Profiel toezichthoudend bestuur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Profiel toezichthoudend bestuur"

Transcriptie

1 Prfiel tezichthudend bestuur Inleiding Stichting Biblitheken Altena fuseerde in 2010 met de drie lkale biblitheken in een stichting die het mdel van een Tezichthudend Bestuur (TB) hanteert. In dit mdel stelt het bestuur het beleid vast, maar zijn de vrbereidende en uitverende aspecten m.b.t. het bestuurlijk prces gedelegeerd. In dit mdel treedt het bestuur feitelijk p als tezichthuder. In 2014 heeft er een fusie met de culturele marktplaats CultuurPuntAltena plaatsgevnden. Dit heeft geleid tt een statuten- en naamswijziging: De Biblitheek CultuurPuntAltena. De rganisatie bedient ca inwners, thans wnachtig in drie gemeenten. Het Tezichthudend Bestuur Het Tezichthudend bestuur is bestuurlijk verantwrdelijk en heeft derhalve tt taak tezicht te huden p het beleid van de directeur en p de algemene gang van zaken in de stichting. Het bestuur staat de directeur met raad terzijde. Bij de vervulling van zijn taak richt het Tezichthudend Bestuur zich naar het belang van de Stichting. De vlgende aspecten zijn prfessineel van belang: Berdeling: het TB dient een berdeling te geven aan de kwaliteit van de rganisatie p basis van een berdeling van het beleid en dus van de besluiten van de directeur. Kritische distantie: tezicht huden is wezenlijk iets anders dan besturen: tezicht impliceert beperking. Actief tezicht: vr een adequaat tezicht is het ndzakelijk dat een TB naast de infrmatie van de directeur pen staat vr signalen van bijvrbeeld accuntant, externe partijen in de maatschappelijke mgeving waarin de rganisatie pereert en andere externe betrkkenen. Onafhankelijkheid: er wrdt een functineel kritische huding verwacht. Advies: binnen het kader van anticiperend tezicht geeft het TB zwel gevraagd als ngevraagd advies. Vr het ttale prfiel van het Tezichthudend Bestuur en de prfielschets vr de leden zijn de vlgende buwstenen van belang: Cmmitment Het TB wrdt samengesteld uit leden die de delstelling van de rganisatie nderschrijven. Ze zijn bereid daaraan als team en als individu een tegevegde waarde te leveren. Dit wrdt van alle afznderlijke leden verwacht. Leden van het TB cmmitteren zich aan de missie, visie en delstellingen van de rganisatie. Binding met het werkgebied van de Stichting

2 Vr het functineren van het TB is de verbndenheid met het huidige werkgebied van de Stichting van belang. Persnlijke kennis van de lkale cultuur en/f de lkale plitieke verhudingen kan helpen bij het verschaffen van inzicht ver het gevlgde f te vlgen beleid. Het hebben van een lkaal netwerk kan ndersteuning bieden bij het prfileren van de Stichting in het werkgebied. Teamaspecten Een TB is een team dat cllegiaal, cllectief en bij vrkeur p basis van cnsensus rdeelt en besluiten neemt. Het TB pereert vanuit een cllectieve verantwrdelijkheid. De Cde Cultural Gvernance vrmt de leidraad vr bestuur, tezicht en verantwrding. Binnen het TB bestaan vaste prtefeuilles die in dit dcument bij specifieke prfielen wrden beschreven. Bevegdheden en verantwrdelijkheden 1. Bij het TB berusten alle taken en bevegdheden die krachtens de wet en de statuten van de Stichting aan hem wrden pgedragen. 2. Het TB hudt tezicht p het pstellen van de vlgende plannen en keurt deze ged: Het jaarlijks beleidsplan en de daarbij behrende begrting; Een vrtschrijdend meerjaren beleidsplan; Eventuele andere plannen als van tijd tt tijd dr het bestuur te bepalen. 3. Het Bestuur is verantwrdelijk vr en bevegd tt het in samenspraak met de directie nemen van besluiten t.a.v. de vlgende nderwerpen: De strategie waarnder het beleid dat met leiden tt realisatie van de delstellingen. De financiering van de strategie. De naleving van alle relevante wet- en regelgeving. De vrzieningen vr het beheersen van het functineren van de rganisatie d.m.v. een adequaat risicbeheersings- en cntrlesysteem. Het jaarplan en de bijbehrende begrting. Het jaarverslag en de jaarrekening. Het aangaan f verbreken van duurzame f belangrijke samenwerkingsverbanden. Rechtshandelingen, zals het aangaan van leningen, het stellen van zekerheden en de aan- f verkp van registergederen. Wijziging van de statuten. Het directiereglement. De hfdlijnen van het arbeidsvrwaardenbeleid vr de medewerkers en het vrijwilligersbeleid. De beneming van de externe accuntant. Het aanvaarden van nevenfuncties dr de directie. Met betrekking tt elk van de bvenstaande nderwerpen kan het TB de vrbereiding van bestuursbesluiten en de (dagelijkse) uitvering ervan delegeren aan de directie. Het kader hiervr wrdt vastgelegd in het directiereglement. Werkwijze Tezichthudend Bestuur

3 Het TB bestaat uit tenminste vijf en ten hgste zeven leden die wnachtig f werkzaam zijn in het directe werkgebied van de biblitheek. Het bestuur draagt uit haar midden een vrzitter vr. De leden van het TB zullen gewnlijk zes maal per jaar in vergadering bijeenkmen en verigens incidenteel en individueel bij speciale evenementen aanwezig zijn. De vrzitter en het lid van het TB met de prtefeuille Human Resurce veren jaarlijks het remuneratiegesprek met de directeur. Twee leden van het TB vrmen samen de auditcmmissie. Een van deze twee is de vrzitter. Deze bespreekt en tetst de financiële stukken als vrbereiding p de bestuursvergaderingen. Beneming leden De leden van het TB wrden benemd dr het bestuur. Indien in het TB een vacature ntstaat, neemt het bestuur maatregelen tt aanvulling van het ledental. De leden van het TB wrden dr het bestuur benemd vr een peride van vier jaren en zijn na hun aftreden vr maximaal één peride van vier jaren herbenembaar. Zij treden af vlgens een dr het bestuur p te stellen rster van aftreden. Werving leden Na de eerste zittingsperide wrden vacatures in het TB als vlgt pgevuld: Op basis van een pgestelde prfielschets waarbij rekening wrdt gehuden met de dan bendigde deskundigheden. Op basis van sllicitatie en penbaarmaking. Prfiel Uitgangspunt vr het prfiel van de leden van het TB is dat de leden gezamenlijk een multidisciplinair team vrmen en cmplementair aan elkaar zijn. Vr de integrale besluitvrming zijn leden ndig die beschikken ver een helikpterview en daarnaast een specifiek aandachtsgebied f invalshek hebben. De samenstelling van het TB wrdt zdanig vrmgegeven, dat er sprake kan zijn van een gede nderlinge vertruwensrelatie zdat het TB als een team kan ptreden en alle leden naar elkaar en vanuit welk ander belang dan k, nafhankelijk en kritisch kunnen pereren. Het aantrekken van een evenwichtig aantal mannen en vruwen uit verschillende leeftijdscategrieën en een spreiding van maatschappelijke achtergrnden verdient de vrkeur. Algemeen prfiel Algemene bestuurlijke kwaliteiten en ervaring. Het vermgen en de attitude m de directeur met raad en als klankbrd terzijde te staan. In staat zijn m een juist evenwicht te bewaren in betrkkenheid en bestuurlijke afstand.

4 Het vermgen m het beleid van De Biblitheek CultuurPuntAltena en het functineren van de directeur te tetsen. Het vermgen m advies en tezicht in teamverband te kunnen uitefenen. Inzicht in de eisen die kwaliteit, delmatigheid en cntinuïteit aan een rganisatie als De Biblitheek CultuurPuntAltena stelt. Het vermgen p zich met beperkte infrmatie tt een gede analyse p hfdlijnen te kmen en p basis daarvan een gede en kritische dialg aan te gaan met de directeur en de andere leden van het TB en daarbij een rdeel te vrmen ver de dr de directeur vrgelegde aangelegenheden. Het vermgen strategische delstellingen te berdelen en in hun samenhang te zien. Inzicht in de (maatschappelijke- culturele-, plitieke-, ecnmische- en sciale-) ntwikkelingen in het werkgebied en in de branche waarin De Biblitheek CultuurPuntAltena actief is. Vldende beschikbaarheid. Beschikken ver een relevant netwerk en bereid zijn m dit in te zetten. Bestuurlijke sensitiviteit. Het vermgen m nafhankelijk, kritisch en integer te pereren en geen tegenstrijdige f nverenigbare belangen te hebben. Cmpetenties en persnlijke kwaliteiten Minimaal HBO werk- en denkniveau. (Bij vrkeur) ervaring in een eindverantwrdelijke functie. Tezichthudende ervaring is geen vereiste, maar een pre. Ervaring met het leiden van cmplexe rganisaties is een pre. Integriteit, verantwrdelijkheidsgevel en een nafhankelijke pstelling. Uitstekend inlevingsvermgen. Maatschappelijk betrkken. Vernieuwend en ndernemersattitude. Open, kritische huding. Teamspeler. Specifieke eisen vr het prfiel van de vrzitter Ruime bestuurlijke strategische ervaring en inzicht, helikpterview en het vermgen m hierdr de tezichthudende rl ged te vervullen in een cllegiaal samenwerkend team. Kennis van en ruime ervaring met plitieke besluitvrmingsprcessen. Beschikken ver het vermgen m met autriteit en een natuurlijk gezag in een (ver)bindende rl het vrzitterschap zwel binnen als buiten het TB te vervullen. Bewust zijn van de eigen psitie en de ndzaak deze vr het TB inzichtelijk, cntrleerbaar en transparant te hanteren. Uitstekend netwerk p strategisch niveau, bij vrkeur in de publieke sectr. Wnachtig in het werkgebied van De Biblitheek CultuurPuntAltena. Inzicht hebben in het veld van belanghebbenden (bedrijfsleven, maatschappij en plitiek). Bereidheid tt verantwrding en cmpliance m.b.t. wet- en regelgeving en kennis van gvernanceregels. Heeft gezag in brede maatschappelijke kring. Beschikt ver bewezen verbindende kwaliteiten; heeft gede cmmunicatieve eigenschappen en is een teamleider.

5 Kan de Stichting uitstekend naar buiten te vertegenwrdigen. Specifieke taken van de vrzitter van het TB Vrbereiden van de agenda vr de vergaderingen van het TB in samenspraak met de directeur. Organiseren van de jaarlijkse evaluatie ver het functineren van het TB. Eerste aanspreekpunt vanuit het TB naar de directeur. Veren van het jaarlijkse remuneratiegesprek met de directeur. Op het mment dat er vacatures ntstaan wrdt naast bvenstaande punten k gekeken naar inhudelijk expertise,.a. p het gebied van: Cmmunicatie, marketing & PR, fndsenwerving en (sciale) media Sciaal dmein en educatie Cultuur dmein en educatie Bedrijfsvering (management en ndernemerschap) Human Resurce/Persneel (rganisatientwikkeling) Digitalisering, techniek, mediawijsheid

Vacature en procedure benoeming voorzitter landelijk bestuur Verantwoordelijke

Vacature en procedure benoeming voorzitter landelijk bestuur Verantwoordelijke Bijlage 6 Ledenraad 27 nvember 2014 Vrlegger Onderwerp Vacature en prcedure beneming vrzitter landelijk bestuur Verantwrdelijke Landelijk bestuur Aanleiding Er ntstaat een vacature vanwege het niet beschikbaar

Nadere informatie

Bestuursreglement stichting READ MY WORLD

Bestuursreglement stichting READ MY WORLD Bestuursreglement stichting READ MY WORLD Vastgesteld dr het bestuur p: 19 december 2016, herzien p 6 maart 2017 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminlgie Dit reglement is pgesteld en vastgesteld

Nadere informatie

Visie op toezicht Raad van Toezicht Deventer Ziekenhuis

Visie op toezicht Raad van Toezicht Deventer Ziekenhuis Visie p tezicht Raad van Tezicht Deventer Inleiding: de algemene taken van de Raad van Tezicht De Raad van Tezicht tetst f de Raad van Bestuur bij zijn beleidsvrming en de uitvering van zijn bestuurstaken

Nadere informatie

Reglement raad van toezicht. samenwerkende zorgboeren zuid

Reglement raad van toezicht. samenwerkende zorgboeren zuid Reglement raad van tezicht samenwerkende zrgberen zuid 2019 Inhudspgave Artikel 1. Psitinering van de raad van tezicht... 3 Artikel 2. Samenstelling en cmpetenties raad van tezicht... 3 Artikel 3. Beneming

Nadere informatie

Middelen Financiële middelen o De organisatie heeft een actueel beleid met betrekking tot het verkrijgen van de benodigde financiële middelen.

Middelen Financiële middelen o De organisatie heeft een actueel beleid met betrekking tot het verkrijgen van de benodigde financiële middelen. Categrie C Per aspect van het framewrk zijn nrmen pgesteld. Vetgedrukt zijn de verplichte nrmen. Organisaties die nder categrie C vallen, zullen verder zijn met het implementeren van kwaliteitssystemen

Nadere informatie

Hart voor Huren, gevoel voor besturen?

Hart voor Huren, gevoel voor besturen? Huurdersvereniging Amsterdam zekt vier bestuursleden en een vrzitter Hart vr Huren, gevel vr besturen? 1. Prfielschets van het bestuur als geheel Beschrijving van de vereniging De Huurdersvereniging Amsterdam

Nadere informatie

Middelen Financiële middelen o De organisatie heeft een actueel beleid met betrekking tot het verkrijgen van de benodigde financiële middelen.

Middelen Financiële middelen o De organisatie heeft een actueel beleid met betrekking tot het verkrijgen van de benodigde financiële middelen. Categrie D Per aspect van het framewrk zijn nrmen pgesteld. Vetgedrukt zijn de verplichte nrmen. Vr grtere rganisaties heeft het de vrkeur m een grter aantal diepgaande nrmen te hanteren. Deze rganisaties

Nadere informatie

GOVERNANCE MVO PLATFORM

GOVERNANCE MVO PLATFORM Gvernancedcument MVO Platfrm, 22 nvember 2012 GOVERNANCE MVO PLATFORM Inleiding Het MVO Platfrm is een in 2002 pgericht infrmeel samenwerkingsverband van maatschappelijke rganisaties 1 en vakbndsrganisaties

Nadere informatie

De Raad van Commissarissen bestaat uit vijf leden. Er wordt gestreefd naar een evenwichtige samenstelling kijkend naar leeftijd, kennis en kunde.

De Raad van Commissarissen bestaat uit vijf leden. Er wordt gestreefd naar een evenwichtige samenstelling kijkend naar leeftijd, kennis en kunde. Prfielschets Raad van Cmmissarissen Lyaemer Wnen Algemeen Lyaemer Wnen is een wningcrpratie met een sterk lkale binding. Zij pereert in de gefuseerde gemeente De Fryske Marren in hfdzaak in de vrmalige

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen. WOONopMAAT

Profielschets Raad van Commissarissen. WOONopMAAT Bijlage A bij het Reglement Raad van Cmmissarissen van WOONpMAAT Prfielschets Raad van Cmmissarissen WOONpMAAT Vastgesteld in de vergadering van de Raad van Cmmissarissen p 6 nvember 2017 Dhr. F.J. Wehrmeijer

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT VAN STICHTING EILANDZORG

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT VAN STICHTING EILANDZORG REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT VAN STICHTING EILANDZORG De Raad van Tezicht van de Stichting Eilandzrg, gevestigd te Zierikzee, gemeente Schuwen- Duiveland, besluit, met inachtneming van de statuten van de

Nadere informatie

Een voorzitter en twee leden Raad van Toezicht Financiën HRM

Een voorzitter en twee leden Raad van Toezicht Financiën HRM Functieprfiel vrzitter en leden Raad van Tezicht Resnans Functienaam: Organisatie: Vrzitter en leden van de Raad van Tezicht Stichting Resnans De Raad van Tezicht en de GMR van stichting Resnans te Leiderdrp

Nadere informatie

Intern Toezichtkader Intern Toezichtkader vastgesteld d.d

Intern Toezichtkader Intern Toezichtkader vastgesteld d.d Intern Tezichtkader Intern Tezichtkader vastgesteld d.d. 21-5-2012 Krte Telichting. Naar aanleiding van afspraak p de vrige bijeenkmst. Als uitgangspunt is gekzen het Intern Tezichtkader dat in het vrjaar

Nadere informatie

Profielschets. Raad van Commissarissen. Oost Flevoland Woondiensten

Profielschets. Raad van Commissarissen. Oost Flevoland Woondiensten Prfielschets Raad van Cmmissarissen Ost Flevland Wndiensten 1. Taak en werkwijze De Raad van Cmmissarissen (RvC) hudt tezicht p het beleid van het bestuur van Ost Flevland Wndiensten (OFW) en p de algemene

Nadere informatie

De Raad van Commissarissen heeft de volgende kerntaken en verantwoordelijkheden

De Raad van Commissarissen heeft de volgende kerntaken en verantwoordelijkheden Prfielschets Raad van Cmmissarissen NV REWIN Versie 2.0 d.d. 6-03-207. Uitgangspunten De prfielschets vr de Raad van Cmmissarissen van NV REWIN wrdt bepaald dr: De verantwrdelijkheden, taken en bevegdheden

Nadere informatie

Beh. Ambt.: Streeftíat: 3.V.O.:

Beh. Ambt.: Streeftíat: 3.V.O.: (vąm min kemacllege Beh. Ambt.: Streeftíat: 3.V.O.: Gemeenteraad Gemeente Werden Cllege van Burgemeester en Wethuders Gemeente Werden Pstbus 45 3440 AA Werden 1 6 NOV. 2018 3 hav I atheneum I gymnasium

Nadere informatie

Functie-eisen coördinatoren

Functie-eisen coördinatoren Functie-eisen cördinatren Psitinering De beide cördinatren hebben de leiding van de rganisatie. De vrijwilligers zijn de spil in de rganisatie. Functieniveau De stichting Hspice Zwlle heeft gekzen vr 2

Nadere informatie

(lokaal) betrokken benaderbaar ondernemend

(lokaal) betrokken benaderbaar ondernemend PROFIELSCHETS Raad van Cmmissarissen van Lek en Waard Wnen Schets crpratie Lek en Waard Wnen is werkzaam in de gemeente Mlenwaard en is vanaf 1 april 2017 het resultaat van de fusie tussen vrheen Wningstichting

Nadere informatie

Artikel 11 lid 1 De RvC bestaat uit tenminste 5 en ten hoogste 7 natuurlijke personen.

Artikel 11 lid 1 De RvC bestaat uit tenminste 5 en ten hoogste 7 natuurlijke personen. Relevante bepalingen 1. BBSH Artikel 7 letter e; regels inzake de wijze waarp de huurders van de wngelegenheden van de vereniging f de stichting en in het belang van die huurders werkzame rganisaties invled

Nadere informatie

Missie, visie en strategie Informatievoorziening veiligheidsregio s Definitief RBC 5/11/14

Missie, visie en strategie Informatievoorziening veiligheidsregio s Definitief RBC 5/11/14 Missie, visie en strategie Infrmatievrziening veiligheidsregi s Definitief RBC 5/11/14 Inleiding Relatie met prgrammaplan en werkplannen Deze missie, visie en strategie vrmen de basis vr het Prgramma Infrmatievrziening

Nadere informatie

Reglement compliance officer

Reglement compliance officer Reglement Artikel 1. Definities a. bestuur: het bestuur van het fnds; b. : de functinaris die dr het bestuur van het fnds als vereenkmstig art. 12 lid 2 van de statuten van het fnds is benemd; c. directeur:

Nadere informatie

352),(/(1352*5(66,( ,QOHLGLQJ

352),(/(1352*5(66,( ,QOHLGLQJ 352),(/(1352*5(66,(,QOHLGLQJ Een pdracht van schlen is te kmen tt een bij de rganisatie passende systematiek van planning en cntrl. De bedrijfvering wrdt daarbij gezien als een afgeleide van de inhudelijke

Nadere informatie

Reglement compliance officer

Reglement compliance officer Reglement Artikel 1. Definities a. bestuur: het bestuur van het fnds; b. : de functinaris die dr het bestuur van het fnds als vereenkmstig art. 12 lid 2 van de statuten van het fnds is benemd; c. directeur:

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad. Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Jaarverslag Cliëntenraad. Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Vrwrd Gewaardeerde lezer, Graag bieden we u hierbij ns jaarverslag 2016 aan zdat u geïnfrmeerd bent ver nze inbreng in het beleid

Nadere informatie

Leden van de raad van bestuur (RvB) en de raad van toezicht (RvT) van GGNet.

Leden van de raad van bestuur (RvB) en de raad van toezicht (RvT) van GGNet. Del Dr middel van dit reglement wrdt nadere invulling gegeven aan de taken, de verantwrdelijkheden en wijze van besluitvrming van de raad van bestuur. Bestemd vr Leden van de raad van bestuur (RvB) en

Nadere informatie

Gedragscode voor de leden van de Beroepsvereniging van Nederlandse Stedebouwkundigen en Planologen

Gedragscode voor de leden van de Beroepsvereniging van Nederlandse Stedebouwkundigen en Planologen Gedragscde vr de leden van de Berepsvereniging van Nederlandse Stedebuwkundigen en Planlgen Gedragscde vr de leden van de Berepsvereniging van Nederlandse Stedebuwkundigen en Planlgen Inhudspgave Hfdstuk

Nadere informatie

Communicatie voor beleid Interactie (raadplegen, dialoog, participatie) en procescommunicatie; betrokkenheid, betere besluiten en beleid

Communicatie voor beleid Interactie (raadplegen, dialoog, participatie) en procescommunicatie; betrokkenheid, betere besluiten en beleid Samenvatting BEELDEN OVER COMMUNICATIE TEYLINGEN Bevindingen gesprekken ver Cmmunicatie, raad- en cllegeleden, rganisatie en samenleving In deze ntitie zijn de resultaten van zwel de gesprekken van 9 ktber

Nadere informatie

Federatiestatuut. Walburggroep. -concept -

Federatiestatuut. Walburggroep. -concept - Federatiestatuut Walburggrep -cncept - Federatiestatuut pagina 1/12 Inhud 1 Overwegingen 3 2 Naam en delstelling van de federatie 4 2.1 Naam 4 2.2 Delstelling 4 3 Bestuur 5 3.1 Federatiebestuur, beneming

Nadere informatie

NTA 8009:2007. Veiligheidsmanagementsysteem voor ziekenhuizen en instellingen die ziekenhuiszorg verlenen

NTA 8009:2007. Veiligheidsmanagementsysteem voor ziekenhuizen en instellingen die ziekenhuiszorg verlenen NTA 8009:2007 Veiligheidsmanagementsysteem vr ziekenhuizen en instellingen die ziekenhuiszrg verlenen Unifrm en inzichtelijk veiligheidsmanagementsysteem Openheid ver patiëntveiligheid Basis vr interne

Nadere informatie

Stichting JopieFonds. 1. Inleiding. Introductie van de Stichting

Stichting JopieFonds. 1. Inleiding. Introductie van de Stichting Stichting JpieFnds 1. Inleiding Intrductie van de Stichting De geestelijke gebrte van de Stichting kmt vrt uit een ged hart en is financieel mgelijk gemaakt dr een persn uit de Van der Weegen familie,

Nadere informatie

ADMINISTRATIEF LOGISTIEK DIENSTHOOFD APOTHEEK

ADMINISTRATIEF LOGISTIEK DIENSTHOOFD APOTHEEK Mariaziekenhuis vzw Maesensveld 1 B-900 Overpelt Tel. + 2 11 826 000 Fax + 2 11 826 001 www.mariaziekenhuis.be inf@mznl.be ADMINISTRATIEF LOGISTIEK DIENSTHOOFD APOTHEEK ZORGONDERSTEUNENDE EENHEDEN Plaats

Nadere informatie

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen.

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen. Checklist berdeling adviesaanvraag 1. De adviesaanvraag Heeft de r een adviesaanvraag gehad? Let p: een rapprt is in principe geen adviesaanvraag. Met een adviesaanvraag wrdt bedeld: het dr de ndernemer

Nadere informatie

Onderzoek intern toezicht in het Voortgezet Onderwijs Onderzoek naar de stand van zaken, de toegevoegde waarde en mogelijke vernieuwingen

Onderzoek intern toezicht in het Voortgezet Onderwijs Onderzoek naar de stand van zaken, de toegevoegde waarde en mogelijke vernieuwingen Onderzek intern tezicht in het Vrtgezet Onderwijs Onderzek naar de stand van zaken, de tegevegde waarde en mgelijke vernieuwingen Bijlage 4: Vragenlijst functineren RvT/intern tezicht in het VO De vragenlijst

Nadere informatie

Artikel 1 Vaststelling en reikwijdte reglement

Artikel 1 Vaststelling en reikwijdte reglement Reglement Raad van Cmmissarissen Cncept III REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN VAN WONINGSTICHTING MAASDRIEL Dit reglement en bijlagen A, B en C zijn vastgesteld dr de raad van cmmissarissen van

Nadere informatie

PARTIJEN. Achtergrond

PARTIJEN. Achtergrond PARTIJEN Het Cllege van de Onafhankelijke Pst- en Telecmmunicatieautriteit, vertegenwrdigd dr de vrzitter mr. C.A. Fnteijn, verder te nemen: OPTA; en De Minister van Binnenlandse Zaken en Kninkrijksrelaties,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Stichting Buurthuis de Poort. Inhoud:

Huishoudelijk reglement van Stichting Buurthuis de Poort. Inhoud: Huishudelijk reglement van Stichting Buurthuis de Prt Vastgesteld in de bestuursvergadering van 12 maart 2014. Bijgesteld tijdens de jaarvergadering van 22 maart 2017. Inhud: 1. Algemeen 2. Begripsbepaling

Nadere informatie

GOVERNANCE MVO PLATFORM

GOVERNANCE MVO PLATFORM Gvernancedcument MVO Platfrm Gedgekeurd dr Platfrmvergadering 15 juni 2017 GOVERNANCE MVO PLATFORM Inleiding Het MVO Platfrm is een in 2002 pgericht infrmeel samenwerkingsverband van maatschappelijke rganisaties

Nadere informatie

Memo coördinatie gemeentelijke taken ten aanzien van Proo

Memo coördinatie gemeentelijke taken ten aanzien van Proo Mem cördinatie gemeentelijke taken ten aanzien van Pr Waar gaat het m? De vergang van het huidige externe tezicht p Stichting Pr naar de inrichting van intern tezicht leidt tt verschuiving van een aantal

Nadere informatie

KENNISBANK - ORGANISATIE

KENNISBANK - ORGANISATIE KENNISBANK - ORGANISATIE MODEL DIRECTIEREGLEMENT STICHTING MEER DAN VOETBAL Samenvatting Het bestuur stelt een profiel voor de directie op, waarin de omvang van de directie en de vereiste kwaliteiten van

Nadere informatie

Mee kunnen doen in Hengelo

Mee kunnen doen in Hengelo Mee kunnen den in Hengel Wet Maatschappelijke Ondersteuning Burger en cliëntparticipatie Uitwerkingsntitie III Gemeente Hengel, juli 2006 Inhud 1 Inleiding... 3 2 Wat staat er in de WMO... 4 3 WMO platfrm

Nadere informatie

Beroepsniveau B Fondsenwerver (Hbo werk- en denkniveau)

Beroepsniveau B Fondsenwerver (Hbo werk- en denkniveau) Berepsniveau B Fndsenwerver (Hb werk- en denkniveau) Plaatsbepaling De fndsenwerver die functineert p het berepsniveau B is in staat zelfstandig te werken aan fndsenwervingsprjecten f nderdelen daarvan.

Nadere informatie

Verantwoording Loopbaan en Burgerschap

Verantwoording Loopbaan en Burgerschap Verantwrding Lpbaan en Burgerschap Opleiding: Apthekersassistent BOL Chrt: 2013-2016 Creb: 91300 Waar gaat het m? Wat is daarvr ndig? Kennis elementen Peride en afrnding Activiteiten/begeleiding Betrkkenen

Nadere informatie

Directeur SWV Passend Onderwijs VO Deventer

Directeur SWV Passend Onderwijs VO Deventer Samenwerkingsverband VO Deventer zekt: Directeur SWV Passend Onderwijs VO Deventer Een belangrijke pdracht in Deventer is het reduceren van het aandeel (het verwijzingspercentage) Vrtgezet Speciaal Onderwijs,

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad. Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Jaarverslag Cliëntenraad. Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Jaarverslag 2017 Cliëntenraad Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Vrwrd Gewaardeerde lezer. De cliëntenraad heeft k in 2017 weer mee kunnen werken aan het verbeteren van de dienstverlening aan

Nadere informatie

Programma Welzijn en Zorg. Nieuwe Zorg en Domotica

Programma Welzijn en Zorg. Nieuwe Zorg en Domotica Prgramma Welzijn en Zrg Nieuwe Zrg en Dmtica Aanleiding De mgelijkheden vr het langer zelfstandig thuis blijven wnen, meten wrden verbreed. Technlgische ntwikkelingen die zrg p afstand en het participeren

Nadere informatie

Verantwoording Loopbaan en Burgerschap

Verantwoording Loopbaan en Burgerschap Verantwrding Lpbaan en Burgerschap Opleiding: Apthekersassistent dt-bol BBL Chrt: 2013-2015 Creb: 91300 Waar gaat het m? Wat is daarvr ndig? Kennis elementen Peride en afrnding Activiteiten/begeleiding

Nadere informatie

KERNFUNCTIE. 1. Functie-informatie Functienaam: Directeur Buitenlandse Betrekkingen Functie-inschaling: Niveau Sector directeur Functieschaal: 17

KERNFUNCTIE. 1. Functie-informatie Functienaam: Directeur Buitenlandse Betrekkingen Functie-inschaling: Niveau Sector directeur Functieschaal: 17 KERNFUNCTIE 1. Functie-infrmatie Functienaam: Directeur Buitenlandse Betrekkingen Functie-inschaling: Niveau Sectr directeur Functieschaal: 17 2. Omgeving De Directeur Buitenlandse Betrekkingen (Dir. BB)

Nadere informatie

onderzoeksopzet Get Hoekt

onderzoeksopzet Get Hoekt nderzekspzet Get Hekt 1 inleiding 1-1 aanleiding De stichting Get Hekt is in 2008 pgericht en heeft sindsdien subsidie ntvangen van de deelgemeente Hek van Hlland. In de afgelpen jaren zijn er in de deelraad

Nadere informatie

Reglement raad van bestuur. samenwerkende zorgboeren zuid

Reglement raad van bestuur. samenwerkende zorgboeren zuid Reglement raad van bestuur samenwerkende zrgberen zuid 2019 Inhudspgave Artikel 1. Psitinering van de raad van bestuur... 3 Artikel 2. Infrmatieverstrekking... 3 Artikel 3. Verantwrding, besturing en taken...

Nadere informatie

Richtlijnen functioneringsgesprek evangelist. Versie 1.0

Richtlijnen functioneringsgesprek evangelist. Versie 1.0 Richtlijnen functineringsgesprek evangelist Versie 1.0 Datum: mei 2015 1. Inleiding In deze brchure krijgt u een praktische handreiking met betrekking tt het huden van een functineringsgesprek met een

Nadere informatie

De vier beroepsniveaus kunnen in hun onderlinge relatie als volgt gekarakteriseerd worden

De vier beroepsniveaus kunnen in hun onderlinge relatie als volgt gekarakteriseerd worden Berepsniveau D - Manager Fndsenwerven (Pstacademisch werk- en denkniveau) Plaatsbepaling De manager fndsenwerving functineert p het niveau van het managementteam en/f de directie van een fndsenwervende

Nadere informatie

WHITE PAPER HET INRICHTEN VAN KWALITEITSMANAGEMENT

WHITE PAPER HET INRICHTEN VAN KWALITEITSMANAGEMENT WHITE PAPER HET INRICHTEN VAN KWALITEITSMANAGEMENT Adjust - Sciaal Resultaat zet in p verbinding in het Sciaal Dmein. Dat den we dr altijd g te hebben vr de mens en zijn mgeving. We hebben nze expertise

Nadere informatie

ECTS-fiche. 1. Identificatie. Opleiding. Module. Lestijden 40

ECTS-fiche. 1. Identificatie. Opleiding. Module. Lestijden 40 ECTS-fiche 1. Identificatie Opleiding Ondernemingscmmunicatie Mdule MarketingManagement Cde A2 Lestijden 40 Studiepunten n.v.t. Ingeschatte ttale studiebelasting (in uren) 1 Mgelijkheid tt JA aanvragen

Nadere informatie

Jaarverslag cliëntenraad. Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Jaarverslag cliëntenraad. Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Jaarverslag 2015 cliëntenraad Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Vrwrd Gewaardeerde lezer, Graag bieden we u hierbij ns jaarverslag 2015 aan zdat u geïnfrmeerd bent ver nze inbreng in het beleid

Nadere informatie

Voorstel voor nieuwe normen fondsenwervende instellingen, per categorie (A t/m D)*

Voorstel voor nieuwe normen fondsenwervende instellingen, per categorie (A t/m D)* Vrstel vr nieuwe nrmen fndsenwervende instellingen, per categrie (A t/m D)* Categrie A Per aspect van het framewrk zijn nrmen pgesteld. Vetgedrukt zijn de verplichte nrmen. De enkele aandachtspunten hebben.a.

Nadere informatie

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT BIJLAGE 1 IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT 1. Inleiding Op 1 juli 2013 is de Wet verplichte meldcde huiselijk geweld en kindermishandeling

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad. Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Jaarverslag Cliëntenraad. Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Jaarverslag 2014 Cliëntenraad Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening 2 Vrwrd Gewaardeerde lezer, Hierbij bieden we u het jaarverslag 2014 aan. Vr de cliëntenraad is het een interessant jaar geweest.

Nadere informatie

Definitieve versie d.d. 19 september Fiscaal statuut

Definitieve versie d.d. 19 september Fiscaal statuut Definitieve versie d.d. 19 september 2018 Fiscaal statuut Prcedure: MT/DB besluit d.d. 17 mei 2018 Besprken met de RvC auditcmmissie d.d. 3 juli 2018 RvC gedkeuring d.d. 18 september 2018 1 1. Fiscaal

Nadere informatie

Voorstel aan de raad. Nummer: A15-03705. Steller: M. Stel Afdeling: Griffie Telefoon: 0320-278450 E-mail: m.stel@lelystad.nl

Voorstel aan de raad. Nummer: A15-03705. Steller: M. Stel Afdeling: Griffie Telefoon: 0320-278450 E-mail: m.stel@lelystad.nl Vrstel aan de raad Nummer: A15-03705 Steller: M. Stel Afdeling: Griffie Telefn: 0320-278450 E-mail: m.stel@lelystad.nl Punt 8 van de agenda vr de vergadering van 10 februari 2015. Onderwerp: Gedragscde

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN STICHTING FONDS WELZIJNSWERK Vastgesteld in de bestuursvergadering van 30 juni 2017

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN STICHTING FONDS WELZIJNSWERK Vastgesteld in de bestuursvergadering van 30 juni 2017 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN STICHTING FONDS WELZIJNSWERK Vastgesteld in de bestuursvergadering van 30 juni 2017 In dit reglement wrdt verstaan nder: de stichting: de Stichting Fnds Welzijnswerk, gevestigd

Nadere informatie

Functieprofiel Directeur

Functieprofiel Directeur Functieprfiel Directeur Januari 2018 Dienstencentrum Ouderkerk Drpshuis Duivendrecht D. van Haarlemstraat 3 Drpsplein 60 1191 AX Ouderkerk a/d Amstel 1115 CX Duivendrecht Tel. 020-4963673 Tel. 020-6993164

Nadere informatie

Tussenrapportage: plan van aanpak raadsenquête grondexploitatie Duivenvoordecorridor.

Tussenrapportage: plan van aanpak raadsenquête grondexploitatie Duivenvoordecorridor. Tussenrapprtage: plan van aanpak raadsenquête grndexplitatie Duivenvrdecrridr. Enquêtecmmissie grndexplitatie Duivenvrdecrridr 16 februari 2015 Inhudspgave: 1. Inleiding 2. Organisatie 3. Verfijning nderzeksvraag

Nadere informatie

Functiefamilie: Directie

Functiefamilie: Directie Bijlage 3 bij Regeling ntwikkelen, functineren en berdelen (Cmpetenties per functieprfiel) Functiefamilie: Directie Cmpetentie: Netwerken De mate waarin de persn relaties en/f samenwerkingsverbanden binnen

Nadere informatie

ECTS-fiche. Graduaat Maatschappelijk werk Sociaal agogische vaardigheden

ECTS-fiche. Graduaat Maatschappelijk werk Sociaal agogische vaardigheden ECTS-fiche 1. Identificatie Opleiding Mdule Cde Graduaat Maatschappelijk werk Sciaal aggische vaardigheden Bc5 Lestijden 40 Studiepunten Ingeschatte ttale n.v.t. studiebelasting 50 (in uren) 1 Mgelijkheid

Nadere informatie

Uitstroomprofiel opleiding Klinisch Informatica September 2014

Uitstroomprofiel opleiding Klinisch Informatica September 2014 Uitstrmprfiel pleiding Klinisch Infrmatica 1 Inleiding Dit uitstrmprfiel sluit aan p het berepsprfiel van de klinisch infrmaticus. Het berepsprfiel beschrijft evenwel de ttale breedte van het veld van

Nadere informatie

Amaris Thuis Teams Basismodel in tekst

Amaris Thuis Teams Basismodel in tekst Amaris Thuis Teams Basismdel in tekst Dr: N. van der Stelt, H. Dijkema, S. Perdk Iv: Raad van Bestuur Amaris Zrggrep Versie: 140416 Inhud 1 Amaris Thuis dit is wat wij bieden!... 1 1.1 Waar staan wij vr?...

Nadere informatie

OOGwerkt webinar. Kijkt vanuit ervaring en expertise Ziet welke kandidaat past Kijkt verder. Bekijk onze vacatures online

OOGwerkt webinar. Kijkt vanuit ervaring en expertise Ziet welke kandidaat past Kijkt verder. Bekijk onze vacatures online Kijkt vanuit ervaring en expertise Ziet welke kandidaat past Kijkt verder Bekijk nze vacatures nline OOGwerkt webinar Na de zmervakantie ntvangt u van OOGwerkt een uitndiging m u in te schrijven vr ns

Nadere informatie

Projectaanvraag Versterking sociale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân

Projectaanvraag Versterking sociale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân 1 Prjectaanvraag Versterking sciale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân 1. Aanleiding Eind 2012 heeft Prvinciale Staten van de prvincie Fryslân keuzes gemaakt mtrent de 'kerntakendiscussie'.

Nadere informatie

Jaarprogramma 2016/2017

Jaarprogramma 2016/2017 Jaarprgramma 2016/2017 1. Medezeggenschapsraad (MR)... 2 2. Missie en visie... 2 3. Delen vr 2016/2017... 2 4. Werkwijze en samenstelling MR... 2 5. Planning 2016/2017... 3 6. Faciliteiten... 3 1. Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

De toezichtstaken van de Partijen Het doel van dit convenant

De toezichtstaken van de Partijen Het doel van dit convenant Cnvenant inzake de samenwerking bij het tegengaan van ntelaatbaar gedrag van externe accuntants, accuntantsrganisaties en (mede)beleidsbepalers tussen de Belastingdienst en de Stichting Autriteit Financiële

Nadere informatie

Handreiking functionerings- en beoordelingsgesprekken griffiers

Handreiking functionerings- en beoordelingsgesprekken griffiers Handreiking functinerings- en berdelingsgesprekken griffiers September 2014 Functineringsgesprek Als de griffier is aangesteld, is het verstandig m met elkaar te blijven reflecteren p het functineren.

Nadere informatie

6. Opleidingskader voor de procesopleiding Informatiemanagement

6. Opleidingskader voor de procesopleiding Informatiemanagement 6. Opleidingskader vr de prcespleiding Infrmatiemanagement In het prject GROOTER wrden nder andere een aantal pleidingskaders ntwikkeld vr prcessen nder Bevlkingszrg. Hiernder wrdt het pleidingskader vr

Nadere informatie

BIJLAGE H- Concrete uitwerking Management SWV PassendWijs bij JAARPLANNING- WERKAGENDA 2014-2015 SWV PASSENDWIJS

BIJLAGE H- Concrete uitwerking Management SWV PassendWijs bij JAARPLANNING- WERKAGENDA 2014-2015 SWV PASSENDWIJS Cncrete uitwerking Management SWV PassendWijs Schljaar 2014-2015 Inleiding: Hiernder vlgt een cncrete uitwerking van het vrstel vr de cördinatie van het SWV PassendWijs in het schljaar 2014-2015. Deze

Nadere informatie

TOEZICHTKADER ACCREDITATIESTELSEL HOGER ONDERWIJS. september 2014

TOEZICHTKADER ACCREDITATIESTELSEL HOGER ONDERWIJS. september 2014 TOEZICHTKADER ACCREDITATIESTELSEL HOGER ONDERWIJS september 2014 INHOUD Inleiding 4 1 Del en uitvering van het tezicht 5 1.1 Wat willen we bereiken? 5 1.2 Werkwijze 5 1.3 Waarderingskader 7 2 Relatie met

Nadere informatie

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden;

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden; Vrbeeld handvest De burgemeester, het cllege en de raad van de gemeente Muiden; Gelet p artikel 169, tweede en derde lid, en artikel 180, tweede en derde lid, Gemeentewet; Hebben de vlgende uitgangspunten

Nadere informatie

Verordening Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Sociale Zaken

Verordening Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Sociale Zaken Verrdening Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Sciale Zaken 1 Tekst van de regeling Artikel 1 Definities A. Maatschappelijke ndersteuning: ndersteuning zals bedeld in de Wet Maatschappelijke

Nadere informatie

juli nieuwe hoofdstuk 3 CAR: Selecteren en aanleveren relevante lokale regelingen beloningsbeleid

juli nieuwe hoofdstuk 3 CAR: Selecteren en aanleveren relevante lokale regelingen beloningsbeleid Het sprbekje geeft inzicht in de activiteiten vr een zrgvuldige vergang nder vermelding van de peride waarin die stappen meten zijn gezet. Per activiteit is aangegeven wat wij hierin vr u kunnen betekenen.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Coöperatief Collectief Agrarisch Natuurbeheer West-Brabant U.A. (ANB West-Brabant)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Coöperatief Collectief Agrarisch Natuurbeheer West-Brabant U.A. (ANB West-Brabant) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Cöperatief Cllectief Agrarisch Natuurbeheer West-Brabant U.A. (ANB West-Brabant) Begripsbepaling Het Cllectief: het Cöperatief Cllectief Agrarisch Natuurbeheer West-Brabant U.A..

Nadere informatie

Jaarprogramma 2017/2018

Jaarprogramma 2017/2018 Jaarprgramma 2017/2018 1. Medezeggenschapsraad (MR)... 2 2. Missie en visie... 2 3. Delen vr 2017/2018... 2 4. Werkwijze en samenstelling MR... 2 5. Planning 2017/2018... 3 6. Faciliteiten... 3 1. Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Serieuze zaken voor het VO

Serieuze zaken voor het VO Serieuze zaken vr het VO VO-event 10 ktber 2018 GrupLife. Strategy, business and technlgy Breakut Evaluatie wet versterking pensienfndsen ü Wat raakt het VO? ü Kansen en bedreigingen 1 Prfessinalisering

Nadere informatie

8.2. Ziekteverzuim en (ziekte)verzuimbegeleiding

8.2. Ziekteverzuim en (ziekte)verzuimbegeleiding 8.2. Ziekteverzuim en (ziekte)verzuimbegeleiding Aangepast d.d. 10 januari 2014. Ziektemelding Persneelsleden dienen zich uiterlijk vr 7.30 uur s mrgens ziek te melden bij de schldirecteur en ingeval van

Nadere informatie

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid Reglement Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland Zuid DEFINITIES Artikel 1: Dit reglement verstaat nder: crpratie: de bij de Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland zuid aangeslten rganisatie p wiens handelen

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Recreatieschap Zuidwestelijke Delta, Staatsbosbeheer en provincie Zuid-Holland voor 2017 en 2018

Samenwerkingsovereenkomst Recreatieschap Zuidwestelijke Delta, Staatsbosbeheer en provincie Zuid-Holland voor 2017 en 2018 Samenwerkingsvereenkmst Recreatieschap Zuidwestelijke Delta, Staatsbsbeheer en prvincie Zuid-Hlland vr 2017 en 2018 Partijen Cncept versie 14 juni 2016 Het recreatieschap Zuidwestelijke Delta., vertegenwrdigd

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding... 1

Inhoudsopgave Inleiding... 1 SAMENVATTING Onderzek Nulmeting PE nder vrzitters van Raden van Cmmissarissen van wningcrpraties vr de Vereniging van Tezichthuders in Wningcrpraties Uitgeverd dr: Instituut vr Ondernemingsrecht / IvO

Nadere informatie

Introductie MVO Prestatieladder

Introductie MVO Prestatieladder Intrductie De is een certificeerbare nrm vr Maatschappelijke Verantwrdelijkheid van Organisaties (MVO). De nrm is gemaakt vr rganisaties die hun eigen MVO ambities en perfrmance aantnbaar willen maken,

Nadere informatie

Profiel Voorzitter Raad van Bestuur

Profiel Voorzitter Raad van Bestuur Prfiel Vrzitter Raad van Bestuur De Cuserstraat 93 1081 CN Amsterdam 020 8949199 inf@slimsearch.nl www.slimsearch.nl KvK Amsterdam 34370404 BTW 10765576.B01 ING 9233020 Lentis en FPC Dr. S. van Mesdag

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 tot en met 2016

Beleidsplan 2014 tot en met 2016 Blessed Generatin Nederland Falkejacht 25 9254 EJ Hurdegaryp Beleidsplan 2014 tt en met 2016 Blessed Generatin Nederland (0511) 47 21 37 - www.blessedgeneratin.nl - inf@blessedgeneratin.nl KvK 01100560

Nadere informatie

Jaarverslag. Format jaarverslag 2013. Ridderkerk, 13 januari 2014 VGS Adivio

Jaarverslag. Format jaarverslag 2013. Ridderkerk, 13 januari 2014 VGS Adivio Jaarverslag Frmat jaarverslag 2013 Ridderkerk, 13 januari 2014 VGS Adivi Inhudspgave VERSLAG VAN DE TOEZICHTHOUDER... 3 OVERVIEW & ALGEMEEN... 4 IDENTITEIT... 5 ONDERWIJS... 6 PERSONEEL... 7 HUISVESTING

Nadere informatie

Toelichting bij het gebruik van het Model Legionella Risicoanalyse en Beheersplan Luchtbevochtingsinstallatie

Toelichting bij het gebruik van het Model Legionella Risicoanalyse en Beheersplan Luchtbevochtingsinstallatie Telichting bij het gebruik van het Mdel Leginella Risicanalyse en Beheersplan Luchtbevchtingsinstallatie 1 Del van het mdel Het Mdel is te beschuwen als een nderlegger f mdel bij het pstellen van de risicanalyse

Nadere informatie

1. Opleidingskader voor de opleiding Leider opvanglocatie

1. Opleidingskader voor de opleiding Leider opvanglocatie 1. Opleidingskader vr de pleiding Leider pvanglcatie In het prject GROOTER wrden nder andere pleidingskaders ntwikkeld vr drie functiegerichte pleidingen vr Bevlkingszrg. In dit hfdstuk wrdt het pleidingskader

Nadere informatie

Controleprotocol Sociaal Domein

Controleprotocol Sociaal Domein Cntrleprtcl Sciaal Dmein Cntrleprtcl vr de accuntantscntrle bij: dr de gemeenten in de regi Amersfrt* gesubsidieerde rganisaties vr Jeugdzrg en WMO dr de gemeenten in de regi Amersfrt f dr de gemeente

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Gevangenenzorg Albanië

Beleidsplan Stichting Gevangenenzorg Albanië Stichting Gevangenenzrg Albanië Stichting Gevangenenzrg Albanië Inhudspgave Intrductie... 3 Missie en visie... 4 Strategische delstellingen... 5 Fndswerving... 7 Financieel beleid... 8 Stichting Gevangenenzrg

Nadere informatie

COMPETENTIEPROFIEL PROJECTMEDEWERKER BIBLIOTHEEK

COMPETENTIEPROFIEL PROJECTMEDEWERKER BIBLIOTHEEK COMPETENTIEPROFIEL PROJECTMEDEWERKER BIBLIOTHEEK Het cmpetentieprfiel is het geheel van kennis, vaardigheden en hudingen die ndzakelijk zijn vr het uitefenen van de functie van biblitheekmedewerker. Hierna

Nadere informatie

Onderwerp Vervolg Programma Eigen Kracht - het stimuleren van laagopgeleide vrouwen naar werk

Onderwerp Vervolg Programma Eigen Kracht - het stimuleren van laagopgeleide vrouwen naar werk Cllegevrstel Openbaar Onderwerp Vervlg Prgramma Eigen Kracht - het stimuleren van laagpgeleide vruwen naar werk Prgramma / Prgrammanummer Werk & Inkmen / 1061 BW-nummer Prtefeuillehuder T. Tankir Samenvatting

Nadere informatie

Regeling: strategisch plan duurzame ontwikkeling werknemer

Regeling: strategisch plan duurzame ontwikkeling werknemer Regeling: strategisch plan duurzame ntwikkeling werknemer Lptijd : 1 maart 2017 t/m 31 december 2018 Aanbd vr metalektrbedrijven He verandert u daadwerkelijk het gedrag en de werkwijze van teams/afdelingen

Nadere informatie

1.1 Verantwoording 2 1.2 Indeling Treasurystatuut 2

1.1 Verantwoording 2 1.2 Indeling Treasurystatuut 2 TREASURYSTATUUT INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 1.1 Verantwrding 2 1.2 Indeling Treasurystatuut 2 2 DOELSTELLING TREASURYFUNCTIE 2.1 Liquiditeitenbeheer 3 2.2 Financieren 4 2.3 Beleggen 5 2.4 Betalingsverkeer

Nadere informatie

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN ACTIVITEITENPLAN 2014 Activiteitenplan 2014 : INLEIDING In 1997 werd de in Zetermeer pgericht met als del het behartigen van de belangen van huurders van de cmplexen van R.K. Wningbuwstichting De Gede

Nadere informatie

Profielschets voor (nieuwe) leden van de raad van toezicht Stichting Pensioenfonds Wolters Kluwer Nederland

Profielschets voor (nieuwe) leden van de raad van toezicht Stichting Pensioenfonds Wolters Kluwer Nederland Prfielschets vr (nieuwe) leden van de raad van tezicht Stichting Pensienfnds Wlters Kluwer Nederland Karakteristieken Stichting Pensienfnds Wlters Kluwer Nederland Stichting Pensienfnds Wlters Kluwer Nederland,

Nadere informatie

Deelprojectplan. Projectadministraties

Deelprojectplan. Projectadministraties Deelprjectplan Prjectadministraties Het beheersen van prjectadministraties dr de invering van een hgeschlbrede methdiek. 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Prbleemverkenning en stelling 3. Prjectdelen 4.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Leven in Albanië

Beleidsplan Stichting Leven in Albanië Stichting Leven in Albanië Inhudspgave Intrductie... 3 Missie en visie... 4 Strategische delstellingen... 5 Fndswerving... 7 Financieel beleid... 8 Verhuding TFC en Stichting Leven in Albanië:... 9 Stichting

Nadere informatie