Notulen GMR vergadering. Datum : 16 september 2013 Aanvang : uur Locatie : schoolgebouw van obs de Mienskip. 1. Opening, aanvullen agenda

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen GMR vergadering. Datum : 16 september 2013 Aanvang : 19.45 uur Locatie : schoolgebouw van obs de Mienskip. 1. Opening, aanvullen agenda"

Transcriptie

1 Notulen GMR vergadering Datum : 16 september 2013 Aanvang : uur Locatie : schoolgebouw van obs de Mienskip 1. Opening, aanvullen agenda De voorzitter opent de vergadering om 19:45 uur. Danielle Oosterhuis heeft zich afgemeld vanwege ziekte. Ex-voorzitter Bertus de Graaf komt voorafgaand aan de vergadering de nieuwe GMR formatie veel succes wensen het nieuwe schooljaar. Voorzitter Marc van der wal ontvangt van Bertus vervolgens de originele in sloot en plas schoolplaat. 2. Mededelingen bestuur / vragen voor Trees Galama a. Raad van toezicht model Het huidige bestuur van Roobol is een toezichthoudend bestuur. Het bestuur vindt dit lastig aangezien zij verantwoordelijk zijn voor zaken waar zij in de praktijk geen invloed op hebben. Daarom is besloten dit te veranderen. Het huidige bestuur zal dan raad van toezicht worden en Trees wordt bestuurder in plaats van algemeen directeur. Hiervoor moeten de statuten gewijzigd worden. Omdat wij openbaar onderwijs verzorgen moet de gemeente hiermee instemmen. Paul Jansen -directeur onderwijsbureau- bereidt deze wijziging voor ons voor. b. Beleidsrijke begroting Dit jaar wordt er een start gemaakt met een beleidsrijke begroting. Het voordeel hiervan is dat er duidelijke keuzes gemaakt moeten worden. Het geld komt allemaal op Roobol niveau binnen. Vervolgens zijn er binnen Roobol normen vastgelegd en op basis van die normen en weloverwogen keuzes zal een verdeling van gelden plaatsvinden. Dit zal her en der ook pijn kunnen doen, omdat gelden misschien van de ene school naar de andere school zouden gaan. Impulse-gelden zijn hiervan een voorbeeld. De postcode-gelden worden in de toekomst Roobolbreed verdeeld. De noodzaak om te werken met een beleidsrijke begroting wordt aangescherpt met het voorbeeld van het verdwijnen van de kleine-scholen-toeslag. Dit zal namelijk grote financiële gevolgen hebben voor de inkomsten van Roobol. De cijfers over leerlingenpopulatie worden binnenkort aangevuld met geboortecijfers per gemeente en marktaandeel Roobol om een indruk te krijgen van de op handen zijnde krimp en de kansen en mogelijkheden van Roobol in deze. c. Terugkoppeling samenwerkingsboom Twijzel Burgemeester van Achtkarspelen Germ Gerbrandy heeft in een terugkoppeling over de vraag rondom het plaatsen van de samenwerkingsboom in Twijzel, aangegeven onze kritiek te begrijpen. De leerlingen van de Oanrin hadden hem echter persoonlijk gevraagd deze plechtigheid te vervullen en met o.a. het oog op Leeuwarden culturele hoofdstad 2018 wilde Gerbrandy dit niet weigeren. d. Hoe kan de GMR eigen boekhouding beheren? Deze vraag zal Trees met Ingeborg Stegeman oppakken en terugkoppelen naar werkgroep financiën.

2 e. Terugkoppeling van de vraag rondom de cito opbrengsten In de vorige GMR vergadering is er discussie geweest over wanneer een school leerlingen wel of niet de Cito-eindtoets mag laten herkansen. Scholen krijgen een aantekening wanneer de administratie en de verantwoording van de resultaten de eerste keer niet op orde zijn. Scholen krijgen een waarschuwingen wanneer dit voor de tweede keer niet op orde is. De Nynke van Hichtum en de Theun de Vries hebben ondertussen een waarschuwing gekregen. De procedure rondom de afname en de voorwaarden om de Cito-eindtoets te herkansen komen op de agenda voor het overleg met alle groep 8 leerkrachten Roobol breed. f. Medezeggenschap opnemen in medewerkerstevredenheidsonderzoek In het medewerkerstevredenheidsonderzoek zou de vraag opgenomen kunnen worden hoe men aankijkt tegen medezeggenschap in de huidige situatie. Er kan bijvoorbeeld gevraagd worden hoe de communicatie naar - en de nieuwe GMR structuur bij medewerkers wordt ervaren. 3. Evaluatie ARBO contract (ter bespreking en evaluatie) Vanuit het ARBO-rapport heeft P&O een gesprekken gevoerd met een aantal directeuren en is vervolgens besloten dat er geen aanleiding is om iets te veranderen. Een aantal positieve punten uit het rapport zijn dat de zieken vinden dat zij goed worden begeleid en dat de medewerkerstevredenheid bij Roobol erg hoog is. In het voorjaar wordt deze tevredenheid opnieuw onderzocht. De wijze waarop de directeuren omgaan met hun zieken en de dossieropbouw is een terugkerend onderwerp in de voortgangsgesprekken die drie maal per jaar met de directeuren gevoerd worden. Opvallend is dat de kleine scholen een hoog verzuim hebben. De vraag is of er zicht is op het hoge verzuim bij de verschillende kleine scholen. Hier wordt toegelicht dat één zieke leerkracht in een klein team procentueel al een groot verschil kan maken. Het werkgerelateerde ziekteverzuim binnen Roobol is erg laag. Er zijn geen aanleidingen om hier actie op te ondernemen omdat het ziekteverzuim niet uit de bocht vliegt. De vraag is wel wat Roobol wil gaan doen met het langdurig verzuim. Roobol heeft gezondheidsbeleid in plaats van ziektebeleid. Voordeel hiervan is dat de rol van arbeidsdeskundige naar voren wordt gehaald in het proces om in een vroeg stadium met de werknemer in gesprek te kunnen gaan. 4. Monitor strategisch beleid (ter informatie en bespreking) Is het bestuur tevreden met het strategisch beleid en de uitvoering daarvan tot nu toe? Het bestuur is tevreden over het strategisch beleid. Er bestaat verwarring over de bijlage die genoemd is in de inleiding monitor strategisch beleid. Dit betreft de planning van het strategisch beleid in een excel document en deze zal worden nagestuurd. Evenals de definitieve versie van de monitor strategisch beleid.

3 5. Managementrapportage tweede kwartaal (ter informatie en bespreking) Complimenten aan Roobol dat de situatie gunstiger is gerealiseerd dan dat deze was begroot. Wat wordt er bedoeld met de kolommen Budget en Prognose? De kolom budget 2013 is wat er in de begroting staat. Prognose is wat de verwachting aan het einde van 2013 zal zijn. Door verschil boekjaar/schooljaar heeft Roobol op dit moment 70 leerlingen meer dan begroot. Roobol verkeert nog steeds in een goede financiële situatie. Rond 2010 is men aangesproken op het feit dat de financiële situatie te gezond zou zijn. Vanuit de management rapportage blijkt dat Roobol dit jaar zijn reserves gaat aanspreken. Het inzetten van reserves zullen nooit voor vaste kosten (bijvoorbeeld het inzetten van extra formatie) worden gebruikt. 6. Stand van zaken visie uitwerking (wordt toegelicht) De visie van Roobol is Het kind centraal. De vraag is natuurlijk hoe we dat gaan realiseren? Alle geledingen binnen Roobol hebben ondertussen de mogelijkheid gehad hun input te leveren voor het strategisch beleid. Binnen het strategisch beleidsplan loopt Roobol nu tegen een aantal vraagstukken aan. Bijvoorbeeld rondom de krimp, Passend Onderwijs, hoogbegaafdheid en Leonardo onderwijs. Kortom: wat is Roobol eigenlijk en waar staan we voor? Scholen moeten de Roobol visie uitstralen en uitdragen, maar willen ook deels de eigen identiteit behouden. Nadat de resultaten van de opdracht die gekoppeld is aan de studiedag voor personeel bekend zijn, zal Trees proberen voor de volgende GMR vergadering (maandag 4 november) een product aan te bieden waarin de uitwerking van de visie helder wordt omschreven. 7. Stand van zaken Passend Onderwijs (ter bespreking) Roobol krijgt volgende week een bestuurlijke terugkoppeling van de ondersteuningsprofielen. Uit de eerste scan die Trees gemaakt heeft met Eliane Sipma, blijkt in eerste instantie dat Roobol hoog scoort op zorg rondom hoogbegaafdheid, maar bijvoorbeeld witte vlekken laat zien wat betreft de kennis en kunde om goed om te gaan met gedragsproblematieken. Wat betreft de samenwerkingsverbanden zal Roobol de samenwerking met Stichting Samenwerkingsverband regio Drachten blijvend zoeken en wordt de samenwerking met Dokkum doorgezet op basis van facturering. Het idee wordt geopperd om Bart van Kessel uit te nodigen om de veranderingen die Roobol staan te wachten richting Passend Onderwijs duidelijk uit te leggen aan de GMR. Hier willen we graag gebruik van maken. 8. Mededelingen: a. Leerlingenaantallen en prognoses (ter informatie) b. Verkiezingen OPR Medezeggenschapsraad Friesland (ter informatie) c. Regio bijeenkomst krimp voor (G)MR (ter informatie) Geen bijzonderheden.

4 9. Notulen vergadering a. Actielijst controleren Vanuit de notulen van komt de vraag naar voren omtrent de investeringen in de Leonardo school. Hoe is dit afgelopen? Deze vraag zal per mail worden gesteld. Er wordt een niet onbelangrijke tekstuele aanpassing gedaan in de laatste zin van punt 16. Hier moet ingestemd natuurlijk worden vervangen door gestemd. Er wordt een vraag gesteld over hoe ouders aan informatie over de GMR kunnen komen (niet via Roobolportaal)? Misschien moet overzicht GMR, rooster van aftreden, informatie omtrent verkiezingen en de agenda en de meest recente vastgestelde notulen toch op de website worden gezet? Daarnaast wordt de tip gegeven via de eigen schoolwebsites een pagina aan te maken met een link naar GMR pagina op Roobol website waar de bovengenoemde informatie van de GMR staat. 10. Overige punten - Vergaderoverzicht Roobol (ter informatie) - Controleren statuten en reglementen De voorzitter geeft aan de statuten en reglementen van de GMR wel te willen screenen met de nieuwe kennis die opgedaan is in de cursus rondom medezeggenschap. - Jaarrekening De GMR vindt het vreemd dat dit punt niet op de agenda staat en dat hier geen stuk aan gekoppeld is. Na enig onderzoek blijkt dat de stukken: jaarverslag, jaarrekening en sociaal jaarverslag nog niet door de GMR zijn gecontroleerd. Deze worden meegenomen als punten voor de volgende vergadering. 11. Punten voor de volgende vergadering - Jaarverslag (Michiel vraagt om deze te agenderen en de stukken te ontvangen) - Jaarrekening (idem) - Sociaal jaarverslag (idem) - Scholingsplan (idem) - Overkoepelende rapportages SOP - Controle statuten (Marc loopt de statuten en reglementen na) - Gesprekkencyclus (Heleen en Marloes contoleren of de opmerkingen juist zijn opgenomen) - Product visie document - Vraag aan Trees om planning Begroting met de GMR te gaan bespreken - Verslagen bestuur en directeurenoverleg 12. Rondvraag Versterken positie Roobol Sommige scholen van andere stichtingen hebben in hun logo van de school heel duidelijk staan dat zij deel uitmaken van een bepaalde stichting of overkoepelend orgaan. Volgens de GMR liggen hier voor Roobol kansen om aan de Roobol identiteit en de naamsbekendheid te werken. 13. Afsluiting De voorzitter sluit de vergadering om 22:24 uur en wenst een ieder een wel thuis.

5 Lijst met besluiten Datum Onderwerp Wie? Overzicht GMR, rooster van aftreden, informatie verkiezingen, agenda en meest recente vastgestelde notulen op website secretaris/best.b. GMR Actielijst Datum Onderwerp Wie? Naast document leerlingenaantallen ook document met geboortecijfers en marktaandeel Roobol opsturen naar GMR Trees In medewerkerstevredenheidsonderzoek vragen rondom medezeggenschap en communicatie opnemen Trees/Best.b Planning Strategisch beleid (Excel doc.) en definitieve versie monitor strategisch beleid opsturen naar GMR Trees/secretaris Vraag over investering Leonardo onderwijs secretaris Controleren Statuten en Reglementen voorzitter Overzicht aftreden + informatie omtrent verkiezingen GMR laten plaatsen op website / Roobolportaal Afspraak maken met bestuursbureau over beheer en transparantie begroting GMR Privacy beleid, mail over wat er gedaan is met het privacy beleid n.a.v. gesprekkencyclus Controleren of aanpassingen m.b.t. gesprekkencyclus correct zijn doorgevoerd secretaris Henk i.o.m. Anneke secretaris Heleen & Marloes

Voorafgaand aan de GMR vergadering is van 19:00 tot 20:00 uur overleg met MR-voorzitters geweest.

Voorafgaand aan de GMR vergadering is van 19:00 tot 20:00 uur overleg met MR-voorzitters geweest. Notulen overleg GMR & MR-voorzitters Datum : 02-06-2014 Aanvang : 19.00 uur Locatie : schoolgebouw obs de Mienskip Voorafgaand aan de GMR vergadering is van 19:00 tot 20:00 uur overleg met MR-voorzitters

Nadere informatie

wat doel verantwoordelijk duur Opening -Welkom -Inventariseren rondvraag

wat doel verantwoordelijk duur Opening -Welkom -Inventariseren rondvraag Notulen 8 e MR-vergadering, 22 mei 2017 Aanvang: 19.30 Eindtijd: 21.30 Voorzitter: Notulen: Rachelle Tijdbewaker: Martin Onderwerpbeperker: Marieke Afwezig: Anne & Astrid (i.v.m. sollicitatiegesprekken

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 30 januari 2012 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Bert van Beek Janneke Hilbrands later Paul

Nadere informatie

Er wordt meer informatie gevraagd over de klacht van een groep ouders die aan de geschillencommissie is voorgelegd.

Er wordt meer informatie gevraagd over de klacht van een groep ouders die aan de geschillencommissie is voorgelegd. Concept notulen GMR vergadering Datum : 09 maart 2015 Aanvang : 19:30 uur Locatie : schoolgebouw van obs de Mienskip 1. Opening, aanvullen agenda De voorzitter opent de vergadering om 19:34 uur. De vaststelling

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2014-2015 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering.

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20180305 Datum : 18-03-05 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Leon Rokker, Urminde van Holland,

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2015-2016 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken.

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20171115 Datum : 15-11-17 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Daniëlle Groothedde, Leon Rokker,

Nadere informatie

Jaarplan 2018/ Medezeggenschapsraad. OBS De Bonckert

Jaarplan 2018/ Medezeggenschapsraad. OBS De Bonckert Jaarplan 2018/ 2019 Medezeggenschapsraad OBS De Bonckert 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Visie en bevoegdheden. Visie Bevoegdheden 3. Kalender 4. Samenstelling + taakverdeling Ouders Leerkrachten Scholing

Nadere informatie

Jaarplan MR 2015-2016

Jaarplan MR 2015-2016 Christelijke Basisschool 'De Kraanvogel' Medezeggenschapsraad mr@dekraanvogel.nl Inleiding Jaarplan MR 2015-2016 Voor u ligt het jaarplan van de Medezeggenschapsraad (MR) CB 'De Kraanvogel'. Het jaarplan

Nadere informatie

Toezichtkader AB - DB

Toezichtkader AB - DB Toezichtkader AB - DB INHOUD 1. Inleiding... 1 Vaststelling... 2 2. Strategische doelen... 3 3. Toezicht op de bedrijfsvoering... 4 3.1 Inkomsten en uitgaven... 4 Middelen... 4 Frequentie... 4 3.2 Leerlingenaantal...

Nadere informatie

CONCEPT Jaarverslag MR OBS De Wizzert

CONCEPT Jaarverslag MR OBS De Wizzert CONCEPT Jaarverslag MR 2015-2016 OBS De Wizzert Samenstelling MR Teamgeleding Yvon van der Heijden Rianne van der Loop (Secretaris) Oudergeleding Josien Verhoeven Rob van Rooij Nicole van Gerwen (Voorzitter)

Nadere informatie

Jaarverslag MR Interconfessionele Basisschool De Triangel Schooljaar 2013-2014

Jaarverslag MR Interconfessionele Basisschool De Triangel Schooljaar 2013-2014 Schooljaar 2013-2014 Inhoud Inleiding... 3 Samenstelling MR... 4 Huidige samenstelling...4 Leden...4 Beoogde samenstelling...4 Bijeenkomsten... 5 Onderwerpen... 6 Financieel...6 Kwartaal/Jaarplan/Jaarverslag...6

Nadere informatie

GMR SVOL. Jaarverslag Vastgesteld en ondertekend door de leden in de GMR-vergadering van 14 juni 2018

GMR SVOL. Jaarverslag Vastgesteld en ondertekend door de leden in de GMR-vergadering van 14 juni 2018 GMR SVOL Jaarverslag 2017 2018 Vastgesteld en ondertekend door de leden in de GMR-vergadering van 14 juni 2018 Hoofdstuk 1 De visie en missie blz. 1 Hoofdstuk 2 De besproken thema s blz. 2 Hoofdstuk 3

Nadere informatie

JAARPLAN Jaarthema: op weg naar een betere MR

JAARPLAN Jaarthema: op weg naar een betere MR JAARPLAN 2017-2018 Jaarthema: op weg naar een betere MR Inhoudsopgave 2. inhoudsopgave 3. inleiding 3. visie en taakstelling 4. jaarthema 4. speerpunten 5. jaarplanning 6. vergaderplan 7. rooster van afreden

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. OBS de Koet

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. OBS de Koet JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS de Koet 2017-2018 Jaarplan MR - OBS de Koet 2017-2018 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Taakstelling...3 3. Samenstelling en taken....4 4. Onderwerpen......4 4.1 Cyclische onderwerpen...4

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker Notulen MR Vergadering Datum: 23 april 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Bonte Tol Aanwezig: Sadhana Bacha (SB) Marina Hoos (MH) Myra Lissenberg (notulist) (ML) Linda Muller (secretaris) (LM) Marcel Pronk

Nadere informatie

Kaardebol scoort vergeleken met de andere vier scholen van OPO-R in Culemborg goed in het rapport van de inspectie.

Kaardebol scoort vergeleken met de andere vier scholen van OPO-R in Culemborg goed in het rapport van de inspectie. Notulen MR-vergadering maandag 20 april 2015 OBS De Kaardebol Aanwezig: Haiko, André, Anja, Corrie, Ilse en Janneke Afwezig: Tim, Yvonne Notulist: Janneke 1. Opening/ vaststellen agenda Haiko opent de

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad. basisschool de Boomladder. schooljaar

Jaarplan Medezeggenschapsraad. basisschool de Boomladder. schooljaar Jaarplan Medezeggenschapsraad basisschool de Boomladder schooljaar 2017-2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Missie en Visie 3. Wie heeft er zitting in de MR 4. Vergaderdata MR 2017-2018 5. Onderwerpen en

Nadere informatie

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal Medezeggenschapsraad Notulen MR vergadering Aanwezig Notulist Gast : Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal : Maatman :

Nadere informatie

3. Concept verslag vergadering 14 december 2015 vaststelling (in uw bezit)

3. Concept verslag vergadering 14 december 2015 vaststelling (in uw bezit) Gemeenteschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Assen Notulen vergadering GMR Maandag 1 februari 2016 Locatie: obs Het Sterrenschip Aanwezig/Afwezig Oudergeleding Personeelsgeleding Overig José Hoekstra

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad (MR) CBS de Acker

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad (MR) CBS de Acker Activiteitenplan 2018-2019 Medezeggenschapsraad (MR) CBS de Acker Inhoud Inleiding... 3 1. Uitgangspunten en doelen medezeggenschapsraad... 4 1.1. Uitgangspunten... 4 1.2. Doelen 2017-2018... 4 2. Samenstelling

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2017-2018 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

Organisatie Contactgegevens mr@denduin.nl toosverschure@denduin.nl josschretlen@denduin.nl www.denduin.nl Financiën

Organisatie Contactgegevens mr@denduin.nl toosverschure@denduin.nl josschretlen@denduin.nl www.denduin.nl Financiën 1 Organisatie: De medezeggenschap is geregeld conform de Wet Medezeggenschap Onderwijs (WMO) en de van kracht zijnde medezeggenschapsreglementen. Op schoolniveau is er een medezeggenschapsraad (MR), op

Nadere informatie

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud. Peter, Wim, Steffi, Koen en Michiel.

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud. Peter, Wim, Steffi, Koen en Michiel. Vergadering M.R. 11-09-2018 MR met directeur Aanwezig: Maud. Peter, Wim, Steffi, Koen en Michiel. 20.00 uur 22.00 uur (P&P) 1 Opening vergadering Peter opent de vergadering. Steffie stelt zich kort voor

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014 JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014 Versie juli 2014 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 1 INLEIDING... 2 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke

Nadere informatie

JAARPLAN schoolkrant. Berkel bulletin. inloop spreekuur. website

JAARPLAN schoolkrant. Berkel bulletin. inloop spreekuur. website JAARPLAN 2016-2017 Berkel bulletin website schoolkrant inloop spreekuur Inhoudsopgave 2. inhoudsopgave 3. inleiding 3. visie en taakstelling 4. jaarthema 4. speerpunten 5. jaarplanning 6. vergaderplan

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Conceptnotulen MR vergadering 03 03 2015 Aanwezig: Peter (vz), Jan-Bernard, Lucien, Paul, Pim, Thea, Robbert, Nelleke en (dir) Notulant: Liesbeth 1. Opening Peter opent de vergadering

Nadere informatie

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld Notulen: 21-1-2019 Status: Vastgesteld. Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg:

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR Het Springtij augustus 2014 juli 2016

JAARVERSLAG MR Het Springtij augustus 2014 juli 2016 1. Algemeen JAARVERSLAG MR Het Springtij augustus 2014 juli 2016 1.1 Samenstelling en taakverdeling Ineke Wijkhuijs personeel (voorzitter) Saskia Eggermont personeel (secretaris) (tot augustus 2015, i.v.m.

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad basisschool De Sporckt Jaarverslag

Medezeggenschapsraad basisschool De Sporckt Jaarverslag Medezeggenschapsraad basisschool De Sporckt Jaarverslag 2017-2018 Tilburg, juni 2018 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool de Sporckt voor het schooljaar

Nadere informatie

2 Mededelingen informerend Ernie heeft zich ziek gemeld, Hans komt later.

2 Mededelingen informerend Ernie heeft zich ziek gemeld, Hans komt later. MR AGENDA EN NOTULEN Datum: 21-01-13 Soort vergadering: MR Tijd: 20.00u-21.45u met uitloop tot 22.00u Nr. agendapunt status bijlagen Aandachtspunten Afspraken/besluiten 1 Welkom 2 Mededelingen informerend

Nadere informatie

4 Vakantierooster 2015-2016 De BOV komt met een voorstel. Dit is overgenomen door Kiem. De GMR stemt hiermee in.

4 Vakantierooster 2015-2016 De BOV komt met een voorstel. Dit is overgenomen door Kiem. De GMR stemt hiermee in. Notulen van de GMR-vergadering van 26-02-2015 Aanwezig: Mark Bernards, Debbie Boeijen (secretaris), Trudy van den Elzen, Hans van Geffen (voorzitter), Nicky van den Heuvel, Mariëtte Jansen, Ivo van der

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2015-2016 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Activiteitenplan en begroting GMR. schooljaar 2014-2015.

Activiteitenplan en begroting GMR. schooljaar 2014-2015. Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Stg. St.-Christoffel Activiteitenplan en begroting GMR schooljaar 2014 2015. Datum: 1 mei 2014. Activiteitenplan en begroting GMR schooljaar 2014-2015. Inhoudsopgave:

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij Jaarverslag 2014-2015 medezeggenschapsraad basisschool t Getij 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Wat doet de medezeggenschapsraad? 3. Leden van de medezeggenschapsraad van t Getij 4. Activiteiten van de

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Liduinaschool Breda Jaarverslag 2013-2014

Medezeggenschapsraad Liduinaschool Breda Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad Liduinaschool Breda Jaarverslag 2013-2014 Breda, juni 2014 Inleiding Dit jaarverslag is van de medezeggenschapsraad (MR) van de Liduinaschool in Breda, over het schooljaar 2013-2014.

Nadere informatie

Activiteitenplan MR schooljaar basisschool Den Doelhof

Activiteitenplan MR schooljaar basisschool Den Doelhof Activiteitenplan MR schooljaar 20162017 basisschool Den Doelhof Datum bijeenkomst: Onderwerpen: ()=bevoegdheid MR Wie: 15 september Jaarverslag MR (instemming MR) MR Activiteitenplan MR (instemming MR)

Nadere informatie

Activiteitenplan school Bleyburgh

Activiteitenplan school Bleyburgh Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Regelingen en beleidsplannen 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 5. Vergaderdata en structurele onderwerpen mr 6. Taakverdeling en

Nadere informatie

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld Oudergeleding Gina de Maat Daniëlle v.d. Wege voorzitter Marty Meijer Personeelsgeleding Annemiek Stallaart (notulist) Esmeralda de Kind Herma Reijenga

Nadere informatie

Jaarverslag MR 2014-2015

Jaarverslag MR 2014-2015 Jaarverslag MR 2014-2015 O.B.S. t Einder, Wetering 25, 5422 AN Gemert- Tel:0492-365926 Inhoudsopgave: De medezeggenschapsraad Blz. 2 Medezeggenschapsraad 2013-2014 Blz. 3 Samenstelling Blz. 3 Algemeen

Nadere informatie

Jaarverslag MR 2013-2014

Jaarverslag MR 2013-2014 Jaarverslag MR 2013-2014 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag 2013-2014 van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool St. Antonius. In dit verslag legt de MR verantwoording af over de activiteiten

Nadere informatie

Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: Aanvangstijd: uur Leef!, Bogaardslaan 81, Ugchelen Lid SWV-MT aanwezig: Anja

Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: Aanvangstijd: uur Leef!, Bogaardslaan 81, Ugchelen Lid SWV-MT aanwezig: Anja Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: 05-09-2017 Aanvangstijd: 19.30 uur Locatie: Leef!, Bogaardslaan 81, Ugchelen Lid SWV-MT aanwezig: Anja OPR leden aanwezig: Jitske, René, Arco, Emma, Miranda, Mathijs,

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 3. Regelingen en beleidsplannen 5 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 6

Nadere informatie

JAARPLAN Jaarthema: OPENHEID en VERBONDENHEID

JAARPLAN Jaarthema: OPENHEID en VERBONDENHEID JAARPLAN 2018-2019 Jaarthema: OPENHEID en VERBONDENHEID Inhoudsopgave 2. inhoudsopgave 3. inleiding 3. visie en taakstelling 4. speerpunten 5. jaarplanning 6. vergaderplan 7. rooster van afreden - 2 -

Nadere informatie

Activiteitenplan 2014-2015

Activiteitenplan 2014-2015 Activiteitenplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Samenstelling MR 2014-2015 Oudergeleding: Ankie Eleveld, voorzitter Machteld de Wit / Angelina Sinnige Personeelsgeleding: Annemarie Roemer Hilma Groot Pauline

Nadere informatie

MR Kbs Kievitsloop Jaarverslag

MR Kbs Kievitsloop Jaarverslag MR Kbs Kievitsloop Jaarverslag 2014-2015 MR KBS Kievitsloop Februari 2016 MR Kievitsloop Pagina 2 van 9 Inhoudsopgave 1 INLEIDING...4 2 ORGNISATIE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD...5 2.1 VERGADERINGEN EN BIJEENKOMSTEN...

Nadere informatie

Dit jaar aan mij de eer om op het afgelopen schooljaar terug te blikken.

Dit jaar aan mij de eer om op het afgelopen schooljaar terug te blikken. Voorwoord In het kader van de WMS (wet op medezeggenschapsraden) artikel 7 is de MR verplicht om aan het begin van een nieuw schooljaar een jaarverslag te schrijven over het afgelopen schooljaar. Hierin

Nadere informatie

Obs de Bijenkorf Obs de Brug Obs Klavertje Vier Obs de Plantage Obs Ridderspoor

Obs de Bijenkorf Obs de Brug Obs Klavertje Vier Obs de Plantage Obs Ridderspoor Obs de Bijenkorf Obs de Brug Obs Klavertje Vier Obs de Plantage Obs Ridderspoor 1 Jaarverslag GMR 2013/2014 Inhoudsopgave: 1. Inleiding blz. 3 2. Werkgroepen blz. 3 3. Activiteiten blz. 4 4. Behandelde

Nadere informatie

Organisatie Contactgegevens: De missie van onze MR:

Organisatie Contactgegevens:    De missie van onze MR: 1 Organisatie: De medezeggenschap is geregeld conform de Wet Medezeggenschap Onderwijs (WMO) en de van kracht zijnde medezeggenschapsreglementen. Op schoolniveau is er een medezeggenschapsraad (MR), op

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d. 11-01-2017 Aanwezig: Monic Graat (voorzitter), Spoelstra, Alie Seine, Kim Golsteijn en Cecile op het Veld Notulist:

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR leden 4. Structurele onderwerpen 5. Vergaderdata

Nadere informatie

Vergader- en agendaplanning MR de Voorde 2014-2015. Terugkoppeling eerste overleg SC/MR/Dir. Wel/niet en zo ja, wanneer? Aanluiten bij 3 maart?

Vergader- en agendaplanning MR de Voorde 2014-2015. Terugkoppeling eerste overleg SC/MR/Dir. Wel/niet en zo ja, wanneer? Aanluiten bij 3 maart? Vergadering 1 Onderwerp Bijzonderheden/opmerkingen Datum: Vasstellen Jaarplan MR Vaststellen rollen/taken MR bestuur woe 3 september 2014 Vaststellen doelstellingen/focus lopend jaar Punten vanuit MR Instellen/verdeling

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad IKC de Vincent

Jaarplan Medezeggenschapsraad IKC de Vincent Jaarplan Medezeggenschapsraad IKC de Vincent Schooljaar 2018-2019 Finale versie 2.0 Oktober 2018 Jaarplan MR IKC de Vincent Schooljaar 2018-2019 1 van 7 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie...

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 1 7 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke inbreng

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad

Jaarplan Medezeggenschapsraad Jaarplan 2012 2013 Medezeggenschapsraad Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Samenstelling MR 4 3. Functies en taken 4 4. Bevoegdheden MR 5 5. Werkwijze 5 6. Vergaderdata 2012 2013 5 7. Vaste Agenda

Nadere informatie

Werk- en jaarplan. Medezeggenschapsraad. Julianaschool

Werk- en jaarplan. Medezeggenschapsraad. Julianaschool Werk- en jaarplan Medezeggenschapsraad Julianaschool 2013-2014 Inleiding In voorliggend plan blikt de medezeggenschapsraad van de Julianaschool vooruit op de dingen die gaan komen in het cursusjaar 2013/2014.

Nadere informatie

MR Jaarplan Samen staan we sterk

MR Jaarplan Samen staan we sterk MR Jaarplan 2016-2017 Samen staan we sterk Medezeggenschapsraad De Wiekslag 1 INHOUDSOPGAVE: 1. Introductie pagina 3 2. Algemene zaken pagina 4 Contacten medezeggenschapsraad (MR) pagina 4 Vergaderactiviteiten

Nadere informatie

Montessorischool Landsmeer Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Schooljaar

Montessorischool Landsmeer Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Schooljaar Montessorischool Landsmeer Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Schooljaar 2015-2016 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 De missie en visie van de MR... 2 3 Werkwijze MR... 3 4 Notulen... 3 5 Communicatie... 3

Nadere informatie

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig:

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig: MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Obs de Bascule Notulen vergadering 21 april 2015 Aanwezig: Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Trudie Wijnhold, Chantal Wilting, Lucinda Klasen (PG) Peter Koops, Anne-Mieke Hendriksen,

Nadere informatie

Jaarplanning MR Herderschee/de Brug

Jaarplanning MR Herderschee/de Brug Jaarplanning MR Herderschee/de Brug 2016-2017 1. Algemeen 1 Jaarplanning MR 2016-2017 Als medezeggenschapsraad van de Herderscheeschool en de Brug willen we de belangen van onze kinderen en scholen zo

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad basisschool de Sporckt Jaarverslag 2012-2013

Medezeggenschapsraad basisschool de Sporckt Jaarverslag 2012-2013 Medezeggenschapsraad basisschool de Sporckt Jaarverslag 2012-2013 Tilburg, juni 2013 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool de Sporckt voor het schooljaar

Nadere informatie

JAARPLAN 2015-2016. verbinden 3.0. Inhoudsopgave. 1. inhoudsopgave 1. 2. inleiding 2. 3. visie en taakstelling 2. 4. speerpunten 3. 5.

JAARPLAN 2015-2016. verbinden 3.0. Inhoudsopgave. 1. inhoudsopgave 1. 2. inleiding 2. 3. visie en taakstelling 2. 4. speerpunten 3. 5. JAARPLAN 2015-2016 verbinden 3.0 Inhoudsopgave 1. inhoudsopgave 1 2. inleiding 2 3. visie en taakstelling 2 4. speerpunten 3 5. hoe te doen 3 6. jaarplan 5 Pagina - 1 - Inleiding Visie en taakstelling

Nadere informatie

Aanwezig: Mark Bernards, Trudy van den Elzen, Hans van Geffen(voorzitter), Ivo van der Laan, Hans van der Locht,

Aanwezig: Mark Bernards, Trudy van den Elzen, Hans van Geffen(voorzitter), Ivo van der Laan, Hans van der Locht, Notulen van de GMR-vergadering van 23-06-2016 Aanwezig: Mark Bernards, Trudy van den Elzen, Hans van Geffen(voorzitter), Ivo van der Laan, Hans van der Locht, Afwezig: Boeijen, Nicky van den Heuvel, Mariëtte

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Roosendaal, Moerdijk en omgeving 2014-2015 Inhoudsopgave Voorwoord 2 De OPR van samenwerkingsverband Passend Onderwijs Roosendaal,

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2015-2016 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2017-2018 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 2 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015. OBS Da Vinci

Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015. OBS Da Vinci Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015 OBS Da Vinci Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 4 3. Regelingen en beleidsplannen... 5 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden...

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad

Jaarverslag medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Willibrordus 2017-2018 1 1. Inleiding Zoals vastgesteld in artikel 19 van het MR-reglement, maakt de MR jaarlijks een verslag van de werkzaamheden. Het verslag

Nadere informatie

3. Concept verslag vergadering 14 maart 2016 vaststelling (in uw bezit)

3. Concept verslag vergadering 14 maart 2016 vaststelling (in uw bezit) Gemeenteschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Assen Notulen vergadering GMR Maandag 25 april 2016 Locatie: o.b.s. Het Sterrenschip Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Nick Bruins X Carola Iterson

Nadere informatie

Activiteitenplan MR De Boskriek

Activiteitenplan MR De Boskriek Activiteitenplan MR De Boskriek 2015-2016 Vastgesteld op 14 maart 2016 1. Vooraf Dit is het activiteitenplan van de Medezeggenschapsraad van de basisschool De Boskriek voor het schooljaar 2015-2016. U

Nadere informatie

MR De Vuurvogel. Waar staat de MR voor? Waar gaat de MR voor?

MR De Vuurvogel. Waar staat de MR voor? Waar gaat de MR voor? MR De Vuurvogel Waar staat de MR voor? Onze missie is om een transparante en betrokken MR te zijn, die vanuit gelijkwaardigheid en respect voor verschillen op een positief kritische wijze de onderwijskwaliteit

Nadere informatie

Jaarplanning MR Herderschee/de Brug 2014-2015

Jaarplanning MR Herderschee/de Brug 2014-2015 Jaarplanning MR Herderschee/de Brug 2014-2015 1 Jaarplan MR 2014-2015 1. Algemeen Als medezeggenschapsraad van de Herderscheeschool en VSO de Brug willen we de belangen van onze kinderen en scholen zo

Nadere informatie

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Notulen vergadering MR 9 september 2015 Aanwezig namens de ouders: Idema, Carola Nieborg ( voorzitter), Esther Oudes Aanwezig namens de leerkrachten:

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Medezeggenschapsraad OBS De Wildert Dubbelwijs

Jaarplan 2015-2016. Medezeggenschapsraad OBS De Wildert Dubbelwijs Jaarplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad OBS De Wildert Dubbelwijs 0 Algemeen pagina 2 Visie, uitgangspunten en werkwijze pagina 3 Regelingen en beleidsplannen pagina 3 Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Theo Thijssenschool Schooljaar

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Theo Thijssenschool Schooljaar Jaarverslag Medezeggenschapsraad Theo Thijssenschool Schooljaar 2015-2016 Amsterdam, november 2016 2 Inhoud Inleiding...3 Wat doet de MR?...3 Samenstelling MR schooljaar 2015-2016...4 Activiteiten en resultaten

Nadere informatie

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ]

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ] MR Blinkertschool Soort vergadering MR. Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 13-03-2014 Tijd: 19.30 21.30u Notulist: Anneke Aanwezig:, Lisanne, Anneke Meerkerkstraat 20 6843 MH Arnhem Telefoon 06-53957807

Nadere informatie

Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron

Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron Notulen: 1092018 Status: Vastgesteld Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron Vooroverleg:

Nadere informatie

De plv. voorzitter, de heer Brouns, opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom.

De plv. voorzitter, de heer Brouns, opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 31 oktober 2017 Aanwezig: Deel 1 en 2: GMR: de dames Ozek, Pijls en de heren Brouns (plv. voorzitter) en De Wilde Deel 1: RvT: de dames Keuzenkamp, Van der Graaf

Nadere informatie

1. Opening Monic heet iedereen welkom. 2. Vaststellen agenda Goedgekeurd. 3. Mededelingen van de directie

1. Opening Monic heet iedereen welkom. 2. Vaststellen agenda Goedgekeurd. 3. Mededelingen van de directie datum 14 oktober 2015 datum bespreking september 2015 van Natasja Kwaaitaal bespreking MR-vergadering De Wegwijzer aanwezig Personeelsgeleding: Monic van Boesschoten Jeroen van der Ploeg Claudia van den

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016

Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016 1. Voorwoord Als medezeggenschapsraad van basisschool Al-Iman willen we de belangen van onze kinderen en school zo goed mogelijk behartigen. Samen werken

Nadere informatie

Activiteitenplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad NHJ-A

Activiteitenplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad NHJ-A Activiteitenplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad NHJ-A Inhoudsopgave 1. Visie en uitgangspunten... 2 2. Kernissues MR... 2 3. Activiteiten t.b.v. regelingen en beleidsplannen... 3 4. Planning... 4 5. Notulen...

Nadere informatie

OBS t Schöppert. Daltonschool

OBS t Schöppert. Daltonschool OBS t Schöppert Daltonschool MR 2016-2017 Inhoud 1. Wie zijn we? 2. Missie & Visie 3. Werkwijze 4. Wettelijk kader 5. Vaste vergaderonderwerpen 6. Jaarlijks terugkerende onderwerpen 7. Wisselende onderwerpen,

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Samenstelling MR. 3. Vergaderingen. Datum: Onderwerp: Jaarverslag MR

1. Inleiding. 2. Samenstelling MR. 3. Vergaderingen. Datum: Onderwerp: Jaarverslag MR Datum: 20-11-2013 Onderwerp: Jaarverslag MR 1. Inleiding In dit jaarverslag wordt een overzicht gegeven van de werkzaamheden die door de leden van de MR zijn verricht in de periode van september 2012 tot

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014. van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke. Jaarverslag Pagina 1

Jaarverslag 2013-2014. van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke. Jaarverslag Pagina 1 Jaarverslag 2013-2014 van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke Jaarverslag Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Wat doet de MR 4 3. Leden van de Medezeggenschapsraad in 2013 2014 6 4.

Nadere informatie

Directie Voor OBS De Mienskip is per 12 november een directeur ad interim benoemd. De directeur heeft een jaarcontract bij ROOBOL.

Directie Voor OBS De Mienskip is per 12 november een directeur ad interim benoemd. De directeur heeft een jaarcontract bij ROOBOL. Betreft: conceptnotulen GMR-vergadering Datum: 28 januari 2019 Aanvang: 20:30 uur Locatie: Innovatiehuis Lauwersdelta, Buitenpost 1. Opening en aanvullen agenda De vicevoorzitter opent de vergadering om

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 1 juli 2013 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Ronald Helder later Marcel Hofstee X Paul Moltmaker

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella 1/8 Inhoudsopgave Algemeen 3 1 Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 2 Regelingen en beleidsplannen 4 3 Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Alphense Montessorischool 2008/2009

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Alphense Montessorischool 2008/2009 Diana Breeman Ester van Duijn Esther de Jong Frank Blaauw Sandra de Leeuw Leonie van Loon Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Alphense Montessorischool 2008/2009 Inhoudsopgave 1. Visie en uitgangspunten

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad OBS Het Zand

Jaarverslag Medezeggenschapsraad OBS Het Zand Jaarverslag 2017-2018 Medezeggenschapsraad OBS Het Zand september 2018 1 Inleiding Met veel plezier hebben de Medezeggenschapsleden zich het afgelopen jaar ingezet voor een beter OBS Het Zand. In dit jaarverslag

Nadere informatie

Openbare Basisschool De Flint

Openbare Basisschool De Flint Jaarplan Medezeggenschapsraad O.b.s De Flint schooljaar 2018-2019 1 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie... 4 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR leden. 5 4. Structurele onderwerpen

Nadere informatie

Vergadering Medezeggenschapraad/OR BS De Veste Nummer Not Vergaderdatum Bladzijde 1

Vergadering Medezeggenschapraad/OR BS De Veste Nummer Not Vergaderdatum Bladzijde 1 Notulen Vergadering Medezeggenschapraad/OR BS De Veste Nummer Not301018 Bladzijde 1 Vergaderlocatie Aanwezig: BS De Veste Janneke Kemmeren Gerry Biemans Simone de Vos Jadine Spierings Ellen Boonman Eric

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Máximaschool Notulen 2 oktober 2017

Medezeggenschapsraad Máximaschool Notulen 2 oktober 2017 Medezeggenschapsraad Máximaschool Notulen 2 oktober 2017 Datum: 2 oktober 2017 Locatie: Máximaschool Aanwezig: Ellen Demes, Jellien Huisman, Karin Mast, Selma Steenwelle (vz), Mieke Voerman, Patrick Westerdijk

Nadere informatie

Notulen MR vergadering d.d. 1 april 2014

Notulen MR vergadering d.d. 1 april 2014 Notulen MR vergadering d.d. 1 april 2014 Aanwezig: Paul de Haan (directeur) Joël Scherrenberg (OMR), voorzitter Martine Kramer (OMR), Rob van Maanenberg (OMR), Annemarieke van Vliet (PMR), Sarah Kortekaas

Nadere informatie

MAAK KWALITEIT ZICHTBAAR: DE PRESTATIE INDICATOREN

MAAK KWALITEIT ZICHTBAAR: DE PRESTATIE INDICATOREN Inleiding MAAK KWALITEIT ZICHTBAAR: DE PRESTATIE INDICATOREN De discussie over wat en hoe je moet meten om de kwaliteit van onderwijs in beeld te krijgen wordt al decennia gevoerd. Voor Stichting Onderwijs

Nadere informatie

3 februari Geachte heer, mevrouw,

3 februari Geachte heer, mevrouw, 3 februari 2015 Geachte heer, mevrouw, Hierbij willen wij u onder de aandacht brengen dat in de procedure rondom de besluitvorming van het voltijds hoogbegaafdheidsonderwijs niet juist is gehandeld. Sterker

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar Elkaar dragen, verdragen en verder dragen

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar Elkaar dragen, verdragen en verder dragen Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2015-2016 Elkaar dragen, verdragen en verder dragen 1 Inleiding Voor je ligt het jaarverslag van de Medezeggenschapsraad (MR) van Basisschool Christoffel in

Nadere informatie

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud, Peter, Wim, Steffie, Koen, Carmen, Angela en Michiel.

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud, Peter, Wim, Steffie, Koen, Carmen, Angela en Michiel. Vergadering M.R. 1-11-2018 MR met directeur Aanwezig: Maud, Peter, Wim, Steffie, Koen, Carmen, Angela en Michiel. 20.00 uur 22.00 uur (P&P) 1 Opening vergadering Peter opent de vergadering. 2 Notulen vorige

Nadere informatie