INCOME & ASSIST INCOME & SECURE COLLECTIEVE VERZEKERING IN GEVAL VAN ARBEIDSONGESCHIKTHEID ALGEMENE VOORWAARDEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INCOME & ASSIST INCOME & SECURE COLLECTIEVE VERZEKERING IN GEVAL VAN ARBEIDSONGESCHIKTHEID ALGEMENE VOORWAARDEN"

Transcriptie

1 INCOME & ASSIST INCOME & SECURE COLLECTIEVE VERZEKERING IN GEVAL VAN ARBEIDSONGESCHIKTHEID ALGEMENE VOORWAARDEN

2 INHOUDSTAFEL DEEL II - ALGEMENE VOORWAARDEN II.1. II.2. II.3. II.4. II.5. II.6. II.7. II.8. II.9. II.10. II.11. II.12. DE AANVANG VAN HET CONTRACT DE DUUR VAN HET CONTRACT HET VERZEKERINGSGEBIED DE BIJZONDERHEDEN BETREFFENDE DE DEKKING DE BEPERKINGEN VAN DE PRESTATIES DE BEREKENING EN DE BETALING VAN DE PREMIE DE WIJZIGING VAN DE PREMIE DE WIJZIGING VAN HET CONTRACT DE TE VERVULLEN FORMALITEITEN OM DE BETALING VAN DE PRESTATIES TE VERKRIJGEN DE INDIVIDUELE VOORTZETTING HET FISCAAL STELSEL VAN TOEPASSING OP HET CONTRACT HET TOEPASSELIJKE RECHT DEEL III - WOORDENLIJST 40004N AV

3 DEEL II - ALGEMENE VOORWAARDEN (Editie 40004N AV) Dit deel beschrijft de algemene vrwaarden van de cllectieve Arbeidsngeschiktheidsverzekering. Ze zijn een aanvulling p de bijzndere vrwaarden van deze verzekering beschreven in Deel I. II.1. DE AANVANG VAN HET CONTRACT Dit cntract gaat in p de datum vermeld in de bijzndere vrwaarden (cf. Deel I) maar ten vregste p de dag waarp de eerste premie betaald wrdt en de aansluitingsvrwaarden vervuld wrden. II.2. DE DUUR VAN HET CONTRACT Het cntract wrdt geslten vr een duur van één jaar vanaf zijn aanvang. Op het einde van elke jaarlijkse peride wrdt het stilzwijgend verlengd vr een gelijke duur, behalve andersluidend bericht dr één van de partijen, betekend per aangetekende brief verznden 3 maanden vóór het einde van de lpende jaarlijkse peride. II.3. HET VERZEKERINGSGEBIED De dekkingen van deze verzekering zijn verwrven in de hele wereld. Evenwel zijn deze dekkingen slechts verwrven mits het akkrd van de maatschappij wanneer de aangesltene zijn gebruikelijke verblijfplaats niet in België heeft f wanneer hij meer dan 6 maanden per jaar in het buitenland verblijft. II.4. DE BIJZONDERHEDEN BETREFFENDE DE DEKKING Dekking De maatschappij verbindt zich erte m de prestaties te betalen die vrtvleien uit de dekkingen beschreven in Deel I indien de aangesltene een ecnmische invaliditeit plpt. Deze dekkingen zijn hetzij een Vrijstelling van de bijdragen van het aanvullend pensienplan van de werkgever in geval van arbeidsngeschiktheid, hetzij een Arbeidsngeschiktheidsrente f ng een Kapitaal in geval van arbeidsngeschiktheid. Vr het prduct Incme & Assist, kunnen zij vervlledigd wrden dr een luik Bijstand. De ecnmische invaliditeit stemt vereen met de vermindering f het verlies van de arbeidsgeschiktheid van de aangesltene, als gevlg van een vermindering van zijn lichamelijke f psychische integriteit. De graad van ecnmische invaliditeit is vastgelegd in verhuding tt het verlies van het fysieke f psychische vermgen van de aangesltene m welke berepsactiviteit k uit te efenen, die 40004N AV II - 1.

4 cmpatibel is met zijn kennis, zijn vaardigheden en zijn sciale psitie. Het verlies van de fysieke f psychische vaardigheid wrdt berdeeld dr artsen. De berdeling van de graad van ecnmische invaliditeit staat dus ls van ieder ander ecnmisch criterium. De ecnmische invaliditeit wrdt vlgens de vrwaarden van de arbeidsmarkt in België berdeeld. Aard van de prestaties De dekking Arbeidsngeschiktheidsrente heeft tt del een inkmensverlies uit arbeid te vergeden dat het gevlg is van de verminderde arbeidsgeschiktheid f het verlies van de arbeidsgeschiktheid die de aangesltene ndergaat p ecnmisch vlak. Hetzelfde geldt vr het kapitaal in geval van arbeidsngeschiktheid in vrkmend geval. Bijgevlg vrmen deze dekkingen een cllectieve tezegging zals bedeld in artikel 52, 3 b, 4 de streepje van het Wetbek van de Inkmstenbelastingen (WIB 1992), namelijk een cllectieve tezegging die met wrden beschuwd als een aanvulling p de wettelijke vergedingen in geval van arbeidsngeschiktheid als gevlg van een ngeval f een ziekte. Invaliditeitsgraad De prestaties hangen af van de dr de maatschappij erkende invaliditeitsgraad; deze stemt vereen met de graad van de ecnmische invaliditeit. Indien een wijziging in de gezndheidstestand van de aangesltene tt een verandering van de invaliditeitsgraad leidt, zal het p de prestaties tegepaste percentage wrden gewijzigd vanaf de dag van zijn vaststelling dr de behandelend geneesheer en na de erkenning van het nieuwe percentage dr de maatschappij. Evenredige prestatie Als er een tegemetkming van de maatschappij verschuldigd is vr een niet vlledige maand, wrdt er een evenredig deel van het maandelijkse bedrag van de prestatie berekend in de vernderstelling dat elke maand 30 dagen telt. Het maandelijkse bedrag is gelijk aan één twaalfde van het jaarbedrag. Wederinstrting Indien een bijkmende tegemetkming wrdt gevraagd aan de maatschappij mwille van een wederinstrting, dat wil zeggen dat de aangesltene pnieuw in arbeidsngeschiktheid is die leidt tt een ecnmische invaliditeit die vrtvleit uit de naweeën, gevlgen en/f cmplicaties van de vrige invaliditeit en waarvan de rzaak en rsprng identiek zijn aan die van de eerste invaliditeit, dan wrdt deze nieuwe invaliditeit beschuwd als een vrtzetting van de eerste invaliditeit, zwel vr de afrekening van de carenztijd als vr de betaling van de prestaties. Deze wederinstrting met plaatsvinden binnen de 30 dagen vanaf het einde van de vrige invaliditeitsperide. Na deze peride van 30 dagen, zal elke vraag tt tegemetkming wrden beschuwd als een nieuwe invaliditeit N AV II - 2.

5 II.5. DE BEPERKINGEN VAN DE PRESTATIES Gedekte gebeurtenissen De dr het cntract gedekte gebeurtenissen zijn de ziektes van fysilgische aard, de zwangerschappen en de bevallingen evenals naargelang de keuze van de werkgever pgenmen in de bijzndere bepalingen, de psychlgische ziektes, de ngevallen van het privé-leven, de arbeidsngevallen en/f de pré/pstnatale verlven. Uitgeslten risic's De prestaties verzekerd dr dit cntract zijn altijd verwrven behalve wanneer het risic het gevlg is van de hiernder pgesmde mstandigheden: zelfmrdpging; pzettelijke daad van de aangesltene die leidt tt verwndingen, ngeacht f ze al dan niet dr de aangesltene zijn gezcht, met uitsluiting van daden van wettige zelfverdediging f redding. Onder pzettelijke daad wrdt verstaan het gedrag, de daad f de vrijwillige en bewuste nthuding die leidt tt een schade die redelijkerwijze vrzienbaar is; rlg tussen Staten f gelijkaardige feiten, burgerrlg. In geval van verblijf in het buitenland van de aangesltene, is het risic gedekt: - enerzijds wanneer het cnflict tijdens zijn verblijf is lsgebarsten, - en anderzijds, wanneer de maatschappij, p vrafgaand verzek van de werkgever, de dekking expliciet heeft tegekend. In al deze gevallen met aan de maatschappij het bewijs wrden geleverd dat de aangesltene niet actief deelnam aan de vijandelijkheden; actieve deelneming aan prer f cllectieve gewelddaden; zware fut, tenzij de aangesltene bewijst dat er geen rzakelijk verband bestaat tussen de zware fut en de gebeurtenis die aanleiding geeft tt de prestaties. Gevallen van zware fut zijn: - weddenschappen, uitdagingen, - het feit van zich nder invled van een verdvende, hallucinerende f andere drug te bevinden, - het feit van te verkeren in een staat van drnkenschap f van alchlintxicatie van meer dan 1,5 g/l bled; allergische aandening f subjectieve f psychische strnis die geen symptmen vertnt die een diagnse mgelijk maken; txicmanie, inclusief alchlisme en vermatig gebruik van geneesmiddelen; esthetische behandeling, sterilisatie, kunstmatige inseminatie, in-vitrbevruchting. De esthetische behandeling is evenwel gedekt wanneer het gaat m herstellende chirurgie als gevlg van een ngeval f een ziekte die erkend wrdt in deze vrwaarden; bezldigde sprtactiviteiten, ngeacht f ze regelmatig f uitznderlijk wrden uitgeefend, in hfdzaak f in bijzaak, nder arbeidsvereenkmst f nder een andere cntractsvrm waarnder de spnsring; kwaal f gebrekkige gezndheidstestand die al bestnd p het genblik van de aansluiting van de aangesltene aan deze cllectieve arbeidsngeschiktheidsverzekering. De verzwaring van de kwaal f van de gebrekkige gezndheidstestand wrdt evenwel in aanmerking genmen als de aangesltene sedert meer dan één jaar gedekt is dr deze dekking en hij gedurende 40004N AV II - 3.

6 deze peride geen ecnmische invaliditeit heeft pgelpen die uit de vrafbestaande rzaak vrtvleit. Vr de tepassing van deze alinea zal, in vrkmend geval, rekening gehuden wrden met de aansluitingsperide bij het vrgaande cntract bij de maatschappij dat dr nderhavig cntract vervangen wrdt, vr zver de dekkingen gelijksrtig zijn. Deze bepalingen inzake vrafbestaande testanden zijn eveneens van tepassing vr de verhgingen van de waarbrgen, de verlengingen van hun duurtijd f hun uitbreidingen (waarnder nder meer deze die vrvleien uit een verlenging van de arbeidsduurtijd vr de deeltijdse werknemers). In dat geval, is de regel slechts van tepassing vr de wijziging van de prestatie en wrdt de termijn van één jaar berekend vanaf de datum van de wijziging van de waarbrgen. de vlgende berepen zijn gedekt mits een speciale cnventie: - zeeman (tanker, reddingsbt, nderzeeër), plitieman bij de antigang- f antidrugsbrigade, brandweerman, gewapend bewakingspersneel; - berepsbezigheden in verband met: fwel de vervaardiging, de verwerking f de behandeling van chemische f bilgische stffen, fwel de vervaardiging, het gebruik f de behandeling van vuurwerk, springtuigen en explsieven, fwel het verver van ntvlambare f explsieve stffen, fwel de buw, het nderhud f de slping van gebuwen f structuren van een hgte van meer dan 4 meter. Bepaling betreffende de dekking bijstand Wanneer het cntract een luik Bijstand vrziet, wrden nch gedekt nch terugbetaald: de ksten die dr de aangesltene wrden aangegaan znder vrafgaande testemming van Inter Partner Assistance; de taxiksten; de diensten die Inter Partner Assistance niet kan leveren wegens vermacht; alle ksten die niet expliciet vermeld zijn als zijnde ten laste genmen in het kader van de bijzndere bepalingen (cf. Deel I punt 'De dekking bijstand'). Terrrisme De maatschappij neemt deel aan de "Terrrism Reinsurance and Insurance Pl" (TRIP), die pgericht werd cnfrm de wet van 1 april 2007 betreffende de verzekering tegen schade verrzaakt dr terrrisme. Bijgevlg, wanneer een schadegeval verrzaakt wrdt dr een gebeurtenis die als terrrisme erkend wrdt, kmt de maatschappij haar cntractuele verbintenissen na cnfrm de bepalingen van deze wet, met name wat betreft het bedrag en de betalingstermijn van de prestaties. In deze vernderstelling zullen de prestaties bepaald in dit cntract, vr de begunstigden betrkken bij de gebeurtenis, dienvereenkmstig wrden herzien. II.6 DE BEREKENING EN DE BETALING VAN DE PREMIE Bedrag De premie vertegenwrdigt de prijs die de maatschappij vraagt m de dr dit cntract verzekerde prestaties te waarbrgen. Het niveau ervan hudt rekening met de mvang van de 40004N AV II - 4.

7 waarbrgen, het cllectieve karakter van het cntract, alsk de afwezigheid van tariefwaarbrg p lange termijn eigen aan dit type cntract. De berekeningswijze en/f het bedrag van de premie wrden in de bijzndere vrwaarden mschreven (cf. Deel 1, punt De jaarpremies ). Betaling van de premies De verzekeringnemer betaalt de premies aan de maatschappij. De betalingsmdaliteiten van de verzekeringspremies zijn mschreven in de bijzndere vrwaarden. Bij niet-betaling van een premievervaldag vr alle aangesltenen zal het cntract van rechtswege wrden pgezegd 30 dagen na de verzending van een aangetekende brief aan de werkgever. In deze brief wrdt gewezen p de vervaldag van de premie evenals p het bedrag ervan. De brief bepaalt eveneens de gevlgen van niet-betaling binnen de gestelde termijn evenals de aanvang van die termijn. II.7. DE WIJZIGING VAN DE PREMIE Indien de maatschappij haar tarief vr een en/f andere dekking wijzigt, heeft zij het recht m deze tariefwijziging te te passen p dit cntract vanaf de eerstvlgende jaarlijkse premievervaldag. Indien de werkgever minstens 4 maanden vóór de jaarlijkse vervaldag van de wijziging p de hgte is gebracht, heeft hij het recht m het cntract minstens 3 maanden vóór deze vervaldag p te zeggen. Daardr eindigt het cntract p die vervaldag. Indien de werkgever minder dan 4 maanden vóór de jaarlijkse vervaldag van de wijziging p de hgte is gebracht, heeft hij het recht m het cntract p te zeggen binnen een termijn van 3 maanden te rekenen vanaf de verzending van de kennisgeving van de wijziging. Daardr eindigt het cntract na het verstrijken van een termijn van één maand te rekenen vanaf de dag na de kennisgeving, de datum van het ntvangstbewijs f de neerlegging ter pst van de aangetekende brief, dch ten vregste p de jaarlijkse vervaldag. II.8. DE WIJZIGING VAN HET CONTRACT Indien de werkgever een wijziging van de vrwaarden van het cntract vraagt die leidt tt een verhging van het gedekte risic, is deze wijziging nderwrpen aan het akkrd van de maatschappij en aan de aanvaardingsvrwaarden die van kracht zijn p het genblik van de aanvraag. De wijziging met in een bijvegsel f een gelijkwaardig dcument wrden geacteerd. Indien een aangesltene in arbeidsngeschiktheid zu verkeren p het genblik van de wijziging van het cntract, zal de schade (met inbegrip van de eventuele tekmstige verzwaringen) wrden verged p basis van de verbintenissen vrzien p zijn vrvaldatum N AV II - 5.

8 II.9. DE TE VERVULLEN FORMALITEITEN OM DE BETALING VAN DE PRESTATIES TE VERKRIJGEN Schadeaangifte Ieder ngeval, iedere ziekte, zwangerschap en/f bevalling die een ecnmische invaliditeit van de aangesltene kan verrzaken, met dr de werkgever aan de maatschappij wrden aangegeven zdra hij in het bezit is van een dcument waaruit blijkt dat de arbeidsngeschiktheid de carenztijd zal verschrijden, en uiterlijk binnen de 15 dagen vanaf het einde van de carenztijd. De werkgever f de aangesltene vegt bij de aangifte elk dcument, attest f verslag dat het bestaan en de ernst van het schadegeval bewijst. Vr de dekking bijstand, wanneer deze vrzien is in het cntract, met de schadeaangifte, samen met het schema ter bepaling van de bijstandsgraad en het (de) verlengingscertifica(a)t(en), dr de werkgever f de aangesltene wrden pgestuurd zdra hij in het bezit is van een dcument waaruit blijkt dat de arbeidsngeschiktheid de carenztijd zal verschrijden, en uiterlijk binnen de 10 dagen vóór het einde van de carenztijd. Andere verplichtingen van de werkgever en van de aangesltene De werkgever f de aangesltene bezrgt z snel mgelijk aan de maatschappij de inlichtingen en de dcumenten die ze hen vraagt. De aangesltene nderwerpt zich binnen de 30 dagen aan de medische cntrles en andere frmaliteiten die de maatschappij vraagt. Meer bepaald kan deze van de aangesltene hetzij een medisch attest eisen dat ndermeer de diagnse bepaalt en afkmstig is van een arts die gespecialiseerd is in de aandening waaraan de aangesltene lijdt, hetzij een attest van medische pvlging dat van een dergelijke gespecialiseerde arts afkmstig is. Ze kan eveneens eisen dat een cntrle zu wrden uitgeverd p haar verzek dr een dergelijke gespecialiseerde arts die ze zelf zu hebben aangewezen. De maatschappij definieert vrij de peridiciteit van de medische cntrles en andere frmaliteiten in functie van de mstandigheden en van de aard van de aandening. Zij kan k vragen dat de medische cntrles in België plaatshebben. De werkgever f de aangesltene meldt, binnen de 15 dagen, aan de maatschappij elke wijziging van de invaliditeitsgraad en elke vermindering van de invaliditeit die de aangesltene telaat het werk, zelfs gedeeltelijk, te hervatten. In dat geval wrden de prestaties vanaf de wijzigingsdatum aangepast en meten de eventuele smmen die de maatschappij ten nrechte zu hebben betaald aan haar wrden teruggestrt. Op basis van de inlichtingen ntvangen zwel ter gelegenheid van de aansluiting als tijdens de rsprnkelijke schadeaangifte evenals achteraf, berdeelt de maatschappij de werkelijkheid, de duur en de graad van de ecnmische invaliditeit. Gevlgen van een niet-naleving De maatschappij vestigt de aandacht van de werkgever en de aangesltene p het belang van deze verplichtingen. Het zu kunnen dat de maatschappij haar prestaties met verminderen afhankelijk van de schade die ze zu lijden dr de niet-naleving binnen de aangegeven termijnen van de hiervr genemde verplichtingen, tenzij deze niet-naleving het gevlg is van vermacht N AV II - 6.

9 Bvendien is het mgelijk dat de maatschappij haar dekking met weigeren, indien de aangesltene met bedrieglijk gmerk de bvenstaande verplichtingen niet is nagekmen. Betwisting en expertise Een eventuele nenigheid van de aangesltene en zijn arts ver een medisch nderwerp met binnen 15 dagen van de kennisgeving van de beslissing van de maatschappij aan de maatschappij wrden gemeld. De betwisting wrdt p tegenspraak vrgelegd aan een medische cmmissie, bestaande uit twee expert-artsen, een aangesteld dr de aangesltene en de andere dr de maatschappij. Deze stellen bij de expertise een derde expert-arts aan wiens rl erin zal bestaan m te beslissen in geval van nenigheid. Als één van de partijen geen expert benemt f als beide experts het niet eens wrden ver de keuze van de derde, gebeurt de aanstelling dr de Rechtbank van Eerste Aanleg van de wnplaats van de aangesltene p verzek van de meest gerede partij. Elke partij neemt de hnraria van haar expert ten laste. De hnraria van de derde expert alsk die van andere artsen waarp een berep wrdt gedaan, wrden in twee verdeeld. II.10. DE INDIVIDUELE VOORTZETTING Wanneer de aangesltene de dr dit cntract bepaalde dekking niet meer geniet, en dit vóór hij de leeftijd van 65 jaar heeft bereikt, kan hij, nder bepaalde vrwaarden, de dekking Arbeidsngeschiktheidsrente waarvr hij verzekerd was, geheel f gedeeltelijk individueel vrtzetten, znder medische frmaliteiten. Om dit behud van dekking te kunnen genieten, is het ndig dat de aangesltene nnderbrken verzekerd was dr een f meer peenvlgende verzekeringscntracten die het risic p arbeidsngeschiktheid dekten, afgeslten bij een verzekeringsmaatschappij gedurende ten minste de laatste twee jaar vrafgaandelijk aan de datum van verlies van dekking. De werkgever deelt schriftelijk f elektrnisch aan de aangesltene, uiterlijk binnen de dertig dagen na het verlies van begunstiging van dit cntract het vlgende mee: de datum van verlies van dekking; de mgelijkheid m de dekking persnlijk te behuden; de termijn waarin de aangesltene zijn recht p individuele vrtzetting kan uitefenen; de gegevens van de verzekeringsmaatschappij. Van bij zijn aansluiting bij dit cntract, meldt de werkgever nmiddellijk aan de aangesltene dat hij individueel een bijkmende premie kan betalen N AV II - 7.

10 II.11. HET FISCAAL STELSEL VAN TOEPASSING OP HET CONTRACT Wetgeving van tepassing Alle huidige f tekmstige lasten van fiscale, sciale f andere aard, van tepassing p hetzij de premies, hetzij de verschuldigde prestaties, zijn ten laste van de werkgever en de begunstigde. Wat betreft de fiscale en/f sciale lasten die eventueel p de premies verschuldigd zijn, is de wetgeving van het land van vestiging van de werkgever van tepassing. Het fiscaal stelsel van tepassing p de werkgeverspremies en/f persnlijke premies wrdt bepaald dr de fiscale wetgeving van het land van vestiging van de werkgever en/f van de wnstaat van de aangesltene. De belastingen tepasselijk p de verschuldigde prestaties, alsk de eventuele andere lasten wrden bepaald dr de wet van de wnstaat van de begunstigde en/f dr de wet van het land waar de inkmsten wrden verkregen. Vrijstelling van de lasten Indien de werkgever f de begunstigde van een prestatie een vlledige f gedeeltelijke vrijstelling van de fiscale, sciale f van andere aard zijnde lasten geniet ten aanzien van de tepasselijke wetgeving, met de werkgever f de begunstigde vraf de maatschappij van deze vrijstelling p de hgte brengen en hiervan het bewijs leveren dr een bewijskrachtig dcument zals bijvrbeeld een fficieel attest van de betrkken administratie f een mzendbrief van de administratie. Indien de maatschappij niet vraf ingelicht werd f geen bewijskrachtig dcument ntvangen heeft, zal de maatschappij alle fiscale, sciale f van andere aard zijnde lasten kunnen inhuden. De maatschappij zal in geen geval de financiële gevlgen kunnen dragen van de inhudingen bven de bedragen die van de bevegde verheden kunnen wrden teruggevrderd. Fiscaal stelsel van tepassing p de werkgeverspremies betreffende de dekking Arbeidsngeschiktheidsrente Overeenkmstig artikel 59 van het Wetbek van de Inkmstenbelastingen (WIB 1992) kunnen de werkgeverspremies slechts fiscale vrdelen genieten in de mate dat de wettelijke en aanvullende prestaties bij arbeidsngeschiktheid, uitgedrukt in jaarlijkse renten, niet meer bedragen dan de nrmale brutjaarbezldiging van de aangesltene. De aanvullende prestaties bij arbeidsngeschiktheid mvatten alle prestaties bij arbeidsngeschiktheid gevrmd dr werkgeverspremies. II.12. HET TOEPASSELIJKE RECHT Recht van tepassing en rechtsmacht Het cntract valt nder de Belgische wetgeving. De eventuele geschillen tussen partijen wrden aan de Belgische rechtbanken vrgelegd N AV II - 8.

11 Klachtenbehandeling Elk prbleem in verband met het cntract kan dr de werkgever f de aangesltene aan de maatschappij wrden vrgelegd via zijn gewne tussenpersnen. Indien de werkgever f de aangesltene het standpunt van de maatschappij niet delen, kunnen zij een berep den p de dienst "Custmer Prtectin" van de maatschappij (Trnplein 1 te 1000 Brussel, custmer.prtectin@axa.be, Tel.:02/ , Fax: 02/ ). Indien de werkgever f de aangesltene vinden dat ze p die manier niet de beste plssing hebben verkregen, kunnen zij terecht bij de Ombudsdienst Verzekeringen (de Meeûsplantsen 35 te 1000 Brussel, website: als gekwalificeerde entiteit. De werkgever f de aangesltene heeft altijd de mgelijkheid m de tussenkmst van het gerecht te vragen. Bescherming van de gegevens De betrkken persnen zijn de aangesltenen en alle fysieke persnen waarvan de maatschappij de persnsgegevens heeft geregistreerd in het kader van de uitvering van dit cntract. De werkgever deelt aan de aangesltene, vanaf zijn aansluiting aan dit verzekeringscntract, alle infrmatie mee die vastgelegd is dr de reglementering met betrekking tt de verwerking van persnsgegevens (Verrdening Gegevensbescherming). Verantwrdelijke vr de verwerking AXA Belgium nv, met maatschappelijke zetel te Trnplein 1, 1000 Brussel, ingeschreven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen nder het nummer (hierna AXA Belgium genemd). Functinaris vr de gegevensbescherming De functinaris vr de gegevensbescherming van AXA Belgium kan gecntacteerd wrden p de vlgende adressen: per pst: via AXA Belgium - Data Prtectin Officer (TR1/884) Trnplein Brussel privacy@axa.be Deleinden van de gegevensverwerking en bestemmelingen van de gegevens De persnsgegevens die dr de betrkkene zelf wrden meegedeeld f die p legitieme wijze dr AXA Belgium wrden ntvangen van ndernemingen van de grep AXA, van ndernemingen die in relatie staan met deze ndernemingen, van de werkgever van de betrkkene f van derden, mgen dr AXA Belgium verwerkt wrden vr de vlgende deleinden: het beheer van het persnenbestand: Dit zijn verwerkingen die uitgeverd wrden m de databases, in het bijznder de identificatiegegevens, met betrekking tt alle natuurlijke en rechtspersnen die in relatie staan met AXA Belgium, samen te stellen en up-t-date te huden. Deze verwerkingen zijn ndzakelijk vr de uitvering van de verzekeringsvereenkmst en vr de naleving van een wettelijke verplichting. het beheer van de verzekeringsvereenkmst: Dit betreft de verwerking die wrdt uitgeverd met het g p de, al dan niet geautmatiseerde, aanvaarding f weigering van risic s vóór het sluiten van de 40004N AV II - 9.

12 verzekeringsvereenkmst f bij latere herwerkingen ervan; p de pmaak, bijwerking en beëindiging van de verzekeringsvereenkmst; p de, al dan niet geautmatiseerde, inning van de nbetaalde premies; p het beheer van de schadegevallen en de regeling van de verzekeringsprestaties. Deze verwerkingen zijn ndzakelijk vr de uitvering van de verzekeringsvereenkmst en vr de naleving van een wettelijke verplichting. de dienstverlening aan de klanten: Dit betreft verwerkingen die wrden uitgeverd in het kader van de digitale diensten die, bijkmend aan de verzekeringsvereenkmst, wrden verleend aan de klanten (bijvrbeeld de ntwikkeling van een digitale klantenzne). Deze verwerkingen zijn ndzakelijk vr de uitvering van de verzekeringsvereenkmst en/f van deze bijkmende digitale diensten. het beheer van de relatie tussen AXA Belgium en de verzekeringstussenpersn: Dit betreft verwerkingen uitgeverd in het kader van de samenwerking tussen AXA Belgium en de verzekeringstussenpersn. Deze verwerkingen zijn ndzakelijk vr de behartiging van gerechtvaardigde belangen van AXA Belgium die bestaan uit de uitvering van de vereenkmsten tussen AXA Belgium en de verzekeringstussenpersn. de pspring, preventie en bestrijding van fraude: Dit betreft verwerkingen die wrden uitgeverd m, al dan niet p geautmatiseerde wijze, verzekeringsfraude p te spren, te vrkmen en te bestrijden. Deze verwerkingen zijn ndzakelijk vr de behartiging van gerechtvaardigde belangen van AXA Belgium die bestaan uit de vrijwaring van het technische en financiële evenwicht van het prduct, de tak f de verzekeringsmaatschappij zelf. de bestrijding van het witwassen van geld en de financiering van terrrisme: Dit betreft verwerkingen die wrden uitgeverd m, al dan niet p geautmatiseerde wijze, het witwassen van geld en de financiering van terrrisme p te spren, te vrkmen en te bestrijden. Deze verwerkingen zijn ndzakelijk vr de uitvering van een wettelijke verplichting die AXA Belgium met naleven. bewaking van de prtefeuille: statistische studies: Dit betreft verwerkingen die uitgeverd wrden m, al dan niet p geautmatiseerde wijze, het technische en financiële evenwicht van de verzekeringsprtefeuilles te cntrleren en in vrkmend geval te herstellen. Deze verwerkingen zijn ndzakelijk vr de behartiging van gerechtvaardigde belangen van AXA Belgium die bestaan uit de vrijwaring f het herstel van het technische en financiële evenwicht van het prduct, de tak f de verzekeringsmaatschappij zelf. Dit betreft verwerkingen uitgeverd dr AXA Belgium f een derde met het g p statistische studies vr diverse deleinden, zals aanvaarding van risic s en tarifering. Deze verwerkingen zijn ndzakelijk vr de behartiging van gerechtvaardigde belangen van AXA Belgium die bestaan uit het maatschappelijke engagement, het streven naar efficiëntie en de verbetering van de kennis van haar vakgebieden. In de mate dat de mededeling van persnsgegevens ndzakelijk is vr de hiervr pgesmde deleinden, mgen de persnsgegevens meegedeeld wrden aan andere ndernemingen van de 40004N AV II - 10.

13 AXA Grep en aan ndernemingen en/f persnen die ermee in verbinding staan (advcaten, experts, adviserende artsen, herverzekeraars, medeverzekeraars, verzekeringstussenpersnen, dienstverleners, andere verzekeringsmaatschappijen, vertegenwrdigers, fllw-up bureaus vr tarifering, schaderegelingsbureaus, Datassur). Deze gegevens mgen k meegedeeld wrden aan de cntrle-instanties, aan de bevegde verheidsdiensten en aan elk ander verheids- f privérganisme waarmee AXA Belgium persnsgegevens kan uitwisselen in vereenstemming met de tepasselijke wetgeving. Als de betrkkene k klant is van AXA Bank Belgium, mgen deze persnsgegevens dr AXA Belgium verwerkt wrden in gezamenlijke bestanden met het g p het beheer van het persnenbestand, en meer bepaald het beheer en de update van de identificatiegegevens. Gegevensverwerking met het g p direct marketing De persnsgegevens, meegedeeld dr de betrkkene zelf f rechtmatig ntvangen dr AXA Belgium van ndernemingen van de Grep AXA, van ndernemingen die ermee in verbinding staan f van derden, mgen dr AXA Belgium verwerkt wrden met het g p direct marketing (cmmerciële acties, gepersnaliseerde reclame, prfilering, kppeling van gegevens, bekendheid, ), m haar kennis van de klanten en prspecten te verbeteren, m deze laatste p de hgte te brengen van haar activiteiten, prducten en diensten, en m cmmerciële aanbiedingen te bezrgen. Deze persnsgegevens mgen k meegedeeld wrden aan andere ndernemingen van de AXA Grep en aan ndernemingen die in verbinding staan met AXA Belgium en/f aan de verzekeringstussenpersn met het g p hun eigen direct marketing f gezamenlijke direct marketing, m de kennis van de gezamenlijke klanten en prspecten te verbeteren, m deze laatste te infrmeren ver hun respectieve activiteiten, prducten en diensten, en m cmmerciële aanbiedingen te bezrgen. Om een ptimale service te verlenen in verband met direct marketing, kunnen deze persnsgegevens wrden meegedeeld aan ndernemingen en/f aan persnen in hun hedanigheid van nderaannemers f dienstverleners ten gunste van AXA Belgium, andere ndernemingen van de AXA Grep en/f de verzekeringstussenpersn. Deze verwerkingen zijn ndzakelijk vr de behartiging van gerechtvaardigde belangen van AXA Belgium bestaande uit de ntwikkeling van haar ecnmische activiteit. In vrkmend geval kunnen deze verwerkingen gebaseerd zijn p de testemming van de betrkkene. Overdracht van gegevens buiten de Eurpese Unie De andere ndernemingen van de AXA Grep, de ndernemingen en/f persnen die ermee in verbinding staan en aan wie de persnsgegevens wrden meegedeeld, kunnen zich zwel in de Eurpese Unie als erbuiten bevinden. In geval van verdracht van persnsgegevens naar derden die zich buiten de Eurpese Unie bevinden, hudt AXA Belgium zich aan de wettelijke en reglementaire bepalingen die van kracht zijn vr dergelijke verdrachten. AXA Belgium waarbrgt namelijk een adequaat beschermingsniveau vr de aldus vergedragen persnsgegevens, p basis van de dr de Eurpese Cmmissie ingestelde alternatieve mechanismen, zals de standaard cntractuele vrwaarden f k de bindende ndernemingsregels vr de AXA Grep in geval van verdrachten binnen de grep (B.S. 6/10/2014, p ). De betrkkene kan van de dr AXA Belgium getrffen maatregelen m persnsgegevens te mgen verdragen buiten de Eurpese Unie een kpie verkrijgen dr zijn aanvraag te sturen naar AXA Belgium p het hierna vermelde adres (paragraaf Cntact pnemen met AXA Belgium ). Gegevensbewaring AXA Belgium bewaart de persnsgegevens die verzameld wrden met betrekking tt de verzekeringsvereenkmst tijdens de hele duur van de cntractuele relatie f van het beheer van de schadedssiers, met bijwerking ervan telkens de mstandigheden dit vereisen, dit verlengd met de wettelijke bewaartermijn f met de verjaringstermijn m het hfd te kunnen bieden aan een vrdering f eventueel verhaal, ingesteld na het einde van de cntractuele relatie f na de afsluiting van het schadedssier N AV II - 11.

14 AXA Belgium bewaart de persnsgegevens met betrekking tt geweigerde ffertes f ffertes waaraan AXA Belgium geen gevlg heeft gegeven tt vijf jaar na de uitgifte van de fferte f de weigering m een cntract af te sluiten. Ndzaak m persnsgegevens mee te delen De persnsgegevens met betrekking tt de betrkkene die AXA Belgium vraagt m mee te delen, zijn ndzakelijk vr de afsluiting en de uitvering van de verzekeringsvereenkmst. De nietmededeling van deze gegevens kan de afsluiting f de gede uitvering van de verzekeringsvereenkmst nmgelijk maken. Vertruwelijkheid AXA Belgium heeft alle vereiste maatregelen getrffen m de vertruwelijkheid van de persnsgegevens te vrijwaren en m zich te wapenen tegen niet-gemachtigde tegang, misbruik, wijziging f wissing van deze gegevens. AXA Belgium vlgt hierte de standaarden inzake veiligheid en cntinuïteit van de dienstverlening en evalueert regelmatig het veiligheidsniveau van zijn prcessen, systemen en tepassingen, alsk dat van zijn partners. Rechten van de betrkkene De betrkkene heeft het recht: m van AXA Belgium de bevestiging te krijgen f de hem betreffende persnsgegevens verwerkt f niet verwerkt wrden, en m deze gegevens, indien ze verwerkt wrden, te raadplegen; m zijn persnsgegevens die njuist f nvlledig zijn, te laten rechtzetten en in vrkmend geval te laten aanvullen; m zijn persnsgegevens in bepaalde mstandigheden te laten wissen; m de verwerking van zijn persnsgegevens in bepaalde mstandigheden te laten beperken; m zich, m redenen die verband huden met zijn specifieke situatie, te verzetten tegen een verwerking van de persnsgegevens p basis van de gerechtvaardigde belangen van AXA Belgium. De verantwrdelijke vr de verwerking verwerkt dan de persnsgegevens niet langer, tenzij hij aantnt dat er rechtmatige en dwingende redenen vr de verwerking zijn die zwaarder wegen dan de belangen, rechten en vrijheden van de betrkkene; m zich te verzetten tegen de verwerking van zijn persnsgegevens met het g p direct marketing, met inbegrip van de prfilering die wrdt verricht met het g p direct marketing; m bezwaar te maken tegen een beslissing die uitsluitend gebaseerd is p een geautmatiseerde verwerking, met inbegrip van prfilering, waaraan vr hem rechtsgevlgen zijn verbnden f die hem aanmerkelijk treft; als deze geautmatiseerde verwerking echter ndzakelijk is vr de afsluiting f de uitvering van een cntract, heeft de persn het recht p een menselijke tussenkmst van AXA Belgium, m zijn standpunt te uiten en m de beslissing van AXA Belgium te betwisten; m zijn persnsgegevens die hij aan AXA Belgium heeft meegedeeld, te ntvangen in een gestructureerd, gangbaar en machineleesbaar frmaat; m deze gegevens dr te zenden aan een andere verwerkingsverantwrdelijke, als (i) de verwerking van zijn persnsgegevens gebaseerd is p zijn testemming f ndzakelijk is vr de uitvering van een cntract en (ii) de verwerking gebeurt aan de hand van geautmatiseerde prcessen; en te verkrijgen dat zijn persnsgegevens rechtstreeks van de ene naar de andere verwerkingsverantwrdelijke wrden drgeznden, als dat technisch haalbaar is; m zijn testemming te allen tijde in te trekken, znder afbreuk te den aan de verwerkingen die rechtmatig gebeurden vóór de intrekking ervan, als de verwerking van zijn persnsgegevens gebaseerd is p zijn testemming N AV II - 12.

15 Cntact pnemen met AXA Belgium Als de betrkkene klant is bij AXA Belgium, kan hij zijn Klantenzne p AXA.be raadplegen en daar zijn persnsgegevens en zijn vrkeuren inzake Direct Marketing beheren, en k zijn persnsgegevens raadplegen. De betrkkene kan AXA Belgium cntacteren m zijn rechten uit te efenen, dr invulling van het frmulier, beschikbaar p de pagina Ons cntacteren via de knp Bescherming van uw gegevens, tegankelijk via een hyperlink nderaan p de hmepagina p de site AXA.be. De betrkkene die zijn rechten wil uitefenen, kan AXA Belgium k cntacteren dr per pst een gedateerde en ndertekende brief te sturen, vergezeld van een rect/vers ftkpie van zijn identiteitskaart, naar het adres: AXA Belgium - Data Prtectin Officer (TR1/884), Trnplein 1, 1000 Brussel. AXA Belgium zal de aanvragen verwerken binnen de wettelijk vrziene termijnen. Behudens duidelijk ngegrnde f vermatige aanvragen, zal geen enkele betaling gevrderd wrden vr de verwerking van zijn aanvragen. Klacht indienen Als de betrkkene meent dat AXA Belgium de reglementering ter zake niet naleeft, wrdt hij verzcht eerst cntact p te nemen met AXA Belgium. De betrkkene kan k een klacht indienen bij de Autriteit vr de Bescherming van Persnsgegevens p het vlgende adres: Drukpersstraat Brussel Tel Fax cmmissin@privacycmmissin.be De betrkkene kan k klacht indienen bij de rechtbank van eerste aanleg van zijn wnplaats N AV II - 13.

16 DEEL III - WOORDENLIJST Aangesltene De aangesltene is de persn die deel uitmaakt van de categrie van werknemers waarvr de werkgever een cllectieve verzekering heeft afgeslten m het arbeidsngeschiktheidsrisic te dekken en die vldet aan de aansluitingsvrwaarden. Arbeidsngeval f arbeidswegngeval Ongeval dat zich vrdet p de arbeidsplaats tijdens de uitefening van de berepsactiviteit f p de arbeidsweg. Het begrip met geïnterpreteerd wrden in de zin van de Belgische sciale wetgeving die van tepassing is vr werknemers, nder vrbehud van de beperkingen f specifieke uitsluitingen waarin dit cntract vrziet. Carenztijd Termijn vastgelegd in de bijzndere vrwaarden van het cntract (cf. Deel I, punt "de dekking vrijstelling van de bijdragen" en punt "de dekking arbeidsngeschiktheidsrente") waarin geen enkele prestatie verschuldigd is vanwege de maatschappij. Deze begint p de datum vastgelegd in de medische beslissing als begin van de invaliditeit. Deze termijn geldt vr elke peride van ecnmische invaliditeit afznderlijk genmen. Invaliditeit en arbeidsngeschiktheid De invaliditeit is de testand van de aangesltene die getrffen wrdt dr een vermindering van zijn lichamelijke f psychische integriteit ten gevlge van het zich vrden van een dr het cntract gedekte gebeurtenis. De ecnmische invaliditeit stemt vereen met de vermindering f het verlies van de arbeidsgeschiktheid van de aangesltene, als gevlg van een vermindering van zijn lichamelijke f psychische integriteit. De arbeidsngeschiktheid staat gelijk met het verlies van vlledige f gedeeltelijke arbeidsgeschiktheid van de aangesltene. In de algemene en bijzndere vrwaarden, dienen de termen invaliditeit en (arbeids)ngeschiktheid gelezen te wrden vlgens deze definities en znder verwijzing naar parallelle begrippen die vrtvleien uit de sciale f fiscale wetgeving. Ongeval Pltselinge en tevallige gebeurtenis die rechtstreeks wrdt verrzaakt dr de werking van een uitwendige kracht buiten de wil van de aangesltene en die aanleiding geeft tt lichamelijk letsel. Wrden met ngevallen gelijkgesteld: verdrinking; letsels pgelpen bij het redden van in gevaar verkerende persnen f gederen; vergiftigingen en brandwnden ten gevlge van fwel het npzettelijk innemen van giftige f bijtende stffen, fwel het tevallig vrijkmen van gassen f dampen; cmplicaties van de aanvankelijke letsels verrzaakt dr een gedekt ngeval; hndsdlheid en tetanus. Zelfmrd wrdt niet beschuwd als een ngeval N AV III - 1.

17 Ongeval van het privéleven Ongeval dat zich niet vrdet tijdens de uitefening van de berepsactiviteit nch p de arbeidsweg. Prestatie Bedrag betaalbaar dr de maatschappij krachtens het verzekeringscntract. Psychlgische ziekte Aantasting van de psychische gezndheid, die bjectieve symptmen vertnt en die erkend is als mentale strnis f strnis van het gedrag p basis van de internatinale classificaties CIM-10 f DSM-IV. Een dergelijke aantasting van de psychische gezndheid wrdt slechts in aanmerking genmen in de mate dat ze een arbeidsngeschiktheidsdimensie heeft in de uitefening van de berepsactiviteiten. Het arbeidsngeschiktheidskarakter en zijn graad wrden vastgesteld p een medische basis, nafhankelijk van de tewerkstellingscriteria eigen aan de werkgever. De neurlgische aandeningen zijn te beschuwen als fysilgische en niet als psychische ziektes. Aangebren mentale tekrtkmingen en leerstrnissen vallen niet nder de ziektes in de zin van het huidige cntract. Staat van drnkenschap Staat van een persn die geen blijvende cntrle meer heeft ver zijn daden, znder dat hij het bewustzijn ervan verlren heeft. Terrrisme Een clandestien gerganiseerde actie f dreiging van actie met idelgische, plitieke, etnische f religieuze bedelingen, individueel f dr een grep uitgeverd, waarbij geweld wrdt gepleegd p persnen f de ecnmische waarde van een materieel f immaterieel ged geheel f gedeeltelijk wrdt vernield, fwel m indruk te maken p het publiek, een klimaat van nveiligheid te scheppen f de autriteiten nder druk te zetten, fwel m het verkeer f de nrmale werking van een dienst f een nderneming te belemmeren. Uittreding Ofwel de beëindiging van het arbeidscntract anders dan dr verlijden f pensinering. Ofwel het einde van de aansluiting vanwege het feit dat de werknemer niet langer de aansluitingsvrwaarden vervult, znder dat dit samenvalt met de beëindiging van de arbeidsvereenkmst anders dan dr verlijden f pensinering. Ofwel de verplaatsing van de werknemer in het kader van een verplaatsing van nderneming, instelling f deel van de nderneming f instelling naar een andere nderneming f instelling als gevlg van een cnventinele verdracht f een fusie wanneer het pensienstelsel van de werknemer niet wrdt vergedragen. Wnplaats Het wettelijk adres in het land van verblijf van de aangesltene N AV III - 2.

18 Ziekte Aantasting van de fysieke f psychische gezndheid van een andere rsprng dan een ngeval, en die bjectieve symptmen vertnt. AXA Belgium, NV van verzekeringen tegelaten nder het nr m de takken leven en niet-leven te beefenen (KB , BS ) Maatschappelijke zetel: Trnplein 1, 1000 Brussel (België) Tel.: Fax: KBO nr.: BTW BE RPR Brussel

Bescherming van de persoonsgegevens

Bescherming van de persoonsgegevens Bescherming van de persoonsgegevens De betrokken personen zijn de aangeslotenen en alle fysieke personen waarvan de maatschappij de persoonsgegevens heeft geregistreerd in het kader van de uitvoering van

Nadere informatie

Persoonlijke levenssfeer

Persoonlijke levenssfeer Persoonlijke levenssfeer Verantwoordelijke voor de verwerking AXA Belgium nv, met maatschappelijke zetel te Troonplein 1, 1000 Brussel, ingeschreven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer

Nadere informatie

Persoonlijke levenssfeer

Persoonlijke levenssfeer Persoonlijke levenssfeer Verantwoordelijke voor de verwerking AXA Belgium nv, met maatschappelijke zetel te Troonplein 1, 1000 Brussel, ingeschreven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer

Nadere informatie

Persoonlijke levenssfeer

Persoonlijke levenssfeer Persoonlijke levenssfeer Verantwoordelijke voor de verwerking AXA Belgium nv, met maatschappelijke zetel te Troonplein 1, 1000 Brussel, ingeschreven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer

Nadere informatie

Inhoudstafel. Algemene voorwaarden Easyplan Arbeidsongeschiktheid 01092013 V904NL 2

Inhoudstafel. Algemene voorwaarden Easyplan Arbeidsongeschiktheid 01092013 V904NL 2 V904 Inhudstafel Artikel 1. Cntracterende partijen... 4 Artikel 1.1. Verzekeringnemer... 4 Artikel 1.2. Verzekeringsnderneming... 4 Artikel 1.3. Verzekerde... 4 Artikel 1.4. Cllectieve verzekeringsvereenkmst...

Nadere informatie

Privacy. 1. Algemene bepalingen

Privacy. 1. Algemene bepalingen Privacy 1. Algemene bepalingen 1.1. ING België nv beschermt de persnlijke levenssfeer van de gebruiker van de ING Merchant Services-diensten en van elke andere betrkken natuurlijke persn, vereenkmstig

Nadere informatie

Altrad Benelux n.v. privacyverklaring

Altrad Benelux n.v. privacyverklaring Altrad Benelux n.v. privacyverklaring Wij zijn er van vertuigd dat de bescherming van uw persnlijke gegevens van essentieel belang is. Indien wij uw persnsgegevens verwerken, den we dat dan k in vereenstemming

Nadere informatie

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers)

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers) Privacy Statement andere betrkkenen (niet zijnde studenten f medewerkers) Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar bezekers en externe cntacten en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met uw persnsgegevens.

Nadere informatie

Privacy Verklaring 23/08/2018

Privacy Verklaring 23/08/2018 Privacy Verklaring 23/08/2018 1.1. Algemeen VZW O2 stelt zich met deze huidige Privacy Verklaring in regel met de Eurpese Verrdening 2016/679 van 27 april 2016 betreffende de bescherming van persnsgegevens

Nadere informatie

Muziekinstrumenten. Voor de professionele muzikant en amateur

Muziekinstrumenten. Voor de professionele muzikant en amateur 0 Muziekinstrumenten Ref.: MU201805CN Vr de prfessinele muzikant en amateur Deze plis biedt u een Alle Risic dekking aan vr muziekinstrumenten van prfessinele muzikanten en amateurs in België, Eurpa f

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 1.0-28/10/2009 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument.

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN Brussel Fiscaliteit* Kruidtuinlaan 20 1035 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN ARTIKEL 60BIS/3, 2, 1 VAN

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 3.0-1/7/2011 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument. De

Nadere informatie

KBC-BEDRIJFSPOLIS PERSONEELSVERZEKERINGEN

KBC-BEDRIJFSPOLIS PERSONEELSVERZEKERINGEN KBC-BEDRIJFSPOLIS PERSONEELSVERZEKERINGEN De KBG Bedrijfsplis Persneelsverzekeringen beschermt alle arbeidskrachten in uw nderneming tegen de financiële gevlgen van een ngeval. Delgrep De KBG-Bedrijfsplis

Nadere informatie

4. Deze Privacy Policy was laatst bijgewerkt op 23/05/2018. FOODSERVICE ALLIANCE l Kastelein 50 B-2300 Turnhout Belgium T +32(0)

4. Deze Privacy Policy was laatst bijgewerkt op 23/05/2018. FOODSERVICE ALLIANCE l Kastelein 50 B-2300 Turnhout Belgium T +32(0) P R I V A C Y P O L I C Y 1. Deze privacy plicy ( Privacy Plicy ) regelt de verwerking van juw persnsgegevens als een nderdeel van juw gebruik van nze Website (de Website ) en de diensten die daarmee verband

Nadere informatie

Frans Halslaan 4, 1921EP Akersloot

Frans Halslaan 4, 1921EP Akersloot Privacy Verklaring Per 25 mei 2018 gelden er verscherpte regels vr alle rganisaties binnen de EU die persnsgegevens verwerken. Om deze reden is de privacy verklaring aangepast en vragen we u deze dr te

Nadere informatie

Privacy Statement Medewerkers

Privacy Statement Medewerkers Privacy Statement Medewerkers Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar medewerkers en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met juw persnsgegevens. Daarbij vldet de hgeschl aan de eisen van de Algemene

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN VisumPr B.V., Raamweg 1, 2596 HL, Den Haag Artikel 1. Definities In deze algemene vrwaarden wrden de vlgende definities tegepast: Opdrachtgever: de wederpartij van VisumPr B.V. VisumPr:

Nadere informatie

De arbeidsongevallen. Inhoud. Wat is een arbeidsongeval?...2. Wat te doen bij een arbeidsongeval?...3. Hoe verloopt de uitbetaling?...

De arbeidsongevallen. Inhoud. Wat is een arbeidsongeval?...2. Wat te doen bij een arbeidsongeval?...3. Hoe verloopt de uitbetaling?... De arbeidsngevallen Inhud Wat is een arbeidsngeval?...2 Wat te den bij een arbeidsngeval?...3 He verlpt de uitbetaling?...4 En vr de leden van SMartBe?...5 Dit dcument werd gedwnlad van de site van SMartBe

Nadere informatie

Privacyreglement Praktijk Herstel

Privacyreglement Praktijk Herstel Praktijk Herstel Stevensweg 83 3319 AJ Drdrecht Privacyreglement Praktijk Herstel 1. Begripsbepalingen In dit reglement wrdt verstaan nder: De hulpverleners, Elly van den Berg-IJmker en The van den Berg

Nadere informatie

Re-integratie van arbeidsongeschikte werknemers

Re-integratie van arbeidsongeschikte werknemers Re-integratie van arbeidsngeschikte werknemers De verheid wil de vrijwillige werkhervatting van werknemers die tijdelijk f definitief ngeschikt zijn m de vereengekmen arbeid uit te veren faciliteren. Wanneer

Nadere informatie

Begunstigde De persoon die de schadevergoeding ontvangt, in dit geval de Aangeslotene die zich heeft aangesloten bij deze collectieve overeenkomst.

Begunstigde De persoon die de schadevergoeding ontvangt, in dit geval de Aangeslotene die zich heeft aangesloten bij deze collectieve overeenkomst. Algemene vrwaarden van Extra Prtectin U hebt zich aangeslten bij de cllectieve verzekeringsvereenkmst nr. 113/B tussen Alpha Credit N.V. en Cardif Assurance Risques Divers N.V. Deze algemene vrwaarden

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities Algemene Vrwaarden Dit zijn de Algemene Vrwaarden van Fiets Clinics Nederland, gevestigd: Waalbandijk 20, 6541AJ Nijmegen. Op alle prducten van Fiets Clinics Nederland zijn deze Algemene Vrwaarden van

Nadere informatie

Werken met uitzendkrachten

Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten-Werken met uitzendkrachten-telichting 1/8 Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten zijn werknemers die vallen nder twee srten werkgevers. Enerzijds heeft men de werkgever van de uitzendkracht

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGRECHTEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGRECHTEN Brussel Fiscaliteit* Kruidtuinlaan 20 1035 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGRECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA DE DATUM VAN DE AUTHENTIEKE AKTE VAN SCHENKING

Nadere informatie

C O N T A S S U R SOCIÉTÉ

C O N T A S S U R SOCIÉTÉ C O N T A S S U R SOCIÉTÉ NAAMLOZE ANONYME VENNOOTSCHAP Bulevard Simón Blívar, 34 (4ème étage) - 1000 Bruxelles Tel. : + 32 2 510 75 45 Fax : + 32 2 510 75 44 ATTEST VAN ACTIVITEIT TOT DE WETTELIJKE PENSIOENLEEFTIJD

Nadere informatie

Privacyreglement NFG hulpverlener

Privacyreglement NFG hulpverlener Privacyreglement NFG hulpverlener Versie: 20180502 1. Begripsbepalingen In dit reglement wrdt verstaan nder: De hulpverlener, Esther Relfs handelend nder Praktijk Mirte / Mirte Kids / Mirte in Bedrijf,

Nadere informatie

Allianz. Objectieve aansprakelijkheid brand / ontploffing. ~ Algemene voorwaarden VERZEKERING. ~ Objectieve Aansprakelijkheid Brand / Ontploffing

Allianz. Objectieve aansprakelijkheid brand / ontploffing. ~ Algemene voorwaarden VERZEKERING. ~ Objectieve Aansprakelijkheid Brand / Ontploffing Allianz ~ Algemene vrwaarden ~ Objectieve Aansprakelijkheid Brand / Ontplffing VERZEKERING Objectieve aansprakelijkheid brand / ntplffing Lr> Lr> Q.. Allianz INHOUD Bladz Inhudstafel artikel I Begripsmschrijvingen

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGSRECHTEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGSRECHTEN Brussel Fiscaliteit* Kruidtuinlaan 20 1035 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGSRECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA DE DATUM VAN DE AUTHENTIEKE AKTE VAN SCHENKING

Nadere informatie

ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS

ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS 1. Gegevens rganisatie - Naam rganisatie : - Juridisch statuut : - Maatschappelijke zetel : - Telefnnummer en eventueel emailadres : - Omschrijving sciale delstelling : 2.

Nadere informatie

RIZIV: Opleiden van werkzoekenden, die erkend arbeidsongeschikt zijn.

RIZIV: Opleiden van werkzoekenden, die erkend arbeidsongeschikt zijn. RIZIV: Opleiden van werkzekenden, die erkend arbeidsngeschikt zijn. VERSIE 2015 Inhudspgave OOK ERKEND ARBEIDSONGESCHIKTE PERSONEN HEBBEN RECHT OP OPLEIDING...2 Visie...2 Delgrep...2 Partners in het traject...2

Nadere informatie

LAR BUSINESS FISCALE BESCHERMING E-CROWN ALGEMENE VOORWAARDEN. Wij halen uw gelijk

LAR BUSINESS FISCALE BESCHERMING E-CROWN ALGEMENE VOORWAARDEN. Wij halen uw gelijk LAR BUSINESS FISCALE BESCHERMING E-CROWN ALGEMENE VOORWAARDEN Wij halen uw gelijk - 2 - INHOUDSTAFEL LUIK 1 GEMEENSCHAPPELIJKE BEPALINGEN LUIK 2 VERBINTENISSEN TEGENOVER DE KLANT LUIK 3 SPECIALE BEPALINGEN

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN Brussel Fiscaliteit* Kruidtuinlaan 20 1035 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN ARTIKEL 60BIS/3, 2, 1 VAN

Nadere informatie

Cubro BVBA Algemene voorwaarden

Cubro BVBA Algemene voorwaarden Cubr BVBA Algemene vrwaarden Hiernder vindt u de algemene vrwaarden van Cubr BVBA. Deze vrwaarden zijn van tepassing p alle geleverde diensten en gemaakte vereenkmsten dr Cubr BVBA, tenzij expliciet anders

Nadere informatie

Privacyreglement NFG hulpverlener

Privacyreglement NFG hulpverlener Privacyreglement NFG hulpverlener 1. Begripsbepalingen In dit reglement wrdt verstaan nder: De hulpverlener, Ulla Wlters-Prnk handelend nder Verlies en Ruw Kind en Jngere, Kvk nummer: 67578896, te Gruttstraat

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING BELCHIM CROP PROTECTION NV

PRIVACYVERKLARING BELCHIM CROP PROTECTION NV PRIVACYVERKLARING BELCHIM CROP PROTECTION NV (Van tepassing vanaf 25 mei 2018) Deze Privacyverklaring wrdt verstrekt dr Belchim Crp Prtectin NV/SA, Technlgielaan 7, 1840 Lnderzeel, België, ingeschreven

Nadere informatie

VERWERKERSOVEREENKOMST

VERWERKERSOVEREENKOMST 1. Algemeen In deze verwerkersvereenkmst wrdt verstaan nder: 1.1 Algemene vrwaarden: de Algemene vrwaarden van Verwerker, die nverkrt van tepassing zijn p iedere afspraak tussen Verwerker en Verantwrdelijke

Nadere informatie

Het herroepingsrecht voor buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten. Boek VI van het Wetboek van economisch recht (art. VI.67 en volgende WER)

Het herroepingsrecht voor buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten. Boek VI van het Wetboek van economisch recht (art. VI.67 en volgende WER) Het herrepingsrecht vr buiten verkpruimten geslten vereenkmsten Bek VI van het Wetbek van ecnmisch recht (art. VI.67 en vlgende WER) Binnen welke termijn mag de cnsument zijn herrepingsrecht den gelden?

Nadere informatie

BEDRIJFSPOLIS AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERINGEN

BEDRIJFSPOLIS AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERINGEN BEDRIJFSPOLIS AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERINGEN De bedrijfsplis aansprakelijkheidsverzekeringen zijn berepsleven. beschermt de verzekerde(n) tegen allerlei risic's in Delgrep Al wie een nderneming f een

Nadere informatie

Top-Hat Plus Plan 1. Type levensverzekering. Waarborgen

Top-Hat Plus Plan 1. Type levensverzekering. Waarborgen Tp-Hat Plus Plan 1 Type levensverzekering Waarbrgen Levensverzekering met gewaarbrgde rentevet (Tak 21). Mgelijkheid m te kiezen vr een frmule waarbij dit met betrekking tt de winstdeelname gecmbineerd

Nadere informatie

Privacy Statement Studenten

Privacy Statement Studenten Privacy Statement Studenten Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar studenten en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met juw persnsgegevens. Daarbij vldet de hgeschl aan de eisen van de Algemene Verrdening

Nadere informatie

BIJLAGE : PRIVACYCLAUSULE ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING (AVG)

BIJLAGE : PRIVACYCLAUSULE ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING (AVG) BIJLAGE : PRIVACYCLAUSULE ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING (AVG) TITEL 1 RECHT OP INFORMATIE 1. In het kader van de arbeidsrelatie tussen de werkgever en de werknemer verwerkt de werkgever gegevens

Nadere informatie

INCOME & ASSIST INCOME & SECURE COLLECTIEVE VERZEKERING IN GEVAL VAN ARBEIDSONGESCHIKTHEID ALGEMENE VOORWAARDEN

INCOME & ASSIST INCOME & SECURE COLLECTIEVE VERZEKERING IN GEVAL VAN ARBEIDSONGESCHIKTHEID ALGEMENE VOORWAARDEN INCOME & ASSIST INCOME & SECURE COLLECTIEVE VERZEKERING IN GEVAL VAN ARBEIDSONGESCHIKTHEID ALGEMENE VOORWAARDEN INHOUDSTAFEL DEEL II - ALGEMENE VOORWAARDEN II.1. II.2. II.3. II.4. II.5. II.6. II.7. II.8.

Nadere informatie

De GDPR in 10 stappen

De GDPR in 10 stappen De GDPR in 10 stappen Stap 4- Vul uw gegevens aan in het Verwerkingsregister 2018 G.T.L. Het is verbden deze dcumenten te vermenigvuldigen f anderzijds te verwerken znder nze testemming. Elke inbreuk zal

Nadere informatie

Belangrijk Lees dit eerst!

Belangrijk Lees dit eerst! AANVRAAG VAN EEN GEDEELTELIJKE WERKHERVATTING TIJDENS DE ARBEIDSONGESCHIKTHEID - STANDAARD FORMULIER WIJK-WERKEN Belangrijk Lees dit eerst! Waarvr dient dit frmulier? Dit frmulier vult u in als u tijdens

Nadere informatie

Dossier Ecocheques. Bron: Lex4you op www.securex.eu. BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77. helpdesk@bol budiv.be www.bol budiv.

Dossier Ecocheques. Bron: Lex4you op www.securex.eu. BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77. helpdesk@bol budiv.be www.bol budiv. Dssier Eccheques Brn: Lex4yu p www.securex.eu BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77 helpdesk@bl budiv.be www.bl budiv.be Dssier Eccheques Wat is een eccheque? Eccheques zijn een initiatief

Nadere informatie

1. Lid: onder een lid wordt verstaan een bij Pennyplace ingeschreven particulier of ZZP-er / bedrijf die / dat als doel heeft:

1. Lid: onder een lid wordt verstaan een bij Pennyplace ingeschreven particulier of ZZP-er / bedrijf die / dat als doel heeft: ALGEMENE VOORWAARDEN VAN PENNYPLACE VOOR LEDEN Inhudspgave: Artikel 1: Definities... 1 Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer... 1 Artikel 3 -Tepasselijkheid en wijziging Algemene Vrwaarden... 2 Artikel

Nadere informatie

Waarvoor gebruiken wij uw gegevens? 1. Voor de uitvoering van onze overeenkomst met u en met name om:

Waarvoor gebruiken wij uw gegevens? 1. Voor de uitvoering van onze overeenkomst met u en met name om: Privacy plicy WTC De Nieuwenhvespurters (hier bekend als "wij" f "De Nieuwenhvespurters") verzamelt vr een ptimale deelname aan en beleving van nze evenementen persnlijke gegevens van u. We lichten hierbij

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID 1. Inleiding & definities RES is een netwerk van lkale bedrijven, km's, handelaars en persnen, die vrije berepen uitefenen. Particulieren wrden gemtiveerd m aan te kpen

Nadere informatie

CVO maart Bemiddelingsovereenkomst voor verzekeringsmakelaars

CVO maart Bemiddelingsovereenkomst voor verzekeringsmakelaars 1 CVO19011 26 maart 2019 Bemiddelingsvereenkmst vr verzekeringsmakelaars Sectrale instructies vr de verwerking van persnsgegevens ten beheve van een verwerkingsverantwrdelijke Inleiding De Eurpese Algemene

Nadere informatie

VERKLARING. Inzake gegevensverwerking klanten. Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

VERKLARING. Inzake gegevensverwerking klanten. Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) VERKLARING Inzake gegevensverwerking klanten Vlgens de Algemene Verrdening Gegevensbescherming (AVG) Deze verklaring inzake gegevensverwerking is van Schnmaakbedrijf L.J. de Vries B.V., gevestigd te Aalsmeer

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT ZIEKENHUIS OOST-LIMBURG

PRIVACYREGLEMENT ZIEKENHUIS OOST-LIMBURG PRIVACYREGLEMENT ZIEKENHUIS OOST-LIMBURG Inhudstabel Artikel 1: Delstelling van dit reglement... 2 Artikel 2: Aangewezen verantwrdelijken en veiligheidscnsulent... 2 Artikel 3: Gebruik van patiëntengegevens...

Nadere informatie

Belangrijk Lees dit eerst!

Belangrijk Lees dit eerst! AANVRAAG VAN EEN GEDEELTELIJKE WERKHERVATTING TIJDENS DE Belangrijk Lees dit eerst! ARBEIDSONGESCHIKTHEID Waarvr dient dit frmulier? Dit frmulier vult u in als u tijdens de peride waarin u arbeidsngeschikt

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Maandbudgetverzekering

Algemene voorwaarden Maandbudgetverzekering Algemene vrwaarden Maandbudgetverzekering Wrd vraf De Maandbudgetverzekering wrdt geslten tussen: jij, als persn die het verzekeringscntract sluit en wij, AG Insurance nv, de verzekeraar, met maatschappelijke

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Ballast Personeelsdiensten v.o.f.

Algemene voorwaarden van Ballast Personeelsdiensten v.o.f. Algemene vrwaarden van Ballast Persneelsdiensten v..f. 1. Definities Algemene Vrwaarden Cliënt Dienstverlening Opdrachtgever Opdracht Opdrachttarief Opdrachtbevestiging Transitietraject De algemene vrwaarden

Nadere informatie

Wij raden u aan deze privacy policy zorgvuldig door te nemen.

Wij raden u aan deze privacy policy zorgvuldig door te nemen. PRIVACY POLICY BZB-FEDAFIN 1. Algemeen waarvr dient deze privacy plicy? 1.1 BZB-Fedafin is ervan vertuigd dat de bescherming van uw persnlijke gegevens van essentieel belang is. Deze privacy plicy begt

Nadere informatie

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen Privacyreglement Inleiding Bij het adviseren ver en het afsluiten van financiële prducten f diensten vragen wij veel vertruwelijke infrmatie van klanten. Klanten van Drieklank pensienairs meten ervan uit

Nadere informatie

De hulpverlener, Mevr. Drs. Lonneke van Elburg handelend onder Kinderpraktijk Samen, Kvk nummer: , te Martenssingel 15, 2806 CL Gouda

De hulpverlener, Mevr. Drs. Lonneke van Elburg handelend onder Kinderpraktijk Samen, Kvk nummer: , te Martenssingel 15, 2806 CL Gouda Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wrdt verstaan nder: De hulpverlener, Mevr. Drs. Lnneke van Elburg handelend nder Kinderpraktijk Samen, Kvk nummer: 62267736, te Martenssingel 15,

Nadere informatie

De Europese Algemene Verordening van 27 april 2016 over gegevensbescherming (AVG of, in het Engels, GDPR) wordt van toepassing op 25 mei 2018.

De Europese Algemene Verordening van 27 april 2016 over gegevensbescherming (AVG of, in het Engels, GDPR) wordt van toepassing op 25 mei 2018. Privacy Ntice Assuralia neemt de bescherming van uw persnlijke gegevens ter harte. Daarm verbindt Assuralia zich erte deze gegevens met bijzndere aandacht te beschermen en te verwerken, in vlledige transparantie

Nadere informatie

WAARBORG TAX SHELTER Algemene Voorwaarden

WAARBORG TAX SHELTER Algemene Voorwaarden WAARBORG TAX SHELTER Algemene Vrwaarden Avenue des Nerviens, 85, b 2, Nerviërslaan Bruxelles 1040 Brussel Tel (02) 526 00 10 Fax (02) 526 00 11 BCE 0427 765 248 FSMA 45471 inf@vdhc.be www.vdhc.be UW CONTRACT

Nadere informatie

AANSCHAF EN ACTIVERING

AANSCHAF EN ACTIVERING 1. AANVAARDING Dr de aanschaf, het gebruik f een pging tt gebruik van een Cadeaubn: (a) aanvaardt u en stemt u ermee in dat u aan deze Vrwaarden bent gebnden; en Geeft u een ander testemming uw Cadeaubn

Nadere informatie

2. WAT ZIJN DE VOORWAARDEN OM ZICH AAN TE SLUITEN?

2. WAT ZIJN DE VOORWAARDEN OM ZICH AAN TE SLUITEN? Algemene vrwaarden van Credit Prtectin U hebt zich aangeslten bij de cllectieve verzekeringsvereenkmst nr. 038 tussen Vlkswagen D Ieteren Finance N.V..en Cardif Assurance Vie nv. Deze algemene vrwaarden

Nadere informatie

Betreft: aanvraag van Brussels Network Operations tot herziening van de beraadslaging RR nr. 10/2008 van 12 maart 2008 (RN/MA/2008/013)

Betreft: aanvraag van Brussels Network Operations tot herziening van de beraadslaging RR nr. 10/2008 van 12 maart 2008 (RN/MA/2008/013) 1/10 Sectraal cmité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 24/2008 van 4 juni 2008 Betreft: aanvraag van Brussels Netwrk Operatins tt herziening van de beraadslaging RR nr. 10/2008 van 12 maart 2008

Nadere informatie

VRIJSTELLINGEN van Verkennend Bodemonderzoek (VBO) *

VRIJSTELLINGEN van Verkennend Bodemonderzoek (VBO) * VRIJSTELLINGEN van Verkennend Bdemnderzek (VBO) * * zals bepaald dr art.13/4 van de Ordnnantie van 5 maart 2009 betreffende het beheer en de sanering van verntreinigde bdems, gewijzigd dr de rdnnantie

Nadere informatie

TARIFERING EDPB. Nota over de wetgeving

TARIFERING EDPB. Nota over de wetgeving FD/NB Brussel, 23 mei 2014 TARIFERING EDPB Nta ver de wetgeving Op 23 mei 2014 is een reeds lang aangekndigd KB verschenen: Het kninklijk besluit van 24 april 2014 tt wijziging van het kninklijk besluit

Nadere informatie

BIJZONDERE VOORWAARDEN B COVER CONSTRUCT

BIJZONDERE VOORWAARDEN B COVER CONSTRUCT BIJZONDERE VOORWAARDEN B COVER CONSTRUCT De algemene vrwaarden Alle Buwplaats Risic s (Editie 2012) zijn van tepassing. Artikel 1 VERZEKERINGSNEMER De buwheer met name de VME, een mede-eigenaar, een huurder

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden - Equrion Services B.V. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities. Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer

Algemene Voorwaarden - Equrion Services B.V. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities. Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer Algemene Vrwaarden - Equrin Services B.V. Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

b) Afhankelijk van de omstandigheden, kunnen wij de volgende categorieën van persoonsgegevens verzamelen:

b) Afhankelijk van de omstandigheden, kunnen wij de volgende categorieën van persoonsgegevens verzamelen: Privacy statement De website www.staatsen.nl is eigendm van Staatsen Executive Search. Staatsen Executive Search hudt zich aan de wettelijke vrschriften met betrekking tt de bescherming van persnsgegevens,

Nadere informatie

Privacyreglement. Inleiding

Privacyreglement. Inleiding Privacyreglement Inleiding Bij het adviseren ver en het afsluiten van financiële prducten f diensten vraagt Blkweg Financieel Adviseurs B.V. (Blkweg) veel vertruwelijke infrmatie van klanten. Klanten van

Nadere informatie

Bestaat er een economische en/of organisatorische eenheid met andere bedrijven? Zo ja, graag nadere informatie waaronder een organogram.

Bestaat er een economische en/of organisatorische eenheid met andere bedrijven? Zo ja, graag nadere informatie waaronder een organogram. Aanvraagfrmulier Berepsaansprakelijkheidsverzekering algemeen 1. Verzekeringnemer Naam bedrijf:.... Crrespndentieadres:... Pstcde en plaats:... Cntactpersn:... man vruw E-mail cntactpersn:.. Rechtsvrm:.

Nadere informatie

Reglement van de wedstrijd FC de Kampioenen

Reglement van de wedstrijd FC de Kampioenen Reglement van de wedstrijd FC de Kampienen Artikel 1: Organisatr AG Insurance nv, met maatschappelijke zetel in 1000 Brussel, Emile Jacqmainlaan 53, RPR Brussel - BTW BE 0404.494.849, rganiseert de wedstrijd

Nadere informatie

Algemene voorwaarden picturefix. Download & print de algemene voorwaarden. Inhoudsopgave:

Algemene voorwaarden picturefix. Download & print de algemene voorwaarden. Inhoudsopgave: Algemene vrwaarden picturefix Dwnlad & print de algemene vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel

Nadere informatie

Versie van 29 mei Privacybeleid

Versie van 29 mei Privacybeleid Versie van 29 mei 2018 Privacybeleid 1. Algemene Bepalingen Dit privacybeleid (hierna «Privacybeleid») is van tepassing p de verwerking van gegevens dr CARFIXER, een beslten venntschap met beperkte aansprakelijkheid

Nadere informatie

WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT?

WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT? WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT? Vicky De Suter, FOD Justitie, DGWL, Directie Strafwetgeving Een krte terugblik - CPS - studiedag 27 maart 2013 - Eurpese

Nadere informatie

EASY BANKING APP: PRECONTRACTUELE INFORMATIE

EASY BANKING APP: PRECONTRACTUELE INFORMATIE EASY BANKING APP: PRECONTRACTUELE INFORMATIE Infrmatie ver BNP Paribas Frtis NV Easy Banking App is een financiële dienst van BNP Paribas Frtis NV, Warandeberg 3, 1000 Brussel, RPR Brussel, BTW BE 0403.199.702,

Nadere informatie

Privacyreglement NFG versie:

Privacyreglement NFG versie: Privacyreglement NFG versie: 20180502 1. Begripsbepalingen In dit reglement wrdt verstaan nder: De hulpverlener, M.J.T. Maslijn handelend nder PsychMrfse- praktijk vr psychlgische hulp, caching & advies,

Nadere informatie

Allianz@Y. Traffic Plan. Algemene Voorwaarden. VERZEKERING Traffic Plan o I.t') I.t') CL

Allianz@Y. Traffic Plan. Algemene Voorwaarden. VERZEKERING Traffic Plan o I.t') I.t') CL Allianz@Y Algemene Vrwaarden VERZEKERING I.t') I.t') CL Allianz@ Lr) Lr) a.. Allianz@) INHOUDSTAFEL Blz. Begripsmschrijvingen 5 DEEL EEN Uw cntract Artikel 1 - Vrwerp van het cntract Artikel 2 - Persnen

Nadere informatie

Hoe gebruikt UZ Leuven uw persoonsgegevens voor academisch wetenschappelijk onderzoek 1?

Hoe gebruikt UZ Leuven uw persoonsgegevens voor academisch wetenschappelijk onderzoek 1? Privacyverklaring nderzek UZ Leuven He gebruikt UZ Leuven uw persnsgegevens vr academisch wetenschappelijk nderzek 1? Algemeen Wetenschappelijk nderzek, naast patiëntenzrg en nderwijs/pleiding, behrt tt

Nadere informatie

Algemene voorwaarden www.grandesvillasdefrance.{be nl}

Algemene voorwaarden www.grandesvillasdefrance.{be nl} Algemene vrwaarden Grandes Villas de France stelt haar webplatfrm www.grandesvillasdefrance.{be nl} ter beschikking van de verhuurder/eigenaar/aanbieder vr de prmtie en de publiciteit van diens vakantievilla.

Nadere informatie

OPLEIDING PORT FACILITY SECURITY OFFICER 24 UREN

OPLEIDING PORT FACILITY SECURITY OFFICER 24 UREN OPLEIDING PORT FACILITY SECURITY OFFICER 24 UREN Prgramma Financiële vrwaarden ISPS-cde en aanverwante wetgeving Verantwrdelijkheden en functies van andere veiligheidsrganisaties Veiligheidsmaatregelen

Nadere informatie

Privacy -reglement

Privacy -reglement Dit reglement is gebaseerd p de Wet Bescherming Persnsgegevens (augustus 2001), die de Wet persnsregistratie vervangt. 1. Begripsbepalingen 1. Persnsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde

Nadere informatie

Classics Fine Art Insurance

Classics Fine Art Insurance Classics Fine Art Insurance Ref 201805CN Een state f the art cntract specifiek gericht p het verzekeren van uw kunstwerken Een dekking van het type Alle Risic behalve, specifiek ntwrpen vr het verzekeren

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Huurverzekering

Algemene voorwaarden Huurverzekering Algemene vrwaarden Huurverzekering Wrd vraf De Huurverzekering wrdt geslten tussen: jij, als persn die het verzekeringscntract sluit en wij, AG Insurance nv, de verzekeraar, met maatschappelijke zetel

Nadere informatie

PROCEDURE RECHTEN VAN BETROKKENEN DE HUISMEESTERS

PROCEDURE RECHTEN VAN BETROKKENEN DE HUISMEESTERS PROCEDURE RECHTEN VAN BETROKKENEN DE HUISMEESTERS Inhudspgave 1. ALGEMENE PROCEDURE... 3 2. RECHT OP INFORMATIE... 4 3. RECHT OP INZAGE... 6 4. RECHT OP CORRECTIE EN AANVULLING... 7 5. RECHT OP GEGEVENSWISSING...

Nadere informatie

Voor partners, werknemers, uitzendkrachten, inleenkrachten, student-stagiaires, en sollicitanten van imailo is een ander beleid van toepassing.

Voor partners, werknemers, uitzendkrachten, inleenkrachten, student-stagiaires, en sollicitanten van imailo is een ander beleid van toepassing. PRIVACY STATEMENT Versie mei 2018 Imail B.V. (imail) hecht er waarde aan dat uw gegevens p een juiste wijze wrden verwerkt. Wij (imail) gaan daarm met de grtst mgelijke zrgvuldigheid m met persnsgegevens

Nadere informatie

- PRIVACYREGLEMENT -

- PRIVACYREGLEMENT - - PRIVACYREGLEMENT - Wij vinden het belangrijk dat de privacy van nze patiënten ged is gebrgd. Dit privacyreglement beschrijft he wij mgaan met uw persnsgegevens, waarnder uw medische gegevens. Als u vragen

Nadere informatie

Gebruiksvoorwaarden - trustbox v.2-21/06/2013

Gebruiksvoorwaarden - trustbox v.2-21/06/2013 TERMS OF USE DATA AFNEMERS Gebruiksvrwaarden - trustbx v.2-21/06/2013 1. Bereik 1.1. Trustbx B2C is een gedepneerd handelsmerk van GS1 Belgium & Luxemburg en is een database ('Database') die de exclusieve

Nadere informatie

All Risks. Een All Risks verzekeringscontract voor uw persoonlijke waardevolle voorwerpen

All Risks. Een All Risks verzekeringscontract voor uw persoonlijke waardevolle voorwerpen All Risks Ref. 201805ARN Een All Risks verzekeringscntract vr uw persnlijke waardevlle vrwerpen Juwelen, uurwerken, laptps, bntmantels, jachtwapens, fttestellen, sprt- f andere uitrustingen, al deze persnlijke

Nadere informatie

Model Verwerkersovereenkomst. Generieke e-learning

Model Verwerkersovereenkomst. Generieke e-learning Mdel Verwerkersvereenkmst Generieke e-learning Tussen De Staat der Nederlanden, namens Ministerie van Financiën, namens het Directraat-Generaal Belastingdienst En [leverancier], Hrend bij de aanbesteding:

Nadere informatie

Er zijn twee types mandatarissen: Sociale Dienstverrichters Erkende Sociale Secretariaten

Er zijn twee types mandatarissen: Sociale Dienstverrichters Erkende Sociale Secretariaten GUIDELINES : RELATIE WERKGEVER DIENSTVERRICHTERS - RSZ 1. Algemene principes Werkgevers handelen in principe in eigen naam en cmmuniceren met de RSZ vr de nakming van hun administratieve verplichtingen.

Nadere informatie

1. In deze Algemene Voorwaarden wordt onder de volgende begrippen verstaan, waarbij het enkelvoud tevens het meervoud wordt geacht te omvatten:

1. In deze Algemene Voorwaarden wordt onder de volgende begrippen verstaan, waarbij het enkelvoud tevens het meervoud wordt geacht te omvatten: Algemene vrwaarden Definities 1. In deze Algemene Vrwaarden wrdt nder de vlgende begrippen verstaan, waarbij het enkelvud tevens het meervud wrdt geacht te mvatten: PrtaPay Dr Atane Sftware ntwikkelde

Nadere informatie

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis 72095942000 VZW Psych. Centrum Caritas Caritasstraat 76 9090 MELLE Telichting bij het dcument pnameverklaring bij pname in een psychiatrisch ziekenhuis U kan als patiënt een aantal keuzes in verband met

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR DE VERKORTE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN

OVEREENKOMST VOOR DE VERKORTE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN OVEREENKOMST VOOR DE VERKORTE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN - Gegevens rganisatie/ bedrijf Naam:..... Adres maatschappelijke zetel: Ondernemingsnummer: Hierbij vertegenwrdigd dr:... Functie vertegenwrdiger:.....

Nadere informatie

Aanmeldformulier voor Partnerschap Vernieuwing Bouw

Aanmeldformulier voor Partnerschap Vernieuwing Bouw Aanmeldfrmulier vr Partnerschap Vernieuwing Buw ALGEMENE GEGEVENS OVER DE ORGANISATIE 1. Naam van de rganisatie 2. Ingangsdatum partnerschap 3. Cntactgegevens algemeen Pstbusnummer Pstcde + plaats Straatnaam

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VERMEERSCH-DECONINCK NV

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VERMEERSCH-DECONINCK NV ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VERMEERSCH-DECONINCK NV Deze website is eigendm van Vermeersch-Decninck nv. Maatschappelijke zetel: Vermeersch-Decninck nv Edewallestraat 96 8610 Krtemark België Telefn: +32 (0)

Nadere informatie

A. ADR REGLEMENT. A1. Vervoerdocument. A2. Schriftelijke richtlijnen

A. ADR REGLEMENT. A1. Vervoerdocument. A2. Schriftelijke richtlijnen A. ADR REGLEMENT A1. Ververdcument Artikel 5.4.1 van het ADR bepaalt de gegevens die in het ververdcument meten wrden pgenmen. Artikel 5.4.1.1 mvat de algemene gegevens en artikel 5.4.1.2.5 mvat de bijkmende

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN OP AFSTAND. Inhoudsopgave:

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN OP AFSTAND. Inhoudsopgave: ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN OP AFSTAND Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de nderneming Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden

ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden INTERN REGLEMENT EN ALGEMENE VOORWAARDEN ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden 1.1 - Tenzij er een vrafgaand geschreven akkrd is van PARKING, heeft het luter feit van in de inrichting binnen te

Nadere informatie