Veel gestelde vragen over de aanwending van de leraarsuren en de puntenenveloppe

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Veel gestelde vragen over de aanwending van de leraarsuren en de puntenenveloppe"

Transcriptie

1 Veel gestelde vragen over de aanwending van de leraarsuren en de puntenenveloppe 1) Aanwending leraarsuren invullen document 3B a) Algemene vragen Waarvoor dient het document 3B? Het document 3B dient in de eerste plaats ter controle van de omkadering (vergelijking tussen het toegekende pakket aan leraarsuren en de effectieve aanwending). Daarnaast wordt het document 3B ook nog voor andere doeleinden gebruikt: voor de werkzaamheden van de Vlaamse Reaffectatiecommissie. In het document is namelijk informatie opgenomen over de vakkenrelatie van de opdrachten van personeelsleden die als leraar zijn aangesteld in een opleiding waarvoor er geen definitief modulair opleidingsprofiel beschikbaar is. Via het elektronisch personeelsdossier beschikt de administratie niet over deze gegevens. voor beleidsvoorbereidende informatie en voor antwoorden op parlementaire vragen: op basis van het voorlopig document 3B heeft de administratie reeds in het eerste semester van het schooljaar een zicht op de aanwending per niveau, opleiding en studiegebied. 1 Op termijn is het echter de bedoeling om het document 3B af te schaffen. Het document 3B heeft niet genoeg beschrijfbare rijen om al mijn personeelsgegevens in te geven. Wat moet ik doen? Het document 3B heeft 3000 rijen. Indien dit niet volstaat kun je contact opnemen met de Afdeling Volwassenenonderwijs. Alle gegevens die nodig zijn voor het invullen van het document 3B zijn aanwezig in ons softwareprogramma. Wij kunnen dit echter niet importeren in het document 3B omdat het beveiligd is. Moeten we dan toch alles manueel invullen? In het geval dat je rechtstreeks kunt importeren uit je softwareprogramma, dan kun je de gegevens van je automatisch gegenereerd document kopiëren naar de niet-gekleurde (= niet beveiligde) cellen van het document 3B. Je doet dit in twee stappen: eerst de kolommen A tot D en dan de kolommen K tot N. Voor de lineaire cursussen vul je dan nog de kolom J in. De kolommen E tot I worden automatisch ingevuld. In geen geval mag je de beveiliging kraken of het document namaken. De structuur van het document is van essentieel belang, aangezien de gegevens anders niet meer uniform zijn en niet meer door de afdeling kunnen worden bewerkt voor allerlei doeleinden.

2 Moet een leraar die tegelijk voor verschillende modules is aangesteld voor elk van die modules op het document 3B vermeld worden? Het document 3B dient als controle op de betalingen. Vermits de leraar die in een aantal modules tegelijk is aangesteld slechts 1 maal betaald wordt, moet hij of zij dus ook maar 1 keer op het document 3B worden vermeld. Je mag daarbij 1 van de modules kiezen waarvoor betrokkene is aangesteld. Belangrijk is dat het volume van de aangestelde opdracht overeenkomt met het volume van de betaalde opdracht. Op het document 3B moet enkel de titularis vermeld worden. Geldt dit ook als de 'vervanger' voor een volledig schooljaar is aangesteld in geval van TAO of VVP van de titularis? Ook wanneer de vervanger voor een volledig schooljaar aangesteld is, geef je de gegevens in van de titularis. Wat als personeelsleden voor een volledig schooljaar een dienstonderbreking nemen zoals een verlof TAO, een loopbaanonderbreking, een detachering, een TBSPA, een VVP/AVP? Je moet altijd de gegevens van de titularis invullen, zowel wanneer het gaat om een dienstonderbreking voor een volledig schooljaar als om een dienstonderbreking voor een gedeelte van het schooljaar. Idem dito in het geval van een dienstonderbreking voor een volledige opdracht of voor een gedeelte van de opdracht. Zijn er aanstellingen die niet moeten vermeld worden op het document 3B? 2 Ja, volgende aanstellingen worden niet aangerekend op het aanwendbare pakket leraarsuren en mogen dan ook niet vermeld te worden op het document 3B: Aanstellingen op basis van de ICT-puntenenveloppe (code 785) Aanstellingen op basis van de extra projectmiddelen voor gecombineerd onderwijs art. 72bis Decreet volwassenenonderwijs (code 972) Aanstellingen in het kader van de taalexamencommissie (code 973) Aanstellingen op basis van het werkingsbudget Personeel werkingsbudget (OOMcode 16) De uren waarvoor een personeelslid is ter beschikking gesteld wegens ontstentenis van betrekking (opgelet: de uren reaffectatie/wedertewerkstelling worden wel aangerekend op de leraarsuren en moeten dan ook vermeld worden op het document 3B)

3 2) Praktijkvoorbeelden leraarsuren Voorbeeld 1 Situatie: Personeelslid A is vastbenoemd voor 15/20 (= 600 lestijden). Voor de periode van tot en met heeft betrokkene volgende opdracht effectief gepresteerd: 15/20 vastbenoemde opdracht. Voor de periode van tot is de effectief gepresteerde opdracht = 10/20 door het opnemen van halftijds ouderschapsverlof voor 5/20. Personeelslid B werd voor deze 5/20 als vervanger aangesteld. Vraag: Hoe dient dit vermeld te worden op het document 3B? Antwoord: Op het document 3B worden géén vervangers vermeld, bijgevolg zal hierop enkel personeelslid A voorkomen, voor de totale opdracht waarvoor hij/zij werd aangesteld. In deze situatie is dat 15/20 vastbenoemd (600 lestijden). De vervanger (personeelslid B) wordt niet vermeld op het document 3B. Voorbeeld 2 Situatie: Personeelslid X neemt een verlof TAO voor een volledig schooljaar, binnen het eigen centrum (CVO A). Vraag: a) Dient dit personeelslid op het document 3B van CVO A te worden vermeld? b) Wat indien iemand vanuit een andere instelling (CVO B) een verlof TAO neemt naar onze instelling, moet die bij ons (CVO A) ook op het document 3B aangegeven worden? 3 Antwoord: a) Ja, het personeelslid dat vastbenoemd is en op zijn/haar opdracht, al dan niet voor een volledig schooljaar, een verlof TAO neemt, moet vermeld worden op het document 3B. b) Indien iemand in CVO A een TAO-opdracht uitoefent, moet dit personeelslid op het document 3B aangegeven worden indien het in een vacante betrekking staat. Dit personeelslid dient dus niet te worden vermeld indien het verlof TAO wordt uitgeoefend in een niet-vacante betrekking. Voorbeeld 3 Situatie: Er worden 2 cursussen van 120 lestijden ingericht die lopen over een volledig schooljaar. Personeelslid C wordt in de vacante betrekking aangesteld voor 6/20 op jaarbasis. Op 7 december van het lopende schooljaar, dient personeelslid C plotseling zijn ontslag in. Personeelslid D neemt de opdracht vanaf die datum over. Met andere woorden, vanaf 8 december wordt personeelslid D aangesteld voor 6/20 in een vacante betrekking tot 30 juni.

4 Vraag: Wie moet op het document 3B staan? Antwoord: Beide personeelsleden C én D moeten aangegeven worden op het document 3B, aangezien ze allebei aangesteld werden in een vacante betrekking. Personeelslid C staat op het document 3B voor 77,62 lestijden [{98 dagen x 6 (opdrachtnoemer)} / 303 (dagen per schooljaar) x 40 (weken openstelling)] en personeelslid D staat op het document 3B voor 162,38 lestijden [{205 dagen x 6 (opdrachtnoemer)} / 303 (dagen per schooljaar) x 40 (weken openstelling)]. Voorbeeld 4 Situatie: Op is personeelslid Y aangesteld voor 20/20 als vastbenoemde. Op wordt dit personeelslid gepensioneerd. Vraag: Welke opdracht moet worden aangegeven op het document 3B? Antwoord: Personeelslid Y wordt doorgegeven op het document 3B voor 20/20 van 01/09 tot 30/11, goed voor 240,26 lestijden [{91 (aantal dagen aanstelling)} x 20 (opdrachtteller) / 303 x 40 (weken openstelling)]. Voor de rest van het schooljaar zal (zullen) de eventuele opvolger(s) vermeld worden voor hun vacante aanstelling. Voorbeeld 5 4 Situatie: Een tijdelijk personeelslid wordt aangesteld voor 3/20 in een vacante betrekking voor een volledig schooljaar op basis van de aanvullende projectfinanciering of projectsubsidiering voor het gecombineerd onderwijs (zending met code 972). Vraag: Hoe moet ik dit aangeven op het document 3B? Antwoord: Deze uren mogen niet vermeld te worden op het document 3B. Aangezien het een bijkomende financiering en subsidiëring betreft en deze niet ten laste valt van de aangewende leraarsuren. In deze uren is het overigens enkel mogelijk om een personeelslid als tijdelijke aan te stellen. De aanwending van de reguliere 20% supplementaire financiering en subsidiëring voor gecombineerd onderwijs wordt zonder onderscheid van de andere leraarsuren vermeld op het document 3B. Voorbeeld 6 Situatie: De directie van CVO A nam een nieuw personeelslid in dienst voor een coördinatieopdracht vanaf 1 november. Op jaarbasis (40 weken) zou deze opdracht gelijk zijn aan 3/20. Gezien de opdracht van het personeelslid niet wordt gespreid over een schooljaar en de betrekking slechts wordt opgenomen vanaf 01-11, dienen wij op het document 3B slechts 2,4/20 aan te geven. Dat

5 komt neer op 2,4 x 40 = 96 leraarsuren. Wij gingen er van uit dat je voor het invullen van het document 3B steeds in veelvouden van hele of halve twintigste leraarsuren moet tellen. Vraag: Kunnen wij op het document 3B toch de 96 lestijden zetten of moeten zij vertrekken van de afronding naar 2,5/20ste en dus 100 leraarsuren tellen? Antwoord: Het document 3B dient realiteitsgetrouw ingevuld te worden. Afrondingen zijn dus niet toegestaan. Volgens voorgaand voorbeeld, dient CVO A 96 lestijden te vermelden op het document 3B voor het personeelslid in coördinatie-opdracht vanaf Voorbeeld 7 Situatie: Personeelslid E werd aangesteld in CVO A voor een volledig schooljaar voor 23/23 (920 lestijden). Betrokkene neemt voor 5/23 een verlof TAO naar CVO B en voor 2/23 een VVP/2k<14jaar. Bijgevolg heeft het personeelslid in CVO A slechts 640 lestijden of 16/23 effectief gepresteerd. Vraag: Op het document 3B moeten dan toch enkel de 640 effectief gepresteerde lestijden voorkomen? Antwoord: Neen, alle lestijden waarvoor betrokkene in een vacante betrekking werd aangesteld, dienen op naam van deze titularis doorgegeven te worden op het document 3B. Dat zijn dus 920 lestijden. De vervangers komen niet voor en worden dus ook niet aangerekend op de leraarsuren. 5 Voorbeeld 8 Situatie: Personeelslid Z is voltijds vastbenoemd. Op en na toepassing van de reglementering over de verdeling van de betrekkingen blijkt dat personeelslid Z voor 4/20 ter beschikking wordt gesteld wegens ontstentenis van betrekking. Personeelslid Z wordt in zijn eigen centrum wedertewerkgesteld voor 4/20 in een tijdelijk vacante opdracht. Vraag: Moeten de 4/20 TBSOB vermeld worden op het document 3B? Antwoord: Neen, enkel de 16/20 als vastbenoemde én de 4/20 tijdelijk vacant als wedertewerkstelling moeten voorkomen op het document en zullen dus ook aangerekend worden op de leraarsuren. Betrokkene staat in dit voorbeeld voor 800 lestijden op het document 3B. Voorbeeld 9 Situatie: Personeelslid Z is voltijds vastbenoemd. Op en na toepassing van de reglementering over de verdeling van de betrekkingen blijkt dat voor personeelslid Z voor 4/20 TBSOB moet worden uitgesproken. Personeelslid Z wordt in hetzelfde centrum

6 gereaffecteerd voor deze 4/20 in een niet vacante betrekking, ter vervanging van een collega die voor 4/20 TBSPA neemt voor het volledige schooljaar. Vraag: Voor hoeveel lestijden moet Personeelslid Z in dit geval aangegeven worden op het document 3B? Antwoord: Personeelslid Z moet enkel doorgegeven worden op het document 3B voor de vastbenoemde opdracht, zonder de uren waarvoor TBSOB werd uitgesproken. De opdracht waarin hij/zij gereaffecteerd werd dient niet voor te komen op het document 3B bij personeelslid Z, aangezien het gaat om een niet vacante betrekking en deze opdracht dus geteld wordt bij de titularis ervan. In totaal zal personeelslid Z voor 640 lestijden voorkomen op het document 3B en hiervoor ook aangerekend worden op het aanwendbare pakket leraarsuren. Voorbeeld 10 Situatie: CVO A stelt op het einde van het schooljaar vast, dat zij volgens de afdeling VWO een overbesteding van het aanwendbare pakket leraarsuren zouden hebben. Zij zijn er echter van overtuigd dat ze hun aanwendbare pakket leraarsuren niet hebben overschreden en ze gaan op zoek naar de oorzaak van het verschil: blijkt dat bij de controle van het aangewende pakket leraarsuren ook de vacante uren in mindering zijn gebracht van het aanwendbare pakket leraarsuren waarvoor de titularissen een dienstonderbreking genoten het voorbije schooljaar. Ook diegene waarvoor geen vervanging werd aangesteld. 6 Vraag: De titularissen die niet vervangen werden mogen toch niet aangerekend worden via het document 3B op het aanwendbare pakket leraarsuren? Antwoord: Toch wel. Wanneer het centrumbestuur een aanstelling doet, wordt deze aangerekend op de leraarsuren. De uren van de personeelsleden die afwezig zijn kunnen uiteraard aangewend worden om eventuele vervangers aan te stellen. Indien er meer titularissen zijn aangesteld dan er beschikbare uren zijn, dient de regelgeving met betrekking tot TBSOB, reaffectaties en wedertewerkstellingen te worden toegepast. Het opnemen van verlofstelsels kan immers geenszins een oplossing bieden om terbeschikkingstellingen te vermijden. Voorbeeld 11 Situatie: Personeelslid F is voor 20/23 vastbenoemd en het centrumbestuur besluit om betrokkene een bijkomende aanstelling als tijdelijke te geven op basis van eigen werkingsmiddelen (Personeel werkingsbudget; te zenden met OOM-code 16) Vraag: Dienen deze PWB-uren aangegeven te worden op het document 3B?

7 Antwoord: Neen, deze uren worden betaald met eigen werkingsmiddelen, bijgevolg dienen ze niet in mindering te worden gebracht van de leraarsuren. In PWB-uren kunnen personeelsleden enkel als tijdelijk personeelslid worden aangesteld. Voorbeeld 12 Situatie: Personeelslid W is vastbenoemd voor 4/20 in CVO A en voor 16/20 in het secundair onderwijs. Op wordt dit personeelslid opnieuw binnen zijn vaste benoeming aangesteld voor 4/20 in het CVO. Betrokkene neemt een verlof TAO op deze 4/20 om in het secundair onderwijs, waar hij vastbenoemd is voor 16/20, bijkomend te presteren als tijdelijk in een vacante betrekking. Op neemt betrokkene ontslag in het CVO, op wordt hij verder benoemd in het secundair onderwijs tot een voltijdse opdracht. Door de organisatie van de modules ligt de effectief te presteren opdracht van personeelslid W echter volledig in het tweede semester. De opvolger van personeelslid W, aangesteld vanaf in de vacante betrekking, zal de volledige opdracht effectief presteren (= 6,69/20). Vraag: Welke uren moeten op het document 3B staan en worden bijgevolg ook aangerekend op de leraarsuren? Antwoord: De 4/20 van personeelslid W als vastbenoemde van tot en vervolgens de vacante aanstelling van de opvolger van tot voor 6,69/20. Dit maakt 64,42 lestijden (personeelslid W) + 159,85 lestijden (opvolger). De totale aanrekening op het document 3B is met andere woorden 224,27 lestijden. Gezien personeelslid W aangesteld is vanaf 01-09, kan deze opdracht (tot 31-12) in principe ook vervangen worden. 7 Voorbeeld 13 Situatie: Peroneelslid Q wordt aangesteld in een vervangopdracht in een CVO tot vlak vóór de herfstvakantie. Onmiddellijk na de herfstvakantie neemt dit personeelslid een interimopdracht aan in het secundair onderwijs. Bij gevolg wordt hier gedurende de herfstvakantie een VOT-opdracht aangemaakt en uitbetaald in het CVO, a rato van de gepresteerde opdracht vóór de herfstvakantie. Vraag: Wordt deze VOT-opdracht aangerekend op het aanwendbare pakket leraarsuren? Antwoord: Neen, deze uren worden niet aangerekend aan het centrum, maar de interimaris zal toch betaald worden in de herfstvakantie.

8 3) Aanwending basispuntenenveloppe a) Algemene vragen Op welk document moeten de aangewende punten worden meegedeeld? De aangewende punten worden door de administratie zelf berekend op basis van de zendingen in het elektronisch personeelsdossier (EPD). Het centrum dient hiervoor geen bijkomende documenten in te vullen. Welke opdrachten komen ten laste van de basispuntenenveloppe? Alle aanstellingen waarvan een personeelslid titularis is, met andere woorden de vast benoemde personeelsleden (ATO 4) en de tijdelijke personeelsleden die zijn aangesteld in een vacante betrekking (ATO 2). Op deze regel bestaat één uitzondering: indien de titularis een dienstonderbreking neemt voor een volledig schooljaar én betrokkene wordt vervangen in een ander ambt, dan zal niet de opdracht van de titularis aangerekend worden op de basispuntenenveloppe, maar wel de opdracht van de vervanger. Zie hierover verder de presentatie Aanwending van leraarsuren en puntenenveloppe. Zijn er aanstellingen die niet aangerekend worden op de basispuntenenveloppe? Ja, volgende aanstellingen zijn niet ten laste van de basispuntenenveloppe: 8 Aanstellingen op basis van de ICT-puntenenveloppe (code 785) Aanstellingen op basis van het werkingsbudget Personeel werkingsbudget (OOMcode 16) De betrekking van adjunct-directeur fusie voor fusies na 1 september 2007 De uren waarvoor een personeelslid is ter beschikking gesteld wegens ontstentenis van betrekking (opgelet: de uren reaffectatie/wedertewerkstelling worden wel aangerekend op de basispuntenenveloppe) Wanneer moet de vervanger in rekening gebracht worden van de puntenenveloppe en niet de titularis? Enkel wanneer de titularis voor een volledig schooljaar een dienstonderbreking neemt voor zijn/haar volledige opdracht of voor een gedeelte van zijn/haar opdracht en indien er desgevallend vervanging wordt aangesteld in een ander ambt. In deze gevallen zal de puntenwaarde van de opdracht van de vervanger aangerekend worden op de aanwendbare puntenenveloppe en niet de puntenwaarde van de titularis. Opgelet, ongeacht de puntenwaarde van de administratief medewerker is er slechts 1 ambt van administratief medewerker. Zie hierover verder de presentatie Aanwending van leraarsuren en puntenenveloppe.

Veel gestelde vragen voor het schooljaar 2015-2016: personeelsbeheer ondersteunend personeel gewoon en buitengewoon secundair onderwijs

Veel gestelde vragen voor het schooljaar 2015-2016: personeelsbeheer ondersteunend personeel gewoon en buitengewoon secundair onderwijs Veel gestelde vragen voor het schooljaar 2015-2016: personeelsbeheer ondersteunend personeel gewoon en buitengewoon secundair onderwijs Voor verdere inlichtingen kan u terecht bij: werkstation 32 Telefoonnummers:

Nadere informatie

Lerarenplatform in het secundair onderwijs

Lerarenplatform in het secundair onderwijs Lerarenplatform in het secundair onderwijs 1. Inleiding Tijdens het schooljaar 2018-2019 wordt een pilootproject lerarenplatform opgezet om meer tijdelijke leerkrachten werkzekerheid en een opdracht die

Nadere informatie

Het lerarenplatform is beperkt tot de wervingsambten van het bestuurs- en onderwijzend personeel.

Het lerarenplatform is beperkt tot de wervingsambten van het bestuurs- en onderwijzend personeel. Lerarenplatform in het basisonderwijs 1. Inleiding Tijdens het schooljaar 2018-2019 wordt een pilootproject lerarenplatform opgezet om meer tijdelijke leerkrachten werkzekerheid en een opdracht die voldoende

Nadere informatie

Opleiding schoolsecretariaten

Opleiding schoolsecretariaten Opleiding schoolsecretariaten 2018-2019 AGODI ACADEMIE Inhoud 1. Inleiding A. Doel van de cursus B. Wetgeving C. Toepassingsgebied en gevolgen D. Draagwijdte vaste benoeming 2. Algemene bepalingen A. Vacantverklaring

Nadere informatie

Opleiding voor schoolsecretariaten 2013-2014

Opleiding voor schoolsecretariaten 2013-2014 Ministerie van Onderwijs en Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten () Opleiding voor schoolsecretariaten 2013-2014 Overzicht programma Cursus puntenenveloppen: 1. Reglementering 2. Soorten punten 3.

Nadere informatie

Alle scholen van het gewoon en buitengewoon basisonderwijs kunnen deelnemen aan het pilootproject lerarenplatform.

Alle scholen van het gewoon en buitengewoon basisonderwijs kunnen deelnemen aan het pilootproject lerarenplatform. Lerarenplatform 1. Inleiding Tijdens het schooljaar 2018-2019 start het pilootproject lerarenplatform om tijdelijke leerkrachten meer werkzekerheid te bieden. De leerkrachten in het lerarenplatform krijgen

Nadere informatie

Voorbeelden TBSOB, reaffectaties en wedertewerkstellingen

Voorbeelden TBSOB, reaffectaties en wedertewerkstellingen 1 Voorbeelden TBSOB, reaffectaties en wedertewerkstellingen 2 Voorbeeld 1: definitie van hetzelfde ambt - SVWO Een personeelslid met als bekwaamheidsbewijs Bachelor grafische en digitale media + BPB is

Nadere informatie

Verlof tijdelijk andere opdracht VTAO

Verlof tijdelijk andere opdracht VTAO Verlof tijdelijk andere opdracht VTAO Inhoudstafel 1. inleiding 2. wie? 3. wanneer een VTAO/TAO? 4. verlof TAO en TBSOB 5. aanvang duur einde 6. dienstonderbreking op een TAO-opdracht 7. volume/bezoldiging

Nadere informatie

infosessie softwareleveranciers 29 mei 2018 Jeroen Depoortere

infosessie softwareleveranciers 29 mei 2018 Jeroen Depoortere Jeroen Depoortere 1 Personeelsadministratie lerarenplatform vacantverklaring van bepaalde opdrachten van personeelsleden met een do clustering vervangingseenheden wijzigingen CLB wijzigingen DKO varia

Nadere informatie

PERSONEEL TEN LASTE VAN HET WERKINGSBUDGET

PERSONEEL TEN LASTE VAN HET WERKINGSBUDGET PERSONEEL TEN LASTE VAN HET WERKINGSBUDGET 1 Wat is het? Een inrichtende macht werft personeelsleden aan: Met werkingsmiddelen Vlaamse ondersteuningspremie Eigen middelen (enkel deeltijds kunstonderwijs)

Nadere informatie

AFWEZIGHEID LANGE DUUR GEWETTIGD DOOR FAMILIALE REDENEN

AFWEZIGHEID LANGE DUUR GEWETTIGD DOOR FAMILIALE REDENEN MEDEDELING M.12.025 BRUSSEL, 2012-09-13 KLASSEMENT: BESTEMD VOOR: BuBaO CONTACT: Lode De Geyter TREFWOORDEN: 02 507 08 33 @ lode.degeyter@vsko.be Pers/Verloven Verloven OVERZICHT VAN VERLOFSTELSELS 1 VOLLEDIGE

Nadere informatie

Het ondersteunend personeel

Het ondersteunend personeel Het ondersteunend personeel Opleiding voor schoolsecretariaten Schooljaar 2018-2019 Femke Smout - Jan Taildeman Inge De Luyck Inhoud 1. Inleiding 2. Omkadering 3. Puntenwaarde 4. Vacante betrekking 5.

Nadere informatie

2. Kan de minister voor de afgelopen drie schooljaren en referteperiodes de volgende gegevens verschaffen?

2. Kan de minister voor de afgelopen drie schooljaren en referteperiodes de volgende gegevens verschaffen? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 556 van JORIS POSCHET datum: 8 september 2015 aan HILDE CREVITS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS Hoger beroepsonderwijs - Gegevens,

Nadere informatie

Elektronische communicatie

Elektronische communicatie 1 Elektronische communicatie OPDRACHTEN oefening 1 : opdrachten in één instelling - TADD - 10 uur PV mechanica - ATO 2-3 de graad BSO - 5 uur TV mechanica - ATO 2-3 de graad BSO - 5 uur TV mechanica -

Nadere informatie

De daaraan verbonden salarisschalen (ssc) zijn en blijven: 63 punten ssc 202 ; 82 punten ssc 158 ; 120 punten ssc 542.

De daaraan verbonden salarisschalen (ssc) zijn en blijven: 63 punten ssc 202 ; 82 punten ssc 158 ; 120 punten ssc 542. Wijzigingen in de reglementering met betrekking tot het ondersteunend personeel in het gewoon en buitengewoon secundair onderwijs met ingang van 01/09/2015 Sedert de aanvang van dit schooljaar werden een

Nadere informatie

Bijlage: Procedure tot re-integratie: regeling die gold bij terbeschikkingstelling vóór 1 september 2014

Bijlage: Procedure tot re-integratie: regeling die gold bij terbeschikkingstelling vóór 1 september 2014 1 Bijlage: Procedure tot re-integratie: regeling die gold bij terbeschikkingstelling vóór 1 september 2014 1 Advies van de preventieadviseur-arbeidsgeneesheer Een vastbenoemd personeelslid dat bij attest

Nadere informatie

De betrekkingen in de ambten van adjunct-directeur, coördinator, technisch adviseur en technisch adviseur-coördinator

De betrekkingen in de ambten van adjunct-directeur, coördinator, technisch adviseur en technisch adviseur-coördinator Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel MEDEDELING referentienr. : M-VVKSO-2009-035 datum : 2009-06-26 gewijzigd : 2010-01-20 contact : Dienst Personeel en schoolbeheer,

Nadere informatie

Personeelsreglementering. basisonderwijs

Personeelsreglementering. basisonderwijs Personeelsreglementering gewoon basisonderwijs Colloquium directies Mechelen-Brussel 22 november 2017 Mogelijke agenda (met ruimte voor vraagstelling) 1. Personeelsformatie 2. Tijdelijke aanstelling 3.

Nadere informatie

Taak- en functiedifferentiatie in het gewoon en buitengewoon secundair onderwijs

Taak- en functiedifferentiatie in het gewoon en buitengewoon secundair onderwijs SO/2007/03 (pers) 10/07/2007 Taak- en functiedifferentiatie in het gewoon en buitengewoon secundair onderwijs Cao VIII bevat een afspraak over extra middelen voor het gewoon en buitengewoon secundair onderwijs

Nadere informatie

Het ondersteunend. Personeel

Het ondersteunend. Personeel Het ondersteunend Personeel HET ONDERSTEUNEND PERSONEEL HET ONDERSTEUNEND PERSONEEL... 2 HET ONDERSTEUNEND PERSONEEL... 3 1. Inleiding... 3 2. Omkadering... 3 2.1. Globale puntenenveloppe... 3 2.2. Forfaitaire

Nadere informatie

Het ondersteunend. Personeel

Het ondersteunend. Personeel Het ondersteunend Personeel HET ONDERSTEUNEND PERSONEEL INHOUDSTAFEL HET ONDERSTEUNEND PERSONEEL... 2 HET ONDERSTEUNEND PERSONEEL... 4 1. Omkadering...4 1.1. Forfaitaire puntenenveloppe Gemeenschapsonderwijs...4

Nadere informatie

Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur

Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur 1. Recht op TADD 1.1 Toepassingsgebied Het recht op een tijdelijke aanstelling voor doorlopende duur is van toepassing op alle wervingsambten van de personeelscategorieën

Nadere informatie

MEDEDELING. Het ondersteunend personeel. 1 Inleiding en reglementering

MEDEDELING. Het ondersteunend personeel. 1 Inleiding en reglementering Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel MEDEDELING referentienr. : M-VVKSO-2009-057 datum : 2009-12-01 gewijzigd : 2011-11-16 contact : Dienst Personeel en schoolbeheer,

Nadere informatie

Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur

Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur 1. Recht op TADD 1.1 Toepassingsgebied Het recht op een tijdelijke aanstelling voor doorlopende duur is van toepassing op alle wervingsambten van de personeelscategorieën

Nadere informatie

Medex-procedure: regeling die gold bij terbeschikkingstelling vóór 1 september 2014

Medex-procedure: regeling die gold bij terbeschikkingstelling vóór 1 september 2014 1 Bijlage: Medex-procedure: regeling die gold bij terbeschikkingstelling vóór 1 september 2014 1 Uitspraak van Medex: gevolgen afhankelijk van de datum Vastbenoemde personeelsleden die na uitputting van

Nadere informatie

Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur

Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur 1. Recht op TADD 1.1 Toepassingsgebied Het recht op een tijdelijke aanstelling voor doorlopende duur is van toepassing op alle wervingsambten van de personeelscategorieën

Nadere informatie

VASTE BENOEMING. Vereenvoudiging van de procedure Bijkomende vacant verklaringen en meer benoemingsmogelijkheden Praktische schikkingen Voorbeelden

VASTE BENOEMING. Vereenvoudiging van de procedure Bijkomende vacant verklaringen en meer benoemingsmogelijkheden Praktische schikkingen Voorbeelden VASTE BENOEMING Vereenvoudiging van de procedure Bijkomende vacant verklaringen en meer benoemingsmogelijkheden Praktische schikkingen Voorbeelden Vereenvoudiging van de procedure Bestaande procedure:

Nadere informatie

Opleiding voor schoolsecretariaten 2013-2014

Opleiding voor schoolsecretariaten 2013-2014 Ministerie van Onderwijs en Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten () Opleiding voor schoolsecretariaten 2013-2014 2. TBSOB Overzicht programma Reglementering/Toepassingsgebied Begrippenkader TBSOB

Nadere informatie

1 Hoe zit het juist met TADD? Als je een contract van bepaalde duur hebt, kan dit doorbroken worden voor iemand die TADD is?

1 Hoe zit het juist met TADD? Als je een contract van bepaalde duur hebt, kan dit doorbroken worden voor iemand die TADD is? 1 Hoe zit het juist met TADD? Als je een contract van bepaalde duur hebt, kan dit doorbroken worden voor iemand die TADD is? Eenmaal het schoolbestuur het ambt (opvoeder of administratief medewerker) en

Nadere informatie

Cursus voor schoolsecretariaten

Cursus voor schoolsecretariaten Cursus voor schoolsecretariaten 2015-2016 WAT? Loopbaanonderbreking Verminderde prestaties Terbeschikkingstelling wegens persoonlijke aangelegenheden 2 1 Loopbaanonderbreking 3 Wetgeving Soorten Toepassingsgebied

Nadere informatie

MEDEDELING. Het ondersteunend personeel vanaf Inhoud. Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel

MEDEDELING. Het ondersteunend personeel vanaf Inhoud. Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel MEDEDELING referentienr. : M-VVKSO-2009-057 datum : 2009-12-01 gewijzigd : 2015-07-03 contact : Dienst Personeel en schoolbeheer,

Nadere informatie

Deze toelichting bevat een samenvatting van de omzendbrief met de rubrieken die voor de meldingen via EDISON van belang zijn.

Deze toelichting bevat een samenvatting van de omzendbrief met de rubrieken die voor de meldingen via EDISON van belang zijn. Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Departement Onderwijs Administratie Ondersteuning Afdeling Informatica Project EDISON 16 november 2005 / 01 februari 2007 Auteur: Jan Dejonghe E: jan.dejonghe@ond.vlaanderen.be

Nadere informatie

Leerkrachten aantrekken en behouden. Mevr. Hilde Lesage & mevr. Patricia Van Reet

Leerkrachten aantrekken en behouden. Mevr. Hilde Lesage & mevr. Patricia Van Reet Leerkrachten aantrekken en behouden Mevr. Hilde Lesage & mevr. Patricia Van Reet Inleiding Vaststellingen Weinig kandidaten voor korte vervangopdrachten 25% startende leraren uit onderwijs na 2 jaar 70%

Nadere informatie

Cao XI Leerplicht. 4 september 2018

Cao XI Leerplicht. 4 september 2018 Cao XI Leerplicht 4 september 2018 Programma Inleiding Lerarenplatform Omzetting niet-ingevulde vervangingen in vervangingseenheden TADD en vaste benoeming 10/09/2018 2 inleiding Cao XI leerplicht afgesloten

Nadere informatie

Leerkrachten aantrekken en behouden

Leerkrachten aantrekken en behouden Leerkrachten aantrekken en behouden Inleiding Vaststellingen Weinig kandidaten voor korte vervangopdrachten 25% startende leraren uit onderwijs na 2 jaar 70% startende leraren opdracht < 2/3 42% startende

Nadere informatie

Bijkomende besparingsmaatregelen voor het secundair onderwijs vanaf 2015

Bijkomende besparingsmaatregelen voor het secundair onderwijs vanaf 2015 Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel FLITSBERICHT VVKSO Bijkomende besparingsmaatregelen voor het secundair onderwijs vanaf 2015 Op 24 april beslist de Vlaamse

Nadere informatie

Tijdelijke Aanstelling van Doorlopende Duur

Tijdelijke Aanstelling van Doorlopende Duur Tijdelijke Aanstelling van Doorlopende Duur 1. Inleiding Sinds 1 september 2003 geldt een eenvormige voorrangsregeling voor alle onderwijsniveaus en alle netten: de tijdelijke aanstelling van doorlopende

Nadere informatie

S C H O L E N G E M E E N S C H A P S A E F T I N G H E INFOSESSIE TADD V O O R L E E R K R A C H T E N D I N S D A G 8 J U N I

S C H O L E N G E M E E N S C H A P S A E F T I N G H E INFOSESSIE TADD V O O R L E E R K R A C H T E N D I N S D A G 8 J U N I Welkom S C H O L E N G E M E E N S C H A P S A E F T I N G H E INFOSESSIE TADD V O O R L E E R K R A C H T E N D I N S D A G 8 J U N I 2 0 1 0 TADD in de scholengemeenschap Saeftinghe T I J D E L I J

Nadere informatie

Nieuwigheden Personeel secundair onderwijs

Nieuwigheden Personeel secundair onderwijs Nieuwigheden Personeel secundair onderwijs 09/09/2019 - Gent Artevelde Hogeschool Kris Lambrecht, Katrien Vanbiervliet, Inge De Luyck Programma Aanvangsbegeleiding en tijdelijke aanstelling van doorlopende

Nadere informatie

Cursus voor schoolsecretariaten

Cursus voor schoolsecretariaten Cursus voor schoolsecretariaten 2015-2016 Reglementering Begrippen Procedure Bezoldiging Mededeling Overzicht programma 2 Reglementering Decreet van 09/04/1992 Besluit Vlaamse Regering 29/04/1992 Omzendbrief

Nadere informatie

VACANTVERKLARING VAN BETREKKINGEN IN WERVINGSAMBTEN

VACANTVERKLARING VAN BETREKKINGEN IN WERVINGSAMBTEN Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel MEDEDELING Deze Mededeling vervangt de gelijknamige Mededeling van 19 februari 2003, Kl. 90.01.03 Datum: 2004-04-13 Kl.

Nadere informatie

Verlofstelsels voor de personeelsleden van de Centra voor volwassenenonderwijs

Verlofstelsels voor de personeelsleden van de Centra voor volwassenenonderwijs Verlofstelsels voor de personeelsleden van de Centra voor volwassenenonderwijs Samenstelling syllabus: Dave Bonte Beleidsthemabeheerder personeelsregelgeving Afdeling Volwassenenonderwijs Agentschap voor

Nadere informatie

Met ingang van 1 september 2011 wordt het stelsel van VVP/ziekte volledig hervormd onder de modaliteiten die we hierna uiteenzetten.

Met ingang van 1 september 2011 wordt het stelsel van VVP/ziekte volledig hervormd onder de modaliteiten die we hierna uiteenzetten. Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel FLITSBERICHT VVKSO 2011-08-24 Verlof voor verminderde prestaties wegens ziekte vanaf 1 september 2011 Tot in 2010-2011

Nadere informatie

Vaste benoeming in wervingsambten in het gewoon secundair onderwijs

Vaste benoeming in wervingsambten in het gewoon secundair onderwijs Guimardstraat 1 1040 BRUSSEL +32 2 507 06 01 www.katholiekonderwijs.vlaanderen MEDEDELING Referentienummer: M-VVKSO-2003-146 Datum: 2003-12-17 Gewijzigd: 2015-09-07 Contact: Dienst Personeel 02 507 07

Nadere informatie

Tijdelijke aanstelling en aanvangsbegeleiding vanaf 1 september 2019

Tijdelijke aanstelling en aanvangsbegeleiding vanaf 1 september 2019 Tijdelijke aanstelling en aanvangsbegeleiding vanaf 1 september 2019 Doelstellingen van de maatregelen uit cao XI De praktijkschok verminderen door een betere en meer kwaliteitsvolle aanvangsbegeleiding

Nadere informatie

BIJLAGE cao III BE: Voorstel van overgang naar het statuut voor de sector BASISEDUCATIE

BIJLAGE cao III BE: Voorstel van overgang naar het statuut voor de sector BASISEDUCATIE Thema uit DRP Tijdelijke aanstelling BIJLAGE cao III BE: van overgang naar het statuut voor de sector BASISEDUCATIE JA, maar geen TADD conform DRP Tijdelijke aanstelling van onbepaalde duur. Tijdelijke

Nadere informatie

Lerarenplatform: concept

Lerarenplatform: concept Lerarenplatform Lerarenplatform: concept Doel Tijdelijke leerkrachten werkzekerheid bieden Gewoon SO-BuSO: 350 VTE Takenpakket Vervangingen verzekeren (afwezigheden< een schooljaar) Zinvolle pedagogische

Nadere informatie

Vaste benoeming in wervingsambten in het gewoon en buitengewoon basisonderwijs en in de internaten

Vaste benoeming in wervingsambten in het gewoon en buitengewoon basisonderwijs en in de internaten Guimardstraat 1 1040 BRUSSEL 02 507 07 01 www.katholiekonderwijs.vlaanderen MEDEDELING Referentienummer: Datum: 2016-03-21 Gewijzigd: --- Contact: Dienst Personeel 02 507 07 01 dienst_personeel@katholiekonderwijs.vlaanderen

Nadere informatie

Vacantverklaring van betrekkingen in wervingsambten in 2015

Vacantverklaring van betrekkingen in wervingsambten in 2015 Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel MEDEDELING referentienr. : M-VVKSO-2004-043 datum : 2004-04-13 gewijzigd : 2015-04-28 contact : Dienst Personeel en schoolbeheer,

Nadere informatie

Leerkracht en verantwoordelijkheden

Leerkracht en verantwoordelijkheden Nonnemeersstraat 15 9000 Gent 09 267 12 99 info@hetperspectief.net www.hetperspectief.net LEV ~ Groep SO en HO Leerkracht en verantwoordelijkheden Schooljaar 2010-2011 Auteur: Griet Mathieu ~ Martine Baeyens

Nadere informatie

Loopbaanonderbreking modaliteiten vanaf 2011-2012

Loopbaanonderbreking modaliteiten vanaf 2011-2012 Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel FLITSBERICHT VVKSO 2011-06-22 Loopbaanonderbreking modaliteiten vanaf 2011-2012 Cao IX, die begin december 2010 werd afgesloten

Nadere informatie

Vlaamse reaffectatiecommissie Schooljaar

Vlaamse reaffectatiecommissie Schooljaar Vlaamse reaffectatiecommissie Schooljaar 2013-2014 Ministerie van Onderwijs & Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel Eindredactie Roger Meert Voorzitter

Nadere informatie

Cursus voor schoolsecretariaten Thematische loopbaanonderbreking. Zorgkrediet. Verlof tijdelijk andere opdracht

Cursus voor schoolsecretariaten Thematische loopbaanonderbreking. Zorgkrediet. Verlof tijdelijk andere opdracht Cursus voor schoolsecretariaten 2016-2017 WAT? Thematische loopbaanonderbreking Zorgkrediet Verlof tijdelijk andere opdracht Verminderde prestaties en Terbeschikkingstelling voor persoonlijke aangelegenheden

Nadere informatie

Omkadering die wordt toegekend via de scholengemeenschap

Omkadering die wordt toegekend via de scholengemeenschap Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel MEDEDELING referentienr. : M-VVKSO-2003-069 datum : 2003-07-15 gewijzigd : 2013-10-08 contact : Dienst Personeel en schoolbeheer,

Nadere informatie

De verdeling van de betrekkingen en de reaffectatie

De verdeling van de betrekkingen en de reaffectatie De verdeling van de betrekkingen en de reaffectatie maart 2015 Hugo De Keersmaecker VVKSO dienst Personeel en schoolbeheer tel. 02 507 07 01, dps.vvkso@vsko.be definities i.f.v. vastbenoemden en reaffectatie

Nadere informatie

VR DOC.1605/2

VR DOC.1605/2 VR 2018 2112 DOC.1605/2 Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse regering van 29 april 1992 betreffende de verdeling van de betrekkingen, de terbeschikkingstelling wegens

Nadere informatie

Een melding ziekteverlof geldt voor alle opdrachten op alle niveaus uitgezonderd voor de opdrachten in het hoger onderwijs en omgekeerd.

Een melding ziekteverlof geldt voor alle opdrachten op alle niveaus uitgezonderd voor de opdrachten in het hoger onderwijs en omgekeerd. Ministerie van Onderwijs en Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) 09 februari 2012 Ronald Gyselinck Een melding ziekteverlof geldt voor alle opdrachten op alle niveaus uitgezonderd voor de

Nadere informatie

referentienr.: M -VVKSO-2005-048 datum: 2005-12-20 gewijzigd: 2011-09-23 contact: Dienst Personeel en schoolbeheer, dps.vvkso@vsko.

referentienr.: M -VVKSO-2005-048 datum: 2005-12-20 gewijzigd: 2011-09-23 contact: Dienst Personeel en schoolbeheer, dps.vvkso@vsko. Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel MEDEDELING referentienr.: M -VVKSO-2005-048 datum: 2005-12-20 gewijzigd: 2011-09-23 contact: Dienst Personeel en schoolbeheer,

Nadere informatie

LOIS, DECRETS, ORDONNANCES ET REGLEMENTS WETTEN, DECRETEN, ORDONNANTIES EN VERORDENINGEN

LOIS, DECRETS, ORDONNANCES ET REGLEMENTS WETTEN, DECRETEN, ORDONNANTIES EN VERORDENINGEN MONITEUR BELGE 08.09.2009 BELGISCH STAATSBLAD 61107 LOIS, DECRETS, ORDONNANCES ET REGLEMENTS WETTEN, DECRETEN, ORDONNANTIES EN VERORDENINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN

Nadere informatie

Vlaanderen is onderwijs & vorming. Vlaamse reaffectatiecommissie schooljaar AGODI AGENTSCHAP VOOR

Vlaanderen is onderwijs & vorming. Vlaamse reaffectatiecommissie schooljaar AGODI AGENTSCHAP VOOR Vlaanderen is onderwijs & vorming Vlaamse reaffectatiecommissie schooljaar 2017-2018 AGODI AGENTSCHAP VOOR ONDERWIJSDIENSTEN www.onderwijs.vlaanderen.b Eindredactie Patricia Van Reet Voorzitter Vlaamse

Nadere informatie

Aanstelling en benoeming in selectie- en bevorderingsambten

Aanstelling en benoeming in selectie- en bevorderingsambten Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel MEDEDELING referentienr. : M-VVKSO-2003-106 datum : 2003-09-19 gewijzigd : 2012-11-28 contact : Dienst Personeel en schoolbeheer,

Nadere informatie

LOOPBAANONDERBREKING: MODALITEITEN VANAF HET SCHOOLJAAR

LOOPBAANONDERBREKING: MODALITEITEN VANAF HET SCHOOLJAAR Vlaams Verbond van het Katholiek Buitengewoon Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 BRUSSEL MEDEDELING M.11.030 BRUSSEL, 2011-06-22 KLASSEMENT: BESTEMD BuBaO en BuSO VOOR: CONTACT: Lode De Geyter TREFWOORDEN:

Nadere informatie

Berekening van de globale puntenenveloppe in het (buitengewoon) secundair onderwijs

Berekening van de globale puntenenveloppe in het (buitengewoon) secundair onderwijs Berekening van de globale puntenenveloppe in het (buitengewoon) secundair onderwijs 1. Voorbeschouwingen Deze omzendbrief geldt voor het voltijds gewoon secundair onderwijs, het buitengewoon secundair

Nadere informatie

Op Stapel mei Onderwijsorganisatie en -personeel Huis van het GO! Willebroekkaai Brussel

Op Stapel mei Onderwijsorganisatie en -personeel Huis van het GO! Willebroekkaai Brussel Op Stapel 2017-05 2 mei 2017 02-05-2017 Onderwijsorganisatie en -personeel Huis van het GO! Willebroekkaai 36 1000 Brussel In de rubriek Op Stapel geven de collega s van de afdeling Onderwijsorganisatie

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 25 mei 2018;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 25 mei 2018; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van artikel 3 tot en met 8, artikel 8septies, artikel 8decies en de bijlage van het besluit van de Vlaamse Regering van 21 september 2007 tot regeling van

Nadere informatie

Vlaamse reaffectatiecommissie schooljaar

Vlaamse reaffectatiecommissie schooljaar Vlaanderen is onderwijs & vorming Vlaamse reaffectatiecommissie schooljaar 2016-2017 AGODI AGENTSCHAP VOOR ONDERWIJSDIENSTEN www.onderwijs.vlaanderen.be Eindredactie Patricia Van Reet Voorzitter Vlaamse

Nadere informatie

Op Stapel mei Onderwijsorganisatie en -personeel Huis van het GO! Willebroekkaai Brussel

Op Stapel mei Onderwijsorganisatie en -personeel Huis van het GO! Willebroekkaai Brussel Op Stapel 2018-14 2 mei 2018 02-05-2018 Onderwijsorganisatie en -personeel Huis van het GO! Willebroekkaai 36 1000 Brussel In de rubriek Op Stapel geven de collega s van de afdeling Onderwijsorganisatie

Nadere informatie

DE GLOBALE PUNTENENVELOPPE sessie voor scholengemeenschappen 2 en 3 mei 2013 Hugo De Keersmaecker tel.

DE GLOBALE PUNTENENVELOPPE sessie voor scholengemeenschappen 2 en 3 mei 2013 Hugo De Keersmaecker tel. 1 DE GLOBALE PUNTENENVELOPPE sessie voor scholengemeenschappen 2 en 3 mei 2013 Hugo De Keersmaecker dps.vvkso@vsko.be tel. 02 507 07 01 BRONNEN 2 Codex Secundair Onderwijs 17/12/2010 art. 23 tot 31 Reaffectatiebesluit

Nadere informatie

Vlaamse reaffectatiecommissie Schooljaar

Vlaamse reaffectatiecommissie Schooljaar Vlaamse reaffectatiecommissie Schooljaar 2014-2015 Ministerie van Onderwijs & Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel Eindredactie Roger Meert Voorzitter

Nadere informatie

Verlofstelsels R E G E L I N G B I N N E N S C H O L E N G E M E E N S C H A P SAEFTINGHE V A N A F 2 0 1 1

Verlofstelsels R E G E L I N G B I N N E N S C H O L E N G E M E E N S C H A P SAEFTINGHE V A N A F 2 0 1 1 Welkom Verlofstelsels R E G E L I N G B I N N E N S C H O L E N G E M E E N S C H A P SAEFTINGHE V A N A F 2 0 1 1 inhoud WAT MAG JE VERWACHTEN Soorten verlofstelsels Aanmoedigingspremie Procedure in de

Nadere informatie

Rechtspositie Centra voor basiseducatie en praktische uitvoering

Rechtspositie Centra voor basiseducatie en praktische uitvoering Rechtspositie Centra voor basiseducatie en praktische uitvoering Aromagebouw en H. Consciencegebouw, Brussel 24 oktober 2017 en 10 november 2017 Programma Algemeen kader rechtspositie CBE en elektronische

Nadere informatie

VR DOC.1196/2BIS

VR DOC.1196/2BIS VR 2018 2610 DOC.1196/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse regering van 29 april 1992 betreffende de verdeling van de betrekkingen, de terbeschikkingstelling

Nadere informatie

één voltijdse betrekking van maatschappelijk werker

één voltijdse betrekking van maatschappelijk werker VACANTVERKLARING VAN EEN VOLTIJDSE BETREKKING VAN MAATSCHAPPELIJK WERKER BIJ DE PERMANENTE ONDERSTEUNINGSCEL (POC): OPROEP TOT DE KANDIDATEN VOOR MUTATIE EN VASTE BENOEMING OP 01-01-2010. 1. De Permanente

Nadere informatie

Cursus voor schoolsecretariaten

Cursus voor schoolsecretariaten Cursus voor schoolsecretariaten 2015-2016 Inhoud 1. Inleiding A. Wetgeving B. Toepassingsgebied 2. Algemene bepalingen A. Vacantverklaring B. Voorwaarden personeelslid C. Voorwaarden betrekking D. Ingangsdatum

Nadere informatie

AANVRAAG-OVEREENKOMST of AANVRAAG-WEIGERING van een dienstonderbreking schooljaar

AANVRAAG-OVEREENKOMST of AANVRAAG-WEIGERING van een dienstonderbreking schooljaar 1/ 5 AANVRAAG-OVEREENKOMST of AANVRAAG-WEIGERING van een dienstonderbreking schooljaar 2018-2019 Luik 1: Aanvraag van het personeelslid Ik, ondergetekende... Stamboeknummer... wonende te... personeelslid

Nadere informatie

Aandachtspunten schooljaar

Aandachtspunten schooljaar Aandachtspunten schooljaar 2002-2003 Inhoud : 1. Gemeenschappelijke bepalingen 1.1. Bewijs van pedagogische bekwaamheid (BPB) 1.2. Licentiaat + GHSO of GVO wordt licentiaat + BPB 1.3. Ambten van het medisch,

Nadere informatie

Opleiding schoolsecretariaten

Opleiding schoolsecretariaten Opleiding schoolsecretariaten 2017-2018 AGODI ACADEMIE Thematische loopbaanonderbreking Zorgkrediet Verlof verminderde prestaties Afwezigheid verminderde prestaties 2 1 THEMATISCHE LOOPBAANONDERBREKING

Nadere informatie

Deze betrekkingen worden in bijlage omschreven per school, waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen de verschillende instellingsnummers.

Deze betrekkingen worden in bijlage omschreven per school, waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen de verschillende instellingsnummers. CENTRAAL SECRETARIAAT SCHOLENGEMEENSCHAP GENT-DRONGEN E. De Deynestraat 2, 9000 GENT 0474/87 75 19 Gent, 21 maart 2018 Bericht van vacantverklaring voor vaste benoeming in wervingsambten De vzw Provincialaat

Nadere informatie

AANVRAAG-OVEREENKOMST of AANVRAAG-WEIGERING van een dienstonderbreking schooljaar

AANVRAAG-OVEREENKOMST of AANVRAAG-WEIGERING van een dienstonderbreking schooljaar 1/ 5 AANVRAAG-OVEREENKOMST of AANVRAAG-WEIGERING van een dienstonderbreking schooljaar 2017-2018 Luik 1: Aanvraag van het personeelslid Ik, ondergetekende... stamboeknummer... wonende te... personeelslid

Nadere informatie

Elektronisch communiceren

Elektronisch communiceren Cursus schoolsecretariaten Elektronisch communiceren Omzendbrief d.d. 11/04/2011: Gebruikersvoorwaarden van de elektronische communicatie tussen de inrichtende machten en het ministerie van Onderwijs en

Nadere informatie

MEDEDELING M WIJZIGING IN DE REGLEMENTERING VANAF 1 SEPTEMBER 2011

MEDEDELING M WIJZIGING IN DE REGLEMENTERING VANAF 1 SEPTEMBER 2011 Vlaams Verbond van het Katholiek Buitengewoon Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 BRUSSEL MEDEDELING M.11.036 BRUSSEL, 2011-09-08 KLASSEMENT: BESTEMD VOOR: BuBaO/BuSO CONTACT: Lode De Geyter TREFWOORDEN: 02

Nadere informatie

Vragen naar: Telefoon/Fax/e-mail: Referentie: Agnes Versluys Tel: 050/63.17.67 Fax: 050/63.17.68 e-mail: sgr25@g-o.be

Vragen naar: Telefoon/Fax/e-mail: Referentie: Agnes Versluys Tel: 050/63.17.67 Fax: 050/63.17.68 e-mail: sgr25@g-o.be Vragen naar: Telefoon/Fax/e-mail: Referentie: Agnes Versluys Tel: 050/63.17.67 Fax: 050/63.17.68 e-mail: sgr25@g-o.be PV/AV10-155 Brugge 10/09/2010 Oproep tot de kandidaten voor de personeelsbewegingen

Nadere informatie

MEDEDELING. Mutatie en nieuwe affectatie. 1 Wetgeving en reglementering. 2 Definities

MEDEDELING. Mutatie en nieuwe affectatie. 1 Wetgeving en reglementering. 2 Definities Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel MEDEDELING referentienr. : M-VVKSO-2007-010 datum : 2007-02-15 gewijzigd : 2013-09-24 contact : Dienst Personeel en schoolbeheer,

Nadere informatie

Verlofstelsels R E G E L I N G B I N N E N S C H O L E N G E M E E N S C H A P SAEFTINGHE V A N A F J A N U A R I 2 0 1 3

Verlofstelsels R E G E L I N G B I N N E N S C H O L E N G E M E E N S C H A P SAEFTINGHE V A N A F J A N U A R I 2 0 1 3 Welkom Verlofstelsels R E G E L I N G B I N N E N S C H O L E N G E M E E N S C H A P SAEFTINGHE V A N A F J A N U A R I 2 0 1 3 inhoud WAT MAG JE VERWACHTEN Soorten verlofstelsels Aanmoedigingspremie

Nadere informatie

Guimardstraat BRUSSEL MEDEDELING. Veel gestelde vragen over cao XI. 1 Aanvangsbegeleiding en het lerarenplatform

Guimardstraat BRUSSEL MEDEDELING. Veel gestelde vragen over cao XI. 1 Aanvangsbegeleiding en het lerarenplatform Guimardstraat 1 1040 BRUSSEL +32 2 507 07 01 www.katholiekonderwijs.vlaanderen MEDEDELING Referentienummer: M_PER_2018_012 Datum: 2018-03-21 Gewijzigd: 2018-04-19 Contact: Dienst Personeel dienst_personeel@katholiekonderwijs.vlaanderen

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN ONDERWIJS NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse regering van 15 februari 2008 tot vaststelling

Nadere informatie

Cursus voor schoolsecretariaten

Cursus voor schoolsecretariaten Cursus voor schoolsecretariaten 2015-2016 1. Reglementering Overzicht 2. Procedure bij ziekteverlof 3. Bepaling ziekterecht en gevolgen 4. Wederaanpassing halve dagtaak 5. VVP wegens ziekte 6. Langdurig

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot aanpassing van een aantal verlofstelsels in het onderwijs en in de hogescholen

Besluit van de Vlaamse Regering tot aanpassing van een aantal verlofstelsels in het onderwijs en in de hogescholen Besluit van de Vlaamse Regering tot aanpassing van een aantal verlofstelsels in het onderwijs en in de hogescholen DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 27 maart 1991 betreffende de rechtspositie

Nadere informatie

Cursus voor schoolsecretariaten Overzicht

Cursus voor schoolsecretariaten Overzicht Cursus voor schoolsecretariaten 2016-2017 1. Reglementering Overzicht 2. Procedure bij ziekteverlof 3. Bepaling ziekterecht en gevolgen 4. Wederaanpassing halve dagtaak 5. VVP wegens ziekte 6. Langdurig

Nadere informatie

Werken in onderwijs. Specifieke lerarenopleiding Infosessie Werken in het secundair onderwijs

Werken in onderwijs. Specifieke lerarenopleiding Infosessie Werken in het secundair onderwijs Specifieke lerarenopleiding Infosessie Werken in het secundair onderwijs Bregt Henkens Academisch Vormingscentrum voor Leraren Werken in onderwijs 1. Solliciteren 2. Toelatingsvoorwaarden 3. Bekwaamheidsbewijzen

Nadere informatie

Vlaamse reaffectatiecommissie Schooljaar

Vlaamse reaffectatiecommissie Schooljaar Vlaamse reaffectatiecommissie Schooljaar 2015-2016 Ministerie van Onderwijs & Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel Eindredactie Patricia Van Reet Voorzitter

Nadere informatie

Opleiding schoolsecretariaten Overzicht

Opleiding schoolsecretariaten Overzicht Opleiding schoolsecretariaten 2017-2018 AGODI ACADEMIE 1. Reglementering Overzicht 2. Procedure bij ziekteverlof 3. Bepaling ziekterecht en gevolgen 4. Wederaanpassing halve dagtaak 5. VVP wegens ziekte

Nadere informatie

Ook voor de personeelsleden aangesteld in een selectie- of bevorderingsambt wordt de uitbetaling tijdens de zomervakantie

Ook voor de personeelsleden aangesteld in een selectie- of bevorderingsambt wordt de uitbetaling tijdens de zomervakantie Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel MEDEDELING referentienr. : M-VVKSO-2004-069 datum : 2004-06-22 gewijzigd : 2010-02-08 contact : Dienst personeel en schoolbeheer,

Nadere informatie

Bijlage: aandachtspunten voor het schooljaar

Bijlage: aandachtspunten voor het schooljaar Bijlage: aandachtspunten voor het schooljaar 2010-2011 1. Ambtshalve concordantie 1.1. Ambtshalve concordantie in het secundair volwassenenonderwijs In het secundair volwassenenonderwijs werden op 1 september

Nadere informatie

De globale puntenenveloppe

De globale puntenenveloppe De globale puntenenveloppe DE GLOBALE PUNTENENVELOPPE De globale puntenenveloppe...1 1. Algemeen...2 2. Berekening van de globale puntenenveloppe...3 2.1. Parameters voor de berekening...3 2.2. Berekeningswijze

Nadere informatie

datum : contact :

datum : contact : Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel FLITS-BERICHT datum : contact : dps.vvkso@vsko.be, 02 507 07 01 1 Inleiding In ons Flits-bericht van 6 maart hebben we

Nadere informatie

Aandachtspunten schooljaar

Aandachtspunten schooljaar Aandachtspunten schooljaar 2002-2003 Oorspronkelijk meegedeeld in: Bekwaamheidsbewijzen deeltijds kunstonderwijs: wijzigingen vanaf 1 september 2002 referentie : PV/2002/7 publicatiedatum : (10/07/2002)

Nadere informatie

Opleiding schoolsecretariaten

Opleiding schoolsecretariaten Opleiding schoolsecretariaten 2017-2018 AGODI ACADEMIE AGODI ACADEMIE 1 Overzicht programma 1. Indiensttreding 1. Reglementering 2. Aanstellings- en subsidiëringsvoorwaarden 3. Mededeling aan het werkstation

Nadere informatie

https://dataonderwijs.vlaanderen.be/edulex/document.aspx?docid=15266#6 1 1. Inleiding De maatregelen die in deze omzendbrief worden toegelicht maken deel uit van de uitvoering van cao XI en hebben tot

Nadere informatie

FLITS-BERICHT. De globale puntenenveloppe: nadere toelichtingen en voorlopige cijfers. 1 Inleiding

FLITS-BERICHT. De globale puntenenveloppe: nadere toelichtingen en voorlopige cijfers. 1 Inleiding Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel FLITS-BERICHT datum : 2009-05-28 gecorrigeerd : in punt 2.2.2.1 (puntenaantallen per aantal voltijdse betrekkingen in

Nadere informatie