abcdefg Nieuwsbrief juni 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "abcdefg Nieuwsbrief 13 30 juni 2015"

Transcriptie

1 bcdefg Nieuwsbrief juni 2015 lgemeen nieuws Vkntierooster Herfstvkntie: mndg tot en met vrijdg Kerstvkntie: mndg tot en met vrijdg Voorjrsvkntie: mndg tot en met vrijdg Goede Vrijdg + Tweede Psdg: vrijdg en mndg Meivkntie: woensdg tot en met mndg Zomervkntie: mndg tot ne met vrijdg Zie ook: Studiedgen schooljr Voor wie ze lvst wil inplnnen: - mndg 26 oktober - vrijdg 19 februri - donderdg 28 pril - vrijdg 29 pril - woensdg 15 juni Op deze dgen is de school gesloten en zijn lle kinderen vrij. Zomerweer? Smeren mr! En extr wter drinken! Het is wrm en zonnig! Heerlijk mr tegelijk ook extr opletten dt kinderen de schduw opzoeken en genoeg drinken. Wilt u op deze zonnige dgen uw kind lvst s ochtends thuis insmeren met nti-zonnebrndcrème? Zeker ls uw kind snel verbrndt. Uw zoon of dochter is dn voldoende beschermd bij het buitenspelen. Een zonnebril of petje kn ook heel prettig zijn. Geef ook n dt ze de beker die ze mee nr school nemen nog een keer extr kunnen vullen met wter, zodt ze genoeg drinken met dit wrme weer. De picknick 9 juli Donderdg 9 juli 2015 is er weer de jrlijkse picknick. We houden grg deze trditie, om het jr met elkr f te sluiten, in stnd. lle ouders en kinderen vn het Rm en de Mri Duystln treffen elkr hier om smen te genieten vn llerlei lekkers tijdens de grootste picknick vn heel Nederlnd! De picknick strt om uur. Neem een picknickkleed, bord en bestek en iets lekkers mee. We zetten dn lle spullen op lnge tfels en genieten dn met elkr vn de heerlijke hpjes! De route beschrijving: Vnf de knt vn de std gt u over de Tweemolentjeskde, wr u n ongeveer 900 meter rechts richting De Grote Pls gt. U komt dn op het (fiets)pd Overtoom. Hier moet u het tweede grsveld hebben en dn lleen nog een mooi plekje uitzoeken voor uw kleedje!

2 Mocht de picknick niet doorgn i.v.m. slecht weer, dn mken we dit bekend op de dg vn de picknick (rond uur). Dit doen we op de website vn de school Tot ziens op 9 juli! Nieuws uit de MR Op 9 juni 2015 is de MR weer smengekomen. De volgende onderwerpen zijn n de orde gekomen: de huisbezoeken, de stnd vn zken vn de nieuwe CO, het schoolpln, het voorlopig formtiepln, de Cito-entreetoetsen en de VO dviezen en de MR-verkiezingen. De drop volgende vergdering ws op 23 juni Dr zijn de volgende punten besproken: het formtiepln, het schoolpln, de jrrekening, de gesprekkencyclus, de jrklender, de jrevlutie en jrpln, Cito-entreetoetsen en de voorlopige dviezen vn groep 7 en tenslotte de MR-verkiezingen betreft het Rm. De volgende MR-vergdering is geplnd op 14 september in het nieuwe schooljr. We ttenderen u erop dt lle MR vergderingen openbr zijn en worden ngegeven op de schoolklender. MR-verkiezingen Op de loctie MD zullen dit jr geen verkiezingen voor de MR pltsvinden omdt er mr één kndidt ws. We zijn ls MR erg blij met het toetreden vn Joost Dorremn en wchten in spnning de uitslg vn de verkiezing op het Rm f wr twee goede kndidten het tegen elkr opnemen. Joost stelt zich lvst voor: Mijn nm is Joost Dorremn. Ik ben vder vn Fynn (MBD) en Elody (OBD). l vnf dt Fynn op school kwm heb ik me betrokken gevoeld bij de school, door lid te worden vn de ouderrd. Hier ben ik een ntl jr voorzitter geweest. Op deze wijze heb ik de school op een ndere wijze leren kennen. Door lid te worden vn de MR zet ik mijn betrokkenheid voort. Ik wil grg binnen de MR de ouders op een positief kritische wijze vertegenwoordigen. Stichting Vrienden De Stichting Vrienden Jn Vermeer probeert nst de vrijwillige ouderbijdrge, het onderwijs n uw kind op de Jn Vermeerschool met behulp vn extr finnciële ondersteuning te verrijken. De loctiedirecteuren drgen smen met het tem ctiviteiten

3 en zken n die extr finnciële steun nodig hebben en zonder deze steun niet door kunnen gn. De fgelopen jren heeft de stichting een finnciële bijdrge geleverd n de dnsdg, de uitjes, muzieklessen en het jrboek. Ook n de nieuwe ctiviteit swim2ply heeft de stichting een bijdrge geleverd. Drnst hebben we ook verzoeken gekregen voor kerstverlichting (MD), microfoon en spekers (Rm), een bemer, rolgordijnen, Ipds, bijdrge 10 jr MD-feest. Dr u goed gehoor heeft gegeven n de oproep begin dit jr vn de directie om een bijdrge (u heeft gezmenlijk bijn ,00 gestort), hebben wij dit jr nog meer wensen vn beide locties kunnen inwilligen. U ziet, met uw hulp is er veel te reliseren voor de school en dus uw kinderen! Nst het feit dt wij kijken wrn uw gelden het beste besteed kunnen worden, verdelen wij dit ook in een ntl them s en onderzoeken of ook subsidie is te verkrijgen. Op beide locties hebben we veel kunnen reliseren dit jr en er blijft ltijd te wensen over. Wilt u ook een bijdrge overmken, dit kn op rekeningnummer NL14INGB ten nme vn Stichting Jn Vermeerschool te Delft. lle bijdrgen, groot en klein zijn vn hrte welkom. Met ingng vn het nieuwe schooljr bestt het bestuur vn de Stichting uit de volgende personen: Simone Peters Tnny ugustinus Koen vn Krnenburg Mrieke Oomen Binc Wijnolts loctiedirecteur MD nneloes vn de Grff loctiedirecteur Rm Mndg 31 ugustus is weer de eerstvolgende vergdering, loctie MD. U bent vn hrte welkom! Grg even nmelden vi vrienden@jn-vermeer.nl, zodt wij weten hoeveel extr stoelen wij kunnen klrzetten. En nders zien we u grg bij de OR-MR jrvergdering Jn Vermeer op woensdg 9 september! Stichting Vrienden Jn Vermeer Delftsbluw Breng je fgeschreven Delfts bluwe thee- of koffiekopje voor een 2e leven nr De Ppver in Delft! ls kersverse proeftuin voor duurzme lifestyle zijn we op zoek nr nieuw servies en hergebruik is ntuurlijk heel duurzm. Dus heb je zo n kopje stn dt heel lleen ongebruikt in de kst, schuur of op zolder stt, breng hem de 1e week vn juli nr De Ppver, Korftln 6 in Delft. Je krijgt er een leuk presentje voor terug.

4 Loctie Mri Duystln Lisette Lisette vn Boheemen heeft besloten om n de zomervkntie niet meer bij ons op school te werken. Lisette heeft dit schooljr vnf pril in middenbouw E gewerkt. Zij heeft het gevoel dt een ndere school beter bij hr zl pssen. Wij vinden het heel jmmer, mr respecteren hr keuze. Wij zijn dus nu op zoek nr een leerkrcht die 2 dgen nst nnemrie in middenbouw E kn komen werken. Wij hebben vorige week de vcture binnen ons bestuur uitgezet. Dit heeft hels geen geschikte kndidt opgeleverd. We hebben de vcture nu ook open gesteld voor leerkrchten die nog niet bij Librijn werkzm zijn. Zij kunnen tot 30 juni regeren op de vcture. Wij hopen snel n deze dtum een geschikte kndidt te vinden. Personele invulling schooljr Er zijn voor volgend schooljr weinig wisselingen vn de leerkrchten. We zijn lleen nog op zoek nr een leerkrcht die voor 2 dgen per week nst nnemrie wil komen werken. OBD OBE OBF MBD MBE Ineke Veldkmp Eveline Kievith Susnne vn den Dungen Dn Thepss nnemrie vd rend, voor 2 dgen nog een vcture BBD BBE Krist Kettner en Binc Wolf nnette Hrteveld-Roosenburg en Krist Kettner Wterspeeltuin onderbouw D, E en F donderdg 2 juli Op donderdg 2 juli gt de onderbouw nr de wterspeeltuin bij de Delftse Hout. (dres: Korftln 3). Dr lopen we, met hulpouders, nr toe. Gt u ook mee? U kunt intekenen op de intekenlijsten bij de klssendeur; zonder hulpouders kunnen we niet gn! Het is de bedoeling dt u uw kind deze dg vóór uur ophlt bij de wterspeeltuin! Dit mg vnf uur, zodt u zo nodig op tijd op school kunt zijn voor het fhlen vn uw ndere kind(eren). We verwchten dt u uw kind even fmeldt bij de juf ls u hem/hr ophlt. Gt uw kind nr de NSO, geef het dn bijtijds n hen door dt uw kind in de wterspeeltuin opgehld moet worden. Uw kind moet deze dg het volgende meenemen: - Het gewone tussendoortje, de lunch en iets extr s te drinken. - Zwemkleding, hnddoek en eventueel wterschoentjes. - Zonnebrndmiddel, zeker ls uw kind llergisch is voor de reguliere zonnebrndmiddelen. We hopen op een strlende dg! Woensdg 8 juli: Rondvrt door Delft onderbouw D, E en F. Op woensdg 8 juli vn tot uur mken OBD, OBE en OBF een rondvrt door Delft. We lopen dr nr toe. We hopen op zonnig weer, wnt dn ziet Delft er heleml prchtig uit! Wilt u ook mee? Vrg dn n bij de leerkrcht vn uw kind of er l voldoende begeleiding is. Zijn er l voldoende ouders, dn kunt u ons nog wel komen uitzwien vnf de kde; we vren om uur weg vnf de Koornmrkt, nr.113. Dnsdg donderdg 9 juli Dnsend het schooljr uit! Zo willen wij het schooljr fsluiten. lle kinderen krijgen op donderdg 9 juli een dnsles. Om het extr feestelijk te mken vrgen wij de kinderen om die dg in de volgende kleur kleding op school te komen:

5 OBD: geel MBD: bluw BBD: wit OBE: roze/wit MBE: ornje BBE: rood OBF: groen Om uur zijn lle ouders en belngstellenden uitgenodigd om in de gymzl te komen kijken nr het resultt vn deze lessen. Bij mooi weer dnsen we op het plein! MBD en MBE nr de Wterspeeltuin Vrijdg 10 juli willen wij grg met de middenbouw een bezoekje brengen n de wterpeeltuin. s Ochtends komen de kinderen gewoon nr school. ls lle kinderen er zijn, zullen wij rond 9.45 vertrekken richting wterspeeltuin. De kinderen mogen om opgehld worden bij de wterspeeltuin. Met de kinderen die niet opgehld zijn, zullen wij om terug nr school lopen, zodt wij rond weer op school zijn. Wt moeten de kinderen mee nemen: - bdpk/ zwembroek/ bikini - hnddoek - zonnebrndcrème - rugts met tussendoortje/ lunch/ voldoende drinken Wij gn lleen nr de wterspeeltuin ls het mooi weer is en ls het wter bluwlgvrij is. Mocht u nog vrgen hebben dn horen wij ze grg! HERHLING: Luizenouders gezocht voor het komend schooljr!! Voor het komende schooljr 2015/2016 is onze school nog steeds op zoek nr enkele ouders/verzorgers die eenml per mnd, en n iedere schoolvkntie, kinderen willen controleren op hoofdluis. Het streven is om per groep twee luizenouders te hebben. Voor nmelding én vrgen kunt u terecht bij de leerkrcht vn uw kind, mr ook bij de Loctiedirecteur Binc Wijnolts of bij de coördintor Mrc Rooijmns, vder vn Luuk (BBE). Telefoon , mildres mrcrooijmns@hotmil.com. Ons luizenbeleid kunt u vinden op de website vn de Openbre Montessorischool Jn Vermeer: Meldt u zich.u.b. n, zodt de luizencontroles goed en regelmtig uitgevoerd kunnen blijven worden!! Wij horen grg vn u. Nieuws vn de ouderrd l bijn is het zover... We kunnen vkntie gn vieren met de kinderen! Smen met lle hulpouders op's en om's heeft de OR wederom een enerverend jr gedrid. U vrgt zich misschien f, wt doet de ouderrd, een korte impressie ;-) De mooie schoolbibliotheek wordt bemnd, ngevuld en is heleml opgepimpt met schilderijen en foto's vn het lerrentem, kom gerust eens kijken. De schoolpleinen worden ngeveegd en onderhouden. N de zomer strten we weer met een pleinmiddg voor de onderbouw, wrin de ouders de vkntie verhlen kunnen delen, vorig jr hebben we genoten vn de zoete druiven. Tijdens de projectfsluiting slooft iedereen zich uit in de keuken, het ouder cfé wordt dus ltijd zeer druk bezocht. Dit jr ws er de eerste kledingbeurs, wegens succes wordt deze vervolgd in de herfst. Een fietsenkeuring, de schooltuinen, de luizencontroles, de vond 4- dgse, het jrboek, het schoolfeest Jn Vermeer, het 10- jrig Lustrumfeest, er is genoeg te doen voor ouder en kind. Lt vn je horen ls je mee wilt denken en doen, voel je welkom! Hrtelijke groetjes en tot n de zomervkntie, de OR.

6 Nieuws uit de bibliotheek: boeken voor het goede doel Vooruitlopend op de zomerinventristie vn de schoolbibliotheek hebben wij recent ons boekenbestnd opgeschoond: dubbele titels, boeken die weinig werden uitgeleend en pperbcks moeten plts mken voor de nieuwe boeken die wij het fgelopen jr hebben ngeschft en gekregen (wrvoor nogmls hrtelijk dnk). Recent werden wij gewezen op een ctie vn de Brun boekhndel, genmd "Vergeten boeken voor vergeten kinderen". Dit is een lndelijke ctie wrbij Brun de stichting "Het vergeten kind" steunt. Deze stichting is 8 jr geleden opgericht ter ngedchtenis vn de ctrice/ zngeres / kinderboekenschrijfster Guusje Nederhorst (o.. bekend vn GTST en Woezel en Pip). Doel vn de stichting is kort gezegd te proberen de leef- en speelomgeving vn kinderen in opvngcentr te verbeteren. Er verblijven op dit moment in Nederlnd ongeveer kinderen in opvnglocties, omdt zij om één of ndere reden niet thuis kunnen wonen. Voorbeelden zijn gezinsvervngende tehuizen, sielzoekerscentr en in de vrouwenopvng. Opzet vn de genoemde ctie is om zoveel mogelijk tweedehnds boeken in te zmelen voor de kinderen in deze opvngcentr. Vk ontbreekt het dr n voldoende boeken en speelgoed. Wij hebben in overleg met de schooldirectie besloten om het overschot vn onze bibliotheek te schenken n dit goede doel. Wij hebben ook de boeken die wij vn ouders en leerlingen hebben gekregen die níet in ons bibliotheekbestnd psten bij deze gift gevoegd. Dt wren vk dubbele titels, en series gloednieuwe boeken uit supermrktsprcties. Wij zijn trots en tevreden dt wij l met l 8 dozen boeken hebben kunnen doneren voor deze ctie, gesorteerd op leesniveu vn vi-strt tot en met C (dus vn beginnende lezers tot circ 13 jr). Dt is gewoon een complete kleine bibliotheek! Verheugd zijn wij dt wij ls school zo een steentje hebben kunnen bijdrgen n het belngrijkste doel vn de ctie: dt óók kinderen in opvngcentr met veel plezier kunnen (leren) lezen, net ls de leerlingen op onze school. Met vriendelijke groet, Het tem vn de schoolbibliotheek MD PS1: PS2: PS3: website hetvergetenkind.nl Er zl dit schooljr géén boekenbeurs meer op het plein pltsvinden. De ctie is inmiddels fgelopen, dus zelf boeken inleveren bij de Brun is niet meer mogelijk. chterwnd Een redelijke tijd geleden hebben wij een oproep gedn voor lijsten die wij nodig hdden om de chterwnd vn ons bibliotheeklokl te pimpen. Nu is het eindelijk zo ver: de wnd is f! llerlei posters en collges vn fbeeldingen uit kinderboeken sieren de knlgele chterwnd. Ook stn lle leerkrchten en ondersteunend personeel op de foto met hun lievelingsboek, ter inspirtie. Driss, Guus, Ingmr, Rit, Srá en Ver: bednkt voor jullie bijdrge! Wie komt helpen? De ltste twee schoolweken zl de bibliotheek gesloten zijn in verbnd met de jrlijkse inventristie. Mkt u zich geen zorgen: er komen extr leesboeken vn DOK, zodt lle kinderen nog heerlijk tot en met de ltste dg kunnen lezen. Wij zouden heel goed hulp kunnen gebruiken met het schoonmken vn de bieb en het lokl. Vele hnden mken licht werk kunt u een uurtje komen helpen? Grg melden bij Bbette (moeder vn Guus, MBD) of Jenneke (moeder vn Smir BBE en Jmil MBD) of gewoon even komen nwien in de bieb.

7 Speeltoestel Het speeltoestel op het bovenbouwplein wordt verwijderd. Het is oud en onveilig. Wij hopen n de vkntie een bnkje terug te pltsen. De kinderen vn de bovenbouw hebben hiervoor gerend tijdens de sponsorloop. Kledingbeurs Mri Duystln Op woensdg 20 mei jongstleden hebben we voor de eerste keer een kledingbeurs op de Mri Duystln georgniseerd. Fijn dt er zoveel kleding is gebrcht voor deze beurs. Door het prchtige weer hebben we de beurs mooi op het schoolplein kunnen houden. We hebben 61 euro opgehld, wt fijn besteed kon worden n het lustrumfeest. We hebben de smk te pkken en gn volgend schooljr tweeml (!) de beurs orgniseren, eenml in het njr en wederom eenml in het voorjr. Dit zl gekoppeld worden n het Bgs2school project, zodt de niet verkochte kleren op de beurs dr weer nr toe gn, wt toch ook nog eens 108 euro heeft opgeleverd. Houd drom ook volgend schooljr de nieuwsbrief goed in de gten. We hopen op nog meer kleding zodt we llen met "nieuwe" kleren, jssen, schoenen het seizoen in kunnen!

8 Loctie Rm Inleveren schoolsportkleding Jn Vermeer Ieder jr worden er een ntl schoolsporttoernooien georgniseerd, wr onze leerlingen n meedoen. Tijdens deze toernooien drgen de leerlingen lleml een tenue, welke ze mogen lenen vn school. Op dit moment zijn nog niet lle tenues terug! Een verzoek dus n lle leerlingen die nog een tenue thuis hebben liggen, deze uiterlijk mndg 6 juli in te leveren bij Richrd of de leerkrcht. Volgend schooljr Er zijn een pr vernderingen ten opzichte vn het huidige schooljr. We zijn heel blij dt Chrley hr vste nstelling heeft gekregen! Dinne en Lotty nemen fscheid (zie verder op in de nieuwsbrief) en we verwelkomen Luren weer terug op onze school. ob obb obc m Willemien Mick Joyce di Willemien Mick Joyce woe Willemien Mick Helene do Joyce Luren Helene vr Willemien 2/3/Joyce 1/3 Luren Helene mb mbb mbc m Mrieke Esmerld Jsper di Wendy Chrley Jsper woe Mrieke Chrley Jsper /LIO do Mrieke Chrley Jsper/LIO vr Mrieke Chrley Jsper/LIO bb bbb bbc m Jnet Esther Jnnie di Esmerld Lrs Jnnie woe Jnet Lrs Sski do Jnet Esther Jnnie vr Jnet Esther Jnnie nneloes 4 dgen loctiedirecteur Mrisk 2 dgen IB groep 1 t/m 8 Esmerld 1 dg leesbegeleiding en toetsen

9 Dinne neemt fscheid vn ons Beste kinderen en ouders, Nu ik l geruime tijd ziek ben is het me duidelijk geworden dt de vele energie die ik jrenlng met veel enthousisme heb kunnen inzetten voor het onderwijs niet meer terug zl keren: De koek is op. Dit betekent dt ik niet meer op de Jn Vermeerschool zl komen werken. N mijn herstel zl ik op zoek gn nr nder werk. Ik kn gelukkig terugkijken op een hele leuke en gezellige tijd bij de Jn Vermeerschool met heel veel fijne, lieve kinderen, ouders en colleg s. Met nme lle kinderen die bij mij in obb hebben gezeten hebben een specil plekje in mijn hrt! Vi deze weg wil ik voorl de kinderen en ook de ouders bednken voor de mooie ervringen die ik op deze school heb mogen opdoen. Ik drg heel veel mooie herinneringen met me mee!! Mochten we elkr ontmoeten in Delft en het komt zo uit, dn mk ik grg een prtje! Nogmls dnk en lle goeds voor jullie!!! Hrtelijke groeten, Dinne Lotty neemt fscheid vn ons: Wie zegt.. N 20 jr lesgeven, wrvn 7 jr op de Jn Vermeer, neem ik fscheid. Wrom? Ik werk toch in een prchtig gebouw met fntstische kinderen en leuke colleg s? Dus, wrom? Vnf 2008 kreeg ik op de Jn Vermeer, nst het werken ls groepsleerkrcht, de gelegenheid om te werken ls begeleidster vn kinderen met leesproblemen. ls leesbegeleidster vn tientllen leerlingen heb ik verschillende dingen ervren. Klssieke extr leesoefeningen en nwijzingen werken geregeld, mr bij flink wt kinderen helpen ze niet of nuwelijks. Deze kinderen rken gefrustreerd omdt het lezen, terwijl ze zo hun best doen, tóch niet lukt. Ze voelen zich onzeker, dom, verdrietig en willen het eigenlijk niet meer doen. Ook fysieke klchten kunnen ontstn. Met reguliere leesbegeleiding kon ik deze kinderen niet goed helpen; dr ws een specilist voor nodig, een dyslexie-onderzoek en dyslexiebehndelingen. Ik kon me dr niet bij neerleggen en wilde zelf meer voor deze kinderen (en hun ouders) betekenen. En wie zegt, moet ook B zeggen. Tijdens het volgen vn een opleiding tot kindercoch kwm ik in nrking met een methode die dyslexie nders bekijkt. Een methode om ruimtelijk ingestelde hersenen beter te lten omgn met tekst. Dt sprk mij n en ik besloot de opleiding te volgen. Tijdens de opleiding heb ik op school ervring kunnen opdoen met een ntl kinderen en hun ouders, wt heel leuk en leerzm ws. Nu de eerste cliënten inmiddels hun weg gevonden hebben nr mijn prktijk, blijkt de week te kort voor de combintie gezin, prktijk én leesbegeleiding op school. En nu ik B gezegd heb, wil ik niet meer terug. Ik wil iedereen bednken voor de fijne en leerzme tijd die ik hd ls groepsleerkrcht en leesbegeleidster op de Jn Vermeer. Tot ziens op het schoolplein of wellicht in mijn prktijk! Lotty Hlsem-Nijdeken Kindercoch Dvis-Fcilittor Verkeersexmen groep 7 Met trots kunnen wij u melden dt lle leerlingen vn groep 7 dit jr hun theoretisch verkeersexmen hebben gehld en op een enkele zieke leerling n, hebben ze ook lleml hun prktijkexmen gehld. Gefeliciteerd groep 7. Dit ws ntuurlijk niet mogelijk geweest ls er geen hulpouders wren geweest. Heel hrtelijk bednkt voor jullie hulp, ook nmens de leerlingen! Bednkt ouders sportdg We hdden dit jr een recordntl hulpouders op de sportdg. Dit ws ontzettend prettig. Tijdens de sportdg heeft Richrd jullie hier vi de intercom l voor bednkt, mr wij wilden dt op deze mnier nogmls doen. Dus ouders, bednkt!

10 Musicl nstnde vrijdg is het zover. Om uur in de ul vn het Grotius colleg n de Juniusstrt wordt de fscheidsmusicl vn groep 8 opgevoerd. De deur gt om uur open. Krtjes kunnen nog steeds worden gekocht bij Jnnie in bovenbouw C. Iedereen die dt wilde, heeft inmiddels twee extr krtjes kunnen kopen. Er zijn er nog genoeg over, dus mocht u behoefte hebben n meer krtjes, dn kunt u zich melden bij Jnnie. De leerlingen worden die vond om uur verwcht. Bovenbouw nr de Delftse Hout Dinsdg 7 juli gn wij, ls het weer het toelt, met de bovenbouw nr de Delftse Hout. Die dg moeten de kinderen dus op de fiets nr school komen. Denkt u er n dt uw kind de volgende zken in zijn/ hr ts stopt: -zwemkleding -zonnebrnd -hnddoek -genoeg eten en drinken -eventueel een boek, buiten speelgoed (GEEN ELEKTRONIC) Wij verwchten de leerlingen gewoon om uur op school. De leerlingen zullen om uur ook weer vnuit school nr huis vertrekken. Dnsdg Op woensdg 8 juli hebben we dnsdg. We beginnen die dg ls lle ouders weg zijn rond uur met een wrming-up op het plein. lle klssen hebben gedurende de dg een les en een oefenmoment. Om uur kunnen lle ouders komen genieten vn een dnsvoorstelling. Hieronder kunt u vinden welke kleur de verschillende klssen hebben gekregen. Zou u willen proberen om uw kind die dg in de juiste kleur nr school te sturen. Dt geeft een extr mooi effect tijdens de voorstelling. Onderbouw Middenbouw Bovenbouw rood Onderbouw B Middenbouw B Bovenbouw B wit Onderbouw C Middenbouw C Bovenbouw C bluw Middenbouw nr wterspeeltuin en kinderboerderij Beste ouders vn MB, MBB en MBC, Donderdg 9 juli willen wij grg met de middenbouw een bezoekje brengen n de wterspeeltuin en de kinderboerderij. s Ochtends komen de kinderen gewoon nr school. ls lle kinderen er zijn, zullen wij rond uur vertrekken richting wterspeeltuin. De kinderen mogen om uur opgehld worden bij de wterspeeltuin. Met de kinderen die niet opgehld zijn, zullen wij om uur terug nr school lopen, zodt wij rond uur weer op school zijn. Wt moeten de kinderen mee nemen: - bdpk/ zwembroek/ bikini - hnddoek - zonnebrndcrème - rugts met tussendoortje/ lunch/ voldoende drinken Wij gn lleen met mooi weer nr de wterspeeltuin. Mocht het regenen dn blijven we gewoon op school. Werkweek (Let op, dit bericht is ook voor de ouders vn de huidige groep 5 leerlingen!) De werkweek komt ern. Vn 22 t/m 25 september 2015 gt de bovenbouw op werkweek. Dit jr gn wij nr kmphuis hoy in Oosterhout. Het them is wter. Dit lles moet op tijd geregeld en betld worden, drom willen wij grg lle ouders vn de huidige groepen 5, 6 en 7 vrgen om het bedrg vn 80,- per leerling voor 8 juli 2015 over te mken nr rekeningnummer NL11 RBO op nm vn de Stichting Librijn inzke Jn Vermeer t..v. werkweek met drbij de vermelding vn de nm vn uw kind. Verdere informtie over de werkweek krijgt u begin volgend schooljr.

abcdefg Nieuwsbrief 1 9 september 2014

abcdefg Nieuwsbrief 1 9 september 2014 bcdefg Nieuwsbrief 1 9 september 2014 Algemeen nieuws Het nieuwe schooljr is begonnen! Het nieuwe schooljr is fgelopen week vn strt gegn. We hopen dt iedereen een leuke vkntie heeft gehd en lekker is uitgerust.

Nadere informatie

abcdefg Nieuwsbrief 5 27 november 2012

abcdefg Nieuwsbrief 5 27 november 2012 bcdefg Nieuwsbrief 5 27 november 2012 lgemeen nieuws Sloffen! Beste ouders, Het is bij ons op school verplicht om de schoenen in de gng uit te doen, mr het is niet de bedoeling dt de kinderen drn op sokken

Nadere informatie

abcdefg Nieuwsbrief 1 11 september 2013

abcdefg Nieuwsbrief 1 11 september 2013 bcdefg Nieuwsbrief 1 11 september 2013 lgemeen nieuws Het nieuwe schooljr is begonnen! Het nieuwe schooljr is fgelopen week vn strt gegn. We hopen dt iedereen een leuke vkntie heeft gehd en lekker is uitgerust.

Nadere informatie

abcdefg Nieuwsbrief 1 1 september 2015

abcdefg Nieuwsbrief 1 1 september 2015 bcdefg Nieuwsbrief 1 1 september 2015 lgemeen nieuws Het nieuwe schooljr is begonnen! Het nieuwe schooljr is fgelopen week vn strt gegn. We hopen dt iedereen een leuke vkntie heeft gehd en lekker is uitgerust.

Nadere informatie

abcdefg Nieuwsbrief 4 6 november 2012

abcdefg Nieuwsbrief 4 6 november 2012 bcdefg Nieuwsbrief 4 6 november 2012 lgemeen nieuws Een leuk boek voor Los De boekenctie voor Los ws een groot succes! Niet lleen omdt er zoveel blije mensen met een stpel boeken onder hun rm nr huis konden

Nadere informatie

Een feestmaal. Naam: -Ken jij nog een ander speciaal feest? Typ of schrijf het hier. a

Een feestmaal. Naam: -Ken jij nog een ander speciaal feest? Typ of schrijf het hier. a Werkbld Een feestml Nm: Ieder lnd en iedere cultuur kent specile dgen. Dn gn fmilies bij elkr op bezoek. Op die specile dgen is er meestl extr ndcht voor het eten. Hier zie je wt voorbeelden vn feesten

Nadere informatie

Een CVA (beroerte) kan uw leven drastisch veranderen! 2009 Een uitgave van de Nederlandse CVA-vereniging

Een CVA (beroerte) kan uw leven drastisch veranderen! 2009 Een uitgave van de Nederlandse CVA-vereniging N een CVA (beroerte)... hoe verder?. Een CVA (beroerte) kn uw leven drstisch vernderen! 2009 Een uitgve vn de Nederlndse CVA-vereniging Wt is een CVA? In Nederlnd leven meer dn een hlf miljoen mensen met

Nadere informatie

DOEL: Weten wat de gevolgen en risico s kunnen zijn van het plaatsen van (persoonlijke) informatie op internet.

DOEL: Weten wat de gevolgen en risico s kunnen zijn van het plaatsen van (persoonlijke) informatie op internet. kennismking met i-respect.nl INTRODUCTIE GEMAAKT DOOR: Annèt Lmmers ONDERWERP: Een eerste kennismking met i-respect.nl en het onderwerp publiceren. DOEL: Weten wt de gevolgen en risico s kunnen zijn vn

Nadere informatie

O pe n ba r e Ba s is s chool de E ra smus. Oud er Jaarp la n n e r 2 015-2016. H aal t h e t be st e u it ie d e r kind!

O pe n ba r e Ba s is s chool de E ra smus. Oud er Jaarp la n n e r 2 015-2016. H aal t h e t be st e u it ie d e r kind! O pe n b r e B s is s chool de E r smus Oud er Jrp l n n e r 2 05-206 H l t h e t be st e u it ie d e r kind! @OBSdeErsmus volg ons op twitter fcebook.com/obsdeersmus E r s m u s l n 3 2 0 3 7 LA H rle

Nadere informatie

abcdefg Nieuwsbrief 2 1 oktober 2013

abcdefg Nieuwsbrief 2 1 oktober 2013 bcdefg Nieuwsbrief 2 1 oktober 2013 Algemeen nieuws A Studiedg dinsdg 8 oktober Dinsdg 8 oktober is er een studiedg voor de leerkrchten. De kinderen zijn dn vrij. De school is gesloten. De Lnge Keizer

Nadere informatie

Erasmus MC Junior Med School

Erasmus MC Junior Med School Ersmus MC Desiderius School vn begrijpen nr beslissen Ersmus MC Junior Med School 2012-2013 De rts-onderzoekers vn morgen Het progrmm Dit progrmm loopt prllel n VWO-5 en -6 en bestt uit vier onderdelen:

Nadere informatie

Op zoek naar talent en ambitie!

Op zoek naar talent en ambitie! Ersmus MC Desiderius School vn begrijpen nr beslissen Op zoek nr tlent en mbitie! Geneeskunde studeren in Rotterdm Decentrle selectie 2011-2012 Wt hebben we jou te bieden? Sterke knten vn het onderwijsprogrmm

Nadere informatie

Kennismaken. Wie zitten er bij jou in de klas? 4. Welke afspraken maak jij met je klas? 8

Kennismaken. Wie zitten er bij jou in de klas? 4. Welke afspraken maak jij met je klas? 8 Kennismken 1 2 + + Wie zitten er bij jou in de kls? 4 Welke fsprken mk jij met je kls? 8 Plusopdrcht 11 Thuisopdrcht 12 Meesterproef bij dit hoofdstuk 74 Help je klsgenoot met kennismken! Een nieuw schooljr,

Nadere informatie

INFORMATIE. hart. verwennend WEEKEND EEN LANG WEEKEND OP EEN TOPLOCATIE VOOR BALANS EN VITALITEIT

INFORMATIE. hart. verwennend WEEKEND EEN LANG WEEKEND OP EEN TOPLOCATIE VOOR BALANS EN VITALITEIT INFORMATIE hrt WEEKEND EEN LANG WEEKEND OP EEN TOPLOCATIE VOOR BALANS EN VITALITEIT COLOFON INHOUD INITIATIEFNEEMSTER Jessy Jnsen www.jessyjnsen.nl Hvelte Inleiding 05 HrtVerwennend voor Jou & Visie 07

Nadere informatie

Zondag 24 december 2017

Zondag 24 december 2017 Zondg 24 december 2017 Prediking: Ds. John Selier. John zl zondg spreken, en de woordverkondiging zl gn over de enorme hemelse ctiviteit rondom de geboorte vn de Here Jezus. Veell het werk vn engelen mr

Nadere informatie

bezorgerboekje informatie voor

bezorgerboekje informatie voor bezorgerboekje informtie voor Inhoud 2 3 4 6 10 12 13 14 15 Welkom Onmisbre schkel / De Persgroep Distributie Wetten en regels Inschrijven / Bezorgovereenkomst /Arbeidstijdenwet / Arbeidsomstndighedenwet

Nadere informatie

Hoofdstuk 0: algebraïsche formules

Hoofdstuk 0: algebraïsche formules Hoofdstuk 0: lgebrïsche formules Dit hoofdstuk hoort bij het eerste college infinitesimlrekening op 3 september 2009. Alle gegevens over de cursus zijn te vinden op http://www.mth.uu.nl/people/hogend/inf.html

Nadere informatie

Praktische opdracht Optimaliseren van verpakkingen Inleidende opgaven

Praktische opdracht Optimaliseren van verpakkingen Inleidende opgaven Prktische opdrcht Optimliseren vn verpkkingen Inleidende opgven V, WB Opgve 1 2 Gegeven is de functie f ( x) = 9 x. Op de grfiek vn f ligt een punt P ( p; f ( p)) met 3 < p < 0. De projectie vn P op de

Nadere informatie

9,1. KindereN. GeVen een CijFER. Schilderen5. sarah zegt. Volwassenenpagina6-7

9,1. KindereN. GeVen een CijFER. Schilderen5. sarah zegt. Volwassenenpagina6-7 Eenmlige uitgve vn jnuri 2009 DE kinderstem srh zegt KindereN GeVen een CijFER De uitkomst is ls volgt: Het gemiddelde cijfer wt Jouw mening telt! Fier Fryslân helpt vrouwen en kinderen die te mken hebben

Nadere informatie

Mytylschool De Trappenberg Peter van Sparrentak

Mytylschool De Trappenberg Peter van Sparrentak Mytylshool De Trppenberg Peter vn Sprrentk www.m3v.nl Nieuwbouwonept en revlidtieentrum geriht op de toekomst Mytylshool De Trppenberg en het ngrenzende revlidtieentrum in Huizen willen in de toekomst

Nadere informatie

Hoe plan je een grote taak?

Hoe plan je een grote taak? 3 PLANNEN Hoe pln je een grote tk? Wt heb je n deze les? In deze les leer je hoe je grote tken in stukken opdeelt en over meerdere dgen inplnt. Hndig ls je bijvoorbeeld voor een toets moet leren, wnt zo

Nadere informatie

fonts: achtergrond PostScript Fonts op computers?

fonts: achtergrond PostScript Fonts op computers? fonts: chtergrond PostScript Fonts op computers? Tco Hoekwter tco.hoekwter@wkp.nl bstrct Dit rtikel geeft een korte inleiding in de interne werking vn PostScript computerfonts en hun coderingen. Dit rtikel

Nadere informatie

Voorwoord. Moesten er nog vragen zijn, de leiding staat altijd klaar om u te helpen. Onze contactgegevens vinden jullie achteraan deze maandschors.

Voorwoord. Moesten er nog vragen zijn, de leiding staat altijd klaar om u te helpen. Onze contactgegevens vinden jullie achteraan deze maandschors. Voorwoord Beste ouders, leden en sympthisnten Dit is jmmer genoeg lweer de ltste mndschors vn het jr. Moest het je beter doen voelen, we hebben er wel drie mnden in gepropt in de plts vn twee. Wnneer de

Nadere informatie

De supermarkt. a Welk karretje heeft de duurste boodschappen? Leg uit waarom je dat denkt. b Hoeveel klanten nog tot de 1000ste klant? Reken uit.

De supermarkt. a Welk karretje heeft de duurste boodschappen? Leg uit waarom je dat denkt. b Hoeveel klanten nog tot de 1000ste klant? Reken uit. lesboek groep 8 1 De supermrkt nt 0ste kl De 0 inuut grtis! mg 1 mhppen doen boods en: bloem bij bloemen extr! grtis 3 193 86 0 klnten 1 Welk krretje heeft de duurste boodshppen? Leg uit wrom je dt denkt.

Nadere informatie

INLEIDING. Gezond eten Gezond drinken Genoeg slapen Goed bewegen

INLEIDING. Gezond eten Gezond drinken Genoeg slapen Goed bewegen b o r p! f G t i F s i t r G t l p r u e l k r ee INLEIDING Structuur, inzicht en plezier bij gezond leven Dr geloven wij in bij FitGf! Drom hebben we een klender met stickers ontworpen! Voor kinderen,

Nadere informatie

Z- ß- ßr!2f int tçotg

Z- ß- ßr!2f int tçotg Z- ß- ßr!2f int tçotg A n s I u iti n g sco nve n nt "De Bouw Werkt ln Noordoost Brbnt" Er is een convennt gesloten De Bouw Werkt in Noordoost Brbnt. Eén vn de doelstellingen vn het convennt is het uitbreiden

Nadere informatie

Ondersteboven. Nieuwsbrief Schooljaar 2014-2015 Nummer 3. Moorveld, 11 december 2Ol4

Ondersteboven. Nieuwsbrief Schooljaar 2014-2015 Nummer 3. Moorveld, 11 december 2Ol4 Nieuwsbrief Schooljr 2014-2015 Nummer 3 bs sschool Ondersteboven Bsisschool Ondersteboven Hgendoornweg 2 6237 NP Moorueld-Geulle Tel:043-3641630 info@bs-ondersteboven. n I www. bs.ondersteboven. nl Moorveld,

Nadere informatie

Algemeen. Restweefsel voor medischwetenschappelijk onderzoek

Algemeen. Restweefsel voor medischwetenschappelijk onderzoek Algemeen Restweefsel voor medischwetenschppelijk onderzoek U bent in het Ersmus MC voor onderzoek en/of behndeling. Soms is het nodig bloed of lichmsweefsel/-vloeistof bij u f te nemen. N fronding vn dit

Nadere informatie

1 Uw secretaresse vraagt u wie u voor deze sessie wilt uitnodigen. Aan welke mensen denkt u?

1 Uw secretaresse vraagt u wie u voor deze sessie wilt uitnodigen. Aan welke mensen denkt u? CREATIVITEIT drs. R.B.E. vn Wijngrden 1 SITUATIE Elke dg zijn er momenten die om retiviteit vrgen. Een proleem oplossen, een nieuw idee ontwikkelen, ties edenken, vereterpunten zoeken zken wrvoor het nuttig

Nadere informatie

#JONGERENGIDS. @student @werkzoekende @starter. van brabant

#JONGERENGIDS. @student @werkzoekende @starter. van brabant #JONGERENGIDS @student @werkzoekende @strter by Socilistische Mutuliteit vn brbnt Sport en Fitness Je prestties verdienen goede locties! Krijg 45 terug vn je sport- of fitnessbonnement. #WELKOM De Socilistische

Nadere informatie

Voorbereidende opgaven Kerstvakantiecursus

Voorbereidende opgaven Kerstvakantiecursus Voorbereidende opgven Kerstvkntiecursus Tips: Mk de volgende opgven het liefst voorin in één vn de A4-schriften die je gt gebruiken tijdens de cursus. Als een som niet lukt, kijk dn even in het beknopt

Nadere informatie

Minicursus Rust creëren

Minicursus Rust creëren Minicursus Rust creëren Bednkt voor je inschrijving! Met deze minicursus geef ik je een inkijkje in mijn werkwijze en leer ik je een ntl stppen om rust te creëren. Door in mijn privéleven bewuste keuzes

Nadere informatie

HANDLEIDING FOKWAARDEN 2014. Informatie & Inspiratie document Met uitleg over het hoe en waarom van de fokwaarden

HANDLEIDING FOKWAARDEN 2014. Informatie & Inspiratie document Met uitleg over het hoe en waarom van de fokwaarden HANDLEIDING FOKWAARDEN 2014 Informtie & Inspirtie document Met uitleg over het hoe en wrom vn de fokwrden Missie Al ruim 25 jr ondersteunt ELDA bedrijven in de grrische sector, en het is voor ons een belngrijke

Nadere informatie

#JONGERENGIDS. @student @werkzoekende @werknemer. Toegankelijke gezondheid voor iedereen!

#JONGERENGIDS. @student @werkzoekende @werknemer. Toegankelijke gezondheid voor iedereen! #JONGERENGIDS @student @werkzoekende @werknemer Socilistische Mutuliteit vn brbnt Toegnkelijke gezondheid voor iedereen! betlt 40 /jr De Socilistische Mutuliteit terug voor je nticonceptie Love4you.be

Nadere informatie

Bij wie hoor ik? Wijs op de picto van de familie. Laat je kind de familieleden aanwijzen.

Bij wie hoor ik? Wijs op de picto van de familie. Laat je kind de familieleden aanwijzen. e m t W e r l i g e mw o n d j o k jk k nd g k e t e g e W nd em o rlij m t Wo erl k nd k g k e i e j n t r k kt der ge Wo lijk m W l n m i on jk g der ge kwonderlijk g e t Wd e r l e m k t Wl i j mgemkt

Nadere informatie

Wat maak jij. morgen mee MBO. Loonwerk (Groen, grond en infra)

Wat maak jij. morgen mee MBO. Loonwerk (Groen, grond en infra) Wt mk jij morgen mee MBO Loonwerk (Groen, grond en infr) Morgen is groen bij AOC Oost Morgen is groen bij AOC Oost. En dt is mr goed ook. We hebben een groene wereld nodig, wrin jij en je omgeving goed

Nadere informatie

abcdefg Nieuwsbrief 9 14 maart 2017

abcdefg Nieuwsbrief 9 14 maart 2017 abcdefg Nieuwsbrief 9 14 maart 2017 lgemeen nieuws Rode loper Volgende week is het de School!Week in het openbaar onderwijs Het motto voor deze campagneweek is Ik ben welkom! Daarom leggen alle Librijn

Nadere informatie

lijnfolder CaH Campushopper geldig vanaf 14 september 2015

lijnfolder CaH Campushopper geldig vanaf 14 september 2015 lijnfolder geldig vnf 14 september 2015 CH Cmpushopper Hoe deze folder gebruiken? Beste reiziger Met deze folder willen wij u helpen om uw verpltsing met De Lijn uit te stippelen. Een lijnfolder bevt de

Nadere informatie

Hieronymusschool Kerkweg PJ Wognum tel:

Hieronymusschool Kerkweg PJ Wognum tel: Overleg Dtum Anwezig Afwezig MR Overleg 26 mrt 2019 Monique, Susn, Mriette, Annelies, Crolien, Yoeri, Bs Ptrici, Ans 1. Opening Monique opent de vergdering. Yoeri neemt deel in plts vn Ptrici. Hij zl de

Nadere informatie

Opdrachten bij hoofdstuk 2

Opdrachten bij hoofdstuk 2 Opdrchten ij hoofdstuk 2 2.1 Het vullen vn je portfolio In hoofdstuk 2 he je gezien op welke mnier je de informtie kunt verzmelen. An de hnd vn die informtie kun je de producten mken wrmee jij je portfolio

Nadere informatie

A. Organisatiebeschrijving academische functie van de school

A. Organisatiebeschrijving academische functie van de school Acdemische opleidingsschool OSR Stndrdlijst jrverslg onderzoek Versie december 2012 [Algemene instructie (s.v.p. geel gemrkeerde tekst verwijderen n invullen): Vul de vrgen in deze lijst zo volledig mogelijk

Nadere informatie

Verhuisgids. met handige tips. wij leveren gratis bel ons en bestel. Jij verhuist makkelijk en snel met stapelbare dozen

Verhuisgids. met handige tips. wij leveren gratis bel ons en bestel. Jij verhuist makkelijk en snel met stapelbare dozen Verhuisgids met hndige tips wij leveren grtis bel ons en bestel Jij verhuist mkkelijk en snel met stpelbre dozen Wij pikken op wnneer je dt wil Inhoudstfel 4 6 10 Checklist 2 3 3 Oude Huis Nieuwe Huis

Nadere informatie

Krant. Lees alles over... HET ALLERBESTE IN KUNSTSTOF

Krant. Lees alles over... HET ALLERBESTE IN KUNSTSTOF Krnt Lees lles over... KUNSTSTOFKRANT IS N UITGAV VAN KunststofBoulevrd NDRLAND DURN SCHUIFPUIN VRANDA S DAKKAPLLN KUNSTSTOF KOZIJNN HT ALLRBST IN KUNSTSTOF Miniml Onderhoud, Optiml Comfort. GRATIS PRIJSOPGAV!

Nadere informatie

MARKETING / PR / COMMUNICATIEMEDEWERKER

MARKETING / PR / COMMUNICATIEMEDEWERKER OPLEIDING: MARKETING / PR / COMMUNICATIEMEDEWERKER MET DE SPECIALISATIE SOCIAL MEDIA 2015 1 Mrketing/PR/Communictiemedewerker Specilistie Socil Medi SCHEIDEGGER en CEDOR bieden een unieke opleiding n.

Nadere informatie

later Wat wil(de) worden Contact tussen oud en jong

later Wat wil(de) worden Contact tussen oud en jong Wt lter ik wil() Foto: Jef Corneillie (89) wil grg bibliothecris worn. LESBRIEF Contct tussen oud en jong worn Deze lesbrief is gemkt door stichting GetOud in smenwerking met Openbre Bibliotheek. DIGITALE

Nadere informatie

Handreiking voor zij-instroom in de zuivelindustrie

Handreiking voor zij-instroom in de zuivelindustrie Hndreiking voor zij-instroom in de zuivelindustrie Inleiding In het projet zij-instroom, onderdeel vn het progrmm Areidsmrkt & Opleiding Zuivelindustrie, is in de periode 2011-2012 onderzoek gedn nr mogelijkheden

Nadere informatie

U bent er toch ook bij!

U bent er toch ook bij! ! g r o z r o vn In vo d o b n t He 2 1 0 2 r j n t e voor h U bent er toch ook bij! Delen vn kennis stt centrl in het progrmm In voor zorg! Dit njr bieden wij u drom verschillende bijeenkomsten, congressen,

Nadere informatie

JOB-monitor 2016 Vragenlijst

JOB-monitor 2016 Vragenlijst JOB-monitor 2016 Vrgenlijst (versie met wijzigingen t.o.v. 2014) JOB in smenwerking met ReserchNed 2015 JOB. Geen vn de mterilen die onderdeel uitmken vn de JOB-monitor 2016 mogen zonder voorfgnde schriftelijke

Nadere informatie

Deze les krijgen de leerlingen een introductie over ongelijke breuken. Dit met name gericht op het vergelijken met een bemiddelende grootheid.

Deze les krijgen de leerlingen een introductie over ongelijke breuken. Dit met name gericht op het vergelijken met een bemiddelende grootheid. Lesopzet De door ons gemkte lessencyclus wordt in drie opeenvolgende rekenlessen gegeven. Les is iets korter dn les en, wrdoor er eventueel extr herhling vnuit les ingepst kn worden.. Les Deze les krijgen

Nadere informatie

Economische Topper 4 Evaluatievragen thema 3

Economische Topper 4 Evaluatievragen thema 3 Eonomishe Topper 4 Evlutievrgen them 3 1 Vn een lnd zijn volgende gegevens bekend: bbp in 2002 800 miljrd EUR bbp in 2003 833 miljrd EUR Prijspeil 2002 t.o.v. 2003 + 1,5 % Bevolking 2002 t.o.v. 2003 +

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 3 juli 2018

Nieuwsbrief 14 3 juli 2018 Nieuwsbrief 14 3 juli 2018 Algemeen nieuws Zomervakantie! Op vrijdag 13 juli, de laatste dag voor de zomervakantie, staat er een margedag gepland. Tot nu toe zijn er dit jaar geen calamiteiten geweest

Nadere informatie

rekenboek 8a taken 513830

rekenboek 8a taken 513830 rekenboek 8 tken 80 Een voorproefje vn groep 8 Het mteril vn De wereld in getllen voor de onderbouw is gereed. Dit schooljr (009-00) verschijnen lle mterilen voor de bovenbouw. U kunt dus vnf het schooljr

Nadere informatie

rekenboek 6a lessen 507019

rekenboek 6a lessen 507019 rekenboek 6 lessen 507019 Het museum OPENINGSTIJDEN zomerseizoen vn 1 pr. t/m 31 okt. elke dg geopend vn 10.00-17.00 uur winterseizoen elk weekend geopend vn 11.00-15.00 uur Prijzen groepen p.p. 12,50

Nadere informatie

I oktober 2 oktober 3 oktober 12 oktober 14 oktober 15 oktober

I oktober 2 oktober 3 oktober 12 oktober 14 oktober 15 oktober t, Bsisschool Stefnus Pnhuysstrt 3 6363 BZ Wijnndsrde 045-5650074 stef nootie@ bs-stef n us. n I www.bs-stefnus.nl 't Stefnootje vercchijnt om de 3 tot 5 weken, digitl op onze website www.bs-stefnus.nl

Nadere informatie

Hoe zichtbaar ben jij mobiel? MOBIELpakket. Oplossingen voor ondernemende kappers die kiezen. 2012 www.wiewathaar.nl

Hoe zichtbaar ben jij mobiel? MOBIELpakket. Oplossingen voor ondernemende kappers die kiezen. 2012 www.wiewathaar.nl Hoe zichtbr ben jij mobiel? MOBIELpkket Oplossingen voor ondernemende kppers die kiezen 2012 www.wiewthr.nl Reviews? Voordelen 27% Nederlnders vindt reviewsites ls WieWtHr.nl erg nuttig* Wiewthr.nl is

Nadere informatie

Rekenregels van machten

Rekenregels van machten 4 Rekenregels vn mchten Dit kun je l 1 mchten met een ntuurlijke exponent berekenen mchten met een gehele exponent berekenen 3 terminologie in verbnd met de mchtsverheffing correct gebruiken Test jezelf

Nadere informatie

Om welke reden heeft een kwak relatief grote ogen?

Om welke reden heeft een kwak relatief grote ogen? Route K - Volière en fznterie Strt ij de volière; de vrgen 1 t/m 6 gn over een ntl grote Europese vogels. De vrgen over de ndere dieren vn deze route hoeven niet in de juiste volgorde te stn. Dt komt omdt

Nadere informatie

Werkloosheid, armoede, schooluitval en criminaliteit. Er zal veel belastinggeld nodig zijn om al die problemen op te lossen.

Werkloosheid, armoede, schooluitval en criminaliteit. Er zal veel belastinggeld nodig zijn om al die problemen op te lossen. vk Mtshppijleer them Multiulturele smenleving onderwerp Het multiulturele drm vn P. Sheffer ntwoorden ij de vrgen over het rtikel kls Hvo 5 dtum jnuri 2014 1 2 3 4 5 6 7 8 De vrg hoe de slehte werk-, woon-

Nadere informatie

Staaroperatie (dagbehandeling)

Staaroperatie (dagbehandeling) Oogheelkunde Stropertie (dgbehndeling) Met uw behndelend oogrts heeft u fgesproken dt u een str opertie krijgt (ctrct). Wij leggen u grg uit wt u kunt verwchten, zodt u zich hierop kunt voorbereiden. Voorbereiding

Nadere informatie

Verschil zal er zijn mvbo bovenbouw WERKBLAD

Verschil zal er zijn mvbo bovenbouw WERKBLAD Vershil zl er zijn mvo ovenouw WERKBLAD 1. Hoe heet de gemeente wr jij in woont? 2. Hoeveel inwoners heeft je gemeente in 2010? 3. Is het ntl inwoners in jouw gemeente sinds 2010 gestegen of gedld? 4.

Nadere informatie

Verschil zal er zijn hv bovenbouw WERKBLAD

Verschil zal er zijn hv bovenbouw WERKBLAD Vershil zl er zijn hv ovenouw WERKBLAD 1. Hoe heet de gemeente wr jij in woont? 2. Hoeveel inwoners heeft je gemeente in 2010? 3. Is het ntl inwoners in jouw gemeente sinds 2010 gestegen of gedld? 4. In

Nadere informatie

Opdrachten Hoofdstuk 7

Opdrachten Hoofdstuk 7 Opdrhten Hoofdstuk 7 7.1 Herinner je een situtie vn je werk of privé wrvn je hterf geonludeerd het 'dt hd ik nders moeten doen'. Dit mg gerust vn tien jr oud zijn. Het hoeft geen grote morele misser te

Nadere informatie

Bespreking Examen Analyse 1 (Juni 2007)

Bespreking Examen Analyse 1 (Juni 2007) Bespreking Exmen Anlyse 1 (Juni 2007) Voorf: Zols ik ook vorig jr in juni en in september gedn heb, geef ik hier bedenkingen bij het exmen vn deze junizittijd. Ik zorg ervoor dt deze tekst op toledo komt,

Nadere informatie

Werkkaarten GIGO 1184 Elektriciteit Set

Werkkaarten GIGO 1184 Elektriciteit Set Werkkrten GIGO 1184 Elektriiteit Set PMOT 2006 1 Informtie voor de leerkrht Elektriiteit is één vn de ndhtsgeieden ij de nieuwe kerndoelen voor ntuur en tehniek: 42 De leerlingen leren onderzoek doen n

Nadere informatie

ja, studentaccount is groter dan standaard account en nog steeds gratis. Wel moet je mail adres van school en website van school invoeren ter controle

ja, studentaccount is groter dan standaard account en nog steeds gratis. Wel moet je mail adres van school en website van school invoeren ter controle Werken met Prezi Infolok Prezi: www.prezi.om prijs ipd pp geshikt voor leerling voordeel Stp 1: het nmken vn een ount. - G nr de wesite. - Kies voor 'Sign Up. grtis j presentties en mindmppen j, studentount

Nadere informatie

Biense Dijkstra Alg. directeur

Biense Dijkstra Alg. directeur g l s r e v r J Het smenstellen vn het jrverslg 2014 is terugkijken, mr drn zo snel mogelijk weer vooruitkijken. Nog steeds vnuit een sterke finnciële positie. In 2014 hebben we de Hermn Wijffels Innovtieprijs

Nadere informatie

Route F - Desert. kangoeroerat

Route F - Desert. kangoeroerat Route F - Desert Voor deze route, moet je eerst nr de Bush. Dr moet je even zoeken nr de tunnel die nr de Desert leidt. Geruik onderstnd krtje voor de Desert. Begin ij nummer 1. 1 Kngoeroertten Kngoeroertten

Nadere informatie

Iepen en iepziekte. Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer. Colofon. Uitgave Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Postbus 12651 2500 DP Den Haag

Iepen en iepziekte. Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer. Colofon. Uitgave Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Postbus 12651 2500 DP Den Haag Gemeente Den Hg Dienst Stdsbeheer Colofon Iepen en iepziekte Uitgve Gemeente Den Hg Dienst Stdsbeheer Postbus 12651 2500 DP Den Hg Vormgeving Teres Jonkmn (BNO) Druk Fcilitire dienst - Multimedi Deze brochure

Nadere informatie

Nieuwbouw Erasmus MC

Nieuwbouw Erasmus MC T Blik vooruit Tijdlijn Toren [T] In de zomer vn 2011 wordt het hoogste punt V (120 meter) vn de toren bereikt (pnnenbier). December 2009 trt bouw Verbinding [V] Brug 8 etge wordt begin 2011 gepltst. Jn.

Nadere informatie

Zelfstudie practicum 1

Zelfstudie practicum 1 Zelfstudie prtium 1 1.8 Gegeven is de volgende expressie:. () Geef de wrheidstel vn deze expressie. () Minimliseer de gegeven expressie. () Geef een poort implementtie vn de expressie vn onderdeel ().

Nadere informatie

Hoofdstuk 8 Beslissen onder risico en onzekerheid

Hoofdstuk 8 Beslissen onder risico en onzekerheid Hoofdstuk 8 Beslissen onder risico en onzekerheid 8.5 Tectronis Tectronis, een friknt vn elektronic, kn vn een nder edrijf een éénjrige licentie verkrijgen voor de fricge vn product A, B of C. Deze producten

Nadere informatie

wto ^9-çe" "ì",,:+ 312 n, i. tdnrp. Twitter: @wmoraad

wto ^9-çe ì,,:+ 312 n, i. tdnrp. Twitter: @wmoraad I' wt raàd EñilIlElEl!illll Pstdres: Fiifhuzen 23,928L LH, Hrkem Telefn 0512-361676 E-mil dres : wmrd.chtkrspelen@xs4l l. nl Twitter: @wmrd 61.r ' -.. lnge licl;:::,-r i'..i ^9-çe" "ì",,:+ N.O I 312 n,

Nadere informatie

Werken aan resultaat, altijd en overal

Werken aan resultaat, altijd en overal nbroek choemn dviseurs Werken n resultt, ltijd en overl Nr een professionele implementtie vn Het Nieuwe Werken bij de Belstingdienst Michël Geerdink Onder het motto Werken n resultt, ltijd en overl is

Nadere informatie

schets 10 Bergrede: tweeërlei fundament (7:24-29)

schets 10 Bergrede: tweeërlei fundament (7:24-29) shets 10 Bergrede: tweeërlei fundment (7:24-29) A Kernpunten * An het einde vn de Bergrede vergelijkt Jezus de mens met de ouwer vn een huis. Het is een eeld voor wt wij vn ons leven mken en vioor de hele

Nadere informatie

Wat is goed voor een mooie, gezonde huid? Kruis de goede antwoorden aan. weinig slaap. buitenlucht goede voeding. ontspanning veel fruit eten

Wat is goed voor een mooie, gezonde huid? Kruis de goede antwoorden aan. weinig slaap. buitenlucht goede voeding. ontspanning veel fruit eten DE HUID 1 Bouw en functie O: 12/1 Wt is goed voor een mooie, gezonde huid? Kruis de goede ntwoorden n. weinig slp uitenlucht goede voeding ontspnning veel fruit eten innen zitten ptt met myonise eten in

Nadere informatie

Urologie. Blaasaugmentatie

Urologie. Blaasaugmentatie Urologie Blsugmenttie U krijgt een opertie n de bls. Bij een blsugmenttie wordt de bls groter gemkt met behulp vn een stukje drm. U vindt hier meer informtie. Voorbereiding Drmen spoelen Als u uw drmen

Nadere informatie

Ben je het eens of oneens met de. stelling hieronder? Leg uit. Het moet elke dag Warme Truiendag zijn! betekent.

Ben je het eens of oneens met de. stelling hieronder? Leg uit. Het moet elke dag Warme Truiendag zijn! betekent. Wereldoriënttie Lees het rtikel Wrme truiendg op pgin 8 vn Kidsweek. Lees het rtikel Wrme truiendg op pgin 8 vn Kidsweek. A B C Lees het rtikel Wrme truiendg op pgin 8 vn Kidsweek. ) Wrme truiendg ) Wnneer

Nadere informatie

1a Een hoeveelheid stof kan maar op één manier veranderen. Hoe?

1a Een hoeveelheid stof kan maar op één manier veranderen. Hoe? Oefenopgven over Stoffen en Mterilen Uitwerking en ntwoord op elke opgve stt n de ltste opgve. Gegevens kunnen worden opgezoht in de tellen hterin. Als de zwrteftor niet vermeld is mg je 9,81 N/kg nemen.

Nadere informatie

1 De watersnoodramp van 1953

1 De watersnoodramp van 1953 1 De wtersnoodrmp vn 1953 In de ncht vn 31 jnuri nr 1 februri 1953 ws het springvloed. Dn stt het wter in de zee extr hoog. Bovendien ws er een zwre noordwesterstorm (orkn, windkrcht 12). Het wter in de

Nadere informatie

Het bepalen van een evenwichtstoedeling met behulp van het 1 e principe van Wardrop is equivalent aan het oplossen van een minimaliserings-probleem.

Het bepalen van een evenwichtstoedeling met behulp van het 1 e principe van Wardrop is equivalent aan het oplossen van een minimaliserings-probleem. Exmen Verkeerskunde (H1I6A) Ktholieke Universiteit Leuven Afdeling Industrieel Beleid / Verkeer & Infrstructuur Dtum: dinsdg 2 september 28 Tijd: Instructies: 8.3 12.3 uur Er zijn 4 vrgen over het gedeelte

Nadere informatie

Rapportage Enquête ondergrondse afvalinzameling Zaltbommel

Rapportage Enquête ondergrondse afvalinzameling Zaltbommel Rpportge Enquête ondergrondse fvlinzmeling Zltommel Enquête ondergrondse fvlinzmeling Zltommel VERSIEBEHEER Versie Sttus Dtum Opsteller Wijzigingen Goedkeuring Door Dtum 0.1 onept 4-11-09 VERSPREIDING

Nadere informatie

AFRIKA RAPPORT www.burgerszoo.nl

AFRIKA RAPPORT www.burgerszoo.nl AFRIKA RAPPORT Je gt op ontdekkingstoht nr de Afriknse dieren die in het Prk en in de Sfri vn Koninklijke Burgers Zoo leven. Bentwoord lle vrgen en hl je Afrik Rpport! Wrttenzwijnen Welkom in Burgers Prk!

Nadere informatie

PROCEDURE SCHADEMELDING - VASTGOED -

PROCEDURE SCHADEMELDING - VASTGOED - PROCEDURE SCHADEMELDING - VASTGOED - Afdeling Finnciën Gemeente Molenwrd Procedure Schdemelding Vstgoed versie 1.0 - pg. 1 Gemeente Molenwrd Inhoud Inleiding 1. Algemene beplingen 1.1 Schde melding 1.2.Schde

Nadere informatie

Inhoudsopgave LES 1: NAAR SCHOOL LES 2: VRIJE TIJD LES 3: THUIS LES 4: NEDERLAND LES 5: TOEKOMST 126

Inhoudsopgave LES 1: NAAR SCHOOL LES 2: VRIJE TIJD LES 3: THUIS LES 4: NEDERLAND LES 5: TOEKOMST 126 Inhoudsopgve LES 1: NAAR SCHOOL 8 1 Wt is het huiswerk? 8 2 Onderwijs voor iedereen 14 3 Een nieuw rooster 20 4 N schooltijd 26 Woorden 32 LES 2: VRIJE TIJD 36 1 Een ijntje 36 2 Zijn jongeren tevreden

Nadere informatie

Buitenlandse rechtsvorm/-persoon Land Rechtsvorm

Buitenlandse rechtsvorm/-persoon Land Rechtsvorm BIBOB vrgenlijst Anvrg omgevingsvergunning ouwen ingevolge rtikel 2.1, lid 1, onder Wet lgemene eplingen omgevingsrecht (Wo) Anvullende vrgen in het kder vn de Wet Bevordering Integriteitseoordelingen

Nadere informatie

wedstrijden, dus totaal 1 n ( n 1)

wedstrijden, dus totaal 1 n ( n 1) Hoofdstuk : Comintoriek.. Telprolemen visuliseren Opgve :. ;. voordeel: een wegendigrm is compcter ndeel: ij een wegendigrm moet je weten dt je moet vermenigvuldigen terwijl je ij een oomdigrm het ntl

Nadere informatie

abcdefg Nieuwsbrief juni 2016

abcdefg Nieuwsbrief juni 2016 bcdefg Nieuwsbrief 12 28 juni 2016 lgemeen nieuws Picknick Delftse Hout 7 juli 17.30 uur Donderdg 7 juli 2016 is er weer onze jrlijkse picknick. We houden grg deze trditie in stnd om het jr met elkr f

Nadere informatie

Hoe maak je een huiswerkplanning?

Hoe maak je een huiswerkplanning? PLANNEN HOE MAAK JE EEN HUISWERKPLANNING? Hoe mk je een huiswerkplnning? Wt he je ern? In deze les leer je hoe je een huiswerkplnning mkt. Dt is hndig, wnt zo g je goed voorereid n de slg en kun je sneller

Nadere informatie

FACEBOOK MARKETING. WORD óók 6 JUNI 2013

FACEBOOK MARKETING. WORD óók 6 JUNI 2013 Congres FACEBOOK MARKETING 6 JUNI 2013 WORD óók SPONSOR! Op donderdg 6 juni 2013 orgniseren Entopic en Likeconomics de eerste editie vn Congres Fcebook Mrketing. Een event wrbij de inzet vn Fcebook voor

Nadere informatie

08-10-2015. U kunt gemakkelijk navigeren door te klikken op de kopjes. Onderaan elk stukje kunt u gemakkelijk terugkeren naar de inhoudsopgave.

08-10-2015. U kunt gemakkelijk navigeren door te klikken op de kopjes. Onderaan elk stukje kunt u gemakkelijk terugkeren naar de inhoudsopgave. 08-10-2015 In deze Intro nieuwsflits Mediatoren van De Vreedzame School Nieuwbouw update Informatie per bouw Inhoudsopgave o Onderbouw o Middenbouw o Bovenbouw Denkt u aan? Agenda komende maand U kunt

Nadere informatie

Ipad APPLICATIES. Benodigde applicaties op het scherm: Beste ipad gebruiker,

Ipad APPLICATIES. Benodigde applicaties op het scherm: Beste ipad gebruiker, Ipd APPLICATIES Beste ipd gebruiker, Hierbij een hndleiding om efficiënt met de pplicties op uw ipd om te gn. Veel succes ermee! Benodigde pplicties op het scherm: App-store= App-winkel= Plts wr u pplicties

Nadere informatie

Ontleden? Leuk! Inleiding. Opzet van deze lesbrief. Door Henk Jongsma, hoofdauteur Op Niveau tweede fase

Ontleden? Leuk! Inleiding. Opzet van deze lesbrief. Door Henk Jongsma, hoofdauteur Op Niveau tweede fase Door Henk Jongsm, hoofduteur Op Niveu tweede fse Ontleden? Leuk! Inleiding Lstig soms, dt ontleden. Denk je net een regel te egrijpen, kom je weer een uitzondering tegen. En ls je denkt die uitzondering

Nadere informatie

Functiebeschrijving en -waardering Stichting Promes, Meppel

Functiebeschrijving en -waardering Stichting Promes, Meppel Functie-informtie Functienm Orgnistie Stichting Promes, onderdeel Onderwijsondersteuning Slrisschl 4 Indelingsniveu FUWASYS-dvies IIb Werkterrein Bedrijfsvoering - Mngementondersteuning Activiteiten Bewerken

Nadere informatie

Formeel Denken. Herfst 2004. Contents

Formeel Denken. Herfst 2004. Contents Formeel Denken Hermn Geuvers Deels geseerd op het herfst 2002 dictt vn Henk Brendregt en Bs Spitters, met dnk n het Discrete Wiskunde dictt vn Wim Gielen Herfst 2004 Contents 1 Automten 1 1.1 Automten

Nadere informatie

AGENDA 2015. Een reis door de tijd. Hoera Amerpoort 6 0 jaar! S tap ook in de tijdmach ine en beleef zes weken lang f eest op Nieuwenoord!

AGENDA 2015. Een reis door de tijd. Hoera Amerpoort 6 0 jaar! S tap ook in de tijdmach ine en beleef zes weken lang f eest op Nieuwenoord! Jrgng 4 editie nr. 4 zomer 2015 AGENDA 2015 Hoer Amerpoort 6 0 jr! Een reis door de tijd S tp ook in de tijdmch ine en beleef zes weken lng f eest op Nieuwenoord! Voorwoord e i t s i n g or Amerpoort bestt

Nadere informatie

abcdefg Nieuwsbrief 8 1 maart 2016

abcdefg Nieuwsbrief 8 1 maart 2016 abcdefg Nieuwsbrief 8 1 maart 2016 lgemeen nieuws Start schoolbreed project: Reis over de aarde Op woensdag 2 maart start ons schoolbrede project Reis over de aarde. Elke klas kiest een land om zich in

Nadere informatie

6.0 INTRO. 1 a Bekijk de sommen hiernaast en ga na of ze kloppen. 1 2 0 3 = 2 2 3 1 4 = 2 3 4 2 5 = 2 4 5 3 6 = 2 5 6 4 7 = 2...

6.0 INTRO. 1 a Bekijk de sommen hiernaast en ga na of ze kloppen. 1 2 0 3 = 2 2 3 1 4 = 2 3 4 2 5 = 2 4 5 3 6 = 2 5 6 4 7 = 2... 113 6.0 INTRO 1 Bekijk de sommen hiernst en g n of ze kloppen. Schrijf de twee volgende sommen uit de rij op en controleer of deze ook ls uitkomst 2 heen. c Schrijf twee sommen op die veel verder in de

Nadere informatie

OSR-Standaardlijst jaarverslag kwaliteit opleiden Pagina 1 van 13

OSR-Standaardlijst jaarverslag kwaliteit opleiden Pagina 1 van 13 Opleidingsschool Rotterdm OSR Stndrdlijst jrverslg opleiden Versie december 2012 [Algemene instructie (s.v.p. geel gemrkeerde tekst verwijderen n invullen): Vul de vrgen in deze lijst zo volledig mogelijk

Nadere informatie

WIS TALENT MANAGER HANDLEIDING DEELNEMER. Versie: WIS Talent Manager 4.7. WIS Services B.V. verbinden en versnellen

WIS TALENT MANAGER HANDLEIDING DEELNEMER. Versie: WIS Talent Manager 4.7. WIS Services B.V. verbinden en versnellen WIS TALENT MANAGER HANDLEIDING DEELNEMER WIS Services B.V. verbinden en versnellen Bezoekdres Stvorenweg 4 2803 PT Goud Correspondentie Postbus 309 2800 AH Goud Versie: WIS Tlent Mnger 4.7 T. (+31) 182

Nadere informatie

Staaroperatie (klinisch)

Staaroperatie (klinisch) Oogheelkunde Stropertie (klinisch) Met uw behndelend oogrts heeft u fgesproken dt u binnenkort wordt opgenomen voor een opertie n str (ctrct). In deze folder vindt u de informtie die u zl helpen bij de

Nadere informatie