Onderzoek website 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderzoek website 2015"

Transcriptie

1 Onderzoek website 2015 Februari 2015

2 O n d e r z o e k w e b s i t e P a g i n a 2 Inleiding In opdracht van het Webteam is begin 2015 een onderzoek uitgevoerd naar de bekendheid en het gebruik van de website De website is voor de gemeente niet alleen het voorkeurskanaal voor de dienstverlening, maar ook een belangrijk instrument in de communicatie en informatievoorziening vanuit de gemeente. Doel van dit onderzoek is om informatie te vergaren om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen over de doorontwikkeling van de website. Het onderzoek is uitgevoerd met een webenquête onder twee groepen. Ten eerste zijn de leden van het Schiedamse internetpanel uitgenodigd om de vragenlijst in te vullen en daarnaast is de enquête op de website geplaatst. In totaal hebben 695 respondenten de vragenlijst geheel of gedeeltelijk ingevuld: 664 leden van het internetpanel en 31 anonieme bezoekers van de website. De respons onder het internetpanel, dat 9 van de respondenten omvat, bedraagt 30%. Met dit percentage en het ook in absolute zin forse aantal respondenten zijn de uitkomsten voldoende betrouwbaar om verdere beslissingen op te baseren. In het hierna volgende wordt verder geen onderscheid gemaakt tussen de panelleden en de anonieme websitebezoekers. Wel wordt bij elke vraag het totaal aantal respondenten voor de desbetreffende vraag vermeld (n= ). De jongste respondent was 20 jaar en de oudste 90 jaar. In de uitkomsten onderscheiden we drie leeftijdscategorieën: jaar, jaar en jaar. Omdat de leeftijdscategorieën niet evenredig zijn vertegenwoordigd dat wil zeggen in dezelfde verhouding als onder alle inwoners van Schiedam zijn de hierna gepresenteerde uitkomsten gewogen gemiddelden. Als wegingsfactor is toegepast de aantallen inwoners per leeftijdscategorie. Uitkomsten Bezoek website Ruim tweederde van de respondenten (6) bezoekt de website één keer per jaar tot enkele keren per half jaar. Daarnaast is er een groep van 19% die de website vaker bezoekt, van één of enkele keren per maand tot één of enkele keren per week. Tot slot zegt 13% de website nooit te bezoeken. Hoe vaak bezoekt u de website van de gemeente? (n=695) 1 of meer keren per week 13% 1 1 of enkele keren per maand 43% 2 1 of enkele keren per half jaar 1 of enkele keren per jaar Nooit Van degenen die de website weleens bezoeken gaat tweederde (67%) meestal direct naar en iets minder dan een derde (31%) bereikt de website doorgaans via Google. Daarnaast komt ruim 1% meestal op de website via een andere weg, vooral via links in tweets of berichten (n=599). 1 1 Deze uitkomst wijkt af van de cijfers uit Google Analytics. Volgens Analytics gaat circa 20% rechtstreeks, 70% via Google, via verwijzende sites en 1,7% via social kanalen.

3 O n d e r z o e k w e b s i t e P a g i n a 3 De PC of laptop is verreweg het populairste apparaat om de website te bezoeken: maar liefst 80% van de respondenten bezoekt de website meestal met een PC of laptop. Verder gebruikt 1 meestal een tablet en meestal een smartphone (n=597). 2 Inhoud website Voor de verschillende aspecten van de website geven de respondenten de onderstaande rapportcijfers: n=542 Gemiddeld rapportcijfer De overzichtelijkheid van de website 6,8 De vindbaarheid van informatie 6,5 De volledigheid van de website 6,7 Als we kijken naar de belangrijkste reden om de website te bezoeken, valt op dat de top 3 wordt gevormd door zaken die te maken hebben met de gemeentelijke dienstverlening (bij elkaar goed voor 57%). Van de informatieve onderwerpen zijn evenementen het populairst (10%). Als u bezoekt, komt u dan meestal voor: (n=539) Digitale aanvraag product of dienst Contactgegevens en/of openingstijden gemeente Afspraak maken met de gemeente Informatie over evenementen Nieuws Informatie over parkeren of wegwerkzaamheden Gemeentearchief Informatie over bouwprojecten Informatie over college of raad Informatie over werk en inkomen, welzijn, Informatie over vacatures bij de gemeente 1% 7% 10% 17% 1 22% 0% 10% 1 20% 2 In de vragenlijst zijn vier specifieke informatieve onderwerpen vermeld. Hoewel meer dan tweederde deze onderwerpen nooit opzoekt, is het Gemeentearchief het meest bezocht, op de voet gevolgd door de gemeentelijke agenda; daarna volgen beleidsinformatie en inhoudelijke informatie over raadsvergaderingen. Zoekt u weleens op (n=537) Iets in het Gemeentearchief Iets in de agenda (data raadsvergaderingen, etc.) Een beleidsstuk of beleidsinformatie Inhoudelijke informatie over een raadsvergadering 30% 29% 2 21% 70% 71% 7 79% ja 0% 20% 40% 60% 80% 100% nee 2 Volgens Google Analytics: circa 7 desktop of laptop, 1 tablet, 13% smartphone.

4 O n d e r z o e k w e b s i t e P a g i n a 4 Verder is gevraagd naar de wijze waarop de respondenten zoeken op de website (zie afbeelding). Het blijkt dat 39% meestal kiest voor een trefwoord in de zoekbalk, 2 gebruikt doorgaans het menu bovenaan en 3 benut de direct naar -knoppen in het rode vlak (n=519). Het hoofdmenu blijkt dus het minst gebruikte zoekinstrument. Wat betreft rubrieken in het hoofdmenu vindt 60% de naamgeving bewoners, bezoekers, ondernemers, gemeente het best. Aan wonen & leven, vrije tijd & vermaak, ondernemen, organisatie geeft 3 de voorkeur. Daarnaast ziet graag een weer andere naamgeving (n=519). De suggesties staan in een apart Excel-bestand. Ook is gevraagd naar de gewenste naamgeving voor het deel van de website waar bewoners hun zaken met de gemeente digitaal kunnen regelen. Verreweg het populairst zijn de namen Digitaal loket (49%) en Mijn Schiedam (31%). Meest logische naam voor onderdeel om zaken digitaal te regelen (n=515) 1% 1% 12% 31% 49% Digitaal loket Mijn Schiedam Online loket Inloggen Webshop Anders, namelijk: Het valt op dat, wanneer respondenten niet kunnen vinden wat zij zoeken, een groot deel van hen de gemeente belt (4). Ongeveer 29% gebruikt in een dergelijk geval het contactformulier en 1 stuurt een . Facebook en Twitter zijn voor slechts 1% een alternatief. Daarnaast probeert zo n 9% op een andere wijze te vinden wat men zoekt, zoals met Google, of gaat langs bij de gemeente.

5 O n d e r z o e k w e b s i t e P a g i n a 5 Wat doet u als u op de website niet vindt wat u zoekt? (n=514) 1% 1 9% 4 Ik bel de gemeente Ik gebruik het contactformulier op de website Ik stuur een 29% Ik stel mijn vraag via Facebook of Twitter Anders, namelijk: Digitaal loket Ongeveer tweederde van de respondenten (67%) zegt weleens iets digitaal te regelen met de gemeente (n=514). Zij beoordelen stellingen over het afnemen van een product of dienst als volgt: Stellingen over de afname van een product of dienst (n=342) Ik kon mijn zaken regelen op een door mij gewenst moment. (n=328) Ik had inzicht in de voortgang (status) van mijn aanvraag. (n=293) Het was duidelijk welke stappen in het proces moesten worden doorlopen. (n=330) 6 80% 80% 10% 10% 27% 1 Het was duidelijk wat de kosten waren. (n=324) 7 17% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% eens neutraal oneens En stellingen over het online invullen van formulieren en persoonlijke gegevens: 3 Stellingen over het online invullen van formulieren (n=334) Ik kreeg voldoende uitleg bij het invoeren van mijn gegevens. (n=286) 6 27% Het kostte me veel tijd om de gegevens die ik moest aanleveren te verzamelen. (n=278) 22% 31% 47% De gegevens die ik moest aanleveren heb ik eerder al aan een overheidsinstantie verstrekt. (n=253) 63% 2 9% Het was duidelijk welke gegevens ik moest aanleveren. (n=301) 82% 1 3% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% eens neutraal oneens 3 Toelichting: In de laatste twee grafieken is omwille van de overzichtelijkheid en vergelijkbaarheid de antwoordcategorie niet van toepassing niet weergegeven. Het verschil tussen de boven de grafiek en de bij de stelling vermelde waarden van n is het aantal keer dat de stelling is beantwoord met niet van toepassing.

6 O n d e r z o e k w e b s i t e P a g i n a 6 Kanaalkeuze Van de respondenten geeft een ruime meerderheid de voorkeur aan internet via een PC, laptop of tablet om producten of diensten aan te vragen. Op de tweede plaats komt de balie (19%) en daarna () en telefoon (). 4 Welk kanaal heeft uw voorkeur om van A tot Z een product of dienst van de gemeente af te nemen? (n=501) 1% Internet vanaf een PC, laptop of tablet Persoonlijk via de balie 19% 61% Telefoon Internet vanaf een smartphone Daarnaast is gevraagd welk kanaal de respondenten juist niet willen gebruiken voor het afnemen van een product of dienst. Niet verrassend is de volgorde van afkeer bij deze vraag vergelijkbaar met de voorkeur in de voorgaande, maar met één verschil: balie en zijn van plaats gewisseld. Ook is de spreiding groter; de respondenten zijn in hun voorkeuren dus eensgezinder dan in hun afkeren. Welk kanaal wilt u juist NIET gebruiken om van A tot Z een product of dienst van de gemeente af te nemen? (n=501) 33% 10% Internet vanaf een PC, laptop of tablet Persoonlijk via de balie 21% Telefoon 2 Internet vanaf een smartphone Specifiek voor nieuws over de gemeente is de lokale krant veruit het populairste medium (5), gevolgd door de website (20%), een digitale nieuwsbrief (9%), social media () en een gemeenteapp (3%). Daarnaast heeft 2% een weer andere voorkeur, zoals de Binnenstadskrant, het forum Schiedam Stad, een Stadserfgesprek of een folder. 4 Hoewel het internetpanel in heel veel opzichten een representatieve dwarsdoorsnede van Schiedam vormt, kan van de leden worden verwacht dat zij een relatief sterke voorkeur hebben voor internet. Echter, ook in recent onderzoek in het kader van Benchmarking Publiekszaken 2014 is internet het meest genoemde voorkeurskanaal voor contact met de gemeente, gevolgd door de balie. Die voorkeur voor het digitale kanaal is des te interessanter omdat uit het onderzoek van Benchmarking Publiekszaken in 2014 blijkt dat van de klanten die een digitale aanvraag doen 7 geen contact via andere kanalen heeft gezocht over dezelfde aanvraag, tegen 60% voor balie en 59% voor telefoon.

7 O n d e r z o e k w e b s i t e P a g i n a 7 Waar leest u nieuws van de gemeente het liefst? (n=501) 3% 2% Lokale krant (zoals Stadsblad, Dichtbij, AD waterweg-editie) Website 9% Digitale nieuwsbrief 20% 5 Twitter, Facebook of andere social media Gemeente-app Anders, namelijk: Mobiel kanaal Van de respondenten zegt 19% weleens de smartphone te gebruiken om informatie mee op te zoeken of iets mee te regelen. Daarnaast zegt 59% geen behoefte te hebben om dit te doen en 22% heeft geen smartphone (n=501). De respondenten die internet via de smartphone gebruiken is gevraagd naar hun voorkeuren ten aanzien van de onderwerpen die zouden moeten worden getoond op de mobiele website. De uitkomsten staan in de grafiek hierna. De top 3 wordt gevormd door contactgegevens, afspraak maken en nieuws. 5 Kunt u aangeven hoe belangrijk u deze items vindt om op de mobiele website te raadplegen? (n=97) Contactgegevens (n=96) Afspraak maken (n=96) Nieuws (n=96) Paspoort (n=96) Melding buitenruimte (n=96) Rijbewijs (n=96) Parkeren (n=96) Verhuizing (n=95) Wegwerkzaamheden (n=96) Agenda (n=96) Jeugd, zorg en werk (n=94) 32% % % 67% 63% 60% 42% 13% 13% 19% 20% 23% 19% 31% 3 2 2% 2% 3% 3% 3% 1 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% belangrijk neutraal onbelangrijk Nadat de respondenten met de lijst onderwerpen voor de mobiele website zijn geconfronteerd, is hen gevraagd of zij alsnog een onderwerp wilden schrappen of toevoegen. Van hen vond 91% dit niet 5 Toelichting: In deze grafiek is omwille van de overzichtelijkheid en vergelijkbaarheid de antwoordcategorie geen mening/weet niet niet weergegeven. Het verschil tussen de boven de grafiek en de bij de stelling vermelde waarden van n is het aantal keer dat de stelling is beantwoord met geen mening/weet niet.

8 O n d e r z o e k w e b s i t e P a g i n a 8 nodig, niemand wilde iets schrappen en 9% wilde onderwerpen toevoegen, zoals wijkinformatie, evenementen, bereikbaarheidsgegevens van college- en raadsleden en verloren voorwerpen (n=97). Websitegebruik per leeftijd Als we de drie leeftijdscategorieën, jaar, jaar en jaar vergelijken, vallen de volgende zaken op: De respondenten van jaar geven gemiddeld net iets lagere cijfers voor de website, terwijl de 65-plussers de hoogste cijfers geven. Jongeren gebruiken de website relatief vaak voor afspraak maken, openingstijden, digitale aanvragen en informatie over evenementen, ouderen vaker voor nieuws en informatie over werk en inkomen, welzijn en dergelijke. Vacatures worden het meest geraadpleegd door de groep jaar. Bij de overige onderwerpen is er nauwelijks verschil. Wat betreft gebruik van het digitaal loket is er nauwelijks verschil tussen jongeren en 40-plussers. De 65-plussers gebruiken het digitaal loket net iets minder. De smartphone is duidelijk het populairst onder jongeren. De tablet is juist weer relatief geliefd bij 40-plussers en vooral 65-plussers, net als de nog altijd verreweg het meest gebruikte PC of laptop. Het zijn ook de jongeren die het vaakst bellen als ze op de website niet vinden wat ze zoeken. Ouderen mailen relatief vaak en de middengroep gebruikt relatief vaak het contactformulier. Opvallend is ook dat juist de ouderen minder graag naar de balie komen voor een aanvraag; zij geven relatief vaak de voorkeur aan en ouderwetse post. Jongeren verkiezen vaker de telefoon of internet via de smartphone. Als het specifiek gaat om nieuws van de gemeente hebben jongeren relatief vaak voorkeur voor de website, social media en apps. De lokale krant is veel geliefder bij 40-plussers en vooral 65-plussers. De groep jaar kiest relatief vaak voor een digitale nieuwsbrief.

9 O n d e r z o e k w e b s i t e P a g i n a 9 Tot slot Uit de enquête komt het volgende beeld naar voren: Het overgrote deel van de respondenten (87%) maakt weleens gebruik van de website. De bezoekfrequentie ligt voor 6 op één keer per jaar tot enkele keren per half jaar, 19% bezoekt de website één keer per maand tot enkele keren per week en de resterende 13% bezoekt de website nooit. De respondenten geven de overzichtelijkheid van de website een rapportcijfer 6,8, de vindbaarheid van informatie een 6,5 en de volledigheid van de website een 6,7. Dit zijn voldoendes, maar ze laten tegelijkertijd nog ruimte voor verbetering. Voor 57% van de websitebezoekers is de reden van het websitebezoek gerelateerd aan de gemeentelijke dienstverlening: product/dienst afnemen, contactgegevens of afspraak maken. Het meest gezochte informatieve onderwerp, evenementen, komt op een vierde plaats. Het hoofdmenu wordt relatief weinig gebruikt om te zoeken; de direct naar -knoppen en vooral de zoekbalk worden vaker gebruikt. De PC of laptop is verreweg het populairste apparaat om de website te bezoeken: maar liefst 80% van de respondenten bezoekt de website meestal met een PC of laptop. Verder gebruikt 1 meestal een tablet en meestal een smartphone. De smartphone is duidelijk het populairst onder jongeren. De tablet is juist weer relatief geliefd bij 40-plussers en vooral 65-plussers, net als de PC of laptop. De mobiele telefoon wordt door zo n 19% weleens gebruikt om iets op te zoeken of te regelen met de gemeente, 59% zegt geen behoefte te hebben om dit met de smartphone te doen en 22% heeft geen smartphone. Het digitale kanaal wordt het meest genoemd als voorkeurskanaal om een product of dienst af te nemen, in dit onderzoek door maar liefst 61%. Waarschijnlijk is het internetpanel wat betreft kanaalvoorkeur niet helemaal representatief, maar ook in recent onderzoek in het kader van Benchmarking Publiekszaken is internet het meest genoemde voorkeurskanaal voor contact met de gemeente, gevolgd door de balie. Als het specifiek gaat om nieuws is de lokale krant nog altijd veruit het populairst. Bijna de helft van de respondenten (4) belt de gemeente als zij op de website niet kunnen vinden wat zij zoeken, 29% gebruikt het contactformulier en 1 stuurt een . Vindbaarheid, volledigheid en actualiteit van de op de website geboden informatie zijn dus van groot belang voor het beheersen van de hoeveelheid inkomende telefoontjes, en daarmee voor het behalen van de servicenorm voor het beantwoorden van telefoon. Jongeren bellen het vaakst, ouderen en meer en de groep jaar gebruikt het contactformulier het vaakst. Vanuit het oogpunt van de gemeente heeft het contactformulier sterk de voorkeur boven de ongestructureerde en relatief bewerkelijke (bewerkelijker dan een telefoongesprek). Bij het gebruik van e-formulieren valt op dat een fors aantal respondenten aangeeft dat zij gegevens moesten aanleveren die zij al eerder aan een overheidsinstantie hadden verstrekt. In de data-uitwisseling binnen de gemeente en vooral met andere overheden valt dus nog wel wat te winnen. Meer informatie over dit onderzoek is verkrijgbaar bij: Jhc.deijl@schiedam.nl, T T.dijkshoorn@schiedam.nl, T K.brandwijk@schiedam.nl, T

Dienstverlening Amsterdam-Noord

Dienstverlening Amsterdam-Noord Dienstverlening Amsterdam-Noord tweede meting bewonerspanel Projectnummer: 9151 In opdracht van stadsdeel Amsterdam-Noord Rogier van der Groep Esther Jakobs Oudezijds Voorburgwal 300 Postbus 658 1012 GL

Nadere informatie

De dienstverlening van Westerpark

De dienstverlening van Westerpark De dienstverlening van Westerpark Vanaf eind mei 2009 konden bewoners en ondernemers van Westerpark zich aanmelden bij het nieuw opgerichte digitale bewonerspanel. In deze rapportage wordt verslag gedaan

Nadere informatie

Meting Burgerpanel Onderzoek Kanaalsturing en website. April 2011

Meting Burgerpanel Onderzoek Kanaalsturing en website. April 2011 Meting Burgerpanel Onderzoek Kanaalsturing en website April 2011 Meting Burgerpanel Onderzoek Kanaalsturing en website Trendview is onderdeel van DUO Market Research Postbus 681, 3500 AR Utrecht Tel. (030)

Nadere informatie

Onderzoek informatie via Soester Courant en website

Onderzoek informatie via Soester Courant en website Onderzoek informatie via Soester Courant en website ONDERZOEK INWONERPANEL SOEST GFK, DECEMBER 2016 1 Inhoudsopgave 1 Onderzoeksresultaten 2 Onderzoeksverantwoording 3 Steekproefspecificatie 4 Contact

Nadere informatie

Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok

Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok Veel gemeenten zijn inmiddels actief op sociale media kanalen, zoals ook blijkt uit het onderzoek dat is beschreven in hoofdstuk 1. Maar

Nadere informatie

Nieuwsbrief burgerpanel Overschie

Nieuwsbrief burgerpanel Overschie Nieuwsbrief burgerpanel Overschie Resultaten 3 e peiling: communicatiemiddelen 3 februari 2014 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de derde peiling met het burgerpanel Overschie. De

Nadere informatie

Nieuws en informatie over de gemeente

Nieuws en informatie over de gemeente Re a ge re n Conc e rnsta f Fe brua ri 2013 o.e n.s@ha a rle m.nl Afde ling Onde rzoe k e n S ta tistie k Grote ma rkt 2 2011 Ha a rle m Gemeente Haarlem, afdeling Onderzoek en Statistiek Digipanel Haarlem

Nadere informatie

Hoofdstuk 7. Elektronische dienstverlening en website

Hoofdstuk 7. Elektronische dienstverlening en website Hoofdstuk 7. Elektronische dienstverlening en website Samenvatting Van de Leidenaren heeft inmiddels 95% de beschikking over internet. Ruwweg betekent dit dat vrijwel alle Leidenaren tot 65 jaar over internet

Nadere informatie

Resultaten internetpanel Dienst Regelingen

Resultaten internetpanel Dienst Regelingen Resultaten internetpanel Dienst Regelingen Resultaten peiling 15: gebruik social media juli 2012 1. Inleiding Tussen 1 juni en 10 juni konden panelleden van het internetpanel Dienst Regelingen een peiling

Nadere informatie

i n t e r n e t p a n e l o v e r b e z u i n i g i n g e n

i n t e r n e t p a n e l o v e r b e z u i n i g i n g e n i n t e r n e t p a n e l o v e r b e z u i n i g i n g e n Mening internetpanel over bezuinigingen In opdracht van: College van burgemeester en wethouders gemeente Purmerend Uitgevoerd door: Team Beleidsonderzoek

Nadere informatie

BURGERPANEL WIJDEMEREN PEILING WEBSITE

BURGERPANEL WIJDEMEREN PEILING WEBSITE BURGERPANEL WIJDEMEREN PEILING 1 2016 WEBSITE Gemeente Wijdemeren Juni/juli 2016 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl www.research2evolve.nl

Nadere informatie

BURGERPANEL OIRSCHOT PEILING 4 2015 DIENSTVERLENING

BURGERPANEL OIRSCHOT PEILING 4 2015 DIENSTVERLENING BURGERPANEL OIRSCHOT PEILING 4 2015 DIENSTVERLENING Gemeente Oirschot Oktober 2015 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl

Nadere informatie

Uitkomsten kanaalkeuze onderzoek

Uitkomsten kanaalkeuze onderzoek Uitkomsten kanaalkeuze onderzoek Gemeenten Zwolle Emmen & Tilburg 19 september 2008 Dr. Marije L. Teerling Inhoud In deze slides worden de belangrijkste uitkomsten van het kanaalkeuze onderzoek dat de

Nadere informatie

RAPPORT BURGERPANEL VEENENDAAL EERSTE PEILING 2013 DIENSTVERLENING. GEMEENTE VEENENDAAL November 2013

RAPPORT BURGERPANEL VEENENDAAL EERSTE PEILING 2013 DIENSTVERLENING. GEMEENTE VEENENDAAL November 2013 RAPPORT BURGERPANEL VEENENDAAL EERSTE PEILING 2013 DIENSTVERLENING GEMEENTE VEENENDAAL November 2013 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl

Nadere informatie

de Bibliotheek aan den IJssel

de Bibliotheek aan den IJssel Onderzoek 3-2014 Digitale dienstverlening de Bibliotheek aan den IJssel Een onderzoek onder klanten over de digitale dienstverlening van de bibliotheek Samenvatting - onepager Website De website van de

Nadere informatie

Informatievoorziening aan burgers

Informatievoorziening aan burgers Informatievoorziening aan burgers Resultaten Doe Mee-onderzoek 2017 Mei 2018 1 Inleiding De Nederlandse Vereniging van Rekenkamers en Rekenkamercommissies (de NVRR) heeft in samenwerking met de Algemene

Nadere informatie

Digitaal burgerpanel gemeente Noordwijkerhout

Digitaal burgerpanel gemeente Noordwijkerhout Digitaal burgerpanel gemeente Noordwijkerhout 0-meting burgerparticipatie en communicatie De gemeente Noordwijkerhout heeft een nieuw communicatiebeleidsplan dat uitgaat van meer omgevingsbewust werken

Nadere informatie

RAPPORT BURGERPANEL BUSSUM PEILING 1 2013 DE GEMEENTELIJKE WEBSITE WWW.BUSSUM.NL. GEMEENTE BUSSUM Januari 2013

RAPPORT BURGERPANEL BUSSUM PEILING 1 2013 DE GEMEENTELIJKE WEBSITE WWW.BUSSUM.NL. GEMEENTE BUSSUM Januari 2013 RAPPORT BURGERPANEL BUSSUM PEILING 1 2013 DE GEMEENTELIJKE WEBSITE WWW.BUSSUM.NL GEMEENTE BUSSUM Januari 2013 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Noorderweg 2 1221 AA Bussum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl

Nadere informatie

Internetpanel Dienst Regelingen Resultaten peiling 23: Informatiebehoefte over CITES-regelgeving 9 september 2013

Internetpanel Dienst Regelingen Resultaten peiling 23: Informatiebehoefte over CITES-regelgeving 9 september 2013 Internetpanel Dienst Regelingen Resultaten peiling 23: Informatiebehoefte over CITES-regelgeving 9 september 2013 1. Inleiding 1.1 Aanleiding Dienst Regelingen biedt op verschillende manieren (kanalen)

Nadere informatie

Gemiddeld gebruik van internet via verschillende media, in procenten (meer antwoorden mogelijk) 52% 37% 0% 20% 40% 60% 80% 100%

Gemiddeld gebruik van internet via verschillende media, in procenten (meer antwoorden mogelijk) 52% 37% 0% 20% 40% 60% 80% 100% 6 GEBRUIK VAN INTERNET EN SOCIAL MEDIA De gemeente is benieuwd of alle bewoners beschikking hebben over en gebruik maken van internet en van social media en of men belemmerd wordt als het gaat om informatie

Nadere informatie

Elektronische dienstverlening

Elektronische dienstverlening Hoofdstuk 4 Elektronische dienstverlening Samenvatting Bewoners kunnen voor steeds meer diensten gebruik maken van de website van de gemeente. De beschikbaarheid van internet mag hierbij vrijwel geen beperkingen

Nadere informatie

Communicatie en informatie

Communicatie en informatie Bibliotheek Hilversum heeft in september 2010 een Biebpanel in het leven geroepen. Het panel bestaat uit circa 500 leden. De groep vertegenwoordigt een doorsnede van de leden vanaf 16 jaar. Wilt u deelnemen

Nadere informatie

HengeloPanel. Gemeentelijke communicatie. Peiling

HengeloPanel. Gemeentelijke communicatie. Peiling HengeloPanel Gemeentelijke communicatie Peiling 2 2016 Inleiding Onderzoek gemeentelijke communicatie Hoe kan de gemeente Hengelo u het best bereiken? En hoe wilt u zelf graag communiceren met de gemeente?

Nadere informatie

Dienstverlening, Participatie en Hondenbeleid

Dienstverlening, Participatie en Hondenbeleid Rapportage Onderzoek Dienstverlening, Participatie en In opdracht van: Contactpersoon: Gemeente IJsselstein Djoko Draaisma Utrecht, juni 2014 DUO Market Research Drs. Aart van Grootheest Drs. Marjan den

Nadere informatie

Burgerpanel Horst aan de Maas - Meting 3

Burgerpanel Horst aan de Maas - Meting 3 Rapportage Burgerpanel meting 3: Juni 2013 In opdracht van: Contactpersoon: Gemeente Horst aan de Maas Dhr. F. Geurts Utrecht, juli 2013 DUO Market Research drs. Aart van Grootheest drs. Marjan den Ouden

Nadere informatie

2013, peiling 4 december 2013

2013, peiling 4 december 2013 resultaten 2013, peiling 4 december 2013 Van 25 november tot en met 8 december 2013 is een peiling onder het HengeloPanel gehouden. Van de 2.685 panelleden die waren uitgenodigd, hebben 1.701 leden de

Nadere informatie

Eindrapportage Huurderstevredenheidonderzoek 2015 uitsplitsing naar kernen. Van goed naar beter

Eindrapportage Huurderstevredenheidonderzoek 2015 uitsplitsing naar kernen. Van goed naar beter Eindrapportage Huurderstevredenheidonderzoek 2015 uitsplitsing naar kernen Van goed naar beter 23-11-2015 Inhoudsopgave Werkwijze 3 Resultaten huurderstevredenheidonderzoek per kern 4 - Over de respondent

Nadere informatie

Internetpanel over de lokale media

Internetpanel over de lokale media Internetpanel over de lokale media In opdracht van: Afdeling Communicatie Rapportage door: Team Beleidsonderzoek & Informatiemanagement Gemeente Purmerend J. van Poorten november 2008 Verkrijgbaar bij:

Nadere informatie

De Grote (kleine) voicemail-poll

De Grote (kleine) voicemail-poll De Grote (kleine) voicemail-poll De Grote (kleine) voicemail-poll Maken mensen tegenwoordig nog gebruik van voicemail? En hoe staat men tegenover het gebruik van voicemails in het zakelijk verkeer? Mensen

Nadere informatie

Onderzoek behoefte gemeentelijke informatie

Onderzoek behoefte gemeentelijke informatie Onderzoek behoefte gemeentelijke informatie Gemeente Amersfoort Marlies Visser Juli 2014 De afdeling Communicatie wil de manier waarop informatie over gemeentelijke zaken wordt aangeboden beter laten aansluiten

Nadere informatie

Internetpanel Dienst Regelingen

Internetpanel Dienst Regelingen Internetpanel Dienst Regelingen Resultaten peiling 9: Aanvraag West-subsidies September 2011 Inleiding In samenwerking met Dienst Regelingen (DR) heeft I&O Research een internetpanel opgezet voor relaties

Nadere informatie

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014 Even voorstellen: Mijn naam is Marcel van Leeuwen, ben van oorsprong hovenier, en tuincentrum deskundige. Sinds eind jaren negentig ontwerp en publiceer ik ook websites. Nadat ik ben overgestapt naar Wordpress

Nadere informatie

Kanalen in Balans. ZET gemeenten. 18 september 2008. Marije Teerling Telematica Instituut. Marije.Teerling@telin.nl

Kanalen in Balans. ZET gemeenten. 18 september 2008. Marije Teerling Telematica Instituut. Marije.Teerling@telin.nl Kanalen in Balans ZET gemeenten 18 september 2008 Marije Teerling Telematica Instituut Marije.Teerling@telin.nl Afnamekanalen Aantallen per gemeente Balie Telefoon Website Totaal Emmen 189 179 173 541

Nadere informatie

RESULTATEN Hieronder volgt de samenvatting van de resultaten.

RESULTATEN Hieronder volgt de samenvatting van de resultaten. Lezersonderzoek 2015 Het lezersonderzoek is gehouden in het Delft Internet Panel (DIP). Daarnaast is er een steekproef getrokken voor respondenten met achtergrondgegevens, die minder vaak in het DIP voorkomen.

Nadere informatie

Kübra Ozisik. Marjolein Kolstein. Mei

Kübra Ozisik. Marjolein Kolstein. Mei Kübra Ozisik Mei 2017 Marjolein Kolstein www.os-groningen.nl @basisvoorbeleid BASIS VOOR BELEID Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Samenvatting 2 1. Inleiding 4 2. Resultaten 5 2.1 Respons 5 2.2 Bekendheid

Nadere informatie

Gemeente Velsen Onderzoek Communicatie. juli 2011

Gemeente Velsen Onderzoek Communicatie. juli 2011 Onderzoek Communicatie juli 2011 Gemeente Velsen Onderzoek Communicatie Trendview is onderdeel van DUO Market Research Postbus 681, 3500 AR Utrecht Tel. (030) 2631085 E-mail: trendview@duomarketresearch.nl

Nadere informatie

Uitgevoerd door Dimensus Klanttevredenheidsonderzoek /20

Uitgevoerd door Dimensus Klanttevredenheidsonderzoek /20 Uitgevoerd door Dimensus Klanttevredenheidsonderzoek 2015 1/20 1. Inleiding In december 2015 is voor de gemeente De Bilt het tweejaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Hiervoor zijn personen

Nadere informatie

Onderzoek Burgerpanel maart 2013

Onderzoek Burgerpanel maart 2013 Rapportage Onderzoek Burgerpanel maart 2013 In opdracht van: Contactpersoon: Gemeente Heerhugowaard Patrick Blokzijl Utrecht, maart 2013 DUO Market Research Drs. Aart van Grootheest Drs. Marjan den Ouden

Nadere informatie

Hoofdstuk 6. Bezoek burgerzaken

Hoofdstuk 6. Bezoek burgerzaken Hoofdstuk 6. Bezoek burgerzaken Samenvatting Burgerzaken is op werkdagen dagelijks open van 8.30 tot 16.00 uur, donderdag doorlopend van 8.30 tot 20.00 uur en op zaterdagochtend. Voor de bezoekuren in

Nadere informatie

BURGERPANEL OIRSCHOT PEILING 1 2014 COMMUNICATIE

BURGERPANEL OIRSCHOT PEILING 1 2014 COMMUNICATIE BURGERPANEL OIRSCHOT PEILING 1 2014 COMMUNICATIE Gemeente Oirschot November/December 2014 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl

Nadere informatie

Tabellenboek gemeentelijke dienstverlening. Omnibus 2011

Tabellenboek gemeentelijke dienstverlening. Omnibus 2011 Tabellenboek gemeentelijke dienstverlening Omnibus 2011 Afdeling O&S Maart 2012 Inleiding Iedere twee jaar wordt door de afdeling Onderzoek & Statistiek een omnibusonderzoek gehouden. In dit onderzoek

Nadere informatie

Openingstijden Stadswinkels 2008

Openingstijden Stadswinkels 2008 Openingstijden Stadswinkels 2008 Openingstijden Stadswinkels 2008 René van Duin & Maaike Dujardin Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) december 2008 In opdracht van Publiekszaken afdeling Beleid

Nadere informatie

Rapportage onderzoek communicatie en informatie. communicatiemiddelen en informatievoorziening van bibliotheken. de Bibliotheek Deventer

Rapportage onderzoek communicatie en informatie. communicatiemiddelen en informatievoorziening van bibliotheken. de Bibliotheek Deventer voor bibliotheken Rapportage onderzoek communicatie en informatie De mening van klanten over de communicatiemiddelen en informatievoorziening van bibliotheken de Bibliotheek Deventer Inhoud Beschrijving

Nadere informatie

Maar wat wil die burger nou?

Maar wat wil die burger nou? Maar wat wil die burger nou? David Kok Dit boek gaat grotendeels over hoe gemeenten sociale media (kunnen) inzetten. En dat is belangrijk, want onderzoek laat zien dat gemeenten daar nog grote stappen

Nadere informatie

Reactienota naar aanleiding van het Inwonerpanel

Reactienota naar aanleiding van het Inwonerpanel Reactienota naar aanleiding van het Inwonerpanel In juni dit jaar zijn aan het Inwonerpanel vragen gesteld over de gemeentelijke informatievoorziening in het algemeen, de wekelijkse informatiepagina in

Nadere informatie

Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn

Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn Klanten van Careyn over het consultatiebureau Inhoud: 1. Conclusies 2. Algemene dienstverlening 3. Het inloopspreekuur 4. Telefonische dienstverlening 5. Persoonlijk

Nadere informatie

Internetpanel Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Resultaten peiling 30: Communicatie nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid

Internetpanel Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Resultaten peiling 30: Communicatie nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid Internetpanel Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Resultaten peiling 30: Communicatie nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid 1. Inleiding Vanaf 2015 verandert het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (vanaf

Nadere informatie

Rapportage Biebpanel. Digitale dienstverlening

Rapportage Biebpanel. Digitale dienstverlening Digitale dienstverlening Rapportage Biebpanel Samenvatting van de belangrijkste uitkomsten van het Biebpanel onderzoek naar de digitale dienstverlening, gehouden in oktober 2014. 31 januari 2015 Biebpanel:

Nadere informatie

Oppasoma s en opa s. Resultaten GGD Gezondheidspanel

Oppasoma s en opa s. Resultaten GGD Gezondheidspanel Oppasoma s en opa s Resultaten GGD Gezondheidspanel Waarom een onderzoek over oppasoma s en opa s? Tegenwoordig doen ouders vaak een beroep op oma en opa als het gaat om opvang van de kleinkinderen. De

Nadere informatie

RAPPORT BURGERPANEL HUIZEN PEILING DE GEMEENTELIJKE WEBSITE GEMEENTE HUIZEN OKTOBER 2012

RAPPORT BURGERPANEL HUIZEN PEILING DE GEMEENTELIJKE WEBSITE GEMEENTE HUIZEN OKTOBER 2012 RAPPORT BURGERPANEL HUIZEN PEILING 1 2012 DE GEMEENTELIJKE WEBSITE GEMEENTE HUIZEN OKTOBER 2012 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Noorderweg 2 1221 AA Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl

Nadere informatie

Moving Pictures: second screen en schermvoorkeur

Moving Pictures: second screen en schermvoorkeur Moving Pictures: second screen en schermvoorkeur Televisiekijken is een sociale activiteit.. Uit het kijkonderzoek blijkt dat heel vaak samen met het eigen gezin en gasten naar de televisie wordt gekeken.

Nadere informatie

Stad en raad Een Stadspanelonderzoek

Stad en raad Een Stadspanelonderzoek Stad en raad Een Stadspanelonderzoek Kübra Ozisik 13 Juni 2016 Laura de Jong www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Inleiding... 2 2. Resultaten... 3 2.1 Respons... 3

Nadere informatie

Internet en gemeentelijke website

Internet en gemeentelijke website Internet en gemeentelijke website Aanwezigheid aansluiting op Internet Het bezit van een computer; al dan niet met een internetaansluiting, is de afgelopen jaren gestaag gegroeid. Het lijkt erop dat aan

Nadere informatie

Gebruik en waardering van de lokale media en de rol van internet

Gebruik en waardering van de lokale media en de rol van internet Gebruik en waardering van de lokale media en de rol van internet gemeente Amersfoort Ben van de Burgwal september Samenvatting Het internetgebruik onder Amersfoorters blijft nog steeds stijgen: circa 80%

Nadere informatie

Onderzoek Inwonerspanel: Geinbeat (Cityplaza) Festival

Onderzoek Inwonerspanel: Geinbeat (Cityplaza) Festival 1 (12) Onderzoek Inwonerspanel: Auteur Tineke Brouwers Respons onderzoek Op 26 maart kregen de panelleden van 18 jaar en ouder (1.155 personen) een e-mail met de vraag of zij digitaal een vragenlijst over

Nadere informatie

Internetpanel Dienst Regelingen

Internetpanel Dienst Regelingen Internetpanel Dienst Regelingen Resultaten peiling 2: Ervaringen E met de aanvraag van SNL 203 April 203. Inleiding In januari en februari 203 is een peiling georganiseerd over de ervaringen met de aanvraag

Nadere informatie

Resultaten internetpanel Dienst Regelingen

Resultaten internetpanel Dienst Regelingen Resultaten internetpanel Dienst Regelingen Nieuwsbrief over peiling 13: relatie met DR en tracking & tracing BTR Maart 2012 1. Inleiding Tussen 9 en 19 februari 2012 konden panelleden van het Internetpanel

Nadere informatie

Checklist website bouwen

Checklist website bouwen Checklist website bouwen Je wilt een website voor je bedrijf. Of de bestaande website veranderen. Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht van je. Er zijn veel mogelijkheden en je moet in het proces

Nadere informatie

Uitkomsten vragenlijst nulmeting Statenverkiezingen 2015

Uitkomsten vragenlijst nulmeting Statenverkiezingen 2015 Uitkomsten vragenlijst nulmeting Statenverkiezingen 2015 Respons Eind augustus 2014 zijn 3500 vragenlijsten naar willekeurige adressen gestuurd met het verzoek mee te werken aan het onderzoek. In totaal

Nadere informatie

Informatiebehoefte en mediagebruik. Gemeente Schagen April 2014

Informatiebehoefte en mediagebruik. Gemeente Schagen April 2014 Gemeente Schagen April 2014 Inleiding Achtergrond van het onderzoek De gemeente Schagen hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar dienstverlening en aan een goede informatievoorziening richting haar

Nadere informatie

Inleiding. RESULTATEN ENQUÊTE ONLINE COMMUNICATIE Gemeente Staphorst. Juli 2015

Inleiding. RESULTATEN ENQUÊTE ONLINE COMMUNICATIE Gemeente Staphorst. Juli 2015 Pagina 1 van 5 Inleiding Van 2 t/m 13 april hebben inwoners de gelegenheid gekregen hun mening te geven over de online communicatie van de gemeente Staphorst. In deze enquête werd gevraagd hoe tevreden

Nadere informatie

Enquête Telefonische dienstverlening

Enquête Telefonische dienstverlening Enquête Telefonische dienstverlening Enquête Telefonische dienstverlening Colofon Titel:Enquête Enquete Telefonische dienstverlening Opdrachtgever: Gemeente Velsen Opdrachtnemer: Marieke Galesloot Datum:

Nadere informatie

Onderzoek kanaalkeuze ZETgemeenten

Onderzoek kanaalkeuze ZETgemeenten harmonie Advies en Faciliteiten Stadskantoor Lübeckplein 2 Postbus 10007 8000 GA Zwolle Telefoon (038) 498 25 69 Fax (038) 498 28 59 GJ.Willighagen@zwolle.nl www.zwolle.nl Onderzoek kanaalkeuze ZETgemeenten

Nadere informatie

Hoofdstuk 19. Financiële situatie

Hoofdstuk 19. Financiële situatie Stadsenquête Leiden 008 Hoofdstuk 19. Financiële situatie Samenvatting Ruim tweederde van de Leidenaren geeft aan gemakkelijk rond te komen met het huishoudinkomen, bijna een kwart komt net rond en een

Nadere informatie

Grootste longitudinale studie

Grootste longitudinale studie Grootste longitudinale studie SOCIAL MEDIA IN NEDERLAND 2013 2 / 48 Bijlagen Resultaten de Woningstichting Uitgelicht: 3 doelgroepen Uitgelicht: vertrouwen en social media Uitgelicht: Facebook en Twitter

Nadere informatie

Dienstverlening in cijfers. Resultaten Benchmark Publiekszaken en Burgerpanel

Dienstverlening in cijfers. Resultaten Benchmark Publiekszaken en Burgerpanel Dienstverlening in cijfers. Resultaten Benchmark Publiekszaken en Burgerpanel Gemaakt Genop 11/26/2013 1:03:00 PM Gemeente Noordoostpolder November 2013 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding...

Nadere informatie

Informatiebehoefte Dordt DE BIBLIOTHEEK ALS INFORMATIESPECIALIST

Informatiebehoefte Dordt DE BIBLIOTHEEK ALS INFORMATIESPECIALIST Informatiebehoefte Dordt DE BIBLIOTHEEK ALS INFORMATIESPECIALIST Inhoud 1. Conclusies 2. Figuren en tabellen De Dordtse samenleving verandert, en de bibliotheek verandert mee. Samen met de gemeente heeft

Nadere informatie

Evaluatie betaald parkeren Noorderplantsoenbuurt en Oranjebuurt

Evaluatie betaald parkeren Noorderplantsoenbuurt en Oranjebuurt B A S I S V O O R B E L E I D Evaluatie betaald parkeren Noorderplantsoenbuurt en Oranjebuurt Evaluatie betaald parkeren Noorderplantsoenbuurt en Oranjebuurt Erik van der Werff Onderzoek en Statistiek

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

Hoofdstuk H 11. Financiële situatie

Hoofdstuk H 11. Financiële situatie Hoofdstuk H 11. Financiële situatie Samenvatting verslechterd. Dit wordt bevestigd door het aandeel Leidenaren dat aangeeft rond te kunnen komen met hun inkomen. Dit jaar geeft bijna tweederde van de Leidenaren

Nadere informatie

Digitaal Panel West. Meting 9: Buurtgericht Werken II en cultuuraanbod in West. In opdracht van: Stadsdeel West. Projectnummer: 13074

Digitaal Panel West. Meting 9: Buurtgericht Werken II en cultuuraanbod in West. In opdracht van: Stadsdeel West. Projectnummer: 13074 Digitaal Panel West Meting 9: Buurtgericht Werken II en cultuuraanbod in West In opdracht van: Stadsdeel West Foto: E. van Eis, 2008 Projectnummer: 13074 Rogier van der Groep Esther Jakobs Bezoekadres:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek website www.gemeente.groningen.nl

Klanttevredenheidsonderzoek website www.gemeente.groningen.nl Klanttevredenheidsonderzoek website www.gemeente.groningen.nl 2 Klanttevredenheidsonderzoek website www.gemeente.groningen.nl februari maart 2012 Klanttevredenheidsonderzoek website 2012 In opdracht van

Nadere informatie

Glazen Huis peiling Leids JongerenPanel. Colofon. Serie Statistiek 2011 / 08

Glazen Huis peiling Leids JongerenPanel. Colofon. Serie Statistiek 2011 / 08 Glazen Huis 2011 peiling Leids JongerenPanel Colofon Serie Statistiek 2011 / 08 Gemeente Leiden Afdeling Strategie en Onderzoek, BOA Postbus 9100, 2300 PC Leiden E-mail: boa@leiden.nl Website: www.leiden.nl/jongerenpanel

Nadere informatie

Onderzoek Online dienstverlening. Kracht van Delft 2013

Onderzoek Online dienstverlening. Kracht van Delft 2013 Onderzoek Online dienstverlening Kracht van Delft 2013 Hoofdvraag Hoe actief zijn ondernemers in Delft met online dienstverlening? Welke kansen worden gezien en welke kansen worden benut? Welke barrières

Nadere informatie

Onderzoek Communicatie

Onderzoek Communicatie Onderzoek Communicatie Dalfsen 2015 Colofon Onderzoek Communicatie, Dalfsen 2015 December 2015 Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Dalfsen. Uitvoering: Onderzoek & Informatie, gemeente

Nadere informatie

Hoofdstuk 43. Financiële situatie

Hoofdstuk 43. Financiële situatie Stadsenquête Leiden Hoofdstuk 43. Financiële situatie Samenvatting Circa tweederde van de Leidenaren geeft aan gemakkelijk rond te komen met het huishoudinkomen, ruim een kwart komt net rond en kan moeilijk

Nadere informatie

ONDERZOEK IBP COMMUNICATIE VERKEER

ONDERZOEK IBP COMMUNICATIE VERKEER ONDERZOEK IBP COMMUNICATIE VERKEER GEMEENTE HILVERSUM MAART/APRIL 2011 20110114.01 Maart/April 2011 1 Inhoudsopgave Onderzoeksopzet en -verantwoording Blz. 3 2 Resultaten Blz. 6 2.1 Deelname aan het verkeer

Nadere informatie

LelyStadsGeluiden. De mening van de inwoners gepeild. Digitaal Stadhuis, 2007

LelyStadsGeluiden. De mening van de inwoners gepeild. Digitaal Stadhuis, 2007 LelyStadsGeluiden De mening van de inwoners gepeild Digitaal Stadhuis, 2007 In september 2007 hebben 1.350 leden van het LelyStadsPanel een vragenlijst ingevuld over de dienstverlening van de gemeente

Nadere informatie

HET LEIDERDORPPANEL OVER...

HET LEIDERDORPPANEL OVER... HET LEIDERDORPPANEL OVER... Resultaten peiling 13: Meedenken en meedoen in de openbare ruimte april 2015 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de 13 e peiling met het burgerpanel van

Nadere informatie

De toekomst van het stadhuis

De toekomst van het stadhuis De toekomst van het stadhuis Resultaten peiling EnschedePanel 13 januari 2012 1. Achtergrond In 2001 heeft de gemeente Enschede het stadskantoor aan de Hengelosestraat in gebruik genomen. Sinds die tijd

Nadere informatie

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Onderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Tilburg DIMENSUS beleidsonderzoek December 2012 Projectnummer 507 Inhoudsopgave Samenvatting

Nadere informatie

2013, peiling 2 juli 2013

2013, peiling 2 juli 2013 resultaten 2013, peiling 2 juli 2013 Van 14 mei tot en met 26 mei 2013 is een peiling onder het HengeloPanel gehouden. Van de 2.715 panelleden die waren uitgenodigd, hebben 1.615 leden de vragenlijst ingevuld.

Nadere informatie

Klanttevredenheid Gemeentewinkel Zwijndrecht 2014

Klanttevredenheid Gemeentewinkel Zwijndrecht 2014 Klanttevredenheid Gemeentewinkel Zwijndrecht 2014 Inhoud 1. Conclusies en aanbevelingen 2. Dienstverlening Gemeentewinkel 3. Contact met de gemeente 4. Wensen en behoeften De gemeente Zwijndrecht heeft

Nadere informatie

Rapportage Wmo onderzoek Communicatie

Rapportage Wmo onderzoek Communicatie Rapportage Wmo onderzoek Communicatie Cliënten zijn tevreden over hoe het proces nu verloopt, voornamelijk door de inzet van traditionele communicatiekanalen 23 juli 2014 Versie 1,0 Inhoudsopgave Doelstelling

Nadere informatie

Online Marketeer Kennistest

Online Marketeer Kennistest Online Marketeer Kennistest 1 U heeft 60 minuten voor deze kennistest Gebruik van hulpmiddelen zoals uw mobiele telefoon is verboden Niet alle vragen zijn even relevant, het geeft daarom niet als u niet

Nadere informatie

Tabellenboek Wijkkranten

Tabellenboek Wijkkranten Tabellenboek Wijkkranten Sociaal Geografisch Bureau bureau voor beleidsonderzoek en statistiek Dordrecht drs. J.M.A. Schalk januari 2007 Colofon Opdrachtgever Tekst Drukwerk Informatie Maatschappelijke

Nadere informatie

Smartphone Onderzoek OTYS Recruiting Technology

Smartphone Onderzoek OTYS Recruiting Technology Smartphone Onderzoek OTYS Recruiting Technology Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Uitkomst enquête... 4 Conclusie.... 9 2 Inleiding Inleiding Een smartphone is een mobiele telefoon

Nadere informatie

Resultaten Grote Nieuws voor diëtisten enquête 2016

Resultaten Grote Nieuws voor diëtisten enquête 2016 Resultaten Grote Nieuws voor diëtisten enquête 2016 Scriptum communicatie over voeding Mary Stottelaar Maart 2016 Inleiding Nieuws voor diëtisten is een website met een digitale nieuwsbrief, gericht op

Nadere informatie

Hoofdstuk 12. Financiële dienstverlening

Hoofdstuk 12. Financiële dienstverlening Hoofdstuk 12. Financiële dienstverlening Samenvatting Dit hoofdstuk behandelt de bekendheid en het gebruik van vijf Leidse inkomensondersteunende regelingen onder respondenten met een netto huishoudinkomen

Nadere informatie

Onderzoek Hoe scoren je docenten?

Onderzoek Hoe scoren je docenten? Onderzoek Hoe scoren je docenten? 13 maart 2013 Over het onderzoek Aan dit online onderzoek, gehouden van 6 tot en met 12 maart 2013, deden 1.122 scholieren mee. De uitslag is na weging representatief

Nadere informatie

Klanttevredenheidsrapportage ARAG Rechtsbijstand

Klanttevredenheidsrapportage ARAG Rechtsbijstand Klanttevredenheidsrapportage ARAG Rechtsbijstand Alle verzekeraars die het Keurmerk Klantgericht Verzekeren voeren laten jaarlijks binnen dezelfde normen klanttevredenheidsonderzoek uitvoeren. De onderzoeksresultaten

Nadere informatie

Betalingsbereidheid glasvezel buitengebied KRS & Leusden

Betalingsbereidheid glasvezel buitengebied KRS & Leusden Betalingsbereidheid glasvezel buitengebied KRS & Leusden Beste bewoners en ondernemers, Super snel internet. Via glasvezel is dit ook in uw buitengebied mogelijk. Vindt u dit belangrijk en bent u bereid

Nadere informatie

ONDERNEMERS EN INTERNETPANEL OVER DE WINKELOPENINGSTIJDEN IN PURMEREND

ONDERNEMERS EN INTERNETPANEL OVER DE WINKELOPENINGSTIJDEN IN PURMEREND ONDERNEMERS EN INTERNETPANEL OVER DE WINKELOPENINGSTIJDEN IN PURMEREND Ondernemers en internetpanel over de winkelopeningstijden in Purmerend In opdracht van: Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Patty Laan

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 Snel aan de slag 3 Per Enquete 3 Een enquête + vragen toevoegen 6 Layout aanpassen 7 Een uitnodiging versturen 8 Resultaten bekijken 8 Tips en trucs 13

Nadere informatie

RAPPORT BURGERPANEL EEMNES PEILING 1 2012 DE ROTONDE & DE GEMEENTELIJKE WEBSITE GEMEENTE EEMNES JULI/AUGUSTUS 2012

RAPPORT BURGERPANEL EEMNES PEILING 1 2012 DE ROTONDE & DE GEMEENTELIJKE WEBSITE GEMEENTE EEMNES JULI/AUGUSTUS 2012 RAPPORT BURGERPANEL EEMNES PEILING 1 2012 DE ROTONDE & DE GEMEENTELIJKE WEBSITE GEMEENTE EEMNES JULI/AUGUSTUS 2012 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Noorderweg 2 1221 AA Hilversum Tel: (035) 623 27 89

Nadere informatie

Hoofdstuk 5 Openingstijden

Hoofdstuk 5 Openingstijden Hoofdstuk 5 Openingstijden Samenvatting Om de dienstverlening te verbeteren zijn in 2011 alle balies van de gemeente (behalve die van Burgerzaken) en servicepunten ondergebracht in de het Stadsbouwhuis.

Nadere informatie

HET BURGERPANEL WESTVOORNE OVER COMMUNICATIE

HET BURGERPANEL WESTVOORNE OVER COMMUNICATIE HET BURGERPANEL WESTVOORNE OVER COMMUNICATIE Resultaten tweede peiling Juni 2015 1.1 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de 2 e peiling van het burgerpanel van gemeente Westvoorne.

Nadere informatie

De nieuwe gemeentelijke website

De nieuwe gemeentelijke website Reag eren Afd elin g On d erzoek en m ei 2015 o.en.s @haarlem.nl S tatis tiek Grote Markt 2 2011 RD Haarlem Gemeente Haarlem, afdeling Onderzoek en Statistiek Digipanel Haarlem De nieuwe gemeentelijke

Nadere informatie

Centron heeft in opdracht van Beter Wonen een communicatieonderzoek uitgevoerd onder het panel van Beter Wonen Vechtdal. In totaal hebben 102

Centron heeft in opdracht van Beter Wonen een communicatieonderzoek uitgevoerd onder het panel van Beter Wonen Vechtdal. In totaal hebben 102 Centron heeft in opdracht van Beter Wonen een communicatieonderzoek uitgevoerd onder het panel van Beter Wonen Vechtdal. In totaal hebben 102 huurders de vragenlijst ingevuld. Er is naar de inzet van 4

Nadere informatie

Hoofdstuk 10. Trendvragen financiële situatie Hoofdstuk 11. Financiële situatie

Hoofdstuk 10. Trendvragen financiële situatie Hoofdstuk 11. Financiële situatie Hoofdstuk 10. Trendvragen financiële situatie Hoofdstuk 11. Financiële situatie Samenvatting Hfst 10. Trendvragen financiële situatie Jaarlijks worden drie trendvragen gesteld die inzicht geven in de financiële

Nadere informatie