DOEL: DE KWALITEIT VAN ONS ONDERWIJS BEWAKEN, BORGEN EN UITBREIDEN. DOEN WE DE GOEDE DINGEN EN DOEN WE ZE GOED GENOEG.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DOEL: DE KWALITEIT VAN ONS ONDERWIJS BEWAKEN, BORGEN EN UITBREIDEN. DOEN WE DE GOEDE DINGEN EN DOEN WE ZE GOED GENOEG."

Transcriptie

1 r.k. Daltonschool Valkenheuvel Jaarplan 2015/2016 HOGE ONDERWIJSKWALITEIT DOEL: DE KWALITEIT VAN ONS ONDERWIJS BEWAKEN, BORGEN EN UITBREIDEN. DOEN WE DE GOEDE DINGEN EN DOEN WE ZE GOED GENOEG. Geplande doelen Geplande acties Geplande resultaten Geplande datum gereed KWALITEITSZORG In schooljaar werken we met Integraal. Met dit kwaliteit management systeem van Parnassys brengen wij de kwaliteit in beeld. We bewaken, verbeteren en borgen de kwaliteit met behulp van dit systeem, ons schoolplan, ons jaarplan, onze protocollen en onze werkgroepen. Doel van alle verbeteracties is dat het de opbrengsten zowel op cognitief als sociaal gebied van de leerlingen ten goede komt. SOCIAAL VEILIG KLIMAAT Kinderen, leerkrachten en ouders voelen zich fijn op de Valkenheuvel. HOGE EIND- EN TUSSENOPBRENG- STEN Nederlandse taal Spelling: minimaal 40% van de leerlingen scoort een I en II score bij de Citotoetsen in het midden en het eind van het jaar. Er wordt een plan van aanpak gemaakt op basis van de resultaten van de audit, de zelfevaluatie en de tevredenheidspeilingen. De inhoudelijke onderwerpen worden verwerkt in een jaarplanning. In schooljaar wordt via Integraal een oudertevredenheidspeiling afgenomen. In de leerlingenraad en het teamoverleg wordt het sociaal veilig klimaat 2 x geagendeerd op de agenda. Intern begeleider neemt resultaten citotoetsen mee bij het maken van de groepsplannen en bespreekt ze. Van week 3 t/m worden de Cito toetsen midden afgenomen. Het resultaat van de indicatoren in de vragenlijsten in Integraal verbeteren. Het resultaat van de indicatoren in de tevredenheidspeilingen van Integraal scoren een 3 of hoger. 40% of meer van de leerlingen scoort op alle vakgebieden een I en II. De resultaten van de acties en onderzoeken die worden gedaan, worden gedeeld met collega s. Het doel hiervan is om van elkaar te leren en het Juli Gedurende het hele schooljaar. Na het afnemen van de citotoetsen in het midden en het eind van het jaar (zie toetskalender zorg) wordt een verslag gemaakt en in Parnassys gehangen.

2 Woordenschat: minimaal 40% van de leerlingen scoort een I en II score bij de Citotoetsen in het midden en het eind van het jaar. Technisch lezen: minimaal 40% van de leerlingen scoort een I en II op de DMT. Begrijpend lezen: minimaal 40% van de leerlingen scoort een I en II score bij de Citotoetsen in het midden van het jaar. In week 7 zijn alle Citogegevens ingevoerd. Als de Citogegevens zijn ingevoerd maakt de intern begeleider een analyse. Op de studiedag in 2016 presenteert het team de resultaten van de eigen groep aan elkaar. Procedure herhaalt zich bij afnemen Cito toetsen eind. Evaluatie a.h.v. trendanalyse haalbaarheid norm bespreken op laatste studiedag. De intern begeleider zet de doelen in Parnassys. onderwijs zo nodig aan te passen zodat betere resultaten worden geboekt. Rekenen Rekenen: minimaal 40% van de leerlingen scoort een I en II score bij de Citotoetsen in het midden en het eind van het jaar. Zie geplande acties bij Nederlandse taal. De leerkracht van groep 6 deelt de ervaringen van het rekenverbetertraject van de universiteit Twente tijdens een studiedag met het team. Zie resultaten bij Nederlandse taal In schooljaar wordt de nieuwe rekenmethode Alles Telt 2 geïmplementeerd. De nieuwe rekenmethode wordt 4 x besproken in een teamoverleg. OPBRENGSTEN OVERIGE GEBIEDEN Engels Meedoen aan een project internationalisering. Op basis van een eerste keer meedoen aan Cito Engels bepalen wat ons doel wordt. De commissie Engels heeft een voorstel gemaakt voor een project internationalisering. Analyseren gegevens en doel bepalen. Subsidie Trendanalyse resultaten Engels Juli 2016.

3 Oriëntatie op jezelf en de wereld In groep 1 t/m 8 wordt de KiVa methode ingezet. Doel is om pesten te voorkomen en er samen een veilige en gezellige school van te maken. Dit is een school waar je gezien en gehoord wordt. Er wordt naar elkaar geluisterd en conflicten worden op een constructieve manier opgelost. We gaan voor een veilig en positief pedagogisch klimaat waarin kinderen optimaal tot leren kunnen komen. De schoolregels moeten duidelijk zijn voor de kinderen binnen de school. De intern begeleider zet de themalessen en de monitoring in de jaarplanning. Afleggen van groepsbezoeken of collegiale consultatie. Planning schoolregels. Aandacht voor groepsdynamica. Toepassen omgangsprotocol. Schoolregels worden besproken in de klas. Loopt gedurende het schooljaar Burgerschap en sociale integratie Het schoolteam organiseert jaarlijks minimaal 1 gezamenlijke activiteit voor het goede doel. Aan het begin van het schooljaar wordt een commissie samengesteld. De commissie doet een voorstel voor een project t.b.v. het goede doel. Bewustwording bij kinderen van het belang van gezamenlijke inspanningen voor een goed doel. Inzamelen van geld voor een goed doel. Maart Wereldoriëntatie Topografie en zaakvakken in de bovenbouw optimaliseren. De bovenbouw bespreekt in het bouwoverleg de thema s, planning en werking van Topondernemers en Topografie. De groepen 3 en 4 werken met Veilig de wereld in. De collega s van groep 5 tot en met 8 werken volgens de methode Topondernemers. Juli Kunstzinnige vorming In schooljaar worden vier schoolvieringen in de jaarplanning opgenomen. Op projectmatige basis wordt een schoolorkest geformeerd. Deelname aan projecten van Kunst Centraal. Plannen van vier vieringen in de jaarplanning. Leerkracht groep 6 initieert en faciliteert het gelegenheidsorkest. De coördinator Kunst en Cultuur zorgt voor verspreiding aanbod voorstellingen. De kinderen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren. Kinderen krijgen kennis en waardering voor culturele erfgoed/activiteiten. Schoolvieringen zijn op: , , en Het schoolorkest wordt in ieder geval ingezet bij kerst en het grote project. Projecten van Kunst Centraal vinden gedurende het jaar plaats.

4 Groep overstijgende creatieve middag. Beweging De groepen 3 t/m 8 krijgen grotendeels les van de vakleerkracht gym. De vakleerkracht gym maakt een jaarplanning waarin zowel toestelals spellessen worden ingeroosterd (bron: Basislessen bewegingsonderwijs van Wim van Gelder en Hans Stroes). De vakleerkracht gym beoordeelt de vorderingen van de leerlingen. De vakleerkracht gym past KiVa toe in de gymlessen. De vakleerkracht bespreekt duidelijk de regels. Bij spellessen laat de vakleerkracht de kinderen de spellen zelf doen eventueel onder leiding van een kind als scheidsrechter. Bij toestellessen krijgen de kinderen instructie hoe ze kunnen helpen bij oefeningen zodat deze oefeningen veilig worden uitgevoerd Kinderen leren samen met anderen bewegingsactiviteiten uit te voeren maar daar ook afspraken over te maken en het vervolgens te reguleren. De creatieve middagen zijn op: , en en Loopt gedurende het schooljaar ICT Leerkrachten zijn in staat om leerlingen te laten werken op hun eigen niveau met leerlingensoftware die binnen de school aanwezig is en zijn in staat om de inzet van software voor thuisgebruik te faciliteren. Gebruik Snappet wordt geëvalueerd. Gebruik I-pads wordt geëvalueerd. Leerlingen worden betrokken bij de inzet van social media/pr. Gesprekken in groep 6 t/m 8 over verantwoord omgaan met social media. De computers binnen school worden efficiënt gebruikt door de leerlingen op school. Schrijven De groepen 3 t/m 8 werken met de methode Pennestreken. VVE Verhogen van ouderbetrokkenheid. Bij aanvang van het schooljaar starten de leerkrachten van groep 3 tot en met 8 met de methode Pennestreken. De VVE coördinator ontwikkelt gericht ouderbeleid. Ouders worden vooraf geïnformeerd over deelname aan het VVE programma. Aansluiting van het schrijven van de letters bij de methode Veilig leren lezen. Verbeteren van de schrijfvaardigheid van de kinderen van groep 3 tot en met 8. Door het verhogen van de ouderbetrokkenheid worden de opbrengsten positief beïnvloed.

5 Dalton Voorbereiden visitatie EXCELLENTE SCHOOL De Valkenheuvel wil graag een excellente school worden binnen nu en 2 jaar. In het ouderbeleid worden 4 inloopochtenden opgenomen. In het ouderbeleid wordt geformuleerd hoe wordt gestimuleerd dat er thuis ontwikkeling stimulerende activiteiten worden gedaan. In het Mt, teamoverleg en op studiedagen wordt Dalton geagendeerd. Tijdens collegiale consultatie wordt feed back gegeven op Dalton aspecten. De directeur gaat onderzoeken hoe de Valkenheuvel in aanmerking kan komen om een excellente school te worden. Binnen de stichting participeert de directeur in een commissie over excellentie. Goede voorbereiding visitatie Dalton. Aanscherpen van de afsprak over Dalton. De Valkenheuvel geeft zich op voor excellente school KWALITEIT VERWIJZING VO Onderzoeken welke toets het beste past bij de populatie van onze school. OPLEIDEN IN DE SCHOOL Meedoen aan de audit om opleidingsschool te worden. In overleg met leerkrachten groep 8, intern begeleider en directie evalueren of de Iep toets (besluit Sticht) aansluit bij de populatie van de Valkenheuvel. De directeur en schoolopleider schrijven de benodigde beleidsstukken om de audit positief te kunnen afsluiten. Passende eindtoets die recht doet aan de populatie op de Valkenheuvel. De Valkenheuvel is een opleidingsschool. Loopt gedurende het schooljaar Januari 2016

6 PERSONEELSBELEID DOEL: HET VERHOGEN VAN DE KWALITEIT VAN HET ONDERWIJS DOOR HET VERSTERKEN VAN DE PROFESSIONALISERING VAN DE LEERKRACHTEN GEKOPPELD AAN DE SCHOOLONTWIKKELINGEN. Geplande doelen Geplande acties Geplande resultaten Geplande datum gereed GESPREKKENCYCLUS PERSONEEL De directeur voert in 2015 beoordelingsgesprekken en professionaliseringsgesprekken (POP) met alle medewerkers. Doel is om een permanente verbetercultuur tot stand te brengen. De directeur gaat van september t/m december groepsbezoeken afleggen. De directeur voert POP gesprekken. De directeur voert gesprekken over de in te vullen uren. Van alle gesprekken komt een verslag in het bekwaamheidsdossier. December 2015 (beoordelingsgesprekken). Juni 2016 (overige gesprekken). PROFESSIONALISERING LEERKRACH- TEN Bevorderen van een professionele cultuur bij het team van de Valkenheuvel. In mogelijk maken van collegiale consultatie. Iedere medewerker verantwoordt aan het eind van het jaar het resultaat van de eigen professionalisering. Loopt gedurende het schooljaar ARBEIDSVOORWAARDEN PERSONEEL In overleg met het team worden de afspraken m.b.t. de CAO ingevuld. De directeur nodigt de medewerkers van de Valkenheuvel uit te solliciteren op een LB-functie. De directeur voert de gesprekken en draagt geschikte kandidaten voor aan het bestuur. In het jaar wordt de fte LB uitgebreid. Juni 2016.

7 GOEDE RELATIES DOEL: HET WERKEN AAN/VERBETEREN VAN DE RELATIES MET DE KINDEREN, LEERKRACHTEN, OUDERS EN EXTERNE PARTIJEN. Geplande doelen Geplande acties Geplande resultaten Geplande datum gereed RELATIE MET KINDEREN De resultaten en het welzijn van de kinderen vergroten. Gedurende het schooljaar. RELATIE MET OUDERS Het doel is om tevreden ouders te hebben. RELATIE MET SCHOLEN IN DRIEBERGEN Het aantal geboortes in Driebergen loopt terug. In geboortes. In geboortes. Dit heeft een negatief effect op de leerlingaantallen. Directie en team brengen verschillende scenario s in kaart om beleid te formuleren voor de toekomst. RELATIE MET SKDD In het schooljaar gaan de SKDD en de Valkenheuvel door zich binnen Driebergen op de kaart te zetten als een brede school. RELATIE MET STICHTING LOS De stichting LoS organiseert de tussen schoolse opvang voor de Valkenheuvel op een bevredigende manier. De leerlingen worden vertegenwoordigd door de leerlingenraad. De leerlingenraad komt 4 keer per jaar bij elkaar. In het nieuwe schooljaar wordt de leerlingenraad opnieuw geformeerd. De leerlingen, het team of de ouders kunnen onderwerpen inbrengen in de leerlingenraad. De ouderbetrokkenheidscommissie vergadert 4 x per jaar over onderwerpen die directie en team en de ouders zelf inbrengen om de geplande doelen te realiseren. De directeur zet het onderwerp op de agenda van het MT, de MR en ook binnen het directie overleg (bestuur). Denktank formeren. De directeur en het management van de SKDD voeren structureel overleg. Onderwerpen van dit overleg zijn: de lopende zaken, de jaarplanning en gezamenlijke activiteiten. De directie maakt afspraken met de stichting LoS over de invulling van de tussen schoolse opvang. Kinderen leren dat ze nu en straks taken en rollen vervullen waar ze zich nu binnen school op kunnen voorbereiden. Door het functioneren van een leerlingenraad komen ze in aanraking met een democratische vorm van samenwerken. De opkomst van ouders bij activiteiten verhogen. Veiligheid op weg naar school onder de aandacht blijven brengen van weggebruikers. Meer begrip voor elkaar. Verbeteren cijfer in de OTP. Doorlopend. Beleid wordt afgestemd op de toekomst. Doorlopend. Verbetering van de samenwerking tussen de SKDD en de Valkenheuvel waardoor het begrip brede school betekenis krijgt. Vorm van tussen schoolse opvang waarover 80% van de ouders en leerlingen tevreden is. Juli Juli 2015.

8 RELATIE MET DE WIJK De Valkenheuvel zoekt verbinding met de wijk en haar bewoners omdat veel kinderen in de wijk wonen. Er wordt onderzocht welke initiatieven er in de wijk zijn waar we als school een bijdrage aan kunnen leveren of mee kunnen samenwerken. Er wordt contact gezocht met de besturen van de moskeeën. Verhogen van betrokkenheid van wijkbewoners en ouders die in de wijk wonen. Gedurende het schooljaar.

r.k. Daltonschool Valkenheuvel Jaarplan 2018/2019 KWALITEIT ONDERWIJS

r.k. Daltonschool Valkenheuvel Jaarplan 2018/2019 KWALITEIT ONDERWIJS r.k. Daltonschool Valkenheuvel Jaarplan 2018/2019 KWALITEIT ONDERWIJS DOEL: DE KWALITEIT VAN ONS ONDERWIJS VERBETEREN WAARDOOR DE KINDEREN ZICH COGNITIEF BLIJVEN ONTWIKKELEN EN WAARBIJ ZE LEREN OMGAAN

Nadere informatie

BAS DOCUMENTKWALITEITSZORG

BAS DOCUMENTKWALITEITSZORG BAS DOCUMENTKWALITEITSZORG Ontwikkelingslijn: Teamleren Ontwikkelingsveld: Vormen van samenwerking Basisschool St. Oda Versie: 01 Datum: 07-01-2011 Doel Wij proberen onze overlegstructuur zo in te richten

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Jaarplan 2015-2016

Jaarplan 2015-2016. Jaarplan 2015-2016 In het jaarplan worden de doelstellingen en activiteiten beschreven waar wij het komend aandacht aan gaan besteden. De onderwerpen komen uit het schoolplan, de evaluatie van het huidige jaarplan en onderwerpen

Nadere informatie

Schooljaarplan Didactisch handelen

Schooljaarplan Didactisch handelen Schooljaarplan 2014-2015 Schooljaarplan 2014 2015 Didactisch handelen Effectieve instructie Borgen van eerder gemaakte afspraken; bewaken van de doorgaande lijn Coaching door directie op team en individueel

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Basisschool de Krullevaar. Schoonhoven. Doelenplein 26 2871 CV Schoonhoven T 0182 382847

Jaarplan 2015-2016. Basisschool de Krullevaar. Schoonhoven. Doelenplein 26 2871 CV Schoonhoven T 0182 382847 Jaarplan 2015-2016 Basisschool de Krullevaar Schoonhoven Doelenplein 26 2871 CV Schoonhoven T 0182 382847 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven

Nadere informatie

Schooljaarplan

Schooljaarplan Schooljaarplan 2015-2016 RKBS De Kiem Schoolplein 1 Roelofarendsveen 2371 EK 071-3314359 de.kiem@ssba.net http://dekiem.ssba.net directeur Marjan de Lange Voor u ligt het schooljaarplan 2015 2016 van onze

Nadere informatie

Onderwijskundig Jaarplan SBO It Heechhôf

Onderwijskundig Jaarplan SBO It Heechhôf Onderwijskundig Jaarplan SBO It Heechhôf 2015 2016 Doel: Het plannen van de doelen en activiteiten op het gebied van schoolontwikkeling over het komende schooljaar. Hiermee wordt verantwoording afgelegd

Nadere informatie

Jaarplan Jaarplan

Jaarplan Jaarplan Jaarplan 2017-2018 1 Inhoud Inleiding.... 2 1. Doelstellingen en domeinen 2016-2017... 4 1.1 Domein 1: Kwaliteitszorg (Kwaliteitszorg Opbrengsten Ontwikkeling van leerlingen) 4 1.2 Domein 2: Onderwijs

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1 Onderwijskundig jaarplan Jaar: 2017-2018 School: Gbs Het Talent Schoolleider: W.Bos Datum: juni 2017 Laatst geactualiseerd: 8 juni 2017 Inleiding In ons jaarplan 2017-2018 geven we per onderdeel aan welke

Nadere informatie

Ononderbroken ontwikkeling

Ononderbroken ontwikkeling Meerjarenplanning 2015-2019: Ononderbroken ontwikkeling Alle medewerkers van het kindcentrum spreken dezelfde pedagogische taal De VZS is leidraad voor het handelen van alle medewerkers en is het fundament

Nadere informatie

Maart Leerlingen 57 Ouders Personeel 15/ 16 Aantal respondenten Aantal respondenten Aantal respondenten

Maart Leerlingen 57 Ouders Personeel 15/ 16 Aantal respondenten Aantal respondenten Aantal respondenten Overzicht, analyse en conclusies nulmeting RKBS De Toren. Maart 2016. Wat is kwaliteit? Een vraag die niet zomaar te beantwoorden is. Het leveren van kwaliteit heeft in ieder geval te maken met transparantie:

Nadere informatie

Jaarplan School : Dr. H. Bavinckschool, Hilversum

Jaarplan School : Dr. H. Bavinckschool, Hilversum Jaarplan 2017-2018 School : Dr. H. Bavinckschool, Hilversum 1 Beste lezer, Voor je ligt het jaarplan 2017-2018 In volgorde zullen de volgende ontwikkelingsonderwerpen aan bod komen 1. Verhogen van de opbrengsten

Nadere informatie

Jaarverslag Sint Jozefschool Moordrecht

Jaarverslag Sint Jozefschool Moordrecht Jaarverslag Sint Jozefschool Moordrecht 2017-2018 1 Voorwoord In dit Jaarverslag wordt beschreven wat de resultaten zijn van de voornemens die de school beschreven heeft in het Jaarplan. Gekozen is voor

Nadere informatie

JAARPLAN Opgesteld en aangepast september en november 2018

JAARPLAN Opgesteld en aangepast september en november 2018 JAARPLAN 2018-2019 Op basis van het schoolplan 2014-2018 en op basis van ontwikkelingen in de school komen in het komende jaar weer vele onderwerpen aan de orde. Deze onderdelen zijn opgesplitst in de

Nadere informatie

7.2 Meerjarenplanning

7.2 Meerjarenplanning 7.2 Meerjarenplanning Ambitie: St. Antonius Abt biedt voor alle kinderen aantrekkelijk en modern! Wij zijn de eerste keus van alle leerlingen en o uders uit de wijk Acht en daarbuiten. Hierbij zijn de

Nadere informatie

Schooljaarplan 2014 2015

Schooljaarplan 2014 2015 Schooljaarplan 2014 2015 Naam school O.B.S. De Wjukslach Adres De Klamp 12 Postcode 8404 BM Langezwaag Telefoon O513-688555 E-mail directeur@wjukslach.nl Website www.wjukslach.nl Directeur J. Nijboer Datum

Nadere informatie

Schoolplan van RKBS De Hoeksteen 2015-2019

Schoolplan van RKBS De Hoeksteen 2015-2019 Schoolplan van RKBS De Hoeksteen 2015-2019 RKBS De Hoeksteen Braillestraat 2 1561 JP Krommenie T: 075-6284336 E: info@de-hoeksteen.nl Schoolplan De Hoeksteen 2015-2019. Pagina 1 Inleiding. Hier treft u

Nadere informatie

SCHOOLJAAR Ambitie

SCHOOLJAAR Ambitie SCHOOLJAAR 2016-2017 Ambitie 1 Doel Strategie Metingen Begroting Dashboard Actieplan (wie, wanneer) 1. SP H 1.4. en 2.1 (gesprekken met ouders en kinderen) De leerkrachten kennen hun competenties en ontwikkeldoelen

Nadere informatie

Onderwijskundig Jaarplan. CBS de Ark September 2013

Onderwijskundig Jaarplan. CBS de Ark September 2013 Onderwijskundig Jaarplan CBS de Ark September 2013 In dit onderwijskundig jaarverslag vermelden we kort en bondig welke zaken prioriteit krijgen dit jaar en hoe we dit op gaan pakken. Uitwerking van de

Nadere informatie

In het Jaarplan wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan.

In het Jaarplan wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Jaarplan 2014-2015 Inleiding In het Jaarplan 2014-2015 wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte vorm waarbij

Nadere informatie

Jaarplan Heiloo. Datum: 6 oktober

Jaarplan Heiloo. Datum: 6 oktober Jaarplan 2017-2018 Basisschool Benedictus Heiloo Datum: 6 oktober 2017 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 School Basisschool Benedictus Datum 10-07-2017 Inleiding Geachte lezer, In ons jaarplan geven

Nadere informatie

Schooljaarverslag 2014-2015

Schooljaarverslag 2014-2015 Schooljaarverslag 2014-2015 r.k. Daltonschool Valkenheuvel Jagerspad 4 3972 XL Driebergen-Rijsenburg www.valkenheuvel.nl directie@valkenheuvel.nl Bestuur: Het Sticht, stichting voor katholiek en algemeen

Nadere informatie

CBS Tamarinde. Jaarplan maart juli Betrokken. Professioneel. Onderzoekend

CBS Tamarinde. Jaarplan maart juli Betrokken. Professioneel. Onderzoekend Jaarplan maart 2017- juli 2018 In het jaarplan staan doelen voor resterend huidig schooljaar en nieuw schooljaar 2017-2018 geformuleerd. Het jaarplan is deels een afgeleide van het schoolplan 2015-2019.

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1 Onderwijskundig jaarplan Jaar: 2018-2019 School: Gbs Het Talent Schoolleider: W.Bos Datum: juni 2018 Laatst geactualiseerd: 5 juli 2018 Inleiding In ons jaarplan 2018-2019 geven we per onderdeel aan welke

Nadere informatie

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2017-2018 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

Beleidsvoornemens schoolplan

Beleidsvoornemens schoolplan Jaarplan 2018-2019 PDCA Cyclus jaarplan 2018-2109 - maakt deel uit van het schoolplan 2016-2020 van CBS De Brandaris Plannen van aanpak beleidsvoornemens 2 P a g i n a Beleidsvoornemens schoolplan 2016-2020

Nadere informatie

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016 Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

Jaarplan. Openbare basisschool voor Daltononderwijs. Ambities en speerpunten SCHOOLJAAR

Jaarplan. Openbare basisschool voor Daltononderwijs. Ambities en speerpunten SCHOOLJAAR Jaarplan Openbare basisschool voor Daltononderwijs Ambities en speerpunten SCHOOLJAAR 2017-2018 Speerpunten 2017/2018 PDCA -> ACT PLAN DO (wie) DO (wat) DO (wanneer) CHECK CHECK (wanneer) Werken in domeinen

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, Sylvia Woudstra directeur

Met vriendelijke groet, Sylvia Woudstra directeur Hierbij presenteren wij het 3 e jaarverslag van IBS de Ceder, het jaar van inzichten. In dit jaarverslag kijken we terug op het schooljaar 2017-2018. We benoemen een aantal verplichte onderdelen. Tevens

Nadere informatie

Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014

Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014 Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014 Kwaliteitszorg op OBS De Springplank Kwaliteit Voor de directeur zijn het schoolplan, de schoolgids en het schooljaarverslag / -plan van school de belangrijkste

Nadere informatie

DOELSTELLINGEN EN DOMEINEN

DOELSTELLINGEN EN DOMEINEN Jaarplan 206-207 Inhoudsopgave INLEIDING... 3TS:... 3 BEGRIJPEND LEZEN:... 3. DOELSTELLINGEN EN DOMEINEN 206-207... 5 DOMEIN : KWALITEITSZORG (KWALITEITSZORG OPBRENGSTEN ONTWIKKELING VAN LEERLINGEN) NORMINDICATOREN

Nadere informatie

Plaats BRIN-nummer Onderzoeksnummer Datum schoolbezoek Rapport vastgesteld te Utrecht op

Plaats BRIN-nummer Onderzoeksnummer Datum schoolbezoek Rapport vastgesteld te Utrecht op Inspectie van het Onderwijs Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL 'T PANORAMA Plaats BRIN-nummer Onderzoeksnummer Datum

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarplan o.b.s. de Sprenge

Jaarverslag Jaarplan o.b.s. de Sprenge Jaarverslag 2014-2015 Jaarplan 2015-2016 o.b.s. de Sprenge Inhoudsopgave 2 Voorwoord 3 Inleiding 3 Onderwijskundige ontwikkelingen 4 Beleidsvoornemens Onderwijskundige ontwikkelingen In- en uitstroom Kwaliteitsbeleid

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Deel A Kengetallen en terugblik op het afgelopen schooljaar. Deel B Doelstellingen en jaarplan. Inleiding. School. 1.

Inhoudsopgave. Deel A Kengetallen en terugblik op het afgelopen schooljaar. Deel B Doelstellingen en jaarplan. Inleiding. School. 1. Inhoudsopgave Inleiding School Deel A Kengetallen en terugblik op het afgelopen schooljaar 1. Leerlinggegevens 1.1 Algemene gegevens 1.2 Gegevens m.b.t. passend onderwijs 2. Toezicht Onderwijsinspectie

Nadere informatie

Schooljaarplan Planperiode Versie 1 Datum Augustus Adres t Witzand 22. Telefoon

Schooljaarplan Planperiode Versie 1 Datum Augustus Adres t Witzand 22. Telefoon Planning Schooljaarplan Planperiode 2015-2019 Versie 1 Datum Augustus 2015 Naam school Adres t Witzand 22 Postcode OBS Prins Willem Alexander 9463PA Telefoon 0592 262400 E-mail Directeur pwa@primah.org

Nadere informatie

Schooljaarplan obs de Skûle 2015-2016

Schooljaarplan obs de Skûle 2015-2016 Jaarplan schooljaar 2015 2016 Jaarplan in plaats van het schoolplan i.v.m. fusie cbs de Wyngert Toegevoegd Jaarplan 2015-2016 van de samenwerkingsschool Drachtstercompagnie Naam school Adres Postcode Telefoon

Nadere informatie

Inleiding. Wat is kwalitatief goed onderwijs?

Inleiding. Wat is kwalitatief goed onderwijs? Extra editie Torenpraat kwaliteitszorg. RKBS De Toren Schooljaar 17-18 Inleiding. Door deze extra editie van de Torenpraat houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen op onze school als het om kwaliteit

Nadere informatie

Nummer Domein Doel/resultaat Hoe Planning Betrokkenen Kwaliteit 1718 K1 Volgen van onderwijskwaliteit

Nummer Domein Doel/resultaat Hoe Planning Betrokkenen Kwaliteit 1718 K1 Volgen van onderwijskwaliteit Jaarplan 2017-: Nummer Domein Doel/resultaat Hoe Planning Betrokkenen Kwaliteit 1718 K1 Volgen van onderwijskwaliteit Januari Juni 1718 K2 Besprekingen resultaten Er worden meerdere relevante instrumenten

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers van Kiem onderwijs en opvang. Uden, juni 2015. Geachte ouders/verzorgers,

Aan de ouders/verzorgers van Kiem onderwijs en opvang. Uden, juni 2015. Geachte ouders/verzorgers, Aan de ouders/verzorgers van Kiem onderwijs en opvang Uden, juni 2015 Geachte ouders/verzorgers, In deze brief willen we u informeren over de voortgang van de tevredenheidsonderzoeken. De basisschool van

Nadere informatie

Jaarplan Kindcentrum De Troubadour. Missie. Visie

Jaarplan Kindcentrum De Troubadour. Missie. Visie Jaarplan 2017-2018 Kindcentrum De Troubadour Missie Wij zijn een kindcentrum dat bijdraagt aan elke stap van ieder kind op weg naar volwassenheid. Want kinderen zijn de toekomst. Wij geloven in de ontwikkelkracht

Nadere informatie

[1] Beoordeelde beleidsterreinen (maart/april 2016) Beleidsterrein Gem. score Gekozen verbeterpunten 1 Opbrengsten

[1] Beoordeelde beleidsterreinen (maart/april 2016) Beleidsterrein Gem. score Gekozen verbeterpunten 1 Opbrengsten Schoolontwikkelplan Jaar 016-017 School Bavoschool Directeur Saskia Kuin Datum 15 september 016 Inleiding In dit schoolontwikkelplan 016-017 geven we aan: [1] welke beleidsterreinen uit WMK we hebben gescoord

Nadere informatie

Begeleiding van startende leerkrachten binnen CNS

Begeleiding van startende leerkrachten binnen CNS Begeleiding van startende leerkrachten binnen CNS Een aantal richtlijnen gesteld vanuit de nieuwe CAO Wat is de definitie van een startende leraar? Met de startende leraar wordt de leerkracht bedoeld die

Nadere informatie

7.1.3 Jaarplan schooljaar 2014-2015:

7.1.3 Jaarplan schooljaar 2014-2015: 7.1.3 Jaarplan 2014-2015: Beleidsvoornemens Domein 1: Kwaliteitszorg Resultaat (Wanneer zijn we tevreden?) Stappen/ Acties Borging (vindplaats & systeem van bewaken en behouden) Wie is verantwoordelijk

Nadere informatie

Jaarverslag Evaluatie jaarplan

Jaarverslag Evaluatie jaarplan Jaarverslag 2016-2017 Evaluatie jaarplan Basisschool de Krullevaar Schoonhoven Doelenplein 26 2871 CV Schoonhoven T 0182 382847 Voorwoord In dit Jaarverslag wordt beschreven wat de resultaten zijn van

Nadere informatie

De Vogelveste. speciale school voor basisonderwijs

De Vogelveste. speciale school voor basisonderwijs De Vogelveste speciale school voor basisonderwijs Onderwijskundig Jaarplan 2010-2011 Onderwijskundig jaarplan Jaar 2010 2011 School SBO De Vogelveste Schoolleider Annette Pool a.i. Datum 20 08 2010 Inleiding

Nadere informatie

Jaarverslag 2014-2015 DE DELTA

Jaarverslag 2014-2015 DE DELTA Jaarverslag 2014-2015 DE DELTA VOORWOORD In dit verslag van obs de Delta treft u op schoolniveau een verslag aan van de ontwikkelingen in het afgelopen schooljaar in het kader van de onderwijskundige ontwikkelingen,

Nadere informatie

Schoolplan 2011-2015 jaarplan periode 3

Schoolplan 2011-2015 jaarplan periode 3 Jaarplan 2014-2015 Dit jaarplan van De Steenen Brug vloeit voort uit: beleidskeuzes binnen stichting Swalm & Roer de 4-jarenplanning aangegeven in het schoolplan 2011-2015 het geëvalueerde jaarplan van

Nadere informatie

Verbeterplan OBS De Winde

Verbeterplan OBS De Winde Verbeterplan OBS De Winde 2018-2019 Ouderversie 1.Inleiding Voor u ligt de ouderversie van het verbeterplan 2018-2019 van openbare basisschool De Winde te Nootdorp. Het verbeterplan 2018-2019 is met inbreng

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. basisschool De Fontein

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. basisschool De Fontein RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK basisschool De Fontein Plaats : Breda BRIN nummer : 12WE C1 Onderzoeksnummer : 273589 Datum onderzoek : 1 april 2014 Datum vaststelling : 22 mei 2014 Pagina

Nadere informatie

Omdat elk kind telt en groeit met plezier ; dat is de titel van het strategisch beleidsplan 2013-2018 van onze Stichting Proo.

Omdat elk kind telt en groeit met plezier ; dat is de titel van het strategisch beleidsplan 2013-2018 van onze Stichting Proo. Jaarplan 2013-2014 VOORWOORD Omdat elk kind telt en groeit met plezier ; dat is de titel van het strategisch beleidsplan 2013-2018 van onze Stichting Proo. Met die titel dagen wij onszelf uit en ieder

Nadere informatie

Leerlingvragenlijst januari 2019

Leerlingvragenlijst januari 2019 Leerlingvragenlijst januari 2019 Uitslagen Vragenlijst Inleiding In dit rapport worden de resultaten beschreven van de Leerlingvragenlijst januari 2019 van. De gebruikte vragenlijst is afkomstig van het

Nadere informatie

Jaarplan

Jaarplan Jaarplan 2014-2015 1 Dit jaarplan is gebaseerd op: voortgang van reeds in gang gezette ontwikkelingen in het schooljaar 2013-2014 de uitgangspunten van het Strategisch Beleidsplan 2011-2015 van het Sticht

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. basisschool Onder de Wieken

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. basisschool Onder de Wieken RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK basisschool Onder de Wieken Plaats : Burgh-Haamstede BRIN nummer : 07YS C1 Onderzoeksnummer : 154931 Datum onderzoek : 16 mei 2013 Datum vaststelling : 21 augustus

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015-2016

Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015-2016 Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015-2016 School CBS 3sprong Schoolleider Chris Klaver Datum Mei 2015 Inleiding In ons jaarplan 2015-2016 geven we aan [1] welke beleidsterreinen we hebben gescoord (mei 2015),

Nadere informatie

Oudertevredenheidspeiling TriVia

Oudertevredenheidspeiling TriVia Oudertevredenheidspeiling TriVia Uitslagen Vragenlijst Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding De vragenlijst Gegevens Schoolgegevens Periode van afname Aantal respondenten Waardering van het responspercentage

Nadere informatie

Het Jaarplan 2011-2012 is voor dit jaar geschreven en opgesteld door de clusterdirecteur. Dit i.v.m. wisseling van directie op onze school.

Het Jaarplan 2011-2012 is voor dit jaar geschreven en opgesteld door de clusterdirecteur. Dit i.v.m. wisseling van directie op onze school. SCHOOLJAARVERSLAG 2011-2012 1. Algemene informatie De leerlingen: Op de teldatum, 1 oktober 2011, telde onze school 181 leerlingen, verdeeld over 8 groepen. Uit de prognose blijkt dat het leerlingenaantal

Nadere informatie

Evaluatie plan van aanpak cbs de Wâlikker schooljaar 2011-2012 EVALUATIE. plan van aanpak schooljaar 2011-2012. 4-11-2012 team Wâlikker Pagina 1

Evaluatie plan van aanpak cbs de Wâlikker schooljaar 2011-2012 EVALUATIE. plan van aanpak schooljaar 2011-2012. 4-11-2012 team Wâlikker Pagina 1 EVALUATIE plan van aanpak schooljaar 2011-2012 4-11-2012 team Wâlikker Pagina 1 Plan van aanpak 2011-2012 1. Professionele schoolcultuur Het team kan op aantoonbaar voldoende wijze functioneren door: resultaat-

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL DE VLIER

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL DE VLIER RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL DE VLIER School : Basisschool De Vlier Plaats : Winterswijk BRIN-nummer : 07SY Onderzoeksnummer : 94758 Datum schoolbezoek : 24 mei 2007 Datum vaststelling : 29

Nadere informatie

Elk hoofdstuk bevat een conclusie met eventuele actiepunten voor het nieuwe schooljaar.

Elk hoofdstuk bevat een conclusie met eventuele actiepunten voor het nieuwe schooljaar. Evaluatie schooljaarverslag 2014 2015 Naam school OBS It Iepen Stee Adres Buurtlaan 3 Postcode / Plaats 9258 CK Jistrum Telefoon 0512 47 17 83 e-mail info@iepenstee.nl Website www.iepenstee.nl Directeur

Nadere informatie

ZORG OP MAAT OMDAT IEDER KIND TELT

ZORG OP MAAT OMDAT IEDER KIND TELT Telefoon 0317-350815 ZORG OP MAAT OMDAT IEDER KIND TELT DON BOSCOSCHOOL RENKUM Versie april 2011 ZORGSYSTEEM DON BOSCOSCHOOL RENKUM Iedere school heeft de plicht voor alle kinderen zorg op maat te bieden.

Nadere informatie

Schooljaarplan (SJP) 2014 2015

Schooljaarplan (SJP) 2014 2015 Schooljaarplan (SJP) 2014 2015 Naam school Adres FJJ Dreweslaan 1 Postcode 9686 NG Beerta Telefoon 0597-331651 Brinnummer 09DO E-mail obsbeerta@gmail.com Website www.obsbeerta.nl Directeur S.J. Huinink

Nadere informatie

Schooljaarplan 2013-2014. Schooljaarplan 2013-2014

Schooljaarplan 2013-2014. Schooljaarplan 2013-2014 Inleiding Rust, orde en regelmaat. Het is de uitstraling als je het schoolgebouw van o.b.s. Skoatterwiis binnenloopt. Er heerst een fijn op leren gerichte sfeer. Kinderen, leerkrachten en ouders werken

Nadere informatie

Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015

Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015 Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015 Groeien in kwaliteit Voorwoord In het Jaarplan 2014-2015 wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan.

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs Nieuwsbrief januari 2019 In deze nieuwsbrief -open dagen voortgezet onderwijs -stuurgroep cultuur -aanmelding nieuwe leerlingen -koffiecafé - CITO veranderingen - Tevredenheidspeilingen -troost KOFFER

Nadere informatie

Kwaliteitsbeleid OBS de Ranonkel. Ontwikkeling-Verdieping-Legitimering

Kwaliteitsbeleid OBS de Ranonkel. Ontwikkeling-Verdieping-Legitimering Kwaliteitsbeleid OBS de Ranonkel Ontwikkeling-Verdieping-Legitimering OBS de Ranonkel verbindt zich in een fluïde, organische organisatie met een vragende, onderzoekende houding. Zo zal er elke keer opnieuw

Nadere informatie

Jaarverslag 2014-2015. Basisschool St. Catharina Haastrecht

Jaarverslag 2014-2015. Basisschool St. Catharina Haastrecht Jaarverslag 2014-2015 Basisschool St. Catharina Haastrecht Voorwoord In dit Jaarverslag wordt beschreven wat de resultaten zijn van de voornemens die de school beschreven heeft in het Jaarplan. Gekozen

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2019-2020 ODBS Onder de Wieken Nieuw-Beijerland Datum: 19 juni 2019 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2019-2020 JAARVERSLAG 2019-2020 School School Datum 21-05-2019 Datum Inleiding

Nadere informatie

Jaarplan Rosa basisschool, schooljaar 2015-2016

Jaarplan Rosa basisschool, schooljaar 2015-2016 Jaarplan Rosa basisschool, schooljaar 2015-2016 Sociaal- emotionele ontwikkeling Borgen HGW met OGW Dit schooljaar zal de PDCA cyclus (plan-do-check-act)centraal staan. Het werken met groepsplannen is

Nadere informatie

Nutsschool Laan van Poot

Nutsschool Laan van Poot Nutsschool Laan van Poot Jaarplan 2015-2016 Nutsschool Laan van Poot Laan van Poot 355 2566 DA Den Haag 070 325 75 47 www.nutsschool.nl info@nutsschool.nl 1 Jaarplan: Kolom 1, 2 Jaarverslag: Kolom 3, 4,

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Basisschool De Schakel Broekhuizenvorst Datum: 31 augustus 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam Basisschool De Schakel Schoolnaam

Nadere informatie

Onderwijskundig Jaarplan ( OKJP) OnderwijsKundig JaarVerslag ( OKJV)

Onderwijskundig Jaarplan ( OKJP) OnderwijsKundig JaarVerslag ( OKJV) Werken aan kwaliteit op De Schakel Hieronder leest u over hoe wij zorgen dat De Schakel een kwalitatief goede (excellente) school is en blijft. U kunt ook gegevens vinden over de recent afgenomen onderzoeken

Nadere informatie

JAARPLAN BS Buurse De Noor RL Buurse

JAARPLAN BS Buurse De Noor RL Buurse JAARPLAN 2017 2018 BS Buurse De Noor 101 7481 RL Buurse 053-5696363 directie@bsbuurse.nl www.bsbuurse.nl Voorwoord Het onderwijs op BS Buurse is continu in ontwikkeling. Wij streven naar optimaal onderwijs.

Nadere informatie

DEEL 5: Implementatietips voor de schoolleider en de leerkracht

DEEL 5: Implementatietips voor de schoolleider en de leerkracht Excellente gespreksvoering met excellente leerlingen DEEL 5: Implementatietips voor de schoolleider en de leerkracht Deze uitgave maakt onderdeel uit van het product Excellente gespreksvoering met excellente

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. School met de Bijbel ''t Kompas'

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. School met de Bijbel ''t Kompas' RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK School met de Bijbel ''t Kompas' Plaats : Westbroek BRIN nummer : 06TA C1 Onderzoeksnummer : 266517 Datum onderzoek : 2 december 2013 Datum vaststelling : 17

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 CBS Geuzenschip Brielle Datum: 6 juli 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam CBS Geuzenschip Schoolnaam CBS Geuzenschip Datum 09-06-2015

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarverslag

Onderwijskundig jaarverslag Onderwijskundig jaarverslag 2017-2018 O.S. Cazemier Christelijke Jenaplanschool O.S. Cazemier G.W. Spiegelstraat 4, 7722 ST Oudleusen 0529471574 www.cazemierschool.nl info@cazemierschool.nl Inhoud onderwijskundig

Nadere informatie

Schooljaarplan Planperiode Versie Versie 4 Datum Obs Prins Willem Alexander. Adres t Witzand 22. Telefoon

Schooljaarplan Planperiode Versie Versie 4 Datum Obs Prins Willem Alexander. Adres t Witzand 22. Telefoon Plan n in g Schooljaarplan Planperiode 2011-2015 Versie Versie 4 Datum 04-07-2013 Naam school Adres t Witzand 22 Postcode Obs Prins Willem Alexander 9463PA Telefoon 0592 262400 E-mail Directeur pwa@primah.org

Nadere informatie

Mariaschool Reutum tevredenheidsmeting medewerkers 2014-2015

Mariaschool Reutum tevredenheidsmeting medewerkers 2014-2015 Mariaschool Reutum tevredenheidsmeting medewerkers 2014-2015 Aantal respondenten: 10/12 Vensters Voor Verantwoording PO Schoolklimaat 3,7 0% 0% 27% 73% 0% B1. In hoeverre gaan leerlingen graag naar school?

Nadere informatie

Jaarplan De leerkrachten samen eigenaar van het onderwijs Juni 2015

Jaarplan De leerkrachten samen eigenaar van het onderwijs Juni 2015 Bas Bresters pagina 1 22-2- - 1 - Jaarplan De leerkrachten samen eigenaar van het onderwijs Juni Gebouw, huisvestingsplannen Dit is de hoofdprioriteit dat het huidige gebouw rust uitstraalt. Dat betekent

Nadere informatie

Jaarplan 2013-2014. Still going strong.

Jaarplan 2013-2014. Still going strong. Jaarplan 2013-2014 Still going strong. Een jaarplan is afgeleid van het schoolplan Alle plannen voor 2011-2015 Eerst alle plannen keurig verdeeld over vier jaar; Bijstellingen door evaluaties; Toevoegingen

Nadere informatie

Document Opbrengsten Gereformeerde Basisschool Benjamin

Document Opbrengsten Gereformeerde Basisschool Benjamin Document Opbrengsten Gereformeerde Basisschool Benjamin Gereformeerde Basisschool Benjamin Koolweg 9, 6446 TM Brunssum 045-5216561, www.gbbenjamin.nl Maart 2015 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2. Inleiding

Nadere informatie

Burgerschap (leerlingen) Totaal 2 lijsten Totaal 3 lijsten Totaal 1 lijst

Burgerschap (leerlingen) Totaal 2 lijsten Totaal 3 lijsten Totaal 1 lijst Samenvatting WMKPO 2016-2017 Inleiding Ieder schooljaar vragen wij aan het team om vragenlijsten in te vullen ter evaluatie en verbetering van de kwaliteit van het onderwijs op De Vlieger. In het schooljaar

Nadere informatie

Jaarplan OBS It Kruirêd Mûnein JAARPLAN JAARVERSLAG School OBS It Kruirêd School OBS It Kruirêd

Jaarplan OBS It Kruirêd Mûnein JAARPLAN JAARVERSLAG School OBS It Kruirêd School OBS It Kruirêd Jaarplan 2018-2019 OBS It Kruirêd Mûnein www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2018-2019 JAARVERSLAG 2018-2019 School OBS It Kruirêd School OBS It Kruirêd Datum 10-07-2018 Datum School & omgeving Inleiding Naar

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. R.K. basisschool De Talenten

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. R.K. basisschool De Talenten RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij R.K. basisschool De Talenten Plaats : Haarlem BRIN-nummer : 16LQ Onderzoeksnummer : 120887 Datum schoolbezoek : 29 november 2010 Rapport vastgesteld te Zoetermeer

Nadere informatie

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde JAARPLAN 2017-2018 Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat 49 7496 AH Hengevelde 0547-333420 www.petrushv.nl 1 Voorwoord Het onderwijs op de Petrusschool is continu in ontwikkeling. Wij streven naar

Nadere informatie

Verbeterplan n.a.v. uitslagen enquête onder ouders van obs de Dubbele Punt april 2013

Verbeterplan n.a.v. uitslagen enquête onder ouders van obs de Dubbele Punt april 2013 Verbeterplan n.a.v. uitslagen enquête onder ouders van obs de Dubbele Punt april 2013 Aanleiding In april 2013 is er een vragenlijst uitgezet onder de ouders van obs de Dubbele Punt om de ouders te bevragen

Nadere informatie

Schooljaarplan 2015 2016

Schooljaarplan 2015 2016 Schooljaarplan 2015 Naam school OBS De Zeijer Hoogte Adres Ubbenaseweg 7 Postcode 9491 AA Zeijen Telefoon 0592-291476 E-mail directie@obszeijen.nl Website www.obszeijen.nl Unit directeur Gerda Bieleveld

Nadere informatie

Jaarplan obs De Daverhof. Schooljaar 2015-2016

Jaarplan obs De Daverhof. Schooljaar 2015-2016 Jaarplan obs De Daverhof Schooljaar 2015-2016 Verbeterpunten Onderwerp Inhoud Afronding Kwaliteitszorg Borging van bestaande kwaliteitskaarten Opstellen kwaliteitskaart groepsplannen Invoering kind gesprekken

Nadere informatie

INHOUD: BLADZIJDE 1. TECHNIEK 3

INHOUD: BLADZIJDE 1. TECHNIEK 3 JAARPLAN SCHOOLJAAR 2016-2017 1 INHOUD: BLADZIJDE 1. TECHNIEK 3 2. BURGERSCHAP 3 3. VEILIG LEREN LEZEN 4 4. TAAL EN SPELLING IN BEELD 4 5. ACTIEF OUDERSCHAP 5 6. ZIEN 6 7. ENGELS 6 8. ANALYSE / TRENDANALYSE

Nadere informatie

- Hernieuwde visie is geschreven. - Speerpunten voor de komende jaren zijn helder

- Hernieuwde visie is geschreven. - Speerpunten voor de komende jaren zijn helder Doel 2018-2019 Herschrijven ICTbeleidsplan Verdieping in onderwijsvernieuwingen ICT/O&MM Centrale opslag groepsplannen in Parnassys Oriëntatie op de inrichting van de MOO Oriëntatie op rapporten in ParnasSys,

Nadere informatie

Jaarplan BS de Ester. Zelf denken, samen doen

Jaarplan BS de Ester. Zelf denken, samen doen Jaarplan 2016-2017 BS de Ester Zelf denken, samen doen Inleiding De inhoud van dit jaarplan is gebaseerd op de teamevaluatie van het jaarplan 2015-2016, het schoolplan 2015-2019 en voortschrijdend inzicht

Nadere informatie

DE VESTE EVALUATIE ONDERWIJSKUNDIG JAARPLAN 2014/ 2015 DALTONSCHOOL. VRIJHEID Stap voor stap leren omgaan met verantwoordelijkheid.

DE VESTE EVALUATIE ONDERWIJSKUNDIG JAARPLAN 2014/ 2015 DALTONSCHOOL. VRIJHEID Stap voor stap leren omgaan met verantwoordelijkheid. EVALUATIE 2014/ 2015 ONDERWIJSKUNDIG JAARPLAN VRIJHEID Stap voor stap leren omgaan met verantwoordelijkheid. REFLECTIE Leren kijken naar jezelf. Nadenken over de manier waarop je dingen doet, leert en

Nadere informatie

School Ontwikkel Plan

School Ontwikkel Plan School Ontwikkel Plan r.k.b.s. de Ark Burg.Kooimanweg 1 1711 KK Hensbroek tel: 0226-452072 directie.deark@skowestfriesland.nl www.rkbs-deark.nl Jaar 2013-2014 School Rkbs de Ark Schoolleider Peter van

Nadere informatie

Binnen deze driehoek geldt een aantal randvoorwaarden:

Binnen deze driehoek geldt een aantal randvoorwaarden: Beleidsstuk ouderbetrokkenheid 3.0 In onderstaand document geven wij weer hoe we als school omgaan met oudercommunicatie en het weergeven van de behaalde resultaten van leerlingen. Dit beleidsstuk is geschreven

Nadere informatie

Jaarplan Basisschool de Krullevaar. Schoonhoven. Doelenplein CV Schoonhoven T

Jaarplan Basisschool de Krullevaar. Schoonhoven. Doelenplein CV Schoonhoven T Jaarplan 2017-2018 Basisschool de Krullevaar Schoonhoven Doelenplein 26 2871 CV Schoonhoven T 0182 382847 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die

Nadere informatie

Protocol. kwaliteitszorg

Protocol. kwaliteitszorg Protocol kwaliteitszorg Versie 14 december 2011 Inleiding Dit protocol gaat over de zorg voor kwaliteit: hoe zorgen wij er op school voor dat wij systematisch werken aan het behoud en de verbetering van

Nadere informatie

Bijlage 1: Jaarplan

Bijlage 1: Jaarplan Bijlage 1: Jaarplan 2015-2016 Voor 2015-2016 kiest de school voor de volgende veranderingsonderwerpen: 1. Beleidsterrein: onderwijskwaliteit/didactisch handelen/pedagogisch handelen: Verandering van de

Nadere informatie

Jaarplan Melick. Datum: 22 juni

Jaarplan Melick. Datum: 22 juni Jaarplan 2017-2018 BredeSchool De Achtbaan Melick Datum: 22 juni 2017 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 Schoolnaam BredeSchool De Achtbaan Datum 12-04-2017 Inleiding In dit jaarplan worden schoolontwikkelpunten

Nadere informatie

kwaliteitsbeleid Actiepunten Gewenst resultaat Acties Wie Wanneer Borging

kwaliteitsbeleid Actiepunten Gewenst resultaat Acties Wie Wanneer Borging VERANDERPLAN cursusjaar 2013-2014 PLANNINGSAFSPRAKEN CBS de fjouwerhoeke Fennewei 2 9144CX Hantumhuizen kwaliteitsbeleid Actiepunten Gewenst resultaat Acties Wie Wanneer Borging Afname volgens vierjarenplanning

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. obs De Horn

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. obs De Horn RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK obs De Horn Plaats : Wijk bij Duurstede BRIN nummer : 23DF C1 Onderzoeksnummer : 270557 Datum onderzoek : 28 januari 2014 Datum vaststelling : 17 maart 2014

Nadere informatie