Verslag vergadering GMR d.d. 2 april 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag vergadering GMR d.d. 2 april 2019"

Transcriptie

1 Verslag vergadering GMR d.d. 2 april 2019 Aanwezig: Afwezig: Ntulist: Nicle Uringa (vz), Marjan Grts, Mirelle Blks, Inge de Leeuw, Femke van Ravensteijn-Brands, Kitty van der Krft, Jeanette Niebrg, Inge Hgers (directeur Bedrijfsvering), Sandra Beuving (CvB), Martijn van Tilburg (directeur Persneel Onderwijs Kwaliteit) Carla Geurts (ziek), Henk Reinders (ziek), Bas van Vlijmen (verhinderd) Natasja Geitel De vrzitter heet Marjan Grts en Jeanette Niebrg welkm terug na een peride van afwezigheid. 1) Opening en actiepunten Krt na uur wrdt de vergadering gepend. 2) Mededelingen en krte bespreekpunten vanuit GMR Ø Status werkverdelingsplan Tijdens directeurenverleg is navraag gedaan naar de behefte van directeuren. Zij geven aan, prima vruit te kunnen. Er verandert niet heel veel, zeker niet vr de ud OOG schlen. Vr ud SKBO schlen is het vrij nieuw en de meeste gaan er ng eens ged naar kijken. De meeste directeuren gaan ermee aan de slag. Zij vragen alleen hulp van het CvB bij stap 1. Per 1 augustus zal het functineren. De tl met misschien hier en daar aangepast wrden, maar er kan mee gewerkt wrden. Vr de PGMR is verder geen rl in deze. Wel vr de PMR-en van de afznderlijke schlen. Hierver kmt een melding in de nieuwsflits. Ø Verkiezingen GMR Vlgens rster zal Henk aftreden. Ok Mirelle is aftredend, maar zij stelt zich herkiesbaar. Inge de Leeuw gaat waarschijnlijk met een pleiding starten. Als dat z is, gaat zij wellicht stppen met de GMR. Inge zal hierver z.s.m. uitsluitsel geven. De verkiezingen zullen uitgeschreven wrden direct na de meivakantie. Kitty en Femke zullen hiervr zrgen. Ø Cmmissie Identiteit Jp Blks heeft zich als kandidaat aangemeld. GMR draagt hem tijdens de vergadering vr aan het CvB. CvB zal zrgen vr zijn beneming. De directeuren die betrkken waren bij het pstellen van het reglement blijven vrlpig lid van de cmmissie bij gebrek aan andere kandidaten. De GMR zal in de nieuwsflits ngmaals een prep uit laten gaan.

2 3) Mededelingen vanuit CvB Ø Terugkppeling uit directieteam ver strategisch plan, sturingsfilsfie en rganisatie inrichting Directieteam is in gesprek geweest met GMR en RvT. We werken net met deze uitgangspunten, e.e.a. met meer lading krijgen. Teksten kunnen her en der wellicht wat scherper. Op 5 juni 2019 is er een bijeenkmst waarbij medewerkers vanuit schlen wrden uitgendigd m teksten te vertalen naar werkbaarheid binnen de schlen. Ø Inspectie tezicht In de weken 21, 22, 23 en 24 vinden er inspectiebezeken plaats. Binnen SAAM zullen 8 schlen wrden bezcht.(ipv het vregere 4-jaarlijkse bezek van alle schlen). SAAM legt werkwijze uit en daaruit vlgt een nderzeksplan. Deels heeft SAAM daar invled p. Verificatienderzek kan mgezet wrden naar een risic nderzek. Verwachting is niet dat dit zal gebeuren. Schlen maken p dit mment een zelfreflectie. Op 19 juni 2019 vindt er een bestuursdag plaats. Inspectie zal dan mensen uit alle lagen (.a. GMR) bevragen. Inge de Leeuw zal via datumprikker uitzetten wie er kan. Vragen die aan de rde kunnen kmen zijn nder andere: Heeft het bestuurskantr ged zicht p wat er binnen de schlen gebeurt en is de kwaliteitsstructuur binnen de schlen helder. 4) Functiebuwwerk PGMR heeft dit nderwerp al uitgebreid besprken met de directeuren Bedrijfsvering en POK. Inge en Martijn lichten het functiebuwwerk verder te: Leraren zijn pgewaardeerd in salaris. Kitty geeft aan dat inschaling van intern begeleiders (OOP) blijft wringen. IBers hebben vaak lesbevegdheid. Kunnen ze k als leraren ingeschaald wrden? In de nieuwe ca is er geen extra financiële ruimte vr p en directeuren. Iedereen gaat ver naar de nieuwe salarisschalen. Functie van leraren wrdt hierdr hger gewaardeerd. Vr huidige cllega s verandert er qua salaris niets. De nieuwe functiemschrijving geldt vr nieuwe cllega s Het functiebuwwerk zal ieder jaar pnieuw bekeken wrden en indien er wijzigingen zijn wrden deze vrgelegd bij de GMR De weging van de familiecntactpersn is ng wat meilijk. Het gaat m een nieuwe functie. Hier wrdt ng aan gewerkt. Binnen de Fuwa schaal wrdt een medewerker berdeeld p basis van taken/verantwrdelijkheden en niet persé naar pleiding.

3 Is er nagedacht ver de functiemschrijvingen en inschaling van trainees en nderwijsassistenten in pleiding tt leraar? Vr nderwijsassistenten in pleiding tt leraar zijn subsidies beschikbaar, dit is bekend. Drgrei naar leraarndersteuner en aansluitend leraar biedt vldende ptentieel v.w.b. de inschaling van deze grep. Vr trainees tt directeur kijkt Marjan f ze infrmatie beschikbaar heeft. Dit zal ze dan drsturen naar Martijn. Transitie naar het nieuwe functiebuwwerk wrdt niet gebruikt m het functineren te bespreken. Het is geen berdeling. Daar zijn andere gesprekken vr. De bezwaarprcedure wrdt na advies van GMR aangescherpt. Er is ng gesprken ver de twee niveaus van leraren. Directeuren zullen heel helder meten kijken welke taken er zijn en welke leraren deze taken kunnen uitveren. Inge Hgers zal de pmerkingen meenemen en het dcument aanpassen. Nicle Uringa zal ng adviseren ten aanzien van de bezwaarprcedure. 5) Meerjarenbegrting Ø Op 26 maart 2019 is de meerjarenbegrting vr besprken in de Klankbrdgrep Bedrijfsvering. De GMR was daar aanwezig met drie leden. Helaas kn de vertegenwrdiging van de RvT in verband met ziekte/mstandigheden p het laatste mment niet aanwezig zijn. Ø Meerjarenbegrting: adviesrecht GMR RvT is akkrd met de meerjarenbegrting. Zijn er slapende dienstverbanden? Nee, die zijn er niet. De grep jarige is bijznder grt. Geeft dit extra risic tv het lerarentekrt? (denk aan mgelijke zwangerschappen/fulltime krachten die zullen wijzigen naar parttime krachten). Martijn vindt het interessant m zich daarin te verdiepen. Het lerarentekrt is binnen SAAM ng niet heel pijnlijk velbaar, mede dankzij aansturing p het flexteam dat is vergrt. GMR adviseert psitief p de meerjarenbegrting. Ø Frmatie De frmatie zit al in de begrting. De PGMR zu meegenmen meten wrden in de bvenschlse frmatie. Dit zal in het vervlg k gebeuren, In 2020 knelt het p ICT. Basisschlcach heeft k een leerkrachtfunctie. Belangrijk vr elke functie m feeling te huden met de klas.

4 6) Marap II, kengetallen, jaarverslag 2018, SAAM&vatting Ø Jaarverslag is verplicht. Met de SAAM&vatting en de filmpjes wrdt getracht er wat meer lucht in te krijgen. Dit is ged gelukt. Filmpjes zijn leuk en helder. Ok de uder en het kind kmen aan bd. Dat heeft echt meerwaarde. Het idee is m ieder jaar 3 andere schlen te kiezen vr de filmpjes. Ø Verder Marap, Kengetallen en SAAM&vatting helder. CvB is er trts p! En GMR is het daarmee eens. Ø De manier van cmmuniceren is absluut bijznder! Sandra zal zich k verdiepen p Instagram. 9) Jaarplanning Deze is definitief en gedeeld met de schlen. Graag de data van de vergaderingen van de GMR drgeven aan Anja Buw met daarbij glbaal wat er besprken zal gaan wrden. Sandra Beuving zal de cncept jaarplanning per mail nasturen. 10) Rndvraag Ø Schnmaak dr CSU binnen de schlen is slecht. Graag de signalen drgeven aan Inge Hgers zdat zij er een vlgende keer p terug kan kmen. Ø De GMR had een vraag ver één van de directeuren van SAAM*. Het CvB heeft laten weten ver persnlijke zaken geen mededelingen te den. Ø SAAM* heeft sinds krt een nieuwe partner vr BHV. De GMR heeft vanuit één van de schlen een signaal ntvangen dat ze niet p de hgte waren van deze nieuwe partij. De GMR heeft aandacht gevraagd vr de cmmunicatie ver dit srt wijzigingen. Ø GMR Leden kunnen via OOGpslag ng steeds in veel privacygevelige dcumenten. CvB geeft aan dat we nu eenmaal werken met een pen cmmunicatie medium. GMR leden hebben een bijzndere psitie en men gaat er vanuit dat zij m kunnen gaat met deze vertruwelijke infrmatie. Functinaris gegevensbescherming heeft SAAM zelfs een cmpliment gegeven ver he wrdt mgegaan met de privacywet en he e.e.a. is geregeld en gerganiseerd. Het blijf een cntinue prces. Ø Privacyteam vergadert niet meer p kantr, maar juist p schlen m dichterbij de cllega s te zijn en hen erbij te betrekken. Ø Directeur Springplank geeft aan dat de MR de verbinding / cnnectie mist met de GMR. Martijn heeft aangegeven dat de MR ged in staat is m deze cnnectie zelf te maken. GMR zal een bericht sturen m hen tegemet te kmen uur sluit de vergadering.

5 Actielijst Datum ngmaals plaatsen prep kandidaten Cmmissie Identiteit in nieuwsflits MR-en en prepen schlen/directeuren m prep ngmaals in nieuwsbrieven etc te plaatsen (GMR: Inge/Nicle) werving leden cmmissie identiteit dr CvB nazenden nieuwsbrief MR-en aan CvB (GMR) verkiezingen ivm vacature GMR per 1 september 2019 (GMR) Uitleg rl van PMR in werkverdelingsplan in nieuwsflits (GMR: Mirelle) Verkiezingen GMR direct na de meivakantie (GMR: Kitty/Femke) GMR vraag CvB Jp Blks te benemen als lid van de Identiteitscmmissie Ngmaals prep plaatsen vr kandidaten Identiteitscmmissie (zie actiepunt ) juni 2019 Bestuursdag met nderwijsinspectie. Leden GMR zullen verzcht wrden hierbij aanwezig te zijn. Gesprek vindt plaats in de middag. Uitndiging via datumprikker. (GMR: Inge de Leeuw) Martijn zal zich verdiepen he trainees p te nemen in het functiebuwwerk. Marjan stuur infrmatie ver mgelijke subsidies Opmerkingen verwerken in het functiebuwwerk (Inge Hgers) Accunt aanmaken p Instagram (Sandra Beuving) Vergaderdata en agendapunten aanleveren bij Anja Buw m te te vegen aan de jaarplanning (GMR) Signalen ver slechte schnmaak drgeven aan Inge Hgers Bericht naar MR van Basisschl De Springplank (GMR: Inge/Nicle) thema-avnden rganiseren vr MR/GMR. Eerste avnd in ktber, tweede in het vrjaar. (GMR: prgramma àmarjan/femke datum prikken à Inge de Leeuw) Besluitenlijst Datum Advies en/f Instemming GMR GMR stelt jaarverslag 2018 GMR definitief vast GMR geeft negatief advies p advies vakantieplanning GMR draagt Jp Blks vr als lid van de Identiteitscmmissie GMR geeft psitief advies aan meerjarenbegrting

Verslag vergadering GMR d.d. 3 juni 2019

Verslag vergadering GMR d.d. 3 juni 2019 Verslag vergadering GMR d.d. 3 juni 2019 Aanwezig: Afwezig: Notulist: Nicole Uringa (vz), Marjan Goorts, Mirelle Bloks, Inge de Leeuw, Femke van Ravensteijn-Brands, Kitty van der Kroft, Jeanette Nieborg,

Nadere informatie

Verslag vergadering GMR d.d. 9 september 2019

Verslag vergadering GMR d.d. 9 september 2019 Verslag vergadering GMR d.d. 9 september 2019 Aanwezig: Afwezig: Notulist: Nicole Uringa (vz), Marjan Goorts, Mirelle Bloks, Kitty van der Kroft, Bas van Vlijmen, Annick van Tilburg, Marja van den Eijnden,

Nadere informatie

Jaarverslag van de medezeggenschapsraad /2017

Jaarverslag van de medezeggenschapsraad /2017 Basisschl al hambra - Jaarverslag van de medezeggenschapsraad - 2016/2017 Basisschl Al Hambra Aziëlaan 157 3526 SG Utrecht 030-266 77 51 MR@alhambraschl.nl 2016-2017 1 P a g i n a Inhud Vrwrd... 3 Samenstelling...

Nadere informatie

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE AANLOOP SCHOOLJAAR 2014/2015

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE AANLOOP SCHOOLJAAR 2014/2015 JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE AANLOOP SCHOOLJAAR 2014/2015 1 Samenstelling MR Evelien Wubbels: Trea Kamps: Gerda de Ruiter: Geert Kst: Kim van Middendrp: Rik Tiezema: Vrzitter MR* MR-lid* MR-lid*

Nadere informatie

Jaarprogramma 2016/2017

Jaarprogramma 2016/2017 Jaarprgramma 2016/2017 1. Medezeggenschapsraad (MR)... 2 2. Missie en visie... 2 3. Delen vr 2016/2017... 2 4. Werkwijze en samenstelling MR... 2 5. Planning 2016/2017... 3 6. Faciliteiten... 3 1. Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen.

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen. Checklist berdeling adviesaanvraag 1. De adviesaanvraag Heeft de r een adviesaanvraag gehad? Let p: een rapprt is in principe geen adviesaanvraag. Met een adviesaanvraag wrdt bedeld: het dr de ndernemer

Nadere informatie

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD Sinds 1 september 2004 kan elke schl een uderraad prichten vlgens het participatiedecreet. Het schlbestuur is verplicht m een uderraad p te richten als 10% van de uders er

Nadere informatie

Helpt u dit schooljaar ook mee?

Helpt u dit schooljaar ook mee? Helpt u dit schljaar k mee? OUDERHULPBOEKJE 2015-2016 Jenaplanschl t Schrijverke Helpt u k mee? Elk schljaar zijn veel uders actief bij de vrbereiding van Sint en Kerst, bij sprt- en spelactiviteiten,

Nadere informatie

Porta Mosana College. Notulen MR vergadering. 29 sept 2015

Porta Mosana College. Notulen MR vergadering. 29 sept 2015 Prta Msana Cllege Ntulen MR vergadering 29 sept 2015 Aanwezig: Gast: Afwezig: Ad van Bekhven, Huub Janssen, Ingrid Ottenheijm, Philippe Schambergen, Mann Walthie, Ernst Relfs, Antn Keurentjes, Milu Samuels

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad. Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Jaarverslag Cliëntenraad. Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Jaarverslag 2017 Cliëntenraad Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Vrwrd Gewaardeerde lezer. De cliëntenraad heeft k in 2017 weer mee kunnen werken aan het verbeteren van de dienstverlening aan

Nadere informatie

Notulen OR vergadering 7 september 2015

Notulen OR vergadering 7 september 2015 Ntulen OR vergadering 7 september 2015 Aan- en afwezigen Ouders Aanwezig Afwezig Ouders Aanwezig Afwezig E. Ackermans X M. Huijnen X F. Bakkers X C. Kneppen X M. Bsjes X M van der Laan X R. Brauer X F.

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad. Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Jaarverslag Cliëntenraad. Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Vrwrd Gewaardeerde lezer, Graag bieden we u hierbij ns jaarverslag 2016 aan zdat u geïnfrmeerd bent ver nze inbreng in het beleid

Nadere informatie

De voorzitter heet alle aanwezigen welkom en neemt kort de opzet van de vergadering door.

De voorzitter heet alle aanwezigen welkom en neemt kort de opzet van de vergadering door. VERSLAG Regivergadering regi 1, 2 & 3 zaalvetbal Sprthallen Zuid d.d. dnderdag 18 ktber 2012 Aanwezig: Districtsbestuur Jaap Verkrst, Gerrit Aafjes, Hans Buitenhuis en Henk Zeeman Arbeidsrganisatie Guus

Nadere informatie

Jaarprogramma 2017/2018

Jaarprogramma 2017/2018 Jaarprgramma 2017/2018 1. Medezeggenschapsraad (MR)... 2 2. Missie en visie... 2 3. Delen vr 2017/2018... 2 4. Werkwijze en samenstelling MR... 2 5. Planning 2017/2018... 3 6. Faciliteiten... 3 1. Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

2015-2016 Jaarplan Medezeggenschap

2015-2016 Jaarplan Medezeggenschap 2015-2016 Jaarplan Medezeggenschap Medezeggenschapsraad de Bras mr@rkbsdebras.lucasnderwijs.nl 2015-2016 INHOUD Inleiding... 3 Algemeen... 3 Wat is de Medezeggenschapsraad (MR)... 3 Missie, Visie en speerpunten

Nadere informatie

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7 Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 2 van 7 Vergaderen Elke vergadering kent een vaste structuur en een vaste vlgrde. Deze structuur

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering bestuursvergadering OV- OBS De Vogels

Notulen Algemene Ledenvergadering bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Ntulen Algemene Ledenvergadering bestuursvergadering OV- OBS De Vgels Datum: 7 ktber 2014 Lcatie: Schlgebuw De Vgels Tijd: 19.30u Aanwezig: Ancin (vrzitter), Jeren van der Meulen (penningmeester/secretaris),

Nadere informatie

Leerplein. Remedial Teaching

Leerplein. Remedial Teaching Leerplein Remedial Teaching Juli 2017 Remedial teaching. Op de Willibrrdus is remedial teaching een nderdeel van de ttale ndersteuning. Onder remedial teaching (hierna te nemen rt) verstaan wij een extra

Nadere informatie

Alleen m.b.t. vergoedingen pedagogisch Instemming. medewerkers (hoofdstuk 1 uit de regeling) Advies

Alleen m.b.t. vergoedingen pedagogisch Instemming. medewerkers (hoofdstuk 1 uit de regeling) Advies Satusverzicht. Cnsultatie Unitmanagers/Lcatiemanagers mei 2011 evaluatie Cnsultatie cliëntenraad Besluit Bestuursgrep 22 april 2003 OR Alleen m.b.t. vergedingen pedaggisch Instemming medewerkers (hfdstuk

Nadere informatie

Richtlijnen functioneringsgesprek evangelist. Versie 1.0

Richtlijnen functioneringsgesprek evangelist. Versie 1.0 Richtlijnen functineringsgesprek evangelist Versie 1.0 Datum: mei 2015 1. Inleiding In deze brchure krijgt u een praktische handreiking met betrekking tt het huden van een functineringsgesprek met een

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de GMR van Unicoz Onderwijsgroep met de voorzitters van de MR-en dd. 18 mei 2017

Verslag van de vergadering van de GMR van Unicoz Onderwijsgroep met de voorzitters van de MR-en dd. 18 mei 2017 Verslag van de vergadering van de GMR van Unicz Onderwijsgrep met de vrzitters van de MR-en dd. 18 mei 2017 Aanwezig: MR De Achtsprng Prinses Amaliaschl De Buut Prins Clausschl Prins Flrisschl Prinses

Nadere informatie

Vergadering MR 13 oktober 2015

Vergadering MR 13 oktober 2015 Vergadering MR 13 ktber 2015 Aanwezig: Wim van der Heijden (WM), Harry Dupnt (HD), Snja Engels (SE), Chantal Klinkers (CK), Len Breders (LB) Aanwezig eerste gedeelte: Marcel Janssen (MJ) Afwezig met kennisgeving:

Nadere informatie

Risicomanagement in zorgbouwprojecten. Centrum Zorg en Bouw

Risicomanagement in zorgbouwprojecten. Centrum Zorg en Bouw Risicmanagement in zrgbuwprjecten Centrum Zrg en Buw Inhud Zelfscan; Rl CZB bij risicmanagement; Wat kunt u verwachten? Vraag Past uw initiatief in het strategisch huisvestingsplan van de rganisatie? Het

Nadere informatie

Convenant TOPSPORTVRIENDELIJKE SCHOLEN IN HET VOORTGEZET ONDERWIJS AMSTELVEEN

Convenant TOPSPORTVRIENDELIJKE SCHOLEN IN HET VOORTGEZET ONDERWIJS AMSTELVEEN Cnvenant TOPSPORTVRIENDELIJKE SCHOLEN IN HET VOORTGEZET ONDERWIJS AMSTELVEEN OKTOBER 2014 1 Inleiding In Amstelveen werken het Sprtbedrijf en de schlen Vrtgezet Onderwijs al enkele jaren nauw samen in

Nadere informatie

EVALUATIE TER STATE. Marion Matthijssen, Marn van Rhee. Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) juli 2005. In opdracht van Raad van State

EVALUATIE TER STATE. Marion Matthijssen, Marn van Rhee. Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) juli 2005. In opdracht van Raad van State EVALUATIE TER STATE Marin Matthijssen, Marn van Rhee Centrum vr Onderzek en Statistiek (COS) juli 2005 In pdracht van Raad van State Centrum vr Onderzek en Statistiek (COS) Auteur: Marin Matthijssen en

Nadere informatie

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling Prtcl bij het verlijden van een gezinslid van een leerling Algemeen: Er wrden geen mededelingen aan de pers gedaan. Het lcatie aanspreekpunt f de directeur meldt alleen dat nze 1 ste zrg de nabestaanden

Nadere informatie

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderpvang KOM Kinderpvang verzrgt kinderpvang vr kinderen in de leeftijdsgrep 0 tt en met 12 jaar. Alle medewerkers van de stichting zetten zich vlledig in m kwalitatief

Nadere informatie

Notulen Bestuursvergadering OV OBS De Vogels

Notulen Bestuursvergadering OV OBS De Vogels Ntulen Bestuursvergadering OV OBS De Vgels Datum: Dinsdag 9 september 2014 Lcatie: Schlgebuw De Vgels Tijd: 19.00u Aanwezig: Afgemeld: Ancin (vrzitter), Jeren van der Meulen (penningmeester/secretaris),

Nadere informatie

Goed nieuws; kinderopvangtoeslag omhoog!

Goed nieuws; kinderopvangtoeslag omhoog! Data m te nthuden December 2015 04-12 Sinterklaas p schl. Grepen 5 t/m 8 een cntinurster tt 14.00 uur. Neem je eigen lunch mee p 4 december! 13-12 Kerstmarkt vanaf 12.00 tt 18.00 uur, kinderen van De Meeander

Nadere informatie

o o o BIJLAGE PEDAGOGISCHE VISIE A. Gedragsindicatoren personeel in relatie tot leerlingen (vice versa)

o o o BIJLAGE PEDAGOGISCHE VISIE A. Gedragsindicatoren personeel in relatie tot leerlingen (vice versa) PEDAGOGISCHE VISIE A. Algemeen De pedaggische visie vertelt he de schl met leerlingen, persneel en uders van leerlingen wil mgaan en wat de schl verwacht ten aanzien van de relatie tussen leerlingen en

Nadere informatie

Begeleidende tekst bij de presentatie Ieder kind heeft recht op Gedifferentieerd RekenOnderwijs.

Begeleidende tekst bij de presentatie Ieder kind heeft recht op Gedifferentieerd RekenOnderwijs. Begeleidende tekst bij de presentatie Ieder kind heeft recht p Gedifferentieerd RekenOnderwijs. Dia 1 Opmerking vr de presentatr: in het geval u tijd te krt kmt, kunt u de blauwe tekst als ptineel beschuwen

Nadere informatie

Evaluatierapport Scalda - Groep 3 29 januari 26 maart 2014

Evaluatierapport Scalda - Groep 3 29 januari 26 maart 2014 Evaluatierapprt Scalda - Grep 3 29 januari 26 maart 2014 1. Inleiding, deelnemers en activiteiten In dit dcument wrden de bevindingen weergegeven van begeleiders en deelnemers die betrkken waren bij de

Nadere informatie

Simulatie werkgroepbijeenkomst

Simulatie werkgroepbijeenkomst Simulatie werkgrepbijeenkmst www.cnnectbegeleiding.nl 2011 1 Infrmatie vr de vrzitter (enkele dagen vraf) Je hebt de grepsleden het vlgende mailtje gestuurd: Hans (de directeur) heeft mij gevraagd m een

Nadere informatie

Indelen (nieuwe) groepen. Concept beleidsnotitie

Indelen (nieuwe) groepen. Concept beleidsnotitie Indelen (nieuwe) grepen Cncept beleidsntitie 25-01-2017 Inleiding Leerlingen kmen p schl wanneer ze vier jaar zijn en wrden dan p basis van de bij ns bekende gegevens ingedeeld in een bestaande grep 1/2.

Nadere informatie

Notulen Jaarvergadering 2010. Vereniging Gepensioneerden SABIC Europe

Notulen Jaarvergadering 2010. Vereniging Gepensioneerden SABIC Europe Ntulen 2e jaarvergadering 15 april 2010 in Sprtzalencmplex Merde te Stein Ntulen Jaarvergadering 2010 Vereniging Gepensineerden SABIC Eurpe Opgemaakt dr F. Janken, secretaris. NOTJV 2010, pagina 1 van

Nadere informatie

OOGwerkt webinar. Kijkt vanuit ervaring en expertise Ziet welke kandidaat past Kijkt verder. Bekijk onze vacatures online

OOGwerkt webinar. Kijkt vanuit ervaring en expertise Ziet welke kandidaat past Kijkt verder. Bekijk onze vacatures online Kijkt vanuit ervaring en expertise Ziet welke kandidaat past Kijkt verder Bekijk nze vacatures nline OOGwerkt webinar Na de zmervakantie ntvangt u van OOGwerkt een uitndiging m u in te schrijven vr ns

Nadere informatie

NOTULEN VERGADERING MR CRAYENESTER. 18 november 2010

NOTULEN VERGADERING MR CRAYENESTER. 18 november 2010 NOTULEN VERGADERING MR CRAYENESTER 18 nvember 2010 Aanwezig: Eduard Hltz (Penningmeester),) Eline Cusell, Jur Mlhuijzen, Jessica Btsma, Antn Rutgers (Vrzitter GMR), Dirk van Hilten (waarnemend vrzitter),

Nadere informatie

Tevredenheidsenquete bezwarencommissie (CONCEPT)

Tevredenheidsenquete bezwarencommissie (CONCEPT) Lid Gedeputeerde Staten M. van Engelshven-Huls prvincie ZUID HLLAND NGEKUMLN Q g nv, 2010 Leden van de Statencmmissie Bestuur & Middelen Cntact T070-441 64 19 F 070-441 78 19 m.van.engelshvenhuls@pzh.nl

Nadere informatie

Verkorte Handleiding Versie Medewerker Januari 2013

Verkorte Handleiding Versie Medewerker Januari 2013 Verkrte Handleiding Versie Medewerker Januari 2013 Starten met OTIB-skillsmanager OTIB-skillsmanager is een instrument m het gesprek dat u gaat veren met uw leidinggevende vr te bereiden. U wrdt gevraagd

Nadere informatie

Vacature en procedure benoeming voorzitter landelijk bestuur Verantwoordelijke

Vacature en procedure benoeming voorzitter landelijk bestuur Verantwoordelijke Bijlage 6 Ledenraad 27 nvember 2014 Vrlegger Onderwerp Vacature en prcedure beneming vrzitter landelijk bestuur Verantwrdelijke Landelijk bestuur Aanleiding Er ntstaat een vacature vanwege het niet beschikbaar

Nadere informatie

: om 20:30 uur : De Sfinx Achterzaal Flevoweg Zeewolde : Notulen Algemene Ledenvergadering door secretaris Maarten Versteeg

: om 20:30 uur : De Sfinx Achterzaal Flevoweg Zeewolde : Notulen Algemene Ledenvergadering door secretaris Maarten Versteeg Datum Lcatie: Onderwerp : 05-03-2019 m 20:30 uur : De Sfinx Achterzaal Flevweg Zeewlde : Ntulen Algemene Ledenvergadering dr secretaris Maarten Versteeg 1. Welkm Vrzitter Henn Kleijwegt pent de vergadering

Nadere informatie

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar Maak van 2015 juw persnlijk prfessinaliseringsjaar en wrd Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Deze status wrdt bereikt na certificering dr het nafhankelijke

Nadere informatie

juli nieuwe hoofdstuk 3 CAR: Selecteren en aanleveren relevante lokale regelingen beloningsbeleid

juli nieuwe hoofdstuk 3 CAR: Selecteren en aanleveren relevante lokale regelingen beloningsbeleid Het sprbekje geeft inzicht in de activiteiten vr een zrgvuldige vergang nder vermelding van de peride waarin die stappen meten zijn gezet. Per activiteit is aangegeven wat wij hierin vr u kunnen betekenen.

Nadere informatie

Van de voorzitter. Beste leden & ouders,

Van de voorzitter. Beste leden & ouders, fficieel clubrgaan van Hckeyclub Wateringse Veld Van de vrzitter Beste leden & uders, De midwintercmpetitie zit er weer p en na de krkusvakantie starten wij met de derde en laatste peride van dit seizen.

Nadere informatie

Verslag 6 e OPR-vergadering RSV Breda PO d.d

Verslag 6 e OPR-vergadering RSV Breda PO d.d Aanwezig: Afwezig: Ntulant: Jack Tijs, Francy Derijck, Ben Kusters, Marieke de Kreek-Haven, Babette Rademakers, Chantal van Seeters (later), Jaap Vgels, Anuk de Wijs, Nicle van Sn (vrzitter DB), Peter

Nadere informatie

- Signalen uit de schoolgemeenschap bespreken, zo nodig met de directeur. - Afstemming met MR - Praktische zaken en evenementen ondersteunen.

- Signalen uit de schoolgemeenschap bespreken, zo nodig met de directeur. - Afstemming met MR - Praktische zaken en evenementen ondersteunen. Verslag Bijeenkmst Oudercmmissie 6 ktber 2014 Aanwezig; Jhanna Habib (1-2 Gijsje, 5); Inge Oldeman (3); Evert van de Sandt; (1-2 Marijke); Harre Ansingh (6); Laura Rukens (6); Carla Mnchen (5); Suzanne

Nadere informatie

LOGBOEK van: klas: 1

LOGBOEK van: klas: 1 LOGBOEK van: klas: 1 Inhudspgave Inleiding en inhud van het lgbek Wat is de maatschappelijke stage? Delen van de maatschappelijke stage Waar de je maatschappelijke stage? Kaders waarbinnen de maatschappelijke

Nadere informatie

Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hoera? De rol van de OR bij de invoering van Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hoera? De rol van de OR bij de invoering van Het Nieuwe Werken Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hera? De rl van de OR bij de invering van Het Nieuwe Werken De kans is grt dat er in uw rganisatie al wrdt gesprken ver de invering van Het Nieuwe Werken. En z niet, dan

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering Lindenlommer d.d. 9 september 2014

Notulen MR-vergadering Lindenlommer d.d. 9 september 2014 Ntulen MR-vergadering Lindenlmmer d.d. 9 september 2014 Aanwezig: de Grnckel (directie), Peter Wapstra (vrzitter), Venneman (GMR en secretaris),linda van Ginneken, Carina van Aert, Eline van Hassel, Anke

Nadere informatie

Concept Jaarverslag 2011

Concept Jaarverslag 2011 UNDUGU VRIENDENKRING NEDERLAND Vereniging Undugu Vriendenkring Nederland Statutair gevestigd te Rtterdam. Het del van de Vriendenkring is p alle denkbare wijzen steun te verlenen aan het bereiken van de

Nadere informatie

Helpt u ook mee? ouderhulpboekje

Helpt u ook mee? ouderhulpboekje Helpt u k mee? uderhulpbekje 2014/2015 Helpt u k mee? Elk schljaar zijn veel uders actief bij de vrbereiding van Sint en Kerst, bij sprt- en spelactiviteiten, de klussencmmissie, bij het lezen, in de medezeggenschapsraad,

Nadere informatie

Je loopbaanplan in vijf stappen. Handleiding voor het schrijven van je loopbaanplan. 2018, Mariska Hidding

Je loopbaanplan in vijf stappen. Handleiding voor het schrijven van je loopbaanplan. 2018, Mariska Hidding Je lpbaanplan in vijf stappen Handleiding vr het schrijven van je lpbaanplan 2018, Mariska Hidding Inhudspgave Vrwrd 3 Del en nut van het lpbaanplan 4 Lpbaanplan vlgens CAR-UWO 4 Maak je eigen lpbaanplan

Nadere informatie

van Samen werken naar Samenwerken Kernteam Platform Water Vallei en Eem

van Samen werken naar Samenwerken Kernteam Platform Water Vallei en Eem van Samen werken naar Samenwerken Kernteam Platfrm Water Vallei en Eem Del & Opbuw presentatie! Infrmeren ver de stand van zaken van de factsheet drntwikkeling rganisatie. Terugblik - parapluplan Factsheet

Nadere informatie

Gespreksleidraad WOII geïnteresseerden

Gespreksleidraad WOII geïnteresseerden Gespreksleidraad WOII geïnteresseerden Delstellingen Diepgaand inzicht krijgen in infrmatiebehefte m.b.t. WOII persnlijke betekenis WOII ntstaan interesse in WOII beiende/interessante thema s gebruik en

Nadere informatie

KOOPZONDAGEN DE WINKELIER AAN HET WOORD

KOOPZONDAGEN DE WINKELIER AAN HET WOORD KOOPZONDAGEN DE WINKELIER AAN HET WOORD Onderzek van de SP Breda Oktber 2010 VOORWOORD De SP heeft nderzek gedaan nder de winkeliers in de binnenstad van Breda ver de kpzndagen. Het RetailPlatfrm Breda

Nadere informatie

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid Reglement Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland Zuid DEFINITIES Artikel 1: Dit reglement verstaat nder: crpratie: de bij de Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland zuid aangeslten rganisatie p wiens handelen

Nadere informatie

*** Enquête *** afstudeerscriptie over de huidige elektronische verbindingen*

*** Enquête *** afstudeerscriptie over de huidige elektronische verbindingen* *** Enquête *** Inleidend Als student van de Universiteit Twente de ik in het kader van mijn masterstudie Public Safety een (klik hier vr definitie) afstudeerscriptie ver de huidige elektrnische verbindingen*

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F OBS De Akkers en PSZ t Valkje Jagerslaan 15 3075 AA Rtterdam 010 2907827 directie@de-akkers.nl www.de-akkers.nl 31 ktber 2014 nummer 55 Schlntbijt Aanstaande maandag 3 nvember 2014

Nadere informatie

Visie op toezicht Raad van Toezicht Deventer Ziekenhuis

Visie op toezicht Raad van Toezicht Deventer Ziekenhuis Visie p tezicht Raad van Tezicht Deventer Inleiding: de algemene taken van de Raad van Tezicht De Raad van Tezicht tetst f de Raad van Bestuur bij zijn beleidsvrming en de uitvering van zijn bestuurstaken

Nadere informatie

Leer / ontwikkelingslijnen. Opleiding Helpende Zorg en Welzijn. BOL en BBL NAAM STUDENT:..

Leer / ontwikkelingslijnen. Opleiding Helpende Zorg en Welzijn. BOL en BBL NAAM STUDENT:.. Leer / ntwikkelingslijnen Opleiding Helpende Zrg en Welzijn BOL en BBL NAAM SUDEN:.. 1 2 Uitleg van het leerlijnenbekje Vr je ligt het leerlijnenbekje van je pleiding Helpende Zrg & Welzijn niveau 2. ijdens

Nadere informatie

Samenvattend rapport Operationeel Leidinggevenden

Samenvattend rapport Operationeel Leidinggevenden Samenvattend rapprt Operatineel Leidinggevenden Organisatie: Bevragingsperide: Rapprtdatum: ttaal 25/11/2014-24/12/2014 27/01/2015 He situeert u dit rapprt? Dit rapprt bevat het glbale verzicht van de

Nadere informatie

Huiswerk Informatie voor alle ouders

Huiswerk Informatie voor alle ouders Nummer 6 mei 2010 Huiswerk Infrmatie vr alle uders Huiswerk en efening Ged leren lezen en rekenen is belangrijk, want je hebt deze vaardigheden in het dagelijks leven veral ndig. Kinderen ged leren lezen

Nadere informatie

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen.

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen. Wij verzeken u de telichting vr het invullen van het frmulier ged te lezen. Op basis van de dr u aangegeven reismgelijkheden van de leerling en p basis van het verversadvies van schl en eventuele andere

Nadere informatie

TOEZICHTKADER ACCREDITATIESTELSEL HOGER ONDERWIJS. september 2014

TOEZICHTKADER ACCREDITATIESTELSEL HOGER ONDERWIJS. september 2014 TOEZICHTKADER ACCREDITATIESTELSEL HOGER ONDERWIJS september 2014 INHOUD Inleiding 4 1 Del en uitvering van het tezicht 5 1.1 Wat willen we bereiken? 5 1.2 Werkwijze 5 1.3 Waarderingskader 7 2 Relatie met

Nadere informatie

Het Leiderdorppanel over. De milieustraat

Het Leiderdorppanel over. De milieustraat Het Leiderdrppanel ver De milieustraat Mei 2011 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de tweede peiling met het burgerpanel van Leiderdrp. Deze peiling ging ver de milieustraat. De milieustraat

Nadere informatie

: Jeroen, Erwin B, Sil, Saskia, Ellen, Frank, Joachim, Linda, : Erwin G, Haitske, Birgit, Corine en Marja (nooit aanwezig locatie

: Jeroen, Erwin B, Sil, Saskia, Ellen, Frank, Joachim, Linda, : Erwin G, Haitske, Birgit, Corine en Marja (nooit aanwezig locatie Ntulen MR Vergaderdatum : wensdag 7 maart 20:00 Lcatie Ntulist(e) Aanwezig : Marcellinus : Erwin K : Jeren, Erwin B, Sil, Saskia, Ellen, Frank, Jachim, Linda, Stephan (GMR) en Erwin K Afwezig : Erwin G,

Nadere informatie

Omgaan met kindermisbruik in onderwijs of internaat

Omgaan met kindermisbruik in onderwijs of internaat 2010-09-17 Omgaan met kindermisbruik in nderwijs f internaat 1 Inleiding De vrbije maanden werd de Kerk gecnfrnteerd met verschillende klachten rnd kindermisbruik dr haar geestelijken. Smmige geestelijken

Nadere informatie

Start duurzame inzetbaarheid

Start duurzame inzetbaarheid Start duurzame inzetbaarheid Een praktijkcasus Dr: Rlf Weijers, Pauline Miedema Hewel duurzame inzetbaarheid een veelbesprken thema is, blijft het lastig m het cncreet te maken en er handen aan veten aan

Nadere informatie

OCA. Cliëntaudit Blik Op Werk Rapport. Scope: Gezond blijven werken- Inzetbaarheid bevorderen- Werk verkrijgen. Datum: 17 t/m 22 december 2012

OCA. Cliëntaudit Blik Op Werk Rapport. Scope: Gezond blijven werken- Inzetbaarheid bevorderen- Werk verkrijgen. Datum: 17 t/m 22 december 2012 Cliëntaudit Blik Op Werk Rapprt Scpe: Geznd blijven werken- Inzetbaarheid bevrderen- Werk verkrijgen Datum: 17 t/m 22 december 2012 DNV Team Leader Audit Team C.C.M. de Vries MBA C.C.M. de Vries MBA Cliënten

Nadere informatie

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit. Criteria en vragenlijst themacertificaat Relaties en seksualiteit Primair nderwijs Ter vrbereiding p uw aanvraag vindt u in dit dcument de criteria en vragenlijst vr het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Nadere informatie

INHOUD. Hoofdstuk 1 Inleiding 2

INHOUD. Hoofdstuk 1 Inleiding 2 INHOUD Hfdstuk 1 Inleiding 2 Hfdstuk 2 Wat hudt die extra begeleiding in? 4 LWOO Praktijknderwijs Wie kmt ervr in aanmerking? Wie beslist daarver? Hfdstuk 3 Wat hudt het nderzek van het COB in? 7 Welke

Nadere informatie

Career & Kids Franchise Organisatie

Career & Kids Franchise Organisatie Cliëntenaudit rapprt Blik Op Werk Caching, Re-integratie, Lpbaanadvies, Outplacement, Training 11 28 februari 2013 DNV Team Leader Audit Team Tn Berema Tn Berema Clienten Audit Rapprt Blik p Werk keurmerk

Nadere informatie

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT BIJLAGE 1 IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT 1. Inleiding Op 1 juli 2013 is de Wet verplichte meldcde huiselijk geweld en kindermishandeling

Nadere informatie

De betrokkenheid van ouders bij de voorbereiding op de eerste communie

De betrokkenheid van ouders bij de voorbereiding op de eerste communie De betrkkenheid van uders bij de vrbereiding p de eerste cmmunie 1. De betrkkenheid van uders Paus Franciscus benadrukt dat wij als Kerk de taak hebben m naar buiten te gaan en het evangelie te verkndigen

Nadere informatie

BHK Hoogveldweg 5 3012 Wilsele 016/44 46 37 Vestiging: Bornestraat 30 3012 Wilsele 016/22 77 42

BHK Hoogveldweg 5 3012 Wilsele 016/44 46 37 Vestiging: Bornestraat 30 3012 Wilsele 016/22 77 42 Verslag udercmité 1 december 2015 Aanwezig: Verntschuldigd: Els, Lieve, An, Jke, Anne, Kris, Wim V, Wim S, Sara, Rsa, Miranda, Kaat, Gerlinde, Björn (directeur) en Marian Pipke, Pieter, Linde, Steffi,

Nadere informatie

Handleiding. Het opstellen van een diaconaal beleidsplan

Handleiding. Het opstellen van een diaconaal beleidsplan Handleiding Het pstellen van een diacnaal beleidsplan Versie 1.0 Generale diacnale cmmissie Datum: augustus 2015 Generale diacnale cmmissie Vendelier 51-D 3905 PC VEENENDAAL Telefn (0318) 505541 Website:

Nadere informatie

Informatiebrief over deelname aan het onderzoek Food2Learn

Informatiebrief over deelname aan het onderzoek Food2Learn Infrmatiebrief ver deelname aan het nderzek Fd2Learn Beste leerlingen, uders en/f wettelijk vertegenwrdigers, Dat het eten van vis (rijk aan mega- 3 vetzuren) ged is vr het functineren van de hersenen

Nadere informatie

De veranderende rol: moeder/ouder(s) worden. Veranderende

De veranderende rol: moeder/ouder(s) worden. Veranderende DOORLOPENDE STAGE 2016-2017 SEMESTER 2 Vervangende pdrachten als je (ng) geen zwangere hebt gevnden Mdule 5 Klppende hart Cnsult 3/4 Tussen 28 en 36 weken zwangerschap In stage 1 Overleg met de verlskundige

Nadere informatie

Succesvol samenwerken met ouders. Onderzoek Ouderbetrokkenheid. Bundel in te kijken in de leraarskamer. http://flob.sint-niklaas.

Succesvol samenwerken met ouders. Onderzoek Ouderbetrokkenheid. Bundel in te kijken in de leraarskamer. http://flob.sint-niklaas. Onderzek Ouderbetrkkenheid V.U. : Lieve Van Daele, Grte Markt 1, 9100 Sint-Niklaas Succesvl samenwerken met uders Bundel in te kijken in de leraarskamer http://flb.sint-niklaas.be ONDERZOEK GOK-PROJECT

Nadere informatie

Saxionstudent.nl CE 1

Saxionstudent.nl CE 1 Thema: Marktanalyse (semester 1) Prject: Desk en Fieldresearch 56357 Vrwrd Vr u ligt het plan van aanpak vr het prject Desk en Fieldresearch, vr het thema marktanalyse van semester 1. Het is de bedeling

Nadere informatie

Mobiliteit binnen ABSA

Mobiliteit binnen ABSA Mbiliteit binnen ABSA Mbiliteit binnen ABSA Waar we spreken ver integraal persneelsbeleid [IPB] gaat het ver het in vereenstemming brengen c.q. huden van de ntwikkeling van persneelsleden met de ntwikkeling

Nadere informatie

Paasvakantie 2013. Basisscholen Drongen

Paasvakantie 2013. Basisscholen Drongen Paasvakantie 2013 Basisschlen Drngen De basisschlen van de deelgemeente Drngen rganiseren een netverschrijdende vakantiepvang. We rganiseren in de 2 e Idee Kids vzw. week van de paasvakantie themaweken

Nadere informatie

Pestprotocol. 1 Achtergrond. 1.1 Uitgangspunt. 1.2 Pesten in het cluster-4-onderwijs. Onderwijs. Pestprotocol Versie: 1.0 Datum: 20 mei 2014

Pestprotocol. 1 Achtergrond. 1.1 Uitgangspunt. 1.2 Pesten in het cluster-4-onderwijs. Onderwijs. Pestprotocol Versie: 1.0 Datum: 20 mei 2014 Pestprtcl Onderwijs Pestprtcl Versie: 1.0 Datum: 20 mei 2014 1 Achtergrnd 1.1 Uitgangspunt Beleid tegen pesten valt binnen het veiligheidsbeleid van Yulius Onderwijs. Ons uitgangspunt is dat nze schl een

Nadere informatie

MEMO. Betreft : Overeenkomst naar aanleiding van overleg met vakorganisaties op 17 maart 2015. Aan : Vakorganisaties Van : Directie.

MEMO. Betreft : Overeenkomst naar aanleiding van overleg met vakorganisaties op 17 maart 2015. Aan : Vakorganisaties Van : Directie. EO Betreft : Overeenkmst naar aanleiding van verleg met vakrganisaties p 17 maart 2015 Aan : akrganisaties an : Directie. Ons kenmerk: TvdBvak23032015 Pagina: 1/6 s 1. Omvang en duur van het cntract Cntractduur

Nadere informatie

Communicatie voor beleid Interactie (raadplegen, dialoog, participatie) en procescommunicatie; betrokkenheid, betere besluiten en beleid

Communicatie voor beleid Interactie (raadplegen, dialoog, participatie) en procescommunicatie; betrokkenheid, betere besluiten en beleid Samenvatting BEELDEN OVER COMMUNICATIE TEYLINGEN Bevindingen gesprekken ver Cmmunicatie, raad- en cllegeleden, rganisatie en samenleving In deze ntitie zijn de resultaten van zwel de gesprekken van 9 ktber

Nadere informatie

IZC protocol 2011-2012 Obs De Voorsprong

IZC protocol 2011-2012 Obs De Voorsprong Lcatie: Ruijsdaelstraat 11 Lcatie: Van Damstraat7 2525 AA Den Haag 2512 PG Den Haag 070-3805157 070-3807733 IZC prtcl 2011-2012 Obs De Vrsprng Vrwaarden: Een lln. wrdt besprken in de IZC indien er sprake

Nadere informatie

Naam Klachtenprocedure SZZ versie 1.0 vastgesteld 25-6-2014 Door RvB evaluatie 25-6-2015 Door RvB

Naam Klachtenprocedure SZZ versie 1.0 vastgesteld 25-6-2014 Door RvB evaluatie 25-6-2015 Door RvB Alle zrgberderijen van SZZ zijn aangeslten bij de Federatie Landbuw en Zrg (www.zrgberen.nl). De Federatie heeft vr de cliënten van haar leden een nafhankelijke klachtencmmissie ingericht. SZZ vindt het

Nadere informatie

Functie-eisen coördinatoren

Functie-eisen coördinatoren Functie-eisen cördinatren Psitinering De beide cördinatren hebben de leiding van de rganisatie. De vrijwilligers zijn de spil in de rganisatie. Functieniveau De stichting Hspice Zwlle heeft gekzen vr 2

Nadere informatie

Deel 1. Procedure voor het indienen van een schakelprogramma

Deel 1. Procedure voor het indienen van een schakelprogramma Deel 1. Prcedure vr het indienen van een schakelprgramma Waarm een schakelprgramma? Vr telating tt de pstinitiële master pleiding Kwaliteit en veiligheid in de patiëntenzrg is een geaccrediteerd master

Nadere informatie

Samenvattend rapport Operationeel Leidinggevenden

Samenvattend rapport Operationeel Leidinggevenden Samenvattend rapprt Operatineel Leidinggevenden Entiteit: Bevragingsperide: Rapprtdatum: Vrbeeld 25/11/2014-24/12/2014 23/01/2015 He situeert u dit rapprt? Dit rapprt bevat het glbale verzicht van de bttm-up

Nadere informatie

Profiel toezichthoudend bestuur

Profiel toezichthoudend bestuur Prfiel tezichthudend bestuur Inleiding Stichting Biblitheken Altena fuseerde in 2010 met de drie lkale biblitheken in een stichting die het mdel van een Tezichthudend Bestuur (TB) hanteert. In dit mdel

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan 2011-2013. Christelijke Peuterspeelzaal Lotje

Pedagogisch beleidsplan 2011-2013. Christelijke Peuterspeelzaal Lotje Pedaggisch beleidsplan 2011-2013 Christelijke Peuterspeelzaal Ltje Inhudspgave 1. Inleiding 2. Visie 3. Delen 4. Uitwerking van de delen 4.1 Liefdevlle benadering 4.2 Bijbelse waarden en nrmen 4.3 Emtinele

Nadere informatie

Handreiking functionerings- en beoordelingsgesprekken griffiers

Handreiking functionerings- en beoordelingsgesprekken griffiers Handreiking functinerings- en berdelingsgesprekken griffiers September 2014 Functineringsgesprek Als de griffier is aangesteld, is het verstandig m met elkaar te blijven reflecteren p het functineren.

Nadere informatie

Een voorzitter en twee leden Raad van Toezicht Financiën HRM

Een voorzitter en twee leden Raad van Toezicht Financiën HRM Functieprfiel vrzitter en leden Raad van Tezicht Resnans Functienaam: Organisatie: Vrzitter en leden van de Raad van Tezicht Stichting Resnans De Raad van Tezicht en de GMR van stichting Resnans te Leiderdrp

Nadere informatie

NOTITIE REGIONAAL REPRESSIEF DEKKINGSPLAN FASE 2 BESTUURLIJKE UITGANGSPUNTEN. 1. Inleiding

NOTITIE REGIONAAL REPRESSIEF DEKKINGSPLAN FASE 2 BESTUURLIJKE UITGANGSPUNTEN. 1. Inleiding NOTITIE REGIONAAL REPRESSIEF DEKKINGSPLAN FASE 2 BESTUURLIJKE UITGANGSPUNTEN 1. Inleiding De pdracht van het AB VrZW bij de vaststelling van het dekkingsplan fase 1 p 18 ktber 2013 luidde: nderzek de mgelijkheden

Nadere informatie

onderzoeksopzet Get Hoekt

onderzoeksopzet Get Hoekt nderzekspzet Get Hekt 1 inleiding 1-1 aanleiding De stichting Get Hekt is in 2008 pgericht en heeft sindsdien subsidie ntvangen van de deelgemeente Hek van Hlland. In de afgelpen jaren zijn er in de deelraad

Nadere informatie

Tussenrapportage: plan van aanpak raadsenquête grondexploitatie Duivenvoordecorridor.

Tussenrapportage: plan van aanpak raadsenquête grondexploitatie Duivenvoordecorridor. Tussenrapprtage: plan van aanpak raadsenquête grndexplitatie Duivenvrdecrridr. Enquêtecmmissie grndexplitatie Duivenvrdecrridr 16 februari 2015 Inhudspgave: 1. Inleiding 2. Organisatie 3. Verfijning nderzeksvraag

Nadere informatie

Wie verkoopt uw huis?

Wie verkoopt uw huis? Wie verkpt uw huis? Accuntnet Verkp Vertruwens Persn Service Accuntnet V V P Service Wie verkpt uw huis? Als u uw huis wilt verkpen, schakelt u k in Spanje een makelaar in. Echter in Spanje geeft men nrmaal

Nadere informatie

Samenvatting Deelprojecten Ouderen Samen

Samenvatting Deelprojecten Ouderen Samen Samenvatting Deelprjecten Ouderen Samen Vughtse Ouderen aan het Wrd In januari 2007 zijn dr het Prject Ouderen Samen vier bijeenkmsten gerganiseerd waarvr alle Vughtse inwners van 55 jaar en uder waren

Nadere informatie