Huishoudelijk reglement van de Cultuurraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Huishoudelijk reglement van de Cultuurraad"

Transcriptie

1 Huishudelijk reglement van de Cultuurraad Artikel 1 : De gemeentelijke cultuurraad beschikt ver een dr de gemeenteraad gedgekeurde statuten betreffende de gemeentelijke adviesraden vr cultuurbeleid. Hfdstuk 1 : Del. Artikel 2 : De cultuurraad adviseert het gemeentebestuur inzake de vrbereiding en de uitvering van het gemeentelijk cultuurbeleid. Het gemeentebestuur vraagt de cultuurraad m advies ver alle culturele aangelegenheden, mschreven nder de punten 1 t.e.m 10 in artikel 4 van de Bijzndere Wet van 08/08/80 tt hervrming der instellingen, met uitzndering van de materies jeugdbeleid (7) lichamelijke pveding, sprt en penluchtleven (9). Deze culturele aangelegenheden zijn: 1) bescherming en de luister van de taal (.a. bij het geven van straatnamen); 2) aanmediging van de vrming van navrsers (.a. studiebeurzen en prijzen vr kunstenaars); 3) schne kunsten (plastische kunsten, tneel, muziek, dans, audivisuele expressie); 4) cultureel patrimnium (met inbegrip van mnumenten en landschappen); 5) biblitheken, disctheken en srtgelijke diensten; 6) (plaatselijke) radi-mrep en (reginale) televisie; 7) permanente vrming en culturele animatie; 8) vrijetijdsbesteding en terisme; De cncrete delstellingen en taken zijn nder meer de vlgende: het medebeheer van de gemeentelijke culturele accmmdaties (zals bepaald in artikel 8 en 9 van de cultuurpactwet van 16/07/73), inznderheid van het gemeenschapscentrum Alken. het mgelijk maken en het zelf nemen van initiatieven afgestemd p de beheften in de culturele sectr; het bevrderen van de deelname van de ruimere bevlking - en inznderheid van grepen in achterstandssituaties - aan het cultureel werk; het stimuleren van inspraak van de brede bevlking bij de pbuw van het gemeentelijk cultuurbeleid; het bevrderen en het rganiseren van verleg, cördinatie en samenwerking tussen de culturele rganisaties; het verzamelen van infrmatie en dcumentatie ver het cultureel leven en de culturele beheften in het werkingsgebied het recht m p eigen initiatief ver alle beleidsdssiers, waarvan zij vindt dat er culturele belangen in het geding zijn, advies uit te brengen aan het gemeentebestuur.

2 Hfdstuk 2 : Samenstelling en bestuur. Artikel 3 : De leden van de cultuurraad nderschrijven de delstellingen van de cultuurraad en verbinden zich er te m actief mee te werken aan de realisering ervan. Zij wnen de vergadering van de cultuurraad bij. Indien dit niet mgelijk is, is het lid gebnden zich uitdrukkelijk te verntschuldigen De afgevaardigden van de private en/f publieke culturele rganisaties kunnen zich laten vertegenwrdigen dr een bestuurslid. Deskundigen die dr de raad gecöpteerd wrden kunnen zich niet laten vertegenwrdigen. De leden infrmeren zich in de mate van het mgelijke ver het cultuurbeleid dr lectuur, dr bijschling en vrming, dr cntacten met rganisaties en andere betrkkenen bij het cultuurbeleid Zij hebben een psitieve ingesteldheid m actief mee te willen werken aan de cultuurraad Zij infrmeren de achterban grndig ver de algemene vergaderingen, de werkzaamheden van de cultuurraad. Geregeld verleg plegen met deze achterban in functie van het pspren van beheften, ideeën en verwachtingen inzake cultuurbeleid Artikel 4 : Elke vergadering wrdt vrgezeten dr de vrzitter. Bij afwezigheid van de vrzitter, dr de ndervrzitter en als deze k afwezig is, dr het aanwezige bestuurslid met de hgste leeftijd. Elke vergadering begint met de gedkeuring van de ntulen van de vrige vergadering. Als een punt niet wrdt afgehandeld, wrdt het autmatisch verznden naar de dagrde van de vlgende vergadering en dan met pririteit behandeld. Bij het begin van een vergadering kan een punt bijkmend p de dagrde geplaatst wrden met gewne meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde leden. Op vraag van een stemgerechtigd lid kan een minderheidsnta aan de adviezen tegevegd wrden. Een minderheidsnta maakt een nafscheidelijk deel uit van de adviezen. Hfdstuk 3 : Erkenning in de cultuurraad. Artikel 5 : Erkenningsniveaus Er wrdt gewerkt met twee niveaus. Men kan enkel in Niveau II. terecht kmen indien men vldet aan de vrwaarden van niveau I. Er wrdt dus in éérste plaats een aanvraag tt erkenning in niveau I ingediend. NIVEAU I. Erkenningsvrwaarden (bewijzen meten vrgelegd kunnen wrden): Algemeen: Open vereniging (d.w.z dat iedereen met kunnen tetreden) Mag niet reeds erkend zijn als sprt- f jeugdvereniging Nederlands is de vertaal Leden: Minstens 15 aangeslten leden (ledenlijst = bewijs) Minstens 1 algemene ledenvergadering per werkingsjaar (verslag = bewijs) Bestuur: Min. Vrzitter secretaris penningmeester Vrzitter en f secretaris met p Alkens grndgebied wnen Min. 2/3 de van de leden met wnachtig in Alken zijn

3 Minstens 1 bestuurslid uder dan 18 j Min. 4 bestuursvergaderingen per werkingsjaar (verslag = bewijs) Werking en activiteiten: werking behrt tt vlgende dmeinen: kunst vrming en ntwikkeling muziek sciaal cultureel werk hbby minstens 5 activiteiten per werkjaar waarvan minstens de helft p Alkens grndgebied minstens 2 activiteiten per werkingsjaar die penstaan vr de lkale bevlking (dus niet enkel vr de leden) actieve werking ver een peride van 6 aaneensluitende maanden (juli/augustus niet inbegrepen) tijdens dewelke minstens 1 ledenvergadering, minstens 2 bestuursvergaderingen en minstens 3 activiteiten, waarvan minstens de helft p Alkens grndgebied heeft plaats gevnden en minstens 1/3 de heeft pengestaan vr de lkale bevlking. BA verzekering vr bestuurders en leden Bij erkenning in dit niveau I. heeft de erkende vereniging recht p: Vrdelen en krtingen bij het huren van gemeentelijke infrastructuur (categrie B) Gebruik van gemeentelijke infkanalen vr vermelding van de vereniging en de activiteiten Algemene vergadering Verplicht aanwezig zijn p minstens één algemene vergadering van de cultuurraad per werkjaar van de cultuurraad (september- augustus). Dagelijks bestuur Verenigingen uit niveau I. kunnen niet zetelen in het dagelijks bestuur. In te vullen dcumenten Basisfiche (= algemene gegevens, activiteiten ) znder dcumenten vr subsidies NIVEAU II. Erkenningsvrwaarden (bewijzen meten vrgelegd wrden) Nadat men één vlledig kalenderjaar in niveau I. erkend is, kan men een aanvraag indienen m in niveau II. erkend te wrden (als startdatum wrdt gekeken naar datum van de algemene vergadering waarin de erkenning werd gedgekeurd). Behren tt dmein kunst vrming en ntwikkeling muziek sciaal-cultureel werk- hbby Minstens 5 activiteiten per werkingsjaar Minstens de helft p Alkens grndgebied Min. 2 activiteiten per werkingsjaar die penstaan vr de lkale bevlking (niet de eigen leden) Minstens 1 keer aanwezig zijn p de algemene vergadering van de cultuurraad per werkingsjaar van de cultuurraad. Indien niet aan deze verplichting vldaan wrdt, gaat men vanaf het eerstvlgende werkjaar terug naar Niveau I. Bij erkenning in dit niveau II. heeft de erkende vereniging recht p: Dezelfde rechten als in niveau I. Subsidies: pgelet, subsidiedssier kan ingediend wrden nadat men één vlledig kalenderjaar in niveau II. erkend is (startpunt is algemene vergadering waarp de erkenning in niveau II. werd gedgekeurd).

4 Algemene vergadering Verplicht aanwezig zijn p minstens één algemene vergadering van de cultuurraad per werkjaar van de cultuurraad (september- augustus). Dagelijks bestuur Verenigingen uit niveau II. kunnen zich kandidaat stellen vr een plaats in het dagelijks bestuur (pgelet! Het gaat hier m een persn die verkzen wrdt, niet een vereniging. Indien de verkzen persn van de bepaalde vereniging niet aanwezig kan zijn, kan er geen plaatsvervanger afgevaardigd wrden in het dagelijks bestuur). In te vullen dcumenten: Basisfiche en dcumenten vr subsidies Artikel 6 : Wie kan erkend wrden en he een aanvraag indienen? A. WIE? 1. Vereniging: Zij kunnen hun aanvraag tt erkenning indienen bij het dagelijks bestuur van de cultuurraad Alken. Jaarlijks via het ingediende subsidiedssier en inlichtingenfrmulier met de erkenning bevestigd wrden. 2. Deskundigen: a. Algemene vergadering Deskundigen inzake cultuur, wnachtig in de gemeente Alken, kunnen mwille van hun culturele deskundigheid f hun persnlijke interesse, f het ndervertegenwrdigd zijn van een bepaalde bevlkings f leeftijdscategrie, gecöpteerd wrden in de cultuurraad. Zij wrden met gewne meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde leden, gecöpteerd als lid. De erkenning is geldig tt het einde van de legislatuur. Na de nieuwe legislatuur met de cöptatie pnieuw bevestigd wrden dr de algemene vergadering. Opgelet: De deskundige mag geen plitiek mandaat vervullen! b. Dagelijks bestuur Het dagelijks bestuur kan deskundigen inzake cultuur, wnachtig in de gemeente Alken, mwille van hun culturele deskundigheid f hun persnlijke interesse, f het ndervertegenwrdigd zijn van een bepaalde bevlkings f leeftijdscategrie, rechtstreeks cöpteren in het dagelijks bestuur. Zij wrden met gewne meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde leden, gecöpteerd als lid.???? 3. Vrmingen / instellingen: Idem als verenigingen (grep 1). B. HOE? De aanvraag tt erkenning wrdt ingediend via een standaardfrmulier, bij het dagelijks bestuur van de cultuurraad Alken. Artikel 7 : Wie rdeelt ver erkenning? Het dagelijks bestuur van de cultuurraad bespreekt erkenning en legt haar beslissing vr aan de algemene vergadering van de cultuurraad.

5 Artikel 8 : Aantal afgevaardigden in de algemene vergadering. Indien het m een vereniging/ instelling gaat: afgevaardigde vanuit het bestuur van de vereniging/instelling. Persn met bestuurslid zijn, bij aanwezigheid van meerdere persnen vanuit de vereniging is slechts één persn stemgerechtigd. Indien het m deskundige gaat: Afgevaardigde in de cultuurraad is de deskundige zelf. Geen vervanging f vlmachthuder mgelijk. Artikel 9. De erkenning in de cultuurraad wrdt niet gedgekeurd. De algemene vergaderingen van de cultuurraad mgen bijgewnd wrden als niet erkend lid. Nieuwe aanvraag tt erkenning kan pnieuw ingediend wrden mits aanpassingen p de punten die niet in rde waren in het eerste aanvraagdssier. Hfdstuk 4 : Algemene vergadering. Artikel 10 : Tt de bevegdheid van de algemene vergadering behren: de wijzigingen van het huishudelijk reglement; aanstelling en ntslag van het dagelijks bestuur; bepalen van de erkenningsvrwaarden vr het lidmaatschap; Adviezen frmuleren en geven; Artikel 11 : De algemene vergadering kan steeds geldig vergaderen en besluiten nemen indien de helft van de stemgerechtigde leden aanwezig is. Met nthudingen wrdt geen rekening gehuden vr het bepalen van het qurum inzake de gewne meerderheid. De stemming is geheim telkens als het m persnen f verenigingen gaat f als 1/5 van de aanwezige stemgerechtigde leden hierm verzeken. Bij publieke stemming is de stem van de vrzitter van de vergadering beslissend in geval van staking van stemmen. Artikel 12 : De algemene vergadering is samengesteld uit: Stemgerechtigde leden : Elke vereniging vaardigt een bestuurslid van de private en/f publieke culturele rganisatie (vereniging, instelling f dienst) die een actieve culturele werking kan aantnen binnen het grndgebied van de gemeente van de vereniging, af. Deze persn meten vlden aan: De afgevaardigde met lid zijn van de rganisatie f vereniging die hij/zij vertegenwrdigt en actief betrkken zijn bij de werking van de rganisatie; De afgevaardigde mag niet meer dan 1 rganisatie f vereniging vertegenwrdigen; De afgevaardigde met lid zijn van het bestuur van de vereniging De afgevaardigde mag geen plitiek mandaat vervullen;. Meten zich bereid verklaren actief te engageren vr de pdrachten van de cultuurraad;

6 Opgelet: vereniging mag met meerdere persnen aanwezig zijn vanuit het bestuur, maar slechts één bestuurslid is stemgerechtigd. Deskundigen: De algemene vergadering kan deskundigen inzake cultuur, die wnachtig zijn in de gemeente Alken, met gewne meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde leden, cöpteren als stemgerechtigd lid. Deskundigen mwille van culturele deskundigheid f persnlijke interesse van betrkken persn, f het ndervertegenwrdigd zijn van een bepaalde bevlkings f leeftijdscategrie. De kandidaten vr cöptatie dienen een schriftelijke aanvraag in bij het dagelijks bestuur van de cultuurraad dr het invullen van het aanvraagfrmulier vr cöptatie. Deskundigen dienen eveneens aan de 3 laatst vermelde vrwaarden te vlden. De afgevaardigde mag niet meer dan 1 rganisatie f vereniging vertegenwrdigen; De afgevaardigde mag geen plitiek mandaat vervullen;. Met zich bereid verklaren actief te engageren vr de pdrachten van de cultuurraad; Niet stemgerechtigde leden: De dr het cllege van burgemeester en schepenen aangewezen ambtenaar die het secretariaat van de cultuurraad waarneemt. De schepen van cultuur De cultuurbeleidcördinatr Afgevaardigden uit de andere adviesraden kunnen als waarnemer uitgendigd wrden. Geïnteresseerden Artikel 13 : Een lid (= vereniging, gecöpteerde) is ntslagnemend wanneer zij haar ntslag schriftelijk ter kennis brengt aan het dagelijks bestuur. Een rganisatie f vereniging zal geen lid meer zijn van de algemene vergadering wanneer zij niet meer vldet aan de vrwaarden gesteld in artikel 5 van dit reglement. Een afgevaardigde is ntslagnemend uit de algemene vergadering, indien deze niet meer tt de rganisatie behrt f bij verlijden f bij rechtsnbekwaamheid De uitsluiting van een lid kan slechts dr de algemene vergadering met gewne meerderheid en in geheime stemming uitgesprken wrden. Jaarlijks dient de vereniging een inffiche in (verzicht bestuursleden). Bij niet aanwezig zijn van één van de bestuursleden, zal er cntact genmen wrden met de vereniging.???? Artikel 14 : Al de afgevaardigden van de verenigingen wrden schriftelijk pgerepen tt de algemene vergadering. De preping vermeldt de agenda. Elk vrstel, gedaan dr minstens 1/3 van de leden, met p de dagrde pgenmen wrden. Artikel 15: De algemene vergadering kmt minstens 3 maal per jaar samen. De uitndiging wrdt tenminste 10 dagen vr de bijeenkmst verstuurd naar de leden. De preping vermeldt de agenda en van elke vergadering wrdt een verslag pgemaakt en verznden binnen een maand na de bijeenkmst aan de leden van de algemene vergadering.

7 Een buitengewne algemene vergadering kan wrden bijeengerepen hetzij dr het dagelijks bestuur, hetzij p schriftelijk verzek dr minstens 1/3 van de stemgerechtigde leden. Buitengewne algemene vergadering kan niet wrden bijeengerepen in de maanden juli en augustus. De cultuurraad ntwikkelt een pen, prbleemgerichte werking. Meerdere vertegenwrdigers van de culturele rganisaties en andere geïnteresseerden wrden k regelmatig in de werking van de cultuurraad betrkken via verlegvergaderingen en andere vrmen van infrmatie, inspraak en participatie. Hfdstuk 5 : Dagelijks Bestuur. Artikel 16: De algemene vergadering verkiest uit zijn stemgerechtigde leden die zich kandidaat stellen, bij geheime stemming en met gewne meerderheid, met een max. van 15 effectieve leden, die het dagelijks bestuur vrmen. De algemene vergadering kiest uit zijn stemgerechtigde leden die zich kandidaat stellen, bij geheime stemmingen met gewne meerderheid 1 vrzitter, 1 ndervrzitter en 1 secretaris, p vrdracht van het dagelijks bestuur. De vrzitter van het dagelijks bestuur neemt k het vrzitterschap van de algemene vergadering waar. Artikel 17 : Stemgerechtigde leden van het dagelijks bestuur meten wnachtig zijn in de gemeente. Artikel 18 : Aftredende leden zijn herkiesbaar. Artikel 19. : Het dagelijks bestuur kmt regelmatig samen. Tt elke vergadering wrdt men uitgendigd tenminste 10 dagen tevren. De preping vermeldt de agenda en van elke vergadering wrdt een verslag pgemaakt en verznden binnen een maand na de bijeenkmst aan de leden van het dagelijks bestuur. Indien tenminste 1/3 van de leden hierm verzeken is men verplicht het dagelijks bestuur samen te repen binnen de 14 dagen. Buitengewne dagelijks bestuursvergaderingen kunnen niet pgerepen wrden tijdens de maanden juli en augustus. Bij hgdringendheid van agendapunten, kan via advies gevraagd wrden. Het advies dient gedragen te wrden dr de grep. De tijdspanne tussen het pvragen van advies en het bezrgen van antwrd, dient redelijk te zijn. Artikel 20 : Het dagelijks bestuur kan steeds geldig vergaderen en besluiten nemen bij gewne meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde leden. Artikel 21 : Het dagelijks bestuur is samengesteld uit: A. Stemgerechtigde leden: 15 effectieve leden verkzen dr de AV. 1 f meerdere leden kunnen dr het dagelijks bestuur met gewne meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde leden, gecöpteerd wrden. B. Niet-stemgerechtigde leden: de ambtenaar aangeduid dr het cllege van burgemeester en schepenen die het secretariaat waarneemt.

8 De schepen van cultuur, de cultuurbeleidcördinatr en afgevaardigden uit andere adviesraden kunnen als waarnemers uitgendigd wrden. Persnen die dr dagelijks bestuur kunnen uitgendigd wrden,.w.v hun deskundigheid. Artikel 22 : De duur van de mandaten bedraagt, behudens herverkiezing, zes jaar. Wanneer een mandaat van een lid van het dagelijks bestuur tussentijds vacant wrdt, zal de eerste pvlger in rang het mandaat van zijn vrganger vltien. Indien er geen kandidaten meer zijn, zal aan de algemene vergadering nieuwe kandidaturen pgevraagd wrden en nieuwe verkiezingen gerganiseerd wrden. Bij het vacant zijn van de functie van vrzitter en/f ndervrzitter benemt het dagelijks bestuur een plaatsvervanger tt de eerstvlgende algemene vergadering. Ten laatste 6 maanden vlgend p de installatie van de nieuwe gemeenteraad met een nieuwe cultuurraad samengesteld zijn. Artikel 23 : Aan het mandaat van de leden wrdt een einde gesteld: a) dr persnlijk ntslag uit het dagelijks bestuur. b) dr zich terug te trekken uit de vereniging zelf. c) dr niet meer te vlden aan de vrwaarden vermeld in art.12 d) indien de afgevaardigde vereniging phudt te bestaan. Artikel 24 : Taken van het dagelijks bestuur: Het dagelijks bestuur vaardigt 3 vertegenwrdigers af vr het gemeentelijk verkepelend verleg. De rganisatie van de nieuwe samenstelling wrdt vrbereid dr het dagelijks bestuur. Aan alle leden wrdt een invulfrmulier bezrgd met de prep m zich vr de vastgestelde datum (terug) kandidaat te stellen vr de cultuurraad. Bij de nieuwe samenstelling dient rekening gehuden te wrden met de vrwaarden en de prcedures, zals vrzien in artikels 5 en 12 Tekennen van prjecttelagen. Behandelen van aanvragen tt lidmaatschap: Onderzeken van aanvragen tt lidmaatschap vanwege de culturele rganisaties evenals de kandidaten vr cöptatie en binnen de 2 maanden beslissen f de afvaardigende rganisatie, f de kandidaat-gecöpteerde vlden aan de nder artikel 6 gestelde vrwaarden. Bespreken van subsidiedssiers: Het dagelijks bestuur waakt ver de representativiteit van de algemene vergadering en nderzekt het werkingsverslag, dat elk jaar dr de culturele rganisaties met ingediend wrden m het bewijs te leveren van.a. de regelmatig uitgeefende culturele activiteiten in het vrbije jaar. Opvlging tijdelijke werkgrepen: De tijdelijke werkgrepen die kunnen pgericht wrden hebben geen autnme bevegdheid. Zij brengen verslag uit aan het dagelijks bestuur. Bepalen van de huding van de cultuurraad ten verstaan van dringende en actuele prblemen, p vrwaarde dat de algemene vergadering niet tijdig kan samengerepen wrden en nder vrbehud van gedkeuring dr de eerstvlgende algemene vergadering. Bevegdheid ver alle aangelegenheden die niet aan de algemene vergadering zijn tevertruwd.

9 Vrbereiden van de samenkmsten van de algemene vergadering, samenstellen van de agenda, bepalen van de datum van de buitengewne algemene vergaderingen en het uitveren van de beslissingen van de algemene vergadering. Op de eerstvlgende algemene vergadering zal aan het dagelijks bestuur kwijting verleend wrden vr hun gestelde handelingen. Kennis nemen van de binnengekmen briefwisseling en ervr zrgen dat daaraan het ndige gevlg wrdt gegeven. Tekennen cultuurprijs. Artikel 25: Wanneer een lid van het dagelijks bestuur 3 peenvlgende vergaderingen afwezig is, znder zich te verntschuldigen, wrdt hij als ntslagnemend aanzien. Het mandaat van het ntslagnemend lid in het dagelijks bestuur wrdt ingevuld cnfrm artikel 22. Artikel 26 : De cultuurraad mag eigen inkmsten verwerven. Artikel 27 : De gelden wrden beheerd dr de penningmeester, die jaarlijks een verslag uitbrengt aan het dagelijks bestuur en kwijting vraagt. Artikel 28 : Alle vregere reglementen m.b.t. de cultuurraad vervallen en wrden vervangen dr nderhavig huishudelijk reglement. Artikel 29: Bij ntbinding van de cultuurraad wrden de gelden vergemaakt aan een andere vereniging met een srtgelijk maatschappelijk del, die dr de gemeenteraad, p advies van de algemene vergadering wrdt aangewezen. Artikel 30 : Alle vrvallen waarvr in dit huishudelijk reglement geen regels vastgelegd zijn, zullen dr het dagelijks bestuur behandeld wrden met gewne meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde leden. HOOFDSTUK 6 : Gedkeuring reglementen Artikel 32 : De cultuurraad legt zijn huishudelijk reglement en de latere wijzigingen ervan, ter gedkeuring vr aan de gemeenteraad. Dit huishudelijk reglement wrdt ter gedkeuring vrgelegd aan de zitting van de gemeenteraad van juni 2018.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RAAD VOOR LOKALE ECONOMIE GEMEENTE KNOKKE-HEIST VAN 9 APRIL 2013

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RAAD VOOR LOKALE ECONOMIE GEMEENTE KNOKKE-HEIST VAN 9 APRIL 2013 HUISHOUDELIJK REGLEMENT RAAD VOOR LOKALE ECONOMIE GEMEENTE KNOKKE-HEIST VAN 9 APRIL 2013 Inhud 1. Benaming en del... 2 1.1. Benaming... 2 1.2. Del... 2 2. Samenstelling van de Raad vr Lkale Ecnmie... 2

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de sportraad

Huishoudelijk reglement van de sportraad Huishoudelijk reglement van de sportraad Hoofdstuk 1 : Doel Artikel 1 : De gemeentelijke sportraad beschikt over door de gemeenteraad goedgekeurde statuten betreffende de gemeentelijke adviesraden voor

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de sportraad

Huishoudelijk reglement van de sportraad Huishoudelijk reglement van de sportraad Hoofdstuk 1 : Doel. Artikel 1 : De gemeentelijke sportraad beschikt over door de gemeenteraad goedgekeurde statuten betreffende de gemeentelijke adviesraden voor

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

3. De werking van de geledingen wordt omschreven in procedures. De procedures kunnen ten alle tijde gewijzigd worden door de Raad van Bestuur.

3. De werking van de geledingen wordt omschreven in procedures. De procedures kunnen ten alle tijde gewijzigd worden door de Raad van Bestuur. Organiek Reglement. Wijziging. Raad van Bestuur 25/11/2017 A. Ref. Art. 6, 7 en 9 statuten. Geledingen & prcedures. 1. Onder geledingen wrdt verstaan de prvinciale afdelingen Antwerpen Limburg Ost-Vlaanderen

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT LOVENDEGEM GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID

SUBSIDIEREGLEMENT LOVENDEGEM GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID GR 30.08.2012 SUBSIDIEREGLEMENT LOVENDEGEM GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID TITEL I: ALGEMENE BEPALINGEN HOOFDSTUK 1: De verenigingen en persnen die subsidies kunnen verkrijgen Artikel 1. De erkende

Nadere informatie

Art. 4. De ouderraad bestaat uit ouders van de regelmatige leerlingen in de school.

Art. 4. De ouderraad bestaat uit ouders van de regelmatige leerlingen in de school. Ouderraad: huishudelijk reglement Hfdstuk 1 Oprichting Art. 1. In uitvering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie p schl en de Vlaamse Onderwijsraad, B.S. 6 augustus 2004, wrdt in de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement beoordelingscomité Starterscontract

Huishoudelijk reglement beoordelingscomité Starterscontract Huishudelijk reglement berdelingscmité Starterscntract Gedgekeurd in de gemeenteraad van 22 maart 2010 Gewijzigd in de gemeenteraad van 14 december 2015 Bekendgemaakt p 25 maart 2010 en 15 december 2015

Nadere informatie

PROJECTOPROEP VOOR VERENIGINGEN EN PROJECTEN AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE VOLKSGEZONDHEID 2017

PROJECTOPROEP VOOR VERENIGINGEN EN PROJECTEN AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE VOLKSGEZONDHEID 2017 Pagina 1 van 5 Gemeente Sint-Gillis Dienst Vlksgezndheid Munthfstraat 70 1060 Sint-Gillis Dienstgegevens (aan te vullen dr de dienst Vlksgezndheid) DOSSIERNUMMER: DATUM: PROJECTNAAM: NAAM PROMOTOR: PROJECTNAAM:

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD Goedgekeurd door de cultuurraad op 26 november 2008. Goedgekeurd op de Gemeenteraad van 17 december 2008 Hoofdstuk

Nadere informatie

KINDEREN EN JONGEREN.

KINDEREN EN JONGEREN. SubsidiereglementJEUGDWERK VOOR MAATSCHAPPELIJK KWETSBARE KINDEREN EN JONGEREN. Art. 1 : Delstelling Dit reglement begt de financiële ndersteuning van rganisaties die jeugdwerk aanbieden aan maatschappelijk

Nadere informatie

Verordening Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Sociale Zaken

Verordening Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Sociale Zaken Verrdening Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Sciale Zaken 1 Tekst van de regeling Artikel 1 Definities A. Maatschappelijke ndersteuning: ndersteuning zals bedeld in de Wet Maatschappelijke

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD In Dentergem wordt een gemeentelijke culturele raad opgericht in uitvoering van het dekreet van 24 juli 1991 houdende de organisatie van het overleg en de inspraak

Nadere informatie

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN ACTIVITEITENPLAN 2014 Activiteitenplan 2014 : INLEIDING In 1997 werd de in Zetermeer pgericht met als del het behartigen van de belangen van huurders van de cmplexen van R.K. Wningbuwstichting De Gede

Nadere informatie

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers Oprep erkenning en subsidiëring van grepsgericht aanbd pvedingsndersteuning dr vrijwilligers In het kader van het versterken van aanbd pvedingsndersteuning in de Huizen van het Kind lanceert Kind en Gezin

Nadere informatie

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem HOOFDSTUK I: DOELSTELLING Artikel 1 De sportraad heeft in het algemeen tot doel de sport, de lichamelijke opvoeding en de openluchtrecreatie te

Nadere informatie

VERKIEZINGSREGLEMENT NATIONALE BESTUURSVERKIEZINGEN 2015 TITEL I: ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1: PROCEDURE VERKIEZING NATIONAAL BESTUUR

VERKIEZINGSREGLEMENT NATIONALE BESTUURSVERKIEZINGEN 2015 TITEL I: ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1: PROCEDURE VERKIEZING NATIONAAL BESTUUR NATIONALE BESTUURSVERKIEZINGEN 2015 VERKIEZINGSREGLEMENT TITEL I: ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1: PROCEDURE VERKIEZING NATIONAAL BESTUUR Cnfrm de statuten van Jngscialisten vzw wrden tweejaarlijks natinale

Nadere informatie

ORGANOGRAM INTERSECTORAAL REGIONAAL OVERLEG JEUGDHULP WEST-VLAANDEREN

ORGANOGRAM INTERSECTORAAL REGIONAAL OVERLEG JEUGDHULP WEST-VLAANDEREN ORGANOGRAM INTERSECTORAAL REGIONAAL OVERLEG JEUGDHULP WEST-VLAANDEREN Managementcmité Integrale Jeugdhulp (MC) De uitvering van de delstellingen uit het decreet Integrale Jeugdhulp (art. 8) wrdt aangestuurd

Nadere informatie

REGIONALE SAMENWERKINGS- OVEREENKOMST UITPAS MEETJESLAND. 1. UiTPAS 2. PARTNERS 3. RELEVANTE DOCUMENTEN

REGIONALE SAMENWERKINGS- OVEREENKOMST UITPAS MEETJESLAND. 1. UiTPAS 2. PARTNERS 3. RELEVANTE DOCUMENTEN REGIONALE SAMENWERKINGS- OVEREENKOMST UITPAS MEETJESLAND 1. UiTPAS Deelname aan vrijetijdsactiviteiten is een recht vr iedereen. In dat kader ntwikkelde publiq de UiTPAS. Een participatiebevrderend prject

Nadere informatie

Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg

Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg 1 Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg Doelstellingen ARTIKEL 1 De cultuurraad heeft als doel het bevorderen van een integraal cultuurbeleid in het belang van alle inwoners van

Nadere informatie

Reglement van de Stichting Atlas Massage Groep Vastgesteld in de bestuursvergadering 25-06-2015

Reglement van de Stichting Atlas Massage Groep Vastgesteld in de bestuursvergadering 25-06-2015 1 Reglement van de Stichting Atlas Massage Grep Vastgesteld in de bestuursvergadering 25-06-2015 Inhud 1. Begripsbepaling 2. Beleid 3. Taken en bevegdheden van het bestuur 4. Besluiten 5. Raad van Advies

Nadere informatie

Lokale participatieregeling

Lokale participatieregeling Lkale participatieregeling 1. Algemene principes p het vlak van participatief bestuur p schl Schlbesturen en alle nderwijsparticipanten (persneel, uders, leerlingen) hebben een zrgplicht m verschillende

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD TE LICHTERVELDE

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD TE LICHTERVELDE STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD TE LICHTERVELDE Gelet op de eerdere oprichting van de gemeentelijke Culturele Raad in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende organisatie van het

Nadere informatie

OPDRACHT EN DOELSTELLINGEN

OPDRACHT EN DOELSTELLINGEN Reglement GR 20170424-000 Reglement cultuurraad Diest Artikel 1 De prichting van de cultuurraad (CR) werd gedgekeurd dr de gemeenteraad in zitting p 14 ktber 1975. Het reglement Cultuurraad Diest is pgemaakt

Nadere informatie

Subsidiereglement Steenokkerzeel 2016

Subsidiereglement Steenokkerzeel 2016 Subsidiereglement Steenkkerzeel 2016 Hfdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, daarte gedgekeurd p de gemeentebegrting en rekening hudende met de gebden mgelijkheden m

Nadere informatie

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD Sinds 1 september 2004 kan elke schl een uderraad prichten vlgens het participatiedecreet. Het schlbestuur is verplicht m een uderraad p te richten als 10% van de uders er

Nadere informatie

AANVRAAGDOSSIER SUBSIDIEREGLEMENT voor erkende Kortenbergse cultuurverenigingen ACTIVITEITEN

AANVRAAGDOSSIER SUBSIDIEREGLEMENT voor erkende Kortenbergse cultuurverenigingen ACTIVITEITEN AANVRAAGDOSSIER SUBSIDIEREGLEMENT vr erkende Krtenbergse cultuurverenigingen ACTIVITEITEN 2016-2017 Belangrijk: - Lees grndig het subsidiereglement (zie bijlage) na. Dit is de algemene basis waarp het

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de vereniging ZZPPS (ZZP-Podium Smallingerland) Vastgesteld in de bestuursvergadering <datum>

Huishoudelijk reglement van de vereniging ZZPPS (ZZP-Podium Smallingerland) Vastgesteld in de bestuursvergadering <datum> Huishudelijk reglement van de vereniging ZZPPS (ZZP-Pdium Smallingerland) Vastgesteld in de bestuursvergadering Begripsbepaling In dit reglement wrdt verstaan nder: de vereniging: de vereniging

Nadere informatie

VERKIEZINGSREGLEMENT NATIONALE BESTUURSVERKIEZINGEN TITEL I: ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1: PROCEDURE VERKIEZING NATIONAAL BESTUUR

VERKIEZINGSREGLEMENT NATIONALE BESTUURSVERKIEZINGEN TITEL I: ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1: PROCEDURE VERKIEZING NATIONAAL BESTUUR NATIONALE BESTUURSVERKIEZINGEN 2018-2019 VERKIEZINGSREGLEMENT TITEL I: ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1: PROCEDURE VERKIEZING NATIONAAL BESTUUR - Cnfrm de statuten van Jngscialisten vzw wrden tweejaarlijks

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING VAN 10 NOVEMBER 2010

VERSLAG VERGADERING VAN 10 NOVEMBER 2010 vzw De TintelTuin De Mérdestraat 14, 3300 Tienen Tintelraad VERSLAG VERGADERING VAN 10 NOVEMBER 2010 aanwezig: Jël, Philippe, Helga, Gedele, Bart I., Katrien R., Eva, Lieven, Ellen, Jst, Lieve, Rita, Yves,

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSVELD JEUGD M.B.T.MEERJARENPLAN

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSVELD JEUGD M.B.T.MEERJARENPLAN SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSVELD JEUGD M.B.T.MEERJARENPLAN 2014-2019 Gemeentebestuur Zulte - jeugddienst Centrumstraat 10 9870 Zulte T 09 280 96 05 F 09 280 96 09 jeugd@zulte.be www.zulte.be/jeugd 1. Telagen

Nadere informatie

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat.

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. BIJLAGE 6 VOORBEELD-STATUTEN Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. ALGEMEEN Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend onder de naam...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Stichting Talenten in Verbinding Vastgesteld in de bestuursvergadering 14 december 2015

Huishoudelijk reglement van de Stichting Talenten in Verbinding Vastgesteld in de bestuursvergadering 14 december 2015 Huishudelijk reglement van de Stichting Talenten in Verbinding Vastgesteld in de bestuursvergadering 14 december 2015 Begripsbepaling In dit reglement wrdt verstaan nder: de stichting: de Stichting Talenten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van het Vrij CLB Netwerk - vzw

Huishoudelijk reglement van het Vrij CLB Netwerk - vzw Huishudelijk reglement van het Vrij CLB Netwerk - vzw Artikel 1 Algemene bepaling I. INLEIDING Dit huishudelijk reglement vervangt alle vrgaande versies. Dit reglement is een aanvulling p de statuten van

Nadere informatie

3) onderzoek verrichten naar de culturele behoeften in het werkingsgebied en documentatie en informatie verzamelen over het cultureel leven;

3) onderzoek verrichten naar de culturele behoeften in het werkingsgebied en documentatie en informatie verzamelen over het cultureel leven; GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID 8755 RUISELEDE Huishoudelijk reglement: In Ruiselede wordt een gemeentelijke raad voor cultuurbeleid opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement cultuurraad

Huishoudelijk reglement cultuurraad Huishoudelijk reglement cultuurraad Artikel 1 In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder: 1. organiek reglement: het organiek reglement van de cultuurraad van Berlare; 2. erkende en aanvaarde

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE CULTUURRAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE CULTUURRAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE CULTUURRAAD De Algemene Vergadering van de gemeentelijke cultuurraad van Brecht, in zitting van 20 november 2002. Gelet op het decreet van 11 juli 2001 houdende

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE van de GEBRUIKERSGROEP met betrekking tot het IWT VIS Traject RenoFase (IWT 120784)

REGLEMENT VAN ORDE van de GEBRUIKERSGROEP met betrekking tot het IWT VIS Traject RenoFase (IWT 120784) REGLEMENT VAN ORDE van de GEBRUIKERSGROEP met betrekking tt het IWT VIS Traject RenFase (IWT 120784) Bvengenemd prject kadert in een prgramma dat de inrichting van een gebruikersgrep dr de ntvanger van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Stichting Buurthuis de Poort. Inhoud:

Huishoudelijk reglement van Stichting Buurthuis de Poort. Inhoud: Huishudelijk reglement van Stichting Buurthuis de Prt Vastgesteld in de bestuursvergadering van 12 maart 2014. Bijgesteld tijdens de jaarvergadering van 22 maart 2017. Inhud: 1. Algemeen 2. Begripsbepaling

Nadere informatie

Beleidsplan Genootschap Nederland -Israël

Beleidsplan Genootschap Nederland -Israël Beleidsplan Gentschap Nederland -Israël Gentschap Nederland - Israel 1. Prfiel van het Gentschap Nederland - Israël De vereniging Gentschap Nederland - Israël (GNI) werd p 1 juni 1967 pgericht en in Amsterdam

Nadere informatie

Directiecomité. Huishoudelijk. Reglement ELIA SYSTEM OPERATOR NV

Directiecomité. Huishoudelijk. Reglement ELIA SYSTEM OPERATOR NV Directiecmité Huishudelijk Reglement ELIA SYSTEM OPERATOR NV 1 Inhud 1. Samenstelling en vrwerp 1.1. Leden 1.2. Onafhankelijkheid en belangencnflicten 1.3. Beneming, ntslag en afzetting 1.4. Vrwerp 2.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Coöperatief Collectief Agrarisch Natuurbeheer West-Brabant U.A. (ANB West-Brabant)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Coöperatief Collectief Agrarisch Natuurbeheer West-Brabant U.A. (ANB West-Brabant) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Cöperatief Cllectief Agrarisch Natuurbeheer West-Brabant U.A. (ANB West-Brabant) Begripsbepaling Het Cllectief: het Cöperatief Cllectief Agrarisch Natuurbeheer West-Brabant U.A..

Nadere informatie

Nieuwe wet op de mede-eigendom - 2010

Nieuwe wet op de mede-eigendom - 2010 Belgiëlei 182 Tel: 03/239 34 30 inf@03beheer.be Beste mede-eigenaar, Nieuwe wet p de mede-eigendm - 2010 Zals u wellicht reeds vernmen heeft is sinds krt een nieuwe wet p de mede-eigendm van kracht. Ze

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 april 2013 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 1/1 Prvinciaal Biblitheekcentrum. Aanpassing van het

Nadere informatie

[2013] [LEIDRAAD] JEUGDRAAD ZOTTEGEM [ZOTTEGEM]

[2013] [LEIDRAAD] JEUGDRAAD ZOTTEGEM [ZOTTEGEM] [LEIDRAAD] JEUGDRAAD ZOTTEGEM [ZOTTEGEM] [2013] [De jeugdraad wil een pittige mtr zijn, draaiend vr & dr jngeren, m bij te dragen tt een levendig, vernieuwend en aangenaam Zttegem, aangedreven dr de samenwerking

Nadere informatie

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT BIJLAGE 1 IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT 1. Inleiding Op 1 juli 2013 is de Wet verplichte meldcde huiselijk geweld en kindermishandeling

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement culturele raad

Huishoudelijk reglement culturele raad Huishoudelijk reglement culturele raad Artikel 1 Het huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de Culturele Raad door het organiseren van de Algemene Vergadering, van het bestuur,

Nadere informatie

Artikel 2 De cultuurraad is samengesteld uit stemgerechtigde en niet-stemgerechtigde leden.

Artikel 2 De cultuurraad is samengesteld uit stemgerechtigde en niet-stemgerechtigde leden. HUISHOUDELIJK REGLEMENT STATUTEN VAN DE CULTUURRAAD Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 7 juni 2001, gewijzigd dd. 1 maart 2010 en 16 februari 2012 Artikel 1 De culturele raad heeft als doel het bevorderen

Nadere informatie

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 :

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : Algemeen : Art. 1 : De zetel van de gemeentelijke ouderenadviesraad is gevestigd in het gemeentehuis. Doelstellingen : Art. 2 : De gemeentelijke

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem.

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Huishoudelijk reglement De algemene vergadering van de cultuurraad Maldegem, Gelet op het decreet van 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief en integraal

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD MAASMECHELEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD MAASMECHELEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD MAASMECHELEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gelet op: het decreet houdende het stimuleren van een kwalitatief en integraal lokaal cultuurbeleid van 13 juli 2001; de afsprakennota

Nadere informatie

GOVERNANCE MVO PLATFORM

GOVERNANCE MVO PLATFORM Gvernancedcument MVO Platfrm, 22 nvember 2012 GOVERNANCE MVO PLATFORM Inleiding Het MVO Platfrm is een in 2002 pgericht infrmeel samenwerkingsverband van maatschappelijke rganisaties 1 en vakbndsrganisaties

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Deel 1 ALGEMENE VERGADERING Samenstelling van de Algemene Vergadering Procedure voor culturele verenigingen, organisaties en instellingen Art. 1 Een culturele organisatie, vereniging

Nadere informatie

Bridgeclub MAANDAGMIDDAG BRIDGECLUB (verder aangeduid als vereniging)

Bridgeclub MAANDAGMIDDAG BRIDGECLUB (verder aangeduid als vereniging) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Algemeen Bridgeclub MAANDAGMIDDAG BRIDGECLUB (verder aangeduid als vereniging) Speellcatie: Drpshuis, Lede 13, 3209 AT Hekelingen Speelmiddag p maandagmiddag Ingeschreven

Nadere informatie

Gemeente Brakel Marktplein Brakel Huishoudelijk reglement Culturele raad Gemeenteraad 4 februari 2013

Gemeente Brakel Marktplein Brakel Huishoudelijk reglement Culturele raad Gemeenteraad 4 februari 2013 HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTURELE RAAD Titel 1: Grondslag Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de gemeentelijke culturele raad Brakel door het organiseren van de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Stichting Joods Jongeren Fonds vastgesteld op 5 november 2013

Huishoudelijk reglement Stichting Joods Jongeren Fonds vastgesteld op 5 november 2013 Huishudelijk reglement Stichting Jds Jngeren Fnds vastgesteld p 5 nvember 2013 Begripsbepaling In dit reglement wrdt verstaan nder: de stichting: de Stichting Jds Jngeren Fnds, gevestigd te Amsterdam,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN STICHTING FONDS WELZIJNSWERK Vastgesteld in de bestuursvergadering van 30 juni 2017

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN STICHTING FONDS WELZIJNSWERK Vastgesteld in de bestuursvergadering van 30 juni 2017 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN STICHTING FONDS WELZIJNSWERK Vastgesteld in de bestuursvergadering van 30 juni 2017 In dit reglement wrdt verstaan nder: de stichting: de Stichting Fnds Welzijnswerk, gevestigd

Nadere informatie

zitting van 18 juni 2009. verontschuldigd : S. Van Heybeeck, raadslid. De Raad, vergaderd in openbare zitting,

zitting van 18 juni 2009. verontschuldigd : S. Van Heybeeck, raadslid. De Raad, vergaderd in openbare zitting, Gemeente KALMTHOUT - Uittreksel uit het register der beraadslagingen van de GEMEENTERAAD. zitting van 18 juni 2009. Aanwezig : L. Jacbs, burgemeester-vrzitter ; J. Van Hydnck, A. Van Ln, C. De Rydt, R.

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013.

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Statuten 2013-2018 Algemeen Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend

Nadere informatie

Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent

Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent Artikel 1 - Doelstellingen De stedelijke Ouderenadviesraad van Gent, hierna kortweg Seniorenraad genoemd en opgericht door de Gemeenteraad op 20 oktober 1992, is als

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement deelraad muziek en podium Aangepast reglement goedgekeurd door de Lierse gemeenteraad 25 maart 2013

Huishoudelijk reglement deelraad muziek en podium Aangepast reglement goedgekeurd door de Lierse gemeenteraad 25 maart 2013 Huishoudelijk reglement deelraad muziek en podium Aangepast reglement goedgekeurd door de Lierse gemeenteraad 25 maart 2013 Hoofdstuk I benaming en zetel artikel 1 De deelraad draagt als naam muziek en

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

Subsidiereglement Energiezorg op School 2014. Hoofdstuk I: Algemene bepalingen

Subsidiereglement Energiezorg op School 2014. Hoofdstuk I: Algemene bepalingen Subsidiereglement Energiezrg p Schl 2014 Hfdstuk I: Algemene bepalingen Artikel 1.- Stedenfnds De subsidie Energiezrg p Schl past in de Beleidsvereenkmst Stedenfnds tussen de Vlaamse Gemeenschap en de

Nadere informatie

SPORTRAAD GLABBEEK. Hoofdstuk I: doel STATUTEN

SPORTRAAD GLABBEEK. Hoofdstuk I: doel STATUTEN SPORTRAAD GLABBEEK STATUTEN Gelet op het decreet van 09.03.07 houdende organisatie van het overleg en de inspraak in het gemeentelijk sportbeleid wordt te Glabbeek een gemeentelijke sportraad opgericht

Nadere informatie

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid Reglement Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland Zuid DEFINITIES Artikel 1: Dit reglement verstaat nder: crpratie: de bij de Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland zuid aangeslten rganisatie p wiens handelen

Nadere informatie

REGLEMENT: VERDELING WERKINSSUBSIDIES ALGEMENE OMKADERING. Artikel 1 - algemene omschrijving

REGLEMENT: VERDELING WERKINSSUBSIDIES ALGEMENE OMKADERING. Artikel 1 - algemene omschrijving REGLEMENT: VERDELING WERKINSSUBSIDIES I ALGEMENE OMKADERING Artikel 1 - algemene mschrijving De tekenning van de financiële en materiële steun is afhankelijk van het jaarlijks uittrekken van de daarte

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Stichting Kamermuziek Hengelo Vastgesteld in de bestuursvergadering dd 20 juli 2015

Huishoudelijk reglement van de Stichting Kamermuziek Hengelo Vastgesteld in de bestuursvergadering dd 20 juli 2015 Huishudelijk reglement van de Stichting Kamermuziek Hengel Vastgesteld in de bestuursvergadering dd 20 juli 2015 Begripsbepaling In dit reglement wrdt verstaan nder: de stichting: de Stichting Kamermuziek

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Stichting Petanque Promotie Midden- West Nederland Zoals bedoeld in artikel 10 van de statuten

Huishoudelijk reglement Stichting Petanque Promotie Midden- West Nederland Zoals bedoeld in artikel 10 van de statuten Huishudelijk reglement Stichting Petanque Prmtie Midden- West Nederland Zals bedeld in artikel 10 van de statuten Vastgesteld in de bestuursvergadering van 14 ktber 2013 Begripsbepaling In dit reglement

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER INLICHTINGSFORMULIEREN VOOR

AANMELDINGSFORMULIER INLICHTINGSFORMULIEREN VOOR Gemeentelijke Culturele Raad Maasmechelen Koninginnelaan 42-3630 Maasmechelen Tel. nr. 089/76 97 97 AANMELDINGSFRMULIER INLICHTINGSFRMULIEREN VR C U L T U R E L E V E R E N I G I N G NAAM VERENIGING, INSTELLING,

Nadere informatie

Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018

Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018 Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018 1. DOELSTELLING : ADVIES EN INSPRAAK BIJ HET LOKAAL CULTUURBELEID 1.1. Met het oog op de voorbereiding en de evaluatie van het

Nadere informatie

Leidraad voor het aantonen van de modules als landelijk georganiseerde jeugdvereniging

Leidraad voor het aantonen van de modules als landelijk georganiseerde jeugdvereniging Departement Cultuur, Jeugd, Sprt en Media Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 Brussel subsidiedssierjeugd@cjsm.vlaanderen.be Leidraad vr het aantnen van de mdules als landelijk gerganiseerde jeugdvereniging

Nadere informatie

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling STATUTEN VAN DE SENIORENRAAD Artikel 1 De statuten van de gemeentelijke seniorenraad worden als volgt goedgekeurd : Oprichting zetel - status Artikel 1 Er wordt een gemeentelijke seniorenraad opgericht.

Nadere informatie

Volmacht voor aandeelhouder

Volmacht voor aandeelhouder Vlmacht vr aandeelhuder Ondergetekende naam: (indien aandeelhuder een venntschap is) Juridische vrm Adres / maatschappelijke zetel: eigenaar van: venntschapsnaam: aande(e)l(en) van de Venntschap: UNITED

Nadere informatie

Handleiding bij het voorbereiden van een activiteit met of bij een partner

Handleiding bij het voorbereiden van een activiteit met of bij een partner Handleiding bij het vrbereiden van een activiteit met f bij een partner Deze handleiding is.a. ndzakelijk mdat wij (het regiteam) geen rechtspersn zijn en derhalve niet namens De Hart&Vaatgrep kunnen pereren

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehuden te Deerlijk ZITTING van 05.12.2013 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester vrzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Regine VANWYNSBERGHE-ROORYCK,

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van de gemeente Oost Gelre van 2 november 2009;

gezien het voorstel van het college van de gemeente Oost Gelre van 2 november 2009; Raadsbesluit Agendapunt : 20 Titel : Verrdening p de Gebiedscmmissie De raad van de gemeente Ost Gelre; gezien het vrstel van het cllege van de gemeente Ost Gelre van 2 nvember 2009; gelet p artikel 84

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Eerste Bossche Scootmobiel Club

Huishoudelijk reglement van de Eerste Bossche Scootmobiel Club Huishudelijk reglement van de Eerste Bssche Sctmbiel Club Vastgesteld in de bestuursvergadering 12 april 2014 Begripsbepaling In dit reglement wrdt verstaan nder: de Eerste Bssche Sctmbiel Club gevestigd

Nadere informatie

Toelichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB)

Toelichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB) Telichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB) Uitgangspunten Het Criterium Vlaams-Brabant (CVB)is de pvlger van het B-Circuit. De hfdredenen vr deze wijziging zijn: Het Prvinciaal Bestuur stelt vast

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Stichting Transmuraal Netwerk Palliatieve zorg regio Arnhem

Huishoudelijk reglement Stichting Transmuraal Netwerk Palliatieve zorg regio Arnhem Huishudelijk reglement Stichting Transmuraal Netwerk Palliatieve zrg regi Arnhem Vastgesteld in de bestuursvergadering 8 juni 2015 Dit reglement is een uitwerking van artikel 11 uit de statuten 1. Begripsbepaling

Nadere informatie

4.f.4. Het organiseren van het collectief overleg.

4.f.4. Het organiseren van het collectief overleg. Kwaliteitshandbek MFC Sint-Gregrius - OC De Beweging 4.f.4. Het rganiseren van het cllectief verleg. Berdeeld MFC: Gebruikersraad dd. 19/11/2013 Gedgekeurd Directieteam dd. 19 december 2013 OC: Gebruikersraad

Nadere informatie

Gelet op de Panathlonverklaring over de ethiek in de jeugdsport, die de rechten van het kind in de sport centraal stelt;

Gelet op de Panathlonverklaring over de ethiek in de jeugdsport, die de rechten van het kind in de sport centraal stelt; 3.2. Het subsidiereglement De gemeenteraad, Met tepassing van de nieuwe Gemeentewet, in penbare zitting vergaderd; Gelet p het Decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; Gelet p de Wet van

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR JEUGD(WERK)INITIATIEVEN. 1) Omschrijving subsidie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR JEUGD(WERK)INITIATIEVEN. 1) Omschrijving subsidie GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR JEUGD(WERK)INITIATIEVEN 1) Omschrijving subsidie Deze subsidie bestaat uit een basistelage, een werkingstelage, een engagementstelage en een extra telage vr rde, netheid

Nadere informatie

Mee kunnen doen in Hengelo

Mee kunnen doen in Hengelo Mee kunnen den in Hengel Wet Maatschappelijke Ondersteuning Burger en cliëntparticipatie Uitwerkingsntitie III Gemeente Hengel, juli 2006 Inhud 1 Inleiding... 3 2 Wat staat er in de WMO... 4 3 WMO platfrm

Nadere informatie

OPROEP EXPERTISENETWERKEN CULTUUREDUCATIE (ENCE)

OPROEP EXPERTISENETWERKEN CULTUUREDUCATIE (ENCE) OPROEP EXPERTISENETWERKEN CULTUUREDUCATIE (ENCE) Om de wederzijdse samenwerking tussen reginale partners in de drie sectren cultuur, jeugd en nderwijs te stimuleren lanceren Jke Schauvliege, Vlaams minister

Nadere informatie

Opmerking : Aandachtspunten voor 2014 worden in de tekst op een grijze achtergrond weergegeven. 2.1 Oprichting... 3

Opmerking : Aandachtspunten voor 2014 worden in de tekst op een grijze achtergrond weergegeven. 2.1 Oprichting... 3 PARTICIPATIEDECREET: DE SCHOOLRAAD Sarah Walscht 2014-04-22 Opmerking : Aandachtspunten vr 2014 wrden in de tekst p een grijze achtergrnd weergegeven. INHOUD 1 INLEIDING... 3 2 SAMENSTELLING VAN DE SCHOOLRAAD...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Vastgesteld in de bestuursvergadering

Huishoudelijk reglement Vastgesteld in de bestuursvergadering Huishudelijk reglement Vastgesteld in de bestuursvergadering 03-12-2013 Begripsbepaling In dit reglement wrdt verstaan nder: de stichting: de Stichting Gilde Purmerend en Omstreken gevestigd te Purmerend

Nadere informatie

Statuten Gemeentelijke Jeugdraad Boechout en Vremde (GJR)

Statuten Gemeentelijke Jeugdraad Boechout en Vremde (GJR) Statuten Gemeentelijke Jeugdraad Boechout en Vremde (GJR) Artikel 1 In de gemeente Boechout-Vremde werd een gemeentelijke jeugdraad (GJR) opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende

Nadere informatie

Federatiestatuut. Walburggroep. -concept -

Federatiestatuut. Walburggroep. -concept - Federatiestatuut Walburggrep -cncept - Federatiestatuut pagina 1/12 Inhud 1 Overwegingen 3 2 Naam en delstelling van de federatie 4 2.1 Naam 4 2.2 Delstelling 4 3 Bestuur 5 3.1 Federatiebestuur, beneming

Nadere informatie

Oproep voor de aanleg van een wervingsreserve van deskundigen voor de lokale overlegplatforms (LOP s)

Oproep voor de aanleg van een wervingsreserve van deskundigen voor de lokale overlegplatforms (LOP s) Oprep vr de aanleg van een wervingsreserve van deskundigen vr de lkale verlegplatfrms (LOP s) Situering In uitvering van artikel IV.3. 3. van het decreet betreffende gelijke nderwijskansen-i dd. 28.06.2002

Nadere informatie

PROTOCOL bij OVERLIJDEN

PROTOCOL bij OVERLIJDEN PROTOCOL bij OVERLIJDEN Vetbalvereniging Lenermark Lnapark 5 7371 EH Lenen Gld Tel.: 055-5051656 Versie: 27 augustus 2015 1 / 9 1. Inleiding Het prtcl 'Bij verlijden' treedt na vaststelling van het bestuur

Nadere informatie

INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Infotoelagen voor sensibiliserende en educatieve activiteiten

INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Infotoelagen voor sensibiliserende en educatieve activiteiten INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Inftelagen vr sensibiliserende en educatieve activiteiten Stad Aalst wenst niet enkel prjecten in andere landen te steunen, maar wil k de Aalstenaars warm

Nadere informatie

Voorwaarden waaraan een arts moet voldoen om geaccrediteerd te worden en te blijven

Voorwaarden waaraan een arts moet voldoen om geaccrediteerd te worden en te blijven BIJLAGE 2: VOORWAARDEN VOOR ACCREDITERING Brn: http://www.riziv.be/care/nl/dctrs/accreditatin/individual accreditatin/cnditins accreditatin.htm Vrwaarden waaraan een arts met vlden m geaccrediteerd te

Nadere informatie

HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER

HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER 1 JUNI 2015 HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER SEYS VEERLE PROVINCIEBESTUUR WEST-VLAANDEREN Hug Verriesstraat 22 8800 ROESELARE Vrwrd Sinds 1971 ndersteunt de prvincie

Nadere informatie

De Adviesraad kan binnen de beperkingen van haar bevoegdheden, zoals bepaald in artikel 2, zelf initiatief nemen om een advies te formuleren.

De Adviesraad kan binnen de beperkingen van haar bevoegdheden, zoals bepaald in artikel 2, zelf initiatief nemen om een advies te formuleren. Gemeentelijk reglement Cultuurraad Stad Brussel Preambule Definities van de gebruikte termen: De Gemeenteraad: de Gemeenteraad van de Stad Brussel; Het College: College van Burgemeester en Schepenen van

Nadere informatie

W I M D Beleidsplan Versie 1 februari 2013

W I M D Beleidsplan Versie 1 februari 2013 W M I D Beleidsplan Versie 1 februari 2013 Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting Wninitiatief Midden-Delfland (Stichting WIMD). Het plan mvat een verzicht van de delstellingen, activiteiten en

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OKTOBER 2013

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OKTOBER 2013 Nederlandse Rpe Skipping Organisatie Brediusweg 15 1401 AA, Bussum HUISHOUDELIJK REGLEMENT OKTOBER 2013 Inhud Het bestuur... 2 Bestuur invulling... 2 Algemene ledenvergadering... 2 Leden en verenigingen...

Nadere informatie