De gemeente Ichtegem wordt uitgenodigd tot deelname aan de buitengewone algemene vergadering van de WVI op donderdag 24 mei 2018.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De gemeente Ichtegem wordt uitgenodigd tot deelname aan de buitengewone algemene vergadering van de WVI op donderdag 24 mei 2018."

Transcriptie

1 AGENDA MET TOELICHTING De vrzitter van de gemeenteraad van Ichtegem verzekt vr de eerste maal de gemeenteraad in zitting te vergaderen in de raadzaal van het gemeentehuis in Ichtegem p dnderdag 29 maart 2018 m 19.30u Alle punten werden aangenmen met algemeenheid van stemmen. Uitgeznderd agendapunt 12, beslissing tt aansluiting statiegeldalliantie Bnd Beter Leefmilieu : WIT en CD&V stemmen vr; Liberaal 2012 SP.A en NVA nthuden zich. OPENBARE ZITTING 1. Gedkeuring verslag penbare zitting van 1 maart Buitengewne algemene vergadering WVI 24 mei 2018 De gemeente Ichtegem wrdt uitgendigd tt deelname aan de buitengewne algemene vergadering van de WVI p dnderdag 24 mei Kennisname gedkeuring vrming eerstelijnszne In de gemeenteraad van 21 december 2017 werd beslist frmeel het akkrd aan te gaan van de engagementsverklaring vr de uitbuw van een eerstelijnszne. Aan de gemeenteraad wrdt ter kennis gebracht dat de aanvraag vr de vrming van een eerstelijnszne met de (vrlpige naam) Hutland en Plder dr het Agentschap Zrg & Gezndheid werd gedgekeurd bij schrijven van 6 maart Vaststelling en tekenning gemeentelijke werkingsbijdrage 2018 aan Plitiezne Kuter De gewne werkingsbijdrage vr het dienstjaar 2018 van de Gemeente Ichtegem ten bedrage van ,00 eur, zals ingeschreven in de Plitiebegrting 2018 en zals die werd vastgesteld dr de Plitieraad in zitting van 7 februari 2018, wrdt vastgesteld en tegekend aan de Plitiezne Kuter 5452 (Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Oudenburg, Trhut). Het vrziene krediet in het Gemeentebudget 2018 zals dit werd vastgesteld dr de Gemeenteraad in zitting van 21 december 2017 p budgetsleutel / bedreg eveneens ,00 eur, en is dus in vereenstemming met de werkingsbijdrage zals die heden wrdt vastgesteld en tegekend aan de plitiezne. 5. Kennisname aanstelling van rechtswege algemeen directeur Op 25 februari 2018, 10 dagen na de publicatie van het decreet lkaal bestuur in het Belgisch Staatsblad, treden reeds een aantal vergangsbepalingen van het nieuwe decreet lkaal bestuur in werking. Onder andere de vergangsbepalingen inzake de ambtelijke rganisatie, waarnder de regeling vr algemeen directeur, financieel directeur en hun waarnemers.

2 Artikel 581 van het nieuwe decreet bepaalt dat Als het ambt van gemeentesecretaris en het ambt van secretaris van het penbaar centrum vr maatschappelijk welzijn dat de gemeente bedient dr dezelfde persn wrden uitgeefend, hetzij dr zwel een aanstelling van de gemeenteraad als dr een aanstelling van de raad vr maatschappelijk welzijn, hetzij met tepassing van artikel 76, 3, 1, van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 f artikel 75, 3, 1, van het decreet van 19 december 2008 betreffende de rganisatie van de penbare centra vr maatschappelijk welzijn, wrdt die persn met behud van zijn dienstverband van rechtswege aangesteld als algemeen directeur bij de gemeente. Het Decreet Lkaal Bestuur vrziet dat de functiehuder die thans reeds zwel de gemeente als het OCMW bedient, hetzij via een dubbele aanstelling hetzij via een beheersvereenkmst, van rechtswege algemeen directeur wrdt, wat binnen gemeente en OCMW Ichtegem dus het geval is. Er kan hierbij geen aanstellingsbesluit genmen wrden, enkel een kennisname van de van rechtswege aanstelling. Artikel 588 DLB vrziet dat de salarisschaal van de algemeen directeur gelijk is aan de salarisschaal van de gemeentesecretaris verhgd met 30% en dat het aan de gemeenteraad tekmt m deze salarisschaal vast te stellen. 6. Kennisname aanstelling van rechtswege financieel directeur Op 25 februari 2018, 10 dagen na de publicatie van het decreet lkaal bestuur in het Belgisch Staatsblad, treden reeds een aantal vergangsbepalingen van het nieuwe decreet lkaal bestuur in werking. Onder andere de vergangsbepalingen inzake de ambtelijke rganisatie, waarnder de regeling vr algemeen directeur, financieel directeur en hun waarnemers. Artikel 581 van het nieuwe decreet bepaalt dat Als het ambt van financieel beheerder van de gemeente en het ambt van financieel beheerder van het penbaar centrum vr maatschappelijk welzijn dat de gemeente bedient dr dezelfde persn wrden uitgeefend, hetzij dr zwel een aanstelling van de gemeenteraad als dr een aanstelling van de raad vr maatschappelijk welzijn, hetzij met tepassing van artikel 76, 3, 2, van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 f artikel 75, 3, 2, van het decreet van 19 december 2008 betreffende de rganisatie van de penbare centra vr maatschappelijk welzijn, wrdt deze persn met behud van zijn dienstverband van rechtswege aangesteld als financieel directeur bij de gemeente. Het Decreet Lkaal Bestuur vrziet dat de functiehuder die thans reeds zwel de gemeente als het OCMW bedient, hetzij via een dubbele aanstelling hetzij via een beheersvereenkmst, van rechtswege financieel directeur wrdt, wat binnen gemeente en OCMW Ichtegem dus het geval is. Er kan hierbij geen aanstellingsbesluit genmen wrden, enkel een kennisname van de van rechtswege aanstelling.

3 Artikel 588 DLB vrziet dat de salarisschaal van de financieel directeur gelijk is aan de salarisschaal van de financieel beheerder van de gemeente verhgd met 30% en dat het aan de gemeenteraad tekmt m deze salarisschaal vast te stellen. 7. Aanstelling waarnemend algemeen directeur Het decreet lkaal bestuur bepaalt dat de functies van gemeente- en OCMW-secretaris vanaf 25 februari 2018 wrden vervangen dr de functie van algemeen directeur. Om perides van afwezigheid p te vangen dient er een waarnemend algemeen directeur aangesteld te wrden. Er wrdt vrgesteld m de pgestelde regeling met betrekking tt de waarneming aan te passen cnfrm de nieuwe regelgeving. Er wrdt vrgesteld m Dimitri Decck, beleidscördinatr gemeente Ichtegem, aan te stellen als waarnemend algemeen directeur bij afwezigheid f verhindering van de algemeen directeur. Er wrdt vrgesteld m Kristien Rsseel, afdelingshfd sciaal huis en samenleven OCMW Ichtegem, aan te stellen als waarnemend algemeen directeur bij afwezigheid f verhindering van de algemeen directeur en waarnemend algemeen directeur (Dimitri Decck). 8. Gedkeuring kader rganisatiebeheersing en verbeteractieplan Het gemeente- en OCMW-decreet bepalen dat de secretaris verantwrdelijk is vr rganisatiebeheersing f interne cntrle. De secretaris werkt, in verleg met het managementteam, een kader uit m de rganisatie te beheersen. De raad dient dit kader vr rganisatiebeheersing ged te keuren. De secretaris rapprteert vervlgens jaarlijks ver de pvlging ervan aan de raad. In het najaar van 2016 startte de gemeente en het OCMW Ichtegem een traject p in samenwerking met de schl vr bestuursrecht m tt een gedragen rganisatiebeheersysteem te kmen. In dit traject werden vlgende stappen genmen: Zelfevaluatievragenlijst vr cllege, MAT-leden, diensthfden en medewerkers Analyse van de resultaten Bepalen van de pririteiten, aangegeven vanuit de zelfevaluatie Gespreks- en verbetertafels met medewerkers Opmaak van de rapprtage en het verbeteractieplan Het sluitstuk van het drlpen traject is de gedkeuring dr de gemeenteraad van het kader vr rganisatiebeheersing, dat vastgesteld werd dr de secretaris wnd., in verleg met het managementteam p 8 februari 2018 en ter kennis werd gegeven aan het cllege p 20 februari 2018.

4 9. Aansluiting bij een penbaar ndersteuningsnetwerk schljaar De gemeenteraad dient de beslissing van het cllege van burgemeester en schepenen m het schlbestuur aan te sluiten bij het penbaar ndersteuningsnetwerk Gent-West-Vlaanderen vr het schljaar , te bekrachtigen. 10. Aankp van CNG bestelwagen met kipper. Gedkeuren bestek De gemeente Ichtegem wenst een CNG bestelwagen kipper met pen laadbak aan te kpen die zal wrden ingezet vr de dagdagelijkse nderhudswerkzaamheden aan de gebuwen en de penbare ruimte van de gemeente. Op het budget van 2018 is een krediet vr de vervanging van de Hyundai SMQ-917 (in dienst km) van de technische dienst van Ichtegem vrzien. Dit vertuig is dringend aan vervanging te (rest, ksten aan de zetels, ). Er wrdt vrgesteld m het vertuig te vervangen dr een duurzaam vertuig p CNG. De raad dient zijn gedkeuring te verlenen aan het bestek met nr. TD/ en de raming vr de pdracht Aankp van een CNG bestelwagen met kipper, pgesteld dr de technische dienst. De lastvrwaarden wrden vastgesteld zals vrzien in het bestek en zals pgenmen in de algemene aannemingsvrwaarden vr de verheidspdrachten vr aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming vr deze aankp bedraagt eur excl. btw f eur incl. 21% btw. Bvengenemde pdracht wrdt gegund bij wijze van nderhandelingsprcedure znder vrafgaande bekendmaking. De uitgave vr deze pdracht is vrzien in het budget van 2018, investeringsenvelppe 2014/04 subprject 2018/04/02, budgetsleutel / Asfalteren landelijke wegen Gedkeuren bestek Op regelmatige basis meten er een aantal landelijke wegen die in slechte staat zijn (scheurvrming, neffenheden, verzakkingen) pnieuw geasfalteerd wrden ten beheve van het cmfrt en de veiligheid van de bewners en de gebruikers. Op het schepencllege d.d. 20 maart 2018 werd beslist m vlgende landelijke wegen p te nemen in het prgramma van 2018 vr de te asfalteren landelijke wegen: - Hgebs - Blindenstraat - Bmgaardstraat - Leugenbmstraat (stuk tegen de grens Kekelare) - Biezestraat - Zijstraat Kriekestraat (richting Vandewiele en Devisser) - Oscar Willemstraat

5 - s Gravendriesschelaan - Krenstraat Er wrdt vrgesteld m deze pdracht p te delen in 2 percelen: - Perceel 1: Hgebs, Blindenstraat, Bmgaartstraat, Leugenbmstraat, Biezestraat, Kriekestraat en Krenstraat, raming: ,00 eur excl. btw f ,30 eur incl. 21% btw; - Perceel 2: s Gravendriesschelaan, Oscar Willemstraat, raming ,00 eur excl. btw f ,10 eur incl. 21% btw. De raming vr deze pdracht bedraagt ,00 eur excl. btw f ,40 eur incl. btw. De raad dient zijn gedkeuring te verlenen aan het bestek met nr. TD/ en de raming vr de pdracht Asfalteren landelijke wegen 2018, pgesteld dr de technische dienst. De lastvrwaarden wrden vastgesteld zals vrzien in het bestek en zals pgenmen in de algemene aannemingsvrwaarden vr de verheidspdrachten vr aannemingen van werken, leveringen en diensten. Er wrdt vrgesteld m de pdracht te gunnen bij wijze van de penbare prcedure. Vr de uitgave vr deze pdracht is er eur vrzien in het budget van 2018, investeringsenvelppe 2014/01 subprject 2014/01/17, budgetsleutel / Beslissing tt aansluiting statiegeldalliantie Bnd Beter Leefmilieu Er werd een statiegeldalliantie pgericht, een calitie die vanuit Bnd Beter Leefmilieu sterk wrdt ndersteund. Dr de ndertekening ijvert het gemeentebestuur vr de invering van statiegeld p eenmalige drankverpakkingen, PET-flessen en blikjes. Vlgens Ovam vertegenwrdigen deze verpakkingen tt 40% van het ttale vlume aan zwerfafval. Via statiegeld willen we dit aantal frs terugdringen. De milieuraad van 14 maart 2018 verleent een unaniem gunstig advies tt het tetreden tt de statiegeldalliantie. 13. Varia en vragen BESLOTEN ZITTING 14. Gedkeuring verslag beslten zitting van 1 maart Bekrachtiging dadingsvereenkmst secretaris 16. Varia en vragen

BESLUITENLIJST OPENBARE ZITTING. 1. Mogelijkheid voor de bevolking om vragen over de agenda van de OCMW-raad te stellen aan de raadsleden.

BESLUITENLIJST OPENBARE ZITTING. 1. Mogelijkheid voor de bevolking om vragen over de agenda van de OCMW-raad te stellen aan de raadsleden. BESLUITENLIJST De vrzitter van de Raad vr Maatschappelijk Welzijn van de stad Maaseik maakt bij deze de lijst met de besluiten en de beknpte mschrijving van de besluiten van de Raad vr Maatschappelijk

Nadere informatie

Openbare zitting Algemene diensten 14. Beslissing delegatie van de handtekeningbevoegdheid van de ontvanger/financieel beheerder

Openbare zitting Algemene diensten 14. Beslissing delegatie van de handtekeningbevoegdheid van de ontvanger/financieel beheerder OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN MAASMECHELEN Vergadering van de Raad vr Maatschappelijk Welzijn van 26 maart 2012 m 20.00 uur. AANWEZIG: Chr. De Cuyper, vrzitter N. Claesen, P. Debis, M.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/1 Invulling van het begrip dagelijks bestuur in de zin

Nadere informatie

KINDEREN EN JONGEREN.

KINDEREN EN JONGEREN. SubsidiereglementJEUGDWERK VOOR MAATSCHAPPELIJK KWETSBARE KINDEREN EN JONGEREN. Art. 1 : Delstelling Dit reglement begt de financiële ndersteuning van rganisaties die jeugdwerk aanbieden aan maatschappelijk

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement beoordelingscomité Starterscontract

Huishoudelijk reglement beoordelingscomité Starterscontract Huishudelijk reglement berdelingscmité Starterscntract Gedgekeurd in de gemeenteraad van 22 maart 2010 Gewijzigd in de gemeenteraad van 14 december 2015 Bekendgemaakt p 25 maart 2010 en 15 december 2015

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT LOVENDEGEM GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID

SUBSIDIEREGLEMENT LOVENDEGEM GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID GR 30.08.2012 SUBSIDIEREGLEMENT LOVENDEGEM GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID TITEL I: ALGEMENE BEPALINGEN HOOFDSTUK 1: De verenigingen en persnen die subsidies kunnen verkrijgen Artikel 1. De erkende

Nadere informatie

Volmacht voor aandeelhouder

Volmacht voor aandeelhouder Vlmacht vr aandeelhuder Ondergetekende naam: (indien aandeelhuder een venntschap is) Juridische vrm Adres / maatschappelijke zetel: eigenaar van: venntschapsnaam: aande(e)l(en) van de Venntschap: UNITED

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn d.d. 03.11.2015

Raad voor maatschappelijk welzijn d.d. 03.11.2015 Telichtende nta Raad vr maatschappelijk welzijn d.d. 03.11.2015 OPENBARE VERGADERING 1. Ter gedkeuring: Beleid en rganisatie Aanstelling vertegenwrdiger algemene vergadering Interleuven wensdag 23.12.2015

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad vr Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 27 juni 2013 Erik Vanderheiden, vrzitter Luc Pnsaerts, Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc Haine,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD

NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD zitting van: maandag 26 januari 2015 aanwezig: verntschuldigd: afwezig: Willy Hsten: OCMW-vrzitter; Geert Pascal, Agnes Deman, Ken Vandaele, Ilse Dereepere, Katrien Fnteyne, Daniël

Nadere informatie

Decreet lokaal bestuur: wat moet allemaal op de gemeentelijke webstek?

Decreet lokaal bestuur: wat moet allemaal op de gemeentelijke webstek? Decreet lkaal bestuur: wat met allemaal p de gemeentelijke webstek? Verplichte vermeldingen vanaf 1 januari 2019 p basis van: - het Decreet Lkaal Bestuur 22.12.2017 - het Besluit Vlaamse regering 20.4.2018

Nadere informatie

Verordening Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Sociale Zaken

Verordening Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Sociale Zaken Verrdening Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Sciale Zaken 1 Tekst van de regeling Artikel 1 Definities A. Maatschappelijke ndersteuning: ndersteuning zals bedeld in de Wet Maatschappelijke

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Prvincie Ost-Vlaanderen Gemeentebestuur WICHELEN DE GEMEENTERAAD VAN WICHELEN UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van wensdag 26 augustus 2015 Aanwezig: Afwezig: Verntschuldigd:

Nadere informatie

Nieuwe wet op de mede-eigendom - 2010

Nieuwe wet op de mede-eigendom - 2010 Belgiëlei 182 Tel: 03/239 34 30 inf@03beheer.be Beste mede-eigenaar, Nieuwe wet p de mede-eigendm - 2010 Zals u wellicht reeds vernmen heeft is sinds krt een nieuwe wet p de mede-eigendm van kracht. Ze

Nadere informatie

Time-out, schorsing en verwijdering van kinderen

Time-out, schorsing en verwijdering van kinderen Time-ut, schrsing en verwijdering van kinderen Psitief advies GMR d.d. Definitief vastgesteld CvB d.d. 1 Inleiding De kindcentra van CKC Drenthe staan middenin de samenleving. Dat betekent

Nadere informatie

Zwembadplan Wijk Zwemt! - UITGANGSPUNTEN

Zwembadplan Wijk Zwemt! - UITGANGSPUNTEN Zwembadplan Wijk Zwemt! - UITGANGSPUNTEN Vr u ligt het uitgewerkte plan van WijkZwemt. Dit plan is pgesteld dr de KNZB, 2521, gewn zwemmen en enthusiaste burgers/vrijwilligers vanuit belangengreperingen

Nadere informatie

Controleprotocol Sociaal Domein

Controleprotocol Sociaal Domein Cntrleprtcl Sciaal Dmein Cntrleprtcl vr de accuntantscntrle bij: dr de gemeenten in de regi Amersfrt* gesubsidieerde rganisaties vr Jeugdzrg en WMO dr de gemeenten in de regi Amersfrt f dr de gemeente

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dssiernummer: 1400051 Prvincieraadsbesluit betreft VENECO- algemene vergadering 30/01/2014 algemene vergadering 30.01.2014-

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 januari 2016 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Fietsstrade Antwerpen - Mechelen - aanleg fietsweg

Nadere informatie

REGIONALE SAMENWERKINGS- OVEREENKOMST UITPAS MEETJESLAND. 1. UiTPAS 2. PARTNERS 3. RELEVANTE DOCUMENTEN

REGIONALE SAMENWERKINGS- OVEREENKOMST UITPAS MEETJESLAND. 1. UiTPAS 2. PARTNERS 3. RELEVANTE DOCUMENTEN REGIONALE SAMENWERKINGS- OVEREENKOMST UITPAS MEETJESLAND 1. UiTPAS Deelname aan vrijetijdsactiviteiten is een recht vr iedereen. In dat kader ntwikkelde publiq de UiTPAS. Een participatiebevrderend prject

Nadere informatie

Onderwerp Wijziging van de Verordening tot het kunnen verlenen van een alleenrecht voor Concern voor Werk. Aan de raad. Status: ter besluitvorming

Onderwerp Wijziging van de Verordening tot het kunnen verlenen van een alleenrecht voor Concern voor Werk. Aan de raad. Status: ter besluitvorming N. 218419-1 Emmelrd, 14 januari 2014. Onderwerp Wijziging van de Verrdening tt het kunnen verlenen van een alleenrecht vr Cncern vr Werk. Advies raadscmmissie [ ] Aan de raad. Status: ter besluitvrming

Nadere informatie

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Zitting van 25 juni 2014

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Zitting van 25 juni 2014 Ntulen van de Raad vr Maatschappelijk Welzijn Zitting van 25 juni 2014 Aanwezig: Luc Op de Beeck, vrzitter; Stephan Brdeyne, Jan Bulliard, Clara Calis, Gnda Claessen, Erik De Quick, Laurent de Vries, Rudy

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 september 2017 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Prvinciale verheidspdrachten. Het bestek vr de

Nadere informatie

Bijlage 4. Toetsingskader ontwerp levensloopbestendig Zeist-Oost

Bijlage 4. Toetsingskader ontwerp levensloopbestendig Zeist-Oost Bijlage 4 Tetsingskader ntwerp levenslpbestendig Zeist-Ost 1. Opzet Het tetsingskader Levenslpbestendig Zeist-Ost bestaat uit een aantel nderdelen. Een algemeen deel gaat ver de levenslpbestendige wijk:

Nadere informatie

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD Sinds 1 september 2004 kan elke schl een uderraad prichten vlgens het participatiedecreet. Het schlbestuur is verplicht m een uderraad p te richten als 10% van de uders er

Nadere informatie

Het bewind. Inleiding

Het bewind. Inleiding Het bewind Inleiding Wanneer iemand meerderjarig is, wrdt hij juridisch zelfstandig. De persn kan bijvrbeeld cntracten afsluiten, een bankrekening penen, Smmigen zijn hierte echter niet in staat. Deze

Nadere informatie

Visitatie praktijkinstellingen. Brochure

Visitatie praktijkinstellingen. Brochure Visitatie praktijkinstellingen Brchure Inleiding In het kader van haar tezichthudende taak, is de Registratiecmmissie Specialismen Verpleegkunde (RSV) in 2014 gestart met het visiteren van de pleiding

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RAAD VOOR LOKALE ECONOMIE GEMEENTE KNOKKE-HEIST VAN 9 APRIL 2013

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RAAD VOOR LOKALE ECONOMIE GEMEENTE KNOKKE-HEIST VAN 9 APRIL 2013 HUISHOUDELIJK REGLEMENT RAAD VOOR LOKALE ECONOMIE GEMEENTE KNOKKE-HEIST VAN 9 APRIL 2013 Inhud 1. Benaming en del... 2 1.1. Benaming... 2 1.2. Del... 2 2. Samenstelling van de Raad vr Lkale Ecnmie... 2

Nadere informatie

Verklarende nota over de procedure voor de hervestiging van vluchtelingen in België en de modaliteiten tot deelname van de OCMW s.

Verklarende nota over de procedure voor de hervestiging van vluchtelingen in België en de modaliteiten tot deelname van de OCMW s. Dit prgramma wrdt gefinancierd dr het Fnds Asiel, Migratie en Integratie HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN IN BELGIË PROGRAMMA 2015 Verklarende nta ver de prcedure vr de hervestiging van vluchtelingen in

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

Addendum stappenplan plaatsing

Addendum stappenplan plaatsing Addendum stappenplan plaatsing In het kader van de aangekndigde (vrgenmen) rerganisatie d.d. 4 december 2012 heeft er nader verleg plaatsgevnden tussen de betrkken vakbnden en de werkgever ver de inhud

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 april 2013 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 1/1 Prvinciaal Biblitheekcentrum. Aanpassing van het

Nadere informatie

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid Reglement Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland Zuid DEFINITIES Artikel 1: Dit reglement verstaat nder: crpratie: de bij de Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland zuid aangeslten rganisatie p wiens handelen

Nadere informatie

ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS

ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS 1. Gegevens rganisatie - Naam rganisatie : - Juridisch statuut : - Maatschappelijke zetel : - Telefnnummer en eventueel emailadres : - Omschrijving sciale delstelling : 2.

Nadere informatie

Art. 4. De ouderraad bestaat uit ouders van de regelmatige leerlingen in de school.

Art. 4. De ouderraad bestaat uit ouders van de regelmatige leerlingen in de school. Ouderraad: huishudelijk reglement Hfdstuk 1 Oprichting Art. 1. In uitvering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie p schl en de Vlaamse Onderwijsraad, B.S. 6 augustus 2004, wrdt in de

Nadere informatie

Subsidiereglement Energiezorg op School 2014. Hoofdstuk I: Algemene bepalingen

Subsidiereglement Energiezorg op School 2014. Hoofdstuk I: Algemene bepalingen Subsidiereglement Energiezrg p Schl 2014 Hfdstuk I: Algemene bepalingen Artikel 1.- Stedenfnds De subsidie Energiezrg p Schl past in de Beleidsvereenkmst Stedenfnds tussen de Vlaamse Gemeenschap en de

Nadere informatie

Vlaamse overheid - Raamcontracten voor lokale besturen - Instapmogelijkheid brandweerzones

Vlaamse overheid - Raamcontracten voor lokale besturen - Instapmogelijkheid brandweerzones SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 695 van MARTINE FOURNIER datum: 29 april 2015 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE

Nadere informatie

Klokkenluidersregeling Rivas

Klokkenluidersregeling Rivas Klkkenluidersregeling Rivas 1 Inhudspgave Del Delgrep Definities en mschrijvingen Nrmelement(en) JCI Beschrijving beleid Artikel 1: Definities Artikel 2: Infrmatie, advies en ndersteuning vr de werknemer

Nadere informatie

Subsidieverordening isolatiemaatregelen bestaande eigen woningen

Subsidieverordening isolatiemaatregelen bestaande eigen woningen Raadsvrstel AGENDAPUNT: 6 VERGADERDATUM: 16 FEBRUARI 2012 Onderwerp Datum cllegebesluit Subsidieverrdening islatiemaatregelen bestaande eigen wningen Cmmissie Vlkshuisvesting, Datum vergadering 08-02-2012

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W-nr. 07.0760, d.d. 10 juli 2007 B&W-Aanbiedingsfrmulier Onderwerp Cnvenant Operatinele Grenzen Brandweerzrg Gemeente Leiden Gemeente Oegstgeest BESLUITEN Behudens advies van de cmmissie 1. in te stemmen

Nadere informatie

Lokale participatieregeling

Lokale participatieregeling Lkale participatieregeling 1. Algemene principes p het vlak van participatief bestuur p schl Schlbesturen en alle nderwijsparticipanten (persneel, uders, leerlingen) hebben een zrgplicht m verschillende

Nadere informatie

Het OCMW-decreet en de gemeente

Het OCMW-decreet en de gemeente Het OCMW-decreet en de gemeente Hiernder kan u een lijst vinden van de bepalingen uit het OCMW-decreet die relevant zijn vr de gemeente. Opmerkingen en aanvullingen mag u mailen naar pieter.vanderstappen@vvsg.be.

Nadere informatie

zitting van 18 juni 2009. verontschuldigd : S. Van Heybeeck, raadslid. De Raad, vergaderd in openbare zitting,

zitting van 18 juni 2009. verontschuldigd : S. Van Heybeeck, raadslid. De Raad, vergaderd in openbare zitting, Gemeente KALMTHOUT - Uittreksel uit het register der beraadslagingen van de GEMEENTERAAD. zitting van 18 juni 2009. Aanwezig : L. Jacbs, burgemeester-vrzitter ; J. Van Hydnck, A. Van Ln, C. De Rydt, R.

Nadere informatie

Sinds 1 juli 2014 zijn de justitiehuizen officieel bevoegdheid van de regio s. Personeel en middelen werden overgedragen op 1 januari 2015.

Sinds 1 juli 2014 zijn de justitiehuizen officieel bevoegdheid van de regio s. Personeel en middelen werden overgedragen op 1 januari 2015. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 148 van KATRIEN SCHRYVERS datum: 26 nvember 2015 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Justitiehuizen - Huisvesting Elk gerechtelijk arrndissement

Nadere informatie

Opdrachtgever en opdrachtnemer samen te noemen: partijen, verklaren te zijn overeengekomen als volgt:

Opdrachtgever en opdrachtnemer samen te noemen: partijen, verklaren te zijn overeengekomen als volgt: RAAMOVEREENKOMST INCL. BIJLAGEN: JURIDISCHE DIENSTVERLENING VOOR DE GEMEENTE EDE DE ONDERGETEKENDEN: 1. De gemeente Ede, gevestigd aan Bergstraat 4 te 6711 DD Ede, rechtsgeldig vertegenwrdigd dr haar burgemeester,

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 tot en met 2016

Beleidsplan 2014 tot en met 2016 Blessed Generatin Nederland Falkejacht 25 9254 EJ Hurdegaryp Beleidsplan 2014 tt en met 2016 Blessed Generatin Nederland (0511) 47 21 37 - www.blessedgeneratin.nl - inf@blessedgeneratin.nl KvK 01100560

Nadere informatie

Gemeenteraad 23 maart 2016

Gemeenteraad 23 maart 2016 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 23 maart 2016 Aanwezig: Kris Degrte, vrzitter van de gemeenteraad Kris Pelaert, burgemeester, Lieven Vandenneucker, Carina Ricur, Marie-Luise

Nadere informatie

Zitting van

Zitting van 1. Zitting van 26-03-2018 Aanwezig: Koenraad Ameys---------------------------------------------------------voorzitter; Irina De Knop--------------------------------------------------------burgemeester;

Nadere informatie

De voorzitter verklaart de vergadering om 17.30u voor geopend en heet de aanwezigen welkom.

De voorzitter verklaart de vergadering om 17.30u voor geopend en heet de aanwezigen welkom. NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD zitting van: maandag 27 april 2015 aanwezig: verntschuldigd: Willy Hsten: OCMW-vrzitter; Geert Pascal, Agnes Deman, Ken Vandaele, Katrien Fnteyne, Daniël Rse, Twiggy Sys, Britt

Nadere informatie

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderpvang KOM Kinderpvang verzrgt kinderpvang vr kinderen in de leeftijdsgrep 0 tt en met 12 jaar. Alle medewerkers van de stichting zetten zich vlledig in m kwalitatief

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 7 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 7 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 7 JANUARI 2019 Aanwezig Afwezig Verntschuldigd Thijs D'Alleine: Vrzitter raad vr maatschappelijk welzijn; Dirk Sien, Ingrid Vandepitte, Jan Vandlaeghe,

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van Sint-Katelijne-Waver. 20 januari 2016 om 20:00 ===========================

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van Sint-Katelijne-Waver. 20 januari 2016 om 20:00 =========================== Ntulen van de raad vr maatschappelijk welzijn van Sint-Katelijne-Waver Aanwezig: 20 januari 2016 m 20:00 =========================== Van Osterwyck Dave - vrzitter Knegtel Dirk, Vercraeye Odette, Van der

Nadere informatie

Wij doen graag zaken!

Wij doen graag zaken! BRIXS Wij den graag zaken! De algemene vrwaarden van BRIXS GROEP zijn gedepneerd bij de kamer van kphandel te Den Haag nder nummer 59425458. Laatste wijziging 1 maart 2014. Algemene Vrwaarden BRIXS GROEP

Nadere informatie

W I M D Beleidsplan Versie 1 februari 2013

W I M D Beleidsplan Versie 1 februari 2013 W M I D Beleidsplan Versie 1 februari 2013 Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting Wninitiatief Midden-Delfland (Stichting WIMD). Het plan mvat een verzicht van de delstellingen, activiteiten en

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland) Nadere regels subsidies Aanjaag Onderwijs en Arbeidsmarkt Het cllege van burgemeester en wethuders van de gemeente Almere; gelet p titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3 van de Algemene

Nadere informatie

Actieplan van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren betreffende de toepassing van ISQC 1 11.08.2014

Actieplan van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren betreffende de toepassing van ISQC 1 11.08.2014 Actieplan van het Instituut van de Bedrijfsrevisren betreffende de tepassing van ISQC 1 11.08.2014 Algemene beschuwingen 1. De Raad van het IBR is zich bewust van de meilijkheden die de cnfraters ndervinden

Nadere informatie

NOTITIE Bij zaaknummer: AST/2016/002953

NOTITIE Bij zaaknummer: AST/2016/002953 NOTITIE Bij zaaknummer: AST/2016/002953 AAN VAN : Cllege / Cmmissie / Raad : J.C.A. (Jsé) Peerlings, team Financiën / Belastingen DATUM : 12 februari 2016 ONDERWERP : Vergelijk mdelverrdening art 213 Gemeentewet

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehuden te Deerlijk ZITTING van 05.12.2013 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester vrzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Regine VANWYNSBERGHE-ROORYCK,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING...2

OPENBARE ZITTING...2 blz. 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING OP 3 JANUARI 2019 OPENBARE ZITTING...2 1. KENNISNEMING VOORZITTER RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN....2 2. KENNISNEMING SAMENSTELLING

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bestuur. Beleid en regie C. Garcia E. Taams. schuldhulpverlening

Raadsvoorstel. Bestuur. Beleid en regie C. Garcia E. Taams. schuldhulpverlening Titel Beleidsplan schulddienstverlening 2012-2015 Nummer 12/57 Datum 9 augustus 2012 Prgramma Fase Onderwerp Bestuur schuldhulpverlening Gemeentehuis BezekadresKerkbuurt 4, 1511 BD Ostzaan PstadresPstbus

Nadere informatie

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie.

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie. Reglement betreffende een Prvinciale herkenbaarheid bij elke vrm van prvinciale subsidie. DE PROVINCIERAAD VAN WEST - VLAANDEREN, Overwegende dat het belang van de prvinciale herkenbaarheid, naar aanleiding

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van dinsdag 3 juli 2018 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 - OCMW-decreet

Nadere informatie

Subsidiereglement Steenokkerzeel 2016

Subsidiereglement Steenokkerzeel 2016 Subsidiereglement Steenkkerzeel 2016 Hfdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, daarte gedgekeurd p de gemeentebegrting en rekening hudende met de gebden mgelijkheden m

Nadere informatie

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers Oprep erkenning en subsidiëring van grepsgericht aanbd pvedingsndersteuning dr vrijwilligers In het kader van het versterken van aanbd pvedingsndersteuning in de Huizen van het Kind lanceert Kind en Gezin

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V.

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V. Vrijwilligersbeleid vetbalvereniging N.B.S.V.V. Waarm deze richtlijn? Geen enkele amateur-sprtvereniging kan tegenwrdig ng bestaan znder de inzet en bijdrage van (veel) vrijwilligers. Ok binnen nze vereniging

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Veiligheid. Gebied en wijkzaken A. de Neef P.J. Möhlmann

Raadsvoorstel. Veiligheid. Gebied en wijkzaken A. de Neef P.J. Möhlmann Titel Drank en hrecaverrdening Ostzaan 2014 Gemeentehuis Bezekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Ostzaan Pstadres Pstbus 20, 1530 AA Wrmer Telefn 075 651 2100 Fax 075 651 2244 E mail antwrd@ver gemeenten.nl Internet

Nadere informatie

Tussenrapportage: plan van aanpak raadsenquête grondexploitatie Duivenvoordecorridor.

Tussenrapportage: plan van aanpak raadsenquête grondexploitatie Duivenvoordecorridor. Tussenrapprtage: plan van aanpak raadsenquête grndexplitatie Duivenvrdecrridr. Enquêtecmmissie grndexplitatie Duivenvrdecrridr 16 februari 2015 Inhudspgave: 1. Inleiding 2. Organisatie 3. Verfijning nderzeksvraag

Nadere informatie

Samenvatting reglement mantelzorgpremie per gemeente (bijlage 2)

Samenvatting reglement mantelzorgpremie per gemeente (bijlage 2) Samenvatting reglement mantelzrgpremie per gemeente (bijlage 2) Mantelzrgpremie Kenniscentrum mantelzrg Vr wie: Vr iedere MZ die de zrg pneemt binnen de vertruwde mgeving van de zrgbehevende Vrwaarden

Nadere informatie

KLACHT OVER DE TOESTAND VAN MIJN HUURWONING

KLACHT OVER DE TOESTAND VAN MIJN HUURWONING KLACHT OVER DE TOESTAND VAN MIJN HUURWONING Ontvangstdatum: / / (in te vullen dr dienst vergunningen) Ontvangen dr: Iedereen heeft recht p een gede wning. De Vlaamse Wncde legt daarm kwaliteitsnrmen p

Nadere informatie

Reglement goedkope energielening FRGE

Reglement goedkope energielening FRGE Reglement gedkpe energielening FRGE Particuliere bewners niet-delgrep & particuliere verhuurders 1 Definities 1.1 Lkale Entiteit is een instantie die, p het niveau van één f meerdere gemeenten, instaat

Nadere informatie

Het herroepingsrecht voor buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten. Boek VI van het Wetboek van economisch recht (art. VI.67 en volgende WER)

Het herroepingsrecht voor buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten. Boek VI van het Wetboek van economisch recht (art. VI.67 en volgende WER) Het herrepingsrecht vr buiten verkpruimten geslten vereenkmsten Bek VI van het Wetbek van ecnmisch recht (art. VI.67 en vlgende WER) Binnen welke termijn mag de cnsument zijn herrepingsrecht den gelden?

Nadere informatie

De regeling vindt haar basis in de standaardregeling zoals gepubliceerd door de Stichting van de Arbeid.

De regeling vindt haar basis in de standaardregeling zoals gepubliceerd door de Stichting van de Arbeid. HW Wnen acht het van belang dat medewerkers, de directie én de Raad van Cmmissarissen p adequate en veilige wijze melding kunnen maken van (eventuele vermedens van) misstanden binnen HW Wnen. Daarm is

Nadere informatie

REGLEMENT. Artikel 1. - Doelstellingen. de onderwijskwaliteit en het leerrendement verhogen

REGLEMENT. Artikel 1. - Doelstellingen. de onderwijskwaliteit en het leerrendement verhogen REGLEMENT Subsidiereglement vr de aankp van uitrustingsgederen vr het TSO-BSO en het Stelsel Leren en Werken en vr het STEM-nderwijs in het KSO-ASO vr het schljaar 2017-2018 Investeren in uitrusting draagt

Nadere informatie

REGLEMENT INZAKE DE BELASTINGEN EN RETRIBUTIES OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN

REGLEMENT INZAKE DE BELASTINGEN EN RETRIBUTIES OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN REGLEMENT INZAKE DE BELASTINGEN EN RETRIBUTIES OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN Artikel 1 Er wrdt dr het gemeentebestuur vr de dienstjaren 2016-2019 een reglement ingeverd dat de belasting f retributie

Nadere informatie

Aanvraag EXPLOITATIE SPEELAUTOMATENHAL

Aanvraag EXPLOITATIE SPEELAUTOMATENHAL Aanvraag EXPLOITATIE SPEELAUTOMATENHAL Aanvraag vr het verkrijgen van een vergunning vr het expliteren van een speelautmatenhal p grnd van de Speelautmatenhalverrdening Gemeente Tilburg 2014. Aan de burgemeester

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad Notulen OCMW-raad dinsdag 3 juli 2018 Aanwezig: Sebastian Vande Ginste, OCMW-voorzitter Alexis Beernaert, Stefanie Costenoble, Robin Declerck, Lode Degrieck, Liesbeth Gellinck, Anneloor Laevens, Els Sarazyn,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Coöperatief Collectief Agrarisch Natuurbeheer West-Brabant U.A. (ANB West-Brabant)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Coöperatief Collectief Agrarisch Natuurbeheer West-Brabant U.A. (ANB West-Brabant) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Cöperatief Cllectief Agrarisch Natuurbeheer West-Brabant U.A. (ANB West-Brabant) Begripsbepaling Het Cllectief: het Cöperatief Cllectief Agrarisch Natuurbeheer West-Brabant U.A..

Nadere informatie

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen.

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen. Wij verzeken u de telichting vr het invullen van het frmulier ged te lezen. Op basis van de dr u aangegeven reismgelijkheden van de leerling en p basis van het verversadvies van schl en eventuele andere

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE 2016 INNOVATIEFONDS ORGANISATIES

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE 2016 INNOVATIEFONDS ORGANISATIES AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE 2016 INNOVATIEFONDS ORGANISATIES Leest u vral de telichting vr het invullen en indienen van het aanvraagfrmulier ged dr. Dit kan vrkmen dat de subsidieaanvraag te laat f nvlledig

Nadere informatie

Dossier nr. (in te vullen door het bestuur) AANVRAAGFORMULIER

Dossier nr. (in te vullen door het bestuur) AANVRAAGFORMULIER Dssier nr. (in te vullen dr het bestuur) AANVRAAGFORMULIER Gemeentelijke premie vr de verfraaiing f de renvatie van gevels van gebuwen in de centrumlanen Op zijn laatst 31 december van het lpende jaar

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR JEUGD(WERK)INITIATIEVEN. 1) Omschrijving subsidie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR JEUGD(WERK)INITIATIEVEN. 1) Omschrijving subsidie GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR JEUGD(WERK)INITIATIEVEN 1) Omschrijving subsidie Deze subsidie bestaat uit een basistelage, een werkingstelage, een engagementstelage en een extra telage vr rde, netheid

Nadere informatie

REGLEMENT INZAKE DE BELASTINGEN EN RETRIBUTIES OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN

REGLEMENT INZAKE DE BELASTINGEN EN RETRIBUTIES OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN REGLEMENT INZAKE DE BELASTINGEN EN RETRIBUTIES OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN Artikel 1 Er wrdt dr het gemeentebestuur vr de dienstjaren 2016-2019 een reglement ingeverd dat de belasting f retributie

Nadere informatie

DOCUMENT VEEL GESTELDE VRAGEN

DOCUMENT VEEL GESTELDE VRAGEN DOCUMENT VEEL GESTELDE VRAGEN Met ik mijn kind aanmelden? Als u uw kind niet aanmeldt, kunt u het pas vanaf de eerste schldag van mei 2014 inschrijven vr het schljaar 2014-2015 in een Dilbeekse kleuter

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Prvincie Ost-Vlaanderen Arrndissement Gent Gemeente Gavere UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD zitting van 23 nvember 2009 Aanwezig: Hug LEROY Willy BENOOT, Karel HUBAU, Denis DIERICK, Nadine

Nadere informatie

Aanwending van de globale puntenenveloppe in het secundair onderwijs

Aanwending van de globale puntenenveloppe in het secundair onderwijs Aanwending van de glbale puntenenvelppe in het secundair nderwijs 1. Aanwending van de glbale puntenenvelppe 1.1. De schl behrt tt een schlengemeenschap De schlengemeenschap ntvangt van de verheid jaarlijks

Nadere informatie

/k*je/i v. Voorstel: 1. De werkingsduur van de 'Verordening Starterslening' met (terugwerkende kracht) 1 jaarte verlengen tot 01-01-2010.

/k*je/i v. Voorstel: 1. De werkingsduur van de 'Verordening Starterslening' met (terugwerkende kracht) 1 jaarte verlengen tot 01-01-2010. 1 M c» r* K 5,- * > l.- ^ V r>!lus gemeente QSterllOUt /k*je/i v loatum: 20 februari 2009 Nummer raadsnta: Qnderwerp: Verlengen werkingsduur 'Verrdening Starterslening'. NOTA VOOR DE RAAD Prtefeuillehuder:

Nadere informatie

Beleidsplan ICT 2005-2006 op het niveau van de Scholengemeenschap O.L.V. van Groeninge

Beleidsplan ICT 2005-2006 op het niveau van de Scholengemeenschap O.L.V. van Groeninge Schlengemeenschap O.L.V. van greninge Beleidsplan ICT 2005-2006 p het niveau van de Schlengemeenschap O.L.V. van Greninge Inhud: A. Algemene delen... 1 B. Cncrete invulling... 2 1. Infrmatie... 2 2. Ondersteuning...

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSVELD JEUGD M.B.T.MEERJARENPLAN

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSVELD JEUGD M.B.T.MEERJARENPLAN SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSVELD JEUGD M.B.T.MEERJARENPLAN 2014-2019 Gemeentebestuur Zulte - jeugddienst Centrumstraat 10 9870 Zulte T 09 280 96 05 F 09 280 96 09 jeugd@zulte.be www.zulte.be/jeugd 1. Telagen

Nadere informatie

ONTWIKKELPLAN SAMEN VERANTWOORDELIJK EN BETROKKEN

ONTWIKKELPLAN SAMEN VERANTWOORDELIJK EN BETROKKEN ONTWIKKELPLAN SAMEN VERANTWOORDELIJK EN BETROKKEN INLEIDING Dit dcument vervangt de mnitrprcedure die blmd en de eerder samen hebben pgesteld en die aan elke nieuwe LMD deelnemer 1 van ntwikkelactiviteiten

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad Maandag 25 juni 2018 aanwezig Johan Vermeeren, voorzitter gemeenteraad Tinne Rombouts, burgemeester Michel Jansen, Marc Haseldonckx, Ward Baets, Jef Vissers en Lieve Janssen

Nadere informatie

VZW Vlaamse Judofederatie

VZW Vlaamse Judofederatie VZW Vlaamse Judfederatie Maatschappelijke zetel: Warandestraat 1A 9240 Zele Primrdiale taken Prvinciale Cmités in ruil vr aangereikte dtatie Richtlijnen Prvinciale Cmités in ruil vr aangereikte dtatie

Nadere informatie

Aan het college van burgemeester en schepenen. Advies: Integraal beleidsplan en financieel meerjarenplan BBC. Geachte leden van het schepencollege

Aan het college van burgemeester en schepenen. Advies: Integraal beleidsplan en financieel meerjarenplan BBC. Geachte leden van het schepencollege Aan het cllege van burgemeester en schepenen uw kenmerk ns kenmerk cntactpersn datum Sp/SR/2013-08 Patrick Bsten 24.09.2013 Dienst telefn e-mail sprtraad 050 21 22 32 Pat.bsten@telenet.be Advies: Integraal

Nadere informatie

Tijdelijke regeling diensten van algemeen economisch belang toegelaten instellingen volkshuisvesting. Q and A s: update d.d.

Tijdelijke regeling diensten van algemeen economisch belang toegelaten instellingen volkshuisvesting. Q and A s: update d.d. Tijdelijke regeling diensten van algemeen ecnmisch belang tegelaten instellingen vlkshuisvesting Q and A s: update d.d. februari 2013 Aanbesteding Hebben wningcrpraties de plicht m maatschappelijk vastged

Nadere informatie

Mijn egov-rollenbeheer Handleiding voor Roltoekenningsgebruikers

Mijn egov-rollenbeheer Handleiding voor Roltoekenningsgebruikers Mijn egv-rllenbeheer Handleiding vr Rltekenningsgebruikers Versie 1 11 december 2013 Inhud 1 Over deze handleiding... 3 1.1 Vr wie... 3 1.2 Gebruik icnen... 3 2 Veelgebruikte termen en definities... 4

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSOVEREENKOMST ANIMATOREN

VRIJWILLIGERSOVEREENKOMST ANIMATOREN Naam: VRIJWILLIGERSOVEREENKOMST ANIMATOREN JOC Ieper vzw Fchlaan 3, 8900 Ieper Tel: 057/239 560 sprrewan@jcieper.be Wesley van Sprrewan f www.facebk.cm/speelpleinwerkingsprrewan @sprrewan1 Sprrewan Sprrewan

Nadere informatie

VACATURE ADJUNCT-DIRECTEUR SINT-JOZEFSINSTITUUT-COLLEGE

VACATURE ADJUNCT-DIRECTEUR SINT-JOZEFSINSTITUUT-COLLEGE 27 jan 2015 VACATURE ADJUNCT-DIRECTEUR SINT-JOZEFSINSTITUUT-COLLEGE Taakmschrijving De adjunct-directeur (m./v.) maakt deel uit van het directieteam van de schlengrep Sint-Rembert en van de schlengemeenschap

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Certificatieschema VIAG-WV G-meterkast

Certificatieschema VIAG-WV G-meterkast Pagina 1 van 7 nderdeel van Stichting Persnscertificatie Energietechniek Alle rechten vrbehuden. Niets uit deze uitgave mag wrden verveelvudigd, pgeslagen in een geautmatiseerd gegevensbestand, f penbaar

Nadere informatie