Wet van 1 mei 1981, houdende regelen met betrekking tot het afbreken van zwangerschap

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wet van 1 mei 1981, houdende regelen met betrekking tot het afbreken van zwangerschap"

Transcriptie

1 Wet van 1 mei 1981, hudende regelen met betrekking tt het afbreken van zwangerschap Artikel 1 1.Vr de tepassing van het bij f krachtens deze wet bepaalde wrdt verstaan nder: Onze Minister: Onze Minister van Vlksgezndheid en Milieuhygiëne; inspecteur: de bevegde inspecteur van het Staatstezicht p de vlksgezndheid; arts: degene die bevegd is de titel van arts te veren, alsmede, vr zver het betreft de arts, bedeld in artikel 3, tweede lid, degene die in het land waar hij is gevestigd, het berep van arts wettig uitefent; ziekenhuis: een inrichting waarin persnen wrden pgenmen vr het ndergaan van een genees-, heel- f verlskundig nderzek f een genees-, heel- f verlskundige behandeling, met inbegrip van een daarvan nderdeel uitmakende plikliniek; abrtuskliniek - hierna te nemen kliniek -: een inrichting, niet zijnde een ziekenhuis, waarin vruwen een behandeling ndergaan, gericht p het afbreken van zwangerschap. 2.Vr de tepassing van het bij f krachtens deze wet bepaalde wrdt nder het afbreken van zwangerschap niet verstaan het tepassen van een middel ter vrkming van de innesteling van een bevruchte eicel in de baarmeder. 3.Vr de tepassing van het bij f krachtens deze wet bepaalde wrdt nder "geneesheer-directeur" mede verstaan de arts die, hewel geen directeursfunctie bekledende, belast is met de zrg vr de algemene gang van zaken p geneeskundig gebied in de inrichting. Artikel 2 Een behandeling, gericht p het afbreken van zwangerschap, mag slechts wrden verricht dr een arts in een ziekenhuis f kliniek, waaraan dr Onze Minister vergunning tt het verrichten van dergelijke behandelingen is verleend.

2 Artikel 3 1.Een zwangerschap wrdt niet eerder afgebrken dan p de zesde dag nadat de vruw de arts heeft bezcht en daarbij haar vrnemen met hem heeft besprken. 2.Indien een arts bij wie de vruw nder regelmatige medische behandeling staat, dan wel als medisch specialist f in de wnplaats van de vruw als huisarts werkzaam is, haar, nder mededeling van zijn bevindingen, heeft verwezen naar een ziekenhuis f kliniek, als bedeld in artikel 2, begint de termijn te lpen vanaf het tijdstip dat de vruw die arts heeft bezcht en daarbij haar vrnemen met hem heeft besprken. 3.De arts deelt de vruw z spedig mgelijk mede f hij de aan hem gevraagde medewerking zal verlenen. Geldt het een arts als bedeld in het eerste lid, dan det hij die mededeling in elk geval uiterlijk vijf dagen nadat zij zich tt hem heeft gewend, anders uiterlijk na drie dagen. 4.De in het eerste lid bedelde termijn wrdt met een dag bekrt indien de arts, bedeld in het tweede lid, de vruw drie dagen nadat zij zich tt hem had gewend, heeft medegedeeld, dat hij haar niet zal verwijzen. 5.In het geval, dat de arts de vruw niet verwijst, stelt hij haar nverwijld een gedateerde schriftelijke kennisgeving daarmtrent ter hand, welke in elk geval het tijdstip vermeldt, waarp de vruw zich tt hem had gewend. Artikel 4 1. De vergunning, bedeld in artikel 2, wrdt aangevraagd dr het bestuur van het ziekenhuis f de kliniek. Bij de aanvraag dienen de bij algemene maatregel van bestuur verlangde gegevens te wrden verstrekt. Indien hij dit ndig acht vr een verantwrde beslissing p het verzek m vergunning, kan Onze Minister nadere gegevens vragen. 2. Onze Minister beslist binnen zeven maanden na de ntvangst van de aanvraag. 3. Het ziekenhuis f de kliniek verkrijgt de vergunning indien aannemelijk is gemaakt dat aan de in de artikelen 5, eerste lid, f 6 bedelde eisen zal wrden vldaan. Artikel 5 1.Bij algemene maatregel van bestuur wrden eisen gesteld met betrekking tt hulpverlening en besluitvrming, welke erp zijn gericht te verzekeren dat iedere beslissing tt het afbreken van zwangerschap met zrgvuldigheid wrdt genmen en alleen dan uitgeverd, indien de ndsituatie van de vruw deze nntkmbaar maakt. 2.Deze eisen strekken er met name te te verzekeren: a. dat de vruw die het vrnemen heeft tt afbreking van zwangerschap en zich met een daarte strekkend verzek tt de

3 arts heeft gewend, wrdt bijgestaan, in het bijznder dr het verstrekken van verantwrde vrlichting ver andere plssingen van haar ndsituatie dan het afbreken van de zwangerschap; b. dat de arts, indien de vruw van rdeel is dat haar ndsituatie niet p andere wijze kan wrden beëindigd, zich ervan vergewist dat de vruw haar verzek heeft gedaan en gehandhaafd in vrijwilligheid, na zrgvuldige verweging en in het besef van haar verantwrdelijkheid vr ngebren leven en van de gevlgen vr haarzelf en de haren; c. dat, nverminderd het bepaalde in artikel 20, de arts de behandeling slechts verricht indien deze p grnd van zijn bevindingen verantwrd is te achten; d. dat na afbreking van de zwangerschap een genegzame nazrg vr de vruw en de haren beschikbaar is, mede in de vrm van vrlichting ver methden ter vrkming van ngewenste zwangerschap. Artikel 6 1.De vergunning wrdt ten aanzien van een kliniek verigens slechts verleend indien: a. de kliniek wrdt beheerd dr een rechtspersn met vlledige rechtsbevegdheid welke geen winst nastreeft; b. wrdt vldaan aan bij algemene maatregel van bestuur te stellen eisen mtrent bestuur en beheer van de kliniek, rganisatie, werkwijze, persneel, huisvesting en uitrusting, pdat gewaarbrgd is dat de behandeling vldet aan de eisen die daaraan uit medisch en verpleegkundig gpunt behren te wrden gesteld, alsmede mtrent de samenstelling van het bestuur; c. de kliniek bij de behandeling van de afbreking van zwangerschappen vlgens bij algemene maatregel van bestuur te stellen regels samenwerkt met een f meer ziekenhuizen; d. de tariefstelling geschiedt dr het Centraal Orgaan Ziekenhuistarieven f een ander, dr Onze Minister aan te wijzen, rgaan; e. de rechtspersn, die de kliniek beheert, jaarlijks verslag det van de gang van zaken p medisch en financieel gebied in het vrafgaande kalenderjaar en dat verslag algemeen verkrijgbaar stelt; f. de rechtspersn, die de kliniek beheert en geen penbaar lichaam is, krachtens de statuten de jaarrekening ter verkrijging van een verklaring daarmtrent dr een accuntant als bedeld in artikel 393, eerste lid, van Bek 2 van het Burgerlijk Wetbek det nderzeken.

4 2.De vergunning heeft slechts mede betrekking p afbreking in een kliniek van zwangerschappen die langer dan dertien weken hebben geduurd, indien aan daarte bij de algemene maatregel van bestuur, bedeld in het eerste lid, nder b en c, te stellen nadere eisen van medische en verpleegkundige aard is vldaan. Artikel 7 Onze Minister kan, al naar gelang de specifieke mstandigheden van een inrichting hierte npen, aan een vergunning aanvullende vrschriften verbinden, nderscheidenlijk deze vrschriften wijzigen, aanvullen f intrekken. De vrschriften mgen slechts betrekking hebben p de nderwerpen waarmtrent en vr zver daarver bij f krachtens de artikelen 5 en 6 eisen zijn gesteld. Artikel 8 Onze Minister kan een vergunning intrekken: a. indien njuiste gegevens zijn verstrekt, die hebben geleid tt het verlenen van de vergunning; b. indien de vrschriften, gesteld bij f krachtens deze wet, dan wel de vrschriften verbnden aan de vergunning, zijn vertreden. Artikel 9 1.Een krachtens de artikelen 5 tt en met 8 genmen besluit bepaalt het tijdstip waarp de verlening f intrekking van de vergunning, dan wel de wijziging, aanvulling f intrekking van de aan de vergunning te verbinden vrschriften, ingaat. 2.Van het verlenen f intrekken van een vergunning wrdt mededeling gedaan in de Staatscurant. Artikel 10 1.Hangende het nderzek naar feiten p grnd waarvan vlgens artikel 8 intrekking van een vergunning mgelijk is, kan Onze Minister bevelen, dat de behandelingen in de inrichting, gericht p afbreking van zwangerschap, nverwijld zullen wrden gestaakt.

5 2.Het bevel blijft van kracht ttdat mtrent de intrekking van de vergunning is beschikt, nderscheidenlijk tt het tijdstip waarp de intrekking ingaat, behudens eerdere pheffing van het bevel dr Onze Minister. 3.Het bevel, alsmede de pheffing van het bevel, wrdt schriftelijk gegeven. Artikel 9, eerste en tweede lid, is van vereenkmstige tepassing. Artikel 11 1.Elke arts die behandelingen, gericht p afbreking van zwangerschap, verricht, det ten minste eens per maand aan de geneesheer-directeur van de inrichting de vlgende gegevens tekmen: a. het aantal behandelingen, gericht p afbreking van zwangerschap, dat hij in dat tijdsverlp heeft verricht, en de eventueel daarbij pgetreden bijznderheden; b. de duur van de zwangerschap, het aantal vrafgegane zwangerschappen en zwangerschapsafbrekingen, de leeftijd, de prvincie - dan wel, vr zver het buiten Nederland wnachtige vruwen betreft, het land - van wnplaats, de burgerlijke staat en het aantal kinderen van elk van de behandelde vruwen; c. de datum waarp hij met de vruw haar vrnemen heeft besprken, alsmede, indien de vruw dr een arts als bedeld in artikel 3, tweede lid, verwezen is, het in dat lid bedelde tijdstip en de medische hedanigheid waarin hij de vruw hulp heeft gebden, de vraag f, en z ja in welke gevallen, verleg is gepleegd met andere deskundigen, en welke de aard van de deskundigheid van de geraadpleegde was, de datum van de ingreep, met dien verstande dat, indien het zich in artikel 16, tweede lid, bedelde geval heeft vrgedaan, tevens de bijzndere redenen daarvr wrden pgegeven, en de nazrg die na de afbreking van de zwangerschap aan de vruw is verleend. 2.De geneesheer-directeur van de inrichting ziet erp te dat alle in de inrichting werkzame artsen hem de in het eerste lid bedelde gegevens vlledig en tijdig den tekmen in zdanige vrm dat zij niet tt individuele patiënten herleidbaar zijn. Hij draagt er zrg vr, dat deze gegevens ten minste vijf jaar wrden bewaard. 3.De geneesheer-directeur det eens per drie maanden aan de inspecteur pgave tekmen van de ttalen, die aan de in de vrige leden bedelde gegevens kunnen wrden ntleend. 4.Bij f krachtens algemene maatregel van bestuur wrden nadere regels gesteld mtrent de tijdstippen en wijze waarp de in de vrige leden van dit artikel bedelde gegevens meten wrden verstrekt. Bij deze pgaven wrdt de annimiteit van de behandelde vruwen gewaarbrgd. 5.De verkregen gegevens mgen uitsluitend wrden gebruikt:

6 a. vr statistische deleinden en b. ten beheve van het tezicht p de naleving van het bij f krachtens deze wet bepaalde. 6.De in het eerste lid bedelde arts draagt er tevens zrg vr, dat vóór f z spedig mgelijk na de behandeling aantekening wrdt gemaakt van de bevindingen die erte hebben geleid de behandeling te geven. Hij is verplicht deze aantekeningen gedurende ten minste vijf jaar te bewaren en de daarin vervatte gegevens, mits niet herleidbaar tt individuele patiënten, desverzcht ter beschikking te stellen van de inspecteur. Artikel 12 De geneesheer-directeur van de inrichting draagt zrg dat de inspecteur p zijn verzek inzage wrdt verschaft van de in artikel 11, tweede lid, bedelde gegevens en dat hem alle gevraagde inlichtingen, mits niet herleidbaar tt individuele patiënten, wrden verstrekt die hij redelijkerwijs vr de uitefening van zijn taak met betrekking tt deze wet beheft. Artikel 13 1.Een algemene maatregel van bestuur, als bedeld in de artikelen 4, eerste lid, 5, eerste lid, 6, eerste lid, nder b, c en 11, vierde lid, wrdt vastgesteld p vrdracht van Onze Minister. 2.Hij treedt niet in werking dan nadat drie maanden sedert de datum van afkndiging zijn verstreken. Van de datum van afkndiging wrdt dr Onze Minister mededeling gedaan aan de Staten-Generaal nder verlegging van de ver het ntwerp van de algemene maatregel van bestuur uitgebrachte adviezen. Artikel 14 [Vervallen.] Artikel 14a 1.Met het tezicht p de naleving van het bepaalde bij f krachtens deze wet zijn belast de ambtenaren van het Staatstezicht p de vlksgezndheid. 2.De tezichthuder beschikt niet ver de bevegdheden, genemd in de artikelen 5:18 en 5:19 van de Algemene wet bestuursrecht.

7 Artikel 15 De arts die een behandeling, gericht p het afbreken van zwangerschap, verricht in een kliniek, tenzij het betreft een kliniek ten aanzien waarvan aan artikel 6, tweede lid, is vldaan terwijl hij weet f redelijkerwijs met vermeden, dat de zwangerschap langer dan dertien weken heeft geduurd, wrdt gestraft met hechtenis van ten hgste een jaar f geldbete van de vijfde categrie. Artikel 16 1.De arts die een behandeling, gericht p het afbreken van zwangerschap, verricht p een eerder tijdstip dan in artikel 3 vrgeschreven, wrdt gestraft met geldbete van de vijfde categrie. 2.Het feit is niet strafbaar indien de arts de behandeling, gericht p het afbreken van zwangerschap, p een eerder tijdstip heeft verricht m daarmede een dreigend gevaar vr het leven f de gezndheid van de vruw af te wenden. 3.Met dezelfde straf wrdt gestraft de arts die p een later tijdstip dan in artikel 3 vrgeschreven aan de vruw mededeling det f hij de aan hem gevraagde medewerking zal verlenen. Artikel 17 Het ziekenhuis f de kliniek waar behandelingen, gericht p het afbreken van zwangerschap, wrden verricht in strijd met artikel 2 dan wel met het in artikel 10, eerste lid, bedelde bevel, wrdt gestraft met een geldbete van de vijfde categrie. Artikel 18 1.De arts die nalaat te vlden aan het bepaalde in artikel 11, eerste f zesde lid, wrdt gestraft met een geldbete van de derde categrie. 2.De geneesheer-directeur die nalaat te vlden aan het bepaalde in de artikelen 11, tweede en derde lid, en 12 wrdt gestraft met een geldbete van de vierde categrie. Artikel 19

8 1.De in de artikelen 15, 16, eerste en derde lid, 17 en 18 strafbaar gestelde feiten zijn vertredingen. 2.Met de pspring van de in het vrige lid bedelde strafbare feiten zijn, behalve de ambtenaren bedeld in artikel 141 van het Wetbek van Strafvrdering, belast de geneeskundige hfdinspecteur en inspecteurs van het Staatstezicht p de vlksgezndheid, alsmede de aan dezen tegevegde ambtenaren. Artikel 19a Onze Minister is bevegd een bestuurlijke bete van ten hgste , p te leggen ter zake van een gedraging die in strijd is met artikel 11, tweede lid, laatste vlzin, derde, vierde f zesde lid. Artikel 20 1.Niemand is verplicht een vruw een behandeling, gericht p het afbreken van zwangerschap, te geven, dan wel daaraan medewerking te verlenen. 2.Indien de arts gemedsbezwaren kestert tegen het verrichten f den verrichten van de behandeling, stelt hij de vruw nverwijld nadat zij zich tt hem heeft gewend, daarvan in kennis. 3.Het eerste lid ntheft een arts niet van de verplichting m desgevraagd en indien de vruw daarte testemming heeft verleend inlichtingen mtrent de testand van de vruw te geven aan andere artsen. Artikel 20a [Treedt in werking p een nader te bepalen tijdstip] 1. Deze wet is mede van tepassing in de penbare lichamen Bnaire, Sint Eustatius en Saba met inachtneming van dit artikel. 2. In afwijking van artikel 6, eerste lid, nder d, geschiedt de tariefstelling dr een dr Onze Minister aan te wijzen rgaan. 3. In afwijking van artikel 6, eerste lid, nder f, laat de rechtspersn de jaarrekening nderzeken met het g p het verkrijgen van een verklaring als bedeld in artikel 121, eerste lid, van Bek 2 van het Burgerlijk Wetbek BES. 4. In afwijking van artikel 19, tweede lid, wrdt in plaats van «artikel 141 van het Wetbek van Strafvrdering» gelezen: artikel 184 van het Wetbek van Strafvrdering BES.

Wet afbreking zwangerschap

Wet afbreking zwangerschap Wet afbreking zwangerschap (Tekst geldend op: 08 02 2015) Wet van 1 mei 1981, houdende regelen met betrekking tot het afbreken van zwangerschap Artikel 1 Voor de toepassing van het bij of krachtens deze

Nadere informatie

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje- Nassau, enz. enz. enz.

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje- Nassau, enz. enz. enz. Wet van 6 februari 2003, hudende regels inzake de veiligheid en kwaliteit van lichaamsmateriaal dat kan wrden gebruikt bij een geneeskundige behandeling (Wet veiligheid en kwaliteit lichaamsmateriaal)

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Zitting 1978-1979 15 475 Regelen met betrekking tot het afbreken van zwangerschap (Wet afbreking zwangerschap) Nr. 1 KONINKLIJKE BOODSCHAP Aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 34 673 Wijziging van de Wet afbreking zwangerschap houdende het mogelijk maken van de medicamenteuze zwangerschapsafbreking bij de huisarts Nr.

Nadere informatie

Privacyreglement Praktijk Herstel

Privacyreglement Praktijk Herstel Praktijk Herstel Stevensweg 83 3319 AJ Drdrecht Privacyreglement Praktijk Herstel 1. Begripsbepalingen In dit reglement wrdt verstaan nder: De hulpverleners, Elly van den Berg-IJmker en The van den Berg

Nadere informatie

Privacyreglement NFG hulpverlener

Privacyreglement NFG hulpverlener Privacyreglement NFG hulpverlener 1. Begripsbepalingen In dit reglement wrdt verstaan nder: De hulpverlener, Ulla Wlters-Prnk handelend nder Verlies en Ruw Kind en Jngere, Kvk nummer: 67578896, te Gruttstraat

Nadere informatie

Privacyreglement NFG hulpverlener

Privacyreglement NFG hulpverlener Privacyreglement NFG hulpverlener Versie: 20180502 1. Begripsbepalingen In dit reglement wrdt verstaan nder: De hulpverlener, Esther Relfs handelend nder Praktijk Mirte / Mirte Kids / Mirte in Bedrijf,

Nadere informatie

Per artikel is aangegeven of het van toepassing is op het bovengrondse of ondergrondse deel van een bodemenergiesysteem is.

Per artikel is aangegeven of het van toepassing is op het bovengrondse of ondergrondse deel van een bodemenergiesysteem is. Regels vr Bdemenergiesystemen: Regels vr Bdemenergiesystemen zijn pgenmen in het Wijzigingsbesluit Bdemenergiesystemen (Wbbe). In nderstaande mem een verzicht van de meest relevante artikelen vr het ntwerpen,

Nadere informatie

Artikel 75. Plaatsing openbare school op plan

Artikel 75. Plaatsing openbare school op plan Wet p het primair nderwijs (tekst geldend p 4 mei 2012) Afdeling 2 aanvang van de bekstiging Artikel 74. Plan van nieuwe schlen 1. De bekstiging van een penbare en een bijzndere schl kan slechts een aanvang

Nadere informatie

Stichting Inspecteur Boelensschool Schiermonnikoog Klokkenluidersregeling

Stichting Inspecteur Boelensschool Schiermonnikoog Klokkenluidersregeling https://dckinga.magister.net/accunt#/inlggen Stichting Inspecteur Belensschl Schiermnnikg Klkkenluidersregeling 1 Regeling inzake het mgaan met een vermeden van een misstand binnen de Inspecteur Belensschl

Nadere informatie

De toezichtstaken van de Partijen Het doel van dit convenant

De toezichtstaken van de Partijen Het doel van dit convenant Cnvenant inzake de samenwerking bij het tegengaan van ntelaatbaar gedrag van externe accuntants, accuntantsrganisaties en (mede)beleidsbepalers tussen de Belastingdienst en de Stichting Autriteit Financiële

Nadere informatie

Inwerkingtreding Het aanwijzingsbesluit wordt van kracht met ingang van de dag na die van deze bekendmaking.

Inwerkingtreding Het aanwijzingsbesluit wordt van kracht met ingang van de dag na die van deze bekendmaking. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Breda Nr. 124537 13 juni 2018 Besluit van het cllege van burgemeester en wethuders en de burgemeester van de gemeente Breda hudende regels mtrent het Besluit

Nadere informatie

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen Privacyreglement Inleiding Bij het adviseren ver en het afsluiten van financiële prducten f diensten vragen wij veel vertruwelijke infrmatie van klanten. Klanten van Drieklank pensienairs meten ervan uit

Nadere informatie

Privacyreglement NFG versie:

Privacyreglement NFG versie: Privacyreglement NFG versie: 20180502 1. Begripsbepalingen In dit reglement wrdt verstaan nder: De hulpverlener, M.J.T. Maslijn handelend nder PsychMrfse- praktijk vr psychlgische hulp, caching & advies,

Nadere informatie

Frans Halslaan 4, 1921EP Akersloot

Frans Halslaan 4, 1921EP Akersloot Privacy Verklaring Per 25 mei 2018 gelden er verscherpte regels vr alle rganisaties binnen de EU die persnsgegevens verwerken. Om deze reden is de privacy verklaring aangepast en vragen we u deze dr te

Nadere informatie

De regeling vindt haar basis in de standaardregeling zoals gepubliceerd door de Stichting van de Arbeid.

De regeling vindt haar basis in de standaardregeling zoals gepubliceerd door de Stichting van de Arbeid. HW Wnen acht het van belang dat medewerkers, de directie én de Raad van Cmmissarissen p adequate en veilige wijze melding kunnen maken van (eventuele vermedens van) misstanden binnen HW Wnen. Daarm is

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT SBO BERNISSE

PRIVACYREGLEMENT SBO BERNISSE PRIVACYREGLEMENT SBO BERNISSE Evaluatiedatum : 10-06-2018 Bestemd vr: Iedereen Dcumentbeheerder: Secretariaat Versie:1 Privacyreglement SBO Bernisse De Wet bescherming persnsgegevens (WBP) is p 1 september

Nadere informatie

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers)

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers) Privacy Statement andere betrkkenen (niet zijnde studenten f medewerkers) Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar bezekers en externe cntacten en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met uw persnsgegevens.

Nadere informatie

Privacy -reglement

Privacy -reglement Dit reglement is gebaseerd p de Wet Bescherming Persnsgegevens (augustus 2001), die de Wet persnsregistratie vervangt. 1. Begripsbepalingen 1. Persnsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde

Nadere informatie

Naam Klachtenprocedure SZZ versie 1.0 vastgesteld 25-6-2014 Door RvB evaluatie 25-6-2015 Door RvB

Naam Klachtenprocedure SZZ versie 1.0 vastgesteld 25-6-2014 Door RvB evaluatie 25-6-2015 Door RvB Alle zrgberderijen van SZZ zijn aangeslten bij de Federatie Landbuw en Zrg (www.zrgberen.nl). De Federatie heeft vr de cliënten van haar leden een nafhankelijke klachtencmmissie ingericht. SZZ vindt het

Nadere informatie

Klokkenluidersregeling Rivas

Klokkenluidersregeling Rivas Klkkenluidersregeling Rivas 1 Inhudspgave Del Delgrep Definities en mschrijvingen Nrmelement(en) JCI Beschrijving beleid Artikel 1: Definities Artikel 2: Infrmatie, advies en ndersteuning vr de werknemer

Nadere informatie

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden;

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden; Vrbeeld handvest De burgemeester, het cllege en de raad van de gemeente Muiden; Gelet p artikel 169, tweede en derde lid, en artikel 180, tweede en derde lid, Gemeentewet; Hebben de vlgende uitgangspunten

Nadere informatie

Privacyreglement Lamers Zorg & Arbeid

Privacyreglement Lamers Zorg & Arbeid Privacyreglement Lamers Zrg & Arbeid 1. Del en herkmst In dit Privacyreglement Lamers Zrg & Arbeid wrdt uitleg gegeven ver de bescherming van privacygevelige infrmatie. In de infrmatiesystemen van Zrg

Nadere informatie

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen. 2. Bereik. In dit reglement wordt verstaan onder:

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen. 2. Bereik. In dit reglement wordt verstaan onder: Privacyreglement N.M.W.C. van Rijt-Ketelaars Beekstraat 54 6001 GJ Weert 06-40700486 inf@meelevenverliesbegeleiding.nl www.meelevenverliesbegeleiding.nl KvK nr. 69149402 1. Begripsbepalingen In dit reglement

Nadere informatie

Subsidieverordening isolatiemaatregelen bestaande eigen woningen

Subsidieverordening isolatiemaatregelen bestaande eigen woningen Raadsvrstel AGENDAPUNT: 6 VERGADERDATUM: 16 FEBRUARI 2012 Onderwerp Datum cllegebesluit Subsidieverrdening islatiemaatregelen bestaande eigen wningen Cmmissie Vlkshuisvesting, Datum vergadering 08-02-2012

Nadere informatie

het rapport vastgesteld (zie bijlage). Dobra Dentistry tandarts T.a.v. de heer C.F. Leithuijser Rijnsburgstraat 70 1059 AX AMSTERDAM

het rapport vastgesteld (zie bijlage). Dobra Dentistry tandarts T.a.v. de heer C.F. Leithuijser Rijnsburgstraat 70 1059 AX AMSTERDAM > Returadres Pstbus 20584 1001 NN Amsterdam Dbra Dentistry tandarts T.a.v. de heer C.F. Leithuijser Rijnsburgstraat 70 1059 AX AMSTERDAM AANGETEKEND EN PER EMAIL VERZONDEN 4 ktber 2012 Onderwerp bevel

Nadere informatie

Privacyreglement. Inleiding

Privacyreglement. Inleiding Privacyreglement Inleiding Bij het adviseren ver en het afsluiten van financiële prducten f diensten vraagt Blkweg Financieel Adviseurs B.V. (Blkweg) veel vertruwelijke infrmatie van klanten. Klanten van

Nadere informatie

Artikel 11 lid 1 De RvC bestaat uit tenminste 5 en ten hoogste 7 natuurlijke personen.

Artikel 11 lid 1 De RvC bestaat uit tenminste 5 en ten hoogste 7 natuurlijke personen. Relevante bepalingen 1. BBSH Artikel 7 letter e; regels inzake de wijze waarp de huurders van de wngelegenheden van de vereniging f de stichting en in het belang van die huurders werkzame rganisaties invled

Nadere informatie

een psycholoog die als zodanig is geregistreerd in het kader van de Wet BIG.

een psycholoog die als zodanig is geregistreerd in het kader van de Wet BIG. Deel II: Bijzndere Cntractuele Bepalingen Artikel 1 - Begripsmschrijvingen In deze vereenkmst wrdt verstaan nder: GZ-psychlg een psychlg die als zdanig is geregistreerd in het kader van de Wet BIG. Kinder

Nadere informatie

Privacy Statement Studenten

Privacy Statement Studenten Privacy Statement Studenten Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar studenten en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met juw persnsgegevens. Daarbij vldet de hgeschl aan de eisen van de Algemene Verrdening

Nadere informatie

Privacyreglement Libereaux BV

Privacyreglement Libereaux BV Privacyreglement Libereaux BV versie 3.0 20-05-2015 Inhud 1. Inleiding... 3 1.1 Begripsbepalingen... 3 1.2 Melding verwerking persnsgegevens... 4 1.3 Testemming verwerking persnsgegevens... 4 2. Omgaan

Nadere informatie

Privacy Statement Medewerkers

Privacy Statement Medewerkers Privacy Statement Medewerkers Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar medewerkers en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met juw persnsgegevens. Daarbij vldet de hgeschl aan de eisen van de Algemene

Nadere informatie

een gezondheidspsycholoog die geregistreerd staat conform de voorwaarden als bedoeld in artikel 3 van de Wet BIG.

een gezondheidspsycholoog die geregistreerd staat conform de voorwaarden als bedoeld in artikel 3 van de Wet BIG. Deel II: Bijzndere Cntractuele Bepalingen Artikel 1 - Begripsmschrijvingen In deze vereenkmst wrdt verstaan nder: GZ-psychlg een gezndheidspsychlg die geregistreerd staat cnfrm de vrwaarden als bedeld

Nadere informatie

- PRIVACYREGLEMENT -

- PRIVACYREGLEMENT - - PRIVACYREGLEMENT - Wij vinden het belangrijk dat de privacy van nze patiënten ged is gebrgd. Dit privacyreglement beschrijft he wij mgaan met uw persnsgegevens, waarnder uw medische gegevens. Als u vragen

Nadere informatie

VERWERKERSOVEREENKOMST

VERWERKERSOVEREENKOMST 1. Algemeen In deze verwerkersvereenkmst wrdt verstaan nder: 1.1 Algemene vrwaarden: de Algemene vrwaarden van Verwerker, die nverkrt van tepassing zijn p iedere afspraak tussen Verwerker en Verantwrdelijke

Nadere informatie

Bijlagen. A plan van aanpak 2009-2010. adviesbevoegdheden CCR. samenwerkingsovereenkomst CCR-RvB. jaarcyclus. E begroting-uitgaven 2010

Bijlagen. A plan van aanpak 2009-2010. adviesbevoegdheden CCR. samenwerkingsovereenkomst CCR-RvB. jaarcyclus. E begroting-uitgaven 2010 Bijlagen A plan van aanpak 2009-2010 B C D adviesbevegdheden CCR samenwerkingsvereenkmst CCR-RvB jaarcyclus E begrting-uitgaven 2010 F schema adviesaanvragen 2010 Bijlage A: CCR plan van aanpak 2009-2010

Nadere informatie

Cubro BVBA Algemene voorwaarden

Cubro BVBA Algemene voorwaarden Cubr BVBA Algemene vrwaarden Hiernder vindt u de algemene vrwaarden van Cubr BVBA. Deze vrwaarden zijn van tepassing p alle geleverde diensten en gemaakte vereenkmsten dr Cubr BVBA, tenzij expliciet anders

Nadere informatie

Wet op de ondernemingsraden

Wet op de ondernemingsraden Wet p de ndernemingsraden (Tekst geldend p: 14-08-2013) Wet van 28 januari 1971, hudende nieuwe regelen mtrent de medezeggenschap van de werknemers in de nderneming dr middel van ndernemingsraden Wij JULIANA,

Nadere informatie

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen.

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen. Checklist berdeling adviesaanvraag 1. De adviesaanvraag Heeft de r een adviesaanvraag gehad? Let p: een rapprt is in principe geen adviesaanvraag. Met een adviesaanvraag wrdt bedeld: het dr de ndernemer

Nadere informatie

PARTIJEN. Achtergrond

PARTIJEN. Achtergrond PARTIJEN Het Cllege van de Onafhankelijke Pst- en Telecmmunicatieautriteit, vertegenwrdigd dr de vrzitter mr. C.A. Fnteijn, verder te nemen: OPTA; en De Minister van Binnenlandse Zaken en Kninkrijksrelaties,

Nadere informatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ministerie van Binnenlandse Zaken en Kninkrijksrelaties >Returadres Pstbus 20010 2500 EA Den Haag AANGETEKEND / REGISTERED De heer R. Zenger Nachtwachtlaan 114 1058 ED Amsterdam Onderdeel Inlichtingen

Nadere informatie

Privacy reglement. Artikel 1. Begripsbepaling

Privacy reglement. Artikel 1. Begripsbepaling Privacy reglement Artikel 1. Begripsbepaling In dit reglement wrdt verstaan nder: De Wet: de Wet Bescherming Persnsgegevens; WLZ: de Wet Langdurige Zrg; WMO: de Wet Maatschappelijke Ondersteuning; ZVW:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Ballast Personeelsdiensten v.o.f.

Algemene voorwaarden van Ballast Personeelsdiensten v.o.f. Algemene vrwaarden van Ballast Persneelsdiensten v..f. 1. Definities Algemene Vrwaarden Cliënt Dienstverlening Opdrachtgever Opdracht Opdrachttarief Opdrachtbevestiging Transitietraject De algemene vrwaarden

Nadere informatie

Privacy reglement. Bereik

Privacy reglement. Bereik Bereik Privacy reglement Dit reglement is van tepassing p de geheel f gedeeltelijk geautmatiseerde verwerking van persnsgegevens. Het is eveneens van tepassing p de niet geautmatiseerde verwerking van

Nadere informatie

1. Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die producten en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt;

1. Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die producten en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt; Algemene Vrwaarden Artikel 1 - Definities In deze vrwaarden wrdt verstaan nder: 1. Ondernemer: de natuurlijke f rechtspersn die prducten en/f diensten p afstand aan cnsumenten aanbiedt; 2. Cnsument: de

Nadere informatie

Toelichting bij het formulier subsidievaststelling behorend bij artikel 7.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS

Toelichting bij het formulier subsidievaststelling behorend bij artikel 7.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS Telichting bij het frmulier subsidievaststelling behrend bij artikel 7.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS Dit dcument licht stapsgewijs alle nderdelen van het aanvraagfrmulier vr een subsidievaststelling

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Belsimpel.nl:

Algemene voorwaarden Belsimpel.nl: Algemene vrwaarden Belsimpel.nl: Artikel 1 Definities In deze vrwaarden wrdt verstaan nder: Ondernemer: de natuurlijke f rechtspersn die prducten en/f diensten p afstand aan cnsumenten aanbiedt; Cnsument:

Nadere informatie

Deze regeling bevat de procedure voor het melden van een vermoeden van een misstand.

Deze regeling bevat de procedure voor het melden van een vermoeden van een misstand. Klkkenluidersregeling Wningcrpratie De Leeuw Van Putten Versie: 18 ktber 2016 Om de integriteit van De Leeuw Van Putten te waarbrgen en erp te te zien dat de belangen van medewerkers en klanten ptimaal

Nadere informatie

Controleprotocol Sociaal Domein

Controleprotocol Sociaal Domein Cntrleprtcl Sciaal Dmein Cntrleprtcl vr de accuntantscntrle bij: dr de gemeenten in de regi Amersfrt* gesubsidieerde rganisaties vr Jeugdzrg en WMO dr de gemeenten in de regi Amersfrt f dr de gemeente

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Artikel 1- Identiteit van de ondernemer Artikel 2 - Toepasselijkheid Artikel 3 - Het aanbod

Algemene Voorwaarden Artikel 1- Identiteit van de ondernemer Artikel 2 - Toepasselijkheid Artikel 3 - Het aanbod Algemene Vrwaarden Artikel 1- Identiteit van de ndernemer Trend mda Oudemansstraat 82 1504 KP Zaandam Telefnnummer: (0031) 0623281926 Tussen 09;00 / 17;00 E-mailadres: inf@trendmda.nl KvK-nummer: 54290228

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden - Equrion Services B.V. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities. Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer

Algemene Voorwaarden - Equrion Services B.V. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities. Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer Algemene Vrwaarden - Equrin Services B.V. Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Webshop Uil VR Solutions BV

Algemene Voorwaarden Webshop Uil VR Solutions BV Algemene Vrwaarden Webshp Uil VR Slutins BV Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT BIJLAGE 1 IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT 1. Inleiding Op 1 juli 2013 is de Wet verplichte meldcde huiselijk geweld en kindermishandeling

Nadere informatie

Vraag en antwoorden over de volmacht

Vraag en antwoorden over de volmacht Vraag en antwrden ver de vlmacht Hiernder treft u een verzicht aan van de vragen en antwrden die zijn gesteld ver de vlmacht. Heeft de vlmacht een lptijd? Heeft de deelnemersraad psitief advies gegeven

Nadere informatie

Algemene voorwaarden picturefix. Download & print de algemene voorwaarden. Inhoudsopgave:

Algemene voorwaarden picturefix. Download & print de algemene voorwaarden. Inhoudsopgave: Algemene vrwaarden picturefix Dwnlad & print de algemene vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel

Nadere informatie

Wij hanteren dezelfde algemene voorwaarde als de Nederlandse thuiswinkel organisatie die tot stand zijn gekomen in overleg met de Consumentenbond

Wij hanteren dezelfde algemene voorwaarde als de Nederlandse thuiswinkel organisatie die tot stand zijn gekomen in overleg met de Consumentenbond Vrwaarden Wij hanteren dezelfde algemene vrwaarde als de Nederlandse thuiswinkel rganisatie die tt stand zijn gekmen in verleg met de Cnsumentenbnd Artikel 1 - Definities In deze vrwaarden wrdt verstaan

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders, in zijn vergadering van 15 maart 2016,

Het college van burgemeester en wethouders, in zijn vergadering van 15 maart 2016, Het cllege van burgemeester en wethuders, in zijn vergadering van 15 maart 2016, gelet p artikel 4:81 Algemene wet bestuursrecht en artikel(en) 5 tt en met 12 van Bek 5 van het Burgerlijk Wetbek en 160,

Nadere informatie

Privacyreglement. In dit reglement wordt verstaan onder:

Privacyreglement. In dit reglement wordt verstaan onder: Privacyreglement Artikel 1. Begripsbepaling In dit reglement wrdt verstaan nder: De Wet: de Wet Bescherming Persnsgegevens; WLZ: de Wet Langdurige Zrg; WMO: de Wet Maatschappelijke Ondersteuning; ZVW:

Nadere informatie

1. Lid: onder een lid wordt verstaan een bij Pennyplace ingeschreven particulier of ZZP-er / bedrijf die / dat als doel heeft:

1. Lid: onder een lid wordt verstaan een bij Pennyplace ingeschreven particulier of ZZP-er / bedrijf die / dat als doel heeft: ALGEMENE VOORWAARDEN VAN PENNYPLACE VOOR LEDEN Inhudspgave: Artikel 1: Definities... 1 Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer... 1 Artikel 3 -Tepasselijkheid en wijziging Algemene Vrwaarden... 2 Artikel

Nadere informatie

Handelend in overeenstemming met de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport;

Handelend in overeenstemming met de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport; Beleidsregel van de Staatssecretaris van Ecnmische Zaken van 24 maart 2016, nr. WJZ/15136568, hudende kanalisatie van individuele diergeneesmiddelen 2016 De Staatssecretaris van Ecnmische Zaken, Handelend

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden

Algemene Leveringsvoorwaarden Algemene Leveringsvrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 Herrepingsrecht

Nadere informatie

NOTITIE Bij zaaknummer: AST/2016/002953

NOTITIE Bij zaaknummer: AST/2016/002953 NOTITIE Bij zaaknummer: AST/2016/002953 AAN VAN : Cllege / Cmmissie / Raad : J.C.A. (Jsé) Peerlings, team Financiën / Belastingen DATUM : 12 februari 2016 ONDERWERP : Vergelijk mdelverrdening art 213 Gemeentewet

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT ZIEKENHUIS OOST-LIMBURG

PRIVACYREGLEMENT ZIEKENHUIS OOST-LIMBURG PRIVACYREGLEMENT ZIEKENHUIS OOST-LIMBURG Inhudstabel Artikel 1: Delstelling van dit reglement... 2 Artikel 2: Aangewezen verantwrdelijken en veiligheidscnsulent... 2 Artikel 3: Gebruik van patiëntengegevens...

Nadere informatie

Roccohoeve Nicolien Kuiper, zorg en onderwijs

Roccohoeve Nicolien Kuiper, zorg en onderwijs Klachtenreglement cliënten zrgberderijen Inhudspgave Hfdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsmschrijvingen Hfdstuk 2 Klachtpvang Artikel 2 Bij wie kan een cliënt terecht als hij ntevreden is? Artikel

Nadere informatie

Wij doen graag zaken!

Wij doen graag zaken! BRIXS Wij den graag zaken! De algemene vrwaarden van BRIXS GROEP zijn gedepneerd bij de kamer van kphandel te Den Haag nder nummer 59425458. Laatste wijziging 1 maart 2014. Algemene Vrwaarden BRIXS GROEP

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden

Algemene Leveringsvoorwaarden Algemene Leveringsvrwaarden 1. Tepasselijkheid 1.1 Deze algemene vrwaarden zijn van tepassing p alle ffertes en alle vereenkmsten, en de uitvering daarvan, welke dr WaterWerk Training, Caching & Cnsultancy

Nadere informatie

Protocol en klachtenregeling ongewenst gedrag

Protocol en klachtenregeling ongewenst gedrag Prtcl en klachtenregeling ngewenst gedrag Geactualiseerd: december 2016 1 I. Vrkming van ngewenst gedrag 1. Binnen de Gruitprt wrdt agressie en geweld, (seksuele) intimidatie, discriminatie, pesten en

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Webshop Ginger.

Algemene voorwaarden Webshop Ginger. Algemene vrwaarden Webshp Ginger. Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht

Nadere informatie

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid Reglement Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland Zuid DEFINITIES Artikel 1: Dit reglement verstaat nder: crpratie: de bij de Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland zuid aangeslten rganisatie p wiens handelen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden webshop (h)eerlijk vlees

Algemene Voorwaarden webshop (h)eerlijk vlees Algemene Vrwaarden webshp (h)eerlijk vlees Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

Registratie na opleiding in het buitenland

Registratie na opleiding in het buitenland Registratie na pleiding in het buitenland Beleidsregel Uitwerking van de bepalingen inzake de registratie als verpleegkundig specialist na het vlgen van een pleiding in het buitenland, zals vastgelegd

Nadere informatie

Eerste Boek. Algemene bepalingen

Eerste Boek. Algemene bepalingen (Tekst geldend p: 31-07-2014) Wet van 3 maart 1881 Wij WILLEM III, bij de gratie Gds, Kning der Nederlanden, Prins van Oranje- Nassau, Grt-Hertg van Luxemburg, enz., enz., enz. Allen, die deze zullen zien

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden NV Soma Apotheek Versie juli 2010

Algemene leveringsvoorwaarden NV Soma Apotheek Versie juli 2010 Algemene leveringsvrwaarden NV Sma Aptheek Versie juli 2010 Deze Algemene Vrwaarden zijn van tepassing bij alle bestellingen en aankpen via de website van NV Sma Aptheek. Artikel 1 - Definities In deze

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden BouwZorgKampen

Algemene Voorwaarden BouwZorgKampen Algemene Vrwaarden BuwZrgKampen Artikel 1: Definities In deze Algemene Vrwaarden wrdt verstaan nder: Klusbedrijf: BuwZrgKampen, de pdrachtnemer, die bedrijfsmatig kluswerkzaamheden verricht vr bedrijven

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Lidaholm Garens

Algemene Voorwaarden Lidaholm Garens Algemene Vrwaarden Lidahlm Garens Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht

Nadere informatie

Algemene v((rwaarden ten beh(eve van het schildersbedrijf

Algemene v((rwaarden ten beh(eve van het schildersbedrijf Algemene v((rwaarden ten beh(eve van het schildersbedrijf 1. Definities In deze algemene v++rwaarden w+rdt verstaan +nder: Opdrachtnemer: het schildersbedrijf Opdrachtgever: Degene met wie +pdrachtnemer

Nadere informatie

3. De in opdracht van Verantwoordelijke te Verwerken persoonsgegevens blijven eigendom van Verantwoordelijke en/of de betreffende betrokkenen.

3. De in opdracht van Verantwoordelijke te Verwerken persoonsgegevens blijven eigendom van Verantwoordelijke en/of de betreffende betrokkenen. Bijlage: Bewerkersvereenkmst FTM Fld Management Versie: 1.0 Datum: 01-01-2019 Deze bewerkersvereenkmst is een bijlage bij FTM Fld Management Algemene vrwaarden (hierna: de Hfdvereenkmst) tussen klant (hierna:

Nadere informatie

behorend bij de Subsidieregeling stageplaatsen zorg II

behorend bij de Subsidieregeling stageplaatsen zorg II Cpr 18047A Accuntantsprtcl behrend bij de Subsidieregeling stageplaatsen zrg II Dit Accuntantsprtcl is p maat gemaakt vr de Subsidieregeling stageplaatsen zrg II. Het betreft het vlgende prduct, genemd

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Riemenfactory Inhoudsopgave:

Algemene Voorwaarden Riemenfactory Inhoudsopgave: Algemene Vrwaarden Riemenfactry Inhudspgave: Artikel 1 Definities... 1 Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer... 1 Artikel 3 - Tepasselijkheid... 1 Artikel 4 - Het aanbd... 2 Artikel 5 - De vereenkmst...

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN KOPEN OP AFSTAND (CONSUMENTEN)

ALGEMENE VOORWAARDEN KOPEN OP AFSTAND (CONSUMENTEN) GROEP pstadres Pstbus 176 1270 AD Huizen vestigingsadres Arendstraat 16 1223 RE Hilversum 088-8648400 inf@unividuals.nl www.unividuals.nl Handelsregister 32138630 BTW nummer NL819770292B01 Bank (Rabbank)

Nadere informatie

Betreft vergadering Commissie BFW 21 februari Margreeth Trimpe

Betreft vergadering Commissie BFW 21 februari Margreeth Trimpe Griffier van de Staten Geleidebrief infrmatief Naam vrstel 14000675 Brief GS van 14 januari 2014 ver infrmatieuitwisseling met PS nder geheimhuding Betreft vergadering Cmmissie BFW 21 februari 2014 Te

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 3 - Toepasselijkheid

Algemene Voorwaarden. Artikel 3 - Toepasselijkheid Algemene Vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht Artikel

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Taximetkorting.nl

Algemene Voorwaarden Taximetkorting.nl Algemene Vrwaarden Taximetkrting.nl Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht

Nadere informatie

Naar Gekoppelde Toetsing van Koppelverzoeken

Naar Gekoppelde Toetsing van Koppelverzoeken Intentieverklaring tt Samenwerking bij en Afstemming van het tetsen van verzeken tt het kppelen van gezndheidsgegevens van meerdere instellingen ten beheve van wetenschappelijk nderzek aan de hand van

Nadere informatie

Verzekeringsvoorwaarden, voorzover relevant en declaratieafspraken inzake de zorg verleend door een huidtherapeut 2011

Verzekeringsvoorwaarden, voorzover relevant en declaratieafspraken inzake de zorg verleend door een huidtherapeut 2011 Bijlage 1 Verzekeringsvrwaarden, vrzver relevant en declaratieafspraken inzake de zrg verleend dr een huidtherapeut 2011 Plisvrmen: Basisverzekering: -Basisverzekering Nrd-Nederland Dit is een cmbinatieplis

Nadere informatie

Algemene consumentenvoorwaarden verkoop en levering bouw- en afbouwmaterialen en uitvoering van werkzaamheden

Algemene consumentenvoorwaarden verkoop en levering bouw- en afbouwmaterialen en uitvoering van werkzaamheden Algemene cnsumentenvrwaarden verkp en levering buw- en afbuwmaterialen en uitvering van werkzaamheden Deze algemene Vrwaarden van de Verenging van Handelaren in Buwmaterialen in Nederland (HIBIN) zijn

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Inhoudsopgave:

Algemene Voorwaarden Inhoudsopgave: Algemene Vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht Artikel

Nadere informatie

STATUTEN Artikel 1 - Naam en zetel 1. Naam stichting De stichting draagt de naam: Stichting Vrienden van de Annie M.G. Schmidtsch==l Jac=b de

STATUTEN Artikel 1 - Naam en zetel 1. Naam stichting De stichting draagt de naam: Stichting Vrienden van de Annie M.G. Schmidtsch==l Jac=b de 1 STATUTEN Artikel 1 - Naam en zetel 1. Naam stichting De stichting draagt de naam: Stichting Vrienden van de Annie M.G. Schmidtsch==l Jac=b de Graefflaan. 2. Plaats van vestiging De stichting is gevestigd

Nadere informatie

ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS

ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS 1. Gegevens rganisatie - Naam rganisatie : - Juridisch statuut : - Maatschappelijke zetel : - Telefnnummer en eventueel emailadres : - Omschrijving sciale delstelling : 2.

Nadere informatie

Diezerplein CT Zwolle m

Diezerplein CT Zwolle m Algemene vrwaarden vr verlening van diensten dr WeerZin Supervisie & Caching,, 8021 CT Zwlle, ingeschreven bij de Kamer van Kphandel nder nummer 05082961, hierna te nemen: WeerZin Supervisie & Caching.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Bedenktijd Consument Dag Duurtransactie Duurzame gegevensdrager Herroepingsrecht

Algemene Voorwaarden Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Bedenktijd Consument Dag Duurtransactie Duurzame gegevensdrager Herroepingsrecht Algemene Vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht Artikel

Nadere informatie

PROTOCOL FACILITERING VOOR LEERLINGEN MET EEN BEPERKING Winkler Prins. Versie d.d. 22 juni 2017

PROTOCOL FACILITERING VOOR LEERLINGEN MET EEN BEPERKING Winkler Prins. Versie d.d. 22 juni 2017 PROTOCOL FACILITERING VOOR LEERLINGEN MET EEN BEPERKING Winkler Prins Versie d.d. 22 juni 2017 Instemming MR 22/06/2017 Vaststelling Bestuurder 22/06/2017 Inhudspgave Inleiding... 3 Del... 4 Extra tijd

Nadere informatie

Inkoop- en aanbestedingsbeleid Energiefonds Overijssel

Inkoop- en aanbestedingsbeleid Energiefonds Overijssel Inkp- en aanbestedingsbeleid Energiefnds Overijssel 2013 Inhudspgave 1 Inleiding 3 2 Het beleid 4 2.1 Rechtmatigheidsthema's 4 Prcedures 4 Meerwerk en herhalingspdrachten 4 2B-diensten 5 Integriteit 5

Nadere informatie

Protocol schorsing en verwijdering van leerlingen

Protocol schorsing en verwijdering van leerlingen Prtcl schrsing en verwijdering van leerlingen Algemeen. Elke schl neemt in zijn schlgids een tekst p i.v.m. het schrsen en verwijderen van een leerling. In die tekst wrdt verwezen naar het prtcl p de website

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities Algemene Vrwaarden Dit zijn de Algemene Vrwaarden van Fiets Clinics Nederland, gevestigd: Waalbandijk 20, 6541AJ Nijmegen. Op alle prducten van Fiets Clinics Nederland zijn deze Algemene Vrwaarden van

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV

ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV 1 ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV I. ALGEMENE GEDEELTE Artikel 1 Definities In deze Algemene Verkp-, Leverings-, en Aannemingsvrwaarden wrdt verstaan nder: 123dubbelglas : 123dubbelglas bv, Niclaas

Nadere informatie

Pers. nr Dienst Justis Ministerie van Veiligheid en Justitie. De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie;

Pers. nr Dienst Justis Ministerie van Veiligheid en Justitie. De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie; Dienst Justis Ministerie van Veiligheid en De Staatssecretaris van Veiligheid en ; Gezien het verzek van RDW Bureau handhaving te Veendam, d.d. 27 augustus 2015 Gelet p artikel 142 van het Wetbek van Strafvrdering,

Nadere informatie

Voorbehouden en risicovolle handelingen binnen het primair onderwijs. Protocol Medisch Handelen

Voorbehouden en risicovolle handelingen binnen het primair onderwijs. Protocol Medisch Handelen Vrbehuden en risicvlle handelingen binnen het primair nderwijs Prtcl Medisch Handelen J.C. v.d. Wal September 2013 INHOUD Inleiding... 3 1 De leerling wrdt ziek p schl... 4 2 Het verstrekken van medicatie

Nadere informatie

Wanneer u onze juridische hulp inschakelt, worden de gegevens die u verstrekt door ons vastgelegd. Wij verzamelen gegevens waaronder:

Wanneer u onze juridische hulp inschakelt, worden de gegevens die u verstrekt door ons vastgelegd. Wij verzamelen gegevens waaronder: PRIVACYVERKLARING Altadvcaten Met deze privacyverklaring infrmeren wij u nder meer ver welke srt persnsgegevens wij verzamelen, waarvr uw gegevens wrden verwerkt en welke rechten u heeft. Wanneer u nze

Nadere informatie

Verordening Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Sociale Zaken

Verordening Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Sociale Zaken Verrdening Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Sciale Zaken 1 Tekst van de regeling Artikel 1 Definities A. Maatschappelijke ndersteuning: ndersteuning zals bedeld in de Wet Maatschappelijke

Nadere informatie