GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD"

Transcriptie

1 GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 9 februari 2015 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel Aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Frank Broomans x Marcel Hofstee Afw. Paul Moltmaker x José Hoekstra (v.z.) x Diana Bos Later Henk Kemper x Ad Knol (v.v.z.) x Cor Scholte x Yvonne van de Leur x Nick Bruins x Sandra Steenhuis x Joyce Kuik x 1. Opening en vaststellen agenda José opent de vergadering en heet een ieder van harte welkom. In het bijzonder Karin Muller, zij vervangt Helen van der Velde de komende vier vergaderingen tijdens het zwangerschapsverlof van Helen. 2. Mededelingen dagelijks bestuur - Aangezien de meeste leden van de GMR in Kloosterveen wonen wordt besloten vanaf de volgende GMR vergadering OBS Kloosterveen als vergaderlocatie te gaan gebruiken. OBS Kloosterveen is hiervan op de hoogte. - Vanmiddag is het rooster van aftreden rondgestuurd. Dit komt terug bij punt Ingekomen stukken (ter informatie) - Nieuwsbulletin nummer 4 en 5 - Verzendlijst GMR d.d (de telefoonnummers van Joyce en Cor worden toegevoegd) - Voorstel vaststellen cao PO Wijzigingen uitgangspunten Bestuursformatieplan t.o.v Verkiezing secretaris Sinds het vertrek van Ronald Helder uit de GMR in december 2013, zit de GMR zonder secretaris. Op dit moment doet José de werkzaamheden van de secretaris erbij en sinds het vertrek van de vorige secretaris anderhalf jaar geleden, heeft ze als voorzitter taken op zich genomen die eigenlijk tot het takenpakket van de secretaris behoren. Ze wil graag dat de nieuwe secretaris deze taken van haar overneemt. Henk Kemper geeft aan de rol van secretaris tijdelijk tot de zomer op zich te willen nemen. Als het bevalt wil hij aanblijven als secretaris.

2 5. Werkgroepen Instellen werkgroep Aanschaf tablets Er is ruimte in de begroting gereserveerd voor de aanschaf van tablets. In augustus is er voldoende budget beschikbaar om de tablets aan te schaffen. Besloten wordt dat Nick Bruins en Cor Scholte de werkgroep tablets zullen gaan vormen. Uitgezocht gaat worden of er voldoende budget is, hoe een en ander verzekeringstechnisch geregeld moet worden en waar de tablets besteld moeten worden. Tijdens de volgende vergadering op 23 maart 2015 zal de werkgroep verslag uitbrengen en zal dit punt onder agendapunt Werkgroepen wederom opgevoerd worden. Uiteindelijk zal de werkgroep een concreet voorstel moeten indienen bij de bestuurscommissie. Deze moet uiteindelijk akkoord gaan met de aanschaf. Instellen werkgroep Contact met de MR Er zijn in het verleden diverse pogingen gedaan om contact te onderhouden met de MR s van de scholen van Plateau. Dit blijkt veel tijd te vergen en het contact was lang niet in alle gevallen effectief. Er wordt besloten dat Henk, Joyce en Frank de werkgroep Contact met de MR gaan vormen en nagaan wat de beste wijze is om het contact met de MR s te onderhouden. Tijdens de vergadering van 20 april 2015 zal de werkgroep verslag uitbrengen en zal dit punt onder agendapunt Werkgroepen wederom opgevoerd worden. 6. Reglement (wijziging i.v.m. rooster van aftreden) Volgens het reglement zullen met uitzondering van Niek en Joyce alle leden volgend jaar moeten aftreden. Aangezien dit niet wenselijk is, is mevrouw Arends over deze kwestie geraadpleegd. Zij heeft een aftredingsrooster gemaakt waarin de volgende uitgangspunten worden gehanteerd: -Vanuit de geleding van het personeel (6 leden), ieder jaar 2 leden laten aftreden. -Vanuit de oudergeleding (6 leden) ook ieder jaar 2 leden laten aftreden. Dit nieuwe afredingsrooster is vanmiddag naar alle leden van de GMR per mail verzonden. Als we besluiten tot deze methode over te gaan, houdt dit in dat een aantal leden dit jaar reeds zal aftreden. Joyce, Nick, Yvonne en Ad geven aan akkoord te zijn met het rooster van aftreden. Sandra treedt in mei af en heeft in deze geen mening. Henk, Frank en Diana zijn nog niet in de gelegenheid geweest het rooster goed te bekijken. Afgesproken wordt dat iedereen nog goed naar het rooster zal kijken. De reacties kunnen uiterlijk eind februari g d worden naar José. Als iedereen akkoord is worden de wijzigingen doorgevoerd. Aan de hand van voorgaande wordt opgemerkt dat er verschillend wordt omgegaan met de inzet van uren van personeelsleden. Voorheen werd dit omgezet in verlofdagen, nu blijken deze uren in de formatie te zitten. Afgesproken wordt deze vraag aan Paul te stellen.

3 7. Tussentijdse verkiezingen In verband met bovenstaande wordt dit punt aangepast naar verkiezingen. Op 4 maart 2015 heeft de verkiezingscommissie (Ad en José) een afspraak met Hettie een afspraak om de komende verkiezing door te spreken. 8. Medezeggenschapsstatuut (voorgestelde wijziging vergoeding oudergeleding) De GMR is akkoord met de voorgestelde wijziging vergoeding oudergeleding. 9. Protocol Beheer Personeelsgegevens Ter instemming PGMR De PGMR stemt in met het Protocol Beheer Personeelsgegevens. Hierbij wordt aangegeven dat de genoemde bewaartermijn van 10 jaar van het personeelsdossier erg lang is. De GMR hadt dit liever korter gezien om zo medewerkers bij gelegenheid een nieuwe start te kunnen geven. Aangegeven wordt dat alleen de in het protocol genoemde documenten mogen mee worden overgenomen bij overdracht van het personeelsdossier. Het artikel over Digitalisering dat in het nieuwsbulletin is geplaatst is vrij beperkt. Er wordt verwezen naar een URL waar meer informatie te verkrijgen is. Aangezien niet iedere docent bekend is in de digitale wereld, is het beter een duidelijke handleiding te verstrekken. 10. Toelatingsbeleid Dit punt is van de agenda geschrapt en zal in maart weer op de agenda geplaatst worden. 11. Mededelingen Paul Moltmaker - De Meander heeft met het project Natuurlijk spelen de Drentse onderwijsprijs Kern met Pit gewonnen - Op 24 januari is door een tragisch ongeval een leerling van de Meander om het leven gekomen. - Paul heeft alle leerlingen van Plateau een brief gestuurd over de Cito toetsen. Deze brief heeft binnen een heel kort tijdsbestek veel aandacht op o.a. social media gekregen. Deze ontwikkeling past goed in het offensief van Plateau tegen Cito Op een klein aantal scholen is als pilot gestart met de IEP eindtoets als alternatief voor de Cito einddtoets. In juni zal deze pilot worden geëvalueerd in het dagelijks bestuur. Aangegeven wordt dat de VO-scholen veel waarde hechten aan de Cito-scores. VO scholen kunnen een kind echter niet weigeren op basis van het ontbreken van deze scores. Zij moeten het advies overnemen van de basisscholen. Op dit moment worden de leerlingvolggegevens van de basisscholen doorgegeven aan het Voortgezet Onderwijs. Niet alle ouders vinden het echter wenselijk dat deze basisschoolhistorie aan de VO-scholen ter beschikking wordt gesteld. In het kader van passend onderwijs is een warme overdracht echter goed, vandaar dat ervoor gekozen is deze gegevens wel ter beschikking te stellen. De GMR merkt op dat naast de leerlingen ook de docenten graag een steuntje in de rug willen met betrekking tot de Cito toetsen. - De regio Drenthe gaat met 16 schoolbesturen onderzoeken hoe zij een regionaal transfercentrum voor de provincie Drenthe kunnen opzetten. Plateau is een van deze schoolbesturen, waarbij Paul penvoerder is van dit onderzoeksteam. - het DB is bezig met het voorbereiden van de formatie. - De Aventurijn, een school van Renn4, verhuist van Smilde naar Assen.

4 - De huisvesting nog steeds niet helemaal geregeld. Voor het einde van dit schooljaar hoopt Paul meer duidelijkheid te hebben. - Het stuk verzelfstandiging Plateau wordt woensdag 11 februari 2015 besproken door de stuurgroep verzelfstandiging. De GMR geeft instemmingsadvies op de stelselwijziging naar een Stichting met Raad van Toezicht. De GMR vraagt wat het voordeel is van de verzelfstandiging t.o.v. de huidige situatie. Paul geeft aan dat per 1 januari 2016 de bijdrage van de gemeente stopt. Als stichting heb je meer armslag en we kunnen onze eigen middelen beheer in plaats van te schatkistbankieren. Daarnaast kan er aansluiting worden gezocht met het COG. - Nieuwe cao: Er is externe hulp ingehuurd bij de totstandkoming van de nieuwe cao. Vragen aan Paul. - De GMR vraagt hoe e.e.a. geregeld is met de vergoeding van de PGMR aangezien geconstateerd is dat hier op de scholen verschillend mee wordt omgegaan. Paul geeft aan dat dit conform de cao in de formatie is opgenomen. Bij eventuele overbelasting kunnen eventueel verlofdagen worden uitgegeven. - de GMR vraagt hoe de Commissie van toelating werkt. Vindt er een warme overdracht plaats of wordt er aan de hand van een dossier geplaatst? Paul geeft aan dat het stuk dat hierover is geschreven is teruggestuurd aangezien hierover nog teveel vragen zijn. 12. Verslag commissies - ICT Er is een concept beleidsplan opgesteld. Met een externe partij zal de visie van de GMR worden getoetst. Eventuele bijzonderheden zullen tijdens de volgende vergadering(en) worden gemeld. - Nieuwe Cao Yvonne en Joyce zijn afzonderlijk van elkaar naar 2 bijeenkomsten van de werkgroep geweest. Hun bevindingen zijn dat er geen concrete beslissingen worden genomen binnen deze werkgroep. Er wordt geen agenda opgesteld, er worden geen notulen gemaakt. De GMR heeft voorgesteld om een externe partij in te schakelen voor begeleiding. Dit advies is door de werkgroep ter harte genomen en vanaf komende week zal een medewerker van Leeuwendaal bij het bestuur het proces gaan begeleiden. - OPR Bij de OPR zijn 2 vacatures. Hopelijk worden deze na de zomervakantie opgevuld. Het concept ondersteuningsplan ligt ter beoordeling. Hierin zijn punten verwerkt die de inspectie heeft aangedragen. In april zal er een bijeenkomst zijn van de commissie van toelating. De OPR heeft moeite zich te profileren.

5 13. Rondvraag en sluiting - Frank vraagt hoe we omgaan met de verzelfstandiging, aangezien komende woensdag de stuurgroep vergadert en dit stuk in maart al in de raad wordt gepresenteerd. Afgesproken wordt dat de stukken na de stuurgroep vergadering zo snel mogelijk naar de leden van de GMR worden gestuurd, zodat deze nog wijzigingen kunnen doorgeven voordat het stuk wordt ingebracht in de gemeenteraad eind maart. Nick neemt contact op met mevrouw Arends om haar te vragen op welke onderdelen de GMR instemmingsadvies moet geven. Tot uiterlijk 18 februari kunnen de GMR leden de bevindingen mailen naar Henk, waarna een reactie namens de GMR naar de raad wordt gestuurd. - Cor vraagt of de wifi code van de nieuwe vergaderlocatie (obs Kloosterveen) vooraf aan de vergadering beschikbaar kan worden gesteld. José sluit de vergadering. Zij is de volgende GMR vergadering niet aanwezig. Ad zal haar tijdens deze vergadering vervangen. Actielijst José Hoekstra Frank Broomans Cor Scholte Henk Kemper Nick Bruins Ad Knol Diana Bos Marcel Hofstee Yvonne van de Leur Sandra Steenhuis Joyce Kuik-deHaas Paul Moltmaker Resultaat onderzoek aanschaf tablets tijdens volgende vergadering presenteren (23 maart) Reacties op rooster van aftreden voor eind februari mailen naar José Nick vraagt mevrouw Arends over welke onderwerpen de GMR instemmingsrecht heeft Reactie op stukken verzelfstandiging voor 18 februari a.s. mailen naar Henk Wifi code obs Kloosterveen navragen x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x Besluitenlijst - De GMR stemt in met de voorgestelde wijziging vergoeding oudergeleding. - De PGMR stemt in met het Protocol Beheer Personeelsgegevens.

6 Punten voor de volgende veragderingen Maart Oproep nieuwe GMR leden naar scholen sturen voor de schoolgids/nieuwsbrief (jaarlijks terugkerend) - Verbetering ouderenenquête (let op maart 2014!!!) April GMR verkiezingen - Begroting Juni 2015, voorbereid door Ad en Marcel - GMR verkiezingen - WSNS - Evaluatie scholing GMR - Jaarplan Juni (2) Schoolgids Plateau September 2015

7 Oktober 2015 November Hoogte vergoeding oudergeleding (jaarlijks terugkerend) September Management rapportage Data volgende vergaderingen 10/10/11 14/11/11 19/12/11 30/1/12 20/2/12 19/3/12 23/4/12 29/5/12 09/7/12 1/10/12 5/11/12 17/12/12 28/1/13 4/3/13 15/4/13 27/5/13 1/7/13 16/19/13 18/10/13 09/12/13 27/01/14* 10/03/14 22/04/14* 02/06/14 30/06/14 15/9/14 3/11/14 8/12/14 9/2/15 23/3/15 20/4/15 1/6/15 29/6/15 * Let op: aangepaste datum!

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 15 september 2014 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Frank Broomans x Marcel Hofstee x Paul Moltmaker

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 3 november 2014 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Frank Broomans Afw. Marcel Hofstee x Paul Moltmaker

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 30 januari 2012 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Bert van Beek Janneke Hilbrands later Paul

Nadere informatie

Gemeenteschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Assen

Gemeenteschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Assen Gemeenteschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Assen Notulen vergadering GMR Maandag 1 juni 2015 Locatie: o.b.s. Kloosterveen Aanwezig/Afwezig Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Frank Broomans

Nadere informatie

3. Concept verslag vergadering 14 december 2015 vaststelling (in uw bezit)

3. Concept verslag vergadering 14 december 2015 vaststelling (in uw bezit) Gemeenteschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Assen Notulen vergadering GMR Maandag 1 februari 2016 Locatie: obs Het Sterrenschip Aanwezig/Afwezig Oudergeleding Personeelsgeleding Overig José Hoekstra

Nadere informatie

3. Concept verslag vergadering 14 maart 2016 vaststelling (in uw bezit)

3. Concept verslag vergadering 14 maart 2016 vaststelling (in uw bezit) Gemeenteschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Assen Notulen vergadering GMR Maandag 25 april 2016 Locatie: o.b.s. Het Sterrenschip Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Nick Bruins X Carola Iterson

Nadere informatie

Er is nog geen reactie op de vacature voor notulist GMR. Er wordt gekeken of er iemand extern ingehuurd kan worden.

Er is nog geen reactie op de vacature voor notulist GMR. Er wordt gekeken of er iemand extern ingehuurd kan worden. Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Assen Notulen GMR Maandag 13 maart 201 Locatie: o.b.s. Het Sterrenschip Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Nick Bruins X Carola Iterson X Paul Moltmaker

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 1 juli 2013 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Ronald Helder later Marcel Hofstee X Paul Moltmaker

Nadere informatie

3. Actie-/Besluitenlijst + notulen 11juni 2018 (vastgesteld) (bijlage) Geen op- of aanmerkingen

3. Actie-/Besluitenlijst + notulen 11juni 2018 (vastgesteld) (bijlage) Geen op- of aanmerkingen Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Integrale Kindcentra Notulen vergadering GMR Maandag 9 juli Locatie: MFA Kloosterveen Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Henk Kemper (vz) x Carola Iterson

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Assen Notulen vergadering GMR Maandag 7 november 2016 Locatie: o.b.s.

Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Assen Notulen vergadering GMR Maandag 7 november 2016 Locatie: o.b.s. Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Assen Notulen vergadering GMR Maandag 7 november 2016 Locatie: o.b.s. Het Sterrenschip Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Nick Bruins X Carola Iterson

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAELIJKE MEDEZEGGENSCHASRAAD JAARVERSLAG 2015 2016 (01-08-2015 t/m 31-07-2016) Samenstelling GMR De GMR bestaat uit maximaal 12 leden waarvan 6 ouders en 6 leerkrachten. In het schooljaar 2015-2016

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG 2017-2018 Voor u ligt het jaarverslag 2017-2018 van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van Plateau IKC Assen. Dit jaarverslag heeft tot doel

Nadere informatie

4. Ingekomen stukken ter informatie (bijlage) - Nieuwsbulletin maart 2018

4. Ingekomen stukken ter informatie (bijlage) - Nieuwsbulletin maart 2018 Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Integrale Kindcentra Notulen vergadering GMR Maandag 23 april 2018 Locatie: MFA Kloosterveen Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Henk Kemper (vz) x Carola

Nadere informatie

3. Actie-/Besluitenlijst + notulen 23 april 2018 (vastgesteld) (bijlage)

3. Actie-/Besluitenlijst + notulen 23 april 2018 (vastgesteld) (bijlage) Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Integrale Kindcentra Notulen vergadering GMR Maandag 11 juni 2018 Locatie: MFA Kloosterveen Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Henk Kemper (vz) x Carola

Nadere informatie

3. Actie-/Besluitenlijst + notulen 25 september 2017 (vastgesteld) (bijlage)

3. Actie-/Besluitenlijst + notulen 25 september 2017 (vastgesteld) (bijlage) Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Integrale Kindcentra Notulen vergadering GMR Maandag 13 november 2017 Locatie: MFA Kloosterveen Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Henk Kemper (vz)

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Jaarverslag 2016 2017 Samenstelling GMR De Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) bestond uit maximaal 12 leden waarvan 6 ouders en 6 leerkrachten. In het

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Integrale Kindcentra

Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Integrale Kindcentra Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Integrale Kindcentra Notulen vergadering GMR - maandag 28 januari 2019 2018 Locatie: MFA Kloosterveen Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Henk Kemper

Nadere informatie

Nagezonden stukken bespreken we niet (uitgebreid) vandaag. Daar is geen tijd voor.

Nagezonden stukken bespreken we niet (uitgebreid) vandaag. Daar is geen tijd voor. Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Integrale Kindcentra Notulen vergadering GMR Maandag 18 december 2017 Locatie: MFA Kloosterveen Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Henk Kemper (vz)

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014. van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke. Jaarverslag Pagina 1

Jaarverslag 2013-2014. van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke. Jaarverslag Pagina 1 Jaarverslag 2013-2014 van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke Jaarverslag Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Wat doet de MR 4 3. Leden van de Medezeggenschapsraad in 2013 2014 6 4.

Nadere informatie

Kaardebol scoort vergeleken met de andere vier scholen van OPO-R in Culemborg goed in het rapport van de inspectie.

Kaardebol scoort vergeleken met de andere vier scholen van OPO-R in Culemborg goed in het rapport van de inspectie. Notulen MR-vergadering maandag 20 april 2015 OBS De Kaardebol Aanwezig: Haiko, André, Anja, Corrie, Ilse en Janneke Afwezig: Tim, Yvonne Notulist: Janneke 1. Opening/ vaststellen agenda Haiko opent de

Nadere informatie

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld Notulen: 21-1-2019 Status: Vastgesteld. Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg:

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. OBS de Koet

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. OBS de Koet JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS de Koet 2017-2018 Jaarplan MR - OBS de Koet 2017-2018 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Taakstelling...3 3. Samenstelling en taken....4 4. Onderwerpen......4 4.1 Cyclische onderwerpen...4

Nadere informatie

1. Opening Als extra agendapunten zullen de formatie en de begroting van de OR worden besproken.

1. Opening Als extra agendapunten zullen de formatie en de begroting van de OR worden besproken. Notulen MR Vergadering op 16 jan 2017 Aanwezig: Ilse, Wieteke en Annemieke(notulist) van de oudergeleding; Liane, Corine, Sylvia, Janna en Marjolein van de personeelsgeleding; Betty, directie. Afwezig

Nadere informatie

Jaarplan MR De Tjalk

Jaarplan MR De Tjalk Jaarplan MR De Tjalk 2015-2016 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen 3 2 Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 4 3 Taakverdeling MR 4 4 Vergaderdata MR 2015-2016 5 5 Vergaderdata GMR 2015-2016 5 6 Jaarplanning 6

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Jaarverslag 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Waai schooljaar 2014-2015 De MR Voorwoord Dit jaarverslag geeft een samenvatting

Nadere informatie

Organisatorische werkafspraken : verspreiding vergaderstukken per ; de personeelsgeleding verzorgt de koffie/thee

Organisatorische werkafspraken : verspreiding vergaderstukken per  ; de personeelsgeleding verzorgt de koffie/thee MR-kwaliteitsplan Basisafspraken: Aanvangstijd van de vergaderingen Sluitingstijd van de vergaderingen Vergaderlocatie : 20.00 uur : 22.00 uur : wisselend van school Organisatorische werkafspraken : verspreiding

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2014-2015 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Montessorischool Landsmeer Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Schooljaar

Montessorischool Landsmeer Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Schooljaar Montessorischool Landsmeer Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Schooljaar 2015-2016 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 De missie en visie van de MR... 2 3 Werkwijze MR... 3 4 Notulen... 3 5 Communicatie... 3

Nadere informatie

Jaarplan medezeggenschapsraad (MR) Protestants Christelijke Basisschool De Kroevendonk

Jaarplan medezeggenschapsraad (MR) Protestants Christelijke Basisschool De Kroevendonk Jaarplan medezeggenschapsraad (MR) Protestants Christelijke Basisschool De Kroevendonk Schooljaar 2013-2014 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding: Waarom een jaarplan? 3 2. Rol en werkwijze van de MR 3 3.

Nadere informatie

Vraag: Wil er een persoon vanuit de GMR in de werkgroep Hoe om te gaan met vertrouwelijke stukken. Dit is een vraag van Paul Moltmaker.

Vraag: Wil er een persoon vanuit de GMR in de werkgroep Hoe om te gaan met vertrouwelijke stukken. Dit is een vraag van Paul Moltmaker. Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Integrale Kindcentra Notulen vergadering GMR Maandag 5 maart Locatie: MFA Kloosterveen Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Henk Kemper (vz) x Carola

Nadere informatie

MR vergadering d.d 12 mei 2014

MR vergadering d.d 12 mei 2014 MR vergadering d.d 12 mei 2014 Aanwezig: Erik (vz), Rijk, Janet, Ingeborg, Loes, Jan, Margriet, Jeroen en Saskia (notulist) Afwezig: -- Agendapunt 1. Opening, Voorzitter heet iedereen welkom. mededelingen

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen. Notulen MR vergadering 2 november 2015 Aanwezig: Sanne, Michiel, Annet, Folkert en Marielle. Afwezig: Natascha en Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 15-11-2015 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

Werk- en jaarplan. Medezeggenschapsraad. Julianaschool

Werk- en jaarplan. Medezeggenschapsraad. Julianaschool Werk- en jaarplan Medezeggenschapsraad Julianaschool 2013-2014 Inleiding In voorliggend plan blikt de medezeggenschapsraad van de Julianaschool vooruit op de dingen die gaan komen in het cursusjaar 2013/2014.

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum PuurSang (MR) Schooljaar 2015-2016 V1.00

Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum PuurSang (MR) Schooljaar 2015-2016 V1.00 Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum PuurSang (MR) Schooljaar 2015-2016 V1.00 Inhoud Agenda... 1 Vergaderschema... 2 September... 2 Oktober... 3 November/december... 3 Januari/februari...

Nadere informatie

D E P A L S T E R 2012-2013

D E P A L S T E R 2012-2013 D E P A L S T E R 2012-2013 Jaarverslag 2012-2013 Samenstelling raad en taakverdeling Leden: Oudergeleding:,: Arno Loermans: PR taken Houvast Ivo van der Laan: secretaris, begroting :Edwin de Vries: arbo

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015 Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015 Locatie Van Swietenstraat 26, Gouda 1. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering. Er is nog een extra ingezonden stuk binnengekomen.

Nadere informatie

2. Vaststellen notulen vorige vergadering (d.d. 25/03/2019) en de actiepuntenlijst

2. Vaststellen notulen vorige vergadering (d.d. 25/03/2019) en de actiepuntenlijst AGENDA GMR VERGADERING 06-05-2019 School: t Kofschip te Zeewolde Aanvang GMR leden: 19.45 uur (45 minuten vooroverleg) Aanvang CvB; Geurt Morren: 20.30 uur Aanwezig: Judith, Elja, Annemiek, Karin, Karin,

Nadere informatie

notulen 1 e MR vergadering schooljaar (definitief)

notulen 1 e MR vergadering schooljaar (definitief) datum: 13 09 2016 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 1 e MR vergadering schooljaar 2016 2017 (definitief) aanwezig: afwezig: notulist: Ellen ter Averst, (voorzitter, og), Bertwin Leentvaar,

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2015-2016 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

MR Jaarplan Samen staan we sterk

MR Jaarplan Samen staan we sterk MR Jaarplan 2016-2017 Samen staan we sterk Medezeggenschapsraad De Wiekslag 1 INHOUDSOPGAVE: 1. Introductie pagina 3 2. Algemene zaken pagina 4 Contacten medezeggenschapsraad (MR) pagina 4 Vergaderactiviteiten

Nadere informatie

Jaarverslag MR

Jaarverslag MR Jaarverslag MR 2016-2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Data en onderwerpen MR vergaderingen 2016-2017... 4 3. Doelen MR 2016-2017... 6 4. Leden MR... 11 2 MR Sunte Werfert 1. Inleiding Voor u ligt

Nadere informatie

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken.

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20171115 Datum : 15-11-17 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Daniëlle Groothedde, Leon Rokker,

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Peter Kingma (Plv.vz/ ouder), Margriet Reatch, en Titia Woudwijk (lid/ ouder), Alfred Slöetjes (lid/ personeel) Astrid Schoonhoven (lid/personeel),

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Integrale Kindcentra

Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Integrale Kindcentra Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Integrale Kindcentra Notulen vergadering GMR Maandag 29 januari Locatie: MFA Kloosterveen Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Henk Kemper (vz) x Carola

Nadere informatie

Jaarplan MR

Jaarplan MR Jaarplan MR 2018-2019 1. Verantwoording Akkoord MR: Voorzitter Liselotte Russchen Datum Secretaris Adrienne van de Ven Datum 2. Inhoudsopgave 1 Verantwoording 2 Inhoudsopgave 3 Samenstelling 4 Zittingsduur

Nadere informatie

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept Terlindenweg 18, 6433 PC Hoensbroek 045-7074055 06-49800340 gmrkindante@gmail.com Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept

Nadere informatie

Openbare Basisschool De Flint

Openbare Basisschool De Flint Jaarplan Medezeggenschapsraad O.b.s De Flint schooljaar 2018-2019 1 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie... 4 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR leden. 5 4. Structurele onderwerpen

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Conceptnotulen MR vergadering 03 03 2015 Aanwezig: Peter (vz), Jan-Bernard, Lucien, Paul, Pim, Thea, Robbert, Nelleke en (dir) Notulant: Liesbeth 1. Opening Peter opent de vergadering

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Maandag 21 november 2017 2e MR Vergadering Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Paul Witteman, Clemy Bosselaar-Engeringh, Stephanie Bol, Saskia de Vos (afwezig: Niels Boersma)

Nadere informatie

CONCEPT Jaarverslag MR OBS De Wizzert

CONCEPT Jaarverslag MR OBS De Wizzert CONCEPT Jaarverslag MR 2015-2016 OBS De Wizzert Samenstelling MR Teamgeleding Yvon van der Heijden Rianne van der Loop (Secretaris) Oudergeleding Josien Verhoeven Rob van Rooij Nicole van Gerwen (Voorzitter)

Nadere informatie

Pagina 1 van 5. Vastgesteld

Pagina 1 van 5. Vastgesteld Pagina 1 van 5 Vastgesteld Dunamare Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Locatie Ichthus Lyceum Driehuis Aanwezig GMR J. Kuin (voorzitter), J. Galesloot (secr.), R. de Groot, K. de Schipper, U. Wyder,

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij Jaarverslag 2014-2015 medezeggenschapsraad basisschool t Getij 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Wat doet de medezeggenschapsraad? 3. Leden van de medezeggenschapsraad van t Getij 4. Activiteiten van de

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 23 maart 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha en Marielle. Afwezig: Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 1 april 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

Artikel 19 Jaarverslag

Artikel 19 Jaarverslag Artikel 19 Jaarverslag De medezeggenschapsraad stelt jaarlijks een verslag van zijn werkzaamheden in het afgelopen jaar vast en zendt dit verslag ter kennisneming aan de schoolleiding, het personeel en

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 18 mei 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha, Ellen en Marielle. Afwezig: --- Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 31 mei 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 15 september 2014 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, André Huxkens, Jolanda Colnot, Veronique Schreurs, Josine Neuhof,

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum: 16 november 2010 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum: 16 november 2010 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Jellie van Houten (Vice Vz/ personeel), Jannes Hofstra (secr/ personeel), Lottie Kramer- Haarsma (lid/ ouder), Bianca Visser (lid/ personeel), Annie Jaasma Minnema

Nadere informatie

Werk- en jaarplan. Medezeggenschapsraad. Julianaschool

Werk- en jaarplan. Medezeggenschapsraad. Julianaschool Werk- en jaarplan Medezeggenschapsraad Julianaschool 2014-2015 Inleiding In voorliggend plan blikt de medezeggenschapsraad van de Julianaschool vooruit op de dingen die gaan komen in het cursusjaar 2014/2014.

Nadere informatie

Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron

Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron Notulen: 1092018 Status: Vastgesteld Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron Vooroverleg:

Nadere informatie

Afwezig Dhr. Arne Breunesse Ouder Revius Doorn ABr Actie

Afwezig Dhr. Arne Breunesse Ouder Revius Doorn ABr Actie Vergadering GMR-vergadering 2019-02 Datum Maandag 11 maart 2019 Plaats CCZ, Zeist Aanwezig Namens Code Dhr. Esse van den Burg (vz) Revius Doorn EB Dhr. Arnoud Bosse Christelijk Lyceum Zeist AB Mw. Jolanda

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Datum: 20 juni 2012 Tijd: 19:00 21:15 uur Locatie: teamkamer Aanwezig: Directie: Wildschut Bestuur: Jack van der Veen (voorzitter Bestuur) Teamgeleding:

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Medezeggenschapsraad, van maandag 11 november 2013 in Schelluinen aanvang: 19.30 uur

Notulen van de vergadering van de Medezeggenschapsraad, van maandag 11 november 2013 in Schelluinen aanvang: 19.30 uur Notulen van de vergadering van de Medezeggenschapsraad, van maandag 11 november 2013 in Schelluinen aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Marcel Balsters (voorzitter), Tessa Boogert, Bianca Bronkhorst, Noordermeer

Nadere informatie

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Notulen vergadering MR 9 september 2015 Aanwezig namens de ouders: Idema, Carola Nieborg ( voorzitter), Esther Oudes Aanwezig namens de leerkrachten:

Nadere informatie

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering.

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20180305 Datum : 18-03-05 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Leon Rokker, Urminde van Holland,

Nadere informatie

Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015. OBS Da Vinci

Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015. OBS Da Vinci Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015 OBS Da Vinci Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 4 3. Regelingen en beleidsplannen... 5 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden...

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 1 7 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke inbreng

Nadere informatie

MR JLRendierhof - notulen 9 september 2013

MR JLRendierhof - notulen 9 september 2013 MR JLRendierhof - notulen 9 september 2013 Kristel van Gisbergen Sabine Wolfs Marieke Bergkamp (ziek) Hanneke Tijssen (verlof) Anna-Marie Borgstein (ziek) Annemieke Quik Suzan Karabag Wendy van Lieshout

Nadere informatie

Jaarplan MR 2015-2016

Jaarplan MR 2015-2016 Christelijke Basisschool 'De Kraanvogel' Medezeggenschapsraad mr@dekraanvogel.nl Inleiding Jaarplan MR 2015-2016 Voor u ligt het jaarplan van de Medezeggenschapsraad (MR) CB 'De Kraanvogel'. Het jaarplan

Nadere informatie

Notulen vergadering M.R.

Notulen vergadering M.R. Notulen vergadering M.R. NOTULEN MR Vergaderdatum: 10-11-2016 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: Lerarenkamer BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Frijters Secretaris: Kees Frijters Mathijssen Notulist: Mandy

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Integrale Kindcentra

Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Integrale Kindcentra Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Integrale Kindcentra Notulen vergadering GMR - maandag 1 juli 2019 locatie: MFA Kloosterveen Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Henk Kemper (vz) HK

Nadere informatie

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website)

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website) datum: 11-01-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 3e MR vergadering schooljaar 2017 2018 (definitief; website) aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Integrale Kindcentra

Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Integrale Kindcentra Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Integrale Kindcentra Notulen vergadering GMR - maandag 12 november 2018 Locatie: MFA Kloosterveen Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Henk Kemper (vz)

Nadere informatie

Jaarverslag OPR Schooljaar

Jaarverslag OPR Schooljaar Jaarverslag OPR Schooljaar 2015-2016 De Ondersteuningsplanraad De Ondersteuningsplanraad is het medezeggenschapsorgaan van het Samenwerkingsverband. De Ondersteuningsplanraad (hierna: OPR) heeft instemmingsrecht

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad t Ruimteschip

Medezeggenschapsraad t Ruimteschip 1. Visie Medezeggenschapsraad t Ruimteschip Wij bewaken de ruimte die de kinderen krijgen Motto t Ruimteschip is de school waar het kind de ruimte krijgt De MR bewaakt de ruimte die het kind op t Ruimteschip

Nadere informatie

Er wordt meer informatie gevraagd over de klacht van een groep ouders die aan de geschillencommissie is voorgelegd.

Er wordt meer informatie gevraagd over de klacht van een groep ouders die aan de geschillencommissie is voorgelegd. Concept notulen GMR vergadering Datum : 09 maart 2015 Aanvang : 19:30 uur Locatie : schoolgebouw van obs de Mienskip 1. Opening, aanvullen agenda De voorzitter opent de vergadering om 19:34 uur. De vaststelling

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d. 11-01-2017 Aanwezig: Monic Graat (voorzitter), Spoelstra, Alie Seine, Kim Golsteijn en Cecile op het Veld Notulist:

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2015-2016 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad

Jaarplan Medezeggenschapsraad Inleiding De Medezeggenschapsraad (MR) van CBS de Brandaris zet in dit jaarplan de uitgangspunten, planning en taakverdeling voor het komende schooljaar uiteen. Het jaarplan biedt de MR houvast bij de

Nadere informatie

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ]

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ] MR Blinkertschool Soort vergadering MR. Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 13-03-2014 Tijd: 19.30 21.30u Notulist: Anneke Aanwezig:, Lisanne, Anneke Meerkerkstraat 20 6843 MH Arnhem Telefoon 06-53957807

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad

Jaarverslag Medezeggenschapsraad 2016-2017 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Paus Johannes School Inhoud Inleiding... 3 Wat doet de Medezeggenschapsraad r.k.b.s. Paus Johannes?... 4 Samenstelling en bijeenkomsten van de MR... 5 Inspanningen

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum Puur Sang (MR) Schooljaar V0.1

Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum Puur Sang (MR) Schooljaar V0.1 Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum Puur Sang (MR) Schooljaar 2016-2017 V0.1 Inhoud Vergaderschema... 2 Agenda... 2 Aandachtsgebieden... 2 Onderwerpen naar seizoen... 3 Overzicht van

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 2 juni 2015

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 2 juni 2015 Notulen vergadering 2 juni 2015 Locatie Dick Bruna school te Waddinxveen 1. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering. Eerst worden de geplande vergaderdata besproken. Een OPR-lid kan niet op

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad

Jaarplan Medezeggenschapsraad Jaarplan 2012 2013 Medezeggenschapsraad Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Samenstelling MR 4 3. Functies en taken 4 4. Bevoegdheden MR 5 5. Werkwijze 5 6. Vergaderdata 2012 2013 5 7. Vaste Agenda

Nadere informatie

De voorzitter informeert de aanwezigen dat Marjan afwezig is tot en met de kerstvakantie. De secretaris en voorzitter verzorgen een bloemetje.

De voorzitter informeert de aanwezigen dat Marjan afwezig is tot en met de kerstvakantie. De secretaris en voorzitter verzorgen een bloemetje. VERGADERVERSLAG Betreft : Vergadering ondersteuningsplanraad Datum : Plaats : de Linie 7J, Capelle aan den IJssel Tijd : 19.30 21.30 uur Aanwezig : Ilse Dubbelaar, Daphne Konz, Miriam Lagerwaard, Karin

Nadere informatie

3. Aanvullingen agenda Geen aanvullingen.

3. Aanvullingen agenda Geen aanvullingen. Notulen MR vergadering 12 januari 2015 Aanwezig: Michiel, Ellen, Sanne, Joep, Natascha, Annet en Marielle. Afwezig: -- Ouders: Tamara Luiken en Michiel Dullaert Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord:

Nadere informatie

a. Verslag : notulen 19 januari wordt goedgekeurd. notulen 1 maart wordt na aanpassing goed gekeurd.

a. Verslag : notulen 19 januari wordt goedgekeurd. notulen 1 maart wordt na aanpassing goed gekeurd. Notulen MR-vergadering dinsdag 29 maart OBS De Kaardebol Aanwezig: Haiko, André, An, Ilse, Janneke, Tim, Corrie, Marga en Yvonne Afwezig: Notulist: Marga 1. Opening/ vaststellen agenda De schoolgids en

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Datum: 11-06-2018 Tijd: 19.30 Aanvang 21.30 Sluiting Aanwezig Oudergeleding: Ralph, Monique Personeelsgeleding: Marije, Annemieke,(MR Antonius)Irma (MR Zeearend) Directie: Danielle

Nadere informatie

Jaarverslag MR, IKC De Piramide, schooljaar 14-15

Jaarverslag MR, IKC De Piramide, schooljaar 14-15 Jaarverslag MR, IKC De Piramide, schooljaar 14-15 Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van IKC De Piramide over het schooljaar 2014/2015. We geven in dit jaarverslag aan wie er

Nadere informatie

Notulen vergadering MR

Notulen vergadering MR Notulen MR Vergaderdatum: 29-06-2017 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: Kamer Yvonne BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Secretaris: Kees, Edwin Notulist: Aanwezig Afwezig Martine Jansma Ad Buckens, Arianne Thijssen,

Nadere informatie

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD! po

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD! po Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo T (077) 4778239 E info@omnibus.akkoord-po.nl JAARVERSLAG GMR STICHTING AKKOORD! po Inhoud Inleiding blz. 3 Samenstelling

Nadere informatie

Notulen (P/MR) Notulen Aanwezig:

Notulen (P/MR) Notulen Aanwezig: Notulen (P/MR) Notulen 14-06-2017 Aanwezig: Ernie Delleman Dorolien Regelink Wilma Schrijver Karen Tempels Agnes Tuinte Lars Krabben borg Hans Reede Leonie Salemink Afwezig: Wilfried Schoof Sifra Hoof

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2010-2011

JAARVERSLAG 2010-2011 JAARVERSLAG 2010-2011 1. De Medezeggenschapsraad 1.1. Samenstelling van de MR: Oudergeleding: Zittingsperiode (*) tot: * Dhr. Richard Coenen (penningmeester) 31-12-2012 * Mevr. Angelique Coumans 31-12-2013

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Titia Woudwijk (lid/ ouder), Astrid Schoonhoven (lid/personeel), Ubbo Elzinga (directie), Karin Baars (lid/personeel), Lottie Kramer- Haarsma

Nadere informatie

Notulen MR De Caegh 9 april 2018

Notulen MR De Caegh 9 april 2018 Notulen MR De Caegh 9 april 2018 punt Aanwezig: Cees, Ilse, Jeroen, Marisca, Jolanda, Paul en Sylvia Afwezig: Richarda, Rina 1 Opening en vaststelling van de agenda Cees heet eenieder welkom. 2 Mededelingen

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs NOTULEN MR -VERGADERING 16-04-2015 Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 21:00 uur Aanwezig: Evelien de Klerk, Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld Oudergeleding Gina de Maat Daniëlle v.d. Wege voorzitter Marty Meijer Personeelsgeleding Annemiek Stallaart (notulist) Esmeralda de Kind Herma Reijenga

Nadere informatie

GMR SVOL. Jaarverslag Vastgesteld en ondertekend door de leden in de GMR-vergadering van 14 juni 2018

GMR SVOL. Jaarverslag Vastgesteld en ondertekend door de leden in de GMR-vergadering van 14 juni 2018 GMR SVOL Jaarverslag 2017 2018 Vastgesteld en ondertekend door de leden in de GMR-vergadering van 14 juni 2018 Hoofdstuk 1 De visie en missie blz. 1 Hoofdstuk 2 De besproken thema s blz. 2 Hoofdstuk 3

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

Positie bepaling ten aanzien van de agendapunten (19.30 20.00 uur)

Positie bepaling ten aanzien van de agendapunten (19.30 20.00 uur) Basissschool De Fontein, Harmelen Notulen Medezeggenschapsraadvergadering maandag 8 september 2014 Plaats : Schoollaan Genodigd : Danielle Eindhoven, Lia Elings, Els Terpstra Sander van Marc Koolwijk,

Nadere informatie