Kosten 14. Zijn er kosten verbonden aan de ontbinding? 15. Blijven de doorlopende kosten hetzelfde?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kosten 14. Zijn er kosten verbonden aan de ontbinding? 15. Blijven de doorlopende kosten hetzelfde?"

Transcriptie

1 Algemeen 1. Waarom wordt Robeco Duurzaam Aandelen N.V. gefuseerd? 2. Heeft het vertrek van de voormalige fondsmanager invloed gehad op het besluit tot fuseren? 3. Hoe zal de fusie worden uitgevoerd? 4. Wanneer vindt de aandeelhouders vergadering plaats? 5. Waarom wordt het vermogen aan RCGF-RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities overgedragen? 6. Wanneer wordt het vermogen van Robeco Duurzaam Aandelen N.V. overgedragen? 7. Wat voor acties moet ik als aandeelhouder in Robeco Duurzaam Aandelen N.V. hiervoor ondernemen? 8. Van welke aandelenklasse zal ik als huidig aandeelhouder van Robeco Duurzaam Aandelen N.V. de nieuwe aandelen verkrijgen? 9. Hoe wordt bepaald hoeveel aandelen ik in RCGF-RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities zal krijgen? 10. Wat zal de ISIN-code (=fondscode) van de aandelenklassen van RCGF-RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities worden? 11. Zijn de aandelen RCGF-RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities verhandelbaar via Euronext Fundservice te Amsterdam? 12. Wordt er voor de overdracht van het vermogen nog een dividend uitgekeerd? 13. Wat gaat er wijzigen aan het toezicht? Kosten 14. Zijn er kosten verbonden aan de ontbinding? 15. Blijven de doorlopende kosten hetzelfde? Opgeven van orders 16. Tot wanneer kan ik blijven handelen in Robeco Duurzaam Aandelen N.V.? 17. Waarom kan ik een week niet handelen?

2 Algemeen 1. Waarom wordt Robeco Duurzaam Aandelen N.V. gefuseerd? Robeco Duurzaam Aandelen N.V. wordt gefuseerd als gevolg van een combinatie van factoren: (1) In 1999 was Robeco de eerste vermogensbeheerder die een duurzaam fonds introduceerde. Als pionier op het gebied van duurzaam beleggen streeft Robeco voortdurend naar perfectie en innovatie op dit gebied. In 2007 heeft Robeco de krachten gebundeld met SAM een van s werelds toonaangevende vermogensbeheerders op het gebied van duurzaam beleggen. In 2013 is SAM omgedoopt tot RobecoSAM. Dit heeft geleid tot de verdere ontwikkeling van duurzaam beleggen. Variërend van het beheren van toegewijde duurzame beleggingsfondsen, het verstrekken van duurzame performance analyses aan belanghebbenden, het ontwikkelen van duurzaamheidsindices, tot het integreren van de kennis en expertise op het gebied van duurzaamheid. Dit geldt voor het volledige service- en productaanbod van Robeco. De evolutie op het gebied van duurzaam beleggen heeft geleid tot een verschuiving van aanvankelijk één specifiek duurzaam aandelenfonds naar een integratie van duurzaamheidsfactoren in het beleggingsbeleid van alle Robeco fondsen. (2) Robeco Duurzaam Aandelen N.V. ondervindt een voortdurende afname in de vraag wat een belemmering is voor verdere groei. 2. Heeft het vertrek van de voormalige fondsmanager invloed gehad op het besluit tot fuseren? Nee, het vertrek van de voormalige fondsmanager staat los van het besluit tot fuseren. De fondsmanager heeft besloten om zijn carrière voort te zetten buiten RobecoSAM. 3. Hoe zal de fusie worden uitgevoerd? De fusie zal worden uitgevoerd door het vermogen van Robeco Duurzaam Aandelen N.V. over te dragen aan het fonds RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities in ruil voor aandelen van dit fonds. Robeco Duurzaam Aandelen zal daarna worden ontbonden. RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities is een sub fonds van Robeco Capital Growth Funds ( RCGF ), een Société d Investissement à Capital Variable ("SICAV") opgericht naar het recht van Luxemburg. De aandeelhouders van Robeco Duurzaam Aandelen N.V. moeten instemmen met het voornemen tot ontbinding. Over dit voorstel wordt op de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) gestemd.

3 4. Wanneer vindt de aandeelhoudersvergadering plaats? De Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders vindt plaats op 21 november 2014, om10:30 uur, op het kantooradres van RCGF-RobecoSAM Duurzaam Aandelen N.V. : Coolsingel 120 te Rotterdam 5. Waarom wordt het vermogen aan RCGF-RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities overgedragen? Robeco heeft gezocht naar het meest geschikte alternatief binnen het huidige productassortiment dat aansluit op het beleggingsbeleid en de productkenmerken van Robeco Duurzaam Aandelen N.V. Het vermogen wordt overgedragen aan RCGF-RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities omdat dit fonds evenals Robeco Duurzaam Aandelen N.V. het duurzaamheidsonderzoek van RobecoSAM als belangrijkste input voor de portefeuillesamenstelling gebruikt. Daarnaast maakt het fonds gebruik van Robeco s kwantitatieve (modelmatige) aandelenselectiemethodiek. Met RCGF-RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities kunt u als aandeelhouder profiteren van twee van Robeco s kern kwaliteiten: duurzaam beleggen én kwantitatief beleggen, tegen lage kosten. 6. Wanneer wordt het vermogen van Robeco Duurzaam Aandelen N.V. overgedragen? Indien de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) instemt met het voorstel tot ontbinding, zal de overdracht van het vermogen van Robeco Duurzaam Aandelen N.V. aan RCGF- RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities plaatsvinden op 12 december Wat voor acties moet ik als aandeelhouder in Robeco Duurzaam Aandelen N.V. hiervoor ondernemen? U hoeft u geen actie te ondernemen. Het saldo van Robeco Duurzaam Aandelen N.V. zal uitgekeerd worden in aandelen RCGF-RobecoSAM Quant Sustainable Equities. 8. Van welke aandelenklasse zal ik als huidige aandeelhouder van Robeco Duurzaam Aandelen N.V. de nieuwe aandelen verkrijgen? Het saldo van Robeco Duurzaam Aandelen EUR G zal worden uitgekeerd in aandelen RCGF-RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities F EUR. De F EUR aandelenklasse is de Luxemburgse variant van de Nederlandse G EUR aandelenklasse.

4 9. Hoe wordt bepaald hoeveel aandelen ik in RCGF-RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities zal krijgen? Het saldo van Robeco Duurzaam Aandelen N.V. zal worden uitgekeerd in aandelen RCGF-RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities. De totale waarde van de te ontvangen aandelen RCGF-RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities zal overeenkomen met de waarde van de aandelen Robeco Duurzaam Aandelen N.V. Hoewel de totale waarde van het belang hetzelfde blijft kunnen aandeelhouders een verschillend aantal aandelen in RCGF-RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities ontvangen dat ze voorheen hielden in Robeco Duurzaam Aandelen N.V. Er wordt een conversiefactor berekend tussen het ontvangende fonds en het te ontbinden fonds, die wordt afgerond op 4 decimalen. 10. Wat zal de ISIN-code (=fondscode) van de aandelenklassen RCGF-RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities worden? Op dit moment zijn de ISIN-codes van de aandelenklassen RCGF-RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities nog niet bekend. De ISIN-codes zullen op de website < beschikbaar worden gesteld. 11. Zijn de aandelen RCGF-RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities, verhandelbaar via Euronext Fundservice te Amsterdam? Nee, de aandelen RCGF-RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities, zullen niet via Euronext Fundservice te Amsterdam verhandeld worden. Distribiteurs kunnen via de transfer agent ( RBC Investor Services S.A.) rechtstreeks in het register worden opgenomen. Als aandeelhouder hoeft U geen enkele actie te ondernemen. 12. Wordt er voor de overdracht van het vermogen nog een dividend uitgekeerd? Er zal een interim dividend worden uitgekeerd aan de aandeelhouders van Robeco Duurzaam Aandelen N.V. voor de overdracht van het vermogen naar RCGF-RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities. De directie zal de hoogte van het uit te keren dividend bepalen. Het interim dividend zal in de maand november worden uitgekeerd. Aandeelhouders zullen op de gebruikelijke wijze worden geïnformeerd over de betaling van het dividend. 13. Wat gaat er wijzigen aan het toezicht? Momenteel staat Robeco Duurzaam Aandelen N.V. onder toezicht van de AFM (Nederland). RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities, subfonds van Robeco Capital Growth Funds staat onder toezicht van de Luxemburgse autoriteit (de CSSF). RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities heeft de UCITS

5 status en voldoet aan de Luxemburgse wetgeving inzake UCITS (staat voor : Undertakings for Collective Investment in Transferable Securities) Kosten 14. Zijn er kosten verbonden aan de ontbinding? De overdracht van het vermogen aan RCGF-RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities en de ontbinding van Robeco Duurzaam Aandelen N.V. brengen verschillende kosten met zich mee, zoals accountantskosten, advertentiekosten en kosten voor juridische adviseurs. Deze kosten worden door Robeco betaald en worden niet geboekt ten koste van het Robeco Duurzaam Aandelen N.V. Robeco draagt de kosten voor de ontbinding. Tijdens de eerste week van december zal de portefeuille van Robeco Duurzaam Aandelen N.V. in lijn worden gebracht met de portefeuille van RCGF-RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities. Dit ter voorbereiding van de overdracht van het vermogen naar RCGF-RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities. De transactiekosten voor het in lijn brengen van de portefeuille zullen ten laste van Robeco Duurzaam Aandelen N.V. worden gebracht. 15. Blijven de lopende kosten in het fonds hetzelfde? De lopende kosten zullen t.o.v. Robeco Duurzaam N.V. lager zijn. De beheerkosten zullen dalen van 0,60% naar 0,40% voor RCGF-RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities F EUR aandelenklasse. De service fee blijft ongewijzigd; 0,12% waarbij er een korting van 0,02% van toepassing is voor het deel van het vermogen boven de EUR 1 miljard en 0,02% voor het deel van het vermogen boven de EUR 5 miljard. Door de overdracht van het vermogen van Robeco Duurzaam Aandelen N.V. aan RCGF- RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities blijft het fonds voldoen aan de Europese regelgeving die van toepassing is op UCITS fondsen. Een consequentie van deze overdracht is dat het fonds onderhevig wordt aan het gangbare belastingtarief in Luxemburg van 0,05% voor aandelenklassen voor particulieren. Voor de overige fiscale gevolgen verwijzen we u naar het bericht aan aandeelhouders, dat beschikbaar is op de website <

6 Opgeven van orders 16. Tot wanneer kan ik blijven handelen in Robeco Duurzaam Aandelen N.V.? Voorafgaand aan de overdracht van het vermogen naar RCGF-RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities zal er een handelsstop worden ingesteld om de overdacht van het vermogen mogelijk te maken. De laatste mogelijkheid tot het opgeven van orders vóór de overdracht is vrijdag 5 december 2014, waarbij de orders vóór 14:00 uur door het fonds moeten zijn. Orders die later worden ontvangen worden niet geaccepteerd. De orders die op vrijdag 5 december 2014 voor 14:00 zijn opgegeven worden op maandag 8 december 2014 uitgevoerd. Vanaf maandag 8 december tot en met dinsdag 16 december zal er sprake zijn van een handelsstop van 7 werkdagen om de overdracht van het vermogen en de wisseling van de custodian (dit is de bank die verantwoordelijk is voor het bewaren van de effecten van Robeco Duurzaam Aandelen N.V.) uit te voeren. Vanaf woensdag 17 december kunnen voormalige aandeelhouders van Robeco Duurzaam Aandelen N.V. orders plaatsen voor RCGF- RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities Orders die op woensdag 17 december voor 14:00 worden geplaatst zullen op donderdag 18 december 2014 worden uitgevoerd. 17. Waarom kan ik een week niet handelen? De handelsstop is ingesteld om de overdracht van het vermogen aan RCGF-RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities en de uitkering van het saldo van Robeco Duurzaam Aandelen N.V. in aandelen RCGF-RobecoSAM Quant Sustainable Equities goed te kunnen uitvoeren. Door een handelsstop kunnen er geen problemen ontstaan door in- of uitstroom van vermogen in deze periode. Belangrijke informatie Robeco Institutional Asset Management B.V. (handelsregister nummer ) heeft een vergunning als beheerder van ICBE s en ABI s van de Autoriteit Financiële Markten te Amsterdam. De Essentiële Beleggersinformatie en het prospectus van de Robeco fondsen zijn kosteloos te verkrijgen via Aan de informatie in deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend. Alle copyrights, octrooien en andere rechten op de informatie in dit document zijn het eigendom van Robeco.

Vragen en antwoorden met betrekking tot de liquidatie van Robeco Life Cycle N.V.

Vragen en antwoorden met betrekking tot de liquidatie van Robeco Life Cycle N.V. Vragen en antwoorden met betrekking tot de liquidatie van Robeco Life Cycle N.V. Algemeen 1. Waarom wordt Robeco Life Cycle Funds N.V. geliquideerd? 2. Waarheen wordt het geliquideerde vermogen overgebracht?

Nadere informatie

Vragen en antwoorden met betrekking tot de verhuizing van Rorento van Curaçao naar Luxemburg

Vragen en antwoorden met betrekking tot de verhuizing van Rorento van Curaçao naar Luxemburg Vragen en antwoorden met betrekking tot de verhuizing van Rorento van Curaçao naar Luxemburg Algemeen 1. Waarom gaat Rorento verhuizen? 2. Waarom gaat Rorento verhuizen naar Luxemburg, en niet bijv. naar

Nadere informatie

Veranderingen in beleggingsfondsen van Robeco: Meest gestelde vragen en antwoorden

Veranderingen in beleggingsfondsen van Robeco: Meest gestelde vragen en antwoorden Veranderingen in beleggingsfondsen van Robeco: Meest gestelde vragen en antwoorden Algemeen... 2 Wat gaat er precies in het fondsassortiment van Robeco wijzigen?...2 Waarom gaat Robeco een aantal fondsen

Nadere informatie

Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders Robeco Duurzaam Aandelen N.V. te houden op vrijdag 21 november 2014 ten kantore van de vennootschap, Coolsingel 120 te Rotterdam 1. Oproepadvertentie

Nadere informatie

Wijziging voorwaarden TCM aandelenfondsen

Wijziging voorwaarden TCM aandelenfondsen Wijziging voorwaarden TCM aandelenfondsen Inleiding Trustus Capital Management B.V. (Trustus) voert op dit moment de directie en het beheer van Intereffekt Investment Funds N.V. (IIF). Trustus is in het

Nadere informatie

Nederlandse Beleggingsfondsen Keren 1x per jaar dividend uit, tenzij een interim dividend wordt uitgekeerd.

Nederlandse Beleggingsfondsen Keren 1x per jaar dividend uit, tenzij een interim dividend wordt uitgekeerd. Nederlandse Beleggingsfondsen Keren 1x per jaar uit, tenzij een interim wordt uitgekeerd. Het nettobedrag is in Nederland 15% lager (er geldt een belasting van 15%, die de Nederlandse klant achteraf weer

Nadere informatie

Fondswijziging voorjaar 2017

Fondswijziging voorjaar 2017 Fondswijziging voorjaar 2017 Op deze pagina s informeren wij u over de voorgenomen fondswijziging die per 1 mei 2017 wordt uitgevoerd. De Nederlandse markt voor aandelenbeleggingen is de afgelopen jaren

Nadere informatie

INFORMATIE MEMORANDUM

INFORMATIE MEMORANDUM INFORMATIE MEMORANDUM BIJ DE AGENDA VAN DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN ACHMEA BELEGGINGSFONDSEN N.V. (EEN BELEGGINGSMAATSCHAPPIJ MET VERANDERLIJK KAPITAAL) EN DE VERGADERINGEN VAN HOUDERS VAN

Nadere informatie

Nieuwsbericht. 22 januari Achmea Beleggingsfondsen Beheer B.V. Postbus KA AMSTERDAM.

Nieuwsbericht. 22 januari Achmea Beleggingsfondsen Beheer B.V. Postbus KA AMSTERDAM. Achmea Beleggingsfondsen Beheer B.V. Nieuwsbericht 22 januari 2010 Achmea Beleggingsfondsen Beheer B.V. Postbus 59011 1040 KA AMSTERDAM www.achmeabeleggingsfondsen.nl I N F O R M A T I E M E M O R A N

Nadere informatie

Inlegvel 1 Prospectus Finles Multi Strategy Hedge Fund (30 juni 2011)

Inlegvel 1 Prospectus Finles Multi Strategy Hedge Fund (30 juni 2011) Inlegvel 1 Prospectus Finles Multi Strategy Hedge Fund (30 juni 2011) Samenvoeging Raad van Toezicht Finles beleggingsfondsen en Raad van Commissarissen Finles N.V. Op de jaarvergadering van de Finles

Nadere informatie

TOELICHTING TEN BEHOEVE VAN DE HOUDERS VAN AANDELEN IN HET KAPITAAL VAN ALLIANZ PARAPLUFONDS N.V., VAN DE VOLGENDE SERIES:

TOELICHTING TEN BEHOEVE VAN DE HOUDERS VAN AANDELEN IN HET KAPITAAL VAN ALLIANZ PARAPLUFONDS N.V., VAN DE VOLGENDE SERIES: TOELICHTING TEN BEHOEVE VAN DE HOUDERS VAN AANDELEN IN HET KAPITAAL VAN ALLIANZ PARAPLUFONDS N.V., VAN DE VOLGENDE SERIES: Serie 1 Allianz Amerika Aandelen Fonds Serie 2 Allianz Europa Obligatie Fonds

Nadere informatie

Algemene toelichting:

Algemene toelichting: Toelichting op wijziging Aanvullend Prospectus van het Sustainable North America Index Fund (subfonds van het Index Umbrella Fund) d.d. 7 augustus 2018 Algemene toelichting: De belangrijkste aanleiding

Nadere informatie

Voorbeeldprofielen Zelf Beleggen Basis

Voorbeeldprofielen Zelf Beleggen Basis Zelf Beleggen Voorbeeldprofielen Zelf Beleggen Basis Profiel A Dit fictieve voorbeeldprofiel geeft een indicatie van de kosten van beleggen in één jaar. Het belegd vermogen is 10.000. Er wordt belegd in

Nadere informatie

Het valutarisico is volledig afgedekt naar de euro. Het model maakt gebruik van futures, wat kan leiden tot leverage.

Het valutarisico is volledig afgedekt naar de euro. Het model maakt gebruik van futures, wat kan leiden tot leverage. Essentiële Beleggersinformatie Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

INFORMATIE MEMORANDUM d.d. 13 oktober 2014

INFORMATIE MEMORANDUM d.d. 13 oktober 2014 INFORMATIE MEMORANDUM d.d. 13 oktober 2014 BIJ DE AGENDA VAN DE GECOMBINEERDE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN ING PARAPLUFONDS 1 N.V. (HIERNA TE NOEMEN: DE VENNOOTSCHAP ) EN DE VERGADERINGEN VAN

Nadere informatie

Inlegvel 1 Prospectus Paraplufonds Finles beleggingsfondsen (16 maart 2011)

Inlegvel 1 Prospectus Paraplufonds Finles beleggingsfondsen (16 maart 2011) Inlegvel 1 Prospectus Paraplufonds Finles beleggingsfondsen (16 maart 2011) Vermelding koersen Finles beleggingsinstellingen alleen nog op de website Per 16 maart 2011 worden de koersen van het Subfonds

Nadere informatie

Informatie Memorandum Herstructurering Delta Lloyd Beleggingsfondsen

Informatie Memorandum Herstructurering Delta Lloyd Beleggingsfondsen Informatie Memorandum Herstructurering Delta Lloyd Beleggingsfondsen De Nederlandse Fondsen o Delta Lloyd Azië Deelnemingen Fonds N.V. o Delta Lloyd Deelnemingen Fonds N.V o Delta Lloyd Europees Deelnemingen

Nadere informatie

Fonds- en tarievenoverzicht

Fonds- en tarievenoverzicht Fonds- en tarievenoverzicht Geldig per 10 juli 2015 Inhoudsopgave 1 Actueel fondsaanbod 1 2 Kosten beleggen 2 3 Doorgeven beleggingsorders 3 4 Feestdagen 3 5 Verwerking beleggingsorders 3 6 Verwerking

Nadere informatie

MAART Samenvoeging van subfondsen. BNP Paribas L1 en Parvest

MAART Samenvoeging van subfondsen. BNP Paribas L1 en Parvest MAART 2011 Samenvoeging van subfondsen en Parvest Samenvoeging van subfondsen - en Parvest I maart 2011 I 2 Sinds het samengaan met Fortis Investments, bestaat het fondsaanbod van BNP Paribas Investment

Nadere informatie

INFORMATIE MEMORANDUM

INFORMATIE MEMORANDUM INFORMATIE MEMORANDUM BIJ DE AGENDA VAN DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN ALLIANZ PARAPLUFONDS N.V. (EEN BELEGGINGSMAATSCHAPPIJ MET VERANDERLIJK KAPITAAL) EN DE VERGADERINGEN VAN HOUDERS VAN AANDELEN

Nadere informatie

Fonds- en tarievenoverzicht

Fonds- en tarievenoverzicht Fonds- en tarievenoverzicht Geldig per 1 september 2014 Inhoudsopgave 1 Actueel fondsaanbod 1 2 Kosten beleggen 2 3 Doorgeven beleggingsorders 3 4 Feestdagen 3 5 Verwerking beleggingsorders 3 6 Verwerking

Nadere informatie

ABN AMRO Multi-Manager Funds

ABN AMRO Multi-Manager Funds ABN AMRO Multi-Manager Funds Société d Investissement à Capital Variable Hoofdkantoor: 49, avenue J.F. Kennedy, L-1855 Luxemburg R.C.S. Luxembourg: B78762 (het Fonds ) BERICHT AAN DE AANDEELHOUDERS VAN

Nadere informatie

Wij raden u aan om dit document zorgvuldig te lezen en fiscaal en beleggingsadvies in te winnen alvorens een definitieve beslissing te nemen.

Wij raden u aan om dit document zorgvuldig te lezen en fiscaal en beleggingsadvies in te winnen alvorens een definitieve beslissing te nemen. JPMorgan Investment Funds Société d Investissement à Capital Variable (the "Company") Registered Office: European Bank & Business Centre, 6 route de Trèves, L-2633 Senningerberg, Grand Duchy of Luxembourg

Nadere informatie

Dufas Code Vermogensbeheerders. Verslag over 2014

Dufas Code Vermogensbeheerders. Verslag over 2014 Dufas Code Vermogensbeheerders Verslag over 2014 Inhoud 1. Over dit verslag 3 2. Algemene principes 4 2.1 Vermogensbeheerders handelen in het belang van hun klanten 4 2.2 Vermogensbeheerders kennen hun

Nadere informatie

Wij raden u aan om dit document zorgvuldig te lezen en fiscaal en beleggingsadvies in te winnen alvorens een definitieve beslissing te nemen.

Wij raden u aan om dit document zorgvuldig te lezen en fiscaal en beleggingsadvies in te winnen alvorens een definitieve beslissing te nemen. JPMorgan Investment Funds Société d Investissement à Capital Variable (de "Maatschappij") Registered Office: European Bank & Business Centre, 6 route de Trèves, L-2633 Senningerberg, Grand Duchy of Luxembourg

Nadere informatie

Wij raden u aan om dit document zorgvuldig te lezen en fiscaal en beleggingsadvies in te winnen alvorens een definitieve beslissing te nemen.

Wij raden u aan om dit document zorgvuldig te lezen en fiscaal en beleggingsadvies in te winnen alvorens een definitieve beslissing te nemen. JPMorgan Funds Société d Investissement à Capital Variable (de "SICAV") naar Luxemburgs recht Registered Office: European Bank & Business Centre, 6 route de Trèves, L-2633 Senningerberg, Grand Duchy of

Nadere informatie

JPMorgan Funds Société d Investissement à Capital Variable ("de Maatschappij") Registered Office: 6 route de Trèves, L-2633

JPMorgan Funds Société d Investissement à Capital Variable (de Maatschappij) Registered Office: 6 route de Trèves, L-2633 JPMorgan Funds Société d Investissement à Capital Variable ("de Maatschappij") Registered Office: 6 route de Trèves, L-2633 Senningerberg, Grand Duchy of Luxembourg R.C.S. Luxembourg B 8478 Telephone:

Nadere informatie

BlackRock Managed Index Portfolios. zorgeloos gespreid beleggen tegen lage kosten

BlackRock Managed Index Portfolios. zorgeloos gespreid beleggen tegen lage kosten BlackRock Managed Index Portfolios zorgeloos gespreid beleggen tegen lage kosten BlackRock Managed Index Portfolios zorgeloos gespreid beleggen tegen lage kosten Herkent u zich hier in? U wilt eigenlijk

Nadere informatie

Ruilverhouding fondsen

Ruilverhouding fondsen Ruilverhouding fondsen Dit document dient enkel ter informatie en is 1) geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de financiële instrumenten hierin beschreven en 2) geen beleggingsadvies.

Nadere informatie

10, rue Edward Steichen, L-2540 Luxembourg Beheerder. Berichten m.b.t. ontbinding ICB of compartiment Communicatiedatum 25 september 2017

10, rue Edward Steichen, L-2540 Luxembourg Beheerder. Berichten m.b.t. ontbinding ICB of compartiment Communicatiedatum 25 september 2017 ICB/compartiment/ISIN BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT LUXEMBOURG Ondernemingsnummer Registre de Commerce et des Sociétés du Luxembourg N B 27.605 Adres 10, rue Edward Steichen, L-2540 Luxembourg Beheerder

Nadere informatie

Beleggen met impact: voor mens, milieu én rendement

Beleggen met impact: voor mens, milieu én rendement Beleggen met impact: voor mens, milieu én rendement Kunnen beleggers tegelijk financieel rendement behalen én een positieve invloed uitoefenen op milieu, mens en maatschappij? Impactbeleggen maakt dit

Nadere informatie

Alleen bedoeld voor professionele beleggers - Februari 2011. Samenvoeging van subfondsen. BNP Paribas L1 en Parvest

Alleen bedoeld voor professionele beleggers - Februari 2011. Samenvoeging van subfondsen. BNP Paribas L1 en Parvest Alleen bedoeld voor professionele beleggers - Februari 2011 Samenvoeging van subfondsen en Parvest Samenvoeging van subfondsen - en Parvest I februari 2011 I 2 Sinds het samengaan met Fortis Investments,

Nadere informatie

10, rue Edward Steichen, L-2540 Luxembourg Beheerder BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT

10, rue Edward Steichen, L-2540 Luxembourg Beheerder BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT ICB/compartiment/ISIN BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT Ondernemingsnummer Luxemburgs Handels- en Vennootschapsregister: Nr. B 33.363/Nr. B 32.327 Adres 10, rue Edward Steichen, L-2540 Luxembourg Beheerder

Nadere informatie

BNP Paribas Investment Partners Funds (Nederland) N.y. de directie Postbus 71770 1008DG AMSTERDAM

BNP Paribas Investment Partners Funds (Nederland) N.y. de directie Postbus 71770 1008DG AMSTERDAM AFM BNP Paribas Investment Partners Funds (Nederland) N.y. de directie Postbus 71770 1008DG AMSTERDAM Datum 22 juni 2015 Ons kennerk RoHj-1 5063068 Pagina 1 van 2 Kopie aan Telefoon 020 - E-mail Betreft

Nadere informatie

Goed moment high yield obligaties te overwegen

Goed moment high yield obligaties te overwegen Goed moment high yield obligaties te overwegen Het tij zit mee voor hoogrentende bedrijfsobligaties, ofwel High Yield obligaties. Deze categorie bedrijfsobligaties kent een relatief hogere coupon dan reguliere

Nadere informatie

JPMorgan Funds Société d Investissement à Capital Variable (de "SICAV") Registered Office:

JPMorgan Funds Société d Investissement à Capital Variable (de SICAV) Registered Office: JPMorgan Funds Société d Investissement à Capital Variable (de "SICAV") Registered Office: European Bank & Business Centre, 6 route de Trèves, L-2633 Senningerberg, Grand Duchy of Luxembourg R.C.S. Luxembourg

Nadere informatie

10, rue Edward Steichen, L-2540 Luxemburg Beheerder BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT

10, rue Edward Steichen, L-2540 Luxemburg Beheerder BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT ICB/compartiment/ISIN PARVEST Ondernemingsnummer Luxemburgs Handels- en Vennootschapsregister nr. B 33.363 Adres 10, rue Edward Steichen, L-2540 Luxemburg Beheerder BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT Type mededeling

Nadere informatie

Kennisgeving aan de Participatiehouders

Kennisgeving aan de Participatiehouders Luxemburg, 18 juli 2017 Kennisgeving aan de Participatiehouders CREDIT SUISSE FUND MANAGEMENT S.A. Gevestigd te: 5, rue Jean Monnet, L-2180 Luxembourg R.C.S. Luxembourg B 72 925 (de "Beheerder") handelend

Nadere informatie

FitVoorLater klaar voor de toekomst

FitVoorLater klaar voor de toekomst FitVoorLater klaar voor de toekomst Het is verstandig om nu iets extra s te regelen. Met FitVoorLater bent u financieel voorbereid. 1 Nieuwe pensioenregels: wat verandert er? Vanaf 1 januari 2015 geldt

Nadere informatie

Robeco Fund Update AANDELENFONDSEN 30 JUNI 2015

Robeco Fund Update AANDELENFONDSEN 30 JUNI 2015 Robeco Fund Update AANDELENFONDSEN 30 JUNI 2015 Aandelenfondsen 1/11 Aandelenfondsen 2/11 Aandelenfondsen 3/11 Aandelenfondsen 4/11 Aandelenfondsen 5/11 Aandelenfondsen 6/11 Aandelenfondsen 7/11 Aandelenfondsen

Nadere informatie

Fusie tussen sub-fondsen en opheffing paraplufonds Vragen & Antwoorden voor tussenpersonen

Fusie tussen sub-fondsen en opheffing paraplufonds Vragen & Antwoorden voor tussenpersonen . Maart 2014 Dit document wordt uitsluitend en als enige bedoeling ter informatie uitgebracht ter hulp bij het informeren naar uw onderliggende klanten. De hierin opgenomen informatie mag dan ook niet

Nadere informatie

Essentiële beleggersinformatie

Essentiële beleggersinformatie Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld om u meer inzicht te geven

Nadere informatie

AMUNDI ETF S&P 500 EUR HEDGED DAILY UCITS ETF

AMUNDI ETF S&P 500 EUR HEDGED DAILY UCITS ETF Parijs, 15 februari2017 Mevrouw, Mijnheer, U bent houder van deelbewijzen in het Gemeenschappelijk Beleggingsfonds (GBF) AMUNDI ETF S&P 500 EUR HEDGED DAILY UCITS ETF (FR0011133644) waar wij u hartelijk

Nadere informatie

Addendum. Prospectus van 28 maart 2019 ACTIAM Beleggingsfondsen N.V.

Addendum. Prospectus van 28 maart 2019 ACTIAM Beleggingsfondsen N.V. Addendum Prospectus van 28 maart 2019 ACTIAM Beleggingsfondsen N.V. 19 april 2019 Inhoudsopgave 1 Wijziging Hoofdstuk 3, Structuur, paragraaf 3.13.2, 'Gelieerde partijen' 3 2 Wijziging Hoofdstuk 11, 'Supplementen'

Nadere informatie

Het beleggingsbeleid, de kosten en de rechten van de bestaande participanten blijven ongewijzigd.

Het beleggingsbeleid, de kosten en de rechten van de bestaande participanten blijven ongewijzigd. Toelichting op wijziging Prospectus van het Index Umbrella Fund d.d. 17 juli 2014 Algemene toelichting: Op 22 juli 2013 is de Europese richtlijn inzake beheerders van alternatieve beleggingsinstellingen

Nadere informatie

Essentiële beleggersinformatie

Essentiële beleggersinformatie Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld om u meer inzicht te geven

Nadere informatie

Robeco Life Cycle Funds

Robeco Life Cycle Funds Robeco Life Cycle Funds KWARTAALBERICHT Q3 2018 Terugblik 2 Portefeuille en verwachtingen 3 In het kort... 4 Productkenmerken 4 Contact & Informatie 5 Terugblik In het begin van het derde kwartaal werden

Nadere informatie

Klaar voor de toekomst met FitVoorLater

Klaar voor de toekomst met FitVoorLater Prijswinnende fondsen Aantoonbaar lage kosten Dagelijks starten & stoppen Klaar voor de toekomst met FitVoorLater Uw pensioen: u bent zelf aan zet Wilt u later kunnen genieten van een comfortabel pensioen?

Nadere informatie

Inlegvel 1 Prospectus van het Finles Liquid Macro Fund (29 juni 2010)

Inlegvel 1 Prospectus van het Finles Liquid Macro Fund (29 juni 2010) Inlegvel 1 Prospectus van het Finles Liquid Macro Fund (29 juni 2010) Kostenverlaging Finles Liquid Macro Fund De kostenstructuur van het Finles Liquid Macro Fund is per 1 juli 2010 als volgt: - Aankoopkosten

Nadere informatie

Kennisgeving aan de Participatiehouders van CS Investment Funds 13

Kennisgeving aan de Participatiehouders van CS Investment Funds 13 Luxemburg, 27 april 2018 Kennisgeving aan de Participatiehouders van CS Investment Funds 13 CREDIT SUISSE FUND MANAGEMENT S.A. Gevestigd te: 5, rue Jean Monnet, L-2180 Luxembourg R.C.S. Luxembourg B 72

Nadere informatie

Fonds- en tarievenoverzicht

Fonds- en tarievenoverzicht Fonds- en tarievenoverzicht Geldig per 1 januari 2016 Inhoudsopgave 1 Actueel fondsaanbod 1 2 Kosten beleggen 2 3 Doorgeven beleggingsorders 3 4 Feestdagen 3 5 Verwerking beleggingsorders 3 6 Verwerking

Nadere informatie

BERICHT AAN DE AANDEELHOUDERS

BERICHT AAN DE AANDEELHOUDERS Nordea 1, SICAV Société d Investissement à Capital Variable naar Luxemburgs recht R.C.S. (handelsregister) Luxemburg B 31442, L-2220 Luxembourg BERICHT AAN DE AANDEELHOUDERS Hierbij wordt de aandeelhouders

Nadere informatie

Wij raden u aan om dit document zorgvuldig te lezen en fiscaal en beleggingsadvies in te winnen alvorens een definitieve beslissing te nemen.

Wij raden u aan om dit document zorgvuldig te lezen en fiscaal en beleggingsadvies in te winnen alvorens een definitieve beslissing te nemen. JPMorgan Investment Funds Société d Investissement à Capital Variable (de "SICAV") naar Luxemburgs recht Registered Office: European Bank & Business Centre, 6 route de Trèves, L-2633 Senningerberg, Grand

Nadere informatie

Wij raden u aan om dit document zorgvuldig te lezen en fiscaal en beleggingsadvies in te winnen alvorens een definitieve beslissing te nemen.

Wij raden u aan om dit document zorgvuldig te lezen en fiscaal en beleggingsadvies in te winnen alvorens een definitieve beslissing te nemen. JPMorgan Investment Funds Société d Investissement à Capital Variable (de "Maatschappij") Registered Office: European Bank & Business Centre, 6 route de Trèves, L-2633 Senningerberg, Grand Duchy of Luxembourg

Nadere informatie

OPROEPINGSBERICHT. Luxemburg, 18 mei 2016

OPROEPINGSBERICHT. Luxemburg, 18 mei 2016 MIROVA FUNDS Société d investissement à capital variable naar Luxemburgs recht Hoofdkantoor: 5 allée Scheffer, L-2520 Luxemburg R.C.S Luxembourg B 148004 OPROEPINGSBERICHT Luxemburg, 18 mei 2016 Op 11

Nadere informatie

Robeco Life Cycle Funds

Robeco Life Cycle Funds Robeco Life Cycle Funds KWARTAALBERICHT Q4 2018 Terugblik 2 Portefeuille en verwachtingen 3 In het kort... 4 Productkenmerken 4 Contact & Informatie 5 Terugblik De recordstanden op de wereldwijde aandelenmarkten

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE BELEGGINGSFONDSEN

INFORMATIEBROCHURE BELEGGINGSFONDSEN INFORMATIEBROCHURE BELEGGINGSFONDSEN Beleggen brengt risico s met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden. NOVEMBER 2018 INFORMATIEBROCHURE BELEGGINGSFONDSEN 1. Omschrijving Een beleggingsfonds is te

Nadere informatie

Belangrijk nieuws van de Raad van Bestuur van uw Fonds

Belangrijk nieuws van de Raad van Bestuur van uw Fonds JPMORGAN FUNDS 10 JULI 2015 Belangrijk nieuws van de Raad van Bestuur van uw Fonds Geachte Aandeelhouder, Hierbij informeren wij u dat de aandelenklasse B waarin u belegd hebt, gaat fuseren met aandelenklasse

Nadere informatie

(Beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal gevestigd te Amsterdam)

(Beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal gevestigd te Amsterdam) Dividend Postbank Euro Obligatiefonds N.V. De directie van Postbank Euro Obligatiefonds N.V.,, maakt bekend het volgende dividend over het boekjaar 2007 aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van

Nadere informatie

OPROEPING AGENDA JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING

OPROEPING AGENDA JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING PER AANGETEKENDE ZENDING NATIXIS AM FUNDS Société d investissement à capital variable naar Luxemburgs recht Hoofdkantoor: 5 allée Scheffer, L-2520 Luxemburg Groothertogdom Luxemburg R.C.S Luxembourg B

Nadere informatie

Halfjaarbericht 2015. Bright LifeCycle Fonds

Halfjaarbericht 2015. Bright LifeCycle Fonds Halfjaarbericht 2015 Bright LifeCycle Fonds Periode: 19 december 2014 tot en met 30 juni 2015 Inhoudsopgave HALFJAARBERICHT BRIGHT LIFECYCLE FONDS... 3 BALANS PER 30 JUNI 2015... 3 WINST- EN VERLIESREKENING

Nadere informatie

31.07.2015 VOORSTEL EN TOELICHTING TOT WIJZIGING VAN DE VOORWAARDEN VAN DEELNAME VAN

31.07.2015 VOORSTEL EN TOELICHTING TOT WIJZIGING VAN DE VOORWAARDEN VAN DEELNAME VAN DELTA LLOYD CORPORATE BOND FUND, DELTA LLOYD COLLATERALIZED BOND FUND, DELTA LLOYD SOVEREIGN BOND FUND, DELTA LLOYD SOVEREIGN LT BOND FUND, DELTA LLOYD SOVEREIGN XLT BOND FUND, DELTA LLOYD SUB SOVEREIGN

Nadere informatie

de ICBE/het Fonds: de BEVEK naar Luxemburgs recht, genaamd BNP PARIBAS L1. Dit Fonds wordt beheerd door BNP PARIBAS INVESTMENT PARTNERS LUXEMBOURG.

de ICBE/het Fonds: de BEVEK naar Luxemburgs recht, genaamd BNP PARIBAS L1. Dit Fonds wordt beheerd door BNP PARIBAS INVESTMENT PARTNERS LUXEMBOURG. Aanvullende informatie bij de Essentiële Beleggersinformatie in het kader van de distributie in België van aandelen van instellingen voor collectieve belegging in effecten vallend onder het recht van een

Nadere informatie

ABN AMRO Strategie Fondsen

ABN AMRO Strategie Fondsen ABN AMRO Strategie Fondsen Halfjaarverslag 2014 30 juni 2014 ABN AMRO Strategie Fondsen Besloten fonds voor gemene rekening Beheerder BNP Paribas Investment Partners Funds (Nederland) N.V. Burgerweeshuispad

Nadere informatie

Vergadering van Aandeelhouders Triodos Vastgoedfonds. 19 mei 2016

Vergadering van Aandeelhouders Triodos Vastgoedfonds. 19 mei 2016 Vergadering van Aandeelhouders Triodos Vastgoedfonds 19 mei 2016 0 Ambities 2015 Meest duurzame kantorenvastgoedfonds GRESB Green Star Handhaven hoge bezettingsgraad (> 95%) 93,4% Goede gemiddelde looptijd

Nadere informatie

CS Investment Funds 14

CS Investment Funds 14 (de Beleggingsinstelling ), van 1. Hierbij wordt aan de Participatiehouders van Credit Suisse (Lux) Inflation Linked EUR Bond Fund (ten behoeve van dit punt te noemen: het "Subfonds") medegedeeld dat de

Nadere informatie

TOELICHTEND INFORMATIEMEMORANDUM. met betrekking tot de vergadering van participanten van Insinger de Beaufort Income Plus Fund

TOELICHTEND INFORMATIEMEMORANDUM. met betrekking tot de vergadering van participanten van Insinger de Beaufort Income Plus Fund TOELICHTEND INFORMATIEMEMORANDUM met betrekking tot de vergadering van participanten van Insinger de Beaufort Income Plus Fund te houden op 25 april 2014, om 14:00 uur Herengracht 537, 1017 BV Amsterdam

Nadere informatie

Geen servicekosten Geen transactiekosten Prijswinnende fondsen Makkelijk & Flexibel. Klaar voor de toekomst met. FitVoorLater

Geen servicekosten Geen transactiekosten Prijswinnende fondsen Makkelijk & Flexibel. Klaar voor de toekomst met. FitVoorLater Geen servicekosten Geen transactiekosten Prijswinnende fondsen Makkelijk & Flexibel Klaar voor de toekomst met FitVoorLater Uw pensioen: u bent zelf aan zet Wilt u later kunnen genieten van een comfortabel

Nadere informatie

Essentiële Beleggersinformatie 1 oktober 2013

Essentiële Beleggersinformatie 1 oktober 2013 Essentiële Beleggersinformatie 1 oktober 2013 Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven

Nadere informatie

Kennisgeving aan de Participatiehouders

Kennisgeving aan de Participatiehouders Luxemburg, 3 november 2017 Kennisgeving aan de Participatiehouders CREDIT SUISSE FUND MANAGEMENT S.A. Gevestigd te: 5, rue Jean Monnet, L-2180 Luxembourg R.C.S. Luxembourg B 72 925 (de "Beheerder") handelend

Nadere informatie

OVEREENKOMST INZAKE BEHEER EN BEWARING

OVEREENKOMST INZAKE BEHEER EN BEWARING OVEREENKOMST INZAKE BEHEER EN BEWARING ONDERGETEKENDEN: 1. Robeco Institutional Asset Management B.V., gevestigd te Rotterdam en aldaar kantoorhoudende aan de Coolsingel 120; en 2. Stichting Bewaarder

Nadere informatie

Prijswinnende fondsen Aantoonbaar lage kosten Dagelijks starten & stoppen. Klaar voor de toekomst met. FitVoorLater

Prijswinnende fondsen Aantoonbaar lage kosten Dagelijks starten & stoppen. Klaar voor de toekomst met. FitVoorLater Prijswinnende fondsen Aantoonbaar lage kosten Dagelijks starten & stoppen Klaar voor de toekomst met FitVoorLater Uw pensioen: u bent zelf aan zet Wilt u later kunnen genieten van een comfortabel pensioen?

Nadere informatie

Robeco Life Cycle Funds

Robeco Life Cycle Funds Robeco Life Cycle Funds KWARTAALBERICHT Q1 2018 Terugblik 2 Portefeuille en verwachtingen 3 In het kort... 4 Productkenmerken 4 Contact & Informatie 5 Terugblik Na het goede beleggingsjaar 2017 was het

Nadere informatie

ASR Vermogensbeheer N.V. FUND GOVERNANCE CODE

ASR Vermogensbeheer N.V. FUND GOVERNANCE CODE ASR Vermogensbeheer N.V. FUND GOVERNANCE CODE Inhoud I. Inleiding... 3 Algemeen... 3 ASR Vermogensbeheer N.V.... 3 Depository... 3 Raad van Toezicht... 4 Doel en reikwijdte... 4 II. Fund Governance Structuur...

Nadere informatie

Fonds- en Tarievenoverzicht Geldig per 27 november 2017

Fonds- en Tarievenoverzicht Geldig per 27 november 2017 Fonds- en Tarievenoverzicht Inhoudsopgave Pagina 1. Actueel fondsaanbod 1 2. Kosten beleggen 2 3. Doorgeven beleggingsorders 3 4. Feestdagen 3 5. Verwerking beleggingsorders 3 6. Verwerking overboekingen

Nadere informatie

ABN AMRO Basic Funds N.V. Jaarrekening 2013

ABN AMRO Basic Funds N.V. Jaarrekening 2013 Jaarrekening 2013 Pagina 1 van 12 INHOUD Pagina Directieverslag 3 Balans per 31 december 2013 4 Winst- en verliesrekening 2013 5 Toelichting algemeen 6 Toelichting op de balans per 31 december 2013 8 Toelichting

Nadere informatie

Registratiedocument 1 JULI 2014

Registratiedocument 1 JULI 2014 Registratiedocument 1 JULI 2014 Registratiedocument van ACTIAM N.V. Dit is het registratiedocument van ACTIAM N.V., als bedoeld in artikel 4:48 Wet op het financieel toezicht. Het hierin bepaalde heeft

Nadere informatie

Toekomstplannen Terra Vitalis omvorming naar beleggingsfonds. Veel gestelde vragen Q & A s

Toekomstplannen Terra Vitalis omvorming naar beleggingsfonds. Veel gestelde vragen Q & A s Toekomstplannen Terra Vitalis omvorming naar beleggingsfonds Veel gestelde vragen Q & A s Wat zijn de voordelen van omvormen naar een beleggingsfonds? Omvormen van individuele participaties naar een gemeenschappelijk

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Rendement. Rendementsoverzicht 2013 I

Allianz Nederland Asset Management B.V. Rendement. Rendementsoverzicht 2013 I Allianz Nederland Asset Management B.V. Rendement Rendementsoverzicht 2013 I Toelichting rendementsoverzicht Dit rendementsoverzicht biedt u inzicht in de rendementen van onze Allianz Fondsen vanaf de

Nadere informatie

Beleggen binnen financieel Advies

Beleggen binnen financieel Advies Beleggen binnen financieel Advies Workshop passief beleggen met Exchange Traded Funds (ETF s) 25 april 2018 Wie ben ik? Bouke van den Berg Business development Think ETF s > 15 jaar ervaring bij o.a. ING,

Nadere informatie

Addendum. Prospectus van 6 maart 2019 RZL Beleggingsfondsen N.V.

Addendum. Prospectus van 6 maart 2019 RZL Beleggingsfondsen N.V. Addendum Prospectus van 6 maart 2019 RZL Beleggingsfondsen N.V. 19 april 2019 Inhoudsopgave 1 Wijziging Hoofdstuk 3 Structuur, paragraaf 3.13.2 'Gelieerde partijen' 3 2 Wijziging Hoofdstuk 11, 'Supplementen'

Nadere informatie

CS Investment Funds 13

CS Investment Funds 13 van 1. Hierbij wordt aan de Participatiehouders van Credit Suisse (Lux) Global Responsible Equity Fund (ten behoeve van dit punt te noemen: het "Subfonds") medegedeeld dat de Raad van Bestuur van de Beleggingsinstelling

Nadere informatie

Safe Harbour Fund Management B.V. Halfjaar bericht boekjaar 2011

Safe Harbour Fund Management B.V. Halfjaar bericht boekjaar 2011 Safe Harbour Fund Management B.V. Halfjaar bericht boekjaar 2011 INHOUDSOPGAVE Pagina Halfjaar-bericht 2011 Verslag van directie 1 Halfjaarrekening 4 Balans 5 Winst-en-verliesrekening 6 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Kennisgeving van Fusie tussen Compartimenten

Kennisgeving van Fusie tussen Compartimenten Kennisgeving van Fusie tussen Compartimenten Samenvatting Dit deel bevat belangrijke informatie over de fusie die voor u als aandeelhouder van belang is. Meer informatie kunt u vinden in de Gedetailleerde

Nadere informatie

Hoe investeert u in Triodos beleggingsfondsen? (Voorbehouden aan Belgische ingezetenen)

Hoe investeert u in Triodos beleggingsfondsen? (Voorbehouden aan Belgische ingezetenen) Hoe investeert u in Triodos beleggingsfondsen? (Voorbehouden aan Belgische ingezetenen) U wenst te beleggen op een manier die past bij uw eigen waarden. U bent bovendien bereid risico te nemen en uw belegging

Nadere informatie

Wij raden u aan om dit document zorgvuldig te lezen en fiscaal en beleggingsadvies in te winnen alvorens een definitieve beslissing te nemen.

Wij raden u aan om dit document zorgvuldig te lezen en fiscaal en beleggingsadvies in te winnen alvorens een definitieve beslissing te nemen. JPMorgan Investment Funds Société d Investissement à Capital Variable (de "SICAV") naar Luxemburgs recht Registered Office: European Bank & Business Centre, 6 route de Trèves, L-2633 Senningerberg, Grand

Nadere informatie

TOELICHTEND INFORMATIEMEMORANDUM. met betrekking tot het voorstel tot wijziging van het prospectus van

TOELICHTEND INFORMATIEMEMORANDUM. met betrekking tot het voorstel tot wijziging van het prospectus van TOELICHTEND INFORMATIEMEMORANDUM met betrekking tot het voorstel tot wijziging van het prospectus van Insinger de Beaufort European Mid Cap Fund N.V. 16 april 2014 I N H O U D 1. DOEL TOELICHTEND INFORMATIEMEMORANDUM

Nadere informatie

GEDRAGSCODE FUND GOVERNANCE

GEDRAGSCODE FUND GOVERNANCE GEDRAGSCODE FUND GOVERNANCE ACHMEA BELEGGINGSFONDSEN BEHEER B.V. Inleiding, statutair gevestigd te s-gravenhage (KvK nr. 8062738), beschikt over een vergunning als beheerder van beleggingsinstellingen,

Nadere informatie

I. Algemene voorwaarden van de grensoverschrijdende fusie

I. Algemene voorwaarden van de grensoverschrijdende fusie Amundi Funds Société d investissement à capital variable naar Luxemburgs recht Statutaire zetel: 5, Allée Scheffer L-2520 Luxembourg R.C.S. de Luxembourg B-68.806 Geachte aandeelhouder, Luxemburg, 26 februari

Nadere informatie

OPROEPING. 16 mei 2014 om 10.00 uur

OPROEPING. 16 mei 2014 om 10.00 uur MIROVA FUNDS Beleggingsvennootschap met veranderlijk kapitaal naar Luxemburgs recht Hoofdkantoor: 5, allée Scheffer, L-2520 Luxembourg Groothertogdom Luxemburg R.C.S Luxembourg B 148004 OPROEPING Luxembourg,

Nadere informatie

ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE THREADNEEDLE (LUX) AMERICAN (HET "FONDS") Doelstellingen en beleggingsbeleid. Risico- en opbrengstprofiel

ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE THREADNEEDLE (LUX) AMERICAN (HET FONDS) Doelstellingen en beleggingsbeleid. Risico- en opbrengstprofiel ESSENTIËLE BELEGGERSINFORMATIE Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit Fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

Beleggen? of toch maar niet? Koers. Tijd

Beleggen? of toch maar niet? Koers. Tijd Koers Beleggen? of toch maar niet? Tijd 23-2-2018 Wie ben ik? Martijn Rozemuller Oprichter & directeur Think ETF s Technische bedrijfskunde, Optiver Minder kosten & meer spreiding als recept voor een succesvolle

Nadere informatie

NOTULEN GECOMBINEERDE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS d.d. 25 april 2017

NOTULEN GECOMBINEERDE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS d.d. 25 april 2017 DELTA LLOYD AZIË DEELNEMINGEN FONDS N.V. i.l. DELTA LLOYD DEELNEMINGEN FONDS N.V. DELTA LLOYD DOLLAR FONDS N.V. DELTA LLOYD EURO CREDIT FUND N.V. DELTA LLOYD EUROPEES DEELNEMINGEN FONDS N.V. DELTA LLOYD

Nadere informatie

OPROEPING. 17 januari 2018 om uur. Agenda van de Buitengewone Algemene Vergadering

OPROEPING. 17 januari 2018 om uur. Agenda van de Buitengewone Algemene Vergadering MIROVA FUNDS Société d investissement à capital variable naar Luxemburgs recht Hoofdkantoor: 5 allée Scheffer, L-2520 Luxemburg R.C Luxembourg B 148004 OPROEPING Luxemburg, 22 december 2017 De aandeelhouders

Nadere informatie

Verhoog het rendement en verlaag het risico met ETF s. Hoe bouwt u eenvoudig een gespreide beleggingsportefeuille tegen lage kosten

Verhoog het rendement en verlaag het risico met ETF s. Hoe bouwt u eenvoudig een gespreide beleggingsportefeuille tegen lage kosten Verhoog het rendement en verlaag het risico met ETF s Hoe bouwt u eenvoudig een gespreide beleggingsportefeuille tegen lage kosten 8 oktober 2015 Wie geeft deze presentatie? Martijn Rozemuller Oprichter

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Rendement. Rendementsoverzicht 2012 IV

Allianz Nederland Asset Management B.V. Rendement. Rendementsoverzicht 2012 IV Allianz Nederland Asset Management B.V. Rendement Rendementsoverzicht 2012 IV Toelichting rendementsoverzicht Dit rendementsoverzicht biedt u inzicht in de rendementen van onze Allianz Fondsen vanaf de

Nadere informatie

Addendum bij het Prospectus van SNS Beleggingsfondsen N.V.

Addendum bij het Prospectus van SNS Beleggingsfondsen N.V. Addendum bij het Prospectus van SNS Beleggingsfondsen N.V. Betreft: I. Wijziging Hoofdstuk 3, Structuur, paragraaf 3.5 Kapitaal... 2 II. Wijziging Hoofdstuk 3, Structuur, paragraaf 3.6 Stichting SNS Beleggersgiro...

Nadere informatie

In bijlage 1 vindt u een vergelijking van het Fuserende subfonds en het Ontvangende subfonds.

In bijlage 1 vindt u een vergelijking van het Fuserende subfonds en het Ontvangende subfonds. s Société d Investissement à Capital Variable Registered Office: European Bank and Business Centre, 6 route de Trèves, L-2633 Senningerberg, Grand Duchy of Luxembourg R.C.S. Luxembourg B 49663 Address_1

Nadere informatie