Stedelijk reglement betreffende de toekenning van toelagen aan jeugdhuizen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stedelijk reglement betreffende de toekenning van toelagen aan jeugdhuizen"

Transcriptie

1 Stedelijk reglement betreffende de tekenning van telagen aan jeugdhuizen Gedgekeurd in de gemeenteraad van 25 nvember 2013 Bekendgemaakt p 28 nvember 2013 Art. 1 - Vrwerp Binnen de perken van de kredieten, daarte gedgekeurd p het budget van de stad Gent en vereenkmstig de Wet van 14 nvember 1983 betreffende de cntrle p de tekenning en p de aanwending van smmige telagen, kan aan de dr het cllege van burgemeester en schepenen erkende eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven een telage wrden verleend vlgens de nrmen en vrwaarden die hier wrden vastgelegd. Dit reglement kadert in de uitvering van het Decreet van 06 juli 2012 hudende de ndersteuning en stimulering van het lkaal jeugdbeleid en de bepaling van het prvinciaal jeugdbeleid. Art. 2 - Verklarende wrdenlijst In dit reglement wrdt verstaan nder: - Jeugd: kinderen en jngeren van 3 tt 25 jaar - Eerstelijns plaatselijk jeugdwerkinitiatief: vldet aan de vrwaarden tt erkenning als jeugdwerkinitiatief heeft haar hfdactiviteit p het grndgebied van de stad Gent is gericht p in Gent wnende f (deeltijds) verblijvende kinderen en jngeren werkt specifiek met de delgrep kinderen en jngeren - Jeugdhuis: eerstelijns plaatselijk jeugdwerkinitiatief die een werking uitbuwt, binnen een permanente ruimte, waar jngeren elkaar kunnen ntmeten, vrijetijdsactiviteiten kunnen uitbuwen en waar ruime aandacht besteed wrdt aan permanente vrming, zwel van de gebruikers als van de medewerkers en de verantwrdelijken. Huishudelijk reglement: afsprakennta tussen het jeugdhuis en zijn leden - Werkingsjaar: termijn van één jaar lpende van september tt en met augustus van het daarpvlgende kalenderjaar. - Jngerenraad: een rgaan binnen het jeugdhuis waar p een pen manier de planning en evaluatie van de werking wrdt besprken. - Werkingsverslag: verzicht van de werking van het vrbije werkingsjaar Art. 3 - Functies van een jeugdhuis Ontmeting Een jeugdhuis is een plaats waar jngeren elkaar tegenkmen, waar ze elkaar kunnen ntmeten in een pen en ngedwngen sfeer.

2 Animatie, recreatie en ntspanning Het aanbd van een jeugdhuis dient een verscheidenheid aan activiteiten te bevatten. De begeleiding van deze activiteiten stimuleert jngeren m mee te werken aan de realisatie ervan. Infrmatie Een jeugdhuis biedt infrmatie aan (bijvrbeeld d.m.v. een flderrek en/f PC met internettegang) die vrij tegankelijk dr de bezekers kan drgenmen wrden. Maatschappelijke betrkkenheid Een jeugdhuis participeert aan acties f activiteiten buiten de reguliere werking (bv. werkgrepen van de buurt waar men gelegen is, de jeugdraad, ). Dit zijn acties f activiteiten waarbij het jeugdhuis zich engageert in de buurt (lkaal niveau) f p sciaal f eclgisch vlak f met betrekking tt participatie van jngeren aan de samenleving. Vrming Een jeugdhuis biedt een cntext waarin allerhande leerprcessen plaatsvinden en begeleid kunnen wrden. Een jeugdhuis rganiseert: 1. Vrming vr de leden: het jeugdhuis rganiseert activiteiten met een delbewust vrmend karakter waarbij de thema s en inhud relevant zijn vr de delgrep en dat nder pedaggische begeleiding. Het betreft hier vrming ver maatschappelijke thema s en/f vrming ver jeugdrelevante thema s. 2. Kadervrming: medewerkers (vrijwilligers en berepskrachten) die verantwrdelijk zijn vr het rganiseren, begeleiden en animeren van activiteiten in het jeugdhuis vlgen vrming met het g p het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdhuiswerking. Dit dient dr bewijsstukken te wrden gestaafd. Art. 4 - Vrwaarden m erkend te wrden als jeugdhuis met het jeugdhuis: Erkend zijn als eerstelijns plaatselijk jeugdwerkinitiatief. De delgrep: jngeren vrnamelijk in de leeftijdscategrie 16 t.e.m. 25 jaar. Vlden aan de functies zals beschreven in artikel 3. Accmmdatie: De ruimte waarin de werking zich ntplit, dient tijdens de peningsuren exclusief ter beschikking te staan van het jeugdhuis en telefnisch bereikbaar te zijn. De tt het jeugdhuis behrende publieksruimte bevat een ntmetings- f instuifruimte, een sanitaire ruimte en wenselijk een extra ruimte (vergaderruimte / infrmatie / secretariaat). Deze accmmdatie dient in een degelijke staat te verkeren, veilig te zijn en ged nderhuden te wrden. Structuur van het jeugdhuis: Het jeugdhuis (uitgeznderd type 1) neemt de vrm aan van een vereniging znder winstgmerk (vzw).

3 Het jeugdhuis bepaalt zelfstandig zijn beleid en zijn prgrammatie en beheert zelf zijn financiën. Inspraak in de werking: Het bestuur van het jeugdhuis bestaat vr minstens de helft uit jngeren (jnger dan 26 jaar). Vr jeugdhuizen die nder een kepel-vzw vallen vervalt deze vrwaarde. Hier met de inhudelijke inbreng (planning en rganisatie van activiteiten) gegarandeerd wrden dr een jngerenraad waarvan minstens twee leden deel uitmaken van de raad van bestuur van de kepel-vzw. De jngerenraad staat pen vr alle jngeren en is samengesteld uit jngeren van het jeugdhuis. Minstens tweemaal per jaar kmt deze jngerenraad samen vr bespreking van de planning en de evaluatie van de werking van het jeugdhuis. Daarnaast staat de werking van het jeugdhuis, p m het even welke manier, cntinu pen vr inspraak vanuit de leden. Tegankelijkheid - nthaal: Jeugdhuizen meten tegankelijk zijn vr alle jngeren p de meest gunstige f gebruikelijke vrijetijdsmmenten van de delgrep. Het minimum aantal peningsuren wrdt bepaald per type jeugdhuis (zie artikel 5) Het jeugdhuis is minimum 20 weken per werkingsjaar pen De peningsuren meten duidelijk zichtbaar wrden aangekndigd aan de ingang. Elk jeugdhuis beschikt ver een huishudelijk reglement dat p een zichtbare plaats hangt in de ntmetingsruimte. Administratie: Het jeugdhuis met beschikken ver: Statuten (indien een vzw) een huishudelijk reglement dat een aanvulling is p de statuten Het jeugdhuis met ver vlgende verzekeringen beschikken: een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid t.a.v. derden een verzekering lichamelijke ngevallen vr de leden en medewerkers van het jeugdhuis een brandverzekering vr het gebuw waarin het jeugdhuis zich bevindt een verzekering bjectieve aansprakelijkheid (indien ndig) vr bepaalde activiteiten (bv. penluchtfuiven). Art. 5 - Types jeugdhuizen Vr jeugdhuizen waarvan de delgrep meer dan 50 % bestaat uit jngeren met een matige tt ernstige mentale, visuele f fysieke beperking die specifieke begeleiding vraagt wrdt ieder peningsuur als 1,5 uur gerekend.

4 Op basis van de functies wrden de jeugdhuizen nderverdeeld in 4 types: Type 1 - Ontmeting: het jeugdhuis is minimum 1 dag pen in het weekend (zijnde vrijdag, zaterdag f zndag), met minimaal 4 uur pen in de vrijetijdsmmenten van de delgrep. - Animatie, recreatie en ntspanning: minstens 5 activiteiten per werkingsjaar. - Kadervrming: minstens 10 uur per werkingsjaar. Type 2 - Ontmeting: het jeugdhuis is minimum 1 dag per week pen, waarvan minstens 1 in het weekend (zijnde vrijdag, zaterdag f zndag), met minimaal 4 uur pen in de vrijetijdsmmenten van de delgrep. - Animatie, recreatie en ntspanning : minstens 10 activiteiten per werkingsjaar. - Vrming: a) activiteiten met een vrmend karakter vr leden : minstens 1 activiteit per werkingsjaar. b) kadervrming: minstens 15 uur per werkingsjaar. - Maatschappelijke betrkkenheid: minstens 1 actie per werkingsjaar Type 3 - Ontmeting: het jeugdhuis is minimum 2 dagen per week pen, waarvan minstens 1 in het weekend (zijnde vrijdag, zaterdag f zndag) f p wensdag, met minimaal 10 uur pen in de vrijetijdsmmenten van de delgrep. - Animatie, recreatie en ntspanning: minstens 15 activiteiten per werkingsjaar. - Vrming: a) activiteiten met een vrmend karakter vr leden: minstens 3 activiteiten per werkingsjaar. b) kadervrming: minstens 20 uur per werkingsjaar. - Maatschappelijke betrkkenheid: minstens 2 acties per werkingsjaar Type 4 - Ontmeting: het jeugdhuis is minimum 3 dagen per week pen, waarvan minstens 2 in het weekend (zijnde vrijdag, zaterdag f zndag) en minimaal 15 uur pen in de vrijetijdsmmenten van de delgrep - Animatie, recreatie en ntspanning: minstens 20 activiteiten per werkingsjaar

5 - Vrming: a) activiteiten met een vrmend karakter vr leden: minstens 5 activiteiten per werkingsjaar b) Kadervrming: minstens 30 uur per werkingsjaar. - Maatschappelijke betrkkenheid: minstens 3 acties per werkingsjaar Art. 6 - De telage 1. Werkingstelage (vanaf werkjaar 2013/2014) naargelang het type jeugdhuis: type 1 De telage bedraagt vr het werkjaar 1082 eur type 2 De telage bedraagt vr het werkjaar 1782 eur type 3 De telage bedraagt vr het werkjaar 2482 eur type 4 De telage bedraagt vr het werkjaar 3182 eur 2. Specieke telagen pen ntmeting : indien het jeugdhuis zijn accmdatie minstens 20 keer penstelt vr jngeren die geen lid zijn van het jeugdhuis buiten de peningsuren kan daar een telage vr ntvangen van 250 eur. Dit kan zwel gaan ver een repetitieruimte, creamgelijkheden, gebruik internet/cmputers,. buurtgerichte activiteit: indien het jeugdhuis een buurtgerichte activiteit (mee)rganiseert dan ntvangt men daar 250 eur vr. Onder buurtgerichte activiteit begrijpen we een activiteit f een feest dat de eigen delgrep verstijgt en waarbij er in de prgrammatie aandacht is vr de buurt/wijkbewners en/f vr jngeren die niet tt het jeugdhuis behren. tiener/jngerenwerking: indien het jeugdhuis specifieke activiteiten pzet f aandacht heeft tijdens de werking vr +14 tt 16 jarigen dan kan het jeugdhuis daarvr 250 eur extra ntvangen. Deze activiteiten bereiken minstens 10 jngeren en gaan 4 maal p een jaar dr. De specifieke telagen kunnen elk 1 maal per werkingsjaar tegekend wrden. 3. Tegankelijkheidstelage Jeugdwerkinitiatieven erkend als jeugdhuis kunnen berep den p een tegankelijkheidstelage. Deze telage biedt financiële ndersteuning vr de vereniging als grep vr hun effectief bereik van fwel kinderen en jngeren uit financieel minder draagkrachtige gezinnen fwel kinderen en jngeren met matige tt ernstige mentale, visuele f fysieke beperking die specifieke begeleiding vereist in het werkingsjaar (d.i. schljaar) vrafgaand aan het jaarlijks werkingsverslag en stimuleert hiermee de drempelverlagende acties van de vereniging m bvenstaande delgrepen te bereiken. Het jeugdhuis dient in vldende mate begde grep(en) te bereiken fwel een minimaal aantal f aandeel kinderen en jngeren uit financieel minder draagkrachtige gezinnen, zijnde minstens 20 kinderen en jngeren f minstens 20% van het ttale ledenaantal

6 fwel een minimaal aantal f aandeel kinderen en jngeren met een matige tt ernstige mentale, visuele f fysieke beperking, zijnde minstens 10 kinderen en jngeren f minstens 10% van het ttale ledenaantal Deze telage bedraagt per werkingsjaar 63 eur per lid uit de begde delgrep met een maximum van 1.272,00 eur per erkend jeugdhuis. Om in aanmerking te kmen vr de tegankelijkheidstelage dient het jeugdhuis in het werkingsverslag de geleverde inspanningen aan te tnen. 4. Indexering van de telage De werkings- en de tegankelijkheidstelage wrden jaarlijks geïndexeerd p basis van de gezndheidsindex van de maand april vrafgaand aan het begrtingsjaar (aanvangsindex april 2008). De Jeugddienst cmmuniceert jaarlijks de geïndexeerde telagen aan het jeugdwerk. In geval van daling van de gezndheidsindex blijft de werkings- en de tegankelijkheidstelage van het vrgaande werkingsjaar gehandhaafd. Art. 7 - De prcedure De aanvraag tt (eerste) erkenning als jeugdhuis / telage De erkende jeugdhuizen hernieuwen jaarlijks hun aanvraag tt erkenning dr het indienen van een aanvraagfrmulier bij het werkingsverslag met daarbij de ndige bewijsstukken. De telage zals beschreven in art. 6 wrdt berekend p basis van het ingediende werkingsverslag. Het werkingsverslag dient ten laatste p 30 september vergemaakt te wrden aan de Jeugddienst. De Jeugddienst stelt hiervr de ndige frmulieren ter beschikking waarin k bepaald wrdt welke stukken bij de aanvraag ingediend meten wrden. De beslissing aangaande de (erkenning en de) telage Het cllege van burgemeester en schepenen neemt de beslissing p advies van de jeugddienst. Het cllege van burgemeester en schepenen brengt de aanvrager uiterlijk 30 dagen na de beslissing schriftelijk p de hgte. De uitbetaling De uitbetaling van de telage gebeurt na beslissing van het cllege van burgemeester en schepenen, dr verschrijving p de pst- f bankrekening van de vzw, indien het jeugdhuis een vzw is en indien het jeugdhuis geen vzw is, dan p naam van een verkepelende vzw f p de naam van het jeugdwerkinitiatief uiterlijk 60 dagen na die beslissing. De telage wrdt ten laatste p de laatste dag van het kalenderjaar waarin de aanvraag werd ingediend uitbetaald aan het jeugdwerkinitiatief. Het erkende jeugdhuis verbindt zich erte de Stad Gent nverwijld schriftelijk p de hgte te brengen van de wijziging van hun pst- f bankrekeningnummer.

7 Art. 8 - Cntrle en bezwaar Cntrle Het jeugdwerkinitiatief met aanvaarden, binnen de perken van dit reglement, verantwrding af te leggen ten aanzien van het stadsbestuur. De Jeugddienst kan daarte ter plaatse de werking kmen cntrleren. Bij cntrle wrdt een verslag pgemaakt dat binnen de 30 dagen vlgend p het bezek aan het initiatief wrdt pgestuurd. Vr zver deze cntrle verhinderd wrdt, dient vergegaan te wrden tt terugbetaling van de telage. Overeenkmstig de Wet van 14 nvember 1983 betreffende de cntrle p de tekenning en aanwending van smmige telagen wrdt de aanvrager, vr zver dit een rechtspersn is en de subsidie minder bedraagt dan eur, vrijgesteld van de verplichting m balans en rekeningen, alsk verslag inzake financieel beheer en financiële testand, ver te maken. Indien blijkt dat njuiste gegevens werden verstrekt, dat de telage niet werd gebruikt vr het del waarvr zij werd tegekend, f dat de vrwaarden van de reglementering niet werden nageleefd, kan het cllege van burgemeester en schepenen beslissen geen telage te te kennen f de p grnd van dit reglement tegestane telage geheel f gedeeltelijk terug te vrderen van het betrkken jeugdwerkinitiatief. Bezwaar Het jeugdwerkinitiatief kan bij het cllege van burgemeester en schepenen schriftelijk een gemtiveerd bezwaarschrift indienen. Art. 9 - Nn-discriminatieclausule Het jeugdhuis verbindt er zich te: - geen enkele vrm van discriminatie p grnd van het geslacht, natinaliteit, zgenaamd ras, huidskleur, afkmst, natinale f etnische afstamming, leeftijd, seksuele geaardheid, burgerlijke staat, gebrte, vermgen, gelf f levensbeschuwing, plitieke vertuiging, taal, huidige f tekmstige gezndheidstestand, handicap, fysieke f genetische eigenschap f sciale afkmst te dulden. - tegankelijk te zijn vr iedereen. - elk discriminerend gedrag p de werkplaats te vrkmen en indien ndig te bestrijden en te bestraffen. - de wetten en reglementen die de tepassing van de nn-discriminatie en gelijke kansen bevrderen en verdedigen na te leven. - indien men berep det p derden nderhavige nn-discriminatieclausule aan hen ter kennis te brengen en er vr te zrgen dat k zij die naleven in de bijdrage die zij leveren in het kader van het tepasselijke reglement/de vereenkmst. Wanneer de nn-discriminatieclausule niet nageleefd wrdt, kan de Stad Gent - rekening hudend met alle elementen - maatregelen nemen. Art Opheffing reglement Dit reglement is geldig vanaf de gedkeuring dr de gemeenteraad en heft het Stedelijk reglement betreffende de tekenning van telagen aan jeugdhuizen zals gedgekeurd en laatst gewijzigd bij gemeenteraad d.d. 27 september 2010 p.

Reglement betreffende de toekenning van een toelage aan jeugdbewegingen, jongerenbewegingen en ander lokaal jeugdwerk

Reglement betreffende de toekenning van een toelage aan jeugdbewegingen, jongerenbewegingen en ander lokaal jeugdwerk Reglement betreffende de toekenning van een toelage aan jeugdbewegingen, jongerenbewegingen en ander lokaal jeugdwerk Goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 november 2016 Bekendgemaakt op 22 november 2016

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor de erkenning van autodeelorganisaties

Aanvraagformulier voor de erkenning van autodeelorganisaties Aanvraagfrmulier vr de erkenning van autdeelrganisaties Inhudstafel 1. Gegevens van de autdeelrganisatie... 1 2. Infrmatie ver de manier van autdelen... 2 3. Aantal leden en vertuigen (p datum van de aanvraag)...

Nadere informatie

KINDEREN EN JONGEREN.

KINDEREN EN JONGEREN. SubsidiereglementJEUGDWERK VOOR MAATSCHAPPELIJK KWETSBARE KINDEREN EN JONGEREN. Art. 1 : Delstelling Dit reglement begt de financiële ndersteuning van rganisaties die jeugdwerk aanbieden aan maatschappelijk

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT LOVENDEGEM GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID

SUBSIDIEREGLEMENT LOVENDEGEM GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID GR 30.08.2012 SUBSIDIEREGLEMENT LOVENDEGEM GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID TITEL I: ALGEMENE BEPALINGEN HOOFDSTUK 1: De verenigingen en persnen die subsidies kunnen verkrijgen Artikel 1. De erkende

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR JEUGD(WERK)INITIATIEVEN. 1) Omschrijving subsidie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR JEUGD(WERK)INITIATIEVEN. 1) Omschrijving subsidie GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR JEUGD(WERK)INITIATIEVEN 1) Omschrijving subsidie Deze subsidie bestaat uit een basistelage, een werkingstelage, een engagementstelage en een extra telage vr rde, netheid

Nadere informatie

Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk

Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk Goedgekeurd in de gemeenteraad van 27 april 2015 Bekendgemaakt op 28 april 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSVELD JEUGD M.B.T.MEERJARENPLAN

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSVELD JEUGD M.B.T.MEERJARENPLAN SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSVELD JEUGD M.B.T.MEERJARENPLAN 2014-2019 Gemeentebestuur Zulte - jeugddienst Centrumstraat 10 9870 Zulte T 09 280 96 05 F 09 280 96 09 jeugd@zulte.be www.zulte.be/jeugd 1. Telagen

Nadere informatie

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers Oprep erkenning en subsidiëring van grepsgericht aanbd pvedingsndersteuning dr vrijwilligers In het kader van het versterken van aanbd pvedingsndersteuning in de Huizen van het Kind lanceert Kind en Gezin

Nadere informatie

Reglement betoelaging lotgenotengroepen. Kom op tegen Kanker

Reglement betoelaging lotgenotengroepen. Kom op tegen Kanker Reglement betelaging ltgentengrepen Km p tegen Kanker 1. Del Km p tegen Kanker wil ltgentengrepen stimuleren, begeleiden en ndersteunen een kwaliteitsvlle werking uit te buwen. Dit det ze nder meer dr

Nadere informatie

Reglement over de organisatie van activiteiten in het kader van het project Blijf er niet mee zitten

Reglement over de organisatie van activiteiten in het kader van het project Blijf er niet mee zitten Reglement ver de rganisatie van activiteiten in het kader van het prject Blijf er niet mee zitten Gedgekeurd in de gemeenteraad van dag maand jaar [Bestuursndersteuning vult dit aan]. Bekendgemaakt p dag

Nadere informatie

Subsidiereglement Steenokkerzeel 2016

Subsidiereglement Steenokkerzeel 2016 Subsidiereglement Steenkkerzeel 2016 Hfdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, daarte gedgekeurd p de gemeentebegrting en rekening hudende met de gebden mgelijkheden m

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement beoordelingscomité Starterscontract

Huishoudelijk reglement beoordelingscomité Starterscontract Huishudelijk reglement berdelingscmité Starterscntract Gedgekeurd in de gemeenteraad van 22 maart 2010 Gewijzigd in de gemeenteraad van 14 december 2015 Bekendgemaakt p 25 maart 2010 en 15 december 2015

Nadere informatie

Gelet op de Panathlonverklaring over de ethiek in de jeugdsport, die de rechten van het kind in de sport centraal stelt;

Gelet op de Panathlonverklaring over de ethiek in de jeugdsport, die de rechten van het kind in de sport centraal stelt; 3.2. Het subsidiereglement De gemeenteraad, Met tepassing van de nieuwe Gemeentewet, in penbare zitting vergaderd; Gelet p het Decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; Gelet p de Wet van

Nadere informatie

REGLEMENT: VERDELING WERKINSSUBSIDIES ALGEMENE OMKADERING. Artikel 1 - algemene omschrijving

REGLEMENT: VERDELING WERKINSSUBSIDIES ALGEMENE OMKADERING. Artikel 1 - algemene omschrijving REGLEMENT: VERDELING WERKINSSUBSIDIES I ALGEMENE OMKADERING Artikel 1 - algemene mschrijving De tekenning van de financiële en materiële steun is afhankelijk van het jaarlijks uittrekken van de daarte

Nadere informatie

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Dit aanvraagfrmulier is bedeld vr een eenmalige subsidie. Een eenmalige subsidie wrdt verleend vr een eenmalige activiteit f ander incidenteel

Nadere informatie

Subsidiereglement voor huursubsidies aan eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven in geval van overmacht

Subsidiereglement voor huursubsidies aan eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven in geval van overmacht Subsidiereglement voor huursubsidies aan eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven in geval van overmacht Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 september 2016 Bekendgemaakt op 28 september 2016 Inhoudstafel

Nadere informatie

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie.

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie. Reglement betreffende een Prvinciale herkenbaarheid bij elke vrm van prvinciale subsidie. DE PROVINCIERAAD VAN WEST - VLAANDEREN, Overwegende dat het belang van de prvinciale herkenbaarheid, naar aanleiding

Nadere informatie

Leidraad voor het aantonen van de modules als landelijk georganiseerde jeugdvereniging

Leidraad voor het aantonen van de modules als landelijk georganiseerde jeugdvereniging Departement Cultuur, Jeugd, Sprt en Media Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 Brussel subsidiedssierjeugd@cjsm.vlaanderen.be Leidraad vr het aantnen van de mdules als landelijk gerganiseerde jeugdvereniging

Nadere informatie

Reglement voor erkenning / subsidiering van vormingsen /of ontmoetingsactiviteiten voor senioren

Reglement voor erkenning / subsidiering van vormingsen /of ontmoetingsactiviteiten voor senioren Reglement voor erkenning / subsidiering van vormingsen /of ontmoetingsactiviteiten voor senioren Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 januari 2012 Bekendgemaakt op 26 januari 2012 Voorafgaande bepalingen

Nadere informatie

Leidraad voor het opmaken van het werkingsverslag van een landelijk georganiseerde jeugdvereniging

Leidraad voor het opmaken van het werkingsverslag van een landelijk georganiseerde jeugdvereniging Departement Cultuur, Jeugd, Sprt en Media Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 Brussel subsidiedssierjeugd@cjsm.vlaanderen.be Leidraad vr het pmaken van het werkingsverslag van een landelijk gerganiseerde

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en de subsidiëring van het jeugdwerk

Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en de subsidiëring van het jeugdwerk Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en de subsidiëring van het jeugdwerk 2 I. ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 - Binnen de perken van de kredieten, daarte gedgekeurd p de gemeentebegrting, kunnen

Nadere informatie

Subsidiereglement voor jongerenprojecten Alles Kan

Subsidiereglement voor jongerenprojecten Alles Kan Subsidiereglement voor jongerenprojecten Alles Kan Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 november 2012 Bekendgemaakt op 29 november 2012 Gewijzigd in de gemeenteraad 17 december 2018 Bekendgemaakt op 18

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het inrichten van repetitieruimtes voor elektronisch versterkte muziek

Subsidiereglement voor het inrichten van repetitieruimtes voor elektronisch versterkte muziek Subsidiereglement voor het inrichten van repetitieruimtes voor elektronisch versterkte muziek Goedgekeurd in de gemeenteraad van 20 december 2016 Bekendgemaakt op 21 december 2016 Inhoudstafel Fout! Bladwijzer

Nadere informatie

ERKENNINGSREGLEMENT VERENIGINGEN

ERKENNINGSREGLEMENT VERENIGINGEN Besluit: Enig artikel Gedkeuring te verlenen aan het erkenningsreglement. Reglement erkenning, inspraak- en subsidiëringsmgelijkheden van Schtense verenigingen Art. 1. De gemeente Schten erkent met ingang

Nadere informatie

ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009)

ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009) ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009) Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Wat Binnen de perken van

Nadere informatie

Reglement betreffende de subsidiëring van speelpleinwerkingen

Reglement betreffende de subsidiëring van speelpleinwerkingen Reglement betreffende de subsidiëring van speelpleinwerkingen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 oktober 2015 Bekendgemaakt op 28 oktober 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel 2. Definities...

Nadere informatie

Subsidiereglement: werking van Schotense jeugdverenigingen

Subsidiereglement: werking van Schotense jeugdverenigingen Besluit: met 31 stemmen ja (eenparig). Enig artikel SUBSIDIEREGLEMENT: WERKING VAN SCHOTENSE JEUGDVERENIGINGEN Gedkeuring te hechten aan vlgend subsidiereglement vr het dienstjaar 2014: Subsidiereglement:

Nadere informatie

Reglement goedkope energielening FRGE

Reglement goedkope energielening FRGE Reglement gedkpe energielening FRGE Particuliere bewners niet-delgrep & particuliere verhuurders 1 Definities 1.1 Lkale Entiteit is een instantie die, p het niveau van één f meerdere gemeenten, instaat

Nadere informatie

Inhoudstafel. Reglement. Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 april Bekendgemaakt op 24 april Artikel 2. Definities

Inhoudstafel. Reglement. Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 april Bekendgemaakt op 24 april Artikel 2. Definities Subsidiereglement voor betoelaging en erkenning van initiatieven die studieondersteuning bieden in Gent van schooljaar 2018-2019 tot en met schooljaar 2020-2021. Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 april

Nadere informatie

1. INLEIDING. 1.1. Definitie jeugdwerkinitiatieven. 1.2. Erkenning van jeugdwerkinitiatieven

1. INLEIDING. 1.1. Definitie jeugdwerkinitiatieven. 1.2. Erkenning van jeugdwerkinitiatieven 1. INLEIDING 1.1. Definitie jeugdwerkinitiatieven Jeugdwerk: sciaal-cultureel werk p basis van niet cmmerciële delen vr f dr kinderen en jngeren van drie tt en met dertig jaar, in de vrije tijd, nder educatieve

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het toekennen van infrastructuursubsidies

Subsidiereglement voor het toekennen van infrastructuursubsidies Subsidiereglement voor het toekennen van infrastructuursubsidies sport Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 september 2015 Bekendgemaakt op 30 september 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het toekennen van werkingssubsidies sport

Subsidiereglement voor het toekennen van werkingssubsidies sport Subsidiereglement voor het toekennen van werkingssubsidies sport Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2013 Bekendgemaakt op 19 december 2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Doelgroep

Nadere informatie

INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Infotoelagen voor sensibiliserende en educatieve activiteiten

INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Infotoelagen voor sensibiliserende en educatieve activiteiten INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Inftelagen vr sensibiliserende en educatieve activiteiten Stad Aalst wenst niet enkel prjecten in andere landen te steunen, maar wil k de Aalstenaars warm

Nadere informatie

Decreet bovenlokaal jeugdwerk

Decreet bovenlokaal jeugdwerk Decreet bvenlkaal jeugdwerk Vernieuwende prjectsubsidies (via decreet hudende een vernieuwd jeugd- en kinderrechtenbeleid) 2019 Vernieuwende prjecten vr werkingen met maatschappelijke kwetsbare kinderen

Nadere informatie

Samenvatting reglement mantelzorgpremie per gemeente (bijlage 2)

Samenvatting reglement mantelzorgpremie per gemeente (bijlage 2) Samenvatting reglement mantelzrgpremie per gemeente (bijlage 2) Mantelzrgpremie Kenniscentrum mantelzrg Vr wie: Vr iedere MZ die de zrg pneemt binnen de vertruwde mgeving van de zrgbehevende Vrwaarden

Nadere informatie

Stedelijk reglement betreffende de erkenning en betoelaging van initiatieven huistaakbegeleiding en studiecoaching

Stedelijk reglement betreffende de erkenning en betoelaging van initiatieven huistaakbegeleiding en studiecoaching Stedelijk reglement betreffende de erkenning en betoelaging van initiatieven huistaakbegeleiding en studiecoaching Goedgekeurd in de gemeenteraad van 20 oktober 2008 Bekendgemaakt op 23 oktober 2008 Artikel

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het organiseren van evenementen in het kader van Creatief Kwartier Rabot voor de periode

Subsidiereglement voor het organiseren van evenementen in het kader van Creatief Kwartier Rabot voor de periode Pagina 1 van 6 Subsidiereglement vr het rganiseren van evenementen in het kader van Creatief Kwartier Rabt vr Gedgekeurd in de gemeenteraad van 23 september 2013 Gewijzigd in de gemeenteraad van 14 december

Nadere informatie

Leidraad voor het aantonen van de modules als landelijk georganiseerde jeugdvereniging

Leidraad voor het aantonen van de modules als landelijk georganiseerde jeugdvereniging Departement Cultuur, Jeugd en Media Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 Brussel subsidiedssierjeugd@cjsm.vlaanderen.be Leidraad vr het aantnen van de mdules als landelijk gerganiseerde jeugdvereniging

Nadere informatie

Reglement erkenning en subsidiëring van werkgroepen jeugd

Reglement erkenning en subsidiëring van werkgroepen jeugd Reglement erkenning en subsidiëring van werkgroepen jeugd Goedgekeurd in de gemeenteraad van 14 december 2015 Bekendgemaakt op 15 december 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel 2. Definities...

Nadere informatie

Subsidiereglement voor experimentele jeugdinitiatieven

Subsidiereglement voor experimentele jeugdinitiatieven Subsidiereglement voor experimentele jeugdinitiatieven Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2017 Bekendgemaakt op 26 september 2017 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel 2. Definities...

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 september 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00780 Onderwerp: Nieuw reglement betreffende de aanvraag van huursubsidies voor erkende eerstelijns plaatselijke

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENTEN TER ONDERSTEUNING VAN HET JEUGDWERK IN MECHELEN

SUBSIDIEREGLEMENTEN TER ONDERSTEUNING VAN HET JEUGDWERK IN MECHELEN SUBSIDIEREGLEMENTEN TER ONDERSTEUNING VAN HET JEUGDWERK IN MECHELEN Reglement ter erkenning van lkale jeugdwerkinitiatieven. Artikel 1, del Dit reglement bepaalt welke initiatieven een erkenning als lkaal

Nadere informatie

Aanvraagformulier Reglement voor de subsidiëring van muziekevenementen 2017 IDENTIFICATIE VAN HET MUZIEKEVENEMENT

Aanvraagformulier Reglement voor de subsidiëring van muziekevenementen 2017 IDENTIFICATIE VAN HET MUZIEKEVENEMENT Aanvraagfrmulier Reglement vr de subsidiëring van muziekevenementen 2017 PRAKTISCH - Dit frmulier dient ten laatste p 1 maart 2017 ingediend te wrden bij cllege van burgemeester en schepenen, Btermarkt

Nadere informatie

Subsidietoetsingskader VVE gemeente Raalte 2015. Doelstelling subsidie:

Subsidietoetsingskader VVE gemeente Raalte 2015. Doelstelling subsidie: Subsidietetsingskader VVE gemeente Raalte 2015 Delstelling subsidie: Op grnd van de Wet OKE (Ontwikkelingskansen dr kwaliteit en educatie zijn gemeenten verantwrdelijk vr de Vrschlse educatie. Gemeenten

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds voor het schooljaar

Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds voor het schooljaar Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds voor het schooljaar 2013-2014 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 27 januari 2014. Bekendgemaakt op 30 januari 2014. Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds voor het schooljaar

Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds voor het schooljaar Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds voor het schooljaar 2015-2016 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 22 februari 2016 Bekendgemaakt op 25 februari 2016 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van sportieve evenementen

Subsidiereglement voor ondersteuning van sportieve evenementen Subsidiereglement voor ondersteuning van sportieve evenementen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2013 Bekendgemaakt op 19 december 2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Doelgroep

Nadere informatie

Stedelijk reglement betreffende de erkenning als jeugdwerkinitiatief

Stedelijk reglement betreffende de erkenning als jeugdwerkinitiatief Stedelijk reglement betreffende de erkenning als jeugdwerkinitiatief Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 oktober 2011 Bekendgemaakt op 27 oktober 2011 Artikel 1 Het college van burgemeester en schepenen

Nadere informatie

Subsidiereglement voor de financiële ondersteuning van. periode Inhoudstafel. Reglement. Goedgekeurd in de gemeenteraad van23 januari 2017

Subsidiereglement voor de financiële ondersteuning van. periode Inhoudstafel. Reglement. Goedgekeurd in de gemeenteraad van23 januari 2017 Subsidiereglement voor de financiële ondersteuning van Gentse amateurkunstenverenigingen voor muziek voor de periode 2017-2019 Goedgekeurd in de gemeenteraad van23 januari 2017 Bekendgemaakt op 25 januari

Nadere informatie

Subsidiereglement voor afvalpreventiemaatregelen in de feestkernen voor de Gentse Feesten 2017

Subsidiereglement voor afvalpreventiemaatregelen in de feestkernen voor de Gentse Feesten 2017 Subsidiereglement voor afvalpreventiemaatregelen in de feestkernen voor de Gentse Feesten 2017 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 april 2017 Bekendgemaakt op 25 april 2017 Inhoudstafel Artikel 1. Doel...

Nadere informatie

zitting van 18 juni 2009. verontschuldigd : S. Van Heybeeck, raadslid. De Raad, vergaderd in openbare zitting,

zitting van 18 juni 2009. verontschuldigd : S. Van Heybeeck, raadslid. De Raad, vergaderd in openbare zitting, Gemeente KALMTHOUT - Uittreksel uit het register der beraadslagingen van de GEMEENTERAAD. zitting van 18 juni 2009. Aanwezig : L. Jacbs, burgemeester-vrzitter ; J. Van Hydnck, A. Van Ln, C. De Rydt, R.

Nadere informatie

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers)

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers) Privacy Statement andere betrkkenen (niet zijnde studenten f medewerkers) Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar bezekers en externe cntacten en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met uw persnsgegevens.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/1 Invulling van het begrip dagelijks bestuur in de zin

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 april 2013 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 1/1 Prvinciaal Biblitheekcentrum. Aanpassing van het

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds vanaf 1 september 2017

Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds vanaf 1 september 2017 Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds vanaf 1 september 2017 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 22 mei 2017 Bekendgemaakt op 23 mei 2017 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel 2. Doelgroep en

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR348970_1. RegelingPGBjeugdhulp Gouda 2015

CVDR. Nr. CVDR348970_1. RegelingPGBjeugdhulp Gouda 2015 CVDR Officiële uitgave van Guda. Nr. CVDR348970_1 13 maart 2018 RegelingPGBjeugdhulp Guda 2015 Het cllege van burgemeester en wethuders van de gemeente Guda; gelezen het vrstel van 5 nvember 2014; Gelet

Nadere informatie

Reglement betreffende de erkenning van Gentse socio-culturele verenigingen van etnisch-culturele minderheden en het toekennen van werkingssubsidie

Reglement betreffende de erkenning van Gentse socio-culturele verenigingen van etnisch-culturele minderheden en het toekennen van werkingssubsidie Reglement betreffende de erkenning van Gentse socio-culturele verenigingen van etnisch-culturele minderheden en het toekennen van werkingssubsidie Goedgekeurd in de gemeenteraad van 20 oktober 2014 Bekendgemaakt

Nadere informatie

Op welk moment kan ik subsidie aanvragen? Een aanvraag kan worden ingediend in de periode 1 januari 2018 tot en met 31 december 2018.

Op welk moment kan ik subsidie aanvragen? Een aanvraag kan worden ingediend in de periode 1 januari 2018 tot en met 31 december 2018. Telichting bij het aanvraagfrmulier subsidie Regeling ter stimulering sedumdaken in Heerhugwaard 2018 Wanneer km ik vr subsidie in aanmerking? In de Regeling ter stimulering aanleg sedumdaken in Heerhugwaard

Nadere informatie

REGIONALE SAMENWERKINGS- OVEREENKOMST UITPAS MEETJESLAND. 1. UiTPAS 2. PARTNERS 3. RELEVANTE DOCUMENTEN

REGIONALE SAMENWERKINGS- OVEREENKOMST UITPAS MEETJESLAND. 1. UiTPAS 2. PARTNERS 3. RELEVANTE DOCUMENTEN REGIONALE SAMENWERKINGS- OVEREENKOMST UITPAS MEETJESLAND 1. UiTPAS Deelname aan vrijetijdsactiviteiten is een recht vr iedereen. In dat kader ntwikkelde publiq de UiTPAS. Een participatiebevrderend prject

Nadere informatie

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD Sinds 1 september 2004 kan elke schl een uderraad prichten vlgens het participatiedecreet. Het schlbestuur is verplicht m een uderraad p te richten als 10% van de uders er

Nadere informatie

vestigingsvergunning voor een nachtwinkel

vestigingsvergunning voor een nachtwinkel Aanvraagfrmulier vestigingsvergunning vr een nachtwinkel 1. Algemene infrmatie - De vestigingsvergunning is verplicht vr alle nachtwinkels gelegen p het grndgebied van de stad Sint-Truiden. - Nachtwinkels

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Prvincie Ost-Vlaanderen Arrndissement Gent Gemeente Gavere UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD zitting van 21 nvember 2011 Aanwezig: Hug LEROY Willy BENOOT, Karel HUBAU, Denis DIERICK, Nadine

Nadere informatie

PROJECTOPROEP VOOR VERENIGINGEN EN PROJECTEN AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE VOLKSGEZONDHEID 2017

PROJECTOPROEP VOOR VERENIGINGEN EN PROJECTEN AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE VOLKSGEZONDHEID 2017 Pagina 1 van 5 Gemeente Sint-Gillis Dienst Vlksgezndheid Munthfstraat 70 1060 Sint-Gillis Dienstgegevens (aan te vullen dr de dienst Vlksgezndheid) DOSSIERNUMMER: DATUM: PROJECTNAAM: NAAM PROMOTOR: PROJECTNAAM:

Nadere informatie

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT BIJLAGE 1 IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT 1. Inleiding Op 1 juli 2013 is de Wet verplichte meldcde huiselijk geweld en kindermishandeling

Nadere informatie

Subsidiereglement voor de preventie van inbraak, vandalisme en sluikstorten bij erkende eerstelijns. plaatselijke jeugdwerkinitiatieven.

Subsidiereglement voor de preventie van inbraak, vandalisme en sluikstorten bij erkende eerstelijns. plaatselijke jeugdwerkinitiatieven. Subsidiereglement voor de preventie van inbraak, vandalisme en sluikstorten bij erkende eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 september 2016 Bekendgemaakt

Nadere informatie

REGLEMENT SUBSIDIES JEUGD

REGLEMENT SUBSIDIES JEUGD REGLEMENT SUBSIDIES JEUGD AFDELING 1: PERCENTUELE VERDELING VERSCHIL- LENDE SUBSIDIES Artikel 1: Algemeen Binnen de perken van de daarte dr de gemeenteraad gedgekeurde kredieten p de begrting, vrziet het

Nadere informatie

Handleiding Handleiding Communicatie voor. Promotoren. Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020.

Handleiding Handleiding Communicatie voor. Promotoren. Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020. Handleiding Handleiding Cmmunicatie vr Prmtren Eurpees Fnds vr Reginale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020 1 Eurpese Unie Inhud 1 Inleiding... 1 2 De minimale cmmunicatieverplichtingen... 1 a) Weergave

Nadere informatie

BIJLAGE. Bijlage nr. 08/01. Fiches

BIJLAGE. Bijlage nr. 08/01. Fiches BIJLAGE Bijlage nr. 08/01 Fiches Titel initiatief: Vruwenwerking Caleidscp Gemeenschapscentrum De Vaartkapen Prjectmschrijving Caleidscp rganiseert activiteiten vr vruwen. Centraal staat de educatie/emancipatie

Nadere informatie

Subsidiereglement ondersteuning wijkinitiatief - WIJK IN ACTIE -

Subsidiereglement ondersteuning wijkinitiatief - WIJK IN ACTIE - Subsidiereglement ndersteuning wijkinitiatief - WIJK IN ACTIE - Artikel 1 - Del Dr de tekenning van subsidie ndersteuning wijkinitiatief wil de stad Reselare die initiatieven die bijdragen tt de leefbaarheid

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland) Nadere regels subsidies Aanjaag Onderwijs en Arbeidsmarkt Het cllege van burgemeester en wethuders van de gemeente Almere; gelet p titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3 van de Algemene

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 1.0-28/10/2009 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument.

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 3.0-1/7/2011 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument. De

Nadere informatie

Subsidie voor jeugdhuizen

Subsidie voor jeugdhuizen Subsidie voor jeugdhuizen Art. 1 De gemeente Pittem verleent binnen de perken van het terzake goedgekeurde begrotingskrediet een subsidie voor jeugdhuizen die voldoen aan de onder artikel 2 omschreven

Nadere informatie

REGLEMENT. Artikel 1. - Doelstellingen. de onderwijskwaliteit en het leerrendement verhogen

REGLEMENT. Artikel 1. - Doelstellingen. de onderwijskwaliteit en het leerrendement verhogen REGLEMENT Subsidiereglement vr de aankp van uitrustingsgederen vr het TSO-BSO en het Stelsel Leren en Werken en vr het STEM-nderwijs in het KSO-ASO vr het schljaar 2017-2018 Investeren in uitrusting draagt

Nadere informatie

HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER

HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER 1 JUNI 2015 HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER SEYS VEERLE PROVINCIEBESTUUR WEST-VLAANDEREN Hug Verriesstraat 22 8800 ROESELARE Vrwrd Sinds 1971 ndersteunt de prvincie

Nadere informatie

Reglement voor renteloze leningen aan eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven

Reglement voor renteloze leningen aan eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven Reglement voor renteloze leningen aan eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 juni 2019 Bekendgemaakt op 25 juni 2019 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het toekennen van werkingssubsidies sport

Subsidiereglement voor het toekennen van werkingssubsidies sport Subsidiereglement voor het toekennen van werkingssubsidies sport Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 september 2016 Bekendgemaakt op 28 september 2016 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel 2. Definities...

Nadere informatie

Aanvraagformulier Structurele Prestatiesubsidie 2020 Sport- en muziekverenigingen

Aanvraagformulier Structurele Prestatiesubsidie 2020 Sport- en muziekverenigingen Aanvraagfrmulier Structurele Prestatiesubsidie 2020 Sprt- en muziekverenigingen Wanneer u in aanmerking wilt kmen vr een subsidie van de gemeente Sliedrecht kunt u dit aanvraagfrmulier invullen en ndertekend

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT SPORT SINT- MARTENS-LATEM

SUBSIDIEREGLEMENT SPORT SINT- MARTENS-LATEM SUBSIDIEREGLEMENT SPORT SINT- MARTENS-LATEM VERSIE DECEMBER 2014 LUIK 1: SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN AAN DE HAND VAN KWANTITEIT- EN KWALITEITSREGELS ARTIKEL 1 Binnen de perken van de kredieten,

Nadere informatie

Subsidieregelment ondersteuning wijkinitiatief - WIJK IN ACTIE -

Subsidieregelment ondersteuning wijkinitiatief - WIJK IN ACTIE - Subsidieregelment ndersteuning wijkinitiatief - WIJK IN ACTIE - Artikel 1 - Del Dr de tekenning van subsidie ndersteuning wijkinitiatief wil de stad Reselare die initiatieven die bijdragen tt de leefbaarheid

Nadere informatie

Reglement renteloze energielening FRGE

Reglement renteloze energielening FRGE Reglement rentelze energielening FRGE Particuliere bewners delgrep 1 Definities 1.1 Lkale Entiteit is een instantie die, p het niveau van één f meerdere gemeenten, instaat vr de lkale realisering van de

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities Algemene Vrwaarden Dit zijn de Algemene Vrwaarden van Fiets Clinics Nederland, gevestigd: Waalbandijk 20, 6541AJ Nijmegen. Op alle prducten van Fiets Clinics Nederland zijn deze Algemene Vrwaarden van

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidieregeling isolatiemaatregelen woningen 2015

Aanvraagformulier subsidieregeling isolatiemaatregelen woningen 2015 Aanvraagfrmulier subsidieregeling islatiemaatregelen wningen 2015 Raadhuisplein 2 Pstbus 500 3850 AM Ermel t 0341 56 73 21 Vul dit frmulier in, zet uw handtekening en stuur het p naar de Gemeente Ermel,

Nadere informatie

Subsidiereglement Buurt beweegt gezond voor de ondersteuning van sport-en bewegingsactiviteiten

Subsidiereglement Buurt beweegt gezond voor de ondersteuning van sport-en bewegingsactiviteiten Subsidiereglement Buurt beweegt gezond voor de ondersteuning van sport-en bewegingsactiviteiten Goedgekeurd in de gemeenteraad van 20 december 2016 Bekendgemaakt op 21 december 2016 Inhoudstafel Artikel

Nadere informatie

Aanleiding en context van het Samenwerkingsovereenkomst. 1. Interfederalisering 1 Gelijkekansencentrum

Aanleiding en context van het Samenwerkingsovereenkomst. 1. Interfederalisering 1 Gelijkekansencentrum 1 Samenwerkingsvereenkmst tussen Unia - het Interfederaal Gelijkekansencentrum en stad X met betrekking tt de lkale werking van Unia gedurende de peride 2016 tt en met 2019. Aanleiding en cntext van het

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V.

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V. Vrijwilligersbeleid vetbalvereniging N.B.S.V.V. Waarm deze richtlijn? Geen enkele amateur-sprtvereniging kan tegenwrdig ng bestaan znder de inzet en bijdrage van (veel) vrijwilligers. Ok binnen nze vereniging

Nadere informatie

Reglement betreffende de erkenning voor autodeelorganisaties

Reglement betreffende de erkenning voor autodeelorganisaties Reglement betreffende de erkenning voor autodeelorganisaties Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 juni 2017 Bekendgemaakt op 29 juni 2017 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel 2. Definities... 1 Artikel

Nadere informatie

Stedelijk reglement betreffende investeringssubsidies voor eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven

Stedelijk reglement betreffende investeringssubsidies voor eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven Stedelijk reglement betreffende investeringssubsidies voor eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven Goedgekeurd in de gemeenteraad van 27 september 2010 Gewijzigd in de gemeenteraad van 21 november

Nadere informatie

Reglement voor de erkenning als Gentse vereniging met sportaanbod

Reglement voor de erkenning als Gentse vereniging met sportaanbod Reglement voor de erkenning als Gentse vereniging met sportaanbod Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 mei 2014 Bekendgemaakt op 28 mei 2014 In werking getreden op 30 mei 2014 Inhoudstafel Artikel 1.

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidieregeling woonboten

Aanvraagformulier subsidieregeling woonboten Klant, Markt & Relaties Planadvies & Vergunningen v.201102 Aanvraagfrmulier subsidieregeling wnbten De aanvraag wrdt ingediend p grnd van de Subsidieregeling rilering wnbten AGV, 22 mei 2008, nr. AB 08/018;

Nadere informatie

H5 Rechten en plichten van werkgever en werknemer

H5 Rechten en plichten van werkgever en werknemer H5 Rechten en plichten van werkgever en werknemer Inhud: 5.1 Plichten van de werkgever 5.2 Plichten van de werknemer 5.3 Schadevergeding 5.4 Algemene wet gelijke behandeling 5.1 Plichten van de werkgever

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT STIMULEREN TOT PROFESSIONALISERING VAN DE GOOIKSE SPORTVERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT STIMULEREN TOT PROFESSIONALISERING VAN DE GOOIKSE SPORTVERENIGINGEN I. ALGEMENE VOORWAARDEN GEMEENTEBESTUUR GOOIK SUBSIDIEREGLEMENT IFV STIMULEREN TOT PROFESSIONALISERING VAN DE GOOIKSE SPORTVERENIGINGEN Artikel 1 Algemene bepalingen Dit reglement geeft uitvering aan Besluit

Nadere informatie

Leerreglement voor de opleiding van jongeren met een b eroepsinlevingsovereenkomst bij werkgevers die vallen onder PC 200

Leerreglement voor de opleiding van jongeren met een b eroepsinlevingsovereenkomst bij werkgevers die vallen onder PC 200 Leerreglement vr de pleiding van jngeren met een b erepsinlevingsvereenkmst bij werkgevers die vallen nder PC 200 Beschrijving van de sectr APCB 200 Bedienden Mgelijke pleidingen en duur Bijzndere erkenningsregels

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit. Onderwerp: Nieuw subsidiereglement voor het toekennen van opleidingssubsidies sport - Goedkeuring

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit. Onderwerp: Nieuw subsidiereglement voor het toekennen van opleidingssubsidies sport - Goedkeuring De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 september 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00733 Onderwerp: Nieuw subsidiereglement voor het toekennen van opleidingssubsidies sport - Goedkeuring

Nadere informatie

Toelichting bij het formulier subsidievaststelling behorend bij artikel 7.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS

Toelichting bij het formulier subsidievaststelling behorend bij artikel 7.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS Telichting bij het frmulier subsidievaststelling behrend bij artikel 7.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS Dit dcument licht stapsgewijs alle nderdelen van het aanvraagfrmulier vr een subsidievaststelling

Nadere informatie

Aanvraagformulier structurele prestatiesubsidie (sport)verenigingen 2018

Aanvraagformulier structurele prestatiesubsidie (sport)verenigingen 2018 Aanvraagfrmulier structurele prestatiesubsidie (sprt)verenigingen 2018 Wanneer u in aanmerking wilt kmen vr een subsidie van de gemeente Sliedrecht kunt u dit aanvraagfrmulier invullen en ndertekend verzenden

Nadere informatie

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Winterswijk 2013-2018

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Winterswijk 2013-2018 Vr- en Vregschlse Educatie (VVE) Winterswijk 2013-2018 1. Inleiding Vr- en Vregschlse Educatie, als nderdeel van het bredere beleidsterrein nderwijsachterstandbeleid, wrdt sinds 2002 in Winterswijk vrmgegeven.

Nadere informatie

Stand van zaken ontwerp gebruiksovereenkomst stedelijke infrastructuur - niet-commerciële organisaties

Stand van zaken ontwerp gebruiksovereenkomst stedelijke infrastructuur - niet-commerciële organisaties Verslag algemene vergadering jeugdraad 26 juni 2014 Aanwezig: Sisse Verstappen (vrzitter), Charltte De Decker (penningmeester), Gedele Vermeiren (schepen van jeugd), Rb Smits (dagelijks bestuur), Céline

Nadere informatie

Veenendaalse Atletiek Vereniging. Reglement Kantine-Commissie. ( doel / taken / bevoegdheden )

Veenendaalse Atletiek Vereniging. Reglement Kantine-Commissie. ( doel / taken / bevoegdheden ) Veenendaalse Atletiek Vereniging Reglement Kantine-Cmmissie ( del / taken / bevegdheden ) Mei 2015 Reglement Kantine-Cmmissie VAV ( del / taken / bevegdheden ) Inleiding. In de Statuten van de Veenendaalse

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementen

Aanvraagformulier evenementen Aanvraagfrmulier evenementen Aan de hand van dit dcument kan u al de ndige gegevens en aanvragen bezrgen aan het feestlket van de gemeente Lepldsburg. LET OP: dit frmulier is enkel vr de vergunningen die

Nadere informatie