Week 7. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Week 7. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega"

Transcriptie

1 Week 7 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, U kijkt vast, net als wij, reikhalzend uit naar een vleugje ohlala en frivole voorjaarszon. Ook het groente-aanbod maakt het moeilijker om de moed erin te houden. Gelukkig is de mens inventief. Een paar jaar geleden fantaseerde een Britse zaadveredelaar over typische wintergroenten als boerenkool en spruitjes. Wat experimenten later maakte hij een rondedansje toen zijn experimenteerdrift resulteerde in de flowersprout: een hoogst geslaagde mengeling tussen boerenkool en een spruitje. De paarsgroene blaadjes van de groenten waaieren uit als een ruisende rok, en de smaak is al even levenslustig. Notig, zonder het zware van de spruit bijvoorbeeld. Praktisch zijn de flowersprouts ook; je hoeft ze niet fijn te snijden en zijn in tegenstelling tot boerenkool zelf, in een paar minuten gaar. Ook heel lekker door een salade, zoals u deze week zult merken. Eet smakelijk! Het team van de Krat

2 Vegetarisch Hoofdgerecht Ovenschotel met seitan, linzen, spitskool en rozijnen 40 min In de Krat 2p 3p 4p Rozijnen (g) Aardappelen kruimig (g) Spitskool (g) Prei (stuk(s)) 1 1,5 2 Banaansjalot (stuk(s)) 0,5 0,75 1 Seitan gehakt (g) Linzen (blikje(s)) 0,5 0,75 1 Gemengde sla (optioneel) Zelf in huis 2p 3p 4p Knoflook (teentje(s)) Olijfolie (om te bakken) Kerriepoeder (tl) 1 1,5 2 Paprikapoeder (tl) Ketjap manis (el) 1 1,5 2 Gemalen komijn (tl) 0,5 0,8 1 Sambal (naar smaak) Melk (scheutje(s)) 0,5 1 1 Vinaigrette (optioneel) Peper en zout (naar smaak) Je hebt vaker sjalot, aardappels en sla nodig deze week. 1. Wel de rozijnen in warm water. Schil de aardappels, snij ze in stukken en kook gaar in circa 10 minuten. 2. Hak de knoflook fijn. 3. Snij de spitskool in dunne reepjes en de prei in ringen. Was de preiringen goed in een vergiet. 4. Doe wat olie in de pan en fruit het kerriepoeder en paprikapoeder heel kort (ca. 30 sec) met de helft(!) van de knoflook. Voeg de spitskool en prei toe en roerbak goed om. Sluit af met een deksel en laat op laag vuur in 10 minuten gaar en zacht worden. 5. Snipper de sjalot. Fruit glazig in een koekenpan met een beetje olie. Voeg de seitan en de helft van de knoflook toe en bak even samen door. Voeg de ketjap en komijnpoeder toe en evt. de sambal. Doe als het te droog wordt een eetlepel water erbij. 6. Giet en spoel de linzen af. Giet de rozijnen af. Meng beide, samen met de seitan, door de spitskool als die gaar is. Breng het geheel op smaak met peper en zout. 7. Zet de grill van de oven vast aan. Stamp de aardappels met een scheutje melk en zoveel olijfolie totdat je een smeuige puree hebt. Maak af met peper en zout. 8. Doe het groenten- en seitanmengsel in een ingevette ovenschaal en bedek met de puree. Maak een mooi patroontje met een vork en sprenkel er wat olijfolie over. Zet onder de grill totdat er een mooi bruin korstje op zit. Optioneel: maak een vinaigrette van olijfolie, mosterd, wijnazijn, peper en zout. Was de sla en meng met de vinaigrette. Dien op met de ovenschotel.

3 Risotto met schorseneren, roodlof en pecorino wafeltjes Vegetarisch Hoofdgerecht 45 min In de Krat 2p 3p 4p Citroensap (uit flesje) (kneepje) Schorseneren (g) Sjalot (stuk(s)) 0,5 0,75 1 Risottorijst (g) Pecorino (g) Roodlof (stuk(s)) Sla (zakje(s)) 0,25 0,5 0,5 Vinaigrette (optioneel) Peterselie (el) 1 1,5 2 Zelf in huis 2p 3p 4p Visbouillon (blokje(s)) 1 1,5 2 Kokend water (liter) 0,6 0,9 1,2 Knoflook (stuk(s)) 0,5 0,75 1 Olie (om te bakken) Witte wijnazijn (el) 0,5 0,75 1 Bloem (g) 5 7,5 10 Let op! Je hebt meerdere keren pecorino, citroen en sjalot nodig deze week. 1. Bereid de bouillon voor met behulp van de waterkoker. 2. Vul een pan met koud water en een kneepje citroensap. Vul de gootsteen met water en schil de schorseneren onderwater (of gebruik handschoenen). Snij ze direct in stukjes van ca. 2 cm en doe in de pan. 3. Verschoon (zo nodig) het water in de pan, voeg een kneepje citroensap toe en kook vanaf het moment dat het water kookt in 6-8 minuten beetgaar. 4. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. 5. Fruit in een wok de sjalot glazig en voeg de rijst en knoflook toe. Schep om totdat de rijst glazig is. Voeg zoveel bouillon toe dat de rijst net onderstaat. Voeg steeds als het bijna is droog gekookt een soeplepel bouillon toe. De rijst moet in totaal minuten koken. Zet een wekker op 20 minuten. 6. Rasp intussen de pecorino en snij de roodlof in ringetjes, terwijl je de risotto in de gaten blijft houden. 7. Check na 20 minuten of de rijst gaar is, hij moet nog een beetje nat zijn. Draai het vuur uit, roer de witte wijn azijn en de roodlof erdoor, dan 1/3 (!!) van de pecorino en de schorseneren. Dek af en laat even staan. 8. Meng de rest van de pecorino met de bloem. Verhit een grote koekenpan met goede antiaanbak laag. Smeer licht in met olijfolie. Schep snel met een eetlepel ongeveer 2 hoopjes per persoon in de pan. Druk een beetje plat. Bak ca. 30 seconden aan één kant en draai dan nog ca. 20 seconden om, totdat je knapperige wafeltjes hebt. 9. Serveer bij de risotto op een bedje van sla en garneer met een plukje peterselie. Je kunt ook voor de sla nog een simpele vinaigrette maken.

4 Salade van flowersprouts, adukibonen en aardpeerchips met aardpeersoep en brood (V) Vegetarisch Hoofdgerecht 40 min In de Krat 2p 3p 4p Aardpeer (g) Aardappelen (g) Flowersprouts (g) Brood (stuk(s)) 0,5 0,75 1 Citroenrasp (tl) 1 1,5 2 Pecorino (g) Adukibonen (blikje(s)) 0,75 1 1,5 Zelf in huis 2p 3p 4p Water (ml) Groentebouillon (blokje(s)) 0,5 0,75 1 Olijfolie (extra vierge) (el) Olijfolie (besprenkelen) Witte wijnazijn (el) 1 1,5 2 Peper en zout (naar smaak) Let op je hebt vaker aardappel en pecorino nodig deze week. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. 2. Schil 2/3 (!) van de aardperen en snij in stukjes. Schil ook de aardappel en snij in stukjes. Kook in 15 minuten gaar in het water en het bouillonblokje. 3. Boen de rest van de aardperen schoon en snij met een groot scherp mes in zo dun mogelijke plakjes (of gebruik een mandoline). Doe in een mengkom en besprenkel met olijfolie. Schud om zodat alles goed bedekt is. Spreid de plakjes ruim uit op een met bakpapier bedekte bakplaat en schuif gedurende totaal 20 minuten in de oven (zet een wekker voor 10 minuten). 4. Breng een laagje gezouten water aan de kook. Snij intussen een heel klein stukje van het onderkantje van elke flowersprout (zodat er geen blaadjes los komen) en kook in 3-4 minuten beetgaar. Giet en spoel af met koud water, dan blijven ze mooi groen van kleur. 5. Doe na minuten het brood erbij in de oven. Check de aardpeerchips, hussel zo nodig om. 6. Rasp de schil van de citroen. Pureer de soep. Maak op smaak met eventueel nog wat zout. 7. Maak de dressing. Rasp de pecorino. Mix met een staafmixer de olijfolie, witte wijn azijn, citroenrasp en de helft (!) van de pecorino tot een gladde dressing. Maak op smaak met peper en zout. 8. Giet en spoel de adukibonen af. Meng de dressing met de adukiboontjes en de flowersprouts en drapeer op een schaal. Strooi de aardpeerchips erover heen en garneer met de rest van pecorino, geraspt of in schaafsels. Serveer de soep en het brood (lekker met een boter!) erbij.

5 In de krat van week 7 PRODUCT 2 PERS 3 PERS 4 PERS BEWAREN Seitan gehakt (pak(ken)) Koelkast, zie THT Pecorino (g) Koelkast, zie THT Meerzaden landbrood (stuk(s)) koelkast 5-7 dagen* Linzen (blikje(s)) Voorraadkast Flowersprouts (g) Koelkast, paar dagen Schorseneren (g) Koele droge plaats Aardpeer (g) Koelkast, 2 weken Roodlof (stuk(s)) Koelkast, 1 week Adukibonen (blikje(s)) Voorraadkast Spitskool (stuk(s)) Koelkast, 1 week Prei (stuk(s)) Koelkast, 1 week Aardappelen kruimig (g) Koele donkere plaats Risottorijst (g) Voorraadkast Rozijnen (g) Koel en droog, 12 maanden Banaansjalot (stuk(s)) Koele donkere plaats Peterselie (zakje(s)) Koelkast paar dagen Citroen (stuk(s)) Fruitschaal, ca. 1-2 weken Sla (zakje(s)) Koelkast, paar dagen

6 Herkomst producten de Krat Jordy's Bakery Brood bakken is Jordy Klootwijk (1984) met de paplepel ingegoten. Zijn opa stond aan de voet van de bakkerijen Klootwijk. Om zijn eigen weg in te slaan heeft Jordy een bakkersopleiding in Amerika gevolgd aan het befaamde French Culinary Institute. Jordys Bakery staat voor een kwalitatief goed product waar niet mee is gerotzooid en dat vooral erg lekker smaakt. De broden van Jordys Bakery zijn te beschrijven als mooie en voedzame broden die gemaakt worden van pure ingredienten en ambachtelijk worden bereidt. Jordy staat nog steeds voornamelijk in de bakkerij en bakt nog elke dag met plezier zijn broden. Waog Al ruim 35 jaar wordt er op Biologische Tuinderij 'de WAOG' in Neer op ecologische wijze een breed assortiment groenten en akkerbouwproducten geteeld dat grotendeels zijn weg vindt rechtstreeks naar de consument. 'De WAOG' is daarmee het oudste biologische tuinbouwbedrijf in Limburg. De Lekkerste Kaas Bij De Lekkerste kaas zit de liefde voor kaas van oudsher in het bloed. Generatie na generatie staat de familie op markten en in de winkel om kaas te verkopen. Die jarenlange ervaring en liefde voor het vak proef je terug in het assortiment, de kwaliteit en de kennis van de producten. Elke kaas uit het assortiment is zeer zorgvuldig gekozen. Bio Idea Al 25 jaar verzamelt La BIO IDEA toegewijde, gepassioneerde producenten van biologische producten van hoge kwaliteit. De producten zijn geproduceerd op Sicilie (en omstreken), waar bedrijven vakmanschap en traditie nog hoog in het vaandel hebben staan. Het produceren van biologische producten past dan ook uitstekend in de natuurlijke manier van leven op Sicilie.

Week 7. Beste Krat Chef, Weekendkrat Extra

Week 7. Beste Krat Chef, Weekendkrat Extra Week 7 Weekendkrat Extra Beste Krat Chef, U kijkt vast, net als wij, reikhalzend uit naar een vleugje ohlala en frivole voorjaarszon. Ook het groente-aanbod maakt het moeilijker om de moed erin te houden.

Nadere informatie

Week 33. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 33. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 33 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Aan het randje van de Tuinen van West, ligt kwekerij Osdorp. Het is een van onze trouwe leveranciers van o.a. tomaten. Die heerlijke tomaten, die veelvuldig in

Nadere informatie

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 5 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Lange tijd dachten boeren in Europa dat het niet mogelijk was om bataat te telen. De groente uit Zuid-Amerika zou het hier te koud en te nat vinden. Sinds enkele

Nadere informatie

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 5 Gemakskrat Beste Krat Chef, Lange tijd dachten boeren in Europa dat het niet mogelijk was om bataat te telen. De groente uit Zuid-Amerika zou het hier te koud en te nat vinden. Sinds enkele jaren

Nadere informatie

Week 45. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 45. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 45 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Sita Danser van Hottie Sambal, al sinds het begin leverancier van de Krat, haalt haar pepers bij Peter Boer, die jullie ook kennen van de Nieuw-Zeelandse spinazie

Nadere informatie

Week 36. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 36. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 36 Gemakskrat Beste Krat Chef, Toen onze moeder voor het eerst blote billetjes in het gras op tafel zette vonden we dat een even intrigerend als afschrikwekkend gerecht. Het stamppotje zag er mooi

Nadere informatie

Week 3. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 3. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Het wordt weer tijd voor de verschillende soorten kolen, waaronder één van onze favorieten, de veelzijdige groene of Savooie kool. Niet alleen ziet hij er prachtig

Nadere informatie

Week 6. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 6. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 6 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Toegegeven: de groenten die nu volop bij onze telers uit de grond komen zijn niet de mooiste van het land, maar je kunt wel op ze bouwen. De knolselderij bijvoorbeeld

Nadere informatie

Week 8. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 8. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 8 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, We testten de geroosterde wintergroenten met baharatsaus in 07 op een van de donkerste dagen van de maand, maar in de Krat-keuken was daar weinig van te merken.

Nadere informatie

Week 10. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 10. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 10 Gemakskrat Beste Krat Chef, De aardappel heeft last van zijn imago. We zouden er dik van worden, hij is slecht voor onze bloedsuikerspiegel enzovoort. Door deze en andere fabels werd de pieper

Nadere informatie

Week 45. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 45. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 5 Gemakskrat Beste Krat Chef, Sita Danser van Hottie Sambal, al sinds het begin leverancier van de Krat, haalt haar pepers bij Peter Boer, die jullie ook kennen van de Nieuw-Zeelandse spinazie en

Nadere informatie

Week 8. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 8. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 8 Gemakskrat Beste Krat Chef, We testten de geroosterde wintergroenten met baharatsaus in 07 op een van de donkerste dagen van de maand, maar in de Krat-keuken was daar weinig van te merken. De bakplaat

Nadere informatie

Week 35. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 35. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 35 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, We schotelen jullie wel vaker Hollandse quinoa voor natuurlijk, maar deze week hebben we wel een heel lekker recept (vinden we zelf). De quinoa wordt eerst gepoft

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Week 30. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 30. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 30 Gemakskrat Beste Krat Chef, Een van de groenten die ik, voor ik met de Krat begon, nog nooit gezien of gegeten had was gekleurde snijbiet. Groot was dan ook mijn verbazing toen ik deze voor het

Nadere informatie

Week 8. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 8. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 8 Gemakskrat Beste Krat Chef, De aardappel heeft last van zijn imago. We zouden er dik van worden, hij is slecht voor onze bloedsuikerspiegel enzovoort. Door deze en andere fabels werd de pieper geheel

Nadere informatie

Week 50. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 50. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 50 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Deze week laten we ook de niet-vegetariërs eens kennismaken met het mooie spul tempeh. Tempeh (of tempe) is een 00% plantaardig product, gemaakt van gefermenteerde

Nadere informatie

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 5 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Nieuwe en onbekende producten; daar worden we vrolijk van. Zo intro-duceerde teler Wiel van de Bool bij ons de yacon, oorspronkelijk net als quinoa afkomstig uit

Nadere informatie

Week 10. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 10. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 10 Gemakskrat Beste Krat Chef, Sinds de invoering van de Gemakskrat durfden we er nog geen verse rode kool in te doen. Al staat internet vol recepten waarin de kool om en nabij de 25 minuten wordt

Nadere informatie

Week 38. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 38. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 38 Gemakskrat Beste Krat Chef, Het is weer pompoenentijd! Na de bijzondere spaghettipompoen van vorige week hebben we nu de bekende oranje pompoen in de krat. Persoonlijk vind ik pompoenen geweldig;

Nadere informatie

Week 12. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 12. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Sheperds pie en Gardeners pie serveren we deze week. De Sheperds versie heeft een stoof met lamsgehakt, dat we voor de Gardeners versie van de Vega-krat vervingen

Nadere informatie

Week 34. Beste Krat Chef, Kratje Slank

Week 34. Beste Krat Chef, Kratje Slank Week Kratje Slank Beste Krat Chef, Deze week zit de typisch Italiaanse radicchio in de Krat. Dit prachtige familielid van de witlof was heel lang alleen in Italië verkrijgbaar maar gelukkig wordt hij tegenwoordig

Nadere informatie

Week 34. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 34. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 34 Gemakskrat Beste Krat Chef, Op de Pure Markt ontdekten wij het lamsvlees van Bauke Bossink, die het vlees van bijvoorbeeld de schouder eerst pekelt en kruidt, en het dan wel 12 uur lang op 68 graden

Nadere informatie

Week 44. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 44. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 44 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Wat is dat toch met spruitjes, dat ze zo ongeliefd zijn, vooral bij kinderen? Vroeger was het nog begrijpelijk; dat had te maken met de bittere smaak van het kleine

Nadere informatie

Week 9. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 9. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 9 Gemakskrat Beste Krat Chef, Als alle culinaire hoop de bodem is ingeslagen door het binge-eten van kolen, rapen en knollen is daar andijvie. Andijvie: de reddingsband onder de wintergroenten. Het

Nadere informatie

Week 3. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 3. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Deze week zit er weer eens een fijne boemboe in de krat, namelijk die voor Soto Ayam, de lekkere Indische kippensoep (die ook vegetarisch heel lekker is, met tempeh

Nadere informatie

Week 49. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 49. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 49 Gemakskrat Beste Krat Chef, Een paar weken geleden testte het consumentenprogramma Radar verschillende maaltijdboxen. Nou kunnen we best tegen een stootje (als er zorgvuldig en uitgebreid getest

Nadere informatie

Week 39. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 39. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 39 Gemakskrat Beste Krat Chef, Bij het bedenken van de recepten voor de Krat moeten we met heel veel zaken rekening houden. Zijn de groenten wel in het seizoen en nog verkrijgbaar? Hebben we vorige

Nadere informatie

Week 51. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 51. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 5 Gemakskrat Beste Krat Chef, Een tijdje geleden vroegen wij jullie naar jullie favoriete recepten uit de Krat. De pindasoep van Bartje Boemboe gooide tot onze verrassing hoge ogen, daar waren Bartje

Nadere informatie

Week 28. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 28. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 8 Gemakskrat Beste Krat Chef, In mijn herinnering at ik vroeger, als kind, best vaak gekookte aardappels. Echt lekker vond ik dat vooral als ik er bij mijn oma een plens jus overheen mocht gieten.

Nadere informatie

Week 49. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 49. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 49 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Een paar weken geleden testte het consumentenprogramma Radar verschillende maaltijdboxen. Nou kunnen we best tegen een stootje (als er zorgvuldig en uitgebreid

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

Week 10. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 10. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 10 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Van veel producten dacht ik altijd; dat kan ik toch niet zelf maken, dat is toch veel te ingewikkeld, duurt te lang of daar heb ik allerlei lastige apparatuur voor

Nadere informatie

Week 29. Beste Krat Chef, Kratje Slank

Week 29. Beste Krat Chef, Kratje Slank Week 29 Kratje Slank Beste Krat Chef, Al bijna 7 jaar stoppen we met enige regelmaat de allerlekkerste yoghurt in de Krat, namelijk de volle yoghurt die door Henno Hak op zijn boerderij Anna's Hoeve wordt

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015!

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK helpt graag mee om 2015 gezond van start te laten gaan. Hierbij weer een tas vol lekkere en eerlijke groenten. Veel producten uit de KOOK-OOK tas

Nadere informatie

Week 33. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 33. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Wat een fijne producten en recepten zitten er weer in de krat deze week, al zeggen we het zelf! Een week met lekker veel comfortfood op het menu. Een heerlijk zomerse

Nadere informatie

Week 4. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 4. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 4 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Weinig gerechten zijn zo multiculti en democratisch als nasi en bami. Als je je gaat verdiepen in hun herkomst maak je in een paar minuten een reis van China, naar

Nadere informatie

Week 14. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 14. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 4 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Deze week presenteren we een echte kitchen hack: het meekoken van de korst van Parmezaanse kaas. Kaas, en dan zeker Parmezaanse, zit bomvol umami. Een Japans woord

Nadere informatie

4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken /

4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken / 1 JANUARI 4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken / 3 wortels, in stukken / ca. 250 g zuurkoolspek, in grove stukken Kook in een

Nadere informatie

WEEK augustus Recepten: Ptitim met tartaarkebab. Pappardelle met pittige gamba s en rode groentes

WEEK augustus Recepten: Ptitim met tartaarkebab. Pappardelle met pittige gamba s en rode groentes WEEK 0 - augustus 0 Recepten: Ptitim met tartaarkebab Pappardelle met pittige gamba s en rode groentes Waterkerssoep met brood en rode tapenade Rucolastamppotje met kippenvleugels Pastasalade met venkel,

Nadere informatie

Week 9. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 9. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 9 Gemakskrat Beste Krat Chef, Na een paar uitstapjes naar de keuken van Perzië en het Midden Oosten, spelen we deze week leentjebuur bij Marokko. Een van de bekendere kruidenmengsels uit die keuken

Nadere informatie

Week 21. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 21. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 21 Gemakskrat Beste Krat Chef, Nu we steeds vaker vegetarisch koken bij de Krat, hebben we een belangrijke ontdekking gedaan: een goed vegetarisch gerecht dat ook niet-vegetariërs graag eten moet

Nadere informatie

Week 13. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 13. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Bloemkool mag de bleke tante zijn van broccoli en romanesco, als je de moeite neemt om haar beter te leren kennen blijkt ze een enorm veelzijdige dame. Om te beginnen

Nadere informatie

Week 24. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 24. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week Gemakskrat Beste Krat Chef, Nu we steeds vaker vegetarisch koken bij de Krat, hebben we een belangrijke ontdekking gedaan: een goed vegetarisch gerecht dat ook vleeseters graag eten moet genoeg umami

Nadere informatie

Week 34. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 34. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week Gemakskrat Beste Krat Chef, Deze week zit de typisch Italiaanse radicchio in de Krat. Dit prachtige familielid van de witlof was heel lang alleen in Italië verkrijgbaar, maar gelukkig wordt hij tegenwoordig

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

Week 6. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 6. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 6 Gemakskrat Beste Krat Chef, Toegegeven: de groenten die nu volop bij onze telers uit de grond komen zijn niet de mooiste van het land, maar je kunt wel op ze bouwen. De knolselderij bijvoorbeeld

Nadere informatie

Week 35. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 35. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 35 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Koolrabi, zo'n groente die je waarschijnlijk wel eens ziet liggen bij je groenteboer. Mooi lichtgroen, of paars kan ook, soms met lange stelen en loof er nog aan.

Nadere informatie

Week 40. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 40. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 40 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Koken is soms alleen al leuk om de woorden die je leert kennen. Shakshuka, jambalaya, cataplaña, boboti, melanzane parmigiana, en zo kunnen we nog wel even doordichten.

Nadere informatie

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4 DE GROTE PIEPSHOW Aardappels niet sexy? Kijk even mee. Naar een beauty van een soep. Naar een verleidelijke taart. En wat te denken van deze licht ordinaire, maar héél erg lekkere piepersalade? receptuur

Nadere informatie

KratjeSlank.nl. slank eten met gemak E E

KratjeSlank.nl. slank eten met gemak E E W E E KratjeSlank.nl slank eten met gemak K 1 6 Eetvrije zones instellen Een handige tip om minder te eten is om zogenaamde eetvrije zones met jezelf af te spreken. Vaak als je achter je computer eet,

Nadere informatie

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Piemonte Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato Primo: Risotto met pompoen en kaassaus Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Dolci: Panna cotta met vruchtensaus Baci di dama www.martijnpostma.nl

Nadere informatie

Week 3. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 3. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 3 Gemakskrat Beste Krat Chef, Régis Unkel is de chef van De Pastafabriek Al Dente. Dit klinkt met een beetje fantasie als een foodie-meets-mafiafilm, maar is in werkelijkheid een spik en span pastafabriekje

Nadere informatie

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu:

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu: In dit boekje wil ik je graag laten zien hoe je een makkelijk weekmenu maakt doormiddel van gerechten te hergebruiken. Dat betekent dat je een gerecht maakt en daar een portie van apart houd voor een andere

Nadere informatie

Week 36. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 36. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 36 Gemakskrat Beste Krat Chef, Deze week hebben we de hand weten te leggen op een spaghetti-pompoen. Echt een fantastisch product! Van buiten ziet hij er uit als een soort meloen en het rauwe vruchtvlees

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

Week 50. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 50. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 50 Gemakskrat Beste Krat Chef, We testten de recepten voor deze Krat op een van de donkerste dagen van deze maand, maar in de Krat-keuken was daar weinig van te merken. De bakplaat met wintergroenten

Nadere informatie

Week 1. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 1. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 1 Gemakskrat Beste Krat Chef, Als kind was ik al dol op pesto, maar dacht altijd dat dat alleen van basilicum gemaakt kon worden. Sinds ik met de Krat bezig ben heb ik geleerd dat je van allerlei

Nadere informatie

Week 31. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 31. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week Gemakskrat Beste Krat Chef, Onlangs waren we met het hele team van de Krat op bezoek bij onze leverancier Schmidt Zeevis. Wat is dat toch een mooi bedrijf! We kregen er een uitgebreide rondleiding

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Materialen appelboor, bakpapier, bakkwastje. STAP 1 Laat 10 plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.

Nadere informatie

Week 25. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 25. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 5 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Uit Italië kennen we het graan farro, dat heerlijk is in warme bereidingen maar ook veel in salades wordt gebruikt. Wat farro precies is, blijft een beetje onduidelijk,

Nadere informatie

Week 16. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 16. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 6 Gemakskrat Beste Krat Chef, Al worden er nog zo veel grappen gemaakt over flauwe papjes, bloemkool staat al decennia onwrikbaar in de top tien van Nederlands meest gegeten groente. De Nederlandse

Nadere informatie

Week 6. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 6. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 6 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, We hebben deze week weer een lekker weekmenu, vinden we zelf, maar bij de wortelsoep met gember hadden we keuzestress! Dat wil zeggen, hij hoort eigenlijk bij de

Nadere informatie

Week 31. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 31. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, We schotelen jullie wel vaker Hollandse quinoa voor natuurlijk, maar deze week hebben we wel een heel lekker recept (vinden we zelf). De quinoa wordt eerst gepoft

Nadere informatie

Vegetarische gerechten van Gery Mulder

Vegetarische gerechten van Gery Mulder Vegetarische gerechten van Gery Mulder Tomaten preisoep... 1 Zuuurkoolschotel, een echt wintergerecht... 2 Aardappelgerecht... 3 Rabarber met een variatie... 5 Natte preipot... 6 Tomaten preisoep Benodigd:

Nadere informatie

Week 36. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 36. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 6 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Deze week hebben we de hand weten te leggen op een spaghetti-pompoen. Echt een fantastisch product! Van buiten ziet hij er uit als een soort meloen en het rauwe

Nadere informatie

Week 42. Beste Krat Chef, Gemakskrat. Beste Krat-chef,

Week 42. Beste Krat Chef, Gemakskrat. Beste Krat-chef, Week 42 Gemakskrat Beste Krat Chef, Beste Krat-chef, Deze week serveren we een variant op een Italiaanse klassieker: ravioli con zucca e speck, oftewel: pompoen en spek. Hoe Duits het woord "speck" ook

Nadere informatie

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 5 Gemakskrat Beste Krat Chef, Nieuwe en onbekende producten; daar worden we vrolijk van. Zo intro-duceerde teler Wiel van de Bool bij ons de yacon, oorspronkelijk net als quinoa afkomstig uit de Andes

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

Week 44. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 44. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 44 Gemakskrat Beste Krat Chef, Eefje zei zo nu en dan: 'zullen we de mensen weer eens een lekker stoofpotje geven?' Dan riepen wij altijd volmondig: 'Ja! leuk!' En dan gingen we het berekenen, en

Nadere informatie

Week 7. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 7. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 7 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, De maand februari is altijd een lastige maand bij de Krat. We verlangen naar lente en bladgroen op ons bord, maar van het land komt nog niks; zelfs de knollen en

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

Week 46. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 46. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 6 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, We stonden al een paar seizoenen met elkaar langs de lijn op het voetbalveld waar onze kinderen speelden. De gesprekken daar gaan meestal over de blessures van het

Nadere informatie

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Bietjes, maar dan anders(juni)... 1 Stampot ijsbergsla(juli-augustus)... 2 Salade met feta Afscheid van de zomer (september)... 3 Herfstsoepje(oktober)...

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert Voorgerecht Torentje van ananas en gerookte eendenborst Soep Uienvelouté met spekjes en geitenkaas Hoofdschotel Paddenstoelenrisotto, pastinaakcrème en hazelnoten Dessert Crêpes Suzette Smakelijk Voorgerecht

Nadere informatie

Beste Krat Chef, Week 27. Kratje Slank

Beste Krat Chef, Week 27. Kratje Slank Beste Krat Chef, Week 27 Kratje Slank Gevulde courgette met gehakt en een bloemkoolcouscous - S - 445 kcal Hoofdgerecht 45 min In de Krat 2p 3p 4p Courgette (stuk(s)) 2 3 4 Ui (stuk(s)) 0,5 0,75 1 Puntpaprika

Nadere informatie

KratjeSlank.nl. slank eten met gemak W E

KratjeSlank.nl. slank eten met gemak W E W E E KratjeSlank.nl slank eten met gemak K 1 1 Honger? ou en Mensen die willen afvallen zijn vaak bang voor honger. Maar om blijvend af te vallen, moet je juist leren omgaan met trek. Heb je honger? Dat

Nadere informatie

Week 44. Beste Krat Chef, Kratje Slank

Week 44. Beste Krat Chef, Kratje Slank Week 44 Kratje Slank Beste Krat Chef, Eefje zei zo nu en dan: 'zullen we de mensen weer eens een lekker stoofpotje geven?' Dan riepen wij altijd volmondig: 'Ja! leuk!' En dan gingen we het berekenen, en

Nadere informatie

De lekkerste. eigen (moes)tuin! lekkernijen uit. intratuin. kleurt je leven

De lekkerste. eigen (moes)tuin! lekkernijen uit. intratuin. kleurt je leven De lekkerste lekkernijen uit eigen (moes)tuin! RABARBERJAM met appel & munt Voor twee potten: 250 gram rabarber, gewassen en in kleine stukjes gesneden 250 gram geleisuiker 0,5 theelepel sinaasappelrasp

Nadere informatie

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur Puur Gezond, Receptenboek 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Welkom 3 Muesli 5 Waterkerssalade met aardbeien, avocado en rosbief 6 Zalmomelet met bosui en tomaat 7 Spinaziestamppot met gerookte kip 8 Viscurry

Nadere informatie

Week 40. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 40. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 40 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Misschien heb je het gemist, maar de Krat doet vanaf nu 4 weken mee aan de Vegan challenge! Waarom? Niet omdat we vinden dat iedereen veganist moet worden, integendeel!

Nadere informatie

Week 45. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 45. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 45 Gemakskrat Beste Krat Chef, De testkoks van de Krat hadden er zin in. Op het menu stond een quinoa-kikkererwtensalade. Een gerecht dat door het salade-uiterlijk nog even lonkt naar de nazomer en

Nadere informatie

Week 7. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 7. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 7 Gemakskrat Beste Krat Chef, Wetenschappers, koks en politici maken zich -gelukkig- steeds drukker over wat we moeten eten, waar ons eten vandaan moet komen en hoe we het produceren. Chef-kok Joris

Nadere informatie

Week 28. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega. Beste Krat-chef,

Week 28. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega. Beste Krat-chef, Week 8 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Beste Krat-chef, De poke bowl stond al maanden, als het geen jaren is, op ons verlanglijstje. Eerlijk gezegd waren we bang dat het gerecht te veel snijwerk zou bevatten

Nadere informatie

Week 48. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 48. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 48 Gemakskrat Beste Krat Chef, Vroeger waren raapstelen vrijwel alleen in de lente verkrijgbaar, nu worden ze bijna het jaar rond geteeld: kassen helpen een handje. De bladgroente die in Brabant ook

Nadere informatie

Week 49. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 49. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 49 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Verse pepers en bijvoorbeeld citroengras worden inmiddels in onze polder gekweekt, maar specerijen komen soms van ver. Af en toe leveren we ze wel in de Krat: eten

Nadere informatie

Week 4. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 4. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week Gemakskrat Beste Krat Chef, Ik kende tempeh vroeger alleen van Indonesische restaurants of toko's, en vond het altijd verrassend lekker. Het leek me op de een of andere manier heel moeilijk om het

Nadere informatie

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Hoofdgerecht Kipfilet met kerriesaus Stampotje van andijvie Dessert Mangoparfait Frambozencoulis

Nadere informatie

Week 44. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 44. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 44 Gemakskrat Beste Krat Chef, Wat is dat toch met spruitjes, dat ze zo ongeliefd zijn, vooral bij kinderen? Vroeger was het nog begrijpelijk; dat had te maken met de bittere smaak van het kleine

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Je bent wat je eet. Een gezegde wat veel wordt gebruikt in de volksmond. Maar waar komt dit eigenlijk vandaan? Het menselijk lichaam werkt op een fascinerende manier. Zonder dat je

Nadere informatie

Week 16. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 16. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 6 Gemakskrat Beste Krat Chef, Bij het, naar onze bescheiden mening, beste kookprogramma van Nederland 'Koken met van Boven' zagen we laatst een leuke kooktruc: het masseren van rauwe boerenkool om

Nadere informatie

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Ingrediënten (voor 6 pannenkoeken) 2 grote eieren 150 gr bloem 300 ml melk plantaardige olie om te bakken verse groene kruiden naar keuze: peterselie, bieslook

Nadere informatie

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen WIJS Receptenboek Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen 1-11-2017 Hanzehogeschool in samenwerking met WIJS Femke Postma en Anouk Martini Rob Vogel Recept 1 : Aardbeien gember limonade met

Nadere informatie

Week 32. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 32. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Zelfs als je geen groot aardappelfan bent ga je volgens ons overstag voor de smaak van Opperdoezer Ronde. Deze vastkoker groeit in het Noord-Hollandse Opperdoes, op

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten:

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten: Diner: Sla Wraps 1 wortel (geraspt) 1 pastinaak (geraspt) ½ knolraap (geraspt) 1 rode biet (geraspt) 1 kop ijsberg sla (geraspt) 3 theelepels olijfolie ½ theelepel komijn 1/8 theelepel mosterdzaadjes slablad

Nadere informatie

Week 34. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 34. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 34 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Deze week zit de typisch Italiaanse radicchio in de Krat. Dit prachtige familielid van de witlof was heel lang alleen in Italië verkrijgbaar, maar gelukkig wordt

Nadere informatie

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be Vergeten recepten Ideeën en inspiratie www.weekvandesmaak.be SOEP VAN PASTINAAK EN WORTEL MET GEKRUIDE YOGHURT Benodigdheden (voor 6 personen) 1 ui 625 g pastinaak 500 g wortelen kippenbouillon 90 g gewone

Nadere informatie