VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GMR OP 3 april 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GMR OP 3 april 2013"

Transcriptie

1 GMR O2A5 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GMR OP 3 april 2013 Aanwezig: Quirien Houweling, Jolanda van Gelderen, Alcino Ho-Sam-Sooi, Annelies Sonderwal, Marius Kalkman, Martine Asmus, Hannie Bats, Rixt van Sliedregt, Poppie de Jong, Karin de Wit, Fleur-Anne Vermeulen, Bert van der Lee, Ria den Uil (notulist) Afwezig met berichtgeving: Anouk Vonk, Paul Roerbag, John Tromp, Heleen Prenger, Liesbeth Bijleveld, Linda v/d Ent, Nelian Smorenburg, Kees Westein Afwezig zonder berichtgeving: Dik de Groot, Janneke Hagenaar 01. Opening, mededelingen en vaststelling van de agenda I.v.m. afwezigheid van Linda v/d Ent, is Marius Kalkman voorzitter. Mededelingen Worden bij de ingekomen stukken besproken. Vaststelling van de agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. 02. Verslag van de GMR vergadering van 7 maart 2013 Het verslag wordt vastgesteld. N.a.v. het verslag: Er wordt gevraagd of de cijfers en de berekeningen van de ziekteverzuimanalyse nu in orde zijn. Bert antwoordt dat de controle op de percentages nog niet heeft plaatsgevonden. Het administratiekantoor is per 1 januari 2013 overgestapt naar nieuwe systemen. Deze werken nog niet. Ook de koppeling naar de Arbo Unie werkt niet. Hier heeft O2A5 erg veel last van. Er is een aangetekende brief naar het administratiekantoor gestuurd met de vraag wanneer het in orde is en om de extra gemaakte kosten in rekening te brengen bij het administratiekantoor. 03. Ingekomen stukken - Stand van zaken nieuw samenwerkingsverband Deze notitie is er nog niet. - Uitnodiging klankbordcommissie cao 2014 Deze uitnodiging is aan de GMR leden uitgedeeld en is ook op alle scholen aanwezig. Er zijn nog geen aanmeldingen binnen gekomen. Slechts twee GMR leden hebben de uitnodiging van hun directeur te zien gekregen. Er zijn met zes andere besturen afspraken gemaakt en er is een locatie gehuurd. Deze besturen hebben besloten om de uitnodiging ruimer te verspreiden en niet alleen aan de vakbondsleden. - Nieuwe cao 2013 Er zijn nieuwe cao boekjes. Deze zijn kostbaar en worden daarom niet voor ieder GMR lid besteld. De cao staat inmiddels op de website.

2 In afwijking tot vier jaar geleden hoeft er niet meer te worden aangegeven dat de cao op ons van toepassing is. Deze is gewoon op ons van toepassing. - Passend Onderwijs Annelies en Hannie zijn onlangs naar een bijeenkomst geweest. Daar is gevraagd om na te denken over de verkiezing. Er is een voorlopig ondersteuningsplan. Aan deze verkiezing (in september) kan iedereen deelnemen. Er wordt gevraagd hoe men denkt het vorm te gaan geven. Bert vindt het de belangrijkste taak om te kijken naar het ondersteuningsplan van het samenwerkingsverband. Er moet worden gepraat over de verdeling van middelen en de verdeling van faciliteiten ten behoeve van zorgleerlingen. Er zou moeten worden gezocht naar een ouder die wat heeft met de zorgstructuur. Het is belangrijk of je gemakkelijk de zorginstelling kan bereiken. - Werkgelegenheidsgarantie In het bestuursformatieplan zit een vooruitblik tot Het verloop is tussen de 3 en 5%. Wanneer je dit afzet tegen de verwachtte leerlingdaling, dan past dit. Er is geen noodzaak om mensen gedwongen te ontslaan op basis van te weinig geld. Werkgelegenheidsgarantie wordt bij O2A5 ieder jaar voor drie jaar afgegeven. Geleding Giessenlanden vraagt waarom de werkgelegenheidsgarantie wordt afgegeven, omdat je jezelf hiermee vast zet. Bert antwoordt dat dit mensen zekerheid biedt. Hierdoor ben je een aantrekkelijke en goede werkgever. Anders moet vooraf de ontslagvolgorde duidelijk worden gemaakt. Er staat in de cao dat je dan ontslagbeleid moet inzetten en jaarlijks een lijst moet maken met de volgorde van ontslag. Ook moet er dan op voorhand een sociaal plan worden gemaakt. 04. Herziene begroting 2013 Er wordt gevraagd wat er van de bezuiniging op het bestuursbureau terug wordt gezien in deze begroting. Bert antwoordt dat er één fulltimer minder op het bestuursbureau zit (op een organisatie van zes mensen). De middelen die worden uitgegeven op het bestuursbureau zijn 3,8 4% van het totaal. Dit is gelijk aan de landelijke benchmark. Er is een berekening gemaakt en er kunnen vijf tot zes fulltimers op het bestuursbureau zijn. De bezuiniging van één fulltimer is niet van het één op het andere moment gekomen. Dit is in de loop van de afgelopen zeven jaar opgebouwd. Op het bestuursbureau wordt bapo verlof niet vervangen. De bovenschoolse kosten worden betaald door de scholen. Hier leveren alle scholen een bijdrage aan. Er wordt gevraagd wat er wordt bedoeld met anders met minder. Bert antwoordt dat er een nieuw strategisch beleidsplan wordt geschreven. Daarbij wordt gekeken of de huidige structuur hetzelfde blijft. De handen voor de klas zijn het belangrijkst. Het kan dat er in de tussenlaag het één en ander gaat veranderen. De krimpgebieden hebben grote gevolgen voor de bekostiging. Als er nu wordt gezegd dat er bijvoorbeeld minder management moet zijn, ben je deze mensen niet morgen kwijt, maar er kan wel in de komende vier jaren worden geminderd. Ook onderwijskundig is dan mogelijk een koerswijziging aan de orde.

3 Er wordt een groep geformeerd met leerkrachten, ib-ers en directeuren om te kijken hoe dit gaat gebeuren. Dit traject loopt inmiddels. Er worden al leerkrachten en ib-ers benaderd. De klankbordgroep zal bij de GMR terugkoppeling geven. Dan kan de GMR input geven. Formeel heeft de GMR het laatste woord. 05. Bestuursformatieplan 2013/2014, inclusief Bestuursformatieplan Meerjarenformatieplan 2014 t/m 2018 Geleding Zederik heeft via de mail vragen gesteld: Pag. 6 In 2013 worden voorbereidingen getroffen om eventueel nieuw beleid in te voeren inzake de toekenning van financiële middelen o.b.v. aanvullende criteria. Afhankelijk van besprekingen met de directeuren. Kunt u dit nader uitleggen of is dat nu nog niet mogelijk? De zin is nogal vaag en nietszeggend maar dat is misschien bewust? Antwoord: Het bedrag dat het ministerie heeft uitgerekend geven we aan de school. Soms zijn scholen zo klein dat middelen ten koste van een grote school naar een kleine school moeten. Sommige scholen hebben meer kinderen met zorgproblemen. Deze zouden ook meer geld moeten krijgen. Dit wordt bespreekbaar gemaakt. Pag. 7 Integraal verantwoordelijk directeur richt zich op een goede kwaliteit van het onderwijs. Deze zin vind ik opvallend. We kunnen er toch vanuit gaan dat een directeur zich richt op een goede kwaliteit van het onderwijs? Antwoord: Integraal betekent voor huisvesting, kwaliteit en personeelsbeleid. De primaire taak van een directeur is het kwaliteit van het onderwijs. Pag. 13 In het belang van leefbaarheid en behoud van voorzieningen gaat O2A5 de besprekingen over samenwerking zeker niet uit de weg. Speelt dit al voor veel scholen van O2A5? Antwoord: In enkele kernen gebeurt dit al voorzichtig. Als er in een kern het protestants christelijk en het openbaar onderwijs binnen twee jaar onder de opheffingsnorm zitten, kan er één school van gemaakt worden. Meestal wil het protestants christelijk bestuur hier niet over praten. Zonder kleine scholen toeslag is een kleine school niet te handhaven. Straks krijg je die toeslag alleen als je gaat samenwerken. Pag. 14 Krimp en onderwijs kwaliteit. Voorbeelden van gevolgen van krimp zijn minder tijd voor instructie en begeleide in-oefening. Misschien een rare vraag, maar wat is begeleide in-oefening. Antwoord: Bijvoorbeeld bij het leren van een kind van de spellingsregels. Dan begeleidt iemand bij het oefenen. Pag. 17 Het strategisch beleidsplan voorziet in de mogelijkheid tot acties t.b.v. marketing en profilering om het marktaandeel te verhogen. Kunnen scholen hiervoor een aanvraag indienen of gaat het om profilering op stichting niveau? Antwoord: De directeur kan het verzoek indienen, waardoor hij extra geld kan krijgen.

4 De GMR vraagt naar de functie adjunct in het functiebouwwerk. De functie adjunct komt al bijna niet meer voor. De scholen maken keuzes. Het functiebouwwerk ziet er dan op bestuursniveau anders uit. De GMR merkt op dat er op pagina 20 staat dat er 2,5 fte boventallig zijn, maar de GMR weet dat er mensen van buitenaf komen. Dus waar zweven deze 2,5 fte? Antwoord: Het kan zijn dat er een interim directeur wordt ingehuurd wanneer ergens geen directeur is. Het aantal van 2,5 is per 1 augustus Er zitten nu in Noordeloos drie leerkrachten die daar het schooljaar af mogen maken, maar die straks wel een andere baan zoeken. Het kan dus dat er tot die tijd invallers worden geplaatst. De GMR vraagt informatie over payroll (pagina 9). Antwoord: Dit probeert O2A5 tot een minimum te beperken. Het is nu 2 of 2,5. De uitzendconstructie kost 30% meer, maar er zijn geen verplichtingen. De GMR vraagt informatie over GVO/HVO (pagina 12). Antwoord: Het salaris van de leerkrachten wordt betaald door het dienstencentrum. Dit dienstencentrum heeft zelf slechts één HVO-er beschikbaar voor alle scholen. Wanneer O2A5 leerkrachten levert, betalen zij het salaris. Hier zijn vanmiddag sollicitatiegesprekken voor geweest. De GMR vraagt of het boventallig personeel 2012/2013 > 6,8 daarna weg is (pagina 19). Antwoord: Ja, dit zijn mensen uit het strategisch beleidsplan. De PGMR stemt in met het bestuursformatieplan. 06. Klokkenluidersregeling De voorzitter stelt voor om als vertrouwenspersoon vanuit de GMR iemand van buiten O2A5 te kiezen, maar dan wel iemand die er veel van weet. Daar zal de GMR nog verder over na denken. Er wordt een naam genoemd. Er wordt gewacht tot er een naam is, voordat er een ingangsdatum wordt ingevuld. In de afgelopen zeven jaar is er nog nooit beroep gedaan op de vertrouwenspersoon van O2A5. Deze klokkenluidersregeling is nieuw voor O2A5. De GMR gaat op zoek naar een kandidaat. Daarna gaat de regeling in. 07. Rondvraag Geleding Leerdam vraagt naar de cito scores. Hier komt nog een notitie van. Er zit een stijgende lijn in. Vijf scholen scoren onder de ondergrens. Dit waren er meer. Van twee scholen was dit onverwachts. Zeven scholen zitten boven de bovengrens. Geleding Leerdam merkt op dat er in Kedichem ongeruste ouders zijn over de krimp en de indeling van de groepen. Bert antwoordt dat De Verrekijker in Kedichem één school is, samen met De Verrekijker in Leerdam. De locatie in Kedichem is geen zelfstandige school en is groter dan hij ooit is geweest. Dit onderwerp moet op niveau van de MR worden besproken en niet op niveau van de GMR.

5 Geleding Giessenlanden mist de communicatie richting de ouders en vindt dat er een visie moet worden ontwikkeld hoe hiermee wordt omgegaan. Bert antwoordt dat de visie van O2A5 is dat je nooit meer leerkrachten kan hebben, dan het aantal leerlingen mogelijk maakt (20-25 leerlingen per full timer). Het formeren van de groepen gebeurt op schoolniveau. Geleding Leerdam wilde dit als signaal noemen. Bert geeft aan dat de directeuren weten welke scholen in dezelfde situatie zitten. De directeuren zijn met elkaar in gesprek over de modellen die denkbaar zijn. De voorzitter wil de discussie stoppen. Dit is een MR zaak. Geleding Giessenlanden vraagt vervolgens wat een ouder van het bestuur van O2A5 kan verwachten voor het behouden van de levensvatbaarheid van een school. Bert antwoordt dat er een toekomstvisie mag worden verwacht. Dit is ook bekend bij de directeuren. Door gebruik te maken van de systematiek gemiddelde schoolgrootte wordt geprobeerd de scholen te laten voort bestaan. Het rapport Grenzen aan kwaliteit (over het voortbestaan kleine scholen) kan in een thema avond worden besproken. De plaatsvervangend voorzitter zal dit met de voorzitter bespreken. Thema avond 3 juli: Raad van Toezicht > ½ uur tot een uur Rest van de avond: Willem Debets > pro actief vergaderen Besluitenlijst: Datum Nr. Besluiten Omschrijving Bestuursformatieplan 2013/2014, inclusief PGMR stemt in Bestuursformatieplan Meerjarenformatieplan 2014 t/m Klokkenluidersregeling GMR stemt in Thema avond 3 juli RvT ½ uur tot een uur Rest van de avond: Willem Debets Actielijst: Datum Nr. Acties Omschrijving Wie Controle ziekteverzuimanalyse Controle laten uitvoeren op de cijfers en percentages in de ziekteverzuimanalyse Bert Vertrouwenspersoon GMR klokkenluidersregeling Thema avond Grenzen aan kwaliteit Nadenken over juiste persoon Dit bespreken met Linda v/d Ent (voorzitter) Alle GMR leden Marius Kalkman (plv. voorz.)

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GMR OP 30 mei 2013

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GMR OP 30 mei 2013 GMR O2A5 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GMR OP 30 mei 2013 Aanwezig: Quirien Houweling, Anouk Vonk, John Tromp, Liesbeth Bijleveld, Alcino Ho-Sam- Sooi, Linda v/d Ent, Janneke Hagenaar, Nelian Smorenburg,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GMR OP 5 februari 2015

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GMR OP 5 februari 2015 GMR O2A5 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GMR OP 5 februari 2015 Aanwezig: Sjanie Versluis, Jolanda van Gelderen, Anouk Vonk, Karen Siebring, John Tromp, Toby Riksen, Liesbeth Bijleveld, Alcina Ho-Sam-Sooi,

Nadere informatie

GMR O2A5. VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GMR OP 3 juli 2014

GMR O2A5. VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GMR OP 3 juli 2014 GMR O2A5 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GMR OP 3 juli 2014 Aanwezig: Quirien Houweling, Jolanda van Gelderen, John Tromp, Ilse Looren De Jong, Marco Schouwenaar (vervangt Karin Ouwerkerk), Marius Kalkman

Nadere informatie

GMR O2A5. VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GMR OP 5 juni 2014

GMR O2A5. VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GMR OP 5 juni 2014 GMR O2A5 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GMR OP 5 juni 2014 Aanwezig: Quirien Houweling, Anouk Vonk, John Tromp, Ilse Looren De Jong, Liesbeth Bijleveld, Alcina Ho-Sam-Sooi, Marco Schouwenaar (vervangt

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GMR OP 13 november 2013

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GMR OP 13 november 2013 GMR O2A5 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GMR OP 13 november 2013 Aanwezig: Quirien Houweling, Dik de Groot, Jolanda van Gelderen werd vervangen door Monica Bronkhorst, John Tromp, Ilse Looren de Jong,

Nadere informatie

Hierbij nodigen we jullie uit voor de vergadering van de GMR van O2A5 op 3 april, aanvang uur in het bestuursgebouw van O2A5 in Arkel.

Hierbij nodigen we jullie uit voor de vergadering van de GMR van O2A5 op 3 april, aanvang uur in het bestuursgebouw van O2A5 in Arkel. GMR O2A5 Aan de leden van de GMR O2A5, Arkel, 21 maart 2013 Dames en heren, Hierbij nodigen we jullie uit voor de vergadering van de GMR van O2A5 op 3 april, aanvang 20.00 uur in het bestuursgebouw van

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GMR OP 10 november 2016

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GMR OP 10 november 2016 GMR O2A5 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GMR OP 10 november 2016 Aanwezig: Sjanie Versluis, Sandra Harsveldt, Marco Schouwenaar, Janneke Hagenaar, Marius Kalkman, Willem Beeuwkes, Michel van Rossum,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GMR OP

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GMR OP GMR O2A5 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GMR OP 21 juni 2018 Aanwezig: Dennis Neuschwanger, Sjanie Versluis, Mimi Bakker, Sandra Harsveldt (plv. voorzitter), Irene Domburg, Marco Schouwenaar, Marius

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 30 januari 2012 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Bert van Beek Janneke Hilbrands later Paul

Nadere informatie

Hierbij nodigen we jullie uit voor de vergadering van de GMR van O2A5 op 16 april 2015, aanvang 20.00 uur in het bestuursgebouw van O2A5 in Arkel.

Hierbij nodigen we jullie uit voor de vergadering van de GMR van O2A5 op 16 april 2015, aanvang 20.00 uur in het bestuursgebouw van O2A5 in Arkel. GMR O2A5 Aan de leden van de GMR O2A5, Arkel, 1 april 2015 Dames en heren, Hierbij nodigen we jullie uit voor de vergadering van de GMR van O2A5 op 16 april 2015, aanvang 20.00 uur in het bestuursgebouw

Nadere informatie

01. Opening, vaststelling van de agenda De voorzitter opent de vergadering. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

01. Opening, vaststelling van de agenda De voorzitter opent de vergadering. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. GMR O2A5 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GMR OP 2 juni 2016 Aanwezig: Jolanda van Gelderen wordt vervangen door Paula Stahl, Liesbeth Bijleveld, Alcina Ho-Sam-Sooi, Marco Schouwenaar, Janneke Hagenaar

Nadere informatie

Notulen GMR overleg. Ter vergadering uitgedeeld: Actievoerder

Notulen GMR overleg. Ter vergadering uitgedeeld: Actievoerder Notulen GMR overleg Plaats Marum Datum Maandag 31 maart 2015 Tijd: Aanwezig: Afwezig m.k.: Notulist: 19.30 21.30 uur Deniece, Gerrit, Maarten, Corjan, Erik, Greet, Miranda, Martine, Alje, Evelien, Pieter

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad OBO-WBR 13-12-2011/M. Vlamings 1

Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad OBO-WBR 13-12-2011/M. Vlamings 1 Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van de Stichting Openbaar Basisonderwijs West-Brabant d.d. 13-12-2011. Aanwezig: Els Boons, Margo Fassaert, Eric van den Heiligenberg, Frans Hendrickx, Erica

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GMR OP 23 maart 2017

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GMR OP 23 maart 2017 GMR O2A5 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GMR OP 23 maart 2017 Aanwezig: Sandra Harsveldt, Jolanda van Duuren, Marco Schouwenaar, Marius Kalkman, Mijndert Wiesenekker, Willem Beeuwkes, Michel van Rossum,

Nadere informatie

Hierbij nodigen we jullie uit voor de vergadering van de GMR van O2A5 op 25 januari 2018, aanvang uur in het bestuursgebouw van O2A5 in Arkel.

Hierbij nodigen we jullie uit voor de vergadering van de GMR van O2A5 op 25 januari 2018, aanvang uur in het bestuursgebouw van O2A5 in Arkel. GMR O2A5 Aan de leden van de GMR O2A5, Arkel, 10 januari 2018 Dames en heren, Hierbij nodigen we jullie uit voor de vergadering van de GMR van O2A5 op 25 januari 2018, aanvang 20.00 uur in het bestuursgebouw

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN

MR de Tafelronde NOTULEN MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 JUNI 2013 PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Henk Hans, Henk,, Martijn, Agnes, Jeroen, Koen Agenda: Welkom MR gedeelte: Mededelingen Ingekomen post Vaststellen

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2015-2016 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Conceptnotulen MR vergadering 03 03 2015 Aanwezig: Peter (vz), Jan-Bernard, Lucien, Paul, Pim, Thea, Robbert, Nelleke en (dir) Notulant: Liesbeth 1. Opening Peter opent de vergadering

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Vergaderdatum Verslag door 16 maart 2015 Elma Koenders Aanwezig Thea van der Berg (TvdB ), Manon van Dinther (MvD),Tessa van Doorn (TvD), Berry Franssen (BF), Mieke van Goor(MvG),

Nadere informatie

Soort vergadering Genodigden/doelgroep Vergaderruimte Vergaderadres GMR vergadering Leden GMR en CvB Vergaderzaal

Soort vergadering Genodigden/doelgroep Vergaderruimte Vergaderadres GMR vergadering Leden GMR en CvB Vergaderzaal Soort vergadering Genodigden/doelgroep Vergaderruimte Vergaderadres vergadering Leden en CvB Vergaderzaal Jasmijnstraat Bestuurskantoor Datum vergadering Aanvangs- en eindtijd Voorzitter Notulist 10-01-2018

Nadere informatie

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering.

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20180305 Datum : 18-03-05 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Leon Rokker, Urminde van Holland,

Nadere informatie

01. Opening / Welkom Chantal opent de vergadering en heet iedereen welkom.

01. Opening / Welkom Chantal opent de vergadering en heet iedereen welkom. Actie en besluitenlijst GMR-vergadering Datum: 25 juni 2018 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Chantal Pijls (voorzitter), Melanie Verbeek, Richard de Wilde, Angèle Gubbels, Marc van der Meulen en Stephan Gerards

Nadere informatie

VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH

VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Aan: Leden van de Medezeggenschapsraad VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Datum: 20 april 2015 Locatie: De Ark van Noach Aanwezig: Paul Swart(voorzitter), Ingrid Meijers(notulen), Benthe

Nadere informatie

2. Notulen MR vergadering februari Schoolreis 3 t/m 6 is op dinsdag 10 juni. Verder worden de notulen goedgekeurd en op de website geplaatst.

2. Notulen MR vergadering februari Schoolreis 3 t/m 6 is op dinsdag 10 juni. Verder worden de notulen goedgekeurd en op de website geplaatst. Notulen MR-vergadering maandag 14 april 2014 Aanwezig : Conny (voorzitter) Cor Henriette Marijn Roos (vervangend secretaris/notulist) Afwezig: Astrid Rianne (secretaris) 1. 19.00 uur Voorzitter opent de

Nadere informatie

Er is nog geen reactie op de vacature voor notulist GMR. Er wordt gekeken of er iemand extern ingehuurd kan worden.

Er is nog geen reactie op de vacature voor notulist GMR. Er wordt gekeken of er iemand extern ingehuurd kan worden. Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Assen Notulen GMR Maandag 13 maart 201 Locatie: o.b.s. Het Sterrenschip Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Nick Bruins X Carola Iterson X Paul Moltmaker

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 6 maart 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van het Gemeenschappelijk Orgaan van de Stichting O2A5 (Openbaar Onderwijs Alblasserwaard/Vijfheerenlanden)

Verslag van de vergadering van het Gemeenschappelijk Orgaan van de Stichting O2A5 (Openbaar Onderwijs Alblasserwaard/Vijfheerenlanden) Verslag van de vergadering van het Gemeenschappelijk Orgaan van de Stichting O2A5 (Openbaar Onderwijs Alblasserwaard/Vijfheerenlanden) D.d. 23 november 2016 Leden: H. Akkerman, gemeente Giessenlanden,

Nadere informatie

Organisatorische werkafspraken : verspreiding vergaderstukken per ; de personeelsgeleding verzorgt de koffie/thee

Organisatorische werkafspraken : verspreiding vergaderstukken per  ; de personeelsgeleding verzorgt de koffie/thee MR-kwaliteitsplan Basisafspraken: Aanvangstijd van de vergaderingen Sluitingstijd van de vergaderingen Vergaderlocatie : 20.00 uur : 22.00 uur : wisselend van school Organisatorische werkafspraken : verspreiding

Nadere informatie

Passend onderwijs. Lid van het dagelijks bestuur, Liesbeth Verheggen

Passend onderwijs. Lid van het dagelijks bestuur, Liesbeth Verheggen Passend onderwijs De AOb heeft zich uitgesproken vóór het behouden van zoveel mogelijk leerlingen binnen het reguliere onderwijs. Maar de AOb voegde daar altijd aan toe dat passend onderwijs dan wel op

Nadere informatie

Notulen MR vergadering de Mijlpaal. Datum: 31-03-2015 Tijd: 19.30-21.30 Locatie: Anderlechtlaan. Ad Schuffelen. Wendy Klop.

Notulen MR vergadering de Mijlpaal. Datum: 31-03-2015 Tijd: 19.30-21.30 Locatie: Anderlechtlaan. Ad Schuffelen. Wendy Klop. Notulen MR vergadering de Mijlpaal Datum: 31-03-2015 Tijd: 19.30-21.30 Locatie: Anderlechtlaan Aanwezig: Leerkrachtgeleding: Franka Brink, Theo Combee, Annelien van den Berg, Joyce Pauel Oudergeleding:

Nadere informatie

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig:

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig: MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Obs de Bascule Notulen vergadering 21 april 2015 Aanwezig: Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Trudie Wijnhold, Chantal Wilting, Lucinda Klasen (PG) Peter Koops, Anne-Mieke Hendriksen,

Nadere informatie

3.12 Notitie Vervangingspool

3.12 Notitie Vervangingspool Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB Personeel 18 januari 2012 A (P)GMR 30 januari 2012 22 februari 2012 3.12 Notitie Vervangingspool Personeel/Notitie Vervangingspool Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 2 juni 2015

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 2 juni 2015 Notulen vergadering 2 juni 2015 Locatie Dick Bruna school te Waddinxveen 1. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering. Eerst worden de geplande vergaderdata besproken. Een OPR-lid kan niet op

Nadere informatie

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld Notulen: 21-1-2019 Status: Vastgesteld. Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg:

Nadere informatie

wat doel verantwoordelijk duur Opening -Welkom -Inventariseren rondvraag

wat doel verantwoordelijk duur Opening -Welkom -Inventariseren rondvraag Notulen 8 e MR-vergadering, 22 mei 2017 Aanvang: 19.30 Eindtijd: 21.30 Voorzitter: Notulen: Rachelle Tijdbewaker: Martin Onderwerpbeperker: Marieke Afwezig: Anne & Astrid (i.v.m. sollicitatiegesprekken

Nadere informatie

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld Oudergeleding Gina de Maat Daniëlle v.d. Wege voorzitter Marty Meijer Personeelsgeleding Annemiek Stallaart (notulist) Esmeralda de Kind Herma Reijenga

Nadere informatie

Activiteitenplan. Schooljaar 2014-2015. Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Jaarplan Hoofdstuk 3: Financiën

Activiteitenplan. Schooljaar 2014-2015. Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Jaarplan Hoofdstuk 3: Financiën Activiteitenplan Schooljaar 2014-2015 Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Jaarplan Hoofdstuk 3: Financiën 1. Inleiding Waarom een activiteitenplan? Vanuit wet- en regelgeving en vanuit cao s blijkt al

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 30 maart 2016 Aanwezig: Marie-José Jaspers, Tineke van Sprundel,

Nadere informatie

Vraag waarop het verschil in gemiddeld groter dan 0,2 is Er is toezicht op het schoolplein voor en na schooltijd 2,8 3,1

Vraag waarop het verschil in gemiddeld groter dan 0,2 is Er is toezicht op het schoolplein voor en na schooltijd 2,8 3,1 Samenvatting en analyse College van Bestuur De tevredenheidspeilingen werden voor de tweede keer in eigen beheer uitgevoerd. Dezelfde vraagstelling is gebruikt waardoor de resultaten op schoolniveau goed

Nadere informatie

259 mensen hebben de enquête volledig ingevuld. Dat is bijna een kwart van alle schoolbesturen (22%).

259 mensen hebben de enquête volledig ingevuld. Dat is bijna een kwart van alle schoolbesturen (22%). ENQUETE: Groepsgrootte in het basisonderwijs 259 mensen hebben de enquête volledig ingevuld. Dat is bijna een kwart van alle schoolbesturen (22%). 1. Hoeveel scholen vallen er onder uw bestuur? Ingevuld

Nadere informatie

Notulen GMR 20 april 2015

Notulen GMR 20 april 2015 Voorzitter: Notulen: Aanwezig: Nico Martijn Dorina van den berg, Leon van der Veen, Rogier Muijs, Nico van der Hoek, Martijn van Iersel en namens de MR van De Windroos: Annabel Steltenpool, Petra Hazes

Nadere informatie

Verslag van vergadering Maandag 6 maart 2017

Verslag van vergadering Maandag 6 maart 2017 Verslag van vergadering Maandag 6 maart 2017 Aanwezig: Lize, Edo, Lucien, Anneke, Janet, Jurgen, Esther, Suzanne, Annabel, José Janine ( VOS-ABB), Ivar Klaassen en Mirna Schouten ( MR Albatros), Rahana

Nadere informatie

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ]

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ] MR Blinkertschool Soort vergadering MR. Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 13-03-2014 Tijd: 19.30 21.30u Notulist: Anneke Aanwezig:, Lisanne, Anneke Meerkerkstraat 20 6843 MH Arnhem Telefoon 06-53957807

Nadere informatie

VERSLAG van de 125e vergadering van de GMR

VERSLAG van de 125e vergadering van de GMR GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD secretariaat: Marisja Zych en Inge van de Linden e-mail: secretariaat@bmtskpo.nl Website: www.skpo.nl VERSLAG van de 125e vergadering van de GMR Datum: Dinsdag 20

Nadere informatie

1. Opening en agenda 27 november 2014 PB opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Bericht van verhindering is ontvangen van MW, LS en BvS.

1. Opening en agenda 27 november 2014 PB opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Bericht van verhindering is ontvangen van MW, LS en BvS. GMR-vergadering 27 november 2014 Aanwezig: Afwezig: Wubbo J. Wever (CvB), Patrick Bosman (voorzitter), Tine van Caspel, Chantal van Schuppen, Ruth Ubbink, Sake Timmermans, Mieneke Wobbes (P&O), Louis Seuntjens,

Nadere informatie

Jaarverslag 2015/2016

Jaarverslag 2015/2016 Jaarverslag 2015/2016 Medezeggenschapsraad KBS De Vijf-er Datum: 27-10-2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Samenstelling MR... 2 3. Activiteiten MR... 3 4. Besluitenlijst MR... 4 4. Aandachtpunten

Nadere informatie

Aanwezig : Cathy Goose, Petra Verhage, Sjors Beijer, Sjoerd Eisma.,Cindy Dulfer, Martijn Klem, Iram Ahmed, Dick Rensen (tot 18.

Aanwezig : Cathy Goose, Petra Verhage, Sjors Beijer, Sjoerd Eisma.,Cindy Dulfer, Martijn Klem, Iram Ahmed, Dick Rensen (tot 18. (Voortgezet) speciaal onderwijs voor leerlingen met een langdurige ziekte en/of lichamelijke beperking Notulen MR vergadering 15-5-2017 Aanwezig : Cathy Goose, Petra Verhage, Sjors Beijer, Sjoerd Eisma,Cindy

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

01. Opening en welkom De plv. voorzitter opent de vergadering met een speciaal welkom aan Joyce en Lucie.

01. Opening en welkom De plv. voorzitter opent de vergadering met een speciaal welkom aan Joyce en Lucie. GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 23 januari 2018 Aanwezig: Afwezig: Notulen: GMR: Abe Brouns (plv. voorzitter), Richard de Wilde, Bram Schloesser Chantal Pijls, Melanie Verbeek, Petra Ozek

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2014-2015 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Notulen MR vergadering De Bras Donderdag 29 juni 2015, Aanvang 20:00

Notulen MR vergadering De Bras Donderdag 29 juni 2015, Aanvang 20:00 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD RKBS DE BRAS Notulen MR vergadering De Bras Donderdag 29 juni 2015, Aanvang 20:00 Aanwezig: Inge Overing, Sandra Kuster, Daniela Smeman, Giovanni Vierling Aanwezig nieuwe MR leden:

Nadere informatie

MANAGEMENTSTATUUT Stichting FACETSCHOLEN

MANAGEMENTSTATUUT Stichting FACETSCHOLEN MANAGEMENTSTATUUT Stichting FACETSCHOLEN 2015-2017 Artikel 1 Definitiebepaling In dit managementstatuut wordt verstaan onder Raad van Toezicht: De Raad van Toezicht (RvT) houdt toezicht op het college

Nadere informatie

GMR GMR VERSLAG. Datum 17 juni 2015. 19.30-22.00 uur

GMR GMR VERSLAG. Datum 17 juni 2015. 19.30-22.00 uur GMR VERSLAG VERENIGING VOOR PROTESTANTS CHRISTELIJK BASISONDERWIJS LEEUWARDEN EN OMSTREKEN MARG. DE HEERSTRAAT 2, 8921 AK LEEUWARDEN POSTBUS 1090, 8900 CB LEEUWARDEN TEL.: 058-2130350 FAX.: 058-2131681

Nadere informatie

Fahima Attalhaoui, Janneke Olgers, Dina Weeda, Marleen de Kleijn (t/m punt 6), Khamis Nacer, Merit Guijt, Songül Yilmaz Afwezig

Fahima Attalhaoui, Janneke Olgers, Dina Weeda, Marleen de Kleijn (t/m punt 6), Khamis Nacer, Merit Guijt, Songül Yilmaz Afwezig Medezeggenschapsraad OBS Het Startpunt Datum 5-11-2014 Aanwezig Fahima Attalhaoui, Janneke Olgers, Dina Weeda, Marleen de Kleijn (t/m punt 6), Khamis Nacer, Merit Guijt, Songül Yilmaz Afwezig Notulen 1.

Nadere informatie

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 27-05-2015 Tijd: 19.34 uur 21.39 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Vastgesteld d.d.

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 27-05-2015 Tijd: 19.34 uur 21.39 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Vastgesteld d.d. Terlindenweg 18, 6433 PC Hoensbroek 045-7074055 06-49800340 gmrkindante@gmail.com Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 27-05-2015 Tijd: 19.34 uur 21.39 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Vastgesteld

Nadere informatie

Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015

Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015 Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015 Tijd: 19:30 / 20.00 Notulist : Miranda van Haaren Aanwezig: - Visscher - Marc Gouwerok - Pascal Smits - Brenda Potiek - Esther ten Broek - Manon Hille Afwezigen: -

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo Plaats: ombs ZieZo Tijd: 19.30 21.30 uur, Datum: dinsdag 18-3-2014 Uitgenodigd: leden MR, waarnemend directeur Afmelding: Notulist: Jet 1. Vaststellen agenda Geen extra punten voor de agenda. 2. Post /

Nadere informatie

NOTULEN VERGADERING GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD SOZKO

NOTULEN VERGADERING GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD SOZKO NOTULEN VERGADERING GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD SOZKO Datum: 24 juni 2013 Locatie: Joannes XXIII, Neckardreef 115 Aanwezig: Joannes XXIII: Ronald Koopman (directeur), Mohamed Ait Abdellah (ouder),

Nadere informatie

3. Actie-/Besluitenlijst + notulen 23 april 2018 (vastgesteld) (bijlage)

3. Actie-/Besluitenlijst + notulen 23 april 2018 (vastgesteld) (bijlage) Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Integrale Kindcentra Notulen vergadering GMR Maandag 11 juni 2018 Locatie: MFA Kloosterveen Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Henk Kemper (vz) x Carola

Nadere informatie

4 Vakantierooster 2015-2016 De BOV komt met een voorstel. Dit is overgenomen door Kiem. De GMR stemt hiermee in.

4 Vakantierooster 2015-2016 De BOV komt met een voorstel. Dit is overgenomen door Kiem. De GMR stemt hiermee in. Notulen van de GMR-vergadering van 26-02-2015 Aanwezig: Mark Bernards, Debbie Boeijen (secretaris), Trudy van den Elzen, Hans van Geffen (voorzitter), Nicky van den Heuvel, Mariëtte Jansen, Ivo van der

Nadere informatie

3. Concept verslag vergadering 14 maart 2016 vaststelling (in uw bezit)

3. Concept verslag vergadering 14 maart 2016 vaststelling (in uw bezit) Gemeenteschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Assen Notulen vergadering GMR Maandag 25 april 2016 Locatie: o.b.s. Het Sterrenschip Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Nick Bruins X Carola Iterson

Nadere informatie

- MR-actueel nr. 3, maart 2014 - MR magazine nr. 2 maart 2014 - MR magazine nr. 3 mei 2014 - Info MR nr.1 maart 2014

- MR-actueel nr. 3, maart 2014 - MR magazine nr. 2 maart 2014 - MR magazine nr. 3 mei 2014 - Info MR nr.1 maart 2014 Plaats: ombs ZieZo Tijd: 19.30 21.30 uur, Datum: woensdag 21-5-2014 Uitgenodigd: leden MR, directeur Afmelding: Jan Provily Notulist: Anja 1. Vaststellen agenda 2. Post / mededelingen 5 minuten 3. Notulen

Nadere informatie

Aanwezig: Mark Bernards, Trudy van den Elzen, Hans van Geffen(voorzitter), Ivo van der Laan, Hans van der Locht,

Aanwezig: Mark Bernards, Trudy van den Elzen, Hans van Geffen(voorzitter), Ivo van der Laan, Hans van der Locht, Notulen van de GMR-vergadering van 23-06-2016 Aanwezig: Mark Bernards, Trudy van den Elzen, Hans van Geffen(voorzitter), Ivo van der Laan, Hans van der Locht, Afwezig: Boeijen, Nicky van den Heuvel, Mariëtte

Nadere informatie

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud. Peter, Wim, Steffi, Koen en Michiel.

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud. Peter, Wim, Steffi, Koen en Michiel. Vergadering M.R. 11-09-2018 MR met directeur Aanwezig: Maud. Peter, Wim, Steffi, Koen en Michiel. 20.00 uur 22.00 uur (P&P) 1 Opening vergadering Peter opent de vergadering. Steffie stelt zich kort voor

Nadere informatie

Soort vergadering Genodigden/doelgroep Vergaderruimte Vergaderadres GMR vergadering Leden GMR en CvB Vergaderzaal

Soort vergadering Genodigden/doelgroep Vergaderruimte Vergaderadres GMR vergadering Leden GMR en CvB Vergaderzaal Soort vergadering Genodigden/doelgroep Vergaderruimte Vergaderadres vergadering Leden en CvB Vergaderzaal Jasmijnstraat Bestuurskantoor Datum vergadering Aanvangs- en eindtijd Voorzitter Notulist 11-10-2017

Nadere informatie

Bijeenkomst GMR. maandag 23 juni 2014

Bijeenkomst GMR. maandag 23 juni 2014 Bijeenkomst GMR maandag 23 juni 2014 Financiën Jaarrekening 2013: hoofdlijnen bevindingen / aanbevelingen accountant Financieel beleid: hoe doen we het en hoe gaan we het doen? Jaarrekening 2013 Resultaat

Nadere informatie

Verslag GMR- MR Samen Werken

Verslag GMR- MR Samen Werken Verslag GMR- MR Samen Werken Bijeenkomst op 29 april 2015 in het Spectrum te Sebaldeburen 1. Maarten de Vuijst, voorzitter GMR, heet iedereen van harte welkom. Doel van de avond is dat wij, als GMR, van

Nadere informatie

SCHOLINGSBELEID PANTA RHEI

SCHOLINGSBELEID PANTA RHEI SCHOLINGSBELEID PANTA RHEI 1 Inleiding De Stichting PANTA RHEI is in april 2006 van start gegaan na een fusie van De Jakobsladder, het Openbaar Onderwijs Leidschendam-Voorburg en de Stichting Katholiek

Nadere informatie

Agenda. Jaarvergadering Medezeggenschapsraad OBS Klimop

Agenda. Jaarvergadering Medezeggenschapsraad OBS Klimop Jaarvergadering Medezeggenschapsraad OBS Klimop Agenda Opening & Voorstelronde MR Jaarverslag 2014-2015 Verkiezingen MR Jaarplan 2015-2016 Ouderraad Vragen & suggesties Sluiting 1 Oudergeleding Opening

Nadere informatie

Notulen Ondersteuningsplanraad 2 juni 2015

Notulen Ondersteuningsplanraad 2 juni 2015 Notulen Ondersteuningsplanraad 2 juni 2015 Aanwezig: Jarl Baas (Haarlem Schoten), Andrea Koopmans (De School), Rik Landkroon (Dunamare), Carola van der Schrier (Spaarnesant vz) en Leonie Stoel (Spaarnesant).

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan Stichting Poolster. Poolster ontwikkelt. Versie:100909 voorlopig besluit BC op 8 september

Strategisch beleidsplan Stichting Poolster. Poolster ontwikkelt. Versie:100909 voorlopig besluit BC op 8 september Strategisch beleidsplan Stichting Poolster 2010 2013 Poolster ontwikkelt Versie:100909 voorlopig besluit BC op 8 september 1 Ambitie 1. We streven naar 12 sterke openbare scholen naar de maatstaven van

Nadere informatie

Workshop AVS-congres 15 maart 2013. Jos Siemerink en Carine Hulscher-Slot

Workshop AVS-congres 15 maart 2013. Jos Siemerink en Carine Hulscher-Slot Workshop AVS-congres 15 Jos Siemerink en Carine Hulscher-Slot 1 Programma 1. Kennismaking 2. Wat zijn de verwachtingen? 3. Krimp in Nederland 4. Krimp in de Achterhoek 5. Situatie OPONOA in vogelvlucht

Nadere informatie

Verslag OPR vergadering 7 juli 2014

Verslag OPR vergadering 7 juli 2014 Verslag OPR vergadering 7 juli Aanwezig: Arjan Breijer, Michelle in den Bosch, Christiaan Potjer, Gijs-Jan Bornebroek, Cathalyne Damen, Marieke Kruidhof, Dominik Westerman (voorzitter), Margreet Drijvers,

Nadere informatie

Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad OBO-WBR 14-04-2010/M. Vlamings 1

Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad OBO-WBR 14-04-2010/M. Vlamings 1 Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van de Stichting Openbaar Basisonderwijs West-Brabant d.d. 14-04-2010. Aanwezig: Els Boons, Margo Fassaert, Eric van den Heiligenberg, Erica Jacobs, Jeanette

Nadere informatie

Kaardebol scoort vergeleken met de andere vier scholen van OPO-R in Culemborg goed in het rapport van de inspectie.

Kaardebol scoort vergeleken met de andere vier scholen van OPO-R in Culemborg goed in het rapport van de inspectie. Notulen MR-vergadering maandag 20 april 2015 OBS De Kaardebol Aanwezig: Haiko, André, Anja, Corrie, Ilse en Janneke Afwezig: Tim, Yvonne Notulist: Janneke 1. Opening/ vaststellen agenda Haiko opent de

Nadere informatie

De voorzitter informeert de aanwezigen dat Marjan afwezig is tot en met de kerstvakantie. De secretaris en voorzitter verzorgen een bloemetje.

De voorzitter informeert de aanwezigen dat Marjan afwezig is tot en met de kerstvakantie. De secretaris en voorzitter verzorgen een bloemetje. VERGADERVERSLAG Betreft : Vergadering ondersteuningsplanraad Datum : Plaats : de Linie 7J, Capelle aan den IJssel Tijd : 19.30 21.30 uur Aanwezig : Ilse Dubbelaar, Daphne Konz, Miriam Lagerwaard, Karin

Nadere informatie

Activiteitenplan Schooljaar

Activiteitenplan Schooljaar Activiteitenplan Schooljaar 2017-2018 Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Jaarplan Hoofdstuk 3: Financiën 1. Inleiding Waarom een activiteitenplan? Vanuit wet- en regelgeving en vanuit cao s blijkt al

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum: 16 november 2010 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum: 16 november 2010 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Jellie van Houten (Vice Vz/ personeel), Jannes Hofstra (secr/ personeel), Lottie Kramer- Haarsma (lid/ ouder), Bianca Visser (lid/ personeel), Annie Jaasma Minnema

Nadere informatie

MR VERGADERING 15 april 2014 ( uur) Notulen

MR VERGADERING 15 april 2014 ( uur) Notulen Aanwezig: MR personeelsgeleding: MR oudergeleding: Afwezig: MR VERGADERING 15 april 2014 (19.15 21.15 ) Notulen Angela de Koning, Anneke Venema, Carolien Punt, Marga Vreeswijk (voorzitter) en Ed Linthout

Nadere informatie

3. Notulen vergadering 15 januari en actiepunten (bijlage)

3. Notulen vergadering 15 januari en actiepunten (bijlage) Aanwezig Afwezig Directie Locatie Bas ter Weel (voorzitter), Marian Pronk, Nienke Weelink, Ronkje Voogt, Ria van Eede, Marian Sempel, Mirjam Post, Clarissa Pahud de Mortanges, Jolanda Topfer, Simone Schreurs,

Nadere informatie

Notulen GMR vergadering. Datum : 16 september 2013 Aanvang : 19.45 uur Locatie : schoolgebouw van obs de Mienskip. 1. Opening, aanvullen agenda

Notulen GMR vergadering. Datum : 16 september 2013 Aanvang : 19.45 uur Locatie : schoolgebouw van obs de Mienskip. 1. Opening, aanvullen agenda Notulen GMR vergadering Datum : 16 september 2013 Aanvang : 19.45 uur Locatie : schoolgebouw van obs de Mienskip 1. Opening, aanvullen agenda De voorzitter opent de vergadering om 19:45 uur. Danielle Oosterhuis

Nadere informatie

Jaarverslag MR. De Bongerd

Jaarverslag MR. De Bongerd Jaarverslag MR De Bongerd 2017-2018 Oldenzaal, september 2018 Inhoud 1. Inleiding 2. De samenstelling van de MR 3. Weergave uit de vergaderingen 1. Inleiding. Daltonschool de Bongerd is een van de KONOT

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 9 februari 2015 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel Aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Frank Broomans x Marcel Hofstee Afw. Paul Moltmaker

Nadere informatie

1. Opening vergadering, ingekomen stukken Patrick Bosman opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom.

1. Opening vergadering, ingekomen stukken Patrick Bosman opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. GMR-vergadering 19 maart 2015 Aanwezig: Afwezig: Verslag: Wubbo Wever (CvB), Mieneke Wobbes (P&O), Patrick Bosman (voorzitter), Luiz Canalle, Tine van Caspel, Willy Cools, Chantal van Schuppen, Brit van

Nadere informatie

MR VERGADERING 3 maart 2014 (19.15 21.15 uur) Notulen

MR VERGADERING 3 maart 2014 (19.15 21.15 uur) Notulen Aanwezig: MR personeelsgeleding: MR oudergeleding: Afwezig: MR VERGADERING 3 maart 2014 (19.15 21.15 ) Notulen Angela de Koning, Anneke Venema, Marga Vreeswijk (voorzitter) en Ed Linthout (vanaf 20:00)

Nadere informatie

Jaarverslag MR, IKC De Piramide, schooljaar 14-15

Jaarverslag MR, IKC De Piramide, schooljaar 14-15 Jaarverslag MR, IKC De Piramide, schooljaar 14-15 Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van IKC De Piramide over het schooljaar 2014/2015. We geven in dit jaarverslag aan wie er

Nadere informatie

Notulen MR vergadering d.d. 1 april 2014

Notulen MR vergadering d.d. 1 april 2014 Notulen MR vergadering d.d. 1 april 2014 Aanwezig: Paul de Haan (directeur) Joël Scherrenberg (OMR), voorzitter Martine Kramer (OMR), Rob van Maanenberg (OMR), Annemarieke van Vliet (PMR), Sarah Kortekaas

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 18 mei 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha, Ellen en Marielle. Afwezig: --- Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 31 mei 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014 JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014 Versie juli 2014 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 1 INLEIDING... 2 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014. van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke. Jaarverslag Pagina 1

Jaarverslag 2013-2014. van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke. Jaarverslag Pagina 1 Jaarverslag 2013-2014 van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke Jaarverslag Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Wat doet de MR 4 3. Leden van de Medezeggenschapsraad in 2013 2014 6 4.

Nadere informatie

VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR

VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD secretariaat: Marisja Zych en Inge van der Linden e-mail: secretariaat@bmtskpo.nl Website: www.skpo.nl VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR Datum: Woensdag

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen. Notulen MR vergadering 2 november 2015 Aanwezig: Sanne, Michiel, Annet, Folkert en Marielle. Afwezig: Natascha en Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 15-11-2015 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

MR JLRendierhof - notulen 9 september 2013

MR JLRendierhof - notulen 9 september 2013 MR JLRendierhof - notulen 9 september 2013 Kristel van Gisbergen Sabine Wolfs Marieke Bergkamp (ziek) Hanneke Tijssen (verlof) Anna-Marie Borgstein (ziek) Annemieke Quik Suzan Karabag Wendy van Lieshout

Nadere informatie

Notulen MR vergadering de lage weide 08 april 2015

Notulen MR vergadering de lage weide 08 april 2015 Notulen MR vergadering de lage weide 08 april 2015 Aanwezig: Chantal Korse, Walthera van Gils, Eric Evers, Ellen Koenraad, Carla Hessels, Addy Haanskorf, Helga Walters, John van Gurp, Cees van den Biggelaar,

Nadere informatie

Notulen: 15-04-2014. Afwezig Jan Dielis. Notulant: Liesbeth. 1 Opening. 2 Mededelingen directie. - Schoolkamp:

Notulen: 15-04-2014. Afwezig Jan Dielis. Notulant: Liesbeth. 1 Opening. 2 Mededelingen directie. - Schoolkamp: Notulen: 15-04-2014. Aanwezig: Joop van Veldhoven: jvanveldhoven@skozok.nl Ruud: ruudvdpasch@yahoo.co.uk Nicole: Nicole.Hompes-Peeters@vgz.nl Erik: e.vos@vta.cc Liesbeth: lvandenboer@skozok.nl Henriëtte:

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 3 november 2014 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Frank Broomans Afw. Marcel Hofstee x Paul Moltmaker

Nadere informatie

Bij de rondvraag van de GMR kwam één school met de vraag hoe de werkdruk wordt ervaren binnen onze school, dit punt wordt meegenomen in het team.

Bij de rondvraag van de GMR kwam één school met de vraag hoe de werkdruk wordt ervaren binnen onze school, dit punt wordt meegenomen in het team. Agenda MR-vergadering 16 mei 2017 1. Opening/mededelingen. Geen mededelingen. 2. Notulen vorige vergadering *Is er al een datum bekend voor de ouderavond workshop. Ja, deze is bekend het moet nog gecommuniceerd

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2017-2018 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 2 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie