Notulen MR-vergadering Lindenlommer d.d. 9 september 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen MR-vergadering Lindenlommer d.d. 9 september 2014"

Transcriptie

1 Ntulen MR-vergadering Lindenlmmer d.d. 9 september 2014 Aanwezig: de Grnckel (directie), Peter Wapstra (vrzitter), Venneman (GMR en secretaris),linda van Ginneken, Carina van Aert, Eline van Hassel, Anke de Jng en Saskia Halters. 1. Opening - Afscheid van aftredend lid Eline wrdt bedankt vr haar inzet bij de MR. - Welkm nieuw lid Saskia wrdt van harte welkm geheten als nieuw MR-lid. 2. Ntulen MR vergadering Invulling vacature zwangerschapsverlf De vacature vr het zwangerschapsverlf van Saskia de Wilde is uiteindelijk ingevuld dr Kim de Haas en Ellen Plderman. Tijdens de eerste uderavnd krijgen de uders van grep 7 een bandbreedte mee naar welke niveaus uders met kinderen kunnen gaan kijken naar het vrtgezet nderwijs. De ntulen zijn vastgesteld. 3. Mededelingen directie: Hercntrle Arb 15 september. Er wrdt bekeken f het plan van aanpak wat naar aanleiding van het RI&E is gemaakt k is uitgeverd. Schlbezek maandag 22 september. De algemene directie kmt p 22 september p bezek en gaat in gesprek met de directie. Uitbreiding plus-klas: nu k vr grep 6. Vanaf dit schljaar zullen k leerlingen van grep 6 wrden tegelaten tt de plusklas. Evaluatie van de plusklas van vrig schljaar de vlgende vergadering i.v.m. afwezigheid Rsine. 4. / Pst: Inf ver de GMR-P geleding Dezelfde P-persnen die al zaten zijn gekzen in de GMR. The Vermeulen is verleden in juni Er is een kaart uitgegaan namens de MR. verkeer en veiligheid Ede 10 vr de juf 5. Huisvesting Afspraak maken wat te den met FER van de Reuzelaar We hebben de FER van de Reuzelaar drgenmen en wachten p een geïntegreerde FER van de Reuzelaar en Lindenlmmer samen. Verslag gezamenlijke MR-vergadering met de Reuzelaar Vragen die staan in de ntulen van de laatste MR-vergadering van wrden tegevegd aan dit verslag. Verslag zal wrden gestuurd naar de Algemene Directie en de MR-Reuzelaar. vraagt f de Algemene Directie het verslag dr willen sturen naar Elwine Walravens Overleg Brede Schl met de gemeente Er zijn twee bezwaren ingediend dr bewners. Eén vrlpige vrziening en die is afgewezen. De tweede is een bdemprcedure en kan lpen tt december De gemeente heeft de indruk dat deze zal wrden afgewezen. Er is begnnen met tegangsweg naast de Parrestee De architecten hebben een mail gehad dat er vertraging is pgetreden in het tijdsplan. Vanuit de MR wrdt een vraag naar de Algemene Directie waarm er niet vr gekzen is m te starten met de mgevingsprcedure.

2 6. MR-zaken: Vaststellen data MR- vergaderingen Maandag 3 nvember 2014 Maandag 1 december 2014 Maandag 19 januari 2015 Maandag 30 maart 2015 Dinsdag 19 mei 2015 Maandag 29 juni 2015 Overleg met Reuzelaar: Maandag 10 nvember 2014 Maandag 9 maart 2015 Maandag 8 juni 2015 Bezetting MR vaststellen en rster van aftreden vaststellen Vlgend schljaar willen we als MR als een extra uderlid tevegen mdat er in 2016 drie uderleden aftreden. Op die manier kan het uderlid langzaam ingewerkt wrden. Vrzitter: Secretaris: Ntulant: Peter Anke Vaststellen jaarverslag Het jaarverslag wrdt vastgesteld en p de website geplaatst. Vaststellen werkplan Het werkplan wrdt vastgesteld en p de website geplaatst. Reglement MR Het reglement wrdt vastgesteld en p de website geplaatst. Ok wrdt dit naar de GMR gestuurd. Presentatie MR inf-avnd Wrdt p de website geplaatst. Inhudelijke vragen m.b.t. de Kwaliteitskaarten Er zijn geen inhudelijke vragen vanuit de MR. zal een verzichtslijst van de bestaande prtcllen naar de MR-leden sturen. 7. GMR-zaken - Verslag GMR d.d Invulling van GMR-O wrdt in de kmende GMR-vergadering besprken. 8. Veiligheid p schl Deze week gaan de klassen zelf de brand-efening efenen. Binnen een maand kmt er een nverwachte ntruimingsefening 9. Onderwerpen vr infflits - welkm nieuw lid/afscheid MR-lid - Jaarverslag/werkplan/reglement MR zijn vastgesteld - Kwaliteitskaarten zijn besprken 10. Rndvraag : Zu grep 7 k allemaal p de fiets mgen kmen, als vrbereiding p het verkeersexamen? Linda: He staat het met de nieuwe aardrijkskundemethde? De definitieve keuze met ng gemaakt wrden. Ttdat we de methde hebben, zullen er extra lessen bilgie en geschiedenis gegeven wrden, zdat de lessen aardrijkskunde later kunnen wrden ingehaald. Peter: - Ik ben blij dat er een nieuwe methde vr Engels is aangeschaft. - Is het een idee vr vlgend jaar m de schlgids via de te verspreiden?

3 Actiepunten Vlgende vergadering evaluatie plusklas p de agenda zetten Inhudelijke vragen met betrekking tt de plusklas uiterlijk een week vr de vlgende MR-vergadering mailen. vegt de vragen die staan in het verslag van de laatste MR-vergadering te aan het verslag van de gezamenlijke MR-vergadering met de Reuzelaar. Vraag frmuleren m.b.t. de mgevingsprcedure vr de Algemene Directie stuurt naar de MR-Reuzelaar het verzek m de gezamenlijke vergadering van 10 nvember 2014 te skippen. Het jaarverslag, reglement, presentatie inf-avnd en werkplan van de MR wrdt p de website geplaatst Het reglement van de MR wrdt naar de GMR gestuurd. Overzichtslijst van de bestaande prtcllen naar de MR-leden sturen. MR-O Linda

4 Ntulen MR-vergadering Lindenlmmer d.d. 9 september 2014 Aanwezig: de Grnckel (directie), Peter Wapstra (vrzitter), Venneman (GMR en secretaris),linda van Ginneken, Carina van Aert, Eline van Hassel, Anke de Jng en Saskia Halters. 1. Opening - Afscheid van aftredend lid Eline wrdt bedankt vr haar inzet bij de MR. - Welkm nieuw lid Saskia wrdt van harte welkm geheten als nieuw MR-lid. 2. Ntulen MR vergadering Invulling vacature zwangerschapsverlf De vacature vr het zwangerschapsverlf van Saskia de Wilde is uiteindelijk ingevuld dr Kim de Haas en Ellen Plderman. Tijdens de eerste uderavnd krijgen de uders van grep 7 een bandbreedte mee naar welke niveaus uders met kinderen kunnen gaan kijken naar het vrtgezet nderwijs. De ntulen zijn vastgesteld. 3. Mededelingen directie: Hercntrle Arb 15 september. Er wrdt bekeken f het plan van aanpak wat naar aanleiding van het RI&E is gemaakt k is uitgeverd. Schlbezek maandag 22 september. De algemene directie kmt p 22 september p bezek en gaat in gesprek met de directie. Uitbreiding plus-klas: nu k vr grep 6. Vanaf dit schljaar zullen k leerlingen van grep 6 wrden tegelaten tt de plusklas. Evaluatie van de plusklas van vrig schljaar de vlgende vergadering i.v.m. afwezigheid Rsine. 4. / Pst: Inf ver de GMR-P geleding Dezelfde P-persnen die al zaten zijn gekzen in de GMR. The Vermeulen is verleden in juni Er is een kaart uitgegaan namens de MR. verkeer en veiligheid Ede 10 vr de juf 5. Huisvesting Afspraak maken wat te den met FER van de Reuzelaar We hebben de FER van de Reuzelaar drgenmen en wachten p een geïntegreerde FER van de Reuzelaar en Lindenlmmer samen. Verslag gezamenlijke MR-vergadering met de Reuzelaar Vragen die staan in de ntulen van de laatste MR-vergadering van wrden tegevegd aan dit verslag. Verslag zal wrden gestuurd naar de Algemene Directie en de MR-Reuzelaar. vraagt f de Algemene Directie het verslag dr willen sturen naar Elwine Walravens Overleg Brede Schl met de gemeente Er zijn twee bezwaren ingediend dr bewners. Eén vrlpige vrziening en die is afgewezen. De tweede is een bdemprcedure en kan lpen tt december De gemeente heeft de indruk dat deze zal wrden afgewezen. Er is begnnen met tegangsweg naast de Parrestee De architecten hebben een mail gehad dat er vertraging is pgetreden in het tijdsplan. Vanuit de MR wrdt een vraag naar de Algemene Directie waarm er niet vr gekzen is m te starten met de mgevingsprcedure.

5 6. MR-zaken: Vaststellen data MR- vergaderingen Maandag 3 nvember 2014 Maandag 1 december 2014 Maandag 19 januari 2015 Maandag 30 maart 2015 Dinsdag 19 mei 2015 Maandag 29 juni 2015 Overleg met Reuzelaar: Maandag 10 nvember 2014 Maandag 9 maart 2015 Maandag 8 juni 2015 Bezetting MR vaststellen en rster van aftreden vaststellen Vlgend schljaar willen we als MR als een extra uderlid tevegen mdat er in 2016 drie uderleden aftreden. Op die manier kan het uderlid langzaam ingewerkt wrden. Vrzitter: Secretaris: Ntulant: Peter Anke Vaststellen jaarverslag Het jaarverslag wrdt vastgesteld en p de website geplaatst. Vaststellen werkplan Het werkplan wrdt vastgesteld en p de website geplaatst. Reglement MR Het reglement wrdt vastgesteld en p de website geplaatst. Ok wrdt dit naar de GMR gestuurd. Presentatie MR inf-avnd Wrdt p de website geplaatst. Inhudelijke vragen m.b.t. de Kwaliteitskaarten Er zijn geen inhudelijke vragen vanuit de MR. zal een verzichtslijst van de bestaande prtcllen naar de MR-leden sturen. 7. GMR-zaken - Verslag GMR d.d Invulling van GMR-O wrdt in de kmende GMR-vergadering besprken. 8. Veiligheid p schl Deze week gaan de klassen zelf de brand-efening efenen. Binnen een maand kmt er een nverwachte ntruimingsefening 9. Onderwerpen vr infflits - welkm nieuw lid/afscheid MR-lid - Jaarverslag/werkplan/reglement MR zijn vastgesteld - Kwaliteitskaarten zijn besprken 10. Rndvraag : Zu grep 7 k allemaal p de fiets mgen kmen, als vrbereiding p het verkeersexamen? Linda: He staat het met de nieuwe aardrijkskundemethde? De definitieve keuze met ng gemaakt wrden. Ttdat we de methde hebben, zullen er extra lessen bilgie en geschiedenis gegeven wrden, zdat de lessen aardrijkskunde later kunnen wrden ingehaald. Peter: - Ik ben blij dat er een nieuwe methde vr Engels is aangeschaft. - Is het een idee vr vlgend jaar m de schlgids via de te verspreiden?

6 Actiepunten Vlgende vergadering evaluatie plusklas p de agenda zetten Inhudelijke vragen met betrekking tt de plusklas uiterlijk een week vr de vlgende MR-vergadering mailen. vegt de vragen die staan in het verslag van de laatste MR-vergadering te aan het verslag van de gezamenlijke MR-vergadering met de Reuzelaar. Vraag frmuleren m.b.t. de mgevingsprcedure vr de Algemene Directie stuurt naar de MR-Reuzelaar het verzek m de gezamenlijke vergadering van 10 nvember 2014 te skippen. Het jaarverslag, reglement, presentatie inf-avnd en werkplan van de MR wrdt p de website geplaatst Het reglement van de MR wrdt naar de GMR gestuurd. Overzichtslijst van de bestaande prtcllen naar de MR-leden sturen. MR-O Linda

7 Ntulen MR-vergadering Lindenlmmer d.d. 9 september 2014 Aanwezig: de Grnckel (directie), Peter Wapstra (vrzitter), Venneman (GMR en secretaris),linda van Ginneken, Carina van Aert, Eline van Hassel, Anke de Jng en Saskia Halters. 1. Opening - Afscheid van aftredend lid Eline wrdt bedankt vr haar inzet bij de MR. - Welkm nieuw lid Saskia wrdt van harte welkm geheten als nieuw MR-lid. 2. Ntulen MR vergadering Invulling vacature zwangerschapsverlf De vacature vr het zwangerschapsverlf van Saskia de Wilde is uiteindelijk ingevuld dr Kim de Haas en Ellen Plderman. Tijdens de eerste uderavnd krijgen de uders van grep 7 een bandbreedte mee naar welke niveaus uders met kinderen kunnen gaan kijken naar het vrtgezet nderwijs. De ntulen zijn vastgesteld. 3. Mededelingen directie: Hercntrle Arb 15 september. Er wrdt bekeken f het plan van aanpak wat naar aanleiding van het RI&E is gemaakt k is uitgeverd. Schlbezek maandag 22 september. De algemene directie kmt p 22 september p bezek en gaat in gesprek met de directie. Uitbreiding plus-klas: nu k vr grep 6. Vanaf dit schljaar zullen k leerlingen van grep 6 wrden tegelaten tt de plusklas. Evaluatie van de plusklas van vrig schljaar de vlgende vergadering i.v.m. afwezigheid Rsine. 4. / Pst: Inf ver de GMR-P geleding Dezelfde P-persnen die al zaten zijn gekzen in de GMR. The Vermeulen is verleden in juni Er is een kaart uitgegaan namens de MR. verkeer en veiligheid Ede 10 vr de juf 5. Huisvesting Afspraak maken wat te den met FER van de Reuzelaar We hebben de FER van de Reuzelaar drgenmen en wachten p een geïntegreerde FER van de Reuzelaar en Lindenlmmer samen. Verslag gezamenlijke MR-vergadering met de Reuzelaar Vragen die staan in de ntulen van de laatste MR-vergadering van wrden tegevegd aan dit verslag. Verslag zal wrden gestuurd naar de Algemene Directie en de MR-Reuzelaar. vraagt f de Algemene Directie het verslag dr willen sturen naar Elwine Walravens Overleg Brede Schl met de gemeente Er zijn twee bezwaren ingediend dr bewners. Eén vrlpige vrziening en die is afgewezen. De tweede is een bdemprcedure en kan lpen tt december De gemeente heeft de indruk dat deze zal wrden afgewezen. Er is begnnen met tegangsweg naast de Parrestee De architecten hebben een mail gehad dat er vertraging is pgetreden in het tijdsplan. Vanuit de MR wrdt een vraag naar de Algemene Directie waarm er niet vr gekzen is m te starten met de mgevingsprcedure.

8 6. MR-zaken: Vaststellen data MR- vergaderingen Maandag 3 nvember 2014 Maandag 1 december 2014 Maandag 19 januari 2015 Maandag 30 maart 2015 Dinsdag 19 mei 2015 Maandag 29 juni 2015 Overleg met Reuzelaar: Maandag 10 nvember 2014 Maandag 9 maart 2015 Maandag 8 juni 2015 Bezetting MR vaststellen en rster van aftreden vaststellen Vlgend schljaar willen we als MR als een extra uderlid tevegen mdat er in 2016 drie uderleden aftreden. Op die manier kan het uderlid langzaam ingewerkt wrden. Vrzitter: Secretaris: Ntulant: Peter Anke Vaststellen jaarverslag Het jaarverslag wrdt vastgesteld en p de website geplaatst. Vaststellen werkplan Het werkplan wrdt vastgesteld en p de website geplaatst. Reglement MR Het reglement wrdt vastgesteld en p de website geplaatst. Ok wrdt dit naar de GMR gestuurd. Presentatie MR inf-avnd Wrdt p de website geplaatst. Inhudelijke vragen m.b.t. de Kwaliteitskaarten Er zijn geen inhudelijke vragen vanuit de MR. zal een verzichtslijst van de bestaande prtcllen naar de MR-leden sturen. 7. GMR-zaken - Verslag GMR d.d Invulling van GMR-O wrdt in de kmende GMR-vergadering besprken. 8. Veiligheid p schl Deze week gaan de klassen zelf de brand-efening efenen. Binnen een maand kmt er een nverwachte ntruimingsefening 9. Onderwerpen vr infflits - welkm nieuw lid/afscheid MR-lid - Jaarverslag/werkplan/reglement MR zijn vastgesteld - Kwaliteitskaarten zijn besprken 10. Rndvraag : Zu grep 7 k allemaal p de fiets mgen kmen, als vrbereiding p het verkeersexamen? Linda: He staat het met de nieuwe aardrijkskundemethde? De definitieve keuze met ng gemaakt wrden. Ttdat we de methde hebben, zullen er extra lessen bilgie en geschiedenis gegeven wrden, zdat de lessen aardrijkskunde later kunnen wrden ingehaald. Peter: - Ik ben blij dat er een nieuwe methde vr Engels is aangeschaft. - Is het een idee vr vlgend jaar m de schlgids via de te verspreiden?

9 Actiepunten Vlgende vergadering evaluatie plusklas p de agenda zetten Inhudelijke vragen met betrekking tt de plusklas uiterlijk een week vr de vlgende MR-vergadering mailen. vegt de vragen die staan in het verslag van de laatste MR-vergadering te aan het verslag van de gezamenlijke MR-vergadering met de Reuzelaar. Vraag frmuleren m.b.t. de mgevingsprcedure vr de Algemene Directie stuurt naar de MR-Reuzelaar het verzek m de gezamenlijke vergadering van 10 nvember 2014 te skippen. Het jaarverslag, reglement, presentatie inf-avnd en werkplan van de MR wrdt p de website geplaatst Het reglement van de MR wrdt naar de GMR gestuurd. Overzichtslijst van de bestaande prtcllen naar de MR-leden sturen. MR-O Linda

Jaarprogramma 2017/2018

Jaarprogramma 2017/2018 Jaarprgramma 2017/2018 1. Medezeggenschapsraad (MR)... 2 2. Missie en visie... 2 3. Delen vr 2017/2018... 2 4. Werkwijze en samenstelling MR... 2 5. Planning 2017/2018... 3 6. Faciliteiten... 3 1. Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Jaarverslag van de medezeggenschapsraad /2017

Jaarverslag van de medezeggenschapsraad /2017 Basisschl al hambra - Jaarverslag van de medezeggenschapsraad - 2016/2017 Basisschl Al Hambra Aziëlaan 157 3526 SG Utrecht 030-266 77 51 MR@alhambraschl.nl 2016-2017 1 P a g i n a Inhud Vrwrd... 3 Samenstelling...

Nadere informatie

Jaarprogramma 2016/2017

Jaarprogramma 2016/2017 Jaarprgramma 2016/2017 1. Medezeggenschapsraad (MR)... 2 2. Missie en visie... 2 3. Delen vr 2016/2017... 2 4. Werkwijze en samenstelling MR... 2 5. Planning 2016/2017... 3 6. Faciliteiten... 3 1. Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering Lindenlommer d.d. 29 oktober 2013

Notulen MR-vergadering Lindenlommer d.d. 29 oktober 2013 Notulen MR-vergadering Lindenlommer d.d. 29 oktober 2013 Aanwezig: Marjon de Gronckel (directie), Peter Wapstra (voorzitter), Venneman (GMR en secretaris), Linda van Ginneken, Henriëtte van de Koedijk,

Nadere informatie

Iedere keer nadat er een tafel is aangeboden. 5 De tafels van 1 t/m 5 en 10 herhalen

Iedere keer nadat er een tafel is aangeboden. 5 De tafels van 1 t/m 5 en 10 herhalen Del: Oefenen f herhalen van wat geleerd is in de klas; een brug slaan tussen leren p schl en thuis Vrbereiden p kmende lessen; dit kan een zekpdracht zijn f een verzamelpdracht Integreren van vaardigheden

Nadere informatie

Aanbod lesstof: basisstof, waar nodig herhalingsstof en extra uitdaging. Nav. de cito rekenresultaten wordt een verdeling in aanbod gemaakt.

Aanbod lesstof: basisstof, waar nodig herhalingsstof en extra uitdaging. Nav. de cito rekenresultaten wordt een verdeling in aanbod gemaakt. Infrmatie grep 5 Algemene infrmatie Beste uder(s)/ verzrger(s) van grep 5, Langs deze weg willen we u en uw kind alvast van harte welkm heten in grep 5. Het is altijd weer spannend m aan een nieuw schljaar

Nadere informatie

Vergadering MR 13 oktober 2015

Vergadering MR 13 oktober 2015 Vergadering MR 13 ktber 2015 Aanwezig: Wim van der Heijden (WM), Harry Dupnt (HD), Snja Engels (SE), Chantal Klinkers (CK), Len Breders (LB) Aanwezig eerste gedeelte: Marcel Janssen (MJ) Afwezig met kennisgeving:

Nadere informatie

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen.

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen. Wij verzeken u de telichting vr het invullen van het frmulier ged te lezen. Op basis van de dr u aangegeven reismgelijkheden van de leerling en p basis van het verversadvies van schl en eventuele andere

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering Lindenlommer 10 april 2013

Notulen MR-vergadering Lindenlommer 10 april 2013 Notulen -vergadering Lindenlommer 10 april 2013 Aanwezig: de Gronckel (directie), Wapstra (voorzitter), Hans Venneman (G en secretaris),ellen Mey, Henriëtte van de Koedijk, Eline van Hassel en Anke de

Nadere informatie

: Jeroen, Erwin B, Sil, Saskia, Ellen, Frank, Joachim, Linda, : Erwin G, Haitske, Birgit, Corine en Marja (nooit aanwezig locatie

: Jeroen, Erwin B, Sil, Saskia, Ellen, Frank, Joachim, Linda, : Erwin G, Haitske, Birgit, Corine en Marja (nooit aanwezig locatie Ntulen MR Vergaderdatum : wensdag 7 maart 20:00 Lcatie Ntulist(e) Aanwezig : Marcellinus : Erwin K : Jeren, Erwin B, Sil, Saskia, Ellen, Frank, Jachim, Linda, Stephan (GMR) en Erwin K Afwezig : Erwin G,

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering bestuursvergadering OV- OBS De Vogels

Notulen Algemene Ledenvergadering bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Ntulen Algemene Ledenvergadering bestuursvergadering OV- OBS De Vgels Datum: 7 ktber 2014 Lcatie: Schlgebuw De Vgels Tijd: 19.30u Aanwezig: Ancin (vrzitter), Jeren van der Meulen (penningmeester/secretaris),

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015

Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015 Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015 Inhud Schlftgraaf Graag uw hulp bij schlactiviteiten Burendag Infrmatieavnd Film Agenda Open mnumentendag Vacature: vrijwilliger in de schlbiblitheek Znneblemwedstrijd Tuinuders

Nadere informatie

Porta Mosana College. Notulen MR vergadering. 29 sept 2015

Porta Mosana College. Notulen MR vergadering. 29 sept 2015 Prta Msana Cllege Ntulen MR vergadering 29 sept 2015 Aanwezig: Gast: Afwezig: Ad van Bekhven, Huub Janssen, Ingrid Ottenheijm, Philippe Schambergen, Mann Walthie, Ernst Relfs, Antn Keurentjes, Milu Samuels

Nadere informatie

Notulen OR vergadering 7 september 2015

Notulen OR vergadering 7 september 2015 Ntulen OR vergadering 7 september 2015 Aan- en afwezigen Ouders Aanwezig Afwezig Ouders Aanwezig Afwezig E. Ackermans X M. Huijnen X F. Bakkers X C. Kneppen X M. Bsjes X M van der Laan X R. Brauer X F.

Nadere informatie

Jaarverslag MR t Nokkenwiel schooljaar

Jaarverslag MR t Nokkenwiel schooljaar Jaarverslag MR t Nkkenwiel schljaar 2016-2017 Samenstelling MR: MR = medezeggenschapsraad PMR = lid MR vanuit persneelsgeleding OMR = lid MR vanuit udergeleding GMR = gemeenschappelijke medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Vrijdag 22 september NIEUWSBRIEF. Schooljaar INHOUD. Beste ouders,

Vrijdag 22 september NIEUWSBRIEF. Schooljaar INHOUD. Beste ouders, Schljaar 2017-2018 NIEUWSBRIEF 7 INHOUD Beste uders, Vrijdag 22 september Directie HSL ft s Week tegen het pesten HSL biblitheek nline BIJLAGE BIJ EMAIL Uitleg nline HSL biblitheek We hebben vanchtend

Nadere informatie

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7 Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 2 van 7 Vergaderen Elke vergadering kent een vaste structuur en een vaste vlgrde. Deze structuur

Nadere informatie

Notulen Bestuursvergadering OV OBS De Vogels

Notulen Bestuursvergadering OV OBS De Vogels Ntulen Bestuursvergadering OV OBS De Vgels Datum: Dinsdag 9 september 2014 Lcatie: Schlgebuw De Vgels Tijd: 19.00u Aanwezig: Afgemeld: Ancin (vrzitter), Jeren van der Meulen (penningmeester/secretaris),

Nadere informatie

Helpt u dit schooljaar ook mee?

Helpt u dit schooljaar ook mee? Helpt u dit schljaar k mee? OUDERHULPBOEKJE 2015-2016 Jenaplanschl t Schrijverke Helpt u k mee? Elk schljaar zijn veel uders actief bij de vrbereiding van Sint en Kerst, bij sprt- en spelactiviteiten,

Nadere informatie

SEPTEMBER Welkom op school. Verwachtingsgesprekken

SEPTEMBER Welkom op school. Verwachtingsgesprekken SEPTEMBER 2017 De eerste schlweek zit er al weer bijna p. Maandag zijn alle kinderen ver de rde lper binnen gekmen. Een frisse start in een nieuw lkaal met, vr de meesten, een nieuwe meester f juf. We

Nadere informatie

Verlenging of verkorting schooltijd. Concept protocol

Verlenging of verkorting schooltijd. Concept protocol Verlenging f verkrting schltijd Cncept prtcl Inhud 1. Inleiding... 1 1. Wanneer wrdt er gedacht aan verlenging?... 1 2. Criteria vr schlverlenging:... 2 3. Wie zijn er betrkken bij een besluit tt schlverlenging?...

Nadere informatie

2015-2016 Jaarplan Medezeggenschap

2015-2016 Jaarplan Medezeggenschap 2015-2016 Jaarplan Medezeggenschap Medezeggenschapsraad de Bras mr@rkbsdebras.lucasnderwijs.nl 2015-2016 INHOUD Inleiding... 3 Algemeen... 3 Wat is de Medezeggenschapsraad (MR)... 3 Missie, Visie en speerpunten

Nadere informatie

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE AANLOOP SCHOOLJAAR 2014/2015

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE AANLOOP SCHOOLJAAR 2014/2015 JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE AANLOOP SCHOOLJAAR 2014/2015 1 Samenstelling MR Evelien Wubbels: Trea Kamps: Gerda de Ruiter: Geert Kst: Kim van Middendrp: Rik Tiezema: Vrzitter MR* MR-lid* MR-lid*

Nadere informatie

Rietschans College Overgangsnormen 2013-2014

Rietschans College Overgangsnormen 2013-2014 Rietschans Cllege Overgangsnrmen 2013-2014 Deel 1 vmb Deel 2 hav/vw 1 Inhudspgave Inhudspgave... 2 Deel 1 Overgangsnrmen 2013-2014 vmb... 3 ALGEMEEN BEVORDERING PER LEERJAAR... 3 Bevrdering van vmb-tl

Nadere informatie

Branding Nieuws. De Branding : Doelgericht samen de wereld ontdekken. schooljaar 2013 2014 nieuwsbrief nummer 40 8 juli 2014

Branding Nieuws. De Branding : Doelgericht samen de wereld ontdekken. schooljaar 2013 2014 nieuwsbrief nummer 40 8 juli 2014 Branding Nieuws De Branding : Delgericht samen de wereld ntdekken schljaar 2013 2014 nieuwsbrief nummer 40 8 juli 2014 In deze nieuwsbrief nder andere: Geslaagd zmerpleinfeest Opgave verblijven Juf Wietske

Nadere informatie

Criteria zittenblijven / verlengde kleuterperiode

Criteria zittenblijven / verlengde kleuterperiode Criteria zittenblijven / verlengde kleuterperide 1 Prtcl dubleren De beslissing m een leerling een schljaar extra te laten den wrdt genmen aan de hand van een welverwgen prcedure. In de prcedure wrden

Nadere informatie

NOTULEN VERGADERING MR CRAYENESTER. 18 november 2010

NOTULEN VERGADERING MR CRAYENESTER. 18 november 2010 NOTULEN VERGADERING MR CRAYENESTER 18 nvember 2010 Aanwezig: Eduard Hltz (Penningmeester),) Eline Cusell, Jur Mlhuijzen, Jessica Btsma, Antn Rutgers (Vrzitter GMR), Dirk van Hilten (waarnemend vrzitter),

Nadere informatie

IZC protocol 2011-2012 Obs De Voorsprong

IZC protocol 2011-2012 Obs De Voorsprong Lcatie: Ruijsdaelstraat 11 Lcatie: Van Damstraat7 2525 AA Den Haag 2512 PG Den Haag 070-3805157 070-3807733 IZC prtcl 2011-2012 Obs De Vrsprng Vrwaarden: Een lln. wrdt besprken in de IZC indien er sprake

Nadere informatie

Huiswerk. Waarom geven wij op school huiswerk? Wij vinden huiswerk zinvol, omdat we denken daar het volgende mee te kunnen bereiken :

Huiswerk. Waarom geven wij op school huiswerk? Wij vinden huiswerk zinvol, omdat we denken daar het volgende mee te kunnen bereiken : Versie: ktber 2016 Huiswerk Op nze schl wrdt in diverse grepen huiswerk gegeven. Onder huiswerk verstaan we werk dat vanuit de schl meegegeven wrdt en waarvan verwacht wrdt dat het dr de kinderen thuis

Nadere informatie

Inleiding. Veel succes met het maken van jouw profielkeuze! S. Koningsveld, decaan Havo H. Lubberdink, decaan Vwo - 1 -

Inleiding. Veel succes met het maken van jouw profielkeuze! S. Koningsveld, decaan Havo H. Lubberdink, decaan Vwo - 1 - Inleiding Dit schljaar sta je vr een belangrijke keuze: het kiezen van je prfiel. De ervaring leert dat het maken van deze keuze niet altijd even gemakkelijk is. Het prfiel en de eventuele extra vakken

Nadere informatie

VERSLAG OUDERRAAD 8 augustus 2013

VERSLAG OUDERRAAD 8 augustus 2013 VERSLAG OUDERRAAD 8 augustus 2013 AANWEZIG: Kris, Kurt, Stéphanie, Sphie, Jrunn, Cathy, Vanessa V AGENDAPUNTEN: 1. Overlpen en gedkeuring vrig verslag / 2. Financiën Enkel ng een kleine uitgave gemaakt

Nadere informatie

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD Sinds 1 september 2004 kan elke schl een uderraad prichten vlgens het participatiedecreet. Het schlbestuur is verplicht m een uderraad p te richten als 10% van de uders er

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 5 en 6

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 5 en 6 CBS DE VAART 2015-2016 Infrmatiebekje grep 5 en 6 De schlregels Op nze schl zijn 3 hfdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tt deze hfdregels 1. Ik accepteer en respecteer een ander 2. Ik

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2012-2013

Nieuwsbrief 2012-2013 Nieuwsbrief 2012-2013 Beste uders en kinderen, N. 15 d.d. juli-2013 De afgelpen peride Vrijdag 21 juni waren alle hulpuders van harte welkm p de kffie. Tijdens deze bedankmiddag trakteerde het schlteam

Nadere informatie

Toelating vmbo-t/g naar 4 havo 2015-2016

Toelating vmbo-t/g naar 4 havo 2015-2016 Telating vmb-t/g naar 4 hav 2015-2016 Inleiding Een vmb diplma geeft niet autmatisch recht p een verstap naar 4 hav. Landelijk is gebleken dat het diplma theretische/gemengde leerweg niet vldende garantie

Nadere informatie

groep 1-4: groep 5-8: ma di

groep 1-4: groep 5-8: ma di Fusienieuws De fusie verlpt vrspedig. In de zmervakantie heeft het Cllege van Sudwest Fryslân per brief aan de schlbesturen laten weten dat ze een fusie wenselijk vindt. Wel geeft ze in dezelfde brief

Nadere informatie

Het schooljaar is verdeeld in vier periodes. Aan het eind van elke periode krijgen de leerlingen een rapport.

Het schooljaar is verdeeld in vier periodes. Aan het eind van elke periode krijgen de leerlingen een rapport. Bevrderingsnrmen Rapprt Het schljaar is verdeeld in vier perides. Aan het eind van elke peride krijgen de leerlingen een rapprt. Cijfers Op het rapprt staat een cijfer vr elk vak. Dat is het vrtschrijdend

Nadere informatie

Vervoersmanagement Online

Vervoersmanagement Online 1 Verversmanagement Online Instructie uder / verzrger Aanvragen leerlingenverver Versie 7.7 2 Inleiding Van harte welkm bij Verversmanagement Online. Verversmanagement Online is één van de tls die Publiek

Nadere informatie

OVERSTAP 4VMBO- 4HAVO 2016-2017. Bertrand Russell College havo en vwo

OVERSTAP 4VMBO- 4HAVO 2016-2017. Bertrand Russell College havo en vwo OVERSTAP 4VMBO- 4HAVO 2016-2017 Bertrand Russell Cllege hav en vw Overstap vmb naar 4-hav infrmatie 2016-2017 Waarm drstrmen naar 4hav? Stel, je zit in 4 VMBO-t. Je haalt gede resultaten, het ziet ernaar

Nadere informatie

HART4DOORNENBURG. Presentatie café avond 28 november 2015

HART4DOORNENBURG. Presentatie café avond 28 november 2015 HART4DOORNENBURG Presentatie café avnd 28 nvember 2015 Een initiatief van zes drnenburgers Erik Feijen Gerard van Gemert Dirk Witjes Stef Huisman Hans Feijen Luuk Timmers Inhud presentatie Ontstaan van

Nadere informatie

Welkom op de info-avond van groep 7

Welkom op de info-avond van groep 7 Welkm p de inf-avnd van grep 7 Vanavnd willen wij u graag een idee geven van het reilen en zeilen in grep 7. Wij wensen u een fijne avnd! 1 We stellen ns graag even vr Leerkrachten grep 7: 7A Maartje van

Nadere informatie

Indelen (nieuwe) groepen. Concept beleidsnotitie

Indelen (nieuwe) groepen. Concept beleidsnotitie Indelen (nieuwe) grepen Cncept beleidsntitie 25-01-2017 Inleiding Leerlingen kmen p schl wanneer ze vier jaar zijn en wrden dan p basis van de bij ns bekende gegevens ingedeeld in een bestaande grep 1/2.

Nadere informatie

Niet vergeten. Studie-avond rondom gedrag. 24 september 2014, jaargang 5 nummer 3. woensdag 24 september start Kinderpostzegelactie groep 7 en 8

Niet vergeten. Studie-avond rondom gedrag. 24 september 2014, jaargang 5 nummer 3. woensdag 24 september start Kinderpostzegelactie groep 7 en 8 24 september 2014, jaargang 5 nummer 3 Niet vergeten wensdag 24 september start Kinderpstzegelactie grep 7 en 8 dinsdag 30 september 08.30 09.15 uur kffiedrinken met directie dinsdag 30 september infrmatieavnd

Nadere informatie

Gegevens vader/verzorger Voorletters en achternaam:.. Opleiding gevolgd in:...

Gegevens vader/verzorger Voorletters en achternaam:.. Opleiding gevolgd in:... Inschrijffrmulier nieuwe leerling Wij vragen u dit vrlpig inschrijffrmulier vlledig in te vullen en ged te letten p de spelling van de naam van het kind. De naam met precies z geschreven zijn als in het

Nadere informatie

Aan de directies, intern begeleiders en leerkrachten grep 8 van de basisschlen in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Maasland. Schiedam, 23 september 2015 Betreft: Ondersteuningsaanbd bij de vergang primair

Nadere informatie

Bevorderingsnorm

Bevorderingsnorm Lyceum Ypenburg Bevrderingsnrm 2018-2019 Vr leerlingen, uders en persneel Instemming van de MR p: 27-9-2018 Inhud Algemeen:... 2 1. Bevrderingsnrm nderbuw... 4 1.1 Minimumeisen keuze van vakken bvenbuw

Nadere informatie

- Signalen uit de schoolgemeenschap bespreken, zo nodig met de directeur. - Afstemming met MR - Praktische zaken en evenementen ondersteunen.

- Signalen uit de schoolgemeenschap bespreken, zo nodig met de directeur. - Afstemming met MR - Praktische zaken en evenementen ondersteunen. Verslag Bijeenkmst Oudercmmissie 6 ktber 2014 Aanwezig; Jhanna Habib (1-2 Gijsje, 5); Inge Oldeman (3); Evert van de Sandt; (1-2 Marijke); Harre Ansingh (6); Laura Rukens (6); Carla Mnchen (5); Suzanne

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3. Vrijdag 28 januari 2011. DE PIRAMIDE locatie BREDE SCHOOL MEERWIJK

NIEUWSBRIEF 3. Vrijdag 28 januari 2011. DE PIRAMIDE locatie BREDE SCHOOL MEERWIJK NIEUWSBRIEF 3 Vrijdag 28 januari 2011 DE PIRAMIDE lcatie BREDE SCHOOL MEERWIJK Belangrijke data de kmende peride....... Dinsdag 1 februari CITO Eindtets grep 8 p 1, 2 en 3 februari Maandag 7 februari Juf

Nadere informatie

EXPERTISESTEEKKAART. Deze activiteiten zijn tot stand gekomen in samenwerking met therapeuten van het V.O.C. Rozenweelde.

EXPERTISESTEEKKAART. Deze activiteiten zijn tot stand gekomen in samenwerking met therapeuten van het V.O.C. Rozenweelde. EXPERTISESTEEKKAART 1) Naam van de schl/dienst/vrziening: BLO Znnehart Adresgegevens: Sprtlaan 18 8211 Aartrijke 2) Dmein van expertise: Activiteiten: basale stimulatie en sensrische activiteit 3) Beschrijving

Nadere informatie

Aan de directies, intern begeleiders en leerkrachten groep 8 van de basisscholen in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Maasland.

Aan de directies, intern begeleiders en leerkrachten groep 8 van de basisscholen in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Maasland. Aan de directies, intern begeleiders en leerkrachten grep 8 van de basisschlen in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Maasland. Schiedam, 18 september 2018 Betreft: Ondersteuningsaanbd bij de vergang primair

Nadere informatie

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit. Criteria en vragenlijst themacertificaat Relaties en seksualiteit Primair nderwijs Ter vrbereiding p uw aanvraag vindt u in dit dcument de criteria en vragenlijst vr het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Nadere informatie

Huiswerk Informatie voor alle ouders

Huiswerk Informatie voor alle ouders Nummer 6 mei 2010 Huiswerk Infrmatie vr alle uders Huiswerk en efening Ged leren lezen en rekenen is belangrijk, want je hebt deze vaardigheden in het dagelijks leven veral ndig. Kinderen ged leren lezen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kidsclub FC Twente

Nieuwsbrief Kidsclub FC Twente Pagina 1 IN DEZE NIEUWSBRIEF - Rabbank prijsvraag van de maand - Jarige vetballers - Perscnferentie - De Kidsclub ruimt p - Mini Tur - Ouder-Kind kaart actie FC Twente PSV en FC Twente FC Grningen - Kid

Nadere informatie

Omgaan met gescheiden ouders.

Omgaan met gescheiden ouders. In deze Inf nder andere: Schen zetten, de deur gaat iets later pen. Hud u rekening met de kinderen? Die gaan vr He gaan wij m met gescheiden uders? Dnna Bakker is vrleeskampien!! 26 nvember 2014 Jaargang

Nadere informatie

Deel 1. Procedure voor het indienen van een schakelprogramma

Deel 1. Procedure voor het indienen van een schakelprogramma Deel 1. Prcedure vr het indienen van een schakelprgramma Waarm een schakelprgramma? Vr telating tt de pstinitiële master pleiding Kwaliteit en veiligheid in de patiëntenzrg is een geaccrediteerd master

Nadere informatie

Criteria Plusklassen Samenwerkingsverband WSNS Kop van Noord-Holland

Criteria Plusklassen Samenwerkingsverband WSNS Kop van Noord-Holland Criteria Plusklassen Samenwerkingsverband WSNS Kp van Nrd-Hlland Er is sprake van hgbegaafdheid, blijkens uit: Een ttale intelligentie gelijk f hger dan 130 N.B.: bij een intelligentienderzek wrdt nrmaliter

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Modules Vergadering & Forum

Handleiding Site to Edit Modules Vergadering & Forum THAR Design Kipbmweg 15 7636 RC AGELO E-mail: inf@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site t Edit Mdules Vergadering

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR

AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR Ontvangstbevestiging gestuurd Aanvraag cmpleet ja / nee Gescand en verwerkt in Carel behandeld dr: d.d.: AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR 2014-2015 Wij verzeken u de telichting vr het invullen

Nadere informatie

Presentatie eisen reisweek

Presentatie eisen reisweek Presentatie eisen reisweek Beste reisadviseurs, De aftrap is genmen. We zijn begnnen aan een spannende strijd m te bepalen he nze werkweek er in juni 2013 uit zal zien. Natuurlijk lijkt het een beetje

Nadere informatie

DYSCALCULIE. Naam:... Adres:... Postcode:... Woonplaats:... Geboortedatum:... Naam:... Adres:... Postcode:... Woonplaats:... Telefoonnummer:...

DYSCALCULIE. Naam:... Adres:... Postcode:... Woonplaats:... Geboortedatum:... Naam:... Adres:... Postcode:... Woonplaats:... Telefoonnummer:... 1 DYSCALCULIE Vragenfrmulier nderwijsgeschiedenis rekenvaardigheid vr schl Graag vraag ik u m de vlgende vragen z vlledig mgelijk te beantwrden (in zverre dat kan). Ok vraag ik u de uitgeverde handelingsplannen

Nadere informatie

Hiermee geeft de MR van de ODS Meester Aafjes een overzicht van de activiteiten en resultaten in het schooljaar

Hiermee geeft de MR van de ODS Meester Aafjes een overzicht van de activiteiten en resultaten in het schooljaar Jaarverslag Medezeggenschapsraad ODS Meester Aafjes Schljaar 2017-2018 1 Inleiding Vr u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van penbare Daltnschl Meester Aafjes 2017-2018. In de Wet Medezeggenschap

Nadere informatie

Notulen MR vergadering Lindenlommer d.d Opening Met een speciaal welkom aan Eline van Hassel, die heden de MR zal komen versterken.

Notulen MR vergadering Lindenlommer d.d Opening Met een speciaal welkom aan Eline van Hassel, die heden de MR zal komen versterken. Notulen MR vergadering Lindenlommer d.d. 13-04-2011 Aanwezig: Marjon de Gronckel, Hans Venneman, Peter Wapstra, Henriette van Koedijk, Eline van Hassel en Ellen Mey Afwezig Honoreé Rampaart, Notulist:

Nadere informatie

Aan de directies, intern begeleiders en leerkrachten groep 8 van de basisscholen in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Maasland.

Aan de directies, intern begeleiders en leerkrachten groep 8 van de basisscholen in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Maasland. Aan de directies, intern begeleiders en leerkrachten grep 8 van de basisschlen in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Maasland. Schiedam, 19 september 2017 Betreft: Ondersteuningsaanbd bij de vergang primair

Nadere informatie

Cursussen CJG. (samenwerking tussen De Meerpaal en het onderwijs in Dronten) Voortgezet Onderwijs

Cursussen CJG. (samenwerking tussen De Meerpaal en het onderwijs in Dronten) Voortgezet Onderwijs Cursussen CJG (samenwerking tussen De Meerpaal en het nderwijs in Drnten) Vrtgezet Onderwijs 1 Faalangst (vrtgezet nderwijs) Faalangsttraining is vr jngeren die gespannen zijn en (te) veel nadenken ver

Nadere informatie

FvdB opent de vergadering en heet iedereen welkom. Er zijn geen toevoegingen aan de agenda

FvdB opent de vergadering en heet iedereen welkom. Er zijn geen toevoegingen aan de agenda Datum vergadering Aanwezig: Afgemeld: Afwezig: Ntulen 18 juni, Markeent Frank van den Brn (FvdB), Hanneke Clen (HC), Henk Derks (HD), Maria Gubbels-Krten (MG), Jacc van Hut (JvH), Linda Kirkels-Janssen

Nadere informatie

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling Prtcl bij het verlijden van een gezinslid van een leerling Algemeen: Er wrden geen mededelingen aan de pers gedaan. Het lcatie aanspreekpunt f de directeur meldt alleen dat nze 1 ste zrg de nabestaanden

Nadere informatie

Begeleidende tekst bij de presentatie Ieder kind heeft recht op Gedifferentieerd RekenOnderwijs.

Begeleidende tekst bij de presentatie Ieder kind heeft recht op Gedifferentieerd RekenOnderwijs. Begeleidende tekst bij de presentatie Ieder kind heeft recht p Gedifferentieerd RekenOnderwijs. Dia 1 Opmerking vr de presentatr: in het geval u tijd te krt kmt, kunt u de blauwe tekst als ptineel beschuwen

Nadere informatie

Handleiding bij het voorbereiden van een activiteit met of bij een partner

Handleiding bij het voorbereiden van een activiteit met of bij een partner Handleiding bij het vrbereiden van een activiteit met f bij een partner Deze handleiding is.a. ndzakelijk mdat wij (het regiteam) geen rechtspersn zijn en derhalve niet namens De Hart&Vaatgrep kunnen pereren

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 27 september 2018

Notulen MR vergadering 27 september 2018 Ntulen MR vergadering 27 september 2018 Datum Aanwezig MR leden Vrzitter: Gert Gillissen GG Ntulen: Arthur Tebbe AT Erik Kulderij EK, Martin Langeslag ML, Relina Hania RH, Suzanne Wlthuis SW, Arthur Tebbe

Nadere informatie

DYSLEXIE. Naam:... Adres:... Postcode:... Woonplaats:... Geboortedatum:... Naam:... Adres:... Postcode:... Woonplaats:... Telefoonnummer:...

DYSLEXIE. Naam:... Adres:... Postcode:... Woonplaats:... Geboortedatum:... Naam:... Adres:... Postcode:... Woonplaats:... Telefoonnummer:... 1 DYSLEXIE Vragenfrmulier nderwijsgeschiedenis lees- en spellingsvaardigheid Graag vraag ik u m de vlgende vragen z vlledig mgelijk te beantwrden (in zverre dat kan). Ok vraag ik u de uitgeverde handelingsplannen

Nadere informatie

Protocol: Pestprotocol

Protocol: Pestprotocol Prtcl: Pestprtcl Inleiding Pesten kmt p iedere schl in mindere f meerdere mate vr. Het is een prbleem dat vr de betrkkenen verstrekkende gevlgen kan hebben in de lp van hun levens. Uit nderzek blijkt dat

Nadere informatie

Kindercoach. Jasmijn Kromhout Groep 8b

Kindercoach. Jasmijn Kromhout Groep 8b Kindercach Jasmijn Krmhut Grep 8b Inhud Vrwrd 1 Hfdstuk 1 Wat is een kindercach? 2 Hfdstuk 2 Geschiedenis 3 Hfdstuk 3 De pleiding 4 Hfdstuk 4 De prblemen 5 Hfdstuk 5 Srten kindercaches 6 Interview 7 Nawrd

Nadere informatie

Helpt u ook mee? ouderhulpboekje

Helpt u ook mee? ouderhulpboekje Helpt u k mee? uderhulpbekje 2014/2015 Helpt u k mee? Elk schljaar zijn veel uders actief bij de vrbereiding van Sint en Kerst, bij sprt- en spelactiviteiten, de klussencmmissie, bij het lezen, in de medezeggenschapsraad,

Nadere informatie

Bevorderingsnormen Lyceum Ypenburg

Bevorderingsnormen Lyceum Ypenburg Bevrderingsnrmen Lyceum Ypenburg - nder vrbehud van instemming MR - Rapprt Het schljaar is verdeeld in vier perides. Aan het eind van elke peride krijgen de leerlingen een rapprt. Cijfers Op het rapprt

Nadere informatie

OUDERRAAD VRIJE BASISSCHOOL DEN HULST

OUDERRAAD VRIJE BASISSCHOOL DEN HULST OUDERRAAD VRIJE BASISSCHOOL DEN HULST Verslag van de vergadering van 7 nvember 2012. Aanwezig: Elena, Kathleen, Kim, Nëlla, Ans, Juf Ingrid Verntschuldigd: Marijke, Ria, Shirley, Juf Martine, Anniek 1.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 10 oktober 2016

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 10 oktober 2016 Nieuwsbrief 1 / 2 10 ktber 2016 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letterfeest Kinderbekenweek Dierendag Oudermrgens Muziekles Bijlage: grepjes van 4 maken Bijlage: kleurplaat Bijlage: zekplaatje

Nadere informatie

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Roken, alcohol en drugspreventie.

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Roken, alcohol en drugspreventie. Criteria en vragenlijst themacertificaat Rken, alchl- en drugspreventie Vrtgezet nderwijs Ter vrbereiding p uw aanvraag vindt u in dit dcument de criteria en vragenlijst vr het themacertificaat Rken, alchl

Nadere informatie

Goed nieuws; kinderopvangtoeslag omhoog!

Goed nieuws; kinderopvangtoeslag omhoog! Data m te nthuden December 2015 04-12 Sinterklaas p schl. Grepen 5 t/m 8 een cntinurster tt 14.00 uur. Neem je eigen lunch mee p 4 december! 13-12 Kerstmarkt vanaf 12.00 tt 18.00 uur, kinderen van De Meeander

Nadere informatie

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit. Criteria en vragenlijst themacertificaat Relaties en seksualiteit Primair nderwijs Ter vrbereiding p uw aanvraag vindt u in dit dcument de criteria en vragenlijst vr het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 12, 17 November t/m 19 December 2014

Nieuwsbrief. Nummer 12, 17 November t/m 19 December 2014 Nieuwsbrief Nummer 12, 17 Nvember t/m 19 December 2014 Nieuwsitems 01. Jarige Jppen 08. Terugblik enquête 02. Afscheid 09. Wirre Warre in Sintsfeer 03. Maandagenda 10. Sint Dedag: 26 nv. 04. Kinderziektes

Nadere informatie

Algemene vragen. Beste leerlingen,

Algemene vragen. Beste leerlingen, Beste leerlingen, Ik ben een derdejaarsstudente van de PXL Hgeschl te Hasselt. Ik vlg de pleiding maatschappelijk werk. Mijn eindwerk gaat ver de mtivatie van leerlingen in het technisch secundair nderwijs.

Nadere informatie

Plaatsingsrichtlijnen Dr. Nassau College

Plaatsingsrichtlijnen Dr. Nassau College Plaatsingsrichtlijnen Dr. Nassau Cllege vr schljaar 2014-2015 Plaatsingsrichtlijnen p het Dr. Nassau Cllege In de kmende jaren zal de Cit eindtets in het basisnderwijs niet meer afgenmen wrden in februari,

Nadere informatie

Inschrijfformulier nieuwe leerling

Inschrijfformulier nieuwe leerling Inschrijffrmulier nieuwe leerling Wij vragen u dit inschrijffrmulier vlledig in te vullen en ged te letten p de spelling van de naam van het kind. De naam met precies z geschreven zijn als in het bevlkingsregister.

Nadere informatie

Godsdienstige stellingname collega

Godsdienstige stellingname collega Gdsdienstige stellingname cllega Je werkt p een penbare basisschl en hebt kinderen van verschillende natinaliteiten in je grep. Een van je cllega's draagt een hfddek. De kinderen uit haar grep scren ged

Nadere informatie

Stichting voor Voortgezet Vrijeschoolonderwijs Noord-Holland

Stichting voor Voortgezet Vrijeschoolonderwijs Noord-Holland 1. Aannamebeleid zij-instrmers De dagelijkse leiding is verantwrdelijk vr zij-instrm. Leerlingen uit het regulier nderwijs kunnen tt en met de 9 e klas (3 e leerjaar) instrmen. Instrmen in de 10 e, 11

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de GMR van Unicoz Onderwijsgroep met de voorzitters van de MR-en dd. 18 mei 2017

Verslag van de vergadering van de GMR van Unicoz Onderwijsgroep met de voorzitters van de MR-en dd. 18 mei 2017 Verslag van de vergadering van de GMR van Unicz Onderwijsgrep met de vrzitters van de MR-en dd. 18 mei 2017 Aanwezig: MR De Achtsprng Prinses Amaliaschl De Buut Prins Clausschl Prins Flrisschl Prinses

Nadere informatie

Groep 1-2A: Juf Jacqueline (maandag, dinsdag en woensdag) Juf Kathelijne (donderdag en vrijdag) Groep 1-2B: Juf Georgina (ma-vr)

Groep 1-2A: Juf Jacqueline (maandag, dinsdag en woensdag) Juf Kathelijne (donderdag en vrijdag) Groep 1-2B: Juf Georgina (ma-vr) RKBS Inghelsenberghe Wilhelminastraat 48 4564 AE Sint Jansteen tel: 0114-314380 inghelsenberghe@gperspect.nl www.inghelsenberghe.nl Infrmatie grep 1-2 Grepsleerkrachten: Grep 1-2A: Juf Jacqueline (maandag,

Nadere informatie

De voorzitter heet alle aanwezigen welkom en neemt kort de opzet van de vergadering door.

De voorzitter heet alle aanwezigen welkom en neemt kort de opzet van de vergadering door. VERSLAG Regivergadering regi 1, 2 & 3 zaalvetbal Sprthallen Zuid d.d. dnderdag 18 ktber 2012 Aanwezig: Districtsbestuur Jaap Verkrst, Gerrit Aafjes, Hans Buitenhuis en Henk Zeeman Arbeidsrganisatie Guus

Nadere informatie

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Roken en alcohol.

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Roken en alcohol. Criteria en vragenlijst themacertificaat Rken en alchl Primair nderwijs Ter vrbereiding p uw aanvraag vindt u in dit dcument de criteria en vragenlijst vr het themacertificaat Rken en alchl. De vragenlijst

Nadere informatie

Oudercomité: Els Kriekemans, Mieke Sergier, Ilse Vermeirssen, Anja Beeckmans, Peter Van Broeck, Dirk Praet, Els Herremans

Oudercomité: Els Kriekemans, Mieke Sergier, Ilse Vermeirssen, Anja Beeckmans, Peter Van Broeck, Dirk Praet, Els Herremans VERSLAG VERGADERING Vrzitter: Ilse Vermeirssen Ondervrzitter: Els Kriekemans Penningmeester: Mieke Sergier Secretaris: Ellen Ruythren Datum: Maandag 28 februari 2013 Aanwezige leden: Schlafgevaardigden:

Nadere informatie

JAARPLAN Inhoud. Inleiding en analyse beginsituatie blz. 2 ontwikkelpunten schooljaar blz. 3 matrix blz. 5

JAARPLAN Inhoud. Inleiding en analyse beginsituatie blz. 2 ontwikkelpunten schooljaar blz. 3 matrix blz. 5 JAARPLAN 2017-2018 Inhud Inleiding en analyse beginsituatie blz. 2 ntwikkelpunten schljaar 2017-2018 blz. 3 matri blz. 5 1 Inleiding en analyse beginsituatie In het strategisch beleidsplan van ns bestuur,

Nadere informatie

zo gaan wij met elkaar om

zo gaan wij met elkaar om 28 nvember 2011 3 e jaargang nr. 12 z gaan wij met elkaar m We gebruiken het materiaal waar het vr bedeld is fnkelnieuws weer via de mail Omdat we vrige week ver zijn gegaan naar een ander cmputersysteem

Nadere informatie

Vragenlijst BVL-digitaal activiteitenplan

Vragenlijst BVL-digitaal activiteitenplan Vragenlijst VL- Deel A. verankering in schlbeleid/rganisatie 1 Deelname aan het VL is p schl en bvenschlsniveau vastgelegd in fficiële stukken/cmmunicatiemiddelen. Heeft de schl deelname aan het VL vastgelegd

Nadere informatie

donderdag 20 juli: laatste schooldag activiteit, leerlingen om uur vrij

donderdag 20 juli: laatste schooldag activiteit, leerlingen om uur vrij JLS NIJS Juli 2017 Surhuizum, 11 juli 2017 Beste uder(s) / verzrger(s), Trts, Het schljaar 2016 2017 zit er p. Een jaar waarp ik met (gepaste) trts durf terug te kijken. Ik ben trts p de kinderen van de

Nadere informatie

Plan van Aanpak Solidariteitswerk in sectoren.

Plan van Aanpak Solidariteitswerk in sectoren. Cncept 08-02-2017 Plan van Aanpak Slidariteitswerk in sectren. Betrkken zijn bij internatinale slidariteitsprjecten is stimulerend en interessant, maar kan sms k ingewikkeld en uitdagend zijn. Het valt

Nadere informatie

Tips Digiduif. 1. U logt in op digiduif met uw e-mail adres en wachtwoord.

Tips Digiduif. 1. U logt in op digiduif met uw e-mail adres en wachtwoord. Tips Digiduif 1. U lgt in p digiduif met uw e-mail adres en wachtwrd. 2. U kiest de knp instellingen. Op de vlgende pagina s kunt u allerlei zaken invullen en aanpassen die bij uw accunt hren. Tevens zit

Nadere informatie

Huiswerkgids. groep 5-6. Ranninkschool. Schooljaar

Huiswerkgids. groep 5-6. Ranninkschool. Schooljaar Huiswerkgids grep 5-6 Ranninkschl Schljaar 2014-2015 Huiswerkgids grep 5-6 In deze gids is alle infrmatie ver huiswerk in grep 5-6 te vinden! Inhud: Hfdstuk 1 Hfdstuk 2 Hfdstuk 3 Waarm huiswerk? Huiswerk

Nadere informatie

Notulen Jaarvergadering 2010. Vereniging Gepensioneerden SABIC Europe

Notulen Jaarvergadering 2010. Vereniging Gepensioneerden SABIC Europe Ntulen 2e jaarvergadering 15 april 2010 in Sprtzalencmplex Merde te Stein Ntulen Jaarvergadering 2010 Vereniging Gepensineerden SABIC Eurpe Opgemaakt dr F. Janken, secretaris. NOTJV 2010, pagina 1 van

Nadere informatie

17 september 2014, nummer 3

17 september 2014, nummer 3 OBS Klsterveen, Daltn-nderwijs De Bmgaard 5, 9408 JA Assen Telefn: 0592 39 87 56 Email: pst@bs-klsterveen-assen.nl Website: www.bs-klsterveen-assen.nl Even vrstellen Mijn naam is Kyrene van den Blink en

Nadere informatie

Saxionstudent.nl CE 1

Saxionstudent.nl CE 1 Thema: Marktanalyse (semester 1) Prject: Desk en Fieldresearch 56357 Vrwrd Vr u ligt het plan van aanpak vr het prject Desk en Fieldresearch, vr het thema marktanalyse van semester 1. Het is de bedeling

Nadere informatie