Handleiding Handleiding Communicatie voor. Promotoren. Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Handleiding Communicatie voor. Promotoren. Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN"

Transcriptie

1 Handleiding Handleiding Cmmunicatie vr Prmtren Eurpees Fnds vr Reginale Ontwikkeling VLAANDEREN Eurpese Unie

2 Inhud 1 Inleiding De minimale cmmunicatieverplichtingen... 3 a) Weergave EFRO - lg en Eurpese vlag... 3 b) Vermelding van de EFRO- steun De minimale cmmunicatieacties... 5 a) Persacties... 5 b) Website... 7 c) Affiche... 7 d) Publicaties... 8 e) Werfbrden (enkel vr infrastructuurwerken)... 8 f) Gedenkplaat... 9 g) Briefwisseling... 9 h) Evenement... 9 i) Gadgets j) Sciale media He beschrijf je juw cmmunicatieacties? Ft s prjecten Financiële impact... 12

3 1 Inleiding De Eurpese Cmmissie steunt via het Eurpees Fnds vr Reginale Ontwikkeling (EFRO) allerlei prjecten in verschillende Eurpese landen. Om te tnen wat zal gerealiseerd wrdt, vraagt de Eurpese Cmmissie de hulp van de gesteunde prjecten. Daarm is het vr prmtren belangrijk niet alleen de prmtie van het prject zelf uit te werken, maar de Eurpese steun die het mgelijk maakt m een prject te realiseren nadrukkelijk nder de aandacht te brengen. In het aanvraagfrmulier in het e-lket, wrdt p 2 plaatsen gevraagd m een beschrijving te geven van de geplande cmmunicatieacties. Omdat prjectcmmunicatie z belangrijk is, vrmt dit niet alleen een verplicht werkpakket, maar wrden er k ng een aantal specifieke vragen ver cmmunicatie gesteld. Het is k belangrijk m bij de uitwerking van de prjectfinanciering rekening te huden met de cmmunicatieacties die je zal uitveren. 2 De minimale cmmunicatieverplichtingen a) Weergave EFRO - lg en Eurpese vlag Als prmtr van een EFRO-prject ben je verplicht m p alle cmmunicatie die tijdens en ver het prject verspreid wrdt de ndige lg s aan te brengen. Het gaat hierbij m het spnsrlg van het EFRO- prgramma en de Eurpese vlag met vermelding van Eurpese Unie. Je kan deze lg s in verschillende frmaten dwnladen via Cmmunicatiemiddelen waarp deze 2 lg s niet vermeld wrden, kmen niet in aanmerking vr steun. Als een prmtr naast EFRO-steun k Hermes Cfinanciering ntvangt meten het efr-vlai spnsrlg en de vlag van de Eurpese Unie gebruikt wrden:

4 b) Vermelding van de EFRO- steun Je vermeldt in elke publicatie ver het prject (website, brchure, flder, persbericht ) dat je steun ntvangen hebt van EFRO.

5 3 De minimale cmmunicatieacties De vlgende cmmunicatieacties meten in elk prjectvrstel minimaal beschreven wrden: a) Persacties Als prmtr van een EFRO-prject vrzie je minsten 2 persacties. Dit bij vrkeur bij de gedkeuring f fficiële pstart en bij de beëindiging van het prject. Je heft je hiervr niet te beperken tt een traditinele perscnferentie, k andere acties die de het prject psitief in de kijker zetten en daarbij de aandacht van de pers trekken, kmen in aanmerking. Je rganiseert persacties bij vrkeur p de lcatie waar je het prject uitvert. Bij elke persactie ndig je minstens de lkale en reginale pers uit. Bij de pmaak van het prjectvrstel verduidelijk je welke type pers (lkaal, reginaal, natinaal, ecnmisch, sciaal ) je wil bereiken en in welke regi zij actief zijn. Als je een persvrstelling rganiseert raden we aan m naast persmensen k lkale, reginale en natinale beleidsmensen en de cntactpunten uit te ndigen.

6 Als je persberichten verstuurt, vermeld je minimaal vlgende infrmatie: mschrijving van het prject (wie, wat, waar, he, wanneer ) het feit dat het prject via Eurpese steun gerealiseerd wrdt mvang van de EFRO-subsidie belang van het prject vr de lkale en reginale ecnmische ntwikkeling Alle dcumenten die je tijdens de persactie vrziet meten vlden aan de minimale cmmunicatieverplichtingen. Daarm vermeld je steeds de ndige lg s en de verkregen steun.

7 b) Website De website van een prject is vaak de eerste plaats waar iemand p zek gaat naar inf ver een prject. Indien de website vlledig aan het prject gewijd is met p de hmepagina duidelijk het lg van EFRO en de Eurpese vlag zichtbaar zijn, znder dat je hiervr met scrllen. Daarnaast vermeld je k elders p de pagina dat het prject tt stand kwam met de steun van het Eurpees Fnds vr Reginale Ontwikkeling. Indien de inf ver het prject terug te vinden is als pagina p een ruimere website bijv. van een stad f hgeschl, dan is het belangrijk dat er een duidelijke directe link is naar de pagina waar inf ver het prject te vinden is. Op de prjectpagina meten eveneens de verplichte lg s duidelijk zichtbaar weergegeven wrden (znder te scrllen). Vlgende inf met p de website vermeld wrden: mschrijving van het prject (wie, wat, waar, wanneer) dat het prject via Eurpese steun gerealiseerd wrdt. resultaten en impact van het prject Lg s EFRO en Eurpa c) Affiche Een drukklare pdf van een affiche met infrmatie ver het prject wrdt dr de EFRO-Managementautriteit pgemaakt en aangeleverd en is te vinden in het tabblad Bijlagen van de EFRO-webapplicatie, wanneer je inlgt p juw prject. Tijdens de lptijd van het prject en minstens tt zes maand na aflp van het prject, hang je deze affiche (minimaal A3-frmaat) p en dit p een vr het publiek ged zichtbare plaats (bijv. bij de ingang van het gebuw).

8 d) Publicaties Vr grtschalige prjecten (vanaf eur verheidssteun) met je naast de website minstens ng een 2de cmmunicatiemiddel vrzien. In publicaties meten vlgende items aan bd kmen: mschrijving van het prject (wie, wat, waar, he, wanneer ) belang van het prject vr de lkale en reginale ecnmische ntwikkeling Lg s EFRO en Eurpese Unie Afhankelijk van de gekzen publicatiemiddelen duid je in het deel cmmunicatie van het aanvraagfrmulier aan welke delgrep (en eventuele subdelgrepen) je wenst aan te spreken. Daarnaast bepaal je he de publicatie(s) bij die delgrep kmen (verspreidingsplan). Afhankelijk van de delgrep en het verspreidingsplan bepaal je k de begde plages. e) Werfbrden (enkel vr infrastructuurwerken) Wanneer de werken definitief p het terrein van start gaan, breng je p een duidelijk zichtbare plaats een tijdelijk werfbrd aan. Deze verplichting geldt vr alle prjecten die vrzien in de financiering van infrastructuur f buwwerkzaamheden en waarvr de ttale verheidssteun meer dan eur bedraagt. Op een werfbrd vermeld je naast de verige werflg s duidelijk zichtbaar de vlgende lg s: EFRO-spnsrlg Eurpese Vlag met vermelding Eurpese Unie Lg Agentschap Innveren & Ondernemen, in geval het prject k Hermes-steun ntvangt Je kan de verplichte lg s in verschillende frmats terugvinden via

9 f) Gedenkplaat Als juw prject vrziet in de financiering van infrastructuur f buwwerkzaamheden en de ttale verheidssteun meer dan eur bedraagt dan plaats je uiterlijk 3 maanden na het beëindigen van het prject p een duidelijk zichtbare plaats (binnen f buiten) een permanente gedenkplaat. Op deze gedenkplaat vermeldt je de naam en het hfddel van het prject. Daarnaast meten de vlgende lg s duidelijk zichtbaar zijn: Het EFRO-spnsrlg Eurpese Vlag met vermelding Eurpese Unie Lg Agentschap Innveren & Ondernemen in geval het prject k Hermes-steun ntvangt De lg s kunnen in verschillende frmaten gedwnlad wrden p de EFRO-website. Het EFRO-lg en de Eurpese Vlag met samen minstens 25% van de ppervlakte van de gedenkplaat innemen. Indien het type prject zich minder leent tt het bevestigen van een permanente plaat, mag je een vrstel den vr een andere vrm van permanente herkenning van de EFRO-steun. Dit gebeurt best in samenspraak met de Managementautriteit dat hierver advies kan verlenen. g) Briefwisseling Tijdens de EFRO-prject peride die je zelf in het prjectvrstel afgebakend hebt, met je als prmtr (en eventuele cprmtren) in prject gerelateerde briefwisseling en verkeer de verplichte lg s (EFRO spnsrlg en lg EU zichtbaar aanbrengen. h) Evenement Jaarlijks rganiseert EFRO samen met het Eurpees Sciaalfnds (ESF) en het Eurpees Fnds vr Landbuw en Plattelandsntwikkeling (ELFPO) en het Eurpees Fnds vr Maritieme zaken en Visserij (EFMZV) begin mei het Eurpa in je buurt -event. Tijdens dit event wrdt een beeld geschetst van de verscheidenheid aan prjecten die via Eurpese steun in Vlaanderen gerealiseerd wrden. In de verschillende prvincies wrden die dag activiteiten gerganiseerd waarin lpende prjecten vrgesteld wrden. Tijdens de prgrammaperide ben je als prmtr verplicht m tijdens het Eurpa in je buurt -event juw medewerking te verlenen wanneer hierm gevraagd wrdt dr bijv. juw prject pen te stellen vr zwel prfessinele delgrepen als vr het brede publiek f deel te nemen aan een prjectenmarkt. Cncrete afspraken hierver wrden in samenspraak met de prvinciale en stedelijke cntactpunten en de cmmunicatieverantwrdelijke van de Managementautriteit in Brussel verder uitgewerkt.

10 Indien je in het kader van juw prject van plan bent m deel te nemen aan evenementen van derden f zelf ng andere evenementen rganiseert zals bijv. sltcnferenties, disseminatiemmenten, deelname aan beurzen, dan met het cmmunicatieplan een duidelijke beschrijving mvatten van het evenement waarbij men wenst aan te sluiten f dat men wenst te rganiseren. Alle prmmateriaal dat vr een event ntwikkeld wrdt met vlden aan de cmmunicatie verplichtingen. Bij de prvinciale en stedelijke EFRO-cntactpunten kan je prmmateriaal zals bijv. rll-up banners, Eurpese vlaggen, balpennen bekmen die je tijdens het evenement kan gebruiken. Je kan de cntactgegevens van de prvinciale en stedelijke cntactpunten terugvinden via Als je zelf evenementen rganiseert zals bijv. de fficiële prjectstart, de inhuldiging van een gebuw f andere, dan vernemen we dit graag. i) Gadgets Stel dat in het kader van het prject gadgets gemaakt wrden zals bijv. balpennen, muismatten, usb sticks dan is het belangrijk dat k hierp steeds alle lg s vermeld wrden, zijnde het EFRO-Vlai spnsrlg en de Eurpese vlag. Indien deze niet vermeld wrden kunnen de ksten vr de aanmaak van de gadgets niet verged wrden. Vlgende balpen tnt het EFRO-VLAIO spnsrlg, maar echter niet de Eurpese vlag. Bij cntrle werden de ksten vr de prductie van de pennen dan k verwrpen. j) Sciale media Sciale media vrmen een ged middel m p krte tijd een grte grep te bereiken en zeer krt p de bal te spelen met nieuws ver het prject f activiteiten die gerganiseerd wrden. Bij gebruik van Facebk, LinkedIn, Instagram f ander sciale media geldt eveneens de verplichting tt het gebruik van de lg s en inf ver het prject. Dit kan dr deze bijv. in de header te verwerken f dr bijv. ft s te gebruiken van activiteiten waarp duidelijk de lg s te zien zijn. Bij gebruik van twitter kan je een hashtag gebruiken die verwijst naar Eurpa bijv. #EFRO, #Eurpainjebuurt, #EUinmyRegin

11 4 He beschrijf je juw cmmunicatieacties? Als prmtr van een EFRO-prject vervul je een belangrijke ambassadeursfunctie vr wat via Eurpese steun in Vlaanderen gerealiseerd wrdt. Het is vr Eurpa dan k belangrijk dat dit duidelijk tt uiting kmt.daarm wrdt een aantal verplichte acties vrzien. De fcus ligt hierbij vral p de manier waarp je duidelijk maakt dat juw prject tt stand kwam dr de steun van EFRO en Eurpa. Vr de beschrijving hiervan werden in het aanvraagfrmulier van de applicatie een aantal specifieke vragen vrzien. Opgelet: de ruimte in de applicatie vr de beschrijving is per vraag beperkt tt 1700 tekens. Wat wil je bereiken met de prjectcmmunicatie? Vrbeelden zijn: prject bekend maken aan grte publiek, prjectresultaten verspreiden Geef een telichting bij de nderstaande verplichte cmmunicatieacties. Telichting twee persacties Telichting twee publicaties Welke kranten, tijdschriften websites, nieuwsbrieven wrden begd? Telichting permanente gedenkplaat Enkel van tepassing bij investeringsprjecten. Telichting werfbrd (investeringsprject bven ,00 eur) Enkel van tepassing vr investeringsprjecten. Vrzie je ng andere acties? Welke media gebruik je bij de uitvering van juw cmmunicatieacties? Welke kranten, tijdschriften websites, nieuwsbrieven en sciale media wrden begd? De delgrepen werden gespecifieerd bij de inhudelijke telichting. He wens je de delgrepen te bereiken? Pas je de cmmunicatie aan naargelang de delgrep? Cmmunicatie vrmt daarnaast een verplicht werkpakket. In het werkpakket cmmunicatie beschrijf je de acties die je vrziet tijdens de uitvering van juw prject en betrekking hebben p de prjectcmmunicatie, met daarbij aandacht vr wat je gaat den, wie dit zal uitveren, welke methden f kanalen hiervr gebruikt wrden en de cncrete utput f resultaten die je hierbij verwacht.

12 5 Ft s prjecten Ft s zijn een handig middel m de impact aan te tnen. Daarm raden we aan m tijdens het prject kwalitatieve ft s te maken van evenementen, wrkshps, eerste steenleggingen, vrtgang van buw f renvatiewerkzaamheden, vr- en na ft s. In haar Effect-Nieuwsbrief zet de EFRO-Managementautriteit t regelmatig een prject in de kijker. Daarnaast wrden k steeds allerlei publicaties gemaakt en prmactiviteiten gerganiseerd. Hiervr zijn uw ft s meer dan welkm mdat deze een mi zicht geven p de verscheidenheid van prjecten die via Eurpese steun gerealiseerd wrden. Gelieve ft s in HD kwaliteit aan te leveren zdat deze gebruikt kunnen wrden vr publicaties. 6 Financiële impact Vermits je als prmtr verplicht bent m ver de ntvangen steun te cmmuniceren, is het belangrijk dat de cmmunicatieacties k mee pgenmen wrden in de prjectbegrting. Wanneer je als prmtr bvenstaande cmmunicatieverplichtingen niet naleeft, kan een crrectie uitgeverd wrden p de tegekende steun.

Handleiding Handleiding Communicatie voor. Promotoren. Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020.

Handleiding Handleiding Communicatie voor. Promotoren. Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020. Handleiding Handleiding Cmmunicatie vr Prmtren Eurpees Fnds vr Reginale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020 1 Eurpese Unie Inhud 1 Inleiding... 1 2 De minimale cmmunicatieverplichtingen... 1 a) Weergave

Nadere informatie

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie.

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie. Reglement betreffende een Prvinciale herkenbaarheid bij elke vrm van prvinciale subsidie. DE PROVINCIERAAD VAN WEST - VLAANDEREN, Overwegende dat het belang van de prvinciale herkenbaarheid, naar aanleiding

Nadere informatie

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers Oprep erkenning en subsidiëring van grepsgericht aanbd pvedingsndersteuning dr vrijwilligers In het kader van het versterken van aanbd pvedingsndersteuning in de Huizen van het Kind lanceert Kind en Gezin

Nadere informatie

van gebruikers, en het toekennen van lees- en schrijfrechten (zie hiervoor http://www.grensregio.eu/project-indienen/ ).

van gebruikers, en het toekennen van lees- en schrijfrechten (zie hiervoor http://www.grensregio.eu/project-indienen/ ). LEIDRAAD AANMELDING Bij het aanmaken van een prjectaanmelding in het digitale e-lket kunnen er verschillende vragen bij u pkmen, zals: He lang mag een tekst zijn? Welk detailniveau wrdt er gevraagd? Waar

Nadere informatie

HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER

HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER 1 JUNI 2015 HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER SEYS VEERLE PROVINCIEBESTUUR WEST-VLAANDEREN Hug Verriesstraat 22 8800 ROESELARE Vrwrd Sinds 1971 ndersteunt de prvincie

Nadere informatie

HANDLEIDING. Kom In Actie Rode Kruis

HANDLEIDING. Kom In Actie Rode Kruis HANDLEIDING Km In Actie Rde Kruis Inhudspgave Checklist vr het plannen van je actie... 3 Kminactie.rdekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede rganisatren tevegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Dit aanvraagfrmulier is bedeld vr een eenmalige subsidie. Een eenmalige subsidie wrdt verleend vr een eenmalige activiteit f ander incidenteel

Nadere informatie

Veel gestelde vragen, Producties en Festivals 2018 (gewijzigd: 28 juli 2017)

Veel gestelde vragen, Producties en Festivals 2018 (gewijzigd: 28 juli 2017) Veel gestelde vragen, Prducties en Festivals 2018 (gewijzigd: 28 juli 2017) De regeling 1. Vr welke activiteit kan subsidie wrden verleend in het kader van de regeling? U kunt een subsidie aanvragen vr:

Nadere informatie

FAQ Innovatieve bedrijfsnetwerken versie 18 november 2015

FAQ Innovatieve bedrijfsnetwerken versie 18 november 2015 FAQ Innvatieve bedrijfsnetwerken versie 18 nvember 2015 Wanneer kan het IBN effectief van start gaan? De steun aan een innvatiecluster kan p zijn vregst starten p de eerste werkdag van de maand die vlgt

Nadere informatie

COMMUNICATIEPLAN: Ontspanningsweekend 2012 voor mensen met een MS diagnose en hun gezin

COMMUNICATIEPLAN: Ontspanningsweekend 2012 voor mensen met een MS diagnose en hun gezin COMMUNICATIEPLAN: Ontspanningsweekend 2012 vr mensen met een MS diagnse en hun gezin Inhud 1. Ter herinnering: het ntspanningsweekend 1.1. Natinaal ntspanningsweekend 1.2. Delgrep (NIEUW) 1.3. Delstellingen

Nadere informatie

Deel 1. Procedure voor het indienen van een schakelprogramma

Deel 1. Procedure voor het indienen van een schakelprogramma Deel 1. Prcedure vr het indienen van een schakelprgramma Waarm een schakelprgramma? Vr telating tt de pstinitiële master pleiding Kwaliteit en veiligheid in de patiëntenzrg is een geaccrediteerd master

Nadere informatie

Communicatieplan Gemeente Overijse Samenvatting

Communicatieplan Gemeente Overijse Samenvatting Cmmunicatieplan Gemeente Overijse Samenvatting 1 Cmmunicatieplan gemeente Overijse Analyse Dit cmmunicatieplan en alle adviezen die er in staan zijn het resultaat van uitverig vrafgaand nderzek. De vlgende

Nadere informatie

Projectaanvraag Versterking sociale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân

Projectaanvraag Versterking sociale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân 1 Prjectaanvraag Versterking sciale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân 1. Aanleiding Eind 2012 heeft Prvinciale Staten van de prvincie Fryslân keuzes gemaakt mtrent de 'kerntakendiscussie'.

Nadere informatie

Als aanvrager kunt u per tijdvak één aanvraag indienen. Het bundelen van festivals of producties in één aanvraag is niet mogelijk.

Als aanvrager kunt u per tijdvak één aanvraag indienen. Het bundelen van festivals of producties in één aanvraag is niet mogelijk. Veel gestelde vragen, Prducties en Festivals 2018 De regeling 1. Vr welke activiteit kan subsidie wrden verleend in het kader van de regeling? U kunt een subsidie aanvragen vr: - het maken van een prductie

Nadere informatie

Middelen Financiële middelen o De organisatie heeft een actueel beleid met betrekking tot het verkrijgen van de benodigde financiële middelen.

Middelen Financiële middelen o De organisatie heeft een actueel beleid met betrekking tot het verkrijgen van de benodigde financiële middelen. Categrie C Per aspect van het framewrk zijn nrmen pgesteld. Vetgedrukt zijn de verplichte nrmen. Organisaties die nder categrie C vallen, zullen verder zijn met het implementeren van kwaliteitssystemen

Nadere informatie

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT BIJLAGE 1 IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT 1. Inleiding Op 1 juli 2013 is de Wet verplichte meldcde huiselijk geweld en kindermishandeling

Nadere informatie

Reglement goedkope energielening FRGE

Reglement goedkope energielening FRGE Reglement gedkpe energielening FRGE Particuliere bewners niet-delgrep & particuliere verhuurders 1 Definities 1.1 Lkale Entiteit is een instantie die, p het niveau van één f meerdere gemeenten, instaat

Nadere informatie

Reglement Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Onderzoeksbeurs & Uitwisseling 2016

Reglement Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Onderzoeksbeurs & Uitwisseling 2016 Reglement Vlaams-Nederlandse Jurnalistenbeurs Onderzeksbeurs & Uitwisseling 2016 In 2016 kennen de Vlaamse en Nederlandse verheid pnieuw de Vlaams-Nederlandse Jurnalistenbeur(zen) (VNJB) te aan Nederlandse

Nadere informatie

Controleprotocol Sociaal Domein

Controleprotocol Sociaal Domein Cntrleprtcl Sciaal Dmein Cntrleprtcl vr de accuntantscntrle bij: dr de gemeenten in de regi Amersfrt* gesubsidieerde rganisaties vr Jeugdzrg en WMO dr de gemeenten in de regi Amersfrt f dr de gemeente

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie Provincie Zeeland

Aanvraagformulier subsidie Provincie Zeeland Aanvraagfrmulier subsidie Prvincie Zeeland NAAM ACTIVITEIT / PROJECT Naam GEGEVENS AANVRAGER Naam instelling Adres Instelling Pstcde en wnplaats IBAN-nummer BIC-cde Cntactpersn Functie cntactpersn Telefnnummer

Nadere informatie

KINDEREN EN JONGEREN.

KINDEREN EN JONGEREN. SubsidiereglementJEUGDWERK VOOR MAATSCHAPPELIJK KWETSBARE KINDEREN EN JONGEREN. Art. 1 : Delstelling Dit reglement begt de financiële ndersteuning van rganisaties die jeugdwerk aanbieden aan maatschappelijk

Nadere informatie

Projectplan Uitvoering acties LEADER Zeeuws-Vlaanderen (POP3)

Projectplan Uitvoering acties LEADER Zeeuws-Vlaanderen (POP3) Prjectplan Uitvering acties LEADER Zeeuws-Vlaanderen (POP3) Prjecttitel: 1. Aanvrager Wie vraagt subsidie aan? Als er geen sprake is van een samenwerkingsverband, vult u alleen uw gegevens in bij de regel

Nadere informatie

Communicatieplan vrijwilligerswerving

Communicatieplan vrijwilligerswerving Cmmunicatieplan vrijwilligerswerving Er werken bij Alzheimer Nederland 3300 vrijwilligers (exclusief cllectanten). Sinds enige tijd lpt het aantal vrijwilligers terug, en is het ndzakelijk dat er actieve

Nadere informatie

Projectplan voorbereiding en uitvoering van samenwerkingsactiviteiten lokale groep Midden- en Noord-Zeeland (POP3)

Projectplan voorbereiding en uitvoering van samenwerkingsactiviteiten lokale groep Midden- en Noord-Zeeland (POP3) Prjectplan vrbereiding en uitvering van samenwerkingsactiviteiten lkale grep Midden- en Nrd-Zeeland (POP3) Prjecttitel: 1. Aanvrager Wie vragen aan en nemen eventueel deel aan het samenwerkingsverband?

Nadere informatie

7. Opleidingskader voor de functie redacteur web en social media

7. Opleidingskader voor de functie redacteur web en social media 7. Opleidingskader vr de functie redacteur web en scial media In het prject GROOTER wrden nder andere een aantal pleidingskaders ntwikkeld vr sleutelfuncties binnen de crisiscmmunicatie. Een daarvan is

Nadere informatie

Aanvraagformulier cofinanciering LEF

Aanvraagformulier cofinanciering LEF Aanvraagfrmulier cfinanciering LEF 1. Aanvraag vr delstelling: Welke delstellingen uit het Ecnmisch Actieprgramma 2016 2019 zijn delstellingen die u met uw prject gaat realiseren f aan bij gaat dragen?

Nadere informatie

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen.

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen. Checklist berdeling adviesaanvraag 1. De adviesaanvraag Heeft de r een adviesaanvraag gehad? Let p: een rapprt is in principe geen adviesaanvraag. Met een adviesaanvraag wrdt bedeld: het dr de ndernemer

Nadere informatie

Projectomschrijvingen van het Uitvoeringsprogramma 2012-2015 Visie Openbaar Vervoer 2020

Projectomschrijvingen van het Uitvoeringsprogramma 2012-2015 Visie Openbaar Vervoer 2020 Vrdracht Prvinciale Staten van Nrd-Hlland Vrdracht Haarlem, juli 2012 Onderwerp: Uitveringsprgramma 2012-2015 Visie Openbaar Verver 2020 Bijlage: Prjectmschrijvingen van het Uitveringsprgramma 2012-2015

Nadere informatie

HANDLEIDING E-CATALOGUE

HANDLEIDING E-CATALOGUE HANDLEIDING E-CATALOGUE VOOR DE ROL AANVRAGER 1 / 18 GEBRUIKSVOORWAARDEN Rechten De FOD Persneel en Organisatie behudt alle rechten (waarnder auteursrechten, merkrechten en ctrien) met betrekking tt deze

Nadere informatie

Verkorte Handleiding Versie Medewerker Januari 2013

Verkorte Handleiding Versie Medewerker Januari 2013 Verkrte Handleiding Versie Medewerker Januari 2013 Starten met OTIB-skillsmanager OTIB-skillsmanager is een instrument m het gesprek dat u gaat veren met uw leidinggevende vr te bereiden. U wrdt gevraagd

Nadere informatie

Toetsen omzetten van Word naar Wintoets 4.0

Toetsen omzetten van Word naar Wintoets 4.0 WinTets Tetsmzetting - Uitgeverij De Rde Planeet 2012 Tetsen mzetten van Wrd naar Wintets 4.0 Veel ude tetsen zijn ntwikkeld binnen Micrsft Wrd. Dr ze m te zetten naar een itembank binnen WinTets, kunnen

Nadere informatie

PWO-oproep 2014-2015 Personeelsmededeling

PWO-oproep 2014-2015 Personeelsmededeling PWO-prep 2014-2015 Persneelsmededeling 20 januari 2014 Persneelsmededeling PWO-prep (Prjectmatig Wetenschappelijk Onderzek) 2014-2015 1. Inleiding en cntext Het prfessineel hger nderwijs in Vlaanderen

Nadere informatie

Verklaring de-minimissteun

Verklaring de-minimissteun Verklaring de-minimissteun Verklaring in het kader van het verlenen van de-minimis steunbedragen als bedeld in de de-minimis verrdening (PbEU 2006, L 379). Aanbevlen wrdt m vr het invullen van deze verklaring

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE van de GEBRUIKERSGROEP met betrekking tot het IWT VIS Traject RenoFase (IWT 120784)

REGLEMENT VAN ORDE van de GEBRUIKERSGROEP met betrekking tot het IWT VIS Traject RenoFase (IWT 120784) REGLEMENT VAN ORDE van de GEBRUIKERSGROEP met betrekking tt het IWT VIS Traject RenFase (IWT 120784) Bvengenemd prject kadert in een prgramma dat de inrichting van een gebruikersgrep dr de ntvanger van

Nadere informatie

Reglement subsidies acties fair trade gedurende de maand oktober

Reglement subsidies acties fair trade gedurende de maand oktober Reglement subsidies acties fair trade gedurende de maand ktber Waarm werken rnd eerlijke handel? Vandaag lijden 800 miljen wereldburgers hnger. Het is dan k vlkmen naanvaardbaar m in nderhandelingen 'vedsel'

Nadere informatie

Analytische boekhouding

Analytische boekhouding Analytische Bekhuding Analytische bekhuding 1 Vrbereiding... 2 1.1 Dssier instellingen... 2 1.2 Analytische rekeningen maken... 3 2 Analytisch beken... 4 2.1 Kppeling... 5 2.2 Bekingsvrstellen (mdellen)...

Nadere informatie

BIJLAGE B SUBSIDIEPROGRAMMA PROEFTUINEN DUURZAME MOBILITEIT: RIJDEN OP BIOGAS EN HOGERE BLENDS BIOBRANDSTOFFEN

BIJLAGE B SUBSIDIEPROGRAMMA PROEFTUINEN DUURZAME MOBILITEIT: RIJDEN OP BIOGAS EN HOGERE BLENDS BIOBRANDSTOFFEN BIJLAGE B SUBSIDIEPROGRAMMA PROEFTUINEN DUURZAME MOBILITEIT: RIJDEN OP BIOGAS EN HOGERE BLENDS BIOBRANDSTOFFEN Verklaring de-minimissteun Verklaring in het kader van het verlenen van de-minimis steunbedragen

Nadere informatie

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Tweede Kwartaal 2014

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Tweede Kwartaal 2014 Kwartaalrapprtage Stichting Nieuwe Generatie Brasil Tweede Kwartaal 2014 Want ik had hnger en jullie gaven mij te eten, ik had drst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen

Nadere informatie

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Winterswijk 2013-2018

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Winterswijk 2013-2018 Vr- en Vregschlse Educatie (VVE) Winterswijk 2013-2018 1. Inleiding Vr- en Vregschlse Educatie, als nderdeel van het bredere beleidsterrein nderwijsachterstandbeleid, wrdt sinds 2002 in Winterswijk vrmgegeven.

Nadere informatie

Toelichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB)

Toelichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB) Telichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB) Uitgangspunten Het Criterium Vlaams-Brabant (CVB)is de pvlger van het B-Circuit. De hfdredenen vr deze wijziging zijn: Het Prvinciaal Bestuur stelt vast

Nadere informatie

CPR305/2011/EU VERORDENING BOUWPRODUCTEN

CPR305/2011/EU VERORDENING BOUWPRODUCTEN XCDC Trading & Cnsultancy B.V.B.A. B-8780 Ostrzebeke 1. Algemeen CPR305/2011/EU VERORDENING BOUWPRODUCTEN Vanaf 1 st juli 2014 is de CE MARKERING van buwprducten die nder een geharmniseerde nrm vallen,

Nadere informatie

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012 Veel gestelde vragen huurbeleid 18 ktber 2012 Algemeen: 1. Waarm kmt er een nieuw huurbeleid? Een aantal ntwikkelingen heeft ervr gezrgd dat wij ns huurbeleid hebben aangepast. Deze ntwikkelingen zijn:

Nadere informatie

Reglement betoelaging lotgenotengroepen. Kom op tegen Kanker

Reglement betoelaging lotgenotengroepen. Kom op tegen Kanker Reglement betelaging ltgentengrepen Km p tegen Kanker 1. Del Km p tegen Kanker wil ltgentengrepen stimuleren, begeleiden en ndersteunen een kwaliteitsvlle werking uit te buwen. Dit det ze nder meer dr

Nadere informatie

Handleiding Opmaken fiche 281.50 Versie 2.0

Handleiding Opmaken fiche 281.50 Versie 2.0 Versie 2.0 1. Inleiding... 3 2. Vrbereidende werkzaamheden... 3 2.1. Algemene rekeningen... 3 2.2. Leveranciersfiches... 4 3. Het pstellen van de fiches... 6 3.1. Het vrbereidingsprgramma... 6 3.2. Het

Nadere informatie

SMASHTGMEE PROJECT

SMASHTGMEE PROJECT PROJECT SMASHTGMEE Vlley Vlaanderen wil inzetten p inclusie van G-sprters binnen de vlleybalclub. We willen de clubs ndersteunen die via bijzndere initiaties p evenementen, in instellingen f revalidatiecentra

Nadere informatie

PDPO III 2014 2020. Maatregel: versterken omgevingskwaliteit en vitaliteit van het platteland. Een subsidiedossier indienen?

PDPO III 2014 2020. Maatregel: versterken omgevingskwaliteit en vitaliteit van het platteland. Een subsidiedossier indienen? PDPO III 2014 2020 Maatregel: versterken mgevingskwaliteit en vitaliteit van het platteland Een subsidiedssier indienen? Dit reglement wijst u de weg! Reglement versie 2014 Inhudspgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

Statenvoorstel nr. PS/2014/341

Statenvoorstel nr. PS/2014/341 Statenvrstel nr. PS/2014/341 Initiatiefvrstel Cde Maatschappelijke Participatie Datum Inlichtingen bij 23 april 2014 mevruw G.J. Overmeen-Bakhuis Aan Prvinciale Staten Onderwerp Initiatiefvrstel Cde Maatschappelijke

Nadere informatie

Programma Welzijn en Zorg. Nieuwe Zorg en Domotica

Programma Welzijn en Zorg. Nieuwe Zorg en Domotica Prgramma Welzijn en Zrg Nieuwe Zrg en Dmtica Aanleiding De mgelijkheden vr het langer zelfstandig thuis blijven wnen, meten wrden verbreed. Technlgische ntwikkelingen die zrg p afstand en het participeren

Nadere informatie

Rapport. Bekend maakt bemind Onderzoek naar de bekendheid van en waardering voor het Expertisecentrum Veilige Publieke Taak

Rapport. Bekend maakt bemind Onderzoek naar de bekendheid van en waardering voor het Expertisecentrum Veilige Publieke Taak Rapprt Bekend maakt bemind Onderzek naar de bekendheid van en waardering vr het Expertisecentrum Veilige Publieke Taak Over het CAOP Het CAOP is hét kennis- en dienstencentrum p het gebied van arbeidszaken

Nadere informatie

Indien jij na het lezen van dit privacy statement vragen hebt, kun je contact met ons opnemen per e- mail:

Indien jij na het lezen van dit privacy statement vragen hebt, kun je contact met ons opnemen per e- mail: Privacy Statement Wij respecteren je privacy en verwerken je persnsgegevens altijd in vereenstemming met de tepasselijke regelgeving zals de Algemene verrdening gegevensbescherming (AVG). In dit privacy

Nadere informatie

GS brief aan Provinciale Staten

GS brief aan Provinciale Staten GS brief aan Prvinciale Staten Pstadres Prvinciehuis Pstbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-hlland.nl Datum zie verzenddatum Aan Prvinciale Staten Bijlagen 2 Onderwerp Infrmatie ver het

Nadere informatie

6. Opleidingskader voor de procesopleiding Informatiemanagement

6. Opleidingskader voor de procesopleiding Informatiemanagement 6. Opleidingskader vr de prcespleiding Infrmatiemanagement In het prject GROOTER wrden nder andere een aantal pleidingskaders ntwikkeld vr prcessen nder Bevlkingszrg. Hiernder wrdt het pleidingskader vr

Nadere informatie

Indien jij na het lezen van dit privacy statement vragen hebt, kun je contact met ons opnemen per e- mail:

Indien jij na het lezen van dit privacy statement vragen hebt, kun je contact met ons opnemen per e- mail: Privacy Statement Wij respecteren je privacy en verwerken je persnsgegevens altijd in vereenstemming met de tepasselijke regelgeving zals de Algemene verrdening gegevensbescherming (AVG). In dit privacy

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT LOVENDEGEM GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID

SUBSIDIEREGLEMENT LOVENDEGEM GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID GR 30.08.2012 SUBSIDIEREGLEMENT LOVENDEGEM GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID TITEL I: ALGEMENE BEPALINGEN HOOFDSTUK 1: De verenigingen en persnen die subsidies kunnen verkrijgen Artikel 1. De erkende

Nadere informatie

Middelen Financiële middelen o De organisatie heeft een actueel beleid met betrekking tot het verkrijgen van de benodigde financiële middelen.

Middelen Financiële middelen o De organisatie heeft een actueel beleid met betrekking tot het verkrijgen van de benodigde financiële middelen. Categrie D Per aspect van het framewrk zijn nrmen pgesteld. Vetgedrukt zijn de verplichte nrmen. Vr grtere rganisaties heeft het de vrkeur m een grter aantal diepgaande nrmen te hanteren. Deze rganisaties

Nadere informatie

Alleen m.b.t. vergoedingen pedagogisch Instemming. medewerkers (hoofdstuk 1 uit de regeling) Advies

Alleen m.b.t. vergoedingen pedagogisch Instemming. medewerkers (hoofdstuk 1 uit de regeling) Advies Satusverzicht. Cnsultatie Unitmanagers/Lcatiemanagers mei 2011 evaluatie Cnsultatie cliëntenraad Besluit Bestuursgrep 22 april 2003 OR Alleen m.b.t. vergedingen pedaggisch Instemming medewerkers (hfdstuk

Nadere informatie

BIJLAGE. Bevindingen en aanbevelingen van de auditors van DG REGIO

BIJLAGE. Bevindingen en aanbevelingen van de auditors van DG REGIO BIJLAGE Bevindingen en aanbevelingen van de auditrs van DG REGIO In september 2011 heeft de auditeenheid van Directraat-generaal Reginaal Beleid (DG REGIO) van de Eurpese Cmmissie een derdelijnscntrle

Nadere informatie

Handleiding Inschrijven bedrijfsteam. Ride for the Roses

Handleiding Inschrijven bedrijfsteam. Ride for the Roses Handleiding Inschrijven bedrijfsteam Ride fr the Rses Hiernder tref je een handleiding vr het inschrijven van een bedrijfsteam. Vr wie? De persn die de inschrijving vr de Ride fr the Rses vr het bedrijf

Nadere informatie

Uitnodiging Vormingsreeksen & coachingstrajecten

Uitnodiging Vormingsreeksen & coachingstrajecten Uitndiging Vrmingsreeksen & cachingstrajecten In januari 2006 startte de K.U.Leuven, in samenwerking met K VIV, VOV en Amazne het prject Vruwelijk Ingenieur. Het prject krijgt de financiële steun van het

Nadere informatie

Colofon De poster Duitsland vakantieland is tot stand gekomen met ondersteuning van het Duits Verkeersbureau.

Colofon De poster Duitsland vakantieland is tot stand gekomen met ondersteuning van het Duits Verkeersbureau. Clfn De pster Duitsland vakantieland is tt stand gekmen met ndersteuning van het Duits Verkeersbureau. Redactie Duitsland Instituut Amsterdam Rechten van ft s DZT/ Jachim Messerschmidt DZT/bpicture Björn

Nadere informatie

Groep Technologie & Design Campus De Nayer. Bijzonder reglement Bachelorproef

Groep Technologie & Design Campus De Nayer. Bijzonder reglement Bachelorproef Grep Technlgie & Design Campus De Nayer Bijznder reglement Bachelrpref Academiejaar 2014-2015 Inhudstafel 1 Begripsbepalingen... 2 2 Visie... 3 2.1 Externe criteria... 3 2.2 Interne criteria... 3 3 Begeleiding...

Nadere informatie

Toelichting bij het formulier subsidievaststelling behorend bij artikel 7.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS

Toelichting bij het formulier subsidievaststelling behorend bij artikel 7.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS Telichting bij het frmulier subsidievaststelling behrend bij artikel 7.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS Dit dcument licht stapsgewijs alle nderdelen van het aanvraagfrmulier vr een subsidievaststelling

Nadere informatie

Ontdekken van talenten jouw woorden, jouw verhaal

Ontdekken van talenten jouw woorden, jouw verhaal Ontdekken van talenten juw wrden, juw verhaal Methdiek Omschrijving: Kunnen werken met je talenten geeft mensen energie, weerbaarheid en veerkracht. Via deze methdiek wrden teams uitgendigd m hun talenten

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/1 Invulling van het begrip dagelijks bestuur in de zin

Nadere informatie

EISEN COMMUNICATIEMIDDELEN

EISEN COMMUNICATIEMIDDELEN EISEN COMMUNICATIEMIDDELEN WAAR MOETEN DE CONCEPT-ONTWERPEN EN DEFINITIEVE ONTWERPEN VAN DE COMMUNICATIEMIDDELEN AAN VOLDOEN? ALGEMEEN De cmmunicatiemiddelen passen bij bedrijfscultuur, media en zijn delgrepgericht

Nadere informatie

Trainingsopgaven Basistraining Evenementen Scouts Online

Trainingsopgaven Basistraining Evenementen Scouts Online Trainingspgaven Basistraining Evenementen Scuts Online Inhudspgave 1 Vrbereidingspgaven... 3 1.1 E-mailadres aanpassen... 3 1.2 Testfuncties tevegen... 3 2 Basispgaven... 4 2.1 Nieuw evenement aanmaken...

Nadere informatie

S&A bvba. 1. Startverklaring definitief goedgekeurd. Ambachtsweg 20-9820 Merelbeke. Inhoudstafel 1. STARTVERKLARING DEFINITIEF GOEDGEKEURD...

S&A bvba. 1. Startverklaring definitief goedgekeurd. Ambachtsweg 20-9820 Merelbeke. Inhoudstafel 1. STARTVERKLARING DEFINITIEF GOEDGEKEURD... S&A bvba Ambachtsweg 20-9820 Merelbeke tel 09/329 87 75 fax 09/329 87 85 URL: www.sabvba.cm e-mail: inf@sabvba.cm Startverklaring definitief gedgekeurd Inhudstafel 1. STARTVERKLARING DEFINITIEF GOEDGEKEURD...

Nadere informatie

Regeling ontwikkelen en gebruiken van streaming media in het MBO. Projectplan 1 / 6. Stichting Kennisnet Ict op School 1.

Regeling ontwikkelen en gebruiken van streaming media in het MBO. Projectplan 1 / 6. Stichting Kennisnet Ict op School 1. 1 / 6 Regeling ntwikkelen en gebruiken van streaming media in het MBO Prjectplan Auteur(s) Versienummer Datum Stichting Kennisnet Ict p Schl 1.0 februari 2007 2 / 6 1a NAW-gegevens van de aanvragende nderwijsinstelling

Nadere informatie

Normalisatie van gevelelementen Actualiteit en vooruitblik Nieuwigheden veiligheidseisen kinderen en binnenzonwering

Normalisatie van gevelelementen Actualiteit en vooruitblik Nieuwigheden veiligheidseisen kinderen en binnenzonwering Nrmalisatie van gevelelementen Actualiteit en vruitblik Nieuwigheden veiligheidseisen kinderen en binnenznwering Achtergrnd nieuwe nrmering kinderveiligheid met binnenznwering Ongevallen gerapprteerd met

Nadere informatie

Subsidieregeling economie en innovatie Noord-Brabant - provincie Noord-Brabant -

Subsidieregeling economie en innovatie Noord-Brabant - provincie Noord-Brabant - Subsidieregeling ecnmie en innvatie Nrd-Brabant - prvincie Nrd-Brabant - Het del van de Subsidieregeling ecnmie en innvatie Nrd-Brabant (ECOINNONB) is het realiseren van een aantal delstellingen uit het

Nadere informatie

o o o BIJLAGE PEDAGOGISCHE VISIE A. Gedragsindicatoren personeel in relatie tot leerlingen (vice versa)

o o o BIJLAGE PEDAGOGISCHE VISIE A. Gedragsindicatoren personeel in relatie tot leerlingen (vice versa) PEDAGOGISCHE VISIE A. Algemeen De pedaggische visie vertelt he de schl met leerlingen, persneel en uders van leerlingen wil mgaan en wat de schl verwacht ten aanzien van de relatie tussen leerlingen en

Nadere informatie

Wat is het Berkelfestival?

Wat is het Berkelfestival? Wat is het Berkelfestival? Berkelfestival - een parelsner van activiteiten in, p en rnd de Berkel. Lkale rganisaties - rganiseren zelf hun activiteit. Denk aan muziekverenigingen, sprtclubs, ndernemers,

Nadere informatie

RMC-regio 37 Zuidoost Brabant vsv/jongeren in een kwetsbare positie

RMC-regio 37 Zuidoost Brabant vsv/jongeren in een kwetsbare positie Prcedure indienen van prjectaanvragen vr de reginale aanpak van vrtijdig schlverlaten en jngeren in een kwetsbare psitie 2016-2020 Schljaar 2016-2017 Versie 1.0 19 september 2016 Na afsluiting van het

Nadere informatie

Instructie voor het indienen van een voorschot- of vaststellingsverzoek

Instructie voor het indienen van een voorschot- of vaststellingsverzoek Instructie vr het indienen van een vrscht- f vaststellingsverzek in het kader van de Subsidieregeling POP3 Nrd-Brabant gerelateerd aan alle penstellingen Versie 12 ktber 2016 Bijlagen Bijlage 1 Aanvraagfrmulier

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden

Algemene Leveringsvoorwaarden Algemene Leveringsvrwaarden 1. Tepasselijkheid 1.1 Deze algemene vrwaarden zijn van tepassing p alle ffertes en alle vereenkmsten, en de uitvering daarvan, welke dr WaterWerk Training, Caching & Cnsultancy

Nadere informatie

Handleiding TechFinder: gebruikers

Handleiding TechFinder: gebruikers Handleiding TechFinder: gebruikers Wetenschap- en techniekaanbd p maat Inhud Wat is TechFinder?... 1 Vr wie?... 1 Registreren... 1 Inlggen... 2 Prduct zeken... 3 Resultaat zekpdracht... 6 Prduct aanvragen...

Nadere informatie

Communicatie voor beleid Interactie (raadplegen, dialoog, participatie) en procescommunicatie; betrokkenheid, betere besluiten en beleid

Communicatie voor beleid Interactie (raadplegen, dialoog, participatie) en procescommunicatie; betrokkenheid, betere besluiten en beleid Samenvatting BEELDEN OVER COMMUNICATIE TEYLINGEN Bevindingen gesprekken ver Cmmunicatie, raad- en cllegeleden, rganisatie en samenleving In deze ntitie zijn de resultaten van zwel de gesprekken van 9 ktber

Nadere informatie

Stichting Animal Fellows. Beleidsplan. Versie februari 2016

Stichting Animal Fellows. Beleidsplan. Versie februari 2016 Stichting Animal Fellws Beleidsplan Versie februari 2016 Stichting Animal Fellws beleidsplan versie februari 2016 Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting Animal Fellws te Breda. Het verslag mvat

Nadere informatie

Keurmerkrapportage 2018

Keurmerkrapportage 2018 Keurmerkrapprtage 2018 Rapprtage.b.v. de zelfevaluatie ter kwalificatie vr het Keurmerk Basis GGZ 2018 PHHaastrecht B.V. 4 januari 2018 Heeft u vragen ver deze rapprtage? Neem cntact p met Stichting Kwaliteit

Nadere informatie

2013-2014. Trainingsinformatieblad nr. 5.4. Coöperatie Baronije UA

2013-2014. Trainingsinformatieblad nr. 5.4. Coöperatie Baronije UA Trainingsinfrmatieblad nr. 5.4 Cöperatie Barnije UA 2013-2014 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl

Nadere informatie

Subsidietoetsingskader VVE gemeente Raalte 2015. Doelstelling subsidie:

Subsidietoetsingskader VVE gemeente Raalte 2015. Doelstelling subsidie: Subsidietetsingskader VVE gemeente Raalte 2015 Delstelling subsidie: Op grnd van de Wet OKE (Ontwikkelingskansen dr kwaliteit en educatie zijn gemeenten verantwrdelijk vr de Vrschlse educatie. Gemeenten

Nadere informatie

Implementatie van het nieuw geestelijk gezondheidsbeleid voor kinderen en jongeren

Implementatie van het nieuw geestelijk gezondheidsbeleid voor kinderen en jongeren Implementatie van het nieuw geestelijk gezndheidsbeleid vr kinderen en jngeren Template vr de beschrijving van het netwerk 1. Inleiding Op 30 maart 2015 werd de Gids naar een nieuw geestelijk gezndheidsbeleid

Nadere informatie

Ovinob. Opleidingsweek Digitale toepassingen Bibliotheekportalen. Handleiding. Mijn Bibliotheek-Administratie. Lijsten

Ovinob. Opleidingsweek Digitale toepassingen Bibliotheekportalen. Handleiding. Mijn Bibliotheek-Administratie. Lijsten Ovinb Opleidingsweek 2016 Digitale tepassingen Biblitheekprtalen - Handleiding Mijn Biblitheek-Administratie Lijsten Ovinb - Opleidingsweek 2016 - Digitale tepassingen BibPrtalen 1 Inhudspgave Inhudspgave

Nadere informatie

V-ICT-OR begeleidt besturen in hun informatiehuishouding voor optimaal verloop van samenvoeging gemeente en OCMW

V-ICT-OR begeleidt besturen in hun informatiehuishouding voor optimaal verloop van samenvoeging gemeente en OCMW V-ICT-OR begeleidt besturen in hun infrmatiehuishuding vr ptimaal verlp van samenveging gemeente en OCMW De infrmatica in steden en gemeenten greide sinds de jaren 80 rganisch. Dat stapje bij stapje greien

Nadere informatie

Stappenplan BTW-verhoging van 19 naar 21% per 1 oktober 2012

Stappenplan BTW-verhoging van 19 naar 21% per 1 oktober 2012 Stappenplan BTW-verhging van 19 naar 21% per 1 ktber 2012 Supprt ID: 57354 Versies: AccuntView Windws Dit stappenplan hebt u ndig m uw administraties in AccuntView gereed te maken vr het nieuwe BTW-percentage.

Nadere informatie

Convenant brancheorganisatie beroepsverenigingen in het kader van: Versterking beroepsvereniging Beroepenregister en Beroepsregistratie

Convenant brancheorganisatie beroepsverenigingen in het kader van: Versterking beroepsvereniging Beroepenregister en Beroepsregistratie Cnvenant brancherganisatie berepsverenigingen in het kader van: Versterking berepsvereniging Berepenregister en Berepsregistratie De ndergetekenden, I. De rganisatie van brancherganisatie MOgrep Jeugdzrg

Nadere informatie

Deelprojectplan. Projectadministraties

Deelprojectplan. Projectadministraties Deelprjectplan Prjectadministraties Het beheersen van prjectadministraties dr de invering van een hgeschlbrede methdiek. 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Prbleemverkenning en stelling 3. Prjectdelen 4.

Nadere informatie

Onderwerp Vervolg Programma Eigen Kracht - het stimuleren van laagopgeleide vrouwen naar werk

Onderwerp Vervolg Programma Eigen Kracht - het stimuleren van laagopgeleide vrouwen naar werk Cllegevrstel Openbaar Onderwerp Vervlg Prgramma Eigen Kracht - het stimuleren van laagpgeleide vruwen naar werk Prgramma / Prgrammanummer Werk & Inkmen / 1061 BW-nummer Prtefeuillehuder T. Tankir Samenvatting

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland) Nadere regels subsidies Aanjaag Onderwijs en Arbeidsmarkt Het cllege van burgemeester en wethuders van de gemeente Almere; gelet p titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3 van de Algemene

Nadere informatie

Actieplan van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren betreffende de toepassing van ISQC 1 11.08.2014

Actieplan van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren betreffende de toepassing van ISQC 1 11.08.2014 Actieplan van het Instituut van de Bedrijfsrevisren betreffende de tepassing van ISQC 1 11.08.2014 Algemene beschuwingen 1. De Raad van het IBR is zich bewust van de meilijkheden die de cnfraters ndervinden

Nadere informatie

DiabeteszorgBeter. Let op: Een gedrukte versie is beschikbaar bij uw regio-secretariaat

DiabeteszorgBeter. Let op: Een gedrukte versie is beschikbaar bij uw regio-secretariaat Let p: Een gedrukte versie is beschikbaar bij uw regi-secretariaat DiabeteszrgBeter Kwaliteitsimpuls dr implementatie van een samenhangend transmuraal diabeteszrgprgramma en gebruik van spiegelinfrmatie

Nadere informatie

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis 72095942000 VZW Psych. Centrum Caritas Caritasstraat 76 9090 MELLE Telichting bij het dcument pnameverklaring bij pname in een psychiatrisch ziekenhuis U kan als patiënt een aantal keuzes in verband met

Nadere informatie

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN ACTIVITEITENPLAN 2014 Activiteitenplan 2014 : INLEIDING In 1997 werd de in Zetermeer pgericht met als del het behartigen van de belangen van huurders van de cmplexen van R.K. Wningbuwstichting De Gede

Nadere informatie

Subsidieverordening isolatiemaatregelen bestaande eigen woningen

Subsidieverordening isolatiemaatregelen bestaande eigen woningen Raadsvrstel AGENDAPUNT: 6 VERGADERDATUM: 16 FEBRUARI 2012 Onderwerp Datum cllegebesluit Subsidieverrdening islatiemaatregelen bestaande eigen wningen Cmmissie Vlkshuisvesting, Datum vergadering 08-02-2012

Nadere informatie

Aanvraagformulier Subsidie Kennis- en Innovatienetwerken

Aanvraagformulier Subsidie Kennis- en Innovatienetwerken GEGE GEGEVENS AANVRAGER Aanvraagfrmulier Subsidie Kennis- en Innvatienetwerken Naam rganisatie/bedrijf : Vrm rechtspersn : Naam cntactpersn : Functie cntactpersn : Pstadres : Pstcde : Plaatsnaam : Telefnnummer

Nadere informatie

Beweeg Mee! De gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) 1 in de collectieve verzekering voor de minima van de gemeente Den Haag

Beweeg Mee! De gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) 1 in de collectieve verzekering voor de minima van de gemeente Den Haag Beweeg Mee! De gecmbineerde leefstijlinterventie (GLI) 1 in de cllectieve verzekering vr de minima van de gemeente Den Haag Mensen niet alleen aan het bewegen brengen, maar k aan het bewegen huden. Dat

Nadere informatie

Projectplan Peel en MaasNet

Projectplan Peel en MaasNet Prjectplan Peel en MaasNet Prjectnaam : Peel en MaasNet Datum : 4 februari 2014 Opsteller : Stuurgrep Peel en MaasNet 1. Aanleiding In de gemeente Peel en Maas is er sprake van een greiende behefte aan

Nadere informatie

Samenvatting criteria arbeidsmarktplatform:

Samenvatting criteria arbeidsmarktplatform: Plan Samenvatting criteria arbeidsmarktplatfrm: 1. Cncreet prjectidee: het prject richt zich p het terugdringen van een veelheid van taken van persneelsleden p kleine schlen en p het inzetten van persneel

Nadere informatie