software.

Dit document beschrijft de hardware eisen voor het gebruik van WBI software. gebruikers van het WBI instrumentarium Hardware eisen WBI2017 Zuiderwagenplein 2 8224 AD LELYSTAD Postbus 2232 3500 GE UTRECHT T 0320 298411 F 0320 249218 www.rijkswaterstaat.nl Contactpersoon Robert Slomp

Nadere informatie

Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/ Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012

Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/ Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012 Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/2012.0041 Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012 Vraag 1. Offerteaanvraag, pagina 4 Het viel ons op dat u al een eerste

Nadere informatie

Sprekers: Siep Eilander Ronald Verheggen Richard Nagtzaam

Sprekers: Siep Eilander Ronald Verheggen Richard Nagtzaam Verslag Organisatieonderdeel Bedrijfsvoering Facilitair Management Inkoopmanagement Behandeld door K. Veltman E-mail Koen.veltman@politie.nl Pagina 1/5 Sprekers: Siep Eilander Ronald Verheggen Richard

Nadere informatie

Gemeentelijke Telecommunicatie GT Connect

Gemeentelijke Telecommunicatie GT Connect Realisatie Gemeentelijke Telecommunicatie GT Connect Bijlage 10 Additioneel Beheer Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Den Haag, juni 2019 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding...4 2 Beheer van koppelingen...5

Nadere informatie

NvI nr.2 EUA Uithuizing Datacenter LCM ( )

NvI nr.2 EUA Uithuizing Datacenter LCM ( ) Europese Aanbesteding Uithuizing Datacenter GVB NvI 2 EUA Uithuizing Datacenter LCM (2015-59) Vragen over Nota van Inlichtingen (NvI EA Uithuizing Datacenter GVB (locatie LCM) 2015-59 v20151214) Algemeen

Nadere informatie

WAT ZIJN DE FINANCIËLE EN FUNCTIONELE BEWEEGREDENEN OM SOFTWARELICENTIES NAAR DE CLOUD TE VERPLAATSEN? POWERED BY

WAT ZIJN DE FINANCIËLE EN FUNCTIONELE BEWEEGREDENEN OM SOFTWARELICENTIES NAAR DE CLOUD TE VERPLAATSEN? POWERED BY WAT ZIJN DE FINANCIËLE EN FUNCTIONELE BEWEEGREDENEN OM SOFTWARELICENTIES NAAR DE CLOUD TE VERPLAATSEN? FINANCIËLE EN FUNCTIONELE ARGUMENTEN VOOR DE STAP NAAR DE CLOUD FUNCTIONELE WENSEN BUDGETTAIRE MOGELIJKHEDEN

Nadere informatie

10 gigabit Ethernet koper naar fiber media converter - Open SFP+ - beheerd

10 gigabit Ethernet koper naar fiber media converter - Open SFP+ - beheerd 10 gigabit Ethernet koper naar fiber media converter - Open SFP+ - beheerd Product ID: ET10GSFP Met deze 10 GbE glasvezel mediaconverter kunt u uw netwerk schalen met behulp van de 10 Gb SFP+ transceiver

Nadere informatie

Remote Toegang Policy VICnet/SPITS

Remote Toegang Policy VICnet/SPITS Ministerie van Verkeer en Waterstaat opq Rijkswaterstaat Remote Toegang Policy VICnet/SPITS 16 Februari 2005 Eindverantwoordelijkheid Goedgekeurd Naam Datum Paraaf Security Manager SPITS E.A. van Buuren

Nadere informatie

FCO / FP&C Afdeling Inkoopmanagement. Nota van Inlichtingen Afdrukapparaten

FCO / FP&C Afdeling Inkoopmanagement. Nota van Inlichtingen Afdrukapparaten FCO / FP&C Afdeling Inkoopmanagement Nota van Inlichtingen Afdrukapparaten Opdrachtgever Vrije Universiteit Facilitaire Campus Organisatie Kenmerk FCO 0050 Versie v1.0 Datum 23 mei 2012 Status Definitief

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum november Van Stichting Prisma Ref. KQPN/2016/1.14

Betreft Nota van Inlichtingen Datum november Van Stichting Prisma Ref. KQPN/2016/1.14 Nota van inlichtingen Betreft Nota van Inlichtingen Datum november 2016 Van Stichting Prisma Ref. KQPN/2016/1.14 Project Europese aanbesteding tablets Deze nota van inlichtingen wordt hiermee integraal

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel RAV

Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel RAV Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel 160168RAV Nr. Pagina Onderwerp Vraag Antwoord 1. 8 Paragraaf 1.6 U stelt: Bij nadere uitvragen is het mogelijk dat er aanvullende eisen worden gesteld of

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. en de bijbehorende dienstverlening. Europese aanbesteding: Levering van zakelijke boeken (gedrukt en digitaal)

Nota van Inlichtingen. en de bijbehorende dienstverlening. Europese aanbesteding: Levering van zakelijke boeken (gedrukt en digitaal) Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding: Levering van zakelijke boeken (gedrukt en digitaal) en de bijbehorende dienstverlening Publicatienummer: 2015/S 198-358953 Procedure: Openbare aanbestedingsprocedure

Nadere informatie

PSV IN DE AXIANS CLOUD

PSV IN DE AXIANS CLOUD PSV IN DE AXIANS CLOUD Roy Smits Manager ICT bij PSV Arnold Kamphuis Business Unit Manager bij Axians 1 PSV EN ICT PSV: 60 Miljoen omzet 250 FTE 3 locaties Fiber 2x 10 Gb/s internet WIFI VoIP 1 Gb/s cloud

Nadere informatie

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE I: AANBESTEDENDE DIENST Diensten I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Officiële benaming: Nederlandse

Nadere informatie

OVERZICHT DIENSTEN EN PRODUCTEN

OVERZICHT DIENSTEN EN PRODUCTEN OVERZICHT DIENSTEN EN PRODUCTEN Diensten: o Managed IT Service Provider voor het MKB Cloudcomputing - Remote Monitoring en Patchmanagement - VOIP telefonie Hardware: o Servers - Personal Computers Laptops

Nadere informatie

Enabling Enterprise Mobility. Chantal Smelik csmelik@microsoft.com

Enabling Enterprise Mobility. Chantal Smelik csmelik@microsoft.com Enabling Enterprise Mobility Chantal Smelik csmelik@microsoft.com Nieuwe werkplek & digitaal toetsen Hanzehogeschool Groningen Agenda 1. Introductie Chantal Smelik Microsoft Maaike van Mourik project

Nadere informatie

nota van inlichtingen EA medische hulpmiddelen en investeringsgoederen.xlsx

nota van inlichtingen EA medische hulpmiddelen en investeringsgoederen.xlsx nota van inlichtingen EA medische.xlsx NB: Vanaf 27 juni 2015 kunnen gebruikers van Nederlandse ondernemingen op TenderNed alleen nog inloggen via eherkenning, de digitale standaard voor zakendoen met

Nadere informatie

Van Swalm & Roer Ref. KQPN/2017/1

Van Swalm & Roer Ref. KQPN/2017/1 Nota van inlichtingen Betreft Nota van Inlichtingen Datum 28-3-2017 Van Swalm & Roer Ref. KQPN/2017/1 Project Europese aanbesteding ICT Deze nota van inlichtingen wordt hiermee integraal onderdeel van

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN EISEN PROGRAMMA VAN EISEN LAS/LVS (V)SO

PROGRAMMA VAN EISEN PROGRAMMA VAN EISEN LAS/LVS (V)SO PROGRAMMA VAN EISEN LAS/LVS (V)SO HANDREIKING UITVRAAG INKOOP LAS/LVS (V)SO PROGRAMMA VAN EISEN LAS/LVS (V)SO PROGRAMMA VAN EISEN LAS/LVS (V)SO > HANDREIKING UITVRAAG INKOOP LAS/LVS (V)SO (bijlage 1) INVULFORMULIER

Nadere informatie

Conceptnota. ERP-MIS afdeling Documentbeheer stad Gent CDG000925

Conceptnota. ERP-MIS afdeling Documentbeheer stad Gent CDG000925 Conceptnota ERP-MIS afdeling Documentbeheer stad Gent CDG000925 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1 Doelstelling conceptnota... 3 1.1 De opdracht... 3 1.2 Digipolis... 3 2 Opdrachtgevend bestuur, wijze van

Nadere informatie

Zorgeloos (Multi-site) beheer door Inzicht, Overzicht, beveiliging en Management van de fysieke Infrastructuur.

Zorgeloos (Multi-site) beheer door Inzicht, Overzicht, beveiliging en Management van de fysieke Infrastructuur. Zorgeloos (Multi-site) beheer door Inzicht, Overzicht, beveiliging en Management van de fysieke Infrastructuur. Frank van Kessel Business Development Manager Benelux & Germany Molex Premise Networks STAT

Nadere informatie