7. Welkom bij de Algemene Onderwijsbond!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "7. Welkom bij de Algemene Onderwijsbond!"

Transcriptie

1 7. Welkm bij de Algemene Onderwijsbnd!

2 Inhud 1. Inleiding 2. De Algemene Onderwijsbnd 3. He is de AOb gerganiseerd? 4. Waar kmt u de Algemene Onderwijsbnd tegen? 5. Dienstverlening van de AOb

3 Inleiding Als lid prfiteert u van de invled van de AOb, f het nu gaat m de strijd vr betere arbeidsvrwaarden f het samen werken aan beter nderwijs. De AOb behartigt de belangen van iedereen die werkzaam is in het nderwijs, van primair nderwijs tt en met hger berepsnderwijs. Vanaf dit mment kunt u gebruik maken van de dienstverlening van de AOb. Wat deze dienstverlening precies inhudt vertellen we u in deze brchure. We maken u graag wegwijs bij de AOb: he zit de AOb als rganisatie in elkaar? Wat kunnen we vr u als lid betekenen? Welke brchures kunt u pvragen? En welke schling kunt u vlgen? De Algemene Onderwijsbnd De Algemene Onderwijsbnd is met ruim leden de grtste nderwijsbnd. De AOb behartigt de belangen van al het nderwijspersneel, van alle sectren in het nderwijs, van basisschl tt en met hger nderwijs, van directeur tt nderwijsassistent en student. Hiermee vertegenwrdigt de AOb 25% van de werknemers in het nderwijs. Ledenaantallen per sectr: Hger nderwijs & Onderwijs-verzrging 6% Overig nderwijs 16% Primair nderwijs 38% Berepspleidingen Vlwassen Educatie 14% Vrtgezet Onderwijs 26% De AOb hanteert de vlgende delstellingen: - belangenbehartiging van al het nderwijspersneel; - verbetering van de kwaliteit van het nderwijs. Opkmen vr uw belangen! Dankzij de massale steun van nderwijspersneel, staan de nderhandelaars van de AOb sterk als het gaat m het afsluiten van uw CAO. Zndig veren we daar acties vr en in het geval van stakingen kunt u rekenen p een stakingsuitkering.

4 Ok als het gaat m het belang van ged nderwijs, heeft de AOb dankzij de leden een belangrijke stem in het plitieke debat ver nderwijs. Of het nu gaat m vldende investeringen in schlgebuwen en persneel, f m nderwijsinhudelijke thema s. De nderwijsbnd is aangeslten bij de FNV, met 1,2 miljen leden de grtste vakcentrale in Nederland. Samen met andere FNV-bnden maakt de AOb een vuist als het gaat m andere rechten van werknemers, zals bijvrbeeld het sciale zekerheidsstelsel en pensienen. He is de AOb gerganiseerd? De AOb-rganisatie in schema: Algemene ledenvergadering/ Cngres Hfdbestuur/ Dagelijks bestuur Werkrganisatie: - Afdeling Cllectief - Juridische dienst - Afdeling Schling en Ondersteuning - Infrmatie en Advies Centrum Sectrraden PO, VO, BVE, HO Rayns De grepen De afdelingen Sectrcnsulenten Instellingsledengrep Instellingscntactpersnen He kmt het beleid tt stand? De leden vrmen de basis van de Algemene Onderwijsbnd. Ze wrden vertegenwrdigd dr de Algemene ledenvergadering. Op deze manier zijn de leden betrkken bij de besluitvrming binnen de AOb. Tijdens het cngres dat eens in de drie jaar plaatsvindt, wrdt het beleid van de AOb vr drie jaar bepaald. De algemene vergadering (AV) kmt 4 keer per jaar bijeen m de vrtgang van het beleid te tetsen en de begrting en jaarrekening van de AOb vast te stellen. De AV bestaat uit gekzen leden uit de sectrraden, rayns, grepen en afdelingen. In de AV wrdt het hfdbestuur gekzen.

5 Het hfdbestuur bewaakt de maandelijkse vrtgang van het beleid van de AOb. Het hfdbestuur wrdt in de uitvering van haar taken ndersteund en geadviseerd dr de werkrganisatie. Het hfdbestuur bestaat uit 18 persnen uit de sectren, grepen en afdelingen van de AOb. Het dagelijks bestuur bestaat uit vijf leden van het hfdbestuur. Zij hebben de dagelijkse verantwrdelijkheid vr de AOb. De vrzitter van het dagelijks bestuur, Walter Dresscher, is tegelijk de vrzitter van de bnd. De leden van het dagelijks bestuur treden k p als nderhandelaar vr de CAO's in de sectren. De werkrganisatie Het bestuur van de AOb is werkgever van een prfessinele werkrganisatie waar ngeveer 130 mensen werken. De werkrganisatie ndersteunt en adviseert het hfdbestuur en dagelijks bestuur bij de vaststelling en uitvering van het beleid. Op het hfdkantr bevinden zich de vlgende afdelingen: Infrmatie en Adviescentrum Met al uw vragen en verzeken kunt u terecht bij het Infrmatie en Advies Centrum van de Algemene Onderwijsbnd. Meer infrmatie vindt in het paragraaf Dienstverlening. Hier staan k de brchures genemd die u p kunt vragen. Afdeling Cllectief De medewerkers p deze afdeling schrijven nderwijsinhudelijke beleidsstukken en bereiden CAO-nderhandelingen vr. Zij schrijven infrmatiebrchures ver diverse nderwijszaken en huden leden p de hgte van actueel nieuws dr middel van nieuwsbrieven en ledenbrieven. De Juridische Dienst De Juridische Dienst beantwrdt uw rechtspsitinele vragen en kan u hulp bieden bij de afwikkeling van een langlpend cnflict. Meer infrmatie ver de AJD vindt u in de paragraaf Dienstverlening. De afdeling Schling & Ondersteuning De afdeling Schling van de AOb verzrgt cursussen en wrkshps p maat. Daarnaast rganiseert deze afdeling regelmatig bijeenkmsten en vrlichtingen ver nderwerpen als klachtenregeling, werkdruk, vrkmen ziekteverzuim, lpbaan, etc. Meer infrmatie ver de afdeling Schling vindt in het paragraaf Dienstverlening. Hier staan k de brchures genemd die u p kunt vragen. Raynkantren Naast het hfdkantr in Utrecht beschikt de AOb ver vijf raynkantren: in Amsterdam, Deventer, Eindhven, Grningen en Rtterdam. Op de raynkantren werken raynbestuurders. Zij vertegenwrdigen de AOb in het gerganiseerd verleg met de schlbesturen en nderhandelen p de schlen ver CAO s. Daarnaast zijn p de kantren de raynteams actief. Het raynteam bestaat uit een persn uit het hfdbestuur, een persn uit het dagelijks bestuur en een raynbestuurder. De raynteams cördineren en stimuleren reginale activiteiten, zals de themadag ver de verstap van VMBO naar BVE en de cnferentie Grep 8 naar de basisvrming. Wilt u weten welke activiteiten in uw regi plaatsvinden? Kijk dan regelmatig p f neem cntact p met het Infrmatie en Advies Centrum.

6 Waar kmt u de Algemene Onderwijsbnd tegen? AOb p de instelling Alle leden p een schl vrmen een instellingsledengrep. Een ledengrep kan actief zijn f minder actief. Op veel instellingen heeft de AOb een instellingscntactpersn. De ICP-er is de cntactpersn vr de ledengrep. Hij f zij verspreidt infrmatie van de AOb nder de leden p de instelling. Daarnaast infrmeert de ICP-er de AOb-rganisatie regelmatig ver de ntwikkelingen in de nderwijssectren en p de schl. Wilt u weten wie er p uw schl ICP is, neem dan cntact p met het Infrmatie en Advies Centrum (IAC). Is er p uw schl ng geen ICP en wilt u dit wellicht wrden, vraag dan de uitgebreide brchure Instellingscntactpersn, wat is dat? aan bij het IAC: f inf@ab.nl AOb in de sectr Vr elke sectr primair nderwijs, vrtgezet nderwijs, BVE en HBO- is een sectrcnsulent aangesteld. Deze sectrcnsulenten zijn de ren en gen van de bnd en fungeren als vraagbaak. Wilt u weten wie uw sectrcnsulent is en bij wie u dus uw vragen kunt stellen? Vraag dit dan na bij het Infrmatie en Advies Centrum (IAC) Daarnaast bestaat er k per sectr een sectrraad. De sectrraad spreekt zich uit ver de arbeidsvrwaardelijke en nderwijsinhudelijke zaken die binnen hun sectr spelen. In de sectrraad zit een afvaardiging van leden uit de instellingsledengrep. Wilt infrmatie ver uw sectr f wilt u meepraten ver bijvrbeeld CAO s vr uw sectr? Neem dan cntact p met het IAC f met de sectrcnsulent uit uw sectr. Grepen van de AOb In principe wrden de arbeidsvrwaardelijke (CAO) en nderwijskundige belangen van de werknemers in de diverse sectren behartigd dr de sectrraden. Vr de belangen van een aantal speciale delgrepen zijn zgenaamde grepen pgericht. Z is er een grep vr hmseksueel nderwijspersneel, vr vruwen, nderwijsndersteunend persneel, allchtnen, uitkeringsgerechtigden, nderwijsadvisering, directies, beginnend nderwijspersneel en pstactieven. Leden van de AOb kunnen zich gratis aanmelden bij een van de grepen. Wilt u infrmatie ver de grepen? Vraag dan de brchure Grepen binnen de AOb aan bij het Infrmatie en Advies Centrum f inf@ab.nl Direct aanmelden vr een van de grepen van de AOb? Geef dit dan aan via het antwrd- frmulier achter in deze brchure. Afdelingen van de AOb De AOb heeft vr elk van de vier grte richtingen in het nderwijs een aparte afdeling. Deze afdelingen behartigen de belangen van het penbaar, algemeen-bijznder, het christelijke en het kathlieke nderwijs. Ten nrechte wrdt vaak gedacht dat het prtestant-christelijk nderwijs en kathliek nderwijs niet vertegenwrdigd zijn bij de AOb. Dit is een misverstand want in ttaal is een p de vier AOb-leden lid van een van de afdelingen. De afdelingen rganiseren cngressen en geven materiaal uit zals cd-rms met lessuggesties vr gdsdienstlessen.

7 In prcenten: Sint-Bnaventura (rms-kathliek nderwijs 22% ABO (algemeen bijznder nderwijs) 21% CVHO (prtestantchristelijk nderwijs) 19% AVMO (penbaar nderwijs) 38% Leden van de AOb kunnen zich gratis aansluiten bij een van deze vier afdelingen. Wilt u meer infrmatie ver de afdelingen ntvangen? Vraag dan de infrmatiebrchure aan bij het IAC: f inf@ab.nl Direct aanmelden vr een van de afdelingen van de AOb? Geef dit dan aan via het antwrdfrmulier achter in deze brchure. Dienstverlening van de AOb Leden kunnen gebruik maken van de diensten en prducten van de AOb. De dienstverlening bestaat uit: Juridische bijstand Heeft u een juridische vraag? Leden van de AOb kunnen bij het Infrmatie en Advies Centrum (IAC) met vragen terecht ver salarissen, salarisschalen, werktijden, werkrsters, ziekteverlf enzvrt. Telefn f inf@ab.nl. Heeft u een hg plpend meningsverschil met de directie, cllega s, uders f het bevegd gezag? De juristen van de Algemene Onderwijsbnd helpen u gratis, terwijl een rechtsbijstand verzekering al snel meer dan 100,-- kst. De veertig medewerkers van de juridische dienst zijn gespecialiseerd in de nderwijsregelgeving en wisten in 2003 vr de leden al een bedrag van 4,5 miljen terug te verdienen! U kunt bij de medewerkers terecht met vragen ver salarissen, ntslag, uitkeringen, werktijden, regelgeving, krtm, met alles dat met uw rechtspsitie te maken heeft. Schling en ndersteuning Leden van de AOb kunnen met krting een cursus f wrkshp vlgen, verzrgd dr de afdeling Schling. Heeft u vragen ver het schlingsaanbd f wilt u een infrmatie-brchure aanvragen, neem dan cntact p met het IAC: f inf@ab.nl Naar sterke medezeggenschap PO/VO/BVE/HBO Manage uw meesterschap: vr nderwijspersneel Infrmatie Als lid ntvangt u vanaf nu iedere twee weken het Onderwijsblad. Een gezaghebbend en piniërend blad waarin de AOb haar leden p de hgte hudt van de laatste ntwikkelingen binnen het nderwijs. Het bevat reprtages, interviews, clumns en cmmentaren met infrmatie en meningen ver alle nderwijssectren. Dr de eigen nderzeksjurnalistiek van de prfessinele redactie brengt Het Onderwijsblad regelmatig primeurs die dr alle

8 landelijke media wrden vergenmen. Hierdr is de AOb znder twijfel pinieleider in de media als het gaat ver nderwijs en de arbeidsvrwaarden van nderwijspersneel. Vr studenten heeft de AOb de website en het blad Straks. Studenten kunnen hier infrmatie vinden ver nderwerpen als de eerste aanstelling, recht p begeleiding, heveel ga je verdienen, sllicitatietips, het verschil tussen penbaar en bijznder nderwijs, etc. De AOb wil haar kennis ver nderwijszaken en rechtsbijstand graag delen met haar leden. Daarm bieden wij een uitgebreid aanbd aan brchures. Deze brchures kunt u als lid aanvragen bij het IAC: De brchures zijn k te bestellen via het speciale aanvraagfrmulier p nder het kpje inftheek. Mailen naar inf@ab.nl met uw naam, lidmaatschapsnummer, adres en gewenste brchure kan k. Vr een verzicht van alle AOb- brchures: zie achterkant van deze brchure MR ndersteuning De deregulering van het verheidsbeleid zrgt vr ingrijpende veranderingen in het Nederlandse nderwijs. Het schlbestuur mag zelfstandiger beslissen ver de invulling van het persneelsbeleid. Beleidsveranderingen en wijzigingen van bekstigingssystemen maken het werk van persneelsleden in de medezeggenschapsraad niet eenvudiger. De AOb maakt zich sterk vr meer medezeggenschap van het persneel. Het is van essentieel belang dat de MR weet wat hij wil en kan, weet wat leeft bij de achterban en weet p welke wijze de raad een bijdrage kan leveren aan de beleids- en besluitvrming. Dat vraagt m prfessinele schling f begeleiding. Om de MR-leden ptimaal te kunnen ndersteunen, biedt de afdeling Schling en Ondersteuning praktijkgerichte schling. Verder geeft de AOb vr MR-leden gratis het Bulletin Medezeggenschap uit. Bij het IAC kunnen MR-leden al hun vragen stellen: f inf@ab.nl Geef p het antwrdfrmulier bij deze brchure aan dat je MR-lid bent en je ntvangt autmatisch het MR-bulletin. Internet Via de website huden we u p de hgte van actuele ntwikkelingen p uw vakgebied. Ok infrmeren we u ver reginale activiteiten die de AOb rganiseert, zals bijvrbeeld de speciale beginnersbijeenkmsten vr starters in het nderwijs. De website richt zich speciaal p studenten die hun studie aan het afrnden zijn. Op deze site vind je bijvrbeeld infrmatie ver je salarisstrk, kun je in het frum je mening geven ver nderwijszaken en zek je gemakkelijk p waar alle afkrtingen uit het nderwijsjargn vr staan. Krtingen en vrdelen Alle AOb-leden ntvangen de Onderwijspas. De nderwijspas met bijbehrend lidmaatschapsnummer biedt u de mgelijkheid gebruik te maken van een aantal aantrekkelijke krtingen en vrdelen p interessante prducten. Een weekendje weg in een sfeervl htel, een gedkpere verzekering, een aantrekkelijk geprijsde thriller f dineren met 25 % krting, het kan allemaal met de nderwijspas van de AOb. Een verzicht van de krtingen vindt u p U vindt hier de permanente aanbiedingen en een wisselend aanbd van speciale vrdeelacties met een krtlpende geldigheidsduur. Steeds weer gaan wij p zek naar krtingen p prducten die interessant zijn vr nderwijspersneel. Alle nieuwe aanbiedingen wrden k tweewekelijks gepubliceerd p de vaste vrdeelpagina s in het Onderwijsblad. Hudt deze pagina s dus scherp in de gaten. De krtingen p zijn exclusief vr AOb-leden.

9 Antwrdfrmulier (alleen vr AOb-leden) Ik wil graag kstels lid wrden van de vlgende grep(en): Agrarisch Onderwijs Beginnend Onderwijspersneel Gymnasiale Vrming Vruwengrep Allchtnengrep Directies Primair Onderwijs Lesb/Hmgrep Kenniscentra Grep Onderwijsadvisering Pstactieven Onderwijsndersteunend persneel Platfrm Uitkeringsgerechtigden Ik wil graag kstels lid wrden van één van de vlgende afdelingen: Afdeling vr leden in het kathliek nderwijs: Sint Bnaventura Afdeling vr leden in het prtestants-christelijk nderwijs: CVHO AVMO (algemene vereniging vr medewerkers in het nderwijs) ABO (algemeen bijznder nderwijs) Ik ben lid van de MR en wil graag p de hgte gehuden wrden van nieuws van de AOb speciaal vr MR-leden. Ja Nee Als uw huisgent lid is van de AOb, wilt u dan gebruik maken van de krtingsregeling? U ntvangt 1,25 krting p de cntributie (na actieperide). Naar uw adres sturen we dan één exemplaar van het Onderwijsblad. Ja Nee Uw gegevens: Naam: Adres: Pstcde, plaats:. Lidmaatschapsnummer:. U kun t dit antwrdfrmulier znder pstzegel testuren naar: Algemene Onderwijsbnd Infrmatie en Advies Centrum Antwrdnummer VE Utrecht

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE AANLOOP SCHOOLJAAR 2014/2015

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE AANLOOP SCHOOLJAAR 2014/2015 JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE AANLOOP SCHOOLJAAR 2014/2015 1 Samenstelling MR Evelien Wubbels: Trea Kamps: Gerda de Ruiter: Geert Kst: Kim van Middendrp: Rik Tiezema: Vrzitter MR* MR-lid* MR-lid*

Nadere informatie

Convenant brancheorganisatie beroepsverenigingen in het kader van: Versterking beroepsvereniging Beroepenregister en Beroepsregistratie

Convenant brancheorganisatie beroepsverenigingen in het kader van: Versterking beroepsvereniging Beroepenregister en Beroepsregistratie Cnvenant brancherganisatie berepsverenigingen in het kader van: Versterking berepsvereniging Berepenregister en Berepsregistratie De ndergetekenden, I. De rganisatie van brancherganisatie MOgrep Jeugdzrg

Nadere informatie

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD Sinds 1 september 2004 kan elke schl een uderraad prichten vlgens het participatiedecreet. Het schlbestuur is verplicht m een uderraad p te richten als 10% van de uders er

Nadere informatie

ARBOBELEIDSPLAN. voor de stichting PCBO BAARN SOEST

ARBOBELEIDSPLAN. voor de stichting PCBO BAARN SOEST ARBOBELEIDSPLAN vr de stichting PCBO BAARN SOEST Inhudspgave 1. Uitgangspunten Arbbeleid in essentie Preventieve zrg Arbdienst 2. Organisatie Arbcmmissie Arbcördinatr Bedrijfshulpverlening 3. Risic-inventarisatie

Nadere informatie

Cursussen CJG. (samenwerking tussen De Meerpaal en het onderwijs in Dronten) Voortgezet Onderwijs

Cursussen CJG. (samenwerking tussen De Meerpaal en het onderwijs in Dronten) Voortgezet Onderwijs Cursussen CJG (samenwerking tussen De Meerpaal en het nderwijs in Drnten) Vrtgezet Onderwijs 1 Faalangst (vrtgezet nderwijs) Faalangsttraining is vr jngeren die gespannen zijn en (te) veel nadenken ver

Nadere informatie

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen.

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen. Checklist berdeling adviesaanvraag 1. De adviesaanvraag Heeft de r een adviesaanvraag gehad? Let p: een rapprt is in principe geen adviesaanvraag. Met een adviesaanvraag wrdt bedeld: het dr de ndernemer

Nadere informatie

EVALUATIE TER STATE. Marion Matthijssen, Marn van Rhee. Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) juli 2005. In opdracht van Raad van State

EVALUATIE TER STATE. Marion Matthijssen, Marn van Rhee. Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) juli 2005. In opdracht van Raad van State EVALUATIE TER STATE Marin Matthijssen, Marn van Rhee Centrum vr Onderzek en Statistiek (COS) juli 2005 In pdracht van Raad van State Centrum vr Onderzek en Statistiek (COS) Auteur: Marin Matthijssen en

Nadere informatie

Rapport. Bekend maakt bemind Onderzoek naar de bekendheid van en waardering voor het Expertisecentrum Veilige Publieke Taak

Rapport. Bekend maakt bemind Onderzoek naar de bekendheid van en waardering voor het Expertisecentrum Veilige Publieke Taak Rapprt Bekend maakt bemind Onderzek naar de bekendheid van en waardering vr het Expertisecentrum Veilige Publieke Taak Over het CAOP Het CAOP is hét kennis- en dienstencentrum p het gebied van arbeidszaken

Nadere informatie

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN ACTIVITEITENPLAN 2014 Activiteitenplan 2014 : INLEIDING In 1997 werd de in Zetermeer pgericht met als del het behartigen van de belangen van huurders van de cmplexen van R.K. Wningbuwstichting De Gede

Nadere informatie

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling Prtcl bij het verlijden van een gezinslid van een leerling Algemeen: Er wrden geen mededelingen aan de pers gedaan. Het lcatie aanspreekpunt f de directeur meldt alleen dat nze 1 ste zrg de nabestaanden

Nadere informatie

MedewerkerMonitor Benchmark in de Zorg

MedewerkerMonitor Benchmark in de Zorg MedewerkerMnitr Benchmark in de Zrg Telichting pzet vragenlijst en invulinstructies U heeft een inlgcde ntvangen per brief f per e-mail. Mcht u geen inlgcde ntvangen hebben, dan kunt u terecht bij de benchmarkcördinatr

Nadere informatie

OOGwerkt webinar. Kijkt vanuit ervaring en expertise Ziet welke kandidaat past Kijkt verder. Bekijk onze vacatures online

OOGwerkt webinar. Kijkt vanuit ervaring en expertise Ziet welke kandidaat past Kijkt verder. Bekijk onze vacatures online Kijkt vanuit ervaring en expertise Ziet welke kandidaat past Kijkt verder Bekijk nze vacatures nline OOGwerkt webinar Na de zmervakantie ntvangt u van OOGwerkt een uitndiging m u in te schrijven vr ns

Nadere informatie

Enquête dienstverlening en kosten accountant in primair en voortgezet onderwijs

Enquête dienstverlening en kosten accountant in primair en voortgezet onderwijs Enquête dienstverlening en ksten accuntant in primair en vrtgezet nderwijs Dit nderzek heeft betrekking p de dienstverlening dr uw accuntant in 2010, ver de jaarstukken 2009. 1. In welke categrie valt

Nadere informatie

Voorwoord Voor u ligt het werkplan Het werkplan richt zich op de hoofdzaken van de activiteiten.

Voorwoord Voor u ligt het werkplan Het werkplan richt zich op de hoofdzaken van de activiteiten. Werkplan 2017 0 1 Vrwrd Vr u ligt het werkplan 2017. Het werkplan richt zich p de hfdzaken van de activiteiten. 2017 staat, net zals in 2016, in het teken van de landelijke ntwikkelingen zwel binnen de

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage

Maatschappelijke Stage Maatschappelijke Stage 2 Inhud 1. Wat is MAS? 1.1 MAS algemeen. 1.2 MAS p het Gren van Prinstererlyceum 1.3 Deadlines 2. Stage zeken 2.1 De stage cördinatr p schl. 2.2 Masactief 3. De frmulieren 3.1 Aanvraagfrmulier

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 tot en met 2016

Beleidsplan 2014 tot en met 2016 Blessed Generatin Nederland Falkejacht 25 9254 EJ Hurdegaryp Beleidsplan 2014 tt en met 2016 Blessed Generatin Nederland (0511) 47 21 37 - www.blessedgeneratin.nl - inf@blessedgeneratin.nl KvK 01100560

Nadere informatie

1. SW OFFICE (ALGEMEEN)

1. SW OFFICE (ALGEMEEN) 1. SW OFFICE (ALGEMEEN) SW Office is een belangrijk instrument, niet alleen m inzicht te krijgen, maar k m infrmatie te geven ver het gebruik van de dienstverlening aan de klanten van WnenPlus. In verleg

Nadere informatie

2015-2016 Jaarplan Medezeggenschap

2015-2016 Jaarplan Medezeggenschap 2015-2016 Jaarplan Medezeggenschap Medezeggenschapsraad de Bras mr@rkbsdebras.lucasnderwijs.nl 2015-2016 INHOUD Inleiding... 3 Algemeen... 3 Wat is de Medezeggenschapsraad (MR)... 3 Missie, Visie en speerpunten

Nadere informatie

Het is ook mogelijk om deze training op maat op locatie uit te voeren.

Het is ook mogelijk om deze training op maat op locatie uit te voeren. CURSUSAANBOD NAJAAR 2010 VRIJWILLIGERS 1. SWOFFICE SWOffice is een belangrijk instrument m inzicht te verkrijgen in je resultaten, maar k m infrmatie te geven ver het gebruik van de dienstverlening aan

Nadere informatie

Beleidsplan Genootschap Nederland -Israël

Beleidsplan Genootschap Nederland -Israël Beleidsplan Gentschap Nederland -Israël Gentschap Nederland - Israel 1. Prfiel van het Gentschap Nederland - Israël De vereniging Gentschap Nederland - Israël (GNI) werd p 1 juni 1967 pgericht en in Amsterdam

Nadere informatie

Huiswerk Informatie voor alle ouders

Huiswerk Informatie voor alle ouders Nummer 6 mei 2010 Huiswerk Infrmatie vr alle uders Huiswerk en efening Ged leren lezen en rekenen is belangrijk, want je hebt deze vaardigheden in het dagelijks leven veral ndig. Kinderen ged leren lezen

Nadere informatie

8.2. Ziekteverzuim en (ziekte)verzuimbegeleiding

8.2. Ziekteverzuim en (ziekte)verzuimbegeleiding 8.2. Ziekteverzuim en (ziekte)verzuimbegeleiding Aangepast d.d. 10 januari 2014. Ziektemelding Persneelsleden dienen zich uiterlijk vr 7.30 uur s mrgens ziek te melden bij de schldirecteur en ingeval van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015

Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015 Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015 Inhud Schlftgraaf Graag uw hulp bij schlactiviteiten Burendag Infrmatieavnd Film Agenda Open mnumentendag Vacature: vrijwilliger in de schlbiblitheek Znneblemwedstrijd Tuinuders

Nadere informatie

Stel uw inkomen zeker, sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering af

Stel uw inkomen zeker, sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering af Stel uw inkmen zeker, sluit een arbeidsngeschiktheids af Eindelijk geniet u van een heerlijke skivakantie. En natuurlijk verkmt het u niet, want u bent een ervaren skiër. Maar laat dat ngeluk nu net in

Nadere informatie

IB/Directiedag - 21 mei 2014

IB/Directiedag - 21 mei 2014 IB/Directiedag - 21 mei 2014 He geven we vrm aan Passend Onderwijs binnen Passenderwijs? He werken we met de schlen samen? Wat mag u van ns verwachten? Even vrstellen.. Vr elk kind een passend aanbd! Kwalitatief

Nadere informatie

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit. Criteria en vragenlijst themacertificaat Relaties en seksualiteit Primair nderwijs Ter vrbereiding p uw aanvraag vindt u in dit dcument de criteria en vragenlijst vr het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Nadere informatie

Beschrijving leertraject Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), inclusief de Basis Kwalificatie Examinering (BKE)

Beschrijving leertraject Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), inclusief de Basis Kwalificatie Examinering (BKE) AVANS HOGESCHOOL Beschrijving leertraject Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), inclusief de Basis Kwalificatie Examinering (BKE) Klik p een van nderstaande linken m direct naar het betreffende

Nadere informatie

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT BIJLAGE 1 IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT 1. Inleiding Op 1 juli 2013 is de Wet verplichte meldcde huiselijk geweld en kindermishandeling

Nadere informatie

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012 Veel gestelde vragen huurbeleid 18 ktber 2012 Algemeen: 1. Waarm kmt er een nieuw huurbeleid? Een aantal ntwikkelingen heeft ervr gezrgd dat wij ns huurbeleid hebben aangepast. Deze ntwikkelingen zijn:

Nadere informatie

Duurzaam inzetbaar in een vitale organisatie

Duurzaam inzetbaar in een vitale organisatie Duurzaam inzetbaar in een vitale rganisatie Vitaliteit en bevlgenheid vrmen sleutelbegrippen vr het ptimaal en duurzaam inzetten van medewerkers. Vitale medewerkers bruisen van energie, velen zich fit

Nadere informatie

Functie-eisen coördinatoren

Functie-eisen coördinatoren Functie-eisen cördinatren Psitinering De beide cördinatren hebben de leiding van de rganisatie. De vrijwilligers zijn de spil in de rganisatie. Functieniveau De stichting Hspice Zwlle heeft gekzen vr 2

Nadere informatie

Ekelmans & Meijer Advocaten (Rechten)

Ekelmans & Meijer Advocaten (Rechten) Evaluatie-rapprt STEP In-husedag bij Ekelmans & Meijer Advcaten (Rechten) -- INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE. WOORD VOORAF. RESULTATEN VAN DE ATTITUDE-METING VÓÓR DE IN-HOUSEDAG. RESULTATEN VAN DE ATTITUDE-METING

Nadere informatie

Openbare raadpleging over de evaluatie van de Europese strategie inzake handicaps 2010/2020

Openbare raadpleging over de evaluatie van de Europese strategie inzake handicaps 2010/2020 Openbare raadpleging ver de evaluatie van de Eurpese strategie inzake handicaps 2010/2020 Er zijn in de EU ngeveer 80 miljen mensen met een handicap. Vr deze mensen is het, dr allerlei belemmeringen, vaak

Nadere informatie

Wie verkoopt uw huis?

Wie verkoopt uw huis? Wie verkpt uw huis? Accuntnet Verkp Vertruwens Persn Service Accuntnet V V P Service Wie verkpt uw huis? Als u uw huis wilt verkpen, schakelt u k in Spanje een makelaar in. Echter in Spanje geeft men nrmaal

Nadere informatie

o o o BIJLAGE PEDAGOGISCHE VISIE A. Gedragsindicatoren personeel in relatie tot leerlingen (vice versa)

o o o BIJLAGE PEDAGOGISCHE VISIE A. Gedragsindicatoren personeel in relatie tot leerlingen (vice versa) PEDAGOGISCHE VISIE A. Algemeen De pedaggische visie vertelt he de schl met leerlingen, persneel en uders van leerlingen wil mgaan en wat de schl verwacht ten aanzien van de relatie tussen leerlingen en

Nadere informatie

Mobiliteit binnen ABSA

Mobiliteit binnen ABSA Mbiliteit binnen ABSA Mbiliteit binnen ABSA Waar we spreken ver integraal persneelsbeleid [IPB] gaat het ver het in vereenstemming brengen c.q. huden van de ntwikkeling van persneelsleden met de ntwikkeling

Nadere informatie

Masterclass SharePoint Online. in het onderwijs. APS IT-diensten, Utrecht

Masterclass SharePoint Online. in het onderwijs. APS IT-diensten, Utrecht Office 365 in het nderwijs Masterclass SharePint Online Masterclass Office 365 - SharePint Online in het nderwijs. APS IT-diensten, Utrecht Micrsft Office 365 in het nderwijs Micrsft Office 365 biedt nderwijsinstellingen

Nadere informatie

Handleiding TechFinder: gebruikers

Handleiding TechFinder: gebruikers Handleiding TechFinder: gebruikers Wetenschap- en techniekaanbd p maat Inhud Wat is TechFinder?... 1 Vr wie?... 1 Registreren... 1 Inlggen... 2 Prduct zeken... 3 Resultaat zekpdracht... 6 Prduct aanvragen...

Nadere informatie

Mee kunnen doen in Hengelo

Mee kunnen doen in Hengelo Mee kunnen den in Hengel Wet Maatschappelijke Ondersteuning Burger en cliëntparticipatie Uitwerkingsntitie III Gemeente Hengel, juli 2006 Inhud 1 Inleiding... 3 2 Wat staat er in de WMO... 4 3 WMO platfrm

Nadere informatie

Onderwerp Vervolg Programma Eigen Kracht - het stimuleren van laagopgeleide vrouwen naar werk

Onderwerp Vervolg Programma Eigen Kracht - het stimuleren van laagopgeleide vrouwen naar werk Cllegevrstel Openbaar Onderwerp Vervlg Prgramma Eigen Kracht - het stimuleren van laagpgeleide vruwen naar werk Prgramma / Prgrammanummer Werk & Inkmen / 1061 BW-nummer Prtefeuillehuder T. Tankir Samenvatting

Nadere informatie

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden;

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden; Vrbeeld handvest De burgemeester, het cllege en de raad van de gemeente Muiden; Gelet p artikel 169, tweede en derde lid, en artikel 180, tweede en derde lid, Gemeentewet; Hebben de vlgende uitgangspunten

Nadere informatie

KOOPZONDAGEN DE WINKELIER AAN HET WOORD

KOOPZONDAGEN DE WINKELIER AAN HET WOORD KOOPZONDAGEN DE WINKELIER AAN HET WOORD Onderzek van de SP Breda Oktber 2010 VOORWOORD De SP heeft nderzek gedaan nder de winkeliers in de binnenstad van Breda ver de kpzndagen. Het RetailPlatfrm Breda

Nadere informatie

Actieplan leeftijdsbewust personeelsbeleid 2013-2023

Actieplan leeftijdsbewust personeelsbeleid 2013-2023 Nvember 2013 Actieplan leeftijdsbewust persneelsbeleid 2013-2023 Actie 1: Ontwikkelen van een stagebeleid. Stagiaires zijn ptentiële nieuwe cllega s. Een stageperide kunnen we aanzien als een inwerkperide.

Nadere informatie

Werkblad ontwikkelwijzer Gouden Standaard

Werkblad ontwikkelwijzer Gouden Standaard Werkblad ntwikkelwijzer Guden Standaard Beeld van de leerling Vraag Opmerkingen/antwrden Actie He brengen wij nze leerlingen in beeld? (met g p telating tt gymnasiumstrm) Op welke manier maken wij ptimaal

Nadere informatie

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Winterswijk 2013-2018

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Winterswijk 2013-2018 Vr- en Vregschlse Educatie (VVE) Winterswijk 2013-2018 1. Inleiding Vr- en Vregschlse Educatie, als nderdeel van het bredere beleidsterrein nderwijsachterstandbeleid, wrdt sinds 2002 in Winterswijk vrmgegeven.

Nadere informatie

SIG Groene ICT & Duurzaamheid jaarverslag 2014 / jaarplan 2015

SIG Groene ICT & Duurzaamheid jaarverslag 2014 / jaarplan 2015 SIG Grene ICT & Duurzaamheid jaarverslag 2014 / jaarplan 2015 Inleiding Hiernder treft u het jaarverslag 2014 en het jaarplan 2015 van de Special Interest Grup Grene ICT & Duurzaamheid aan. Het jaarverslag

Nadere informatie

Voorstelformulier voor een Koninklijke onderscheiding

Voorstelformulier voor een Koninklijke onderscheiding Vrstelfrmulier vr een Kninklijke nderscheiding Wie wilt u vrdragen vr een lintje? Vul hier de gegevens in van degene die u wilt vrdragen. Persnsgegevens Vrnamen (vluit): Tussenvegsel(s): Achternaam: Geslacht

Nadere informatie

Klik op een van onderstaande linken om direct naar het betreffende onderdeel te gaan:

Klik op een van onderstaande linken om direct naar het betreffende onderdeel te gaan: Klik p een van nderstaande linken m direct naar het betreffende nderdeel te gaan: aansluiting BDB (inclusief BKE) p nderwijs- en persneelsbeleid pzet leertraject BDB (inclusief BKE) tetsing en berdeling

Nadere informatie

Start duurzame inzetbaarheid

Start duurzame inzetbaarheid Start duurzame inzetbaarheid Een praktijkcasus Dr: Rlf Weijers, Pauline Miedema Hewel duurzame inzetbaarheid een veelbesprken thema is, blijft het lastig m het cncreet te maken en er handen aan veten aan

Nadere informatie

De huidige wijze waarop de subsidiegelden worden uitgegeven is een verdeling van de subsidie ten behoeve van:

De huidige wijze waarop de subsidiegelden worden uitgegeven is een verdeling van de subsidie ten behoeve van: Stichting Ontwikkelingssamenwerking Lingewaard Inhudelijk en financieel jaarverslag ver 2012 Was het jaar 2011 een jaar van nzekerheid en verleg met de gemeente he in de tekmst met ntwikkelingssamenwerking

Nadere informatie

W I M D Beleidsplan Versie 1 februari 2013

W I M D Beleidsplan Versie 1 februari 2013 W M I D Beleidsplan Versie 1 februari 2013 Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting Wninitiatief Midden-Delfland (Stichting WIMD). Het plan mvat een verzicht van de delstellingen, activiteiten en

Nadere informatie

Helpt u dit schooljaar ook mee?

Helpt u dit schooljaar ook mee? Helpt u dit schljaar k mee? OUDERHULPBOEKJE 2015-2016 Jenaplanschl t Schrijverke Helpt u k mee? Elk schljaar zijn veel uders actief bij de vrbereiding van Sint en Kerst, bij sprt- en spelactiviteiten,

Nadere informatie

LOGBOEK van: klas: 1

LOGBOEK van: klas: 1 LOGBOEK van: klas: 1 Inhudspgave Inleiding en inhud van het lgbek Wat is de maatschappelijke stage? Delen van de maatschappelijke stage Waar de je maatschappelijke stage? Kaders waarbinnen de maatschappelijke

Nadere informatie

GOVERNANCE MVO PLATFORM

GOVERNANCE MVO PLATFORM Gvernancedcument MVO Platfrm, 22 nvember 2012 GOVERNANCE MVO PLATFORM Inleiding Het MVO Platfrm is een in 2002 pgericht infrmeel samenwerkingsverband van maatschappelijke rganisaties 1 en vakbndsrganisaties

Nadere informatie

PROTOCOL bij OVERLIJDEN

PROTOCOL bij OVERLIJDEN PROTOCOL bij OVERLIJDEN Vetbalvereniging Lenermark Lnapark 5 7371 EH Lenen Gld Tel.: 055-5051656 Versie: 27 augustus 2015 1 / 9 1. Inleiding Het prtcl 'Bij verlijden' treedt na vaststelling van het bestuur

Nadere informatie

De kans is groot dat uw testament niet voldoet aan uw wensen, geen gebruik maakt van

De kans is groot dat uw testament niet voldoet aan uw wensen, geen gebruik maakt van Testamenten check Streep dr wat niet van tepassing is VRAAG 1 Is uw testament van vóór 2003? De kans is grt dat uw testament niet vldet aan uw wensen, geen gebruik maakt van de mgelijkheden sinds de invering

Nadere informatie

Tips Digiduif. 1. U logt in op digiduif met uw e-mail adres en wachtwoord.

Tips Digiduif. 1. U logt in op digiduif met uw e-mail adres en wachtwoord. Tips Digiduif 1. U lgt in p digiduif met uw e-mail adres en wachtwrd. 2. U kiest de knp instellingen. Op de vlgende pagina s kunt u allerlei zaken invullen en aanpassen die bij uw accunt hren. Tevens zit

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad. Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Jaarverslag Cliëntenraad. Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Vrwrd Gewaardeerde lezer, Graag bieden we u hierbij ns jaarverslag 2016 aan zdat u geïnfrmeerd bent ver nze inbreng in het beleid

Nadere informatie

M A R I J E D E G R O O T G R O O T I N H R

M A R I J E D E G R O O T G R O O T I N H R Pauline Siebers Caching A A N M E L D I N G H E R F S T A C T I E 2 0 1 5 Dank vr je interesse in nze aanbieding! We willen startende ndernemers niet alleen fcus maar k slagkracht meegeven. Daarm wrdt

Nadere informatie

Porta Mosana College. Notulen MR vergadering. 29 sept 2015

Porta Mosana College. Notulen MR vergadering. 29 sept 2015 Prta Msana Cllege Ntulen MR vergadering 29 sept 2015 Aanwezig: Gast: Afwezig: Ad van Bekhven, Huub Janssen, Ingrid Ottenheijm, Philippe Schambergen, Mann Walthie, Ernst Relfs, Antn Keurentjes, Milu Samuels

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie Provincie Zeeland

Aanvraagformulier subsidie Provincie Zeeland Aanvraagfrmulier subsidie Prvincie Zeeland NAAM ACTIVITEIT / PROJECT Naam GEGEVENS AANVRAGER Naam instelling Adres Instelling Pstcde en wnplaats IBAN-nummer BIC-cde Cntactpersn Functie cntactpersn Telefnnummer

Nadere informatie

Het Agentschap Voor Onderwijsdiensten (AgODi) werft aan in contractueel verband: 1 deskundige met een contract van bepaalde duur (6 maanden)

Het Agentschap Voor Onderwijsdiensten (AgODi) werft aan in contractueel verband: 1 deskundige met een contract van bepaalde duur (6 maanden) Het Agentschap Vr Onderwijsdiensten (AgODi) werft aan in cntractueel verband: 1 deskundige met een cntract van bepaalde duur (6 maanden) Vlaams ministerie van Onderwijs en Vrming Entiteit : Agentschap

Nadere informatie

Lokale participatieregeling

Lokale participatieregeling Lkale participatieregeling 1. Algemene principes p het vlak van participatief bestuur p schl Schlbesturen en alle nderwijsparticipanten (persneel, uders, leerlingen) hebben een zrgplicht m verschillende

Nadere informatie

Jaarverslag van de medezeggenschapsraad /2017

Jaarverslag van de medezeggenschapsraad /2017 Basisschl al hambra - Jaarverslag van de medezeggenschapsraad - 2016/2017 Basisschl Al Hambra Aziëlaan 157 3526 SG Utrecht 030-266 77 51 MR@alhambraschl.nl 2016-2017 1 P a g i n a Inhud Vrwrd... 3 Samenstelling...

Nadere informatie

Aanvraagformulier tegemoetkoming kosten kinderopvang

Aanvraagformulier tegemoetkoming kosten kinderopvang Aanvraagfrmulier tegemetkming ksten kinderpvang INWONER van: GEMEENTE HOUTEN GEMEENTE IJSSELSTEIN GEMEENTE LOPIK GEMEENTE NIEUWEGEIN GEMEENTE VIANEN Persnlijke gegevens Uzelf Naam en vrletters Adres: pstcde

Nadere informatie

Wie zijn we? Kernwaarden in ons handelen zijn:

Wie zijn we? Kernwaarden in ons handelen zijn: Wie zijn we? Zrggrep Kans is een zrginstelling die ptimale zrg, begeleiding en huisvesting biedt aan zwel jngvlwassenen met psychiatrische strnissen en daarmee samenhangende gedragsprblematiek, als aan

Nadere informatie

Protocol Informatievoorziening gescheiden ouders

Protocol Informatievoorziening gescheiden ouders Prtcl Infrmatievrziening gescheiden uders De Bellefleur Ddewaard Del van het prtcl Dit prtcl geeft uitleg ver de wijze waarp wij mgaan met de infrmatievrziening vr gescheiden uders. Uitgangspunt is dat

Nadere informatie

Procedures rond ongewenst gedrag binnen de provincie Zeeland: 1. Hulp van buiten 2. Begeleidingscommissie 3. Vertrouwenspersonen

Procedures rond ongewenst gedrag binnen de provincie Zeeland: 1. Hulp van buiten 2. Begeleidingscommissie 3. Vertrouwenspersonen Prcedures rnd ngewenst gedrag binnen de prvincie Zeeland: 1. Hulp van buiten 2. Begeleidingscmmissie 3. Vertruwenspersnen 1. Hulp van buiten Werknemers kunnen k hulp van buiten de rganisatie inrepen. Veelal

Nadere informatie

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderpvang KOM Kinderpvang verzrgt kinderpvang vr kinderen in de leeftijdsgrep 0 tt en met 12 jaar. Alle medewerkers van de stichting zetten zich vlledig in m kwalitatief

Nadere informatie

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen.

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen. Wij verzeken u de telichting vr het invullen van het frmulier ged te lezen. Op basis van de dr u aangegeven reismgelijkheden van de leerling en p basis van het verversadvies van schl en eventuele andere

Nadere informatie

Accreditatieprocedure Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde

Accreditatieprocedure Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde Nederlandse Vereniging vr Technische Geneeskunde p/a Technische Geneeskunde Carré CR 3.635 Pstbus 217 7500 AE ENSCHEDE Accreditatieprcedure Nederlandse Vereniging vr Technische Geneeskunde Versie: 27-12-2013

Nadere informatie

Godsdienstige stellingname collega

Godsdienstige stellingname collega Gdsdienstige stellingname cllega Je werkt p een penbare basisschl en hebt kinderen van verschillende natinaliteiten in je grep. Een van je cllega's draagt een hfddek. De kinderen uit haar grep scren ged

Nadere informatie

.1-4- gemeente Eindhouen

.1-4- gemeente Eindhouen .1-4- gemeente Eindhuen Inleiding 3 3 Vr u ligt het Jaarverslag Leerplicht en Straks.nu 2008-2009. Qua vrm en pmaakeen ander jaarverslag dan u gewend bent. De vrij uitgebreide weergave van allerlei zaken

Nadere informatie

Omgaan met kindermisbruik in onderwijs of internaat

Omgaan met kindermisbruik in onderwijs of internaat 2010-09-17 Omgaan met kindermisbruik in nderwijs f internaat 1 Inleiding De vrbije maanden werd de Kerk gecnfrnteerd met verschillende klachten rnd kindermisbruik dr haar geestelijken. Smmige geestelijken

Nadere informatie

Teamtrainingen en teamdagen

Teamtrainingen en teamdagen Het Sandelhut Meditatietechnieken, Caching en Training Teamtrainingen en teamdagen Lcatie: Het Beekse Bshuis Girlesedijk ngenummerd Hilvarenbeek Pst: Gildelaan 41 5081 PJ Hilvarenbeek Cntact: 06 155 77

Nadere informatie

Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hoera? De rol van de OR bij de invoering van Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hoera? De rol van de OR bij de invoering van Het Nieuwe Werken Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hera? De rl van de OR bij de invering van Het Nieuwe Werken De kans is grt dat er in uw rganisatie al wrdt gesprken ver de invering van Het Nieuwe Werken. En z niet, dan

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek 2012

Klanttevredenheidsonderzoek 2012 Klanttevredenheidsnderzek 2012 Cbra Medical B.V. is specialist in patiëntvriendelijke plssingen. Daarnaast staan kennis(verdracht) & persnlijke benadering (richting klanten en steakhlders) centraal bij

Nadere informatie

Beschermd Wonen met een pgb onder verantwoordelijkheid van gemeenten

Beschermd Wonen met een pgb onder verantwoordelijkheid van gemeenten Beschermd Wnen met een pgb nder verantwrdelijkheid van gemeenten Een factsheet vr cliënten, cliëntvertegenwrdigers en familievertegenwrdigers 1 februari 2016 Sinds 1 januari 2015 valt Beschermd Wnen (vrheen

Nadere informatie

Intern Toezichtkader Intern Toezichtkader vastgesteld d.d

Intern Toezichtkader Intern Toezichtkader vastgesteld d.d Intern Tezichtkader Intern Tezichtkader vastgesteld d.d. 21-5-2012 Krte Telichting. Naar aanleiding van afspraak p de vrige bijeenkmst. Als uitgangspunt is gekzen het Intern Tezichtkader dat in het vrjaar

Nadere informatie

Beleidsregels voorziening jobcoaching Participatiewet 2015

Beleidsregels voorziening jobcoaching Participatiewet 2015 Beleidsregels vrziening jbcaching Participatiewet 2015 1-7-2015 Jbcaching Reginale beleidsregels jbcaching Participatiewet regi Achterhek Inleiding Jbcaching gaat ver het ndersteunen van mensen bij het

Nadere informatie

- Bedrijfsvermeldingen, Key-accounts & andere advertentiemogelijkheden -

- Bedrijfsvermeldingen, Key-accounts & andere advertentiemogelijkheden - - Bedrijfsvermeldingen, Key-accunts & andere advertentiemgelijkheden - Dr: VvE Media B.V. Versie: 2.1 Datum: 7 mei 2015 Cntactpersn: Dhr. R.H.P. van der Vssen inf@nederlandvve.nl www.nederlandvve.nl ABN

Nadere informatie

NTA 8009:2007. Veiligheidsmanagementsysteem voor ziekenhuizen en instellingen die ziekenhuiszorg verlenen

NTA 8009:2007. Veiligheidsmanagementsysteem voor ziekenhuizen en instellingen die ziekenhuiszorg verlenen NTA 8009:2007 Veiligheidsmanagementsysteem vr ziekenhuizen en instellingen die ziekenhuiszrg verlenen Unifrm en inzichtelijk veiligheidsmanagementsysteem Openheid ver patiëntveiligheid Basis vr interne

Nadere informatie

Jaarprogramma 2016/2017

Jaarprogramma 2016/2017 Jaarprgramma 2016/2017 1. Medezeggenschapsraad (MR)... 2 2. Missie en visie... 2 3. Delen vr 2016/2017... 2 4. Werkwijze en samenstelling MR... 2 5. Planning 2016/2017... 3 6. Faciliteiten... 3 1. Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

VZW Think out-of-the-box Maatschappelijke zetel Alfons Van den Sandelaan 2A, 2970 Schilde

VZW Think out-of-the-box Maatschappelijke zetel Alfons Van den Sandelaan 2A, 2970 Schilde Think ut-f-the-bx Je kind een mi tekmstperspectief bieden. Welke uder drmt daar niet van? Alleen is deze drm iets meilijker te realiseren wanneer je kind een mentale beperking heeft. Gelukkig leven we

Nadere informatie

Verslag. Vergadering : Platform Entree Opleidingen Datum : 10 februari 2012 Verslaglegging : Ellen Heijne, MBO Diensten

Verslag. Vergadering : Platform Entree Opleidingen Datum : 10 februari 2012 Verslaglegging : Ellen Heijne, MBO Diensten Verslag Vergadering : Platfrm Entree Opleidingen Datum : 10 februari 2012 Verslaglegging : Ellen Heijne, MBO Diensten 1. Opening, aanvullingen p de agenda en mededelingen Welkm Antnette Sanders, directeur

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3: Special De Wet werk en zekerheid en het inrichten van regionale vervangingscentra.

Nieuwsbrief 3: Special De Wet werk en zekerheid en het inrichten van regionale vervangingscentra. Nieuwsbrief 3: Special De Wet werk en zekerheid en het inrichten van reginale vervangingscentra. Frans Thmassen, directeur Onderwijs & Jeugd en EduStaf www.bmcimplementatie.nl De Wet werk en zekerheid

Nadere informatie

Informatie voor scholen

Informatie voor scholen Infrmatie vr schlen Niet alleen studenten, maar k schlen kunnen rekenen p een gede samenwerking met Travel2Cnnect als partner. Dr nze jarenlange persnlijke ervaring met stagiaires, vrijwilligers en lkale

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland) Nadere regels subsidies Aanjaag Onderwijs en Arbeidsmarkt Het cllege van burgemeester en wethuders van de gemeente Almere; gelet p titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3 van de Algemene

Nadere informatie

Checklist Veranderaanpak Inhoud en Proces

Checklist Veranderaanpak Inhoud en Proces list Veranderaanpak Inhud en Prces AdMva 2011 www.admva.nl www.arbcatalgusvvt.nl list Veranderaanpak Inhud en Prces www.arbcatalgusvvt.nl Clfn Sturen p Werkdrukbalans en Energie AdMva 2011 Erna van der

Nadere informatie

INHOUD. Hoofdstuk 1 Inleiding 2

INHOUD. Hoofdstuk 1 Inleiding 2 INHOUD Hfdstuk 1 Inleiding 2 Hfdstuk 2 Wat hudt die extra begeleiding in? 4 LWOO Praktijknderwijs Wie kmt ervr in aanmerking? Wie beslist daarver? Hfdstuk 3 Wat hudt het nderzek van het COB in? 7 Welke

Nadere informatie

Hiermee geeft de MR van de ODS Meester Aafjes een overzicht van de activiteiten en resultaten in het schooljaar

Hiermee geeft de MR van de ODS Meester Aafjes een overzicht van de activiteiten en resultaten in het schooljaar Jaarverslag Medezeggenschapsraad ODS Meester Aafjes Schljaar 2017-2018 1 Inleiding Vr u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van penbare Daltnschl Meester Aafjes 2017-2018. In de Wet Medezeggenschap

Nadere informatie

Werkgeversverklaring

Werkgeversverklaring Werkgeversverklaring Deze werkgeversverklaring met begeleidende brief kunt u geven aan uw werkgever. Het is erg belangrijk dat de verklaring zrgvuldig en vlledig wrdt ingevuld. Geachte werkgever, Uw werknemer

Nadere informatie

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar Maak van 2015 juw persnlijk prfessinaliseringsjaar en wrd Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Deze status wrdt bereikt na certificering dr het nafhankelijke

Nadere informatie

De ins en outs van payrolling versie maart 2013

De ins en outs van payrolling versie maart 2013 > White paper Payrll Select De ins en uts van payrlling versie maart 2013 De kstenbesparende plssing vr het uitbesteden van werkgeverschap > www.payrllselect.nl Inhud 1. Inleiding... 2 2. Wat is payrlling?...

Nadere informatie

Pestprotocol. 1 Achtergrond. 1.1 Uitgangspunt. 1.2 Pesten in het cluster-4-onderwijs. Onderwijs. Pestprotocol Versie: 1.0 Datum: 20 mei 2014

Pestprotocol. 1 Achtergrond. 1.1 Uitgangspunt. 1.2 Pesten in het cluster-4-onderwijs. Onderwijs. Pestprotocol Versie: 1.0 Datum: 20 mei 2014 Pestprtcl Onderwijs Pestprtcl Versie: 1.0 Datum: 20 mei 2014 1 Achtergrnd 1.1 Uitgangspunt Beleid tegen pesten valt binnen het veiligheidsbeleid van Yulius Onderwijs. Ons uitgangspunt is dat nze schl een

Nadere informatie

Wie zijn we? Brochure Zorggroep Kans

Wie zijn we? Brochure Zorggroep Kans Wie zijn we? Zrggrep KANS is een zrginstelling die ptimale zrg, begeleiding en huisvesting biedt aan zwel jngvlwassenen met psychiatrische strnissen en daarmee samenhangende gedragsprblematiek, als aan

Nadere informatie

ENQUÊTE GIETHOORN. Beste meneer/mevrouw,

ENQUÊTE GIETHOORN. Beste meneer/mevrouw, ENQUÊTE GIETHOORN Beste meneer/mevruw, Welkm bij de enquête van dit nderzek, wat de eerste stap met wrden naar een tekmstprf Giethrn. Dit nderzek gaat ver het waarbrgen van de leefbaarheid en kwaliteit

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 11 november 2014;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 11 november 2014; raadsbesluit gemeente werkendam zaaknummer 59873 nderwerp Verrdening individuele stud ieteslag Participatiewet gemeente Werkendam 2015 De raad van de gemeente Werkendam, gelezen het vrstel van burgemeester

Nadere informatie

Verzuim Beleid. www.smallsteps.info. Opgemaakt door Human Resource Management. Doelgroep Alle werknemers. Ingangsdatum 4 juli 2014. Versie 0.

Verzuim Beleid. www.smallsteps.info. Opgemaakt door Human Resource Management. Doelgroep Alle werknemers. Ingangsdatum 4 juli 2014. Versie 0. Verzuim Beleid Opgemaakt dr Human Resurce Management Delgrep Alle werknemers Ingangsdatum 4 juli 2014 Versie 0.1 www.smallsteps.inf clfn Verzuimbeleid Visie en aanpak verzuim Delgrep: alle werknemers Versie:

Nadere informatie

Directeur SWV Passend Onderwijs VO Deventer

Directeur SWV Passend Onderwijs VO Deventer Samenwerkingsverband VO Deventer zekt: Directeur SWV Passend Onderwijs VO Deventer Een belangrijke pdracht in Deventer is het reduceren van het aandeel (het verwijzingspercentage) Vrtgezet Speciaal Onderwijs,

Nadere informatie