abcdefg Nieuwsbrief 1 1 september 2015

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "abcdefg Nieuwsbrief 1 1 september 2015"

Transcriptie

1 bcdefg Nieuwsbrief 1 1 september 2015 lgemeen nieuws Het nieuwe schooljr is begonnen! Het nieuwe schooljr is fgelopen week vn strt gegn. We hopen dt iedereen een leuke vkntie heeft gehd en lekker is uitgerust. N lle vrije tijd moeten we weer terug in het greel: wekkers zetten en op tijd nr school. Vnf uur zijn de deuren vn de school open. De kinderen hebben een kwrtier de tijd om met hun ouders de school binnen te komen en nr hun kls te gn. Kinderen vinden het vk fijn om nog even met hun ouders in de kls te zijn en werk te lten zien. Om uur begint de school en moeten de ouders de kls uit zijn. Zou u er voor willen zorgen dt uw kind echt op tijd in de kls nwezig is? Dit bevordert de rust en structuur in de klssen. Mocht u ls ouder nog even willen kletsen met ndere ouders, doet u dit dn lstublieft niet in de gngen, mr op het schoolplein. Jrvergdering OR/MR 9 september De ouderrden vn beide locties, de medezeggenschpsrd en de Stichting Vrienden Jn Vermeer nodigen lle ouders en ndere belngstellenden op 9 september uit om het jr te openen in Filmhuis Lumen. We strten om 19:30 uur met de film X+Y. N floop vn de film, rond 21:30 uur, zullen de orgnistoren kort hun werkzmheden voor de school toelichten. Er is voldoende gelegenheid om tijdens een borreltje vrgen te stellen, ideeën te spuien, terug te blikken op het voorgnde jr, de vkntie te bespreken en vooruit te kijken nr het nieuwe schooljr. Wij zetten ons grg in om er een mooi jr vn te mken en vinden het erg leuk om u bij deze strt vn het schooljr te ontmoeten. De film gt over de licht utistische Nthn. Zijn lerr, Mr. Humphreys, ontdekt Nthns tlent voor cijfers en bezorgt hem een plek in de Britse ploeg voor de Interntionle Wiskunde Olympide. ls lid vn een tem, dt ook nog eens een grote kns heeft de Olympide te winnen, lijkt Nthns leven voorgoed te vernderen. De kosten voor deze vond zijn 7 euro. Drvoor krijgt u entree voor de film (norml 9 euro) en een consumptie. Reserveren kn bij de kss vn Filmhuis Lumen ( ). Project weer, klimt en lndschppen Woensdg 9 september 2015 strten wij met ons schoolbrede project: weer, klimt en lndschppen. Iedere kls zl een onderwerp uitkiezen en zich hierin gn verdiepen. Dinsdg 13 oktober 2015 zl de projectvond pltsvinden. lle kinderen zijn deze dg om uur vrij. s vonds vn uur is iedereen vn hrte welkom om nr lle klssen te komen kijken! Inschrijven ctiviteiten n schooltijd In de eerste schoolweek heeft u een flyer ontvngen over de ctiviteiten die de Lnge Keizer nbiedt in smen werking met de school. U kunt uw kind inschrijven vnf woensdg 26 ugustus en de inschrijving sluit op zondg 6 september. Elke ctiviteit heeft een minimum ntl inschrijvingen nodig om door te gn. ls dit minimum bereikt is kn de ctiviteit door gn. Voor 13 september ontvngt u een bericht of de ctiviteit l dn niet door zl gn.

2 ls de ctiviteit niet door gt heeft u nog enkele dgen de kns uw kind op te geven voor een ctiviteit die wel door gt. Elke ctiviteit heeft een mximum ntl deelnemers. Bij de ctiviteit kunt u zien hoeveel dit is en hoeveel nmeldingen er l zijn gedn. ls de ctiviteit vol is kunt u uw kind nog wel opgeven. Uw kind komt dn op de wchtlijst te stn. ls er dn toch nog een plekje vrij komt dn kn uw kind lsnog mee doen. Sloffen Het schooljr is weer vn strt gegn en wij zien in de klssen dt niet lle kinderen sloffen of iets dergelijks hebben. Veel kinderen lopen op blote voeten of sokken. Dit is niet lleen gevrlijk, mr ook onhygiënisch (en te koud). Wilt u er voor zorgen dt uw kind sloffen, slippers of iets dergelijks op school heeft stn en deze dn ook drgt. lvst bednkt! Klender Per mil heeft u de klender voor het nieuwe schooljr ontvngen. Kijk dr even nr met uw gend bij de hnd; zo kunt u de voor u belngrijke zken lvst overnemen en komt u niet voor verrssingen te stn. Eventuele wijzigingen komen in de nieuwsbrief; lees die drom ook ltijd nuwkeurig. dressen Hebt u uw dresgegevens l gecontroleerd op de lijst bij de klssendeur? Zo weet u zeker dt u vn ons lles op het juiste dres ontvngt. Inschrijvingen De belngstelling voor onze school is groot. De wchtlijst, die we hebben ingesteld, groeit. Denkt u er drom tijdig n jongere broertjes of zusjes in te schrijven. Een inschrijfformulier kunt u hlen bij nneloes vn de Grff of Binc Wijnolts. Trktties Jrig zijn is leuk! Niet lleen voor het kind dt jrig is, mr ook voor de rest vn de kinderen in de kls. Bij een verjrdg hoort nmelijk een trkttie. Nu weten we lleml wel een ntl heel ongezonde trktties op te noemen, mr wt nou precies een gezonde trkttie is, dr vlt over te twisten. Wij willen u vrgen om uw kind een lekkere, mr toch zo gezond mogelijke trkttie mee te geven nr school. lvst bednkt voor de medewerking. Uitnodigingen en kerstkrten Wie vindt het nou niet leuk? Een kerstkrt of een uitnodiging ontvngen. Regelmtig worden ze uitgedeeld in de kls. Dit is fijn voor de kinderen die een bericht ontvngen, mr minder leuk voor de kinderen die niets krijgen. Zeker ls dit regelmtig voorkomt. Zou u hier rekening mee willen houden en de krten en uitnodigingen indien mogelijk vi de post willen verspreiden?

3 Nieuws Mri Duystln Tuinmiddg onderbouwplein woensdg 2 september Om het nieuwe schooljr goed te beginnen en elkr (nog beter;-) te leren kennen, nodigen we lle onderbouwouders op 2 september uit op het onderbouwplein. We beginnen met koffie/ thee vn uur. Voor de kinderen stt er limonde klr met een lekker stukje fruit! Dn is het tijd voor wt klusjes; onkruid verwijderen tussen de tegels, nvegen vn het plein, znd in de zndbk terug scheppen, eventueel kleuterfietsen repreren en smeren.. De kinderen kunnen meehelpen, of even spelen met elkr, de ouders kunnen tijdens het schoffelen kennismken of juist gezellig bijkletsen. U komt toch zeker ook?! Om uur ruimen we de schoffels weer op. lvst bednkt nmens lle onderbouwers! ppels plukken onderbouw Het schooljr is nog mr mper begonnen of we hebben l weer een leuke excursie! Op woensdg 9 september (OBD + OBF) en op vrijdg 11 september (OBE) willen we ppels gn plukken op boerderij De Kikkershoek in Mijnsheerenlnd. De kinderen krijgen vn ons een stoffen tsje en gn dt voor u vullen met de mooiste ppels (j, zelf plukken!). Voordt we dt doen krijgen we een rondleiding en horen we vn lles over ppels en ppelbomen. We mken ook een ritje in een treintje, en er gt een gerucht dt er skelters zijn om even mee te spelen! We willen s ochtends gelijk vertrekken en nemen ons tussendoortje mee. Voor de lunch zijn we weer op school terug. Tenminste ls er op deze korte termijn voldoende chuffeurs te vinden zijn! U kunt intekenen op de lijst nst de klssendeur. Mocht het de dgen voorfgnd n de excursie veel regenen, zorg dn voor kplrzen en misschien ook een regenbroek! fwezigheid en vervnging leerkrchten Susnne vn den Dungen, OBF, heeft dinsdg 22 september een studiedg, Rit vn de Broeke zl hr deze dg vervngen. Rune Koppenl-Luiten, MBE, heeft dinsdg 22 september een studiedg, nnemrie vn de rend zl hr vervngen. nnemrie vn der rend, MBE, is mndg 7 september fwezig, Rune zl hr deze dg vervngen. Nieuwe leerkrcht MBE In de ltste schoolweek hebben wij een nieuwe leerkrcht gevonden die op de dinsdg en woensdg in MBE nst nnemrie komt werken. Zij heet Rune Koppenl-Luiten en is vorige week goed gestrt. Nst MBE zl zij ook een ntl mndgen invlwerk gn doen in de ndere groepen op school. Vn de ouderrd : de Ouder- Vcture- lijst - Bieb- moeder en/of vder Wij zoeken nog enkele ouders die het leuk vinden om te helpen in de bibliotheek. Per dg gn we ongeveer nderhlf uur open, meestl vn hlf één tot twee uur, dus nsluitend kunt u uw kind vn school ophlen. Lijkt u het leuk om mee te helpen? Kom dn eens lngs in de bibliotheek, meld uw interesse bij een leerkrcht of zoek contct met Jenneke (moeder vn Jmil BBD) of Bbette (moeder vn Guus MBD). - Tuinmiddg middenbouwplein- ouder Wij zoeken een ouder die het leuk vindt om 2 tuinmiddgen vn het middenbouwplein te orgniseren en te coördineren smen met de leerkrcht vn het middenbouwplein. Vnuit de OR is hier inmiddels een driboek voor geschreven wt hndvtten biedt voor de uitvoering.

4 Lijkt het u leuk om hierbij n te sluiten? Meld uw interesse bij een leerkrcht vn de middenbouw of zoek contct met Mike (moeder vn Mrleen BBD en Rob OBD) of Bbette (moeder vn Guus MBD). Herfstwndeling OBD & OBE & OBF Op vrijdg 16 oktober vieren juf Ineke, juf Susnne en juf Eveline hun verjrdg met een herfstwndeling in Meyendel. Houd deze dtum dus lvst vrij ls u mee wilt ls begeleider. Meer hierover in de volgende nieuwsbrief. Gymschoenen Tijdens de gymlessen drgt een ntl kinderen gymschoenen, het grootste gedeelte echter niet. Voor kinderen die zonder schoenen gymmen is o.. touwklimmen erg lstig (en pijnlijk). Ook in spelsituties komt het nogl eens voor dt iemnd met schoenen op de tenen gt stn vn iemnd zonder schoenen. Om deze problemen te voorkomen, wordt ngerden om sportschoenen te drgen tijdens de les. Dit hoeven geen super-de-luxe sportschoenen te zijn, vn een simpele sportschoen met witte zool heeft uw zoon/dochter evenveel voordeel en plezier! Douchen Voor lle kinderen vn midden- en bovenbouw is het verplicht om n de gymles te douchen. Het komt nog wel eens voor dt iemnd zijn hnddoek vergeet mee te nemen. Kunt u hier extr op letten, zodt iedereen weer fris en fruitig in de kls zit n de gymles? lvst bednkt! Mobiele telefoons in de bovenbouw Vnf dit schooljr moeten de kinderen vn de bovenbouw hun mobiele telefoon n het begin vn de dg inleveren. Dit doen we zodt de kinderen hun volledige ndcht op school kunnen richten. De telefoons zullen bewrd worden in de kluis in de kls. n het einde vn de dg krijgen de kinderen hun telefoon weer terug. Het is niet de bedoeling dt de kinderen hun telefoon in hun ts op de gng houden of in hun zk. Werkweek bovenbouw De werkweek komt ern. Vn 29 september t/m 2 oktober 2015 gt de bovenbouw op werkweek. Dit jr gn wij nr kmphuis hoy in Oosterhout. Het them is wter. Voor de vkntie hebben wij lle ouders vn de bovenbouwleerlingen gevrg om een bedrg vn 85,- over te mken. Mocht u dit nog niet hebben gedn, zou u dit dn lsnog zo snel mogelijk willen doen? Het geld kn gestort worden op rekeningnummer NL46RBO op nm vn de Stichting Librijn inzke Jn Vermeer t..v. werkweek met drbij de vermelding vn de nm vn uw kind. Verdere informtie over de werkweek krijgt u vi brieven die de komende periode uitgedeeld zullen worden n de leerlingen. Spullen verzmelen voor de werkweek Tijdens de werkweek zullen de leerlingen vn de bovenbouw deelnemen n een technische ctiviteit. Wij verklppen nog niet precies wt we gn doen, mr we hebben hiervoor in ieder gevl plstic flesjes, bkjes en llerlei ndere mterilen nodig wr wter doorheen kn stromen. Ook zijn wij op zoek nr een flink ntl hmers en nijptngen (om te lenen of te houden) en spijkers zijn ook welkom. Wilt u ons de komende weken helpen om zoveel mogelijk vn dit soort mteril te verzmelen. U kunt het inleveren bij één vn de bovenbouwleerkrchten. lvst bednkt! ls dit hele project slgt, ziet u vnzelf de foto s verschijnen in de eerst komende nieuwsbrief n de werkweek. Scht vn Delft Op dinsdg 6 oktober 2015 zullen wij met de gehele school deelnemen n de scht vn Delft. De scht vn Delft is een inititief vn ouderen die de rijke geschiedenis vn de std willen doorgeven n de volgende generties. Elk jr stt er een scht vn Delft centrl, dit jr is dt de Nieuwe Kerk. Rondom de mrkt en in de std zijn er tussen 28 september en 6 oktober ctiviteiten voor de Delftse scholen. Op dinsdg 6 oktober zullen wij gezmenlijk vertrekken richting de mrkt wr wij om uur strten en om uur weer terug nr school gn. Drnst is Stichting Scht vn Delft nog op zoek nr enthousiste vrijwilligers die op een vn deze dgen grg een steentje wil bijdrgen tussen uur: - 28 september ; 29 september; 30 september; 2 oktober; 5 oktober; 6 oktober Opgeven kn onder vermelding vn uw contctgegevens bij: Voor meer informtie over de Scht vn Delft, bezoek de website:

5 Nieuws Rm Werkweek bovenbouw De werkweek komt ern. Vn 22 t/m 25 september 2015 gt de bovenbouw op werkweek. Dit jr gn wij nr kmphuis hoy in Oosterhout. Het them is wter. Voor de vkntie hebben wij lle ouders vn de bovenbouwleerlingen gevrg om een bedrg vn 85,- over te mken. Mocht u dit nog niet hebben gedn, zou u dit dn lsnog zo snel mogelijk willen doen? Het geld kn gestort worden op rekeningnummer NL11 RBO op nm vn de Stichting Librijn inzke Jn Vermeer t..v. werkweek met drbij de vermelding vn de nm vn uw kind. Verdere informtie over de werkweek krijgt u vi brieven die de komende periode uitgedeeld zullen worden n de leerlingen. Spullen verzmelen voor de werkweek Tijdens de werkweek zullen de leerlingen vn de bovenbouw deelnemen n een technische ctiviteit. Wij verklppen nog niet precies wt we gn doen, mr we hebben hiervoor in ieder gevl plstic flesjes, bkjes en llerlei ndere mterilen nodig wr wter doorheen kn stromen. Ook zijn wij op zoek nr een flink ntl hmers en nijptngen (om te lenen of te houden) en spijkers zijn ook welkom. Wilt u ons de komende weken helpen om zoveel mogelijk vn dit soort mteril te verzmelen. U kunt het inleveren bij één vn de bovenbouwleerkrchten. lvst bednkt! ls dit hele project slgt, ziet u vnzelf de foto s verschijnen in de eerst komende nieuwsbrief n de werkweek. Scht vn Delft Op dinsdg 6 oktober 2015 zullen wij met de gehele school deelnemen n de scht vn Delft. De scht vn Delft is een inititief vn ouderen die de rijke geschiedenis vn de std willen doorgeven n de volgende generties. Elk jr stt er een scht vn Delft centrl, dit jr is dt de Nieuwe Kerk. Rondom de mrkt en in de std zijn er tussen 28 september en 6 oktober ctiviteiten voor de Delftse scholen. Op dinsdg 6 oktober zullen wij gezmenlijk vertrekken richting de mrkt wr wij om uur strten. N een dg vol ctiviteiten zullen wij op tijd terug zijn op school zodt u uw kind(eren) kunt ophlen om uur. Drnst is Stichting Scht vn Delft nog op zoek nr enthousiste vrijwilligers die op een vn deze dgen grg een steentje wil bijdrgen tussen uur: - 28 september - 29 september - 30 september - 2 oktober - 5 oktober - 6 oktober Opgeven kn onder vermelding vn uw contctgegevens bij: Voor meer informtie over de Scht vn Delft, bezoek de website: Ouderhulp gezocht In de zomervkntie hebben de leerkrchten de klssen weer zo netjes mogelijk gemkt. lleen worden enkele belngrijke onderdelen in en buiten de klssen niet schoongemkt, zols: de roosters die bovenin in de rmen zitten (bovenbouw), de roosters in het plfond, de nissen boven de binnenrmen, bovenknt ronde lmpen hl, bovenknt lmpen middenbouwgng, enz. Onze vrg is: welke ouder ziet er niet tegenop op een ldder te stn en deze klussen voor ons te doen? Grg contct opnemen met nneloes. Sponsorloop Er is 2457 euro opgehld met de sponsorloop. Heel erg hrtelijk dnk n lle sponsoren! De eductieve lego sets Hoe kunnen we energie opwekken (met zonnepnelen en wind) en de LEGO nvullingsbouwset zijn er ondertussen voor elke midden-en boven-bouw. Volgende week zullen dezen per bouw uitgedeeld worden. Hier kunnen kinderen bijvoorbeeld een utootje mee bouwen die op zonne-energie voortbeweegt of met een windmolen de btterij oplden om vervolgens een

6 pprtje op te lten werken. Drnst gn we bij het project weer en klimt ndcht besteden n duurzmheid en gn lle middenbouw groepen een workshop volgen bij de oude bibliotheek BV wr bij de windmolens gn bouwen. De rest vn het geld bewren we even voor de fiets die energie opwekt. En ls de zonnepnelen komen en er een monitor n komt te hngen om de opbrengst vn energie drvn zichtbr te mken. FIRST LEGO Legue Tem Mind Vermeer Op 12 december 2015 is er weer een regiofinle vn de FIRST LEGO Legue (FLL) in het Science Centre in Delft. De FLL is een wedstrijd voor deelnemers vn 9 tot 15 jr, ter bevordering vn techniek en wetenschp. Tems bouwen en progrmmeren in de mnden voor de wedstrijd een robot vn LEGO die op een specile tfel llerlei opdrchten moet uitvoeren. Op de wedstrijddg proberen de tems in de Robotpresttiewedstrijd zoveel mogelijk punten te hlen, en beoordeelt een Technische Jury het robotontwerp. Ook doet elk tem een project, wrbij een oplossing wordt bedcht voor een zelf gekozen probleem binnen het them. Dit jr is het them Trsh Trek, het gt dus over fvl. Dit project wordt op de wedstrijddg gepresenteerd n de Projectjury. De Core Vlues jury beoordeelt hoe goed een tem kn smenwerken, hoe de sfeer is in een tem en hoe zelfstndig het tem is. Deze wedstrijden worden l sinds 1998 gehouden in de VS, sinds 2003 ook in Nederlnd en inmiddels in 82 lnden wereldwijd. Jn Vermeer (loctie Rm) doet l jren mee n de FLL en zl ook dit jr weer mee doen. Mind Vermeer wordt dit jr gecocht door Hns Peter vn Leeuwen (vder vn Piet, BBC) en Pink vn de Hel (moeder vn Boris, BBC en Sski, MBC). Beiden hebben eerder tems gecocht. Sinds enkele jren is er ook een Junior FLL, voor leerlingen in de middenbouwleeftijd. Bij de JrFLL werken de deelnemers dit jr n het them Wste Wise, ook over fvl dus. De tems onderzoeken het them en lten met een grote posterpresenttie en een bewegend LEGO model zien wt ze hebben geleerd. De voorbereidingen hiervoor kunnen doorgns in ongeveer 6 bijeenkomsten worden gedn. Ouders vn middenbouwers die interesse hebben in het cochen vn en JrFLL tem kunnen contct opnemen met Pink of nneloes. Zowel voor de JrFLL ls voor de FLL is het heel fijn ls de tems contct kunnen hebben met iemnd die veel weet over het them. We zoeken dus mensen die veel weten over fvl. Ben je zo iemnd of ken je zo iemnd? Wij horen het grg!

7 Klusjesmn/vrouw gezocht Sinds Selm er niet meer is blijven er, ondnks lle het werk wt Chrmine doet, llerlei klusjes liggen. Welke hndige vder of moeder zou iets kunnen doen vn de volgende klussen: -zonnetje ophngen in de onderbouwgng -prikbord in directiekmer ophngen -bordje groene schoolplein ophngen -2 ksten in elkr zetten -de putten op het plein uitscheppen -de lge lmpen in de bovenbouwgng vervngen Lt het even (mg ook vi de mil) weten bij nneloes ls je een vn deze klusjes een keer zou kunnen uitvoeren Mteril voor de timmertfel! Wie heeft er voor de onderbouw mteril voor de timmertfel? We denken dn n; schroeven, spijkers, kleine hmers, plnkjes, ltjes, schroevendriers, kurken, moeren, enz. lvst bednkt!

abcdefg Nieuwsbrief 1 9 september 2014

abcdefg Nieuwsbrief 1 9 september 2014 bcdefg Nieuwsbrief 1 9 september 2014 Algemeen nieuws Het nieuwe schooljr is begonnen! Het nieuwe schooljr is fgelopen week vn strt gegn. We hopen dt iedereen een leuke vkntie heeft gehd en lekker is uitgerust.

Nadere informatie

abcdefg Nieuwsbrief 5 27 november 2012

abcdefg Nieuwsbrief 5 27 november 2012 bcdefg Nieuwsbrief 5 27 november 2012 lgemeen nieuws Sloffen! Beste ouders, Het is bij ons op school verplicht om de schoenen in de gng uit te doen, mr het is niet de bedoeling dt de kinderen drn op sokken

Nadere informatie

abcdefg Nieuwsbrief 1 11 september 2013

abcdefg Nieuwsbrief 1 11 september 2013 bcdefg Nieuwsbrief 1 11 september 2013 lgemeen nieuws Het nieuwe schooljr is begonnen! Het nieuwe schooljr is fgelopen week vn strt gegn. We hopen dt iedereen een leuke vkntie heeft gehd en lekker is uitgerust.

Nadere informatie

abcdefg Nieuwsbrief 4 6 november 2012

abcdefg Nieuwsbrief 4 6 november 2012 bcdefg Nieuwsbrief 4 6 november 2012 lgemeen nieuws Een leuk boek voor Los De boekenctie voor Los ws een groot succes! Niet lleen omdt er zoveel blije mensen met een stpel boeken onder hun rm nr huis konden

Nadere informatie

Een CVA (beroerte) kan uw leven drastisch veranderen! 2009 Een uitgave van de Nederlandse CVA-vereniging

Een CVA (beroerte) kan uw leven drastisch veranderen! 2009 Een uitgave van de Nederlandse CVA-vereniging N een CVA (beroerte)... hoe verder?. Een CVA (beroerte) kn uw leven drstisch vernderen! 2009 Een uitgve vn de Nederlndse CVA-vereniging Wt is een CVA? In Nederlnd leven meer dn een hlf miljoen mensen met

Nadere informatie

Een feestmaal. Naam: -Ken jij nog een ander speciaal feest? Typ of schrijf het hier. a

Een feestmaal. Naam: -Ken jij nog een ander speciaal feest? Typ of schrijf het hier. a Werkbld Een feestml Nm: Ieder lnd en iedere cultuur kent specile dgen. Dn gn fmilies bij elkr op bezoek. Op die specile dgen is er meestl extr ndcht voor het eten. Hier zie je wt voorbeelden vn feesten

Nadere informatie

abcdefg Nieuwsbrief 13 30 juni 2015

abcdefg Nieuwsbrief 13 30 juni 2015 bcdefg Nieuwsbrief 13 30 juni 2015 lgemeen nieuws Vkntierooster 2015-2016 Herfstvkntie: mndg 19-10-2015 tot en met vrijdg 23-10-2015 Kerstvkntie: mndg 21-12-2015 tot en met vrijdg 01-01-2016 Voorjrsvkntie:

Nadere informatie

abcdefg Nieuwsbrief 2 1 oktober 2013

abcdefg Nieuwsbrief 2 1 oktober 2013 bcdefg Nieuwsbrief 2 1 oktober 2013 Algemeen nieuws A Studiedg dinsdg 8 oktober Dinsdg 8 oktober is er een studiedg voor de leerkrchten. De kinderen zijn dn vrij. De school is gesloten. De Lnge Keizer

Nadere informatie

PROCEDURE SCHADEMELDING - VASTGOED -

PROCEDURE SCHADEMELDING - VASTGOED - PROCEDURE SCHADEMELDING - VASTGOED - Afdeling Finnciën Gemeente Molenwrd Procedure Schdemelding Vstgoed versie 1.0 - pg. 1 Gemeente Molenwrd Inhoud Inleiding 1. Algemene beplingen 1.1 Schde melding 1.2.Schde

Nadere informatie

bezorgerboekje informatie voor

bezorgerboekje informatie voor bezorgerboekje informtie voor Inhoud 2 3 4 6 10 12 13 14 15 Welkom Onmisbre schkel / De Persgroep Distributie Wetten en regels Inschrijven / Bezorgovereenkomst /Arbeidstijdenwet / Arbeidsomstndighedenwet

Nadere informatie

Op zoek naar talent en ambitie!

Op zoek naar talent en ambitie! Ersmus MC Desiderius School vn begrijpen nr beslissen Op zoek nr tlent en mbitie! Geneeskunde studeren in Rotterdm Decentrle selectie 2011-2012 Wt hebben we jou te bieden? Sterke knten vn het onderwijsprogrmm

Nadere informatie

Verhuisgids. met handige tips. wij leveren gratis bel ons en bestel. Jij verhuist makkelijk en snel met stapelbare dozen

Verhuisgids. met handige tips. wij leveren gratis bel ons en bestel. Jij verhuist makkelijk en snel met stapelbare dozen Verhuisgids met hndige tips wij leveren grtis bel ons en bestel Jij verhuist mkkelijk en snel met stpelbre dozen Wij pikken op wnneer je dt wil Inhoudstfel 4 6 10 Checklist 2 3 3 Oude Huis Nieuwe Huis

Nadere informatie

DOEL: Weten wat de gevolgen en risico s kunnen zijn van het plaatsen van (persoonlijke) informatie op internet.

DOEL: Weten wat de gevolgen en risico s kunnen zijn van het plaatsen van (persoonlijke) informatie op internet. kennismking met i-respect.nl INTRODUCTIE GEMAAKT DOOR: Annèt Lmmers ONDERWERP: Een eerste kennismking met i-respect.nl en het onderwerp publiceren. DOEL: Weten wt de gevolgen en risico s kunnen zijn vn

Nadere informatie

later Wat wil(de) worden Contact tussen oud en jong

later Wat wil(de) worden Contact tussen oud en jong Wt lter ik wil() Foto: Jef Corneillie (89) wil grg bibliothecris worn. LESBRIEF Contct tussen oud en jong worn Deze lesbrief is gemkt door stichting GetOud in smenwerking met Openbre Bibliotheek. DIGITALE

Nadere informatie

Voorwoord. Moesten er nog vragen zijn, de leiding staat altijd klaar om u te helpen. Onze contactgegevens vinden jullie achteraan deze maandschors.

Voorwoord. Moesten er nog vragen zijn, de leiding staat altijd klaar om u te helpen. Onze contactgegevens vinden jullie achteraan deze maandschors. Voorwoord Beste ouders, leden en sympthisnten Dit is jmmer genoeg lweer de ltste mndschors vn het jr. Moest het je beter doen voelen, we hebben er wel drie mnden in gepropt in de plts vn twee. Wnneer de

Nadere informatie

Hoe zichtbaar ben jij mobiel? MOBIELpakket. Oplossingen voor ondernemende kappers die kiezen. 2012 www.wiewathaar.nl

Hoe zichtbaar ben jij mobiel? MOBIELpakket. Oplossingen voor ondernemende kappers die kiezen. 2012 www.wiewathaar.nl Hoe zichtbr ben jij mobiel? MOBIELpkket Oplossingen voor ondernemende kppers die kiezen 2012 www.wiewthr.nl Reviews? Voordelen 27% Nederlnders vindt reviewsites ls WieWtHr.nl erg nuttig* Wiewthr.nl is

Nadere informatie

O pe n ba r e Ba s is s chool de E ra smus. Oud er Jaarp la n n e r 2 015-2016. H aal t h e t be st e u it ie d e r kind!

O pe n ba r e Ba s is s chool de E ra smus. Oud er Jaarp la n n e r 2 015-2016. H aal t h e t be st e u it ie d e r kind! O pe n b r e B s is s chool de E r smus Oud er Jrp l n n e r 2 05-206 H l t h e t be st e u it ie d e r kind! @OBSdeErsmus volg ons op twitter fcebook.com/obsdeersmus E r s m u s l n 3 2 0 3 7 LA H rle

Nadere informatie

HANDLEIDING FOKWAARDEN 2014. Informatie & Inspiratie document Met uitleg over het hoe en waarom van de fokwaarden

HANDLEIDING FOKWAARDEN 2014. Informatie & Inspiratie document Met uitleg over het hoe en waarom van de fokwaarden HANDLEIDING FOKWAARDEN 2014 Informtie & Inspirtie document Met uitleg over het hoe en wrom vn de fokwrden Missie Al ruim 25 jr ondersteunt ELDA bedrijven in de grrische sector, en het is voor ons een belngrijke

Nadere informatie

Praktische opdracht Optimaliseren van verpakkingen Inleidende opgaven

Praktische opdracht Optimaliseren van verpakkingen Inleidende opgaven Prktische opdrcht Optimliseren vn verpkkingen Inleidende opgven V, WB Opgve 1 2 Gegeven is de functie f ( x) = 9 x. Op de grfiek vn f ligt een punt P ( p; f ( p)) met 3 < p < 0. De projectie vn P op de

Nadere informatie

Wat maak jij. morgen mee MBO. Loonwerk (Groen, grond en infra)

Wat maak jij. morgen mee MBO. Loonwerk (Groen, grond en infra) Wt mk jij morgen mee MBO Loonwerk (Groen, grond en infr) Morgen is groen bij AOC Oost Morgen is groen bij AOC Oost. En dt is mr goed ook. We hebben een groene wereld nodig, wrin jij en je omgeving goed

Nadere informatie

fonts: achtergrond PostScript Fonts op computers?

fonts: achtergrond PostScript Fonts op computers? fonts: chtergrond PostScript Fonts op computers? Tco Hoekwter tco.hoekwter@wkp.nl bstrct Dit rtikel geeft een korte inleiding in de interne werking vn PostScript computerfonts en hun coderingen. Dit rtikel

Nadere informatie

INFORMATIE. hart. verwennend WEEKEND EEN LANG WEEKEND OP EEN TOPLOCATIE VOOR BALANS EN VITALITEIT

INFORMATIE. hart. verwennend WEEKEND EEN LANG WEEKEND OP EEN TOPLOCATIE VOOR BALANS EN VITALITEIT INFORMATIE hrt WEEKEND EEN LANG WEEKEND OP EEN TOPLOCATIE VOOR BALANS EN VITALITEIT COLOFON INHOUD INITIATIEFNEEMSTER Jessy Jnsen www.jessyjnsen.nl Hvelte Inleiding 05 HrtVerwennend voor Jou & Visie 07

Nadere informatie

#JONGERENGIDS. @student @werkzoekende @werknemer. Toegankelijke gezondheid voor iedereen!

#JONGERENGIDS. @student @werkzoekende @werknemer. Toegankelijke gezondheid voor iedereen! #JONGERENGIDS @student @werkzoekende @werknemer Socilistische Mutuliteit vn brbnt Toegnkelijke gezondheid voor iedereen! betlt 40 /jr De Socilistische Mutuliteit terug voor je nticonceptie Love4you.be

Nadere informatie

9,1. KindereN. GeVen een CijFER. Schilderen5. sarah zegt. Volwassenenpagina6-7

9,1. KindereN. GeVen een CijFER. Schilderen5. sarah zegt. Volwassenenpagina6-7 Eenmlige uitgve vn jnuri 2009 DE kinderstem srh zegt KindereN GeVen een CijFER De uitkomst is ls volgt: Het gemiddelde cijfer wt Jouw mening telt! Fier Fryslân helpt vrouwen en kinderen die te mken hebben

Nadere informatie

#JONGERENGIDS. @student @werkzoekende @starter. van brabant

#JONGERENGIDS. @student @werkzoekende @starter. van brabant #JONGERENGIDS @student @werkzoekende @strter by Socilistische Mutuliteit vn brbnt Sport en Fitness Je prestties verdienen goede locties! Krijg 45 terug vn je sport- of fitnessbonnement. #WELKOM De Socilistische

Nadere informatie

Opdrachten bij hoofdstuk 2

Opdrachten bij hoofdstuk 2 Opdrchten ij hoofdstuk 2 2.1 Het vullen vn je portfolio In hoofdstuk 2 he je gezien op welke mnier je de informtie kunt verzmelen. An de hnd vn die informtie kun je de producten mken wrmee jij je portfolio

Nadere informatie

MARKETING / PR / COMMUNICATIEMEDEWERKER

MARKETING / PR / COMMUNICATIEMEDEWERKER OPLEIDING: MARKETING / PR / COMMUNICATIEMEDEWERKER MET DE SPECIALISATIE SOCIAL MEDIA 2015 1 Mrketing/PR/Communictiemedewerker Specilistie Socil Medi SCHEIDEGGER en CEDOR bieden een unieke opleiding n.

Nadere informatie

Mytylschool De Trappenberg Peter van Sparrentak

Mytylschool De Trappenberg Peter van Sparrentak Mytylshool De Trppenberg Peter vn Sprrentk www.m3v.nl Nieuwbouwonept en revlidtieentrum geriht op de toekomst Mytylshool De Trppenberg en het ngrenzende revlidtieentrum in Huizen willen in de toekomst

Nadere informatie

Functiebeschrijving en -waardering Stichting Promes, Meppel

Functiebeschrijving en -waardering Stichting Promes, Meppel Functie-informtie Functienm Orgnistie Stichting Promes, onderdeel Onderwijsondersteuning Slrisschl 4 Indelingsniveu FUWASYS-dvies IIb Werkterrein Bedrijfsvoering - Mngementondersteuning Activiteiten Bewerken

Nadere informatie

Werkkaarten GIGO 1184 Elektriciteit Set

Werkkaarten GIGO 1184 Elektriciteit Set Werkkrten GIGO 1184 Elektriiteit Set PMOT 2006 1 Informtie voor de leerkrht Elektriiteit is één vn de ndhtsgeieden ij de nieuwe kerndoelen voor ntuur en tehniek: 42 De leerlingen leren onderzoek doen n

Nadere informatie

lijnfolder CaH Campushopper geldig vanaf 14 september 2015

lijnfolder CaH Campushopper geldig vanaf 14 september 2015 lijnfolder geldig vnf 14 september 2015 CH Cmpushopper Hoe deze folder gebruiken? Beste reiziger Met deze folder willen wij u helpen om uw verpltsing met De Lijn uit te stippelen. Een lijnfolder bevt de

Nadere informatie

JOB-monitor 2016 Vragenlijst

JOB-monitor 2016 Vragenlijst JOB-monitor 2016 Vrgenlijst (versie met wijzigingen t.o.v. 2014) JOB in smenwerking met ReserchNed 2015 JOB. Geen vn de mterilen die onderdeel uitmken vn de JOB-monitor 2016 mogen zonder voorfgnde schriftelijke

Nadere informatie

Voorbereidende opgaven Kerstvakantiecursus

Voorbereidende opgaven Kerstvakantiecursus Voorbereidende opgven Kerstvkntiecursus Tips: Mk de volgende opgven het liefst voorin in één vn de A4-schriften die je gt gebruiken tijdens de cursus. Als een som niet lukt, kijk dn even in het beknopt

Nadere informatie

Erasmus MC Junior Med School

Erasmus MC Junior Med School Ersmus MC Desiderius School vn begrijpen nr beslissen Ersmus MC Junior Med School 2012-2013 De rts-onderzoekers vn morgen Het progrmm Dit progrmm loopt prllel n VWO-5 en -6 en bestt uit vier onderdelen:

Nadere informatie

Gehele getallen: vermenigvuldiging en deling

Gehele getallen: vermenigvuldiging en deling 3 Gehele getllen: vermenigvuldiging en deling Dit kun je l 1 ntuurlijke getllen vermenigvuldigen 2 ntuurlijke getllen delen 3 de commuttieve en de ssocitieve eigenschp herkennen 4 de rekenmchine gebruiken

Nadere informatie

Functiebeschrijving en -waardering Stichting Promes, Meppel

Functiebeschrijving en -waardering Stichting Promes, Meppel Functie-informtie Functienm Orgnistie Stichting Promes, onderdeel Onderwijsondersteuning Slrisschl 5 Indelingsniveu FUWASYS-dvies IIc Werkterrein Onderwijsproces -> onderwijsbegeleiding Activiteiten Bewerken

Nadere informatie

handleiding groep 8 blok 1

handleiding groep 8 blok 1 6 7 hndleiding groep 8 blok en 8 9 0 hndleiding groep 8 blok Overzicht vn de leerinhoud Inhoud Inleiding Les t/m Remediëring Domein Doel Les 6 7 8 9 0 A (f) Bewerkingen Cijferen Kinderen kunnen een combintie

Nadere informatie

ja, studentaccount is groter dan standaard account en nog steeds gratis. Wel moet je mail adres van school en website van school invoeren ter controle

ja, studentaccount is groter dan standaard account en nog steeds gratis. Wel moet je mail adres van school en website van school invoeren ter controle Werken met Prezi Infolok Prezi: www.prezi.om prijs ipd pp geshikt voor leerling voordeel Stp 1: het nmken vn een ount. - G nr de wesite. - Kies voor 'Sign Up. grtis j presentties en mindmppen j, studentount

Nadere informatie

Ajodakt. Rekenen Tijd groep 5. Colofon. Tijd. Zelfstandig werken. Antwoorden. Rekenen. Groep 5

Ajodakt. Rekenen Tijd groep 5. Colofon. Tijd. Zelfstandig werken. Antwoorden. Rekenen. Groep 5 Zelfstndig werken Tijd Ajodkt Rekenen Groep Antwoorden Colofon Auteurs Wim Sweers Henk vn Wieringen Redtie Hnn Molenr Vormgeving Mur vn Wermeskerken, Apeldoorn Zinder, Utreht omslg Rekenen Tijd groep Over

Nadere informatie

AFRIKA RAPPORT www.burgerszoo.nl

AFRIKA RAPPORT www.burgerszoo.nl AFRIKA RAPPORT Je gt op ontdekkingstoht nr de Afriknse dieren die in het Prk en in de Sfri vn Koninklijke Burgers Zoo leven. Bentwoord lle vrgen en hl je Afrik Rpport! Wrttenzwijnen Welkom in Burgers Prk!

Nadere informatie

A. Organisatiebeschrijving academische functie van de school

A. Organisatiebeschrijving academische functie van de school Acdemische opleidingsschool OSR Stndrdlijst jrverslg onderzoek Versie december 2012 [Algemene instructie (s.v.p. geel gemrkeerde tekst verwijderen n invullen): Vul de vrgen in deze lijst zo volledig mogelijk

Nadere informatie

Functiebeschrijving en -waardering Stichting Promes, Meppel. Verlenen van hand- en spandiensten Beheren/beveiligen van goederen, gebouwen en personen

Functiebeschrijving en -waardering Stichting Promes, Meppel. Verlenen van hand- en spandiensten Beheren/beveiligen van goederen, gebouwen en personen Functiebeschrijving en -wrdering Stichting Promes, Meppel Functie-informtie Functienm Orgnistie Stichting Promes, onderdeel Scholen Slrisschl 3 Indelingsniveu FUWASYS-dvies II Werkterrein Bedrijfsvoering

Nadere informatie

De supermarkt. a Welk karretje heeft de duurste boodschappen? Leg uit waarom je dat denkt. b Hoeveel klanten nog tot de 1000ste klant? Reken uit.

De supermarkt. a Welk karretje heeft de duurste boodschappen? Leg uit waarom je dat denkt. b Hoeveel klanten nog tot de 1000ste klant? Reken uit. lesboek groep 8 1 De supermrkt nt 0ste kl De 0 inuut grtis! mg 1 mhppen doen boods en: bloem bij bloemen extr! grtis 3 193 86 0 klnten 1 Welk krretje heeft de duurste boodshppen? Leg uit wrom je dt denkt.

Nadere informatie

Hoofdstuk 8 Beslissen onder risico en onzekerheid

Hoofdstuk 8 Beslissen onder risico en onzekerheid Hoofdstuk 8 Beslissen onder risico en onzekerheid 8.5 Tectronis Tectronis, een friknt vn elektronic, kn vn een nder edrijf een éénjrige licentie verkrijgen voor de fricge vn product A, B of C. Deze producten

Nadere informatie

Economische Topper 4 Evaluatievragen thema 3

Economische Topper 4 Evaluatievragen thema 3 Eonomishe Topper 4 Evlutievrgen them 3 1 Vn een lnd zijn volgende gegevens bekend: bbp in 2002 800 miljrd EUR bbp in 2003 833 miljrd EUR Prijspeil 2002 t.o.v. 2003 + 1,5 % Bevolking 2002 t.o.v. 2003 +

Nadere informatie

Hoe maak je een huiswerkplanning?

Hoe maak je een huiswerkplanning? PLANNEN HOE MAAK JE EEN HUISWERKPLANNING? Hoe mk je een huiswerkplnning? Wt he je ern? In deze les leer je hoe je een huiswerkplnning mkt. Dt is hndig, wnt zo g je goed voorereid n de slg en kun je sneller

Nadere informatie

Z- ß- ßr!2f int tçotg

Z- ß- ßr!2f int tçotg Z- ß- ßr!2f int tçotg A n s I u iti n g sco nve n nt "De Bouw Werkt ln Noordoost Brbnt" Er is een convennt gesloten De Bouw Werkt in Noordoost Brbnt. Eén vn de doelstellingen vn het convennt is het uitbreiden

Nadere informatie

GBK Leden profiel beheer

GBK Leden profiel beheer GBK Leden profiel eheer Op de nieuwe GBK site kn het eigen leden profiel ijgehouden worden. Op dit profiel kn iogrfische informtie worden ingevoerd, werk kn n een portfolio worden toegevoegd, er kunnen

Nadere informatie

b,^.c/ -í w-t S t><-h.scl

b,^.c/ -í w-t S t><-h.scl Z g AUG Z0lt C \/f2 b,^.c/ -í w-t S t> Retourdres Postbus 88 5000 AB Tilburg OPTIMUS stichting ktholiek, protestnts-christelijk

Nadere informatie

HOEVEEL KEREN WIJ UIT? 5.1 Keren we altijd alles uit? WANNEER KEREN WIJ NIET UIT? WAT DOEN WIJ BIJ FRAUDE? 9.1 Wat zijn de gevolgen van fraude?

HOEVEEL KEREN WIJ UIT? 5.1 Keren we altijd alles uit? WANNEER KEREN WIJ NIET UIT? WAT DOEN WIJ BIJ FRAUDE? 9.1 Wat zijn de gevolgen van fraude? VOORWAARDEN Overlijdensrisicoverzekering Delt Lloyd Levensverzekering NV Amsterdm MODEL 2401 U wilt uw finnciële zken goed geregeld heen. Ook ij overlijden. Drom het u een overlijdensrisicoverzekering

Nadere informatie

Nieuwbouw Erasmus MC

Nieuwbouw Erasmus MC T Blik vooruit Tijdlijn Toren [T] In de zomer vn 2011 wordt het hoogste punt V (120 meter) vn de toren bereikt (pnnenbier). December 2009 trt bouw Verbinding [V] Brug 8 etge wordt begin 2011 gepltst. Jn.

Nadere informatie

Iepen en iepziekte. Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer. Colofon. Uitgave Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Postbus 12651 2500 DP Den Haag

Iepen en iepziekte. Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer. Colofon. Uitgave Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Postbus 12651 2500 DP Den Haag Gemeente Den Hg Dienst Stdsbeheer Colofon Iepen en iepziekte Uitgve Gemeente Den Hg Dienst Stdsbeheer Postbus 12651 2500 DP Den Hg Vormgeving Teres Jonkmn (BNO) Druk Fcilitire dienst - Multimedi Deze brochure

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwaarden Hypotheek SpaarVerzekering Model 10052. Delta Lloyd Levensverzekering NV. 1 Wat bedoelen wij met? 3

Inhoudsopgave. Voorwaarden Hypotheek SpaarVerzekering Model 10052. Delta Lloyd Levensverzekering NV. 1 Wat bedoelen wij met? 3 Voorwrden Hypotheek SprVerzekering Model 10052 Delt Lloyd Levensverzekering NV Inhoudsopgve 1 Wt edoelen wij met? 3 2 Wnneer strt uw verzekering? 3 3 Wnneer stopt uw verzekering? 3 3.1 Kunt u de verzekering

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Dienstreizen Wageningen UR

Uitvoeringsregeling Dienstreizen Wageningen UR Uitvoeringsregeling Dienstreizen Wgeningen UR Vstgesteld door het College vn Bestuur d.d. 11 ugustus 2003* Gelet op rtikel 3.21 lid 1 su vn de CAO Nederlndse Universiteiten en rtikel 8.5 vn de CAO Stichting

Nadere informatie

Crossculturele psychologie

Crossculturele psychologie Csuïstiek bij Crossulturele psyhologie De zoektoht nr vershillen en overeenkomsten tussen ulturen Jn Pieter vn Oudenhoven Tweede, herziene druk o u t i n h o bussum 2008 Deze suïstiek hoort bij de tweede,

Nadere informatie

rekenboek 8a taken 513830

rekenboek 8a taken 513830 rekenboek 8 tken 80 Een voorproefje vn groep 8 Het mteril vn De wereld in getllen voor de onderbouw is gereed. Dit schooljr (009-00) verschijnen lle mterilen voor de bovenbouw. U kunt dus vnf het schooljr

Nadere informatie

Overzicht Opzoomerkanjers per deelgemeente

Overzicht Opzoomerkanjers per deelgemeente De uitslg wordt 1 novemer ekend gemkt. wrin de jeugd entrl stt Wie verdient uw stem? Wie krijgt uw muntje? opzoomerknjer in uw deelgemeente 1e prijs: 500 euro + sponsorpkket AH 2e prijs: 250 euro + sponsorpkket

Nadere informatie

Zelfstudie practicum 1

Zelfstudie practicum 1 Zelfstudie prtium 1 1.8 Gegeven is de volgende expressie:. () Geef de wrheidstel vn deze expressie. () Minimliseer de gegeven expressie. () Geef een poort implementtie vn de expressie vn onderdeel ().

Nadere informatie

Rapportage Enquête ondergrondse afvalinzameling Zaltbommel

Rapportage Enquête ondergrondse afvalinzameling Zaltbommel Rpportge Enquête ondergrondse fvlinzmeling Zltommel Enquête ondergrondse fvlinzmeling Zltommel VERSIEBEHEER Versie Sttus Dtum Opsteller Wijzigingen Goedkeuring Door Dtum 0.1 onept 4-11-09 VERSPREIDING

Nadere informatie

WET BIBOB MODEL 3 Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur

WET BIBOB MODEL 3 Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur WET BIBOB MODEL 3 Wet evordering integriteitseoordelingen door het openr estuur Formulier voor: Gemchtigd nvrger nmens de rechtspersoon BIBOB VRAGENFORMULIER Bestemd voor GEMACHTIGD AANVRAGER NAMENS DE

Nadere informatie

Praktische Opdracht Lineair Programmeren V5

Praktische Opdracht Lineair Programmeren V5 Prktische Opdrcht Lineir Progrmmeren V5 Bij deze prktische opdrcht g je n het werk met een ntl prolemen die je door middel vn Lineir Progrmmeren kunt oplossen. Je werkt lleen of in tweetllen. De prktische

Nadere informatie

Wens 1: Oriëntatie op de EU. Inleiding. Leerfilosofie. Tot slot staan wij voor activerend en interoctief onderwijs. Onze opzet, materialen en het

Wens 1: Oriëntatie op de EU. Inleiding. Leerfilosofie. Tot slot staan wij voor activerend en interoctief onderwijs. Onze opzet, materialen en het Wens 1: Oriënttie op de EU Inleiding De doelstellingen en de brede doelgroep voor de opleiding Oriënttie op de EU vrgen om een prktijkgerichte cursus met een grote ndruk op de invloed vn de EU op de werkprocessen

Nadere informatie

Handreiking voor zij-instroom in de zuivelindustrie

Handreiking voor zij-instroom in de zuivelindustrie Hndreiking voor zij-instroom in de zuivelindustrie Inleiding In het projet zij-instroom, onderdeel vn het progrmm Areidsmrkt & Opleiding Zuivelindustrie, is in de periode 2011-2012 onderzoek gedn nr mogelijkheden

Nadere informatie

I oktober 2 oktober 3 oktober 12 oktober 14 oktober 15 oktober

I oktober 2 oktober 3 oktober 12 oktober 14 oktober 15 oktober t, Bsisschool Stefnus Pnhuysstrt 3 6363 BZ Wijnndsrde 045-5650074 stef nootie@ bs-stef n us. n I www.bs-stefnus.nl 't Stefnootje vercchijnt om de 3 tot 5 weken, digitl op onze website www.bs-stefnus.nl

Nadere informatie

6.0 INTRO. 1 a Bekijk de sommen hiernaast en ga na of ze kloppen. 1 2 0 3 = 2 2 3 1 4 = 2 3 4 2 5 = 2 4 5 3 6 = 2 5 6 4 7 = 2...

6.0 INTRO. 1 a Bekijk de sommen hiernaast en ga na of ze kloppen. 1 2 0 3 = 2 2 3 1 4 = 2 3 4 2 5 = 2 4 5 3 6 = 2 5 6 4 7 = 2... 113 6.0 INTRO 1 Bekijk de sommen hiernst en g n of ze kloppen. Schrijf de twee volgende sommen uit de rij op en controleer of deze ook ls uitkomst 2 heen. c Schrijf twee sommen op die veel verder in de

Nadere informatie

Het bepalen van een evenwichtstoedeling met behulp van het 1 e principe van Wardrop is equivalent aan het oplossen van een minimaliserings-probleem.

Het bepalen van een evenwichtstoedeling met behulp van het 1 e principe van Wardrop is equivalent aan het oplossen van een minimaliserings-probleem. Exmen Verkeerskunde (H1I6A) Ktholieke Universiteit Leuven Afdeling Industrieel Beleid / Verkeer & Infrstructuur Dtum: dinsdg 2 september 28 Tijd: Instructies: 8.3 12.3 uur Er zijn 4 vrgen over het gedeelte

Nadere informatie

FACEBOOK MARKETING. WORD óók 6 JUNI 2013

FACEBOOK MARKETING. WORD óók 6 JUNI 2013 Congres FACEBOOK MARKETING 6 JUNI 2013 WORD óók SPONSOR! Op donderdg 6 juni 2013 orgniseren Entopic en Likeconomics de eerste editie vn Congres Fcebook Mrketing. Een event wrbij de inzet vn Fcebook voor

Nadere informatie

Biense Dijkstra Alg. directeur

Biense Dijkstra Alg. directeur g l s r e v r J Het smenstellen vn het jrverslg 2014 is terugkijken, mr drn zo snel mogelijk weer vooruitkijken. Nog steeds vnuit een sterke finnciële positie. In 2014 hebben we de Hermn Wijffels Innovtieprijs

Nadere informatie

rekenboek 6a lessen 507019

rekenboek 6a lessen 507019 rekenboek 6 lessen 507019 Het museum OPENINGSTIJDEN zomerseizoen vn 1 pr. t/m 31 okt. elke dg geopend vn 10.00-17.00 uur winterseizoen elk weekend geopend vn 11.00-15.00 uur Prijzen groepen p.p. 12,50

Nadere informatie

Werkloosheid, armoede, schooluitval en criminaliteit. Er zal veel belastinggeld nodig zijn om al die problemen op te lossen.

Werkloosheid, armoede, schooluitval en criminaliteit. Er zal veel belastinggeld nodig zijn om al die problemen op te lossen. vk Mtshppijleer them Multiulturele smenleving onderwerp Het multiulturele drm vn P. Sheffer ntwoorden ij de vrgen over het rtikel kls Hvo 5 dtum jnuri 2014 1 2 3 4 5 6 7 8 De vrg hoe de slehte werk-, woon-

Nadere informatie

Een flexibel samenwerkingsverband

Een flexibel samenwerkingsverband Een flexibel smenwerkingsverbnd Zorg op mt is mogelijk met een flexibele orgnistie en met flexibel inzetbr personeel. Mr hoe krijg je dt voor elkr? Een brochure vn: in opdrcht vn de Projectgroep Pltsingsbeleid.

Nadere informatie

OSR-Standaardlijst jaarverslag kwaliteit opleiden Pagina 1 van 13

OSR-Standaardlijst jaarverslag kwaliteit opleiden Pagina 1 van 13 Opleidingsschool Rotterdm OSR Stndrdlijst jrverslg opleiden Versie december 2012 [Algemene instructie (s.v.p. geel gemrkeerde tekst verwijderen n invullen): Vul de vrgen in deze lijst zo volledig mogelijk

Nadere informatie

Vraag 2. a) Geef in een schema weer uit welke onderdelen CCS bestaat. b) Met welke term wordt onderstaande processchema aangeduid.

Vraag 2. a) Geef in een schema weer uit welke onderdelen CCS bestaat. b) Met welke term wordt onderstaande processchema aangeduid. Tentmen Duurzme Ontwikkeling & Kringlopen, 1 juli 2009 9:00-12:00 Voordt je begint: schrijf je nm en studentnummer bovenn ieder vel begin iedere vrg op een nieuwe bldzijde ls je een vkterm wel kent in

Nadere informatie

Activiteitenplan 2015

Activiteitenplan 2015 Activiteitenpln 205 Hierbij presenteren wij het Activiteitenpln 205 vn het Domein Applied Science wrbij per onderwerp een prioriteitstelling stt vermeld. Opgenomen zijn in ieder gevl lle jrlijkse en lopende

Nadere informatie

Trendanalyse huurwoningmarkt Verkorten inschrijfduur en leegstandtijd

Trendanalyse huurwoningmarkt Verkorten inschrijfduur en leegstandtijd Verkorten inschrijfduur en leegstndtijd Pul Kooij 165419 Msterproject Business Mthemtics & Informtics Stgeverslg Zig Websoftwre B.V. Botterstrt 51 C 171 XL Huizen Vrije Universiteit Amsterdm Fculteit Copyright

Nadere informatie

Om welke reden heeft een kwak relatief grote ogen?

Om welke reden heeft een kwak relatief grote ogen? Route K - Volière en fznterie Strt ij de volière; de vrgen 1 t/m 6 gn over een ntl grote Europese vogels. De vrgen over de ndere dieren vn deze route hoeven niet in de juiste volgorde te stn. Dt komt omdt

Nadere informatie

V2.1 Eerlijk verdeeld?

V2.1 Eerlijk verdeeld? Wie verdient wt? v2 Mkt geld gelukkig? L Voor je sisehoeften zols eten, woonruimte en kleding en je l guw dit edrg kwijt. Bedenk mr eens wt de mndhuur is. En hoeveel etl je voor vste lsten 1s gs, liht

Nadere informatie

INSTALLATIEGIDS. Voor alle soorten TL-buizen van Super Long Life

INSTALLATIEGIDS. Voor alle soorten TL-buizen van Super Long Life INSTALLATIEGIDS VOOR SUPER LONG LIFE T L - V E R L I C H T I N G Voor lle soorten TL-buizen vn Super Long Life I n h o u d Pgin 2 Algemene informtie 3 TL-productoverzicht 4 Super Long Life specificties

Nadere informatie

Krant. Lees alles over... HET ALLERBESTE IN KUNSTSTOF

Krant. Lees alles over... HET ALLERBESTE IN KUNSTSTOF Krnt Lees lles over... KUNSTSTOFKRANT IS N UITGAV VAN KunststofBoulevrd NDRLAND DURN SCHUIFPUIN VRANDA S DAKKAPLLN KUNSTSTOF KOZIJNN HT ALLRBST IN KUNSTSTOF Miniml Onderhoud, Optiml Comfort. GRATIS PRIJSOPGAV!

Nadere informatie

1 Uw secretaresse vraagt u wie u voor deze sessie wilt uitnodigen. Aan welke mensen denkt u?

1 Uw secretaresse vraagt u wie u voor deze sessie wilt uitnodigen. Aan welke mensen denkt u? CREATIVITEIT drs. R.B.E. vn Wijngrden 1 SITUATIE Elke dg zijn er momenten die om retiviteit vrgen. Een proleem oplossen, een nieuw idee ontwikkelen, ties edenken, vereterpunten zoeken zken wrvoor het nuttig

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Woord vooraf 3. 1. Het hart en zijn ritme 5

Inhoudsopgave. Woord vooraf 3. 1. Het hart en zijn ritme 5 BrochICD ug 2007:BrochICD2005 11-09-2007 08:56 Pgin 1 Inhoudsopgve Woord voorf 3 1. Het hrt en zijn ritme 5 2. Wnneer het hrt op hol slt 6 2.1 Hoe ontstn hrtritmestoornissen 6 2.2 Wt moet er drn gebeuren

Nadere informatie

Checklist. Aanvulling ondersteuningsplan. integratie LWOO en PrO in passend onderwijs. 11 mei 2015. [Typ hier]

Checklist. Aanvulling ondersteuningsplan. integratie LWOO en PrO in passend onderwijs. 11 mei 2015. [Typ hier] [Typ hier] Checklist Anvulling ondersteuningspln integrtie LWOO en PrO in pssend onderwijs 11 mei 2015 Deze checklist is tot stnd gekomen in nuwe smenwerking met: Ministerie vn Onderwijs, Cultuur en Wetenschp

Nadere informatie

Accenten blok 10 10 7 = 7 = 7 = 7 = 7 = 7 = 1 minder. de helft. 1 meer 1 meer. 1 minder

Accenten blok 10 10 7 = 7 = 7 = 7 = 7 = 7 = 1 minder. de helft. 1 meer 1 meer. 1 minder Accenten lok 0 0 De leerlingen leren het optellen vnf een tienvoud in één sprong, ijv. 0. 0 7 de helft minder 7 Bij het rekenen met geld leren de leerlingen edrgen ls,98 fronden. 7 7 minder meer meer 7

Nadere informatie

Snelstartgids Access Online: Betalingen en Rapportage

Snelstartgids Access Online: Betalingen en Rapportage Snelstrtgids Access Online: Betlingen en Rpportge Snel op weg met Access Online Voor het geruik vn de pplictie De meest geruikte functies in overzichtelijke stppen Snelstrtgids Access Online: Betlingen

Nadere informatie

Functiebeschrijving en -waardering Stichting Promes, Meppel. Stichting Promes, onderdeel Schoolmanagement

Functiebeschrijving en -waardering Stichting Promes, Meppel. Stichting Promes, onderdeel Schoolmanagement Functiebeschrijving en -wrdering Stichting Promes, Meppel Functie-informtie Functienm Orgnistie Slrisschl Indelingsniveu FUWASYS-dvies Werkterrein Activiteiten Kenmerkscores 44343 43334 43 43 Somscore

Nadere informatie

Op weg naar een betrouwbare beoordeling a

Op weg naar een betrouwbare beoordeling a Op weg nr een betrouwbre beoordeling Een eerlijke beoordeling vn cll center gents Cll center-gents worden vk mede beoordeeld op ACT en AHT. Met nme het beoordelen op ACT is niet redelijk, omdt toevl hierin

Nadere informatie

Correctievoorschrift VWO. Wiskunde B1 (nieuwe stijl)

Correctievoorschrift VWO. Wiskunde B1 (nieuwe stijl) Wiskunde B (nieuwe stijl) Correctievoorschrift VWO Voorbereidend Wetenschppelijk Onderwijs 0 0 Tijdvk Inzenden scores Vul de scores vn de lfbetisch eerste vijf kndidten per school in op de optisch leesbre

Nadere informatie

Anti-Spyware Enterprise Module software

Anti-Spyware Enterprise Module software Anti-Spywre Enterprise Module softwre versie 8.0 Hndleiding Wt is de Anti-Spywre Enterprise Module? De McAfee Anti-Spywre Enterprise Module is een invoegtoepssing voor VirusScn Enterprise 8.0i, wrmee de

Nadere informatie

Gebru kersreglement. zaal- en materiaalverhuur. Retributie op het huren van zalen, sportterreinen en vermelde materialen

Gebru kersreglement. zaal- en materiaalverhuur. Retributie op het huren van zalen, sportterreinen en vermelde materialen Gebru kersreglement zl- en mterilverhuur Retributie op het huren vn zlen, sportterreinen en vermelde mterilen Dienst Vrije Tijd Mrkt 18 1750 Lennik 02 531 02 07 zlverhuur@lennik.be 1 Art. 1: Infrstructuur

Nadere informatie

elsbethhorneman e44 grafisch / interactief ontwerper 1016 RR Amsterdam M. 06 53518394

elsbethhorneman e44 grafisch / interactief ontwerper 1016 RR Amsterdam M. 06 53518394 elsbethhornemn e44 grfisch / interctief ontwerper Luriergrcht 116 1016 RR Amsterdm M. 06 53518394 mil@elsbethhornemn.nl www.elsbethhornemn.nl NL 0734.87.983 B01 beste bezoeker, omdt de website nog in ontwikkeling

Nadere informatie

HANDLEIDING FOKWAARDEN 2015. Informatie & Inspiratie document Met uitleg over het hoe en waarom van de fokwaarden

HANDLEIDING FOKWAARDEN 2015. Informatie & Inspiratie document Met uitleg over het hoe en waarom van de fokwaarden HANDLEIDING FOKWAARDEN 2015 Informtie & Inspirtie document Met uitleg over het hoe en wrom vn de fokwrden Missie Al ruim 25 jr ondersteunt ELDA bedrijven in de grrische sector, en het is voor ons een belngrijke

Nadere informatie

Formeel Denken. Herfst 2004. Contents

Formeel Denken. Herfst 2004. Contents Formeel Denken Hermn Geuvers Deels geseerd op het herfst 2002 dictt vn Henk Brendregt en Bs Spitters, met dnk n het Discrete Wiskunde dictt vn Wim Gielen Herfst 2004 Contents 1 Automten 1 1.1 Automten

Nadere informatie

schets 10 Bergrede: tweeërlei fundament (7:24-29)

schets 10 Bergrede: tweeërlei fundament (7:24-29) shets 10 Bergrede: tweeërlei fundment (7:24-29) A Kernpunten * An het einde vn de Bergrede vergelijkt Jezus de mens met de ouwer vn een huis. Het is een eeld voor wt wij vn ons leven mken en vioor de hele

Nadere informatie

Ondersteboven. Nieuwsbrief Schooljaar 2014-2015 Nummer 3. Moorveld, 11 december 2Ol4

Ondersteboven. Nieuwsbrief Schooljaar 2014-2015 Nummer 3. Moorveld, 11 december 2Ol4 Nieuwsbrief Schooljr 2014-2015 Nummer 3 bs sschool Ondersteboven Bsisschool Ondersteboven Hgendoornweg 2 6237 NP Moorueld-Geulle Tel:043-3641630 info@bs-ondersteboven. n I www. bs.ondersteboven. nl Moorveld,

Nadere informatie

Thema Wonen VMBO INTERSECTORAAL. Basis- en Kaderberoepsgerichte leerweg. Gemengde / theoretische leerweg Kaderberoepsgerichte leerweg

Thema Wonen VMBO INTERSECTORAAL. Basis- en Kaderberoepsgerichte leerweg. Gemengde / theoretische leerweg Kaderberoepsgerichte leerweg Technologie en Dienstverlening Commercie en Dienstverlening Technologie en Commercie Bsisberoepsgerichte leerweg Gemengde / theoretische leerweg Kderberoepsgerichte leerweg VMBO INTERSECTORAAL Jong zijn

Nadere informatie

Keuze van het lagertype

Keuze van het lagertype Keuze vn het lgertype Beschikbre ruimte... 35 Belstingen... 37 Grootte vn de belsting... 37 Richting vn de belsting... 37 Scheefstelling... 40 Precisie... 40 Toerentl... 42 Lgergeruis... 42 Stijfheid...

Nadere informatie

1.3 Wortels. x x 36 6 = x = 1.5 Breuken. teller teller noemer noemer. Delen: vermenigvuldig met het omgekeerde.

1.3 Wortels. x x 36 6 = x = 1.5 Breuken. teller teller noemer noemer. Delen: vermenigvuldig met het omgekeerde. Voorereidende opgven Stoomursus Tips: Mk de volgende opgven het liefst voorin in één vn de A4-shriften die je gt geruiken tijdens de ursus. Als een som niet lukt, werk hem dn uit tot wr je kunt en g verder

Nadere informatie

INHOUD. Er zijn duizenden manieren om je leven te leven! HOE LEEF JIJ HET JOUWE? SPELLEN. www.hasbro.nl www.hasbro.be

INHOUD. Er zijn duizenden manieren om je leven te leven! HOE LEEF JIJ HET JOUWE? SPELLEN. www.hasbro.nl www.hasbro.be 8+ -4 Spelers Er zijn duizenden mnieren om je leven te leven! HOE LEEF JIJ HET JOUWE? 0407043904 A 007 Hsbro. Alle rechten voorbehouden. edistribueerd in Nederlnd door Hsbro B.V., Postbus 300, 350 A Utrecht.

Nadere informatie

H. Detacheringen. Artikel 1. Inleiding

H. Detacheringen. Artikel 1. Inleiding H. Detcheringen Onder Dimnt groep Tlent&Werk wordt in deze lgemene verkoopvoorwrden verstn het onderdeel Tlent&Werk vn het rechtspersoonlijkheid bezittend lichm Dimnt groep ls bedoeld ls bedoeld in rtikel

Nadere informatie

edatenq is een toepassing die de ondernemingen de mogelijkheid biedt om hun statistische aangiften in te vullen en door te sturen via internet.

edatenq is een toepassing die de ondernemingen de mogelijkheid biedt om hun statistische aangiften in te vullen en door te sturen via internet. Inleiding edatenq is een toepssing die de ondernemingen de mogelijkheid iedt om hun sttistishe ngiften in te vullen en door te sturen vi internet. Het etreft een door de FOD Eonomie volledig eveiligde

Nadere informatie