Subsidiereglement: werking van Schotense jeugdverenigingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Subsidiereglement: werking van Schotense jeugdverenigingen"

Transcriptie

1 Besluit: met 31 stemmen ja (eenparig). Enig artikel SUBSIDIEREGLEMENT: WERKING VAN SCHOTENSE JEUGDVERENIGINGEN Gedkeuring te hechten aan vlgend subsidiereglement vr het dienstjaar 2014: Subsidiereglement: werking van Schtense jeugdverenigingen Hfdstuk I: ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 Art. 2 Binnen de perken van de kredieten, gedgekeurd in het gemeentebudget, wrden aan de plaatselijke verenigingen subsidies verleend vlgens de regeling en vrwaarden die hierna wrden vastgelegd. De subsidies wrden aan de verenigingen tegewezen dr het cllege van burgemeester en schepenen van en te Schten. Hfdstuk II: DE PLAATSELIJKE VERENIGINGEN Art. 3 Alleen gemeentelijk erkende jeugdverenigingen die, sedert tenminste één jaar een werking ntwikkelen in hfdzaak ten bate van de kinderen en jngeren van de gemeente, kunnen wrden gesubsidieerd. Onder jeugdverenigingen wrden vlgende types verenigingen gerekend: jeugdbewegingen jeugdverenigingen nder de nemer Amateuristische kunstbeefening vr jngeren speelpleinen. Art. 4 Verenigingen die niet in aanmerking kmen vr subsidiëring: gemeentelijke instellingen plitieke (jngeren)verenigingen verenigingen waarvr een afznderlijk werkingskrediet vrzien is in het gemeentebudget. Hfdstuk III: DE AANVRAGEN VOOR SUBSIDIE Art. 5 Enkel de verenigingen die vlden aan de "Nrmen vr gemeentelijke erkenning" kmen in aanmerking vr gemeentelijke subsidies: (a) JEUGDBEWEGINGEN Om in aanmerking te kmen vr subsidiëring meten de jeugdbewegingen vlden aan alle vereisten zals mschreven in de 1 tt en met 7 van dit subsidiereglement. 1. De verenigingen die tt del hebben aan jngeren tussen 6 en 25 jaar een buiten- en naschlse pveding (kadervrming, vrmingsactiviteiten) en/f ntspanning (ntmeting, spel, creatieve activiteiten) te bezrgen. 2. De verenigingen die aangeslten zijn bij een dr de Afdeling Jeugd erkende federatie. 3. De verenigingen waarvan het lkaal p grndgebied Schten gelegen is. 4. De verenigingen waarvan meer dan de helft van de leden Schtenaren zijn.

2 5. De verenigingen waarvan tenminste 30 % van de leiding beschikt ver een attest "animatr in het jeugdwerk", erkend dr de Afdeling Jeugd (een elders verwrven cmpetentie EVC, aan te tnen dr de vereniging (bv. pedaggische studie f 3 jaar de functie als leidinggevende binnen de vereniging uitefenen) wrdt gelijkgesteld). 6. De verenigingen meten minstens 20 activiteitenpakketten (1 pakket per dag), per leeftijdsgrep, rganiseren per jaar (excl. kampdagen). 7. Er dienen tevens minstens 7 peenvlgende kampdagen ingericht te wrden (tijdens de schlvakanties). 8. De verenigingen dienen administratieve cntrle van de - dr de gemeente aangeduide - ambtenaren te aanvaarden. 9. Verenigingen die erkend willen wrden, dienen deze vraag te richten aan het cllege van burgemeester en schepenen vr 1 september van het kmende werkingsjaar (= schljaar). Vanaf 1 september zal de vereniging zijn werking meten mtiveren m na 1 vlledig werkingsjaar aanspraak te kunnen maken p subsidies. Bij twijfels mtrent de daadwerkelijke werking en de daaraan verbnden subsidies dient de jeugddienst een praktische cntrle uit te veren. Bij blijvende twijfels zal een afgevaardigde van de respectievelijke vereniging ter verduidelijking p de vergadering van de jeugdraad uitgendigd wrden. 10. Iedere rganisatie is verplicht tussen 1 en 15 september de gevraagde infrmatie ver de werking van het vrbije werkingsjaar (= schljaar) terug te bezrgen aan het cllege van burgemeester en schepenen. Speelplein Hrst valt niet nder deze timing. Deze speelpleinrganisatie dient de stavingstukken vr 15 nvember aan de jeugddienst ver te maken. 11. Aan de dr het cllege van burgemeester en schepenen aan te wijzen ambtenaren meten alle dcumenten kunnen wrden vrgelegd en alle inlichtingen wrden verstrekt die zij ndzakelijk achten. Deze ambtenaren zijn gebnden aan het berepsgeheim. 12. De berekeningsperide vangt aan per 01 september en eindigt p 31 augustus van het daarpvlgende jaar. (b) JEUGDVERENIGINGEN ONDER DE NOEMER: AMATEURISTISCHE KUNSTBEOEFENING VOOR JONGEREN 1. De berekening van de subsidies gebeurt aan de hand van het aantal verzekerde leden van de vereniging. Lijsten met naam, vrnaam, vlledig adres en gebrtedatum, samen met een uittreksel van de verzekeringsplis, wrden pgevraagd en aan de jeugddienst bezrgd. 2. De berekening gebeurt naar rat van het aantal leden tt en met 25 jaar (d.w.z. net geen 26 vr de aanvang van het werkingsjaar). 3. De berekeningsperide vangt aan per 1 september en eindigt p 31 augustus van het daarpvlgende jaar. (c) SPEELPLEIN HORST 1. De reële cijfers ver de peride van 1 september tt 31 augustus wrden aan Hrst pgevraagd en dienen vr 15 nvember, vlgend p bedeld schljaar, te wrden vergedragen aan de jeugddienst.

3 2. De gegevens die wrden pgevraagd hebben betrekking tt het aantal aanwezigheidsdagen, pgesplitst in het ttaal en in Schtenaren, de uitgaven en de inkmsten. De jaarlijkse subsidie zal gebaseerd wrden p het financieel verschil (= kinddagprijs) tussen de dagkstprijs als uitgavenpst enerzijds en de uderbijdrage, vermeerderd met de ntvangen giften als inkmsten anderzijds. Op deze manier zal speelplein Hrst de staat pmaken en aan het gemeentebestuur nit een dagbedrag vragen dat hger ligt dan kinddagprijs. 3. De berekeningsperide vangt aan per 1 september en eindigt p 31 augustus van het daarpvlgende jaar. 4. Vanaf 1 januari zal, indien de begrting is gedgekeurd, maandelijks p een zitting van cllege van burgemeester en schepenen een aanvraag gebeuren tt uitbetaling van een vrscht per maand van 1.250,00 m de werking van het speelplein te garanderen en te versepelen. Hfdstuk IV : HET BEDRAG VAN DE SUBSIDIES Art. 6 Art. 7 Art. 8 Art. 9 Art. 10 Art. 11 Jaarlijks zullen in de gemeentebegrting kredieten wrden ingeschreven, die, vlgens de in dit reglement vrziene criteria, zullen wrden verdeeld. De verleende subsidies wrden verdeeld in: - basissubsidie, tegekend p frfaitaire grndslag - werkingssubsidie, tegekend p grnd van het aantal leden. Vr de berekening van het bedrag van de aan de verenigingen (jeugdbewegingen en amateuristische kunstbeefening vr jngeren) te te kennen subsidies wrdt vlgende verdeelsleutel tegepast: - basissubsidie: de basissubsidies bestaan uit 25 % van het p de gemeentelijke begrting ingeschreven krediet. Dit bedrag wrdt gelijk verdeeld tussen alle belanghebbende verenigingen - werkingssubsidie: de werkingssubsidies bestaan uit 75 % van het p de gemeentelijke begrting ingeschreven krediet. Dit bedrag wrdt p evenredige wijze nder alle belanghebbende verenigingen verdeeld in functie van het aantal leden, met de leeftijd t.e.m. 25 jaar, dat ze tellen. Om de berekening en verdeling van de subsidies werkbaar te maken vr de jeugdverenigingen zal er per aangeslten lid 1 punt wrden gerekend (vr de werkingssubsidies). 75 % van de in de gemeentebegrting vrziene kredieten zullen evenredig verdeeld wrden aan de hand van het dr alle, in aanmerking kmende, Schtense verenigingen verzamelde puntenaantal. Het cllege van burgemeester en schepenen zal het definitief resultaat van de subsidieberekening aan de verenigingen meedelen vr 31 ktber van het dienstjaar waarin de subsidies wrden tegekend. Bij betwisting van het vastgestelde puntenaantal kan bezwaar wrden ingediend per aangetekend schrijven gericht aan het cllege van burgemeester en schepenen, en zulks binnen de 15 dagen na de ntvangst van het bericht van de berekening. De bezwaarschriften zullen wrden nderzcht en een beslissing zal wrden verstrekt aan de betreffende vereniging. Hfdstuk V : UITBETALING VAN DE SUBSIDIES

4 Art. 12 Art. 13 De uitbetaling van de financiële telage gebeurt vereenkmstig de reglementering betreffende de gemeentelijke cmptabiliteit p bevel van het cllege van burgemeester en schepenen dr verschrijving p de pst- f bankrekening van de rganisatie. Indien blijkt dat dr de verenigingen njuiste gegevens werden verstrekt f indien de vrwaarden van dit reglement niet werden nageleefd kan het cllege van burgemeester en schepenen de p grnd van dit reglement tegekende subsidies terugvrderen. Hfdstuk VI : SLOTBEPALINGEN Art. 14 Art. 15 Art. 16 Het tekennen en uitbetalen van de subsidies is steeds afhankelijk van de gedkeuring dr de hgere verheid van de daarte in de gemeentebegrting uitgetrkken kredieten. Dit reglement zal aan de tezichthudende verheid en aan alle leden van de betrkken gemeentelijke adviesraden wrden tegeznden en bekendgemaakt via het gemeentelijk infblad (Inf Schten). De wet van 14 nvember 1983 betreffende de cntrle p de tekenning en p de aanwending van smmige telagen is van tepassing. Opmerkingen: Een vereniging kan maar van één gemeentelijke instantie subsidies ntvangen. De erkenning gebeurt dr de jeugdraad, het cllege van burgemeester en schepenen en gemeenteraad (in deze vlgrde). SUBSIDIEREGLEMENT: SCHOTENSE JEUGDHUIZEN Besluit: met 31 stemmen ja (eenparig). Enig artikel Gedkeuring te hechten aan vlgend subsidiereglement vr het dienstjaar 2014: Hfdstuk I: ALGEMENE BEPALINGEN Subsidiereglement: Schtense jeugdhuizen Art. 1 Binnen de perken van de kredieten, gedgekeurd in de gemeentebegrting, wrden aan de plaatselijke verenigingen subsidies verleend vlgens de regeling en vrwaarden die hierna wrden vastgelegd. Art. 2 De subsidies wrden aan de verenigingen tegewezen dr het cllege van burgemeester en schepenen van en te Schten. Hfdstuk II: DE PLAATSELIJKE VERENIGINGEN Art. 3 Art. 4 Alleen gemeentelijk erkende jeugdhuizen die, sedert tenminste één jaar een werking ntwikkelen in hfdzaak ten bate van jngeren van de gemeente, kunnen wrden gesubsidieerd. Enkel de jeugdhuizen die vlden aan de "Nrmen vr gemeentelijke erkenning" kmen in aanmerking vr gemeentelijke subsidies: 1. Alle niveaus van jeugdhuizen dienen te vlden aan de basisnrmen: 1. Algemeen: Men met een niet-cnsumptie gerichte werking nastreven.

5 Heeft tt del de jeugd aangepaste kansen te bieden p gebied van culturele, sciale, vrmende en ntspannende vrijetijdsbesteding. Er mag geen discriminatie zijn van welke aard k, betreffende ras, huidskleur, geslacht, taal, gdsdienst, plitieke f andere vertuiging, natinale, etnische f maatschappelijke afkmst, welstand, handicap, gebrte f andere mstandigheid van de jngere f van zijn f haar uder(s). Ze laten zich inspireren dr de jeugdhuismethdiek zals hij pgesteld is dr Frmaat Jeugdhuiswerk Vlaanderen. De functies van het jeugdhuis kunnen samengevat wrden in het letterwrd OASE: - Ontmeten - Activeren - Samen (-zijn, -werken & -leven) - Educatie. 2. Delgrep: Leeftijd: 16- tt 25-jarigen. 3. Accmmdatie: Er met vldende ruimte zijn m elkaar te ntmeten. Er wrdt een verzekering tegen brand en ntplffing en bjectieve BA afgeslten. Een ledenlijst is steeds in het jeugdhuis aanwezig. Er is een basis aan sanitaire vrziening. 4. Tegankelijkheid: De peningsuren zijn duidelijk aangebracht en zichtbaar vr iedereen. Een binnenhuisreglement is beschikbaar ter inzage. Met behud van privacy is er inzage in alle verslagen. 5. Participatie van de jngeren: In het binnenhuisreglement staat duidelijk wat de rechten en plichten van de leden en de bezekers zijn. De grep vrijwilligers met vr minstens 2/3 bestaan uit jngeren jnger dan 26 jaar. 2. Jeugdhuis niveau 1: De ntmetingsruimte met pen zijn gedurende minstens 12 uur per week en dit tijdens de meest gunstige f gebruikelijke vrijetijdsmmenten. Gespreid ver minimum 2 dagen waarvan 1 weekenddag. 3. Jeugdhuis niveau 2: De ntmetingsruimte met pen zijn gedurende minstens 18 uur per week en dit tijdens de meest gunstige f gebruikelijke vrijetijdsmmenten. Gespreid ver minimum 3 dagen waarvan 1 weekenddag. Naast fuiven wrden er per kwartaal minstens 6 activiteiten gerganiseerd die pengesteld zijn vr alle jngeren en penbaar aangekndigd.

6 Het jeugdhuis dient minstens 1 publicatie per kwartaal te laten verschijnen waarin er uitleg wrdt gegeven ver de werking en de activiteiten en gebeurtenissen van het jeugdhuis. Er dient minstens 30 uur externe vrming gevlgd te wrden in functie van de jeugdhuiswerking en dit dr verschillende persnen. Het jeugdhuis is telefnisch bereikbaar tijdens de peningsuren. Het jeugdhuis beschikt ver een ruimte waar verleg kan gebeuren tijdens de peningsuren. Het jeugdhuis zet zich mee in vr het lkaal jeugdbeleid. 4. Jeugdhuis niveau 3: Bvenstaande vrwaarden (algemene en JH niveau 2) blijven gelden. Het jeugdhuis biedt z n fuifruimte 1 x per jaar ter beschikking vr andere jeugdverenigingen indien er geen eigen activiteiten wrden gepland. Er dient een berepskracht in dienst te zijn van het jeugdhuis vr minimum 28,5 uur per week. Er met vldende ruimte en materiaal aanwezig zijn in het jeugdhuis zdat de berepskracht z n werkzaamheden naar behren kan uitefenen (bureau, bureaumateriaal, pc met internet, ). Taken van een berepskracht: het begeleiden en ndersteunen van de dagdagelijkse werking die dr jngeren wrdt pgenmen het verzrgen van public relatins, cntacten en samenwerking met het gemeentebestuur & Schtense initiatieven individueel pvangen van jngeren met vragen van uiteenlpende aard. Dit met de OASE-functies indachtig, zals hierbven beschreven. Bereikbaarheid van de berepskracht: m aanwezigheid te verzekeren is de berepskracht vlgens een vast werkschema van 20 uur te bereiken in het jeugdhuis, waarvan minstens 2 avnden tijdens de peningsuren deze vaste uren wrden kenbaar gemaakt via een brd aan de buitenmuur van het jeugdhuis, evenals de algemene peningsuren de berepskracht is zwel telefnisch als via mail bereikbaar tijdens de werkuren, k indien deze buiten de peningsuren van het jeugdhuis vallen. Cntinuïteit van de aanwezigheid van de berepskracht: indien er geen berepskracht meer in functie is, zal de vzw maatregelen nemen m binnen een tijdspanne van 3 maanden een nieuwe berepskracht aan te werven tijdens deze peride van afwezigheid zal het takenpakket wrden vergenmen dr de vzw m de kwaliteit van het jeugdhuis niveau 3 te garanderen

7 bij het in gebreke blijven van deze verplichting kan de jeugdraad de vzw ter verantwrding ntvangen. Hfdstuk III: DE AANVRAGEN VOOR SUBSIDIE Art. 5 Art. 6 Iedere rganisatie is verplicht tussen 1 en 15 september de gevraagde infrmatie ver de werking van het vrbije werkingsjaar (= schljaar) terug te bezrgen aan het cllege van burgemeester en schepenen. Aan de dr het cllege van burgemeester en schepenen aan te wijzen ambtenaren meten alle dcumenten kunnen wrden vrgelegd en alle inlichtingen wrden verstrekt die zij ndzakelijk achten. Deze ambtenaren zijn gebnden aan het berepsgeheim. Hfdstuk IV: HET BEDRAG VAN DE SUBSIDIES Art. 7 Art. 8 Art. 9 Jaarlijks zullen in de gemeentebegrting kredieten wrden ingeschreven, die, vlgens de in dit reglement vrziene criteria, zullen wrden verdeeld. Vr JH Kaddish betekent dit een maximumkrediet van ,00 vr budget Het cllege van burgemeester en schepenen zal het definitief resultaat van de subsidieberekening aan de verenigingen meedelen vr 31 ktber van het dienstjaar waarin de subsidies wrden tegekend. Bij betwisting van het vastgestelde puntenaantal kan bezwaar wrden ingediend per aangetekend schrijven gericht aan het cllege van burgemeester en schepenen, en zulks binnen de 15 dagen na de ntvangst van het bericht van de berekening. De bezwaarschriften zullen wrden nderzcht en een beslissing zal wrden verstrekt aan de betreffende vereniging. Hfdstuk V: UITBETALING VAN DE SUBSIDIES Art. 10 Art. 11 Art. 12 De uitbetaling van de financiële telage gebeurt vereenkmstig de reglementering betreffende de gemeentelijke cmptabiliteit p bevel van het cllege van burgemeester en schepenen dr verschrijving p de pst- f bankrekening van de rganisatie. Vanaf de begrting is gedgekeurd wrden er 8 maandelijkse vrschtten uitgekeerd aan jeugdhuizen niveau 2 en 3, respectievelijk 600,00 (niveau 2) en 2.500,00 (niveau 3). Dit m de werking van het jeugdhuis te garanderen en te versepelen. Indien blijkt dat dr de verenigingen njuiste gegevens werden verstrekt f indien de vrwaarden van dit reglement niet werden nageleefd kan het cllege van burgemeester en schepenen de p grnd van dit reglement tegekende subsidies terugvrderen. Hfdstuk VI: SLOTBEPALINGEN Art. 13 Art. 14 Art. 15 Het tekennen en uitbetalen van de subsidies is steeds afhankelijk van de gedkeuring dr de hgere verheid van de daarte in de gemeentebegrting uitgetrkken kredieten. Dit reglement zal aan de tezichthudende verheid en aan alle leden van de betrkken gemeentelijke adviesraden wrden tegeznden en bekendgemaakt via het gemeentelijk infblad (Inf Schten). De wet van 14 nvember 1983 betreffende de cntrle p de tekenning en p de aanwending van smmige telagen is van tepassing.

8 Opmerkingen: Een jeugdhuis kan maar van één gemeentelijke instantie subsidies ntvangen. De erkenning gebeurt dr de jeugdraad, het cllege van burgemeester en schepenen en gemeenteraad (in deze vlgrde). SUBSIDIEREGLEMENT: VORMING JEUGDWERK Besluit: met 31 stemmen ja (eenparig). Enig artikel Gedkeuring te hechten aan vlgend subsidiereglement vr het dienstjaar 2014: Hfdstuk I: ALGEMENE BEPALINGEN Subsidiereglement: vrming jeugdwerk Art. 1 Art. 2 Binnen de perken van de kredieten, gedgekeurd in het gemeentebudget, wrdt aan individuele persnen een financiële ndersteuning verleend vlgens de regeling en vrwaarden die hierna wrden vastgelegd, vr deelname aan vrming jeugdwerk. De financiële ndersteuning wrdt aan de individuele persnen tegewezen dr het cllege van burgemeester en schepenen van en te Schten. Art. 3 Met vrming jeugdwerk wrdt bedeld: een cursus, erkend dr de Afdeling Jeugd en gericht naar het jeugdwerk, vlgen met als rechtstreeks del het tetreden f behren tt, en het fungeren als leiding f bestuur van een jeugdbeweging, jeugdhuis f speelpleinwerking. Hfdstuk II: PERSONEN DIE IN AANMERKING KOMEN VOOR TERUGBETALING VAN CURSUSGELD Art. 4 Art. 5 Art. 6 Iedere leider f verantwrdelijke, werkzaam in een Schtense jeugdbeweging, jeugdhuis f jeugdwerkinitiatief kan terugbetaling van cursusgeld vr vrming jeugdwerk bekmen. Een Schtenaar, niet-werkzaam als leider f verantwrdelijke in een Schtense jeugdbeweging, jeugdhuis f jeugdwerkinitiatief,... f werkzaam als leider f verantwrdelijke in een jeugdbeweging, jeugdhuis f jeugdwerkinitiatief van buiten Schten kan terugbetaling van cursusgeld vr vrming jeugdwerk bekmen p vrwaarde dat deze persn dr geen enkele andere instantie terugbetaling van cursusgeld kan bekmen; in het bijznder persnen actief buiten Schten dienen een schriftelijk en ndertekend frmulier aan de Schtense jeugddienst vr te leggen als bewijs dat ze geen financiële telage kunnen bekmen in de gemeente waar ze werkzaam zijn. (bv. een Schtenaar, actief als leider f verantwrdelijke in gemeente X dient in eerste instantie een aanvraag te richten aan gemeente X vr terugvrdering van cursusgeld; indien dit niet kan, kan de persn een aanvraag richten aan Schten vr terugbetaling mits vrlegging van een schriftelijk en ndertekend frmulier, uitgegeven dr gemeente X, als bewijs dat er in die gemeente, vlgens reglement, geen terugbetaling mgelijk is). Persnen die een berepsfunctie uitefenen in het jeugdwerk kunnen niet genieten van terugbetaling van vrming jeugdwerk

9 Hfdstuk III: DE AANVRAGEN VOOR SUBSIDIE Art. 7 De cursus dient begnnen en beëindigd te wrden in het werkingsjaar dat begint per 1 september en stpt per 31 augustus van het daarpvlgende jaar. Art. 8 Art. 9 Art. 10 Art. 11 Art. 12 Art. 13 Art. 14 Art. 15 De gevraagde infrmatie kan gedurende het ganse werkingsjaar wrden binnengebracht p de jeugddienst, uiterlijk tt 15 september. In ktber, vlgend p het werkingsjaar, zal bekeken wrden welke persnen een cursus gevlgd hebben en recht hebben p terugbetaling. Er dient geen bijkmende stage gevlgd te wrden; wel dient aangetnd te wrden dat het vlgen van de cursus een bepaald del nastreeft en daarm nuttig is. Als bewijs van deelname vlstaat vrlegging van een betalingsbewijs; wel dient de inhud en de duur van de cursus duidelijk mschreven te wrden. Er kan een centralisering gebeuren bij de respectievelijke rganisaties, wel dient duidelijk de naam vermeld te wrden van de cursist d.w.z. dat als verschillende persnen van eenzelfde rganisatie cursus vlgen, het bestuur van deze rganisatie een aanvraag kan richten aan de jeugddienst vr terugbetaling van cursusgelden. Persnen die een starters -cursus (d.w.z. een basiscursus) vlgen kunnen tt 25-jarige leeftijd berepen p terugbetaling van cursusgeld, gevrderden kunnen deze leeftijdsgrens verschrijden. Er kan maar 1 keer dezelfde cursus gevlgd wrden. Aan de dr het cllege van burgemeester en schepenen aan te wijzen ambtenaren meten alle dcumenten kunnen wrden vrgelegd en alle inlichtingen wrden verstrekt die zij ndzakelijk achten. Deze ambtenaren zijn gebnden aan het berepsgeheim. Hfdstuk IV: HET BEDRAG VAN DE SUBSIDIES Art. 16 Art. 17 Jaarlijks zullen in het gemeentebudget kredieten wrden ingeschreven, die, vlgens de in dit reglement vrziene criteria, zullen wrden verdeeld. Het maximumbedrag vr terugbetaling van cursusgelden wrdt bepaald p 75,00 per persn per jaar; k wrdt p evenredige basis een sm uitgekeerd, met de prijs van de cursus als maximum, tt het subsidiebedrag van 4.500,00 bereikt wrdt. Hfdstuk V: UITBETALING VAN DE SUBSIDIES Art. 18 Art. 19 Art. 20 De uitbetaling van de financiële ndersteuning gebeurt vereenkmstig de reglementering betreffende de gemeentelijke cmptabiliteit p bevel van het cllege van burgemeester en schepenen dr verschrijving p de pst- f bankrekening van de rganisatie. Terugbetaling gebeurt vr 31 december. Indien blijkt dat dr de persnen njuiste gegevens werden verstrekt f indien de vrwaarden van dit reglement niet werden nageleefd kan het cllege van burgemeester en schepenen de p grnd van dit reglement tegekende gelden terugvrderen. Hfdstuk VI: SLOTBEPALINGEN Art. 21 Het tekennen en uitbetalen van de gelden is steeds afhankelijk van de gedkeuring dr de hgere verheid van de daarte in de gemeentebegrting uitgetrkken kredieten.

10 Art. 22 Art. 23 Dit reglement zal aan de tezichthudende verheid en aan alle leden van de betrkken gemeentelijke adviesraden wrden tegeznden en bekendgemaakt via het gemeentelijk infblad (Inf Schten). De wet van 14 nvember 1983 betreffende de cntrle p de tekenning en p de aanwending van smmige telagen is van tepassing. SUBSIDIEREGLEMENT: GROTE VERBOUWINGSWERKEN AAN JEUGDLOKALEN Besluit: met 31 stemmen ja (eenparig). Enig artikel Gedkeuring te hechten aan vlgend subsidiereglement vr het dienstjaar 2014: Subsidiereglement: grte verbuwingswerken aan jeugdlkalen Hfdstuk I: ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 Art. 2 Binnen de perken van de kredieten, gedgekeurd in de gemeentebegrting, wrden aan de plaatselijke verenigingen subsidies verleend vlgens de regeling en vrwaarden die hierna wrden vastgelegd. De subsidies wrden aan de verenigingen tegewezen dr het cllege van burgemeester en schepenen van en te Schten. Art. 3 Er wrdt financiële steun verleend aan gemeentelijk erkende initiatieven vr het uitveren van grte (ver)buwwerken p en aan de dr het initiatief in gebruik zijnde werkingslkalen en -terreinen. Hfdstuk II: DE PLAATSELIJKE VERENIGINGEN Art. 4 Alleen gemeentelijk erkende jeugdverenigingen die, sedert tenminste één jaar een werking ntwikkelen in hfdzaak ten bate van de kinderen en jngeren van de gemeente, kunnen wrden gesubsidieerd. Onder jeugdverenigingen wrden vlgende types verenigingen gerekend: jeugdbewegingen jeugdhuizen jeugdverenigingen nder de nemer Amateuristische kunstbeefening vr jngeren speelpleinen. Art. 5 Verenigingen die niet in aanmerking kmen vr subsidiëring: gemeentelijke instellingen plitieke (jngeren)verenigingen verenigingen waarvr een afznderlijk werkingskrediet vrzien is in het gemeentebudget.

11 Hfdstuk III: DE AANVRAGEN VOOR SUBSIDIE Art. 6 Art. 7 Art. 8 Eenzelfde vereniging kan maximum één aanvraag vr ndersteuning indienen binnen een tijdspanne van 10 kalenderjaren. Hierbij wrdt het kalenderjaar van het besluit van de gemeenteraad, vr gedkeuring van het respectievelijke (mgelijke) vrige dssier, bepaald. De betrkken vereniging det een aanvraag bij het cllege van burgemeester en schepenen, de jeugdraad en de gemeenteraad (standaardfrmulier te verkrijgen p de jeugddienst) met bijgevegd: - de reden van de werken - een kstenraming (minstens 5.001,00) pgesteld dr architect f aannemer, bij wijze van prijsfferte. Bij de kstenraming van een architect dient een uitveringsntwerp bijgevegd te wrden - een verklaring dat de jeugdvereniging en/f derden bereid zijn m te investeren met de handtekening van alle partijen en het bedrag dat ze vr verbuwing kunnen vrijmaken. Dit d.m.v. een financieel plan waaruit blijkt dat de verbuwing financieel haalbaar is - een bewijs dat het lkaal ng minstens 20 jaar ter beschikking wrdt gesteld van de vereniging; een schriftelijke verklaring, afgeleverd dr de eigenaar (particulier, venntschap, vzw, ) waarbij men nderschrijft dat de vereniging ng minstens 20 jaar gebruik mag maken van het desbetreffende pand/terrein/lkaal, geldend vanaf de datum van ndertekening van het dcument. Enkel in het geval slechts één persn eigenaar is van het pand/terrein/lkaal vlstaat de (één) handtekening van de eigenaar. In alle andere gevallen dienen minstens 2 persnen, gemachtigd dr de instantie die eigenaar is van het pand/terrein/lkaal, het dcument te ndertekenen - een schriftelijke verklaring dat de werken in vereenstemming zijn met de buwvrschriften - een schriftelijke verklaring, waarin alle betrkken partijen (eigenaar van het gebuw en/f de grnd, huurder, gebruiker) andere dan de gemeente Schten, zich erte verbinden, de gemeente Schten te vrijwaren van elke aansprakelijkheid vr m het even welke schade die rechtstreeks f nrechtstreeks zu verband huden met de uitvering van de werken - een plattegrnd met de situatie vr de werken en een plattegrnd met de geplande situatie. Vrafgaande ksten aan de werken kunnen k wrden binnengebracht: bv. architectksten,... Art. 9 Werken, gekppeld aan een negatief brandverslag kunnen de tijdspanne van 10 kalenderjaren verkrten. Art. 9bis Na deze versnelde prcedure inzake de brandveiligheid met een verbeterd brandverslag wrden afgeleverd dr de brandweercmmandant. De peride van 10 kalenderjaren gaat na deze werken terug van start. Art. 10 Een basisdssier, met financiële raming, dient vr 1 augustus bij de jeugddienst ingediend te wrden.

12 Art. 11 Art. 12 Art. 13 Art. 14 Art. 15 Aan de dr het cllege van burgemeester en schepenen aan te wijzen ambtenaren meten alle dcumenten kunnen wrden vrgelegd en alle inlichtingen wrden verstrekt die zij ndzakelijk achten. Deze ambtenaren zijn gebnden aan het berepsgeheim. Vanaf het jaar vlgend p de aanvraag én indien het vrstel weerhuden werd én de ndige kredieten vrzien werden in het budget kan de respectievelijke vereniging een afgewerkt dssier vrstellen aan de gemeenteraad. De subsidie geldt enkel vr grte verbuwingen. - kmen in aanmerking als grte verbuwing: werken aan dak, muren, vleren, sanitair, ramen en deuren, verwarming, veiligheid, elektriciteit, en alle andere werken die specifiek zijn aan de nden van de vereniging en gedgekeurd wrden dr het cllege van burgemeester en schepenen van Schten - kmen niet in aanmerking als grte verbuwing: nderhudswerken, luxewerken, verf, behang, meubels, elektrische apparaten, keukeninstallatie, nderhudsprducten, tuinaanleg en alle werken die vlgens de plaatselijke gebruiken als huurdernderhud wrden aanzien - m in aanmerking te kmen vr deze specifieke subsidie dienen de werken het ttaalbedrag van 5.000,00 te verschrijden. Bedragen nder 5.001,00 kunnen wrden binnengebracht als nderhudswerken. Hiervr is een apart reglement. Bij werken van meer dan 5.500,00 (excl. btw) per nderdeel met men prijs vragen bij minstens 3 aannemers (geregistreerd met btw-nummer) f met men ffertes pvragen bij 3 verschillende leveranciers. De keuze van aannemer en/f leverancier met duidelijk wrden gemtiveerd. De in aanmerking kmende initiatieven meten - aan hen geadresseerde - betalingsbewijzen en de ndige stavingsstukken kunnen vrleggen. Hfdstuk IV: HET BEDRAG VAN DE SUBSIDIES Art. 16 Art. 17 Art. 18 Jaarlijks zullen in het gemeentebudget kredieten wrden ingeschreven, die, vlgens de in dit reglement vrziene criteria, zullen wrden verdeeld. Het cllege van burgemeester en schepenen vrziet een krediet vr de respectievelijke vereniging(en) in het budget van het jaar, vlgend p de aanvraag. Het bedrag van de ttaalsubsidie wrdt berekend aan de hand van de binnengebrachte ksten en hangt af van de schijf waarin ze vallen: - 0,00 tt ,00 60 % subsidie ,00 tt ,00 45 % subsidie ,00 tt ,00 35 % subsidie ,00 tt ,00 25 % subsidie. Art. 19 De gemeenteraad neemt de uiteindelijke beslissing in verband met het vast te leggen bedrag per prject.

13 Hfdstuk V: UITBETALING VAN DE SUBSIDIES Art. 20 Art. 21 Art. 22 Art. 23 De uitbetaling van de financiële telage gebeurt vereenkmstig de reglementering betreffende de gemeentelijke cmptabiliteit p bevel van het cllege van burgemeester en schepenen dr verschrijving p de pst- f bankrekening van de rganisatie. Na gedkeuring van het dssier dr de gemeenteraad kunnen de vrgestelde werken uitgeverd wrden. Betaling gebeurt p vraag van de vereniging, na vrlegging van de ndige stavingstukken. Indien blijkt dat dr de verenigingen njuiste gegevens werden verstrekt f indien de vrwaarden van dit reglement niet werden nageleefd kan het cllege van burgemeester en schepenen de p grnd van dit reglement tegekende subsidies terugvrderen. De subsidie kan wrden uitbetaald in schijven van maximum 25 % van het dr de gemeenteraad vastgelegde bedrag. De gemeenteraad machtigt het cllege van burgemeester en schepenen vr mgelijke uitbetaling van deze schijven. Het bedrag per schijf wrdt gebaseerd p basis van binnengebrachte facturen, waarvan het bedrag niet kan verschreden wrden. De laatste schijf van 25 % zal uitbetaald wrden p vrlegging van de eindstaat met factuur. Deze eindstaat dient geviseerd te wrden dr de bevegde ntwerper (architect), f daarte aangestelde ambtenaar van het gemeentebestuur. Het eindafrekeningsdssier dient te wrden vastgesteld dr de gemeenteraad. Hfdstuk VI: SLOTBEPALINGEN Art. 24 Art. 25 Het tekennen en uitbetalen van de subsidies is steeds afhankelijk van de gedkeuring dr de hgere verheid van de daarte in de gemeentebegrting uitgetrkken kredieten. Dit reglement zal aan de tezichthudende verheid en aan alle leden van de betrkken gemeentelijke adviesraden wrden tegeznden en bekendgemaakt via het gemeentelijk infblad (Inf Schten). Art. 26 De verenigingen dienen administratieve cntrle van de - dr de gemeente aangeduide - ambtenaren te aanvaarden. Art. 27 Art. 28 Opmerkingen: De vereniging laat vr, tijdens en na de vrgestelde werken inspectie te dr persneel van de gemeente Schten. De wet van 14 nvember 1983 betreffende de cntrle p de tekenning en p de aanwending van smmige telagen is van tepassing. - Een vereniging kan maar van één gemeentelijke instantie subsidies ntvangen. - Dit reglement lpt parallel met het reglement vr nderhudswerken. Het reglement vr nderhudswerken is vr herstellings- f kleine aanpassingswerken tt Een vereniging kan tijdens één werkingsjaar wel vr beide subsidieregelingen een aanvraag binnenbrengen indien de aanvraag twee cmpleet verschillende zaken betreft.

14 SUBSIDIEREGLEMENT: ONDERHOUDSWERKEN AAN JEUGDLOKALEN Besluit: met 31 stemmen ja (eenparig). Enig artikel Gedkeuring te hechten aan vlgend subsidiereglement vr het dienstjaar 2014: Subsidiereglement: nderhudswerken aan jeugdlkalen Hfdstuk I: ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 Art. 2 Art. 3 Binnen de perken van de kredieten, gedgekeurd in de gemeentebegrting, wrden aan de plaatselijke verenigingen subsidies verleend vlgens de regeling en vrwaarden die hierna wrden vastgelegd. De subsidies wrden aan de verenigingen tegewezen dr het cllege van burgemeester en schepenen van en te Schten. Er wrdt financiële steun verleend aan gemeentelijk erkende initiatieven vr het uitveren van aanpassings-, veranderings- en verbeteringswerken aan de dr het initiatief in gebruik zijnde werkingslkalen en -terreinen. Hfdstuk II: DE PLAATSELIJKE VERENIGINGEN Art. 4 Alleen gemeentelijk erkende jeugdverenigingen die, sedert tenminste één jaar een werking ntwikkelen in hfdzaak ten bate van de kinderen en jngeren van de gemeente, kunnen wrden gesubsidieerd. Onder jeugdverenigingen wrden vlgende types verenigingen gerekend: jeugdbewegingen jeugdhuizen jeugdverenigingen nder de nemer Amateuristische kunstbeefening vr jngeren. Art. 5 Verenigingen die niet in aanmerking kmen vr subsidiëring: gemeentelijke instellingen plitieke (jngeren)verenigingen verenigingen waarvr een afznderlijk werkingskrediet vrzien is in het gemeentebudget. Hfdstuk III: DE AANVRAGEN VOOR SUBSIDIE Art. 6 Art. 7 Art. 8 Iedere rganisatie is verplicht tussen 1 en 15 september de gevraagde infrmatie ver de werking van het vrbije werkingsjaar (= schljaar) terug te bezrgen aan het cllege van burgemeester en schepenen. Aan de dr het cllege van burgemeester en schepenen aan te wijzen ambtenaren meten alle dcumenten kunnen wrden vrgelegd en alle inlichtingen wrden verstrekt die zij ndzakelijk achten. Deze ambtenaren zijn gebnden aan het berepsgeheim. De in aanmerking kmende initiatieven meten - aan hen geadresseerde - betalingsbewijzen en de ndige stavingsstukken kunnen vrleggen.

15 Art. 9 Art. 10 Werkzaamheden en uitgaven die wel in aanmerking kmen vr subsidiëring: gebruiksmaterialen, vast aan het lkaal en/f terrein (bv. steen, verf, cement,...) aankp en jaarlijkse keuring blusapparatuur aankp en jaarlijkse hernieuwing EHBO-materiaal, eigen aan het werkingslkaal materiaal vr inbraakpreventie. Werkzaamheden en uitgaven die niet in aanmerking kmen vr subsidiëring: gebruiksvrwerpen m werken uit te veren (bv. brstels, ladder, cementmlen,...). Hfdstuk IV: HET BEDRAG VAN DE SUBSIDIES Art. 11 Art. 12 Art. 13 Art. 14 Art. 15 Jaarlijks zullen in het gemeentebudget kredieten wrden ingeschreven, die, vlgens de in dit reglement vrziene criteria, zullen wrden verdeeld. Het cllege van burgemeester en schepenen zal het definitief resultaat van de subsidieberekening aan de verenigingen meedelen vr 31 ktber van het dienstjaar waarin de subsidies wrden tegekend. Bij betwisting van het vastgestelde puntenaantal kan bezwaar wrden ingediend per aangetekend schrijven gericht aan het cllege van burgemeester en schepenen, en zulks binnen de 15 dagen na de ntvangst van het bericht van de berekening. De bezwaarschriften zullen wrden nderzcht en een beslissing zal wrden verstrekt aan de betreffende vereniging. Per vereniging kan vr maximum 5.000,00 aan betalingsbewijzen wrden binnengebracht. Vr uitbetaling zal de "regel van 3" wrden gehanteerd. Hfdstuk V: UITBETALING VAN DE SUBSIDIES Art. 16 Art. 17 De uitbetaling van de financiële telage gebeurt vereenkmstig de reglementering betreffende de gemeentelijke cmptabiliteit p bevel van het cllege van burgemeester en schepenen dr verschrijving p de pst- f bankrekening van de rganisatie. Indien blijkt dat dr de verenigingen njuiste gegevens werden verstrekt f indien de vrwaarden van dit reglement niet werden nageleefd kan het cllege van burgemeester en schepenen de p grnd van dit reglement tegekende subsidies terugvrderen. Hfdstuk VII: SLOTBEPALINGEN Art. 18 Art. 19 Het tekennen en uitbetalen van de subsidies is steeds afhankelijk van de gedkeuring dr de hgere verheid van de daarte in het gemeentebudget uitgetrkken kredieten. Dit reglement zal aan de tezichthudende verheid en aan alle leden van de betrkken gemeentelijke adviesraden wrden tegeznden en bekendgemaakt via het gemeentelijk infblad (Inf Schten). Art. 20 De verenigingen dienen administratieve cntrle van de - dr de gemeente aangeduide - ambtenaren te aanvaarden. Art. 21 Opmerkingen: De wet van 14 nvember 1983 betreffende de cntrle p de tekenning en p de aanwending van smmige telagen is van tepassing. Een vereniging kan maar van één gemeentelijke instantie subsidies ntvangen.

16 SUBSIDIEREGLEMENT: PROJECTSUBSIDIES Besluit: met 31 stemmen ja (eenparig). Enig artikel Gedkeuring te hechten aan vlgend subsidiereglement vr het dienstjaar 2014: Hfdstuk I: ALGEMENE BEPALINGEN Subsidiereglement: prjectsubsidies Art. 1 Art. 2 Art. 3 Binnen de perken van de kredieten, gedgekeurd in het gemeentebudget, wrden aan de plaatselijke initiatieven subsidies verleend vlgens de regeling en vrwaarden die hierna wrden vastgelegd. De subsidies wrden aan de initiatiefnemers tegewezen dr het cllege van burgemeester en schepenen van en te Schten. Er wrdt financiële steun vrzien vr persnen en/f initiatieven die een evenement f prject rganiseren vr de jeugd met een cultureel waardevl karakter. Hfdstuk II: INITIATIEFNEMERS DIE IN AANMERKING KOMEN VOOR SUBSIDIËRING Art. 4 Schtense persnen en/f Schtense initiatieven die een prject (activiteit, evenement, ) vr hfdzakelijk Schtense jngeren in f vanuit Schten willen inrichten. Hfdstuk III: DE AANVRAGEN VOOR SUBSIDIE Art. 5 Art. 6 Aan de dr het cllege van burgemeester en schepenen aan te wijzen ambtenaren meten alle dcumenten kunnen wrden vrgelegd en alle inlichtingen wrden verstrekt die zij ndzakelijk achten. Deze ambtenaren zijn gebnden aan het berepsgeheim. Ondersteunen van prjecten met een waardevl cultuuraanbd vr jngeren: 1. vr 15 september van het lpende jaar met de rganisatie een financiële begrting (uitgaven en inkmsten) i.v.m. de activiteit indienen. Bijkmend met de rganisatr mtiveren waarm hun aanbd cultureel waardevl is vr jngeren 2. uit de vrpgestelde begrting met blijken heveel de rganisatr heeft besteed aan de prgrammatie van het cultuuraanbd. Deze kst is de maximale telage die men kan ntvangen (tt een maximum van 500,00). Art. 7 Art. 8 Art. 9 Art. 10 Tevens met de initiatiefnemer het prject aankndigen in de Schtense infbladen en afficheren p de Schtense jeugdinfbrden. Een eerste screening gebeurt dr de jeugddienst; het bestuur van de jeugdraad bespreekt en agendeert de aanvraag vr de agenda van de eerstvlgende zitting van de jeugdraad. De jeugdraad geeft advies ver de haalbaarheid en de mgelijke subsidiëring van het prject. Na het evenement dient een uitgaven- en inkmstenanalyse met exact cijfermateriaal en fficiële rekeningen p de jeugddienst te wrden binnengebracht. De jeugddienst beslist ver de definitieve aanvaarding van mgelijke financiële ndersteuning. De jeugdraad neemt akte van deze cijfergegevens.

17 Art. 11 Art. 12 Art. 13 Wanneer één en dezelfde persn f rganisatie meerdere initiatieven per werkingsjaar wil rganiseren, zal er slechts 1 (één) in aanmerking kmen vr betelaging. Eén prject wrdt beschuwd per werkingsjaar, jaarlijkse herhalingen kunnen zich vrden (dit met de bedeling prjecten te kunnen pbuwen). In ktber, na afsluiting van het werkingsjaar, zal berekening van het subsidiebedrag gebeuren. Hfdstuk IV: HET BEDRAG VAN DE SUBSIDIES Art. 14 Art. 15 Art. 16 Art. 17 Jaarlijks zullen in het gemeentebudget kredieten wrden ingeschreven, die, vlgens de in dit reglement vrziene criteria, zullen wrden verdeeld. Prjecten met een waardevl cultuuraanbd vr jngeren kunnen een financiële telage ntvangen tt maximum 500 vr de prgrammatie en randfactren van deze prgrammatie. Het cllege van burgemeester en schepenen zal het definitief resultaat van de subsidieberekening aan de initiatiefnemers meedelen vr 31 ktber van het dienstjaar waarin de subsidies wrden tegekend. Bij betwisting van het vastgestelde puntenaantal kan bezwaar wrden ingediend per aangetekend schrijven gericht aan het cllege van burgemeester en schepenen, en zulks binnen de 15 dagen na de ntvangst van het bericht van de berekening. De bezwaarschriften zullen wrden nderzcht en een beslissing zal wrden verstrekt aan de betreffende vereniging. Hfdstuk V: UITBETALING VAN DE SUBSIDIES Art. 18 Art. 19 De uitbetaling van de financiële telage gebeurt vereenkmstig de reglementering betreffende de gemeentelijke cmptabiliteit p bevel van het cllege van burgemeester en schepenen dr verschrijving p de pst- f bankrekening van de rganisatie. Indien blijkt dat dr de initiatiefnemers njuiste gegevens werden verstrekt f indien de vrwaarden van dit reglement niet werden nageleefd kan het cllege van burgemeester en schepenen de p grnd van dit reglement tegekende subsidies terugvrderen. Hfdstuk VI: SLOTBEPALINGEN Art. 20 Art. 21 Art. 22 Het tekennen en uitbetalen van de subsidies is steeds afhankelijk van de gedkeuring dr de hgere verheid van de daarte in het gemeentebudget uitgetrkken kredieten. Dit reglement zal aan de tezichthudende verheid en aan alle leden van de betrkken gemeentelijke adviesraden wrden tegeznden en bekendgemaakt via het gemeentelijk infblad (Inf Schten). De wet van 14 nvember 1983 betreffende de cntrle p de tekenning en p de aanwending van smmige telagen is van tepassing. SUBSIDIEREGLEMENT: REPETITIERUIMTE Besluit: met 31 stemmen ja (eenparig). Enig artikel Gedkeuring te hechten aan vlgend subsidiereglement vr het dienstjaar 2014:

18 Hfdstuk I: ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 Art. 2 Subsidiereglement: repetitieruimte Binnen de perken van de kredieten, gedgekeurd in het gemeentebudget, wrden aan de plaatselijke verenigingen subsidies verleend vlgens de regeling en vrwaarden die hierna wrden vastgelegd. De subsidies wrden aan de verenigingen tegewezen dr het cllege van burgemeester en schepenen van en te Schten. Hfdstuk II: DE PLAATSELIJKE VERENIGINGEN Art. 3 Art. 4 Alleen gemeentelijk erkende jeugdverenigingen die, sedert tenminste één jaar een werking ntwikkelen in hfdzaak ten bate van de kinderen en jngeren van de gemeente, kunnen wrden gesubsidieerd. Onder jeugdverenigingen wrden vlgende types verenigingen gerekend: jeugdbewegingen jeugdverenigingen nder de nemer Amateuristische kunstbeefening vr jngeren jeugdhuizen speelpleinen. Verenigingen die niet in aanmerking kmen vr subsidiëring: gemeentelijke instellingen plitieke (jngeren)verenigingen. Hfdstuk III: DE AANVRAGEN VOOR SUBSIDIE Art. 5 Art. 6 Art. 7 Art. 8 Iedere rganisatie is verplicht tussen 1 en 15 september de gevraagde infrmatie ver de werking van het vrbije werkingsjaar (= schljaar) terug te bezrgen aan het cllege van burgemeester en schepenen. Aan de dr het cllege van burgemeester en schepenen aan te wijzen ambtenaren meten alle dcumenten kunnen wrden vrgelegd en alle inlichtingen wrden verstrekt die zij ndzakelijk achten. Deze ambtenaren zijn gebnden aan het berepsgeheim. Deze telagen hebben als del m jeugdverenigingen te ndersteunen die muziekgrepen de kans geven m te efenen en daarbij stckageruimte vrzien m de instrumenten p te bergen. Er meten met deze vrzieningen minimaal 6 muziekgrepen per week kunnen efenen. De vereniging vrziet een lijst met de artiesten die afgelpen werkingsjaar gebruik hebben gemaakt van deze repetitieruimte met handtekening. Bijkmend bezrgt de vereniging een standaard vereenkmst waaraan de grepen meten vlden met bijhrende tarieven. Hfdstuk IV: HET BEDRAG VAN DE SUBSIDIES Art. 9 Art. 10 Jaarlijks zullen in het gemeentebudget kredieten wrden ingeschreven, die, vlgens de in dit reglement vrziene criteria, zullen wrden verdeeld. De telagen wrden uitgekeerd aan de jeugdverenigingen naar rat van het aantal repeterende grepen die per week kunnen efenen en waarvr k een stckageruimte vrzien is.

19 Art. 11 Art. 12 Het cllege van burgemeester en schepenen zal het definitief resultaat van de subsidieberekening aan de verenigingen meedelen vr 31 ktber van het dienstjaar waarin de subsidies wrden tegekend. Bij betwisting van het vastgestelde puntenaantal kan bezwaar wrden ingediend per aangetekend schrijven gericht aan het cllege van burgemeester en schepenen, en zulks binnen de 15 dagen na de ntvangst van het bericht van de berekening. De bezwaarschriften zullen wrden nderzcht en een beslissing zal wrden verstrekt aan de betreffende vereniging. Hfdstuk V: UITBETALING VAN DE SUBSIDIES Art. 13 Art. 14 De uitbetaling van de financiële telage gebeurt vereenkmstig de reglementering betreffende de gemeentelijke cmptabiliteit p bevel van het cllege van burgemeester en schepenen dr verschrijving p de pst- f bankrekening van de rganisatie. Indien blijkt dat dr de verenigingen njuiste gegevens werden verstrekt f indien de vrwaarden van dit reglement niet werden nageleefd kan het cllege van burgemeester en schepenen de p grnd van dit reglement tegekende subsidies terugvrderen. Hfdstuk VI: SLOTBEPALINGEN Art. 15 Art. 16 Art. 17 Het tekennen en uitbetalen van de subsidies is steeds afhankelijk van de gedkeuring dr de hgere verheid van de daarte in het gemeentebudget uitgetrkken kredieten. Dit reglement zal aan de tezichthudende verheid en aan alle leden van de gemeentelijke jeugdraad tegeznden en bekendgemaakt wrden. De wet van 14 nvember 1983 betreffende de cntrle p de tekenning en p de aanwending van smmige telagen is van tepassing. Opmerkingen: Indien er een ptreden van deze grepen wrdt gerganiseerd, kmt dit in aanmerking als cultureel waardevl prject vr jngeren. Een deel van de ksten vr huur van materiaal kan bijgevlg wrden binnengebracht vr telage culturele jngerenprjecten. SUBSIDIEREGLEMENT: FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN GEHANDICAPTENWERKING Besluit: met 31 stemmen ja (eenparig). Enig artikel Gedkeuring te hechten aan vlgend subsidiereglement vr het dienstjaar 2014: Subsidiereglement: financiële ndersteuning van gehandicaptenwerking Hfdstuk I: ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 Art. 2 Binnen de perken van de kredieten, gedgekeurd in het gemeentebudget, wrden aan de plaatselijke verenigingen subsidies verleend vlgens de regeling en vrwaarden die hierna wrden vastgelegd. De subsidies wrden aan de verenigingen tegewezen dr het cllege van burgemeester en schepenen van en te Schten.

20 Hfdstuk II: DE PLAATSELIJKE VERENIGINGEN Art. 3 Art. 4 Alleen gemeentelijk erkende jeugdverenigingen die sedert tenminste één jaar een aparte werking ntwikkelen in hfdzaak ten bate van de kinderen en jngeren met een beperking van de gemeente, kunnen wrden gesubsidieerd. Onder jeugdverenigingen wrden vlgende types verenigingen gerekend: jeugdbewegingen jeugdverenigingen nder de nemer Amateuristische kunstbeefening vr jngeren jeugdhuizen speelpleinen. Verenigingen die niet in aanmerking kmen vr subsidiëring: gemeentelijke instellingen plitieke (jngeren)verenigingen. Hfdstuk III: DE AANVRAGEN VOOR SUBSIDIE Art. 5 Art. 6 Art. 7 Iedere rganisatie is verplicht tussen 1 en 15 september de gevraagde infrmatie ver de werking van het vrbije werkingsjaar (= schljaar) terug te bezrgen aan het cllege van burgemeester en schepenen. Aan de dr het cllege van burgemeester en schepenen aan te wijzen ambtenaren meten alle dcumenten kunnen wrden vrgelegd en alle inlichtingen wrden verstrekt die zij ndzakelijk achten. Deze ambtenaren zijn gebnden aan het berepsgeheim. Er zal een aparte activiteiten- en ledenlijst meten binnengebracht wrden vr deze werking. Hfdstuk IV: HET BEDRAG VAN DE SUBSIDIES Art. 8 Art. 9 Art. 10 Art. 11 Art. 12 Jaarlijks zullen in het gemeentebudget kredieten wrden ingeschreven die, vlgens de in dit reglement vrziene criteria, zullen wrden verdeeld. De telagen wrden p evenredige wijze uitgekeerd aan de jeugdverenigingen naar rat van het aantal leden met een beperking die deelnemen aan allerlei, naar deze grep gerichte, activiteiten. De kinderen en jngeren die in aanmerking kmen vr deze ndersteuning hebben een visuele, auditieve, mtrische f mentale beperking. Indien de kinderen en jngeren persnlijke begeleiders beheven m deel te nemen aan de vrpgestelde activiteiten, kunnen deze begeleiders mee pgegeven wrden vr subsidiëring. Het cllege van burgemeester en schepenen zal het definitief resultaat van de subsidieberekening aan de verenigingen meedelen vr 31 ktber van het dienstjaar waarin de subsidies wrden tegekend. Bij betwisting van het vastgestelde puntenaantal kan bezwaar wrden ingediend per aangetekend schrijven gericht aan het cllege van burgemeester en schepenen, en zulks binnen de 15 dagen na de ntvangst van het bericht van de berekening. De bezwaarschriften zullen wrden nderzcht en een beslissing zal wrden verstrekt aan de betreffende vereniging.

21 Hfdstuk V: UITBETALING VAN DE SUBSIDIES Art. 13 Art. 14 De uitbetaling van de financiële telage gebeurt vereenkmstig de reglementering betreffende de gemeentelijke cmptabiliteit p bevel van het cllege van burgemeester en schepenen dr verschrijving p de pst- f bankrekening van de rganisatie. Indien blijkt dat dr de verenigingen njuiste gegevens werden verstrekt f indien de vrwaarden van dit reglement niet werden nageleefd kan het cllege van burgemeester en schepenen de p grnd van dit reglement tegekende subsidies terugvrderen. Hfdstuk VI: SLOTBEPALINGEN Art. 15 Art. 16 Art. 17 Het tekennen en uitbetalen van de subsidies is steeds afhankelijk van de gedkeuring dr de hgere verheid van de daarte in het gemeentebudget uitgetrkken kredieten. Dit reglement zal aan de tezichthudende verheid en aan alle leden van de betrkken gemeentelijke adviesraden wrden tegeznden. De wet van 14 nvember 1983 betreffende de cntrle p de tekenning en p de aanwending van smmige telagen is van tepassing. Opmerkingen: Werken met als del m het lkaal meer tegankelijk te maken kunnen wrden binnengebracht nder de subsidies nderhudswerken f grte verbuwingswerken. Dit afhankelijk van het kstenplaatje. SUBSIDIEREGLEMENT: SAMENWERKINGEN JEUGDHUIZEN Besluit: met 31 stemmen ja (eenparig). Enig artikel Gedkeuring te hechten aan vlgend subsidiereglement vr het dienstjaar 2014: Subsidiereglement: samenwerkingen jeugdhuizen Hfdstuk I: ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 Binnen de perken van de kredieten, gedgekeurd in het gemeentebudget, wrden aan de plaatselijke verenigingen subsidies verleend vlgens de regeling en vrwaarden die hierna wrden vastgelegd. Art. 2 De subsidies wrden aan de verenigingen tegewezen dr het cllege van burgemeester en schepenen van en te Schten. Hfdstuk II: DE PLAATSELIJKE VERENIGINGEN Art. 3 Alleen gemeentelijk erkende jeugdhuizen die minstens één jaar werking ntwikkelden in hfdzaak ten bate van jngeren van de gemeente kunnen wrden gesubsidieerd.

22 Hfdstuk III: DE AANVRAGEN VOOR SUBSIDIE Art. 4 Iedere rganisatie is verplicht tussen 1 en 15 september de gevraagde infrmatie ver de werking van het vrbije werkingsjaar (= schljaar) terug te bezrgen aan het cllege van burgemeester en schepenen. Art. 5 Aan de dr het cllege van burgemeester en schepenen aan te wijzen ambtenaren meten alle dcumenten kunnen wrden vrgelegd en alle inlichtingen wrden verstrekt die zij ndzakelijk achten. Deze ambtenaren zijn gebnden aan het berepsgeheim. Hfdstuk IV: HET BEDRAG VAN DE SUBSIDIES Art. 6 Jaarlijks wrden kredieten in het gemeentebudget ingeschreven die wrden verdeeld vlgens de criteria in dit reglement. Art. 7 Het jeugdhuis kan punten verzamelen dr aan te tnen dat ze een samenwerking aangingen met een externe rganisatie in f buiten het jeugdhuis. Er zijn drie niveaus: - samenwerking met als del jeugdcultuur aan te bieden (bv. breakdance, ptreden): 400 punten - samenwerking met een ander del maar gericht p jeugd (bv. jeugdraad, jeugdtreffen): 200 punten - andere samenwerking (kerstmarkt vr de buren, receptie, ): 100 punten. Bvenstaande punten hebben betrekking p grte rganisaties (cfr. grte zaal JH Kaddish). Indien het een kleine samenwerking is (cfr. ntmetingsruimte vraan JH Kaddish) halveert het aantal punten vr desbetreffende activiteit. Elk punt vertegenwrdigt één eur met een maximum van het ttaal beschikbare budget vr deze subsidie. Art. 8 Het cllege van burgemeester en schepenen zal het definitief resultaat van de subsidieberekening aan de verenigingen meedelen vr 31 ktber van het dienstjaar waarin de subsidies wrden tegekend.

Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan volgend subsidiereglement voor het dienstjaar 2015: Subsidiereglement: werking van Schotense

Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan volgend subsidiereglement voor het dienstjaar 2015: Subsidiereglement: werking van Schotense Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan volgend subsidiereglement voor het dienstjaar 2015: Subsidiereglement: werking van Schotense jeugdverenigingen Hoofdstuk I: ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 Art.

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT LOVENDEGEM GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID

SUBSIDIEREGLEMENT LOVENDEGEM GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID GR 30.08.2012 SUBSIDIEREGLEMENT LOVENDEGEM GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID TITEL I: ALGEMENE BEPALINGEN HOOFDSTUK 1: De verenigingen en persnen die subsidies kunnen verkrijgen Artikel 1. De erkende

Nadere informatie

KINDEREN EN JONGEREN.

KINDEREN EN JONGEREN. SubsidiereglementJEUGDWERK VOOR MAATSCHAPPELIJK KWETSBARE KINDEREN EN JONGEREN. Art. 1 : Delstelling Dit reglement begt de financiële ndersteuning van rganisaties die jeugdwerk aanbieden aan maatschappelijk

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSVELD JEUGD M.B.T.MEERJARENPLAN

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSVELD JEUGD M.B.T.MEERJARENPLAN SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSVELD JEUGD M.B.T.MEERJARENPLAN 2014-2019 Gemeentebestuur Zulte - jeugddienst Centrumstraat 10 9870 Zulte T 09 280 96 05 F 09 280 96 09 jeugd@zulte.be www.zulte.be/jeugd 1. Telagen

Nadere informatie

Stedelijk reglement betreffende de toekenning van toelagen aan jeugdhuizen

Stedelijk reglement betreffende de toekenning van toelagen aan jeugdhuizen Stedelijk reglement betreffende de tekenning van telagen aan jeugdhuizen Gedgekeurd in de gemeenteraad van 25 nvember 2013 Bekendgemaakt p 28 nvember 2013 Art. 1 - Vrwerp Binnen de perken van de kredieten,

Nadere informatie

Subsidiereglement: werking van Schotense jeugdverenigingen.

Subsidiereglement: werking van Schotense jeugdverenigingen. Subsidiereglement: werking van Schotense jeugdverenigingen. Hoofdstuk I : ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 Binnen de perken van de kredieten, goedgekeurd in het gemeentebudget, worden aan de plaatselijke verenigingen

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR JEUGD(WERK)INITIATIEVEN. 1) Omschrijving subsidie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR JEUGD(WERK)INITIATIEVEN. 1) Omschrijving subsidie GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR JEUGD(WERK)INITIATIEVEN 1) Omschrijving subsidie Deze subsidie bestaat uit een basistelage, een werkingstelage, een engagementstelage en een extra telage vr rde, netheid

Nadere informatie

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers Oprep erkenning en subsidiëring van grepsgericht aanbd pvedingsndersteuning dr vrijwilligers In het kader van het versterken van aanbd pvedingsndersteuning in de Huizen van het Kind lanceert Kind en Gezin

Nadere informatie

Subsidiereglement Steenokkerzeel 2016

Subsidiereglement Steenokkerzeel 2016 Subsidiereglement Steenkkerzeel 2016 Hfdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, daarte gedgekeurd p de gemeentebegrting en rekening hudende met de gebden mgelijkheden m

Nadere informatie

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie.

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie. Reglement betreffende een Prvinciale herkenbaarheid bij elke vrm van prvinciale subsidie. DE PROVINCIERAAD VAN WEST - VLAANDEREN, Overwegende dat het belang van de prvinciale herkenbaarheid, naar aanleiding

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 april 2013 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 1/1 Prvinciaal Biblitheekcentrum. Aanpassing van het

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en de subsidiëring van het jeugdwerk

Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en de subsidiëring van het jeugdwerk Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en de subsidiëring van het jeugdwerk 2 I. ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 - Binnen de perken van de kredieten, daarte gedgekeurd p de gemeentebegrting, kunnen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement beoordelingscomité Starterscontract

Huishoudelijk reglement beoordelingscomité Starterscontract Huishudelijk reglement berdelingscmité Starterscntract Gedgekeurd in de gemeenteraad van 22 maart 2010 Gewijzigd in de gemeenteraad van 14 december 2015 Bekendgemaakt p 25 maart 2010 en 15 december 2015

Nadere informatie

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Dit aanvraagfrmulier is bedeld vr een eenmalige subsidie. Een eenmalige subsidie wrdt verleend vr een eenmalige activiteit f ander incidenteel

Nadere informatie

REGLEMENT: VERDELING WERKINSSUBSIDIES ALGEMENE OMKADERING. Artikel 1 - algemene omschrijving

REGLEMENT: VERDELING WERKINSSUBSIDIES ALGEMENE OMKADERING. Artikel 1 - algemene omschrijving REGLEMENT: VERDELING WERKINSSUBSIDIES I ALGEMENE OMKADERING Artikel 1 - algemene mschrijving De tekenning van de financiële en materiële steun is afhankelijk van het jaarlijks uittrekken van de daarte

Nadere informatie

Subsidiereglement Energiezorg op School 2014. Hoofdstuk I: Algemene bepalingen

Subsidiereglement Energiezorg op School 2014. Hoofdstuk I: Algemene bepalingen Subsidiereglement Energiezrg p Schl 2014 Hfdstuk I: Algemene bepalingen Artikel 1.- Stedenfnds De subsidie Energiezrg p Schl past in de Beleidsvereenkmst Stedenfnds tussen de Vlaamse Gemeenschap en de

Nadere informatie

1. INLEIDING. 1.1. Definitie jeugdwerkinitiatieven. 1.2. Erkenning van jeugdwerkinitiatieven

1. INLEIDING. 1.1. Definitie jeugdwerkinitiatieven. 1.2. Erkenning van jeugdwerkinitiatieven 1. INLEIDING 1.1. Definitie jeugdwerkinitiatieven Jeugdwerk: sciaal-cultureel werk p basis van niet cmmerciële delen vr f dr kinderen en jngeren van drie tt en met dertig jaar, in de vrije tijd, nder educatieve

Nadere informatie

Leidraad voor het aantonen van de modules als landelijk georganiseerde jeugdvereniging

Leidraad voor het aantonen van de modules als landelijk georganiseerde jeugdvereniging Departement Cultuur, Jeugd, Sprt en Media Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 Brussel subsidiedssierjeugd@cjsm.vlaanderen.be Leidraad vr het aantnen van de mdules als landelijk gerganiseerde jeugdvereniging

Nadere informatie

REGLEMENT. Artikel 1. - Doelstellingen. de onderwijskwaliteit en het leerrendement verhogen

REGLEMENT. Artikel 1. - Doelstellingen. de onderwijskwaliteit en het leerrendement verhogen REGLEMENT Subsidiereglement vr de aankp van uitrustingsgederen vr het TSO-BSO en het Stelsel Leren en Werken en vr het STEM-nderwijs in het KSO-ASO vr het schljaar 2017-2018 Investeren in uitrusting draagt

Nadere informatie

zitting van 18 juni 2009. verontschuldigd : S. Van Heybeeck, raadslid. De Raad, vergaderd in openbare zitting,

zitting van 18 juni 2009. verontschuldigd : S. Van Heybeeck, raadslid. De Raad, vergaderd in openbare zitting, Gemeente KALMTHOUT - Uittreksel uit het register der beraadslagingen van de GEMEENTERAAD. zitting van 18 juni 2009. Aanwezig : L. Jacbs, burgemeester-vrzitter ; J. Van Hydnck, A. Van Ln, C. De Rydt, R.

Nadere informatie

Gelet op de Panathlonverklaring over de ethiek in de jeugdsport, die de rechten van het kind in de sport centraal stelt;

Gelet op de Panathlonverklaring over de ethiek in de jeugdsport, die de rechten van het kind in de sport centraal stelt; 3.2. Het subsidiereglement De gemeenteraad, Met tepassing van de nieuwe Gemeentewet, in penbare zitting vergaderd; Gelet p het Decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; Gelet p de Wet van

Nadere informatie

HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER

HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER 1 JUNI 2015 HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER SEYS VEERLE PROVINCIEBESTUUR WEST-VLAANDEREN Hug Verriesstraat 22 8800 ROESELARE Vrwrd Sinds 1971 ndersteunt de prvincie

Nadere informatie

Subsidietoetsingskader VVE gemeente Raalte 2015. Doelstelling subsidie:

Subsidietoetsingskader VVE gemeente Raalte 2015. Doelstelling subsidie: Subsidietetsingskader VVE gemeente Raalte 2015 Delstelling subsidie: Op grnd van de Wet OKE (Ontwikkelingskansen dr kwaliteit en educatie zijn gemeenten verantwrdelijk vr de Vrschlse educatie. Gemeenten

Nadere informatie

Uitvoeringsregels Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie

Uitvoeringsregels Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie Uitveringsregels Peuterpvang en Vr- en Vregschlse Educatie 1. Algemeen 1.1 Citeertitel De Algemene Subsidieregeling 2008 Oude IJsselstreek vrmt de basis vr de uitveringsregels Peuterpvang en Vr- en Vregschlse

Nadere informatie

Samenvatting reglement mantelzorgpremie per gemeente (bijlage 2)

Samenvatting reglement mantelzorgpremie per gemeente (bijlage 2) Samenvatting reglement mantelzrgpremie per gemeente (bijlage 2) Mantelzrgpremie Kenniscentrum mantelzrg Vr wie: Vr iedere MZ die de zrg pneemt binnen de vertruwde mgeving van de zrgbehevende Vrwaarden

Nadere informatie

REGLEMENT RENTELOZE LENINGEN CULTUUR-, JEUGD- EN SPORTSECTOR

REGLEMENT RENTELOZE LENINGEN CULTUUR-, JEUGD- EN SPORTSECTOR dienst sprt R E G L E M E N T Gemeenteraad van 30-06-2016 REGLEMENT RENTELOZE LENINGEN CULTUUR-, JEUGD- EN SPORTSECTOR Artikel 1: Algemeen Binnen de grenzen van het gedgekeurde budget verleent de stad

Nadere informatie

REGIONALE SAMENWERKINGS- OVEREENKOMST UITPAS MEETJESLAND. 1. UiTPAS 2. PARTNERS 3. RELEVANTE DOCUMENTEN

REGIONALE SAMENWERKINGS- OVEREENKOMST UITPAS MEETJESLAND. 1. UiTPAS 2. PARTNERS 3. RELEVANTE DOCUMENTEN REGIONALE SAMENWERKINGS- OVEREENKOMST UITPAS MEETJESLAND 1. UiTPAS Deelname aan vrijetijdsactiviteiten is een recht vr iedereen. In dat kader ntwikkelde publiq de UiTPAS. Een participatiebevrderend prject

Nadere informatie

INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Infotoelagen voor sensibiliserende en educatieve activiteiten

INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Infotoelagen voor sensibiliserende en educatieve activiteiten INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Inftelagen vr sensibiliserende en educatieve activiteiten Stad Aalst wenst niet enkel prjecten in andere landen te steunen, maar wil k de Aalstenaars warm

Nadere informatie

Reglement Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Onderzoeksbeurs & Uitwisseling 2016

Reglement Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Onderzoeksbeurs & Uitwisseling 2016 Reglement Vlaams-Nederlandse Jurnalistenbeurs Onderzeksbeurs & Uitwisseling 2016 In 2016 kennen de Vlaamse en Nederlandse verheid pnieuw de Vlaams-Nederlandse Jurnalistenbeur(zen) (VNJB) te aan Nederlandse

Nadere informatie

Reglement goedkope energielening FRGE

Reglement goedkope energielening FRGE Reglement gedkpe energielening FRGE Particuliere bewners niet-delgrep & particuliere verhuurders 1 Definities 1.1 Lkale Entiteit is een instantie die, p het niveau van één f meerdere gemeenten, instaat

Nadere informatie

Leidraad voor het opmaken van het werkingsverslag van een landelijk georganiseerde jeugdvereniging

Leidraad voor het opmaken van het werkingsverslag van een landelijk georganiseerde jeugdvereniging Departement Cultuur, Jeugd, Sprt en Media Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 Brussel subsidiedssierjeugd@cjsm.vlaanderen.be Leidraad vr het pmaken van het werkingsverslag van een landelijk gerganiseerde

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Prvincie Ost-Vlaanderen Arrndissement Gent Gemeente Gavere UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD zitting van 23 nvember 2009 Aanwezig: Hug LEROY Willy BENOOT, Karel HUBAU, Denis DIERICK, Nadine

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland) Nadere regels subsidies Aanjaag Onderwijs en Arbeidsmarkt Het cllege van burgemeester en wethuders van de gemeente Almere; gelet p titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3 van de Algemene

Nadere informatie

Voorwaarden waaraan een arts moet voldoen om geaccrediteerd te worden en te blijven

Voorwaarden waaraan een arts moet voldoen om geaccrediteerd te worden en te blijven BIJLAGE 2: VOORWAARDEN VOOR ACCREDITERING Brn: http://www.riziv.be/care/nl/dctrs/accreditatin/individual accreditatin/cnditins accreditatin.htm Vrwaarden waaraan een arts met vlden m geaccrediteerd te

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehuden te Deerlijk ZITTING van 05.12.2013 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester vrzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Regine VANWYNSBERGHE-ROORYCK,

Nadere informatie

PROJECTOPROEP VOOR VERENIGINGEN EN PROJECTEN AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE VOLKSGEZONDHEID 2017

PROJECTOPROEP VOOR VERENIGINGEN EN PROJECTEN AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE VOLKSGEZONDHEID 2017 Pagina 1 van 5 Gemeente Sint-Gillis Dienst Vlksgezndheid Munthfstraat 70 1060 Sint-Gillis Dienstgegevens (aan te vullen dr de dienst Vlksgezndheid) DOSSIERNUMMER: DATUM: PROJECTNAAM: NAAM PROMOTOR: PROJECTNAAM:

Nadere informatie

Overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschapscommissie en basisschool De Voorzienigheid

Overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschapscommissie en basisschool De Voorzienigheid BIJLAGE Bijlage nr. 1 Overeenkmst tussen de Vlaamse Gemeenschapscmmissie en basisschl De Vrzienigheid Tussen de Vlaamse Gemeenschapscmmissie (VGC), Sainctelettesquare 17 te 1000 Brussel, vertegenwrdigd

Nadere informatie

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderpvang KOM Kinderpvang verzrgt kinderpvang vr kinderen in de leeftijdsgrep 0 tt en met 12 jaar. Alle medewerkers van de stichting zetten zich vlledig in m kwalitatief

Nadere informatie

Leidraad voor het aantonen van de modules als landelijk georganiseerde jeugdvereniging

Leidraad voor het aantonen van de modules als landelijk georganiseerde jeugdvereniging Departement Cultuur, Jeugd en Media Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 Brussel subsidiedssierjeugd@cjsm.vlaanderen.be Leidraad vr het aantnen van de mdules als landelijk gerganiseerde jeugdvereniging

Nadere informatie

REGLEMENT SUBSIDIES JEUGD

REGLEMENT SUBSIDIES JEUGD REGLEMENT SUBSIDIES JEUGD AFDELING 1: PERCENTUELE VERDELING VERSCHIL- LENDE SUBSIDIES Artikel 1: Algemeen Binnen de perken van de daarte dr de gemeenteraad gedgekeurde kredieten p de begrting, vrziet het

Nadere informatie

ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009)

ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009) ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009) Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Wat Binnen de perken van

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK NIJLEN

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK NIJLEN SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK NIJLEN Reglement van kracht vanaf 1 juni 2017 1 Algemene bepalingen 1.1 Wat is jeugdwerk? " is sciaal-cultureel werk p basis van niet-cmmerciële delen vr f dr kinderen en jngeren

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT STIMULEREN TOT PROFESSIONALISERING VAN DE GOOIKSE SPORTVERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT STIMULEREN TOT PROFESSIONALISERING VAN DE GOOIKSE SPORTVERENIGINGEN I. ALGEMENE VOORWAARDEN GEMEENTEBESTUUR GOOIK SUBSIDIEREGLEMENT IFV STIMULEREN TOT PROFESSIONALISERING VAN DE GOOIKSE SPORTVERENIGINGEN Artikel 1 Algemene bepalingen Dit reglement geeft uitvering aan Besluit

Nadere informatie

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Binnen de perken van de

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidieregeling woonboten

Aanvraagformulier subsidieregeling woonboten Klant, Markt & Relaties Planadvies & Vergunningen v.201102 Aanvraagfrmulier subsidieregeling wnbten De aanvraag wrdt ingediend p grnd van de Subsidieregeling rilering wnbten AGV, 22 mei 2008, nr. AB 08/018;

Nadere informatie

REGLEMENTERING Jeugdfonds zwemsport 2016

REGLEMENTERING Jeugdfonds zwemsport 2016 REGLEMENTERING Jeugdfnds zwemsprt 2016 1.Inleiding In samenwerking met de Vlaamse Gemeenschap en BLOSO werd in 2012 dr de Vlaamse Zwemfederatie het Jeugdfnds Zwemsprt pgericht. Dit jeugdsprtprject zal

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/1 Invulling van het begrip dagelijks bestuur in de zin

Nadere informatie

Veenendaalse Atletiek Vereniging. Reglement Kantine-Commissie. ( doel / taken / bevoegdheden )

Veenendaalse Atletiek Vereniging. Reglement Kantine-Commissie. ( doel / taken / bevoegdheden ) Veenendaalse Atletiek Vereniging Reglement Kantine-Cmmissie ( del / taken / bevegdheden ) Mei 2015 Reglement Kantine-Cmmissie VAV ( del / taken / bevegdheden ) Inleiding. In de Statuten van de Veenendaalse

Nadere informatie

Subsidieregelment ondersteuning wijkinitiatief - WIJK IN ACTIE -

Subsidieregelment ondersteuning wijkinitiatief - WIJK IN ACTIE - Subsidieregelment ndersteuning wijkinitiatief - WIJK IN ACTIE - Artikel 1 - Del Dr de tekenning van subsidie ndersteuning wijkinitiatief wil de stad Reselare die initiatieven die bijdragen tt de leefbaarheid

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENTEN TER ONDERSTEUNING VAN HET JEUGDWERK IN MECHELEN

SUBSIDIEREGLEMENTEN TER ONDERSTEUNING VAN HET JEUGDWERK IN MECHELEN SUBSIDIEREGLEMENTEN TER ONDERSTEUNING VAN HET JEUGDWERK IN MECHELEN Reglement ter erkenning van lkale jeugdwerkinitiatieven. Artikel 1, del Dit reglement bepaalt welke initiatieven een erkenning als lkaal

Nadere informatie

Subsidiereglement ondersteuning wijkinitiatief - WIJK IN ACTIE -

Subsidiereglement ondersteuning wijkinitiatief - WIJK IN ACTIE - Subsidiereglement ndersteuning wijkinitiatief - WIJK IN ACTIE - Artikel 1 - Del Dr de tekenning van subsidie ndersteuning wijkinitiatief wil de stad Reselare die initiatieven die bijdragen tt de leefbaarheid

Nadere informatie

CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN BOVENLOKAAL EN COMPETITIEF KARAKTER

CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN BOVENLOKAAL EN COMPETITIEF KARAKTER CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN BOVENLOKAAL EN COMPETITIEF KARAKTER Vr meer infrmatie kan u steeds terecht bij Vlaamse verheid Agentschap

Nadere informatie

Actieplan van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren betreffende de toepassing van ISQC 1 11.08.2014

Actieplan van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren betreffende de toepassing van ISQC 1 11.08.2014 Actieplan van het Instituut van de Bedrijfsrevisren betreffende de tepassing van ISQC 1 11.08.2014 Algemene beschuwingen 1. De Raad van het IBR is zich bewust van de meilijkheden die de cnfraters ndervinden

Nadere informatie

Dossier Ecocheques. Bron: Lex4you op www.securex.eu. BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77. helpdesk@bol budiv.be www.bol budiv.

Dossier Ecocheques. Bron: Lex4you op www.securex.eu. BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77. helpdesk@bol budiv.be www.bol budiv. Dssier Eccheques Brn: Lex4yu p www.securex.eu BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77 helpdesk@bl budiv.be www.bl budiv.be Dssier Eccheques Wat is een eccheque? Eccheques zijn een initiatief

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidieregeling isolatiemaatregelen woningen 2015

Aanvraagformulier subsidieregeling isolatiemaatregelen woningen 2015 Aanvraagfrmulier subsidieregeling islatiemaatregelen wningen 2015 Raadhuisplein 2 Pstbus 500 3850 AM Ermel t 0341 56 73 21 Vul dit frmulier in, zet uw handtekening en stuur het p naar de Gemeente Ermel,

Nadere informatie

Subsidieregeling economie en innovatie Noord-Brabant - provincie Noord-Brabant -

Subsidieregeling economie en innovatie Noord-Brabant - provincie Noord-Brabant - Subsidieregeling ecnmie en innvatie Nrd-Brabant - prvincie Nrd-Brabant - Het del van de Subsidieregeling ecnmie en innvatie Nrd-Brabant (ECOINNONB) is het realiseren van een aantal delstellingen uit het

Nadere informatie

Subsidiereglement voor erkende jeugdverenigingen uit Kluisbergen

Subsidiereglement voor erkende jeugdverenigingen uit Kluisbergen Subsidiereglement vr erkende jeugdverenigingen uit Kluisbergen Inhudstafel 0. Vrwrd 1. Subsidie vr kadervrming 2. Subsidie vr Kampverver 3. Subsidie vr Persnenverver 4. Subsidie vr Jeugdinfrastructuur

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie gevelrenovatie en renovatie handelspanden

Aanvraagformulier subsidie gevelrenovatie en renovatie handelspanden Vak bestemd vr administratie Dssiernummer:................. Aanvraagdatum:................. Aanvraagfrmulier subsidie gevelrenvatie en renvatie handelspanden Met dit frmulier dient u een aanvraag in vr

Nadere informatie

Handleiding Handleiding Communicatie voor. Promotoren. Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020.

Handleiding Handleiding Communicatie voor. Promotoren. Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020. Handleiding Handleiding Cmmunicatie vr Prmtren Eurpees Fnds vr Reginale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020 1 Eurpese Unie Inhud 1 Inleiding... 1 2 De minimale cmmunicatieverplichtingen... 1 a) Weergave

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 1.0-28/10/2009 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument.

Nadere informatie

Reglement renteloze energielening FRGE

Reglement renteloze energielening FRGE Reglement rentelze energielening FRGE Particuliere bewners delgrep 1 Definities 1.1 Lkale Entiteit is een instantie die, p het niveau van één f meerdere gemeenten, instaat vr de lkale realisering van de

Nadere informatie

Subsidieverordening isolatiemaatregelen bestaande eigen woningen

Subsidieverordening isolatiemaatregelen bestaande eigen woningen Raadsvrstel AGENDAPUNT: 6 VERGADERDATUM: 16 FEBRUARI 2012 Onderwerp Datum cllegebesluit Subsidieverrdening islatiemaatregelen bestaande eigen wningen Cmmissie Vlkshuisvesting, Datum vergadering 08-02-2012

Nadere informatie

Op welk moment kan ik subsidie aanvragen? Een aanvraag kan worden ingediend in de periode 1 januari 2018 tot en met 31 december 2018.

Op welk moment kan ik subsidie aanvragen? Een aanvraag kan worden ingediend in de periode 1 januari 2018 tot en met 31 december 2018. Telichting bij het aanvraagfrmulier subsidie Regeling ter stimulering sedumdaken in Heerhugwaard 2018 Wanneer km ik vr subsidie in aanmerking? In de Regeling ter stimulering aanleg sedumdaken in Heerhugwaard

Nadere informatie

BIJLAGE. Bevindingen en aanbevelingen van de auditors van DG REGIO

BIJLAGE. Bevindingen en aanbevelingen van de auditors van DG REGIO BIJLAGE Bevindingen en aanbevelingen van de auditrs van DG REGIO In september 2011 heeft de auditeenheid van Directraat-generaal Reginaal Beleid (DG REGIO) van de Eurpese Cmmissie een derdelijnscntrle

Nadere informatie

Kaderreglement elk telt Sociale projecten die gelijke kansen bevorderen

Kaderreglement elk telt Sociale projecten die gelijke kansen bevorderen Kaderreglement elk telt Sciale prjecten die gelijke kansen bevrderen Artikel 1 Del Dit reglement begt ndersteuning van sciale prjecten die gelijke kansen bevrderen in Reselare, p vlak van integratie, armede,

Nadere informatie

HOEVEEL BETAAL JE in een opvanglocatie met inkomenstarief?

HOEVEEL BETAAL JE in een opvanglocatie met inkomenstarief? HOEVEEL BETAAL JE in een pvanglcatie met inkmenstarief? VOOR DE OPVANG VAN JE BABY OF PEUTER Als je kind pgevangen wrdt in een pvanglcatie met inkmenstarief dan vind je hier alle inf. Inkmenstarief is

Nadere informatie

Subsidiereglement Klimaatneutrale initiatieven en buurten

Subsidiereglement Klimaatneutrale initiatieven en buurten Subsidiereglement Klimaatneutrale initiatieven en buurten INHOUDSTAFEL Artikel 1 DOELSTELLING VAN DIT SUBSIDIEREGLEMENT... 2 Artikel 2 ACHTERGROND VAN DIT SUBSIDIEREGLEMENT... 2 Artikel 3 DEFINITIES...

Nadere informatie

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Winterswijk 2013-2018

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Winterswijk 2013-2018 Vr- en Vregschlse Educatie (VVE) Winterswijk 2013-2018 1. Inleiding Vr- en Vregschlse Educatie, als nderdeel van het bredere beleidsterrein nderwijsachterstandbeleid, wrdt sinds 2002 in Winterswijk vrmgegeven.

Nadere informatie

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT BIJLAGE 1 IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT 1. Inleiding Op 1 juli 2013 is de Wet verplichte meldcde huiselijk geweld en kindermishandeling

Nadere informatie

Controleprotocol Sociaal Domein

Controleprotocol Sociaal Domein Cntrleprtcl Sciaal Dmein Cntrleprtcl vr de accuntantscntrle bij: dr de gemeenten in de regi Amersfrt* gesubsidieerde rganisaties vr Jeugdzrg en WMO dr de gemeenten in de regi Amersfrt f dr de gemeente

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT SPORT SINT- MARTENS-LATEM

SUBSIDIEREGLEMENT SPORT SINT- MARTENS-LATEM SUBSIDIEREGLEMENT SPORT SINT- MARTENS-LATEM VERSIE DECEMBER 2014 LUIK 1: SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN AAN DE HAND VAN KWANTITEIT- EN KWALITEITSREGELS ARTIKEL 1 Binnen de perken van de kredieten,

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG 2009. Aanvraagformulier subsidieverlening jeugd, jongeren en gehandicaptenwerk

SUBSIDIEAANVRAAG 2009. Aanvraagformulier subsidieverlening jeugd, jongeren en gehandicaptenwerk SUBSIDIEAANVRAAG 2009 Aanvraagfrmulier subsidieverlening jeugd, jngeren en gehandicaptenwerk Ten beheve van de aanvraag tt subsidieverlening met gebruik wrden gemaakt van dit Aanvraagfrmulier tt subsidieverlening

Nadere informatie

VADEMECUM GESELECTEERDE PROJECTEN

VADEMECUM GESELECTEERDE PROJECTEN Diensten van de Vrzitter Cördinatie Wetenschappelijk Onderzek Cel Cntractueel Onderzek Zelfbestuursstraat 4 1070 Brussel VADEMECUM GESELECTEERDE PROJECTEN 1. Cntract - Ondertekening : z snel mgelijk :

Nadere informatie

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers)

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers) Privacy Statement andere betrkkenen (niet zijnde studenten f medewerkers) Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar bezekers en externe cntacten en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met uw persnsgegevens.

Nadere informatie

Aanvraag voor erkenning van Schotense jeugdbewegingen, jeugdhuizen en amateuristische kunstbeoefening voor jongeren ('18-'19)

Aanvraag voor erkenning van Schotense jeugdbewegingen, jeugdhuizen en amateuristische kunstbeoefening voor jongeren ('18-'19) Aanvraag voor erkenning van Schotense jeugdbewegingen, jeugdhuizen en amateuristische kunstbeoefening voor jongeren ('18-'19) - Ondergetekende,, voorzitter/ secretaris/ groepsleider* van eerdergenoemde

Nadere informatie

Inschrijven van leerlingen

Inschrijven van leerlingen Inschrijven van leerlingen 1 Telatingsvrwaarden Een inschrijving kan pas ingaan na instemming met het schlreglement en het pedaggische prject van de schl. Bij de inschrijving dient een fficieel dcument

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor de erkenning van autodeelorganisaties

Aanvraagformulier voor de erkenning van autodeelorganisaties Aanvraagfrmulier vr de erkenning van autdeelrganisaties Inhudstafel 1. Gegevens van de autdeelrganisatie... 1 2. Infrmatie ver de manier van autdelen... 2 3. Aantal leden en vertuigen (p datum van de aanvraag)...

Nadere informatie

Het herroepingsrecht voor buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten. Boek VI van het Wetboek van economisch recht (art. VI.67 en volgende WER)

Het herroepingsrecht voor buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten. Boek VI van het Wetboek van economisch recht (art. VI.67 en volgende WER) Het herrepingsrecht vr buiten verkpruimten geslten vereenkmsten Bek VI van het Wetbek van ecnmisch recht (art. VI.67 en vlgende WER) Binnen welke termijn mag de cnsument zijn herrepingsrecht den gelden?

Nadere informatie

Beleidsregels voorziening jobcoaching Participatiewet 2015

Beleidsregels voorziening jobcoaching Participatiewet 2015 Beleidsregels vrziening jbcaching Participatiewet 2015 1-7-2015 Jbcaching Reginale beleidsregels jbcaching Participatiewet regi Achterhek Inleiding Jbcaching gaat ver het ndersteunen van mensen bij het

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID 1. Inleiding & definities RES is een netwerk van lkale bedrijven, km's, handelaars en persnen, die vrije berepen uitefenen. Particulieren wrden gemtiveerd m aan te kpen

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 11 november 2014;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 11 november 2014; raadsbesluit gemeente werkendam zaaknummer 59873 nderwerp Verrdening individuele stud ieteslag Participatiewet gemeente Werkendam 2015 De raad van de gemeente Werkendam, gelezen het vrstel van burgemeester

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 3.0-1/7/2011 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument. De

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementen

Aanvraagformulier evenementen Aanvraagfrmulier evenementen Aan de hand van dit dcument kan u al de ndige gegevens en aanvragen bezrgen aan het feestlket van de gemeente Lepldsburg. LET OP: dit frmulier is enkel vr de vergunningen die

Nadere informatie

FAQ Innovatieve bedrijfsnetwerken versie 18 november 2015

FAQ Innovatieve bedrijfsnetwerken versie 18 november 2015 FAQ Innvatieve bedrijfsnetwerken versie 18 nvember 2015 Wanneer kan het IBN effectief van start gaan? De steun aan een innvatiecluster kan p zijn vregst starten p de eerste werkdag van de maand die vlgt

Nadere informatie

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Jeugddienst Londerzeel Lijsterstraat 1 1840 Londerzeel Tel.: 052 31 94 62 Fax: 052 30 53 84 jeugd@londerzeel.be Algemeen Artikel 1: Enkel erkende jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

Aanvraagformulier tegemoetkoming kosten kinderopvang

Aanvraagformulier tegemoetkoming kosten kinderopvang Aanvraagfrmulier tegemetkming ksten kinderpvang INWONER van: GEMEENTE HOUTEN GEMEENTE IJSSELSTEIN GEMEENTE LOPIK GEMEENTE NIEUWEGEIN GEMEENTE VIANEN Persnlijke gegevens Uzelf Naam en vrletters Adres: pstcde

Nadere informatie

Nieuwe wet op de mede-eigendom - 2010

Nieuwe wet op de mede-eigendom - 2010 Belgiëlei 182 Tel: 03/239 34 30 inf@03beheer.be Beste mede-eigenaar, Nieuwe wet p de mede-eigendm - 2010 Zals u wellicht reeds vernmen heeft is sinds krt een nieuwe wet p de mede-eigendm van kracht. Ze

Nadere informatie

Reglement betoelaging lotgenotengroepen. Kom op tegen Kanker

Reglement betoelaging lotgenotengroepen. Kom op tegen Kanker Reglement betelaging ltgentengrepen Km p tegen Kanker 1. Del Km p tegen Kanker wil ltgentengrepen stimuleren, begeleiden en ndersteunen een kwaliteitsvlle werking uit te buwen. Dit det ze nder meer dr

Nadere informatie

Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010.

Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010. Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010. HOOFDSTUK I. ALGEMENE BEPALINGEN Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: Werkjaar:

Nadere informatie

Subsidiereglement Klimaatneutrale initiatieven en buurten

Subsidiereglement Klimaatneutrale initiatieven en buurten Subsidiereglement Klimaatneutrale initiatieven en buurten INHOUDSTAFEL Artikel 1 DOELSTELLING VAN DIT SUBSIDIEREGLEMENT... 2 Artikel 2 ACHTERGROND VAN DIT SUBSIDIEREGLEMENT... 2 Artikel 3 DEFINITIES...

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN Brussel Fiscaliteit* Kruidtuinlaan 20 1035 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN ARTIKEL 60BIS/3, 2, 1 VAN

Nadere informatie

Aanvraagformulier structurele prestatiesubsidie (sport)verenigingen 2018

Aanvraagformulier structurele prestatiesubsidie (sport)verenigingen 2018 Aanvraagfrmulier structurele prestatiesubsidie (sprt)verenigingen 2018 Wanneer u in aanmerking wilt kmen vr een subsidie van de gemeente Sliedrecht kunt u dit aanvraagfrmulier invullen en ndertekend verzenden

Nadere informatie

Indelen (nieuwe) groepen. Concept beleidsnotitie

Indelen (nieuwe) groepen. Concept beleidsnotitie Indelen (nieuwe) grepen Cncept beleidsntitie 25-01-2017 Inleiding Leerlingen kmen p schl wanneer ze vier jaar zijn en wrden dan p basis van de bij ns bekende gegevens ingedeeld in een bestaande grep 1/2.

Nadere informatie

Schoolreglement KUNSTACADEMIE MAASMECHELEN BEELDENDE EN AUDIOVISUELE KUNSTEN. Kunstacademie Maasmechelen Beeldende en Audiovisuele Kunsten 1/6

Schoolreglement KUNSTACADEMIE MAASMECHELEN BEELDENDE EN AUDIOVISUELE KUNSTEN. Kunstacademie Maasmechelen Beeldende en Audiovisuele Kunsten 1/6 Schlreglement KUNSTACADEMIE MAASMECHELEN BEELDENDE EN AUDIOVISUELE KUNSTEN Kunstacademie Maasmechelen Beeldende en Audivisuele Kunsten 1/6 Hfdstuk 1 Tepassingsgebied Art. 1 Dit schlreglement is van tepassing

Nadere informatie

Vacature en procedure benoeming voorzitter landelijk bestuur Verantwoordelijke

Vacature en procedure benoeming voorzitter landelijk bestuur Verantwoordelijke Bijlage 6 Ledenraad 27 nvember 2014 Vrlegger Onderwerp Vacature en prcedure beneming vrzitter landelijk bestuur Verantwrdelijke Landelijk bestuur Aanleiding Er ntstaat een vacature vanwege het niet beschikbaar

Nadere informatie

Reglement voor betoelaging van culturele en socio-culturele verenigingen

Reglement voor betoelaging van culturele en socio-culturele verenigingen Reglement voor betoelaging van culturele en socio-culturele verenigingen 1. Algemene bepalingen Art. 1 1. In uitvoering van de statuten van het gemeentelijk Cultureel Adviesorgaan adviseert het Cultureel

Nadere informatie

Beleidsregels verrekenen inkomsten uit commerciële (onder) verhuur en commerciële kostgeverschap 2015

Beleidsregels verrekenen inkomsten uit commerciële (onder) verhuur en commerciële kostgeverschap 2015 Beleidsregels verrekenen inkmsten uit cmmerciële (nder) verhuur en cmmerciële kstgeverschap 2015 Inhud Beleidsregels verrekenen inkmsten uit cmmerciële (nder) verhuur en cmmerciële kstgeverschap 2015...

Nadere informatie

Aanvraagformulier cofinanciering LEF

Aanvraagformulier cofinanciering LEF Aanvraagfrmulier cfinanciering LEF 1. Aanvraag vr delstelling: Welke delstellingen uit het Ecnmisch Actieprgramma 2016 2019 zijn delstellingen die u met uw prject gaat realiseren f aan bij gaat dragen?

Nadere informatie

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen.

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen. Checklist berdeling adviesaanvraag 1. De adviesaanvraag Heeft de r een adviesaanvraag gehad? Let p: een rapprt is in principe geen adviesaanvraag. Met een adviesaanvraag wrdt bedeld: het dr de ndernemer

Nadere informatie

Meedoen in het MBO. Een regeling voor ouders/verzorgers of studenten met financiële problemen

Meedoen in het MBO. Een regeling voor ouders/verzorgers of studenten met financiële problemen Meeden in het MBO Een regeling vr uders/verzrgers f studenten met financiële prblemen Instemming CSR Vaststelling MBO DR Publicatie in cncept Publicatie definitief dcument 23 juni 2017 22 mei 2017 12 juni

Nadere informatie