Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan Zundert

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan Zundert"

Transcriptie

1 Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan Zundert Bijeenkomst externe meedenkgroep d.d. 16 maart 2010 Aanwezig: - de heer J. Roelands, gemeente Zundert; - mevrouw K. van Baaren, gemeente Zundert; - de heer D. Walraven, Goudappel Coffeng BV; - mevrouw D. Hertogs, Goudappel Cofffeng BV; - de heer J. Schep, Politie Midden en West-Brabant; - de heer R. Geerts, Bedrijvenkring Zundert; - de heer P. Ooms, Ondernemersvereniging Zundert Centrum; - de heer H. Vlassak, Ondernemersvereniging Zundert Centrum; - de heer A. Frèrejean, Stichting Welzijn Zundert; - mevrouw R. van Hassel, Stichting Welzijn Zundert; - de heer J. van Ostaaijen, Gehandicaptenplatform Zundert; - mevrouw T. Swaans, Provincie Noord-Brabant; - de heer J. Damen, Stichting Wijkraad De Berk; - de heer J. Verpalen, S.P.O.Z.; - mevrouw J. Aarts, S.K.O.R.; - mevrouw K. Matthijssen, St. Dorpsraad Achtmaal. 1 Opening en mededelingen Wethouder Jack Roelands opent om uur de vergadering en heet iedereen welkom. Danny Walraven geeft vervolgens een korte uitleg over het doel van de avond. De avond zal in het teken staan van het inventariseren van de huidige knelpunten. Deze knelpunten en uitgangspunten zullen worden meegenomen in de studie. Naar verwachting zal voor de zomer een conceptrapportage van het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan worden opgesteld. Deze conceptrapportage zal met de meedenkgroep worden besproken.

2 Pagina 2 2 Beleidsthema s 2.1 Verkeersveiligheid Stelling 1: Er wordt te hard gereden in de verblijfsgebieden (30 en 60 km/u-gebieden) en rondom scholen. - Veel 30 km/u-gebieden zijn niet ingericht als 30 km/u-gebied. Op veel plaatsen nodigt het uit om hard te rijden door weinig of het ontbreken van snelheidsverlagende maatregelen. (Dhr. J. Damen) - Voor scholen ontstaan vaak gevaarlijke situaties, doordat ouders de auto voor de deur van de school parkeren in plaats van op het parkeerterrein. (Mevr. R. van Hassel) Bij de basisschool St. Antonius is dit opgelost door een parkeerverbod in te stellen vóór de school. Ook Kiss&Ride-stroken kunnen wellicht voor een oplossing zorgen. (Dhr. J. Verpalen) - Over het algemeen zijn er in de kern van Zundert parkeerproblemen, waardoor veel auto s op trottoirs worden geparkeerd. Dit levert vooral voor minder valide mensen gevaarlijke situaties op. (Dhr. J. van Ostaaijen) - Het is belangrijk om in kaart te brengen op welke wegen er structureel te hard wordt gereden. Dan pas kan je de oorzaak aanpakken. (Dhr. A. Frèrejean) - Belangrijk aandachtspunt is de Berkenring, hier wordt structureel te hard gereden. (Dhr. A. Frèrejean) Stelling 2: Intensievere snelheidscontroles verhogen de verkeersveiligheid in de gemeente Zundert. - Automobilisten zijn erg alert wat betreft snelheidscontroles. De dagelijkse weggebruiker ziet direct als er een flitser staat, waardoor er vrij weinig mensen worden gepakt voor een snelheidsovertreding. De pakkans is vaak na een half uur al minder. Ook weegt de politie, in de tijd van crisis, de kosten tegen de opbrengsten af. (Dhr. J. Schep) - Niet op alle locaties kan worden gecontroleerd. (Dhr. J. Schep) - Op de Heischoorstraat vinden zeer veel snelheidsovertredingen plaats. De gemiddelde snelheid ligt daar regelmatig boven de 100km terwijl het een 60km-zone is. (Dhr. J. van Ostaaijen) - Er moet rekening worden gehouden met de inrichting van wegen zodat voor alle partijen duidelijk is welke snelheid er geldt. (Dhr. D. Walraven) - Waarom stoppen Belgen wel bij zebrapaden? Normaliter rijden Nederlanders gewoon door bij een zebrapad en is het afwachten wanneer je voorrang krijgt. Maar bij het zebrapad voor de Dirk wordt wel gestopt. Dit heeft te maken met het naleven van de regels.

3 Pagina 3 - Veel eenzijdige ongevallen hebben als oorzaak een te hoge snelheid, soms in combinatie met een slechte berm. (Dhr.J. Roelands en dhr. J. Schep) Stelling 3: Er moet meer uniformiteit in snelheidverlagende maatregelen komen, daarmee wordt de verkeersveiligheid vergroot. - Door uniformiteit aan te brengen raken de mensen gewend aan de maatregel waardoor dit niet meer werkt. (Dhr. R. Geerts) - Door de gemeente moeten knopen worden doorgehakt, ook als er bezwaar is gemaakt tegen een maatregel. Niet iedereen kan het eens zijn, de veiligheid moet voorop staan. (Dhr. J. van Ostaaijen) - De drempels in Roosendaal worden als ideale oplossing gezien. (Dhr. R. Geerts) 2.2 Landbouwverkeer Stelling 4: Op belangrijke fietsroutes zorgt het landbouwverkeer voor verkeersveiligheidsproblemen. - Landbouwverkeer bestaat vaak grote voertuigen. Door de grootte zijn bestuurders en fietsers vaak voorzichtiger, waardoor er bij passeren een veilige situatie ontstaat. (Mevr. T. Swaans) - Grasbetontegels zijn gewenst op routes waar veel landbouwverkeer rijdt. (Dhr. R. Geerts) - Het niet goed reinigen van wegen lijdt vooral in de herfst tot gevaarlijke situaties. (Dhr. J. Damen) De agrariër is verplicht de weg te reinigen. In het buitengebied wordt dit echter als minder hinderlijk ervaren. (Dhr. J. Schep) 2.3 Fietsverkeer Stelling 5: In de gemeente Zundert kan men veilig en comfortabel fietsen. - De Molenstraat wordt door veel fietsers als verkeersonveilig ervaren. Er zijn mensen die hier niet meer durven fietsen. (Dhr. A. Frèrejean) - Fietsstroken op de Ettensebaan zijn niet veilig. Er wordt te hard gereden. (Dhr. J. Damen) - De Ettensebaan is visueel versmald door de aanleg van de fietsstroken en tevens zijn er snelheidsremmende maatregelen aangebracht waardoor de snelheid daalt en er weinig tot geen ongelukken plaatsvinden. Er is vast telpunt gelegen op de Ettensebaan waarmee de

4 Pagina 4 gereden snelheid in de gaten kan worden gehouden. De snelheid is duidelijk gedaald. (Mevr. K. van Baaren) - Vrijliggende fietspaden zijn door de afslaande bewegingen van automobilisten niet altijd verkeersveilig. (Dhr.J. Roelands) - Volgens Duurzaam Veilig zijn bij lage intensiteiten fietsstroken op de rijbaan een veilige keuze. (Dhr. D. Walraven) - Aan de hand van de ongevalanalyse moet worden gekeken op welke locaties veel ongelukken met fietsers gebeuren. (Dhr. D. Walraven) 2.4 Voetgangers- en gehandicaptenvoorzieningen Stelling 6: Binnen de gemeente Zundert zijn goede voorzieningen voor gehandicapten, kinderwagens en blinden en slechtzienden. - De knelpunten op trottoirs zijn eind 2008 door de gemeente, in samenwerking met maatschappelijke orgainsaties, geïnventariseerd. De punten zijn onderverdeeld in prio 1, 2 en 3. De knelpunten met prio 1 zijn inmiddels allemaal opgelost. Voor de knelpunten met prio 2 en 3, moeten middelen beschikbaar worden gesteld. Deze punten worden dus op de lange termijn opgelost. (Mevr. K. van Baaren) - Deze stelling moet elk jaar op de agenda van de gemeente komen. Nu ligt de focus vaak op het autoverkeer, terwijl voetgangers en gehandicapten ook erg belangrijk zijn. (Dhr. A. Frèrejean) - Er dient gecontroleerd te worden op het uitstallingbeleid. Er is vaak geen ruimte op het trottoir van de Molenstraat. (J. van Ostaaijen) - Er zijn drie boa s in opleiding, zij kunnen straks sneller actie ondernemen op punten die zij op straat zijn. (Dhr. J. Roelands) - Er moet ook naar het onderhoud van de trottoirs worden gekeken. Voorbeeld hiervan is de Diepstraat, hier is sprake van achterstallig onderhoud. (Mevr. R. van Hassel) 2.5 Leefbaarheid en milieu Stelling 7: Het doorgaand (sluipverkeer) door het landelijk gebied en de woonwijken moet worden geweerd. - Veel vrachtverkeer is bestemmingsverkeer en kan dus niet worden geweerd. (Dhr. J. Roelands) - Als de sluiproutes worden afgesloten, wordt het op een ander punt drukker. Eerst moet worden gekeken naar welke wegen het verkeer dan uit gaat wijken. (Dhr. R. Geerts) - Het landbouwverkeer dat door de Molenstraat rijdt is niet ideaal in verband met de stank die de wagens soms met zich meenemen. Mensen komen toch naar de Molenstraat om gezellig te winkelen.

5 Pagina 5 - Vrachtverkeer moet over de doorgaande routes worden geleid. (Dhr. P. Ooms) 2.6 Parkeren Stelling 8: De kernen van de gemeente Zundert zijn goed bereikbaar en er zijn goede en voldoende parkeervoorzieningen. - Vooral in de oudere wijken kampt men met te weinig parkeerplaatsen. Bewoners hebben bijna allemaal een of twee auto s en willen allemaal voor de deur parkeren. (Dhr. J. Damen) - Bij nieuwbouwplannen wordt een herziene parkeernorm gehanteerd. In deze wijken zijn dus wel voldoende parkeerplaatsen. (Dhr. D. Walraven) - Vaak blijkt dat de huidige CROW normen nog te laag zijn voor woonwijken. Wellicht dat deze opgehoogd kunnen worden. (Dhr. J. Roelands) - De onlangs ingestelde blauwe zone werkt erg goed. (Dhr. P. Ooms) - Door middel van parkeerdruktellingen wordt bekeken, of door het invoeren van de blauwe zone, de parkeerproblemen wel of niet naar de schil verschuiven. (Mevr. K. van Baaren) 2.7 Openbaar vervoer Stelling 9: De kernen van de gemeente Zundert zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. - De gemeente laat momenteel door Goudappel Coffeng een studie uitvoeren naar de mogelijkheden voor een buurtbus tussen Etten-Leur Rijsbergen. Wellicht gaat deze buurtbus dan ook door kan rijden tot Klein-Zundert. (Mevr. K. van Baaren) - De huidige buurtbus wordt als positief ervaren. (Dhr. J. Damen) - De ouderen in Wernhout vinden het jammer dat de buurtbus niet door hun kern komt. (Dhr. R. van Hassel) - De buurtbussen die nu gebruikt worden zijn niet toegankelijk voor rolstoelen. (Dhr. J. van Ostaaijen) Er is een plan om in de toekomst lagevloerbussen in te zetten. (Mevr. K. van Baaren)

6 Pagina Autoverkeer en goederenvervoer Stelling 10: De woonkernen en bedrijventerreinen zijn vanuit de hoofdstructuur (N263) goed bereikbaar. - Slechte bewegwijzering resulteert in zoekverkeer, wat regelmatig gevaarlijke situaties oplevert. De bedrijventerreinen zijn niet goed aangegeven. (Dhr. R. Geerts) 2.9 Communicatie en educatie Stelling 11: Er is behoefte aan meer verkeerseducatie en communicatie. - Er is behoefte aan meer educatie voor alle leeftijdsgroepen. (Dhr. A. Frèrejean en dhr. R. Geerts) - Eerst moet er geïnventariseerd worden wat er nu allemaal al wordt gedaan. Wellicht wordt er al veel gedaan, maar op een verkeerde manier die niet aanslaat. (Dhr. J. Damen) - In 2010 komt er een opfriscursus voor ouderen in het verkeer, deze cursus is echter wel vrijwillig. (Mevr. K. van Baaren) - Een idee is om vrijwilligers een flyer achter de ruitenwissers van auto s te plaatsen die fout staan geparkeerd. Op de flyer moet dan wel een stempel van de gemeente en politie, in samenwerking met het gehandicaptenplatform. (Dhr. J. van Ostaaijen) 3 Uitslag eurospel Beleidsthema Prioritering 1 Verkeersveiligheid 5.400,- 2 Fietsen en lopen 1.800,- 3 Leefbaarheid en milieu 1.200,- 4 Landbouwverkeer 400,- 5 Communicatie 400,- 6 Parkeren 200,- 7 Openbaar vervoer 100,- 8 Autoverkeer en goederenvervoer 100,- Totaal 9.600,-

7 Pagina 7 4 Aandachtspunten Dhr. H. Vlassak: - Op het parkeerterrein De Achtertuin hangen s avonds veel jongeren, waardoor het een zeer onveilige plek is geworden. - Er moet gekeken worden naar de grensovergang met België. Dhr. J. Damen: - Voetgangers en fietsers moeten een zeer hoge prioriteit krijgen in deze studie. - Onderzoek doen naar de mogelijkheden om hoofdroutes (ook in het buitengebeid) voor fietsers aan te leggen. Dhr. R. Geerts: - Bewegwijzering moet onder de loep worden genomen. - Verlichting moet aan de orde komen. - Ook aandacht voor winterse omstandigheden (strooien/vegen). Dhr. A. Frèrejean: - Kwetsbare doelgroepen moeten prioriteit krijgen. - De Molenstraat en Beukenlaan moeten verkeersveiliger. Mevr. R. van Hassel: - In- en uitritten bij sportcomplexen moeten veiliger. Dhr. P. Ooms: - Communicatie naar alle doelgroepen is een belangrijk punt. - De gele strepen moeten opnieuw worden aangebracht in de blauwe zone. Dhr. J. van Ostaaijen: - Voet- en fietspaden voor mindervalide personen moeten hoge prioriteit krijgen. - De gevaarlijkste weg in Zundert voor de fietsers is de Heischoorstraat. Hier moet zeker naar worden gekeken. Mevr. T. Swaans: - Toekomstige bouwplannen in de regio moeten in deze studie worden meegenomen. Mevr. J. Aarts: - Communicatie naar inwoners is erg belangrijk. - Er moet extra aandacht komen voor jonge fietsers.

8 Dhr. J. Verpalen: - Verkeersveiligheid rondom scholen is een belangrijk punt. Pagina 8

9 Bijlage 1: Reactie Dorpsraad Wernhout, Bronek Parol De Dorpsraad van Wernhout heeft per de volgende punten aangedragen: - Geen doorgaand verkeer naar Achtmaal via de Diepstraat. Verwijzing via Leeuwerikstaat en via de Loosbergstraat. (ANWB bord dus weg). - Reconstructie kruising Wernhoutseweg/Diepstraat/Oude Lentsebaan. Dit is al in voorbereiding. - Slechte staat van de Oude Lentsebaan (wordt hersteld na de winter). - Door het intensiever gebruik van de Weimerstraat en de breedte van deze weg zijn de bermen erg slecht. - Aandacht voor alle bermen in het buitengebied. - Aansluiting van de klinkers op de brug op de Maalbergenstraat, komende vanaf buitengebied. - Inrichting van de Diepstraat in zijn geheel. Verkeersveiliger maken i.v.m. aanwezigheid van school en mogelijkheid om straat bijna ineens aan te pakken i.v.m. aanleg parkeerplaatsen bij de voetbal/gym en de rioleringswerkzaamheden tussen Pastoor Biellaarsstraat en Wernhoutseweg. - De inrichting van de Grote Heistraat tussen Leeuwerikstraat en Moststraat (stuk 50, stuk 80, stuk 50 en weer stuk 80). Weg kan ook veiliger voor fietsers die naar school gaan. - Reconstructie parallelwegen Wernhoutseweg. Dit is al in voorbereiding. - Kleine Heistraat afsluiten bij Loosbergstraat. Van de Leemsputten en de oude vuilstort een recreatiegebied/wandelpark maken. - Vervoersplan: Buslijn 115 doortrekken naar Paterven. De buurtbus via een kleine omweg laten lopen met het oog op de toekomst (Leeuwerikstraat, Grote Heistraat, Tiendpad, Dahliastraat, Diepstraat, Grote Heistraat Moststraat Achtmaalseweg). Op deze route minimaal één stopplaats realiseren ergens in Wernhout. - Fietsroutes: De heer Parol is vrijwilliger voor het knooppuntensysteem en een rondgaande route, de AA of Weerijsroute. Het SES is niet gecharmeerd van nieuwe routes buiten het knooppuntensysteem. Ze willen alle rondgaande routes vervangen voor themaroutes via het knooppuntensysteem. Een idee is om samen met Achtmaal en de Belgische buurgemeenten, een oorlogsroute te maken in combinatie met beide knooppuntensystemen. In oktober 1944 is in de omgeving fors gevochten. De route zou dan langs diverse locaties kunnen gaan.

10 Bijlage 2: Reactie Rijsbergse Ondernemersvereniging, Carl van Cuijck De Rijsbergse Ondernemersvereniging heeft per de volgende punten aangedragen: - De verkeerstroom rondom de Basisschool St. Bavo leidt tot ergernissen en gevaarlijke situaties. - De aanduidingen voor de parkeerparken ontbreken. - De blauwe zone is een welkome zodat de voorbijganger uitnodigend kan parkeren om de plaatselijke middenstand te kunnen bezoeken. - De St. Bavostraat 30 km zone maken is een utopie. - Waarom zijn er straten of delen van een straat 30 km zone en niet hele wijken? Een verbindingsweg als de van Oosterhoutstraat is geen 30 km zone, maar de Gommerstraat en een deel van de Kerkakkerstraat wel.

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Op woensdagavond 5 april zijn we door de wijk Ijsselstein West: Achterveld en Groenvliet gefietst met een aantal inwoners. Opvallend

Nadere informatie

Wilhelminalaan verkeersveiliger. Hier komt tekst. Hier komt ook tekst. 2 e bewonersbijeenkomst 30 juni Utrecht.nl.

Wilhelminalaan verkeersveiliger. Hier komt tekst. Hier komt ook tekst. 2 e bewonersbijeenkomst 30 juni Utrecht.nl. Wilhelminalaan verkeersveiliger Hier komt tekst Hier komt ook tekst 2 e bewonersbijeenkomst 30 juni 2016 (versie 3, EGK) Opzet avond Opening Tot nu toe Mogelijkheden profiel Uitgewerkt mogelijk ontwerp

Nadere informatie

Middelveen IV Zuidwolde

Middelveen IV Zuidwolde 28 december 2010 Moving Verkeer Broekhuizen 23 7965 AA Broekhuizen Aanleiding De nieuwe woonwijk Middelveen aan de zuidkant van Zuidwolde is in ontwikkeling. Gemeente De Wolden heeft Moving Verkeer gevraagd

Nadere informatie

Verkeersveiligheid fietsroutes gemeente Nieuwkoop Inventarisatie van knelpunten

Verkeersveiligheid fietsroutes gemeente Nieuwkoop Inventarisatie van knelpunten Verkeersveiligheid fietsroutes gemeente Nieuwkoop Inventarisatie van knelpunten Gemeente Nieuwkoop Afd. Beheer openbare ruimte maart 2015 Inhoud INHOUD...2 1 INLEIDING...3 1.1 AANLEIDING...3 1.2 DOELSTELLING

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam Postbus 247 1000 AE Amsterdam t 020 522 54 44 f 020 522 53 33 e info@tns-nipo.com www.tns-nipo.com Political & Social Rapport Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Nadere informatie

Verkeersveiligheid in Bronckhorst

Verkeersveiligheid in Bronckhorst Verkeersveiligheid in Bronckhorst Aanleiding De gemeente Bronckhorst wil graag achterhalen of er verkeersonveilige locaties zijn in de gemeente en zo ja, welke. Niet alle ongelukken die gebeuren zijn bekend

Nadere informatie

Herinrichting Beusichemseweg. Binnen bebouwde kom t Goy

Herinrichting Beusichemseweg. Binnen bebouwde kom t Goy Binnen bebouwde kom t Goy Programma 19.45 Inloop 20.00 Opening door Wethouder Kees van Dalen 20.15 Toelichting verkeerskundigen 20.45 Kosten 20.50 Informatie aan tafels en invullen formulieren 21.25 Slotwoord

Nadere informatie

ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM

ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM Nr. Vragen/opmerkingen (gebundeld) 1 Er is vanuit nut en noodzaak, geluidsoverlast, benodigde investeringen en mogelijke route Ranum - Tinallinge - Onderdendam bezwaar tegen

Nadere informatie

Gemeentelijk verkeer- en vervoersplan

Gemeentelijk verkeer- en vervoersplan Gemeentelijk verkeer- en vervoersplan Themabijeenkomst 20 juli 2016 Ing. Bart van Kruisbergen : Even voorstellen Agenda 1. Opening wethouder (5 min) 2. Toelichting doel, werkwijze en proces (5 min) 3.

Nadere informatie

Dijklint Alblasserdam

Dijklint Alblasserdam Dijklint Alblasserdam Ontwerpvisie Inrichtingsplan Dijklint Beeld plaatsen ter grootte van dit kader 24 januari 2013 Henk van Zeijl Viviane de Groot 2 Inhoud Inleiding Resultaat discussies in ontwerpwerkgroep

Nadere informatie

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen Presentatie doortrekken Haarsweg Donderdag 10 april 2014 Aanleiding Raadscommissie van 6 juni 2013 behandeling verkeersonderzoek De Strangen en de rotonde Schurinkstraat- Chevalleraustraat Over de Haarsweg

Nadere informatie

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen Vraag 1a Welke plek in Theresia en Spoorzone vindt u voor de fietser qua verkeer het gevaarlijkst. Kunt u ook aangeven waarom? Vraag 1b

Nadere informatie

Verkeer en Verkeersveiligheid. Herziening dorpsplan - Dorpsstraat Eric van Berkum

Verkeer en Verkeersveiligheid. Herziening dorpsplan - Dorpsstraat Eric van Berkum Verkeer en Verkeersveiligheid Herziening dorpsplan - Dorpsstraat Eric van Berkum Inhoud 1. Dorpsplan - terugblik 2. Situatie Dorpsstraat meningen & metingen 3. Identificatie probleem 4. Uitgangspunten

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord

Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord Met een grote groep inwoners zijn we op een regenachtige woensdagavond 12 april door de wijk IJsselstein Noord gaan fietsen. Mede

Nadere informatie

18 juni 2015. Bewonersbijeenkomst Victoriberg

18 juni 2015. Bewonersbijeenkomst Victoriberg 18 juni 2015 Bewonersbijeenkomst Victoriberg Programma 19:30 uur 20:00 uur: Inlopen 20:00 uur 20:15 uur: Welkomswoord wethouder Knapp 20:15 uur 20:30 uur: Presentatie Marcel Luijnenburg 20:30 uur 21:00

Nadere informatie

Rapport: Hillegoms Verkeers- en Vervoerplan (HVVP)

Rapport: Hillegoms Verkeers- en Vervoerplan (HVVP) GEMEENTE HILLEGOM Hoofdstraat 115 2181 EC Hillegom T 14 0252 Postbus 32, 2180 AA Hillegom F 0252-537 290 E info@hillegom.nl I www.hillegom.nl Rapport: Hillegoms Verkeers- en Vervoerplan (HVVP) Onderdeel

Nadere informatie

Verkeersarrangement Elsloo

Verkeersarrangement Elsloo Verkeersarrangement Elsloo Verkeer en terugkoppeling 9 november 2016 Doel van deze avond! Verkeer in Elsloo, hoe zit dat?! Toelichting op de inventarisatie! Hoe gaan we om met uw opmerkingen! Beschrijving

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Bij woningen geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroomwegen (50 km/uur

Nadere informatie

Memo. Verhouding auto-fiets 2015

Memo. Verhouding auto-fiets 2015 Uit de verkeerstellingen van de gemeente blijkt dat op deel twee op een werkdag gemiddeld 1.400 1 motorvoertuigen rijden waarvan 4% a 5% vrachtverkeer betreft. Op deel drie rijden gemiddeld per werkdag

Nadere informatie

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 7 8 2 3 1 9 6 4 5 KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 1. Kruispunt Douvieweg- Watouplein Knelpunten: - Op het kruispunt staat het doorgaand verkeer heel vaak geblokkeerd aangezien

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek Snelfietsroute Arnhem - Wageningen Oosterbeek Programma van de avond Opening door wethouder J. Verstand Voorstelronde Presentatie doel en tracé snelfietsroute door mw. A. Stienstra projectleider Provincie

Nadere informatie

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig De herinrichting heeft betrekking op de openbare inrichting van de locatie ter plaatse van de toekomstige supermarkt. De herinrichting houdt voornamelijk het realiseren van een toegang van de supermarkt

Nadere informatie

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Registratienummer : 17int02878 Auteur : J. Rouw Datum : 29 juni 2017 Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Op

Nadere informatie

Veilig van en naar school

Veilig van en naar school Veilig van en naar school Ouders en kinderen hebben recentelijk opmerkingen gemaakt over enkele verkeerssituaties op weg naar de scholen in Mariënberg en Beerzerveld. De betreffende situaties leiden in

Nadere informatie

Project Sint-Pancras. Veiligheidsnotitie. Naam: Erik de Boer Klas: V2A Studentnummer:

Project Sint-Pancras. Veiligheidsnotitie. Naam: Erik de Boer Klas: V2A Studentnummer: Project Sint-Pancras Veiligheidsnotitie Naam: Erik de Boer Klas: V2A Studentnummer: 182265 1 Inhoudsopgave Bladzijde Algemene inleiding 3 Veiligheidsnotitie Sint-Pancras 4 Hoofdstructuur 5.1. Verkeersstructuur

Nadere informatie

Oplegger voor het raadsdebat

Oplegger voor het raadsdebat Oplegger voor het raadsdebat Datum raadsdebat : 18 oktober 2018 Agendapuntnummer : XI, D1 Portefeuillehouder : Wethouder Mirjam Pauwels Onderwerp : Verkeerssituatie kruising Hoofdstraat- Steenbergerweg

Nadere informatie

Parkeren en Verkeersveiligheid

Parkeren en Verkeersveiligheid Parkeren en Verkeersveiligheid Leden van Wijkcomité Oost Carin Bökkerink en Anita Hol-Bubeck Betaald Parkeren Burgemeester & Wethouders hebben in de Parkeervisie 2004 hun beleid over betaald parkeren vastgelegd

Nadere informatie

Tarthorst Fietsoplossingen voor en door gebruikers en bewoners

Tarthorst Fietsoplossingen voor en door gebruikers en bewoners Tarthorst Fietsoplossingen voor en door gebruikers en bewoners Tweede brede werksessie, 7 juli 2015 Arno Jonker, Paul van den Bosch en Natalie Veenkamp DTV Consultants fietsen en lopen innovatie internationaal

Nadere informatie

Gemeentelijk verkeers- en vervoerplan (GVVP) 2e klankbordgroepbijeenkomst 16 maart 2017

Gemeentelijk verkeers- en vervoerplan (GVVP) 2e klankbordgroepbijeenkomst 16 maart 2017 Gemeentelijk verkeers- en vervoerplan (GVVP) 2e klankbordgroepbijeenkomst 16 maart 2017 Agenda 1. Opening en terugkoppeling proces 19:00 19:10 2. Toelichting beleidsgedeelte GVVP 19:10 19:30 3. Stellingen

Nadere informatie

B en W-nummer ; besluit d.d Onderwerp (ingekomen 27 mei 2015) Besluiten:

B en W-nummer ; besluit d.d Onderwerp (ingekomen 27 mei 2015) Besluiten: B en W-nummer 15.0614; besluit d.d. 30-6-2015 Onderwerp (ingekomen 27 mei 2015) Besluiten: 1. De beantwoording van de schriftelijke vragen van het raadslid A. van den Berg (SP) inzake het fietspad Nieuw

Nadere informatie

Basisscholen-verkeersenquête 2006: een duidelijk signaal

Basisscholen-verkeersenquête 2006: een duidelijk signaal Basisscholen-verkeersenquête 2006: een duidelijk signaal Resultaten van een uitgebreide en representatieve verkeersenquête over verkeersveiligheid rond scholen en schoolroutes in de Bovenbuurt van Wageningen,

Nadere informatie

4 Graafsebaan heeft nog profiel van oude Rijksweg. Trottoir ontbreekt. Opgenomen in het uitvoeringsprogramma

4 Graafsebaan heeft nog profiel van oude Rijksweg. Trottoir ontbreekt. Opgenomen in het uitvoeringsprogramma Heesch Omschrijving knelpunt 1 Inrichting Kruishoekstraat niet conform richtlijnen (30 km/u) Maakt onderdeel uit van woningbouwlocatie De erven. Is tevens opgenomen in uitvoeringsprogramma. 2 Goede verbindingen

Nadere informatie

Wielrenners op fietspad of rijbaan? Robert Hulshof (CROW-Fietsberaad) Hans Godefrooij (DTV Consultants)

Wielrenners op fietspad of rijbaan? Robert Hulshof (CROW-Fietsberaad) Hans Godefrooij (DTV Consultants) Wielrenners op fietspad of rijbaan? Robert Hulshof (CROW-Fietsberaad) Hans Godefrooij (DTV Consultants) Agenda Aanleiding en doel van het onderzoek Uitvoering onderzoek Resultaten Conclusies Aanbevelingen

Nadere informatie

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn:

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn: Beschrijving van meest genoemde kruisingen. Doel van deze beschrijving is de actuele situatie weer te geven en een aantal oplossingen voor de geconstateerde problemen aan te dragen. Voorafgaand aan deze

Nadere informatie

Datum: maandag 06 juli 2015. Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum

Datum: maandag 06 juli 2015. Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum Meldpunt Veilig Verkeer Analyse en zienswijze Meldpunt Veilig Verkeer http://www.meldpuntveiligverkeer.nl Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum Datum: maandag 06 juli 2015 Rol Veilig Verkeer Nederland Veilig Verkeer

Nadere informatie

Hebben de gewijzigde plannen voor het knooppunt bij Varsen gevolgen voor de verkeersvisie?

Hebben de gewijzigde plannen voor het knooppunt bij Varsen gevolgen voor de verkeersvisie? Badhuiswal 3 8011 VZ Zwolle tel. 038 4225780 memo Aan : Geïnteresseerden Verkeersvisie Ommen 2030 C.c. : - Van : Mobycon Betreft : Verslag 2 e bewonersavond verkeersvisie Ommen 2030 Datum : 14 maart 2016

Nadere informatie

Met deze nieuwbouw en uitbreiding zijn voor de gemeente Oostzaan de volgende vragen relevant:

Met deze nieuwbouw en uitbreiding zijn voor de gemeente Oostzaan de volgende vragen relevant: Notitie Referentienummer Datum Kenmerk RK-3 8 juli 2013 PN.:330609 Betreft Parkeren nieuwbouw Noorderschool te Oostzaan 1 Inleiding Aan De Haal 44 in het noorden van de gemeente Oostzaan wordt de bestaande

Nadere informatie

Fietsstraat: Auto te gast in combinatie met dynamische afsluiting

Fietsstraat: Auto te gast in combinatie met dynamische afsluiting BESTUDEERDE VARIANTEN INRICHTING ACHILLESSTRAAT De inrichting van de Achillesstraat in het deel Cascadepark West betrof een tijdelijke inrichting. Naar aanleiding van de hoge verkeersintensiteit tijdens

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: - ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: - ONDERWERP Ekeren, Rob van RB S1 RAD: RAD140709 woensdag 9 juli 2014 BW: BW140603 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 9 juli 2014 Portefeuillehouder : H.A. Litjens Behandelend ambtenaar : Rob

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst Groot onderhoud/ herinrichting Velserstraat. Datum 9 juni 2016

Bewonersbijeenkomst Groot onderhoud/ herinrichting Velserstraat. Datum 9 juni 2016 Bewonersbijeenkomst Groot onderhoud/ herinrichting Velserstraat Datum 9 juni 2016 2 Wat kunt u doen op deze bijeenkomst? Het schetsontwerp varianten van de Velserstraat bekijken Vragen te stellen over

Nadere informatie

Proces & Partijen. Proces. Kerngroep. Kerngroep. Onderzoeks opzet. Onderzoeks resultaat. Raad beslist. Advies. Onafhankelijke externe partijen

Proces & Partijen. Proces. Kerngroep. Kerngroep. Onderzoeks opzet. Onderzoeks resultaat. Raad beslist. Advies. Onafhankelijke externe partijen 1 Welkom! Er wordt een onderzoek uitgevoerd om de verkeersstructuur van Goor te optimaliseren, naar aanleiding van discussie over het eenrichtingsverkeer op de Molenstraat. Belangrijk onderdeel van de

Nadere informatie

De fietsstraat in Beugen

De fietsstraat in Beugen De fietsstraat in Beugen Hoe werkt die straat? We krijgen regelmatig vragen binnen over de werking van de Fietsstraat in Beugen. In dit document proberen we daarin duidelijkheid te geven. We hebben dit

Nadere informatie

Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen

Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen Toelichting proces, onderzoeken en advies Aletta Koster 11 december 2017 Open Opbouw presentatie 1. Aanleiding & doel 2. Wat is een snelle fietsroute?

Nadere informatie

Bijlage 2M Maatregelen

Bijlage 2M Maatregelen Bijlage 2M Maatregelen Afstudeeropdracht Revitalisatie Zonnemaat Inhoud bijlage: Maatregelen met voor- en nadelen Schetsen van enkele maatregelen (8 pagina s inclusief voorblad) Maatregelen met voor- en

Nadere informatie

Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo

Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo Memo Aan : Aan de fracties van de politieke partijen Ede Van : College van burgemeester en wethouders Datum : 11 juni 2013 Onderwerp : Verlegging

Nadere informatie

Schouw Warande Oost +

Schouw Warande Oost + Schouw Warande Oost + Schouwroute De Warande Oost +, 21-05-2015 Route: Wierlaan, Pasteurlaan, Boerhaaveplein, Versaliusstraat, van Swietenlaan, Mathijssenstraat, Dr.de Ramlaan via rotonde Dr, de Ramlaan,

Nadere informatie

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat.

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart 2017 Nr. Suggesties/voorstellen 1. T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Follow-up gemeente Geen bomen tussen de parkeerplaatsen, mede voor veiligheid

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans Meldingen + advies Meldingen Aantal ontvangen meldingen: 25 Aantal dubbele meldingen: 7 Aantal unieke meldingen: 18 Type meldingen Type Aantal

Nadere informatie

Landbouwverkeer Noord-Brabant

Landbouwverkeer Noord-Brabant Landbouwverkeer Noord-Brabant Knelpunten Regio West Brabant Lieke van der Sanden, Bouke Vellinga, Debbie Ammerlaan, Niels Bosch Open Programma Opening en introductie project Kort en in de benen kennismaking

Nadere informatie

Verkeersveilige schoolomgeving: ook nodig voor uw kind!

Verkeersveilige schoolomgeving: ook nodig voor uw kind! CBS De Rietzanger & OBS Ter Borch Februari/maart 2015 Verkeersveilige schoolomgeving: ook nodig voor uw kind! In het jaar 2009 werd het Borchkwartier gebouwd. Al snel bleek dat beide scholen te maken hadden

Nadere informatie

Ambtelijk advies over het verkeersbeleid. Speerpunten: veiligheid, leefbaarheid, en bereikbaarheid

Ambtelijk advies over het verkeersbeleid. Speerpunten: veiligheid, leefbaarheid, en bereikbaarheid Ambtelijk advies over het verkeersbeleid Speerpunten: veiligheid, leefbaarheid, en bereikbaarheid 1 Programma 20:00 uur Welkom Gerard Abrahamse, wethouder Verkeer Toelichting op stappen in besluitvorming

Nadere informatie

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren.

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren. Formulier nummer Vraag/ Opmerking Onderwerp 1 1 Bomen Reactie Antwoord Gemeente De bestaande bomen te sparen en waar mogelijk nieuwe bomen bij te Het uitgangspunt voor het ontwerp is geweest om zoveel

Nadere informatie

Memo. Inleiding. (bron CROW publicatie 216 Fietsstraten in hoofdfietsroutes). datum 08 oktober 2014 referentie BT/011/141737 pagina 1 van 5

Memo. Inleiding. (bron CROW publicatie 216 Fietsstraten in hoofdfietsroutes). datum 08 oktober 2014 referentie BT/011/141737 pagina 1 van 5 Memo Ter attentie van Gemeente Utrecht T.a.v. dhr. R. Hilhorst Datum 8 oktober 2014 Distributie R. Hilhorst, A. Wenning, J. Blok Projectnummer 141737 VVA Fietsstraat Leidseweg Onderwerp Fietsstraat Leidseweg:

Nadere informatie

Gemeentelijk Verkeer- en Vervoerplan Gemeente Hattem. een participatieve & integrale ambitie

Gemeentelijk Verkeer- en Vervoerplan Gemeente Hattem. een participatieve & integrale ambitie Gemeentelijk Verkeer- en Vervoerplan Gemeente Hattem een participatieve & integrale ambitie Bijeenkomst raad, 11 september 2017 Raadzaal Hattem 20.00 22.00 uur 1 Agenda Welkom door wethouder Doret Tigchelaar

Nadere informatie

Tweede bewonersavond Traverse Heeswijk-Dinther Samen van provinciale weg naar dorpsstraat

Tweede bewonersavond Traverse Heeswijk-Dinther Samen van provinciale weg naar dorpsstraat Tweede bewonersavond Traverse Heeswijk-Dinther Samen van provinciale weg naar dorpsstraat Agenda 19.45 uur opening Wethouder Informatie halen Onderzoeken Visie - Ontwerpen Voorkeursontwerp 20.45 uur pauze

Nadere informatie

Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden.

Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden. Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden. Op dinsdagavond 11 april zijn we door de wijk IJsselstein midden gefietst met een aantal inwoners. Opvallend was het grote

Nadere informatie

Kansen voor kwaliteit en leefbaarheid in de openbare ruimte

Kansen voor kwaliteit en leefbaarheid in de openbare ruimte Kansen voor kwaliteit en leefbaarheid in de openbare ruimte Dielde Romte 1. Ontwikkelingen in verkeersbeleid Jarenlang is in het verkeerskundig denken voorrang gegeven aan de doorstroming van het gemotoriseerd

Nadere informatie

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012)

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012) gemeente werkendam Memo Datum 19 september 2012 Aan Gemeenteraad Werkendam C.c. Van Arne Schouten Onderwerp Afweging varianten fietsvoorziening Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk

Nadere informatie

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen.

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen. Inleiding Parallelweg Zeeweg Vraag van de gemeenteraad: Kan de voorgestelde fietsroutestructuur nog verder geoptimaliseerd worden? Wij achten het noodzakelijk om de door belanghebbenden en raadsleden gedane

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon 14 030 www.utrecht.nl Aan: de Commissie Stad en Ruimte Behandeld door C.A. Verbokkem Doorkiesnummer 030-28 64095 E-mail c.verbokkem@utrecht.nl Onderwerp

Nadere informatie

Inloopavond Verkeersstructuurplan Lochem. 27 oktober 2016

Inloopavond Verkeersstructuurplan Lochem. 27 oktober 2016 Inloopavond Verkeersstructuurplan Lochem 27 oktober 2016 Aanleiding opstellen VSP Lochem Samen toewerken naar een goed bereikbaar en aantrekkelijk centrumgebied in Lochem. Of je nu per fiets, te voet,

Nadere informatie

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN Beste Lezer, Met deze enquête willen we uw mening over de verkeersveiligheid op de Ringdijk in beeld brengen. Het verkeersadviesbureau

Nadere informatie

#sterkfietsbeleid. Workshop Fietsstraten Coaching Fietsbeleid

#sterkfietsbeleid. Workshop Fietsstraten Coaching Fietsbeleid #sterkfietsbeleid Workshop Fietsstraten Coaching Fietsbeleid Wat is een fietsstraat? Belgie Begrip fietsstraat is verankerd in wegcode 2.61. «fietsstraat» : een straat die is ingericht als fietsroute,

Nadere informatie

Maximaal aantal voertuigen per half uur Auto s Vrachtwagens Lange voertuigen. Gemiddelde snelheid in km/h.

Maximaal aantal voertuigen per half uur Auto s Vrachtwagens Lange voertuigen. Gemiddelde snelheid in km/h. Verkeerstellgen Laar november 2015 De dorpsraad Laar is zoals jullie wellicht weten altijd bezig om de verkeersveiligheid op Laar te verbeteren. Aan de Boeketweg, Laarderweg en de Rietsraat zijn remmende

Nadere informatie

Bijlage beantwoording vragen inloopavond aanleg fietsstraat Stadsveld.

Bijlage beantwoording vragen inloopavond aanleg fietsstraat Stadsveld. Bijlage beantwoording vragen inloopavond aanleg fietsstraat Stadsveld. Vraag 1 Bij oversteken Cornelia Schefferlaan Ferdinand Bolstraat zie ik problemen met de fietsstraat. Ook vanaf de rotonde Haaksbergerstraat

Nadere informatie

Aantal deelnemers per leeftijdsgroep:

Aantal deelnemers per leeftijdsgroep: Resultaten enquête Symen Halbeswei Mevrouw Bertineke Sikkema-Algra heeft in 14 een burgerinitiatief ingediend. De bedoeling van het initiatief is om de Symen Halbeswei in Suwâld veilig te maken voor fietsers,

Nadere informatie

WENSEN / REACTIES BEWONERS BURGEMEESTER VAN LENNEPWEG E.O.

WENSEN / REACTIES BEWONERS BURGEMEESTER VAN LENNEPWEG E.O. WENSEN / REACTIES BEWONERS BURGEMEESTER VAN LENNEPWEG E.O. In dit document is ingegaan op de wensen van bewoners en de reacties op de hen toegezonden brief over de plannen voor aanpassing van de Burgemeester

Nadere informatie

WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK

WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK 0 Inhoudsopgave pagina: 1 Inhoudsopgave pagina: 2 Wettelijke tegenstrijdigheid (Nieuwemeerdijk) pagina: 7 Onderhoud asfalt (Nieuwemeerdijk) pagina:

Nadere informatie

Verkeer Laar. College van Burgemeester en Wethouders en de leden van de Gemeenteraad Postbus AZ WEERT. Laar, 3 mei 2018

Verkeer Laar. College van Burgemeester en Wethouders en de leden van de Gemeenteraad Postbus AZ WEERT. Laar, 3 mei 2018 Verkeer Laar Onlangs heeft er een artikel in dagblad De Limburger gestaan m.b.t. het verkeer op Laar. De reden hiervan is dat de dorpsraad een brief heeft gestuurd aan de gemeente Weert over een aantal

Nadere informatie

Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en Oosterdalfsersteeg

Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en Oosterdalfsersteeg Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

INLEVEREN VÓÓR MAANDAG 1 MEI 2017.

INLEVEREN VÓÓR MAANDAG 1 MEI 2017. 1 Enquête Verkeersveiligheid Bs de Horizon Grashoek De basisschool gaat in samenwerking met de gemeente en VVN (Veilig Verkeer Nederland) onderzoeken hoe de gevoelens van verkeersveiligheid/onveiligheid

Nadere informatie

Inwoners van Enschede beoordelen bereikbaarheid centrum

Inwoners van Enschede beoordelen bereikbaarheid centrum Inwoners van Enschede beoordelen bereikbaarheid centrum De gemeente Enschede hecht veel belang aan de mening van inwoners. Daarom is het opgericht. Via dit panel kunnen inwoners van Enschede gedurende

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij Verkeersexamen 2011 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard aan

Nadere informatie

Bomen. Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek. Januari De enquête is ingevuld door 55 personen. Conclusie:

Bomen. Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek. Januari De enquête is ingevuld door 55 personen. Conclusie: Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek Januari 2019 De enquête is ingevuld door 55 personen. Bomen Alle bomen graag houden en liefst meer bomen in de wijk. Beplanting Meer groen in de straat.

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroom van auto s met 50 km/uur of meer

Nadere informatie

EEN STREEPJE VOOR... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek. Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland. Platform en Kenniscentrum

EEN STREEPJE VOOR... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek. Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland. Platform en Kenniscentrum EEN STREEPJE VOOR... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland Platform en Kenniscentrum Wat betekenen al die strepen toch? In Gelderland verplaatsen

Nadere informatie

Wijkverkeersplan fase 2. Inventarisatie van knelpunten en ergernissen in de wijk Wilhelminapark.

Wijkverkeersplan fase 2. Inventarisatie van knelpunten en ergernissen in de wijk Wilhelminapark. Wijkverkeersplan fase 2 Inventarisatie van knelpunten en ergernissen in de wijk Wilhelminapark. versie DEFINITIEF d.d. 3 FEBRUARI 2017 1 Project: Wijkverkeersplan fase 2 Inventarisatie van knelpunten en

Nadere informatie

1. Er zal gezocht worden naar een mogelijkheid om het oversteken bij het Oranjepad te verbeteren.

1. Er zal gezocht worden naar een mogelijkheid om het oversteken bij het Oranjepad te verbeteren. Definitieve lijst voor Hoornaar Veiliger! 1. Er zal gezocht worden naar een mogelijkheid om het oversteken bij het Oranjepad te verbeteren. Voor het aanleggen van een voetgangersoversteekplaats is een

Nadere informatie

Tracé Fietsroute Plus

Tracé Fietsroute Plus Bijlage 1 Tracé Fietsroute Plus Inleiding In deze bijlage treft u nadere informatie over de Fietsroute Plus aan. U leest hier wat de belangrijkste kenmerken van een snelle fietsroute zijn en welke bijzondere

Nadere informatie

Duurzaam Veilig(e) Wegen

Duurzaam Veilig(e) Wegen Duurzaam Veilig(e) Wegen Categoriseringskaart (2015) Kaart met de belangrijkste wegen in onze provincie. Dit is het wensbeeld van de wegcategorisering zoals wij dat graag zien. Provinciale wegen Duurzaam

Nadere informatie

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017)

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Op donderdag 7 december heeft de gemeente Dinkelland een werksessie georganiseerd met omwonenden en ondernemers rond de Bisschopsstraat,

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij het Verkeersexamen 2014 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard

Nadere informatie

M. van Baaren, S. van der Lee. Advies: In te stemmen met beantwoording in bijgaande Raadsinformatiebrief en deze naar de raad te sturen

M. van Baaren, S. van der Lee. Advies: In te stemmen met beantwoording in bijgaande Raadsinformatiebrief en deze naar de raad te sturen VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: B. van Hell Tel nr: 8914 Nummer: 17A.01246 Datum: 13 november 2017 Team: CZ Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: M.

Nadere informatie

Reactienota. Reconstructie N348 Jodendijk / Scheuterdijk

Reactienota. Reconstructie N348 Jodendijk / Scheuterdijk Reactienota Reconstructie N348 Jodendijk / Scheuterdijk Inhoudsopgave 1. Inleiding p. 3 2. Reacties en antwoorden p. 4 Auteur : Dhr. A. ter Haar Afdeling : Uitvoering Werken Datum : 12 augustus 2013 Status

Nadere informatie

Hoe zorgen we dat er minder hard gereden wordt?

Hoe zorgen we dat er minder hard gereden wordt? 2 april 2009 initiatiefgroep raambuurt raam 62 2801 vm gouda t+f 0182.526925 initiatiefgroep@raambuurtgouda.nl Hoe zorgen we dat er minder hard gereden wordt? of de automobilist zich tenminste aan max.

Nadere informatie

Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad.

Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad. Zienswijzennotitie Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad. Er zijn zeven brieven met zienswijzen

Nadere informatie

Aan: College van Burgemeester en Wethouders Parelhof EZ Heerhugowaard post(5)heerhugowaard.nl

Aan: College van Burgemeester en Wethouders Parelhof EZ Heerhugowaard post(5)heerhugowaard.nl Aan: College van Burgemeester en Wethouders Parelhof 1 1703 EZ Heerhugowaard post(5)heerhugowaard.nl Aan: Leden van de gemeenteraad van Heerhugowaard Pa rel hof 1 1703 EZ Heerhugowaard post @ heerhugowaard.nl

Nadere informatie

ADVIES OVERSTEEKPLAATSEN DEN HAAG

ADVIES OVERSTEEKPLAATSEN DEN HAAG ADVIES OVERSTEEKPLAATSEN DEN HAAG Den Haag, december 2009 Voorall Van Diemenstraat 196 2518 VH Den Haag 070 365 52 88 info@voorall.nl www.voorall.nl Inleiding Voor een groot deel van de bevolking kan het

Nadere informatie

1. Heeft u (klein)kinderen die naar de basisschool of de middelbare school gaan?

1. Heeft u (klein)kinderen die naar de basisschool of de middelbare school gaan? Verkeersveiligheid rondom basis- en middelbare scholen De zomervakantie is nog in volle gang overal in het land kunnen kinderen genieten van een paar weken vrij. 7 6 5 1. Heeft u (klein)kinderen die naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Meer Veilig N18 in Oost Gelre 7 september 2017

Nieuwsbrief Meer Veilig N18 in Oost Gelre 7 september 2017 Gezamenlijke nieuwsbrief van Rijkswaterstaat, provincie Gelderland en gemeente Oost Gelre Nieuwsbrief Meer Veilig N18 in Oost Gelre 7 september 2017 Onder de noemer Meer Veilig in Oost Gelre verbeteren

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Figuur 1: Wegencategorisering gemeente Vlissingen

Figuur 1: Wegencategorisering gemeente Vlissingen Beleid Het verkeersbeleid van de gemeente is vastgelegd in het Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan (GVVP). Het GVVP beschrijft het kader rondom bereikbaarheid- en verkeersveiligheidsvraagstukken binnen

Nadere informatie

N280 Roermond. De belangrijkste oost-westverbinding in het Hart van Limburg

N280 Roermond. De belangrijkste oost-westverbinding in het Hart van Limburg N280 Roermond De belangrijkste oost-westverbinding in het Hart van Limburg Werken aan de N280 Roermond Goede verbindingen zijn belangrijk. Belangrijk voor de mensen die in Roermond wonen, werken en leven.

Nadere informatie

Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid

Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid Inhoud Vertegenwoordiging respondenten. Enquêteresultaten: Autovoorzieningen. Voetgangersvoorzieningen. Fietsvoorzieningen. Opmerkingen. Algemeen. Resumé bevindingen.

Nadere informatie

Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum CONCEPT

Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum CONCEPT Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum Stationsweg huidige situatie Stationsweg nieuwe situatie Wagenstraat huidige situatie Wagenstraat nieuwe situatie Huidig profiel: 50 km weg, 7 m asfalt,

Nadere informatie