J.K. de Moel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "J.K. de Moel"

Transcriptie

1 Evaluatie Vakantieregeling voor minima J.K. de Moel

2 Evaluatie Vakantie Regeling voor minima Inleiding Deze evaluatie bestaat uit twee delen, het tekst deel en een excel bijlage. De bijlage geeft de reacties van burgers op een uitvraag uitgezet onder alle aangeschrevenen voor de vakantieregeling weer. Het tekstdeel omvat de analyse hierop, bevindingen gebaseerd op gesprekken met ambtenaren en conclusies en adviezen. Grondslag Regeling Vanuit het Rijk is voor de komende vier jaar per jaar een bedrag van ,- beschikbaar gesteld om uitvoering te geven aan regelingen voor minima, uitsluitend voor het bestrijden van armoede onder kinderen. De Tweede Kamer maakt zich zorgen over het welzijn van kinderen in (langdurige) armoede situaties en heeft de gemeenten opdracht gegeven om daar wat aan te doen. Gemeenten hebben veel vrijheid gekregen in het uitvoeren van deze opdracht. Op 20 juli 2017 heeft de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân Armoedebestrijding onder Kinderen, het plan van aanpak voor inzet van de nieuwe rijksmiddelen, vastgesteld. In dit plan van aanpak werd het gebruik van een deel van deze gelden geoormerkt voor het mogelijk maken van vakanties van gezinnen met kinderen. Dit omdat op vakantie met de familie met stip bovenaan stond bij een uitvraag onder kinderen. Dit bleek ook uit het onderzoek Alle Kinderen Kansrijk (2017) van de Kinderombudsman. In de vergadering van 8 mei 2018 heeft het college aan deze opdracht in een besluit vorm gegeven. Dit besluit omvat kort het volgende: - De doelgroep bestaat uit gezinnen die gedurende minimaal drie jaar leven van een inkomen tot maximaal 120% van het bestaansminimum (dit betreft ongeveer duizend gezinnen); - Op basis van CBS gegevens zijn er waarschijnlijk ongeveer 1300 gezinnen binnen de doelgroep; - Gezinnen met uitsluitend kinderen beneden de vier jaar worden uitgezonderd, dan blijven er ongeveer 1000 gezinnen over; gezinnen met kinderen per jaar kunnen gebruik maken van de vakantie regeling voor minima - De vakanties duren een week; - Door roulering kunnen alle gezinnen in de doelgroep binnen de vijf jaar op vakantie; - Uitgegaan wordt van een budget van 1250,00 per gezin; - De accommodaties bevinden zich boven de grote rivieren; - Voor vervoer is of 0,20 per kilometer beschikbaar, of wordt maatwerk ingezet - Uit het budget wordt een extraatje als huurfietsen, of een tegoedbon, ter plaatse te besteden beschikbaar gesteld. - De regeling geldt voor vier jaar, de periode waarvoor geld beschikbaar is gesteld, exclusief het pilot jaar. Omdat kortere excursies relatief duurder zijn, is gekozen voor een langere periode van een week, ook omdat dit meer rust geeft.

3 De bedoeling in plan van aanpak was om 100 gezinnen per jaar op vakantie te sturen. Omdat het in 2017 niet gelukt was om de vakanties nog geregeld te krijgen, is het bedrag dat voor 2017 beschikbaar was, overgeheveld naar Er was ,- beschikbaar voor Hiervan is ,- besteed. Dit valt ruim binnen de geschatte ,00- en de totaal beschikbare ,-. Uitvoering: Bij 15 locaties zijn in totaal 203 weken accommodatie geregeld, vaak met fietsen of andere voorzieningen. Dit eerste jaar is gekozen voor de gezinnen met de oudste kinderen (tussen de 14 en 18 jaar), omdat als deze niet worden aangeschreven zij in komende jaren mogelijk buiten de boot vallen. Vervolgens zijn 355 gezinnen aangeschreven met een brief met een persoonlijke code waarmee zij op een besloten webpagina een accommodatie voor een week konden reserveren. (Met eerste, tweede en derde keus op basis van wie het eerst komt, die het eerst maalt). Op deze eerste brief kwamen onvoldoende reacties, waarna een tweede brief is uitgestuurd en de gebiedsteams is gevraagd om mensen aan te moedigen om te reageren. Uiteindelijk hebben 201 gezinnen gereageerd. Omdat er een aantal grote gezinnen bleek te zijn (5-10 kinderen) zijn er nog een paar accommodaties gereserveerd zodat deze wel met elkaar op vakantie konden. Vervolgens is een brief verzonden over vervoer van en naar de accommodaties. Evaluatie: De uitvraag is op 9 november uitgezet onder zowel de personen die niet van de regeling gebruik wilden maken als die wel met vakantie zijn geweest. Men had twee weken om te reageren. Aan 201 huishoudens die van het aanbod gebruik hebben gemaakt is een brief met vijf vragen gestuurd. Er zijn 86 vragenlijsten teruggekomen, een respons van 42% Aan 141 huishoudens die niet van het aanbod gebruik hebben gemaakt is een brief met één vraag gestuurd. Hiervan zijn er 58 teruggestuurd, een respons van bijna 41%. (Een respons van 20% bij een uitvraag van deze grootte wordt als representatief beschouwd.) De vragen die zijn gesteld staan in de bijlagen benoemd, de brieven zijn daarom niet apart bijgevoegd. Een aantal reacties van mensen, zowel positief als negatief en van gebruikers en niet-gebruikers van de regeling zijn worden besproken Hierbij is er zorg voor gedragen dat dit niet eenvoudig op personen herleidbaar is. De ruwe data is alleen op aanvraag inzichtelijk omdat deze herleidbare persoonsgegevens bevat. Bijlage 1 bevat in Excel formaat een korte samenvatting van de brieven van mensen die wel van de regeling gebruik gemaakt hebben.

4 Analyse van de resultaten: Methodiek: 90 van de 201 huishoudens die op vakantie zijn geweest hebben gereageerd. (45%) Bij het beoordelen van de antwoorden zijn reacties als Super! als Goed geïnterpreteerd. Reacties met een aantal minpunten zijn als redelijk opgevoerd. Sommige mensen hadden geen tips, anderen hadden er een aantal. In het laatste geval zijn die apart meegenomen. Bij vraag vijf, over het aantal jaren voor de laatste vakantie is altijd uitgegaan van het laagst genoemde getal. (4-5 jaar op formulier = vier jaar in de tabel) Uitkomsten: Gebruik gemaakt van de regeling Goed Redelijk Matig Slecht Accommodatie Algemeen Omgeving en faciliteiten De overgrote meerderheid van de huishoudens die van het aanbod gebruik hebben gemaakt was zeer enthousiast, 85 van de 90 reacties waren (uiterst) positief over de accommodatie, dit is ongeveer 93%. 87 van de 90 waren zeer tevreden over de vakantie als geheel en 85 van de 90 zeer tevreden over de omgeving. Dat is respectievelijk 97% en 94%. Mensen waren dolgelukkig met de omgeving, de mooie accommodaties, de huurfietsen, de vermaaksmogelijkheden voor kinderen en gewoon de mogelijkheid om even weg te zijn uit de dagelijkse sleur en het gevoel van druk dat speelt bij mensen die van weinig moeten rondkomen. Er waren vier reacties (5%) die redelijk tevreden waren over de accommodaties. Dit ging om accommodaties die net te klein bleken of voelden, een mierenplaag en het warme weer. In één geval was er net nieuwe vloerbedekking gelegd, hetgeen werkte op de astma van één van de kinderen waardoor men eerder weg moest. Deze mensen waren voor de rest wel erg blij en tevreden met de vakantie, en vonden de ondervonden problemen niemands schuld.

5 De matige reactie was niet tevreden over de voorzieningen voor kinderen op de camping, vond het niet leuk, en vonden dat zij nergens heen konden en dat alle mogelijke vormen van vertier in de omgeving en op de camping te duur waren. Dit is net meer dan één procent. Een opmerking die hier ook gemaakt werd was de afwezigheid van (gratis) wifi. De slechte reactie was van iemand die door een administratieve vergissing dacht in een ander soort accommodatie terecht te komen. Ook dit is net meer dan één procent. Er kan hieruit worden geconcludeerd dat 88 gezinnen, het overgrote deel, ontzettend blij en tevreden was met de geboden mogelijkheden, en slechts twee niet. Dat is een prachtige score. Jaren sinds laatste vakantie jaar 3-4 jaar 5-6 jaar jaar 9-10 jaar jaar Nooit De uitvraag over wanneer men voor het laatst op vakantie was geweest leverde op dat 26 van de 84, dus 30%, in de laatste twee jaar op vakantie was geweest. Hiervan waren vijf een dagje weg. Van de overgebleven 20 waren er 12 die hierin gesteund waren door familie of vrienden (gebruik maken van caravan of huisje). Vier anderen gaven aan dat ze op vakantie waren geweest, maar daar veel voor hadden moeten laten. ( Moeilijke keuzes ).

6 Onderverdeling 3 Familie/Vrienden Dagtrip 12 In totaal 19 huishoudens gaven spontaan aan dat er even uit zijn hen heel veel goed had gedaan, ook als gezin. Tips: - Geef op website aan voor welke leeftijdscategorie(ën) de voorziening geschikt is. - Data gebruiken, niet weeknummers - Aangeven of huisdieren welkom zijn - Inventariseer wanneer sommige activiteiten ophouden, anders is er voor de kinderen alsnog niets te doen - Geef bij de accommodaties aan of eigen vervoer/een auto handig of nodig is - Eerder brieven versturen - Een brochure waar dingen simpel instaan - Ga er mee door, zodat anderen er ook van kunnen genieten - Als er eerder wordt gepubliceerd, geef mensen aan wat geld opzij te zetten, vakanties/activiteiten zijn duur - Mogelijk bezien hoe duur activiteiten in de omgeving zijn - Informatie over op welke naam de arrangementen staan - Rolstoel toegankelijkheid van de accommodatie - In andere periode (kerst of herfstvakantie) - Ook mededelen per mail Niet gebruik gemaakt van de regeling Van de 141 gezinnen die waren aangeschreven maar geen gebruikt hebben gemaakt van de regeling hebben er 59 gereageerd.

7 Andere plannen (Ernstige) Ziekte Omstandigheden Begreep brief niet Geen vrij Inkomen nodig Bijkomende kosten Hoort niet Brief kwijt 0 Redenen Elf van deze huishoudens hadden andere plannen, (waarvan zes bij/met familie). In twaalf gevallen was sprake van ernstige ziekte of operaties. Acht van de huishoudens hadden werk en konden geen vrij krijgen. Zeven konden de inkomsten uit werk niet missen. Bij vier gezinnen werd de brief niet begrepen. Vier vreesden bij komende kosten en vier gaven omstandigheden aan. Twee gezinnen waren de brief kwijt geraakt. Zeven gezinnen gaven als eerste of tweede reden onregelmatige/onplanbare werktijden. Twee huishoudens gaven aan dat zij het gebruik van gemeenschapsgeld voor vakanties oneigenlijk vonden. Twee huishoudens die andere plannen hadden gaven aan dat zij, omdat niet iedereen familie/vrienden heeft die hen helpt met vakantie, afzagen van het aanbod ten behoeve van een andere familie. 16 huishoudens gaven aan dat zij zeer graag alsnog van het aanbod gebruik zouden willen maken. Tips: - Eerder het aanbod doen - Liever andere reisdoelen Accommodaties: Na de vakantie hebben ambtenaren van de gemeente contact gehad met alle accommodaties. Deze waren over het algemeen zeer tevreden, er waren geen problemen die anders ook niet voorkomen. Allen zouden zo weer mee doen. Wel viel op dat veel van de vakantiegangers (zoals verwacht) zeer weinig ervaring hadden met op vakantie gaan en bij veel dingen hulp nodig hadden.

8 Conclusie: Vanaf 8 mei 2017 zijn er bij 15 locaties meer dan 200 weken accommodaties gehuurd, fietsen geregeld, een website opgezet en brieven verstuurd. Gezien de beperkte mankracht die aanwezig was, is dit een prestatie van formaat. Bij de cliënten is de mening duidelijk: het overgrote deel van de deelnemers aan de regeling heeft het zeer op prijs gesteld, ontzettend genoten en zou zo nog een keer willen. Problemen waren er zelden. (De meeste hadden te maken met het weer of ziekte tijdens het verblijf.) Mensen waren erg blij met het gebaar vanuit de gemeente en juist de kinderen lijken erg te hebben genoten. Ook vanuit de groep die geen gebruik heeft gemaakt was dit niet omdat ze het niet zouden willen, maar omdat ze het vanwege verschillende redenen niet konden, of niet begrepen. Gezien de reacties lijkt het een zeer waardevolle toevoeging aan de mogelijkheden van de gemeente om kinderen in armoede situaties te helpen om even bevrijd te zijn van hun omstandigheden. Aanbevelingen: Zet de regeling voort. Bij het besluit de pilot in te stellen is voor een periode van drie jaar (exclusief de pilot) geld vrijgemaakt om 200 gezinnen per jaar op vakantie te sturen en dit is nog steeds beschikbaar. Het effect van de regeling is zoals was voorzien in de eigen onderzoeken en het onderzoek Alle Kinderen Kansrijk van de Kinderombudsman: de blijdschap en de rust die het geeft aan mensen die al zo lang niet meer op vakantie zijn geweest. Bij voortzetten van de regeling is het verstandig om goed te kijken naar de tips, waar zeer verstandige en nuttige dingen tussen staan, onder andere: -De regeling eerder bekend te maken. -Een folder in heel eenvoudige taal mee te sturen. -Duidelijk aan geven voor welke leeftijdsgroep er activiteiten zijn -De rolstoeltoegankelijkheid. Uitvoering: Een deel van de problemen waar intern tegen aangelopen is kwam door de korte tijdspanne waarin alles moest worden geregeld en omdat het de eerste keer was. Als er al eerder wordt begonnen, kunnen deze worden ondervangen. Aandacht moet er zijn voor: -Contactpersoon bij gemeente: een ambtenaar heeft tijdens haar eigen vakantie een slotkoffer met een dossier meegenomen zodat ze vragen van burgers kon beantwoorden. (Wat regelmatig voorkwam, vanwege de onbekendheid met vakanties bij de doelgroep). Om verschillende redenen, onder andere privacy, moet dit volgend jaar anders belegd worden. -Meer bekendheid onder gebiedsteams.

KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK SCHOONMAAKDIENST GEMEENTE HAREN

KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK SCHOONMAAKDIENST GEMEENTE HAREN KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK SCHOONMAAKDIENST GEMEENTE HAREN Klanttevredenheidsonderzoek Schoonmaakdienst gemeente Haren Colofon Opdrachtgever Gemeente Haren Datum December 2016 Auteurs Tessa Schoot Uiterkamp

Nadere informatie

Klanttevredenheid WMO vervoer Haren 2013

Klanttevredenheid WMO vervoer Haren 2013 Klanttevredenheid WMO vervoer Haren 2013 Colofon "Klanttevredenheid WMO vervoer Haren 2013" Klanttevredenheidsonderzoek naar het WMO vervoer in de gemeente Haren. Uitgave Deze publicatie is een uitgave

Nadere informatie

Cliëntenonderzoek Wet maatschappelijke ondersteuning Gemeente Zutphen 2015

Cliëntenonderzoek Wet maatschappelijke ondersteuning Gemeente Zutphen 2015 Cliëntenonderzoek Wet maatschappelijke ondersteuning Gemeente Zutphen 2015 Gemeente Deventer Team Kennis en Verkenning Jaap Barink Juni 2015 Inhoud Samenvatting... 4 Inleiding... 6 1. Indienen melding...

Nadere informatie

Mededeling van het college aan de gemeenteraad ( )

Mededeling van het college aan de gemeenteraad ( ) Onderwerp: Reactie op onderzoek rekenkamercommissie Portefeuillehouder: Wethouder Telder Datum: 4 mei 2016 Kennis te nemen van - Onze reactie op het rapport Armoede een voortdurende zorg van de Rekenkamercommissie.

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek DBC COPD - Eerste lijn (2011)

Klanttevredenheidsonderzoek DBC COPD - Eerste lijn (2011) Klanttevredenheidsonderzoek DBC COPD - Eerste lijn (2011) Inhoudsopgave Verslag 2-4 Grafieken 5-10 Samenvatting resultaten 11-16 Bijlage - Vragenlijst 17+18 Cohesie Cure and Care Hagerhofweg 2 5912 PN

Nadere informatie

Enquête vrij reizen. Wat levert gratis OV de gebruikers op? Kenniscentrum MVS juli 2017 concept

Enquête vrij reizen. Wat levert gratis OV de gebruikers op? Kenniscentrum MVS juli 2017 concept Enquête vrij reizen Wat levert gratis OV de gebruikers op? Kenniscentrum MVS juli 2017 concept E n q u ê t e v r i j r e i z e n P a g i n a 2 Inleiding In 2015 heeft de Schiedamse gemeenteraad een regeling

Nadere informatie

Sociale Voorzieningen. Aan de leden van de gemeenteraad. "Kindpakket" schoolgaande kinderen. Geachte leden van de gemeenteraad,

Sociale Voorzieningen. Aan de leden van de gemeenteraad. Kindpakket schoolgaande kinderen. Geachte leden van de gemeenteraad, Sociale Voorzieningen gemeente@amstelveen.nl Aan de leden van de gemeenteraad Disclaimer: deze brief is ongetekend op persportal geplaatst. Aan deze versie kunnen geen rechten worden ontleend. Alleen de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek Zorgprogramma COPD - Eerste lijn (2013)

Klanttevredenheidsonderzoek Zorgprogramma COPD - Eerste lijn (2013) Klanttevredenheidsonderzoek Zorgprogramma COPD - Eerste lijn (2013) Inhoudsopgave Verslag 2-4 Grafieken 5-10 Samenvatting resultaten 11-15 Bijlage - Vragenlijst 16+18 Cohesie Cure and Care Hagerhofweg

Nadere informatie

Cliëntervaringen Wmo s-hertogengbosch. Nulmeting 2016

Cliëntervaringen Wmo s-hertogengbosch. Nulmeting 2016 Cliëntervaringen Wmo s-hertogengbosch Nulmeting 2016 Afdeling Onderzoek & Statistiek Juli 2016 Samenvatting De gemeente s-hertogenbosch vindt het belangrijk om de ervaringen van cliënten met Wmoondersteuning

Nadere informatie

Enquête onder de vrijwilligers van de Gemiva-SVG Groep 2010

Enquête onder de vrijwilligers van de Gemiva-SVG Groep 2010 Enquête onder de vrijwilligers van de Gemiva-SVG Groep 2010 De Gemiva-SVG Groep heeft ruim 900 vrijwilligers die op zeer uiteenlopende momenten hun diensten verlenen bij activiteiten voor mensen met een

Nadere informatie

Pilot Brandveilig Leven in Meerzicht

Pilot Brandveilig Leven in Meerzicht Pilot Brandveilig Leven in rzicht Evaluatie huisbezoeken VERSIEBEHEER Versie Datum Auteur 1. juni 212 RP 1.1 2 juni 212 RP 1 Samenvatting Dit is de evaluatie van de pilot Brandveilig leven in rzicht, die

Nadere informatie

Klanttevredenheid WMO vervoer Opsterland 2013

Klanttevredenheid WMO vervoer Opsterland 2013 Klanttevredenheid WMO vervoer Opsterland 2013 Colofon "Klanttevredenheid WMO vervoer Opsterland 2013" Klanttevredenheidsonderzoek naar het WMO vervoer in de gemeente Opsterland. Uitgave Deze publicatie

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Wmo

Cliëntervaringsonderzoek Wmo Cliëntervaringsonderzoek Wmo WIJ-gebieden 2017 Laura de Jong Marjolein Kolstein Oktober 2018 Inge de Vries www.oisgroningen.nl Inhoud Samenvatting... 2 2.9 Tot slot... 20 Bijlage 1: de WIJ-gebieden...

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk, mantelzorg en sociale contacten

Vrijwilligerswerk, mantelzorg en sociale contacten Vrijwilligerswerk, mantelzorg en sociale contacten Gemeente s-hertogenbosch, afdeling Onderzoek & Statistiek, februari 2019 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Vrijwilligerswerk... 4 3. Mantelzorg... 8

Nadere informatie

Vakantiegeldenquête 2019

Vakantiegeldenquête 2019 Vakantiegeldenquête 2019 Annette Groen en Dörthe Kunkel Vakantiegeldenquête 2019 Auteurs Annette Groen Dörthe Kunkel Nibud, 1 juli 2019 2 Vakantiegeldenquête 2019 Inhoud Samenvatting 3 Visie 6 Inleiding

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Chronische Zorg

Cliëntervaringsonderzoek Chronische Zorg RAPPORTAGE Cliëntervaringsonderzoek Chronische Zorg Ketenzorg Friesland februari 2018 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Aanleiding en doel... 2 Aanpak onderzoek... 2 Leeswijzer... 3 Resultaten... 4 Contact

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek PREM Chronische Zorg - Astma

Cliëntervaringsonderzoek PREM Chronische Zorg - Astma RAPPORTAGE Cliëntervaringsonderzoek PREM Chronische Zorg - Astma Ketenzorg Friesland februari 2018 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Aanleiding en doel... 2 Aanpak onderzoek... 2 Leeswijzer... 3 Resultaten...

Nadere informatie

Brentano Amstelveen CLIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK BEWONERS

Brentano Amstelveen CLIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK BEWONERS Brentano Amstelveen CLIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK BEWONERS Inhoudsopgave Inleiding... 2 Onderzoek... 3 Steekproeftrekking... 3 Exclusiecriteria bewoners... 3 Onderzoek... 3 Respons bewoners... 4 Resultaten

Nadere informatie

Z/16/031709/60986 *Z00984D687E* Evaluatie Enquête Koopzondagen in de gemeente Leiderdorp

Z/16/031709/60986 *Z00984D687E* Evaluatie Enquête Koopzondagen in de gemeente Leiderdorp Z/16/3179/6986 *Z984D687E* Evaluatie Enquête Koopzondagen in de gemeente Leiderdorp 4 juli 16 Inhoudsopgave 1. Inleiding en aanleiding 2. Onderzoeksvragen en opzet 3. Uitkomsten enquêtes 4. Conclusie 1.Inleiding

Nadere informatie

Preventie en bestrijding van stille armoede en sociale uitsluiting. Brief van de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Preventie en bestrijding van stille armoede en sociale uitsluiting. Brief van de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 24 515 Preventie en bestrijding van stille armoede en sociale uitsluiting Nr. 429 Brief van de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 STICHTING VAKANTIEWEKEN ROTTERDAM

JAARVERSLAG 2013 STICHTING VAKANTIEWEKEN ROTTERDAM 2013 JAARVERSLAG 2013 STICHTING VAKANTIEWEKEN ROTTERDAM Inleiding Verslag 2013 Stichting Vakantieweken Rotterdam Stichting Vakantieweken Rotterdam organiseert voor 200 Rotterdamse gezinnen een week vakantie.

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Wmo

Cliëntervaringsonderzoek Wmo RAPPORTAGE Cliëntervaringsonderzoek Wmo Gemeente Emmen juli 2017 Samenvatting In april t/m juni heeft ZorgfocuZ voor de gemeente Emmen het cliëntervaringsonderzoek Wmo uitgevoerd. De doelgroep voor dit

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Wmo

Cliëntervaringsonderzoek Wmo RAPPORTAGE Cliëntervaringsonderzoek Wmo Gemeente Noordenveld juli 2017 Samenvatting In april t/m juni 2017 heeft ZorgfocuZ voor de gemeente Noordenveld het cliëntervaringsonderzoek Wmo uitgevoerd. De doelgroep

Nadere informatie

Cliëntenonderzoek Wet maatschappelijke ondersteuning 2010

Cliëntenonderzoek Wet maatschappelijke ondersteuning 2010 Cliëntenonderzoek Wet maatschappelijke ondersteuning 2010 Uitgave : Eenheid Strategische Ontwikkeling Naam : Jaap Barink Telefoonnummer : (0570) 693369 Mail : j.barink@deventer.nl Strategische Ontwikkeling

Nadere informatie

TIPS & TRICKS KNVB ASSIST ONDERZOEKSTOOL

TIPS & TRICKS KNVB ASSIST ONDERZOEKSTOOL TIPS & TRICKS KNVB ASSIST ONDERZOEKSTOOL December 2017 KNVB ASSIST ONDERZOEKSTOOL Jouw vereniging gaat aan de slag met de KNVB ASSIST Onderzoekstool. Hierin staan standaard vragenlijstonderzoeken geprogrammeerd

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Wmo

Cliëntervaringsonderzoek Wmo Cliëntervaringsonderzoek Wmo Gemeente Ten Boer Laura de Jong Marjolein Kolstein Oktober 2018 Inge de Vries www.oisgroningen.nl Inhoud Inhoud... 1 2.8 Effect van de ondersteuning... 11 3. Conclusie... 13

Nadere informatie

Resultaten Bewonersenquête De Gravin Utrecht Zijn de WKO-problemen verholpen? Kunt u afrekenen met Mitros Warmte BV?

Resultaten Bewonersenquête De Gravin Utrecht Zijn de WKO-problemen verholpen? Kunt u afrekenen met Mitros Warmte BV? Resultaten Bewonersenquête De Gravin Utrecht Zijn de WKO-problemen verholpen? Kunt u afrekenen met Mitros Warmte BV? Aanleiding Veel bewoners van De Gravin Utrecht hebben problemen ervaren met de WKO-

Nadere informatie

Cliënttevredenheidsonderzoek

Cliënttevredenheidsonderzoek Cliënttevredenheidsonderzoek 6 Inhoudsopgave: Inleiding pag. 3 Over het onderzoek pag. 3 Respons en kenmerken respondenten pag. 3 Afspraken over de begeleiding en dagbesteding pag. 4 Communicatie met de

Nadere informatie

RAPPORTAGE ZGAO CLIËNTENRAADPLEGING CQ-INDEX ZORG THUIS 2016

RAPPORTAGE ZGAO CLIËNTENRAADPLEGING CQ-INDEX ZORG THUIS 2016 RAPPORTAGE ZGAO CLIËNTENRAADPLEGING CQ-INDEX ZORG THUIS 2016 Rapportage CQ Zorg Thuis ZGAO 2016 1 1. Inleiding Met het oog op het handhaven en/of verbeteren van de kwaliteit van de zorg die ZGAO levert,

Nadere informatie

Uitkomsten Enquête mei 2015

Uitkomsten Enquête mei 2015 Uitkomsten Enquête mei 2015 Inhoud Conclusies 1 Inleiding 2 Antwoorden op de vragen 3 Wat is je geslacht? 3 Wat is je leeftijd? 3 Wat beschrijft jouw (werk) situatie het beste? 4 Hoe vaak lees je de nieuwsbrief?

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek PREM Chronische Zorg Diabetes Mellitus type 2

Cliëntervaringsonderzoek PREM Chronische Zorg Diabetes Mellitus type 2 RAPPORTAGE Cliëntervaringsonderzoek PREM Chronische Zorg Diabetes Mellitus type 2 Ketenzorg Friesland februari 2018 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Aanleiding en doel... 2 Aanpak onderzoek... 2 Leeswijzer...

Nadere informatie

CLIëNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2011, van brief tot conclusie!!

CLIëNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2011, van brief tot conclusie!! CLIëNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2011, van brief tot conclusie!! De brief: Het Venster F.D. Rooseveltlaan 18 Postbus 2157 5600 CD Eindhoven Eindhoven, 29 november 2011 Betreft: Enquete cliënttevredenheid Beste

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek PREM Chronische Zorg - COPD

Cliëntervaringsonderzoek PREM Chronische Zorg - COPD RAPPORTAGE Cliëntervaringsonderzoek PREM Chronische Zorg - COPD Ketenzorg Friesland februari 2018 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Aanleiding en doel... 2 Aanpak onderzoek... 2 Leeswijzer... 3 Resultaten...

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief

Raadsinformatiebrief Raadsinformatiebrief Van: J. Ragetlie Aan: de leden van de Gemeenteraad Onderwerp: Klanttevredenheidsonderzoek naar het functioneren van het CVV (Wmo) 2011 Steller: N.Vintcent Datum: 18 september 2012

Nadere informatie

Verzamelen gegevens: december 2013

Verzamelen gegevens: december 2013 Verzamelen gegevens: december 2013 Interpretatie gegevens: april/mei 2014 Organisatiebeschrijving Inzowijs richt zich op de begeleiding van kinderen en jongeren in de leeftijd van 2 t/m 23 jaar. De problematiek

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek schuldhulpverlening

Klanttevredenheidsonderzoek schuldhulpverlening Klanttevredenheidsonderzoek schuldhulpverlening Gemeente Pijnacker-Nootdorp mei 2015 Versie 23-06-15 Andrew Britt, Naomi Meys Projectnummer: 107748 Correspondentienummer: DH-2105-4345 INHOUD HOOFDSTUK

Nadere informatie

Geachte voorzitter, Onderzoek cliëntervaring regio Haaglanden en Den Haag

Geachte voorzitter, Onderzoek cliëntervaring regio Haaglanden en Den Haag Typ teksttyp teksttyp tekst Saskia Bruines Wethouder van Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs, 060 Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Aan de voorzitter van de Commissie Samenleving

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Wmo 2016

Cliëntervaringsonderzoek Wmo 2016 Cliëntervaringsonderzoek Wmo 2016 Afdeling: Maatschappelijke ontwikkeling Auteur : Nick Elshof Datum: 04-08-2017 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Samenvatting... 4 Algemene informatie geleverde ondersteuning...

Nadere informatie

Evaluatie. Openstelling zondagen en feestdagen Gemeente Eemsmond

Evaluatie. Openstelling zondagen en feestdagen Gemeente Eemsmond Evaluatie Openstelling zondagen en feestdagen Gemeente Eemsmond Versie: 1. (defintief) Datum: 26 februari 216 Steller: Rolie Tromp Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Leeswijzer... 3 1. Enquête...

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333

Nadere informatie

Rapportage cliëntenraadpleging Warande

Rapportage cliëntenraadpleging Warande Rapportage cliëntenraadpleging Warande september/oktober 2017 Over Facit Facit is opgericht in 2000 door zorgaanbieders in de provincie Noord-Holland en is uitgegroeid tot een landelijk werkend bureau

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Wmo

Cliëntervaringsonderzoek Wmo Cliëntervaringsonderzoek Wmo Gemeente Groningen 2017 Laura de Jong Marjolein Kolstein Oktober 2018 Inge de Vries www.oisgroningen.nl Inhoud Inhoud... 2 Samenvatting... 3 2.7 Overige ondersteuning... 16

Nadere informatie

Cliëntervaringen Wmo Gemeente Boxtel

Cliëntervaringen Wmo Gemeente Boxtel Cliëntervaringen Wmo Gemeente Boxtel Meting 2016 Juli 2016 Afdeling Onderzoek & Statistiek Gemeente s-hertogenbosch Samenvatting De gemeente Boxtel vindt het belangrijk om de ervaringen van cliënten met

Nadere informatie

box-tial Stuk ter kennisname Onderwerp Voorstel Samenvatting Vervolg Bijlagen meewerkend

box-tial Stuk ter kennisname Onderwerp Voorstel Samenvatting Vervolg Bijlagen meewerkend meewerkend box-tial Stuk ter kennisname Datum: 28 juni 2017 Registratienummer: 28 juni 2017 Portefeuillehouder: Contactpersoon: S. van Vlerken, S.v.VIerken@MijnGemeenteDichtbij.nl, 0411-655391. Onderwerp

Nadere informatie

Pagina 1 van 13. Tevredenheid cliënten extramuraal Westerkim. Datum : 7 juli 2017

Pagina 1 van 13. Tevredenheid cliënten extramuraal Westerkim. Datum : 7 juli 2017 Tevredenheid cliënten extramuraal Westerkim Datum : 7 juli 2017 Tussen 19 juni en 4 juli 2017 is er een eigen tevredenheidsmeting uitgevoerd, bij 20 cliënten die extramurale zorg ontvangen van de Westerkim

Nadere informatie

Gemeente Roosendaal. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 26 juni 2017

Gemeente Roosendaal. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 26 juni 2017 Gemeente Cliëntervaringsonderzoek Wmo over 2016 Onderzoeksrapportage 26 juni 2017 DATUM 26 juni 2017 Dimensus Beleidsonderzoek Wilhelminasingel 1a 4818 AA Breda info@dimensus.nl www.dimensus.nl (076) 515

Nadere informatie

CLIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK BREED SOCIAAL LOKET GEMEENTE EDAM-VOLENDAM

CLIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK BREED SOCIAAL LOKET GEMEENTE EDAM-VOLENDAM CLIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK BREED SOCIAAL LOKET GEMEENTE EDAM-VOLENDAM Cliënttevredenheidsonderzoek Breed Sociaal Loket gemeente Edam-Volendam Colofon Opdrachtgever Gemeente Edam-Volendam Datum April

Nadere informatie

Kent u de sport- en cultuurregeling?

Kent u de sport- en cultuurregeling? Kent u de sport- en cultuurregeling? Conclusies en aanbevelingen Rekenkamercommissie Teylingen Onderzoek naar sport- en cultuurregeling Datum: 10 mei 2016 Pictogrammen: www.sclera.be 1 Inleiding De rekenkamercommissie

Nadere informatie

nee -> einde vragenlijst nee -> einde vragenlijst % ja % v01 0 0% %

nee -> einde vragenlijst nee -> einde vragenlijst % ja % v01 0 0% % 04 Uitkomsten meting 1 Inleiding In dit hoofdstuk worden, per thema uit de vragenlijst, de resultaten van de meting gepresenteerd. De resultaten zullen op vraagniveau worden behandeld en waar mogelijk

Nadere informatie

Rapportage tevredenheidonderzoek onder ouders Stichting Lentekind

Rapportage tevredenheidonderzoek onder ouders Stichting Lentekind Rapportage tevredenheidonderzoek onder ouders Stichting Lentekind Versie 1.0.0 November 2016 VOORWOORD Met genoegen hebben we een tevredenheidmeting onder onze ouders uitgevoerd. De resultaten van deze

Nadere informatie

04 Uitkomsten meting. 1 Inleiding. 2 De ontvangen zorg

04 Uitkomsten meting. 1 Inleiding. 2 De ontvangen zorg 04 Uitkomsten meting 1 Inleiding In dit hoofdstuk worden, per thema uit de vragenlijst, de resultaten van de meting gepresenteerd. De resultaten zullen op vraagniveau worden behandeld en waar mogelijk

Nadere informatie

Cliënttevredenheidsonderzoek

Cliënttevredenheidsonderzoek Cliënttevredenheidsonderzoek Riwis Zorg & Welzijn GGZ Een onderzoek in opdracht van Riwis Zorg & Welzijn naar tevredenheid van GGZ-cliënten. Huidig onderzoek is uitgevoerd door het team van Bureau Apeldoorn

Nadere informatie

CSPE GL minitoets bij opdracht 1

CSPE GL minitoets bij opdracht 1 SPE GL 2009 consumptief bakken - consumptief horeca - consumptief breed minitoets bij opdracht 1 variant a Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen - Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). -

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek Schema Arbeidsdeskundigen (SAD).

Klanttevredenheidsonderzoek Schema Arbeidsdeskundigen (SAD). Klanttevredenheidsonderzoek Schema Arbeidsdeskundigen (SAD). Een maal per twee jaar wordt er een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd bij een van de certificatie schema s van Hobéon SKO. Dit jaar (2014)

Nadere informatie

15 16 Evaluatie Korte Docentencursus Zuyd, april Inhoudsopgave. 1 Algemeen...1

15 16 Evaluatie Korte Docentencursus Zuyd, april Inhoudsopgave. 1 Algemeen...1 15 16 Evaluatie Korte Docentencursus Zuyd, april 2016 Inhoudsopgave 1...1 2 Hoofdsectie...2 1 Geef bij de onderstaande stellingen aan of u ermee zeer mee oneens/oneens/eens/zeer mee eens bent, dan wel

Nadere informatie

Uitkomsten klanttevredenheidsonderzoek. Uitgevoerd in november/december 2018

Uitkomsten klanttevredenheidsonderzoek. Uitgevoerd in november/december 2018 Uitkomsten klanttevredenheidsonderzoek Groningen/Drenthe Uitgevoerd in november/december 2018 Roden, december 2018 Inleiding Helping Hands is trots op de kwaliteit van zorg die wij leveren. Wij vinden

Nadere informatie

Gemeente Ede. Memo. Aan : Gemeenteraad. Van : College van Burgemeester en Wethouders. Datum : 24 november 2015. Opgesteld door : Rolieke Sietsma

Gemeente Ede. Memo. Aan : Gemeenteraad. Van : College van Burgemeester en Wethouders. Datum : 24 november 2015. Opgesteld door : Rolieke Sietsma Gemeente Ede Memo Aan : Gemeenteraad Van : College van Burgemeester en Wethouders Datum : 24 november 2015 Opgesteld door : Rolieke Sietsma Bijlage : Factsheet gemeente Ede Onderzoek Kinderombudsman naar

Nadere informatie

Wat is het SDW cliëntenpanel?

Wat is het SDW cliëntenpanel? Terug kijken op het eerste jaar SDW cliëntenpanel 2016 Wat is het SDW cliëntenpanel? Het SDW cliëntenpanel praat samen met de Centrale cliëntenraad (CCR) over thema s. Het cliëntenpanel bestaat uit 25

Nadere informatie

Rapportage. CQI-meting Thuiszorg. Zorg Intens

Rapportage. CQI-meting Thuiszorg. Zorg Intens Rapportage CQI-meting Thuiszorg Zorg Intens December 2016 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 1.1 Aanleiding voor de meting... 2 1.2 Aanpak onderzoek... 2 1.3 Responsanalyse... 4 1.4 Rapportage... 4 2 Resultaten...

Nadere informatie

Evaluatie FysiohuisTraining

Evaluatie FysiohuisTraining Evaluatie FysiohuisTraining 2014 INLEIDING Sinds 2013 is er binnen het Fysiohuis de mogelijkheid voor oud-patiënten en andere geïnteresseerden onder begeleiding van een fysiotherapeut te trainen. Het doel

Nadere informatie

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Gemeente Utrechtse Heuvelrug Gemeente Utrechtse Heuvelrug Cliëntervaringsonderzoek Wmo over 2015 Onderzoeksrapportage 19 september 2016 DATUM 19 september 2016 TITEL Cliëntervaringsonderzoek Wmo over 2015 ONDERTITEL Onderzoeksrapportage

Nadere informatie

Gemeente Nederweert. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 30 juni 2017

Gemeente Nederweert. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 30 juni 2017 Gemeente Nederweert Cliëntervaringsonderzoek Wmo over 2016 Onderzoeksrapportage 30 juni 2017 DATUM 30 juni 2017 Dimensus Beleidsonderzoek Wilhelminasingel 1a 4818 AA Breda info@dimensus.nl www.dimensus.nl

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Wmo

Cliëntervaringsonderzoek Wmo RAPPORTAGE Cliëntervaringsonderzoek Wmo Gemeente Stichtse Vecht november 2018 RESULTAAT KWALITEIT CONTACT Cliëntervaringsonderzoek Wmo 2017 Gemeente Stichtse Vecht Deze samenvatting presenteert de belangrijkste

Nadere informatie

Rapport evaluatie speeddaten met uitzendbureaus op de vestigingen van het WERKbedrijf

Rapport evaluatie speeddaten met uitzendbureaus op de vestigingen van het WERKbedrijf Rapport evaluatie speeddaten met uitzendbureaus op de vestigingen van het WERKbedrijf December 2011 Auteurs: Leonie Oosterwaal, beleidsmedewerker ABU Judith Huitenga en Marit Hoffer, medewerkers Servicepunt

Nadere informatie

Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok

Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok Veel gemeenten zijn inmiddels actief op sociale media kanalen, zoals ook blijkt uit het onderzoek dat is beschreven in hoofdstuk 1. Maar

Nadere informatie

Gemeente Moerdijk. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 20 juni 2017

Gemeente Moerdijk. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 20 juni 2017 Gemeente Cliëntervaringsonderzoek Wmo over 2016 Onderzoeksrapportage 20 juni 2017 DATUM 20 juni 2017 Dimensus Beleidsonderzoek Wilhelminasingel 1a 4818 AA Breda info@dimensus.nl www.dimensus.nl (076) 515

Nadere informatie

Enquête kwaliteit van de dienstverlening. van Idesta zorggroep aan haar cliënten in Grou

Enquête kwaliteit van de dienstverlening. van Idesta zorggroep aan haar cliënten in Grou Enquête kwaliteit van de dienstverlening van Idesta zorggroep aan haar cliënten in Grou November 07 Inleiding De enquête is opgesteld door de koepel van zorgorganisaties Actiz en aangevuld met enkele specifieke

Nadere informatie

Persbericht. Aantal huishoudens met kans op armoede in 2008 toegenomen. Centraal Bureau voor de Statistiek

Persbericht. Aantal huishoudens met kans op armoede in 2008 toegenomen. Centraal Bureau voor de Statistiek Centraal Bureau voor de Statistiek Persbericht PB09-079 3 december 2009 9.30 uur Aantal huishoudens met kans op armoede in 2008 toegenomen Meeste kans op armoede bij eenoudergezinnen en niet-westerse allochtonen

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 92/2015 Datum : 4 juni 2015 B&W datum : 16 juni 2015 Beh. ambtenaar : Lotte Vorwerg Portefeuillehouder : H. Rijks Onderwerp : Mantelzorgwaardering 2015 Aanleiding Momenteel

Nadere informatie

Hervormingen in het lokaal re-integratiebeleid. Plan van aanpak quick scan

Hervormingen in het lokaal re-integratiebeleid. Plan van aanpak quick scan Hervormingen in het lokaal re-integratiebeleid Plan van aanpak quick scan Juni 2014 Colofon Rekenkamer Súdwest-Fryslân dr. M.S. (Marsha) de Vries (hoofdonderzoeker, secretaris) dr. R.J. (Rick) Anderson

Nadere informatie

Startnotitie Integraal armoedebeleid

Startnotitie Integraal armoedebeleid Startnotitie Integraal armoedebeleid Doel presentatie: o Raad informeren over onderzoek armoedebeleid o Voorlopige planning om te komen tot kadernota armoedebeleid o Rol van de gemeenteraad Aanleiding

Nadere informatie

Rapportage klanttevredenheidsonderzoek documentatiecentrum GGD Rivierenland

Rapportage klanttevredenheidsonderzoek documentatiecentrum GGD Rivierenland Rapportage klanttevredenheidsonderzoek documentatiecentrum GGD Rivierenland Inleiding In het kader van kwaliteitsbeleid onderzoekt de afdeling EGB periodiek een bepaalde klantengroep. Voor het documentatiecentrum

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 18 mei 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha, Ellen en Marielle. Afwezig: --- Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 31 mei 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

Evaluatie pilot. Maine booiles

Evaluatie pilot. Maine booiles Evaluatie pilot Maine booiles RO/EZ-SBH Groningen, 15 augustus 2012 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Omwonenden 4 3. Eigenaren bootjes 6 4. Uitkomst en opiossingen 8 5. Conclusie 9 1. Inleiding In mei 2008 heeft

Nadere informatie

Onderzoeksopzet autolease.tevreden.nl. Versie 1. 120201. pagina 1 van 9

Onderzoeksopzet autolease.tevreden.nl. Versie 1. 120201. pagina 1 van 9 Onderzoeksopzet autolease.tevreden.nl Versie 1. 120201 pagina 1 van 9 Welke onderwerpen komt u in deze onderzoeksopzet tegen: 1. Doelstelling(en) onderzoek 2. Opzet onderzoek 3. Noodzaak tot zorgvuldige

Nadere informatie

Onderwerp Subsidieverlening Het Inter-lokaal inzake dienstverlening in het kader van Werk & Inkomen en de Papierwinkel

Onderwerp Subsidieverlening Het Inter-lokaal inzake dienstverlening in het kader van Werk & Inkomen en de Papierwinkel Openbaar Onderwerp Subsidieverlening Het Inter-lokaal inzake dienstverlening in het kader van Werk & Inkomen en de Papierwinkel Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061 BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

B&W Vergadering. Voorgesteld besluit Het college heeft kennisgenomen van de evaluatie herindicaties nieuwe taken Wmo 2015.

B&W Vergadering. Voorgesteld besluit Het college heeft kennisgenomen van de evaluatie herindicaties nieuwe taken Wmo 2015. 2.2.3 Evaluatie herindicaties nieuwe taken Wmo 2015 1 Dossier 530 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 530 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 19 juli 2016 Agendapunt 2.2.3 Omschrijving Evaluatie herindicaties

Nadere informatie

Rapportage Deelnemerservaringsonderzoek

Rapportage Deelnemerservaringsonderzoek Rapportage Deelnemerservaringsonderzoek Versie 1.0.0 Drs. A. Weynschenk november 2018 www.triqs.nl Voorwoord Met genoegen bieden wij u hierbij de rapportage aan over het uitgevoerde deelnemerservaringsonderzoek

Nadere informatie

RAPPORTAGE ONDERZOEK CLIËNTTEVREDENHEID Onderdeel Pleegzorg. november 2008, uitgevoerd door:

RAPPORTAGE ONDERZOEK CLIËNTTEVREDENHEID Onderdeel Pleegzorg. november 2008, uitgevoerd door: RAPPORTAGE ONDERZOEK CLIËNTTEVREDENHEID 2008 Onderdeel Pleegzorg november 2008, uitgevoerd door: www.xs2quality.nl info@xs2quality.nl ONDERDEEL: INHOUDSOPGAVE Pagina Inleiding 3 Onderdeel: Pleegkinderen

Nadere informatie

Mijn leven in stukken opgedeeld. Ervaringen van mensen met een complexe hulpvraag. Hertaald door: Carlijn Schraven en Peter Eggen

Mijn leven in stukken opgedeeld. Ervaringen van mensen met een complexe hulpvraag. Hertaald door: Carlijn Schraven en Peter Eggen Mijn leven in stukken opgedeeld. Ervaringen van mensen met een complexe hulpvraag Hertaald door: Carlijn Schraven en Peter Eggen Els van der Ploeg, december 2016 Hertaling augustus 2017 1. Inleiding 1.1

Nadere informatie

CQI-Concernrapport Volckaert

CQI-Concernrapport Volckaert Ervaringen van somatische cliënten, contactpersonen van cliënten met een psychogeriatrische indicatie en thuiszorg cliënten CQI-Concernrapport Volckaert Juni 2015 Samenstelling: drs. J.J. Haamers, Versie:

Nadere informatie

Evaluatie Back to Basics: De Nieuwe Koers

Evaluatie Back to Basics: De Nieuwe Koers Evaluatie Back to Basics: De Nieuwe Koers nderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Goirle DIMENSUS beleidsonderzoek April 2012 Projectnummer 488 Het onderzoek De gemeente Goirle is eind april 2010

Nadere informatie

Verslag tevredenheidsonderzoek gastouders Ziezo B.V. Juli/Augustus 2014

Verslag tevredenheidsonderzoek gastouders Ziezo B.V. Juli/Augustus 2014 Verslag tevredenheidsonderzoek gastouders Ziezo B.V. Juli/Augustus 2014 Mark Paardekooper 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Verantwoording.... 4 Respons... 4 Opzet enquête.... 4 Data...

Nadere informatie

Follow up onderzoek naar minimabeleid

Follow up onderzoek naar minimabeleid Follow up onderzoek naar minimabeleid 1. Inleiding Op 20 mei 2009 is het rapport Onderzoek Minimabeleid Rekenkamercommissie Waterland verschenen. Dit rapport is in de raad van 27 oktober 2009 voor kennisgeving

Nadere informatie

Evaluatie SamenOud-dagen voorjaar 2014

Evaluatie SamenOud-dagen voorjaar 2014 Evaluatie SamenOud-dagen voorjaar 2014 Een evaluatierapport over de vierde reeks SamenOud-dagen in Stadskanaal (15 april 2014), Veendam (17 april 2014) en Pekela (4 april 2014). De SamenOud-dagen zijn

Nadere informatie

DE CLIËNTENRAAD BEOORDEELD. Onderzoek naar de tevredenheid met het functioneren van de cliëntenraad

DE CLIËNTENRAAD BEOORDEELD. Onderzoek naar de tevredenheid met het functioneren van de cliëntenraad DE CLIËNTENRAAD BEOORDEELD Onderzoek naar de tevredenheid met het functioneren van de cliëntenraad DE CLIËNTENRAAD BEOORDEELD Onderzoek naar de tevredenheid met het functioneren van de cliëntenraad -

Nadere informatie

Toegankelijkheid voor mensen met een handicap bij sportverenigingen en culturele organisaties in Leiderdorp

Toegankelijkheid voor mensen met een handicap bij sportverenigingen en culturele organisaties in Leiderdorp 2012 Toegankelijkheid voor mensen met een handicap bij sportverenigingen en culturele organisaties in Leiderdorp Jep Karres Jan van Gorp Wmo-adviesraad Leiderdorp 22-2-2012 Wmo-adviesraad Leiderdorp 2

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek DBC Diabetes Mellitus Eerste lijn

Klanttevredenheidsonderzoek DBC Diabetes Mellitus Eerste lijn Inleiding: Sinds 1 januari 2008 wordt in Noord-Limburg de diabeteszorg in de eerste lijn door Cohesie Cure and Care georganiseerd. De diabeteszorg wordt als DBC Diabetes Mellitus Eerste Lijn op gestructureerde

Nadere informatie

X Algemeen Bestuur (AB)

X Algemeen Bestuur (AB) Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur datum: 1 december 2016 Adviesnota voor: (kopieer en plak voor regel van toepassing) X Algemeen Bestuur (AB) Dagelijks Bestuur

Nadere informatie

Vlaams Patiënten Peiling

Vlaams Patiënten Peiling Titelpagina Vlaams Patiënten Peiling Dit is een demorapport op ziekenhuisniveau. Enkel het onderwerp 'Wijze van omgang met patiënten en samenwerking tussen zorgverleners' wordt in detail uitgewerkt. Het

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Ketenzorg COPD

Cliëntervaringsonderzoek Ketenzorg COPD RAPPORTAGE Cliëntervaringsonderzoek Ketenzorg COPD Dokterscoop november 2017 Samenvatting In september en oktober 2017 heeft ZorgfocuZ in opdracht van Dokterscoop een cliënttevredenheidsonderzoek uitgevoerd.

Nadere informatie

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Onderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Tilburg DIMENSUS beleidsonderzoek December 2012 Projectnummer 507 Inhoudsopgave Samenvatting

Nadere informatie

Onderzoek parkeervergunninghouders

Onderzoek parkeervergunninghouders / / Onderzoek parkeervergunninghouders Gemeente Utrecht Utrecht.nl/onderzoek Colofon uitgave 1B Onderzoek Gemeente Utrecht Postbus 16200 3500 CE Utrecht 030 286 1350 onderzoek@utrecht.nl in opdracht van

Nadere informatie

Ervaringen thuiszorgcliënten V&V Raffy Breda

Ervaringen thuiszorgcliënten V&V Raffy Breda Ervaringen thuiszorgcliënten V&V Raffy Breda Gemeten met de CQI index Februari 2015 Samenstelling: drs. Jeroen J. Haamers, Versie: februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 CQI-onderzoek; achtergrond

Nadere informatie

Rapportage Deelnemerservaringsonderzoek

Rapportage Deelnemerservaringsonderzoek Rapportage Deelnemerservaringsonderzoek Leger des Heils - Ambulant Volwassenen regio gemeenten (incl. nazorg PI Midden Holland) Versie 1.0.0 Drs. A. Weynschenk november 2018 www.triqs.nl Voorwoord Met

Nadere informatie

Sociale index Gebiedsteam Bolsward, Platteland Bolsward en Witmarsum-Arum 1 oktober 2014

Sociale index Gebiedsteam Bolsward, Platteland Bolsward en Witmarsum-Arum 1 oktober 2014 Sociale index, en 1 oktober 2014 Inleiding De sociale index is ontwikkeld voor de inzet van gebiedsteams in het kader van de decentralisatie van taken betreffende Participatie, AWBZ (en Wmo) en Jeugdzorg.

Nadere informatie

CLIËNT TEVREDENHEID ONDERZOEK Victorie Hulp- en Dienstverlening

CLIËNT TEVREDENHEID ONDERZOEK Victorie Hulp- en Dienstverlening CLIËNT TEVREDENHEID ONDERZOEK 2016 Victorie Hulp- en Dienstverlening Juni 2016 Inhoud Inhoud 2 Inleiding 3 Samenvatting 4 Doelstelling CTO 5 Werkwijze 5 Doelgroep 5 Onderzoeksresultaten 6 Eindconclusie

Nadere informatie

Dit klanttevredenheidonderzoek is uitgevoerd in opdracht van en in afstemming met de Gemeente Rotterdam.

Dit klanttevredenheidonderzoek is uitgevoerd in opdracht van en in afstemming met de Gemeente Rotterdam. Dit klanttevredenheidonderzoek is uitgevoerd in opdracht van en in afstemming met de Gemeente Rotterdam. De onderzoeksgroep zijn klanten en vrijwilligers die actief zijn binnen een activiteit uit het aanbod

Nadere informatie

Vakantiegeld-enquête 2016. Nibud/Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting

Vakantiegeld-enquête 2016. Nibud/Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting Vakantiegeld-enquête 2016 Nibud/Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting Vakantiegeld-enquête 2016 Auteurs Gea Schonewille Jasja Bos Inhoud SAMENVATTING... 6 1 INLEIDING... 8 2 AANTAL KEREN OP VAKANTIE...

Nadere informatie

Evaluatie Minimabeleid : Meedoen

Evaluatie Minimabeleid : Meedoen Evaluatie Minimabeleid 2017-2018: Meedoen in en Intergemeentelijke afdeling Sociale Zaken (IASZ) Inleiding Met ingang van 2017 zijn structureel extra rijksmiddelen beschikbaar voor de bestrijding van armoede

Nadere informatie